HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Murometz köztársasági elnök: @F. Szabó: A harmadik világban a nyugati kapzsi vágyak kiszolgálására komplett iparágat jöttek létre, hatalmas területeken monokulturális kókuszpálma, avokádó stb ültetvények vannak, ami a helyiek m... (2021.10.18. 08:52) Világvége után
  • F. Szabó: @Deansdale: Önmagában is abszurdnak tűnik, hogy az Argentína-Thaiföld-USA utat megjárt, Thaiföldig hűtve szállított körte olcsóbb lehetne a helyben termeltnél. De ha valami csoda folytán mégis így l... (2021.10.17. 19:59) Világvége után
  • Sipi81: @F. Szabó: Igen ezek valós problémák. Amikor én középiskolás voltam, még a 90-es évek második felében, akkor mesélte az egyik tanárom aki könyvelőként dolgozott korábban hazai cégenkél, hogy mekkora... (2021.10.17. 18:18) Világvége után
  • Wildhunt: @F. Szabó: erre gondoltam én is. Karbonadóval meg CO2 kvótával bohóckodik a világ, miközben a probléma sokkal mélyebb, de azzal kényelmetlen foglalkozni. (2021.10.17. 16:14) Világvége után
  • Deansdale: @F. Szabó: A háttérhatalom által felépített általános nyugati világfelfogás szerint ha az argentin körte 2 forinttal olcsóbb, mint a magyar, akkor importálni kell, és azt fogja venni a nép. Ez ellen... (2021.10.17. 15:01) Világvége után
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

Murometz köztársasági elnök 2021.10.18. 08:52:26

@F. Szabó: A harmadik világban a nyugati kapzsi vágyak kiszolgálására komplett iparágat jöttek létre, hatalmas területeken monokulturális kókuszpálma, avokádó stb ültetvények vannak, ami a helyiek megélhetése.
Ha a nyugatnak ez többet nem kell, akkor azok a sok száz milliós országok éhendöglenek.
Ma már minden mindennel összefügg. És a Föld valamelyik végén szenvedést fog okozni a beavatkozás.

Bejegyzés: Világvége után

F. Szabó 2021.10.17. 19:59:07

@Deansdale: Önmagában is abszurdnak tűnik, hogy az Argentína-Thaiföld-USA utat megjárt, Thaiföldig hűtve szállított körte olcsóbb lehetne a helyben termeltnél. De ha valami csoda folytán mégis így lenne, erre kellene a kereskedőt (és nem a vevőt) sújtó karbonlábnyom adó, ami gazdaságtalanná tenné a kereskedő számára, hogy a pénzkeresésével tönkreb@ssz@ a bolygónkat.

A problémát a pénzügyi-kereskedelmi túlhatalommal kierőszakolt globalizmus okozza, amibe a fent emlegetett nyilvánvaló értelmetlenségek is beleférnek, miközben a káros következmények költségeit a tömegekre terhelik.

Vagyis a jelenlegi kereskedelmi és pénzügyi és jogi világrend helyett tényleg valami új kellene, de pont nem a Klaus Schwabok elképzelése szerint, akik a jelenlegit is kitalálták és a maguk javára működtetik. Ezért töri a fejét egy Ertsey Attila a Silvio Gesell-féle rozsdásodó pénzen és kosárközösségeken, egy David Korten meg a lehető legnagyobb lokális önszabályozási szabadságon jogi, gazdasági és kereskedelmi téren.

Bejegyzés: Világvége után

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.10.17. 18:18:35

@F. Szabó: Igen ezek valós problémák. Amikor én középiskolás voltam, még a 90-es évek második felében, akkor mesélte az egyik tanárom aki könyvelőként dolgozott korábban hazai cégenkél, hogy mekkora baromságot csinálnak amikor a Győrben termelt tejet az egyik cég elviszi Debrecenbe, a Debrecenben termelt tejet meg a másik cég elviszi Győrbe. És ez akkor még csak egy országon belüli példa volt, most nyilván már globálisan is ez megy.
Egyébként alapvetően ahogy most belegondolok lehet, hogy van bizonyos esetekben értelme ennek, hiszen sok termék esetén lehet, hogy célszerűbb egy helyen megtermelni. Vagy azért mert a termelése több kárt okozna ha régiónként sokszoroznánk a gyártást mint az ha szállítani kell. Vagy pedig azért mert olyan komplex a gyártása hogy ahhoz olyan speciális technológia kell, ami már csak 1-2 helyen létezik (például a legmodernebb integrált áramkörök). Tehát lehet, hogy vannak olyan dolgok amiknél célszerűbb a globális megoldás de vannak olyanok amiknél nem. Ma viszont nincs ilyen meggondolás hanem a fent is említett visszásságok mennek. Én ebben a tekintetben borúlátó vagyok, szerintem ennek csak valamiféle összeomlás tud véget vetni mert önszántából jóformán senki nem akar rajta változtatni.

Bejegyzés: Világvége után

Wildhunt 2021.10.17. 16:14:18

@F. Szabó: erre gondoltam én is. Karbonadóval meg CO2 kvótával bohóckodik a világ, miközben a probléma sokkal mélyebb, de azzal kényelmetlen foglalkozni.

Bejegyzés: Világvége után

Deansdale 2021.10.17. 15:01:30

@F. Szabó: A háttérhatalom által felépített általános nyugati világfelfogás szerint ha az argentin körte 2 forinttal olcsóbb, mint a magyar, akkor importálni kell, és azt fogja venni a nép. Ez ellen hatékonyan csak a nacionalizmus védhetne meg, úgyhogy nem véletlen, hogy azt összemossák a nácizmussal és minden másnál jobban üldözik. Elvileg persze az is segíthetne, ha a nép okosabb lenne és tudatosabb döntéseket hozna, de ennyi erővel imádkozhatunk aranyesőért is.

Bejegyzés: Világvége után

F. Szabó 2021.10.17. 14:11:56

@Wildhunt: Ne tedd ezt velem, nem lehet, hogy ennyit fogtál fel abból amit írtam. De bizonyára az én hibám. Azt próbálom magyarázni, hogy egy olyan rendszert erőltettek a világra, amelyben EGY CSOMÓ FELESLEGES ÉS KÁROS CSELEKVÉSRE, MUNKA-, ANYAG- ÉS ENERGIARÁFORDÍTÁSRA VESZIK RÁ A VILÁGOT – csak azért, HOGY EGY KERESKEDŐ ÉS BANKÁRRÉTEG és azok kiszolgálói EBBŐL TOVÁBB GAZDAGODJANAK. A megoldás pedig az lehet, hogy ez alól a kereskedő és bankáruralom alól valahogy ki kell szabadítanunk magunkat más elveken és más felügyelettel működő kereskedelmi és pénzrendszerrel (ezek egyike lehet például a Silvio Gesell-féle "rozsdásodó" pénz).

Mert milyen racionális vagy humanitárius (munka-adási, de felesleges munkát adó) okokkal indokolható például, hogy körtét szállítsanak az egyik körtetermelő országból a másik körtetermelő országba a bolygó megkerülésével, tömegével szállítsanak Európában is termő virágot Kenyából Európába, betonárut Vietnámból Magyarországra, egyenként csomagolják hegesztett fóliába a szupermarketben árult krumplit, stb?

Bejegyzés: Világvége után

vodkasprite 2021.10.17. 10:56:04

A korábbi FDA szakértői ülés kivonata (rájuk nem lehet azt mondani, hogy konteósok, a mainstream mégsem hozta le):
www.bitchute.com/video/5ovH89OmKrVX/

Bejegyzés: [Minicikk] Ésszerű, tudományos covid-lezárások

Wildhunt 2021.10.16. 22:40:09

@Merész Vlagyimir: Ezt kellene bemásolni minden balos ötletelés alá.

Bejegyzés: 21. századi életmód - Felvezetés

Wildhunt 2021.10.16. 22:37:28

@F. Szabó: Feltenném ehhez az egymilliós kérdést: ha a karbonadó hatására holnaptól mondjuk vitorlás hajókkal, de ugyanígy körbehordozzák a terméket a bolygón, az segíteni fog?

Bejegyzés: Világvége után

F. Szabó 2021.10.16. 21:22:17

@Deansdale: Gazdasági érdekközösségek lehetnek csak működőképesek nyilvánvalóan, és általában tényleg ott bukik el minden ötlet, hogy nincs aki arra fordítson időt és energiát, hogy ilyeneket megszervezzen. Az Ertsey Attilán is csodálkozom, hogy mérnökként megéri neki kosárközösségekkel foglalkozni. De egyrészt ő láthatóan megszállott, másrészt lehet, hogy így mellékesen az autonóm házaihoz is talál kuncsaftokat. Mondjuk, a vályogtiltás cikkedhez is feltettem pár linket, amik ilyen élelmiszerre szerződött (hazai és német) vásárló-termelő közösségekről szólnak, amik, legalábbis a videó készítésekor még működőképesek voltak.

Pedig biztos, hogy valami változás kell, amikor az ember olyan képeket lát a neten, hogy a konzerv a felirata szerint Argentínában termelt körtét tartalmaz, amiből Thaiföldön csináltak konzervet, és ezt USA szupermarketben árulják, tehát körbeutazta a bolygót, mielőtt asztalra került. És nekünk karbonlábnyomról dumálnak. Vagy egyenként lehegesztett csomagolásban árulnak krumplit és édesburgonyát. Egy ismerősöm meg itt magyar honban vásárolt terjedelmes virágvályúkat a kertjébe Made in Viet Nam címkével.

Valami nagyon nem stimmel azzal a világrenddel, amiben ilyen abszurdumokból kereskedők sora húzhat pénzügyi hasznot. Miközben éppen új karbonlábnyom adókat készülnek kivetni ránk, ahelyett, hogy a kereskedőkre vetnék ki, hogy ne érje meg nekik ezt csinálni a bolygóval. Mindenki úgy áll a dolgokhoz (én is persze), hogy úgysem tehetünk semmit. De talán az is valami, hogy legalább felismerjük és beszélünk arról, hogy ez így nem jól van.

Bejegyzés: Világvége után

Deansdale 2021.10.16. 13:58:20

@F. Szabó: A közösségépítéssel a fő baj, hogy az emberek nem érzik szükségét, sőt, nyűgnek fogják fel ha foglalkozni kell másokkal vagy alkalmazkodni hozzájuk. Emellett a többség elvan kényelemben, eszük ágában sincs elkezdeni szervezkedni, ami pénzt, időt és energiát von el a szórakozásuktól. Ráadásul az a maroknyi ember aki lépni akar, az is mind máshogyan gondolkodik. Én pl. ugyanúgy semmit nem tudok kezdeni a múltba révedőkkel mint az ökobolondokkal. Kassaival sem jönnék ki élőben :) Ha IRL közösséget akarnék építeni, akkor az asszonynál megállna az egész, mert nem ismerek egyetlen olyan embert sem, aki úgy gondolkodik mint én, ismeretleneket pedig nem fogok megpróbálni beszervezni.

Bejegyzés: Világvége után

Wildhunt 2021.10.16. 13:32:19

@KalmanBlog: én úgy tudom az nem romlik meg?

Bejegyzés: Világvége után

békaapu 2021.10.16. 10:52:35

@vodkasprite:
Szerintem a világvége-kényszerhelyzetet sem szeretné senki megélni - csak arról beszélgetünk hogy MI LENNE HA ..

HA Xar helyzet jön, és rád lesznek utalva a szeretteid, akkor úgyis muszáj lesz a kezedbe fognod a.. hm.. a kéziszerszámokat.
Akkor nem árt ha vannak fogalmaid erről-arról.

hogy tíz tyúk mellé kell egy őrkutya is éjszakára
hogy az agyagnak először ki kell száradnia, csak utána égethető ki cseréppé/téglává
hogy léghuzat nélkül a füst nem akar kimenni a házból

..satöbbi..

Bejegyzés: 21. századi életmód - Tárgyalás

vodkasprite 2021.10.16. 10:41:02

@békaapu: Szerintem itt senki sem szeretne önmaga nekiállni kályhát építeni.

Bejegyzés: 21. századi életmód - Tárgyalás

békaapu 2021.10.16. 01:42:50

@Sipi81:
Nekem tetszik a pontosításod, tényleg mindegy hogy a kéményben a huzatot koromrészecskékkel elegyes vagy kristálytiszta levegő alakítja ki - lényeg hogy a huzat nagyon fontos része a fűtésnek

Jó kályhaépítést. :-)

Bejegyzés: 21. századi életmód - Tárgyalás

KalmanBlog 2021.10.16. 00:49:22

@Wildhunt: Gázolajat is lehet tartósítani valamivel? Azt szerintem ésszerűbb tartalékolni, mert egyrészt égetni is jó, másrészt dízel autóm van :-)

Bejegyzés: Világvége után
süti beállítások módosítása