HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • zriff: Érdekesség: mandiner.hu/kulfold/2024/03/erik-a-botrany-nemetorszagban-tobbet-artottak-mint-hasznaltak-a-lezarasok www.metazin.hu/index.php/item/4529-a-korai-nemvaltas-kritikaja Van egy könyv még a... (2024.05.01. 20:33) Ismétlés a tudás anyja + oroszukrán helyzet sokadik elemzése
  • Hartrigel: @Deansdale: A srác amúgy szeret rébuszokban beszélni; pl. hogy meg kell felelnie a néző közönségnek. A fura, hogy ezt el is mondja és... elnézést kér érte. De ő meg tud élni a jétyúkból. Hát... jó n... (2024.04.30. 23:25) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: Szerintem, ha létezik is valami erő, ami a háttérből irányit mindent, akkor rendkívül rugalmas, azaz, csak bedobja Erisz aranyalmáját a térbe aztán nézi a többiek hogyan ölik egymást érte. Vagy Sakk... (2024.04.30. 22:51) Ismétlés a tudás anyja + oroszukrán helyzet sokadik elemzése
  • Deansdale: @valis47: "fokozatosan lebontják a fehér nemzeteket. Azokat a nemzeteket is, amelyek végső soron értük harcoltak a II. világháborúban" Igen, ez is része a problémának, hogy semmi nem mozdítja ki ők... (2024.04.30. 13:11) Mi is az a fasizmus
  • valis47: A cionizmust mint zsidó nacionalista eszmét el tudom fogadni, azt az igényt is, hogy a zsidók államot akartak, ez volt ugye a mozgalom célja, Herzlek arról írtak, hogy a zsidóságnak oda kell költözn... (2024.04.30. 12:16) Mi is az a fasizmus
  • Utolsó 20

2019, yo

2019.10.21. 07:59 Deansdale

Angol fazon pornókép-sorozatot fotózott volna Britannia legfiatalabban "váltott" transzneműjével, de mikor megtudta hogy az illető csak fejben váltott, a fütyköse még ugyanúgy megvan, inkább visszamondta a dolgot. Heteró szexet férfi és nő között elég nehéz úgy fotózni, hogy mindkét résztvevőnek farka van, no.

A sértődött ütődött természetesen a rendőrségre ment, hiszen ha egy hetero férfi nem szexel vele, mint nővel akinek farka van, az diszkrimináció, transzellenesség, gyűlöletbűncselekmény. A rendőrség megerősítette, hogy nyomozást folytatnak az ügyben.

(A cikk címe Bowlestrek kolléga gyakori szavajárása, ez jutott eszembe az ügyről.)

91 komment

Címkék: szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2019.10.21. 08:36:32

Hülye angolok... Angol hülyék...
Nem baj, nem sokára ezek majd fürtökben fognak lógni a lámpákon a próféta dicsőségére.
AaaaAAAlaaaAAAAaah AaaAAAckbaaaAAaaar!

Wildhunt 2019.10.21. 09:28:42

A cikk alapján azért tett feljelentést, mert undorítónak nevezte.

DennisVT1 2019.10.21. 10:54:39

És most akkor lehet azt, hogy ha Julcsit megdugta a főnök és adott neki előléptetést, de engem nem akar megdugni, mert ffi vagyok, akkor feljelentést teszek diszkrimináció miatt?

KalmanBlog 2019.10.21. 11:16:46

Várjunk csak! Ha le lett volna vágva a farka, akkor megdugta volna?

GABOR2 2019.10.21. 14:07:20

Ez is 2019:

"Kikérte a niggerezést egy néger, kirúgták niggerezésért"

mandiner.hu/cikk/20191021_kikerte_a_negerezest_egy_neger_kirugtak_negerezesert

Deansdale 2019.10.21. 17:03:07

@GABOR2: Ja, az is gyönyörű eset. A libsi világ teljesen megzakkant, totálisan és visszavonhatatlanul. Ha ez, vagy az iszlám, akkor inkább az iszlám, baszki. Lövésem sincs hogyan képes valaki ezt a progresszív bohócvilágot világot akarni, építeni, küzdeni érte. Aki manapság balos nyugaton, az egyértelműen hibbant, nincs kivétel, nincs appelláta.

Deansdale 2019.10.21. 17:07:02

@Wildhunt: Nem egészen. Az ütődött nevezte undorítónak azt ahogy vele bántak, pl. hogy az illető azt írta, probléma hogy farka van. Az angol cikkben a "cock" szó van kicsillagozva, ami szleng a farokra, nade ha azt mondják egy embernek hogy neki fasza van az közel sem egyenlő azzal, hogy undorítónak nevezik. Az üzenetváltásuk egy része a cikkben is látható, nincs benne semmi durva.

GABOR2 2019.10.21. 20:45:18

Ilyen is van ma már:

"Rasszista ovisokra figyelmeztet egy brit város rendőrsége"

888.hu/amerika-london-parizs/rasszista-ovisokra-figyelmeztet-egy-brit-varos-rendorsege-4210372/

KalmanBlog 2019.10.22. 17:07:36

@GABOR2: Ahogy a Stormer írta: ennek az lesz a vége, hogy rács mögé fogják tenni már a gyerekeket is. De legalábbis átnevelő táborba fogják küldeni őket, elveszik a szüleitől, ha rosszul viselkedik.

Aztán ha megvolt az átnevelés visszaküldik az eredeti családjukba, ahol besúgják a saját szüleiket, akiket utána lecsuknak.

Az 1984-ben le volt ez az utóbbi része írva, csak éppen nem hittük el, hogy megvalósítják.

GABOR2 2019.10.22. 17:11:04

Ez is 2019:

Úgy érzed a gabonapelyhed nem elég "woke"? Nos, ezt újra kell gondolnod, mert megjelent a Kellogg's új, "Maximum Gay, All toghether" LGBT témájú gabonapelyhe, hogy ezután mindenki "maximálisan buzisan" kezdhesse a napot.

Fordítással, a sorozatom egyik történeteként részeként:

ujtechkor.blog.hu/2019/10/22/kulturhaborus_tortenesek_467

Eredeti hír:

"‘Start Your Day With Maximum Gay:’ Kellogg’s Launches LGBT Cereal"

"Have you ever eaten Froot Loops and thought, "This cereal isn’t gay enough?" Do you seek a safe space to eat your Rice Krispies? Are you concerned that your Corn Flakes aren’t sufficiently woke? Well, now Kellogg’s has the solution!"

"GLAAD’s John McCourt said, “The All Together cereal encompasses the values of diversity, equality, and solidarity that Spirit Day is all about, and we hope that LGBTQ youth everywhere receive the messages loud and clear.”"

csi szi 2019.10.22. 20:34:27

@KalmanBlog: A valóságban is megtörtént, a Szovjetunióban a szüleit feljelentő Pavlik Morozovból (akit ezért a tettéért a rokonok agyonütöttek) hőst csináltak, operát írtak róla, iskolai kirándulások voltak a szülőfalujába stb.

Borathan 2019.10.22. 21:01:31

Erről mi a vélemény?
"Immár köztudott, hogy a török Maarif Alapítvány iskolát hoz létre Budapest IX. kerületében. A Maarif Alapítványt közvetlenül a 2016-os törökországi katonai (ön)puccs után hívták életre, egy 2016. június 17-én rapid módon megszavazott törvény erejével, s célja az iszlám világban korábban beindított gülenista iskolák leváltása. Az alapítvány egész sor példásan működő demokráciában van jelen, például az alábbi helyeken: Mauritánia, Szudán, Afganisztán, Elefántcsontpart, Szomália, Kongói Demokratikus Köztársaság, Csád, Egyenlítői-Guinea, Gabon, Gambia, Szenegál, Sierra Leone, Burundi, Guinea, Niger, Albánia, Mali, Észak-Macedónia, Kamerun, Pakisztán, s most végre megnyílt az esély, hogy a közakaratnak és a közjónak megfelelve Magyarországon is hozzájárulhasson az alapítvány az oktatási színvonal további emeléséhez.
A Maarif Alapítvány 12 tagú kuratóriumának 7 tagját maga az iszlamista Erdoğan elnök nevezi ki (Erdoğan iszlamista, hiszen koncepcióját képezi a szekuláris állam iszlamizálása, az iszlám közjogi tényezővé tétele, s az iszlámnak a közszférába történő beemelése). İsmet Yılmaz oktatási miniszter pedig azt hangsúlyozza, hogy az alapítvány az állam tulajdonában áll, és minisztériumának karjaként szolgál külföldön az oktatási szolgáltatások nyújtásában.
Talán kevesen tudnak arról, hogy az alapítvány elnökhelyettese Orman Nuri Kabaktepe iszlamista politikus, és szellemi támasza az a Nureddin (Nurettin) Yildiz török imám, aki egy sor iszlamista szervezetben tevékenykedik, s akinek fő területe, hogy miként lehet a legoptimálisabban megalapozni az oktatás során a Koránban megfogalmazott iszlám erkölcsöt a gyermekek világában.
Talán azt is kevesen tudják, hogy az alapítvány szellemiségének egyik bázisát a Muszlim Testvériség biztosítja, amelynek jelszava: „Alkotmányunk a Korán”, vagyis szent céljuk egy iszlám állam létrehozása. És talán azt is kevesen tudják, hogy a török közpénzekből fenntartott Maarif Alapítványt – mások mellett – kívülről támogatja Majid bin Abdullah Al Qasabi a szaud-arábiai kereskedelmi és befektetési miniszter és Ahmet Tiktik, az Islamic Development Bank (Iszlám Fejlesztési Bank) alelnöke, hogy így a szalafizmus jelentős eszmei és gyakorlati értékei is zavartalanul eljuthassanak a tanuló ifjúsághoz.
Miként talán azt is kevesen tudják, hogy a Maarif Alapítványt létrehozó törvény 4. cikke rendelkezik arról, hogy az állam felhatalmazza az alapítvány tisztviselőit diplomáciai útlevél használatára, s hogy így ezek a török személyek minden országban az attaséval azonos jogokat és kiváltságokat élvezhetnek.
És végül még annyit érdemes hozzátenni, hogy a Maarif Alapítvány előszeretettel hangsúlyozza, hogy az adott ország nemzeti tantervét szem előtt tartja. Nos, ez egyebek között azt jelenti, hogy miután a Maarif Alapítvány iskoláiban kötelező a Korán-oktatás, ez a magyar nemzeti tantervvel teljes összhangban lesz képes megvalósulni, hiszen az iskolákban szabadon választható a bevett egyházak által biztosított hittan vagy hitoktatás, s miután a Magyar Iszlám Közösség bevett egyház, a Korán oktatása semmilyen nehézségbe nem ütközik majd, legfeljebb mecsetet kell építeni valahová az iskola mellé.
Arról pedig végképp kevesen tudhatnak, hogy a török titkosszolgálat egyik fontos bázisát jelenti a Törökországon kívül működtetett a Maarif Alapítvány.
(folyt köv.)

Borathan 2019.10.22. 21:02:11

(folyt)
"Összegezve: védjük határainkat a nyomuló iszlámmal szemben, Európa utolsó fellegváraként védjük a kereszténységet, védjük a megerőszakolásnak kitett asszonyainkat és lányainkat a menekültektől, védjük a munkahelyeinket és kultúránkat, védjük az augusztus 20-án kenyéráldásnak kiszolgáltatott és nemzeti színű szalaggal átkötött kenyerünket a határon éhező gyermekektől, védünk mindent, ami csak megmoccan, fenn az égben, lenn a földön, a vízben (egy jachton) vagy a föld alatt, s közben a miniszterelnökünk lelkesen importál Magyarországra egy rendkívül súlyos iszlám politikai konfliktust (a mostanában kétségtelenül szimpatikusabbnak tűnő, az iszlám egyfajta reformjára törekvő, ámde csigavér(!), valójában az iszlamista gondolkodástól nem oly távol álló Fethullah Gülen és az iszlamista Erdoğan súlyos, emberéleteket is követelő konfliktusát.
Nem kérdem, hogy mibe került ez Erdoğannak, nem kérdem, mibe kerül ez majd Magyarországnak, csak azt kérdem, hogy miért fogja be a száját az eddig folyamatosan iszlám-veszélyt szimatoló kormánypárti bérsajtó, s miért hallgat például a Magyar Katolikus Egyház, holott a korábbiakban több püspök is igen határozottan és rendkívüli bátorságról tanúbizonyságot téve foglalt állást mind a migránsveszély, mind Európa feltartóztathatatlan iszlamizálódása ügyében.
Akkor tehát, ha Orbán hozza ránk a tényleges terrorveszélyt, az iszlamizmust és a gyermekek iszlamista agymosását, az nem számít? Az rendben van?
És vajon miért nem akad egyetlen kormánypárti tényfeltáró újságíró sem, aki megpróbálná kideríteni, milyen nyomós érv vehette rá napjaink Hunyadi Jánosát arra, hogy II. Mehmed vállát nyájas mosollyal átölelve maga vezesse be a nagy szultánt a nándorfehérvári, akarom mondani a budai Várba?
S ha ilyen ütemben haladnak a dolgok, nem kizárt, hogy hamarosan a Czinege utcai hálószobájába is.
Ahová persze már Putyint rég elszállásolta."
(Gábor György, MTA BTK Filozófiai Intézet)"

Madarász Henrik 2019.10.22. 21:29:28

@Borathan: Nem olyan nehéz a magyarázat, Orbán nem migránsellenes, nem iszlámellenes, csak jól használható számára ez politikai célokra , mert ez tetszik az emberek többségének. Különben nem barátkozna, török és arab politikusokkal, üzletemberekkel, nem lett volna letelepedési kötvény. Például kifejezetten kedveli a cigányokat, akik csak abban jobbak az araboknál és törököknél és más iszlám népeknél, hogy keresztények.

Borathan 2019.10.22. 21:53:00

@Madarász Henrik:
szerintem Orbán csak egy dolgot szeret, a hatalmat.
Úgy vannak neki elvei, mint nekem Ferrarim. (Ha lenne, eladnám)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.23. 04:11:19

@Borathan: És Grazban veri a feleségét! Olyan közel ül a tűzhöz, hogy kenyérhéjjal tunkolja a húsosfazekat! Zóbány!
Nade majd akik leváltják, azokat úgy kell puskatussal hatalomba kényszeríteni, meg könyörögni, hogy legalább egy kicsit lopjanak!

Wildhunt 2019.10.23. 08:15:41

@Borathan: az iszlám a béke vallása, a migránsfolyamot Merkel és erdogan állította meg, bármilyen iskola jobb, meg mint a magyar. Még valami?

Deansdale 2019.10.23. 09:51:08

@Daenerys Targaryen: Mi a trágyáról beszélsz? A 888 megbízhatósága messze a Zindex és a HVG megbízhatóságának szorzata fölött van. Csak azért mert egy portál nem libsi, még ne írd le, ez az egész inkább téged minősít, nem a 888-at. Én speciel még sosem láttam a 888-at hazudni, a legrosszabb amit mondani lehet rájuk az annyi, hogy a jobbos szájuk íze szerinti kommenteket fűznek a dolgokhoz.

Deansdale 2019.10.23. 10:04:12

@Borathan: Elsőre azt mondom jobban utána kell nézni a dolognak, egy nyilvánvalóan fideszgyűlölő illető bő lére eresztett locsogása önmagában nem győz meg semmiről. Másodjára azt, hogy milyen érdekesen működnek a libsik, teljes mellszélességben erőltetnek dolgokat (bevándorlás, vallásszabadság, iszlám, ésatöbbi), aztán mikor a fidesz ezekben enged valahol, akkor rögvest azzal mocskolják Orbánt személyesen. Kicsit tudathasadt a dolog, meg alpári. Aztán azt mondom, csessze meg Orbán ha az iszlámmal barátkozik, végül meg azt, hogy egy iskola létrehozása még nem a világvége. Ez egy török iskola török gyerekeknek, akiknek a családjai jobbára évtizedek óta itt élnek Mo-n, nem arról van szó, hogy ebbe az iskolába kötelező lesz a magyar gyerekeknek járni, és majd jól iszlamizálják őket. (A briteknél pl. az állami oktatásban nyomul az iszlám, az messze sokkal rosszabb, bár feltételezem hogy Gábor György szerint az előremutató, felvilágosult dolog.) Persze az sem helyes, ha hagyjuk a törököket Mo-n kultúrbuborékban élni, nem akarom elbagatellizálni a dolgot, de szerintem ez az egész messze nem akkora jelentőségű dolog, amennyire az O1G szellemi színvonalú ellenzékiek túltolják.

Deansdale 2019.10.23. 10:25:12

@Borathan: @Madarász Henrik: "Különben nem barátkozna, török és arab politikusokkal, üzletemberekkel"

Szar is lenne ha egy politikusnak a személyes érzelmei befolyásolnák a politikáját. Én nem azt várom Orbántól, hogy utálja az arabokat, vagy a migránsokat, a ruszkikat, az iszlámot, stb., hanem hogy racionális döntéseket hozzon amik az ország javát szolgálják. Ez a török iskola Pesten kétséges megítélésű dolog, ez tény, de mondjuk sosem gondolnám hogy Orbán ilyesmit azért nem engedélyezne mert személyes ellenszenvet érez a törökökkel vagy az iszlámmal szemben.

Amúgy ja, Orbánban nyilván van egy erős populista hajlam, ezt kb. a rendszerváltás óta tudjuk, mikor KISZ-tagból hirtelen liberális ellenzéki lett, aztán később konzervatív keresztény. (Mármint a "lett" persze idézőjelben értendő.) Ez a politikusoknál sajnos elég gyakori vonás. Viszont ettől ő semmivel sem hatalommániásabb mint bárki más a politikában, sőt, megkockáztatom hogy a populizmus az egyik legkisebb lehetséges jellemhiba a politikusokban, annál szinte csak nagyobbak vannak. A populizmus végső soron mindig magában hordozza, hogy az illető figyel arra amit a nép akar és legalább részben tesz is arrafelé lépéseket, míg mondjuk a fanatikus libsik tojnak a népakaratra és foggal-körömmel a saját ideológiájukat akarják rányomni a világra. Ismerjük Orbánt, sajnos ezzel együtt is még mindig ő a legkisebb rossz.

Madarász Henrik 2019.10.23. 12:03:24

@Deansdale: Igen Orbán populista, legtehetségesebb nálunk a műfajban. Mint kiderült, Vona is az volt, azt hazudta amit a Jobbik tagjai, szavazói akartak, aztán a nagyravágyás elragadta és idővel az eredeti elvek ellenkezőjét kezdte képviselni.

KalmanBlog 2019.10.23. 13:46:22

@Deansdale:
> Orbánban nyilván van egy erős populista hajlam, ezt kb. a rendszerváltás óta tudjuk, mikor KISZ-tagból hirtelen liberális ellenzéki lett, aztán később konzervatív keresztény.

Ez magyarázható másként is:

KISZ tag lehetett azért, mert akkor annak kellett lenni az érvényesüléshez. Nem jelentette feltétlenül azt, hogy egyet is értett az ideológiával. Még azt is mondhatom, hogy akinek a szándékai jók voltak, annak nem feltétlenül volt jellemhiba belépni a KISZ-be, mert kb 40 év kommunizmus után már rá kellett döbbenni, hogy a nyílt ellenállás értelmetlen, belülről kell megpróbálni javítani.

(Mondom ezt úgy, hogy nálunk családon belül is megjelentek ebben a kérdésben eltérő hozzáállások: nagyapám azt mondta apámnak, hogy ez nem fog megváltozni, ebben kell megpróbálni élni. Ennek ellenére apám soha nem lépett be a pártba, mert nem volt hajlandó - mondjuk mivel azért nem Észak-Korea voltunk lehetett a párton kívül is viszonylag normálisan élni.

Ha az akkori viszonyokba képzelem magam: Én eddig keményfejű voltam, és biztosan nem léptem volna be a KISZ-be vagy a pártba, de mióta családapa lettem elkezdtem úgy gondolkodni, hogy az élet törvénye a legmagasabb törvény, ami minden mást felülírhat: fontosabb a gyermekeim jövője mint valami képzeletbeli becsület, hogy csakazértse lépek be a pártba. Ezzel nem azt mondom, hogy tuti beléptem volna, hanem hogy adott esetben hajlandó lennék mérlegelni.)

A liberalizmus a kommunizmusból való felszabadulás és a fiatal hév összegzett hatása lehetett. Akkoriban sokmindenki megrészegült a szabadság - és lássuk be a szabadosság - gondolatától.

Aztán benőtt a feje lágya, illetve látta a nyugati folyamatokat és megérett a konzervativizmusra.

Szóval ez simán lehet egy természetes fejlődési út is a belső és a külső világ összjátékaként.

Plusz fontos pillanat volt a Simicskával való szakítás: kb azóta kezdődött a 14 words beültetése a magyar közbeszédbe: We must secure the existence of our people and a future for white children. Szándékában lényegében ezzel összhangban állnak a családi adókedvezmények és a családvédelmi akcióterv. (Az más kérdés, hogy mint az közismert a radikális antifeminizmus - avagy patriarkális reakció - hiányában ezek nem fognak kellőképpen működni, de legalább a célt meg mertük fogalmazni.) Olyan mintha Simicska semmiképpen nem akarta volna ezt az irányt, lehet hogy épp ezen vesztek össze.

A CEU és az akadémia megtámadásából is az látszik, hogy vagy maga Orbán, vagy valamelyik tanácsadója többet ért a világból, mint amennyit nyíltan meg mer mutatni. Nyilván a mai környezetben a 14 szót nyíltan vállalni öngyilkosság lenne, de mégis a mélyben mintha ott lenne egy tiszta felfogása a világjelenségeknek.

Vagy itt van a török offenzíva támogatása: ez sem hiszem hogy nagyon populáris volna. És valóban lehet bízni benne, hogy Magyarország és Európa érdeke ez a beavatkozás, ha Törökország valóban vissza tudná toloncolni a migráns-menekülteket, azzal mindannyian nyernénk. (Azzal együtt is, hogy Erdogán Törökországa mindigis gyanús, előfordul ilyen eset, amikor közös az érdekünk.)

Deansdale 2019.10.23. 14:24:03

@KalmanBlog: Értelmezni sokféleképp lehet dolgokat, én ebben a témában a középutat tartom racionálisnak: Orbán se nem angyal, se nem ördög, csak egy politikus akinek a családi vérvonalában van a fanatikus győzni akarás és az opportunizmus (de ezek nem eget rengető vagy egyedi problémák). Csinál jó dolgokat, ugyanakkor csinálhatna sokkal jobb dolgokat is. A fő problémám vele, hogy sokkal többet tesz szóban mint tettekkel, a CEU-t már rég el kellett volna zavarni a fenébe, nem csak a sajtóban piszkálni, az MTA-t már rég gyökeresen meg kellett volna reformálni, az iszlámmal kizárólag a határokon kívül kellene jópofizni, migránsokat "titokban" sem kellene beengedni, sőt, már rég meg kellett volna kezdeni a deportálásokat, stb. Ezeknek egy része persze bökné a nyugat szemét, dehát az mindenképp elkerülhetetlen, nem szabadna ezzel törődni. Mindenkit pontosan ugyanúgy és ugyanannyira basztatnak aki nem az ő emberük, ha Orbán csecsemőket reggelizne sem tudnák erősebben támadni politikailag mint ahogy máris teszik.

Orbán (politikájának) fő hibája szerintem a távlatokban gondolkodás hiánya, vagyis hogy a kormánya szinte kizárólag azzal foglalkozik amit az orra alá tol az élet, illetve a saját zsebük tömésével. Nem csak nem mernek nagyot újítani semmiben, szerintem nem is gondolkodnak ilyesmin. Három épelméjű és kreatív ember szénné reformálhatná az országot és 20 éven belül eljöhetne a kánaán, de a fidesz ehhez túl kisszerű és rövidlátó.

Másokat persze időnként megszólok azzal, hogy az erőltetett középutasság ugyanolyan hiba mint bármelyik oldal vak birkájának lenni, de nem hiszem hogy az Orbánnal kapcsolatos véleményemmel ez lenne a helyzet, szerintem én vagyok az egyetlen ember az országban aki racionálisan látja őt :D

GABOR2 2019.10.24. 16:39:29

Hehe, Oxfordon betiltják, hogy tapsoljanak akkor amikor átveszik a diplomájukat, mert ez egyesekben pánik romhamot válthat ki.

Erről az jut eszembe, hogy amikor volt a nagy szocdem összejövetel, ott is kb. senki se tudott megbeszélni semmit, mert mindig valakinek volt valami baja amitők kikészült és pl. ott is kiakadt valaki, hogy tapsolnak és ezt be is szüntették.

ujtechkor.blog.hu/2019/08/27/kulturhaborus_tortenesek_402

Videó közvetlenül: www.youtube.com/watch?v=bHRxu3XrsHg

GABOR2 2019.10.24. 17:08:26

A generáció kutatók pánikolhatnak. Azt várták, hogy a Y csupa zombi- mindenbe beleegyező egyénből áll majd nem jött be.

De azt mondták, hogy a még fiatalabbak már tényleg azok lesznek...

Most olvasom, hogy miután az egyetemen egy SJW könyv író előadást tartott a "fehér kiváltságokról" a tanulók fogták a könyveit és elégették.

www.theguardian.com/books/2019/oct/13/students-burn-book-latina-author-jennine-capo-crucet

Gondolom, majd ez emlékeztetni fogja őket egy veszélyes korra... Persze amikor SJW-k égetnek konzervatív könyveket az oké.

Deansdale 2019.10.24. 19:35:23

@GABOR2:

A cikkből: "A video of the book-burning went viral, prompting condemnation by PEN America, an advocacy group that promotes free expression."

Az irónia nem tűnt fel nekik, hogy a szabad véleménynyilvánítás nevében ítélik el egyesek szabad véleménynyilvánítását... Tipikus libsi szarkavarás, az ő véleményük minden körülmények közt szent, kritizálni viszont "elnyomás". Minden ilyen szervezetet be kellene szántani, azokkal együtt akik szipmatizálnak velük. Egyébként biztató, hogy végre felébredni látszanak a fehér emberek, nem hagyják szó nélkül a fehérgyűlölet terjesztését, ahogy eddig. Sőt, az egyetem vezetése is kvázi melléjük állt. Roppant különös.

Deansdale 2019.10.24. 19:40:42

@Madarász Henrik: Fantasztikus ötlet azzal segíteni a cigók asszimilációját, hogy folyamatosan a különállóságukra emlékeztetjük őket... Minden ilyen szart be kellene fejezni örökre, beszüntetni minden "kisebbségezést". Ha egységes magyarságot szeretnénk akkor egységesen MAGYARNAK kell kezelni mindenkit, el kell felejteni a származást. Akinél ez nem működik, azt meg deportálni kell a fenébe.

csi szi 2019.10.24. 20:21:41

@Deansdale: A kép alapján egy fehér bőrű nő ez a latina "woman of color" (a neve alapján az egyetem elnöke is latino származású lehet, nem tudom ő is "színesbőrűnek" nevezi-e magát). Jellemző a progresszíveknél, hogy olyan emberek, akik bőrszín alapján ugyanolyan "fehérek", mint mondjuk George W. Bush, "nem fehérnek" nevezik ki magukat, és így szidalmazzák a "fehéreket".
Eleve bizarr a "latinokat" rassznak nevezni, mikor ezek között teljesen európai külsejű emberek ugyanúgy megtalálhatók, mint tiszta vérű indiánok vagy négerek, meg persze rengeteg mesztic. Ez a szóban forgó nő ugyanolyan fehér bőrű, mint bármelyik mexikói telenovella-"sztár", mondjuk Natalia Oreiro vagy Letitia Calderon "Eszmeralda" (nem vagyok túl naprakész telenovella témában, ezek voltak sztárok húsz éve a hozzánk eljutott sorozatokban többek közt). Ráguglizva ez a Jenine Capó Crucet egy kubai nő, ránézésre spanyol felmenői lehetnek, annyira "színesbőrű", mint Fidel Castro...

KalmanBlog 2019.10.25. 13:00:15

Kvíz az Indexen: index.hu/belfold/2019/10/25/kover_laszlo_toroczkai_laszlo_kviz/

Úgy látom a legerősebb mondásokat próbálták meg összeszedni. Az egyetlen baj az, hogy minden állítás színigaz. Lényegében aszerint próbáltam szétválasztani, hogy melyik a belemenősebb, szókimondóbb, az lesz az ellenzéki szerepben lévő Toroczkai, a másik Kövér Lajos.

Mondok valamit: egy Toroczkai László-Kövér László koalícióra szavaznék!

KalmanBlog 2019.10.25. 13:00:42

@KalmanBlog: Mármint Kövér László. Bocsika

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.25. 13:13:05

@csi szi: A latinok alatt portugál- és spanyol származékokat értünk gondolom, akik helyi indián törzsekkel és behurcolt fekete rabszolgákkal keveredtek különböző mértékben. De azt tegyük gyorsan hozzá, hogy az őshonos hispánokban is eleve csörgedezik némi mór vonó. Gondolom innen a kitüntetett progresszív figyelem. De például a zsidók is patyolat fehérek, aztán látod mégis.

Frederick2 2019.10.29. 14:15:46

@GABOR2: @don Fefinho: @KalmanBlog: @Deansdale: @csi szi:

A lényeg a cikkben:

"A rendőrség megerősítette, hogy nyomozást folytatnak az ügyben."

NA, EZ A GOND!

Egy normális országban az ilyesmit a rendőrség leszarná nagy ívben.

Ja, amúgy a transzneműség egy mentális betegség. Milyen kár, hogy eme tény kimondása is pénzbüntetéssel jár Nyugat-Európában.

csi szi 2019.10.29. 14:22:36

@Frederick2: Nem feltétlenül mentális, ha az interszexualitásra, bizonytalan elsődleges biológiai nemi jellegre is értjük, bár nem arra szokták rendszerint. De eredetileg az ilyenek akartak "nemet váltani" többnyire, és nem azok, akiknek csak a "fejükben" van valami gond (bár ilyenek is voltak persze), amióta a progresszívek felkapták a "transzgendert", azóta persze már sok gyereket a szülei visznek bele (az anya persze rendszerint), vagy egyéb pszichés betegség manifesztálódik ilyen szándékban szerintem.

csi szi 2019.10.29. 14:26:00

www.washingtonexaminer.com/news/texas-father-blocked-from-stopping-gender-transition-of-son-james-7-to-girl-called-luna

USA-ban már ilyenek is történnek, na ez valóban durva. Könnyen lehet, hogy az "anya" bosszúja az apán, vagy az egész férfinemen.

Frederick2 2019.10.29. 14:26:12

@Deansdale:

"Én speciel még sosem láttam a 888-at hazudni"

Szeretem a vakságodat. Ha egy ellenzéki politikusról kell lejárató kamuhíreket gyártani, az élen járnak! Ha egy fideszes politikus korrupciós ügyeit kell elmismásolni, ügyesek a srácok!

A 888 megbízható portál! Pff!

Tudsz még ilyeneket, Dean?

Pl. Nemere István megbízható történész.

Ilyesmikre gondoltam! :D

(Ha még a Kommentár-ra írtad volna ezt, akkor OKÉ. De a 444... :D)

Frederick2 2019.10.29. 14:27:47

Jav.

Ha még a Kommentár-ra írtad volna ezt, akkor OKÉ. De a 888... :D

444 és 888. Keverem ezt a két szart. Nem is tudom, miért. :P

csi szi 2019.10.29. 14:55:22

@Frederick2: Varga Csaba pedig megbízható nyelvész, de nem akarok senkit triggerelni. :)
A 888, PS egyértelmű, hogy kiknek a propagandáját tolják, az ellenzéki média nem ilyen direktben nyomja rendszerint, mint ők, inkább ügyesen a kiegyensúlyozottság álcája mögé bújva. Persze mondhatják sokan, hogy a jobboldali média legalább őszinte, mert nem próbálja elhazudni az elfogultságát (mindenki elfogult, semleges újságíró, semleges sajtó nincsen, a kérdés csak az, mennyire fogadják el hitelesnek a "fogyasztók")

csi szi 2019.10.29. 14:58:03

Természetesen a fenti összehasonlítást a magukat "komolynak" beállító médiára értem, mint mondjuk origo és index. A ballib oldalon is van sok nyíltan csak lejáratásban, sokszor kamuhírekben utazó oldal, mint a nyugatifény és társai.

Frederick2 2019.10.29. 15:17:03

@csi szi: Ez igaz.

A HírTV őszintén felvállalja, hogy igazából a NER vazallus-médiája. Az ATV viszont letagadja a tényt, miszerint a Balliberális Network szócsöve, helyette jön a képmutatás, miszerint ők "az objektív és független média". Miközben már a saját híveik is tudatában vannak annak, hogy egyáltalán semmi közük az objektivitáshoz és a függetlenséghez.

Deansdale 2019.10.29. 15:26:31

@Frederick2: Nem azt állítottam, hogy a 888 nem fideszbarát, hanem hogy én még nem láttam őket hazudni, ami két teljesen különböző dolog. Egyesek mint ha azt hinnék, hogy ha egy médiaszereplő kormánypárti akkor automatikusan minden szavuk hazugság, holott ez orbitális hülyeség.

Vagy talán az a gond, hogy azt hiszed, ha szerintem nem hazudnak az egyenlő azzal hogy szerintem ők egymagukban a tökéletes hírforrás, elég őket olvasni és nekik mindent kritikátlanul elhinni, holott ezt sem állítottam. Jobbos kommentárt fűznek a tényekhez, ezzel mindenki tisztában van, de ettől a tények amiket közölnek még tények maradnak.

KalmanBlog 2019.10.29. 15:55:03

@csi szi:
> az ellenzéki média nem ilyen direktben nyomja rendszerint, mint ők, inkább ügyesen a kiegyensúlyozottság álcája mögé bújva.

Én sokkal inkább úgy látom, hogy 45 óta megszoktuk, hogy csak baloldali média van, és ezért az ő paneljeiket, trükkjeiket átlagosnak érezzük.

Fidesz médiauralmat azért vízionálnak, mert végre egyáltalán megjelenhetnek másfajta gondolatok is a sajtóban. Ez szokatlan egy ballernek. Konkrétan olyan témákról ír a Demokrata és a 888 kendőzetlenül, a dolgokat a nevén nevezve, amikről az USA-ban kb csak a Daily Stormer mer írni. Meg még pár médium, amik a "normie" webről ki vannak tiltva. Odaát a Demokrata és a 888 nem működhetne USA-hoz tartozó domain néven, mert a nem cenzúrázó first amendmentet betartó "private companies" elvenné tőlük is, ahogy a stormertől is elvette.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.29. 16:44:17

@Deansdale: Csúsztatni, ferdíteni, túltolni, suttogva propagálni láttam már őket, de a külpolitikai, világjelenségeket tárgyaló értekezéseiket azért le szokták hivatkozni normálisan. Erős előzékenységgel, engedékenységgel megelőlegezem, hogy a 444 ellenoldali tükörképe, namost ugyanezt az előzékenységet pepitában harapófogóval is csak alig-alig lehet kihúzni baloldaliakból, ha egyáltalán. Ami meg az ellenzékekézést illeti, ahhoz maga az ellenzék szolgáltatja önmagát időről időre.

Azt nem szoktam érteni, hogy amikor valami baloldali figurának a faszságát jobboldali média közli le, akkor azzal már a saját faszsága alól automatikusan felmentést is kapott; vagyis nem vesszük észre amikor valaki segghülyét csinál magából, ha a kormánymédia hozta le, ergo a magunkból segghülyét csinálás azonnal hősiességgé minősül át. Példa: Varjú hattyúhalálás padlónvergődése hősies mártíromság lesz önmagában attól, hogy a Pesti Srácok (prostisrácok!) megírja. Ugyanennek az inverzét képzeljük el kormányoldalról ellenzéki sajtóban. Nem megy.

A baloldaliak képtelenek valamit annak értékelni, ami, a kerettől függetlenül. Nem a cselekmény vagy a mondat számít önmagában, hanem hogy melyik oldali ürge mondja melyik oldali médiában.

Deansdale 2019.10.29. 17:09:39

@KalmanBlog: Na ja, a libertárius elképzelések sajnos elsüllyedtek Alex Jones-al meg a Daily Stormerrel. A "ha nem tetszik X akkor olvasd az alternatívát" szöveg a baloldal szekerét tolja, akarva vagy akaratlanul, mindegy. Szerencsére nálunk még jobbára sajtószabadság van, bár a kurucékat a labancok itt is kitúrták, de azóta relatíve nyugalom van és szabadság.

20 évvel ezelőtt senkinek semmilyen esküdözésére sem lettem volna hajlandó elhinni, hogy a nyugati világ összeszarja magát és Magyarország lesz a szólásszabadság mintaképe, pár sorstársunkkal együtt meg a nyugati értékek és a nyugati kultúra utolsó mentsvára. Érdekes fejlemény, hogy óvatosan fogalmazzak.

Frederick2 2019.10.29. 18:27:43

@Deansdale:

"Magyarország lesz a szólásszabadság mintaképe"

Emelem a tétet. Nem csupán a nyugat-európai országokhoz képest nagyobb a szólásszabadság itten, hanem Törökországhoz és Oroszországhoz képest is. Na, ezt kapd ki!

Frederick2 2019.10.29. 18:40:58

@don Fefinho:

"Pesti Srácok (prostisrácok!)"

Minden tiszteletem az 1956-ban harcoló Pesti Srácoké. Huth Gergely asszondta egy PolBeat-ben, hogy azért vették fel a nevüket, mert így tisztelik őket. A probléma a név felvétellel csak az, hogy ezzel igazából azt tudatják a nagyérdeműekkel: most mi vagyunk a Pesti Srácok! Az 1956-ban harcoló srácok fegyverrel harcoltak egy diktatúra ellen, kockáztatva az életüket - Huth és csapata megrendelésre írogat cikkeket, nem kockáztatva semmit. Nyoma sincs annak a heroizmusnak Huth & tsa.-nak, ami az 56-os hősöknél tetten érhető. Így igazából visszaélnek a nevükkel - vagyis nem tisztelik őket.

Ha én létrehoznék egy értelmiségi gittegyletet, eszem ágában sem állna azt a nevet adni neki: Aradi Vértanúk. Soha nem állítanám magamról, hogy mi vagyunk az Aradi Vértanúk!

Na mindegy. Nem tartozik a témához, csak eszembe jutott. Posztmodern kor - itt a fogalmaknak nincs valódi jelentésük.

A "prostisrácok" remek elnevezés (bár van benn csaj is). Nem csak azért, mert tényleg szellemi zsoldosok gyülekezete az egész kompánia. Hanem mert visszaélnek a valódi hősök nevével (és szellemével).

csi szi 2019.10.29. 23:26:38

@Frederick2: Mert mi a kettő határán vagyunk, a Nyugat félperifériáján. A nyugati PC terror itt még nem uralkodott el, bár a ballibek mindent megtesznek, hogy meghonosítsák, ha kormányra kerülnek, lesz itt is minden, mint a búcsúban, b.ziházasság, genderoktatás, "gyűlöletbeszéd" elleni törvények, letöltendő börtönbüntetés rasszista netes kommentekért stb. Ha rajtuk múlik...

Borathan 2019.10.29. 23:52:25

@Deansdale:
Vona Gábor meg Juhász Péter konkrétan abból élnek, hogy a kormánypárti médiumok hazug cikkei után fizetett helyreigazítási perekből.

Madarász Henrik 2019.10.30. 02:11:35

@Borathan: Szerintem meg Vonát a Jobbik tartja el, gondolom valamelyik alapítványuknak lehet a tanácsadója.

Frederick2 2019.10.30. 06:24:13

@Madarász Henrik: Azért mennyire vicces... Vona Gábor, Schiffer András és Tétényi Éva azt ígérte, visszavonul a politikától, és visszatér a civil életbe. Valahogy mégis folyamatosan előjönnek ezek az emberek, és elmondják a véleményüket a politikai eseményekről. Egyfajta politikai guruként, véleményvezérként még oda-odavetnek egy-egy koncot a híveiknek. Mondjuk Schiffer azért a baloldalnak is odavág néha, és mond azért okosokat; Vona meg Tétényi meg szépen belesüppedt az Orbán-fóbiába. Mindettől függetlenül mindhárom a balliberális szubkultúra ikonjai; természetesen az EU migrációs politikáját, a politikai korrektséget, a Soros-hálózat visszás dolgait, a Gender-kurzus mentális terrorját egyik sem veszi bírálat alá. Én ezért nem is veszem komolyan ezeket a nagy "centrumpolitikusokat", még Schiffert sem. Leszerepeltek az én szememben...

Frederick2 2019.10.30. 06:29:25

@csi szi: A Karácsony főpolgármesteri győzelmének van is egy ilyen üzenete. Miszerint "igenis van esélyünk nyerni a 2022-as választásokon". És a baj az, hogy van esélyük. Karácsony győzelme megmutatta ezt. Bizony, itt még veszíthet a NER, és jöhet egy újabb balliberális uralom. Lehet még az övék (ismét) Magyarország!

(Szinte magam előtt látom, ahogy 2025-ben egy cellában ülök Deansdale-lel, Puzsérral és AlterEgo-val. Rasszizmus és nőgyűlölet vádjával. Kellett is nekem kinyitni a pofám... :P)

Papírsárkány 2019.10.30. 08:06:30

@Deansdale: A cikk végén látható nem túl diszkrét buzizás is eléggé jól példázza a liberális kognitív disszonanciát :)

Papírsárkány 2019.10.30. 08:16:45

@GABOR2: ah bocs, túl gyorsan járt a kezem, a komment második felét meg a linkelt videót nem olvastam el/láttam, szóval a link ugyanaz, csak zanzásítva :)

Papírsárkány 2019.10.30. 08:22:33

@KalmanBlog: Nekem is az első gondolatom "where's the lie, though?" volt...

Papírsárkány 2019.10.30. 08:26:10

@csi szi: "... az ellenzéki média nem ilyen direktben nyomja rendszerint, mint ők, inkább ügyesen a kiegyensúlyozottság álcája mögé bújva."

Ez jó volt, akkor mondok én is viccet: megy a csiga hazafelé.

Frederick2 2019.10.30. 09:22:23

@Madarász Henrik: @don Fefinho: @KalmanBlog: Falafel azon elmélkedett, hogy milyen szarvashibákat vétett a FIDESZ a polgármester-választás során. És mivel egészen jó észrevételei vannak, én most bemásolok tőle pár dolgot (lesz, amit nem a cikkből, hanem kommentből).

menekulttabor.blog.hu/2019/10/15/mint_balam_szamara

"Úgy vélem, egyes egészségügyi és közigazgatási intézményi átszervezések, bár vélhetően szükségesek voltak, azok lebonyolítása, az érintettek felé való kommunikációja dilettáns volt. Márpedig elég sokan járnak orvoshoz, klinikákba, kórházakba, vagy kormányhivatalokba. Nem véletlenül e két területet említem. A saját tapasztalataimat tudom megosztani ezekkel kapcsolatban.

Ez év július elsejével megszűnt a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH, korábbi BÁH). Az engedélyezések (mint tartózkodási engedély például) a kormányhivatalokhoz kerültek, míg az állampolgársági ügyek az Országos idegenrendészeti Főosztályhoz, amely a BM Rendőrség részévé vált. A kormányhivatalokhoz kerülő alkalmazottak fizetése jelentősen csökkent, ezért országos szinten százával mondtak fel. A hivatali nyitvatartási időket is módosítani kellett, annyira nincs ember. A rendőrség égisze alá került munkavállalóknak viszont kötelező volt felszerelniük, vagyis parancsuralmi rendszerbe integrálódni, rendőrré válni, rendfokozattal. Természetesen itt is jelentős volt a felmondás, mert a civilek nem akartak katonásdit játszani.

Ezekben a hivatalokban heti szinten százezrek fordulnak meg. A hivatalnokok mindig az államot jelenítik meg. S az állam azt kommunikálta az ügyfelek felé, hogy gond van, rossz a rendszer. Naponta hallgatom ezeknek az embereknek a jogos sirámait. A rendszer tényleg rossz, a rendszert pedig a kormány hozta létre.

Vagy vegyük a Kútvölgyi úti Semmelweis Egyetemi Klinika esetét! Hónapok óta létbizonytalanságban élnek. Az épületet a János Kórháznak adják, őket pedig a Klinikák tömbbe telepítik a IX. kerületbe. Hogy hová, mikor és hogyan, azt nem tudják. Ezt a létbizonytalanságot kommunikálják az odajáró betegek és kezelésre szorulók felé. A klinika állami intézmény, annak gyengesége az állam gyengeségét sugallja.

Számtalan ilyen helyet hozott létre egy rossz vagy rosszul kommunikált kormányzati szisztéma. Mondjuk Kásler miniszter úr alkalmatlanságáról meg vagyok győződve, ő nem közösségszervező, nem látja a komplex rendszerek működését. A kollégáit pedig nyilvánvalóan rossz beidegződéssel választja. Ugyanez elmondható a közigazgatási intézmények mindennemű átalakításáról is."

"Ez a mostani fiaskó arra is rávilágít, hogy az önkormányzati rendszer átalakításra szorul. A központi elosztást, mint a jutalmazás és büntetés eszközét meg kell szüntetni, akár azon az áron is, hogy önkormányzatok mennek csődbe, mert a település lakói alkalmatlan embereket választottak meg. Esélyt kell adni tanulni az ilyen jellegű kudarcokból.

Ne menjünk messzire, Budapest tömegközlekedése eddig is csak a kormány beavatkozása mellett működött. Az egy alkalmatlan rendszer. Olyannyira az, hogy az emberek inkább járnak a drágább autókkal, mint vállalják a napi tortúrát buszon, metrón, villamoson. Teljesen nyilvánvaló, hogy 2020-ban a rendszer összeomlik, mert Karácsony nem Tarlós, rajta a kormány nem fog segíteni. Ne is tegye! Tanulja meg a főváros az önállóságot. És a többi település is!

Az nem működhet örökké, hogy központi költségvetés terhére tartunk fenn alkalmatlan emberek által vezetett rossz rendszereket. S bizony fájni fog, de a kormány az iparűzési adók kivetését is át fogja szervezni, - már, ha van esze – hiszen a kormány dönt, hol épüljön extra iparűzési adót generáló beruházás, tehát azt nem engedhetjük át egyetlen településnek. Az ilyen bevételek egy részét az elmaradottabb keleti megyékbe kellene átcsoportosítani.

Lehetne napokig lamentálni, mi mindenen kellene/lehetne változtatni. Az azonban biztos, hogy számtalan, nyeglén, félvállról kezelt közéleti téma, mindennapjainkat érintő szakterületek helytelen működtetése, átszervezése, nem pedig egyetlen ember házasságtörése vezetett ehhez az eredményhez."

"Én kitartok a saját verzióm mellett, amely szerint a közigazgatási átszervezés okozta a Fidesz vesztét a nagyvárosokban. Most gondolj bele, ezer éve dolgozol a BMH-nak, akár kormányhivatalban, akár a központban. Aztán mondják, aki engedélyeket ad ki, az kormányhivatalnok lesz kevesebb fizetésért, aki meg honosít, az rendőr lesz, úgy, hogy eddigi éveit rendőrségi szolgálati időszakként számolják el és a fizetése megduplázódik. Hát itt bizony százezreket hagytak az út mellett. Mire lennél dühös, ha nem erre? Nem elég, hogy kevesebb bért kapsz, a korábbi kollégáid, akik melletted ültek, hirtelen dupla bért kapnak.

Én az emiatt kialakult helyzetnek tudom be a buktát. És mit ad isten, karigeri le is ült ezen fővárosi alkalmazottakkal a béreikről tárgyalni, mert óriási igazságtalanságnak érzi, ami velük történt. Karigeri ezzel 2024-ben is nyerni fog. Ha kiegészíti a béreket. Nyer pár százezer biztos szavazót."

Deansdale 2019.10.30. 09:35:32

@Frederick2: "És mit ad isten, karigeri le is ült ezen fővárosi alkalmazottakkal a béreikről tárgyalni"

Ennyit tud a baloldal, pénzt oszt, csakhát ezt sajnos az adónkból teszi, meg IMF hitelből, és ez hosszú távon az egész országnak szopóág, dehát aki rájuk szavaz az ezt nem érti, vagy nem érdekli. Persze a fityisz a hülye mikor ilyen hibákat követ el, bár sokszor kényszerhelyzetben vannak, néhol muszáj a vízfejet csökkenteni, és ez óhatatlanul sérelmet okoz az érintetteknek. Mondjuk aki ezért automatikusan az ellenzékhez pártol az egy gerinctelen barom, dehát na, emberek vagyunk.

csi szi 2019.10.30. 10:24:48

@Papírsárkány: Az átlagjóska számára annak tűnik. Persze azért is, mert ahogy Dean mondta, hogy amit megszokott, az a ballib alapbeállítottság a sajtó részéről.

Madarász Henrik 2019.10.30. 11:28:13

@Frederick2: Nem értem min csodálkozol, a Jobbik néppártosodása, ami Vona lelkén szárad, pont ezeknek a témáknak a feladását jelentette.

Madarász Henrik 2019.10.30. 11:33:07

@Deansdale: A Fidesz ilyen intézkedései teljes dilettantizmusról árulkodnak, ami pedig abból származik hogy teljesen közömbösek az emberek sorsa iránt. Lehetne ezeket úgy is megcsinálni, hogy előtte lemodellezik az intézkedés hatásait és megteremtik az előfeltételeket, több számítógép vásárlása, felesleges jogszabályok eltörlése és hasonlók.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.30. 22:56:24

@Madarász Henrik: @Frederick2: Dilettantizmus, elbaltázott kommunikáció és kampány, stb. ... de a kérdés mindig visszatekeredik oda, hogy oké, és helyettük kik? Pest most visszatért a gyökerekhez, de van még nekünk egy vidékünk (Böglyöstehénszarpuszta!), ahol azért a balenneles érzelmek még mindig erősek.

csi szi 2019.10.30. 23:33:16

@Madarász Henrik: Felesleges jogszabályok, szabályozások eltörlésébe a Lázár belekezdett anno, csak ő kegyvesztetté vált.
Szerintem egyszerűen centralizálni akar Orbán mindent, kiépíteni a klientúrát felülről lefelé a teljes újjászervezett államigazgatásban, csak ehhez kevés az alkalmas és lojális ember, így kerülnek kinevezésre "megbízható" dilettánsok, akiknek a súlyos hozzá nem értése a közember számára is érezhető gondokat okoz.

Frederick2 2019.10.31. 09:28:05

@don Fefinho: Félreérted. Itt senki sem mondta, hogy "Orbány monnyon lee!".

Falafel bírálata arról szól, hogy a FIDESZ racionálisan szervezze át a közigazgatást.

Deansdale bírálata arról szól, hogy a FIDESZ jobban tenné, ha tóriumos atomerőművet alkalmazna Pakson.

Gabor bírálata arról szól, hogy hagyni kellene a fenébe a digitális államot.

Madarász Henrik nevében nem beszélhetek, de szerintem ő is megbékélne egy olajozottan működő NER-rel.

Én is megbékélnék vele.

A FIDESZ, ha nem akar egy újabb megalázó vereséget, jobban teszi, ha enged az önkritikának (rendelkezik ilyennel?), és megteszi a szükséges változtatásokat.

Az én szemléletem nem törzsi. Nekem nem elég a baloldal(i törzs) veresége. Egy jól működő országot akarok. Meg szerintem többen is itt.

csi szi 2019.10.31. 09:34:23

@Frederick2: Tóriumos erőművet Paksra? Honnan, mikor sehol sincs ilyen jelenleg? Hát akkor már inkább a ruszkik építsék (csak nem úgy tűnik, hogy lesz belőle valami, mikor több mint 5 év alatt gyakorlatilag el sem kezdődött az építkezés... ha meg bukik a Fidesz 2022-ben, garantált hogy azonnal leállítják, aztán majd esetleg építtetnek nyugati cégekkel, ahogy Bulgáriában történt, ahol az erőteljes amerikai nyomásra felmondták a szerződést az oroszokkal, visszafizettek nekik egy halom pénzt kártérítéskét, azóta meg már bejelentették, hogy mégiscsak akarnak új atomerőművet, de persze az oroszokat már nem hívták meg a pályázatra.. mondjuk nálunk a sötétzöldek miatt lehet, hogy ez utóbbi már valószínűleg nem történne meg)

Frederick2 2019.10.31. 11:08:12

@Sipi81: Mivel téged érdekel a kultúra, találtam egy borzalmas videót. Az ATV igyekszik kultúrával is foglalkozni, éppen ezért időnként behívnak az Egyenes Beszédbe egy-egy vendéget a kulturális életből is. Most éppen Bödöcs Tibort hívták be a megjelenő új könyve miatt. Az egy dolog, hogy a riporter ide is behozza az aktuálpolitikát, balliberális tálalásban. Dehogy ez a Krug Emilia micsoda egy alkalmatlan riporter, az valami borzalmas. Iszonyat égő, és még láthatóan szegény Bödöcs is rosszul érzi magát.

www.youtube.com/watch?v=XoTJpxu2xxc

(Érdemes alatta megnézni a kommenteket is.)

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.10.31. 12:59:52

@Frederick2: "Félreérted. Itt senki sem mondta, hogy "Orbány monnyon lee!". "

Persze hogy nem mondja itt senki, hiszen kire? Nem látom az ellentmondást.

"Deansdale bírálata arról szól, hogy a FIDESZ jobban tenné, ha tóriumos atomerőművet alkalmazna Pakson."

A zöldek sikítanának a legjobban ellene. (Először mondjuk ki kéne fejleszteni.) Vagy a léghajtású autók ellen, amit a francia zöldek kaszáltak el. Rég zöld utópiánk lehetne már, csak azzal maguk a zöldek válnának okafogyottá, azt meg hát ugye mégse lehet!

A Gábor és Falafel álláspontja is mind igaz. Nem látom az ellentmondást most sem.

KalmanBlog 2019.10.31. 13:14:57

@don Fefinho: Ezt a tóriumos cuccot én sem támogatnám: kísérleti dolgot ne mi építsünk már először: építsék meg mások, lássuk meg hogy jól működik, hogy pénzt hoz, és ráérünk akkor építeni belőle mikor már kinőtte a gyerekbetegségeit.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.10.31. 16:58:57

@Frederick2: Én inkább azt mondanám, hogy a kultúra bizonyos részterületei. :-)
Hallgatva nem volt kínosabb mint amire számítottam. Szerintem ez a nő itt nagyon bennfentesnek akart látszani, hogy ő bezzeg már milyen régi ismerőse ennek a híres embernek és emiatt lesz aztán erőltetett nevetgélés az egészből. Bennfenteskedőnek látszó kérdések, összepacsizási próbálkozások, alákérdezések a nagy diktatúráról, amit ugyan hogy bír ki élve. Bödőcs próbál jópofizva válaszolni, de nekem a csúcs mégis az volt mikor benyögi, hogy neki nincs tévéje, majd a műsorvezető később egy lebukós válaszára meggondolatlanul visszakérdez, hogy de hiszen azt mondtad, nincs tévéd. Hiába, Bödőcs is szerepet játszik. Színház az egész világ.

Frederick2 2019.10.31. 19:03:26

@Sipi81: Bödöcsnek kifejezetten rosszul áll ez a balliberális értelmiségi karakter. Szerintem jobban járt volna, ha megmarad egy ilyen l’art pour l’art művésznek, mert a politikához láthatólag segghülye. Az, hogy beállt a mészároslőrincezők sorába, a legalja.

Jankovics Marcell köztudottan fideszes. De a művészetét nem rendeli alá a politikának, sőt élesen elkülöníti egymástól. És jól teszi. Bödöcs példát vehetne róla.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.11.01. 11:47:09

@Frederick2: "Bödöcsnek kifejezetten rosszul áll ez a balliberális értelmiségi karakter."
Azt viszont nem lehet neki felróni, hogy ha a közönsége erre vevő, akkor miért ne szolgálná ki ezt az igényt.
Aki erre nem vevő, oda meg nem hívják meg, ami miatt persze megint lehet egy jó nagyot diktatúrázni. Mintha kötelező lenne mindenkinek szeretnie...

yotta 2019.11.02. 03:07:33

@Frederick2:

"A 888 megbízható portál! Pff!

Tudsz még ilyeneket, Dean?"

Igazából érthetetlen ez a gúny! Igen, a PS egy megbízható portál: azt kapom tőlük, amire vágyok, olyan aspektusból mutatja a tényeket, amely nézőpontból én is figyelek... stb. Mi a baj evvel?

Miért kellene a média paletta összes elemének ugyanazt és ugyanúgy megmutatnia, miért nem lehetek én - az olvasó - az eldöntője annak, hogy tetszik-e valami vagy sem, miért vagy képtelen bevenni agyilag azt, hogy nem akar az ember fia mindig és mindenhol ugyanazzal a polkorrekt látásmóddal szembesülni és igenis van igényem arra, hogy egyszer biztosan ballib aspektust olvassak, máskor meg azt amely a szívemhez, gondolkodásomhoz közel áll? A mikor, melyiket én akarom eldönteni a választás szabadsága okán!

Frederick2 2019.11.02. 06:52:54

@yotta:

A 444! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a Balliberális Networkkal.

A 888! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a NER-rel.

"nem akar az ember fia mindig és mindenhol ugyanazzal a polkorrekt látásmóddal szembesülni"

A politikai korrektség a tabusítás szinonimája. Az meg nem csupán a ballib oldal sajátja, hanem minden egyes politikai szekértáboré. A jobboldalon ugyanúgy megvannak a polkorrekt, tabusított témák.

Visszatérve a 444 és 888-ra: a 444 kendőzetlenül ír a hazi és a nemzetközi jobboldali scnéna viselt dolgairól (ebben vannak valós tények és és hamis hírek), a 888 kendőzetlenül ír a hazai és a nemzetközi balliberális sccéna viselt dolgairól (ebben vannak valós tények és hamis hírek). Információ és dezinformáció - én a magam részéről belefáradtam, hogy elkülönítsem a kettőt, mikor a 444-et és a 888-at olvasom. Ezért szinte alig olvasom a kettőt.

A 444-et és a 888-at korrekt portálnak nevezni túlzás. Ha én híreke közlök veled, és abban a 2% már hazugság, az nem korrekt. Sajnos a két oldalnál nem csupán 2% a dezinformáció.

Én egyébként semmilyen hírportált nem használok. Néha megnézek ezt-azt a HírTV-n és az ATV-n, elolvasok ezt-azt a 444-en és a 888-on, a Nyugati Fény-en és a Pesti Srácokon - néha. Régen még a Férfihangot és a Szélsőközepet faltam - most már az is egyre ritkább. Ha érdekel egy politikai téma, beírom a Google-ba a megfelelő címszót, szétnézek a linkek között, és ha találok valami korrekt anyagot, vagy olyat, ami hellyel-közzel elfogadható, elolvasom.

yotta 2019.11.02. 08:09:28

@Frederick2:

"Frederick2 2019.11.02. 06:52:54"

Engem a megszólalásaim alapján a külső szemlélő a fideszes "szekértáborhoz" sorol. Nem volna ezzel semmi baj, ha az évek során a fogalom nem kapott volna pejoratív felhangot, de hát evvel együtt tudok élni.

Azt azért kéretik egyszer s, mindenkorra rögzíteni a jegyzőkönyv számára :-), hogy én csakis és kizárólag az általam tudott/vélt/vagy a mások által bizonyított és általam elfogadott igazságokat mondok vagy az ezekből levonható következtetések mellett állok ki. Ebből a szempontból a PS, a 888 egy megbízható forrás a számomra.

Azt persze hozzá teszem, hogy a jelenleg éppen rothadó és eltiport magyarországi sajtószabadság mellett az információ megismerésére olyan irdatlan mennyiségű forrás szolgál, hogy ha azoknak csak egy töredékét napi rendszerességgel átnézném, talán még a két alapműveletre (étel input/output) sem jutna idő. Így aztán kénytelen vagyok szűrni a számomra megbízhatók között.
(elhagytam az általános alanyt, de fentiekkel - majdnem biztos vagyok benne, minden fideszes (agymosott) egyetértene.)

Deansdale 2019.11.02. 10:54:50

@Frederick2: "A 444! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a Balliberális Networkkal. A 888! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a NER-rel."

Szerintem ez nem egészen így működik, bár ezúttal lehet hogy tényleg elfogult vagyok egy kicsit. Szerintem ha egy marslakó leesik erre a bolygóra és megnézi a magyar médiát, a jobbos orgánumokból sokkal valóságközelibb képet kap, mint a balosokból. A jobbosok általában csak fényezik magukat, és ehhez elegendő egy minimális torzítás (a dolgok fontossági sorrendjével variálnak illetve 1-2 dolgot elhallgatnak), míg a baloldalnak van egy nagyon erős, nagyon destruktív ideológiai elkötelezettsége, ami kényszeríti őket hogy akár szembetagadják a valóságot is, ha úgy hozza a helyzet. A 888-nak mondhatni egészen emberi módon maga felé hajlik a keze, a 444 viszont egy olyan hazugságba akar belekényszeríteni téged ami neked is árt.

A szó hagyományos értelmében egyik sem megbízható forrás, ilyet szerintem ebben a formában nem is állított senki, mert az azt jelentené, hogy bármit amit írnak nyugodtan szó szerint lehet venni, az a teljes igazság, stb. Ilyesmi manapság szerintem nem létezik a sajtóban. Viszont óriási különbség, hogy a 888 egyszerűen csak azt harsogja, hogy a magyar jobboldal csupa faszagyerek, míg a 444 egy öngyilkos narratívát akar a fejedbe erőszakolni (ne csinálj gyereket, engedd be a migriket és ők majd szépen elfoglalják a helyed, mert ők érdemesebbek rá mint az olyan transzfóbok és neonácik mint te). Ha ezek között kell választani, ha az a kérdés hogy melyik kevésbé megbízhatatlan mint a másik, vita nélkül a jobbosok nyernek.

Deansdale 2019.11.02. 10:58:06

@yotta: "Azt persze hozzá teszem, hogy a jelenleg éppen rothadó és eltiport magyarországi sajtószabadság"

A sajtószabadságnak semmi baja, mindössze annyi a gond, hogy manapság az emberek ingyen akarnak a hírekhez jutni, így a médiafelületeknek muszáj valami más forrásból pénzhez jutni, ezért csak azok maradnak a felszínen akiknek van valamiféle, khm, szponzora. Ettől a sajtó még tökéletesen szabad, csak nincs elég FIZETŐ igény olyan médiafelületre ami valóban független és objektív.

Madarász Henrik 2019.11.02. 16:36:39

@Deansdale: Szerintem nem lehet független és objektív médiát csinálni, mert átjön a készítőinek a világnézete, már az is torzítja a megismerést hogy a napi ezer hírből melyik az száz amit kiválaszt az újság főszerkesztője, nyilván azokat fogja leközölni ami a világnézetének jobban megfelel.

Madarász Henrik 2019.11.02. 16:50:03

@Madarász Henrik: Amúgy ez a nyomorék cikkíró is megéri a pénzt, az állítólagos konzervatív újságban, szabályozatlan internetről, rasszizmusról hadovál, miközben a balosok szabályos hadjáratot folytatnak minden nem polkorrekt vélemény ellen.

Madarász Henrik 2019.11.02. 16:55:08

@Madarász Henrik: Visszavonom az újságról amit írtam, mert utánanéztem, tényleg konzervatív, de nem értem miért közöltek egy ilyen balos cikket.

yotta 2019.11.02. 16:56:33

@Deansdale:
"Ettől a sajtó még tökéletesen szabad, csak nincs elég FIZETŐ igény olyan médiafelületre ami valóban független és objektív."

Persze, tudom, semmi baj sincs a sajtószabadsággal, fentebb gúnyolódtam.
Ám mi a fenének az un. valóban független és objektív média? Egyáltalán kivitelezhető-e, létezhet-e ilyen? Létezhetnek olyan emberek, akiket soha semmilyen információ nem érint meg, soha semmi nem csavarintja meg egy csöppet sem az érzelmeiket? Létezik-e olyan apparátus, és terjedelem, amely biztosítani tudja azt, hogy soha nem kell súlyozni/válogatni/szelektálni a közreadandó információban?

Ugye, hogy ilyen nem létezik?! Akkor pedig sokkal tisztességesebb felvállalni egy álláspontot/nézőpontot/beállítódást/szimpátiát és a fene tudja még mit, ezt a nyilvánosság elé tárni, s majd a nyilvánosság szelektál aszerint, hogy érdekli-e avagy sem. Ennek vagyok a maximális híve.

Deansdale 2019.11.02. 17:27:28

@yotta: Szerintem bármelyikünk képes lenne egy függetlenobjektív médiafelületet üzemeltetni ha ki lenne építve hozzá az infrastruktúra. Nem nagy dolog, egyszerűen csak a tényeket kell leközölni, abból is a hírértékűeket, azt viszont politikai oldaltól függetlenül. Szerintem túl van misztifikálva az az elképzelés, hogy mindenki a saját szélsőséges nézetei rabja, olyan szinten hogy képtelen lenne *nem* hazudni másoknak ha az ő felelőssége lenne a hírszolgáltatás.

"sokkal tisztességesebb felvállalni egy álláspontot"

Na igen, ha van hovatartozás, azt gerincesebb nyíltan vállalni. Ez is megkülönbözteti a balos sajtót a jobbostól, hogy míg a 888-nak vagy a PS-nek esze ágában sincs letagadni a világnézetét, addig a balosok szinte kivétel nélkül tudatosan hazudnak ezzel kapcsolatban, jönnek az alpári dumával hogy ők a független és pártatlan sajtó. Hányadék banda.

yotta 2019.11.02. 17:31:30

@Deansdale: A szívemből szólottál... :-)))

csi szi 2019.11.02. 17:50:28

@Deansdale: "888 egyszerűen csak azt harsogja, hogy a magyar jobboldal csupa faszagyerek"

Igen, mást nem is nagyon lehet olvasni rajta, szinte csak propaganda jellegű irományok vannak, migráns így, migráns úgy, hülyebaloldal így, hülyebaloldal úgy. A 444-en meg azért a klímapánikon meg a lopafideszen stb. kívül azért mást is lehet olvasni, így aki nem eleve elkötelezett, annak újságszerűbbnek tűnik. Közben persze fogyasztja a ballibsi propagandát is.
süti beállítások módosítása