HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Feminista kisasszonyok

2011.09.30. 09:47 Deansdale

Sírjak vagy nevessek? Nevetek, bár a dolog inkább szánalmas:

A francia feministák be akarják tiltatni a kisasszonyozást

Igen, a feministák már megint ölik a nyelvet, pusztítják a kultúrát és irtják a hagyományt. Mennyivel lesz szebb az a nyelv, amiből kidobnak pár szót, például a "kisasszonyt"? A feministák elvileg progresszív politikai irányzat; nade szerintük a fejlődés ezt jelenti? A nyelv fasiszta purgálását, hogy kiirtunk mindent, ami a szánalmasan gyökér egónkat birizgálja?

"Két francia feminista csoport is azért tüntet, hogy kiirtsák a mademoiselle kifejezést a francia nyelvből, szerintük a kifejezés szexista és hímsovén."

Szerintem meg a hasonló femináci ideológiákat kéne kiirtani, hogy megmentsük a nyelveket és kultúrákat.

""Magyarországon régies, avítt a kisasszony formáció, erősen a szűz lány fogalmához kapcsolódik" - tudta meg a Velvet Görög Ibolya protokollszakértőtől."

Inkább nem sértem meg a kedves protokollszakértő kisasszonyt azzal, hogy szavakba öntöm a vele kapcsolatos véleményem.

"A helyes odafordulási szokás a rang-úr illetve a rang-asszony."

Az ilyen b*szakodást meg kenje a hajára a protokollszakértőasszony. A felhozott példák is fantasztikusan gyönyörűek, például "osztályvezetőasszony". Bravó! Lehet még fokozni? Boltieladóasszony, műkörmösasszony? Vagy a protokoll csak a rangosakra vonatkozik? Királynőasszony, újgazdagfeleségasszony?

"Nálunk az asszonyozás kicsit hímsovén"

Kicsit kevésbé csodálkoznék a protokollszakértőhímsovén kijelentésén, ha nem két mondattal korábban fejtette volna ki, hogy az "asszonyt" kell használni. Most meg hímsovén?!

"például Dalma asszony az a Mádlné"

Protokollszakértő ilyet mond, hogy "az a Mádlné"??? A valagamba több illem szorult, mint az ilyen szakértőkbe.

"Az asszonyom formáció minden ismeretlen nőre megfelelő jelző, a farmerben és pólóban a piacon sétálgató huszonévesekre is."

Persze, hülye újságcikkekben. Élőben azt hiszem nem lehetne kellő komolysággal kibírni.
Az állhat ennek az erőlködésnek a hátterében, hogy a nők szeretnék megkövetelni, hogy mindenképpen kijárjon nekik a tisztelet, attól függetlenül, hogy ők maguk mit tesznek érte (vagy ellene). Már megbocsássanak, de a mai huszonéves csajok 90%-a közel sem üti meg azt a szintet, hogy "asszonyom" legyen, de a 80%-uknak még a kisasszony is erős túlzás. Ha bármilyen tiszteletnyilvánítási formát ki akarnak követelni maguknak, először tanuljanak meg tiszteletreméltóak lenni.

"És természetesen a kisasszony sem használatos kifejezés, túlontúl modoros."

Mer' az "asszonyom" az nem, ugye? Szent ég...

"1983-ban az akkori női esélyegyenlőségi miniszterasszony, Yvette Roudy is diszkriminációnak tartotta a mademoiselle szó használatát"

Megnyugtató, hogy tőlünk nyugatabbra is lehetnek hülyékből miniszterek. Azt mondom, hogy "kisasszony", és az diszkrimináció??? Belefáradtam a nevetésbe, jöhet a sírás.

---

UPDATE

Be is tiltatták! Hajrá csajok, grrrl power!

 

Eddig 4 komment érkezett

  • 1.  balin1 (Válasz erre)
    2011. 09. 30. 19:23

    szerintem ismeretlen lányoknak, még akkor is, ha boldogságos ifiasszonykák már, kifejezetten tetszik, ha előszörre magázódva és kisasszonynak szólítjuk. persze vannak a masamódabbak, akik nem veszik a lapot. de ha az ember igazán akar tőlük valamit, vagy csak pár percre van kapcsolat közöttük és a férfiú között, akkor meg éppenhogy édesmindegy, mi a megszólítás.
    a mosoly viszont legtöbb esetben garantált. míg huszonkét éves, pólójukból előhegyesedő lányokat leasszonyozni, véleményem szerént, igazi parasztság. bár tulajdonképpen abban a korosztályban ez nem is téma.
    az avítt feministák már megint olyan dologba szólanak bele, amihez semmi közük sincsen már. :))) (ugyanis szőlejük megsavanyodott már)
    a "protokolszagértő elftársnő" meg biztosan olyasvalaki, aki mszmpés kádereket tanítgatott beszélni annakidején, sőt, talán még most is vannak kuncsaftjai a zifjúbaloldalistákból mielőtt Olgácskához beülnek...
    ui.: és ez a fräulein meg tényleg be van tiltva, én ezt nem is gondoltam volna. merthogy a szótárakból nincs kitörölve. különben a marmalade is be van tiltva minden lekvárra, csak a konfitűrt szabad használni, de ez már valami eus elmebetegség... :)))

  • 2.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
    2011. 10. 01. 0:13

    Inkább a hímsovinisztázást tiltanák be...
    Mondjuk, ez is jellemző, a feministáknak teljesen természetes a velük egyet nem értő férfiakról, mint hímekről beszélni. Érdekes, hogy az antifeministáknak eszükbe sem jutna nőstényezni a nőket.

    Vagy harcoljanak a német nyelvben a nyelvtani nemek ellen, ne kelljen bemagolni minden szóhoz a névelőt is. Ennek lenne gyakorlati értelme is, nem a 'man' általános alany helyetti 'frau' bevezetéséért küzdeni, vagy az angolban bohóckodni a 'he or she' erőltetésével.

    Az azért nem lehet véletlen, hogy a hajadon és férjezett nőket ilyen határozottan megkülönböztették minden kultúrában, nem csak a megszólítással, de öltözködésben, hajviseletben is, míg a férfiak életében nem hozott akkora változást a házasság.

  • 3.  TCrown (Válasz erre)
    2011. 10. 01. 1:09

    Ugh, de elegem van a PC-újbeszélből.
    Duplaplusznemszeretem, mondhatni.

    Na és mi lesz a japánokkal? Ott még a nők-férfiak által beszélt nyelv sem ugyanaz...

    @"Abszolút Igazság": tökre igazad van, régóta mondom, hogy a fehér férfiakról úgy lehet beszélni a "fejlett" világban, ahogy egyetlen más népcsoportról sem.
    "Fehérek a Fehérekért Együtt az Erőszak Ellen" - mekkora balhé lenne ebből? Ki ne mondaná erre, hogy rasszistafasiszták gyülekezete?
    Cigánybűnözés az nincs, férfierőszak az van...

    De ha egy nőnek azt ajánlja egy kanadai rendőr, hogy ugyan, gondolkodjon már logikusan, akkor az ellen az egész világon tüntetni kell. Áh......

  • 4.  Abszolút Igazság (Válasz erre)
    2011. 10. 04. 20:45

    @TCrown:
    "tökre igazad van"
    Na hallod... Egy abszolút igazságnak, még szép :-)))

    Ha a férfiakról írt feminista szövegekben kicserélnéd a 'férfi' szót a 'zsidó'-ra, a legmocskosabb gyűlöletbeszédet kapnád, aminek elmondója egy percig sem maradhatna szalonképes. De a férfiak ellen lehet uszítani (egylőre még).

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista kisasszony asszony protokoll antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása