Mint tudjuk a génmódosított kukorica toxinokat (beszéljünk magyarul: mérget) termel, amivel elriasztja vagy elpusztítja a kártevőket. A génmanipulátorok persze megnyugtatnak minket, emberre nem veszélyes. Gondolom nem is feltétlenül használ az emberi szervezetnek, ha ilyen kerül bele, dehát én már csak ilyen szkeptikus vagyok.
A nagyobb baj az, hogy a rovarok alkalmazkodnak. Ha a méreg már őket sem öli meg, akkor mi értelme? Menni kell tovább a génmódosításokkal: újabb, jobb (értsd: mérgezőbb), vagy több toxin kell a kajánkba, és akkor tuti nem lesz kártevő. Pár évig.
Esetleg megtehetnénk, hogy szemléletmódot váltunk, és az egész monokultúrás termesztési rendszert lecserélnénk valami olyanra, ami nem igényel annyi vegyszert [a link egy word doksira mutat] - dehát ettől a kartellek profitja valószínűleg csökkenne, szóval marad a fokozódó mérgeskedés.
Utolsó kommentek