HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Kifelé az EU-ból, amíg megtehetjük

2017.03.14. 14:35 Deansdale

Március 7-i, genfi sajtótájékoztatóján az EU bevándorlásügyi biztosa, Dimitris Avramopoulos a következőket nyilatkozta:

Az EU észak- és nyugat-afrika minden országában bevándorlásügyi központokat fog létrehozni, mert sajnos nincs elég hivatalos bevándorló. Az EU 27 tagországának hamarosan 6 millió migránsra lesz szüksége, de ezeket értelemszerűen nem az embercsempészek segítségével kívánják beszerezni, úgyhogy a legális bevándorlást népszerűsítő irodákra van szükség afrikában.

Azt is elmondta, hogy a terrorizmusnak semmi köze a migránsokhoz, valamint hogy a legsúlyosabb európai fenyegetések jelenleg a populizmus, nacionalizmus és az idegengyűlölet.

Nem, nem vicc.

225 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrollEdomer 2017.04.10. 10:18:55

Egyelőre egyszerű jogi fogást lehet találni CEUn :) Inkvizició, orosz törvények nálunk egyelőre még ráér a dolog.

2017.04.10. 10:59:41

@Deansdale:
Jó, nem anniyra veszem magamra, meg midnegy is, mert pl. "libsi" emberek között is ha megpedzegetem e témát a másik oldalról, akkor is megkapom, hogy az a baj velem, hogy "túlságosan niytott, hülyeségeket befogadó" vagyok. Így ebben mindenki egyetért:-).

Igen, Soros azon van rajta, hogy a vagyonával az ideológiáját terjessze ezt lehetetlen lenne tagadni. De azért a közvélemény, elég labilis dolog, sztem nehéz stabilan, teljes biztonsággal befolyásolni.

Én egyébként a migráns témában egyetértek azzal, hogy ez egy öngyilkos ideológia és nem kéne eröltetnie viszont a megoldási mód, amit írsz (kitiltani stb., fellógatni - asszem iylen is volt már:-) ez is egy szokásos klisé "hogy most vészhelyzet van, kemény intézkedések kellenek".
Ez is radikális (jogrend, szólásszabadság, "jólét" sutba dobása) s ezzel már épp a védendő nyugati civilizációt is eléggé átformálnád.

Így tulképp arra jöttem rá, hogy orbánék azzal, hogy nem nyíltan besélznek, hanem jogi kifogásokat keresve, hazudozva próbálnak neki ellenállni, ezzel tulképp mindkét irányból a jelenlegi európai civilizációt védik. Bár vlszleg arról van szó inkább, hogy tényleg kb. ennyi áll hatalmában, navigálni.

2017.04.10. 11:02:54

@Deansdale: Én veled értek egyet. Rengeteg radikális intézkedést kellene hozni minden egyes európai országban. Kettő mindenképpen fontos:
1, a kulturmarxista kisöprése
2, egy európai bevándorló-stop érvényesítése (esetleg, amit egyszer JZK ajánlott, hogy a meglévő iszlám "kisebbség" felülvizsgálata, ha a nemzetbiztonság érdeke úgy kívánja, kitoloncolása)
Ez csak akkor valósulhat meg, ha valódi jobboldali kormányok jutnak hatalomra.

A CEU-botrányhoz meg: Kicsit olyan, mintha valaki atombombát akarna robbantani Budapest szívében, több tízezer ember pedig emberjogi aktivisták és progresszív politikusok vezetésével azért tüntetne, mert a robbantónak joga van a gyülekezéshez és a véleménynyilvánítás szabadságához. És amikor a bombaszakértő épp azon lenne, hogy hatástalanítsa a bombát, két oldalról is megragadja a karját egy-egy tüntető, azt kiabálva: "DE HÁT EZ GYÜLEKEZÉSI JOG! EZ VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS!"

A hazai CEU egy ilyen atombomba a magyar államhatárokon belül! Soros &. tsa pedig egy időzített hidrogénbomba Európa szívében! Mi pedig nem hatástalanítjuk, mert "demokrácia és liberalizmus", meg "hol benned a szeretet, öreg?"...

Ez már tiszta elhülyülés. Mi várható még?

Deansdale 2017.04.10. 11:25:23

@kiknekX: Nem akarok nagyon hazabeszélni, hiszen egy kívülálló szemében mindenki egyformán csak a saját igazát védi, de azért látok némi különbséget a jobbos és a balos hozzáállás igazságtartalma és tényszerűsége között. A balosok jobbára csak érzelmi alapon vagdalkoznak, az "érvrendszerük" 90%-a kimerül annyiban, hogy "te rossz ember vagy?! kiközösítelek!", míg a jobb oldalon azért vannak valódi érvek. A progresszív eszme, amit a CEU is tol, tényleg semmivel nem járul hozzá a társadalom fejlődéséhez, csak a beteg fehérellenes és férfiellenes hülyeségeket halmozzák egymásra. De manapság elég egyetlen kérdést feltenni: ki mit gondol a migrációról, és máris kiderül, hogy ki az aki a német, francia, svéd helyzetből képes levonni a megfelelő következtetést, és ezzel szemben ki az aki szándékosan elvakítja magát a szépen hangzó öngyilkos elvek kedvéért. A libsi gondolkodás már a charlie hebdo-val megbukott, azóta csak a hulláját próbálják élesztgetni az orvosi sokkolóval.

"ez is egy szokásos klisé "hogy most vészhelyzet van, kemény intézkedések kellenek""

Mo-n még nincs vészhelyzet, de azért a CEU bezáratása nem is kemény intézkedés. Azt én sem állítom hogy nálunk rögtönítélő kötél általira lenne szükség, de a fent említett EU-s országokban már igen, és egy libsi hülyesereg meg azt követeli, hogy őket kövessük... Az ész megáll. Nekünk, hála Orbánnak, itt elég lenne teljesen békésen és kultúráltan ***nem utánamenni*** a nyugatnak, egyszerűen csak nem akkreditálni a progresszív ideológiát, nem indítani neki egyetemi szakokat, nem hagyni hogy külföldről pénzeljék a médiában, stb. Ennyi kellene és nem több, de sajnos máris van elég agymosott hülye akik ennek is ellenállnak. MÁR ELINDULTUNK azon az úton ami a svédek által mutatott célba vezet, megállni és visszafordulni pedig több energiába kerül, mint ha el sem indultunk volna. Sajnos néhány embernek már az orrára kell koppintani, sajnos már felépültek egzisztenciák és presztízsek a hülyeségre, de minél tovább várunk ezeknek a megszüntetésével, annál nehezebb lesz a helyzet később. Minden egyes lépésért a szakadék felé emberi szenvedéssel kell majd fizetnünk, és EBBEN NEM MI VAGYUNK A HUNYÓK, hanem azok akik a háttérből lökdösnek minket. A CEU-hallgatók esetleges érdeksérelméért nem Orbánt kell okolni, hanem Sorost. Orbán csak egy tumort vág ki az ország testéből, teljesen békés eszközökkel.

2017.04.10. 15:14:11

@Deansdale:

"Puzsér egy fasz... Az utóbbi időben bekövetkezett véleményváltozása elgondolkodtatott, lehet ő is fizetést kap valamilyen Soros-szervezettől."

Igen, Puzsér Sorostól kapja a zsebpénzét. Ahogy te Putyintól, én meg a Klingon Birodalomtól. :P Szerintem hagyjuk ezt a retorikát! Puzsér hülye, mint a segg, lassan lecsúszik TGM* szintjére, ennyi! Nem kell túlreagálni!

*Mondjuk TGM nem csupán hülye, de egyben Soros-geci is.

Aurelius Respectus 2017.04.10. 16:13:03

@Ahasverus: TGM csak azt a fősodorba tartozó újbalos szöveget nyomja, ami ma uralkodó nyugaton és azt hiszi a szerencsétlen, hogy ő a rendszerkritikus :)

KalmanBlog 2017.04.10. 19:23:51

@Ahasverus: Én a hülyeségeikhez való jogukat nem venném el. Nyugodtan taníthatják is. Csak ne nevezhessék magukat egyetemnek, és amit adnak azt diplomának Magyarországon. És mondjuk egy gender szakos ne kapjon diplomásoknak való bért állami szférában - mert az a tudásért járna elvileg.

Ezenkívül azzal sem lenne gondom, ha bejegyeznék maguknak a "buzológia.hu"-t, és egy párezer forintos VPS-ről, amire összedobják a lóvét, terjesztik a marhaságaikat. Ez a szólásszabadság. De a véleményformáló sajtóba nem szabad beengedni őket. Vagy ha szólásszabadsággal jönnek, akkor akkora részben, ahányan vannak. Mondjuk 2-3%. De ne erőltethessék az életellenes hülyeségüket a társadalomra. Ne engedjük, hogy a "szakértőik" kilúgozzák a tankönyveket, hogy megmondják mit kell gondolnunk a történelmünkről, vagy önmagunkról.

Én ennyivel már beérném.

Amúgy vannak olyan emberek is a CEU kötelékében, akik értelmes dolgokat csinálnak. Őket nyilván azért pénzeli, hogy elfogadottságot szerezzen magának. A hazugság csak annyi, hogy az értelmes emberek a CEU nélkül is értelmes dolgokat csinálnának. Ja, hogy akkor nem pénzelné őket Georg Szorosz, ha nem az ő szekerét tolnák vele? Bocsika, a többieket, akik gerinces módon nem állnak CEU zászló alá, őket sem pénzeli. Éjenek meg a piacról, vagy keressenek olyan mecénást, aki nincs a társadalmunk ellen!

KalmanBlog 2017.04.10. 19:50:13

@KalmanBlog: Például Barabási Albert László (fenn volt valamelyik CEU listán) Hálózatok című könyvét olvastam. Értelmes és érdekes a témája, és jól van megírva is. És ez ha lehet még nagyobb baj, mint a gender studies. Ugyanis arról szól, hogy hogyan működnek az emberi kapcsolatok, hogyan terjednek a mémek az interneten. Na most ehhez értő emberek, ha eladják maguknak Sorosnak, akkor igazán kártékonyak tudnak lenni.

Lehet, hogy nekem túl fejlett az igazságérzetem, de egyszerűen nem tudom megérteni, hogy intelligens emberek hogyan képesek a gonosz szolgálatába állni. De hogy megteszik az nem kétséges. Nélkülük nem működne a rendszerük.

Aurelius Respectus 2017.04.10. 19:51:21

@KalmanBlog: Jobb lenne, ha nem terjeszthetnék a hülyeségeiket szabadon, a mostani katasztrofális helyzet is ennek az eredménye. Sokkal szebb világban élnénk, ha mondjuk Miklós cár elküldött volna egy merénylőcsoportot Lenin kivégzésére annak idején.

yotta 2017.04.10. 21:08:57

Újabb elgondolkodtató fejlemény (ha így hangzott el és, ha igaz):

index.hu/belfold/2017/04/10/soros_gyorgy_meguzente_soha_nem_hagyjak_el_budapestet/#32816983

A maradás ilyen erős hangoztatásának nyomósabb oka kell legyen azon felül, hogy Soros mondjuk tényleg azért tartja fenn az iskolát, hogy az ott végzettek beépüljenek a saját társadalmuk szöveteibe, s bomlasszák azt.

yotta 2017.04.10. 21:24:35

@Deansdale: "Az emberek többsége szerencsétlen kretén, aki képtelen a dolgok lényegét és értékét meglátni, ehelyett beszippantják őket az okosabb emberek által generált mesterséges, a dolgok felszínén zajló értelmetlen viták."

Ez egy borzasztó érdekes kijelentés, mert igaznak tűnik, de... nézz légyszíves a saját blogtevékenységed utóbbi éveire és áruld el, egy tízmilliós országban hányan tudják/akarják azt a hatalmas információforrást napi rendszerességgel átfutni, értelmezni, amit te megteszel folyamatosan? 1995 és 2003-4 között magam is résztvettem a napi politikai csatározásokban - akkor még csak fórumok voltak, és tudod, hogy a felkészültséghez napi 12-16 órát (igen, ez nem elírás) rohangásztam adatért, információért stb. Erre már megbocsáss, de közönséges halandó nem képes.

Ezért aztán - ha valaki egy kicsit szeretne tisztábban látni - kénytelen az inputot a fentebb okosabbaknak nevezettektől importálni. Ezt nevezheted őáltaluk történő befolyásolásnak, megvezetettségnek, de hát mit lehet tenni?

Látod, én is megjelentem itt a CEU kérdéseimmel, mert kénytelen vagyok nálam okosabbaktól olyan ismereteket szerezni, amelyeket ők/ti már megszereztetek, rendszereztetek; most akkor én egy ellenoldali, hozzád hasonló vehemenciájú véleményt nyilvánító szemében az okosabbak által megvezetett vagyok, vagy pedig tanulok, szélesítem az ismereteimet?

Asidotus 2017.04.10. 21:48:47

@Deansdale:
mostanában megy a Spektrumon (többször is belefutottam már) egy kétrészes műsor a neandervölgyi ember kipusztulásáról.
Arról szól a műsorban fejtegetett elmélet, hogy kb. 39 ezer éve Európában nehéz körülmények uralkodtak, de a neandervölgyiek jól alkalmazkodtak hozzá, mikor megjelent itt a homo sapiens (a mi ősünk). A műsor számos dologgal levezette, hogy a mai ember nem tudta volna eltüntetni a Föld színéről a neandervölgyit, mert az legalább olyan fejlett volt, mint a mi ősünk.
Csakhogy beütött egy irgalmatlan nagy vulkánkitörés, Nápoly térségben a Campi Flegrei, és az élhetetlenné tette Európa és Közép-Ázsia nagy részét. Pont ott, ahol a neandervölgyi élt.
Az Afrikából érkezett homo sapiensnek volt utánpótlása, és szépen kiszorította a neandervölgyit.
Érdekes
Ma ugyanez zajlik.
Afrikából (a Harmadik Világból) ömlik a muszlimok végeérhetetlen áradata, miközben itt, Európában, ahol a fehér ember él, a feminizmus pusztít. Drasztikusan esik a gyermekszám. A színesek szépen túlszaporodnak minket, és eltűnik a fehér faj. Éppúgy, mint a neandervölgyi.
www.youtube.com/watch?v=F-tSc1eoGto

Deansdale 2017.04.10. 22:40:11

@yotta: Nem az átlagemberre haragszom. Amikor arról beszélek, hogy hülyék, valójában inkább sajnálom mint elítélem őket, hiszen a világ neveli őket olyanná, amilyenek. Belenőnek az oktatásba, a médiába, a politikába, amik folyamatosan manipulálják őket a saját igényeik szerint, ráadásul ez egy ördögi kör, mivel csak az oktatás, a média és a politika tudná erre az egészre felhívni a szerencsétlenek figyelmét, és értelemszerűen nem teszik. A legtöbb ember szellemi horizontja addig terjed, ameddig a média húzza, és ha valaki az indexről vagy az RTL-ről szerzi be a világnézetét akkor örök ostobaságra van ítélve. Ez ellen az ész nem véd, mert hamis információkból a legnagyobb lángelme sem tudja megismerni az igazságot.

Az emberek ebben áldozatok, ezért nem rájuk haragszom elsősorban, hanem azokra akik a rendszert kitalálták és üzemeltetik. Ettől függetlenül azért az embereknek is van egy hangyányi sara a dologban, mert számtalan módon ki lehet kerülni az agymosás hatása alól, csak némi logika kell hozzá, egy minimális szellemi igényesség, meg egy rakás őszinteség, legfőképp önmagunkkal szemben. Az emberiség szégyene, hogy mennyire könnyen birkává lehet minket tenni, mert jobbára csak az ellen lázadunk ami az egónkat sérti - ennek hiányában elvagyunk mint a befőtt, bármennyi hazugságot bekajálunk, ha jól hangzik.

A libsik iszonyatosan kihasználják ezt, az elhülyített emberekben feltüzelik a haragot és a gyűlöletet a saját társaik ellen, ami után már nevetve bármit meg lehet csinálni egy társadalommal. Amikor a normális emberek tiltakoznak a legújabb hülyeség ellen, csak annyit kell mondani hogy az a szemét kirekesztő jobboldal, és a zombik azonnal támadásba lendülnek. Társadalmi értelemben nincs annál veszélyesebb fegyver, mint hazugságokkal áthangolni a naív emberek igazságérzetét, és aztán ráugrasztani őket azokra akiknél ez a manőver nem működik. Ezek örökké egymást fogják marni, és soha nem fognak az ötről a hatra jutni, mert mindkét oldal meg van győződve arról, hogy a másik "gonosz", és hogy nekik erkölcsi kötelességük legyőzni a gonoszt.

Ezt az egészet csak a média, az oktatás és a politika teljes reformjával lehetne megoldani, tehát megszoptuk, a helyzet teljesen kilátástalan. A látszat ellenére az az igazság, hogy a jobboldal (Orbánnal és Trumppal együtt) ugyanannak az elitnek a zsebében van mint a baloldal, csak színjátéknak vannak az emberek elé vetve, hogy legyen egy lyukas vödör amibe a tisztességes emberek beleönthetik az erőfeszítéseiket. Ha Orbán nem lenne a Soros-félék pórázán akkor már rég megreformálta volna a bankrendszert, a médiát, az oktatást, ésatöbbi. Az, hogy most baszkódnak a CEU-val szerintem csak cirkusz a népnek, lényegi változást nem fog hozni, hiszen ugyanazt a baromságot már a magyar egyetemeken is oktatják - egy részüket pont a fidesz irányítása alatt akkreditálták és tették államilag támogatott szakká.

Nekünk meg annyi maradt, legalábbis politikai értelemben, hogy a kis részgyőzelmeknek örülhetünk, amikor Hillary meg a hívei kikapnak, amikor Soros véletlenül 100-ból 1 tevékenységében falba ütközik, ilyesmi. Persze akinek van esze az emiatt nem lesz depis, a magánéletre kell koncentrálni és azt jól csinálni - a politika csak hobbi, szórakozás. Készülni kell a jövőre, mert egyszer úgyis összedől ez a rendszer, és akkor kell majd észen lenni. Most mit lehet csinálni? Legálisan semmit.

...

Eredetileg kicsit máshogy írtam ezt a kommentet és ahhoz kikerestem ezt a képet, most meg már nincs szívem nem belinkelni :)

pbs.twimg.com/media/C3rEakkVYAANvm4.jpg

Deansdale 2017.04.10. 22:52:22

@Asidotus: A modern ember egyik legjellemzőbb sajátossága hogy azt hiszi ő már a történelem után él, mostantól minden úgy marad ahogy éppen van, a dolgok "rendben lesznek". Ez természetesen csak illúzió, eltűnhetünk a történelem süllyesztőjében pont ugyanúgy mint neanderék. És az a helyzet, hogy a fehér fajjal együtt nem csak a vérvonalunk tűnne el, hanem a kultúránk is, mert a helyünkre beköltöző iszlamisták nem fogják a miáltalunk létrehozott kultúrkincseket megőrizni. Rembrandt, Michelangelo, Bach addig létezik amíg a fehér kultúrák emlékeznek rájuk. Könnyen meglehet, hogy 30 év múlva a legtöbb európai műemlék szétvert helyén mecsetek fognak állni. A sharia törvényekben pl. kerek perec le van írva, hogy minden szobrot és műtárgyat el kell pusztítani.

islamqa.info/en/20894

Palmirában, Mosulban és milliónyi más helyen folyamatosan pusztítanak el mindent amire rá tudják tenni a kezüket.

news.nationalgeographic.com/news/2014/08/140802-iraq-mosul-christian-muslim-islamic-state-syria-history/

www.theguardian.com/world/2015/sep/02/isis-destruction-of-palmyra-syria-heart-been-ripped-out-of-the-city

De semmi gond, hadd jöjjön csak ide bármennyire migráns, úgyis szükségünk van a kulturális sokszínűségre, a saját kultúránk úgyis értéktelen és uncsi.

Aurelius Respectus 2017.04.10. 23:25:40

@Deansdale: Ettől tartok én is, jó lenne, ha el lehetne ezt kerülni.

2017.04.11. 07:41:46

@yotta: @Aurelius Respectus: @Deansdale: @KalmanBlog: @kiknekX:

Én már régen megfigyeltem azt, hogy a magyar emberek többsége rendszeresen olyasmi mellett áll ki, ami lényegtelen faszság, és olyan ügyeket hagy parlagon, amikért kötelesség lenne kiállni. Csak ámulok magamban, hogy mekkora tömegek vetik bele magukat a Csiki Sör vs. Heineken párbajba (ami igazából egy nagyvállalkozás és egy mamutcég privát küzdelme, semmi több), vagy mekkora tömegek mozgósíthatóak a CEU védelmében. Szomorú, hogy amikor Kishantost számolta fel a FIDESZ (fölső utasításra? ki tudja!), akkor töredéke sem volt meg ezeknek a tömegeknek. Ha ennyi ember állt volna be Ángyán mögé, akkor már rég magyar kézen maradtak volna a magyar mezőgazdasági területek (a "magyar földek"). De hát tudjuk, mik a valóban "fontos" ügyek: internetadó, buzifelvonulás, Csiki Sör, CEU. Ez a tömegek demokráciája - egy olyan demokrácia, ahol tömegek mozgósíthatóak faszságok mentén.

Szomorúan látom, hogy a Kétfarkú Kutya Párt is kiáll a CEU mellett. (facebook-oldaluk) :( Ezt a sötétséget... Komolyan, néha kedvem támadna kimenekülni a magyar rögvalóságból... :(

Bár nekem megvan a magam különvéleménye az egészről, de igazán belefolyni nem merek, a kevés ismeret miatt. Van egy érzésem, hogy ez az egész ügy semmi másról nem szól, csak arról, hogy az orbáni hatalmi elit megint konfrontálódik a sorosi hatalmi elittel; az elitek harcában pedig nem kívánok részt venni. De ez az egyik forgatókönyv, az ennél rosszabb opció az, hogy valójában az egész csak egy színjáték: hogy az egykori Soros-diák fideszesek, köztük Orbán, kapott Sorostól egy utasítást, hogy indítson ál-támadást a CEU ellen, hogy ezzel is tömegeket mozgathasson meg Soros. Igen, simán el tudom képzelni, hogy maga Soros utasította Orbánt, hogy konfrontálódjon a CEU-val.

Az is elgondolkodtató, hogy a FIDESZ miért hozz olyan intézkedéseket, amivel gyengíti a gazdaságot, az egészségügyet, az oktatást és a többi lényeges területet. Miért hoz olyan belpolitikai döntéseket, amivel gyengíti az országot, a nemzetet és a társadalmat. Hiszen ez rájuk is visszaüt (akármilyen érinthetetlenek is látszanak). És itt megint jön az a kérdés, hogy mennyire autonómok. Lehet, hogy kívülről kaptak utasítást? Hiszen Sorosnak az érdeke egy gyengébb Magyarország - és a FIDESZ egy fontos actor Magyarország legyengítésében.

Mi értelme volt Kishantos felszámolásának? A magyar mezőgazdaság kiárusításának? Nem elképzelhetetlen, hogy itt is Soros volt a megrendelő?

Tudom, ez már nagyon összeesküvés-elmélet. De a probléma akkor is az, hogy nem látunk bele a nagykutyák játékaiba. Fogalmunk sincs, milyen rejtett érdekek mozgatják itt a háttérben állókat. Mégis emberek tucatjai vesznek részt ebben a játékban, melynek része a CEU.

TrollEdomer 2017.04.11. 07:54:46

Khmm kicsit túl messzire megyünk. Az hogy Trump engedelmeskedett az establishmentnek Szíria kérdésében, még nem jelenti, hogy Soros báb, az establishment inkább a fegyverlobbi rabja, meg az őskövületeké, akik még mindig ruszkik ledózerolásában gondolkodnak.
Orbán ösztöndíjat kapott Sorostól, de most már csak az érdekli, hogy bebetonozza a hatalmát, megvalósítsa álmát az olimpiarendezést. Ennek érdekében kész nemzeti témákat felkarolni, amíg nem ütközik klientúra anyagi érdekeivel ez.

Aurelius Respectus 2017.04.11. 09:54:05

@TrollEdomer: Mivel nem egy százezres látogatottságú oldalról van szó, leírom az őszinte véleményemet. Szó sincs semmilyen olajról, fegyverlobbiról, oroszellenes héjákról. A térségben kitört háborúk a neokon háborús uszítók művei, akik mindkét pártban vezető szerepet töltenek be. Ők pedig Izrael érdekében tevékenykednek, amelynek az a célja, hogy ne legyen katonailag rá veszélyes ország a közelében vagy aki fegyvert szállítana a palesztinoknak. Ezért tört ki a szíriai polgárháború, fegyverezte fel a nyugat ott az iszlámista felkelőket, ezért döntötték meg Kadhafit és Szaddam hatalmát Irakban, ezért vezettek be szankciókat Irán ellen. Gyakorlatilag Obama érdeme, hogy sikerült elkerülni az Irán elleni háborút és hogy mostanáig nem támadták meg az amerikaiak a szír hadsereget.

2017.04.11. 10:23:24

@Ahasverus:

Szerintem ebből most azért is lett ilyen cirkusz, mert a Soros ügyekre már nagyon figyelnek a népek mindkét oldalról.
A liberálisok fejében, ezek, hogy: New York Telaviv tengely, Soros utálat, szkíta származás, chemtrail (remélem ennek a híve nincs köztetek:-P) egy kalap alá (elmeháborodott) van véve. S nem értik, hogy ez hogyan realizálódhat, hogy egy ilyen őrült (vagy mások őrültségére apelláló, számító gonosz) irányítsa az országot. S az Eu-ból való egyre egyértelműbb kilépési kedvét is akként értelmezik, hogy így az elmebeteg kiskirályságát nem fogja kontrollálni senki s ezért csinálja. S ez rémisztő.

Nekem egyébként kb. tényleg az összes ismerősöm a CEU-ért hőzöng most a fb-on (De lehet egy speckó rétegből vagyok), így nehéz ebben tisztán látnom (meg egyébként is).
Logikusan tényleg kb. két dologgal magyarázható hogy ez a CEU ellenes kormánylépés végbemehet. Egyrészt, amit írsz ez a dupla összeesküvés elmélet (amit már írtam, hogy sztem túlzás).
Vagy hogy akkora hatalma azért nincs Sorosnak (nem teljhatalom, vagy csak ideológiai terjeszkedés) s Orbán a kül. érdekek között navigál.

Szerintem egyébként ez le fog csengeni (ugynaúgy, mint az internetadó meg mittudomén mik voltak már, nem is emlékszünk). Kettő dolog volt, amin igazán kiakadt a nép, a MAnyup. meg a Paks. Ezeket nem fogják elfelejteni.

KalmanBlog 2017.04.11. 14:45:45

@Ahasverus: Én sajnos simán hihetőnek tartom a duplacsavaros megoldásokat. Például azt is, hogy Soros utasítja Orbánt, hogy színleg balhézzon össze vele, azzal a céllal, hogy valami még nagyobb disznóságot meg tudjon csinálni.

Aminek mégis örülök, az az hogy az emberek a lényeges kérdésekkel foglalkoznak legalább. Szerintem az életünket sokkal jobban meghatározza a közgondolkodás, mint azt a legtöbben hiszik. És ezért az, hogy nálunk lehet migránsozni, meg a feminizmus/CEU társadalomromboló hatásáról vitatkozni, sőt valamennyire az állam partner ebben, hosszútávon nagyon jótékony hatású lesz. A háttérhatalomnak az ad erőt, hogy a többség nem tud róla, illetve hogy észrevétlenül bejuttatja a hülyeséget a fejekbe. Ha beszélünk róla (Sorosozás), illetve küzdünk a hülyeség ellen (migránsozás), az a háttérhatalmat gyengíti mindenképpen.

Privát véleményem szerint ez fontosabb a földkiárusításnál is. Minden anyagi jellegű kérdésnél fontosabb, mert ha a fejekben rend lesz, akkor vissza tudunk venni mindent, amit elvesznek tőlünk. De ha a fejekben nem lesz rend, akkor úgyis elveszítünk mindent - ha kihalunk tök mindegy ki a föld tulajdonosa.

KalmanBlog 2017.04.11. 15:04:13

@yotta: "Ezért aztán - ha valaki egy kicsit szeretne tisztábban látni - kénytelen az inputot a fentebb okosabbaknak nevezettektől importálni. Ezt nevezheted őáltaluk történő befolyásolásnak, megvezetettségnek, de hát mit lehet tenni?"

Ez az interneten való tájékozódás kulcskérdése. A kutya ott van elásva, hogy egy intelligens embernek el kellene tudnia különítenie a hülyeséget a kevésbé hülyeségtől. Ez valami olyasmi lenne, hogy az állításokat és a belőlük levonható következtetéseket összeveti az ember a valósággal. Mindent nem lehet ellenőrizni, de azért elég sokat igen. És akkor szépen kiderül, hogy kik/melyik oldalak a notórius hazudozók, kik azok akik wishful módon szemezgetnek az információmorzsából, kik azok akik valamennyire megbízhatóak.

Hasonló ez a fizikapéldák hihetőségi ellenőrzéséhez: mértékegységek, nagyságrendek stimmelnek? Ha nem, akkor valami bűzlik.

Ha valaki megismeri a módszereket (érvelési hibák, kultúrmarxista panelek), akkor azért meg lehet tanulni a kamu kiszűrését.

Emellett meg kell barátkozni a gondolattal, hogy valószínűségi alapon több elfogadható elmélet is létezhet, amit sem bizonyítani, sem cáfolni nem tudunk. Tehát a saját fejünkön belül is kezelni kell tudni alternatív versengő elméleteket - ameddig valamelyik nem bizonyul, vagy cáfolódik egyértelműen.

Sajnos ezt nem lehet megúszni, de szerintem nem kell napi 12 óra, napi 2-3 órával már viszonylag használható képet lehet kapni.

A baj az, hogy a legtöbben semmilyen hihetőségvizsgálatnak nem vetik alá, amit olvasnak. Még az úgynevezett intelligens, vagy iskolázott emberek sem. Nekem legalábbis a netre kell járnom, hogy kritikusan gondolkodó emberekkel találkozzak :-).

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.12. 21:12:19

@yotta: Érdemes ezen az oldalon:
888.hu/article-allitolag-lesz-valami-osszejovetel-a-hosok-teren
A kommentek között disqus1 beírását elolvasni, ő ott leírja a KEE és a CEU közötti problémákat.

Deansdale 2017.04.12. 22:24:34

@Sipi81: Amennyit tisztáz a dolgon annyit homályosít is... A CEU és a KEE még mindig ugyanannak az egy intézménynek a két különböző nyelvű megnevezése. Nem létezik külön CEU és külön KEE. Ha Disqus1 barátunk úgy érti, hogy ez az intézmény az USA-ban nincs akkreditálva, tehát ott nem fogadják el a diplomáit, akkor teljesen igaza van, de ez attól még mindig csak egyetlen intézmény :)

yotta 2017.04.12. 22:29:34

@KalmanBlog: "Ez az interneten való tájékozódás kulcskérdése."

Most már napok óta folyik a CEU ügy, én is tájékozódgatom, ha időm engedi. (Sipi81 "disqus1-es" hozzászólása nagyon sokat segített).

Ne, de nézzük azt "az" internetet: Diensdale nagyon mérsékelt és logikus levezetése alapján - rövidítve -, a Soros alapította izén a világ minden tájára jutó zavart keltő értelmiséget nevelnek.
Más helyről pedig úgy informálódtam, hogy épp az az összeesküvés elmélet, amit Deansdale mond, ugyanis Soros egy szimplán gonosz ember, aki bosszúból csinálja, amit, és még élvezi is ezt a játékot. (Ez az érvelés az életútjával kapcsolatos; nagyon szegény volt és totál balos. Ám észrevette, hogy a baloldaliság csak kapitalista módszerekkel valósítható meg. Írt egy könyvet, ami megbukott, ebbe majdnem beledöglött, de valahogy elkerült a tőzsdére, ahol szerencséje lett. Később az itt szerzett vagyonnal kezdte meg a törlesztést korábbi sorsa miatt.)

Nos, én elfogadnám bármelyik verziót az egyik igaznak, de most akkor mondd meg nekem - figyelembe véve a korábban leírt dilemmáim - ezek közül vagy akár harmadik vagy negyedik verzió közül nem a szimpátia, a hit, az irányultság, neveltetés alapján fognak a pórnépek választani, hiszen látható, hogy az egyre több utánajárás, egyre bizonytalanabbá teszi az igaz kiderítését? (Mintha mondtak volna már ilyesmit: minél többet
tudunk a világról, annál kevésbé ismerhetjük meg... vagy valami ehhez hasonló...)

Deansdale 2017.04.12. 22:32:00

@yotta: A wikin le van írva a lényeg, vagy legalábbis nem nehéz kihámozni...

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%A9p-eur%C3%B3pai_Egyetem

"A Közép-európai Egyetem (angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU) (...)

2017. április 4-én a magyar parlament elfogadott egy törvénymódosítást, ami kimondja, hogy külföldi egyetem akkor folytathat Magyarországon oktatási tevékenységet, ha a működéséről kormányközi megállapodás született és a székhelye szerinti országban is ténylegesen felsőoktatási képzést folytat. Mivel ezeknek a feltételeknek az egyetem nem felel meg (...)"

Az egyetem nem felel meg annak a feltételnek, hogy a székhelye szerinti országban is folytat képzést, vagyis az USA-ban nincs semmi ami a CEU-hoz köthető. Ebből viszont kiderül az eredeti cslaás, mivel Soros Mo-n nem hozhatott volna létre a semmiből egy egyetemet, ezért a kamu amcsi egyetemét "honosította" ide. Egy átverés volt az egész már az első pillanattól.

yotta 2017.04.12. 22:33:13

@Deansdale: "az egy intézménynek a két különböző nyelvű megnevezése". Ezt feszegettem én is veled a múltkor, amire szintén ugyanezt mondtad, de ma Kósa is különválasztotta a kettőt.

Épületileg egy intézmény és csak a KEE van az épületben, de szervezetileg ez két intézmény. Épp ez a bibi velük.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.12. 22:33:34

@Deansdale: Igaz, elég homályos ez az ügy így. :-) Nézegetem a régebbi hozzászólásokat meg vitákat is és számomra elég nagy a kavarodás, hogy akkor hol mikor milyen törvényről meg bejegyzésről meg egyetemről van szó... Azt hiszem, mára elég is lett ebből a ceu-történetből nekem. :-)

Viszont itt egyébként az van, hogy akkreditálva van:
www.msche.org/institutions_view.asp?idinstitution=119

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.12. 22:38:44

@yotta: Mondjuk az én összeesküvés-verzióm szerint Soros csak egy kisember azok között, akik kezében az igazi hatalom van arrafelé, csak épp ő azoktól eltérően a reflektorfényben van valamennyire, mert mondjuk valamilyen oknál fogva neki nincs problémája ezzel. Ha meghal, lényegében semmi nem fog változni.

Deansdale 2017.04.12. 22:45:52

@yotta: "a Soros alapította izén a világ minden tájára jutó zavart keltő értelmiséget nevelnek.
Más helyről pedig úgy informálódtam, hogy épp az az összeesküvés elmélet, amit Deansdale mond, ugyanis Soros egy szimplán gonosz ember, aki bosszúból csinálja, amit, és még élvezi is ezt a játékot."

Ez a kettő nem áll ellentmondásban, sőt. Ha pusztán a második elmélet lenne helyes, az első nem, akkor mi a fene a "gonoszság" abban, hogy Soros egy rakás embernek diplomát ad? Miféle bosszú lenne az, ha legitim egyetemet üzemeltetne??? Ez a bosszú attól bosszú, hogy társadalomromboló agymosást csinál. Ilyenformán viszont a második elmélet téves - vagy nevezzük inkább fölöslegesnek, mert az első önmagában is megfelelően leírja a helyzetet. Használjuk a kritikus gondolkodásunkat, ha kérhetem :)

A legegyszerűbb manipuláció az ilyen vitákban arra hivatkozni, hogy valami "összeesküvés-elmélet" - ezzel az üres vádaskodással nem kell foglalkozni, hiszen nem érv.

Deansdale 2017.04.12. 22:50:02

@Sipi81: "Soros csak egy kisember"

Szerintem is csak afféle kirakat-szerepe van, ő az arc ami a mögötte állók szándékához van rendelve.

KalmanBlog 2017.04.12. 22:56:59

@Sipi81: Nagy csalódás ez számomra. A migránsos alaptörvényes óta hülyeséget hülyeségre halmoznak, és minden esetben valami mellébeszéléssel próbálják altatni a szavazóikat, miközben elárulják a hazát. Közben annyira cukik lesznek, hogy nyíltan szavazhat rájuk a belvárosi "értelmiség" is. A választásokig megkapják a Mazsihisztól is az áldást, és akkor végre cuki ellenzékiek lesznek ők is. Beállhatnak az összefogásba.

Ha jól emlékszem azzal érveltem annó a Jobbik mellett, hogy a Fidesznek szüksége van arra, hogy lássa: a szavazóbázisát a nemzeti oldalon tudja bővíteni. (a megrögzött libsiket úgyse lehet meghódítani, mert Orbán, a hülyéket meg mindig az veszi meg, aki több gulyást és pálinkát oszt - tiszta szerencsejáték) Ezzel a Jobbik beteljesítette a küldetését, mehet a süllyesztőbe. Azért én remélem, hogy megjelenik egy új erő, ami nemzetibb a Fidesznél, lassan megerősödik és még nemzetibb irányba tereli a Fideszt. Mert ha nincs nemzetibb alternatíva, akkor még a végén újra elkurvulnak. Mióta elkezdték a keménykedést, azóta attól fosok, hogy csak színjáték lesz az egész, vagy bekurvulnak. Azt hiszem ettől még egy darabig retteghetek. De ha bebizonyosodik, hogy nem, akkor esküszöm, hogy márványtáblát és szobrot állíttatok Orbánnak a saját kertembe úgy, hogy jól látható legyen az utcáról.

yotta 2017.04.12. 23:10:48

@Deansdale: "A wikin le van írva a lényeg, vagy legalábbis nem nehéz kihámozni...
"

Pedig hááát az én májamnak leginkább a discus1 féle levezetés tetszene: 50-60ezer CEU mellett tüntetőnek mekkora blama lenne, ha évek óta törvénytelenül működne a CEU és a diplomáikkal kitörölhetik... Így is, de azt másért. :-))

yotta 2017.04.13. 00:03:38

@KalmanBlog: "hogy márványtáblát és szobrot állíttatok Orbánnak a saját kertembe úgy, hogy jól látható legyen az utcáról."

Én akkor állítanék, ha esetleg mégis csak igaz lenne a hír, miszerint az összes eddigi CEU diploma érvénytelen a törvénytelen állapot miatt.

Micsoda ördögi terv: kiszivárogtatja a Magyar Idők, hogy a külföldi egyetemi dolgokat rendbe szedi a kormány és ez bizony érinti a CEU-t!
Ráugranak a libbantak, egyre nagyobb tömegeket mozgatnak meg, majd mikor tetőfokára hág az őrület, rádiót, székházat akarnak foglalni, benyögi a kormány, hogy bizony azok a diplomák kamuk - az összes eddigi. Méregdrága fizetős kurzusok...és mind érvénytelen...

KalmanBlog 2017.04.13. 00:06:31

@yotta: Végső soron az ember a saját tudatának börtönében van. Akármennyire okonsak képzeljük magunkat, valószínű, hogy az agyunk meg tud viccelni minket, hogy azt hozza ki logikusnak, amit akar. Onnantól kezdve, hogy kilépünk a formális matematika védett kertjéből, nincsenek kikezdhetetlen tények.

Persze ettől még nekem megvan a jól felépített légváram, hogy mi igaz, és mi nem és meg is vagyok győződve róla. De azért mindig megmarad a kétely, hogy esetleg nem tévedek-e?

Az ember magán nem érzi ezt olyan jól, mint másokon. De azért van ennek neve is: az ember kerüli a kognitív disszonanciát (belső ellentmondásokat), illetve a rossz érzéssel járó felismeréseket (például annak elismerését, hogy éveken keresztül légvárakat kergettem, vagy hülyeséget sulykoltam, vagy értelmetlen dologba fektettem az összes energiámat). Ezeket tudatlanul, de tűzön vízen át kerüli az agyunk, és akár önámításra is hajlandó, hogy ne kelljen rossz érzésekkel szembenéznie.

Például, aki évekig vega volt, az a befektetett ereje miatt már nem nagyon képes hogy felismerje, hogy húsra márpedig szükségünk van. Vagy aki kijárta a CEU-t, az nem fogja elismerni, hogy semmivel nem lett okosabb. Vagy aki évtizedekig gyógyszerrel kezelte a cukorbetegeket, az eretneket kiált, ha valaki mondjuk low-carb étrenddel akarja karbantartani a problémáját. Vagy egy szülészorvos _soha_ nem látott háborítatlan szülést, és el sem tudja képzelni hogy lehetséges. Egy informatikusnak nagyon nehéz lesz megmagyaráznod, hogy a számítógépek ártalmasak az emberi gondolkodásra.

Ezeket a jelenségeket fel lehet ismerni másokon, de csak reménykedhetünk, hogy magunk nem vagyunk ilyenek. Ugyanis pont az az agy trükkje, hogy tudattalanul csal a világ észlelésével úgy, hogy tudatosan sosem bukik le önmaga előtt :-).

A (nőzős értelemben) piros pirulás ébredés egy jó jele annak a személyiségtípusnak, aki képes a régi tévedésein felülkerekedni. Ugyanis az pont arról szól, hogy éveket fektettünk abba, hogy jófiúk legyünk, és ezáltal megkapjuk a magunk pináját, és aztán rádöbbenünk, hogy tévedés volt az egész. Hiábavaló szélmalomharcot folytattunk évekig. Szerintem ez az oka annak, hogy a piros pirulás ébredők hajlamosak rá, hogy politizálni is kezdenek és többnyire Deansdale-hez hasonló eredményekre jutnak. Ugyanis hasonló mátrixból kell felébredni, amihez óriási mentális energia kell. Évek kondícionálását kell visszacsinálni. De aki elkezdte az ébredést, az rákap az ízére is tudásfüggővé válik - én legalábbis így voltam vele.

Ez az ébredés a mátrixból az, ami szerintem némi garanciát ad a tisztán látásra. De azért ezt is kritikusan kell nézni, nyilván vannak a mátrixnak további rétegei, illetve lehetséges a részleges ébredés is.

Nem tudom nálatok hogy volt ez, de nekünk már általánosban is, és aztán jó nevű viszonylag elit gimiben(!) is rendszeresen hoztak ingyen kakaót és kiflit. (Én ezt akkor totál nem értettem, hogy minek mert sosem éheztem, és úgy tűnt az osztálytársaim sem. De volt mit kiönteni, meg mivel dobálózni.) Na ezt a kiflit általánosban Demszki kakaónak hívták, gimiben meg asszem mondták, hogy Soros alapítványától kapjuk. Na most aki Soros alapítványától évekig kakaót kap, annak mekkora kognitív disszonanciát okoz felnőtt fejjel belátni, hogy ez a Soros valójában gonosz?

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.04.13. 00:10:59

@KalmanBlog: Hirtelen nem tudtam, hogy mire írtad a választ, aztán láttam, hogy a 888-as cikkre, csak engem abból igazából a vita érdekelt. :-)

"Közben annyira cukik lesznek, hogy nyíltan szavazhat rájuk a belvárosi "értelmiség" is."
Ja, emlékszem volt egy megrögzött munkatársam, aki csak az indexen tájékozódott és mindig hangoztatta, hogy na ő aztán a fideszre soha, a jobbikra meg pláne. Azóta már máshol dolgozik, de épp valamelyik nap jutott eszembe, hogy lehet még megérjük, hogy ő is a jobbikra fog szavazni. :-)

KalmanBlog 2017.04.13. 00:12:38

@yotta: Nekik ez is mindegy, ha esetleg jogilag érvénytelen lesz. Az ő módszerük az, hogy addig sírnak, ameddig utólag érvényessé nem teszik nekik. Hiszen az ellenkezője náci kirekesztés lenne.

A viccet félretéve, egy genderszakos diploma még ha papíron érvényes is, a versenyszférában tuti nem alkalmaz senki ilyet. Ha lenne genderes kollegám rettegnék, hogy mikor jelent fel egy nézés vagy fingás miatt. Inkább felmondanék minthogy kivárjam hogy rámhozza a bajt: esr.ibiblio.org/?p=6918

Deansdale 2017.04.13. 07:20:27

@KalmanBlog: "De aki elkezdte az ébredést, az rákap az ízére is tudásfüggővé válik"

Tudásfüggő, ez tetszik.

TrollEdomer 2017.04.13. 08:17:12

@KalmanBlog: Egyetértek, nincs szükség olyan jobbikra, ami olimpia ügyben lapít, de ilyenkor meg kormány ellen támad.

Toroczkai mondjuk még jó arc.

TrollEdomer 2017.04.13. 08:17:49

@KalmanBlog: Hackerek SJWk ellen ez jó, osztani fogom. :)

KalmanBlog 2017.04.13. 10:00:19

@Deansdale: Az ébredés elején folyton jöttek az impulzusok. Nap mint nap rácsodálkozhattam valamire, hogy az sem az aminek addig láttam. Ennek az érzésnek teljesen a rabja lettem. A függésre akkor döbbentem rá, amikor elkezdtek elfogyni. Olvastam, nézegettem könyveket túrtam a netet, és nem találtam semmi radikálisan újat. Mint egy zombi nézegettem az addig izgalmas oldalakat, és vártam az érzést, de nem jött. Most már hiába kersem, egy ideje nem találok semmit, ami miatt "360 fokos fordulatot" venne a gondolkodásom.

Persze biztosan van még ilyen, de nagyon nehéz megtalálni.

2017.04.13. 10:02:42

@KalmanBlog:

Az is megvan azért, hogy minden ideológia körül vannak ilyen guruk, akiknek a meggyőződéseit a követők így egy csomagban átveszik. Ez persze egy természetes dolog, hogy ha valaki valamelyik nézetével hitelesnek bizonyul akkor a másik elméletéről is feltételezik, hogy abban is igaza van, meg eleve, hogy ő egy okos ember s jól látja a dolgokat.

S így alakulnak ki aztán iylen ideológiai pakkok, amik több szinte v. teljesen független elemet is tartalmaznak (vagy jó, van ami ezek közül koherens). S így jönnek aztán a nagy kiábrándulások is, hogy vmiről feketén-fehéren (ált. a saját bőrén) az illetőnek bebizonyosodik, hogy nem igaz, akkor kidobja az egész pakkot. Az érzelmek is elég alaposan bejátszanak a meggyőződésekbe.

Tényleg egyszerűbb a matematikai logika... Ott ha valaki okos, akkor az mindent fog tudni s ebben lehet bízni.
Egyéb dolgokban viszont ez nem így van.

KalmanBlog 2017.04.13. 10:42:00

@kiknekX: Igen, a guru hatásnak megvan a veszélye. Ez az ismereti gráfunkra lefordítva az, hogy túl erősen hagyatkozunk arra, hogy a forrás hitelesíti a mondandót. Az egyetlen megoldás ha folyamatosan keressük az életben saját kísérlettel ellenőrizhető állításokat, és azokról valóban a saját szemünkkel meggyőződünk. A valódi tudós ember tehát sosem szakadhat el a való világ alapos figyelésétől.

"ha valaki okos, akkor az mindent fog tudni" - mindent ott sem fog tudni soha senki :-). Gödel tétele óta azért lettek új kétségeink.

Deansdale 2017.04.13. 11:02:39

@KalmanBlog: "Olvastam, nézegettem könyveket túrtam a netet, és nem találtam semmi radikálisan újat."

Na igen, a tudás sajnos véges, illetve a minél apróbb részletek annál kevésbé jelentős felismeréseket/változásokat hoznak. Egy jó autodidakta hamar rájön, hogy bármely területen a szaktudás 10-20%-a tartalmazza a lényeges információk 80-90%-át, úgyhogy pár nap kutatás bőven elég egy téma kivesézéséhez, onnantól kezdve mélyebbre menni jóformán csak időpocsékolás. Az iskolákból kikerülő szaktudorok persze háborognak és gúnyolódnak ezen, elvégre nekik presztízskérdés, hogy évekig tanultak és nagyon mély a tudásuk, tehát egy dilettánsnak sosem lehet igaza semmiben :)

Visszatérve az alapfelvetéshez, nekem a legnagyobb érték manapság egy új nézőpont, ha valaki meg tud világítani valami összefüggést amit magamtól nem láttam. Ez sajnos ritka mint a fehér holló - az emberek hajlamosabbak inkább újrafelfedezni a sapnyolviaszt minden egyes hullámban.

2017.04.13. 11:46:07

@KalmanBlog:
"A valódi tudós ember tehát sosem szakadhat el a való világ alapos figyelésétől."

IGen.
Egyébként ez a Gödel tétel - nem vagoyk otthon a magas matematikában így meg kellett néznem a googleben, hogy mit mond ki - meg is lepődtem, szóval ez számomra pont annak a bizonyítéka, hogy az emberi agy valójában menniyre funkcionális dolog s úgy működik, hogy a közvetlen szűk tapasztalatából felépít egy modellt s ezt "érti".

Én pl. fizikát tanultma az egyetemen s ott meg volt az, hogy a klasszikus fizika szépen befogható tapasztalattal, értelmezhető s aztán jött a relativitás elmélet, amikor kiderült, hogy minden, amit "józan ész"-nek hittünk, csak egy megszokásra alapuló határeset ... S akkor mondják, hogy hát igen, el kell szakadni a "józan ész"-től s marad a megfigyelés és a matematikai logika s ezzel még rengeteg dolog megjósolható.

S akkor mire ezt megszokod jön az elméleti fizika prof. s csinálja a levezetéseket, amikor egy alaptörvényből matematikai műveletek eredméyneként kijönnek a különböző törvények. S erre azt mondja, hogy azért ne higgyenek ám ennek, mert az elméleti fizikusok is úgy dolgoznak, hogy a kísérletből tudják, hogy minek kellene kijönnie s aztán tudják a módszereket amivel addig csűrik csavarják az egyenleteket, míg a kívánt eredmény ki nem jön.

Aurelius Respectus 2017.04.13. 12:09:26

@kiknekX: Nálam ez nem így működik, nincs guru hatás, senkinek a nézeteit nem fogadom el teljesen, csak mert szimpatikus. Azokat a dolgokat hiszem el, amik illeszkednek a saját világnézetemhez. Soha nem volt olyan ember vagy párt akivel mindenben egyetértettem volna, ma már nem is járok szavazni, 2010-ben voltam utoljára.

2017.04.13. 12:21:02

@Aurelius Respectus:

Én meg sajnos hajlamos vagyok rá, hogy higgyek a tekintélynek. Vagy nem is tudom, Valahogy úgy vagyok vele, hogy midnig van bennem kételkedés, de azt eleve megtartom magamnak s nem is vagyok biztos benne, hogy igazam van, vagy hogy van ennek jelentősége.

KalmanBlog 2017.04.13. 12:37:47

@Aurelius Respectus: Persze én is ezt hiszem magamról... De a pszichológiai megfigyelések szerint sajnos az agyunk nem egy teljesen megbízható gép. (Vagyishogy lehet hogy ennek inkább örülnünk kell és mégsem sajnos...) A lényeg, hogy belülről nagyon nehéz eldöntenünk, hogy mi magunk mennyire vagyunk racionálisak. És a túlzott önbizalom veszélyes, a kétkedést fenn kell tartanunk magunk felett is :-). Ha ellankadunk, átver a saját agyunk.

Aurelius Respectus 2017.04.13. 12:50:12

@kiknekX: Nyilván vannak határok, én sem megyek oda az utcán, ha meglátok egy számomra ellenszenves közismert embert és kezdek el vele vitatkozni vagy szidalmazni :) Megmaradok a saját gondolataimnál és a netes kommentelésnél, mások esetében nem szoktam kifejteni a nézeteimet nyilvánosan.

Aurelius Respectus 2017.04.13. 12:53:23

@KalmanBlog: Nekem ilyen az alapbeállítottságom, már az iskolában sem voltak olyan tanárok akikre felnéztem volna, csak szimpatikus és ellenszenves tanárok.

KalmanBlog 2017.04.13. 13:07:35

@Aurelius Respectus: Nem benned akarok kételkedni, hanem csak felhívom a figyelmet arra, hogy az emberi agynak ez alaptulajdonsága, ami legalább csírájában mindenkiben ott van, és komoly szellemi erőfeszítés kordában tartani.

Aurelius Respectus 2017.04.13. 14:23:39

@KalmanBlog: Nincs nagy jelentősége a dolognak, nem gyakorolok hatást a történelemre, mindegy mit gondolok, persze nyugaton már kommentelni sem tudnék, már kiszabtak volna rám néhány év börtönt azokért amiket írni szoktam, úgyhogy csak otthon hangoztatnám a nézeteimet.

2017.04.13. 17:41:29

@KalmanBlog:

"Egy informatikusnak nagyon nehéz lesz megmagyaráznod, hogy a számítógépek ártalmasak az emberi gondolkodásra."

Ezt kifejtenéd bővebben?

KalmanBlog 2017.04.15. 00:21:40

@Ahasverus: Már párszor kommentelgettem erről, a lényeg, hogy a géppel való interakcióhoz szokik az agyunk, aminek hatására az emberek türelmetlenné válnak, és az egy dologra koncentrálás képessége jelentősen leromlik. Lásd pl: www.amazon.com/Shallows-What-Internet-Doing-Brains/dp/0393339750

Persze sok múlik azon, hogy mit és hogyan használunk a számítógépen, ez csak egy trend.

2017.04.16. 08:08:42

@Deansdale: Még a CEU-ügyhöz egy megjegyzés, aztán tényleg befejeztem.

Az a baj, hogy a CEU-ügy kapcsán két fóbia találkozik egymással: az Orbán-fóbia és a Soros-fóbia. És ez a két fóbia összecsap. Egyébként mindkét figura kárt okoz Magyarországnak, csak épp az arányok tolódnak el egymástól. Mert a helyzet az, hogy 1, Soros nagyobb kárt okoz Magyarországnak, mint Orbán 2, Soros nem csupán Magyarországnak okoz károkat, hanem egész Európának, míg Orbán csak a mi országunkban játssza a porcelánboltban tomboló elefántot. Ezt kellene sokaknak felismerni, de kevesen látják világosan a történteket. Sajnos sokan még mindig a hazai baloldal vs. jobboldal párnacsatájának látják azt, ami valójában túlmutat Magyarországon, és egész Európa sorsáról szól. Ugyanis közösen kellene fellépnie az európai országoknak Sorossal és a mögötte álló háttérhatalommal szemben; Orbán magányos farkasként csak irányt mutat (meglehetősen bénán, persze, és ez is egy nagy baj).

Aurelius Respectus 2017.04.16. 13:34:25

@Ahasverus: Igazából ez egy álharc, kommunikációs fogás, nem fogják bezárni a CEU-t, nem is akarták, a hívek számára volt egy mozgósító módszer a közös ellenség felmutatásával. A balosok számára is egy jó mozgósítási módszer a következő választásokra. Egyedül az átlagemberek dőltek be ennek. Persze még így is helyeslem dolgot és jól szórakoztam rajta, mert még ezt sem merte eddig megtenni senki, félve az USA reakcióitól.

TrollEdomer 2017.04.16. 22:34:16

@Aurelius Respectus: Kezdetnek kis szivatás is elég, hogy legalább törvényes működésre kényszeríteni.

yotta 2017.04.18. 19:07:11

@Deansdale: "legnagyobb érték manapság egy új nézőpont, ha valaki meg tud világítani valami összefüggést "

Eléggé el vagyok képedve, hogy egyre többen a volt kormánypárti, vagy volt fideszközeliek közül nyilvánulnak meg valamilyen formában a CEU mellett. Mindez még inkább különös a Schmidt Máriától megjelent elemzés után...

Az elmúlt hetekben a CEU ügy számomra új nézőpontba, új megvilágításba került, s noha a magam részére leszűrtem a lényeget, azt látom, hogy olyanok, akiknek "hivatalból" van rálátása a dolgokra (Pálinkás, Jeszenszky), nem úgy nyilvánulnak meg, mintha az, ami kiderült, igaz is volna...

Deansdale 2017.04.18. 19:33:19

@yotta: S láss csodát, Schmidt Máriát megpróbálja szétcincálni a balos sajtó. Azt írják: "pedig a saját fia is ott végzett". Mi az hogy "pedig"? Többek között PONTOSAN AZÉRT van neki tisztább képe, hogy mi zajlik ott, mint a magyar átlagembernek, mert a fia oda járt. Lehet, hogy most már máshová íratná, lehet hogy azelőtt ő sem tudta mi zajlik ott.

A sok balos faszkalap meg óbégat, holott nekik semmilyen rokonuk és ismerősük nem járt oda, és ők maguk sem jártak még a közelében sem, és mégis jobban tudják, hogy mi megy ott.

Amit Schmidt ír abban nincs semmi újdonság, teljesen nyilvánvaló a helyzet mindenki számára aki csak egy kicsit is odafigyelt Sorosra és a tevékenységére. Azt sem csodálom, hogy a regresszívek tiltakoznak, mintha egy amerikai tőzsdecápa által pénzelt migráció- és kisebbségpárti, ugyanakkor magyar- és konzervatívellenes nyomásgyakorló kampány valóban "civil" lenne és organikusan magyar. Nem tudom hogyan állna a szájuk, ha Putyin leggazdagabb haverja csinálná ugyanezt, csak az ellenkező előjellel. Úgy érzem akkor a civil szféra pénzhatalom általi elnyomásáról beszélnének, meg a vadkapitalizmus káros befolyásáról. Soros persze nyomthatja a saját hülyeségeit, hiszen az ő kutyájuk kölyke. Illetve ők Soros kutyái, hogy pontosabban fogalmazzak.

yotta 2017.04.18. 23:15:28

@Deansdale: "pedig a saját fia is ott végzett"

Ez az érvelésnek egy sajátos, általam az utóbbi 20-25 év ballibekkel történt egymásnakesésére jellemző érvelési technika, amit valljuk be, mesterien művelnek.

Mesterien, mert az elhangzása után kénytelen az ember védekezni. A védekezési pozíció óhatatlanul is gyengíti az érvelés hitelét, noha az érvelés művészete típusú szakirodalmakban világosan jelzik, hogy ennek nyakló nélküli alkalmazása bizony érvelési hiba! Ja, oszt jól fel is dughatjuk...

Mit ér a közvélekedéssel szemben Kovács Zoltán, vagy Orbán, hogy szembesítették őket azzal, hogy korábban Soros támogatást kaptak? A köz ezután summáz és legyint: egyik sem jobb a másiknál!

Aztán itt van most meg az Indexen az újabb mellbevágó comingout: index.hu/belfold/2017/04/18/13_ev_hallgatas_utan_beszelt_orbanrol_az_ex-fideszes/

Deansdale 2017.04.19. 08:08:09

@yotta: "Ez az érvelésnek egy sajátos, általam az utóbbi 20-25 év ballibekkel történt egymásnakesésére jellemző érvelési technika, amit valljuk be, mesterien művelnek."

Azon majdnem hangosan felröhögtem, hogy Schmidt az egyik Soros-ellenes cikkében leírja, a Soros-birodalom közkatonái sosem érvelnek vagy vitáznak, hanem mindig a személyt támadják, erre a balos sajtó egyöntetűen azzal válaszolt, hogy Schmidt egy szemét, ostoba, értéktelen senkiházi. Tragédia, amit a progresszív mozgalom a közbeszéddel csinált - szinte lehetetlenné vált értelmes dolgokról érdemben vitázni, mert a szereplők többsége egyszerűen csak mocskolódik.

Egyébként köszi, hogy felhívtad a figyelmem Schmidt cikkeire, az egyik igazán figyelemre méltó. Ennek kellene kötelező olvasmányak lenni középiskolában, nem a Vörös és feketének...

latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

2017.04.19. 08:24:40

@Deansdale: Azért azon mindig elcsodálkozom, szomorúan és sajnálkozva, amikor független és szabad bloggerek/újságírók (Deansdale, Alfőmérnők, Falafel) elismerően beszélnek bértollnokokról (Aristo, Schmidt Márta, Szilvay Gergely). Mikor fordítva kellene történnie a dolognak.

Bocs, de ha van érték, amit minden értelmiségnek őriznie kellene magában, az a függetlenség.

2017.04.19. 08:25:48

@Deansdale: És akkor abba bele sem megyek, hogy az új jobboldal (alt right) kialakulásának egyik gátja a bértollnokká aljasodó jobboldali értelmiség.

Deansdale 2017.04.19. 08:34:17

@Ahasverus: E tekintetben én egyetlen értéket ismerek, és az az igazság. Ha valaki igazat ír, akkor az sem érdekel ha ő Hitler, a Sátán, vagy ami még rosszabb, egy libsi.

Ugyanakkor látok abban egy komoly veszélyt, ha valaki embereket pártállás alapján megbélyegez és aztán az igazságot sem fogadja el, ha ők írják. Aristo hatalmas elme, és én semmiféle seggnyalást nem láttam nála Orbán irányába. Schmidttel soha nem foglalkoztam, korábban nem érdekelt, úgyhogy őróla összesen annyit tudok amit most három cikkjében olvastam - ezek alapján teljesen normális, széles tudású és a kultúrmarxizmussal szembemenő embernek látom. Ha más cikkei másmilyenek, akkor majd módosítom a véleményem, de még ha így is lesz, Sorosról és a CEU-ról akkor is tökéletesen igaz dolgokat írt.

2017.04.19. 19:13:56

@Deansdale:
Ami engem is zavar pl. mostanában, hogy az ilyen politikai viták, oldalak küzdelmében, már 90 vagy mennyi 99%-ban nem is vitáznak, hanem ez a "te gonosz v. hibbant vagy", vagy "nem fárasztom én magam ezzel" érvek vannak, ill. még sokszor ilyen érzelmi (erkölcsi) nagyretorikás felbuzdulás, amit a legjobban nem bírok.

De érdekes pl. van egy cikksorozat a kettősmércén az eu-ról, ami nem ezt a fenti hagyományt követi, hanem (amennyire meg tudom ítélni elemzi a doglokat- én elég nehezen is tudom felfogni - s meg is kapta már kommentben az egyik cikk, hogy minek ez ide, eztet nem érti a jónép).

SZóval ahogy értelmeztem, az volt a fura, hogy kb. 80%ban ugyanazok voltak benne, mint amit itt olvastam, csak így más volt a körítés.

Aurelius Respectus 2017.04.19. 20:01:21

@kiknekX: A politikában sűrűn megesik, hogy az ellentétes felek elfogadnak egy tényt, csak másként értelmezik. Például a légkör felmelegedését mindenki elismeri, csak a fősodor az ember művének tartja, a szkeptikusok pedig természetes folyamatnak.

yotta 2017.04.19. 21:52:32

@Ahasverus: "azon mindig elcsodálkozom, szomorúan és sajnálkozva, amikor független és szabad bloggerek/újságírók (Deansdale, Alfőmérnők, Falafel) elismerően beszélnek bértollnokokról"

Azt vallom, hogy az igazságot keresni és levezetni saját példából, véletlenül akár sikerülhet, de általában ez egy nagyon kis szelete az egésznek, tehát majd hogy nem tilos! De...

Mindenképpen elő kell hozakodjak vele: idestova 25 éve írok internetes vitafórumokra. Korábban nagyon intenzíven, 2008-ig volt úgy, hogy napi 100 kommentet is eldurrantottam kizárólag ellenséges felületeken (168óra, Klubrádió, MSZP, Index polfórumok) egyértelműen a Fidesz mellett. A 100 bejegyzés tulajdonképpen két-három megjegyzésemre elindult reakciócunamira született válasznak tekintendő és ha motivált volna, akár 300 választ is adhattam volna, mert legalább ennyiszer estek nekem.

Nem telt bele 4-5 hozzászólás és valaki biztosan leBÉRTOLLNOKozott. Leszartam, de ez így megy a kezdetektől. Nem tudok rájönni mind a mai napig, hogy mi mondatja ezt ki azzal, aki ezt leírja? Miért nem képzelhető el az, hogy szívből/zsigerből/meggyőződésből írom azt, amit. Ugyanez vonatkozik Aristora, Schmidtre is.

Nem elég, hogy elvakult fideszes, agymosottak, fidesznácik, orbánülepnyalók... stb, vagyunk, ami egy vélemény, oszt jónapot. A bértollnok viszont egy olyan mérhetetlen hazug, tényállítás, amely miatt aztán az evvel megvádolt később figyelmen kívül hagyja vádlója bármely megszólalását.

Eddig kell csak visszavezetni azt, hogy a fideszes parlamenti többség, miért szarja le nagyívben, amit az ellenzék mond...

2017.04.19. 22:07:09

@yotta: Nem érted. Elmagyarázom. Nagyon egyszerű a képlet.

Deansdale, Molnárgörény, Falafel, Alfőmérnök - független írástudók. A megírt cikkeikért nem kapnak pénzt senkitől. Szigorúan a meggyőződés vezeti a kezüket a billentyűzeten.

Aristo, Schmidt, Huth, Szilvay - bértollnok. A megírt cikkeikért kapnak pénzt a FIDESZ-kormánytól. Lehet, hogy van meggyőződés is, de azért az a zsebpénz meg egyéb juttatások mégiscsak szerepet játszanak abban, hogy ujjaikkal zongorázzanak a klaviatúrán.

Ez volt a jobboldal. Végig lehet ezt vezetni a baloldalon is.

Független írástudó vs. bértollnok.

Aurelius Respectus 2017.04.19. 22:07:25

@Ahasverus: Érdemesebb mindig a konkrét írást nézni és nem a szerzőt, ha egyetért vele az ember, szinte mindegy hogy ki írta. Én például Aristo stílusát kifejezetten kedvelem, pedig ő is írt már olyat, ami nem tetszett. Én emberileg nem kedvelem például Bayert, de sok olyan cikket írt ami tetszett és persze néhány kifejezetten undorítót is összehozott. Egyszer még TGM egyik cikke is tetszett, amíg el nem értem az utolsó bekezdéshez, ahol megint elővette a marxista hülyeségeit :)

Aurelius Respectus 2017.04.19. 22:10:20

@Ahasverus: Aki egy kormánypárti újságba ír cikket pénzért, az bértollnok, függetlenül a cikk tartalmától ?

yotta 2017.04.19. 22:16:56

@Ahasverus: "A megírt cikkeikért kapnak pénzt a FIDESZ-kormánytól."

Szerintem teljesen mindegy ki, kitől kapja a pénzt az írásokért. Ez egy másodlagos faktor, az ember azért ír, mert azt hiszi, van mondanivalója.

A bértollnok fenti levezetése azért is kétes, mert ennek alapján, aki a pártállami időkben dolgozott és fizetést kapott, analóg módon rámondhatják: mit óbégatsz, te is a pártállamot szolgáltad...

(ez is valós és gyakori tapasztalatom)

2017.04.19. 22:19:16

@Aurelius Respectus: Mondjuk nem valami jó szó ez a "bértollnok", meg kell hagyni. Ha mondjuk felkér téged a PC Gamer, hogy írj cikket a Thief 3-ról, akkor ott is bérért adtad el a tollad. Érdekes módon viszont amikor az újságíró egy számítógépes tematikájú magazin megrendelésére cikket ír egy PC-játékról, nem kerül elő a "bértollnok" kifejezés. Csak ha politikai témáról van szó.

Mindenesetre, ha valaki eladja a tollát egy politikai pártnak, az nem pozitív az én szememben.

KalmanBlog 2017.04.19. 22:39:43

@yotta: Azért mondják az emberek, mert sokszor már nem tudják elképzelni, hogy a másik tényleg magától ennyire hülye :-). Én például nem tudom egykönnyen megérteni (hiába a hírem empátiám), hogy hogy képes valaki a libsik szekerét tolni... Ezért zsigerből azt érzem, hogy ezt ő sem gondolhatja komolyan, ezért tuti fizetnek neki.

De aztán látok libsiket élőben. Olyanokat, akikről tudom, hogy valami teljesen másból élnek. Hivatalnokok, zenészek, sőt mérnökök is. És ugyanazt a hülyeséget tolják. Láttam liberálist azon szórakozni, hogy milyen jól megmondta az XY libsi. Én meg előző este ugyanazt a sztorit a kurucon olvastam, és azon szórakoztam, hogy milyen odaválaszoltak neki a nemzetiek.

Én magam pedig ahogy változik a világképem tudom, hogy ha nem akarom hogy az átlagember hülyének nézzen, akkor álcáznom kell magam. Néha poénból kimondom pontosan azt amit gondolok - az emberek azt hiszik viccelek. Libsi oldalon meg simán lebértollnokoznak. Pedig hobbiból kommentelgetek, meg olvasgatok csak - higgyétek el!

Szóval olyan nagy lett a két (vagy több) oldal között, hogy már szinte egyáltalán nem értjük az ellenoldalt. És azt hisszük, hogy ezt csak pénzért csinálhatja.

És akkor ott van az a kellemetlen érzés, hogy tényleg létezhetnek bértollnokok, hiszen az internet rohadt fontos véleményformáló közeg, és néhány okosnak tűnő álcivil itt is csodákat tehet az avatottak számára. Kellene egy TV, hogy kötelező legyen kiírniuk: "külföldiek által támogatott komment"

Deansdale 2017.04.19. 23:05:54

@KalmanBlog: "Én például nem tudom egykönnyen megérteni (hiába a hírem empátiám), hogy hogy képes valaki a libsik szekerét tolni"

Számomra egyértelmű a helyzet: a jobbosok tömegbázisa a normális, két lábbal a földön álló, nemzettársaikkal szolidáris, posztmodern handabandázástól mentes, a tényekre figyelő emberek. Ezzel szemben a modern baloldal tömegbázisa a naivitásuk kihasználásával megvezetett szerencsétlenek, akik nem feltétlenül ostobák, és nem is gonoszok, csak benyelték a kamu dumát arról, hogy sok körülöttük a gonosz rasszista meg szexista, és ezért nekik nagyon erősen össze kell fogniuk ez ellen a gonoszság ellen. Aztán már csak rá kell fogni minden nem-balosra, hogy rasszista, és mehet a csetepaté.

A libsi szellemi vírus igazán zseniális a tekintetben, hogy az áldozat jóságra való igényét fordítja önmaga (és a libsizmus ellenségei) ellen. Ezek az emberek meg vannak győződve, hogy a gonosz ellen harcolnak, és az egójuk nem engedi felismerni, hogy valójában ártatlanokat püfölnek, hiszen akkor ők rossz emberek lennének, márpedig jó emberek, hiszen tudják magukról hogy jó emberek. Ebbe aztán teljesen bele lehet hülyüni ahogy a kognitív disszonanciát a politikai ellenfelekre vetítik rá, afféle öngerjesztő visszacsatolásként. Egy idő után már csont nélkül működik az a logika, hogy Orbán/Trump/bárki azért rasszista, mert én gyűlölöm.

2017.04.20. 07:07:13

@Deansdale: @Aurelius Respectus: @KalmanBlog:

Jajj nekem! A női forradalmárok; a picsák se akarnak kimaradni a buliból! :P
www.labrisz.hu/ne-akarjatok-n-k-n-lk-l-forradalmat-csin-lni

Aurelius Respectus 2017.04.20. 10:28:56

Miközben egy pitiáner ügy miatt tízezrek vonultak utcára, most fogadnak el egy törvényt ami rabszolgát csinál az emberekből, ez ellen persze senki nem tüntet. Az ilyen húzásaik miatt rühelem a Fideszt.

jobbegyenes.blog.hu/2017/04/19/bucsu_a_cirkusztol_vagy_most_is_leszunk_hetvenezren_az_utcan?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201704

Aurelius Respectus 2017.04.20. 10:38:43

@Aurelius Respectus: Franciaországban egy ilyen ötlet után már milliók lennének az utcán és a parlamenti bejutásért küzdene egy ilyen tetű párt.

Deansdale 2017.04.20. 10:50:43

@Aurelius Respectus: A teljes politikai palettát, a teljes közéleti és civil szférát lebuktatja a süket csönd ami az ilyen dolgokkal kapcsolatban tapasztalható. Se ez EU, se Soros, se Vona, se senki nem veri az asztalt, hogy ebből legyen botrány. Az MSZP csak Orbánt ekézi, mással nem is foglalkozik. A kib*szott LMP is csak Putyinozik meg CEU-zik. Ellenzék, na persze. Nem nyálaztam végig mindent, de ahol szétnéztem ott egyedül a Munkáspárt foglalkozott a dologgal, és ők is csak annyiban, hogy átvettek egy újsághírt néhány szakszervezet tiltakozásáról. Na ilyen az amikor a háttérhatalom megmondja, hogy a kormány mit csináljon, az ellenzék meg csinál elég hangzavart hogy a kormány feltűnés nélkül végrehajthassa.

Aurelius Respectus 2017.04.20. 10:57:57

@Deansdale: Tényleg szégyenletes a parlamenti ellenzék viselkedése, már hetek óta tiltakozniuk kellene, vsz szép csendben át fog menni ez a törvény.

Aurelius Respectus 2017.04.20. 11:04:47

@Aurelius Respectus: Azt kell mondanom, hogy aki megteheti, menjen el ebből az országból, itt nincs remény a normális életre. Ilyen alávaló politikai osztály mellett, ami nálunk van, nem lesz jobb élet soha.

2017.04.20. 11:54:20

@Aurelius Respectus: Látom, beolvastál odaát Maxval-nak, a Birkának.

@Deansdale:

"Ahol Bánki Erik, a testület fideszes elnöke benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely egyetlen tollvonással nem is Ázsiába, de egyenesen Dél-Amerikába, vagy Fekete-Afrikába tolja át Magyarországot."

Nekem valahogy Kína jutott eszembe. Hogy ott 24 órában melóznak a gyárban és az üzemben.

Egyébként vannak érdekes kísérletek Magyarországon is. Egy ismerősöm, aki a Mercedes-nél dolgozik, szalagon, mesélte, hogy megkísérelték a napi 8 órát felemelni 12 órára. Ez tartott kemény másfél hétig. Ugyanis a melósok az üzemen belül jelezték, hogy vagy visszatérnek a 8 órára, vagy nem lesz termelés. Így visszatértek a 8 órára.

Az tény, hogy az ázsiai, dél-amerikai és dél-afrikai melós durvábban ki van zsákmányolva, mint a kelet-európai. A gond az, hogy van egy olyan munkáltatói réteg nem csupán Magyarországon, de a teljes Kárpát-medencében, akinek igénye van arra, hogy a kelet-európai munkásosztályt (csak azért se mondok munkaerőt, személytelen!) ázsiai, afrikai vagy dél-amerikai szinten dolgoztassa.

Nincsenek amúgy illúzióim. Számítok rá, hogy a román és a szlovák parlamentben ugyancsak keresztül vernek egy ilyen törvényt. Ugyanis ez nem csupán a FIDESZ magánakciója - valószínűleg kelet-európai projekt. Talán még EU bürokraták is állnak mögötte...

KalmanBlog 2017.04.20. 11:55:05

@Aurelius Respectus: Hova? Komolyan kérdezem, szoktam ezen gondolkodni, hogy ha nagyon nagy lesz a baj, akkor hova lehet menni, de nincs jó ötletem.

2017.04.20. 12:01:25

@Aurelius Respectus:
Hát ez tényleg nagyon elkeserítő:-(.

Aurelius Respectus 2017.04.20. 12:01:52

@KalmanBlog: Sajnos nincs ötletem, a nyugat lenne az ideális, de oda meg özönlik a harmadik világ szemete és élhetetlen lesz néhány évtized múlva. Én Németországba mennék, ha nem lenne ez a harmadik világbeli söpredék ott.

Deansdale 2017.04.20. 12:37:55

@Ahasverus: Évekkel ezelőtt egy elektronikai multinál dolgoztam (nem a szalagon, de láttam ott mi zajlik), ahol a 12 órás műszak alapvető volt. Akkor fogtam padlót, mikor a pórnépet beterelték egy terembe és megnézettek velük egy videót valami harmadikvilág-beli gyárról, aztán közölték velük hogy el fogják venni a székeket, onnantól kezdve a 12 órás műszakot állva kell végignyomatni. Ja, és kevesebb emberre több munka lesz, mert erre vezet az optimalizáció útja. (Mondjuk hogy a székek elvételével mit spóroltak, azt nem tudom, ha már egyszer úgyis ki voltak fizetve - gondolom nem adták el őket vaterán, inkább beb*szták valami raktárba.)

Deansdale 2017.04.20. 12:47:36

@Ahasverus: "A gond az, hogy van egy olyan munkáltatói réteg nem csupán Magyarországon, de a teljes Kárpát-medencében, akinek igénye van arra, hogy a kelet-európai munkásosztályt (csak azért se mondok munkaerőt, személytelen!) ázsiai, afrikai vagy dél-amerikai szinten dolgoztassa."

Igen, ez egy olyan dolog, amit a mezei globalisták, libertáriusok, anarcho-kapitalisták úgy látszik nem értenek: ha egybenyitják a világ munkaerőpiacait akkor mindenki a legolcsóbb munkaerővel kezd versenyezni, tehát a fejlett világ munkásai elkezdenek zuhanni ázsia és afrika irányába. Amíg van egy zimbabwei szerencsétlen aki a te munkádat napi két szelet kenyérért elvállalja addig a te munkád sosem lesz biztonságban, egyrészt a cég aminek dolgozol gondolhat egyet és elköltözhet az alacsonyabb bér irányába, másrészt kiszoríthatja a piacról olyan versenytárs ami ezt már megtette. Most a folyamat közepén járunk, a harmadik világban még nincs elég képzett munkaerő hogy minden termelést odavigyenek, de nem kell már csak 10-20 év és megoldják.

Ja, persze ez nem magyar vagy kelet-eui jelenség, ez abszolút globális, és ez ellen nem hat semmi más, csak a nacionalizmus. Trump például a minap hozott egy törvényt az amcsi munkahelyek és az amcsi piac védelmére, amit szerintem nekünk is meg kellene tennünk a sajátunkkal. Kíváncsian várom a kormány mikor lép ezügyben.

Dzsendőrség (törölt) 2017.04.20. 19:02:08

Az uniós lobogó önkényuralmi jelkép.
Gondolat vége.

yotta 2017.04.21. 20:21:08

@Aurelius Respectus: "törvényt ami rabszolgát csinál az emberekből,"

Bizony, elolvastam a hivatkozás első részét kétszer is, de nem fogom agyilag miért következik valaminek a három évre való szétosztásából a rabszolgaság?

Vagyis inkább az a kérdés, hogy a cikk írója hogy lehet annyira hülye, hogy nem tudja: vannak területek, ahol ma, törvénymódosítás nélkül is rabszolgák vagyunk!

yotta 2017.04.21. 20:29:15

@KalmanBlog: "És akkor ott van az a kellemetlen érzés, hogy tényleg létezhetnek bértollnokok, hiszen az internet rohadt fontos véleményformáló közeg"

Háááát, szerintem a meggyőződésből, igazságérzetből írók felismerhetők és azok is, akiknek esetleg tényleg fizetnek a kommentelésért.

Veled ellentétben, én nem hiszek az internet véleményformáló erejében, hiszen - szemben az olyan információforrással, amelyet nem tudsz kikerülni - az internet nem szórja az "igét", csak azt éri el, aki szándékot fejez ki (tehát kattint mondjuk egy blogra). Az ilyennek, pedig már van prekoncepciója a téma iránt. Ha az ilyen felkészültségű egyént esetleg befolyásolja az internet, akkor az szerintem a látókörét szélesti, ami kifejezetten előnyös.

yotta 2017.04.21. 21:31:29

@Deansdale: "ahol a 12 órás műszak alapvető volt."

Ez már megint egy érdekes aspektus, tényleg két világ van Magyarországon egyszerre?

Eddig, aki kritizálni merte a multikat, az jól megkapta a magáét a libernáciktól, mondván, ha nem lennének multik, még mindig kézzel ennénk vályogedényből és a multi maga a megtestesült megváltó, a kultúra, akik behozták Magyarországra a munkakultúrát, a jó bérezést, az állásinterjút a portfóliót és az életutat... és akkor lám, fentebb két hozzászólás is 12 órás munkaidőről szól, egy másik pedig a rabszolgasorstól retteg, de szívesen letelepedne abban az országban, ahonnan mindez éppen ered...

Deansdale 2017.04.22. 09:01:12

@yotta: "a multi maga a megtestesült megváltó, a kultúra, akik behozták Magyarországra a munkakultúrát, a jó bérezést, az állásinterjút a portfóliót és az életutat"

A "multi" homlokegyenest ellenkező dolgot jelent két rétegnek. A pesti yuppieknak az az isten lába, hiszen a kétes értékű diplomáikkal, körömreszelgetéssel is haza tudnak vinni 2-300 nettót (és nem értik miért panaszkodik sok ember hogy nehéz megélni). Nekik a multi belvárosi irodát jelent sikkes enteriőrrel és jacuzzis csapatépítő tréningekkel. Másoknak, főleg vidéken, a multi az ahol szupergagyi angolszász dumával sütik ki a szemüket miközben a belüket is ki kell dolgozni olyan körülmények között amiért jobb helyeken lincselnének. Persze az előbbi multik inkább szolgáltató, tanácsadó, haddnemondjam: konzulting jellegűek, az utóbbiak meg fizikailag állítanak elő valamilyen terméket.

Egyébként nekem a gyomrom felfordul a portfólióktól és állásinterjúktól, vagyis inkább a közegtől ami ezt a korszellemet kitermelte és isteníti - őszintétlen, erőltetett, haszontalan és embertelen az egész vetítés, ami azt hivatott leplezni hogy emberekből humánerőforrássá csupaszítanak minket. Amitől pedig instant agyvérzést kapok az a corporate bullshit:
cbsg.sourceforge.net/cgi-bin/live
Logikusan gondolkodó, az értelmére építő emberként igencsak csikarja az agyamat a semmitmondó, körkörös érveléses, tartalom nélküli frázisokat puffogtató vállalati duma, ami kizárólag arra való hogy fenntartsa a munkavégzés látszatát azoknak akik elég magasra jutottak hogy heti 1-2 óra produktív munkánál ne kelljen többet végezniük. (Ezek küldenek hetente 3 emilt és tartanak napi meetinget arról, hogy valaki nem rendeltetésszerűen használta a kávéautomatát, vagy hogy valamelyik reportban mostantól kék helyett zölddel kell kiemelni bizonyos adatokat.)

Aurelius Respectus 2017.04.22. 16:22:23

@yotta: Az értetlenséged téged minősít. A multi mást jelent a vezetői és értelmiségi pozíciókat betöltőknek, akinek ez egy jó hely és a fizikai munkásoknak, akiket kizsigerelnek. Ami pedig hogy hol szeretne élni az ember, az is könnyen megérthető minimális ésszel. Nyilván jobb egy gazdag országban élni, ahol normálisak a bérek, ettől függetlenül az ottani cégek tetű módon viselkednek a szegény országok dolgozóival szemben, az ottani leányvállalataikban.

yotta 2017.04.22. 21:28:34

@Aurelius Respectus: " Nyilván jobb egy gazdag országban élni, ahol normálisak a bérek, ettől függetlenül az ottani cégek tetű módon viselkednek a szegény országok dolgozóival szemben,"

Logikusnak tűnne rávágni, hogy persze, jobb egy gazdag országban élni, ahol normálisak a bérek, de én nem élnék még jobb bérek mellett sem olyan gazdag országban, ahol a cégek szemét módon bánnak bárki munkavállalóval, ugyanis szerintem szemét cégek nincsenek, csak szemét emberek! Ezek pedig ugyanazok maradnak a sípályán a lifthez való tülekedésben, az autóikkal a forgalomban, egy színházban a ruhatár előtt, vagy az ügyeik intézése közben... stb.
Annyit nem tudnak fizetni, hogy erre váltsak. (Félreértés ne essék, ami itthon van az nagyon szar.)

KalmanBlog 2017.04.22. 22:06:26

@yotta: De a kizsákmányoló munkáltatók létszámban kisebbség. Tehát abból hogy ők szemetek nem következtethetünk arra, hogy mindenki az.

yotta 2017.04.22. 22:20:43

@KalmanBlog: "De a kizsákmányoló munkáltatók létszámban kisebbség. Tehát abból hogy ők szemetek nem következtethetünk arra, hogy mindenki az."

Ezzel áltathatja magát az ember, de ha egy affér a kórházi személyzettel, egy közlekedési balhé, a hazudozó újságíró, egy érthetetlen tüntetés stb. napokra elrontja az ember kedvét, akkor a mit okozhat akár egyetlen szemét munkaadó, akivel aztán minden nap kell találkozni. Általánosítunk, igen. Sok esetben hibásan.
(vegyük ezt rendszerhibának :-))

Aurelius Respectus 2017.05.06. 15:21:12

@Ahasverus: igen, néhány napja, de nem bízom bennük, fognak még próbálkozni szerintem hasonlóval.
süti beállítások módosítása