HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @Madarász Henrik: A Witcher game-mel is játszol? (2020.02.25. 06:02) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Madarász Henrik: @Frederick2: A Witcher egész jó, két könyvet olvastam el, csak van benne egy pesszimista alaphangulat, érdemes szüneteket tartva olvasni emiatt :) (2020.02.24. 22:15) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @csi szi: Azóta sajnálatosan ez a mém túlnőtt Trumpon. A Szolgálólány világát akarja megvalósítani Trumpon kívül Orbán, Putyin, a lengyelek. Természetesen a Willkommen kultúra révén ideimportált pot... (2020.02.24. 16:46) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • csi szi: @Frederick2: Igen, az sem véletlen, hogy akkor csináltak belőle tv-sorozatot, amikor Trump megjelent a porondon, ő lett az új mumus, aki majd bevezeti a Szolgálólány világát a MAGA-sapkás rohamoszta... (2020.02.24. 15:56) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Frederick2: @Deansdale: "A férfi nem egyéb, mint a női stratégia része újabb nők létrehozása érdekében." (Margaret Atwood) Ez a gondolat is benne van a regényben. Finom, nem? :P (2020.02.24. 13:07) Miért van elegem George R.R. Martinból?
  • Utolsó 20

Hallottatok már a bitcoinról? A bankvilág igen...

2013.07.06. 10:09 Deansdale

Aki nem tudná, ez egy új, államoktól és bankoktól (elméletileg) független internetes fizetőeszköz. Bármennyit vehetsz, eladhatsz, az elfogadóhelyeken fizethetsz vele, elajándékozhatod, stb. Valamiért a bankvilágnak nem tetszik, hogy a jobbágyok a hátuk mögött szervezkednek...

A spamek között találtam egy érdekes cikket a témában, amiből idéznék pár sort:

2013 első félévében felerősödtek a digitális valuták szabályozását sürgető hangok. A fő indok általában az, hogy az új keletű pénzügyi tranzakciós rendszerek nem igénylik a bankok közvetítését, és akár névtelenséget is képesek biztosítani a feleknek (...)

(...) egyre több nyilvános konferencia, illetve zárt meghívásos egyeztetés tűzi ki fő témájának a digitális valuták törvényi besorolását, esetleges szabályozását. Ezek közül is kirí súlyát tekintve az a még júniusban megrendezett kerekasztal, mely a Világbank „globális fórum törvényről, igazságszolgáltatásról és fejlődésről” (GFLJD) nevű tudásmegosztó szerveződésének rendszeres konferenciája keretében ült össze. Ebben képviseltette magát az amerikai jegybank szerepét betöltő FED, az Európai Központi Bank, az Egyesült Államok kincstára és a Thomson Reuters hírügynökség is. A felsorolt illusztris intézmények sorából némiképp kilóg az Eltűnt Illetve Kihasznált Gyermekek Nemzetközi Központja, képviselőjük ugyancsak előadott a témáról.

az Európai Központi Bank képviselője (...) felhívta a figyelmet arra, hogy egyik pénzügyi szervezet szabályozása alá sem esik, ez pedig aggasztó (...)

az Európai Központi Bank ugyanis – bár a Bitcoin szerinte nem pénz – fenntartja magának az illetékességét a szabályozásra. A FED képviselője megengedőbb volt a Bitcoinnal szemben, elsősorban kérdések formájában megközelítve a témát, és kilyukadva a végső megállapításra: vajon szükség lesz-e hitelező jellegű intézményre a Bitcoin – vagy más digitális valuta – által uralt érában?

Az Amerikai Egyesült Államok kincstárának terrorizmusfinanszírozási és pénzügyi bűnözési stratégiai hivatala képviselője szerint a digitális valuták használói pénzközvetítési szerepet valósítanak meg, így a pénzmosás elleni törvény hatálya alá kell esnek, és szükséges, hogy azok elvárásaihoz igazodjanak. Szükséges tehát használóinak azonosíthatósága és bizonyos méret fölött a tranzakciók bejelentése.

(...) a Bitcoin nem függ központi kibocsátóktól és hatóságoktól. (...) A peer-to-peer felépítés és a központi irányítás hiánya megakadályozza bármilyen hatóság számára, hogy a forgalomban levő pénzmennyiséget befolyásolja, ami lehetetlenné teszi az infláció gerjesztését.

5 komment

Címkék: összeesküvés elmélet szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsdamentes arcél 2013.07.06. 23:09:35

Lehet ilyesmivel játszadozni, csak utána ha mégis elúszik a pénzed, akkor nem nyüszíteni, meg tüntetni. Lehet, hogy ehhez nincs köze a gonosz bankoknak, de éppen ezért betétbiztosítás sincs rajta. Csak óvatosan.

Nazareus 2013.07.07. 15:32:19

A pénzed elúszhat akkor is, ha van betétbiztositás vagy ha épp bankban van. Volt már rá példa (Ciprus, Argentina). A bitcoinnak megvan a maga elönye és hátránya is - mint minden pénztárolási formának (igen, az arany és ingatlanbefektetés is elúszhat:-) De ugyanannyira játék, mint a többi.

-JzK- 2018.01.21. 00:58:13

Milyen kár, hogy nem vettem BTC-t, amikor ez a cikk született :D

Deansdale 2018.01.21. 09:26:42

@-JzK-: Aki jókor vette és adta el az aprópénzből teremthetett vagyont. Sajnos én is kimaradtam belőle :)

-JzK- 2018.01.21. 19:51:16

@Deansdale:
Alighanem még most sem késő, fektettem bele egy kisebb pénzmagot, most, amikor épp lement, állítólag még felmehet százszorosára, az altcoinokról nem is beszélve. Sőt, lehet még egy-két bányászgépet is veszek, a befektetett pénz 3-4x, ha jó áron fut ötszörösét hozza vissza a befektett pénznek.