HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Férfiak és a média

2012.04.11. 10:46 Deansdale

Man, Woman & Myth barátunk egyik klasszikus videójában azt fejtegeti, hogy a média elég "furcsán" kezeli a férfiakat. Ha valami jót cselekszenek, vagy valaminek az áldozatai, akkor soha nem "férfiként" említik őket, hanem bárhogy máshogyan, ami nem utal a nemükre. Például: rendőr, áldozat, munkás, szemtanú, stb. Ellenben ha valamit elkövetnek, akkor szinte bizonyos, hogy elhangzik velük kapcsolatban a "férfi" megjelölés. A nőkkel viszont pont fordítva történik ez: ők a pozitív szerepekben vannak "nevesítve", és a negatív szerepekben elhallgatva.

Ez azért jutott eszembe, mert az indexen ezt a hírt találtam ma reggel:

"Az észak-mexikói Monterrey városában két fegyveres támadást hajtottak végre kedden taxisofőrök ellen. Nyolc taxisofőr meghalt, a lövöldözésben három arra járó ember, köztük egy nyolcéves lány is megsebesült."

Az egyetlen áldozat, akiről bármit is megtudhatunk, az - természetesen - egy lány. És azt tudhatjuk meg róla, hogy lány. A többiek "taxisofőrök" meg "arra járó emberek". Persze afelől nyugodtak lehetünk, hogy ha a sofőrök között lett volna nő is, akkor azt szintén kiemelik a híradások.

Mint ha egy nő élete többet érne egy férfiénál. 11 halott és sebesült közül az egyedüli nő érdemelt annyit, hogy külön említsék. Az ő esete "speciális", ő nyilván fontosabb, mint a 10 férfi.

Ne értse félre senki, persze hogy a nők halála tragédia. Szerintem ugyanakkora tragédia, mint a férfiaké. Csak akkor ne beszéljünk "patriarchátusról", meg "férfiuralomról", ha egyszer mindenhonnan az ömlik a nyakunkba, hogy a férfiak értéktelenek (ha éppen nem károsak), viszont a nők csodálatos angyalok, akik sokkal több figyelmet érdemelnek, mint a férfiak.

1 komment

Címkék: feminizmus feminista antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narancsle 2015.07.31. 12:46:18

Amúgy ha megnézed a dailymail.co.uk címlapján, naponta olyan cikkek vannak rajta, hogy "egy nő mennyit fogyott, ünnepeljük", "jól néz ki fürdőruhában", ezt meg azt csinálta, tök jelentéktelen az egész cikk, de a lényeg, hogy jól néz ki tonnányi sminkkel és fotosoppal a képen.

De a magyar médiában is tipikusan ez meg a "tinilány megsérült", "20 éves lányt elraboltak", " fiatal lány balesetet szenvedett" jellemző...

A velvet.hu-n bármikor több olyan cikket találsz, ami csak azért jöhetett létre, mert fiatal, szép nőről van szó, de a 444-en és a blikken, meg az összes újságban ez megy.

Hiába, a férfi csak teljesítménnyel tud bekerülni a médiába, azzal nem, ha "véletlenül" villant meg napozik a strandon vagy fiatal, vékony és valami faszságot csinál.
süti beállítások módosítása