HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Utolsó kommentek:

GABOR2 2020.04.09. 02:02:53

Sziasztok! Végre sort tudtam keríteni az írásra.

Itt van a kultúrháborús történések új száma, Trump koronavírus ismertetőit közölni nem akaró ballib újságokkal, meg az SJW jogokért harcoló újsággal, amit a tulaj felszámolt miután maguknál is találtak problémát:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/08/kulturhaborus_tortenesek_231

Orbán gazdaság kezelő megoldásai amik nem igazán tetszenek:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/08/a_koronavirus_es_a_gazdasag_es_orban_987

Legfontosabb változás amit a koronavírus hozhat:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/08/a_legfontosabb_valtozas_amit_a_koronavirus_beindithat_meg_nemi_bonusz

És vajon új technológiák és "innovatív pénzügyi megoldások" ezuttal megvédtek-e a tőzsdei összeomlástól minket:

ujtechkor.blog.hu/2020/04/09/kulonos_tozsdei_kudarcok_kulonos_tekintettel_a_fintech-startup-innovativ_penzugyi_megoldasok_sz_rsag

Meg más dolgok, de így is sokat linkeltem.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

csi szi 2020.04.09. 00:48:04

@VT 135: Vagyis világkormányt kell létrehozni? :) Ami épp az elit célja, nemde? :)

Komolyra fordítva a szót, ahhoz már tényleg alusapkásnak kell lenni, hogy valaki még mindig azt hajtogassa hogy ez csak hiszti, és az influenzánál veszélytelenebb vírus miatt megy stb. Persze, a világösszeesküvésben nyilván benne van az összes kormány, azok is, amelyek korábban lekicsinyelték a dolgot, nyilván azért gondolták meg magukat, mert rájuk szóltak.
Más kérdés persze a tény, hogy a középkori ember vállat vont volna, és ment volna tovább, akkor nagyobb halálozási arányú járványok voltak megszokottak. Amik azért elég nagy felfordulást keltettek akkor is, de az élet velejárói voltak. A modern emberiség ezt nem fogadja el ilyen könnyen. Akkor meghalt volna az a 20%, vagy legalábbis ezek fele, akik nem enyhe tünetekkel esnek át rajta és ment volna az élet tovább. A mai társadalom nem akar ilyenen keresztülmenni, inkább leáll. Kérdés, működik-e a dolog. Elvileg működhet, csak ha túl sokáig kell leállni, összeomlik a gazdaság. Ha túl korán oldják fel az intézkedéseket, az egész hiábavalónak bizonyulhat. Ha sikerül is az első hullámot leverni valahogy, jöhet még második, ahogy általában szokott lenni a járványoknál. Egyre valószínűbb, hogy a nyájimmunitást kergetni felesleges, mivel nem alakul ki immunitás, Dél-Koreában már ötven feletti újrafertőzést igazoltak. Korábban a kínaiak is jelentettek már ilyen eseteket. Ahogy a náthát (az is egy koronavírus) is el lehet kapni újra. De talán még bízhatunk benne, hogy ezek csak kivételek, de ha ki is alakul immunitás, valószínűleg nem tartós. És mutálódhat, vagy jöhet még más, veszélyesebb vírus pár évtizeden belül. Ez már régen közhely volt, film is készült (Contagion) egy világjárványról, csak nem hitte senki, hogy meg is történhet valami hasonló. Nem túl vidám, de lehet, hogy valóban nem lesz már többé olyan a világ, mint volt, és nem valami összeesküvés miatt. De mondjuk én nem sajnálom, ha vége lesz végleg a turizmusnak és a Földön való gondtalan ide-oda mászkálásnak, mindenki marad a seggén majd, vagy a szülőfaluja, városa 50 km-es körzetén belül, mint régen is tette a nagy többség, hacsak nem vándorolt ki. Lehet, hogy egymástól óvatosan távolságot tartó közösségeké a jövő. Talán ilyen módon, ennek köszönhetően megmaradhatnak a nemzetek is, és vége lesz a tömeges migrációnak, ki tudja. Ezek pozitívumok lennének.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

glinolid 2020.04.08. 12:37:42

@VT 135: A munkaerőpiacon kialakuló hatalmas munkaerő túlkinálat miatt jelentős bércsökkenésre lehet számítani.
A sorra bedőlő közepes cégek csontvázán lehetőség nyílik a mégnagyobb, nemzetektől teljesn független vállalatok létrejöttére. A globalizációt most kapcsolták 110%-ra.

Most már csak az a kérdés, hogy a kínai kommunista párt vezetősége vagy a nyugati neoliberális elit lesz mindennek a tetején. Vagy együtt alkotják meg azt.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

VT 135 2020.04.08. 12:02:13

Egyébként szerintem lehet ennek az egésznek egy olyan - az elit által nem vágyott - mellékhatása is, h: egyre több ember ismeri fel, h valójában egy nagy család vagyunk a bolygón, ugyanazokkal a problémákkal (persze kultúra szerinte eltérő formában) és ezért nem egymás ellen, hanem egymással együttműködve érdemes a továbbvezető utat megtalálni.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

VT 135 2020.04.08. 11:57:33

@Lorrh: jó, látom, nem tűnt fel a két hozzáállásodban ordító ellentmondás. Amúgy nem adtál rá magyarázatot, h ha nincsen háttérhatalom/elit, akkor kinek, milyen érdeke lenne egy kamu-világjárvány végigvivése?

Ebbe a vírus-nem vírus vitába nem megyek bele, mert ez a vallási viták szintje, h ki miben hisz. Azt viszont magam is elképzelhetőnek tartom, h bár a vírus valódi és veszélyes, de nem annyira, h akkora pusztítást okozzon, mint a pestis, viszont a mostani karanténozás egy kísérlet arra, h a jövőben, amikor a totális világdiktatúra már erősebben kiépült, hogyan reagálnak az emberek a tömbbe zárásra, utazási korlátozásokra. Ha belevesszük a karantén kontroll legújabb eszközeit, a kötelező okostelót és kamerázást - immár Kínán kívül is -, akkor ez tovább erősíti ezt a hipotézist.

Ami tény, h a világdiktatúra gőzerővel épül. Aki érti az összefüggéseket, az látja ezt. Persze mindig ott van a másik opció, a közösségi lét, világszemlélet váltás, ami az emberiség esélyét jelenti. Mert a világdiktatúra is csak egy lépés lesz a haláltáncban a szakadékba vezető úton. Szóval jobb lenne inkább továbbfejlődni.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Lorrh 2020.04.08. 11:05:45

@VT 135: aránytalan a világ leállítása, milliók munkanélküliségbe taszítása egy influenza miatt.
Egy nyári hétvégén többen halnak meg autóbalesetekben európa útjain. Miért nem állítjuk le akkor az autó közlekedést örökre? Az is halálos. Mindenkire nézve.
Ez a mondanivalóm lényege.
Hogy egy emberkísérlet zajlik.
Valós adatokat, valós tényeket nélkülöző, rémhírekre és felnagyított hisztériákra populista ostoba válasz volt európa és az egész világ lezárása.
a média és a netes hírportálok hazudnak, gerjesztik a pánikot.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Deansdale 2020.04.08. 09:09:03

@Gazellla: Legyen meg a nép akarata, csak mikor lecseng a pánik akkor majd ugyanilyen vehemenciával követeljék a normális mederbe való visszatérést is...

Bejegyzés: Korona

Deansdale 2020.04.08. 09:07:07

@Gazellla: Már többen is beszéltek arról, hogy az olaszoknál a koronás haláleseteknek csak kb. 12%-a valóban igazolt korona MIATTI haláleset, a többi inkább más okokra vezethető vissza (elsősorban krónikus tüdő- ill. szívbetegségek), amiknél a koronavírus jelenléte nem osztott, nem szorzott. Plusz vannak ott még más olyan tényezők is amikről a sajtó nem sokat beszél. Fentebb linkelt Lorrh egy egész jó videót amiben erről is szó esik:
www.youtube.com/watch?v=VzUyMsK02Pc

Amúgy több helyen is hallottam már lebegtetni a gondolatot, hogy a korona-tesztek egy része nem csak a covid-19-et mutatja ki, hanem más korona-törzsekre is pozitív eredményt hoz, ezért sok lehet a téves pozitív diagnózis.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Deansdale 2020.04.08. 08:59:38

Az amcsi járványügyi intézet (CDC) igazgatója szerint a halálozási számok jóval alacsonyabbak lesznek az előrejelzettnél - remélem nem csukják le rémhírterjesztés miatt :)

www.breitbart.com/health/2020/04/07/cdc-director-coronavirus-death-toll-will-be-much-much-much-lower-than-projected/

Bejegyzés: Korona

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.04.08. 08:42:00

@Deansdale: Az a baj, hogy a hisztis tömeg hatalmas politikai nyomást helyez Orbánra. A baloldal simán hatalomra juthat, ha elhiszi a plebs, hogy Orbán nem kezeli elég szigorúan az aktuális mindmeghalunk vírust. Gyakorlatilag a nép azt akarja most, hogy elnyomják, korlátozzák és centiről centire ellenőrizzék.

Bejegyzés: Korona

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.04.08. 08:38:46

@Deansdale: Már megnéztem 1,5 órát a legutóbbi Roosh Hourból és két hírt is bemutat (egy tini és egy gyerek haláláról az USA-ban), amiről később kiderült, hogy kamu. Az olasz buli miért kamu? (Lehet, arról is lesz szó benne, de ott még nem járok.)

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Deansdale 2020.04.08. 08:37:35

@Deansdale: ...csak a lényeg maradt ki a kommentemből: annyi egymásnak ellentmondó hír van, hogy tényleg mindenki azt gondolhat az egészről amit akar, és hogy mit fog hozni a jövő arról senki nem tud semmit. A vírus valódi potenciálja majd utólag fog látszani, és még akkor sem biztos hogy tisztán.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Deansdale 2020.04.08. 08:34:43

@VT 135: A vírus valódi potenciáljáról semmit nem tudunk, még a legtöbb szakember sem, mindannyian a sajtóból válogatunk véleményt magunknak. Eddig valóban borzalmas hírek kizárólag Olaszországból és New Yorkból jöttek, de az olasz buliról már kiderült hogy abszolút kamu, és a New Yorki hírekben sem bízom maradéktalanul. A németeknél, japánoknál, Koreában totális nyugalom van, a vírus nem terjed, a halálozási arány ezrelékekben mérhető. A globális adatok lehet hogy félelmetesnek tűnnek, de az olasz kamu ismeretében a hitelességük kissé kétséges, illetve még mindig nem tartanak ott mint a 3 évvel ezelőtti influenzajárvány. Ahhoz képest, hogy ez a világvége-vírus ami örök karanténba taszítja a világot egy kicsit csalódott vagyok a teljesítményét illetően.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Deansdale 2020.04.08. 08:27:03

@Gazellla: Semmilyen krízist nem szabad kihasználatlanul hagyni, ezt már rég megmondták. A jogaink és a szabadságunk évről évre karcsúsodnak. Az igazán szomorú az egészben az, hogy sokszor a papíron konzervatív kormányok is a globalista kottából játszanak. Egyáltalán nem kétlem, hogy sok helyen tényleg lesznek maradandó törvényi változások. Mondjuk Orbánban még bízok valamennyire, hogy nem tervezi a válságintézkedések egy részét örökre rajtunk felejteni, de a fene tudja.

Bejegyzés: Korona

VT 135 2020.04.08. 08:17:10

@Lorrh:
"Ez egy gerjesztett hisztéria amiben minden oldal résztvesz: job és baloldal egyaránt."
vs.
"annyira gagyik ezek az összeesküvés elméletek."

Érdekes amúgy, h mennyire nem akarod meglátni a nyilvánvaló dolgokat a világban, legyen szó a háttérhatalom/elit, függöny mögötti ügyködéséről, vagy a vírus valódi potenciáljáról.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.04.08. 06:50:09

Hm-hm, nahát-nahát...
index.hu/kulfold/2020/04/07/anthony_fauci_amerika_koronavirus_jarvanyugyi_szakerto/

„A világ talán soha nem térhet vissza ahhoz, amit normálisnak tartottunk a koronavírus-járvány kitörése előtt ... bár később fokozatosan visszatérhetünk ahhoz, hogy újra társadalomként működhessünk, a vírus még akkor is, ha időközben meglesz ellene az oltás, fenyegetést jelent majd. „ Amikor visszatérünk a normális élethez, amikor visszatérünk ahhoz a ponthoz, ahol újra társadalomként tudunk funkcionálni, ha azt akarják, hogy ez olyan legyen, mint a koronavírus előtt, az nem fog megtörténni, mert a fenyegetés itt marad” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy az embereknek fel kell készülniük arra, hogy a vírus jövőre visszatér."

Bejegyzés: Korona

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.04.07. 21:23:50

@KalmanBlog: "Elismerem."
Ilyet nagyon kevés ember szokott leírni, le a kalappal előtted!

Egyébként világszintű hivatalos adatokat szerintem itt lehet legjobban látni:
gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

Ami nekem fura, hogy a nagy népsűrűségű Afrikában eléggé alacsonyan van a fertőzöttség. Lehet tényleg nem kedveli a vírus a melegebb éghajlatot.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

KalmanBlog 2020.04.07. 14:57:35

@Sipi81: @csi szi: Meggyőztetek, kicsit jobban utánanéztem, és tényleg súlyos a helyzet. Elismerem.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.04.07. 11:28:29

@KalmanBlog: Abban egyetértek, hogy túl nagy a hisztéria, de abban nem, hogy ez csak egy sima influenza. Egyrészt a virológusok is határozottan ellenzik mikor a sima influenzához hasonlítgatják és a sima influenzában én még nem láttam olyan apokaliptikus állapotokat mint ami Olaszországban, Spanyolországban meg New York-ban van mostanában.
Az elit körében ráadásul elég sokan vannak már idősebbek, Bill Gates-től meg Warren Buffett-től kezdve az olyan kisebb halakig mint Soros. Teljes izoláció nem lehetséges náluk se például azért se mert ők is járnak csoportos rendezvényekre.

Bejegyzés: Itt a világvége, legsúlyosabban érintettek a nők - ezerkétszázadik iteráció