HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Reactor: @Egy magyar Sonic rajongó: Most se vagyunk függetlenek a nagyhatalmaktól, az a gond. Hidd el, nem nagy különbség, hogy USA vagy SZU, vagy akár EU, mi mindig is alárendelt szerepben voltunk. Az első ... (2021.02.25. 23:49) Ahol tényleg deficitünk van liberalizmusból és szabadságjogokból
  • Egy magyar Sonic rajongó: @Reactor: én magam éppen csak megszülettem, amikor megtörtént a rendszerváltás, valamint a szovjetek kivonultak Magyarországról. Az én szüleim és nagymamám mesélték, hogy mennyire nem volt jó úgy eg... (2021.02.25. 23:37) Ahol tényleg deficitünk van liberalizmusból és szabadságjogokból
  • GABOR2: Amúgy már magában baromi érdekes, hogy ekkora ott a csökkenés, nálunk meg a sajtó be se számol róla... Nálunk most az van, hogy jaj, nől és úgy tűnik nem fér bele, hogy elárulják, hogy máshol meg cs... (2021.02.25. 23:06) Boldog Karácsonyt!
  • Reactor: @Deansdale: A kapitalizmus legitimálta a társadalom aprózódását. Megjelent a "verseny", az emberek konkurensei lettek egymásnak, nemegyszer halálos ellenségei "nagyhal megeszi a kishalat" alapon. Rá... (2021.02.25. 23:04) Ahol tényleg deficitünk van liberalizmusból és szabadságjogokból
  • GABOR2: @Deansdale: Itthon még megrémítetnek minket, az USA-ban most azt mondják, hogy már áprilisra meglesz a nyájimmunitás és az egész lakosságot be se kell oltani: "We’ll Have Herd Immunity by April" w... (2021.02.25. 23:00) Boldog Karácsonyt!
  • Utolsó 20

Háború a drogok ellen

2013.01.09. 14:04 Deansdale

Ha hinni lehet a statisztikáknak, 2009-ben (utoljára ekkor készítettek ilyen felmérést, azóta vajon miért nem?) az USA-ban a gyógyszertárakban kapható szerek négyszer annyi embert öltek meg, mint az illegális drogok. Angol nyelven ez még jobban hangzik, mert ott mindkettő "drog", csak az egyik legális, a másik nem. Nade félre a nyelvészkedéssel - most akkor hogy is van ez? Ha kendert látnak a kertedben már mehetsz is börtönbe, mert majdnem negyedannyira veszélyes rád nézve, mint a szerek amiket a patikában kaphatsz...

(Ugyanezen statisztikából kiderül, hogy a gyógyszer általi halál a közlekedési balesetek után a második leggyakoribb nem-természetes halálok.)

Bonyolult téma a drogkérdés, mert alapvetően nem vagyok híve az emberek elhülyülésének, és így nem tudom áldásomat adni az agyromboló anyagok legalizálására. Ugyanakkor libertáriusként azt mondom: a kormány ne akarja ellenőrizni a polgárok tudatállapotát; takarodjon kifelé a magánéletükből és a szabadidejük eltöltésének általuk preferált módozataiból. Ha piálni és cigizni szabad, amivel milliók nyírják ki magukat és szeretteiket világszerte, akkor mi a penész indokolja, hogy más dolgokkal ne kísérletezhetne a sok jámbor halandó? ...például olyan növényekkel, amiket Isten ide teremtett és nem tett rájuk tiltó táblát. A kender és a dohány levelei között jogi szempontból szigorúan csak elvi különbség van, gyakorlati nincs. És hát aki egyszer is belegondolt, az rájöhetett, hogy ha nem a keresztény kultúrkör hódítja meg a nyugati világot, hanem valamelyik közel- vagy távolkeleti, akkor most Tokajban tilos lenne szőlőt termeszteni, ellenben az utolsó kóbor kutya is hasist szívna, mert az lenne a normális és az alkohol tiltott. Van ennek értelme? Logikus-e az, hogy a dohányfüstölés azért legális, a kenderfüstölés meg azért nem, mert az egyik régóta divat, a másik meg csak újabban?

A csavar a sztoriban, vagy legalábbis az én személyes részvételemben, hogy életemben nem szívtam el még csak egy hagyományos cigit sem, füvest meg még kevésbé. Tudom, hogy ezen az olvasó jót derül, ennyi erővel marslakónak is kiadhatnám magam - pedig ez az igazság. És hogy akkor minek papolok erről az egészről? Mert minden drogos hullára jut NÉGY olyan, akit a doki által felírt bogyó nyírt ki. Nem kellene ezen elgondolkodni? És most nem akarok következtetéseket szájbarágni, mert többféle irányba is elindulhat az ember agya. Mindenki lyukadjon ki ahová csak akar, de az ég szerelmére, kezdjünk már el gondolkodni...

5 komment

Címkék: egészségügy szép új világ piros és kék pirula pirulák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.01.15. 06:02:26

Egy ilyen pálinkában ízletes országban tényleg idióta aki mindenféle hülye vegyületekkel piszkálja magát.
Kuba a gyógyszeripar jó részének is a blokádja alatt áll, beleértve a mellékhatásokat is. Így világ hetedik legegészségesebb népessége:) A környezetben szétnézve a gyógyszeres életben tartás sajnos olyan mint a téglákon dübörgő mercédesz: az alapcélt leszámítva minden funkciója jól üzemel.

Deansdale 2013.01.15. 08:12:35

"Kuba a gyógyszeripar jó részének is a blokádja alatt áll, beleértve a mellékhatásokat is. Így világ hetedik legegészségesebb népessége:)"
Ezt eddig nem tudtam, de beszédes.

Inaara 2013.01.18. 16:12:12

Hello itt is! :)
A cannabisról jut eszembe: több cikket olvastam mostanában a marihuana gyógyító hatásáról. Ha beírod a gugliba, hogy pl. "hemp oil cures cancer", egy csomó találatot ad meg, nagyon figyelemre méltóak.
www.youtube.com/watch?v=_nm7nqUigFA

Mme.Brioche 2013.01.20. 09:15:35

Pont pár napja mesélt a férjem egy francia gyógyszerről (jobban mondva méregről), ami már nem tudom eredetileg mire készült, de a használat során kiderült, hogy anyagcsere gyorsító hatása van, vagyis afféle fogyasztószer, ezért az orvosok felírták boldog-boldogtalannak, annak ellenére, hogy a használat során az is kiderült, hogy a szívizomra viszont rémes hatással van, szó szerint tönkreteszi a szívet. Ehhez képest a gyógyszerbizottság évről-évre engedélyezte a további forgalmazását, mert a gyógyszerbizottságban a gyógyszergyárak embereit ültetik, mondván nyilván ők a "szakértők". Végülis csak mostanában tiltották be a bogyót, amikor már túl sokan kezdtek meghalni fiatalon, szívrohamban azok, akik szedték, vagy túl soknál diagnosztizáltak visszafordíthatatlan szívkárosodást.

A férjem szerint - aki orvos - a gyógyszeripar a sátán kihelyezett tagozata :-)

Inaara 2013.01.20. 11:01:12

Azt hiszem, a férjed nincs egyedül ezzel a véleményével. :(

Emlékszem, jó pár évvel ezelőtt volt egy Bayer-botrány, mert több százan haltak meg bizonyítottan az egyik koleszterincsökkentő gyógyszerük mellékhatásaként. Biztos, hogy sosem szednék ilyesmit. Egyébként is, ha csak lehetséges (márpedig nagyon gyakran lehetséges, kivéve persze pl. az akut vakbélgyulladást) :) , az alternatív megoldások híve vagyok, eddig mindig beváltak.

A gyógyszerek mellett található tájékoztató a "népnek" szól, s bár ezek a listák is ijesztőek, az igazán durva mellékhatások nem szerepelnek rajta. Úgy tudom, többlépcsős a tájékoztatás: van külön orvosoknak szóló, meg egy "igazi", amit nem tudom, csak ki láthat. :)
süti beállítások módosítása