HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: Láttam, a zömével egyetértek. (2020.02.23. 17:26) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: Ezt láttad? Gyűrűk Ura vs. Trónok harca – 5 ok, amiért nem említheted egy lapon a kettőt www.youtube.com/watch?v=kYU6a8v1wSg Szomorú azon elmélkedni, hogy régen a fantasy még igyekezet... (2020.02.23. 17:17) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • GABOR2: @Frederick2: Hát most képzésre is kellett mennen, meg meló is volt és annyi stressz, hogy inkább most kihagytam, de igen, próbálom úgy csinálni, hogy ez a kihagyás inkább a kivétel legyen. (2020.02.23. 10:24) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: "Ahhoz minőségi idő kell." Tökéletesen megértem. Nálam ritka, hogy viszek haza munkát, de előfordul. Viszont most rengeteg olyan alkalom lesz, amikor hétvégén is be kell menni dolgozni. ... (2020.02.22. 19:08) Boldog Karácsonyt!
  • GABOR2: @Borathan: Nem, sok a dolgom, hétvégén is dolgoznom kell. Ahhoz minőségi idő kell. (2020.02.21. 12:42) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Jogvédelem?

2011.11.05. 09:06 Deansdale

Amikor ide jutunk a "jogvédelemmel", azt hiszem ideje lehúzni a rolót:

Szegedi szoláriumot büntetett az Artisjus - Az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület ellenőrzést tartott az egyik szegedi szoláriumszalonban, ahol a helyiségben a rádióból szólt a zene. Az egyesület a szerzői jogok megfizetéséről szóló bizonylatot kérte a tulajdonostól, aki elmondása szerint nem tudott arról, hogy a rádiózásért bárkinek is fizetnie kell. Különösen úgy, hogy a rádióban lejátszott zeneszámok után a rádió egyszer már fizet jogdíjat az Artisjusnak.

Na igen. Emlékszem, amikor a drótkerítésünket ellopták, akkor a rendőrség a vállát vonogatta, és apámnak kellett megkeresni a szomszéd falu cigánysorán. Rasszista lennék? Megtalálta. Az idióták simán ledobták az udvarban.

Arra is emlékszem, amikor a bicajomat lopták el. A rendőrök annyit mondtak, lehet rá inni hideg vizet.

De ezeket a veszélyes bűnözőket szerencsére elkapták, és fizetniük is kell, mint a katonatisztnek. Hiszen rádiót hallgattak!

Szokás szerint most is két problémám van az egész sztorival. Az egyik, hogy a bűnözők szabadon garázdálkodnak, és az állam, a rendőrség, meg a "jogvédők" az egyszerű, egyszeri embereket nyúzzák, akik gyakorlatilag nem követtek el semmit. Mert hát mi kárt okozott - akár a társadalomnak, akár a zenészeknek - az a szoláriumos, aki rádiót hallgatott? Eleve abszurd a kérdés, dehát biztos vagyok benne, hogy Artisjusos barátaink megideologizálják, miért súlyosabb a rádiózás az emberölésnél.

A másik, hogy már megint a vérszívók és ingyenélők okoznak fennakadást. Többszörösen. Mert abban biztosak lehetünk, hogy az Artisjus által beszedett pénzből a zenészek látják a legkevesebbet. A "jogvédők" csak létrehoztak maguknak egy jó bizniszt, ami nagyjából olyan, mint a maffia "védelmi pénze": nem csinálnak semmi hasznosat, nem alkotnak semmilyen értéket, egyszerűen csak körbejárnak és kiverik az emberekből a pénzt. Törvényerővel! Mert ha nem vagy hajlandó perkálni, akkor irány a börtön. A "jogvédőknek" nem elég, hogy a rádióállomások már így is fizetnek nekik a nagy büdös semmiért: fizessen az is, aki hallgatja! Hány bőrt lehet egy ilyen rókáról lenyúzni?

Azért kíváncsi lennék, ki hogyan látja a kérdést, hogy miért is kell nekünk egy ilyen "köztes ember", aki a művészek és a hallgatóság közé áll, és valamiféle elvont "jog" nevében sápot húz - sokszor mindkét oldalról.

Szólj hozzá!

Címkék: artisjus szerzői jogok jogvédelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.