HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

 • Deansdale: @Frederick2: Láttam, a zömével egyetértek. (2020.02.23. 17:26) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • Frederick2: @Deansdale: Ezt láttad? Gyűrűk Ura vs. Trónok harca – 5 ok, amiért nem említheted egy lapon a kettőt www.youtube.com/watch?v=kYU6a8v1wSg Szomorú azon elmélkedni, hogy régen a fantasy még igyekezet... (2020.02.23. 17:17) Miért van elegem George R.R. Martinból?
 • GABOR2: @Frederick2: Hát most képzésre is kellett mennen, meg meló is volt és annyi stressz, hogy inkább most kihagytam, de igen, próbálom úgy csinálni, hogy ez a kihagyás inkább a kivétel legyen. (2020.02.23. 10:24) Boldog Karácsonyt!
 • Frederick2: @GABOR2: "Ahhoz minőségi idő kell." Tökéletesen megértem. Nálam ritka, hogy viszek haza munkát, de előfordul. Viszont most rengeteg olyan alkalom lesz, amikor hétvégén is be kell menni dolgozni. ... (2020.02.22. 19:08) Boldog Karácsonyt!
 • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
 • Utolsó 20

Magánjellegű poszt - az áram kikötéséről

2011.11.04. 12:25 Deansdale

"Ki akarták kötni az áramot, fegyvert rántott" - olvasom az indexen, és együtt tudok érezni a faszival. Egyszer jöttek hozzánk is kikötni, és hiába magyaráztam, meg mutogattam a befizetett csekkeket, kikötötték.

Két hatalmas probléma van a rendszerrel:

1. Ha kihagysz (elfelejtesz!) egy csekket, de utána továbbra is fizetsz rendesen, a tartozásod nem "csúszik", hanem ott marad ahol volt, és X hónappal később akkor is kikötik az áramodat, ha az összes tartozásod kemény 1-2 ezer HUF.

2. A kikötésre szakosodott vállalkozók nem az áramszolgáltató emberei, hanem külső szerződéssel dolgoznak, és őket az elvégzett munkára fizetik. Tehát szarnak ők bele a te igazadba vagy magyarázataidba, kikötik az áramodat mert azért kapják a pénzt. Kikötik akkor is, ha bemész az irodába és 2 perc magyarázkodás után küldik őket visszakötni, mert az nekik megintcsak plusz pénz (mármint a bekötés). Azt meg leszarják, hogy neked ezért esetleg tízezreket kell fizetned ki- és bekötési díj címén.

Ilyen körülmények között lehet, hogy én is fegyvert rántok, ha legközelebb ilyen szituba kerülök. Ki az aki 2k HUF tartozás miatt ki akarna fizetni 20k HUF ki- és bekötést, csak azért, hogy a szerelő pipálhassa a papíron a munkákat? Ráadásul a modern világban mit csinál az ember áram nélkül? Főleg ha az irodában közlik, hogy oké, ez egy félreértés volt, és visszakötik az áramot, de a szakiknak lejárt a munkaideje/már máshol vannak/nem elérhetőek, ezért csak holnap/hétfőn/akármikor lesz újra áram... Közben se net, se tévé, se hűtőgép, se világítás, se semmi. A gyertyafénynek valahogy hiányzik a romantikája ilyen esetekben.

 

Eddig 2 komment érkezett

 • 1.  Vasgerinc (Válasz erre)
  2011. 11. 06. 11:58

  Értem a dühödet, de ez esetben egyáltalán nem ilyesmiről volt szó, hanem:

  "hogy a jelentős díjtartozást felhalmozott fogyasztónál kikössék az áramot."

  A másik pedig, hogy ránthatsz te fegyvert akármilyen indokkal, azzal csak azt éred el, hogy kihívják a rendőröket, az áramodat akkor is kikötik, csak kzben még meg is hurcolnak, sőt valami büntit is biztosan fogsz kapni.

 • 2.  Deansdale (Válasz erre)
  2011. 11. 06. 16:54

  Nem kötik ki, ha nem csak rántom a fegyvert, de lövök is vele :)))

  Egyébként az eredeti cikket el sem olvastam, elég volt nekem a saját múltamból feltörő démonokkal viaskodni :))))

Szólj hozzá!

Címkék: magánjelleg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.