HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

VB-döntő

2022.12.18. 18:57 Deansdale

80 perc unalom után lett izgalmas a meccs, s bár egyik brigád sem volt igazán szimpatikus, a végén legalább az európai csapat nyert, hál'istennek.

vb-donto.jpg

64 komment

Címkék: címkétlenség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madarász Henrik 2022.12.18. 20:20:59

Nekem tetszett ez a vb. Egy csomó buzipártoló csapat elvérzett már az elején. A végén meg az afrikai csapatot legyőzték az argentinok. és bonuszként a pofátlan zongorista sem pofázhatott a döntő előtt, ahogy megszokta más eseményeken :)

Ponyvaíró néger 2022.12.19. 15:42:03

Én meg nem néztem. Ezt a hírt is kár volt olvasni, csak nem akarok beégni az unokaöcséim előtt.

GABOR2 2022.12.21. 21:13:17

Hi! Akit érdekel Matolcsy küzdelmének újabb fejezete:

ujtechkor.blog.hu/2022/12/21/matolcsy_sertodese_es_harca_vargaval_es_az_elismeresert_folytatodik

Ami a focit illeti... a diverzitás nem segített úgy tűnik.

GABOR2 2022.12.21. 21:14:25

@Deansdale: Igen, pont a legjobbkor amikor amúgy is 10-szeresére mennek az energiaárak. Ez egy annyira nem Európa érdekeit néző banda... el kéne söpörni őket a...

Deansdale 2022.12.22. 13:09:41

@GABOR2: Hja, épp gondoltam, hogy rákérdezek nálad, mikor jön az újabb Matolcsys cikk, de megelőztél :)

vodkasprite 2022.12.22. 16:02:00

Nem mintha túl sok jelentősége lenne, de az elmúlt hetekben előkerült bizonyítékok alapján nálam eldőlt, hogy a baloldali hálózattal elméletben szembenállók, legyenek azok a konzervatívok (pl. Trumpék), jobboldaliak (pl Fidesz), Elon Musk/Twitter, Oroszország... egyike sem képez valódi ellenállást a baloldali hálózattal szemben. Vagy eleve azért jött létre, hogy látszatellenállást képezzen, vagy eleve a hálózat futtatta fel, és kontrollált ellenzékként nullához közelítő erővel rendelkezik.

A két fél közötti ellenállás gerjesztésének a célja, hogy a médián keresztül az embereket megossza, lekösse, és cirkuszt szolgáltasson nekik. Így tudnak mást hibáztatni, okolni mindenért.

Lényeg, hogy soha ne eszmélj rá, hogy egy rabszolga vagy, akinek amúgy lenne lehetősége kitörni a szolgaságból (bár egyre nehezebben)

Az ezzel kapcsolatos híreket nagyrészt henrymakow.com oldalon olvastam, apró darabokban.

Deansdale 2022.12.22. 17:09:20

@vodkasprite: Jobbos körökben egyre gyakoribb a ráeszmélés, hogy a (papíron) jobbos politikusoktól és szervezetektől semmi jót nem lehet várni. Gab-on tömegesen látok ilyesmit. A gond csak az, hogy ez a ráeszmélés önmagábna nem old meg semmit, a kérdés marad, hogy hogyan tovább.

GABOR2 2022.12.22. 18:36:20

@Deansdale: Az élet hozta. Amúgy Matolcsy semmi jót nem igér már a közeljövőre se.

vodkasprite 2022.12.22. 20:08:27

@Deansdale: Szerintem a ráeszmélés az első lépés. Aki képes letenni az egóját, elfogadni, hogy az élete hazugságra épült.., mostantól pedig nem másokat hibáztatni, hanem a saját sorsát kézbe venni, az szerintem megváltotta saját magát. Hirtelen kitárul a lehetőségek kapuja, onnantól már nincs, ami akadályozzon...

Kétségtelen, hogy sok munkába és erőfeszítésbe telik az önfejlesztés és valóban látható eredményt elérni, de ha az ember kellő önkontrollt gyakorol (pl. média, hírek, sorozatok, tévé hanyagolása), akkor hirtelen annyi szabadideje lesz, hogy unatkozni fog. Pár nap tisztulás után pedig indulhat a munka..
Ha ráérez az ember az ízére, akkor nem fog visszamenni, és ócska filmeket és sorozatokat nézni.

Mondom ezt úgy, hogy én is szoktam néha filmet nézni, mert azért vannak jók.

Madarász Henrik 2022.12.22. 21:58:34

Tanulságos videó. Deansdale persze nyilván már rég ismeri ezeket, de nekem új volt. Sokszor agyaltam hogy kik lehetnek a nyugat valódi urai, akik a háttérből irányítanak, mert ennyi véletlen nincs hogy minden országban pont ugyanaz a mocsok történik, bevándorlás, buzulás, cenzúra, a fehér emberek kipusztítása . Ezek a figurák birtokolják az igazi hatalmat, Musk csak egy csóró csöves hozzájuk képest. Nem csoda hogy ez történik az ukrán háború miatt az EU országokban, ez a gazdasági öngyilkosság, hiszen a politikusok vagy az embereik vagy zsarolják őket hogy tönkreteszik az országaikat napok alatt, persze a lengyel és balti politikusok kivételek, ők maguktól is ilyen hülyék. kuruc.info/r/34/253025/

2022.12.23. 08:04:24

@vodkasprite:

"Kétségtelen, hogy sok munkába és erőfeszítésbe telik az önfejlesztés és valóban látható eredményt elérni, de ha az ember kellő önkontrollt gyakorol (pl. média, hírek, sorozatok, tévé hanyagolása), akkor hirtelen annyi szabadideje lesz, hogy unatkozni fog. Pár nap tisztulás után pedig indulhat a munka.."

Fogalmam nincs, hogy mi az igaz ebben is. (keresgélek)
De nézegettem pont tegnap este ilyen jellegű dolgokat. (illetve mostanában)
És nézegetek olyanokat, amik valami tudományos oldalról, az agyi működés felől közelítenek ilyeneket illetve taglalják, elemzik, mutatják be. (talán)

Ez volt tegnap este, amit néztem, ami azt hiszem a hozzászólásodhoz elég jól passzol:
www.youtube.com/watch?v=-nfyVqx__Z0a..

2022.12.23. 08:25:56

@vodkasprite:

Nem mintha nem arról pofáztam volna itt sokszor, hogy egy baromi nagy hazugságban élünk, de minden tekintetben.
Azt hiszem, hogy elég valószínű, hogy az életünk olyan alapjai, mint mondjuk a valós környezet és annak jelenléte, létezése, a saját biológiánk és működésünk ismeretei és az ezeket tanító tudás is vagy valamiféle tévedésből vagy szándékosságból - valaki(k) által - nem azt mondja, amit.
Nem biztos ez persze.
De mintha lennének rá jelek, hogy a világunk nem egészen olyan, mint aminek leírjuk a jelenlegi fizikai és biológiai képleteinkkel.

És számomra érzetre illetve ezzel együtt valami logikai következtetésre az jön ki, hogy valamiféle fordulópont és/vagy változás előtt áll az emberiség illetve ez az életmód, ez az élet amiben vagyunk.
És ez nem feltétlen a világháború vagy atomháború. (persze, hogy vele jár-e vagy nem, nem tudom és nem is fogok vele foglalkozni)
Hanem valami más, ami azt eredményezi, hogy ebből az állapotból ahova jutottunk, valahova másfele lépjünk.

Nem tudom.
De valamiféle toporgást érzek néha meg azt, hogy hatalmas méretű a megtévesztés és hazugság. És a mértéke már túllendült valami "kezelhetőn".

Persze sokszor előjön ilyen és ilyesmi gondolatoknál, hogy "ne foglalkozzak vele, mert úgysem vagyok képes semmit tenni ellene, kevés vagyok és majd tegye az, akinek erre valami "nagyobb hatalma" van"
És aztán elengedem...

Szóval passz.
De valamiféle ilyenre gondolok ezzel kapcsolatban.

vodkasprite 2022.12.23. 21:14:12

@icipicicsipa: Szerintem te teljesen félreértetted a hsz-em. Amit meg összehordtál, az meg no comment :D.

"De mintha lennének rá jelek, hogy a világunk nem egészen olyan, mint aminek leírjuk a jelenlegi fizikai és biológiai képleteinkkel."

2022.12.23. 22:25:26

@vodkasprite:

Ez is egy vélemény.
:)

Frederick2 2022.12.24. 08:14:09

@vodkasprite: @Deansdale: És akkor mi a valódi igazi választás? Apolitika?

A politikát is ugyanúgy hanyagolni kell, mint a híreket, a médiát, a televiziót, a filmeket és sorozatokat, a videójátékokat, a hagyományos munkahelyeket?

Hmm, apolitika?

Mondjuk azt látom, hogy KenytheOne jól elvan úgy, hogy nélkülözi az életéből a politikát. Annyit sem foglalkozik vele, mint mi. Szeretnék úgy apolitikus lenni, mint ő; csak nem megy.

Én azért még reménykedve figyelem a Mi Hazánkat. Arra még nincs esélye, hogy megragadja az államhatalmat, de legalább valami ellenállást kialakít a Balliberális Network-kel és az ál-jobboldallal szemben.

Szerintem az apolitika nem pálya. A politika és a gazdaság urai akkor is döntést hoznak a fejünk felett, rólunk is, hogy közben szarunk rájuk. Attól, hogy kialakítjuk a saját autonómiánkat, megtaláljuk a helyes egyensúlyt az életünkben, akármikor elsöpörhet egy destruktív politikai döntés. Egyáltalán nem vagyunk biztonságban még akkor sem, ha sikeres az önmegvalósításunk.

Frederick2 2022.12.24. 08:20:08

@Madarász Henrik: @Deansdale: Azért a japánokon megdöbbentem. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fociznak. A japán csapatnál egyszerre nyilvánult meg a futtball szeretete és a nemzeti érzés. Ha jól láttam, színtiszta japán csapat volt, nem volt köztük sem fekete, sem fehér, sem arab.

(Sajnálatosan a magyar focisták játékán inkább látszik a pénz szeretete, mint a futballé és a nemzeté. Nem is véletlenül nem jutottunk ki a VB-re.)

Deansdale 2022.12.24. 09:27:49

@Frederick2: Szerintem semmit nem kell hanyagolni, csak tudni kell mindent a helyén kezelni. Egyrészt a hírektől nem kell bepánikolni, inkább mindent amit bemondanak el kell osztani kettővel, mert nem igaz a fele se. Másrészt a szórakoztatóiparnál meg kell keresni az ideológiamentes termékeket, van még ilyen bőven.

Én nem vagyok puritán alkat, szeretem a nyugalmat és kényelmet, sőt, időnként még szórakozni sem átallok, szóval nekem a 100% önfejlesztő életmód nem válik be - bár látom és értem, hogy lenne értelme, de nekem az túl sok.

Keny jobbára apolitikus, de épp ezért vak bizonyos dolgokra, ami kétélű fegyver. Az Avatar2 kritikáján látszik, hogy őt elvarázsolta a látványvilág, ami nem baj, ugyanakkor a film háttérhatalmi klímaváltozásos & emberellenes, fehérellenes üzenetét a szőnyeg alá söpörte annyival, hogy az szimplán csak környezetvédelem. Most nem mondom, hogy Keny ezzel szükségszerűen az ideológia hatása alá került, de a tudatalattiját kitette annak, hogy Hollywood formáljon rajta egy kört. Ez ellen az lenne az orvosság, ha tudatosan nézi a filmet és bár a látványvilágot ugyanúgy élvezi, a rejtett beteg üzeneteket tudatosan elutasítja. Ezt persze nem könnyű megvalósítani, ha túl sok a genny egy filmben akkor az embernek abszolút elmegy tőle a kedve. Sokan épp ezért - paradox módon - tudatosan döntenek úgy, hogy ignorálják a beteg üzeneteket, mert szeretnék élvezni a filmeket, és az máshogy nem megy nekik. Hollywood nem véletlenül a háttérhatalom egyik legnagyobb fegyvere.

Deansdale 2022.12.24. 09:28:01

@Frederick2: A japánok nekem is tetszettek, főleg mivel megverték a 2 legocsmányabb csapatot a tornán :) Az ő problémájuk az, hogy kemény munkával ennél magasabbra nem lehet jutni, már így is erőn felül teljesítenek (ez a spanyolok elleni 2. góljuknál látszott a legjobban), szóval ahhoz hogy továbblépjenek kellene nekik pár kiemelkedő tehetségű játékos, egy japán Messi hogy úgy mondjam.

A magyar foci meglepően feljavult az utóbbi pár évben, én nagy reményekkel néznék a következő tornák elé, ha nem gondolnám, hogy még 1-2 év és itt a világvége :D
(félig vicc, mindenki értelmezze a saját vérmérséklete szerint)

Madarász Henrik 2022.12.24. 14:27:52

@Deansdale: Én nem néztem meg az első Avatar filmet, pont ezek miatt. Időnként meg sem nézek filmeket vagy sorozatokat, pedig a témájuk amúgy érdekelne. Sajnos az USA filmekben ma már nem lehet kikerülni ezeket, mert minden filmbe beteszik a kvótanégereket és a homoszexuálisokat. Szóval megnézem, de zavar a dolog, nem 100 % az élmény így.

Madarász Henrik 2022.12.24. 18:06:36

Most már biztos hogy semmilyen EU támogatást nem fog kapni az ország. Lehet hogy mégis HUXIT lesz a történet vége néhány év múlva.

mandiner.hu/cikk/20221224_europai_unio_europai_bizottsag_lmbtq_migrans_brusszel_reuters_penz_magyarorszag_kulfold

Mia and Me 2022.12.26. 13:50:55

@Madarász Henrik: EBben csak kékek vannak :D, nem feketék.

Pedig a kulcsmondat egy nagy igazságot feszeget, amit mindenki végiggondolhat, aki "várja" a világvégét vagy a nehéz időket.

"Mit adhatnánk nekik? Sört? Farmernadrágot? Semmink sincs, amire szükségük lenne".

Én sokféle filmet szeretek és nézek is, mert félretéve az aktuális kvótát vagy trendeket, sokban elhangzik egy-egy utalás vagy bölcsesség. Persze 2 mondatért lehet kár végignézni egy teljes filmet, de talán így hat(nak) még jobban (annak aki elvonatkoztat a plebsnek kínált körítés, érzékenyítés, cirkusz, látvány, akció kereteiből).

Madarász Henrik 2022.12.26. 15:34:35

@Mia and Me: Pedig nagyon pofátlanok, megnéztem a Vaják előzménysorozatát és nemcsak a kötelező négerek voltak benne, hanem két homokos karakter is, az egyiknek az enyelgéseit mutatták is, azért 20 éve még nem merték volna ezt megtenni.

2022.12.27. 20:57:24

Hülye kérdés, de erről mi a vélemény?
www.youtube.com/watch?v=H75rJykU4W4

GABOR2 2022.12.28. 02:41:32

@Deansdale: Az az érdekes az Avatr 2-ben, hogy állítólag csak valami 3 milliárd dollárt kéne összehoznia, hogy ne termeljen veszteséget ( marketing költségekkel együtt). Vagyis tuti, hogy veszteséges lesz. Mégis beleadták a pénzt. Talán a háttérüzenet fontossága miatt?

"‘Avatar: The Way of Water’ needs $2 billion at box office to break even, says director James Cameron"

www.cnbc.com/video/2022/12/16/avatar-the-way-of-water-needs-2-billion-at-box-office-to-break-even-says-director-james-cameron.html

"‘Avatar 2’ Faces Concerning Obstacle, Might Not “Break Even”"

insidethemagic.net/2022/12/avatar-2-faces-concerning-obstacle-might-not-break-even-kb1/

Szóval mindenki, még az alkotó szerint is szinte csoda kell ahhoz, hogy ne legyen veszteséges. Valakiknek mégis megéri a pénzkidobás.

GABOR2 2022.12.28. 02:43:28

@Deansdale: Az első rész egy marketing agymosás miatt annyira sikeres, sokan később megbánták. Kellett egy generációnyi idő az újabb átverésre...

Plusz elhitette sokkal, hogy az "elkerülhetetlen jövő" a 3D. PErsze nem lettt, ahogy gondoltam.

GABOR2 2022.12.28. 02:45:24

@Madarász Henrik: A történet arról szól, hogy egy árulónak drukkolsz, hogy győzzön, ami a teljes emberiség bukását jelenti majd csak úgy mellékesen.

GABOR2 2022.12.28. 02:46:45

@Madarász Henrik: Ezek után már remélhetőleg senki se veszi be az igéreteket és majd keresztbefekszik Orbán... bár lehet pont erre készítenek neki csapdát.

2022.12.28. 09:30:25

@GABOR2:

"A történet arról szól, hogy egy árulónak drukkolsz, hogy győzzön, ami a teljes emberiség bukását jelenti majd csak úgy mellékesen. "

Ez most az Avatar első része, amiről beszélsz?

Deansdale 2022.12.28. 12:20:01

@icipicicsipa: Ezer meg egy oka lehet amiért Rómán át repültek, pl. ha nincs közvetlen járat Katarból Argentinába. De végülis tökmindegy, akármerre is repültek, az semmire nem bizonyíték.

Deansdale 2022.12.28. 12:23:08

@GABOR2: Nem tartom kizártnak, hogy a méregzöld klímaváltozásos propaganda miatt a Blackrock megtolta egy kis dugi pénzzel a stúdiót közvetett módon, és így már megérte nekik. Mondjuk vettek félmilliárd dollár értékben részvényt a stúdióban, ez felverte az árat, stb.

KalmanBlog 2022.12.28. 12:24:04

@icipicicsipa: A hátsó szomszédba úgy megyek át, hogy kimegyek az utcára megkerülöm a háztömböt és becsöngetek a másik irányból. Ez azt bizonyítja, hogy a házaink egy tóruszon ülnek, különben egyszerűen átmásznék a kerítésen. Ugye?
Én hajlandó vagyok komolyan megvizsgálni minden bizonyítékot, ki tudja még kiderülhet, hogy lapos a glóbusz. De az hogy merre repül egy focicsapat, az nem bizonyíték semmire. Én például elkerülném Ukrajnát és Afrikát, ha repülni kellene, mert ott bármikor leszedhetnek a levegőből egy vállról indítható rakétával.

GABOR2 2022.12.29. 21:44:16

@icipicicsipa: Amennyit hallottam a kettőről arra is ráillene.

GABOR2 2022.12.29. 21:50:00

@KalmanBlog: Szerintem ennek a Föld lapos dolognak inkább filozófiai érdekessége van.

Az, hogy Istenben akire nincs bizonyítékunk, nem látjuk, nem halljuk hiszünk vagy nem hiszünk. Sokan már nem.

De azok akik erre hivatkozva nem hisznek Istennek simán elhiszik amit tényleg nem látnak csak úgy szabad szemmel... hogy a Föld lapos-e, vagy kerek. Embernek hiszel, Istennek nem. Ez a lényeg.

Persze egyszerűen nem tudni, hogy mi érteleme lenne hazudni arról, hogy a Föld lapos vagy kerek... semmi.

De ha meg akarod tudni, lőlj fel egy rakétát, nem is kell az űrig egy kamerával és meglátod. Vagy állítólag láthatod, hogy ahogy távolodik a hajó tőled, az árbóca tűnik el legvégül.

GABOR2 2022.12.29. 21:53:34

Mostanában annyit hallom újra... szinte az hinné az ember most jött ki.

Dalocska hogyan csesződött el a nyugati világ...

How to blame...

www.youtube.com/watch?v=UvYrz8-OMYo

GABOR2 2022.12.29. 21:54:31

Who to blame... erre azért nem válaszol.

valis47 2022.12.29. 22:06:36

Norvég prepper típusú csávó a youtube-on

youtu.be/I34mzB4_gvY

Jóslatai 2023-ra:
- Központi banki digitális valuta (CBDC) megjelenése
- Megnövekedett halandóság (az oltások miatt)
- Háború a tulajdonjog ellen

GABOR2 2022.12.30. 05:09:51

Az amerikai kiképző parancsnok véleménye az ukránokról:

www.youtube.com/watch?v=PQLS-0OKbhY

2022.12.30. 08:04:13

@GABOR2:

"Persze egyszerűen nem tudni, hogy mi érteleme lenne hazudni arról, hogy a Föld lapos vagy kerek... semmi."

Nagyon egyszerű.
Hogy nem valami természetes "ősrobbanás" miatt alakult.

Én nem mondom, meg nem hiszem azt, hogy a Föld lapos.
Csak kérdezek meg kutakodom.

Olyanok érdekelnek, hogy miért is KELL szabályos gömb formát képeznie a tengereknek/óceánoknak ahhoz, hogy ezt a kerek formát kapjuk úgy, hogy a vízről mellette fizikából azt tanítják, hogy a felszíne az edényben mindig egyenes illetve egyetlen egy laboratóriumban nem tudnak vízfelszínt "hajlítani" még egy deci mennyiséggel sem.
Vagy a mindig emelkedő horizont vonala azokkal a ballonos videókkal, amik a neten vannak.
Vagy a tengereken/óceánokon lévő a horizonton "lemenő/alábukó" nap fényének egyenes vonala, ami fény elvileg csak sík felületen tud úgy látszani, ahogy akkor látszik.

Ezek ilyen kérdések, aminek ilyen-olyan válaszaik vannak, csak olyan nyakatekertek, amik egész egyszerűen a józan paraszti ész ellen vannak.
Szerintem.

És ezt érdekesnek tartom.

2022.12.30. 13:12:21

@Deansdale:

Ezzel megint ez - számomra - a "baj":
Elmondja, hogy ha bevezetik ezt a digitális pénzt, akkor LEHET kontrollálni vele az embert.
És elmondja, hogy akkor ezt meg azt csinálHATják az emberrel.
Majd.

És ezt nem engedhetjük meg.

Küzdeni kell ellene.
Küzdeni kell ez ellen.

Indok egyetlen: kitalált az ember valamit - valami rosszat - egy dologról, illetve megjósolja, hogy mi lesz ezzel.

Ezt nem én mondom, hanem a videó ezt tartalmazza.
Ez az amit úgy neveznek: megbélyegzés.

(de tudom, megint én leszek a hülye)

Egyébként már kb két éve nézem ezt a Bjorn srácot.
Tudjátok érdekes dolog az, hogy a komplex rendszert és az életmódunkat meg a társadalmunk egészét úgymond elemezgeti és kritizálja, de közben meg ilyen-olyan reklámokat nyomat, tehát az ellen a rendszer ellen, ami IDE juttatott valahol - dafke megyek a nézettségből származó reklámra - kezd el ilyen jelleggel beszélni.

Egyébként nagyon szimpatikus figura, de azért, mert valaki megfontoltan, lassan, higgadtan, szimpatikusan sugároz ki, nem biztos, hogy nem tévedhet illetve nem biztos, hogy amit mond, az baromi nagy készpénz.

És visszakanyarodva: digitális pénz van ma is, úgy hívják: bankszámla. És kártyával, okos-eszközökkel használható.

Sok-sok logikai röccenő/buktató van abban, amit mond.
Szerintem.

Deansdale 2022.12.30. 13:44:29

@icipicicsipa: Most tényleg harmincadjára is lezongorázzuk ezt a beszélgetést, hogy szerinted ami nem bizonyított az garantáltan téves, ráadásul szerinted mi minden vackot azonnal készpénznek veszünk, én meg válaszul elmagyarázom, hogy ezek konteók, amikről mindenki azt gondol amit akar?

Deansdale 2022.12.30. 14:30:43

@icipicicsipa: Látom nem bírja ki az egód, hogy ne cseszegess minket fölöslegesen. Téged ez a téma nem érdekel, oké, akkor ne olvasd az ilyen cikkeket/kommenteket, és a probléma meg van oldva. Annak semmi értelme, hogy x időnként elismételd, téged ez nem érdekel és mi is hülyék vagyunk amiért foglalkozunk vele. Bocs, mi már csak ilyen hülyék vagyunk, és nem látjuk be hogy mennyivel okosabb vagy nálunk :)

Deansdale 2022.12.30. 18:43:47

@icipicicsipa: ...a kommented a sok link miatt elakadt a bloghu spamszűrőjében, de talán nem is olyan nagy baj, mert ugyanazt ismételgeted amit mindig. Nem kell bebizonyítanod, hogy ennek a faszinak a fentebb linkelt videója nem szentírás, mert senki sem képzelte annak. Ahogy írtam pár órája, meg előtte már kb. hatszor, ezek konteók, és mindenki azt gondol róluk amit akar. A te egód abban mutatkozik meg, hogy erőből akarod bebizonyítani nekünk már hónapok óta, hogy mind hülyék vagyunk, csak te vagy lángész, de közben olyasmin kötekszel, amit mi már eleve is tudtunk, és ezt nem vagy képes megérteni.

Leírjam még egyszer, hátha most felfogod? Itt senki nem gondolja, hogy Bjorn Andreas Bull-Hansen (vagy bárki más a neten) tuti megmondóember akinek minden szavát el kell hinni. Ő mond valamit, meg sokan mások is mondanak sok más dolgot, itt meg meghallgatjuk őket és mindenki olyan következtetésekt von le amilyeneket akar. Ezt az egészet te nem érted, te vagy elakadva egy hibás tudásban, és ezért akarod nekünk bemagyarázni hogy mi vagyunk értetlenek.

vodkasprite 2022.12.31. 13:02:05

Amikor bedobunk ide egy videót, akkor az az esetek többségében arról szól, hogy az elit hogyan tervezi tovább korlátozni az egyén szabadságát a jövőben. Mivel a jövőről van szó, ezért azzal mindenki tisztában van, hogy a videó felvetései vagy bekövetkeznek, vagy nem.
Most jön a lényeg: ha valamilyen tervet nem tudnak lenyomni a torkunkon, akkor az nem azért van, a videó készítője hülyeségeket beszél, és ne ez lenne az elit terve, hanem inkább azért, mert olyan szintű változást akar meglépni az elit, ami ellen fellázad a nép, és emiatt nem tud megvalósulni.

Pl ezért nem lett kötelező az oltás: Ha az oltáslobbi tehette volna, akkor mindenhol kötelezővé tette volna a végtelen profitért cserébe, de ezt az emberek nem fogadták el, ellenállást fejtettek ki. Ha az erre vonatkozó apró lépéseket nem látta valaki, akkor van egy rossz hírem a számára.

Ausztráliában arra bíztatja a rendőrség az embereket, hogy jelentsék be azokat a szomszédjukat, akik nem oltáspártiak, mert szeretnének tudni róluk.

De icipicicsipa szerint felesleges tartani a hülye videóktól, hiszen úgysem biztos, hogy megvalósulnak. Itt van például az, hogy kötelező lesz-e az oltás. Tessék, ő megmondta, hogy nem biztos, hogy kötelező lesz. Lol, mintha bármilyen információtartalommal bírna az, hogy "nem biztos, hogy úgy lesz, de lehet"
Valójában több millió ember harcolta ki, hogy ne legyen kötelező. Már ahol volt rá lehetősége.

Az elit tervei kb 100 éve ismertek, apró, 0.1%-os lépésben haladunk feléjük, éppen ezért észre sem vesszük, hogy mi vagyunk a békák a forró fazékban.

vodkasprite 2022.12.31. 13:09:59

Lehet, hogy igazából itt mindannyian egyetértünk, csak máshogy szemléljük a dogokat: icipicicsipa hisz abban, hogy az emberiség megvédi magát az elit terveitől, mi meg fosunk tőle, hogy mi van, ha nem.

Deansdale 2022.12.31. 13:24:30

@vodkasprite: Ahhoz, hogy megvédhessük magunkat ismerni kell a terveket, tehát beszélni róluk.

Deansdale 2022.12.31. 14:39:09

@icipicicsipa: Bocs haver, kissé meguntam, hogy kétszázadszorra is megpróbálod megmagyarázni nekünk, hogy egy aktív konteó nem tény, csak feltevés, miután háromszázszor magyaráztam el neked, hogy MIND TÖKÉLETESEN TISZTÁBAN VAGYUNK EZZEL. Attól, hogy valami nem tény, csak feltevés, még lehet róla társalogni, sőt, részben vagy egészben igaznak is bizonyulhat, az ég faszára.

Frederick2 2023.01.03. 11:42:20

@Deansdale: @GABOR2: @Madarász Henrik: Madarász filmes és sorozatos felvetéseire...

Nolan 3. Batman-filmjében van az a jelenet, hogy bekísérik a Macskanőt a börtönbe. Az egyik férfi a maga egyszerű módján a tudtára adja, hogy tetszik neki. A Macskanő egy akrobatikus mozdulattal eltöri a kezét.
www.youtube.com/watch?v=3s40NJQgoJs

Mindez abban az időszakban, amikor agyament feministák mind az USA-ban, mind Európa különböző országaiban (Magyarországon is) azon ügyködtek, hogy törvénnyel büntessék, ha egy férfi utána fütyül egy nőnek. (Amúgy ez az első lépés lett volna. A fütyülés szigorítása után becéloztak volna más olyasmi kommunikációs formákat is, amivel egy férfi leszólít egy nőt.) Nolan apró gesztusa a woke feminizmus számára! Egy kis üzenet a férfiaknak...

Nem véletlen, hogy a trilógiából egyedül az első két részt néztem meg többször. A 3. részt elég volt nekem egyszer.

És itt az új Batman-film. Még nem láttam.
www.tiktok.com/@h1dansama/video/7093167051077995782?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Deansdale 2023.01.03. 13:24:56

@Frederick2: A Nolan3 erős visszaesés az előzőhöz képest. Az új Batman fáradt, érdektelen és jellegtelen, még úgy is hogy a belinkelt jelenten kívül ordító propaganda nincs benne több.

Frederick2 2023.01.03. 14:04:03

@Deansdale:

"A Nolan3 erős visszaesés az előzőhöz képest."

A pletykák szerint Nolan már nagyon el akarta engedni a Batmant, mint karaktert. Gyorsan lezárta a trilógiát, hogy aztán mehessen Interstellart és Tenet-et rendezni.

Frederick2 2023.01.05. 18:25:02

@Deansdale:

Készült egy új feminista akciófilm...
www.youtube.com/watch?v=6kFCkfdOfMU

amit én megnéztem, hogy nektek ne kelljen. És megírtam róla a kritikát.
grafomanpali.blog.hu/2023/01/05/egy_jobb_xena_epizod_536

Deansdale 2023.01.05. 20:05:35

@Frederick2: Szerintem ne kínozd magad ilyenekkel, nem kell bevállalnod a csapatért :)

Frederick2 2023.01.06. 13:48:36

@Deansdale:

"Szerintem ne kínozd magad ilyenekkel"

Gondolkodtam azon, hogy valamikor kellene készíteni egy kritikát a "Last of Us" franchise-ról. Viszont ahhoz ki is kellene játszanom, esetleg megnéznem róla egy gameplay-t. Rengeteg idő, rengeteg energia, rengeteg szenvedés. Annyira iszonyatosan gagyi a világa, gagyi a koncepciója, gagyi a sztorija, gagyik a konfliktusai és bonyodalmai, gagyik a karakterei, gagyik a dialógusai, hogy semmi kedvem és türelmem nincs elmélyedni benne. Az 1. rész egy Walking Dead-re húzott Uncharted, ami Ellie karaktere révén kezd elmenni young adult-ba, a 2. rész pedig már teljesen young adult. Ah, nem!

Lassan már én is úgy vagyok, mint te. Egyszerűen lelkileg és idegileg nem bírom el azt az értékromboló posztmodern szart, ami ott lapul ezen woke kulturális termékek mélyén. Egy idő elteltével eljutok odáig, hogy ELÉG, a kritikát írja meg róluk más.

A Moskát Anita-regényekről még megírom a kritikákat, de én innentől abbahagyom ezen alkotások boncolását. Nem tesz jót a léleknek.

Frederick2 2023.01.06. 13:52:17

@Deansdale: Félelmetes belegondolni, hogy American Krogan kijátszotta a Bioshock trilógiát, a Last of Us 1-et és 2-t, az Assassin's Creed Valhalla-t, a Watch Dogs 3-at, a feminista Wolfeinsteint - csak hogy elkészíthesse róluk a kritikáit!

Hogyan bírta el ezt lelkileg? Olyan videójátékokat végigjátszani, aminek nem azonosulsz sem a koncepciójával, sem a karaktereivel?

Elképesztő kínoknak tette ki magát!

Deansdale 2023.01.06. 14:22:55

@Frederick2: Szerencsére van elég film, sorozat és játék amiben nincs túl sok propaganda. Én elsősorban az animékre kattantam rá egy ideje, minden szezonban van 2-3 ami érdekes és nézhető. Nyugatról kevés a jó újdonság, de néha azért megerőltetik magukat, a Top Gun 2 pl. kifejezetten jó volt. Ezek mellett marad a nosztalgia, régi cuccokat nézek újra. Amiről előre lehet tudni, hogy gyökér propaganda, azt eleve le se töltöm, nem bosszantom magam szarokkal és nem pocsékolom rájuk az időmet.

vodkasprite 2023.01.06. 17:12:23

@Frederick2: Tudni kell felismerni, hogy már mással szeretnél foglalkozni, mégha adott esetben az új hobbi még nincs is meg.

Frederick2 2023.01.06. 17:36:54

@vodkasprite:

A Last of Us témát félreértetted. Ott nem azért tervezgettem a kritikát több hónapon keresztül, mert nincs értelmes hobbim, ezért kell valami pótcselekvés. Hanem mert rendkívül zavar mindmáig az, hogy az a woke toxikus szar mindmáig szent áhítat tárgya a hazai gamerek között (jó ismerőseim között is); senki nem fogalmaz meg róla kritikát sem blogon, sem vlogon; aki kifejezi nem tetszését, azt leparasztozzák ("Gyöngyöt a disznók elé!" - fogalmazta meg gúnyosan a PC Guru egyik szerkesztője egy podcast-ben). Ezért gondoltam, hogy talán én szembe megyek az árral.

A mai nap gondoltam végig, hogy ha én foglalkozom vele (végigjátszás, jegyzetek, vázlat, kritika), akkor azzal egy rakás értékes idő és energia megy el rá. Elmélyedhetek egy gagyi franchise gagyi világában - ami kb. olyan, mint többször elmenni egy olyan vendéglátó helyre mulatni, amit utálsz, és szarnak tartasz. A végén odáig jutottam: NEM FOGLALKOZOM VELE! Az értékes időmet és energiámat belefektethettem másba.

Attól nem kell tartanod, hogy American Krogan mintájára sorozatban fogom fogyasztani és kritizálni (nem videóban, hanem blogon) a woke filmeket, a woke sorozatokat és a woke videójátékokat. Egy ideig csodáltam érte. Mára inkább úgy gondolom, az idejét vesztegeti, és önmagát mérgezi ezekkel a toxikus kulturális termékekkel. Miközben tehetne értelmesebb dolgot is: önfejlesztés (Vodkasprite), közösségépítés (VT135). Esetleg készíthetne értelmesebb és értékesebb tartalmakat is (Keny).

Igen, érdemes gondolkodni, melyik utat járja az ember.

vodkasprite 2023.01.06. 20:46:41

@Frederick2: inkább arra akartam rávilágítani, hogy most hogy megszületett a szilárd felismerés a részedről, hogy nem foglalkozol tovább a woke univerzummal, mert csak felkúrja az agyad, útelágazáshoz érkeztél. Gratulálok! Ez az a felismerés, máris überelted az emberiség nagy részét, akik erre a felismerésre sosem fognak eljutni.

Amikor én úgy döntöttem, hogy félreteszem a Netflix, HBO-t, Partizánt, híroldalak 97%-át, stb... akkor hirtelen nagyon sok szabadidőm lett. Eleinte még csak azt tudtam, hogy mostantól valami mással foglalkozom, de azt még nem, hogy pontosan mivel.

Az elején unatkoztam is kicsit, mert a "nagyobb projektek" elkezdéséhez/folytatásához még nem volt meg a kellő elhatározásom. Aztán feltaláltam magam. Persze azóta sem lettem sajnos 100%-ban az értelmes projektjeimre fókuszáló önfejlesztő mester, de dolgozok rajta. Kis lépésekben.
süti beállítások módosítása