HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

A HVG hanyatlása

2011.12.13. 09:32 Deansdale

Nem tudom ki hogy van vele, de én azt hittem a Heti Világgazdaság valami komoly lap. A magyar sajtó szennytengerében legalábbis. De meg kellett állapítanom, hogy kritika nélkül átvesznek mindenféle baromságot, mindenféle ellenőrizetlen és gyenge forrásból.

Arról már beszéltem párszor, hogy a sajtóban mindig a nők az "áldozatok", legyen szó sáskajárásról vagy lábtörésről. Ennek legújabb példája:

"Egy új tanulmány kimutatta, hogy a váltóműszakban dolgozó nőkre a 2-es típusú cukorbetegség megnövekedett kockázata leselkedik." - írja a HVG cikk bevezetője.

És aztán lehozzák az egész cikket úgy, hogy egy büdös mukk nincs benne nőkről. Ez most vagy fordítói, vagy cikkírói baki, netán feminista szabotázs. Az eredeti anyagra link természetesen nincs, de a neten rákeresve azért megtalálható. Ott kiderül, ügyes kutatóink kizárólag nőkkel végezték el a vizsgálatot, így aztán lehet úgy hivatkozni az eredményekre, hogy "a nőkre káros". Személy szerint nem kicsit aggályosnak találom, hogy egy olyan általános betegségben, mint a diabétesz, olyan kutatásokat folytassanak amik kifejezetten kizárják a férfiakat bármiféle látható vagy értelmezhető ok nélkül. Sőt, jelen esetben abszolút indokolatlan a férfiak mellőzése, hiszen jóval több férfi műszakol, mint nő, tehát ők sokkal inkább érintettek a kérdésben. Viszont így legalább tele lehet pakolni a sajtót (mint a mellékelt ábra mutatja) mindenféle handabandázással, hogy "a nők már megint áldozatok".

Akinek nem lenne egyértelmű: a cikkben leírt jelenség, miszerint aki éjszaka dolgozik, az rendszertelenül eszik és alszik, a férfiakra ugyanúgy vonatkozik, és ugyanúgy hat. Épp csak a férfiak egészsége a kutyát sem érdekli - vagy legalábbis Frank Hu kutatócsoportját a Harvardon biztosan nem. A patriarchális társadalom újra lecsap, negyvenezredik epizód.

Na jó, ezt még el lehet könyvelni annak, hogy ilyen volt a kutatás és a fordító kicsit pongyola munkát végzett. De a másik "érdekesség" amibe belebotlottam ennél kettővel súlyosabb kategória:

Mennyire durva a férfimagazinok szövege?

Mindezt a jezebel cikke alapján. Hát kérem, a jezebel a Kiskegyed és a Nőkert szerelemgyereke; egy feminista pletykalap, ami még a saját kultúrkörében sem számít mérvadó forrásnak, nemhogy nemzetközileg, nekünk, a HVG-ben. Máshová kéne dobni a hálót a "napi merítéshez", kollégák...

Ennek megfelelően a cikk egy halom trágya, és egy kicsit tartok tőle, hogy ezt a hasonlatot a trágya fogja rossznéven venni tőlem.

Az alapfelvetés az, hogy a pasimagazinok ugyanolyan szöveget nyomatnak a szexről/nőkről, mint a szexuális bűnözők. Ezt a "hatalmas tudományos felfedezést" persze egy normális ember azonnal lelövi annyival, hogy ugyanazt a nyelvet használják, eléggé furcsa lenne ha máshogy beszélnének róla. Elvégre a szó- és a fogalomkészlet véges; szükségszerűen lesz némi hasonlatosság a különböző szövegek között (hacsaknem átváltunk orvosi latinra, vagy ilyesmi).

Ott rontják el a dolgot, hogy feltételezik, a szexuális bűnözőknek van valami speciális nyelvezete, amit csak ők használnak arra, hogy a nőkről vagy a szexről beszéljenek. Mivel ilyesmi nem létezik, az egész "kutatás" értelmetlen.

Igen szemléletes ilyen tekintetben az eredeti tanulmány címe:

"Are sex offenders and lads’ mags using the same language?"
(A szexuális bűnözők és a férfimagazinok ugyanazt a nyelvet használják?)

Igen: az angolt, b*zmeg.

Talán még érthetőbb lesz a dolog, ha hozok egy példát a jezebel cikkből, amit a HVG elegánsan nem tett meg:

"Akik sokszor felidegesítenek, azok a csajok akik jól felhergelnek és aztán hagynak pofára esni".

Jezebelék energizer nyusziként pattogva mutogatnak erre a sorra, hogy ezt a férfimagazinok is írhatták, vagy akár egy nemi erőszakoló is mondhatta. Szerintük persze az a következtetés, hogy a férfimagazinok nemi erőszakra buzdítanak. Valójában persze teljesen mindegy, hogy ezt ki írta/mondta, és semmiféle következtetést nem lehet levonni belőle, mert

1. Attól, hogy valaki ezt mondja, még nem lesz belőle nemi erőszakoló.

2. Attól, hogy valaki ezt érzi, még nem lesz belőle nemi erőszakoló.

3. A jelenség létezik, tehát a leírása tekinthető akár teljesen objektívnek is. Ez nem csak valami pszichopata kitalációja. Léteznek olyan nők akik élvezik az ilyen szituációkat, és erre természetes pszichológiai reakció egy férfitól, hogy feszült lesz.

4. Ez a mondat "köznyelven" van megfogalmazva, tehát mindössze annyit bizonyítottak, hogy a férfimagazinok és a pszichopaták is képesek köznyelven beszélni. Nincs semmi speciális vagy specifikus abban, ahogy egy bűnöző beszél, tehát az ő szövegüket összehasonlítgatni a sajtóval, és aztán azt ordibálni, hogy a sajtó bűnözésre buzdít, idiótaság.

Kábé annyi értelme van ennek az egésznek, mint műbalhét csapni azon, hogy a következő mondatot mondhatta egy bankrabló, vagy olvashatjuk akár a HVG-ben is:

"Olykor elképzeltem mi mindent tudnék kezdeni azzal a pénzzel ami a kasszában volt".

Ezek szerint a HVG bankrablásra buzdít, küldhetitek a rendőrséget.

Ez tökéletes párhuzam jezebelék retardációjához, és ezzel le is rombolja az egész légvárat. Már megint sikerült valami bunkóságot kitalálni amivel a férfiakat lehet mocskolni, és aki nem gondolja végig, az még el is hiszi.

Ha van probléma a sajtóval, akkor az nem az, hogy erőszakra buzdítana, hanem hogy ömlik belőle a férfigyűlölet.

Szólj hozzá!

Címkék: feminizmus feminista jezebel antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása