HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Nőként nehezebb

2013.05.09. 14:38 Deansdale

Kozma Orsi (Cotton Club Singers, Jazz+Az) sok más egyéb mellett a következőket mondta a HVG-nek:

"tény, hogy művészeti pályán sokkal nehezebb nőként érvényesülni"

Muszáj volt elgondolkodnom: vajon próbálta férfiként is? Mi az összehasonlítási alapja? A férfi énekeseknek vagy színészeknek csak meg kell jelenni és kész a siker, vagy hogy értette ezt?

Mondjuk az hozzátartozik a témához, hogy Orsi válaszai korrektek, inkább 1-2 kérdés volt hülye.

4 komment

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2014.02.13. 22:59:25

Ez szerintem is egy elég értelmetlen kijelentés volt. Inkább a csúnya nők lehetnek hátrányban a szórakoztatóiparban, nyilván szívesebben alkalmaznak egy szép és tehetséges nőt, mint egy csúnya és tehetséges nőt. Van itt is kivétel persze, mondjuk Tóth Vera.

2015.03.09. 09:36:07

@Aurelius Respectus: "Inkább a csúnya nők lehetnek hátrányban a szórakoztatóiparban"

Erről nekem eszembe jut Szíj Melinda esete, aki ellen kifejezetten lejárató kampány indult, sok álindokkal, de a valódi indok az volt, hogy nem volt kompatibilis a médiában. Ma csak az olyan énekesnő eladható, aki jól énekel és jól néz ki. Szíj Melindának hiába volt jó hangja, a szépségsovinizmus ideáinak nem felelt meg. El is tűnt egy idő után...

comment.blog.hu/2010/12/13/szij_melindat_is_bedaralta_a_tv2_mediagepezete
omg.nolblog.hu/archives/2010/12/07/Mit_tenne_meg_a_TV2_hogy_Szij_Melinda_elverezzen/

Tóth Vera nekem is rejtély. Bár neki van egy kiállása, karaktere, ami talán ott tartja a zeneiparban. Az antifeminista kiállása kimondottan tetszik.

kotyesz 2015.08.25. 00:23:33

Inkább a sztereotípiák automatikus átvételére gondolok, (amit sokszor hallok biztos igaz is, panaszkodni akkor is jó ha nincs okunk!) Óvodaped. ismerősöm teszteltem mi a véleménye a nők kevesebb fizetéséről azonos munkakörben - "Hát persze - mindenki tudja!" - férfi kollégák száma nulla de mindnek magasabb a jövedelme!
40 éve tiltakoztak a sztereotípiák ellen mára ők alkotják azokat vagy legalábbis egy részüket.

Deansdale 2015.08.25. 08:39:26

@kotyesz: "40 éve tiltakoztak a sztereotípiák ellen, mára ők alkotják azokat"

Igen, azt hiszik hogy ha a régi sztereotípiákat lecserélik újakra, azzal megszűntették a sztereotípiákat. Az igazán vicces amikor magát a gondolati sémát nem is változtatják meg, csak az indoklását: azt mondani, hogy a nők gyengék és a férfiak segítségére szorulnak szemét patriarchális tévképzet, ugyanakkor a férfiak szemét nőverők és erőszakolgatók, ezért a férfiak felelőssége a nők elleni erőszak megszüntetése. Vagyis a női áldozatszerep nem változott, csak most nem az okozza a vesztüket hogy gyengébbek a férfiaknál, hanem hogy a férfiak gonoszak. Itt persze már kilóg a lóláb, hogy míg az előbbi egy biológiai tény, addig az utóbbi egy férfiellenes sztereotípia - vagyis nemhogy előre léptünk volna, de inkább hátra...