HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

A büntetés bűncselekmény hiányában elmarad

2011.09.24. 12:40 Deansdale

A Zindexen a szokásos napi bulvár között két prostikkal foglalkozó cikkre is bukkantam:

Elítélték a furkópusztai kupleráj üzemeltetőit

"(...) Az enyhítést a bíróság azzal indokolta, hogy a bordélyház nem kiszolgáltatott személyek kizsákmányolásával működött, hanem szabad akaratukból prostitúcióval foglalkozóknak biztosított feltételeket, amelyek az emberi méltóság és a higiénia szempontjából sokkal kevésbé voltak kifogásolhatók, mint a prostitúció egyéb megjelenési formái."

Ahogy a leírásból kiderül, ezek a lányok maguktól választották a legősibb szakmát, és ha a "bordélyház" nem kínál nekik helyet az iparűzéshez, valószínűleg az utcán stricheltek volna, vagy valami lepukkant albérletben, ahol nincs takarító és biztonsági személyzet. Ezek után csak azt nem értem, hogy hol van ebben az ügyben egyáltalán bűncselekmény? Amennyire én látom, a bordély és a csajok kapcsolata önkéntes és kölcsönösen virágzó volt. Senki nem ártott senkinek, de akkor mit keres az ügyben a rendőrség?

Ideje lenne alapos megfontolásnak alávetni az áldozat nélküli bűncselekmények státuszát. A rendőrség sokkal jobb helyekre is fordíthatná azt a munkát, amit jelenleg olyan ügyek felgöngyölítésére fordít, amelyekben nincs is semmilyen sértett. Talán megreformálhatnánk a törvénykönyveinket úgy, hogy az állam ne zaklassa azokat a magánembereket, akik a légynek sem ártanak.

Magyarország adja a legtöbb örömlányt Hollandiának

"A megkérdezettek háromnegyede a nehéz anyagi helyzete miatt választotta a hollandiai munkát. Alig tíz százalékuk mondta azt, hogy erre kényszerítették. Háromnegyedük válaszolt úgy, hogy kijutásukat barátjuk vagy a futtatójuk segítette. Az eredmények arra is rávilágítottak, hogy annak ellenére, hogy a lányok futtatóikra úgy tekintenek, mint a védelmezőikre, egy részük mögött kiépített bűnözői hálózat működik."

Ahogy látjuk: itt sem jellemző a kényszerítés. Tekintve, hogy feminista forrásból származnak az adatok, még azt a 10%-ot is megkérdőjelezném. Ha ők ennyit mondanak, akkor a valós számok ennél csak kisebbek lehetnek, nagyobbak nem.

"a lányok futtatóikra úgy tekintenek, mint a védelmezőikre" - milyen beszédes. Azok a randa szabolcsi betyárok, akik elhomályosítják a jakuzák meg a szicíliai keresztapák hírnevét, a valóságban nem is közrettegett terroristák, hanem csak utaztatók meg felhajtók.

A cikk persze elsősorban a lányok sanyarú sorsára összpontosít:

"A lányok életkörülményit felderítő válaszokból az derült ki, általában délután egy órakor kezdenek, és hajnal ötig dolgoznak, egy nap 8-10 ügyfelet fogadnak. A legtöbb lány társaival együtt bérel lakást, fejenként 1500 euróért, ami így is kiemelkedően magasnak számít. Emellett még kirakatot is bérelni kell, és a futtatónak is oda kell adni a jutalékot."

Hát, nem is tudom mit mondjak. Van, aki arra számított, hogy hollandiában prostinak lenni valami fantasztikusan elismert, humánus és támogatott életpálya? Persze hogy fizetni kell az albérletet, és persze hogy leadják a jattot a bordélyok tulajainak, dehát ez a szakma a világon mindenütt így működik. Nem hiszem, hogy a hollandiába tartó magyar csajok zöme ne lenne ezzel tisztában. Aki meg azt hitte, várja a mennyország, az elég hülye ahhoz, hogy hagyja félrevezetni magát, vagy elég naív ahhoz, hogy álomvilágban éljen.

Nade nézzük meg az érme másik oldalát is: albérletet mindenkinek fizetnie kell, akinek nincs saját lakása, és külföldön dolgozni a legtöbb embernek nagyon nehéz - akkor is, ha nem prosti. A feministák úgy tesznek, mintha az élet mindenkinek virágeső lenne és pezsgőfolyam, csak szegény prostiknak kell keményen dolgozniuk a pénzükért. Ezzel a képpel némileg (köh-köh) ellentétben áll az, amit maguk a prostik szoktak mondani, vagyis hogy azért szeretik ezt a szakmát, mert könnyen és gyorsan lehet sok pénzt keresni. Mivel az tény, hogy a túlnyomó többség önként csinálja, ki az a bolond, aki elhiszi, hogy annak ellenére dolgoznak a szexiparban, hogy varrónőként vagy bolti eladóként feleannyi munkával kétszernannyit kereshetnének, ráadásul jobb körülmények között? Ugyan. Ezek a csajok oda mennek, ahol a legtöbbet kereshetik - ez pedig az ő esetükben a prostitúció. Nem igazán értem, hogy miért is kéne nekem egy újságcikk alapján sajnálni a nyíregyházi csajokat, akik maguk döntöttek úgy, hogy fodrász vagy manikűrös munka helyett inkább kiruccannak Amszterdamba egy kicsit pénzt keresni. Az életben mindenkinek viselnie kell a döntései következményeit, és ezalól - sóhaj - sem a prostik, sem a feministák nem kivételek.

 

 

Eddig 2 komment érkezett

  • 1.  Attila a Hu-n (Válasz erre)
    2011. 09. 24. 20:46

    Nos, a bordély házak üzemeltetőit nem azért rendeli büntetni a törvény, mert a cselekménynek közvetlen sértettje van, hanem mert emberjogi értelemben lényegében a prostituáltakból húznak hasznot. Legalábbis ezt tartja a New York-i Nemzetközi Egyezmény, amelyhez Magyarország is csatlakozott, így a hazai jogi szabályozást ehhez kell igazítani.

    Az egyezmény 1-4 cikke mondja ezt ki: "Kötelezi a szerződő felet azon a személyek büntetésére, akik részt vesznek más személyek prostitúcióra csábításában, vagy más személyek prostitúciójából hasznot húznak, még akkor is, ha a prostituált ezekbe beleegyezik."

    Mindemellett: "A szerződő félnek tilos nyilvántartást vezetni prostituáltakról vagy prostitúcióval vádolt személyekről, vagy kötelezni őket arra, hogy erre vonatkozó külön igazolvánnyal rendelkezzenek, illetve nem eshetnek különleges ellenőrzési vagy bejelentési előírások alá."

    Tehát államilag ellenőrzött, engedélyezett prostitúció pedig végképp nem létezhet. (Elvégre akkor maga az állam adna segédkezet a prostituáltak kizsákmányolásához.)

    Valóban eléggé feminista eszmeiségű egyezmény, honnan máshonnan, mint New Yorkból.

    hu.wikipedia.org/wiki/1950-es_New_York-i_egyezm%C3%A9ny_az_emberkereskedelemr%C5%91l_%C3%A9s_a_prostit%C3%BAci%C3%B3r%C3%B3l

  • 2.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 26. 9:10

    @Attila a Hu-n:

    Hát igen, a logikusság háttérbe szorul az ideológiák mellett.

Szólj hozzá!

Címkék: prostituált prostitúció feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása