HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Rémálom a kisded utcában

2011.09.06. 11:56 Deansdale

Csecsemők hozzátáplálásáról van szó:

"Levágunk egy (fél) szelet kenyeret, épp úgy, mint magunknak, megkenjük vajjal, vagy ha továbbra is tartani szeretnénk magunkat a tejmentes étrendhez, akkor tejszármazékmentes margarinnal és szeretettel odanyújtjuk: „Jó étvágyat, kisfiam/kislányom!” Hát, ezentúl ennyire egyszerű lesz az életünk. A kenyér mellé még megszoptatjuk, ill. egy éves koráig tápszert kínálunk neki (akár pohárból)."
Kenyér, margarin és tápszer. Halleluja.
Aztán csodálkozunk, hogy a kölök nyűgös, allergiás és az istent is összefossa.

"Ha gyermekünk nem szeret még rágni, az esti gabonás tejpépet kínálhatjuk neki reggelire is"
Micsoda megkönnyebbülés...

"A kenyér készülhet bármilyen (teljes kiőrlésű) gabonából (búza, rozs, tönköly) (...) Már volt arról szó, mennyire nehéz jó minőségű tojás- és tejszármazékmentes, nem túl sós kenyeret beszerezni."
Még jó, hogy a tojás, a tej vagy a só sokkal kevésbé káros, mint a gabona - legyen az akár teljes kiőrlésű.

 

Eddig 4 komment érkezett

  • 1.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 06. 12:00

    Bár én is hülyeségnek tartom az ilyen "táplálást", az allergiához sztem nem sok köze van. Meggyőződésem, hogy azokat a vegyszerek okozzák, illetve a túlzott higiénikus nevelés. Nem véletlen, hogy az allergia ritkán veleszületett betegség, sőt ha jól tudom, a legtöbb esetben felnőtt korra alakul ki.

  • 2.  Vasgerinc (Válasz erre)
    2011. 09. 09. 8:59

    Deansdale:

    Táplálkozás témakörben szeretnék kérdezni, nem tudtam hol tegyem ezt meg, ezért az utolsó táplálkozás témakörben közölt posztodhoz írom.

    Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik bármiből bármennyit ehetnek, nem híznak, és olyanokat is, akik óvatos táplálkozással is híznak, vagy kövérek maradnak. Elég valószínű, hogy ez az anyagcserétől függ. Ez persze korfüggő is, de vannak akik életük végéig soványak maradnak zabálva, és fordítva.
    Ezért azt gondolom, hogy elhízás-fogyás tekintetében fontos elem az anyagcsere sebessége. Mostanában próbáltam is tájékozódni, de ellentmondásokat is találtam (mint szinte bármiben lehet).
    Írnál-e egy bejegyzést az anyagcsere gyorsításról-lassulásról és ennek szerepéről?

  • 3.  Deansdale (Válasz erre)
    2011. 09. 09. 9:33

    Nem egyszerű téma (vannak benne ellentmondások, ugye :), de rajta vagyok. Előbb-utóbb lesz belőle valami...

  • 4.  Savrola (Válasz erre)
    2011. 09. 28. 8:47

    @Vasgerinc: Márpedig az anyagcsere a táplálkozástól függ. Egy példa: a paradicsom lektint tartalmaz, ez az anyag áteresztővé teszi a bélfalat és olyan anyagok is felszívódnak, amiknek ki kellene ürülni a szervezetből. Egyszóval helyes táplálkozás mellett az anyagcsere minősége nem korfüggő, 60 évesen is ugyanolyan jónak kéne lennie az anyagcserének, mint 20 évesen. Az igaz, hogy a sok vegyszer is közrejátszik az allergiában, de például az egészségesnek hitt tej és tejtermékek fogyasztása is. Allergiás és migrénes embereknek nem árt, ha kizárják a táplálkozásukból ezeket az (élelmi)szereket, legalább próbaképpen. Ha beválik, szerintem egyértelmű, hogy mit kell ezután tenni.
    Gyermektáplálkozáshoz pedig annyit, hogy a gyerek igyon anyatejet, aztán pedig gyümölcsből és zöldségből kell készíteni neki pépes ételeket, addig amíg nem ehet szilárdat. Nem tart sokáig, sok nem is kell belőle, félre is lehet tenni, sokkal egészségesebb, nem mellesleg olcsóbb is, mint a tápszerek. Nem is nagyon értem, hogy mi viszi rá az anyukákat, hogy leemeljék a polcról azt a szemetet.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás hozzátáplálás táplálkozástudomány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása