HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Egészségügyi gyorskörkép

2011.12.30. 13:14 Deansdale

A HVG egészségügyi rovatát olvasom:

Öt gyerekből egy kövér az EU-ban

Ez egyáltalán nem meglepő, sőt, még az okok sem annyira homályosak. Régen mit ettek a gyerekek? Zöldség, gyümölcs, hús - kevés pékáru és édesség. Nagyszüleink idejében még nem volt chips, kóla meg olcsó bolti puszedli. Mit esznek manapság? Péket pékkel és "kiegészítésképpen" a szénhidrátbombákat, amiket felsoroltam - megspékelve a trendi gabonapelyhekkel. Ha a zsír lenne a hunyó, és a szénhidrát a megváltó, ahogy híresztelik, akkor manapság minden gyereknek csontkollekciónak kéne lennie. De nem az. Feleannyi zsírt eszünk mint nagyszüleink, de ötször annyi szénhidrátot, és nem értjük miért híztunk el.

Az egészséges étrend segít az agynak is

Miféle étrendről van szó? "Jobb teljesítményt nyújtottak a mentális teszteken azok az idős emberek, akiknek vérében nagyobb volt bizonyos vitaminok és az omega-3 zsírsavak szintje". Afelől nyugodtak lehetünk, hogy a legkevesebb használható vitamin a gabonákban van (a rostok vitaminvisszatartó hatásáról korábban már volt szó) - a következtetéseket mindenki levonhatja magának.

Íme a minden idők legtöbb bevételét hozó gyógyszere

Na ez egy igazán érdekes cikk, ugyanis a nevezett szer egy koleszterincsökkentő. Emberek milliói tömték két pofára hosszú évtizedeken keresztül, kétes hatásfokkal, kétes indokolhatósággal. Ugyanis az "új kutatások" szerint a koleszterin nem az a mumus aminek régen hitték. Gratulálok mindenesetre a gyógyszergyáraknak: ez fantörpikus manőver volt. Támasztottak egy fantomproblémát, és kreáltak rá egy szert, ami "meggyógyítani" nem tudta, de kezelni igen - élethosszig. "Forgalmazása első 14,5 évében 125 milliárd dollár (30 ezer milliárd forint) bevételt hozott". Ebből is mindenki vonja le a tanulságokat magának.

És a kakukktojás, ami nem a HVG-től származik, de nem kevésbé érdekes: ugye mindannyian tudjuk már, hogy magyar tudósok "megtalálták a 2. típusú cukorbetegség okát". Itt a válasz.

Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás táplálkozástudomány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása