HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: @KalmanBlog: "Gondolatok a klímakamuról, az azzal kapcsolatos ballib hangulatkeltésről és derék tudósaink eredményeiről." Dé:Nash - Gyár ft. Gege www.youtube.com/watch?v=0CtFk0hYjdU (2020.02.28. 19:55) Boldog Karácsonyt!
  • csi szi: @Borathan: Én úgy gondolom, hogy elég halálos lesz, abszolút számokban az emberiség történelmének legsúlyosabb járványa elé nézünk, már csak a népesség száma miatt is. Száz éve a spanyolnátha volt a... (2020.02.28. 18:58) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: @Sipi81: @Deansdale: Félelmetes dolgokat mesél az ismerősöm. Feminista tanárjuk olyanokat állít a képzésen: "tudományos kutatások igazolják, hogy nincs anyai ösztön" (2020.02.28. 18:38) Boldog Karácsonyt!
  • csi szi: @Frederick2: Az a hely állította elő pl. Tordai Bencét, szóval nem lep meg. (2020.02.28. 18:36) Boldog Karácsonyt!
  • Frederick2: @GABOR2: @Deansdale: @Sipi81: @Madarász Henrik: Tudtátok, hogy a Corvinus Egyetem szociológia karán kötelező kurzus a Gender Studies? A fiatal szociológus hallgatóknak KÖTELEZŐ felvenni a Gender-kép... (2020.02.28. 18:28) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

A "geek kultúra" meg a progresszívek

2016.05.24. 20:20 Deansdale

A progresszívek szép sorban mindenkit megtámadnak, senki nem maradhat békében a fenekén. Ahogy megtalálnak egy szubkultúrát, rögtön kiderítik, hogy az szexista, rasszista, meg fób mindenféle szexuális beállítottsággal szemben aminek a képviselőit élőben még sosem látták. Természetesen a geek kultúra sem maradhatott ki, a legkevésbé maszkulin, legártalmatlanabb szerencsétlenek köre, akik fél karjukat adnák egy geek barátnőért, de legalább két lábujjat már azért is, ha csak feltűnne egy nő az érdeklődési körükben. A mandiner sci-fi részlege véres szájjal marcangolja szét szerencsétlen geekeket akik egyébként az egészről mit sem sejtve csak szórakozni akartak a kedvenc hobbijuk társaságában egy kényelmes fotelban. Lássuk...

Hogy kerül a legrangosabb fantasztikus irodalmi díj jelöltjei közé egy Űrraptorok fenékinváziója című, űrdínós melegpornó-novella?

A kérdés jogos, csak nem úgy ahogy hiszed. Tényleg, hogy kerül buzulás az úgynevezett "szélsőjobbosok" ajánlásai közé, akik szerinted gyűlölik a melegeket?

Mi köze van a Hugo körüli jobboldali csoportoknak és a Gamergate-nek az amerikai alternatív jobboldalhoz?

Mármint, jól értem, mi köze a jobboldali csoportoknak az alternatív jobboldalhoz? Ez valami beugratós kérdés? És egyáltalán hogy jön ide a Gamergate, aminek se a Hugóhoz, se a sci-fihez semmi köze?

Ahhoz, hogy megértsük a történéseket, nem árt, hogy ha tisztában vagyunk azzal, hogy hogyan osztják ki a Hugo-díjakat.

Igen, az tényleg nem árt, úgyhogy segítek egy kicsit: A kétezres évek elejéig a legjobb írások kapták a díjakat, azóta viszont nemi szerv, bőrszín, szexualitás, valamint politikai hovatartozás szerint osztogatják az elismerést. Még mielőtt valaki félreértené, ez nem azt jelenti, hogy konzervatív hetero fehér férfiak kapnak díjat minden évben; ilyesmi a legrangosabb regény kategóriában hozzávetőleg 15 éve nem fordult elő. Az utóbbi 5 évben 3 nő nyert, egy kínai, és az egyetlen fehér férfi a vérbalos John Scalzi volt, a fehér- és férfiellenes propaganda űrnaszádja. Ilyen körülmények mellett arról hablatyolni, hogy itt valamiféle fehér férfiuralom lenne, azt hiszem értelmetlen.

2013-ban aztán létrejött egy ellenmozgalom, ami...

...azt akarta elérni, hogy végre egy politikától mentes, nem feltétlenül szépirodalmi igényű mű nyerjen Hugo-díjat.

"Szépirodalmi igény" alatt természetesen a progresszív dogmát kell érteni - Hugószemmel az a szépirodalom, ami a kisebbségek keserű sorsát ecseteli a gonosz elnyomó fehér férfiak igájában. Ezt beleértve a fogalmazás találó: a bús blökik ellenkampány elsődleges célja a politikamentes Hugo volt. Nem jobbos, nem fehér, nem hetero és nem férfi, hanem politikai befolyástól mentes. Afféle "vissza a gyökerekhez" gondolat volt ez, egy felhívás arra, hogy a tudományos fantasztikum világában térjünk vissza a tudományhoz és fantasztikumhoz a beteg progresszív ideológia helyett. Elvégre nincs is annál süketebb elképzelés, mint hogy a.) az univerzum létének évmilliárdjai során minden fontos kérdés a bőrszínről, nemi szervről és nemi beállítottságról fog szólni; b.) itt és most, a 21. századi földi sci-fi irodalomban muszáj mindennek az aktuális ideológiai agyfaszról szólnia. Ha egyik elképzelés sem helyes, akkor helytelen dolog a Hugót ilyen szempontok alapján osztogatni, márpedig éppen ez történik, ahogy a díjazottak listájáról bárki megállapíthatja.

A jelölésre ajánlott művek között ott volt a szélsőséges nézeteiről elhíresült sci-fi szerző és játékfejlesztő Vox Day egyik novellája is

Áh, ugye tudjuk, aki nem balos az mind "szélsőséges". Vox Day barátunkról előszeretettel hirdetik hogy a fehér faj felsőbbségében hisz, amiben csak az a bökkenő, hogy származására nézve javarészt amerikai indián a srác. A wikipedia oldalát nézve pedig megállapíthatjuk, politikai nézeteinek ismertetése a wiki szerkesztők szerint azt jelenti, hogy politikai ellenfeleinek a mindenféle "interpretációját" idézgetik olyasmikről, amiket sosem mondott. Ez nagyjából olyan, mintha az Anita Sarkeesian szócikk alatt az lenne olvasható: Deansdale szerint hülye. Ugyebár ennél korrektebb hozzáállás nem is létezhet :)

Az ötödik helyezett a No Award opció lett, azaz a többség inkább nem hirdetett volna győztest, csak ne Day műve nyerjen.

Itt pedig már ki is bújt a szög a zsákból, vagyis eljutottunk a hülyék önleleplezéséhez: Vox Day nem azért nem kaphat díjat, mert a könyve rossz, hanem mert konzervatív. A regénye lehet a világ legjobbja, Hugo akkor sem jár neki, mert a politikai nézetei nem kompatibilisek a szavazóbrigádéval. Ez persze azonnal és minden kétséget kizáróan nyilvánvalóvá teszi, hogy a Hugo igenis progresszív fogságban nyűglődik már egy ideje, tehát a bús blökik teljes joggal kampányolnak a politikamentességért. Ugyanis a konzervatív íróknak olyan politikai ellenszélben kellett már évek óta versenyeznie, ahol a szavazók inkább nem osztanak díjat egyáltalán, csak nehogy egy konzervatív kapja. Hiába tagadják, a saját szavaik leplezik le őket.

[Vox Day] újságíróként többször kiállt a fehér felsőbbrendűség mellett, számtalan alkalommal fogalmazott meg homofób, rasszista, nőgyűlölő kommenteket

Ez egyfelől nyilván nem igaz, másfelől mi köze a regényeihez? Hát nem hülye az kéremszépen, aki képes azzal mentegetni magát, hogy "nincs itt semmilyen politikai befolyásoltság, bár a politikai ellenfeleink könyveit elolvasás nélkül dobjuk félre"? Végülis ha "mellékesen" bojkottálnak mindenkit aki nem progresszív akkor "mellékesen" minden díjazott progresszív lesz, vagyis nincs itt semmi bökkenő.

"Vox Day véleménye a nők helyéről a világban"

Ez érdekes aláírás Vox Day tweetje alá, aminek szövege a következő: "A szellemileg egészséges nő jót akar a férfiaknak. A szellemileg beteg nő rosszat akar a férfiaknak. Mindkét viselkedésmód reaktív." Ebben én még csak a ködös árnyékát sem tudom felfedezni annak, hogy Vox Day valamiféle helyet szán a nőknek. Egy megállapítást tesz a női természet reaktív (valamire reagáló, reflektáló) voltáról, ami lehet igaz vagy téves, de arról nem állít semmit, hogy a nőknek milyeneknek kellene lennie Vox szerint.

propagált jelöltjeik között olyan szerzők is szerepeltek, mint a John C. Wright, akit ugyan a szélesebb szakma is elismer, ugyanakkor – vegyük észre a mintákat – nyíltan homofób és műveiben gyakran direkt vallásos üzeneteket fogalmaz meg.

A szó amit keresel a "keresztény". Nincs benne semmi homofób, egyszerűen csak úgy gondolja, a homoszexualitás nem erény, amit terjeszteni vagy dicsőíteni kellene. Emellett a "vallásos üzenet" nem térítő jellegű, hanem általánosan megfogalmazott erkölcsi értékrend, amiben a jó jó és a rossz rossz. Progresszív szemmel nézve ez nyilván nagy bűn, de hogy ezért miért ne kaphatna Hugót, az rejtély. Keresztény író nem írhat jó sci-fit? Mi van Tolkiennel, ő is szar író volt? A művei hemzsegnek a vallásos üzenetektől, talán nyilvánítsátok posztumusz tehetségtelenné.

(Sajnos a kortárs sci-fi nagyon nehezen jut be hazánkba, gyakorlatilag alig-alig lehet valamit magyarul megtalálni. Nekem van szerencsém John C. Wright "Awake in the Night Land" c. művét eredetiben olvasni, és annak ellenére, hogy a veretes ókori nyelvezete izzasztó olvasmánnyá teszi, az egyik legkiemelkedőbb mű amit valaha is kézbe vettem.)

az állítás, ami szerint ők csak politika- és ideológiamentes szórakoztatásra vágynak, elsősorban azt jelenti, hogy olyan irodalmat szeretnének, amiben nincs helye az általuk baloldalinak, progresszívnek tartott elemeknek: különös tekintettel a kisebbségekre, LGBTQ+ emberekre vagy éppen nőkre

Égbekiáltó baromság azt hinni, hogy ha valaki nem szeretne sci-fi címszó alatt aktuálpolitikai propagandát olvasni, az olyan könyvet szeretne helyette, amiben nincsenek nők vagy színesbőrűek. Ezek a félkegyelmű progresszívek nem tudnak elképzelni a két véglet között semmit; valaki vagy kizárólagosan a kisebbségek kérdésével foglalkozik, vagy gyűlöli mindet. Olyan nincs, hogy egyszerűen csak egy olyan könyvet szeretnék olvasni, ami nem arról szól, hogy a fehér férfi öl, butít és nyomorba dönt. Eleve mekkora húgyagyúság az a képzettársítás, hogy a nők "baloldali elem"? De ugyanígy persze kérdezhetném azt is: mióta baloldali állásfoglalás négernek vagy melegnek lenni? Milo Yiannopoulos, az alternatív jobboldal egyik nemrég született vezéregyénisége történetesen "veszélyes köcsög turné" néven tart előadói körutat (értsd: nyíltan meleg a srác), de gondolom ez téged nem zökkent ki abból a téveszméből, hogy a jobbosok homofóbok és melegnek lenni egyenlő a balossággal.

És itt eljutottunk a következő önleleplezéshez: hiába hirdetitek fröcsögve, hogy a progresszív sci-fit unó írók és olvasók mind egy szálig fehér hetero férfiak akik mindent gyűlölnek ami nem fehér hetero férfi. Csak rá kell nézni a bús blökikre és még a vakok szemét is rögvest kiveri, hogy vannak köztük nők, melegek, színesbőrűek - csakúgy mint az általuk Hugóra jelöltek között. Nem is igazán értem miért tartjátok jó ötletnek úgy hazudni, hogy egy egyszerű pillantás a témára azonnal lebuktat benneteket. Mi a fenének magyarázod, hogy ezek az emberek utálják az általatok kisebbségeknek aposztrofált csoportokat miközben vannak köztük ilyenek és még díjakra is jelölik őket?!

A 2015-ös kampány során a Sad Puppies 60 javaslatából 51, a Rabid Puppies 67 javaslatából pedig 58 jelölt lett, ezzel több kategóriában csak általuk ajánlott szerzőre lehetett szavazni, ami azt eredményezte, hogy a végleges szavazáson ezeken a listákon egytől egyig a No Award végzett az első helyen, azaz nem osztottak díjat.

Vagyis kiderült: egy progresszív inkább szavaz a semmire, mint valami konzervatívra. De ne aggódjunk, nem politikai, hanem szigorúan szakmai alapon! Azok a könyvek amiket el sem olvastak biztosan bűnrosszak voltak, nem érdemeltek egyetlen szavazatot sem.

sokat változott a Sad Puppies listájának összetétele is, bekerültek olyan jelöltek is – például Neil Gaiman – akiknek a korábbi években minden bizonnyal kevesebb esélye lett volna

Mármint az a Neil Gaiman, aki 2002-ben és 2009-ben is megnyerte a Hugót, emellett Nebula és Bram Stoker díja is van? Hmmmm. Mellesleg Gaiman balos, úgyhogy homokszem került a gépezetbe... Egészen tuti, hogy nem azért jelölték Gaimant, mert jó könyvet írt? Tudod, politikamentes sci-fit. Ezek a bús blökik annyira szélsőjobbosok, hogy balos figurákat jelölnek díjakra, ezzel azt az egészen komikus hatást érve el, hogy a balosok elkezdik becsmérelni egymást a jobbos jelölések miatt. Amellett, hogy ez leleplezi a progresszív hazudozást a blökikről, még nevetségessé is teszi a balosokat akik egymás torkát is elharapnák ha ezzel a politikai ellenfeleiknek ártani tudnak.

Chuck Tingle valódi neve és személyazonossága nem ismert, interjúi során végig az általa alakított figurát adja, nyilvánosan pedig nem szokott szerepelni, így nem volt meglepő, hogy bejelentette: ha nyer, nem ő veszi át a díjat. Amire senki nem számíthatott, hogy Zoë Quinnt kéri fel erre. Quinn játékfejlesztő, illetve az interenetes zaklatás és a nők elleni erőszak ellen küzdő aktivista. Quinn akkor vált híressé, mikor exbarátja azt hazudta róla, hogy a nő lefeküdt a Gawker-birodalomba tartozó gameroldal, a Kotaku egyik munkatársával azért, hogy a játékáról pozitív kritikát kapjon.

Hagyjuk már az idióta rizsát, bizonyított tény hogy a ribanc legalább 5 nevesített újságíróval feküdt le némi publicitásért cserébe. Mint "játékfejlesztő" egyetlen kreálmánya a "depresszió küldetés" nevezetű végbéltükrözés, és a botrány óta a patreonból él, amit "áldozatként" üzemeltet. Valójában semmi köze sem a sci-fihez, sem a számítógépes játékok világához, csak azért lett ismert, mert nagyon hangosan visít hogy őt mennyire bántják a gonosz nőgyűlölők, ezzel alkalmat adva a rengeteg progresszív kergemarhának az ujjal mutogatásra és naugyemegmondtamozásra.

Ezzel a váddal indult el a Gamergate, ami gyökeresen felforgatta a videojátékos világot.

Ha már szóba került a Gamergate, annak is pontosan ugyanaz volt a célja mint a bús blökiknek: kiebrudalni az idióta propagandát a szubkultúrájukból. Végülis el lehet azon filozofálni, hogy mekkora kreténség kisebbségek elnyomásáról beszélni olyan iparágakban, ahol a termékeket az emberek online rendelik meg és egyedül fogyasztják őket otthonuk nyugalmában. Hogy a fészkes fenébe lehetne megakadályozni egy nőt, meleget vagy négert abban, hogy a Steam accountján megvásároljon egy játékot, letöltse, majd akár halála napjáig játsszon vele? Ugyanez elmondható a könyvekre is, de pont ugyanannyira a játékok vagy könyvek írására is. Ki akadályozta JK Rowlingot abban, hogy minden idők egyik legsikeresebb és leggazdagabb írója legyen? Mi akadályoz bárkit abban, hogy a word-jében bepötyögjön valamit és aztán feltöltse az amazonra mint ebookot? Még ha egyesek akarnák is a kisebbségek elnyomását, nem létezik rá módszer, technológia. Ahogy pedig a Hugo legutóbbi 10 évén látszik, ha valakik el voltak nyomva díjazás terén azok pont a konzervatív hetero fehér férfiak voltak. Progresszívék szerint egy olyan kifacsarodott világban élünk, ahol az van elnyomva aki minden évben díjat nyer, és azok által akik soha nem nyernek semmit. Brilliáns!

(A Gamergate-ről szóló anyagot inkább kihagyom, mert így is túl hosszú lesz a cikk. Összesítésként annyit, hogy egy gramm igazság nincs benne.)

Az alt-right elsőre egy rossz viccnek tűnik.

Hát ti biztos nem nevettek, az tény :) Mi annál jobban szórakozunk a tehetetlenségeteken.

Ha valakit érdekel az új jobboldal az értelemszerűen ne a kultúrmarxista ellenfeleik leírásaiból tájékozódjon, hanem nézze meg ramzpaul youtube csatornáját vagy olvassa Milo és az egyéb hiteles figurák írásait elsőkézből. Nincs bennük semmi szélsőségesség, egyszerűen csak annyit akarnak, hogy a beteg libsi propagandagépezet álljon le és ne mérgezze tovább se őket, se a közösségeiket. Ez egy teljesen tisztelhető célkitűzés, de a balosok természetesen elfogadhatatlannak tartják, mert nekik muszáj az egész világot a saját képükre formálni...

a videojátékosok legalább 50%-a nő

Eljutottunk a fogyatékosok következő önlelelplezéséhez: miféle nőelnyomásról beszélhetnénk egy iparágban ami már most felerészt a nőkre épül? Hol van az a hülyeség, hogy "a férfiak nem akarják beengedni a nőket" ha egyszer a nők már rég bent vannak, a férfiakkal egyenlő számban? Nem tudja a jobb száj, mit hazudik a bal?

a képregényfilmeket pedig ma már egyforma arányban nézik nők és férfiak

Akkor ugye abbahagyjátok a hülye vetítést a nők kirekesztéséről? Mit akartok még ezen felül elérni? Az lesz az egyenlőség ha a rajongók (a geek-ek) kétharmada vagy háromnegyede lesz nő?

Ezek a változások pedig új kihívásokat teremtenek az alkotók számára, az új fogyasztói rétegek ugyanis egyre hangosabban követelik, hogy vegyék figyelembe az igényeiket.

...azt hiszem arra akartál utalni, hogy egy bizonyos ideológia hívei egyre hangosabban követelik, hogy kizárólag olyan játék jelenhessen meg amire áldásukat adják. A GTA5-öt például kitiltattátok Ausztrália legnagyobb áruházaiból, a DoAX3-at a japán kiadó meg már el se vitte az USA-ba, tudva hogy úgyis véresre hörögnétek magatokat a bikinis csajok látványán. Ezt jelenti újabban a diverzitás: mindent meg kell semmisíteni ami nem passzol egy merev és életellenes ideológiához. Micsoda öröm az mindenkinek, hogy az eddig szabadon alkotó játékfejlesztőket most már fürtökben zaklatjátok, hogy minden játékban legyen színes leszbikus főhősnő, de ne legyen se túlszexualizált, se túl kevéssé, és az ellenséges karakterek között ne legyen semmilyen kisebbség, mert az az ő gyűlöletük lenne, ésatöbbi, ésatöbbi. Lehet pezsgőt bontani bazmeg, a haladó szellemű hóhérok végre egyformára diverzifikáltak minden játékot a szent cenzúra erejével!

Az eddig mellőzött csoportok hangja pedig egyre erősebb és erre előbb vagy utóbb az iparágaknak is reagálnia kell

Fordítás: az úgynevezett "mellőzött csoportok" (akiket senki nem akadályoz sem a tartalmak előállításában, sem a fogyasztásában) most kényszerítik az ipart arra, hogy kizárólag őket mutassa pozitív szerepekben, mert a fehér férfiak ilyen ábrázolása az ő "elnyomásuk". Világos.

Arról nem beszél senki, hogy a hard sci-fi és az "egészestés" PC/konzol játékok fogyasztói elsősorban még mindig a fehér férfiak - fehérek azért, mert a nyugati országokban számbeli többségben vagyunk; férfiak pedig azért, mert minket jobban érdekelnek bizonyos dolgok (pl. a technológia, a versenyre épülő játék, stb.), mint a nőket. A játékipar és a sci-fi irodalom pedig, mint a vevőket kiszolgáló kapitalista szellemű iparágak a közönség igényeit próbálják kielégíteni. 2+2 általában 4, és ez esetben is arról van szó, hogy az ipar annak termel akitől a legtöbb suskát várja, akik pedig még mindig a fehér férfiak. És ez nem baj vagy bűn vagy hiba! A nők is elköltik a pénzüket, meg a színesek is (sőt, még a melegek és transzneműek is), csak másra. Arra amire ők akarják. Nem szükséges minden művészeti ágat olyanra cenzúrázni, hogy a "kisebbségek" pont ugyanannyi pénzt akarjanak rá költeni mint a többség. Bár speciel a nők többségben vannak a férfiakhoz képest, de ezt most söpörjük a szőnyeg alá.

pár éve még a nagyközönséget nem érdekelte, hogy egy képregénykiadó sorozatai között hánynak főszereplője nő, vagy, hogy egy videojátékban lehet-e heteroszexuális fehér férfin kívül más a főhős

Nohát, csak így nyíltan beismerődik, hogy amíg a retkes balos politika be nem szállt a bizniszbe addig a valódi vevőket egyáltalán nem érdekelte a balos ideológia? Hát hányszor leplezi le saját magát ez a cikk?! Lassan úgy érzem nekem nem is kellenne reagálnom, az író több érvet hoz maga ellen, mint mellett. Itt legalábbis én sem tudtam volna szebben megfogalmazni, hogy a nagy hisztéria az alkotók és alkotottak bőrszíne, nemi szerve és nemi beállítottsága körül akkor kezdődött, amikor a progresszívek betörtek a különböző kreatív iparágakba, és külsősként kezdtek el belepofázni, hogy minek hogyan kellene kinéznie. Nem a vevők vágya a leszbikus néger főhősnő, hanem olyanoké, akik nem veszik meg a terméket se így, se úgy, csak ideológiai okokból okoskodnak kibicként.

Gamergate és a Sad/Rabid Puppies elsősorban a fehér férfiak játszótere lett, olyan fehér férfiaké, akik veszélyeztetve érzik a saját területüket a progresszívektől

Mármint azt a "saját területet", ahol már 10-15 éve semmilyen díjat nem nyerhettek pusztán politikai okokból? Beszart a narratíva, barátom, miszerint a fehér férfiak uralnak mindent, hiszen a játékosok, olvasók és mozibajárók többsége nő. A progresszívek meg egy kretén ideológiai háborút folytatnak egy népcsoport ellen bőrszín, nemi szerv és nemi beállítottság alapján, vagyis egyértelműen szexisták, rasszisták és heterofóbok. Ja, azt szabad? Bocs, nem tudtam, hogy van jó rasszizmus és szexizmus, hogy létezik jó gyűlölet és jó kirekesztés. Én a magam konzervatív módján még nem tartok itt, azt hittem a gyűlölet úgy en bloc elítélendő, akkor is ha a célpontjai nem barnák hanem fehérek.

a geek kultúra mainstream része egyre sokszínűbb

Érdekes dolog egy szubkultúra sokszínűségét az alkotók nemi szervén mérni, ráadásul úgy, hogy minél több a nő és kevesebb a férfi, annál nagyobb a sokszínűség. Nekem például az jön reflexből, hogy sokszínűség tekintetében a műveket vizsgálnám, és nem ugyanazt az ideológiai maszlagot keresném mindegyikben, hanem az újdonságot, a kreativitást. Meg az, hogy a sokszínűséghez a "vallásos üzenet" hozzáad, a tiltása viszont elvesz belőle. A baloldal valahogy mindig cenzúrával akarja növelni a sokszínűséget, a politikai ellenfeleik elnémításával.

az ellenkultúraként létrejövő alt-right képviselői próbálják visszaállítani az általuk dicsőségesnek ítélt korszakot, ha kell fenyegetésekkel, ha kell zaklatással és, ha nincs más akkor azzal, hogy Chuck Tingle-t és az anális raptorait próbálják meg csatasorba állítani

Öööö, vagyis a megabuzi Milo Yiannopoulos és az indián származású haverja azzal akar valamiféle "dicsőségesnek ítélt" hetero-fehér korszakot visszaállítani, hogy amatőr raptorpornóra szavaz? Biztos, hogy jól végiggondoltad te ezt?

30 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aldum · http://aldum.pw 2016.05.24. 20:51:16

>GTA5-öt péládul betilttattátok Ausztráliában
Ez igy ebben a formaban nem igaz, a Target es KMart aruhazlancok polcairol sikerult csak levetetniuk. Nem akarom vedeni oket, de tajekoztatni neked is csak pontosan, szepen. :)

A meglatasok egyebkent szokas szerint kivaloak. Az meg lehangolo, hogy mar a mandiner is itt tart...

Deansdale 2016.05.24. 21:45:20

Most olvasom, hogy a Nebula díj 4 fő kategóriájában a legutóbbi 4 évben (az ideit is beleértve) a 16 díjból 15-öt nő kapott. Gondoljon mindenki amit akar, én mindenesetre csalódtam a patriarchális társadalomban :)

KalmanBlog 2016.05.24. 22:04:56

Az "új" Tomb Raiderben (kijött Linuxra!!!44!) kisebb lett Lara melle, de összességében dögösebb, mint Angelina Jolie a filmben valaha.

Amúgy én nyíltan bevallom, hogy alapvetően a heteroszexuális emberekről szóló műveket szeretem, amikben a főhős hősiesen viselkedő férfi. Mondjuk "A lány a vonaton"-t elolvastam, és nem is volt olyan rossz (krimikategórián belül), annak ellenére, hogy a főszereplője nő.

Aurelius Respectus 2016.05.24. 22:04:56

Köszönöm a felvilágosítást a témában. Olvastam a mandineres változatot is, elég gusztustalan volt. Úgy látom hogy elég reménytelen a küzdelem ennél a díjnál, a balosok teljesen megszállták a díjat odaítélő bizottságot és ahol nem tetszik az eredmény, nem osztanak díjat. Érdemes lenne a normális sci-fi rajongóknak egy saját díjat és bizottságot létrehozni, ahol alapból kizárnák a marxista aktivistákat.

Aurelius Respectus 2016.05.24. 22:11:03

@KalmanBlog: Szerintem senkinek nem a női főszereplőkkel van baja, hanem a beteg forgatókönyvírók által írt, szájukba adott férfiellenes szövegekkel.

TrollEdomer 2016.05.25. 08:12:50

@KalmanBlog: Lány a vonaton tényleg jó volt. :)

Noname Watanabe 2016.05.26. 14:34:52

@Aurelius Respectus: Így van. Gondoljunk csak bele, hogy egy "gonosz, patriarchális, elnyomó társadalomban", ahol mindenki csak férfi főszereplőkről akarna olvasni, hogy lehetett siker Miss Marple? Vagy akár a Gyilkos sorok irodalomtanárnő főhőse?
Azzal szerintem senkinek semmi baja, ha nő a főhős. Azzal már inkább, ha femináci, gender-fasiszta, férfigyűlölő "hősöket" állítanak a középpontba, és teszik ezt a tolerancia és sokszínűség nevében.

GABOR2 2016.05.29. 18:42:27

Ez a cikk telitalálat...

sshbb (törölt) 2016.07.02. 19:32:37

@Deansdale: Most néztem meg a Trónok harca 6. évadját. Van benne LMBT, girl power, és némi feminista propaganda.

index.hu/kultur/media/2016/06/28/a_tronok_harca_hatodik_evada_a_nokrol_szolt/

"A Trónok harca a hatodik évadra ért el oda, ahova az első óta igyekezett, és biztosította be helyét a legerősebb női karakterekkel működő tévés történetek között. Ha jobban végiggondoljuk, és felidézzük mondjuk az első évadot, de akár a másodikat vagy a harmadikat is említhetnénk, ez a történet soha nem a férfiakról szólt, hanem a nőkről. Az igazi főszereplői mindig is ők voltak, Arya, Sansa, Cersei és Danaerys, és a történetet a végcél irányába egyengető mellékszereplők közül is a női alakok domináltak, Catelyn Stark, Margaery, Lady Tyrell, Ellaria Sand, Brienne vagy éppen Melisandre."

"Ahhoz képest egyébként, hogy milyen mostoha módon bántak az írók a nőkkel az ötödik évadban (ami egyébként jóval gyengébb volt a hatodiknál), nagyon összekapták magukat. Cerseit ugyan alaposan megalázták a hit nevében, de azt ugye senki nem gondolta, hogy hagyja magát, és nem áll bosszút? Ahogy Cersei, Sansa is talpra állt a rémes nászéjszaka után, és eltakarította az útból Ramsayt, Arya egy újabb nevet húzott ki a kis listájáról, Dany pedig végleg eltörölte a rabszolgaságot Essos déli partján, és végre elindult északnak - egy másik nő, Yara Greyjoy segítségével, aki dettó királynőnek tartja magát, csak hogy teljes legyen a sikeres nők köre."

Vagyis a Trónok Harca a sikeres nőkről szól! Aham!

TrollEdomer 2016.07.02. 19:41:06

@sshbb: Nem az érdekel, hogy index miket hord össze, persze női karaktereknek mindig is jelentős szerepük volt benne. Azt elég jól felépítették, Arya hogy lett orvgyilkos. Cersei meg egy flúgos picsa. Sansa végig gyenge volt, persze egy idő után a talpára állt.
Férfikarakterek ugyanúgy elég jelentősek, mint pl Havas John, Tyrion.

Mondjuk ha egyszer eljutok 6ik évadig (eddig csak könyveket olvastam) akkor remélem nem dúsították fel túlzottan buzi leszbi jelenetekkel.
(Könvyben egyszer volt, hogy Dany aki még bizonytalan fiatal lány volt, nem utasította vissza szolgálólány közeledését, amúgy végig hetero volt)

2016.07.03. 07:36:26

@TrollEdomer: Jó, de te rajongó vagy. Vagyis elfogult. :)

2016.07.03. 07:43:30

@TrollEdomer:

"Azt elég jól felépítették, Arya hogy lett orvgyilkos."

Én valahogy nem tudom komolyan venni egy 13 éves bérgyilkosnő koncepcióját.

Még valami. George Martin politikailag korrekt szempontból betámadta a Sad Puppies-t. Miért ne legyek gyanakvó?

TrollEdomer 2016.07.03. 08:06:51

@Ahasverus: Akkoriban 12 év simán felért egy mostani 18al.
Persze csak a könyvről tudok nyilatkozni, ami általában jobb mint a film.
Mondjuk azon is néztem, milyen Yara GreyJoy?? Csak Asha Greyjoy volt, de ő északon esett fogságba.

Martin és Sad Puppies, csak arról olvastam, hogy azzal vádolja őket, nem érik be a sikerrel és népszerűséggel, a díjakat is el akarják happolni kevésbé sikeres, de "eredetit" alkotó írók elöl.
(Arról nekem is megvan a véleményem, manapság mi számít eredetinek...)

zriff 2016.07.03. 13:18:22

@TrollEdomer: A könyvesblogon volt egy cikk róla meg az eseményhez való viszonyáról, és burkoltan leneonácizta őket:

konyves.blog.hu/2015/07/23/george_r_r_martin_szomoru_kiskutyak_ellen_harcol

2016.07.03. 15:29:33

@zriff: Mennyire nem döbbenek meg azon, hogy Kleinheincz Csilla (Hanna), a Delta Vision vezetője is a Sad Puppies-t támadók táborában van. Persze az is megérne egy cikket, amiket ő csinált a Delta Vision élén.

Pl. hogyan falta be a kiadója a Cherubion Kiadót
Pl. miféle eszközöket vetett be a rivális kiadó, a Tuan ellen
Pl. hogy bértollnokokat foglalkoztatott csak azért, hogy promozzák "kritika" formájában a középszerű, kevesek által olvasott regényeit és elbeszéléseit

Mondjuk ebbe az is beletartozik, hogy George R. R. Martin egyfajta bírálhatatlan autoritás a nemzetközi fantasy szubkultúrában - így a magyarban is.

Aurelius Respectus 2016.07.22. 12:09:01

@Ahasverus: Érdekes, számomra ismeretlen volt ez a terület. Nem szoktam ilyen videókat nézni, még soha nem hallottam ezekről a celebekről. Én már csak maradok a híroldalaknál és néhány blognál. A youtube-on csak zenét nézek.

KalmanBlog 2017.05.08. 12:18:40

Hehe, ezt most találtam: store.steampowered.com/app/585550/FEMINAZI_The_Triggering/

A negyedik videót érdemes megnézni :-).

Pash Cutter (törölt) 2017.07.12. 19:53:03

@Deansdale: Meg még egy kis adaléknak ez is.
konyves.blog.hu/2017/06/28/_maga_nem_ugy_nez_ki_mint_aki_tud_irni_dolgok_amiket_csak_a_noi_irok_hallanak

Amúgy én két dolgot hiányolok a mai sci-fi és fantasy palettáról:
1, valami jó kis maszkulin fantasy és sci-fi
2, egy antifeminista fantasy és sci-fi
Gondolom, nem véletlen a hiányérzet.

Idegesít. Régen a magyar fantasy és sci-fi szubkult mentes volt a politikától. Most meg szinte elmerül benne. Komolyan, lassan eljutok odáig, hogy egy budapesti Sárkánytűzbe nem fogom betenni a lábam, nehogy nekem essen egy SJW.

Te látsz valami esélyét annak, hogy a magyar geek szféra megtisztul a rárakodott mocsoktól?

zriff 2017.07.12. 20:29:49

@Pash Cutter: Szerintem esélytelen. Csak két olyan oldalt ismertem amik tényleg politikamentesek voltak, a fiction kult meg az endless.hu, de azok úgy néz ki azok már nem üzemelnek.

Deansdale 2017.07.12. 20:44:08

@Pash Cutter: "Te látsz valami esélyét annak, hogy a magyar geek szféra megtisztul a rárakodott mocsoktól?"

Sajnos ez nem a geek szféra ügye, ez csak a totális politikai támadás egy jelentéktelen frontvonala, így amíg ez a háború tart, addig nem lesz semmiféle megtisztulás. Amíg a piramis tetejéről az szivárog lefelé, hogy az SJW mocskot erőltetni kell a nép pofájába ezerrel, és a cégek, kiadók, kritikusok többsége ennek megfelelően cselekszik, addig tiszta forrásokat csak jól védett anti-SJW közösségekben lehet találni. Ennek szerintem csak valamilyen forradalom vethet véget, a szó szoros értelmében - miután a nagy európai vallásháborút lezárjuk és nyernek az iszlámellenesek, akkor picsán lehet rúgni az összes kultúrmarxistát. Addig hiába feszengünk, náluk van a pénz, ők az urak.

Azt hallottátok, hogy az új Batman-ben Joker a jófiú, aki a "sötét karizmáját" arra használja hogy a social justice-t terjessze, és Batman a csúnya gonosz aki erőszakoskodik szegény ártatlan Jokerrel szemben? Nem viccelek.
www.mrctv.org/blog/no-joke-new-batman-comic-has-sjw-version-joker-good-guy

Deansdale 2017.07.12. 20:46:52

@Deansdale: Ja, és a leírtakat a teljes fehér világra értem, Ausztráliától Izlandig, nem csak Mo-ra.

Pash Cutter (törölt) 2017.07.12. 21:06:04

@Deansdale: Esztétikai szempontból még érdekes is lenne egy jó Joker vs. gonosz Batman felállás. De ha ebbe is belekeverik az SJW-politikát, akkor úgy is emészthetetlen lesz.

Én az iszlám terrorizmus témájából merítő Élesítve c. filmre vagyok kíváncsi.