HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Randizás a feminizált szép új világban

2011.08.29. 13:35 Deansdale

Úgy sejtem, a dívány cikke a legtöbb embernek nem sokat mond, amikor Neil Strauss könyvére hivatkozik, vagy a "The Pickup Artist" c. tévéműsorra. Épp ezért a megtévesztő cím... megtévesztő.

"A szexista nő szereti, ha egy férfi agresszív"

Szó sincs itt semmiféle agresszióról vagy szexizmusról, épp csak a modern feminizált és túlpszichologizált világban már egy "vetkőztető" tekintet is agressziónak minősül, ha meg egy nőnek ez mégis bejön, akkor "azzal a nővel valami baj van". A cikkben hivatkozott tanulmány nem több, mint feminista propaganda, ami a magyar írásból nem biztos hogy átjön, de az eredetiben még elsütnek olyanokat, hogy "male privilege" (férfielőjog) és társai.

Kezdjük azzal, hogy miről is szól az említett könyv és a tévésorozat. Központi témájuk az úgynevezett PUA-k világa, ami szabad fordításban "csajozóművészt" jelent. A nyugati világ viszont épp egy olyan korszakát éli, amiben egy férfit azonnal megbélyegeznek, amint beismeri, hogy érdeklik a nők. Na jó, régen sem volt épp közszeretetnek örvendő hobbi Casanovának vagy Don Juannak lenni, de legalább nem üldözték őket mindenféle agyatlan pszicho-blablával és feminista szlogenekkel. Manapság pedig ez zajlik: a médiából megtudhatjuk, aki csajozik, az szexista nőgyűlölő szemét. Hogy ez mekkora sületlenség, azt a vak is láthatja, dehát modern korunk nem épp éleslátásáról vagy szókimondásáról híres.

Mit is csinálnak ezek a csajozóművészek? Leugranak a bárba vagy a parkba ismerkedni, aztán megbeszélik a neten, hogy hogy sikerült, melyik szöveg vált be és melyik nem, stb. Az okosabbja emellett tanulmányozza a szociológiát és az evolúciót, hátha rájön, mi is a női lélek rejtelmeinek kulcsa. Persze a többség a kulcslyukig nem jut el, de mivel sok csajt leszólítanak, a hálószobáig olykor igen. A lényeg, hogy a legkevésbé sem nőgyűlölők vagy agresszívek. Esetleg lehetnek fárasztóak, de ott még talán mégsem tart ez a sanyarú világ, hogy egy bárban való leszólításért börtön járjon.

Hogy akkor mégis mivel próbálják őket befeketíteni a feministák meg a média? Hülyeségekkel.

Ott van például a "neg", egy PUA ötlet, amit ismerkedéskor szoktak elsütögetni. Lényegében egy kétértelmű bók, ami esetleg elgondolkodtatja, vagy elbizonytalanítja a hölgyet. Ez a feministák szemében főbenjáró bűn, és kereszteshadjáratot rendeznek ellene, de nézzük meg, mit is jelent a valóságban. A legáltalánosabb példa (egyenesen az egyik PUA "tankönyvből") a következő:

"Jók a körmeid. Valódiak?"

Igen, igen, jól látjuk, ez az a sátánista és nőgyűlölő agresszió, ami olyan félemeletes, hogy az USA-ban egyetemi tanulmányokat végeznek miatta, és még a dívány is cikkben foglalkozik vele.

Isten látja a lelkem, ennél "agresszívabb" technikákat a PUA-k túlnyomó többsége nem gyakorol [a PUA tanácsadás 90%-a abból áll, hogy mosolyogj, húzd ki magad, öltözz divatosan, gyúrj, legyél laza és magabiztos, stb.], csakhogy ennek tükrében nem igazán értem, hogyan lehet ilyet leírni:

"Egy új tanulmány szerint a szexista férfiak agresszív udvarlási stratégiáira azok a kötöttségek nélküli szexet kereső nők ugranak, akik maguk is szexisták."

Broáf.

Illetve hogyne érteném: úgy lehet ilyet leírni, hogy a szerző szentül hiszi, ezek a PUA-k utolsó tetűládák, amiért nem istennőként, hanem lehetséges szexpartnerként tekintenek a nőkre. Ahogy az angolok mondják: kirúgják alóluk a piedesztált. És ez arrafelé nem számít bocsánatos bűnnek.

A PUA mozgalom kezdeteitől él az az ellenmozgalom, aminek fő szlogenje az, hogy az ilyen udvarlási technikák csak a hülye/ronda/sérült csajokon válnak be, mert egy "egészséges és öntudatos" nő sosem bukik a Casanovákra.

Jaja, hát persze.

Az elefántcsont-toronyban élők tipikus nagyképű önáltatása, hogy ők mások, mint "a pórnép", az ő ízlésük kifinomultabb. Arra nem gondolnak, hogy az ösztöneik viszont ugyanazok. Nem véletlen, hogy a gazdag nők nehezebben találnak párt, mert hisz' bennük is ugyanaz a hipergám ösztön működik, ami a legszegényebb gyufaárus lányban: csak olyannal állnak össze, akinek magasabb a státusza, mint a sajátjuk. Egyszóval hiába okoskodik bárki diplomával vagy PhD-vel, úgyis egy sármos úriember ágyában fog kikötni, nem pedig egy szociális analfabéta utcaseprőében. A reklamációkat természet anyánknál lehet benyújtani "evolúciós pszichológia" jeligével.

Mindenesetre a dívány által idézett nagyokosok már megint feltalálták a spanyolvigaszt:

"Az egyéjszakás kalandokat kereső és hímsoviniszta férfiak gyakrabban alkalmaznak agresszív hódítási stratégiákat: versengenek a többi férfival, akiket ugyanaz a nő érdekel, kötekednek a nővel és elszigetelik a nőt a saját barátaitól."

Ép ésszel ezeket leírni lehetetlen.
1. A többi férfival való "versengés" egyidős az emberiséggel, az oka pedig annyi, hogy a nő választ partnert. Mindazonáltal manapság ez már szinte semmi konkrétat nem jelent, és a PUA irodalomban sem esik róla sok szó - hacsaknem annyi, hogy mit mondj a bárban megjelenő másik csávónak, aki ráhajt a nőre akivel épp trécselsz. Ebben pedig semmi agresszív nincsen, sőt; a PUA-k egyik fontos felismerése, hogy a fizikai kakaskodás nem tesz jót sem az egészségnek, sem a csajozási esélyeknek.
2. Kötekednek a nővel?! Na ez lenne az a híres "neg". Ha valaki ezt kötekedésnek értelmezi, az tanúbizonyságot tesz arról, hogy halvány lila segédfogalma sincs a témáról. Egy 10 perce megismert nővel valóban kötekedni minden lenne, csak nem hatékony hódítási stratégia.
3. Egy nőt az akarata ellenére bármitől elszigetelni bűncselekmény, tehát cikkíróink már megint baromságokat beszélnek. Szerencsére én tudom, hogy mindössze arról van szó, a PUA tanítások szerint egy idő után jó ha az ember kettesben tud dumálni a választottjával, mert egy baráti csoport közepén nehéz bensőséges viszonyt kialakítani. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy egy idő után át kell csusszanni vele egy üres asztalhoz egy kis magáncsevelyre, amíg a társasága ott ül tőle pár lépésnyire. Ha ez "agresszív elszigetelés" akkor megeszem a hupikék plüss PUA kalapom.

"Erre a magatartásra azok a nők vevők, akik maguk is kötöttségek nélküli szexet keresnek és negatívan állnak hozzá nőtársaikhoz"

Ez persze ordas baromság, de ha feltételeznénk, hogy igaz, akkor sem jelent semmit azon kívül, hogy ezek a PUA csávók szerencsésen ki tudják szűrni a tömegből azokat a nőket, akik kaphatóak egy kis hancúrra. Most feltehetném a kérdést, hogy na és akkor mi van?, dehát értelmes válasz úgysem születne, a habzó szájú szexistázásból meg már kaptunk eleget.

"A több mint 1200, vegyesen női és férfi résztvevőtől a nőkhöz való szexista attitűdjükről kérdezték őket, illetve hogy belemennének-e rövid, alkalmi szexuális kapcsolatokba. Megkérdezték azt is, hogy a férfiak milyen mértékben rámenősek, ha fel akarnak szedni egy nőt, és hogy a nők mennyire találják ezt a viselkedést kívánatosnak."

Húgyagyúkáim (már bocsánat, de ezek kiverték nálam a biztosítékot) egy kérdőívből akarják eldönteni, ki kivel feküdne le "odakint" a valós világban. Mekkora hülyének kell lenni manapság ahhoz, hogy egyetemi professzor lehessen valaki?
"a nők mennyire találják ezt a viselkedést kívánatosnak"?!?!?! Az attól függ. George Clooney tízből nyolc nőt lépre csalhatna bármivel, Kovács "wowfüggő" Jeromos viszont a legjobb dumákkal felszerelve sem tudna egy randit összehozni, ha az élete múlna rajta is.
Hogy a lópikulába lehetne egy kérdőívből megállapítani, hogy ki hogyan reagál arra, ha odamegy hozzá valaki? Aki odamegy egy nőhöz, az nem csak egy betanult jópofa szöveg, hanem egy komplett jelenség (arcberendezés, ruházat, testbeszéd, testfelépítés, hanghordozás, satöbbi), és az, hogy a nő mit reagál, a legkevésbé a szövegtől függ.

"Kiderült, hogy azok a férfiak, akik nyitottabbak a rövid szex-alapú kalandokra, gyakrabban nyersek és tolakodóak, és ez azoknak a nőknek jön be, akik maguk is hasonló kapcsolatot keresnek."

És ehhez a felismeréshez egyetemi kutatás kellett??? Szent ég...
Másfelől ennek viszont semmi köze a PUA mozgalomhoz, ugyanis a könnyű nyáresti dugás után szaladgáló faszik 99%-a sosem hallott sem Neil Straussról, sem a Pickup Artist c. műsorról. Ne keverjük a szezont a fazonnal. Ráadásul - és ez nem elhanyagolható szempont - ha egy férfi nyitott a kalandokra, az önmagában a legkevésbé sem jelenti azt, hogy szexista lenne vagy agresszív. Tehát az egész cikk egy többszörösen összetett félrebeszélés, amiből mindössze annyit tudtunk meg, hogy a feministák még mindig férfigyűlölők, és különösen azoktól irtóznak akik tudnak bánni a nőkkel. És emiatt feketítik, sározzák a PUA-kat, akikről jó esetben fogalmuk sincs - rossz esetben van, csak direkt hazudnak róluk.

"Továbbá azok a férfiak, akiknek a másik nemhez való hozzáállása negatív és szexista felhangú, a férfiak felsőbbrendűségét bizonyítva gyakrabban döntenek a rámenős technikák mellett, ami azt a célt szolgálja, hogy a nőket "helyre tegyék", mintegy megtörjék és engedékennyé tegyék a hódítás során."

Már megint a "neg", úgy látszik ezek nem bírnak leszállni róla. Talán azért, mert máshol még ennyire sem tudnak belekötni a PUA irodalomba. A "szép köröm, valódi?" szófordulat lehet hogy egy pillanatra elgondolkodtatja a csajt, esetleg még a mérhetetlen önbizalmából is kizökkenti egy pillanatra, de hol a p*csába van ez attól, hogy "megtörje és engedékennyé tegye" a nőt?! Úgy beszélnek a flörtölésről, mintha a férfi leordítaná a nő fejét és megfélemlítené mielőtt a hajánál fogva elráncigálja megerőszakolni. Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek; mindenesetre a tanulmány és a cikk is szánalmas. Akit érdekel a téma, az ne a kritikusait olvassa, hanem szerezzen infót első kézből. Mondjuk tőlem, vagy ha autentikusabb forrást akar, olvassa Neil Strauss könyvét, már megjelent magyarul is.

 

 

Eddig 7 komment érkezett

  • 1.  Manu (Válasz erre)
    2011. 08. 29. 21:02

    "George Clooney tízből nyolc nőt lépre csalhatna bármivel, Kovács "wowfüggő" Jeromos viszont a legjobb dumákkal felszerelve sem tudna egy randit összehozni, ha az élete múlna rajta is."
    És ez a kulcsmondat. Vagyis vagy sármos vagy, vagy nem, ezt nem lehet elsajátítani. Ezek után szánalmas, aki a csajozós oldalakról akarja megtanulni a nőfogás tudományát. Az olyan csajok pedig, akik ilyen felvett, műdumákra, műviselkedésre buknak, akiket bárban, diszkóban lehet felszedni, titeket is minősítenek.

  • 2.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 08. 30. 7:39

    Azért ez közel sem ennyire egyértelmű :)
    Lehet ebben is fejlődni, mint minden másban. Ahogy a főzést vagy a matekot is tanulni kell, úgy ezt is. Persze vannak született tehetségek, de a nagytöbbség nem az - viszont ők sincsenek örök kudarcra kárhoztatva.

    Érdekes módon van rengeteg ember, akiből ez a gondolat (hogy a nőzésben lehet fejlődni tanulással) zsigeri ellenérzést vált ki. Mintha ez valami tisztességtelen dolog lenne, afféle "csalás".

  • 3.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 08. 30. 8:53

    @Deansdale:

    "Érdekes módon van rengeteg ember, akiből ez a gondolat (hogy a nőzésben lehet fejlődni tanulással) zsigeri ellenérzést vált ki. Mintha ez valami tisztességtelen dolog lenne, afféle "csalás"."

    Ha belegondolsz, ez is torzítja az evolúciót, főleg ha olyan modern eszközökön keresztül sajátítják el, mint az Internet.

  • 4.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 08. 30. 9:32

    Hja.
    Az evolúció szétesett, a XXI. század végképp kinyírta :P
    Mára az maradt, hogy mindenki a saját gesztenyéjét kapargatja. És ilyen feltételek mellett akinek van elég esze, az bármibe hajlandó beletanulni azért, hogy több/szebb gesztenyéje legyen. Főleg ha ez nem jár azzal, hogy másokat kellene szivatnia érte.

  • 5.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 08. 30. 10:15

    @Deansdale: Személyenként persze érthető, ahogy az is, hogy az ember a saját rokona életét az utolsó percig mentené mindenféle mesterséges eszközökkel, de attól még tény, hogy az evolúcióba ez beleszól, és egyik sem pozitívan.
    Az egyik miatt olyanok is érvényesülnek a szaporodásban, akiknek egyébként nincs meg hozzá a tehetségük, a másik miatt meg olyanok, akik más körülmények között elhullottak volna és nem örökítik tovább beteg génjeiket.

  • 6.  TCrown (Válasz erre)
    2011. 08. 30. 17:49

    Hát igen:
    - A feministák gyűlölik a férfiakat.
    - A feministák gyűlölnek minden nőt, aki nem gyűlöli a férfiakat.

    Ezt remekül látni egyébként a nokert.hu c. horrorblogon, ahol azonnal beindul a hajtépés, ha valaki nem hajlandó eléggé gyűlölködni. Az nagyon szórakoztató tud lenni egyébként, csak általában rövid, mert az ilyen hozzászólót el is kergetik onnan, általában elég hamar.

    De valami haszna azért az allatkert.hu-nak is akad - nekik köszönhetem, hogy idetaláltam, és ez blog meg nagyon tetszik. :)))

8 komment

Címkék: feminizmus feminista nők nőzés antifeminista antifeminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2015.10.30. 09:32:48

Nem ismerem a teljes sztorit, de nyilván ha vki stabil párkapcsolatot akar, le kell állnia az egyéjszakás kalandok kergetésével.

Deansdale 2015.10.30. 10:02:11

@-JzK-: A könyvet nem olvastam, így nem tudok érdemben nyilatkozni, de szerintem 1. a game a hosszú távú kapcsolatokban fontos csak igazán; 2. az ember nem kergetheti egész életében a puncit, előbb-utóbb muszáj valami értelmesebb célt találnia. Ezek miatt semmiféle ellentmondást nem látok a red pill és a monogám családalapítás között. Annyit kell mindenkinek megértenie, hogy a 20-as évei környékén a legtöbb férfi erősen hormonvezérelt, így nekik papolni a nemesebb célokról teljesen fölösleges. A megkomolyodással meg kell várni, hogy maguktól érjenek be, nem lehet rájuk erőltetni.

Deansdale 2015.10.30. 10:15:38

@-JzK-: A cikket kicsit jobban átnézve viszont meg kell állapítanom, a srác teljesen más szögből közelített a game-hez, mint én. Aki azon feszeng, hogy a game kinek az átverése és hogyan, az valahol teljesen elmegy a koncepció lényege mellett. Én mindigis azt mondtam, a tudás eszköz, amit arra használsz amire akarsz. A tudás nem átverés és nem trükközés, épp csak használhatod ilyen formában is ha ennyit akarsz, vagy valamilyen személyes korlát miatt csak ennyire vagy képes. A game annyira "átverés" amennyire a megoldóképlet használata "átverés" egy másodfokú egyenlet megoldásához.

Az viszont tagadhatatlan röhej, hogy a srác továbbra is úgy öltözködik és viselkedik, ahogy a PUA-k megtanították neki, csak mivel most már nem hajszolja a puncit úgy tesz mintha a korábbi epizód csak afféle tévedés lett volna az életében. Felteszem egy havi fizetésem, hogy a PUA kalandozás nélkül most nem csak a vagyona nem lenne meg, de a boldog családi élete sem. Kicsit képmutató dolog leszólni azt ami az embert a csúcsra juttatta...

Ja, és köszi a linket, a könyvet mindenképp megnézem.

-JzK- 2015.10.30. 11:02:29

@Deansdale:
Lényegében az a sztori háttere, hogy megcsalta az asszonyt, és a könyvet afféle vezeklésből írta meg, a kiindulópont pedig az, hogy a PUA miatt lett szexfüggő. A feleség valami modell, akit aligha szedett volna fel egyszerű újságíróként, a PUA ismerete nélkül. A legfőbb botrány, hogy most aztán a világsajtó úgy tálalja az egészet, mint a fő-PUA "megtérését". Holott egyáltalán nem kéne megtagadni a Red Pillt azért, mert valaki megállapodott, sőt. Egy stabil párkapcsolatban a mai világban még nagyobb szükség van arra, hogy az egyszeri férfi ne bétásodjon el. Könnyű nőcskéket megfektetni sokkal könnyebb (elég csak, ha tudod lökni a vakert, és szebb vagy az ördögnél), mint egy igazán klassz nővel hosszútávú párkapcsolatot felépíteni, megkomolyítani.

Az egészből az lesz, hogy mint Szegedi Csanádot, úgy fogja tenyerén hordozni innentől fogva a megfelelő média.

TrollEdomer 2015.10.30. 13:10:51

Mondjuk szóvátették, hogy bocsánatot azért nem kért, remélem egyértelműen ki fogja mondani azt is, ok túlzásba esett, de módszer attól még jó.
süti beállítások módosítása