HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

 • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • Utolsó 20

A nők hülyítése

2011.10.15. 21:50 Deansdale

Érdekes, hogy a média egyre nagyobb szelete foglalkozik azzal, hogy a nőket hülyítse. Az még addig érthető, hogy mondjuk a ruha- és kozmetikai ipar minden baromságot kitalál csak azért, hogy valamit eladjon, de hogyan lehet magyarázni azt, amikor üzleti cél nélkül tömik a nők fejét hazugságokkal?

Itt van például a dívány egyik (relatíve) friss cikke: Az első házasság a tanulópénz, másodikat jobban csináljuk

Már rögtön a címmel gond van, hiszen gyakorlatilag buzdítja a nőket a meggondolatlanságra: Házasodj nyugodtan, aztán válj el nyugodtan, hiszen mit számít?! Majd jön a következő. (Aztán a még újabb, és megint, és...)
Sőt, ha gondosan házasodsz és nem válsz el, lehet hogy benned van a hiba!

Az egészről messze lerí, hogy rossz döntéseket hozó nők ön-nyugtatgatása. Igaz hogy elváltam, de attól még jó nő/anya/(ex)feleség/ember vagyok - a hiba az exférjemben kell, hogy legyen! Igen ám, de minek ezt a médiában reklámozni, miért kell ezt népszerűsíteni, más nők fejébe beleverni? A saját döntéseivel kapcsolatos kognitív disszonanciát - vagy hagyományos nyelvezetben: a lelki vívódást - mindenki intézze el magának. Hogy másokat is belerángasson ugyanabba a rossz szituációba? Nonszensz.

Az egész persze azon alapul, hogy félremagyarázzák a tényeket:

Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy az első házasság az igazi, a romantikus nagy esély, a második pedig jobb híján köttetik, és súlyosan terhelve van neheztelő exházastársakkal, a helyzetet rosszul kezelő gyerekkel, már-már kibogozhatatlan pénzügyekkel, és persze azzal a súlyos csalódással, amit az első házasság zátonyra futása jelentett.

Nahát nekem ez a nézet sokkal realistábbnak tűnik, mint bármely másik. Ezen dolgok többsége vitathatatlan tény, és sajnos nagyon kevés olyan ember létezik, akinek a belső szellemi vagy lelki ereje lehetővé teszi, hogy ezeken a problémákon, traumákon maradéktalanul túl tudjon lépni. Sokan cipelnek mindenféle lelki terheket, és a jövőbeni kapcsolataikon ez igenis nyomot hagy.

Az utóbbi években azonban egyre több kutatás igazolja, hogy a második házasság sokkal erősebb és megalapozottabb, mint az első, amibe sokan fiatalon, meggondolatlanul és romantikus ideáktól elvakulva ugranak bele – írja a Daily Mail.

Itt kezdődik az igazi mellébeszélés, ugyanis ezt a következtetést arra alapozzák, hogy a második házasságokban kisebb az esély a válásra. Csakhogy ez nem elsősorban azért van, mint ha az emberek annyival bölcsebbek lennének, hanem mert idősebbek, és tudják, hogy egyre kisebb az esélyük egy jó új kapcsolatra. 25 évesen könnyű válni, mert még az ajtót verik bebocsátásért a jobbnál jobb csávók. 35 évesen ugyanez már nem működik. Csakhát egy "váláspozitív", nőket hülyítő cikkben mégsem beszélhetnek a véres realitásokról. Hogy venné az ki magát, ha az olvasóközönségnek azt mondanák: inkább tanuljanak türelmet és kössenek kompromisszumokat, mert a herceg fehér lovon fiatalon is inkább csak ábránd volt, a közép-korosztály számára viszont szigorúan anderseni mese. Lehet, hogy Béla a szomszéd ügyosztályról még bejelentkezne egy kufircra, de abból nem lesz semmi hosszú távon.

Dalrock kolléga kész birodalmat épített arra, hogy elemezgeti, a média miképpen adja el a válást a nőknek. Ha valakit bővebben érdekel a téma, sok tanulságos dolgot olvashat az ő tollából.

 


Eddig 3 komment érkezett

 • 1.  Vasgerinc (Válasz erre)
  2011. 10. 16. 10:09

  És sajnos ennek érzékelhető is a hatása. Sajnos a környezetemben mostanában folyt egy eset, ahol a nő gyakorlatilag érthetetlen okból hagyta ott a párját, aki rendesen dolgozott, nem ivott, a gyerekkel is sokat volt, sőt takarított is (lehet itt követte el a hibát, nem volt egy domináns férj).
  Aztán persze amikor egy ilyen ember egy ilyen eset után el kezd inni, akkor rá lehet mutatni, hogy na tessék...

 • 2.  balin1 (Válasz erre)
  2011. 10. 16. 11:33

  még innia sem kell hozzá, bármiért rá lehet mutatni, durva volt, közömbös volt, túl unalmas volt, vagy jól takarított, de a vasalással gond volt és nem jól főzött, keveset keresett és a többi 'teljesen jogos' női panasz...

 • 3.  Manu (Válasz erre)
  2011. 10. 16. 16:59

  Semmilyen hülyítés nincs üzleti cél nélkül: a családok szétzüllesztése, az én, az önzés központba állítása része annak a nagy egész hülyítésnek, amibe beletartozik a konzum idiotizmus, az oktatás lezüllesztése, stb, vagyis az a (magyar terminológiával legalábbis) liberális szemlélet, ami a globálkapitalizmus érdekeit szolgálja. Ez persze csak összeesküvés elmélet;-)

Szólj hozzá!

Címkék: házasság válás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.