HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Deansdale: "A marxi eszmék alapérzelme pl. az irigység." A modern haladár mozgalom gyakorlatilag egy gyűjtőakol az összes negatív, emberellenes, beteg, romboló érzelem számára. Minden olyan betegs... (2024.04.18. 09:10) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "ő inkább hisz Istenben, mert egyszerűn képtelené vált bízni az emberiségben. (Ez azért baromi elgondolkodtató szerintem.)" Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés :) Az emberiségben é... (2024.04.18. 09:02) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: Ez most off az alaptémához képest, de ha már vallásismereti kisokos felvetek pár érdekességet. Egyszer beszélgettem egy ismerősömmel, aki "megtért", de elég - a saját szavaimmal élve - lélek nélkül... (2024.04.17. 22:10) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Hi! Nagyobb szünet után én is írtam cikkeket... nem is keveset. Párat berakok ide, most több is gazdasági: Egy gyors Matolcsy vs Varga: ujtechkor.blog.hu/2024/04/17/matolcsy_vs_varga_hamis_beke V... (2024.04.17. 19:08) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan. Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik. Pofa be de szólásszabadság van ... (2024.04.16. 22:04) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Újabb feminista zombik

2011.08.22. 13:05 Deansdale

Az előző cikkben tárgyalt feminista iromány kommentjeiből (és az ott linkelt cikkekből) csemegézek. Van mit; a kommentelők között olyan zombi is akad, akinek már kirágták az agyát.

"Jakab Andor számomra a kapitalista fejével gondolkodva fehéren-feketén bemutatja, hogy mitől van nemi és kortól függő diszkrimináció a mai magyar munkaerőpiacon."
A józan gazdasági megfontolás nem "diszkrimináció", lángészkém. Ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy ha a káposztádat a piacon veszed meg (mert ott olcsóbb) és nem a multinál, akkor diszkriminálsz a multival szemben.

"A nők hátrányos munkaerőpiaci helyzetét pl. a kötelező férfi-gyessel lehetne teljes mértékben kijavítani"
Nyilván
fantasztikusan csodálatos lenne, ha az állam beleszólna a családok magánügyeibe. Kötelezzék a férfiakat a gyesre, az lesz az igazi! Akkor is, ha a nő egyébként munkanélküli, vagy ha szívesen maradna otthon a gyerekkel, vagy ha a férfi többet keres és így a gyessel a család bevételkiesést szenved.

"nem lenne jobban megbecsült és fizetett a fiatal férfi munkaerő, ha ő is ugyanúgy elmegy GyES-re a következő tíz év során"
Az állam legfontosabb feladata a biológia ellen harcolni! Micsoda szemét patriarchális összeesküvés, hogy a nők szülnek, a férfiak meg nem! Nőelnyomás!!!

"a KSH friss statisztikája szerint a ma 30-39 éves nők több, mint egyhadmadának (!) nincs gyereke. Szóval akkor hogy is van ez?"
Lehet pezsgőt bontani, jó úton haladtok a céljaitok felé. Ügyesen átvertetek egy csomó nőt, aki azt hiszi, ráér 40 évesen férjet keresni, a gyerek meg majd jön azután. Ehelyett persze a pánik jön meg a fogak erős szívása, amikor le kell perkálni a nagy pénzeket a termékenységi gyógykezelésekre, hiába.

"Amíg a magyar politikát több mint 90%-ban férfiak dirigálják, addig a nők érdekei nem fognak megjelenni a közéletben és a munkaerőpiacon."
Gondolkodjunk már el azon, hogy mit is jelent ebben a szövegkörnyezetben a "nők érdekei". Mert nekem határozottan úgy tűnik, hogy egyszerűen csak mások pénzét akarják lenyúlni. Hát, végülis ez tényleg a "nők érdeke", de ilyen értelemben a férfiaknak is "érdeke", hogy szüntessék meg pl. a gyerektartás intézményét. Gazdasági kérdésekben egyrészt a munkáltatók érdeke áll szemben a nőkével - és semmi sem indokolja, hogy a nők érdekét magasabbra kéne értékelni; másrészt a nők efféle "alantas" érdeke áll szemben az igazságossággal. Mert miért lenne az jogos, hogy egy cégtulajdonost arra kényszerítsünk, akarata ellenére vállaljon fel pluszköltségeket, csak azért, hogy néhány nő anyagilag jól járjon?
Ja, és ha már itt tartunk, a férfiak a politikában nem a férfiak érdekeit képviselik. Nőknél ez lehet hogy így lenne, de a férfiak általában nem olyan szűklátókörű nemi harcosok, mint egyes politikusnők.

"diszkriminatív és csupán gazdasági szempontokat figyelembe vevő munkáltatói hozzáállás"
Aki ilyen bunkóságot le tudott írni, az vajon tudja-e, mit jelent az a szó, hogy oxymoron? Mert ez az, mégpedig a javából. A diszkrimináció definíciója ugyanis pont az, hogy az illető másféle szempontokat is figyelembe vesz a vonatkozó szakmaiakon kívül - például nemieket. És hát egy gazdasági vállalkozásban a gazdasági szempontok a szakmaiak, vagyis azok alapján dönteni nem lehet diszkrimináció.

"a patriarchális társadalmak a nő önmegvalósító törekvéseitől (legyen az akár munka, karrier, akár anyaság) rendszerint elsajnálják a pénzt, és alulfizetik"
Hát persze, és ezzel szemben a férfiak hobbijait meg pénzeli az állam - a minap is állami támogatással szereztem egy vitorlás hajót, és Orbán Viktor személyesen tette a kezembe a 30 misit, hogy körbehajózhassam a világot. A férfiaknak nem kell megdolgozni semmiért, ugye? És hát hogyan is kéne az államnak nem elsajnálni a pénzt a nők karrierjétől? Fizessenek a karrierista nőknek külön segélyeket, vagy mi?

"egy csomó nő ingyenmunkáján spórolják meg a terepjárók, moceszok, vadászat, horgászat, extrémsportok és kurvázás össznépileg tetemes kiadását"
Nahát ennek a zombinak tényleg reszeltek. Miféle ingyenmunka? Valahol az országban titkos rabszolgatelepek vannak, ahol az állam gyapotot termeszt (vagy webdesignt csináltat, atomerőművet hegeszt) női rabszolgákkal? És a hasznot a férfiak zsebébe tokolja? Miért nem hallottam én eddig erről?! Követelem a részemet! Különösen az államilag finanszírozott össznépi kurvázásból :)

"A nők messze számarányuk felett pedig a háztartási (ingyen) munkákban, a rosszul fizetett munkákban vannak reprezentálva. Valamint a prostitúció prostituálti oldalán, ami a fajlagosan legjobban fizető női "foglalkozás" - annak ellenére is, hogy ma már több a női diploma, mint a férfi (!!!)."
Micsoda kazal moslék... Hát először is a háztartási munka nem "munka", mivel az ember magának csinálja. Azt remélem senki nem várja el, hogy az állam adjon neki fizetést azért, mert megfőzi a kajáját, megeszi, aztán elmosogatja a saját evőeszközeit, vagy mondjuk kimossa a piszkos alsóneműjét. Ugyanez akkor is igaz, ha családja van, és azokra is dolgozik, hiszen magának akarta, és senki nem kényszeríti rá. Az, hogy a szerettei ruháit is kimossa, még továbbra sem olyan tevékenység, amiért állami fizetés kéne hogy járjon. (Egyébként három gyerekkel mégiscsak meg lehet tenni, ezt hívják főállású anyaságnak.)
Ezen felül a nők ott vannak felülreprezentálva, ahová maguktól mennek, ugyanis ez egy szabad ország. Senki nem kényszeríti fegyverrel a fiatal nőket, hogy állatorvosnak menjenek vagy pénztárosnak. Ők választják. Mehetnének kvantumfizikusnak is, csak sz*rnak bele. Ez kinek a hibája? Nyilván a férfiaké.
Ja, és ez a prostitúcióra is éppúgy érvényes, ugyanis - egy balszerencsés 1%-tól eltekintve - erre sem kényszeríti őket senki.
Aztán gondolkodjunk csak el, hogy ha a prostitúció tényleg a legjobban jövedelmező szakma, (az), akkor hogy a leprába' lehetne a nők kizsákmányolásának nevezni? Anyagi értelemben inkább a férfiak kizsákmányolása, akik hajlandóak vagyonokat áldozni egy-egy kellemes félóráért.
Végezetül hadd kérdezzem meg, hogy ha több a női diplomás, mint a férfi, akkor ezt az egyenjogúság hívei miért ünneplik? Miért nem harcolnak azért, hogy visszaálljon az egyensúly és a férfiak a mostaninál több szerepet kapjanak a felsőoktatásban? Mireföl a sok felkiáltójel és a melldöngetés? Akkor mégsem egyenjogúság van, mégiscsak inkább női felsőbbrendűség?

"osztott gyes (sztem amúgy le lehetne csökkenteni 2 évre, ehhez persze bölcsőde-óvoda kéne)"
Tipikus jófeminista hozzáállás: vegyük el a nők választási lehetőségeit! Nekem elég 2 év gyes, mert karrierista vagyok, ezért a többieknek se legyen lehetősége többre!

Írhatnám ezt a cikket a végtelenségig, mert anyag az van bőven, de brrrrr... Ma ennyire tellett.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása