HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Brit tudósok...

2012.04.10. 14:25 Deansdale

A "brit tudósok" afféle fogalom, a tudományos hülyeségekkel kapcsolatban szokták emlegetni. Ez jutott eszembe, amikor a következő hírt olvastam:

Nagyobb eséllyel diagnosztizálnak autizmust azoknál a gyerekeknél, akiknek anyja elhízottnak számított a várandósság idején - állapították meg felmérésükben amerikai kutatók.

Na jó, ezek nem brit tudósok, de pályázhatnának a címre.

Paula Krakowiak kutatásvezető, a Kaliforniai Egyetem (Davis) munkatársa csoportjával 1004, Kaliforniában született gyereket vont be vizsgálatába, akiknek életkora 2 és 5 év között volt. Közülük 517 gyereknél állapítottak meg autizmus spektrumzavart, 172-nél pedig fejlődési késést. A korábbi diagnózisokat az egyetem intézetében is megerősítették.

Az autizmus spektrumzavarral diagnosztizált gyerekek közül 48-an születtek olyan anyától, akinél terhességi diabétesz jelentkezett, 111-en olyan anyától, aki elhízott volt és 148-an olyan anyától, akinél a metabolikus szindróma valamely eleme - például a magas vérnyomás - jelen volt.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása