HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Boldog Karácsonyt!

2019.12.24. 10:13 Deansdale

...és persze egy boldog új évet is.

sunkaracs.jpg

510 komment

Címkék: címkétlenség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2020.02.29. 10:15:58

@KalmanBlog: A NER könnyű célpont. Ha a Balliberális Network-on köszörülné a nyelvét, ezzel a nagy nyilvánossággal a háta mögött, megsérülne. (Teszem azt: a Youtube törölné a csatornáját.) Tipikus gyáva ember kategória.

MÁS: Lassan kész lesz "A Szolgálólány meséje" kritika.

icipicicsipa 2020.02.29. 15:58:17

@csi szi:

Megveszed a kiflit meg a zsömlét te is a boltba a nyitott pocról, ahogy a többi millió maszkos birka a világban, majd otthon vigyorogva befalja és boldog, mert kicselezte a vírust.
EZ NEM TŰNIK FEL NEKTEK, EZ AZ EGYÉRTELMŰ LOGIKAI BUKTA A HELYZETBEN?
És ez megy már hónapok óta, milliók vásárolnak nyitott polcokról az ezerrel fertőző mindenhol ott maradó vírus miatt és mégsem fertőződnek emberek többszörösen, sehol!!!
Bukott a dolog ezen, itt a kamu lebukása!

icipicicsipa 2020.02.29. 18:17:16

Betiltja a tömegrendezvényt, betiltják a tömegrendezvényeket, meg a többi ilyen dolgot.
Gondolkodjatok már:
A legnagyobb "tömegrendezvény" a bevásárlóközpont, a bevásárlás!
Azzal meg nincs baj, hogy tömegével veszik a cuccokat az emberek - a lehető legfertőzőbb környezetnek kellene lennie mind emberi közelség, összezárás és MEGESZED A SZUPERFERTŐZŐ és MINDENEN megmaradó vírust mondjuk kenyérrel - és az nem baj!
Elgondolod ezt is, mekkora logikai ellentmondás???

GABOR2 2020.02.29. 18:56:51

A legnagyobb tömegfertőző az valószínű a tömegközlekedés és ami köré épül egy nagyvárosban. Ezrével ugyanazokat a dolgokat megfogják az emberek...

Egyébként két durva, bár nem annyi szószerint durva felvételt osztanék meg, nem tudom láttátok-e már:

Ez a Wuhani éjszaka... "kicsit" kezd a türelem fogyni a lakosság körében, vagy nem tudom:

Horrorikus:
www.youtube.com/watch?v=Zp3jH6iYrnw

A másik egyáltalán nem ilyesztő, csak olyan mintha egy virusos filmet néznél.

Interjú megy egy egészségesnek nyilvánított fickóval és gyerekével, aki... az interjú közben kezd el köhögni... nem is egyszer. Aztán bizonygatja, hogy biztos, hogy csak azért, mert ideges. (És beleiszik a négy éves szerintem nevelt lánya vizébe, hogy tudjon beszélni). Nyugtatásra akarták használni és fordítva sült el.

www.youtube.com/watch?v=zljwev1cJks

Egyébként már rengetegszer mondják, hogy rosszak a tesztek, újrafertőződnek az emberek, stb.

GABOR2 2020.02.29. 18:59:44

Egyébként azt olvasom, hogy Budapesten is már egyes helyeken olyan pánik van, hogy a polcokról eltünnek a tartós élelmiszerek. Valaki real life tapasztalja?

GABOR2 2020.02.29. 19:12:00

Januárban az emberek este egymást még biztatták:

www.youtube.com/watch?v=EBUa3WkStFg

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.01. 00:54:05

@Frederick2: Én az ilyen tanároknak csak azt tudom mondani, hogy az a kár, hogy az ő anyjának sajnos volt anyai ösztöne.
Most volt a tantervvel kapcsolatos valami felhajtás is, én már nem is foglalkoztam vele, de valahol olvastam hogy valami történelemtanárok szervezetének valami akárkicsodája azt nyilatkozta, hogy milyen baj, hogy a fiataloknak megmondják, hogy mi a hősies. Mert hagyni kell, hogy majd ők döntsék el. Hát mondom ezt az embert ha tanár én azonnal páros lábbal rúgnám ki. Én aztán nem értek az oktatáshoz, de az még nekem is világos, hogy a gyerekek nem fognak maguktól rájönni arra, mi az érték és mi nem, ha nem adnunk nekik példát és nem tanítjuk meg. Nem azt mondom, hogy majd pont a töriórán fognak erre rájönni, én is voltam iskolás, de ha kilúgozzuk ezeket a tananyagból, akkor még kevesebb az esély.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.01. 00:54:39

@Frederick2: El fogom olvasni! Mármint a kritikát, a könyvet nem. :-)

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.01. 00:56:00

@GABOR2: Ez valóban horrorisztikus videó. A másikkal kapcsolatban: speciel abból, hogy köhög valaki a videón, én még nem vonnék le messzemenő következtetést. Simán lehet szövődmény. Nekem is volt már olyan, hogy miután elmúlt a náthám, még egy hónapig legalább köhécseltem, pedig már semmi bajom nem volt.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.01. 00:56:41

@GABOR2: Én nem tapasztaltam, pedig ma már délelőtt a közértben direkt megnéztem a tartós élelmiszereket, de semmi nem volt jobban lefogyva mint máskor.

Frederick2 2020.03.01. 06:12:15

@Sipi81: @GABOR2: @icipicicsipa: @csi szi: Én amit érdekesnek találok, hogy a koronavírus nyomán beindult némely embereknél az ázsiaiakkal szembeni xenofóbia (ázsiafóbia).

Egy olasz egyetemen megvertek egy kínai diákot.

Valamelyik európai nagyvárosban japánokat zaklattak, mert kínaiaknak nézték őket.

Budapesten a buszon egy nagymama mondta az unokájának, hogy ne üljön le egy kínai mellé.

Vietnami boltosok rakják ki a boltokra, hogy ők vietnámiak, nehogy kínainak nézzék őket.

Nem lehet most kellemes dolog kínainak lenni Európában. Sőt, nem lehet most kellemes dolog ázsiainak lenni Európában.

Frederick2 2020.03.01. 06:16:41

@Sipi81:

"milyen baj, hogy a fiataloknak megmondják, hogy mi a hősies. Mert hagyni kell, hogy majd ők döntsék el."

Hát figyelj, ha a 11 éves Pistike azt mondja, hogy Pókember nagyobb hős, mint Hunyady János, akkor az is egy értékválasztás! :D

TrollEdomer 2020.03.01. 08:23:21

@Frederick2: a kritikád fel tudod rakni a molyra? Úgy láttam, megfelelő megfogalmazással azért nem cenzúráznak automatikusan.

Nyelvekettanulok 2020.03.01. 08:29:12

@KalmanBlog: Sajnos vissza kell vonnom A farm, ahol élünkkel kapcsolatos pozitív véleményemet. Az ötödik évadnál kaszáltuk, mert teljesen átment SJW-be. Négerek költöztek a városba, és olyan bölcsességek hangoztak el, hogy „Mindegy, ki milyen színű." De voltak indiánokkal kapcsolatos érzékenyítő részek is. Meg egy zsidós is! Abból csak az első 10 percet bírtam, annyira nevetséges volt. Az ortodox zsidó öreg elcseréli a gyönyörű sétabotját valakivel egy ronda vödörre, mert látja, hogy új sétabotra van szüksége. Majd megkapjuk a magyarázatot: a zsidó vallás felszólít az adakozásra, de úgy, hogy a másiknak ne legyen megalázó. Teljesen reális, mi is ezt láttuk az elmúlt 150 évben. Aztán volt egy rész, ahol egy fehér férfi odalett egy néger nőért és ráadásul bevitték a 99%-ig fehér gyülekezetbe a néger zenét, és persze a negatív szereplőknek nem tetszett csak. Ez van, egy csalódással több. Azért az első három évad jó.

Nyelvekettanulok 2020.03.01. 08:32:01

@Nyelvekettanulok: Upsz, véletlen egy rég elfelejtett nickemmel kommenteltem, de Gazella vagyok.

Frederick2 2020.03.01. 09:06:14

@Nyelvekettanulok: Most mi a probléma a sorozattal?

1, Hogy nem esett át a ló túlsó oldalára. (Vagyis milyen frankó sorozat lenne, ha minden zsidót, négert és indiánt rohadéknak ábrázolna!)

2, Hogy nem árnyaltan mutatja be a fehér-fekete, nem zsidó-zsidó, indián őslakó-európai telepesek viszonyt.

Ha az első, akkor semmit nem tudok kezdeni a véleményeddel. Nekem mindkét szélsőséges ábrázolásmód már unalmas és fárasztó.

Frederick2 2020.03.01. 09:14:10

@TrollEdomer: Nehogy azt hidd! Próbáltam a Moly Gender-topikban szenvedélytől és indulattól mentesen, a személyeskedést mellőzbe. kizárólag érvekre támaszkodva vitatkozni a feminizmusról. Vagyis hogy mi bajom van a feminizmussal. Olyan udvarias és tisztelettudó voltam antifeministaként, hogy még én is rácsodálkoztam magamra. (Hiába, a Moly egy szalon, ahol tudni kell viselkedni. :P) Még így is annyira sértette a kritikám a feministákat, hogy az összes kommentemet töröltették a moderátorral.

Aztán... eleve a nagyobb kiadók is képviselik magukat az oldalon, akik reklámfelületnek használják a Molyt, és promózzák az általuk kiadott könyveket. Ott van Mark Lawrence "Széthullott birodalom" c. regénye, ami alatt szinte csak dicsérő kritikák vannak. Egy csávó kifejtette, hogy középszerű regénynek tartja... nem pocséknak, középszerűnek... és egy hét múlva eltűnt a kritikája. Vagy elrejtették, vagy törölték.

A Moly nem egy demokratikus közösség, sajnos. A nagyobb kiadók és a balliberális lobbi kezében van. Ez rányomja a bélyegét.

Frederick2 2020.03.01. 09:22:47

Kis kiegészítés. Két szélsőséges álláspont bemutatás a filmművészetben.

A, A nagyon gonosz fehérek elnyomják a nagyon jószívű négereket, cigányokat, zsidókat, indiánokat, latinókat.

B, A nagyon gonosz négerek, cigányok, zsidók, indiánok, latinók nekirontanak a nagyon jószívű fehéreknek.

Mindkét nézőpont infantilisan hazug. Most arról nem is beszélve, hogy a két ábrázolásmód táplálja magát.

Jó lenne, ha már a filmművészet is törekedne a különféle rasszok és nációk együttélésének árnyalt ábrázolására. Meg úgy minden társadalmi probléma árnyalt megközelítésére.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.01. 09:23:56

@Frederick2: Te ilyen fék és ellensúly vagy itt, vagy mi a fene? Azt mikor fogja egy sorozat árnyaltan bemutatni, mikor egy fehér keresztény embernek gondja van mondjuk a zsidókkal, és hogy miért? Az normális, hogy begyöpösödött gyűlölködőknek vannak beállítva, ha nem akarnak vegyes közösségekben élni? Miért normális, ha azt hazudják, hogy a fehér és a néger csak a színében különbözik? Miért van rendben, ha az ortodox zsidót áldozatos jótétlélekként ábrázolják, aki nem bízik bennük, azt meg idiótának?

Nagyon unalmas, hogy állandóan játszod itt az élő lelkiismeretet a "szélsőségesek" között. Azon kívül, hogy a való életben nem kapsz elég figyelmet, és mások b.szogatásával koldulod ki magadnak a neten, hogy törődjenek veled, van valami értelmes oka annak, hogy itt vagy?

Frederick2 2020.03.01. 09:35:11

@Gazellla: Nahát, micsoda indulat! Hmm, dögös, szexi! Bejön! Szeretem az indulatos nőket! :D:P

Viccet félretéve... Látszólag semmit sem értettél meg a mondanivalómból. Klassz! Így aztán van alapja egy párbeszédnek. Amúgy értem a dühödet (frusztrációdat), engem is bőszít a balliberális esztétika idiótizmusa és erőszakossága. Ennek ellenére nem támogatom a jobboldali ellen-esztétikát, bocs, mert ugyanolyan meghamisítja a valóságot.

(Csak egy példa: mára örülök annak, hogy a képregényes, gamer, fantasy és sci-fi rajongó közönség nem puszta szánni való idiótának vannak ábrázolva a filmekben és sorozatokban. Mégis a gyomrom felfordul a "Big Bang Theory"-tól, ami már annyira szerethetőnek ábrázolja "ezeket a geek-eket, méghozzá annak is szélsőséges megtestesítőit, hogy az már szite csöpög.)

Vagyis de: Igen, többre értékelem az árnyaltságot, az arany középutat MINDEN TÉMÁBAN!

"Azon kívül, hogy a való életben nem kapsz elég figyelmet, és mások b.szogatásával koldulod ki magadnak a neten, hogy törődjenek veled"

Szeretem, amikor a feminista vitatechnika kirobban belőled. Ez már valahol szép! Nem tudom, véletlenül nem magadról beszélsz-e. (Gondolva arra, hogy régebbi kommentjeidben beszéltél a netfüggőségedről is.) Igazából mindegy, mert ha rám vagy kíváncsi (megtisztelő :D), akkor elmondom neked, folyamatosan közösségbe vagyok (munkaközösség, haveri közösség, családi közösség), vagyis van, aki meghallgasson. Nem szorulok rá, hogy kompenzálás gyanánt fórumozzak, nekem ez puszta hobbi és szórakozás. De azért kedves, hogy burkoltan Incel-nek tituláltál... :D

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.01. 09:57:00

@Frederick2: Igen, indulatos vagyok, mert idegesítő, hogy időről időre nekirontasz másoknak (pl. Deansdale, Kálmán, én), és ebbe a fiszfaszkodásba csomagolod, hogy árnyalod a képet.

Az egész világon ez megy, hogy mindig van egy-két feltartott kisujjú ember, aki beleköt másokba, hogy "árnyalja a képet".

Az egész nem más, mint egy kísérlet arra, hogy a másikat magyarázkodásra bírjad rá a mondandója miatt. Nyüff nyüff brühühü jaj, nem úgy értettem, nem vagyok néger-, indián-, zsidógyűlölő, nem vagyok náci, jaj, csak ne tessék rólam ilyeneket gondolni!!!!

Deansdale blogja azért is jó, mert talán lassan egyetlen helyként a neten, ha nicknév alatt is, de őszintén mondhatja ki az ember ilyen témákról is, amit gondol.

Ezért bosszant, mikor idejössz és mint valami sjw, elkezded tanítóbácsiként oktatni a bunkó nácikat, hogy nem jó a szélsőségesség, meg kérdőre vonsz, hogy ugye nem úgy gondoltad?!?!?!

Felőlem gondolj azt, amit akarsz, hogy mit hogyan gondoltam. Nem fogok magyarázkodni, hogy nem is vagyok gyűlölködő. Biztos vagyok benne, hogy az itteni közösség minden értelmes tagja képes annak az értelmezésére, amit leírtam. A többiek meg nyugodtan kapkodják a levegőt, hogy milyen gyűlölködő vagyok.

Szóval ha máskor azt látod, hogy valami rettenetesen gyűlöletkeltőt írtam, nyugodtan megspórolhatod magadnak a klaviatúrakoptatást, mert nem fogok mentegetőzni, magyarázkodni, meg árnyalni a képet.

GABOR2 2020.03.01. 10:19:34

@Frederick2: Nézd én meg azt hallottam, hogy valami ilyesmi történt valamelyik európai országban pedig egy rasz és egy nemzet tagjai voltak az érintettek. De pl. Kínában is a kisebb települiéseken emberek lezárták a bevezetőutakat és rátámadtak azokra akik be akartak mennni. Szóval nem rassz függő.

Ezenkívül én simán el tudom képzelni, hogy a progresszívek vezetők ilyenkor is megrendelnek eseteket, hogy mindig lehessen erről beszélni.

Amerika teli van hamis, megrendezett rasszista támadásokkal. Az egyik leghíresebb Jussie Smollet esete.

Szóval szerintem ez megy mesterségesen, megrendelésre, hogy a narratíva mindig életbenmaradjon.

Frederick2 2020.03.01. 10:38:39

@Gazellla: Elmondom röviden, mi történt az előbb. Te kifejtettél egy véleményt, én erre reagáltam egy ellen-véleménnyel. Mikor te megkaptad az ellenvéleményt, hisztérikusan reagáltál, és dühösen kitörtél, hogy merem megfogalmazni az ellenvéleményemet. Érveket nem hoztál fel a reagálásodban, de támadtad a személyemet mindkét kommentben. A második kommentben azt is jelezted számomra, hogy csak akkor szóljak hozzád, ha egyetértek veled.

Ha én lennék a moderátor Dean blogján (teszem azt, kapnék erre engedélyt), nem törölném a kommentedet, csak kifejteném az ellenvéleményemet, reagálnék rá. Érveket hoznék fel, és megadnám a lehetőséget az ellenérvek kifejtésére. És ha elindulna egy párbeszéd, akkor lefolytatnék egy beszélgetést.

Ennyi történne. Sőt, most is valami ilyesmire történt kísérlet. De nem jött össze. Sebaj.

Nyugodtan leírhatsz ide bármit. Gyűlölhetsz itt a kommentmezőben bármit és bárkit. Leírhatod azt: "Gyűlölöm az eszkimókat, mert rondák!" Egy ilyen vélemény esetén nem fogom verni az asztalt, hogy törölje a bloggazda a kommentet, csak kifejtem az ellenvéleményem. Bizony, kifejtem. Legközelebb is.

Na, ennyit a cenzúráról, a moderációról, a véleményszabadságról, és egyebekről!

Remekül megsértődtél a semmin!

Frederick2 2020.03.01. 10:52:21

@GABOR2: Szerintem az Európában élő ázsiaiakkal szemben régóta van egyfajta előítélet. Ami rájátszik a zárkózott életmódjuk is. Ugyanakkor az előítélet oda-vissza működik.

Feltűnt nekem már jó ideje, hogy a magyarországi ázsiai lányok (legyenek azok japánok, kínaiak, vietnámiak, koreaiak) egymás között házasodnak. Ugyanakkor nem nyitnak a magyar férfiak felé. Nem mind, de a többség. Egyszer megkérdeztem egy fiatal kínai lányt: miért van ez? Az volt a válasza: "A magyar fiúk részegesek!" Mikor vitába akartam szállni, hogy árnyaljam a képet, finoman jelezte nekem: nem kíváncsi a véleményemre. Innentől véget ért a beszélgetés a témáról. Egy ismerősöm, aki rajongója és jó ismerője a kínai kultúrának, beleértve a hazai kínai közösségek életmódját is, jelezte nekem: sok kínai gondolja ezt a magyar férfiakról!

Ki tudja még, milyen merev elő- és utóítéleteket táplálnak magukban a hazai ázsiai közösségek? Mennyi ebből a pozitív és a negatív?

Részben ezt a kommentet GAZELLLA-nak is szánom, akinél tiszteletben tartom azt a (amúgy gyanúsan a feminista vita-felfogásra emlékeztető) kérést, hogy nem akar vitázni a témáról. Tiszteletben tartom, ugyanakkor továbbra is képviselni fogom a blogon azt a nézetet, hogy az eltérő rasszok együttéléséről sokkal komplexebb és árnyaltabb szemléletmódra van szükség.

Persze lehet maradni az olyan nyárspolgári véleményeknél is, hogy "a magyar férfiak részegesek". Ez elég árnyalt megközelítése a magyarságnak, szerintem is! :P

GABOR2 2020.03.01. 10:52:59

@Frederick2: Nézd az igaz, hogy van, hogy egyszercsak a semmiből odateszel emberek gondolataihoz dolgokat amiket ő nem írt le és elég távol volt azoktól amiket te írtál... és általában olyat, hogy biztos ki akarja írtani a fél világot meg ilyeneket.

Mintha félnél, hogy egyszercsak értedjönnek és apróságokat is elvezetsz odáig, hogy majd itt kapásból valaki tömegmészárlásokat akar végezni. Úgy tűnik azért elég rendesen olvasol ballib rettegéseket is és azokkal előbb találkoztál mint jobboldallal és nem eresztenek.

Frederick2 2020.03.01. 10:58:31

@GABOR2: Bocs, a vitriolos megjegyzést nem neked szánom, hanem egy női polgártársnak. Kicsit irritál, hogy a jobboldalon sem lehet erről sok esetben egészséges diskurzust folytatni, mert egyesek vérig sértődnek a vita során. Egyébként érdekes, hogy a mi beszélgetésünk is érinti a multikulturalizmus témáját. Innen is látszik, hogy erről mindmáig nincs normális diskurzus. Aminek a legfőbb okozói viszont a balliberális véleményalkotók, akik ráerőltették a szemléletüket mindenkire, ugyanakkor elhallgattatták azokat, akik ellenvéleménnyel voltak. Ennek isszuk a levét mindmáig.

GABOR2 2020.03.01. 10:58:47

@Frederick2: Az ázsiakkal szemben van pl. egy olyan előítélet, hogy milyen szorgalmasak, de persze az olcsó, vacak, árú is... mert ezzel találkoztak tömegesen az emberek.

Én ismerek japán lány- magyara fiú kapcsolatot úgy ahogy, de ezek a kapcsolatok nem azért nehezek, mert a "magyar fiúk részegesek" hanem két elég eltérő kultúráról van szó és a japánok aztán tényleg rasszisták... elég nyiltan. Persze azt nem mondhatják, úgyhogy inkább mondják, hogy a magyar fiúk részegesek.

GABOR2 2020.03.01. 11:06:18

@Frederick2: Tudom, hogy másnak írtad, csak nekem is párszor égből a villámcsapásként hozzávágtad, hogy én biztos ki akarok írtani nem tudom hány embert meg hasonlók. Nagyon érzékenyen értint minden ilyen kirekesztési téma amire egyáltalán nem kiegyensúlyozottan reagálsz, hanem mint bumm bombaként robbansz, mintha közvetlenül téged érintene valamiért és hozzáképzelsz mindenféle durva dolgot. Pedig csak mondjuk arról van szó, hogy egy nem kisebbségi megmerészelte említeni, hogy pokollá teszik az életét és ez nem tetszik neki.

Frederick2 2020.03.01. 11:08:14

@GABOR2: Ja, ha kiderül, hogy az ázsiakkal szembeni xenofóbia üres mítosz, és a támadások nagy része fake news, annak csak örülök. Bár én azért élek a gyanúperrel, hogy a kulturmarxisták/kulturbalosok azért törekednek rá, hogy az őshonos európaiak és az európai ázsiaiak között is legyen egy törésvonal. Vagy alusapkás vagyok, és bedőltem egy konteónak? :D

Ha egy kínai azt mondja, hogy a magyar férfiak iszákosak, rendben, legyen ez a véleménye, nem fogok rajta megsértődni. Az szomorú tény, hogy az alkoholizmus, mint jelenség, elég súlyos mentális betegség a társadalmunkban, és megnövekedett az alkoholisták száma. De ebből szerintem nem ildomos legyártani valami megvető utóítéletet. Mert 1, az ocsút a búzától már válasszuk el; vagyis az alkoholista magyart a nem-alkoholista magyartól; 2, azért vizsgáljuk már meg annak az okait, hogy miért növekedett meg az alkoholizmus a magyar társadalmon belül. Vagyis még ilyen szituációban is ragaszkodom, legalább a magam részéről, az árnyalt véleményalkotáshoz. Persze ha egy kínai ragaszkodni akar ahhoz a véleményéhez, hogy a magyar férfiak alkoholisták, én nem fogom átalakítani a gondolkodását; akkor gondolja ezt, egészségére!

Bár szerintem nem jó ezeknek a sztereotípiáknak a megléte.

GABOR2 2020.03.01. 11:10:58

Más... hamarosan startol az azonnali fizetési rendszer. Ugye milyen jó? Hát hallottál másról mint hogy jó lenne? Nos, mostmár, hogy elkerülhetetlenül bevezetik (a világon elsőként kötelezően az egész országra) úgy gondolták, hogy a végén lehet picit beszélni már a hátrányokról is:

ujtechkor.blog.hu/2020/02/26/most_hogy_mar_nincs_visszaut_beszeljunk_kicsit_a_veszelyekrol_is_azonnali_fizetesi_rendszer

Frederick2 2020.03.01. 11:16:45

@GABOR2:

"Tudom, hogy másnak írtad, csak nekem is párszor égből a villámcsapásként hozzávágtad, hogy én biztos ki akarok írtani nem tudom hány embert meg hasonlók."

Jó, rendben, nem volt tisztességes, elismerem! De annyira radikális vélemény volt az, hogy egy vírusos járvány megoldhatja az afrikai túlnépesedést, hogy ezt hozta ki belőlem. De igen, félreértettem a mondanivalódat, nagyon. Te csak egy tényt közöltél. Úgy látszik, időnként én sem vagyok képes az árnyaltságra. :P:D Ugyanakkor egy párbeszéd azért is jó, mert az ember korrigálhatja magát a későbbiekben. Én is.

Amúgy az afrikai túlnépesedésre visszatérve: szerintem Afrika eleve egy önpusztító spirálon van, annak ellenére is, hogy túlszüli a fekete kontinenst. Előbb-utóbb kitermel Afrika valami olyan jelenséget (vírusos járvány, népirtás), ami rendezni fogja a túlnépesedést. Ez egy szörnyű folyamat, ugyanakkor ez olyan, mint az önpusztító egyén. Mikor valaki folyamatosan rombolja az életfeltételeit és a szervezetét az alkohollal, s nem kér segítséget, akkor igazából nem sokat ér a jószándék. Ez így van kollektívákkal is; jelen esetben az afrikai társadalmakkal.

Globális kitekintésben azért látszik, hogy nem csupán Európának és Amerikának van válsága. Hanem Afrikának. Vagy Ázsiának. Csak más természetű.

GABOR2 2020.03.01. 11:18:31

@Frederick2: Tessék, hogy lásd, nem rasszfüggő:

Iránban felgyújottak egy klinikát irániak, akik azt hitték fertőzött irániak vannak bent.

Ha ez Európában történne akkor ez egyértelmű bizonyíték lenne rasszizmusra egyeseknek, pedig igazából... csak kevésbé tájékozódott emberek nem akarnak meghalni... se más rasszból valótól se sajáttól.

Frederick2 2020.03.01. 11:24:04

@GABOR2: A középkorban volt az a szokás, állítólag, hogy a pestissel sújtott falvakat mesterségesen elszigetelték a külvilágtól. Aki pedig megpróbált kitörni, azt lenyilazták a kirendelt katonák. Ezt még évekkel ezelőtt egy idős fizika tanár mesélte, rendkívül művelt egyén; azt is mondta, hogy a túlélés érdekében vissza kellene hozni ezt a szemléletet.

Igazából igazad van: ez nem minden esetben rasszfüggő. Az ember képes bármit megtenni a túlélésért. Akár barbár cselekedeteket is. És ez alól nem kivétel a tanult ember sem.

GABOR2 2020.03.01. 11:26:56

@Frederick2: "Afrika eleve egy önpusztító spirálon van"

"Előbb-utóbb kitermel Afrika valami olyan jelenséget (vírusos járvány, népirtás), ami rendezni fogja a túlnépesedést. "

A kérdés csak az, hogy miután így vagy úgy visszaesik a népességszám, a környezet milyen állapotban lesz. Ha ésszel visszafognák magukat a környzet élehető marad, ha azért esik vissza a szám mert mindent feléltek maguk körül, akkor a károk olyan nagyok lesznek, hogy hiába esik vissza a számuk a környezet helyrehozhatatlan sebeket szerzett.

Frederick2 2020.03.01. 11:42:30

@GABOR2: @GABOR2: Jaj, hát ez hiszen egy csodacsalád! :D:P

www.msn.com/hu-hu/szorakozas/celebek/a-csoda-testv%C3%A9rp%C3%A1r-akikr%C5%91l-nagyon-sokat-hallunk-m%C3%A9g/ar-BB10A5Rs?ocid=spartandhp&MSCC=1583058750

Azért látszik, anyuka mindkét gyerekén keresztül megvalósítja (kiterjeszti) saját magát. Érdekes, hogy anyuka mindkét sztárgyermeke tevékenysége mellett ott van, mint valamiféle "mentor". Azért elég groteszk, hogy egy anyuka bábozik a saját gyermekeivel.

Amúgy az is elgondolkodtató, hogy az olyan marxista forradalmárok is, mint TGM, el vannak bűvölve a Greta-jelenségtől. (Új aszkézis). Amikor Greta, akárcsak Soros, nem is rejti véka alá felső-középosztálybeli hovatartozását - és hát nem is akar lemondani róla. Mondjuk ez TGM-re is igaz. :P Forradalmárok a felső-középosztályban - persze nem is értem, milyen egyenlőséget is akarnak, amikor a saját osztályukat sem képesek megtagadni ezek az egyenlősítő figurák.

Frederick2 2020.03.01. 12:13:34

@don Fefinho: @Deansdale: Ez az amcsi Trump-fóbia kezdi alulmúlni a nálunk dívó Orbán-fóbiát.

port.hu/cikk/mozi/lars-von-triert-trump-inspiralja-uj-sorozatgyilkosos-filmjenel/article-44567

"The House That Jack Built azt a gondolatot ünnepli, miszerint az élet gonosz és lélektelen, aminek szomorú bizonyítéka a Homo trumpus, a patkánykirály felemelkedése." (Lars von Triert)

Röhejes, hogy miközben kígyót-békát köpnek Trumpra, az amerikai baloldal ténylegesen "gonosz és lélektelen" politikusaira (Sanders, Hillary) nincs semmi érdemi reagálás. Persze, Trump a gonosz... Valahol már sajnálom ezeket az idiótákat.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.01. 12:48:13

@Frederick2: Őszintén remélem, hogy egyszer megérted a vita, párbeszéd, valamint a projektálás és kötözködés közötti különbséget. Gabor hozzászólásából kitűnik, másnak is feltűnt már, hogy ezt csinálod. Ez nem egyszeri, de nem is kétszeri eset, rendszeres és megjegyzem, elég destruktív.

Mellesleg arra is célozgathatsz nyugodtan, hogy bizonyára feminista vagyok, ezzel se fogsz rávenni, hogy belemenjek abba az aljas játékodba, hogy egy sjw-s ejnye-bejnyével megpróbálsz másokat felülről ledominálni, hogy olyasmi miatt magyarázkodjunk és mentegetőzzünk, ami csak a te megszégyenítő vádad, nem pedig, amit mi írtunk. A vita és a párbeszéd ennél sokkal, de sokkal magasabb szinten kezdődik, legalábbis errefelé mindenképp.

Frederick2 2020.03.01. 14:33:06

@Gazellla:

"Őszintén remélem, hogy egyszer megérted a vita, párbeszéd, valamint a projektálás és kötözködés közötti különbséget."

A köztünk lévő párbeszéd kezd átmenni játszmázásba. Én párbeszédre törekszem; magyarán, leszarom, ki a hibás, ki nem, kinek van igaza, kinek nem, én diskurálni akarok különféle témákról. Veled is. Te viszont most játszmázol, arra törekszel, hogy belássam hibáim, és bocsánatot kérjek tőled, vagyis megnyerd a játszmát. Így tényleg nehéz lefolytatni egy párbeszédet. Eleve azt sem értem, minek kaptad fel a vizet.

"Gabor hozzászólásából kitűnik, másnak is feltűnt már, hogy ezt csinálod."

Gábort szerintem ne hozd fel példának. Gáborral volt egy kis összezördülés, megbeszéltük, tovább léptünk, és tudtunk diskurálni egyéb témákról. Jelen pillanatban te nem éred el azt a bölcsességi szintet, mint Gábor; még mindig a sérelmeiden rugózol, ahelyett, hogy érdemben válaszolnál a felvetett kérdésekre.

Amúgy nem kötözködtem, csak rákérdeztem, mi is a valódi problémád a "Farm, ahol élünk" c. sorozat 4. évadjával. Hoztam "A" és "B" verziót. Választ nem kaptam, viszont nekiálltál hisztizni.

"Mellesleg arra is célozgathatsz nyugodtan, hogy bizonyára feminista vagyok"

A vitatechnikádat neveztem feministának, nem az elveidet. Szövegértés...

"egy sjw-s ejnye-bejnyével megpróbálsz másokat felülről ledominálni"

Míg én a vitatechnikádat neveztem feministának, te a személyemet nevezed újbalosnak (SJW = újbalos). Először burkoltan Incel-nek nevezel, másodszor pedig újbalosnak. Ezt a személyeskedést jobb lenne, ha befejeznéd, mert etikátlan. Még egyszer megjegyzem: a jelenlegi vitatechnikádat neveztem feministának, nem a személyedet. Jó lenne, ha te is felhagynál a személyem sértegetésével, és az érveimre koncentrálnál a személyeskedés helyett.

"olyasmi miatt magyarázkodjunk és mentegetőzzünk"

A királyi többest is elhagyhatod. Jelen pillanatban veled van most konfliktusom. Egyedül veled.

"A vita és a párbeszéd ennél sokkal, de sokkal magasabb szinten kezdődik, legalábbis errefelé mindenképp."

Ha így gondolod, akkor szedd össze magad, és állj neki a tisztességes vitának, a játszmázás helyett. Az előbb is bedobtam egy csomó érvet, mondjuk a magyar-kínai érintkezésről. Míg Gábortól kaptam érdemi választ, te még mindig a személyemen rugózol.

Frederick2 2020.03.01. 14:37:16

@Gazellla: Egyébként egy fórumon, mint ez is itt, általában szenvedéllyel vitáznak az emberek, aminek során időnként elszabadulhatnak az indulatok. Úgy látszik, ezt egy férfi könnyedebben kezeli, mint egy nő. Mindenesetre furcsa, hogy azt a szalon-kommunikációt követeled meg, ami a Moly-on dívik. Akárhogy is nézzük, ez a blog is egy férfias közeg, tesztoszteron szag, egyebek. Alkalmazkodj nőként, vagy keres magadnak egy női blogot/fórumot, ahol a hölgyek udvariasan kommunikálnak egymással.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.01. 14:56:33

@Frederick2: Éppenséggel pont te vagy az, aki neki esik a másiknak, ha nem elég cizelláltan fogalmaz az sjw-értelmezés szerint, és elkezd panaszkodni, hogy szélsőséges. Hihetetlen, mennyire nincs önkritikád. Személyeskedéssel vádolsz, miközben a legszemélyeskedőbb ember itt te vagy, ez köztudott. Nem számolom, hányszor estél már neki a többieknek, vagy ekéztél kívülállókat a legaljasabb személyeskedő módon. Miközben akár egy nappal korábban meg magasztaltad.

A legironikusabb, hogy miután kipanaszkodtad magad, hogy én veled szemben személyeskedek, és valahogy sikerül azt is belevizionálnod a mondandómba, hogy leinceleztelek, kinyilatkoztatod, hogy ez kemény férfi közeg. Nem látod, hogy minden szavaddal magadról mondasz ítéletet?

Nem alázni akarlak, csak jó lenne már, hogyha észre vennéd magad. És jöhetsz a tesztoszteron szagú fejtegetéseddel, de nagyobb a füstje (a szaga...), mint a lángja. Pont azért kell ilyen erőltetetten előhozakodnod vele. Nem a férfias férfiak zavarnak, hanem az, ha valaki úgy kommunikál, mint te, kötözködik, személyeskedik, feszültséget kelt. Nem kéne magad azonosítanod itt a többiekkel, mert egészen más a stílusotok, a motivációtok,. a hozzáállásotok.

Mindenkinek megvannak a maga hibái, bűnei, frusztrációi, főleg ebben a beteg, elcseszett, egyre aberráltabb és diktatórikusabb világban, nyilván nekem is, de most nem rólam volt szó, hanem rólad, és tiszta óvoda (nem kemény férfi klub), hogy erre az a reakciód, hogy „de te netfüggő voltál, te biztos incelnek gondolsz, te nő van, te nem bírod a kemény beszédet blablabla bibibi".

Persze lehetett volna azt csinálnom, hogy nem reagálok a kötözködésedre, de tudom, hogy akkor ugyanezt fogod csinálni, akár velem, akár mással. Most elmondtam, mi zavar, vagy átgondolod és megérted, vagy csuklóból hárítasz és elkezdesz foglalkozni az én vélt vagy valós hibáimmal.

Frederick2 2020.03.01. 15:45:17

@Gazellla:

"Hihetetlen, mennyire nincs önkritikád."

Egy újabb személyeskedés. De tudod mit. Hagyjuk ezt a fakardozást, és nézzük mindkettőnket ebből a szempontból.

Nekem voltak már itt önkritikus megjegyzéseim. Csak úgy néhányat.

Burkoltan utaltam egy kommentben arra, hogy 12 éves korig bántalmazott fizikailag az anyám, lelkileg kicsit tovább, s hogy sokáig tartott, mire ezeket a lelki sebeket begyógyítottam önmagamon. Emlékszem, pont Kálmán szólt rám, hogy nem kéne kitárulkoznom ennyire. De nálam ezek a dolgok bevállalható coming out-ok, már csak azért is, mert önfejlesztés útján kijöttem belőle.

Több kommentem is volt, ahol arról beszéltem, hogy megjártam az MGTOW két útját is. Először is az aszexuális utat, a kényszer-cölibátust (Incel?), majd a hedonista utat - és azt is bevallottam, hogy ezek eléggé elhibázott utak voltak. A hedonizmusról volt szó a legutóbbi beszélgetésünkben is, te is részt vettél benne, a Roosh téma kapcsán. Akkor írtam, hogy nem vált be nekem a hedonista út, és csak a monogám utat tudom elképzelni magamnak. Írtam is Kálmánnak, hogy irigylem őt, meg Dean-t is a szilárd párkapcsolata miatt.

Meg még voltak olyan kommentjeim, ahol megosztottam néhány fejezetet az életemből, ha éppen a témába vágott.

Most irhatnám azt, hogy neked nincs önkritikád, nem nekem, bibi, de ez továbbra is a játszma része lenne, ennek meg nincs értelme. Világosan emlékszem kommentekre, ahol te is megemlítettél pár önkritikus dolgot. Az egyik a net-függőség volt. De a Férfihangon írtad egyszer, hogy nehezen léptél túl a szüleid válásán is. Meg még emlékszem egy-kettőre.

"most nem rólam volt szó, hanem rólad"

Az a baj, hogy akárhányszor fakardozunk, mindig engem próbálsz meg kihozni hibásnak, miközben a te hibáid is rendre előjönnek az itteni kommunikáció során. Most nem felemlegetni akarom, de tisztán emlékszem a homoszexuális-vitára, ahol nagyon nem akartad elfogadni azt, hogy Dean libertariánus módon gondolkodik a témáról, nem a katolikus dogma alapján. Vagy a Férfihangon volt egy vita az abortusz, akkor éppen egy platformon is voltunk, Dean képviselte ott is a libertariánus véleményt, és ott is eléggé erőszakosan estél neki az ellenérveknek. Tessék, én is fel tudok idézni ilyen eseteket - csak nem tudom, van-e értelme. Szerintem nincs, mert a múlt sérelmeit el kéne engedni, és tovább kéne lépni a jelenbe.

Én már kértem tőled bocsánatot, te egyszer sem. Az, hogy engem próbálsz beállítani hibásnak, az is arra utal, hogy igyekszel megnyerni ezt a játszmát, miközben én meg amondó vagyok, szívjuk már el azt a rohad békepipát.

"átgondolod és megérted, vagy csuklóból hárítasz és elkezdesz foglalkozni az én vélt vagy valós hibáimmal."

És még itt sem érzem a kölcsönösséget. Én lássam be a hibáim, és változzak meg, miközben te nem végzed el ugyanezt. De mondom, ez a fakardozás (játszma) teljesen felesleges, a békepipa elszívása (magyarán: megbékélés) sokkal célravezetőbb megoldás lenne, már csak azért is, mert annyira bagatell az, ami miatt kiindult (hogy most miért nem tetszik a "Farm, ahol élünk" a 3. évad után.

Raon 2020.03.01. 15:46:25

@Frederick2: egy kicsit tényleg érdemes lenne ezen elgondolkoznod, mert ha több, teljesen különböző ember egymással össze nem beszélve jelez neked hasonlókat, akkor az csak nem lehet véleten. Én pl. vállalom, hogy a múltkor rosszul kezdtem hozzá, és annak úgy nem volt semmi értelme - de ebben azt is vedd észre, hogy nem ez volt a cél, hanem ekkora volt az általam miattad elszenvedett kár mértéke (és egyébként még sokkal nagyobb is, mint akkor hittem, csak úgy mondom). Elfogadhatóvá ez sem kell tegye a történteket, de így talán kicsit jobban megértheted a miérteket.

Minden embernek vannak védekező mechanizmusai - ezért sem érdemes ráfeszülni erre a témára, mert ez éppenséggel bárkivel közös nevező is lehetne. Nálad ez (nem vulgárpszichológiai alapossággal nézve) olyasminek tűnik, hogy kb. jól érzékeled a benned felgyűlt feszkók mértékét, de nem vállalod fel, hogy ebből mennyinek vagy te az okozója, hanem keresel valakit, akire átpattinthatod a terheket. Ami szomorúbb, komoly tétekben mernék fogadni abban, hogy téged valójában témák és világi történések irritálnak/bosszantanak/feszítenek így be, de ezt csak embereken tudod levezetni. Vagy legalábbis ez menetrendszerűen megesik, ahogy azt számtalanszor láthattuk már a sok év alatt.

Abban a játszmázás gondolatban (ami felteszem Eric Bene elmélete) pedig az az érdekes, hogy nem túl produktív úgy ilyesmivel vádolni másokat, hogy közben ő maga is ebben van. Amit te csinálsz ezzel, az ugyanúgy játszma, vagy még jobban, hisz elvileg a minta ismeretében tudnod kellene róla - a nagy kérdés az, hogy ezt te látod-e. Mert egyébként ez kb. bármilyen emberi kommunikációban elkerülhetetlen, senki semmit nem tehet ellene - csak annyi mozgástér van, hogy ha tudod, hogy játszmába fordulhat a dolog, igyekszel nem teret könyökölni magadnak, vagy visszaélni semmilyen adódó fölénnyel.
Pl. én is mondhatom, hogy ezeket csakis segítő szándékkal írtam (és tényleg így van) - de ugyanakkor bárki jogosan rámutathat arra, hogy reálisan nézve ez is csak játszma, ráadásul a múltkori folytatása, ahol a második lépésem ezzel a kommenttel kb. egyből az, hogy "sakk".

Nemrégiben írtál pár jó gondolatot gyűlölködés-beszélgetés témában, azokra majdnem reagáltam (vagy meg is tettem volna, ha van elég időm-energiám hozz), hadd legyen ez a zárógondolat - a jó beszélgetés eszme-csere alapon megy, ahol az igazi erő a nyitottság és befogadó képesség mértéke. Úgy még a vita is másmilyen lehet.

Frederick2 2020.03.01. 16:07:58

@Raon: Szerintem a gyakori idelátogatók közül sokaknak voltak itt csúnya pillanatai. Nekem is. Pont ezért nem érdemes ezek felemlegetése, csakis segítő célzattal.

Tisztában vagyok a saját hibáimmal. Végzek is önfejlesztést. (Csernus írta amúgy, hogy az önfejlesztés egy olyan folyamat, amit sosem szabad abbahagynia az embernek. Nincs olyan, hogy az önfejlesztés befejeződött.) De azt is tudom, hogy egy politikai blogon, mint ez is itt, könnyen elszabadulnak az indulatok. Elég, ha csak Dean-nek az oltás és oltásellenesség kapcsán folytatott vitáit megemlítem, ahol a vitapartnerek nem egyszer szintén elvetették a sulykot. Az oltáspárti-oltásellenesség téma kiváltott hatalmas indulatokat. Eleve a politikai témák előhoznak az emberbőr hatalmas indulatokat. Az indulatok megjelenése igenis előfordul egy politikai fórumon. Még így is jobb a helyzet, mint ami a Férfihangon van. Igen, itt még kifejezetten jobb a helyzet.

"téged valójában témák és világi történések irritálnak/bosszantanak/feszítenek így be, de ezt csak embereken tudod levezetni."

Inkább úgy fogalmaznék, a magyar társadalomban is zajló folyamatok képesek frusztrálttá tenni. Hogy levezetem ezt embereken? Előfordulhat. Bár az erőszak köre az, amire nem szabadna felülnie az egyénnek.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.01. 16:16:24

@Frederick2: A toplistámon a második helyen szerepelsz azok között az emberek között, akik gyűlölködően bántottak engem éveken át, de veled kapcsolatban az az érdekes, hogy úgy csináltad ezt, hogy nem is ismersz személyesen. Bocsánatot kértél, ezt elfogadtam, de a bocsánatkérés akkor ér valamit, ha az illető nem folytatja utána, még kicsit se, még finomabban se.

Te gyakorlatilag annak idején mindenféle hazugsággal rám lettél uszítva. Nekem az nagyon nem tetszik, hogy úgy próbálod bemutatni a konfliktusunkat, hogy az amolyan 50-50%. Nem, te engem teljesen ismeretlenül elkezdtél gyalázni a neten és ezt éveken át csináltad, gondolom, felbújtásra. Egy 19 éves lány voltam, mikor elkezdtél a neten gyalázni és hazudozni rólam, a magánéletemben túrkálni. Talán nem reagáltam erre elég bölcsen vagy szeretettel, de bocsánat, te, önként kezdtél el engem rúgdosni, úgy, hogy én nem ártottam neked, hiszen azt se tudtam, hogy a világon vagy. Kérjek bocsánatot, mert ha mondjuk a Férfihangon csesztettél vagy itt, megvédtem magam? Én csak egyre vágytam, hogy hagyj békén, nem akartam ártani neked, egyszerűen úgy akartam élni, hogy ne piszkálj, gyalázz, üldözz. Talán olykor indulatos voltam? Bocsánat, talán nem azért, mert te felpiszkáltál?? Igenis vannak dolgok, amik miatt haragszom, ez jogos harag. Jobb, ha te is tudod, hol a határ, hogy eddig, és ne tovább. Most is te írtál nekem egy másnak címzett kommentemre, nem én szólítottalak meg.

Egyébként most nem is csak rólam volt szó, hanem egy általános viselkedésedre mutattam rá, és ha a te viselkedésedről van szó, nem tudom, hogy tudnám úgy megfogalmazni, hogy ne rólad szóljon.

Talán az a megyjegyzés (spekuláció) nem kellett volna, hogy csak a figyelemért csinálod, mert nem kapsz a való életben. Jogos, emiatt bocsánatot kérek.

Szeretném én is, ha nem lenne köztünk konfliktus. Megfontolhatnánk ebből a szempontból, talán nem lenne-e jobb, ha nem szólnánk a másikhoz. Hajlandó lennél rá, hogy ne reagálj a kommentjeimre – indirekten se?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.03.01. 17:25:56

<grabs popcorn> Hmmm. Hát itt meg mi készül.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.03.01. 18:35:47

@Frederick2: "Feltűnt nekem már jó ideje, hogy a magyarországi ázsiai lányok (legyenek azok japánok, kínaiak, vietnámiak, koreaiak) egymás között házasodnak."
Lányok egymás között...? :-D

Frederick2 2020.03.01. 18:46:57

@Gazellla:

"A toplistámon a második helyen szerepelsz azok között az emberek között, akik gyűlölködően bántottak engem éveken át"

Miért van az érzésem, hogy ismerem az első helyezettet?

"Bocsánatot kértél, ezt elfogadtam, de a bocsánatkérés akkor ér valamit, ha az illető nem folytatja utána, még kicsit se, még finomabban se."

Továbbra is ott tartunk, hogy te írtál valamit a "Farm, ahol élünk" 3. évadáról, én erre egy kérdés és egy rövidke vélemény révén tettem egy reagálást, mindezt egy normális párbeszéd keretében. Te pedig valami brutális módon elvitted ezt a személyes sérelmek felemlegetéséig.

Én MOSTANÁBAN törekedtem arra, hogy valami normális kommunikációt kialakítsak veled. Ugyanolyan egyenrangú kommunikációs partnernek tekintettelek, mint Deansdale-t, Kálmánt, Don Fefinho-t, Gábort, Sipit. De látom, ez nem olyan egyszerű. Nagyon meglepett, hogy egy egyszerű vélemény megfogalmazása, nem rólad, hanem egy véleményedről, egy ilyen hosszadalmas fakardozást eredményezett. De hagyjuk azt a tematikát, amit a "Farm, ahol élünk"-kommentben elkezdtünk... volna.

A hazai MRA, beleértve a Férfihangot is, sajnálatosan elég sok konfliktust felszívott, ami azt eredményezte, hogy nem volt egy békés terep a diskurzusra. Fokozatosan romlott el az egész. Elég sokan összerúgták a port egymással, olykor olyan emberek is, akikről az ember nem is gondolta volna, mert úgy vélte, barátok. Sokan hozták be a frusztrációjukat. Az embert bárki bármikor betámadhatta bárki. A mi kettőnk konfliktusa csak egy volt a sok konfliktus közül. Nem volt egy nyugodt közeg, sőt kifejezetten harctérként működött sok esetben.

(Részben ezért is járok fel ritkán a Férfihangra, mert unom már azt a sok-sok konfliktust, ami sok esetben ott megy.)

Szerintem az lenne a jó megoldás, ha legalább itt, Dean blogján elsimulnának az ellentétek.

"Megfontolhatnánk ebből a szempontból, talán nem lenne-e jobb, ha nem szólnánk a másikhoz."

Jó, akkor legyen így!

Frederick2 2020.03.01. 18:49:38

@Sipi81: Jaj, félreírtam. :D Azt akartam írni, hogy az ázsiai lányok ázsiai fiúkkal házasodnak össze, itt Magyarországon. Az esetek többségében.

GABOR2 2020.03.01. 20:02:13

Gondolom ez se fogja nagyon csökkenteni Deansdale épphogycsak megemlített teóriájába vetett hitét a vírussal kapcsolatban:

"Izraelnek három héten belül koronavírus elleni vakcinája lehet"

mandiner.hu/cikk/20200301_izraelnek_harom_heten_belul_koronavirus_elleni_vakcinaja_lehet

Mindazonáltal Izrael nem akarja úgy tűnik megmenteni a világot, csak saját lakosságáról írt a cikk:

"...hogy a vakcina minél előbb eljuthasson az izraeli lakossághoz."

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.03.02. 01:56:15

@Frederick2: Az semmi, de bármiféle esztétikai érzék nélkül teszik mindezt. Az egyébként magyar mércével mérve átlag alatti merítésben találni néhány ritka gyöngyszemet, de olyan nyomorékoknak az oldalán, hogy inkább tudni sem akarom. :D

TrollEdomer 2020.03.02. 06:55:30

@Raon: Nem akarom Frederick minden megnyilvánulását megvédeni, de ezúttal mellé állok.
Rákérdezett, hogy mi olyan gáz azzal a filmmel, hogy pozitív néger, zsidó, indián szereplőket mutat be? És erre felháborodást kapott.
Nem láttam az adott filmet, igen, tendencia manapság, hogy ha hetero fehér férfiakról van szó, akkor van mondjuk egy hős, egyébként meg szánalomra méltó lúzerek, vagy gyülölködő kirekesztők. Vagy legalább véletlenül se fehérrel jöjjenek össze. De azzal sem értek egyet, hogy letámadjanak egy filmet olyanok miatt, hogy van pofája valami jóságos zsidót ábrázolni.

Frederick2 2020.03.02. 09:21:04

@TrollEdomer: "A farm, ahol élünk" - a sorozatról általános iskola felső és gimnázium táján vannak emlékeim. Igazából azóta a legelső részt néztem újra. Kevés dereng már belőle. Mondjuk szerintem fele annyira se jó sorozat, mint amilyen a "Váratlan utazás" volt, de azért nézhető.

Amire emlékszem belőle... Nem démonizálta a fehér telepeseket, hanem mutatott belőle jókat és rosszakat. vagyis fehér-ellenességgel nem vádolható. Az mondjuk tagadhatatlan, hogy a négerek és az indiánok valami jóságos tündérnépként vannak benne ábrázolva, akik nemes szívűek, és egy rossz ember nincs köztük. (Az indiánok kapcsán értsd: míg Cooper "Nagy Indiánkönyve" mutatott jó indiánt és rossz indiánt, addig "A farm, ahol élünk" csak jó indiánt mutat be.) Egyfajta naiv romantikával közelít a négerek és az indiánok felé.

Ilyen téren még meg is értem Gazellla aggályait. Csak azt nem tudom, milyen ábrázolást vár el egy sorozattól vagy egy filmtől.

De mindegy... Már nem érdekel...

KalmanBlog 2020.03.02. 15:30:50

@Gazellla: Köszi, hogy megosztottad a "Farm ahol élünk"-ről a tapasztalataidat. Szerintem is lényeges, hogy mi a film alapüzenete.

Azt még el tudnám viselni, ha megelégednének azzal, hogy péládul olyan vegyes kapcsolatokat mutatnak be, amik jól működnek. Statisztikailag még ez is erős mintavételi csalás volna, de a filmeknek végülis nem kell a statisztikát tükrözniük.

El tudnám viselni, hogy vannak ilyen filmek, bár nézni nem szeretném és nem is ajánlanám senkinek. Egyszerűen azért mert félrevezetőek. Főleg gyerekekre veszélyes, hogy a TV torzítva mutatja be a valóságot, mivel ők még nem tudják megkülönböztetni a valóságot a TV képzeletvilágától, illetve a látott mintákat tudat alatt szívják magukba anélkül, hogy felfognák, hogy mi történik velük. Persze emiatt én a mozgóképek teljes tiltása mellett állok kisgyerekek esetén.

Az az oldala, hogy a vegyes kapcsolatoktól idegenkedőket egyértelműen a rossz oldalra állítják, az már felháborító. A vegyes kapcsolatoktól való tartózkodás teljesen logikus és érthető emberi viselkedés. Ennek a démonizálása tehát egyértelműen káros. Jobb óvakodni az ilyen filmektől.

Még egyszer köszi, hogy megosztottad!

Deansdale 2020.03.02. 16:52:56

@TrollEdomer: "Rákérdezett, hogy mi olyan gáz azzal a filmmel, hogy pozitív néger, zsidó, indián szereplőket mutat be? És erre felháborodást kapott."

Ebben az esetben szerintem ez némileg gerinctelen kérdés volt, mert eleve tökéletesen ki volt fejtve hogy mi a gond, tehát fölösleges volt direkt félremagyarázva visszakérdezni, plusz ezerszer átrágtuk már a témát. Amikor Hollywood elkezdi a globalista-progresszív mocskot ránk zúdítani akkor nincs helye a feszengésnek, hogy ezzel mi is a baj. Plusz Fred hozta a szokásos sémát amiből pedig már reméltem hogy kigyógyult, arra hegyezte ki az "ártatlan" kérdését, hogy szerinte Gazella szemétláda rasszista, akihez képest ő maga, Fred, mekkora jófej. A felháborodás teljesen jogos volt, szemben a kérdéssel, ami nem.

Mindenkinek túl kellene lépni azon a szinten, hogy időről időre elmagyaráztatja magának, valójában miért is baj ha a szórakoztatóipar fehér-, férfi-, ill. keresztényellenes propagandát nyomat. Nem kellene minden egyes alkalommal kötekedni, hogy NA EZÚTTAL miért is baj ugyanaz amiről ezerszer elmondtuk, hogy miért.

TrollEdomer 2020.03.02. 17:22:30

@Deansdale: hat igen, egy akciófilm ahol néger hős van feher gazember ellen, egy zsidót jósagosnak es nem uzsorásnak ábrázolnak, erős főhősnő van benne, az csak is egy mocskos propagandafilm lehet.
Jól ragyurtok az otromba antijobbos sztereotipiakra.

Deansdale 2020.03.02. 18:04:53

@TrollEdomer: Érdekes módon amit leírtál egyáltalán nem hasonlít arra amit Gazella írt.

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.02. 18:11:02

@Frederick2: „»Megfontolhatnánk ebből a szempontból, talán nem lenne-e jobb, ha nem szólnánk a másikhoz.«

Jó, akkor legyen így!"

Köszönöm!

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.02. 18:20:15

@KalmanBlog: Nincs mit, és sajnálom, hogy olyan elhamarkodottan lelkendeztem róla anno. Inkább elkezdtük újranézni a Váratlan utazást a középső kérésére. :-)

Egyébként van haszna annak, ha belefutunk ilyenekbe a gyerekekkel, mert el tudunk róluk beszélgetni. A kicsi gyerekeim tudják már, hogy a filmek, sorozatok, sőt a mesék se csak azért vannak, hogy szórakoztassanak, hanem szeretnének valamilyen gondolkodásra befolyásolni. Mindig elmondjuk nekik, miért nem nézhetnek valamit vagy miért nem nézhetik tovább. Vagy ha apróság, akkor nézhetik, de ez a dolog miért gáz. Ha sikerül olyan embereket nevelnünk belőlük, akik nem kritikátlanul fogyasztják a médiatermékeket, a mai világban az az egyik legnagyobb dolog szerintem, amit megtettünk értük, és az ötévesen már látom, hogy kezd kialakulni benne ez a kritikusság, és az is nagyon jó, hogy hozzánk fordul a tekintetben, mi jó és mi nem jó.

Deansdale 2020.03.02. 18:55:51

@Frederick2: Légy oly kedves ne gyere nekem ezzel a white knight dumával.

Deansdale 2020.03.02. 19:17:07

Jó, akkor a kötözködők kedvéért hatszázmilliomodjára is elmagyarázom, hogy mindenki imádta az Alient, a T2-t, a Pengét, és most is mindenki megnézi a Wonder Woman-t, a Gemini Man-t, ésatöbbi, tehát senkinek nincs semmilyen problémája a színesekkel vagy nőkkel. Emellett a Hollywoodi produkciók 100%-ában érintettek valamilyen szempontból a zsidók (pl. az Avengers filmekben is játszott zsidó színész), és emiatt se verjük a tamtamot, tehát a zsidózós vádaskodást is fel lehet dugni ahová a nap se süt. A probléma ott van, amit Gazella is kifejtett a Farmmal kapcsolatban, ha egy modern identitáspolitikától mentesnek induló sorozat n+1-edik évadjában hirtelen van egy szemmel látható törés, ahonnan elkezdi nyomni az unalomig ismert globalista-progresszív propagandát: minden rassz csodás csak a fehérek ostobák és gyűlölködők, minden vallás szent csak a keresztények bigott hülyék, a nők angyalok míg a férfiak macsóerőszakpénisz, LMBTQ vonal, migráció, rabszolgaság, kolonializmus, stb. Hogy ezekből a Farmban konkrétan nem jelent meg mindegyik, csak a zömük, mellékes, az irányvonal nyilvánvaló.

Ha valaki a jövőben igényelné, hogy még egyszer magyarázzam el, hogy ennek az egésznek semmi DIREKT köze nincs a színészek/karakterek bőrszínéhez vagy nemi szervéhez, az inkább spórolja meg magának a banhammert és maradjon csöndben, esetleg szedjen valami tablettát amitől kinő az agya.

csi szi 2020.03.02. 21:29:18

@icipicicsipa: Én mondjuk már inkább csak csomagolt élelmiszert veszek (zsömlét meg kenyeret, ami ki van téve a boltban és puszta kézzel is megfogdoshatták más vevők, azt nem), persze nem biztosíték az sem, de legalább a boltban nem köhögtek rá arra, ami benne van. Na jó, a zöldséget, gyümölcsöt nem csak azt, mert azt meg lehet mosni. Egyébként szerintem a gyomron keresztül nem fertőz. A neten azt írják, nincs bizonyított eset, hogy élelmiszeren keresztül fertőzne, bár kimutatták a fertőzöttek székletében, vizeletében is már. A főzés, sütés pedig mindenképpen megöli.

GABOR2 2020.03.03. 21:59:21

Iránban már egy miniszter is coronavírusos, de most itt a hír, hogy a parlamentjükben, vagy ahhoz hasonlóban a politikusaiknál 1:10 arányban fertőzöttek... Vajon csak véletlen?

"1 In 10 Iranian MPs Have Tested Positive For Coronavirus, Deputy Speaker Said"

www.buzzfeednews.com/article/matthewchampion/coronavirus-iran-mps-covid-19

Borathan 2020.03.04. 15:10:18

@GABOR2: véletlen, nem véletlen, de jó :)

GABOR2 2020.03.04. 17:26:43

@Borathan: Ha ilyet lép egy fél, akkor a megtorlás is hasonló lesz és akkor már nem lesz "jó", mert kiderül jobb lett volna nem átlépni határokat.

Borathan 2020.03.04. 18:45:01

@GABOR2: nekem az a véleményem, hogy a mostani iráni vezetés (1979. az iszlám forradalom óta értem) egy rákos daganat a világon, és bárki, aki azt eltünteti, az tesz érte, hogy a világ egy jobb hely legyen

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.03.07. 12:59:16

@Frederick2: Elolvastam, és a leírtak alapján egyetértek az ottani kommentelőkkel, bár sem Smith-t, sem Atwoodot nem olvastam még, úgyhogy bővebb véleményalkotástól személyes tapasztalat híján tartózkodnék.

GABOR2 2020.03.09. 15:12:13

Furcsák ezek az iráni diákok. Egészségügyi diákokként érteniük kéne miért van ez az egész tehát... lehet, hogy a halálfélelmükben előjött a dzsihád utánni vágyuk... utolsó tettként minél több "hitetlent" megfertőzni, hogy így állhasanak Allah elé.

csi szi 2020.03.09. 19:38:52

@GABOR2: Nem hinném, inkább csak önzőek.

VT 135 2020.03.09. 23:13:27

Nem tudom, ti h vagytok vele, de én kis hiján elhánytam magam, amikor ránéztem az index nőnapi címoldalára. El nem olvastam a cikkeket, mert eszem ágában nincsen uszító, propaganda cikkeknek kattintással támogatást/pénzt adni, de ami a címlapon látszott, az is éppen elég volt. Őszintén szólva elég magasan van az ingerküszöböm, eleve nem foglalkozom napi politikával, tekintve, h a problémák világrendszer szintűek. De ez akkor is kiakasztott, annyira látványos a feminista, férfiellenes uszítás. Persze, persze, mit várunk az indextől. Csak hát nőnapot nem csak a feministák és a balliberálisok ünnepelnek, hanem a kiherélt férfitársadalom többsége is. Ez az "ünnep" kiválóan mutatja azt, h a férfiak többsége is mennyire elvesztette már az erejét, tartását, harciasságát és átment papucsba. Miért? Mert a nőnap, egy kommunista nő által kitalált, művi, mesterséges, de egyben kötelező ünnep, amely arra a hazugságra épül, h "szegény nők mindig el voltak és el vannak nyomva, ezért legyen egy nap, amikor ők vannak kivételesen középpontban". Ha nem lenne ez a hazug narratíva, akkor is übergázok az ilyen kötelező ünnepek (lásd még valentin-nap), mert ne azért legyek már kedves valakivel, mert kötelezve érzem magam és meg akarok neki, vagy a társadalomnak felelni, hanem ezért mert belőlem jön ez a kezdeményezés! Az pedig nem kötődik egy naphoz! Visszatérve a feminista propaganda reagálását a nőnapra, jól látszik, h sosem lesz elég engedmény nekik, sosem lehet eléggé behúzni fület, farkat és átadni nekik a jogokat, mert végső soron akkor is mindig az lesz a végszó, h a szemét férfiak elnyomják a szegény nőket. Mindebben az a legszebb, h a nők tekintélyes része nem ért egyet a feministákkal, sosem választotta nevezte ki őket a nők szóvivőjének, jogharcosának. A nőket sosem kérdezték meg a feminista törvényekről, h akarják-e: kapták "eszed-nem eszed alapon". Végül pedig, ahogy több hozzászólásban elhangzott: nem a nők, hanem az anyák vannak elnyomva, jogoktól megfosztva (pl. h otthon lehessen a gyerekeivel, őrízhesse az otthon melegét, táplálja a család lelki hátországát, probléma nélkül elmehessen a gyerek betegsége esetén betegállományba, gyerekek mellett dolgozhasson 4 órát - ez is ritka lehetőség).

GABOR2 2020.03.09. 23:28:08

@VT 135: Viktortól is hallottam valami olyat, hogy ha beszélni akarsz egy próblémáról keress egy férfit, ha meg akarod oldani keress egy nőt. Szánalmas...

Más: mostmár francia csúcspolitikus is koronavírusos:

444.hu/2020/03/09/a-le-point-szerint-pozitiv-lett-a-francia-kulturalis-miniszter-koronavirustesztje

Borathan 2020.03.10. 20:47:27

@VT 135:
Az Index facebook oldalán sok ilyen cikkhez szóltam hozzá, cáfolva, ellenvéleményezve a feminista propagandát. Kaptam rá lájkokat is bőven, láttam hasonló hozzászólásokat, nem is egyet.
Vajon mennyi hasznuk van ezeknek? Vajon hányan gondolkoznak el azon, hogy valójában tényleg hülyeség a bérkülönbség feminista narratívája, stb.
Azt nem gondolnám, hogy tömegével kapnak a fejükhöz sokan, de lassan csak érlelődhet bennük a kétely, hogy talán mégsem úgy van

KalmanBlog 2020.03.11. 02:32:33

@VT 135: Pewdiepie mostani videója viszont csillagos ötös. Jót szórakoztam rajta: www.youtube.com/watch?v=FJMQjF6I4Bw&t=614s Pewdiepie: NEVER call me a SIMP! Mar 9, 2020

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.11. 08:23:14

@VT 135: Igazad van! Valójában a feministák nyomják el a nőket, mert pszichológiai, társadalmi és gazdasági eszközökkel megakadályoznak minket abban, hogy úgy élhessünk, ahogy az a női mivoltunkból természetes lenne. A legtöbb mai nő a feminizmusnak hála tulajdonképpen transzvesztita, hiszen férfiként él vagy legalábbis valami férfinő elegyként.

Lorrh · http://akudarcutjain.blog.hu/ 2020.03.11. 13:05:59

@GABOR2: igen, de azt pont nőnapon mondta, hogy a nők alá nyaljon. Mégiscsak a szavazói fele nő. Amúgy is egy ilyen kis paternalista bájjal mondta, kis összekacsintással, hogy "most ezt mondom mert ezt akarják hallani, de senki nem gondolja ezt komolyan"

Lorrh · http://akudarcutjain.blog.hu/ 2020.03.11. 13:43:34

@VT 135: ez az uszítás vetett véget egy több mint tíz éves barátságomnak. Hívott a csaj menjek ki vele erre a "tüntetésre". Amikor ellenvéleményemet fogalmaztam meg - kb, amiket te is leírtál - akkor átment dühöngő őrültbe.
Még hogy nők elleni erőszak. Ez a csaj maga volt az erőszak egy ellenvéleménnyel találkozva.
Hányinger tényleg.

VT 135 2020.03.11. 18:55:56

@Borathan: Köszi, a többi férfi nevében is, h te legalább megtetted, vállalva a kockázatokat!

VT 135 2020.03.11. 19:00:32

@Gazellla: Igen.
Amióta megismerkedetem a Joós István-féle tanokkal, azóta elfogadom, sőt fontosnak tartom, h egyéni szinten a nők is megéljék ezt a férfias korszakot, amit Amazon/Boszi/Istennő névvel szokás illetni és a legfontosabb tulajdonsága az irányításmánia. Ugyanis csak ezt kiélve, h a nő megtapasztalja, h képes független lenni, képes (majdnem) annyira, mint egy férfi, majd utána ebbe egyszercsak beleunva-belefáradva-belehalva tud továbblépni a feltétlen bizalom korszakába. Ahol már nincs más lehetősége, csak dőlni. Ahol már nem a férfiba szerelmesedik bele, hanem annak az Ügye lelkesíti és ezen keresztül a férfi és így tudnak EGYÜTT - a nő lelki-szellemi-fizikai, támogató hátországként - a világban Ügyet megvalósítani.

Viszont társadalmi szinten a feminizmus pusztító. Dehát ezt a részét már tudjuk, ismerjük. Kár, h a nagy többség még nem.

VT 135 2020.03.11. 19:10:41

@Lorrh: Ennek szinte mindig két oka van: az illető boldogtalan, mert feldolgozatlan dolgokat cipel magával a múltból. A másik a nagyon alacsony tudatosság szint lehet. Mindkettő úgyis megakadályozta volna, h a továbbiakban tartalmasan tudjatok egymáshoz kapcsolódni.
Viszont lehet, h egyszer megoldja a dolgait, leesik neki a tantusz, aztán ő keres meg téged.
Nekem van egy 50+ éves nő ismerősöm. Konkrétan feministának vallja magát és képes volt belekötözködni a pár fb kiírásomba. Na most ehhez képest a nő korábban 4 gyereknek adott életet és nevelt addig, amíg végül el nem váltak a férjétől és mind a 4 gyereket a férfi kapta meg. (További részleteket nem tudok). Na most szerintem ezzel a tettével helyből megutáltatta magát a feministákkal, h támogatta a mocskos patriarchális rendszert, ráadásul nem is kicsit (család, férj, 4 gyerek). Látszik a nőn amúgy fizikailag - kövér - és lelkileg is, h ezt a feldolgozatlan válását cipeli magával.

GABOR2 2020.03.11. 21:08:30

Ha update-elni szeretnétek magatokat egy kicsit amerikai politikából:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/11/kulturhaborus_tortenesek_105

Ha szeretitetk a modern "fintech" cégeket és szeretnétek olyat hallani róluk amit nem reklámoznak:

ujtechkor.blog.hu/2020/03/11/csodott_mondtak_a_hiper-szuper-meno_bankgyilkos_fintech_cegek

csi szi 2020.03.11. 21:57:02

@GABOR2: Nagyon elb.szta a Nyugat a koronavírussal, Kína, Japán, Tajvan, Szingapúr, Dél-Korea az egyik oldalon, Olaszország a másikon, és a többi európai ország úgy néz ki max. 2 hét csúszással követi Olaszországot.
Látszik hogy egy jól szervezett fegyelmezett homogén társadalom, akár diktatúra, akár "liberális" demokrácia, mennyivel jobban tudja kezelni mint akár egy korrupt harmadik világbeli diktatúra (Irán), akár egy korrupt első világbeli demokrácia (Olaszország), de sajna a franciák, németek, angolok sőt az USA sem látszik, hogy időben meghozná a szükséges intézkedéseket.
A németek kijelentették, hogy ők márpedig nem követik a diktatórikus kínai módszereket mert ők sokkal jobban tudják kezelni, ha a határok nyitottak maradnak... agyrém.

GABOR2 2020.03.11. 22:15:35

@csi szi: Merkel azt mondta, hogy 70% meg fog fertőződni, plusz náluk mostmár az összes részen jelen van a vírus. A végén még a migrikjük is elkapja.

GABOR2 2020.03.11. 22:21:01

Micsoda véletlenek vannak a világon. 2019 nov. 4.-dei dátummal raktak fel egy videót, ahol okos emberek pont azt beszélik meg, hogy mi fog történni, amikor is egy új koronavírus elszabadul... Ez egy gyakorlat.

www.youtube.com/watch?v=AoLw-Q8X174&utm=

VT 135 2020.03.12. 02:08:26

Nos, ha abból indulunk ki, h gőzerővel folyik az elit részéről a világdiktatúra kiépítése, akkor a korona vírust valóban lehet úgy nézni, h egy teszt arra, mennyire lehet az emberek mozgását meggátolni, karanténba zárni, blokkokba zárni globális szinten. Végül is a vírus nem fogja kiírtani a fél emberiséget, tehát alkalmas erre. A klíma téma szintén ideális eszköz tud arra lenni (függetlenül attól, ki mit gondol, h emberi eredetű-e, vagy csak úgy magától jött - a változás akkor is zajlik), h eltöröljék a maradék demokráciát is - ezt már korábban megpróbálták a terrorista kártya elsütésével. Lásd a sok "terrorellenes" törvényt szept. 11. után az USA-ban. Ma már ugye ezzel nem lehet riogatni, mert a náci után feltehetően a terrorista szó az, amit mindenre alkalmaznak, amely nem tetszik a hatalomnak, vagy bizonyos érdekcsoportoknak. A klíma témára hivatkozva viszont át lehet verni az elhülyült társadalmakon az "átmeneti" intézkedéseket, mert hiszen a túlélésünkről van szó... Mondjuk azok után, h a svájciak MWGSZAVAZTÁK a gyűlölettörvényt, azaz a szólásszabadság eltörlését, innentől kezdve az is felmerül bennem, h kell-e egyáltalán az elit részéről ilyen trükközés...

Mondjuk abból a szempontból édesmindegy, h ha nem sikerül egyéni-emberiség szinten világszemléletet váltanunk, akkor így is, úgy is kihalunk pár évtizeden belül. Legfeljebb a végjáték során lesz nekünk még egy cuki világdiktatúránk is.

KalmanBlog 2020.03.15. 21:46:45

Nagy a csönd! Remélem jól vagytok! A csapból is a korona folyik, ti hogy reagáltok rá? Mi begubóztunk elég rendesen, de nem tökéletesen. Reménykedek, hogy könnyen megússzuk, átvészeljük ezt a cuccot.

WC papírotok van elég? :-)

Gazellla · http://prochristo.blogspot.com 2020.03.15. 23:20:17

@KalmanBlog: Végre kezd kényelmessé válni a világ az INTP-k számára, ugye? :-D A legjobb dolog begubózni itthon. Na meg rájöhetnek az emberek, nem is akkora baromság, ha legalább az anya otthon van, most, hogy állambácsi nem vigyáz a gyerekekre helyettünk.

Lorrh · http://akudarcutjain.blog.hu/ 2020.03.16. 08:51:27

@KalmanBlog: Egészségügyileg megúszhatjátok. Az életünk azonban fenekestül fel fog fordulni. Az elég baljóslatú, hogy kiürültek az utcák, nem járnak dolgozni az emberek. Nem akarok károgni, de...

Wildhunt 2020.03.16. 09:27:17

@Gazellla: Annyi változás van, hogy a "nem unatkozik a feleséged otthon" helyett most "de jó nektek hogy nincs gond a gyerekekkel"-t hallgatjuk. Amúgy ha igaz, amit a vírusról tudunk - hogy influenzánál kevésbé veszélyes, de szinte a végstádiumig tünetmentes. Vagyis nem a szervezet legyengítésével kezdi. Vagyis a veszélyeztetett csoportokban tényleg baj van (nem veszed észre, csak mikor már késő, gyógyszer még nincs), a többi meg eddig még mindig kigyógyult - akkor a begubózás kb. elég is kell legyen. Mi igyekszünk nem meghülyülni, nem vettünk rakomány élelmiszert, maszkot meg minden felesleges hülyeséget.

Wildhunt 2020.03.16. 09:31:41

@Lorrh: Át fog alakulni Európa, az biztos. De hogy merre, az majd utólag derül ki. Én arra tippelek, hogy a mindenütt jó csak otthon nem filozófia most beleáll a földbe. Az emberek legnagyobb részének egy hónapnyi megtakarítása sincs, így a gazdaság leállásakor nehéz lesz a mesés Münchenben albérletet fizetni pld.

Lorrh · http://akudarcutjain.blog.hu/ 2020.03.16. 12:25:20

@Wildhunt: hát de a bérbeadók nem vehetik ki a részüket a közteherviselésből? Ha leáll a gazdaság, minden fejreáll, de ők még mindig bekasszíroznák a horror díjaikat?
Hát nem. Ők is pofáraesnek. Lezuhan majd minden spekulációsan feltornázott életidegen díj.

KalmanBlog 2020.03.16. 12:51:23

Sima recesszió lesz. Sima, csak nagyon nagy. Ami egyébként is várható volt, mivel totál túl volt fújva minden. Hosszútávon még jól is járhatunk, mert semmi jele nem volt, hogy a túlfújás magától leállna, és ugye mennél később áll le, annál nagyobb a pukkanás utána. Így talán előrehozottan egy kisebb pukkanás lesz, mint amekkora mondjuk lett volna két év múlva enélkül a para nélkül.

Az is igaz, hogy további ingyen hitellel próbálják majd megmenteni a gazdaságot, aminek akár mégnagyobb eladósodás és még nagyobb lufi is lehet a vége. Meglátjuk mi lesz.

Én nem aggódom, mert jóideje konzervatív monetáris politikát folytatok. Ha semmi meló nem lenne, akkor legalább pihennék egy kicsit. De sajnos az én tudásommal erre nincs sok esély :-)

glinolid 2020.03.16. 21:58:57

@KalmanBlog: Az EU, mint lehetséges irányító és szervező hatalom elégtelenre vizsgázott. Elbukott gazdasági és biztonsági (határvédelem) területeken. Azonban van isztambuli egyezményünk, 1. és 2. szülőkkel, 73 dzsenderrel. A libsi NGO-k büszkék lehetnek magukra, jól szétverték az EU-t.
Ebből a gödörből a német gazdaság már nem tudja kihúzni az Uniót. Lesz még itt exit dögivel.

KalmanBlog 2020.03.16. 22:22:46

@glinolid: Mivel az EU az európai nemzetek felszámolása céljával jött létre, ezért nem csoda, hogy a megvédésünkben nem jeleskedik :-).

Igen, meg van az esélye, hogy szét fog esni. Én örülnék neki. Úgyis ez lesz a vége, jobb előbb túlesni rajta.

GABOR2 2020.03.16. 22:42:22

@Wildhunt: Mások meg nagyon örülnek, hogy olcsón vehetnek egy csomó részvényt.

Wildhunt 2020.03.17. 07:41:02

@GABOR2: ez mindig így volt/van/lesz, míg a digitális spekuláció létezik. A tizedmásodpercekre megvett csődfogadások korát éljük.