HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Intő jelek

2011.08.03. 16:35 Deansdale

"A WHO becslése szerint évente legalább 2,8 millió ember hal meg az egészségesnél magasabb testsúly következtében kialakuló betegségben – közölte a KSH." (HVG.hu)

"2008-ban a világ 20 évesnél idősebb népességének 35 százaléka volt túlsúlyos, és közülük 200 millió férfi és 300 millió nő már elhízottnak számított. Az elhízottak aránya a világ népességében 1980 óta megduplázódott (...)"

De még mindig biztosak benne, hogy a szénhidrátgazdag táplálkozás a helyes. Egyél több gabonát! Lehetőleg teljes kiőrlésűt. Hátha te nem döglesz bele, mint évente majd' 3 millió másik szerencsétlen.

A HVG nem említi, de az eredeti WHO-s adatokban benne van, hogy a világon 2010-ben 43 millió 5 év alatti(!) elhízott gyerek volt.

Nézzük a WHO szerint mi okozza az elhízást: "an increased intake of energy-dense foods that are high in fat, salt and sugars", vagyis a kalóriadús ételek növekvő bevitele, amikben sok a zsír, a só és a cukor. Hát először is a zsírnak semmi köze a dologhoz, másodszor pedig a sónak meg aztán végképp. A modern nyugati ember alig eszik valami zsírt, viszont két pofára tömi a szénhidrátot - ideje lenne felébredni végre. A tejtermékünk és sonkánk, szalámink mind "zsírszegény", a sovány(!) húsokat olajban sütjük és jól lecsepegtetjük, vaj helyett margarint teszünk mindenbe, a zsíros kenyér divatja pedig jó 20 éve elmúlt. Feleannyi zsírt sem eszünk, mint azok a 100 évvel ezelőtti emberek, akik azt sem tudták mi az hogy "kövérség által okozott halálos betegség". El lehet gondolkodni a tényeken.

A WHO ajánlásai:

- limit energy intake from total fats;
- increase consumption of fruit and vegetables, as well as legumes, whole grains and nuts;

Vagyis együnk kevesebb zsírt és több teljes kiőrlésű gabonát.

*** csúnyát mondás ***

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás elhízás táplálkozástudomány piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása