HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Kapcsolati tanácsadás nőktől? Csak óvatosan!

2011.08.19. 12:27 Deansdale

Már említettem, de most kifejtem bővebben, hogy férfiak nőktől általában sose fogadjanak el párkapcsolati tanácsot, mert azok 98%-a nem működik, értelmetlen vagy téves. Vonatkozik ez a legnagyobb őszinte jószándékkal adott tanácsokra is, sőt, sokszor ezek a legveszélyesebbek.

Ennek fő oka, hogy a nők a legtöbb esetben nincsenek tisztában a saját működésükkel. Ez a kijelentés egyesek számára talán nagyképűségnek tűnhet - sebaj, az okosabbak tovább olvasnak és meglátják, hogy igazam van.

Gyakran előfordul, hogy egy nő arról beszél, milyen tulajdonságokat talál vonzónak egy férfiban. Ha a kinézetre vonatkozóakat félretesszük, a többi elvárás ígéretesnek tűnik a szerelemben balszerencsés férfiaknak, hiszen általában ilyesmikről van szó: a pasi legyen kedves és megértő, intelligens, legyen jó humora, tudjon a nőre figyelni, stb. Namármost ez mind szép és jó, csak az a gond, hogy tele a világ ilyen pasikkal, akik a kutyának sem kellenek. Hol van tehát ez a kutya elásva?

A nők számára alapvetően kétféle férfi létezik, csak erről nem beszélnek, és sokszor nem is nagyon tudnak (tudatosan). Az egyik csoport felkelti az érdeklődésüket, a másik nem. Ez a második csoport gyakorlatilag láthatatlan a nők számára. És amikor arról beszélnek, hogy milyen egy vonzó pasi, valójában azt fejtegetik, hogy milyen szempontok szerint választanának az első csoportból. A legtöbb férfinak viszont olyan tanácsra lenne szüksége, hogy hogyan kerüljön át a második csoportból az elsőbe - de a nők "bölcs szavai" erre egyáltalán nem vonatkoznak.

A gond ott van, hogy a második csoport - ami a nők számára nem is létezik - a férfiak 80%-át teszi ki. Ezekkel a nők csak végszükség esetén állnak szóba - ez régen azt jelentette, hogy a nagyi kifejezett tanácsára; manapság inkább azt, hogy csak 30 fölött, amikor a bulizásnak már vége, és sürgősen kéne a házasság meg a gyerek. És aki ebben a csoportban van, az hiába intelligens, jú humorú és megértő, csak figyelheti, ahogy a fiatal csajok az ostoba, faarcú - és olykor bűnözésre hajlamos - "menő csávókkal" buliznak. Mert hát a nők inkább választanak az első csoportból olyat, aki nem felel meg az elvárásaiknak, mint a második csoportból olyat, aki igen. Ennek oka a szexuális vonzalom, amit nem lehet irányítani. Ahogy egy férfi szívesebben választ szexuális partnernek egy bombanőt, aki butácska, mint egy háromdiplomás bányarémet, úgy a nők szívesebben választanak szexuális partnernek egy magabiztos, erőt sugárzó pasit, mint egy olyat, aki az orra alatt motyog és elpirul ha szólnak hozzá. Tehát a fentebbi kijelentést úgy lehetne pontosítani, hogy egy férfi hiába intelligens és jó humorú, ha nem magabiztos és erős, akkor a nők nem fognak rajongani érte. Ezzel szemben egy férfi hiába buta és humortalan - ha magabiztos és erős, a nők a lába elé fogják vetni magukat. A "mindent vivő" kombináció persze az, amikor túlteng az önbizalom, magas a státusz, és még az IQ meg a humor is passzol: ezért van az, hogy a Harrison Ford-félék még Leia hercegnőt is megkaphatják. Sőt, nem csak "megkaphatják", egyenesen derékig járnak a nők tömegében, akik a lábuk elé vetik magukat.

Sokat gondolkodtam Elvis Presley egyik slágerén, amit nemrég újra felkaptak: "A little less conversation, a little more action please" - vagyis "Kicsit kevesebb dumát, és több akciót". Akció alatt nyilván sejtjük mire gondol - ha te nem, akkor nincs sok keresnivalód a nőzési tanácsadás sorai között :) Nade hogy is van ez az egész? Ha egy átlag Jóska ezt mondaná egy átlag Julcsának, feltételezhetően egy pofont kapna, vagy csúnya szavakat, de az biztos, hogy nem lenne belőle több szex. Miért van az, hogy Elvisnél ez mégis működik, és nők össze-vissza nedvesednek amikor ezt meghallják?

Kis kitérőt tennék, mert egy fontos dolgot itt meg kell értenünk: az átlag férfi azt hiszi, hogy az átlag nő "erényes", és ezért nem lehet neki ilyeneket mondani. Ez tévedés. Minden nőnek lehet ilyeneket mondani, mert a nők cseppet sem erényesebbek mint a férfiak, sőt. Elvis szavai tökéletesen rávilágítanak a női lélek eme "sötét foltjára", miszerint lehet velük szinte durván, lekezelően bánni, és ez tetszik nekik. Illetve tetszhet - ha a megfelelő személy csinálja. Ne higgyük azt, hogy ez csak laza erkölcsű, "mindenki őt szereti" típusú csajoknál van így. Még az elnök felesége is valószínűleg mosolygott a szája szegletében mikor Elvis énekelt.

A lényeg, hogy a nők önként és dalolva mindent megtesznek az első csoportba tartozó pasikért - de a többiért semmit. Elvisnek nem baj ha felhajtva hagyja az ülőkét vagy a padlón hagyja a koszos zoknit. Sőt, még az is bocsánatos ha rúzsfoltos gallérral jön haza. Átlag Gézának viszont pokol az élete, ha nem csavarja vissza a fogkrém kupakját, és már azért is félóra rikácsolás + két nap durci a jutalma, ha az utcán megnéz valami csirkét.

De - az eredeti témához visszakanyarodva - egy nő nem igazán tud erről az egészről tudatosan. Ha megkérdik, milyen pasit akar, Elvis jut az eszébe, és azt kezdi el magyarázni, hogy milyen lenne Elvis "javított verziója": legyen hűséges, kedves, odafigyelő, stb. Átlag Géza ezekkel semmire sem megy.

És ez még a jobbik eset, mert ezeket a tanácsokat legalább jó szívvel adták. Vannak akik azt mondják, költs több pénzt, vagy nyalj segget. Valentin napra gyémántos gyűrű, karácsonyra új autó és nercbunda, és tuti a siker. Hja. Ezeket felejtsük el a leggyorsabban. Egy nő bugyija sosem lesz nedvesebb ékszertől vagy virágtól - esetleg hálából hajlandó lesz megosztani velünk "a világ legértékesebb punciját", ami végülis eredmény, de mégsem ugyanaz, mintha azért tenné, mert őrülten kíván minket.

Kitől fogadjunk el csajozási tanácsot? A legjobban akkor járunk, ha azokra a férfiakra hallgatunk, akiknek először nem ment, de aztán belejöttek. Ezek tudják, hogy mit csináltak rosszul, tudják milyen az ha nem megy, de azt is tudják, hogy hol kell csiszolni a siker érdekében. A "természetes" tehetségeknek nem biztos, hogy vannak jó tanácsai, mivel nekik természetes az egész, és legtöbbjük nem is érti miért kell egyáltalán tanácsot adni, hiszen a csajozás "megy magától". Persze, nekik. És nem értik, hogy másnak miért ne menne.

Nőktől talán ha minden tizedik tanácsnak van értelme, de azoknak is inkább csak akkor, ha az ember ki tudja hámozni a lényeget:

"nagyon kacér szemű" - értsd: látszik a tekintetében az önbizalom, mer "megharapnálak" tekintettel nézni egy nőre.

"nem szeretem a tul ramenos pasikat." - az a "túl rámenős", aki feleannyit megenged magának mint Elvis, csakhogy közben ő nem Elvis. Magyarul a "túl rámenős" csak egy kód szöveg arra, hogy "nem alfa".

"kisugárzás, kémia" - nesze semmi, fogd meg jól. Kód szöveg arra, hogy nedvesedjen a bugyi a jelenlétében, de az illető csaj azt nem tudja megmondani, hogy miért.

"[Mi vonzó egy pasiban?] A hatása másokra, a magabiztossága, a kisugárzása. Hogy biztonságban érzem-e magam vele!" - na ez egy valamirevaló tanács, amit nem kell sokat magyarázni.

"szenvedélyes szerető" - nem gyöngéd, hanem szenvedélyes! A nők a vad szexet élvezik a leginkább, de ahhoz megfelelő partner is kell.

Most lássunk pár példát az igazán rossz tanácsokra:

"legyen önmaga" - Ha ez működne, nem lenne szükség erre a tanácsra. Az egyik leggyakoribb és legsemmitmondóbb ostobaság randizás terén. Arra vonatkozik persze, hogy aki alfa, az alfa. Aki nem az, az semmit nem tud kezdeni ezzel a blődülettel.

"hordozza tenyerén a nőt" - Ez a nőknek csak kényelmi bónusz, szexuális vonzalom terén nem segít, sőt, akár ronthat is, ha a nő azt érzi, hogy a férfi a pénzével akar bejutni a bugyijába, mert máshogy nem tud.

"Tegyen úgy, mintha csak a kedvese létezne a számára és halmozza el lelkileg-testileg" - Az egyik legrövidebb út a szakításhoz, illetve a kapcsolatokon belüli szexmentességhez. Egy nőnek semmi sem kevésbé vonzó, mint egy nyámnyila, dróton rángatható házi rabszolga. Egyetlen nő sem hercegnő (na jó, talán a hercegnők igen, de velük randizni nem téma ezen a blogon :), és ne is kezeljük úgy, mert azzal magunk alatt rágjuk a fát.

"van ereje gyengének lenni" - Ez sokkal bonyolultabb téma annál, mint hogy itt két mondatban kifejtsem, mindenesetre a "kezdőknek" pont az ellenkezője a javallott: erőt mutassanak, ne gyengeséget. (Persze azt sem kell túlzásba vinni, de ez megintcsak egy másik téma.)

"legyen gyonged es figyelmes" - Ez az egyik legtipikusabb félrevezetés. Aki gyöngéd és figyelmes, az legtöbbször el sem jut a hálószobáig, vagy ha igen, ott elég gyakran hallja, hogy "fáj a fejem" - miközben a nő a falat is lebontja ahogy a munkahelyi főnökével vagy a jógaoktatójával agyba-főbe kefélnek. Az esetek 95%-ában a gyöngédségre való felkérés kód szöveg arra, hogy a nő nem kívánja eléggé a pasit ahhoz, hogy oltári szexet csapjanak.

"ne a pénzkeresés legyen már az élete célja!" - egy férfinak kell hogy legyen életcélja a nő mellett, sőt, azt kell hogy mondjam, a nő fölött. A nők szeretik az ambíciózus férfiakat, mivel nekik általában magasabb a státuszuk is. A gond ott van, ha a férfi a munkahelyen oroszlán, otthon meg nyuszi. A megoldás viszont nem a "mindenhol nyuszi", hanem a "mindenhol oroszlán"...

Nade vannak azért kivételek is, bár ezek sokszor nem is tanácsok, inkább csak női "elszólások":

"He knows how tired I am at the end of the day, and though he’s just being considerate, instead of asking me if I’m in the mood for sex, I long for him to be a bit masterful and say: “I want you. And I want you now.”" - "Tudja, hogy munkából hazatérve fáradt vagyok, és megértő akar lenni mikor rákérdez, van-e kedvem szexelni, de valójában arra vágyom, hogy legyen férfiasabb és mondja azt: Akarlak. Most." Az előző cikkhez tartozott ez is, de külön cikket írtam miatta :)

"Learn to tolerate conflict. So, my basic advice to men who want to know what to do to gain respect in their relationship is to practice and learn to be more comfortable in male/female arguments." - "Tanulja meg elviselni (kezelni) a konfliktusokat. Ahhoz, hogy a nő tisztelje a kapcsolatban, a férfi gyakorolja és tanulja meg kezelni a férfi/nő konfliktusokat." Itt Dr. Helen arról beszél, hogy a férfi ne adja be automatikusan a derekát a nő első nyaffantására, sőt, ne hátráljon meg akkor sem ha a nő veszekedésig viszi a dolgot. Egy férfi álljon ki magáért és az igazáért, akkor is ha nehéz és fárasztó - még a saját nőjével szemben is. Ez egy bonyolult téma, de első lépésnek ez egy igen jó tanács.

És egy meglepő blogbejegyzés húszmillió évvel ezelőttről: Csajozási tanácsok pasiknak. Egy nőtől! Legalábbis ezt írja magáról, én kétlem hogy az lenne :) A tanácsok többsége jó, és nem csak 17 éveseknek.

A téma hatalmas, további cikkek is várhatóak :)

 

Eddig 9 komment érkezett

  • 1.  Manu (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 12:03

    Elnézést, hogy beleszólok ebbe, csak egy aspektus:
    Az evidens, hogy a nők az alfahímet akarják, viszont az egy óriási tévedés, hogy valaki alfahímnek álcázhatja magát. Ez sajnos nem így van: azzal, hogy egy pasi bunkón és erőszakosan viselkedik( mert ezt leste el az alfahímtől), a nőket még nem veri át. Ez evolúciós dolog, és igaza volt annak a nőnek, aki "kémiáról" beszélt, mert a nők teljes biztonsággal "kiszagolják" (nem szó szerint szagról:)).
    Tehát inkább maradj, aki vagy (annak a nőnek az állításában is volt némi igazság, aki azt írta, légy önmagad:)), és ne akarj alfának látszani, ha egyszer nem vagy az.
    Jó hír, hogy azért a nem-alfahímek is elkelnek, mert a nőknek van egy kettős természete, ami egyszerre akarja az alfát és a megbízható, "rendes" pasit, csak persze egy személyben lehetetlen megtalálni. Az alfa amúgy sem hűséges típus, így párkapcsolatra mégis a "megértő", "figyelmes", "empatikus" férfiak lesznek jók (megint jól látta egyik-másik válaszadó). No persze itt most nem tudom, hogy kalandról vagy párkapcsolatról beszéltél...
    A nagyon extrémen nyomik meg hiába is próbálkoznak, de sajnos ilyen az élet: férfiban és nőben is van evolúciós zsákutca, és ezen semmilyen álca nem segít.

  • 2.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 12:42

    @Manu:

    Én meg azt mondom, hogy az sem beszélt teljes butaságot, aki az elhalmozásról írt (magyarul pénzes legyen), mert ez viszont tapasztalat. Én is olyasfajta férfi vagyok, akiről Deansdale írt, hogy nem születtem alfának, de azt hiszem azzá lettem. És mindössze az által, hogy keményen dolgozva sikeres (relatív) lettem az életben, a sikeres ember pedig már népszerűbb. Persze ebben benne lehet az is, hogy az ilyen ember magabiztossá is válik.

  • 3.  Manu (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 12:49

    @Vasgerinc:
    Hogy a pénzes pasikhoz vonzódnak nők, az igaz, de ennek semmi köze a fizikai vonzalomhoz. Prostitúció mindig is volt, és ez is az egyik formája.

  • 4.  Manu (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 12:50

    "Mindig is" alatt értem: mióta magántulajdon és anyagi javakban egyenlőtlenség van. Vagyis hát, pénzért lehet venni nőket, akár hosszú távra is:)

  • 5.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 13:11

    Nem kell elnézést kérni, azért van a blog hogy mindenki beleszólhasson :) Sőt, nekem csak öröm hogy élsz a lehetőséggel :)
    És ez akkor is így van, ha történetesen bizonyos dolgokban nem értünk egyet. A vita csiszolja az ember nézeteit, a totál egyetértés nem vezet sehová :)

    Alfává válni lehet, bár ennek nyilván vannak fokozatai. Munkával, tanulással el lehet jutni a "láthatatlan" kategóriából oda, hogy elfogadhatóan dekoratív hölgyeknél is legyen esélye az embernek. Brad Pitt vagy George Clooney viszont nyilván csak egy van, és az nem "tanulható". Dehát nem is az a lényeg, hanem az, hogy az önkéntelen cölibátusban élőket szerelemhez segítsük :D

  • 6.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 13:32

    @Manu:

    Persze olyan szinten nincs, amikor egy 90 éves vén kecskéhez akarnak hozzámenni, viszont amikor az ember azt tapasztalja, hogy egy ideig nagyon meg kellett küzdeni egy nő kegyeiért, aztán később pedig mennek rá csőstül akkor is, ha tudják, hogy nem veszi feleségül, sőt csak egy kaland lesz, akkor bizony így is vonzódnak hozzá.
    Ezért mondom, hogy lehet ehhez köze annak, hogy az ember magabiztosabbá vált, ezzel a magabiztossággal fog beszélni, vagy akár csak nézni, és máris megvan minden.

  • 7.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 14:09

    VG, az elhalmozással vigyáznék a helyedben. Egy nő igazából azt találja vonzónak, ha erőforrásaid VANNAK. Ennek nem szerves része, hogy át is kell adnod neki :) Sőt, ha túlságosan beleszokik a megemelkedett anyagi körülményekbe, a végén úgy érezheti, hogy ez neki tőled függetlenül is "jár", és ekkor jön a válási herce-hurca a vagyonnal, rosszabb esetben gyerektartás, stb.

  • 8.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 08. 22. 14:24

    @Deansdale:

    Ugyan már, ezekkel tisztában vagyok, ráadásul ez egy más tészta. Amikor vele megismertük egymást nem is tudta, hogy ki vagyok mi vagyok, milyen vagyonom van. Feltételezem, hogy akkor már jóval magabiztosabb volt a megjelenésem, persze ettől még a leírtak igazak.

  • 9.  infiniium (Válasz erre)
    2011. 09. 01. 7:52

    Ha elhisszük a "semmi sem tanulható" meg az "az légy aki vagy" teóriákat, akkor meghazudtoljuk a katonasági kiképzés, a művelődés, és minden más jellemformáló dolog működését. Ahogy azok működnek, ez is működik, csak itt jön a "nőzésre zsigerből elutasító" hozzáállás.

5 komment

Címkék: tanácsadás ismerkedés kapcsolatok randizás nőzés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilja4ever% 2014.12.30. 13:43:52

Kedves Deansdale! Iszom szavaidat,nagyon jól fogalmazol,le a kalappal! privibe lenne sok kérdésem még a nőkkel kapcsolatban,leköteleznél ha megtudnánk ezeket beszélni,mert látom te szakértője vagy a Női nemnek,végre v ki. Remélem még jársz az oldalon! vagy irhatsz az email cimemre: minerva999@freemail.hu

DennisVT1 2016.01.19. 00:19:57

Imádom, hogy mindig van hova belinkelni ezt az írást, mert mindig van nő, aki valakit meg akar tanítani csajozni. Most libsifemcsi vágott bele odaát:)

GABOR2 2016.06.04. 12:25:23

"És aki ebben a csoportban van, az hiába intelligens, jú humorú és megértő, csak figyelheti, ahogy a fiatal csajok az ostoba, faarcú - és olykor bűnözésre hajlamos - "menő csávókkal" buliznak. Mert hát a nők inkább választanak az első csoportból olyat, aki nem felel meg az elvárásaiknak, mint a második csoportból olyat, aki igen. Ennek oka a szexuális vonzalom, amit nem lehet irányítani."

Van egy korszak amikor megy a bulizás igen... Aztán meg majd kell a gyerek. És akkor... ha az alfa nem teljesítni a nő elvárásait akkor repül. És ki az aki fogja? A béta. Kinek lesz gyereke? A bétának. A nőknek kell a stabilitás, hogy meg lehessen bízni a partnerben. Az alifát nem lehet irányítani, hajta a tesztoszteron, nem lehet rá építeni.

Deansdale 2016.06.04. 13:04:20

@GABOR2: Ez, ha igaz lenne is, durván lekezelő a bétákkal szemben. A normális férfiak várják ki csöndben a sorukat és elégedjenek meg a kiégett harmincas nőkkel, akik méltóztatnak leereszkedni hozzájuk amikor már nem elég vonzóak ahhoz hogy a jobb pasik szóba álljanak velük?

A nagyobbik baj, hogy nem is mindig működik ez rendesen, mert az esetek többségében a gyerekek jönnek az alfáktól, a bétákkal csak neveltetni akarják őket. Még ha nincs is gyerek mikor a nő összeházasodik egy bétával simán megcsalhatja és ki tudja kié lesz a gyerek. Amilyen múltja az ilyen kiégett harmincas nőknek van, senkinek ne legyenek illúziói a hűséggel kapcsolatos nézeteikről.

Annyi biztos, hogy egy férfinak csak segíthet az életén ha megtanulja hogy a nők mit tartanak vonzónak. Jobb családot alapítani egy fiatal, és lehetőleg nem csapodár nővel, mint csöndben várni a leharcolt vénlányokra.

2016.06.04. 14:43:15

@Deansdale:
"Jobb családot alapítani egy fiatal, és lehetőleg nem csapodár nővel, mint csöndben várni a leharcolt vénlányokra."

Ott a pont!
Alapelv:

HA HÁZASODSZ IS:
- Kizárólag szűz nőt vegyél el!
- Olyat, aki fiatalon akar családot!
- Lehetőleg 20 év alattit!
/A többi nőt csak szexre használd, elsősorban alkalmi szexre. Más jellegű párkapcsolatra már egyáltalán nem alkalmasak./

Miért?

1.
Mert sokkal kisebb az esélye, hogy megcsaljon vagy váljon:
- www.dailymail.co.uk/news/article-2733220/Women-don-t-sleep-wedding-happier-marriages-men-play-field-without-worry-study-finds.html
- socialpathology.blogspot.hu/2010/09/sexual-partner-divorce-risk.html
Minél több férfival volt a nő előtted, annál valószínűbb, hogy elhagy, vagy hogy félrekefél. Emiatt a legjobb választás hosszú párkapcsolatra a szűz nő. A többi alkalmatlan erre a célra.

2.
Másik ok a sok közül, hogy minél fiatalabb a nő, annál egészségesebb lesz a születendő gyereketek. A női petesejtek nem úgy termelődnek, mint a spermiumok. Nincs állandó újragyártás. Egyszer le lett gyártva, és kész, annyi. Ebből következik, hogy minél több idő telik el a megtermékenyítéséig, annál több sérülés éri a sejtet (vegyszerek, sugárzás, stb.). Egy 30 éves nőnek 2X akkora az esélye, hogy debil gyereke legyen, mint a 20 évesnek, pusztán a fentiek miatt. Jelentős részt a nők mai szülési idejének (25 év felett) tudható be az, hogy ennyi beteg meg károsodott gyerek születik a nyugati társadalmakban (allergia, érzékenységek, kisebb-nagyobb hibák, rendellenességek, akár torzulások, Down-kór, stb). Régebben nem volt ennyi, mivel akkoriban 10-12 évvel hamarabb kezdtek szülni a nők. Biológiai szempontból az ideális időpont a szüléshez a nők számára a 15-25 közötti kor. Ekkorra már kifejlődnek, viszont 25 évesen még nem sérült annyira a bennük lévő petesejt. Egyénenként persze kicsit eltérhet pár évvel, de alapvetően ez a legjobb. A 25, de még inkább a 30 utáni szüléseknél jóval nagyobb az esély az elvetélésre; arra, hogy nem termékenyül meg; meg arra, hogy beteg lesz a gyerek. Egyszerűen minél később kerül felhasználásra egy női petesejt, annál több hiba keletkezik benne, aminek a megszületendő gyerek látja kárát.
Ergo azzal érheted el, hogy minél egészségesebb gyerekeid legyenek, ha a feleséged 15-25 éves kora között szüli őket. Nyilván a mai társadalomban a 15-17 közötti kor kizárva, de 18-19 évesen már érdemes elkezdeni. Ráadásul fiatal korban általában a nőnek is könnyebb a szülés, sokkal kisebb a komplikációk esélye, stb.
süti beállítások módosítása