HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Magyar nőellenesség

2011.09.29. 10:55 Deansdale

Szenzáció-szajhász szalagcím a Zindexen:

Európában hazánk a 2. legnőellenesebb ország

Mikor valaki ilyet hall, hogy "legnőellenesebb", mire is gondolhat? Az utcákon férfiak járőröznek, és alkalomadtán gumibotozzák a nőket? A tiniket a szüleik férjhezadják mindenféle trógerokhoz, akik rendszeresen verik és alázzák szerencsétleneket? Az újszülött lányok futószalagon mennek a csonkítóba, hogy ne élvezhessék a szexet? Csador? Póráz és korbács? Napszám a hagymaföldön?

Persze, tudom, a sajtó abból él, hogy felkelti az olvasók figyelmét, de azért mégiscsak elmehetnének már végre a jó *** ***ba.

Magyarországon semmiféle nőellenesség nincs, és nem is volt. Aki ilyen listákat állítgat fel, az meg már eleve az ötlettel tanúbizonyságot tesz arról, hogy nem normális.

De hogy ne csak az indulataimnak adjak hangot, mi is a konkrét bajom ezzel az egésszel?

Magával a listával annyi, hogy semmi értelme, illetve teljesen félremagyarázzák. Az ugye világos, hogy a felmérés feminista célokkal készült, azért, hogy lehessen rá mutogatni: szegény nőket elnyomják! ...ahogy ezt a zindex meg is tette, ugye. Csakhogy bármiféle ilyen felmérésnek csak akkor lenne értelme, ha valami mással hasonlítanák össze a nők helyzetét; mondjuk a férfiakéval. Mert ha "csak úgy" a nőket vizsgáljuk, akkor a következtetés legfeljebb annyi lehet, hogy hol jó nőnek lenni, és hol kevésbé - de nem lehet elnyomásról vagy nőellenességről beszélni. Például a skandináv országokban rengeteg olyan nőkedvezmény van, ami máshol nincs - de ez nem jelenti azt, hogy máshol a nőket elnyomnák. Ha teszem azt Svédországban a női vállalkozók a vállalkozás beindításához extra pénzeket kapnak, mert nők, Tibetben meg nincs ilyen, az nem jelenti, hogy a Tibetiek nőellenesek lennének. Ilyen gazdasági mutatókra nem lehet olyan következtetéseket alapozni, amilyeneket a feministák erőltetnek. A speciális privilégiumok hiánya nem jelent elnyomást.

Svédországban jó lehet nőnek lenni, mert az állam kinyalja a kis popócskájukat, miközben aktívan férfiellenes. Magyarországon még nem tartunk itt, és ez a feminista szótár szerint azt jelenti, hogy itt habzik a nőgyűlölet.

Hogy csak egyetlen szembeszökő problémát említsek a felmérés pontozási rendszeréből: a nők oktatásbeli helyzete. Namármost Európában gyakorlatilag nincs olyan ország, ahol a nők ne lennének túlsúlyban a férfiakhoz képest. Hazánkban is több a női diplomázó, mint a férfi, és az arány egyre inkább a nők javára tolódik tovább. Hogyan lehet ezt egy felmérésben arra használni, hogy kimutassuk, ki a nőellenes? Ha tisztességesek vagyunk, akkor sehogy. A legfrissebb kormányadatok szerint a tavalyi tanévben 361.347 hallgató tanult összesen a felsőoktatásban, ebből 199.580 nő. "Érdekes módon" a férfiak adatai sehol nem szerepelnek, dehát akit az érdekel, majd kiszámolja... A kivonást elvégezve 161.767 az eredmény, vagyis 37.813-al több nő tanul jelenleg a magyar felsőoktatásban, mint férfi. Pardon: tavaly. Ha valaki ezt az adatot látja, mi jut eszébe? Hogy a nőket elnyomják?

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felmérésben nem foglalkoznak kifejezetten a felsőoktatással. Az általános és középiskolákat kiemelik, de a felsőoktatást már nem. Vajon miért...? Na jó, minek legyek demagóg, elvégre senkitől nem lehet elvárni, hogy a politikailag motivált, hazug propagandájában foglalkozzon azokkal az adatokkal is, amik hiteltelenné teszik. Azokat mindenki a szőnyeg alá söpri, és ezen a téren a feministákat sem kell félteni.

De vannak más érdekes "nőellenes" mutatók is a felmérésben, például az AIDS elterjedtsége, a korai házasságok aránya, a nők elleni erőszak elleni törvények megléte. Ez az utolsó talán indoklást igényel egyesek szemében; a magyar törvények mindenféle erőszakkal szemben érvényesek, ezért semmiféle szükség speciális férfiellenes törvényekre. Hogy ettől hazánk nőellenes lenne? Pf.

Ez a felmérés nem arról szól, hogy hol nyomják el a nőket. A tetűség ott van, hogy két - egyébként nem feltétlenül idevágó - listát mosnak egybe: az egyik arról szól, hogy a világban hol uralkodnak emberetlen állapotok, a másik pedig arról, hogy hol mennyi teret nyert a radikális feminizmus. Így kerülhet hazánk olyan afrikai és ázsiai országok szomszédságába, ahol tömeges éhezések vannak és járványok, nyomor és háborúk. Mintha Magyarországon épp csak hajszálnyival lenne jobb nőként élni, mint Szudánban vagy Bangladesben.

Én speciel kifejezetten örülök annak, hogy a férfigyűlölők szemében Magyarország nem csillog túl fényesen. Ha meg valaki azt mondja, hogy dehát nem olyan túl jó itt nőnek lenni, arra csípőből az a válaszom, hogy férfinak lenni sem egy kifejezett tengerparti nyaralás, és ha szeretnénk javítani az emberek helyzetén (igen, szeretnénk), akkor tegyük azt úgy, hogy mindenkinek jó legyen, ne csak egy bizonyos nemnek. Mitől lenne az egyenjogú vagy igazságos, ha nem mindenkinek teszünk jót, hanem csak a nőknek - a férfiak kárára?

És a cikkel mi a bajom? Hogy idióták. Készpénznek vesznek minden baromságot, és kritika nélkül világgá kürtölik. Íme:

"Megdöbbentő azonban, hogy miközben Románia a 20., és Albánia a 21., Magyarország csak a 112. helyet érdemelte ki"

Van aki elhiszi, hogy albániában (ahol minden harmadik gyerek alultáplált) sokkal jobb a nőknek, mint itt? Vágóhídra az ilyenekkel.

"Érdekes módon Magyarország az első kategóriában kapott a legalacsonyabb pontszámot, azaz a szakértők szerint a magyar jogrendszer nem védi eléggé a nőket."

Erről már esett szó: a magyar törvények EGYENJOGÚSÁGOT BIZTOSÍTANAK férfiaknak és nőknek, vagyis egyforma védelmet. Aki ez ellen lobbizik, az meg se próbálja magát úgy feltüntetni, mintha az egyenjogúságért küzdene. Mondom ezt én, de persze a feministák a napot is lehazudják az égről. Nem abszurd az álláspont, amit képviselnek? "Szerintünk a férfi és a nő egyenlő! Követelünk a nőknek kedvezményeket és kivételes bánásmódot!"

---

UPDATE

A cikk mellett található szavazás jelen állása szerint bizonyos nők 860 szavazatot adtak arra, hogy Magyarországon tényleg ilyen szörnyű a nők sorsa. Ezeknek a szegényeknek szívesen rendezek adománygyűjtést, hogy kivándorolhassanak Albániába.

 

Eddig 4 komment érkezett

  • 1.  balin1 (Válasz erre)
    2011. 09. 29. 20:00

    gratulálok az írásodhoz! főleg a legutolsó két mondathoz. majd ott valamelyik hegyi faluban szamaragolva megtanulnák becsülni a mostani helyüket! :)))
    és tényleg, a nemek egyenlősége az oktatásban mégis mikor lenne egyenlő? ha kétszer annyi pipi járna egyetemre? esetleg háromszor annyi? négyszer? :)))

  • 2.  TCrown (Válasz erre)
    2011. 09. 29. 23:04

    "Ama kérdésre, hogy mi volna a legjobb, odanyilatkozott, hogy az volna a legjobb, ha ő minél jobban érezné magát, és ebben őt valaki támogatná. Megkérdezték tőle, miért tudna élni, mire azt felelte, hogy ő csak úgy tud élni, ha valaki megcsókolja. Ama kérdésre, hogy közben, mialatt megcsókolják, miből akar élni, azt felelte, hogy hát azért ő kap kosztot és kvártélyt, amiért megcsókolják. Ama kérdésre, hogy szeretne-e mákos rétest enni, azt felelte, hogy nagyon szeretne mákos rétest enni. Erre vettek neki mákos rétest, amit gyorsan és nagy étvággyal megevett, rögtön utána azonban a mákos rétes árát is kérte, és nagyon csodálkozott, hogy azt nem adják neki, mert azt már a boltosnak adták. Hiszen, úgymond, nem a boltos ette meg a mákos rétest, hanem ő ette meg, tehát neki jár a mákos rétesnek az ára is."

    Karinthy (mármint a Frigyes) szerint ilyen a nő. Azóta sem találtam jobb meghatározást.

    Szerintem ez a nők által képzelt "egyenjogúság" hasonló, mint az a mákos rétes, meg az ára...

  • 3.  balin1 (Válasz erre)
    2011. 09. 30. 18:32

    @TCrown:
    tudta miről beszél, mert ő is meg volt áldva, szegény...

  • 4.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 10. 01. 8:49

    A párválasztás leginkább lutri :)
    Ahogy Leonardo Da Vinci mondta, a házasság olyan, mint bedugni a kezed egy zsák kígyóba abban a reményben, hogy te egy angolnát húzol ki :)

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista nőellenes antifeminista nőgyűlölet antifeminizmus nőelnyomás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása