HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Kvóta kvóta hátán

2011.08.10. 12:15 Deansdale

Az LMP engem valahogy mindigis az SZDSZ-re emlékeztetett, most már tudom, hogy miért:

"Nemi kvóta (...) az LMP javaslatában" - Népszabadság

Ezt a hülyeséget már leszavazták, de ahogy kidobjuk az ajtón, vissza bemászik az ablakon.

"ha az országos listán, illetve a kompenzációs listán két egymást követő helyen azonos nemű jelölt szerepel, a soron következő helyen ellenkező nemű jelöltet kell állítani."

Ez eggyel lazábbra van eresztve, mint a legutóbbi feminista javaslat Sándor Klárától és Magyar Bálinttól, de ugyanolyan antidemokratikus és férfiellenes sületlenség. A parlamentbe az kerüljön, akire a nép szavaz. Ha a feministák több nőt akarnak ott látni, akkor jelöljenek több nőt, és kampányoljanak mellettük - mint mindenki más aki politikában utazik. Semmire nem megoldás, hogy a nőknek kiskapukat nyitogatunk csalással. Egyébként bármibe le merném fogadni, hogy ha a parlament 100%-a nő lenne, a kutya nem szólna egy szót sem, hogy a férfiak támogatására jó lenne valami kvóta. Egyenlőségről addig megy a hamis papolás, amíg a nők vannak hátrányban. Ahol előnyben vannak, hát, az jó úgy.

Eredetiben, az LMP honlapjáról így hangzik az idézet: "A politikus alacsonynak nevezte a nők parlamenti részvételét, ezért – mint mondta – olyan típusú listákat javasolnak, amelyeken két azonos nemű jelöltet egy ellenkező nemű követne." - Mi van, ha azért alacsony a nők parlamenti szereplése, mert nem akarnak szerepelni? Kényszeríteni kell őket? És arra is kíváncsi lennék, más szakmáknál miért nem akarnak kvótákat beveztni, mondjuk a szemeteseknél, a bányászoknál, stb. A zsíros helyekre be kell tolni a nőket, a lepra munkákban meg rohadjanak csak a pasik.

...

Kissé más tészta, de még jobban felkeltette az érdeklődésemet, mint a lehet másik szdsz idióták: túl nagy a csönd arról, hogy az Európa Parlament júl. 6-án kijelentette, az EU-n belül mindenhol törvényeket kell hozni a cégek vezetőségének nőkkel való dúsítására. Nem csak állami cégeknél, a versenyszférában is. A norvég mintáról van szó, ahol 2005 óta legalább 40% nőnek kell lenni bármely cég igazgatótanácsában. Igaz ugyan, hogy a felmérések szerint ez több kárt okozott mint hasznot, dehát na; a feminizmus fontosabb mint a gazdaság állapota. (Különösen ilyen világválságos időkben, ugye.) A Michigani Egyetem kutatása szerint a tapasztalatlan nők benyomása az igazgatótanácsokba mérhető anyagi károkat okozott a norvég cégeknél.

Spanyolországban is működik már egy ilyen kvóta, és Franciaországban is törvényt hoztak rá, bár az még nem lépett életbe. Nem kicsit furcsállom, hogy egyrészt a globális válság előtti 24. órában, a szakadék pereme felé száguldva még ilyen szarakodással megy el az idő, másrészt pedig azt, hogy a magyar média mennyire nem foglalkozik a témával. Szép csöndben meghozzák a törvényt, és mire észbe kapnánk, már lehet menni reklamálni a sóhivatalba. Se a HVG, se más magyar sajtóorgánumok weboldalain nem találtam még csak utalást sem az EP közleményére, pedig az Economist-ban beszéltek róla, és az azért nem a kacsa magazin.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista kvóta antifeminista antifeminizmus parlamenti kvóta

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása