HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Sorosozzunk egy kört

2020.09.18. 09:24 Deansdale

Íme egy régebbi balos(!) cikk ami azzal dicsekszik, hogy Soros ügyesen megtalálta a kiskapukat az amcsi igazságszolgáltatás "megreformálására". Nem nagyon kell a sorok közé olvasni hogy átjöjjön a lényeg. Ha ezt az USA-val meg tudta tenni, és látjuk az eredményeit, plusz azt is hogy a hagyományosan jobbos bástyának tartott médiaszereplők is cenzúrázzák Soros emlegetését, akkor szabadjon már kifogásolni azt is amit a magyar politikával művel. (Persze ezt túl lehet tolni, nyilván, az én tököm is televolt azzal mikor már a csapból is ő folyt, de ettől a probléma még valódi.)

Nyilvánvaló, hogy a pénzével politikai befolyást vásárol, és hogy ezt a média megvásárlásával fedezi el, ami immár a Fox News-t is elérte, és ez hajmeresztő. Az is nyilvánvaló, hogy ez a politikai befolyás a legkevésbé sem szolgálja a nyugati civilizáció érdekeit, bármilyen retorikába is csomagolják. Amikor a Soros-pénzen pozícióhoz jutó ügyészek terroristák és anarchisták tízezreit engedik szabadon újra meg újra a modern amerikai történelem legnagyobb krízisének közepén, azt nehezen lehetne pozitívan értelmezni. Persze ha eleve a káosz és a háború a céljuk, akkor azt kapják amit várnak, szóval számukra ez lehet pozitív, csakhát ez ugye azt jelenti (amit amúgy régóta tudunk), hogy Soros és támogatottjai emberiség elleni bűnözők, akiket Hágának kellene lámpavasra küldeni. Mondjuk az alsóbb szinteken nem muszáj rögtön a kötélhez folyamodni, elég lenne 20-30 év börtön mindenkinek aki a pusztító progresszív ideológiát pénzért terjeszti.

10 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kontraszt

2020.08.31. 15:29 Deansdale

...hogy ne csak mindig az amcsi lázongásokról beszéljünk, 2020. augusztus 28-án volt egy kis buli a svédeknél:

https://www.rt.com/news/499381-malmo-riots-koran-burning/

Kíváncsi vagyok ki mennyit hallott erről a médiában (érdekes módon se a HVG, se az index nem említi), illetve mennyien mondogatják továbbra is bekötött szemmel, hogy a nyugati világban minden rendben van, mindenféle probléma csak széljobbos álhír meg konteó.

Amúgy: Kanada, Németország, Anglia, Írország, Olaszország, Spanyolország, Svájc... Minket meg kinyír az unalom bakker, ebben a fránya országban még egy valamirevaló zavargás sincs mióta Orbán meg a NER mindent tönkrevert.

191 komment

Címkék: politika szép új világ

[Minicikk] Kisszínes a "haladás" jelenlegi állásáról

2020.08.14. 08:05 Deansdale

Kanadában, ahol sosem volt rabszolgaság vagy különösebb rendőri erőszak a négerek ellen, a Carleton egyetem kriminológiai tanszéke felbontotta a kapcsolatait a rendőrséggel, és a diákjainak megtiltotta, hogy a rendőrségen szerezzék meg a kötelező gyakorlati órákat.

187 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula BLM

Válasz ezúttal egy 888.hu cikkre, magyarságtörténet ügyében

2020.08.03. 16:25 Deansdale

Szentesi Zöldi László Ne tapicskolj az őstörténetben! c. cikkére reagálnék, szokás szerint csak a lényegre.

Mindig meglep, amikor teljesen felkészületlen, műveletlen és alapvetően elfogult emberek szellemi ügyekben mutatnak irányt. Egyszer László Gyula professzorral készítettem interjút. Mutatta nekem feje felett a roskadásig teli könyvespolc tetejét: oda gyűjtötte össze a neki megküldött amatőr őstörténeti munkákat. Derék uruguay-i magyar fogorvosok és kanadai magyar szobafestők írták azokat a veretes szakkönyveket, nyilván úgy, hogy elolvastak egyet és rögvest írtak egy másikat.

Némileg gerinctelen kútmérgezésnek tűnik nemcsak felkészületlennek, de egyenesen műveletlennek titulálni azokat, akiknek a magyar őstörténetről alkotott véleménye eltér akár Szentesi Zöldi Lászlóétól, akár a hivatalos akadémiai verziótól (bárhol álljon is az a folyamatos változások közepette). Számtalanszor bebizonyosodott, és nem csak történészet témakörében, hogy a fehérköpenyes megmondóarcok néha tévednek, máskor hazudnak, és – horribile dictu – olykor bizony a derék uruguay-i magyar fogorvosnak van igaza. Ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy az alternatív történész ill. nyelvész közösség tagjai általában nem „szakkönyveket” írnak, legalábbis nem a szó hagyományos értelmében, csak a gondolatmeneteiket öntik olvasható formába, amikkel aztán mindenki azt kezd, amit akar. Én mondjuk feltételezném, hogy a magukat valódi szakértőknek tartók érdeklődéssel olvassák az ilyesmit és a valamirevaló gondolatokat átemelik az akadémiai vitákba, hátha kiderül hogy van bennük igazság. Hiszen ez lenne a normális, így halad előre a tudomány... De nekünk ehelyett olyan akadémiai közeg jutott, ahol ilyesmi szóba sem kerülhet; a fősodor mindentudó, akinek pedig nincs tagságija annak kuss a neve. És ezt szemmel láthatóan nem csak maguk az akadémikusok gondolják így.

Az idézett bekezdésben a fő irónia persze az, hogy László Gyula sosem volt MTA-tag és maga is „alternatív” nézeteket vallott, tehát tekintélyelvi szemszögből ő is inkább a dilettánsok táborába sorolható, mintsem az akadémikusokéba, annak ellenére is, hogy az MTA az utóbbi időben közeledett valamennyit az ő álláspontjához. Tisztes summába merném fogadni, hogy legalább tucatnyi akadémikus nevezte őt kontárnak élete során, aki ezzel a kettős honfoglalás hülyeséggel bohóckodik, és tagadja a magyarság uráli eredetét (amit aztán az akadémia is elengedett idővel). És itt nem László Gyula érdemeit szeretném kisebbíteni, inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy milyen ingatag dolog másokat dilettánsozni ezen a területen. Úgy tűnik ezt maga László Gyula is így vélhette, de Szentesi Zöldi László nem értette meg igazán:

László professzor nem ítélkezett, csak mosolygott és a „termékeny bizonytalanság” fontosságát hangsúlyozta, ennek vezérfonalként kell végighúzódnia a történész életén, mondta.

A „termékeny bizonytalanság” elképzelés számomra olyasmire utal, hogy egy igazi szakértőnek nyitottnak kell lennie az alternatív elképzelésekre, semmit nem söpörhet félre pusztán ad hominemekkel, pl. hogy ha valamit egy kanadai szobafestő állít, az nyilván csak hülyeség lehet, ezért fölösleges foglalkozni vele. Még egy MTA-s sem lehet 100%-ig biztos a saját igazában, és igenis le kell alacsonyodnia a kontárokhoz, érdemben foglalkozni az elméleteikkel, mert a tudományt az érdemben foglalkozás mozgatja előre, nem a szakmai gőg.

A szóban forgó vitát csak azért citáltam ide, hogy rámutassak: miközben a történettudományi viták aktuálpolitikai színezete megáll száz éven belül, teljességgel érthetetlen, mire gerjednek, akik a magyar őstörténetben merülnek el.

Szívem szerint itt kibukna belőlem valami adekvát felelet, hogy mire gerjedünk, de ebben a cikkben inkább mellőzném a szalonképtelenséget. A magam részéről a válasz egyszerű és univerzális: az igazságra. De még ha ezt az alapelvet félreteszem is, teljesen nyilvánvaló, hogy a téma az első pillanattól, a gyökereitől van átpolitizálva, és nem csak valami 21. századi turulszekta politizálja fölöslegesen. Ezt pedig tegyük végre tisztába egyszer s mindenkorra: még ha valaki politikai prizmán keresztül nézi is a magyar őstörténetet, az nem feltétlenül jelenti, hogy téved. Az, hogy valaki nacionalista, nem érv egy tudományos vitában, ettől még nyugodtan lehet neki igaza. Persze ha valaki pusztán azért hisz valamiben, mert az passzol a nacionalizmusához, akkor az az illető részéről nem hiteles tudás, de ez továbbra sem bizonyosság arról, hogy téved. Ha a magyar őstörténet vitájában valaki a nacionalizmus vádjával akarja legyűrni ellenfelét, az csak önmagát teszi hiteltelenné.

Ha az ember szóvá teszi, hogy talán ne terjesszünk meséket a valószínűsíthető eseménytörténet és a tények helyett, akkor álom-bakónak neveznek.

Ez teljesen jó meglátás lenne, ha a valaha létezett összes elfogadott nézet nem lett volna valamikor máskor „mese”, és ne függene ezer dologtól, hogy mi „valószínűsíthető”. A finnugor nézet elfogadása előtt az is mese volt, a modern genetikai kutatások pedig a helyi származásunkat valószínűsítik, tehát László Gyula kettős honfoglalása vélhetően üres fantazmagória, csakúgy mint az MTA által több mint egy évszázadon át erőltetett uráli eredetünk. Adja magát a kérdés: ezen kontextust figyelembe véve végülis ki előtt kell hasra esnünk? Miért biztosítana hitelt valaki szavának az akadémiai háttér, ha egyszer – illetve nem is: többször – bebizonyosodott, hogy tévedtek ill. hazudtak?

Nemrégiben alaposan kikaptam a Facebookon, amikor helyreigazítottam egy Apponyinak tulajdonított idézetet: nem az a fontos, mondta-e, hanem, hogy igaz-e

Ez mondjuk nem hülyeség, ugyanis az igazság maga minden körülmények között fontosabb, mint hogy ki mondta, tényleg ő mondta-e, stb. Persze idézni csak pontosan, szépen illene, de azért egy tudományos vita lényege mégiscsak az igazság kiderítése az adott tárgyról, amiben abszolút irreleváns, hogy egy állítás honnan származik. A magyar őstörténetre vonatkoztatva pedig nyugodtan kijelenthető, hogy óriási hasznára válna a párbeszédnek, ha minden állítás és idézet származása elfelejtődne, mert akkor végre igazi tudományos vitára kényszerülne a közösség ahelyett a meddő sárdobálás helyett, ami jelenleg is zajlik.

…akár mondhatta is volna, ne oszlassak szét nemes hiedelmeket, mert azzal a nemzetnek ártok, hangzott az ellenérv

Ez persze éppolyan ostobaság, mint az ellenkezője; egy tudományos vitában ilyesminek nincs helye. Aki a nemzet érdeke szerint fabrikálna történelmet a magyarságnak, az pont annyira tudománytalan, mint aki azzal söpör félre állításokat, hogy azok azért nem lehetnek igazak, mert tetszenének a nacionalistáknak.

Így lesz a parasztokat fosztogató Rózsa Sándorból életfogytig szabadságharcos, Kossuthból aljas, sunyi hazaáruló, Görgeiből osztrák kém, Petőfiből barguzini poéta.

Egy-egy tévhit vagy kétes narratíva nem bizonyíték a teljes alternatív szféra ellen és nem bizonyítja az Akadémia mindentudását sem. Jellegzetes tekintélypárti érvelési hiba, hogy mivel a tudományos eliten kívül vannak hülyék, így a tudományos eliten kívül mindenki hülye, ezért kötelező a fősodornak hinned, különben te is hülye vagy.

Ha valaki szóvá teszi, hogy (…) tiszteljük a szakembert a szakemberségéért, érkezik a mocskos akadémiázás, bezzeg ott is mindenki magyarellenes, takarítsuk ki az egész kócerájt érv.

A „tiszteljük a szakértőt” felvetés egy tudományos vitában érvelési hibának minősül, amire persze ugyanannyira tudománytalan dolog a mocskosakadémiázás… Ugyanakkor viszont némi relevanciája mégiscsak van a felvetésnek, vagyis inkább a válasznak, amit eddig még senki nem cáfolt érdemben. Mikor az akadémia vitatható politikai hozzáállása kerül terítékre, akkor a védői érdemi párbeszéd nélkül söprik félre a témát, holott égbekiáltóan nyilvánvaló a magyarellenes elfogultság a Habsburgok által kinevezett magyarságtudósoktól kezdve a szocialista rendszer kiszolgálóin át a jelenlegi garnitúráig, ami agresszív européer politizálás mellett hazudozik politikai semlegességről. Csak egy kis gerinc és egy kis józan ész kell belátni, pont ugyanaz a nyomorult kamuzás azt állítani, hogy az MTA most nem fideszellenes, mint azt, hogy az átkosban nem voltak komcsipártiak, vagy hogy Budenz és Hunsdorfer nem az osztrák birodalomépítési szándékot képviselték. Folyamatos antimagyar munka zajlik az MTA berkeiben a ’48-as szabadságharc óta, csak az változik, hogy épp kinek a nevében. A jelenlegi globalista politikai nyomás éppúgy ellenfélnek tekinti a magyar nacionalizmust, ahogy az osztrákok és az oroszok tették, ennek felismeréséhez nincs szükség alusapkára.

Ez a politikai torzulás persze nem terjed ki minden osztályra, de remélem senki nem lesz elég sötét azzal az „érveléssel” próbálkozni, hogy ha az elméleti fizikai kutatócsoport nem politizál, akkor a történészek vagy nyelvészek is csak objektívek lehetnek.

Dicséretes fejlemény viszont, hogy újabban a magyarság sorsformálásában közvetlenül érintett fakultásokon is mintha szélesedne a paletta, egyes korábban elnyomott tények és vélemények bekerültek/bekerülnek az elfogadott, vagy legalábbis a megvitatható kategóriába, de vegyük észre, ez pontosan a korábbi ideológiai összetartást bizonyítja egy bizonyos álláspont ellen. Adja Isten, hogy legyen végre egy normális Akadémiánk, ahonnan kikopnak a magyarellenes elemek – de ha ez meg is történik, a múltbéli hazugságok nem változnak igazsággá.

Mindezt figyelembe véve a tudományos vita körüli metavitában igenis legitim érv, hogy az MTA politikailag befolyásolt, s nem véletlenül használja furkósbotként az alternatív kutatók ellen a nacionalista-vádat - ami nem kerülne elő ilyen gyakran, ha ők maguk nem lennének antinacionalisták.

Ahogyan elnézem, a jobboldaliakat is magában foglaló magyar társadalom oly mértékben elbutult, olyan könnyen bedől téveszméknek és olyan szellemi igénytelenségben tapicskol, hogy munka volna bőven.

Hűha. Ezen a ponton merül fel a kérdés, hogy mit keres ez a cikk a 888-on. A hülyemagyarozás általában nem a nemzeti oldalról érkezik, szóval ez most vicc, vagy valami anomália? Nem érzem azt, hogy az őstörténet élénk vitája a magyar társadalom szellemi igénytelenségét bizonyítaná, maximum arra utal, hogy tömegek érzik a zsigereikben, a hivatalos állásponttal valami nincs rendben. Hofit juttatja eszembe ez a dolog, aki számtalanszor magyarázta, a proli rétegek szoci rendszerbe vetett látszólagos hite csak a kényszerre válaszul adott hazugság volt –  na ez a helyzet a finnugor származáselmélettel is. Tanították, erőltették, mi meg úgy tettünk mintha elhinnénk, egészen addig, amíg az MTA egy szép napon mindenféle csinnadratta nélkül levette műsorról azzal a dumával, hogy ők soha nem is állítottak olyasmit. Na ez az ami miatt ökölbe szorul az emberben a vércukorszint, amikor a megmondóemberek az arcunkba köpnek, mikor sok évtizedes X után hirtelen Y lesz, és aki az X-et emlegeti az hülye, mert ők sosem mondtak X-et. De persze továbbra is ők a tudomány felkent papjai, és aki kétségbe vonja a hitelességüket az rosszindulatú, ostoba dilettáns.

Első lecke: ne foglalkozz őstörténettel, mert bonyolult az!

Első lecke: az igazsággal foglalkozz, és fogadd el bármi legyen is az. De tudd, az igazság felé rögös út vezet, tekintélyre hivatkozással, személyeskedéssel és hazugságokkal szegélyezett keskeny ösvény, amin neked kell végigmenned, nem járhatja be azt helyetted senki más, hogy neked csak a végkövetkeztetést adja át. Teljesen mindegy, hogy kinek hinnél el bármit bemondásra, akadémikusnak vagy szobafestőnek – csak annyi változik, hogy kinek a balekja lettél.

Elég furcsa eljárás, amikor teljesen tájékozatlan, műveletlen emberek a szakembernek magyaráznak, hogy mit, hogyan kéne csinálniuk.

Ahogy fentebb már írtam, ne keverjük a pöcsétes papír hiányát a műveletlenséggel. Én pedig fejből tudok legalább 3 olyan tudományterületet mondani, ahol autodidakta laikusok közelebb járnak az igazsághoz mint a fősodor, például mivel egy laikus mentes lehet a politikai, pénzügyi és egyéb befolyásoktól amik a tudományos életet eltorzíthatják. Ezer példa van arra, hogy a tudománytörténetben ki, mit, hogyan, és miért hazudott (az őszinte tévedésekről meg ne is beszéljünk), szóval le kellene szállni a magas lóról és elfogadni, hogy az alternatív oldalt nem lehet üres gúnnyal vagy vádaskodással félresöpörni. Nem, nem fogunk az MTA-nak semmit elhinni becsszóra, pontosan azért mert nem vagyunk az a mosdatlan tömeg, aminek képzelnek bennünket.

176 komment

Címkék: történelem

Egysoros

2020.07.19. 15:32 Deansdale

Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott:

A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

- Edmund Burke

258 komment

Címkék: minicikk

Van bajom a feministákkal

2020.07.07. 09:16 Deansdale

Fred barátunk ajánlott egy csokor WMN cikket, viszketésem támadt mindre reagálni, de egyelőre maradjunk a feminizmusra vonatkozónál, a régi szép idők emlékére.

Évek óta foglalkozom egyenjogúsággal, ha álmomból felébresztenek, akkor is tudom, melyek a leggyakrabban megfigyelhető kommentek egy-egy cikkem alatt.

Írja ezt úgy, hogy a cikk alatt nem lehet kommentelni. Talán a fészen lehet, ha van elég türelmem megkeresni őket ott is, de nincs. Idióták. A kommentszekció hiánya legtöbbször azt mutatja, hogy az adott médium kizárólag mások kioktatásában érdekelt, és valószínűleg elég szarul csinálják, mert amikor még hozzá lehetett szólni akkor a közönség olyan véleményt hagyott náluk, ami a kommentszekció bezárására ösztönözte őket.

Jól begyakorolt koreográfia szerint érkeznek meg mindenhová az áldozathibáztatók

Hah, lol. Ez hogy néz ki a gyakorlatban a cikkíró szerint? Hattyúk tava meg minden? Az interneten a "koreográfia" az, hogy valaki megtalál egy írást, aztán reagál rá, ha az írókban van elég gerinc és bátorság hagyni az ilyesmit.
(Amúgy azt sem felejtettük még el, hogy a feminista szótárban az "áldozathibáztatás" annyit tesz, hogy valaki a nők saját döntéseinek a következményeire hívja fel a figyelmet.)

azok, akik nyíltan semmibe veszik mások tapasztalásait

Mikor érdekelték utoljára bármelyik feministát bármilyen férfi tapasztalásai? Ennél nagyobb egoizmus nem létezik a világon, úgy követelni 100% figyelmet mindenkitől, hogy közben deklaráltan nem viszonoznak egyetlen százaléknyit sem.

És tudjátok, mi a rémisztő?

Hogy még mindig nem nőtt be a fejetek lágya?

A legrémisztőbb az az elég széles tábor, amelynek tagjai támogatónak vallják magukat – de csak bizonyos feltételek szerint

Ááá, nyugatról megérkezett végre ez a feminista ostobaság is, miszerint a magukat feministának valló férfiak a legrosszabbak. A férfiak számára nincs pozitív opció, a feminista nők mindenféle férfitípust gyűlölnek, még a feministát is. S persze arra is fel mernék tenni egy ezrest, hogy az emlegetett "bizonyos feltételek" zöme az lesz, hogy az illetők használják a saját józan eszüket, érveket követelnek, bizonyítékokat, racionalitást.

Azért veszélyesek az ő kommentjeik, mert képesek végképp elbizonytalanítani az áldozatokat vagy az igazságtalanságok ellen felszólalókat: vajon tényleg túlreagálnak valamit?

Mert az ugye kizárt, hogy ezeknek esetleg igazuk van, és a femcsik tényleg túlreagálnak dolgokat... Ilyen az amikor az ideológia felülírja a valóságot, és ha valami nem úgy van, akkor is úgy van, csak a rossz hír hozóját kell lelőni és visszaáll a rend...

[A következőkben pontok számozása tőlem származik, hogy elhatárolódjanak a témák.]

1. Hát én ezzel sosem találkoztam még, ilyen nincs is

A szalmabáb részt félretéve, teljesen jogos észrevétel, hogy ha valami nem gyakori, nem elterjedt, akkor egyfelől fölösleges és káros felfújni, másfelől semmi értelme társadalmi erőforrásokat arra pazarolni. Attól, hogy évente egy nőt fültövön harap egy idomított hímsoviniszta gekkó, emiatt fölösleges telesírni a sajtót cikkekkel ill. azonnali törvénymódosításért fetrengeni a parlamentnél. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg femcsi pletyka kamu, és teljes joggal lehet megkérdőjelezni a hitelességét. De persze a cikkíró ilyesmivel nem törődik, a filmen ami az ő fejében pereg minden nő mindig igazat állít, és minden probléma egetverő, azonnali össztársadalmi figyelmet és megoldást követelő.

2. Szerintem ez túlzás

Nem igazán vágom minek ehhez külön pont, gyakorlatilag ugyanaz mint az előző.

Más az előéletünk, máshogyan neveltek bennünket

Hja, van akit úgy neveltek, hogy hercegnőnek képzelje magát, a férfinemet pedig szolgáknak.

azok, akik lázadnak, a legtöbbször hosszú ideje foglalkoznak a problémakörrel

Igen, a "lázadók" zöme évtizedek óta áll agymosás alatt, már teljesen el van szakadva a realitásoktól, visszavonhatatlanul gyűlöli a férfiakat, és ezért jó példaképek ők a normális nők számára.

Így azt is sokkal jobban meg tudják ítélni, hogy mi a túlzás és mi nem az.

A feministák jobban tudják értelmezni az életed, mint te magad, úgyhogy ne okoskodj nekik arról ami veled történik, fogadd el a szakértők véleményét te ütődött.

3. Ne rinyáljatok már!

A jóistentől érkező intő jel :)

kussoljatok már, és tűrjetek csendben

Mármint "tűrjétek", hogy minden eddigi korok legjobbikában éltek a legnagyobb luxusban és legnagyobb egyenlőségben, sőt, azt is tűrjétek hogy szinte mindenben kitüntetett szerepetek van a férfiakhoz képest, tálcán hordoz benneteket a világ. Ha véletlenül letörik a cipőtök sarka visítsátok teli tüdőből, hogy b*szódna meg az a k*rva patriarchátus!!!

4. Kikérem magamnak!

Mármint a férfiak, a vádakat. Hát igen. Ha valaki zokon veszi, hogy egy politikai csoport egyfolytában az ő nemét mocskolja, az szemét tetűláda aki kussoljon már és tűrjön csendben.

te azt KÖVETELED egy nőket ért hátrányokról szóló cikk alatt, hogy MINDENEKELŐTT azt deklaráljuk, te nem vagy olyan

Nem igazán. Az ilyen kommentelőket csak az zavarja, hogy ti évek óta napi 24 órában ontjátok magatokból a szexista mocskot a férfinemre. Ha a tizedét visszakapnátok annak a gyűlöletnek amit folyamatosan sugároztok sírva menekülnétek ki a társadalomból örökös remeteségbe - de persze a bully természet már csak ilyen: osztani tudja a pofonokat, állni nem. Ti már azon is felháborodtok ha valaki kikéri magának a fröcsögéseteket - talán ideje lenne észrevenni, hogy mennyire el vagytok tévelyedve.

Sőt: még ki is fejted, neked milyen rosszulesik az általánosítás, és foglalkozzunk inkább a te érzéseiddel. Ez azért valahol állati ironikus, nem?

Az, abszolút, duplán. Egyfelől ez az idióta szalmabáb, mintha a femcsi kommentszekciókban bárki is követelte volna akár csak egyszer is a keserű életben, hogy a fröcsögők az ő érzéseivel foglalkozzanak. Másfelől a saját farkába harapó paradoxon, ahogy az általánosítások ill. az érzések megsértése ellen küzdő mozgalom teli pofával köpi szembe a saját céljait, ha nem nőkről van szó, hiszen a férfiellenes általánosítások teljesen rendben vannak, és a férfiak az érzéseikkel húzzanak el a büdös francba, ki nem szarja le őket? Csak a nők számítanak, nyilván, hát mi mást gondoltál te agyalágyult? Erről szól az egyenjogúság.

És persze őszintén remélem, hogy az általánosítás olyankor is zavar, amikor szőke nős vicceket mesélsz

Aha. Te ne mesélj szőke nős viccet mert az csúnya gonosz nőelnyomó általánosítás ami szerintük tilos, ugyanakkor ők nemcsak nyíltan nyomják a drasztikusan férfimocskoló általánosításokat és még büszkék is rá, de mikor te felhívod a figyelmüket arra hogy általánosítani nem szép dolog téged küldenek el a k. anyádba.

5. És mi van a [bántalmazott] férfiakkal…

Ilyen kérdést föltenni fölösleges, a feministák már ezerszer kifejtették amit amúgyis tudunk, hogy a férfiak őket abszolút nem érdeklik ideológiai szemszögből, ill. kizárólag mint a legyőzendő ellenfél a marxi osztályharcban. Ha egy férfit bántalmaznak, annál jobb, verjék is agyon, eggyel kevesebb oppresszor. Mondjuk van egy olyan sejtésem, hogy ezt a cikkíró némileg burkoltabb formában fogja előadni...

Elárulok egy titkot: azok, akik a bántalmazás ellen harcolnak, annak minden formáját elítélik, akárki kövesse is el. Tehát neked nem kell minden egyes bántalmazott nőkről szóló cikk alatt előadnod a performance-odat, amely arra hívja fel a figyelmet, szegény fehér, középosztálybeli férfiak milyen szörnyűséges elnyomás alatt élnek.

Hangosan nevettem, köszönöm. Tündérlibaszálam. Az, hogy "előadják a performanszukat" önmagában bizonyítja hogy egyetlen szót sem pocsékoltok a férfi áldozatokra, ugyanis ha megtennétek, szükségtelen lenne ilyesmiről kommentelni. És persze, oké, vágjuk, hogy ti az ilyen felvetésekre válaszul durcásan kijelentitek, hogy "a bántalmazás minden formáját elítélitek", épp csak nyilvánvaló hogy nem, hiszen az egyik feléről folyamatosan trécseltek, a másik feléről pedig nemcsak hogy nem, de mikor emlékeztetnek titeket hogy nem, akkor azt kikéritek magatoknak. És cikket írtok hogy a "szegény" fehér (fúj), középosztálybeli (fúj), férfiak (fúj) milyen "szörnyűséges elnyomás alatt élnek", ami egyébként tök adekvát reakció arra, hogy őket is bántalmazzák, tudod, egyáltalán nem üres gúnyolódás amivel kimutattad a fogad fehérjét, hogy te mit gondolsz a férfiakról... Áldozathibáztatás, mi? Ha egy férfit bántalmaznak, kussoljon már, és tűrjön csendben, hiszen gyűlölöm mert fehér, mert középosztálybelinek képzelem, mert férfi, és az ideológiám szerint az ő bántalmazása irreleváns, mellékes, lényegtelen. Ha más lenne a bőrszíne vagy a neme, akkor érdekelne a problémája, de rasszista és szexista vagyok, szóval leszarom. Interszekcionalizmus dióhéjban.

A tanácsom az, nézd meg a bántalmazási statisztikákat

Ezt inkább nektek kellene megtenni, ugyanis több erőszakot kezdeményez nő mint férfi. Persze ha saját magad hamisítod az adatokat akkor képzelheted máshogy, nyomathatod a szexista dumát, hogy nők sosem bántalmaznak, és akkor is csak önvédelemből.

6. Nő létére így viselkedik?

Élnek még emlékfoszlányok egy normális világról, ahol a nők épelméjűek voltak... Persze most is van sok ilyen, hál'istennek, csakhát ti hülyék vagytok a kirakatban a feltűnési viszketegségetekkel.

Oké, oké, elfogadjuk, nem szép dolog, hogy megerőszakoltak, de hát miniszoknyában voltál.

Ezt az alpári dumát kizárólag a feministák nyomatják, és ez csak egy a hazugságaik hosszú sorában, amiért megérdemelnék a pokolra jutást, ha létezne olyan. Azért így sem annyira rossz a helyzet, a legtöbb feminista máris a saját poklában él: egy olyan fantáziavilágban ahol minden és mindenki az ő elnyomására létezik, ahol neki szar az élet mert nincs fallosza.

Ahogyan a fiúkat olyan ostobaságokkal kondicionálják születésüktől fogva, hogy „katonadolog” meg „a fiúk nem sírnak”, a nőket arra trenírozzák, hogy mindig maradjanak decensek, fegyelmezettek, minden körülmények között legyenek udvariasak

Ezek alapvetően téves, ostoba és rosszindulatú sztereotípiák, de tegyük fel a vicces kérdést: KIK? Kik trenírozzák a nőket? A nevelés 95%-át nők végzik, tubifexem, nem jutott még el a sorvadozó agyadig, hogy a fantompatriarchátusnak semmiféle esélye vagy lehetősége nincs azokat a hülyeségeket forszírozni, amikről te képzelődsz?

Egyszer és mindenkorra jó volna leszámolni azokkal a butaságokkal, hogy egy nőnek hogyan KELLENE viselkednie adott helyzetben

Ha abbahagynád egy pillanatra a szalmabábok karmolgatását, akár be is ismerhetnéd, hogy itt abszolút nem erről van szó. Amikor valakik arról beszélnek, hogy a FEMEN aktivistái a legrosszabb trógerok módjára viselkednek, meg hogy a feministák tömegbe verődve pont olyan agyatlan, barbár massza mint általában bármilyen más politikai csőcselék, az nem az avítt úrhölgyi viselkedés szabályainak számon kérése nőkön, hanem az alapvető emberi magatartási normák hiánylása.

Azt pedig, ugye, nem kell fejtegetnem, hogy nincs az az öltözék vagy alkoholmennyiség, ami feljogosítana bárkit arra, hogy visszaéljen a helyzetével?

Nem kell, hiszen csak ti vagytok olyan hülyék hogy az általatok gyártott kamu sztereotípiát elhiggyétek, úgyhogy pont nektek pont nem szükséges pont másoknak ezt előadni. A világtörténelemben még nem élt ember aki azt mondta volna, hogy ruha vagy alkohol feljogosít az erőszakra. (Illetve vannak olyan kivételek, hogy pl. a MAGA sapi a progresszívek szerint feljogosít az erőszakra, de ez nem ide tartozik).

7. Szerintem ezt így meg úgy kellene/lehetne megoldani, és slussz

Megoldási javaslat? Na húzz a picsába...

évente sok nő hal meg vagy szenved súlyos sérülést amiatt, mert az autók biztonsági öveit a férfitest paramétereire tervezték

Mi ez a transzgyűlölet? TERF vagy, anyukám? Rád uszítsam a JK Rowlingot is kicsináló lincsmobot?
Viccet félretéve, azután hogy a feminizmus évtizedekig tolta a beteg hülyeséget arról hogy a férfiak és nők egyformák, most nekem kell felvilágosítani egy díszpintyet, hogy 1. kis férfiak és nagy nők is léteznek; 2. a biztonsági övek manapság állíthatóak; 3. a poros, rég elmúlt régmúltban azért terveztek férfi sofőrre, mert a sofőrök cirka 113%-a férfi volt, a nők - mint az arisztokrácia általában - a hátsó ülésen utaztak; 4. az autógyárak már jóideje átlagos testméretre terveznek, amitől a kis nők és férfiak annyival kisebbek, mint amennyivel a nagy férfiak és nők nagyobbak, tehát semmiféle diszkrimináció nem történt, csak a te fantáziádban. Persze világos, hogy az öveket eleve kizárólag nőkre kellett volna tervezni a férfiak totális figyelmen kívül hagyásával, az lett volna egyenjogú.

Vagyis itt a helyes megoldás nincs a felsoroltak közt, amiket itt nem is idézek mert minek; a helyes megoldás a feminista ideológia szemétdombra vetése, azzal egyből rájössz hogy a probléma nem is létezett, csak a feminizmus kreálta azt.

A férfiaknak viszont nincsenek nagy melleik

Mondom hogy TERF vagy, fogd vissza a bigott transzgyűlöleted, mert előbb-utóbb megtalál a társadalmi igazságosság harcosainak dühe...

Viccet másodjára is félretéve, mi a javaslat az autógyártók számára? Minden kocsihoz mellékeljenek átszerelhető speciális biztonsági öveket nagymellű nők számára? Plusz külön az alacsonyaknak is?

a világ vezető mérnökei néhány nap alatt kikísérleteznek valami megoldást

Tipikus feminista hülyegyerek, aki azt képzeli hogy a férfiak bármilyen problémáját csettintésre meg tudnák oldani, ha akarnák, csak nem akarják mert nőgyűlölők. Jézus és Mária, baszki. A hárompontos biztonsági öv azért jó, mert baromira egyszerű és ugyanakkor tökéletesen ellátja a funkcióját. Az emberek 95%-ának nem okoz semmilyen problémát. Na most ezt az egészet átszerelni úgy, hogy a kivételképző 5%-nak legyen jó egyfelől valószínűleg az eredeti 95%-nak okozna problémát, másfelől annyi erőforrást igényelne a dolgok átalakítása amennyinek a töredékét sem éri meg az egész. A példáddal élve, kedves cikkíró, nem a saját kocsiddal szaladgálsz, tehát elvárnád hogy minden kocsiban alapból legyen speciális öv ami az alacsony termetedhez társuló nagy csöcseidnek is kényelmes, az viszont nem érdekel hogy ez kinek mibe kerül, ill. hogy másoknak esetleg pont ez okozna gondot. Esetleg egyél egy kis salátát és látogass meg egy edzőtermet, úgy a testarányaid talán közeledhetnek az átlagoshoz és megszűnnek a bajaid.

8. Hát én meg így vagyok boldog, és aki nem, az hülye!

Az egyik legpusztítóbb kommentek egyike, mivel nőktől érkezik, és a férfiakat is megerősíti abban, hogy „a rendes nők” igenis a családi tűzhely őrzésére vágynak

A boldogtalan feminista nőket halálra idegesíti a nemfeminista nők boldogsága, és ez nagyon helyes, jól van így. Mellesleg konzervatív nők szerintem nem mondják, hogy aki nem úgy él mint ők az hülye, ez is csak egy tipikus feminista szalmabáb. A konzervatív nők boldogságát a feministák személyes sértésként élik meg, úgy veszik mintha direkt őket akarnák piszkálni azzal hogy szebb és jobb az életük - ez persze beteges egoizmus. Járjatok pszichológushoz, csajok.

A boldogság ezerszínű, és nekünk nincs jogunk megmondani, ki mitől érzi jól magát.

Kivéve, hogy a tradícionális nemi szerepeket le kell rombolni, mert azokban magát bárkinek jól érezni tilos, ugye?

Attól még soha senki nem lett jobb feleség, nő, családanya, hogy ostobának nevezett bárkit, aki mást szeretne az életével kezdeni.

Na ebben végre teljesen igazad van, bár ilyesmit kizárólag feministák szoktak csinálni, de jogos, ettől nem válnak jobb nővé. Az első pont amiben egyetértünk, és épp a cikk végén, micsoda pompás lezárás.

92 komment

Címkék: feminizmus

Viszontválasz négerlázadás ügyében

2020.07.05. 19:25 Deansdale

Régen fiskeltem már, rozsdásodnak az izületek, úgyhogy most csak úgy könnyedén és felületesen, lássuk mitisír a hogyishívják. Annyit elöljáróban, hogy a reakcióim zöme nem direktbe a szerzőnek, vagy a szerzőről szól, inkább afféle szabad asszociáció, amit ne vegyen magára akinek nem inge.

Tavaly ősszel a világ nagyvárosaiban még tízmillió tüntető követelt határozott intézkedéseket a klímaváltozás ellen.

Hja, már azok is a progresszív/globalista hatalom hasznos hülyéi voltak, csak azok egy másik kamu válság miatt sírtak. Pontosan a klímahiszti hirtelen eltűnése mutatja hogy mennyire művi volt az egész: egy pillanatra másfelé fordult a véleményformálók figyelme, elapadt a tüntikre szánt apanázs, és erre válaszul hirtelen meggyógyult a klíma, vagy legalábbis a klímaőrültek.

Amikor pedig a kormányok [COVID-ügyben] intézkedni kezdtek, nemcsak az alkalmatlanságuk lepleződött le

Technikailag a fidesz elég jól jött ki a dologból, a folyamatos ellenzéki mocskolódás és teljes spektrumú szabotázs ellenére a releváns nemzetközi átlaghoz képest egész jól megúsztuk. Kíváncsi lennék az ellenzékiek szerint ez jó vagy rossz...

a közhatalom eszközeivel esetleg megfékezhető volna maga a technológiai-gazdasági világrend, amely egyre újabb csapásokat zúdít az emberiségre

Amennyiben a technológiai-gazdasági világrend úgy értendő, hogy progresszív-globalista, vagyis "liberális", "demokrata", balos, akkor ja, igen.

A döntéshozók azonban, mihelyt a járvány első hulláma alábbhagyott, nem csillapítani, hanem felpörgetni akarták a mókuskereket

A gonosz pödröttbajszúak csökkenteni akarták a munkanélküliséget és mérsékelni a károkat, hát nem borzasztó?! Holott megtehették volna, hogy hónapokra háziőrizetbe teszik az egész világot, legföljebb éhenhalunk, de annyit igazán megért volna a... izé, hát az, na, a mókuskerék csillapítása.

A haladás útját hulladék- és hullahegyek szegélyezik, ez már csak így van.

A haladás - legalábbis a technológiai - az is ami a hulladékot összeszedi és újrahasznosítja. Ahol nincs semmilyen hulladék az a kőkorszak, ahová a méregzöldek valami érthetetlen okból nem akarnak visszamenni. Légkondis irodában, dobozos sör mellett írják az internetre a gonosz kapitalizmust ekéző cikkeket. Amúgy az ideológiai "haladás", a progresszió útját sokkal nagyobb hullahegyek szegélyezik, mint a technológiaiét.

És akkor Minneapolisban az intézkedő rendőr megölt

Nem ölte meg, csak gondatlanságból hagyta meghalni, az illető ugyanis drogtúladagolás miatt szívrohamot kapott, nem fulladás végzett vele. Már csak azért sem, mert a rendőr nem az illető torkán térdelt, ahol a levegőhöz jutást meg lehet akadályozni, sőt, még csak nem is a nyaka oldalán, ahol az agy vérellátását korlátozni lehet, hanem inkább a tarkójánál, ahol mindössze annyit lehet elérni, hogy az illető (aki addig erőszakosan ellenállt a letartóztatásnak) ne ugráljon.

A rendőri brutalitásban rasszista indíték ezúttal nem játszott szerepet

A hasonló esetek 99%-ában nem játszik, csak mindig ezt a kamu narratívát veszi elő a progresszív oldal. A rendőr általában nem azért lő a fegyverrel hadonászó, kést lóbáló, vele kézitusába keveredni akaró fekára, mert hülye és tönkre akarja tenni a saját életét, hanem mert egyfelől ez van a munkaköri leírásában, másfelől neki is éppúgy joga van az önvédelemhez mint bárki másnak.

ebből a szomorú incidensből támadt minden idők egyik leglátványosabb antirasszista megmozdulása

Videók százait elnézve ez inkább minden idők egyik leglátványosabb rasszista megmozdulása. Olyan töményen bugyog a fehérgyűlölet, hogy az az érzékenyebb embereknél rosszullétet okozna, vagyis tiszta szerencse hogy a média már régóta edzi az embert az ilyen megpróbáltatásokra. És paradox módon nem csak a feketék mutatják a fehérgyűlölet egyértelmű jeleit, de sok fehér is, amiből levonható a következtetés, hogy a nyugaton zajló sok évtizedes fehérellenes agymosás az oktatási rendszerben és a médiában igencsak sikeres volt. A white guilt, a fehér bűntudat és öngyűlölet nemzeti sport lett az európai gyökerű nyugati társadalmakban.

a világ rasszistákból és antifasisztákból áll, és az is rasszista, aki az egészből szeretne valahogy kimaradni

Na igen, a klasszikus progresszív narratíva, miszerint aki nem progresszív az mind náci. Miért is hagytuk ezt szárba szökkenni és teret nyerni? Lehetett tudni előre, hogy ez lesz az eredmény. És van bőr a pofájukon azt magyarázni, hogy a másik oldal a megosztó, nem ők. Trump a hibás amiért a progresszív média évek óta ontja magából a mocskot, Trump a "megosztó személyiség" amiért a progresszívek szerint már az is náci aki egyszerűen csak békét és nyugalmat szeretne, Trump az oka az USA kettészakadásának, és nem azok akik szerint önmagukon kívül mindenki fasiszta és a fasisztákkal nemcsak lehetetlen a párbeszéd vagy a kompromisszum, de tilos is. Hülye, idióta kretének.

Mégsem értek egyet azokkal, akik a mozgalom viharos sikerét a multinacionális tőke elterelő hadműveletével magyarázzák.

Mert nem is az, nyilván. Ki az a hülye aki szerint az antifák, a rasszista négerek és az öngyűlölő libsik közös fehérellenes háborújának első nyílt fejezete valamiféle gonosz kapitalista cégek profitszerző akciója? Ehhez már nem is ostobának kell lenni, hanem balosnak. A coca cola küldi ki a lánglelkű fehér egyetemistákat a negyvenes IQ-jú gettónégerekkel közösen üzleteket gyújtogatni? Miféle hasznot remélne ebből bármilyen cég, ami nem biztonságtechnikával foglalkozik??? Vagy talán a Walmart akarja úgy elterelni a figyelmet a klímaváltozásról, hogy egy háborgó csőcselékkel kiraboltatja a saját üzleteit?

A hely, ahol élünk, az állam, melynek polgárai vagyunk, a nemzet, az osztály, a hivatás vagy akár a munkahely közössége, amelyhez az ember valaha tartozott, a ma élők számára csak viszonylagos, esetleges és ideiglenes vonatkoztatási pont lehet.

Miután a progresszivizmus és a globalizmus lebontották a nyugati kultúra pilléreit, igen, pontosan ez a helyzet alakult ki: a tömegek gyökértelenek, identitásuk satnya, esetleges. A nemzetet, népet, kultúrát, múltat, szóval lényegében bármit, ami öntudatot adhatna nekik, már elvették tőlük, és nem adtak cserébe semmit, csak az öngyűlöletet. Azzal a fals dumával, hogy a nacionalista gyűlöli az idegent és az csúnya dolog, arra nevelték az új generációkat, hogy a nacionalistákat gyűlöljék, tehát ne az idegent, aki máshol, messze van és még ha akarnál sem tudnál ártani neki, hanem a szomszédot, a munkatársat, a rokont, akit igenis verj fejbe ha szembejön. A külső, fiktív ellenségkép gonoszság, ellenben a saját közösségeidet gyűlölettel megosztó belső ellenségeskedés felvilágosult és előremutató dolog - ez a progresszív krédó egyik sarokpontja.

Ez az, ami posztmodern korunkban felértékeli az identitás archaikus vagy éppen biológiai dimenzióit.

A nem-fehéreknél az összetartozás biológiai dimenziója sosem volt leértékelve, sőt, a haladó propagandában mindigis előkelő helyen szerepelt a színesek faji identitásának erősítése, különösen a fehérekkel kontrasztban, a fehérek ellen. Közben a fehér identitást persze tűzzel-vassal irtották - a fehérek összetartása nettó nácizmus, ugye ismerjük a dumát. Ezzel az egésszel a teljesen nyilvánvaló probléma az, hogy az emberi történelem a különböző csoportok konfliktusairól szól, és általános szabály hogy a népesebb ill. erősebb csoportok megeszik a gyengébbeket, szóval ha mindenki más törzsi alapon gyűlöli a fehéreket és összefog ellenünk, mi meg elutasítjuk az összefogást mert az összefogás gonosz, akkor nekünk annyi. 100 év múlva sóval lesz behintve a kultúránk hűlt helye.

Ebbe kapaszkodnak, itt lelnek kárpótlást és menedéket a globalizáció és urbanizáció kárvallottjai, bennszülöttek és jövevények egyaránt.

Ne felejtsük el, hogy erre évtizedek óta biztatja őket a progresszív propaganda, legalábbis a jövevényeket.

Identitásukat vesztett, identitást kereső tömegek defenzív agresszivitása hajtja az egész etno- és biopolitikai konjunktúrát és annak elfajulását: a celebvilágot megtizedelő szexuális zaklatási vádak cunamiját, a melegek ünneplését és a biológiai nemre való hivatkozás tilalmát, a rovásírás divatját és a hun vagy sumér vérvonal dühödt bizonygatását, de legfőképpen az afroamerikaiak és Európa színesbőrű kisebbségeinek lázadását egyfelől, a velük szemben fellépő radikális jobboldalt másfelől.

Na itt csapunk a lecsóba. Hosszú, szövevényes mondat ez, amiben van némi igazság meg némi ostobaság. Először is. A metoo sima progresszív hatalmi manőver volt, amivel a feminista férfigyűlöletet akarták népszerűsíteni ill. fokozni, és egyúttal néhány jó pozícióban lévő férfit kiütni a nyeregből - ennek az identitáskereséshez semmi köze. Tervezett politikai akció volt amit politikai aktivisták hajtottak végre politikai célok érdekében. Az LMBT témákra ugyanez áll: a kultúrmarxista politikai bázis "osszd meg uralkodj" manőverei, amik sajnos többnyire sikerrel jártak. A tömegek se nem melegek, se nem transzneműek, és általában hidegen is hagyja őket az egész hacacáré, kivéve a progresszív aktivistákat, akiknek ez "ügy", amivel lehet a nem-progresszíveket támadni, rágalmazni és hergelni.

Nade.

Hogy a rovásírás vagy a magyar múlt hogyan került ide, az rejtély. Nem érzem úgy, hogy egy érem két oldalának lenne felfogható a kultúrmarxista identitáspolitikai propaganda ill. a magyar nemzeti identitás kutatása vagy megőrzése. Sőt, ezek közé így egyenlőségjelet tenni pontosan az a mérgező progresszív retorika ami szerint bármiféle hagyományos identitás ápolása támadás mások identitása ellen, de kizárólag fehéreknél, mert színeseknél ugyanaz nemcsak megengedett, de egyenesen csodálatos. A globalista/progresszív identitáspusztításnak a nemzeti identitás megőrzése az ellenszere. Mindezt pedig úgy tálalni, hogy "a hun vagy sumér vérvonal dühödt bizonygatása", egyenesen gerinctelenség. Mikor fog végre a magyar jobboldal kiszakadni ebből a baloldal által ránk ügyeskedett szellemi bilincsből, hogy kényszeredetten elhatárolódunk azoktól a történelmi nézetektől amiket a baloldal nem szeret, mintha amúgy az MTA nem hátrált volna ki évekkel ezelőtt a finnugor származás meséjéből? A származásunk kérdése a "hivatásosok" szerint a levegőben lóg, nem vagyunk finnugorok és nincs ötletük arra nézvést hogy akkor mi mások lehetnénk, ugyanakkor megmaradt a majd' két évszázados meddő gúny, hogy a hunokhoz nem lehet közünk, mert csak, mer' az turbómagyarizmus. Közben genetikusok jelentik ki, hogy a honfoglalás kori sírokban "sztyeppei" géneket találtak, dehát mi merünk kicsik lenni, inkább ragaszkodunk ahhoz hogy a semmiből jöttünk, mert különben balos megmondóemberek gúnyt űznének belőlünk... Aztahétszentségit.

S végül a mondat befejező részéről, frissítésképpen újra idézem:

Európa színesbőrű kisebbségeinek lázadását egyfelől, a velük szemben fellépő radikális jobboldalt másfelől

Fentebb már említettem, hogy egy tömegesen támadó törzs ellen csak a saját törzsed tud megvédeni, individuumok nem. Az is csak az ezerszer emlegetett és milliószor elátkozott marxista propaganda része, hogy a "törzsesedés" a fehéreknél(!) gonoszság, mert a fehér törzsek eredendően rasszisták és irtják a szegény ártatlan színes törzseket. Szemmel láthatóan fordított a helyzet, a fehér ember tárt karokkal fogadta be a színeseket a hazáiba, azok pedig ezzel visszaélve ránk támadtak, tehát a színes törzsek nevezhetőek inkább rasszistának, mivel faji alapon gyűlölnek minket és kívánják a pusztulásunkat. Ez ellen egyetlen dolog menthet meg minket, ha mi is visszatérünk a törzsesedéshez, vagyis összefogunk azokkal a társainkkal akiket a kívülállók velünk együtt vernének agyon. Röviden, magyarul: a "fehér nacionalizmus" nem valami misztikus feltámadása az ősgonosz hitleri nácizmusnak, hanem az egyetlen lehetséges mentsvárunk a fajok háborújában. A "radikális jobboldaltól" félni az öngyilkosságnak egy igen nyakatekert módja, de a végeredménye kétségtelen. Ha megindul a fekete áradat, a civilizált, középutas, individualista konzervatív filozófia nem fog megvédeni, barátom, attól még ugyanúgy beverik a koponyád egy féltéglával. Ami megvédhet, az egy másik fehér ember akivel vállt vállnak vetve harcolhattok, az annyira utált törzsi alapon. Ezért retteg a baloldal a fehérek öntudatra ébredésétől, ezért a fehér nacionalizmus a progresszív vallás antikrisztusa, mert tudják, hogy ez az egyetlen valódi ellenfelük, és addig szabadon garázdálkodhatnak amíg ez az óriás alszik.

A globalista méreg ellen a nacionalizmus a megoldás, és az a balos kamuduma a legmérgezőbb, hogy a nacionalizmus is csak egyfajta identitáspolitika mint bármelyik másik balos identitáspolitika. Ha nem fogunk össze nemzetileg akkor nem fogunk össze sehogyan, és megyünk a lecsóba amint a sötétbarna globalista embertömeg elér minket.

Nem azért, mintha a nyugati demokráciák ne értek volna el komoly sikereket a távoli földrészekről érkező embermilliók integrálása terén.

Mármint mi van? Pont most bukott ki, hogy amit mi integrációnak hittünk az nem az volt, a migránstömegek nem olvadtak be, hanem továbbra is kívülállókként tekintenek magukra, és kultúrmarxi propagandával simán ellenünk hangolhatóak. Persze, vannak bevándorlók akiknek sikerült az integrálódás, ezzel kapcsolatban csak annyi a probléma, hogy ezek elenyésző kisebbségben vannak a fehérellenesekhez képest, illetve kérdéses hogy az integrációjukkal együtt is összességében véve használtak vagy ártottak inkább a befogadó kultúrának. A BLM őrjöngés egyértelmű bizonyítéka annak hogy a multikulturalizmus megbukott, illetve eleve is ostoba gondolat volt, hiszen nyilvánvaló hogy egy K-stratégiát követő, magas IQ-jú, fejlett kultúrájú fajba nem lehet belekeverni r-stratégiás ostoba vadembereket. Illetve lehet, csak az eredmény garantált konfliktus lesz, ha nem rögtön akkor később, amikor valaki rájön hogy a hatalomátvételéhez ott van az a rengeteg kiaknázatlan erőforrás: a helyiek ellen fordítható migránsok. Ahogy a szadesz is erőforrásként használta a cigókat a magyarság ellen, úgy használja a négereket a globalista hatalom a fehérek ellen. Ennyit értünk el azzal, hogy befogadtuk a migránsokat: London, Párizs, Stockholm utcáin immár mindennaposak a faji alapú konfliktusok, amik 30-40 éve gyakorlatilag teljesen ismeretlenek voltak. És ezek nemhogy csillapodnának, de napról napra erősödnek és válnak egyre szervezettebbé. Erősen valószínűsíthető, hogy a későbbi korok történészei a 2020-as BLM lázadást a 21. századi nagy fajháború egyik bevezető fejezeteként fogják emlegetni, és sajnos az is meglehetősen valószínű, hogy a fehér faj eltűnésével fog folytatódni a sztori. Már most is kevesebb mint 10% vagyunk a föld lakosságában, és nincs fejlett nyugati ország ahol a fehérek ne kerülnének kisebbségbe cirka 30 éven belül, szóval a kilátásaink nem lesznek rózsásak, ha a sokszázmillió felhergelt migráns egyszercsak úgy dönt, hogy megunta a pofánkat. A marxisták pedig mindent megtesznek, hogy ez a pillanat minél hamarabb eljöjjön.

Kell-e, szabad-e új lobogót varrni, régi szobrokat ledönteni, átírni, azaz meghamisítani azt a kulturális örökséget – a nyugati civilizációét

A kérdés költői, de még annak is gyomorforgató. Kell-e feladni sokezer éves nemzeti kultúráinkat hőzöngő, agymosott idegenek kedvéért akik gyűlölnek minket? Fura, hogy van aki egyáltalán megfontolja ezt a kérdést, és zsibbasztó, hogy sokan igennel válaszolnak - de persze ha azt kérdeznéd, hogy afrikában kell-e a négereknek bármit is feladni a fehérek kedvéért, akkor úgy leesne a vérnyomásuk, hogy órákig kellene keresgélni a szőnyeg bolyhai között.

Nem adunk fel semmit, és aki ezt követeli tőlünk azt egy normális világban a helyszínen kivégeznék.

Élhet-e békében több nemzet egy hazában?

Nem, és erre megintcsak a jelenleg zajló fehérellenes lázongás a cáfolhatatlan bizonyíték. Amíg az ostobákat tovább lehet hülyíteni egészen addig hogy faji alapon gyűlöljék a fehér embert, addig fehér és színes emberek milliói nem élhetnek összekeveredve békében. Néhány ember vagy család persze igen, országnyi tömegek soha. Majd ha a színesek fajilag felnőnek odáig, hogy nem lehet őket holmi marxi fehérgyűlölő maszlaggal megetetni, akkor újratárgyalhatjuk a kérdést, addig marad az egyetlen lehetséges megoldás: a békés, alapvetően önkéntes szeparáció.

Ehhez képest részletkérdés, hogy a választásokra készülő pártok hogyan sütögetik pecsenyéjüket a felgyújtott boltok és járművek lángjánál.

Ennek speciel a tökéletes ellentéte az igaz, tekintve hogy az egész nyomorult szituáció egy politikai kör több évtizedes áldozatos munkájának a gyümölcse. És itt még az sem számít, hogy az amcsi demokrata párt nyer-e a novemberi választásokon, vagy sem, mert a céljuk eleve nem valami választás megnyerése, hanem az osszd meg és uralkodj játék olyan hosszútávú folytatása, aminek a végeredménye a nyugati civilizáció bukása. Joe Biden egy szánalmas, szenilis báb akit veszteni küldenek Trump ellen, de ez nem jelenti, hogy a BLM szarkavarás ne a demokrata párt malmára hajtaná a vizet. (Ez már csak abból is nyilvánvaló, hogy a BLM-nek küldött adományok a szó legszorosabb értelmében a demokrata párt kasszájánban landolnak.)

A Coca-Cola és a többi multi még inkább sodródik csak az árral

Bzzzzzzz, ugyancsak téves, András versenyzőnk kiesett. A multik ugyanannak a türelmes globalista háttérhatalomnak a kezében vannak mint a BLM és a demokrata párt. No nem kell ezt úgy érteni, hogy a Sorosnál is nagyobb cápák kifizettek annyi dollárt amivel megvették a világ összes jelentősebb cégét, egyszerűen csak az van, hogy minden igazgatótanácsba benyomtak pár megbízható kádert, Susan Wojcickiket és Sheryl Sandbergeket, akik aztán a megfelelő politikai irányba terelték a cégeket. Ezek a kultúrmarxi üzenetekkel nem a maréknyi lilahajú egyetemistának vagy az utcákon hőzöngő afrikaiaknak akarnak kedveskedni, ez totális félreértése a helyzetnek - ők a jövőt formálják, építik, mint azt Hollywood köztudottan teszi már évztizedek óta a "haladó" üzenetek sugárzásával. Amikor a kokakóla marxista osszd meg és uralkodj propagandát nyomat, azzal manipulálják a helyzetet, nem követik. Normalizálják az őrületet. A mai fiatalok abba nőnek bele, hogy mindenhonnan ez a mocsok ömlik rájuk, ez lesz az ő életükben az alap. Már a 4 éveseknek szóló rajzfilmekben is vegyes rasszú melegpárok fogadnak örökbe helikopter identitású gyerekeket, mi a f*szt gondol a jobboldal, ez véletlen? Ez nem sodródás az árral, ez egy beteg áradat szándékos rázúdítása a tömegekre, illetve a szilárd világnézettel még értelemszerűen nem rendelkező gyermekeikre.

Végül is, ki lenne ezek ellen?

Sokmilliós konzervatív tömegek, akik igenis bojkottálják ezt a mocskot. Ez a szórakoztatóiparban a legfeltűnőbb, ahol pl. a Disney csak a Star Wars franchise-ban alsó hangon 2-3 milliárd dollárt bukott a marxista üzenetek sugárzásával, de ugyanez tapasztalható az iparban, kereskedelemben, mindenhol, csak kevésbé látványosan. Mondjuk amikor a Gillette értékét 8 milliárd dollárral vágták meg nem sokkal a férfiellenes gyűlöletkampányuk után, ott azért sejteni lehetett, hogy a libsi propaganda nem tetszett a vásárlóknak.

És miért ne szereznének jópontokat a tömegkulturális bóvlira legfogékonyabb, legigénytelenebb vásárlók millióinál?

Ezzel csak az a gond, hogy a fehérgyűlölettel szimpatizáló negrók nem fognak kétszer annyi kólát meginni mint ezelőtt, akkor sem ha a cégvezető egyenes CNN adásban felváltva kényeztet három válogatott színesbőrűt orálisan. A pénzköltésnek vannak szabályai és határai, például hogy a legnagyobb tömegű vásárlóerő még mindig a fehér középosztálybeli középkorúaknál van, akik esetleg nem nézik jó szemmel a fajháborús propagandát. A legtöbb cég ami csatlakozik a fehérellenesekhez ezt nem üzleti, hanem politikai megfontolásból teszi.

A balliberális értelmiség lelkesedése is érthető: végre egy radikális kisebbségi mozgalom, amelynek a szószólója lehet.

Na igen, a hülye szerencsétlen kreténjei a fekák megváltóinak képzelik magukat, és nem fér be a péppé facsart agyukba, hogy a mindent elsöprő fehérgyűlöletben senki nem fog megállni őket megkérdezni, hogy jó fehérek vagy rossz fehérek. Megy a kés a bordáik közé kérdés nélkül és viszlát, a forradalmak már csak így működnek. A kultúrmarxizmus hasznos hülyéi azt képzelik, hogy majd a szép új világ irányítói, véleményformálói lehetnek, holott az már most tudható, hogy ott nekik semmilyen hely nincs fenntartva, legföljebb valami urnában. A saját népük, fajuk árulói lettek egy tökkelütött marxista utópia reményében, és nem fogják fel ésszel, hogy amikor saját maguk ellen szítják a faji gyűlöletet azzal nem csak a többi fehért nyírják ki, de magukat is. Persze a főkolomposaik zárt közösségekben élnek, fegyveres őrök mögött, de ez csak addig védi meg őket amíg néhány kósza huligán a fő veszélyforrás. A szintén zárt közösségben élő balos ügyvédpár is most döbbent rá, hogy amikor a csőcselék megindul akkor a "helyes pártállás" szart sem ér ellenük.

[A balliberális értelmiség] Milyen elnézők tudnak lenni ilyenkor a véres túlkapásokkal szemben! Kiderül, hogy a politikailag korrekt eljárás rigorózus hívei a forradalmi terrort, ha nem őket terrorizálják, megengedhetőnek, esetleg szükségszerűnek találják.

Na igen, a legnagyobb balos hazugság, ahogy évekig koptatják véresre a pofájukat arról hogy mennyire csúnya dolog az erőszak, aztán amint egy kicsit is nyeregben érzik magukat egyből ezerszer erőszakosabbak mint bárki más. Sírnak-rínak, hogy egy fekától megkérdezni hány óra van gonosz mikroagresszió, aztán biciklilakattal törik be az utcán random kormánypártiak fejét és az teljesen normális, az az ő esetükben a szólásszabadság része, és amúgyis, fasisztákat agyonverni erkölcsi kötelesség, a fasisztaságra pedig elegendő bizonyíték az, hogy az illető nem az ő jelöltjükre szavazott a választáson. Minek ennél jobban komplikálni a dolgokat...? A szargerincű progresszíveknek semmi baja semmilyen aljas vagy erőszakos módszerrel, amennyiben ők csinálják másokkal. Tökéletes példa erre a tömeges internetes cenzúra, ami, ahogy a balosoktól tudjuk, teljesen jogos és normális, ugyanakkor ha őket cenzúrázná valaki az nyilvánvalóan nácizmus lenne.

157 komment

Címkék: politika rasszizmus piros és kék pirula

Pár évtizedes balos agymosás eredménye

2020.06.12. 08:22 Deansdale

Tanítsd az iskolákban és harsogd a médiában, hogy a fehérek gonosz elnyomók és rasszisták, hogy az emberiség történelmének egyetlen fontos aspektusa a fehér rabszolgatartás és gyarmatosítás, és aztán elég egy szikra a robbanáshoz.

[Szerk.: a videót természetesen törölték, hiszen minden gondra az a legjobb megoldás, ha befogjuk az emberek szemét ill. pofáját. Szerencsére vannak még platformok amik ellenállnak ennek a cenzúrának.]

Persze ehhez kell az is, hogy megértő célközönségre találj, akikben a kellően alacsony intelligencia megfelelően magas agresszióval társul, de - hála a tömeges migrációnak - ilyen célcsoportok ma már mindenhol vannak a nyugati világban. Általában négerek, helyenként cigányok, de újabban az arabok is kezdenek feltörni. Ezek mind lelkesen szívják magukba a haladó fehérgyűlölő eszméket, hiszen milyen jól hangzik, hogy minden bajuk rajtuk kívül álló okokból származik, tehát ők nem tehetnek semmiről - a gonosz fehérek, azok az okai mindennek, és ha ők nem lennének...

Na igen.

Napról napra növekszik azoknak a száma, akik teljesen nyíltan tárgyalják, hogy milyen jó lenne ha mi nem lennénk, de nekünk ezt észrevenni, ezen felháborodni, neadj'isten megpróbálni védekezni szigorúan tilos. Rasszizmus, nácizmus, népirtásfóbia.

Aki nem fehér, az el van nyomva, és rögvest a nirvánába pattanna ha agyonverne pár fehér embert. Ez a progresszív, liberális, haladó, balos, "demokrata" (lol), kultúrmarxi világnézet lényege, bár valószínűleg ők ezt ennyire nyíltan nem ismernék be, sőt, ennyire nyíltan fel sem fogják hogy ők ezt terjesztik, de elég elolvasni pár nyilatkozatot arról, hogy mennyire fantasztikusan jogos a szegény elnyomott négerek lázadása a fehér rasszizmus ellen, illetve az ennek a nevében elkövetett erőszak, és világossá válik hogy erről van szó. Ha valaki szobrot akarna faragni a hasznos hülyékről, a fehérellenes lázadásban tántorgó agymosott fehérek közül bárkit megkérhetne modellnek.

Közben pedig eljutottunk a fehérek elleni erőszak mentegetésének következő szintjére, amikor pl. az áldozatok javára rendezett jótékonysági gyűjtést a progresszívek betiltják, mert szerintük az rossz fényt vet a fehéreket megkéselő színesekre.

Szívesen feltenném a kérdést minden libsinek úgy, hogy ha nem tud érdemben válaszolni akkor a felháborodott jogosan tüntető négerek közé vetjük:

Hogyan képzelik a faji ellentétek lecsendesítését azzal a módszerrel, hogy minden lehetséges módon és eszközzel gyűlöletet szítanak a fehérek ellen?

Úgy vélik ha elég ideig harsogják tünciken és egyetemeken és a sajtóban, hogy minden fehér rasszista, minden fehér elnyomó, minden fehér privilegizált, minden fehér jogtalan haszonélvezője a rabszolgatartásnak és gyarmatosításnak, és hogy ez sosem évül el, sosem bocsátható meg, a fehérek ebből sosem fognak kigyógyulni, valamint hogy a színes harag és a színes erőszak jogos, akkor egyszercsak hipp-hopp eljő a faji világbéke? Ebből a propagandából egyetlen kiút létezik, a fehér faj teljes elpusztítása, amit amúgy sokan már tényleg teljesen nyíltan támogatnak.

Nálunk, Magyarországon talán még van esély elkerülni ezt a szakadékot, amibe az USA már bevetette magát. Kőkeményen ellen kell állnunk minden olyan propagandának, ami a fajunk, népünk, nemzetünk ellen irányul a saját hazánkban, mert ennél rombolóbb eszmeiséggel még nem találkoztunk a történelmünk során. Meg kell tisztítanunk legelőször a felsőoktatást (különös tekintettel a pedagógus szakokra), aztán az oktatás többi részét, a médiát, és persze a politikát. Nyoma sem maradhat az agymosásnak, ami a saját kisebbségeinket uszítja ellenünk, különösen úgy nem hogy közben a baloldal kőkeményen dolgozik azon, hogy a kisebbségek minél hamarabb többségbe kerüljenek.

Képzeljük el az amerikai néger lázongásokat úgy, hogy minden fehér emberre jut 2-3 színes az országban...

572 komment

Címkék: politika rasszizmus szép új világ piros és kék pirula

A COVID és a jövő

2020.05.15. 12:26 Deansdale

Tegyük félre a vitákat arról, hogy a COVID-19 kiféle-miféle, honnan jött, mennyire súlyos, vagy hogy tulajdonképp létezik-e egyáltalán. Mindez végső soron teljesen mellékes abból a szempontból, hogy mikor mához egy évre fölébredünk otthonainkban és nekiállunk a napi rutinnak, akkor az hogyan fog kinézni. A lényeg ebből a szempontból nem az elmélet, hanem a gyakorlat: ugyanolyan lesz az életünk mint a vírus előtt, vagy olyan mint most, netán jobb, rosszabb? A kilátások egyelőre nem túl rózsásak, a de facto "világhatalom" szócsöve, vagyis a fősodratú média ugyanis minden csatornán azt sugározza, hogy a régi életmódnak lőttek, innentől permanens paranoiában éljük majd az életünket mindannyian, maszkban, másfél méterre, soha nem érintve senkit az otthonaink falain kívül.

Nem tudom ti hogy vagytok ezzel, szerintem ez egy idióta rémálom. Előre hozva a végkövetkeztetést, ami általában a cikk végén szokott fityegni: minden normális embernek minden erejével küzdeni kell az ellen, hogy szűk politikai illetve tanácsadói körök ilyen disztópiát erőltethessenek a világra.

Vissza kell kapnunk a normális életünket, ez nem vita tárgya, és teljesen mindegy hogy ki mennyire van betojva a vírustól, semmiféle személyes félelem nem lehet elég indok a normális emberi létezés felszámolására. Főleg olyan példákkal a háttérben, mint a svéd, ahol ugye látszik hogy normál életvitel mellett is alig-alig nagyobb a halálozás mint az abszurd életellenes karanténok közepén. Sőt, egyes lezárt országokénál még jobbak is a mutatóik. Bármennyire is fél az ember a betegségtől és haláltól, a jelenség egészét nézve nyilvánvaló, hogy semmi nem indokolja az egészséges emberi életmód lecserélését egy olyan purgatóriumi nyomorra, ahol mindenki gyanakvással néz mindenki másra és megszűnik minden olyan tényező, amiért egyáltalán értelme van egymás közelében lennünk. Még a kutyámat sem tenném ki olyan életnek, ahol nincsenek érintések. A szó legszorosabb értelmében betegebbé tesz minket az emberi érintkezés hiánya, mint bármiféle vírus, ami amúgy 95%-ban csak azokat öli meg akiket az influenza is megölt volna, de ne hasonlítsuk az influenzához, mert csak. Illetve mert elvisz a gondolatrendőrség.

A józan paraszti ész mellett szólnak szigorúan orvosi érvek is, például hogy az immunrendszerünk akkor működik normálisan ha rendszeresen érik a megszokott mindennapi ingerek. Pár hónapos karanténnal csak legyengítjük a saját védekezőképességünket a betegségekkel szemben. Emberiség elleni bűncselekmény az a szándékos néphülyítés, hogy maszkkal és távolságtartással kizárhatod az életedből a vírusokat, és így kvázi sosem betegszel majd meg. Ennek az ellenkezője igaz: ha egy ideig elzárod magad a világtól, az ellenállóképességed leépül, és utána bármilyen szir-szar kórság sokkal jobban lever a lábadról. Ne gondold, hogy örökké kivédheted a kórokozókat, hogy mostantól életed természetes végéig, évtizedeken át majd egyetlen vírus sem fog rést találni a pajzsodon. Aki ilyesmiben reménykedik, akár kimondatlanul, az jobb ha már most elkezdi felkészíteni magát a keserű csalódásra.

Főleg a gyermekeket teszi tönkre ez a hülyeség, akiknek az immunrendszere még fejlődik, illetve fejlődne ha hagynánk. Rájuk a kínai nátha amúgy sem veszélyes, de mégis óvjuk őket még a széltől is, nehogy véletlenül normális ütemben fejlődjön a szervezetük ellenállóképessége. Aztán jönnek az allergiák, az autoimmun betegségek, meg a hasonló civilizációs ártalmak, amiket mind a saját hülyeségünknek köszönhetünk. Illetve most már annak is, hogy a globális háttérhatalom, vagy nevezd ahogy akarod, úgy döntött ideje a meglévő társadalmi széthúzást, az emberek közötti bizalmatlanságot és ellenségeskedést a következő szintre emelni. Nem elég, hogy utálod a szomszédot mert Orcsányista vagy Gyurbánbarát, nem elég ha rühelled mert más a szexuális beállítottsága, vallása, bőrszíne - most már szó szerint rettegned kell tőle, tartani a két lépés távolságot és úgy nézni rá mintha két lábon járó pestisgóc lenne a szerencsétlen. Sőt, mostantól a saját rokonaiddal és szeretteiddel is viselkedj így! A megosztottság elleni utolsó védőbástya is dőljön le, mindenki rettegjen mindenkitől.

Ne látogass barátot, hagyd magányban meghalni idős rokonaid, jelentsd fel aki nem hajlandó feladni emberségét.

És persze rettegj, mert mi van ha influenzás leszel? Pardon, kínafluenzás. Ha nem ugrunk fejest önként egy orwelli pokolba, akkor a 90 éves tődőbeteg nénikék nem fognak örökké élni!!! Hát van neked szíved?!

Szinte mindenkinek vannak idős rokonai, például nekem is, és természetesen nem szeretném őket idő előtt elveszíteni. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy az influenza létezik, és bármikor elvihet bárkit aki eléggé legyengült és nem bír ellenállni. Mégsem javasoltam soha, hogy az influenza miatt szűnjön meg az emberi élet abban a formában ahogyan ismerjük. Ugyanezt a wuhanvírus miatt sem tartom elfogadhatónak.

2017 januárjában egy hónap alatt 5000 ember halt bele az influenzába hazánkban. Eddig a covid kevesebb mint 500 embert vitt el 4 hónap alatt, és nincs okunk feltételezni hogy ez a szám nagyságrendekkel magasabb lenne a lezárások hiányában (lásd ismét a svéd példát). Mi a büdös franc folyik itt? Mi kell ahhoz, hogy az emberek felébredjenek és felfogják, ez egy mesterségesen felduzzasztott krízis ami messze nem indokolja a drákói intézkedéseket, amiket az örve alatt bevezettek?

Mindenképpen követelnünk kell, hogy bármikor is vet véget a kormányzat a vírushisztériának, utána töröljék el a sok hülyeséget és adják vissza a normális életünket. Teljes mértékben elfogadhatatlan bármiféle korlátozás hosszabb távúvá vagy örök érvényűvé tétele egy olyan kamupandémiára hivatkozva, ami a végtelen megfélemlítő kampányokra fittyet hányva még annyi áldozatot sem követelt mint egy közepes influenzaszezon.

Ha hagyjuk, hogy palira vegyenek minket, és ránk húzzanak egy olyan torz életmódot ami ellen még jobb érzésű csimpánzok is lázadnának, akkor meg is érdemeljük amit kapunk.

279 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kinek az erőssége a diverzitás?

2020.04.26. 09:51 Deansdale

Az Amazontól kiszivárgott anyag szerint a HR osztályok azért szeretik, sőt, azért erőltetik a diverzitást, mert az akadályozza a dolgozók együttműködését, szakszervezetesedését. Egy "diverzitási felelős" horribilis éves fizetése még mindig töredéke annak amit a munkavállalóknak kellene kifizetni, ha szakszervezetbe tömörülve magasabb fizetést követelnének...

53 komment