HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Párkapcsolati tanácstalanság

2011.11.25. 10:23 Deansdale

Miután a Férfihangon megjelent ez a cikk: A 10 legfontosabb dolog amit a házasságod megjavítására tehetsz, elhatároztam, hogy szétnézek a neten más hasonló anyagok után. Mert mindez jól hangzik, de valaki esetleg már leírta máshol, sőt, talán többet és jobbat is. Felkerekedtem hát hetedhét guglira, és a dzsungel közepébe vetettem magam.

A helyzet siralmas. Sőt, borzasztó. A neten alapvetően kétféle kapcsolati tanácsadást lehet találni: az egyik az értelmetlen, tartalmatlan semmitmondás, a másik a blőd (és sokszor rosszul értelmezett) közhelyek. Egyik sem az a fajta, ami segíthetne rendbetenni egy házasságot, ha az már nem fenékig tejfel.

Van egy - szerencsére ritkábban fellelhető - harmadik fajta is, a feminista beütésű tanácsadás nőknek, aminek nagyjából az a lényege, hogy ne köss kompromisszumot, minden körülmények között próbálj uralkodni és ne adj semmit, de mindent vegyél el amit akarsz. Azt hiszem ezt józan emberek számára nem kell ragoznom, hogy milyen sikerekkel kecsegtet boldog és hosszú kapcsolatok tekintetében :P

Pedig azért nem egy agysebészet ez a dolog. Csak már az alapoknál kisiklik a jelentkezők 99%-a. Egy érzelmi kapcsolat alapja az első pillanattól az utolsóig az érzelem. Most valami nagyot mondtam, mi? Mégis, a tanácsadók túlnyomó többsége egyáltalán nem foglalkozik vele, hogy az érzelmeket kellene valahogy helyretenni. A tipikus tanácsok (türelem, házimunka, kommunikáció) egy munkakapcsolatot talán helyrehoznának, de egy házasság ennél többet jelent, és többet is igényel. Az érzelmeket nem lehet mosogatással visszaállítani a kezdeti állapotukba. Sajnos új szerelmet sem ébreszt a porszívózás. Ha azt akarja valaki, hogy a házassága a pokolból egy elviselhető munkatársi kapcsolattá változzon, akkor beszélgessen többet az asszonnyal és vigye ki a szemetet. Viszont ha egy boldog, szexet sem nélkülöző házasságot szeretne akkor ahhoz az is kell, hogy a két fél újra szeresse és kívánja egymást.

A tanácsokat nem írom le, a fentebb linkelt cikkben megtalálhatóak. A lényeg az, hogy ha meg akarod menteni a kapcsolatodat, akkor ne a Blikkre/Kiskegyedre, de ne is a pszichológus megmondóemberekre hallgass, mert cseberből vederbe magadtól is áteshetsz, ahhoz nem kell külső segítség.

Azért mégiscsak különös, hogy egy ilyen fontos dologban, mint a romantikus emberi kapcsolatok, a tudomány és a társadalom még mindig nincs tisztában még az alapokkal sem. Annyi évtizednyi kutatás és morfondírozás után eljuthatnánk már legalább odáig, hogy nem a huszadrangú mellékkérdésekben keressük az olcsó megváltást, hanem megpróbáljuk leírni az alapvető férfi és női ösztönvilág kölcsönhatásait, és hogy ezek miként építik fel - vagy rombolják le - a házasságokat, szerelmeket. Például a hipergámiának gigászi jelentősége van a nők kapcsolatainak megértésében, de akkor mégis miért van az, hogy az emberek 90%-a még csak nem is hallotta soha ezt a kifejezést, és a maradék 10%-ból is csak maroknyian vannak akik el is tudnák magyarázni, hogy mi az és miért fontos?

A holdra eljutottunk, de hogy a feleségünk miért mondja, hogy "fáj a feje", arra nem találjuk a magyarázatot. Illetve néhányan igen, de azok arra kényszerülnek, hogy ilyen eldugott kis netzugokban osszák meg a tudást a kis számú érdeklődővel, miközben a mainstream még mindig ott tart, hogy "vegyél neki drága ékszert". Hihetetlen.

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás kapcsolat párkapcsolat házasság párkapcsolati kapcsolati házassági

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.