HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Ismétlés a tudás anyja + oroszukrán helyzet sokadik elemzése

2024.04.25. 12:58 Deansdale

Roosevelt cirka egy évszázada mondta ezt, amit azóta is sokan idézgetnek tőle:

in_politics_nothing_happens_by_accident.jpg

Magyarul nagyjából annyit tesz, hogy a politikában semmi nem történik balesetszerűen - bármi is az eredmény, azt úgy tervezték, úgy akarták.

Amilyen egyszerű ez az állítás, olyan nehéz megérteni, ill. elfogadni.

Amikor egy politikus kiáll a köz elé és azt mondja, hogy az alcsony szülésszámok problémát jelentenek, és ezt úgy fogják orvosolni, hogy ügyesebben és okosabban tolják be a nőket a munkahelyekre, akkor az óhatatlanul is bekövetkező eredmény, vagyis a születésszám további csökkenése NEM baleset, tévedés vagy hiba. Eleve tudták, hogy a nők munkahelyre tuszkolása tovább fogja csökkenteni a szülési kedvet, és ez volt a cél amit el szerettek volna érni. Ugyanakkor azt is tudták, ha a médiában elhintik, hogy ők ezzel segíteni akarnak, a tömeg el fogja hinni, mert a tömeg birka. Tehát amikor a valódi szándék megvalósult, és tovább csökkent a szülésszám, akkor a politikus egyszerűen széttárja a karjait és azt mondja, ő jót akart, csak valami érthetetlen okból nem sikerült.

A birkák pedig ezt is elhiszik, és legközelebb is rá szavaznak.

Ha az ember a modern nyugati világ jelenségeit nézi, a hivatalos médiamagyarázat MINDENRE az, hogy tévedés. Jó 50 éve semmilyen problémát nem old meg semmilyen politikai megoldási kísérlet, a helyzet folyamatosan csak romlik. Az oktatási rendszer döglődik. Az EÜ dettó. Igazságügy, migráció, vallási és faji villongások, hadügy, belügy, farügy, minden folyamatosan csúszik széjjel. (Az életszínvonal e tekintetben bonyolult kérdés, pl. mivel az ex-szoci blokk fellendülést mutat(ott), de ha a nagyobb nyugati országok statisztikáit nézzük az átlagember vásárlóerejéről, ott is egyértelmű a kép.) És a politikusok meg a médiájuk folyamatosan azt mondja, hogy a jószándék megvan, és az okos szakértők nagyon szakértenek, csak valahogy mégis homokszem kerül minden gépezetbe, és sosem azt kapjuk eredményként, amit a politikusok akartak.

Hmmmmmm.

Szalvador elnöke, Bukele megmutatta, hogy milyen az, amikor egy politikusnál egybeesik amit mond, és amit valóban akar. Azért szenzációszerű a dolog, mert ennyire ritka. És az embereknek mégsem esik le a tantusz, hogy a fehér holló példája rávilágít, a világ összes problémája faék egyszerűségű, csak egyetlen nyugati politikus sem akarja megoldani őket, mert ők pontosan abban érdekeltek, hogy minél több probléma legyen. Tehát amikor egy amerikai elnök ugyanazt mondja, mint Bukele, de az ellenkezőjét iktatja törvénybe, akkor tudni lehet, hogy a célja nem az amit mondott, hanem amit törvénybe iktatott.

És az eklatáns példa, ami 2 éve közszájon forog, hogy Putyin az ukrajnai háborúval tévedett, elszámolta, nem értette, rosszul gondolta, félrevezették a szakértői, satöbbi, satöbbi... Mind üres szócséplés. Nyilvánvalóan és egyértelműen itt is igaz Roosevelt kijelentése: Putyin pontosan azt kapja, amit eltervezett. És ha ez nem egyezik azzal, amit mondott, akkor nyugodtan félre lehet söpörni amit mondott, mert az volt a kamuzás.

Ugyanez igaz az ukrán és az amerikai félre is, mellesleg. Ők is pontosan azt kapják, amit ők elterveztek. Zelenszkij 3 új palotát és 2 yachtot akart, meg kiirtani a fehér ukrán férfiakat, az USA politikusai pedig dollármilliárdokat akartak átmosni a saját zsebeikbe, illetve a Blackrockéba, Ukrajnán keresztül. Az, hogy közben ott valami szerencsétlenek puskával lövöldöznek egymásra az istenhátamögötti lövészárkokban, nem érdekli őket - az csak a paraván, ami mögött a történések zajlanak. Ahogy a médiában naponta bemondják, milyen fontos érdek ennek vagy annak nyerni, és hogy ki milyen hibákat követett el a hadszíntéren, egyszerű parasztvakítás.

Putyinnak, Bidennek vagy Zelenszkinek egyetlen hibája vagy tévedése sem volt a háború során, és nem is lesz. Ami történik, az azért történik, mert úgy akarták, akkor is, ha úgy néz ki mintha baklövés lenne. Ebben persze sokat segít, hogy az említett politikusok pszichopaták, és ha meghal 20.000 katona meg 10.000 civil, azt tőből leszarják - szóval ha lehozza a sajtó, hogy az ukránok visszafoglaltak valami területet és meghalt x-ezer fehér férfi az egyik oldalon és y-ezer fehér férfi a másik oldalon, azt egyik vezető sem éli meg tragédiaként. A sajtó csámcsog rajta pár napig, meg néhány közember kitárgyalja, hogy a hülye Putyin már megint elk*rta, és dagadhat a keblük, hogy okosabbak mint az ex-KGB-s orosz elnök.

Az érdekes kérdés, hogy valójában mit is akar Putyin ezzel az egésszel, mert a többiek céljai olyan átláthatóak mint egy üres ablakkeret, de az övéi kicsit kevésbé. Persze ha minden jól megy akkor szerez valamennyi területet Oroszországnak, de szerintem ez őt személyesen nagyjából annyira érdekli, mint hogy ki lesz a következő szinkronúszó bajnok Tahitin. Már nem abban a korban élünk, hogy értelmes dolognak tűnjön feláldozni többszázezer embert és többszázmilliárd rubelt egy darab földért, miközben amúgy annyi földje van Oroszországnak, hogy nem tudja hova rakni. Különösen úgy, hogy előre számolhatóak voltak a következmények a nemzetközi embargókkal és szankciókkal, meg amúgy Putyinnak elég tiszta képe lehetett arról is, hogy a nyugat ezúttal messze túlmegy a hagyományos kéztördelésen és sipákoláson a számlazárolásokkal, cégkivonulásokkal, stb. Putyin nem hülye, maga a terület neki nem ért volna ennyit, szerintem ez világos.

Esetleg ha hozzávesszük, hogy azok oroszlakta területek, és onnan orosz embereket szabadítottak ki az ukrán elnyomás alól, az már jelenthet valamit, de kétséges, hogy Putyinnak ilyen erős nemzeti érzelmei lettek volna. A politika ezen szintjére gyakorlatilag csak pszichopaták jutnak fel, akiknek édesmindegy, hogy valahol külföldiában az ő honfitársaiknak sanyarú az élete. Arról nincs információm, hogy az orosz választópolgárok körében volt-e akarat Ukrajna lerohanására, de mivel ezt elsősorban az orosz média kontrollálta, ami azt csinált ezügyben amit akart, nem hiszem, hogy olyan nyomás nehezedett Putyinra ami az inváziót hozta ki belőle.

Persze vannak egyértelmű dolgok, pl. az orosz hadsereg megújítása és a modern harci techológiák ill. taktikák tesztelése, fejlesztése, de ez önmagában nem indokol egy háborút.

Mi az, ami történik, zajlik, létezik, és Putyin akarhatta, függetlenül attól, hogy mit mondott?

Akarhatta a szankciókat, hiszen azoknak a többsége roppant hasznos volt a ruszkiknak. Kivonult tőlük egy szekérderéknyi multicég, ami ezermilliárd dolláros felszabaduló piacot jelentett az orosz vállalatoknak, és csökkenő munkanélküliséget, miközben a nagyobb negatív hatásokat erősen tompította, vagy egyenesen lenullázta a BRICS kapcsolat. Az olajat, földgázt eladják Kínának, az EU meg bekaphatja. Csakhogy ehhez az kellett, hogy előre tudjon a szankciókról, ami simán lehetséges, viszont érdekes konklúziókra vezet.

Mindazonáltal ez a kép így kicsit fura, ugyanis úgy látszik, hogy a szankciók szerves részei voltak a háborús céloknak, viszont nem a harcoló felek csinálják és elsősorban nem rájuk irányul, tehát itt az arcunkba tapos a következtetés, hogy a háború olyan célokért (is) robbant ki, amik nem kapcsolódnak közvetlenül magához a háborúhoz. Az EU gondolkodás nélkül kihasználta a háborút arra, hogy saját magának alávágjon, aminek semmi értelme nem lenne, ha ez nem lett volna eleve egy tervezett cél. Azt ugye senki nem veszi komolyan, hogy az egész EU-ban egyedül Orbán épelméjű, egyedül neki jut eszébe, hogy télen fűteni kéne és ahhoz nem árt az olcsó földgáz...? És ugye azt se nyeli be senki húzóra, hogy a német és belga és portugál politikusok annyira odavannak Ukrajnáért, hogy a saját országaik alapvető stratégiai érdekeit és jólétét is félrerúgják olyan elvetélt hülyeségekért, hogy ha az oroszok az EU helyett Kínának adják el a földgázt, az majd meghátrálásra kényszeríti őket az ukrán fronton?

Roosevelt szavai alapján ami a szankciók eredménye lett, az volt a céljuk, viszont ez egyenesen vezet a felismeréshez, hogy a háború eleve része volt a terveknek amik elvezettek a szankciók meghozásához. Aki a szankciókat tervezte, az tervezte a háborút is, és volt annyi befolyása az EU politikusokra, hogy a rájuk nyomja a szankciótémát, illetve volt annyi befolyása Putyinra, hogy rányomja a háborút. Ha ez nem így van, akkor nincs értelme az egésznek, mindenki hülye és téved, mindenki ostoba, Putyin elmebeteg zsarnok, az EU-s politikusok az utolsó emberig (kivéve orbáncot) agyhalott baromállatok, többdiplomás emberek tízezrei képtelenek felismerni a legalapvetőbb tényeket amiket egy csoffadt vízfejű óvodás le tudna kottázni nekik, vagyis az egész világ egy diliház, színjáték, átverés. Ha az oroszukrán konfliktust nem a háttérhatalom tervezte, akkor minden értelmetlen, mindenki bolond, és minden vezető az ellenkezőjét cselekszi annak amit mond, ami az ellenkezője annak amit a választói elvárnak tőle.

Viszont ha az oroszukrán konfliktust a háttérhatalom tervezte, akkor teljesen világos minden ami történik, mindennek látszik az értelme és célja, ráadásul minden egyes résztvevő, Putyintól Zelenszkin át Wunderscheisse-ig tökéletesen racionálisan cselekszik. Ha létezik ez a terv, akkor kiveri a szemünket, hogy minden vezető ezt a tervet követi, és baromi frankón meg is valósítják minden egyes pontját, hiba nélkül.

Persze értem én, hogy alusapka. Az az elmélet, ami végig logikus és mindent megmagyaráz, az csak hülyeség lehet, mivel feltételezi, hogy a sokszáz éves nemzetközi bankárdinasztiáknak (akik a világ pénznyomtatását uralják) több hatalma van, mint a 4 évre választott nemzeti politikusoknak, és ez nevetséges elképzelés, hiszen a TV nem mondta be. Sokkal valószínűbb, hogy Putyin tévedett, Zelenszkij tévedett, az EU tévedett, meg úgy általában az egész nyugati világ egy gigászi, többszáz éves tévedéssorozat.

Roosevelt, az USA 32. elnöke pedig csak egy futóbolond volt a hülyeségével, hogy a politikában nincs baleset.

A politikában minden baleset, soha semmi nem történik szándékosan.

25 komment

Címkék: politika összeesküvés elmélet szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Nagy László 2024.04.25. 13:18:08

Ha minden így van, ahogy írod, az olyan szempontból megnyugtató volna, hogy nem kéne világháborútól tartanunk. Azon meg már meg sem lepődünk, hogy pszichopaták irányítják az országokat, akik bárkit feláldoznak a kicsinyes érdekeikért - ez többnyire így volt a történelem során.

Ami igazán érdekes, hogy a nyugati, mainstream narratívát - Zelenszkij egy hős, nincs más út, csak a háború, működnek a szankciók, le lehet győzni Oroszországot stb. - ezt a sok idióta baromságot hogy beszopja az átlag nyugati választópolgár. Ez egészen elkeserítő.

A stílus, ahogy írsz, számomra továbbra is etalon. Olvasva a posztot néha hangosan felröhögtem.

Wildhunt 2024.04.25. 16:51:24

A cikk jó. 99%-ot adok, hogy a háborút megtervezték, kirobbantása szándékos volt. Én annyit teszek hozzá, hogy az oroszokat vagy át akarták verni, vagy csak rájöttek arra, hogy nyerhetnek többet, mint amit (valószínűleg) ígértek nekik.

Kexes 2024.04.25. 17:11:04

Hát az van, hogy minden igaz lehet, meg annak az ellenkezője is.

Számomra az egy érdekes dolog volt, illetve érdekes dolgok akkor, mikor egy ország háborúban van éppen:
"2024. jan. 27. — Ukrajnában a folyamatban lévő hadműveletek ellenére a tavalyi évben mutatkozott a legnagyobb fellendülés az elektromos autók piacán, ."

ma7.sk/kavezo/ukrajnaban-tizszeresere-nott-a-tesla-elektromos-autok-eladasa-a-haboru-idejen

Ukrajnában tízszeresére nőtt a Tesla elektromos autók eladása a háború idején

"Míg 2021 végén – néhány hónappal az orosz-ukrán konfliktus kezdete előtt – még csak 8 és fél ezer elektromos autót regisztráltak Ukrajnában, tavaly novemberre számuk már meghaladta a 83 ezret – számolt be cikkében a francia Le Figaro. A háború sújtotta országban különösen népszerűek az olcsónak semmiképpen sem mondható Tesla egyes típusai, amelyek eladása a vizsgált időszakban 454 darabról több, mint 4600 darabra emelkedett."

Számomra érdekes, hogy most akkor itt embertömegek mennek háborúzni az ország védelmében, közben meg a társadalom így tesz, így éli a napjait?

Vagy én érzékelek valamit ellentmondásfélét rosszul ebben az egészben, vagy nem jól tekintek a világra, hogy hogyan kellene egy ilyen helyzetben a dolgoknak, mikor egy ország elvileg háborúzik és ezrek halnak meg illetve lövik szét a fél országot itt-ott.
Szóval ez a cikk így felvetett nekem ilyen jellegű kérdéseket, hogy mit "számolok" meg látok és gondolok rosszul, hogy ez igazából teljesen normális folyamat, amiről értekezik a cikk.

GABOR2 2024.04.26. 01:09:46

Nos ha már múltkor úgyis felmerült, hogy Ószövetségi szemmel nézzük a dolgokat gyorsan ide két dolgot:

Isten amikor el akart törölni bizonyos országokat, népeket a föld felszínéről volt, hogy elvette a vezetőik eszét, akik feleslegesen olyan háborúba vezették az országukat ami a vesztük lett.

Egy másik fura szöveg az pedig az, hogy az országok bölcseit bolondokká teszi mint legelső lépés amikor elkezdi az országot büntetni...

GABOR2 2024.04.26. 01:35:40

És akkor nem vallásos szemmel...

A véletlen létezhet.

Egyik ilyen példának Sztálint szokták mondani. Sztálin egy max. harmadrangú valaki volt, akit sohase akartak volna legfőbb vezetőnek; Trockijt akarták legfőbb vezetőnek, aki kapcsolatban állt, a nevezzük háttérhatalomnak.

És Trockij terve az volt, hogy olyanná teszi a világot mint a Szovjetunió; ehhez forradalmakra lesz szükség.

De ugye Leninnek nem tetszett, hogy a betegsége miatt egyre joban háttérbe szorol és megadta Sztálinnak azt az alaphatalmat, amit használva egyre nagyobb lett és Sztálin kivégezte annak a gárdának a nagyrészét akiket valóban akartak vezetőknek a háttérhatalomból.

És elveszítették az irányítást, pedig volt idő amikor lényegében mintent ők irányítottak ott.

Szóval igenis lehet, hogy nem mennek időnként a terv szerint a dolgok.

Ami az ukrán háborút illeti: Miért lépett Putyin?

Elmondta már előre: a NATO egyre csak közeledik Oroszországhoz korábbi igérete ellenére és Ukrajna vörösvonal.

Drábik még évekkel ezelőtt, jóval a háború előtt megjosolta, hogy oroszok ellen mennek majd.

Röviden, sok mindent kihagyva: Ha olyan közel lesznek majd a NATO atomfegyverek telepítve, + elkészülnek majd bizonyos űrből indítható fegyverek akkor egy atomháború megnyerhető lesz a Nyugat számára, ha ő lép elsőnek. Ezt pedig az orszok nem hagyhatják.

Ami sokkal inkább fura számomra, hogy miért így vívja Oroszország a háborút. Az elején nem küldött elég embert az tényleg lehet azért, mert a felderítés előre lebuktatta volna a támadást, de utánna hónapokig miért nem küldött több embert. Talán kevesen tudják, de amikor az oroszok támadtak, az ukrán hadsereg jelentős túlerőben volt és ez így maradt jópár hónapon át, sőt ezen idő alatt is egy jelentős része védelmi vonalakat épített; aztán pedig körülbelül 1:1 lett, ami ide-oda hullámzik.

És 1:1-gyel nem lehet nagyon győzelmet várni. Egy kb. befagyott alig valamit változő frontvonal van, ami csak arra jó, hogy a lehető legtőbb emberi élet pazarlódjon el. Köze sincs a második világháború dinamikus harcaihoz.

Azt mondják azért, mert a tökéletes felderítés miatt bárni nagy csapatösszevonást előre észrevennének és nem lehet megcsinálni.

Ezért felörlés van. Haladás alig, viszont maximálisan legtöbb ember hal meg így. Pár napja mondták az oroszok, hogy megvan a félmilliomodik ukrán halott...

Ami az EU-t illeti: totálisan szembemennek a saját érdekkel. A német ipar sokkal drágábban fog nyersanyaghoz jutni, ami miatt drágább lesz a termék is, ami miatt versenyhátrányba kerül. És kitől veszi 4-szer drágábban az erőforrásokat? USA--ától.

Az oroszok eladják Kínának, meg Indiának az olajat olcsóbban, ez ha úgy vesszük hátrány, mert olcsóbban kell adniuk, de mivel giga készleteik vannak... bírni fogják simán. India meg adja megemelet árral az EU-nak.

Az EU vezetők totál megörültek, akik korábban folyton a béke fontosságát hangsúlyozzák, most imádják a háborút és mindenféle hülyeséggekkel riogatnak.

Soros és hasonlók örülnek, mert a háború miatt veszik fel a hiteleket az EU országok, akik közben vágják saját maguk alatt a fát.

Van ismerősöm aki évtizedek-en át, németeknek dolgozott itt Magyarországról, de most felmondott és az egyik oknak azt nevezte meg, hogy a németek úgy elcseszték magukat, hogy most alig tudnak munkát szerezni.

Szóval megy az a dolog, hogy az emberek fogadják el, hogy szegényebbek lesznek, meg az "új gazdaságot", ahol majd mindent csak bérelni tudsz, mert megfizethetetlen lesz majd.

Putyin lehet ennek örül, hisz végülis szarabb lesz nekünk.

A háború tényleg csak egy kamu indoknak tűnik. Két éve tart és igazából az EU nem tett semmit, hogy erősebb legyen katonailag, csak odaadja a készleteit, de nincs semmi termelés felfutás, vagyis igazából a vezetőség egyáltalán nem fél, hogy Putyin majd lerohan minket.

Nagyon sok minden nem úgy történik, ahogy kellene normálisan történnie az biztos.

GABOR2 2024.04.26. 01:44:12

@GABOR2: Pár idézettel:

"Hol vannak bölcseid? Mondják meg neked, ha tudják, mit határozott a Seregek URa
Egyiptom felől!
13 Bolondok lettek Cóan vezérei, Nóf vezérei becsapódtak. Tévútra vezették Egyiptomot
a tartományok vezetői.
14 Mert beléjük öntötte az ÚR az ámítás lelkét, hogy tévútra vezessék Egyiptomot minden
vállalkozásában, ahogyan a részeg beletéved okádékába. "

"1 Milyen ostobák Cóan vezérei, a fáraó legbölcsebb tanácsosai! Esztelen tanácsot
adnak. Hogy meritek mondani a fáraónak, hogy bölcsek vagytok, régi királyok sarjai?!"

"Így szól az Úr: Mivel ez a nép csak szájával közeledik hozzám, és ajkával dicsőít
engem, de szíve távol van tőlem, istenfélelme pedig csupán betanult emberi parancsolat,
14 azért én úgy bánok majd ezzel a néppel, hogy csodálkozni fog, igen csodálkozni: vége
lesz a bölcsek bölcsességének, az értelmesek értelme homályos marad. "

"5 Fegyvert küldök a káldeusok ellen - így szól az ÚR -, Babilónia lakói ellen, vezetői és
bölcsei ellen;
36 fegyvert a hazugok ellen, derüljön ki, hogy bolondok!"

7 Lerészegítem vezetőit, bölcseit,
helytartóit, elöljáróit és vitézeit. Örök álmot alusznak, és nem ébrednek föl - így szól a
Király, akinek Seregek URa a neve.

GABOR2 2024.04.26. 01:49:21

Különben ha meg így akarják elpuszítani az európaiakat majd, akkor ehhez nem jön jól, hogy korábban évtizedeken át nyomatták a háború ellenességet, hogy semmi más se számít, csak az egyén... ezek az emberek nem fognak Ukrajnárt meghalni, ahogy csak tudnak ki akarnak bújni; nemrég hallottam, hogy még azok is akik most katonák tömegesen mondanak fel a nyugati hadseregekben, hogy felmerült, hogy lehet Ukrajnába küldenének NATO csapatokat. Egyszerűen ez az ember anyag olyan mértékben szabotálná az egészet valahogy hogy nem menne. Európa impotens katonailag.

GABOR2 2024.04.26. 02:03:03

@Kexes: Ukrajna kap egy csomó fegyvert és felszerelést. Sok-sok milliárdért. Már jópár hónappal ezelőtt írták: Nagy részét eladják a feketpiacon igazából és egyéb módon is lenyúlják a pénzt. Jópáran valósággal meggazdagodtak, és vannak akik kifizetik, hogy ne kelljen háborúzniuk. Meg lehet örülnek is, hogy a konkurens férfiak elhullanak.

Amúgy meg a front szinte teljesen be van fagyva, alig alig megy valamit; most az oroszok javára. És azt is elmondják, hogy az oroszok alapvetően nagyon kíméletesen bánnak az ukránokkal, akkor indítanak valami kampányt, amikor az ukrán vezetés nagy kiprovokálja, pl. az orosz energetikai vállalatok elleni támadás miatt most az ukrán oldal is kap, mert Putyin mondja, hogy ez válasz erre. De sok területen nem történik semmi.

Deansdale 2024.04.26. 07:40:40

@GABOR2: Ebben a NATO-s dologban én nem hiszek, a legelvadultabb kényszergyógyintézeti elmebetegeken kívül senki nem akarna atomháborút, még olyat se amit "megnyerhet" - de bármilyen közel is lenne a NATO a ruszkikhoz, olyan sose lesz hogy ne tudnának visszacsapni. Ráadásul a NATO és az oroszok nem voltak igazi ellenségek az ukrán szitu előtt. A hidegháborúnak rég vége, szerintem semmilyen szervezkedés nem volt Oroszo. atomozására, még távlati álmodozás formájában sem. Ennél még az is racionálisabb, hogy felvegyék őket a NATO-ba.

Persze én sem tudok mindent, csak ha feltételezem, hogy a politikusok épeszűek, akkor nem látok más logikus magyarázatot a viselkedésükre, mint hogy "megrendelésre" csinálják a hülyeséget a háttérhatalomnak.

A bibliai magyarázat 2000 évvel ezelőtti dolgokra passzolhat, mármint olyan értelemben, hogy ókori királyok elveszíthették a józanságukat így vagy úgy, de modern politikusoknál nem tartom lehetségesnek. Illetve ha afféle metaforaként értelmezzük, spirituálisan, hogy az Úr a saját tervei szerint egyes embereket "gonosszá" tesz, hogy a "jóknak" legyen kivel harcolni, ez a 21. században megnyilvánulhat abban a formában, hogy a politikai vezetők a legdurvább emberiségellenes bűncselekményeket követik el a háttérhatalom utasítására. Nem hiszem, hogy szó szerint megbolondulnának, egyszerűen csak gonosz dolgokat tesznek ami a közember szemszögéből irracionális. Pl. törvényt hozni a gyermekek transzneműsítésének támogatására nyilvánvalóan abnormális dolog, de a politikusok akik szavaznak rá konkrétan nem zakkantak (legalábbis a többségük), csak meg vannak félemlítve/zsarolva/vesztegetve.

GABOR2 2024.04.26. 13:56:08

@Deansdale: A NATO nagyon nincs felkészülve egy hagyományos háborúra. Atomtámadás: Az oroszok valószínű vissza tudnának vágni, de a Nyugat nagy része megúszhatná. A NATO első csapás megsemmisítené az orosz atomfegyverek jó részét, plusz talán a döntéshozókat is, a maradékot meg megfognák a rakétavédelmi rendszerek. A tengeralattjáróikat tudják követni. De persze lehetnek még atomtáskák az USA-ban esetleg, amik egy aktatáskányi kisebb atombombák. Plusz az atomfelhők átjöhetnének Európába is... De ha nem is megsemmisítés miatt alakítanának ki ilyen poziciót, hát azért, hogy megfegyelmezzék az oroszokat.

Az Ószövetségben ezek a dolgok sokszor akkor történtek, amikor Izrael nem követte Isten parancsait és rájuk küldte más népeket, hogy addig sanyargassák őket, amíg vissza akarnak térni. Volt olyan, hogy teljesen békés földművelő népet alakított át Isten a Biblia szerint harcias néppé... Vagy amikor egy országot el akart törölni tette ezt az uralkodójával, hogy mondjuk egy másik nála sokkal hatalmasabb ország csak adót akart szedni tőle, de az uralkodó kiprovokálta, hogy inkább eltöröljék őket.

GABOR2 2024.04.26. 14:04:10

Most az oroszok úgy tűnik nagyon szeretnék jelezni, hogy nem tetszik nekik ami folyik. A JP Morgan-től lefoglaltak $439.5mn-t.

Ugye meghozták a döntést, ami lehetővé teszi, hogy az oroszoktól elvehessék a Nyugaton kamatoztatott orosz állami pénzt, plusz az ukránok az energetikai létesítményeket is támadják, bár az USA állítólag ezt nem helyesli és kéri, hogy hadják abba... az elnökválasztásig, mert a magas olajár rontja Biden esélyeit.

"Russian court orders seizure of $440mn from JPMorgan"

www.ft.com/content/c2fc7827-fdce-458b-8416-1476208c22da

A másik meg... emlékszem annó 2015-ben olvastam egy cikket, hogy egy német tanár mennyire szuper boldog, hogy az újdonsült diákjai szinte mind egy másik nyelvet beszél. Mire gondoltam, hogy oké, de szuper, de akkor hogyan adod át nekik a tudásodat te....

És most itt egy ilyen cikk:

"Kiégett tanárok, erőszakos diákok – lesújtó felmérés a német oktatásról"

infostart.hu/kulfold/2024/04/26/kiegett-tanarok-eroszakos-diakok-lesujto-felmeres-a-nemet-oktatasrol

"A rendszeres időközönként végzett, a német iskolákban kialakult helyzetet vizsgáló barométer szerint a tanárok több mint negyedét egyre erőteljesebben foglalkoztatja, hogy elhagyja a pályát."

"A válaszadók – mint arról több mérvadó német médium is beszámolt – egy sor rossz, több esetben lehangoló "élményről" számoltak be a mindennapos iskolai élet során. A tanárok 47 százaléka tapasztalt problémásnak minősített fizikai vagy lelki erőszakot a gyermekek és a fiatalok részéről. Nem ritkák a verekedések, mint ahogy egyre többször fordul elő, hogy a tanárokat agresszív szülők fenyegetik. A szociálisan hátrányos környezetben lévő iskolákban ez az arány még magasabb, 69 százalékos volt."

"A tanárok 35 százaléka a diákok magatartását jelölte meg a munkája legnagyobb kihívásaként, míg a második helyre a megkérdezettek az osztályok heterogenitását sorolták, elsősorban az általános iskolákban. Ezzel összefüggésben említették a gyermekek egyéni tanulási körülményeit, az eltérő kulturális, illetve családi hátteret, továbbá sok esetben a különleges támogatási igényeket."

"Mindez jelentősen rányomja bélyegét a tanárok hangulatára. A megkérdezettek 36 százaléka fogalmazott úgy, hogy hetente többször is "érzelmileg kimerültnek" érzi magát."

"A német médiumok által idézett Helmut Klemm erlangeni középiskolai igazgató, a legjobb német iskoláknak járó Deutsches Schulpreis 2023-as kitüntetettje az arányt katasztrofálisnak nevezte. "

" Az oktatási miniszter riasztónak nevezte a helyzetet."

GABOR2 2024.04.26. 14:07:05

@Deansdale: Különben nem bibliai történetek, de voltak elmebeteg római császárok, de Európa nagy szerencséjére is amikor a muzulmánok a csúcson voltak hatalom szemponjából egymást váltogatták a legfőbb vezetők akik összegyűjtötték ami kell Európa megtámadásához, aztán jött ilyen nagyon perverz valaki ( muzulmánoknál kb. mint a pápa pozicióban ) aki elpazarolta az egészet, míg végül megölték őt, aztán jött egy szigorú alak aki megint elkezdte a gyűjtést, hogy aztán megint valaki más utánná elpazarolja.

GABOR2 2024.04.26. 14:09:13

@GABOR2: "a munkája legnagyobb kihívásaként, míg a második helyre a megkérdezettek az osztályok heterogenitását sorolták"

Na mi van a diverzitás nem az erőséggük?

valis47 2024.04.26. 22:16:02

@GABOR2:

„Kurvára irritáló vagy, megöllek!” – brutálisan megverte a tanárnőjét egy szolnoki diák"

Nálunk is van ám probléma, a "kátrányos helyzetűek" miatt főleg.

GABOR2 2024.04.27. 02:23:48

@valis47: Elhiszem. De mi nem importáltuk nagy örömködések közepette.

Deansdale 2024.04.27. 08:24:32

@GABOR2: Feleannyi hazugságban élünk, mint a németek :)

Hartrigel 2024.04.30. 22:51:12

Szerintem, ha létezik is valami erő, ami a háttérből irányit mindent, akkor rendkívül rugalmas, azaz, csak bedobja Erisz aranyalmáját a térbe aztán nézi a többiek hogyan ölik egymást érte. Vagy Sakk hasonlattal élve olyan helyzetet teremt, amelyben egy ellenfélnek, akár akár akarja akár nem, bábut kell áldoznia, a kérdés csak hogy királynőt vagy futót-e. És ebben van a dolog csínja-bínja, elvégre hétköznapi életünkben is tele vagyunk helyzetekkel, hogy vagy hatalmas ego val kell rendelkeztünk vagy semminyivel, hogy eltudjunk kényszerhelyzetekből táncolni.
És van, hogy minden és semmi kb. ugyan az, vagy annyira semmi vagy, hogy leszarod, vagy akkor nagyság, hogy leszarod. Sok, a politikusok zöme középszerű.
Tudja, melyik fele vajas a pirítósnak, fél a tömegtől vagy eleve zsarolható, és a demokrácia játékszabályait a köz ellen fordítva, bármi kihozható belőle.
s itt még csak hinni sem kell, csak nyitott szemekkel és józan paraszt ésszel tekinteni a világra, hogy átlássuk ezt.
Roosevelt, aki Gaulle hoz hasonlóan nem volt beszari vagy nem csináltak végül semmit vagy meghaltak.
Ehhez még a törnélem is elég. Az átlag ember, max, a kerékkötő örömével vigasztalódhat, hogy az egyenes és könnyű út helyet, a döcögösre kényszeríti a gonoszt.

De nem akarok negatív lenni, bár Bogár Laci szavaival érve a háttérhatalom, hogyha még a pudingjába köpnek is azt mondja, hogy "hát így még jobb" és lehúzza, "like a champion".

De lehet nem így van és csak a nagyon-magyar beszél belőlem, akibe belenevelték, hogy egyetlen eszköze a passzív-ellenállás. XD
Azaz, ott gáncsoskodni, ahol éppen tud. Napjainkba is ezek az ösztönök munkálkodnak. A kollektív-tudatalatti azért ébren van. :P
Akiben nem, azok a megszállók utódai elvileg.

zriff 2024.05.01. 20:33:01

Érdekesség: mandiner.hu/kulfold/2024/03/erik-a-botrany-nemetorszagban-tobbet-artottak-mint-hasznaltak-a-lezarasok

www.metazin.hu/index.php/item/4529-a-korai-nemvaltas-kritikaja

Van egy könyv még a 90-es évek elejéről, ami gyakorlatilag előre látta a mostani woke ámokfutást: christopher lasch/revolt of the elites and the betrayal of democracy.

Deansdale 2024.05.02. 08:17:46

@Hartrigel: "Szerintem, ha létezik is valami erő, ami a háttérből irányit mindent, akkor rendkívül rugalmas, azaz, csak bedobja Erisz aranyalmáját a térbe aztán nézi a többiek hogyan ölik egymást érte."

Szerintem ennél közvetlenebb a helyzet, végtelen pénzzel gyakorlatilag azt a politikust veszik meg amelyiket akarják. Pl. mindig elképesz amikor eszembe jut, hogy az 1700-as években az angol királynak adott kölcsönt pár éve fizette vissza kamatostul az angol állam, és senkinek nem tűnik fel, hogy 300 éven át fizetni a kamatos kamatokat esetleg nem teljesen normális dolog, valami nem stimmmel a biznisszel. A nemzetközi elit régóta matat a világgal, csak régebben arra voltak korlátozva, hogy a látható vezetőkkel üzleteljenek, ma viszont már úgy tűnik közvetlenül uralkodni akarnak a világon - a nagy reszet, ugye. Persze még mindig a látható vezetők mögé rejtőznek, de egyre átláthatóbb az álca.

"Roosevelt, aki Gaulle hoz hasonlóan nem volt beszari vagy nem csináltak végül semmit"

Igen, ez az igazán szomorú, hogy tulajdonképp már 100 éve is olyan hatalmuk volt, hogy még az USA elnökei sem mertek ellenük tenni semmit, aki meg igen, azt simán kinyírták. Ha az emberiség ki akar mászni ebből a slamasztikából, az kemény menet lesz.

Deansdale 2024.05.02. 08:34:04

@zriff: Lezárások: Nem lesz igazi botrány, mert a mainstream sajtó eltussolja a dolgot, ha meg csak pártízezer ember hőzöng az nem jelent semmit. Felelősségrevonás sose lesz. Ráadásul sok oltottnak most már személyes sérelem lenne beismerni, hogy palira vették őket, éveken át, úgyhogy szerintem őket még az mozdítaná meg, ha a mainstream sajtó is beismerné a problémát. És persze itt is érvényes ami mindig, hogy a politikusok és minden más résztvevő is simán széttárja a karját, hogy ők jót akartak, csak tévedtek... Hogy a világszintű lezárások szervezett akció keretein belül történtek? Ugyan már.

A nemváltásos témával nem szeretem, amikor valakik úgy próbálják vitatni, hogy elfogadják legitim problémának, és csak a részleteket pedzegetik, statisztikákon szöszmötölnek, mert az egész téma nyilvánvalóan az alapjaiban beteg, és erkölcsi alapon lenne kötelessége minden épelméjű embernek elutasítani. Nem az a kérdés, hogy a churchilli statisztikák szerint hány százalék fiatalkorúval mi történik, hanem hogy gyereket nem csonkítunk meg és nem sterilizálunk, akkor sem ha hisztériázva követeli, bakker. A normális nemi fejlődését tönkretevő hormonokat és egyéb szarokat sem adunk neki, nyilván. De persze a téma még úgy is beteg ha a gyerekeket kivesszük a képből, jelen helyzetben szerintem a "rossz testbe született" felnőtteket diliházba kellene zárni, és ha egy gyerek áll elő ilyesmivel, ott meg kell keresni a felelősöket (szülő, pedagógus, stb), és azokat zárni börtönbe. Amíg Terry Blacken röhögött az ország addig komoly veszélyt nem jelentett a téma, de ezen sajnos már messze túlvagyunk. Az ilyen tudományosnak álcázott viták többet ártanak mint használnak, mert megragasztják a köztudatban az elképzelést, hogy ez egy legitim jelenség amiben tudományos gondolkodással kell valami kompromisszumos megoldást találni, holott a lóf*szt. Ne felejtsük már el, hogy ez az egész hacacáré 20 éve még nyomokban sem létezett, és a világ tökéletesen működött. Abszolút mesterséges szarkavarás az egész, ideológiai célokkal, amit pont ezért, hogy úgy mondjam "anti-ideológiai" jelleggel kell 100%-ban elutasítani. Amint elfogadjuk, hogy erről vitát kell nyitni, vesztettünk.

GABOR2 2024.05.03. 20:18:03

Amerikai iskolákban békésen tüntettek a palesztínokkal való izraeli bánásmód miatt; ezekre a békés tüntetőkre rátámadtak Izrael párti ellentüntetők erőszakkal; a rendőrség beavatkozott, de nem az agresszív támadókat megállítani, hanem felszámolni a békés tüntetők létesítményeit

Közben szupergyorsan átment a törvény ami csak a zsidókat védi és megtilt, hogy kimondj olyan dolgokat is, amik mindenki szeme előtt történnek. Új definiciója lesz az antiszemitizmusnak a törvény által, amit zsidók határoztak meg.

"House passes GOP antisemitism bill amid college unrest"

abcnews.go.com/Politics/house-vote-gop-antisemitism-bill-amid-college-unrest/story?id=109830325

Ez egyébként lényegében a tüntetéseket is illegalizálja, mert mégha a ténybeli történéseket mondanak majd ki, az is illegális.

Pont a napokban szidta Biden pl. talán Indiát, hogy idegengyűlölő, mert nem szeretné ha idegenek lepnék el az országukat, nos viszont ha a zsidók akarják ugyanezt és őket nevezed rasszistáknak akkor megsérted a törvényt, mint ahogy például azért is, hogy nácikhoz hasonlítod őket azért mert emberiség ellenes bűnöket követnek el:

" The definition includes denying Jewish people their right to self-determination by claiming that the State of Israel is a racist state and drawing comparisons of contemporary Israeli policy to that of the Nazis."

Ha már emberiség elleni bűnök. Nemrég felmerült, hogy a híres hágai bíróság izraeli katonákkal, sőt Nethanjauval szemben emberiség elleni büntettek miatt vizsgálatot indítana. Nagy lobbi indult meg, hogy ne történjen meg, sőt állítólag ezt úgy kommentálták az izraeliek, ha ez megtörténne ezután minden palesztin fogjot agyonlőnek majd, mert az a legegyszerűbb nekik!!!!!!

És persze ki is van jelentve, hogy a hágai bíróság antiszemita és gyűlölet bünt követnek el, hogy izraelieket mernének felelőségre vonni:

"Netanyahu: ICC arrest warrants would be antisemitic hate crime, distortion of justice"

www.timesofisrael.com/netanyahu-icc-arrest-warrants-would-be-antisemitic-hate-crime-distortion-of-justice/

DennisVT1 2024.05.04. 22:19:17

Na jó, de mi van a medvékkel!?:)

Deansdale 2024.05.05. 09:13:58

@DennisVT1: Egy túlkomplikált pszichológiai játszma hülye női fejekben, amivel próbálják a férfiakat még vadabb seggnyalásra ösztönözni. Kérdéses, hogy a jelen helyzetben mennyire sikeres ez a stratégia.

2 közvetetten kapcsolódó tweet, angolul:
twitter.com/Devon_Eriksen_/status/1785673620729073911
twitter.com/Devon_Eriksen_/status/1786158184689725497
süti beállítások módosítása