HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Nehéz idők jönnek

2017.08.14. 14:45 Deansdale

Úgy érzem az USA-ban különböző embereknek és csoportoknak feltett szándéka széles körű erőszakba fojtani a jobboldal lázadását, ami elsősorban Trump megválasztásában, illetve a cirka 50 éven keresztül fogcsikorgatva viselt gyökér balos demagógia friss elutasításában nyilvánul meg. Az épelméjű embereknek elege lett a dumából, miszerint a fehérek, a férfiak, a heterók, és persze a konzervatívok a világ minden gondjának okozói, és hogy ezeket ki kellene irtani a világbéke érdekében.

A nyílt vérengzés felé vezető úton a legutóbbi állomás Charlottesville, ahol a különböző jobbos szervezetek és ideák közös tüntetést szerveztek, többek között a városban található, fehér történelmi figurákat ábrázoló szobrok eltávolítása ellen. Ezen természesen feltűnt egy rakás troll is, ahogy az ilyen rendezvényeken lenni szokott. Pár kretén náci zászlókat lengetett, talán mert viccesnek gondolták, talán mert ezért fizették őket a fake news fotósok. Ez persze fantasztikus alkalmat adott a balos sajtónak, hogy belekössenek Trumpba, hiszen nyilván az ő felelőssége, hogy a 300 milliós országban van talán ezer troll is.

A korábbiakkal ellentétben ezt az eseményt sajnos nem sikerült halálos áldozat nélkül megúszni. A felvonulók, az ellen-tüntetők, az ellen-ellen-tüntetők és ki tudja még kicsodák tengerében egy baromállat a kocsijával egy tömegbe hajtott - bár a videófelvételek tanúsága szerint elkezdték a kocsiját dobálni, és állítólag ő is azzal védekezik, hogy pánikba esett. Ez szinte mindegy - a tény, hogy egy ember meghalt. Amit én nem helyeslek. Nem csak azért, mert egymás vérének ontása helyett ésszel kellene rendezni a konfliktusainkat, hanem azért is, mert ha valaki már ilyesmire vetemedik akkor ne a hippiagyú bájgúnárok tömegébe hajtson az autójával, hanem keressen magának olyan célpontot aminek a likvidálása a saját ügyét előremozdítja, nem hátráltatja. Például szervezzen egy látogatást egy magyar származású milliárdoshoz, akit az emberiség többsége szívesen látna végre egy gyászjelentésben. De mi értelme halálra gázolni egy random szerencsétlent, csak azért, mert jó heccnek gondolta a barinőkkel kivonulni nácizni egy kicsit?

Érdekes adalék, hogy a HVG eddig 8 (nyolc) cikket szentelt a charlottseville-i eseményeknek, természetesen olyan színben előadva a dolgokat, mintha náci seregek bújtak volna elő Trump golfnadrágjának zsebéből mindenféle előzmény nélkül. A teljesen normális és legitim jobbosok évek óta tartó lenácizásának semmi köze ahhoz, hogy egy páran mostanra tényleg elkezdtek radikálizálódni - az antifák és társaik csak előre látták, hogy ez a dolog majd tőlük függetlenül be fog következni. Előre ittak a medve bőrére, vagy valami ilyesmi. Viszont a HVG 1 (egy) cikket sem szentelt annak, hogy kevesebb mint egy hete egy agyalágyult balos kretén két fejlövéssel, a felesége szeme előtt végzett a szomszédjával, mert az Trump támogatója volt. Ez a HVG számára nem hír, bazmeg, erről minek is írnának. Jobbosokat előre kitervelten, közvetlen közelről agyonlőni nyugodtan lehet, ez a "semleges" sajtót nem érdekli, de ha valaki egy összecsapásokkal tűzdelt tüntetésen, miután a kocsijára támadnak, a tömegbe hajt, az világszenzáció. Feltéve, hogy ő jobbos, az áldozata meg balos. Ellenkező esetben valószínűleg erről sem hallanának a HVG nagybecsű olvasói.

Na mindegy, a lényegre visszatérve: a helyzet fokozódni látszik, ősi csengésű magyar szóval: eszkalálódik. Az erőszak felé haladunk. Biztos vagyok benne, hogy többtucat, ha nem többszáz antifa és egyéb szélsőbalos sejtben már tervezik a bosszút, az erre számító jobbosoknál az ellen-bosszút, és hamarosan még több vér fog ömleni. Az amcsi sajtó pedig, ami ugyanannyira semleges mint nekünk a HVG, a konzervatívok és Trump nyakába akarja varrni az egészet. Mert ugyebár mint tudjuk, ha egy allahakbározó turbános a kamionjával a karácsonyi vásárba hajt, annak semmi köze az iszlámhoz és a legfontosabb hogy az iszlamistákat megvédjük az esetleges reakcióktól, de ha egy jobbos elüt egy embert akkor minden konzervatív náci és Trump mongyonle.

Hogy ez a dolog átgyűrűzik-e Európába... Az Isten a megmondhatója. Megvan nekünk a magunk baja, púp lenne a hátunk közepén még ezt a baromságot is importálni, de sajnos szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy a magyar/európai balosok ugyanúgy nekiállnak hergelni és üldözni az itteni jobbosokat, mint az elvtársaik odaát, és ez igen könnyen vezethet ugyanarra az eredményre. Végülis az alapozás már megvan, évek óta hallgatjuk itt is, hogy aki nem haladó az mind náci. Ezzel a módszerrel az USA-ban már sikerült kitermelni pár valódi szélsőségest, hátha itt is beválik.

59 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2017.08.14. 15:11:04

...plusz adalékként az egyik HVG cikk alapján: a gázolás áldozatának utolsó facebook posztja szerintük "hátborzongató". Szerintem is, ugyanis arra szólítja fel az elvtársait hogy legyenek dühösek. Az ilyen ember mégis mit vár? És az ő nevében, az ő emlékére ugyanezt az üzenetet terjesztik, mert mi más lehetne egy felvilágosult társadalom vezérlő elve, mint hogy ha valamit nem értünk vagy nem tetszik, akkor reagáljunk minél nagyobb, sosem csillapodó dühvel.

Szergej Csagajev 2017.08.14. 20:03:41

Isten malmai lassan, de őrölnek. A kultúrmarxisták is csak szellemi elődeik sorsára juthatnak.

Aurelius Respectus 2017.08.14. 20:08:19

Azért legyünk objektívak, akik felelősök a mostani helyzetért azokat csak egy forradalom után lehetne felelősségre vonni, most testőrök hadserege vigyáz rájuk.

Deansdale 2017.08.14. 20:49:14

Update: A tüntetés szervezőjéről kiderült, hogy fél éve még Obama megbízható embere volt, csak a választások után lett hirtelen jobbos, és idén januárban alapított "fehérbarát" szervezetet. Szóval igencsak valószínű, hogy az egész hacacáré false flag hadművelet volt, a beépített nácikkal együtt, hogy a különböző csoportokat összemosva Trumpot támadhassák.

ibankcoin.com/zeropointnow/2017/08/14/report-unite-the-right-organizer-jason-kessler-was-occupy-movement-obama-supporter-8-mos-ago/#sthash.NKPv80xN.dpbs

-JzK- 2017.08.14. 23:18:09

Valahogy egyetlen cikkben se látom leírva, hogy csak úgy btw. az elmúlt 50-60 évben a fehérek aránya amerikában 90-ről úgy 62 százalékra csökkent. Ergo az amerikai fehérek kárára teljesen megváltoztatják az ország etnikai összetételét, kb. kihúzzák a lábuk alól a saját országukat, mert "diversity is our strength" és pont. És persze erre rájön a baloldal permanens uszítása. BLM, safe space, SJW, meg a jó anyjuk kínja...

Miért csodálkozik bárki, hogy a fehérek frusztráltak?

Aurelius Respectus 2017.08.15. 00:11:54

@don Fefinho: Valóban, az ellenforradalom a helyes kifejezés, csak nem olyan puha lenne helyes, mint 1919-ben.

Barbaarb 2017.08.15. 07:59:28

Tudom, hogy nem ez a cikk lényege, de a milliárdos gyászjelentése sem változtatna, vagy fog változtatni semmin.

csi szi 2017.08.15. 08:14:39

Sajnos vannak az "alt-right" soraiban olyanok, akik valóban nácik, ezt kár tagadni, ezek a mérsékeltebbeket csak "alt-light"-nak csúfolják. Nem egy egységes mozgalomról van szól, legfeljebb a mainstream liberális narratíva, a feminizmus stb. elutasítása köti össze őket. És nem is lehet azon meglepődni, hogy ez egyeseket a nácikig és a konstans zsidózásig hajt. Viszont csak hasznos hülyék lesznek így, mert karlendítéssel, náci zászlókkal, nyílt zsidózással nem lehet nyerni, ezeket a dolgokat olyan szinten azonosították a vegytiszta gonosszal több évtized során, ráadásul az USA II. vh-s ellenségét éltetik így... Lehet vannak köztük provokátorok is persze, az említett vezető pl. könnyen lehet, hogy valóban az. Ahogy nálunk is próbálkoztak Szabó Albival, Bácsfi Diával, de róluk levette minden szélsőjobb antiszemita érzelmű ember is, hogy kicsodák valójában. Egy hülye 20 éves amcsi kölyök nem biztos, hogy ilyen gyanakvó.

Deansdale 2017.08.15. 09:11:26

@Barbaarb: Hát, ha nem buszoztatná az antifákat és egyebeket akkor gyorsan javulna a helyzet, bár nyilván nincs garancia hogy alaki más nem venné át tőle a stafétát. Mindenesetre az biztos, hogy több értelme van rá haragudni, mint az arctalan tömegre az utcán.

Free Helicopter Rides 2017.08.15. 11:04:23

Ha a twitteren a keresőboxba elkezdem beírni, hogy #kill,
akkor az első három találat - a legnépszerűbbek - a #killallwhites #killallmen és a #killallwhitemen
Szabad erről nemtetszést nyilvánítani, vagy az már nettó nácizmus lenne?

KalmanBlog 2017.08.15. 11:21:41

@Free Helicopter Rides: Persze hogy szabad, hiszen szólásszabadság van. Csak ne lepődj meg, ha következményei lesznek.

Deansdale 2017.08.15. 12:40:34

@Go Jóska: Igen, többen több oldalról is támadják a sztorit, pl. Heartiste kolléga:

heartiste.wordpress.com/2017/08/14/pax-dickinson-virginia-state-police-had-explicit-orders-to-drive-unite-the-right-into-the-antifa-so-wed-be-assaulted/

Az egésznek nagyon deepstate-szaga van, és a balos média reakciója is túl szervezett volt. Az első pillanattól arra mehetett ki a játék, hogy Trumpot támadják, illetve szándékosan nyomulnak a polgárháború / puccs felé.

Aurelius Respectus 2017.08.15. 17:22:07

@Deansdale: El tudod képzelni hogy egy demokráciában ez az elit le legyen állítva ? Szerintem csak egy diktatúra tudná megfékezni őket, ahol elvennék a vagyonukat, őket meg kivégeznék.

Deansdale 2017.08.15. 17:33:41

@Aurelius Respectus: Hát, nehezen. Mondjuk Trump helyében lehet hogy felállítanák egy black ops csapatot akik suttyomban elintéznének pár arcot, ezzel azért javulhatna a helyzet. Most az a szívás, hogy még a CIA meg az FBI is ellene van, így azokra nem lehet bízni semmit. Talán a seregnél lehet keresnivalója, Mattis megbízhatónak tűnik.

2017.08.15. 17:50:46

Majd a koreaiak megoldanak mindent ;-)

csi szi 2017.08.15. 21:58:40

@Deansdale: Amerikában az alkotmány 1. kiegészítése garantálja a szólásszabadságot, mindig is voltak neonácik, akik legálisan működtek (pl. George Lincoln Rockwell), akik horogkeresztes zászlóval is vonultak időnként, szóval simán lehetett pár valódi.

Aurelius Respectus 2017.08.16. 12:55:13

@Deansdale: Erről jut eszembe, asszociáció. Megfigyeltem valamit a Férfihangon. A férfiak jogaival kapcsolatos cikkek alig váltanak ki érdeklődést, legfeljebb ha elmegy kapitalizmus-szocializmus vitába. A nő-férfi kapcsolattal kapcsolatos cikkek viszont igen, ami igazából egy mellékvágány lenne. Ez olyan mintha lenne egy filmtörténeti blogg és gyakorlatilag csak a sci-fi témához érkezne nagyobb számú komment.

Deansdale 2017.08.16. 13:04:05

@Aurelius Respectus: Az emberek arra reagálnak hevesebben ami érzelmileg érinti őket - a férfijogi téma sajnos túl elvont, pedig fontos lenne foglakozni vele. Itt is miről kezdtek nagyon dumálni az emberek? A párkapcsolatokról és a gyereknevelésről :)

Aurelius Respectus 2017.08.16. 13:39:25

@Deansdale: Ez igaz :) Azért nálad jobb a helyzet, a többi témánál is szoktak azért hozzászólni, még vita is van időnként. Pedig szerintem jó cikkeket szoktak írni férfijogi témában, Berengar különösen aktuális témákat hoz fel, az ELTE-n folyó folyamatok például nagyon aggasztóak, most kellene tiltakozni, mielőtt itt is hibbantak keltetőhelyei lesznek az egyetemek mint az USA-ban és onnan fertőzik az egész társadalmat.

Deansdale 2017.08.16. 16:39:47

A HVG már 21 cikknél tart az események kapcsán, mondjuk ami igazság ezekben van az 1 cikkben is elférne...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.08.16. 16:47:55

@Deansdale: Na azért bírom amikor a 888-at kritizálják, hogy állandóan migránsozik, mikor a "szabad és független" sajtó meg az ilyeneket nyomja orrvérzésig. Ennyit a "függetlenségükről".

csi szi 2017.08.16. 21:14:53

@Sipi81: A 888-ban az a gusztustalan, hogy egyértelműen a központi kormánypropagandát nyomja, ahogy a pestisrácok (most már inkább prostisrácok) is. Sok lóvéval kistafírozva. Ha az a direktíva, hogy nyalni kell Izraelnek meg a konzervatív zsidóknak (amúgy teljesen értem, hogy miért), akkor olyan cikkeket hoznak le.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2017.08.16. 21:31:36

@csi szi: Viszont legalább nem tartják magukat "mértékadó független" sajtónak, mint a szélsőbalos másik oldal.
Én nem bánom, hogy ezek vannak, mert enélkül még kevésbé lenne ellensúlya az ellenzéki sajtónak. Inkább az bosszant, amilyen amatőrök és dilettánsok tudnak. Legalábbis a 8, azt viszonylag gyakrabban olvasom, bár leginkább csak egy-két kommentelő miatt.

-JzK- 2017.08.17. 02:36:31

jezebel.com/charlottesville-white-supremacists-begin-to-lose-jobs-1797818337

Megdöbbentő ez a nagy antirasszista boszorkányüldöző lincshangulat. Azonban a libsi fehérek hiába nyalják a kokerók seggét, utóbbiak szemében akkor is csak mocskos fehérek maradnak, akiknek el kell tűnniük.

Deansdale 2017.08.17. 07:28:22

@-JzK-: Lezebelék arról gondolom nem beszélnek, hogy máris van egy rakás tévesen azonosított ártatlan ember, akiknek hatalmas lángoló igazságérzetükben pokollá tették az életét. Az ilyen, életeket megnyomorító magánakciók ellen minél hamarabb törvényt kell hozni.

Ahogy Vee szokta mondogatni, ha a renitensekből munkanélküliek lesznek akkor egyrészt az adófizetők pénzén fognak éldegélni, másrészt sokkal több idejük és motivációjuk lesz harcolni. Tiszta nyereség az SJW-knek, nem? Persze nekik mindegy, csak árthassanak.

-JzK- 2017.08.17. 10:02:28

@Deansdale:
Most már konkrétan elmondható, hogy Németország után az USA-ban a legerősebb antifa-huliganizmus. Gondoskodik róla, hogy ha az első kiegészítés tiltja a "gyűlöletbeszéd" állami szankcionálását, azért csak ne lehessen büntetlenül csak úgy akármit mondani. A mainstream közeg örömujjongása mellett lehet őket verni, életüket megnyomorítani. Ezek után kétszer meggondolja mindenki, hogy milyen tüntetésre merészkedjen ki.

Hogy is volt a buzifelvonulás kapcsán a libsi érv? Hogy az államnak nem elég nem tiltani, másoktól is védeni kell pl. a gyülekezési szabadságot.

-JzK- 2017.08.17. 10:44:43

Érdemes újranézni: Hannibál tanár úr
... hasonló lesz a légkör

Deansdale 2017.08.17. 11:23:40

@-JzK-: "Hogy az államnak nem elég nem tiltani, másoktól is védeni kell pl. a gyülekezési szabadságot."

Na igen, érdekes hogy a jobbos felvonuláshoz engedélyt kértek, azzal huzavona volt, de végül megkapták, erre odament egy rakás balos huligán baseball-ütőkkel és egyéb maszek fegyverekkel, a rendőrség meg félreállva nézte hogy verekedések alakulnak ki, aztán ki a hibás? Nyilván a jobbosok. A felvilágosult és toleráns balosok csak véletlenül arra jártak, és teljesen békésen protestáltak husángokkal meg biciklilakatokkal. A politikusaik meg nemhogy nem hajlandóak elítélni őket, még fel vannak háborodva hogy Trump szerint az "alt-left" is hibás, holott semmi keresnivalójuk nem volt ott, és ha nem jelennek meg egy fikarcnyi erőszak vagy rongálás sem történt volna.

Aurelius Respectus 2017.08.17. 12:21:18

@csi szi: Tényleg így van, a zsidókat sajnáltatják, amikor a zsidók a migráció fő támogatói, ahol fehérek élnek.

888.hu/article-minden-kezdodik-elolrol-nemetorszagban-mar-megint-felnek-a-zsidok

Aurelius Respectus 2017.08.17. 12:26:15

@Aurelius Respectus: Nekem a zsidó-keresztény kultúrkör kifejezés sem tetszik, mert történelemhamisítás, valójában antik-keresztény kultúrkör lenne a helyes, a görögök és a rómaiak az európai civilizáció megalapítói.

-JzK- 2017.08.17. 12:31:37

@Deansdale:

"A közvélemény láthatólag elítéli az erőszakot, ha az esélyegyenlőségért kiállókat bántják, de a nácik szétverését nemcsak helyeslik, hanem asszisztálnak is hozzá."

index.hu/kulfold/2017/08/16/altrite/

Ld. még: index.hu/kulfold/2017/08/17/egyesult_allamok_usa_virginia_alt_right_donald_trump_charlottesville/

Deansdale 2017.08.17. 12:53:38

@-JzK-: Az indextől nem számítottam ennyire tárgyilagos cikkre, épp csak itt-ott hazudik vagy felejt el megemlíteni dolgokat. Ha lenne türelmem írnék egy válaszcikket, bár azt hiszem fölösleges, a modern világban minden csak 3 napig érdekes, már Charlottesville sem számít hírértékűnek.

-JzK- 2017.08.17. 13:08:26

@Deansdale:

Arra jó volt, hogy katalizálja az eseményeket. Én azért elég sokat olvasok az ottani hírekről, de ez még engem is megdöbbentett. Konkrétan boszorkányüldöző a közhangulat.

Aurelius Respectus 2017.08.17. 13:38:53

@-JzK-: Ez nem a közhangulat, hanem a sajtó és a balosok által keltett hisztéria, nem hiszem hogy a déli fehérek támogatnák őseik emlékének meggyalázását.

Aurelius Respectus 2017.08.17. 13:45:11

@-JzK-: Fel akarják számolni azokat a csoportokat, akik védenék a fehéreket, ha kitörne egy polgárháború.

-JzK- 2017.08.17. 17:19:15

@Aurelius Respectus:

Nézd meg a cikkek és a Youtube-videók alatti kommenteket. A kommentek 90 %-a szélsőbalos. Alapjellemzők:

- királyi többesben fogalmazás, sokak vagyunk, egységesek vagyunk, többen vagyunk
- triumfalizmus: szorgos népünk győzni fog életérzés, nem kérdés, hogy el lesztek söpörve
- alapmeggyőződés, hogy aki náci, rasszista, bigott, az megérdemli, hogy megverjék, megöljék, életét tönkretegyék, hiszen hogy merészel gyűlölködni?
- mob mentality, mint egy veszett csőcselék, hordában ordít, kb. mint Krisztusnál, hogy keresztre vele

Csak néhány alternatív vélemény van, de az se a mieink, hanem maximum klasszikus liberálisok, akiknek eszükbe jut, hogy a jogállamiság nem azt jelenti, hogy a népítélettel, kb. piactéri kivégzések hangulata mellett "elintézzük" azt, aki az aktuális kurzus értelmében az ellenségnek minősül.

Persze őket is leugatják, hiszen "ki néma volt netán s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest."

A 444 kommentjei is hasonló szellemiségűek, megy a gyávázás, meg a "mi van, féltek?!" és hasonlók. Kíváncsi lennék, ha fordítva állna a dolog, akkor ők vajon bátrán kiállnának-e az elveikért, ha ezzel konkrétan az életük tönkretételét vagy akár elvesztését kockáztatnák.

Mindenestre a helyzet egyre rosszabb lesz, egyre szorosabbra kattan a bikincs, a haladár vonaton pedig nincsen fék.

Mondhatnám, hogy polgárháború várható, csakhogy ahhoz két, nagyjából egyenlő erejű erő kéne. A weimari köztársaság idején Németországban minden politikai pártnak volt félkatonai szervezete, a náci pártnak pl. ugye az SA, de volt a szocdemeknek és a kommunistáknak is, és bizony elég sokszor egymásnak mentek, de a helyzet nagyjából kiegyenlített volt.

Ma ezt nem lehet, hiszen antirasszista, antifasiszta, black lives matter és hasonló szélsőbaloldali huligán, félkatonai szerveződés nem csak, hogy megtűrt, hanem támogatott, ha fehérpárti, "szélsőjobboldali" egyletet akarnál szervezni, hamar rádszállnának a hárombetűs szolgálatok és a rendőrség...

-JzK- 2017.08.17. 17:26:07

Valaki magyarázza már el nekem, hogy mégis mi a tökömet jelent a mai baloldali terminológiában az, hogy bigot?! Pár évvel ezelőttig ezt a szót még kizárólag csak a "nagyon vallásos" értelmében hallottam, és ismertem - persze tegyük hozzá, hogy mindig csak katolikusokkal kapcsolatban használták. Azt, hogy "bigott katolikus" gyakran mondogatják, de még sosem hallottam olyan szóösszetételt, hogy "bigott neoprotestáns" vagy "bigott muszlim" vagy hasonló.

De mostanában a bigott kb. azt jelenti, hogy reakciós, aki "homofób", "transzfób", nem nyitott a szép új multikulti világra. Bővebben?

Deansdale 2017.08.17. 17:47:12

@-JzK-: Magyarul is van egy olyan értelme, hogy szűklátókörű, vaskalapos, az angoloknál ez eltolódik az "előítéletes" irányába.

Aurelius Respectus 2017.08.17. 18:33:59

@-JzK-: Azért az USA-ban jobb a helyzet mint Európában, ott az állampolgároknak lehet fegyvere és inkább a jobbosok tartanak fegyvert és sok fegyveres jobboldali csoport van, nálunk teljesen védtelenek lennének az emberek egy etnikai háború esetén, hiszen az állam az ellenségük.

-JzK- 2017.08.17. 20:01:17

@Aurelius Respectus:

Vannak a fehéreknek fegyvereik, de a füstösöknek is (ráadásul alighanem nagyobb arányuknak), és ugye utóbbiak mindig is erőszakosabbak, a vérükből fakadó szilaj barbár vadság miatt, így ők nagy valószínűséggel mindenféle aggályoskodás nélkül használni is fogják, valszeg gyakorlatuk is több van.

Képzeld el, hogyha nálunk mindenkinek lenne lőfegyvere. Ki tudna szerinted jobban lőni? Kinek remegne meg kevésbé a keze, ha el kéne sütni? Egy civilizált, tanult, szelíd fehérnek, vagy egy barbár cigánynak?

Aurelius Respectus 2017.08.17. 20:13:26

@-JzK-: Valószínűleg a balosok és a liberálisok közül kerülne ki a legtöbb halott, én habozás nélkül lőnék, ha megtámadnának és már nem lenne állam, aki lecsukatna ezért.

-JzK- 2017.08.17. 20:18:30

@Aurelius Respectus:
Nem tőlük kell félni, a fehér kultúrmarxisták alacsony tesztoszteronszintű sörösüvegválló gyökér kis nyikhajok, egy legyet sem bírnak lecsapni, csak rinyálni, sivalkodni tudnak. Ellenben az általuk felheccelt alacsony fokban neotenizált, a neocortex helyett a törzsdúcok által vezérelt füstös vademberektől igen. Ők gondolkodás, megremegés, aggály nélkül ütni, lőni, ölni fognak, kb. mint a zombik harapni.

Aurelius Respectus 2017.08.17. 20:30:52

@-JzK-: Úgy értettem, hogy őket ütnék agyon elsőnek a védenceik, ha elkezdenének rabolni, hiszen gyenge, áldozatnak való emberek, nyilván nem a szkinhedeket vagy a motorosokat támadnák meg, most is az öregeket támadják meg, akik gyengék.

-JzK- 2017.08.17. 20:48:05

Jegyezzük meg az amerikai neurobiológus Paul D. MacLean nevét, aki az emberi agy háromosztatú felosztását bevezette, és segít megérteni a civilizációk összecsapását. Eszerint a modell szerint az emberi agy alapvetően három részre osztható funkciókszerint:

1. Hüllőagy (Reptilian complex), amelyet a hüllő őseinktől örököltünk és százmilliós örökségként hordozzuk, lényegében minden szárazföldi gerinces élőlénynél hasonló szerkezetű összetettségű. Ezek az ún. bazális ganglionok vagy törzsdúcok (nuclei basales), az agyféltekék mélyén található szürkeállomány alkotja. Ez felel a legprimitívebb ösztönkészletek, territoriális védelem, agresszió, reprodukció, társas dominancia. Vö: „mit nézeee?! megölleeek! megbászom az anyádat”

2. Ősemlős agy (Paleomammalian complex), azaz a limbikus idegrendszer, amelyhez tartozik az érzelmek, rutinszerű viselkedésminták, szülői invesztáció, empátia.

3. És végül az emberi agy csodája az ún. neocortex, azaz új agykérég. Ez az emberi agynak az a része, amelynek mérete sokszorosa minden más főemlőshöz képest. Ez a rész felel a nyelvért, az absztrakt gondolkodásért, a képzetért, az öntudatért, ez tesz minket tulajdonképpen emberré, művészi víziókért. Lényegében ez tesz minket emberré, és minél inkább a necortex dominál, annál emberibbek vagyunk, minél inkább az első kettő, annál állatiasabbak, animalisztikusabbak.

Tehát a humán viselkedésért ez a nagyon frissen kifejlődött agyrész felel, és azt hogy milyen lesz az illető ember, tulajdonképpen az dönti el hogy mennyire lesz domináns a másik kettő, ősibb agyrészhez képest.

Mivel a neocortex agysejtjei evolúciós szempontból a legújabbak, ezek a legsérülékenyebbek. a hüllőagy meg egyszerű és stabil. A neocortex neuronjai nagyon érzékenyen reagálnak hormonális változásokra is. Nem véletlen, hogy aki pl. agyvérzést kap, nem az alapösztönök ellátására lesz képtelen.

Az r-K szelekció elve miatt az északi, hidegebb éghajlatra települt emberekre gyakorolt evolúciós nyomás miatt ezek az embercsoportok lettek a legneotenizáltabbak (ld. en.wikipedia.org/wiki/Neoteny_in_humans ), melynek következtébena szelídség azt jelenti, hogy nem a hüllőagy, hanem a neocortex dominál. Ezen túlmenően valószínűleg a melanin is hátráltatja a neocortex működését, bár erről még nem ártana többet kutatni. Ez még egy egyénnél is működik: ha tél van, és a sötétség akkor elvontabbak, nyugodtabbak ,filozofikusabbak leszünk, ha pedig nyár, lebarnulunk, lazák, komolytalanok, komoly kérdések iránt érdektelenek leszünk, csak a hawai, haverok, buli, lazaság, forr a vérünk.

Ha egy embernek a neocortex valamiért nem, vagy kevésbé dominánsan működik, a szerepét a hüllőagy veszi át, az alapösztönök dominálnak, és olyan buták primitívek és vadak lesznek, mint a zombi apokalipszis filmekben a fertőzöttek. Amikor még szabad volt az ilyesmit kutatnak, akkor kimutatták, hogy pl. a négereknek a neocortexe sokkal fejletlenebb a fehérekhez képest.

Ld. még: www.henriwtartt.com/articles/Biological%20and%20Political/MenCreatedPt2.html

Cunctator (törölt) 2017.08.19. 08:13:08

Mi lesz most, hogy lemondatták Bannont?

"- Halottak vagyunk - szólalt meg Winston.
- Halottak vagyunk - visszhangozta Julia kötelességtudóan.
- Halottak vagytok - ismételte meg egy érces hang a hátuk mögött."

Deansdale 2017.08.19. 09:28:30

@Cunctator: Érdekes kérdés, hogy miben különbözik egy hivatalos tanácsadó egy nemhivatalostól, gondolom Trump továbbra is bármikor egyeztethet Bannonnal ha úgy tartja kedve...

-JzK- 2017.08.19. 10:19:15

@Deansdale:

Abban, hogy nem lesz bejárása a Fehér Házba, és a globalista faszok lesznek ott, amikor dönteni kell és Trump fülébe súgják a "megfelelő" dolgokat.

Deansdale 2017.08.19. 10:36:11

@-JzK-: Szerintem Bannon valamilyen tervvel távozott, valószínűleg meg akarják erősíteni a konzervatív médiát, esetleg csinálnak egy új TV-csatornát az elbalosodó Fox helyére. Nem tudom ki kerül a helyére, de szerintem nem sok vizet fog zavarni. Egyelőre bízom Trumpban, még nem kellett csalódnom benne, amikor meginogni látszott (pl. a szír támaszpont rakétázásánál), akkor is utólag kiderült hogy volt értelme annak amit csinált.

Asidotus 2017.08.20. 21:59:24

@-JzK-: "az északi, hidegebb éghajlatra települt emberekre gyakorolt evolúciós nyomás miatt ezek az embercsoportok lettek a legneotenizáltabbak (ld. en.wikipedia.org/wiki/Neoteny_in_humans ), melynek következtébena szelídség azt jelenti, hogy nem a hüllőagy, hanem a neocortex dominál. Ezen túlmenően valószínűleg a melanin is hátráltatja a neocortex működését, bár erről még nem ártana többet kutatni. Ez még egy egyénnél is működik: ha tél van, és a sötétség akkor elvontabbak, nyugodtabbak ,filozofikusabbak leszünk,"
Mint például a vikingek?

Frederick 2017.08.25. 21:26:03

@-JzK-:

"ha fehérpárti, "szélsőjobboldali" egyletet akarnál szervezni, hamar rádszállnának a hárombetűs szolgálatok és a rendőrség..."

Aha. Betyársereg. Identitesz. Vígan megvannak.

-JzK- 2017.08.25. 21:32:07

@Frederick:

Először is az USA-ról beszéltem, másrészt honnét veszed, hogy az általad említett szervezetek oszlopos tagjait nem kísérik figyelemmel a hírszerző szolgálatok?

2017.08.29. 10:09:32

@-JzK-: Köszi, ez nagyon érdekes. És támpontokat adhat arra nézve hogy melyik embert hogyan lehet legyőzni/vagy megszelídíteni.

ÁronB1 2017.09.12. 21:35:22

Az, hogy a média nem szàmol be ròla nem meglepő.... Màr a kampány idején is erőszakosabb volt a demokrata horda (emlékezzünk csak a hajléktalan Trump szimpatizáns megrugdosàsàra vagy hogy hànyszor kezdeményeztek erőszakot) Azt hiszem ez a blogger mondja ki leginkább amit gondolok erről

youtu.be/4S2TZOdXAtQ
süti beállítások módosítása