HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Láttam, a zömével egyetértek. (2020.02.23. 17:26) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: Ezt láttad? Gyűrűk Ura vs. Trónok harca – 5 ok, amiért nem említheted egy lapon a kettőt www.youtube.com/watch?v=kYU6a8v1wSg Szomorú azon elmélkedni, hogy régen a fantasy még igyekezet... (2020.02.23. 17:17) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • GABOR2: @Frederick2: Hát most képzésre is kellett mennen, meg meló is volt és annyi stressz, hogy inkább most kihagytam, de igen, próbálom úgy csinálni, hogy ez a kihagyás inkább a kivétel legyen. (2020.02.23. 10:24) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: "Ahhoz minőségi idő kell." Tökéletesen megértem. Nálam ritka, hogy viszek haza munkát, de előfordul. Viszont most rengeteg olyan alkalom lesz, amikor hétvégén is be kell menni dolgozni. ... (2020.02.22. 19:08) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Kultúrpofon

2012.04.02. 13:35 Deansdale

Nézegetem az indexet, és két cikktől is felfordult a gyomrom. És mivel jóindulatú ember vagyok, ezt továbbadom az olvasóimnak is :)

Először is: alapvetően sokmindent képes vagyok tolerálni, de Alföldi Róbert nem tartozik ezek közé. Nem azért, mert zsidó; nem azért, mert meleg; nem azért mert a végletekig neoliberális; hanem azért mert ezeknek a legrosszabb, legdurvább, legocsmányabb kombinációja, amit elképzelni lehet. Amit így képvisel, az a századforduló emblémája lehetne errefelé: az a magyarellenesség, kultúraellenesség, értékellenesség, normalitás-ellenesség ami belőle árad, hát, nálam kiveri a biztosítékot.

Éppen ezért a tarkómig szaladt a szemöldököm, amikor megláttam a következő szalagcímet: "Alföldi: Lenullázódik a kultúra". Haver, ha ez igaz, akkor az olyan dilettánsok miatt, amilyen te vagy. Nem kicsit visszás, hogy pont te beszélsz ilyesmiről. Te csak ne aggódj a mi kultúránk miatt, ellesz az nélküled.

A modern politikai közeg és a közélet sokat tompított az általa keltett botrányokon, és persze a polkorrekt gondolatrendőrség is felsorakozott mögé az összes gyalogkakukkjával, de néhányan azért ki merték mondani: undorító, amit csinál, ahogyan csinálja, és egyáltalán, hogy ott van a Nemzeti Színház élén. És ne mondja senki, hogy kabátlopási ügybe keveredett, mert ő maga tett azért, hogy szájára vegye a sajtó.

A cikkben arról van szó egyebek között, hogy bezárnak színházak, mert nincs elég állami támogatás. Valahogy úgy érzem, ha olyan színvonalú lenne a műsor, akkor a nézők eltartanák a színházat, nem is lenne szükség támogatásra. Mint ahogy annak idején elég sok színház tisztán üzleti alapokon működött. Ma már segéllyel együtt sem megy? Amellett, hogy ennek a terjedő szegénység az egyik fő oka, azért merem vállalni a véleményemet, miszerint közrejátszik benne az is, hogy a közönség nagy részét elidegenítik az ilyen "vezéregyéniségek", mint Alföldi. Oké, a színház ne legyen a politika gyakorlóterepe - de ettől teljesen függetlenül talán nem ártana arra figyelni, hogy egy államilag pénzelt intézmény élére ne kerüljön ilyen karakteresen magyarellenes személyiség - mert az esetleg hatással lesz a látogatottságra is.

...a másik cikket külön írásban elemzem, mert megérdemli :)

Szólj hozzá!

Címkék: kultúra nemzeti alföldi szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.