HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: Ez most off az alaptémához képest, de ha már vallásismereti kisokos felvetek pár érdekességet. Egyszer beszélgettem egy ismerősömmel, aki "megtért", de elég - a saját szavaimmal élve - lélek nélkül... (2024.04.17. 22:10) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Hi! Nagyobb szünet után én is írtam cikkeket... nem is keveset. Párat berakok ide, most több is gazdasági: Egy gyors Matolcsy vs Varga: ujtechkor.blog.hu/2024/04/17/matolcsy_vs_varga_hamis_beke V... (2024.04.17. 19:08) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan. Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik. Pofa be de szólásszabadság van ... (2024.04.16. 22:04) Nem valós veszély
  • Deansdale: @F.M.J.: Hátizé, fűteni csak télen kell, arra meg pont elég az a pár hónapnyi komposztérés, főleg ha walipinit csinálsz. Ha nyáron is fűtene a komposzt akkor hűtened kéne az üvegházat :) És tekintve... (2024.04.16. 21:42) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposzt. Megfogtál evvel a 2-3 hónapos hőfejlődéssel. Mivel én elsősorban nem energetikailag közelítettem meg a dolgot, hanem biológiailag (ez jó, mert amúgy műszaki vagyok), így erre ... (2024.04.16. 19:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A szabadságról

2018.12.29. 10:52 Deansdale

A fideszgyűlölők siráma az egekig hallatszik, hogy milyen sz*r itt élni, mert elnyomás van meg diktatúra, szabadság bezzeg nuku. Eközben a német rendőrök megállítják az utcán a copfos német nőket és a politikai nézeteikről faggatóznak, mert a copf köztudottan rasszista és iszlamofób szélsőjobbos hajviselet, tehát az ilyen nők valószínűleg közveszélyesek.

400 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.06. 20:28:29

@Deansdale: köszönöm a válaszodat és ezzel el is köszönök innen. Érdekelt volna egy orbánpárti vélemény és világmagyarázat, de látom a gondolkozást megspórolod a tények ügyes átsúlyozásával és egy unalomig ismert koreográfiát tolsz. Értelem, gondolkozás, elemzőkészség, lényeglátás és nagyságrendek érzékelése, nos ez nem tartozik az orbánpárti oldal erényei közé.

Leuralta a fidesz az összes tévécsatornát, a nyomtatott újságokat és a rádiók nagy részét. Mindenhol csak az MTI által cenzúrázott hamis, migránsriogató híreket tolják folyamatosan és ezt te normálisnak találod. Az ellenzéknek maradt 2-3 netes újság, de szerinted ez is nagy baj.

Köszönöm, nincs több kérdésem.

Deansdale 2019.01.06. 20:45:10

@Troll etetést vállalok: "Leuralta a fidesz az összes tévécsatornát, a nyomtatott újságokat és a rádiók nagy részét."

Aha, ezek szerint te is agymosott fideszista vagy, meg mind a 10 millió magyar elvakult fidesznyik, hiszen a rádiók és újságok egy része a fidesz kezére került, ami kikerülhetetlen orbánista agymosás mindenkinek. Olyan nincs, hogy akit a fidesz nem érdekel az nem nézi és nem hallgatja ezeket, ez csak fideszes handabanda. Mondjuk az, hogy a top 50 legnagyobb látogatottságú magyar weblap közé jobboldalról kizárólag az origó fért be, balról meg van ott egy tucat, az nem számít, lényegtelen.
ite.hu/legnezettebb-hazai-weboldalak-rangsora/

Alapvető tévedésben vagy: nem én fújok fideszes propagandát, hanem te ellenzékit, és a te fideszgyűlölő szemeddel nézve az én alapvetően középutas, a fidesszel csak pragmatista alapon enyhén pozitív hozzáállásom elvakult, radikális orbánimádat. Szokták mondogatni, hogy aki még Sztálintól is balra van annak az egész világ szélsőjobbosnak tűnik, ami első hallásra vicces, és csak akkor válik tragikussá mikor rájövünk hogy sajnos százezreket fertőzött meg Mo-n, és milliókat világszerte.

Aki szerint Orbán fasiszta az ne vádoljon másokat elfogultsággal, röviden és tömören.

Deansdale 2019.01.06. 20:48:58

@Troll etetést vállalok: "de szerinted ez is nagy baj."

Ja, és nem írtam sehol hogy baj, úgyhogy csak a saját fantáziáddal vitázol, amit légyszives a jövőben ne rám vetíts ki. Amúgy ellenzéki az RTL, az ATV, meg még féltucat csatorna, ez talán kizökkenthet a hisztériából :)

yotta 2019.01.06. 20:54:52

@kiknekX:
"egy magát keresztény demokratának valló politológustól olvastam, aki egyébként a törvényt védte "

Természetesen az érvelő motiváltságán sok múlik és nagyonis el tudom képzelni, hogy van olyan, aki már húsz éve parlamenti párt politikusaként üzemel, s nem motivált annyira arra, hogy jobban utánajárjon dolgoknak. Ezért aztán előfordul az is, hogy az ilyen blogokon elhangzó érvek, ezerszer ütősebbek annál, mint amit a politikusok, mondjuk egy azonnali kérdések órájában megszülnek. Gulyás Gergely - vagy a stábja - egészen biztosan figyeli a kommentvilágot, mert hallottam már visszaköszönni másodszori ATV-s tetemrehíváskor olyan érvelést, amelyet első alkalommal nem használt. (Persze ez is csak feltételezés)

" A nagyobb rugalmasság a kiosztásban a munkáltatóknak jó."

Elképzelni sem tudom, miért: ha munkaerő felesleg van, a munkáltató az úr, ha munkaerő hiány van, a munkavállaló az! Hidd el, ha ilyen rapid módon csökken a munkaerő, lesz olyan munkaadó, aki térden állva fog könyörögni a munkaerőért, hiszen az ő megrendelőivel kötött megállapodásaiban még bizonyára nem szerepel a munkaerő hiány, s ha egy Suzuki/Audi/Aldi megköveteli a beszállítójától a teljesítést, akkor ha itt gikszer van, olyan kötbért fizethet, hogy simán lehúzhatja redőnyt. Ez meg magával vonja rögtön a köztartozást és máris Demoklész kardjaként lebeg a kóter...

"A hétvégi nyitvatartás az nem csak ilyen boltokra volt érvényes? Pl. gyárakra is?"

Ez csak a kereskedelmi egységekre vonatkozik. Ám ezeket ki kell szolgálni, áruval ellátni, ezért az őket ellátó rendszereknek értelem szerűen működni kell.

Frederick2 2019.01.06. 21:09:30

@Deansdale:

"Amúgy ellenzéki (...) az ATV"

Nem tudom, mostanában rákapcsolsz-e az ATV-re. Én minden hónapban néhányszor belekukkantok. Az a fajta uszítás, ami az ATV-n megy (már éveken keresztül), az valami gyomorforgató. Azért a gyűlöletkeltésért büntetni kellene az ATV-t, amit megenged magának a képernyőkön.

yotta 2019.01.06. 21:13:32

@Troll etetést vállalok:
" köszönöm a válaszodat és ezzel el is köszönök innen."

Hosszú fórumozós pályafutásom alatt számtalan ilyen "drámai" visszavonulást/elköszönést láttam, de megfejteni az okát, mind a mai napig nem tudtam: mi a fenéért nem tudnak az ilyen agymosottak csendben egyszerűen csak NEM írni többet az elhagyandó felületre?

Frederick2 2019.01.06. 21:23:10

@yotta: @Troll etetést vállalok: Azért az befigyelt, hogy mindketten megküldtétek egymást az AGYMOSOTT jelzővel. Meg az is, hogy mindketten különbnek hiszitek magatokat a másiknál.

"Hosszú fórumozós pályafutásom alatt számtalan ilyen" megnyilvánulását láttam annak, hogy a vitakultúra a béka segge alatt van, az ellenfelek nem tisztelik egymást, satöbbi.

Madarász Henrik 2019.01.06. 21:42:24

@Deansdale: TGM balról bírálja Sztálint, akit konzervatív kispolgárnak tart, például mert a 20-as évek hibbant szovjet kísérletezőivel szemben a hagyományos család mellé állt és hasonlók miatt.

Glokta 2019.01.06. 21:43:08

@Mia and me:
"A tv. lehetővé teszi, hogy önként vállald ha nem akarod hogy kirugjanak, és lehetővé teszi hogy önként belemenj a 3 éves időkeretbe, aminek a végén számolnak el a munkaidővel, azaz akár az is kijöhet hogy még te tartozol :).
Ez így elég cinikus dolog, mivel nyilván aki nem akar vagy tud máshová menni, az önként belemegy majd mindenbe amit a törvény lehetővé tesz."

"Tehát ha fél évig havonta egy vasárnapot ad ki a munkáltató szabadnapnak, a többi napon 12 órában vagy épp akár 16-ban nyomod az ipart, októberben meg hazaküld a picsába 4 hétre, akkor 0 túlmunkád lesz az évre leosztva. Igaz az első félévben készre vágták a szervezetedet, meg a családi/magánéletedet is, mert robotként funkcionáltál. Ezt húzták ki most 3 évre, azaz akár 2 éven keresztül kihajthatod a beled, ha 3 évben kapsz 3 hónap eltávot, amire ugyan kapsz alapfizut, csak 2 hónapot dokinál töltesz meg elájulva, akkor 3 éves keretben egy percet nem dolgoztál túlórában és ennek megfelelően fogsz túlórapénzt kapni."

Szerintem te azt nem fogod fel, hogy ezt eddig is megtehették a munkáltatók, ha most - a legnagyobb munkaerőhiányban - megtehetik.
Mondhatták azt a dolgozónak, hogy a 250 órán felüli túlórákért nem fizetünk meg, de fogadd el különben kirúgunk. Mondhatták azt is, hogy 2 évig heti 6 napot dolgoznod kell napi 12 órában (és ezzel nem teljesen számolnak el), és cserébe a harmadik évben kivehetsz 3 hónap fizetett szabadságot.
Mondhatod, hogy ez törvénytelen volt és mostantól nem lesz az, de ez a gyakorlatban senkit sem érdekelt.
Ahol én dolgozok ott speciel elszámolnak a túlórákkal (és minden hónap végén kapok értük fizetést), de ez nincs mindenütt így.
A mellettünk lévő kisboltban sem napi 8 órát dolgoznak az eladók, hanem általában többet, mégis heti 40 órával számolnak el, és eszerint adnak fizetést.
Az apám cégében sem könyvelnek el szigorúan minden túlórát, ha valaki sokat dolgozik, akkor a hónap végén kap jutalmat - pedig ez informatika ahol vadásznak az emberekre :)

Azok, akik képzetlenek és/vagy egyáltalán nem rendelkeznek érdekérvényesítő képességgel, azok eddig is megszívták, most is meg fogják - de hidd el, a munkások elenyésző része fog majd 3 éves munkaidőkeretben dolgozni, és ők vagy választották ezt vagy eddig is "kiszipolyozták" őket - igazából a törvény csak kifehéríti ezt a tevékenységet.

Viszont azok számára, akiknek több pénzre van szükségük és ezért dolgoznának többet, azok innentől kezdve legálisan megtehetik ezt.

Frederick2 2019.01.06. 21:47:24

@Madarász Henrik: TGM egy ökör. Nálam lassan Torgyán szintjére csúszik le. :P

Glokta 2019.01.06. 21:49:45

@Troll etetést vállalok:
Az igaz, hogy vidéki hetilapok terén és rádióban szinte csak kormánypárti hangokat hallani.
Viszont az közismert, hogy a magyar lakosság körében nagyon népszerű a tévénézés, de lassan ezzel egyenértékűvé vált az internetezés, ezek egyértelműen fontosabb hírforrások a rádiónál és a nyomtatott sajtónál.
Márpedig a legnézettebb tévécsatorna, az RTL ellenzéki (bár nem durván ellenzéki) hangot üt meg és a legolvasottabb hírportálok túlnyomó többsége egyértelműen, durván ellenzéki.

Innentől kezdve legfeljebb fideszes médiatúlsúlyról lehet beszélni, de fogadni mernék rá hogy nincs meg a "médiakétharmada" sem a Fidesznek - ehhez képest a 90'-es években alighanem nagyobb volt a médiafölénye a másik oldalnak.

yotta 2019.01.06. 21:52:34

@Frederick2:
"Azért az befigyelt, hogy mindketten megküldtétek egymást az AGYMOSOTT jelzővel"

Szerintem az kifejezetten egyoldalú úri gesztus a részemről, ha a képembe küldött netto hazugság esetén csak az "agymosott" jelzőt eresztem ki magamból.

Madarász Henrik 2019.01.06. 21:53:41

@Frederick2: Azért Torgyán sokkal szórakoztatóbb volt, nagyon vicces volt, hogy nála nem vált be a szokásos tahó riporteri taktika, hogy folyton belevágnak a kérdezett szavába, nem hagyva végigmondani egy mondatot sem, ő egyszerre három riportert tudott túlbeszélni :)

Glokta 2019.01.06. 22:00:08

@kiknekX: Amúgy jól látod, ez egy tipikus jobboldali-baloldali kérdés: egy normális rendszerben a jobboldali és liberális pártoknak támogatniuk, a baloldaliaknak ellenezniük kéne ezt a törvényt.
Ezért nem értem, miért hisztizik az egész ellenzék azon milyen elnyomó - rengeteg más "fejlettnyugati" országban hoznak elvileg jobboldali pártok ehhez hasonló törvényeket, ezen nem kéne meglepődniük.

Amúgy meg a túlóratörvény a nyugati országrészben egyértelműen jót tesz a munkavállalóknak, BAZ-ben és a déli országrészben (pl. Baranya) pedig egyszerűen nem emelhetnék tovább a béreket a vállalatok ugyanakkora munkaóra mellett.

Glokta 2019.01.06. 22:07:00

@csi szi: @yotta: @kiknekX: @Mia and me: @Frederick2:

Tibiatya szerintem kiválóan fogalmazta meg, miért valóban demagógak és populisták a tüntetések:
tibiatya.blogstar.hu/2018/12/22/a-tuntetesek-5-allati-nagy-hibaja-ami-miatt-sokan-nem-mentek-ki-/66669/

"Ami miatt szerintem demagóg a tüntetés, hogy a 400 órában maximalizált túlórákkal nem történt más, mint az eddigi gyakorlat törvénybe iktatása. Piaci liberális vagyok, úgyhogy nem tartom rossz dolognak, hogy a kormány azoknak a multiknak hoz kényelmes törvényeket, akik a pesti munkaerőhiány melletti vidéki munkanélküliségben alternatívát jelentenek a közmunka programnak.
Ebben nem muszáj egyetértenünk, összeszerelőüzemezhetsz és kiállhatsz egy fasza baloldali program mellett, csak akkor lássam a programtervet, ami a szabolcsi régióban 5 vagy akár 10 éven belül a berlini mérnökök színvonalára képez munkaerőt.
Ha ilyen van, tiéd a szavazatom, de sajnos akkor is el kell ismerni, hogy az ország keleti feléért nem kapkodnak a munkaadók, úgyhogy ha az öt év alatt, amíg rakétamérnököket képzel, úgy gondolod, hogy enniük is kéne, akkor érdemes lesz meggyőzni a munkaadókat is valamivel, hogy inkább ide települjenek.

A 36 hónapért ágáló egyetemista csajszinak annyit tudok mondani, hogy szép dolog a design- és művészetmenedzsment MA diploma a MOME-n (lol), de azért ajánlok neki életében először masszív kéthetet a versenyszférában is. Én az elmúlt öt évet itt töltöttem, és – bármit mondjon a törvény – nem 36 hónapig, de egy hétig sem tudok csúsztatni semmilyen túlóradíjat, kivéve persze ha az a célom, hogy holnaptól ne tudjam kinyitni a kocsmámat, mert a másikban jobb feltételt kínálnak a dolgozóimnak. Vidéken ugyanez persze lehet problémás, ez ügyben viszont lásd az előző bekezdést, és ajánlj jobbat!"

Elég sokat elárul a tüntetésekről, hogy nem átlagmunkások, hanem a versenyszférában még egy percet sem dolgozó "társadalomtudós" egyetemisták és ellenzéki képviselők osztják az észt és mondják meg, mi a jó a zembereknek.

Annyiban értek együtt a tüntetőkkel, hogy az szégyen, ahogyan a köztévé működik, még a szocik utolsó 4 éve alatt is objektívebb volt a mainál (mondjuk lehet, hogy azért mert "égett a ház").

yotta 2019.01.06. 22:14:50

@Glokta:

"Innentől kezdve legfeljebb fideszes médiatúlsúlyról lehet beszélni, de fogadni mernék rá hogy nincs meg a "médiakétharmada" sem a Fidesznek - ehhez képest a 90'-es években alighanem nagyobb volt a médiafölénye a másik oldalnak."

De hogyan lehet fideszes média túlsúlyól beszélni egyáltalán? Mi az a média túlsúly? Beszélhetünk-e fideszes média túlsúlyról akkor, amikor az ATV egymaga kitesz 100 M1-et? Nem tudom hány percnyi műsor politikai jellegű az M1-ben, de az ATV szinte 0-24-ben nyomatja az agresszív pártpolitikát, a sulykolást és a hazudozást. És akkor még nem beszéltem a teljesen azonos műsoridőt politikával nyomuló Klubrádióról és ezek internetes megjelenéséről! Majd jönnek a nyomtatott őrjöngések: HVG, Magyar Narancs, Népszava, ÉS, 168óra... -ezeket a sajtó termékeket bárhol felütve kormányellenes propaganda olvasható, abszolút eltávolodva a sajtó tájékoztatási feladatától: a tájékoztatástól.

Hogyan gondolhatja bárki - fideszes médiafölénnyel vádaskodó, hogy a népnek van kapacitása ennyi forrást végigfutni a napi munka és élet mellett? Miféle médiafogyasztási szokásokat feltételeznek ezek a huhogók rólunk polgárokról? Senki nem csinál semmit, csak a sajtót bújja?

yotta 2019.01.06. 22:20:17

@Glokta:
"Tibiatya szerintem kiválóan fogalmazta meg,"

Igen, olvastam már, plagizáltam is belőle... ;-)

2019.01.06. 22:21:42

@Glokta:
Ez a Tibiatya egyébként értelmes blogger szerinted?
Olyan ritkán találok olyat, amit érdemesnek találok olvasni s nem idegesít. Majd beleolvasagatok.
Baloldali is jó lenne, ha ajánlana vki jót:-D, de komolyan.

GABOR2 2019.01.06. 22:23:11

@yotta: A ballibek üzenete eljut az emberekhez, csak éppen senki se hisz már nekik, de a média egyensúly jelenleg ez:

"Amennyiben pusztán az új médiaholding potenciális közönségét hasonlítjuk össze a kormánykritikus oldal azonos bázison vizsgált számaival, úgy arra a következtetésre jutunk, hogy a konzervatív médiumok összesített potenciálja több, mint másfél millióval kevesebb a kormánykritikusénál: 2 232 062 fő, míg a kormánykritikus orgánumok 4 440 630 főt érnek el, ami
67 százalékos kormánykritikus dominanciát jelent 33 százaléknyi kormánybarát eléréssel szemben."

www.origo.hu/itthon/20181204-a-magyar-mediapiac-balliberalis-tulsulyan-a-mediaholding-nem-valtoztat.html

Frederick2 2019.01.06. 22:32:04

@Glokta:

"Ami miatt szerintem demagóg a tüntetés, hogy a 400 órában maximalizált túlórákkal nem történt más, mint az eddigi gyakorlat törvénybe iktatása. Piaci liberális vagyok, úgyhogy nem tartom rossz dolognak, hogy a kormány azoknak a multiknak hoz kényelmes törvényeket, akik a pesti munkaerőhiány melletti vidéki munkanélküliségben alternatívát jelentenek a közmunka programnak."

Mondjuk egy vendéglátós vállalkozó team (TIBI ATYA) mi más is lehetne gazdasági értelemben, mint neoliberális? Azért azt magyarázza el nekem valaki, hogy amellett, hogy kenyeret ad (?) egy nagyüzem, azon kívül még mit? Munkásemberek gyermeke vagyok, dolgoztam már több helyen is, számos melós ismerősöm van. S ezáltal tapasztalatom is van. Az építőipari és vendéglátós ismerőseim nagyobb szabadsággal rendelkeznek, mint ezek az üzemi bérrabszolgák - és elmondásuk szerint nem is mennének át az építőiparból/vendéglátásból a nagyüzemekbe. Érted, az építőiparból (!!!) nem menne át, ami azért fizikailag jóval keményebb, nem egyszer veszélyesebb (ácsok, magasépítők) terep, mint a nagyüzemi szalag. A nagyüzemi életmód mind szellemileg, mind fizikailag leépíti az embert. Meg szalagon szerelgetni, milyen identitást ad? Betanított munkás, csicska, biorobot. De Tibi atya szerint vidéken munkát ad - kiknek is? - a biorobotoknak. A vidékiek elmehetnek biorobotnak! A vidék ennyit érdemel, tényleg!

Aztán. Az már nyilvánvaló, hogy a túlóra-törvény azért kell, mert nem váltak be a román és az ukrán vendégmunkások. Állítólag a románok szar munkaerő, viszont az ukránok nagyon jól dolgoznak - csak azok is mennek tovább Németországba. Most így pótolják, túlóra-törvénnyel. Ezzel csak az a probléma, hogy a munkásosztály eleve meg van terhelve különféle problémákkal. Ez még mélyebbre rántja őket a mocsárba - roncsolni fogja őket mind szellemileg, mind fizikailag, mind kulturálisan, mind erkölcsileg. Egyre többen nyúlnak majd az alkoholhoz. Hogy most a családok széteséséhez mennyire járul hozzá, arról ne is ejtsünk szót!

Egyébként Tibi atya (ami egyébként nem personal, hanem team) is lassan kb. annyira elidegenedik a munkásosztálytól, mint Puzsér. Mindkettő, ugye, prolizza a melósokat. Mi más lehet a munkás, mint proli? Onnan a középosztályból könnyű leprolizni a munkásokat Puzsér úrnak meg Tibi atyának. Csak mondjuk ehhez még hozzájárul az is, hogy Tibi atya annyira neoliberális gazdaságilag, hogy attól még Bokros Lajos is megnyalná mind a tíz ujját!

GABOR2 2019.01.06. 22:45:11

@Frederick2: Ez így van ahogy írod. Ugye ott vannak a műszakok, időnként, akár akarod, akár nem menned kell este dolgozni és hogy folyton változik, hogy mikor aludhatsz; hát ez, nem egészséges. Most pedig még, hogy hazabeszéljek a blogomhoz az IoT-ot is be akarják vetni, hogy a munkás útolsó szabad pillanatát is elvegyék, amivel nyilván majd még inkább vissza fog esni a termelékenység és mostmár nem csinálhatják azt, hogy nem baj, van még ahhonan ezek jöttek.

yotta 2019.01.06. 22:48:31

@GABOR2:

"hogy a konzervatív médiumok összesített potenciálja több, mint másfél millióval kevesebb a kormánykritikusénál: 2 232 062 fő, míg a kormánykritikus orgánumok 4 440 630 főt érnek el,"

Azért érdekes lenne a felmérés módszertanát is megismerni, mert ha tényleg igaz az, hogy az összes vidéki napilag kormánypártisággal jellemezhető tulajdonosokhoz került, akkor számomra egy kicsit kevésnek tűnik a 2,2 milliónyi elérhető kormánypárti.

Bármi is legyen a módszertan, a többség így is, úgy is a baloldalon található. Ám minden mögött az az elképesztő, hogy tulajdonképpen a média arányok változása csakis és kizárólag a baloldali részből hasítódik ki, s kínálkozik a kérdés: akkor miről is beszélünk? Ez eleddig mind a ballibé volt, s most ájvékolnak, hogy csökken a részarány?!

GABOR2 2019.01.06. 22:50:08

Egyébként a Fidesznek a szép GDP adat nyilván népszerűségi kérdés is, de azonkívül, ha nincs egy bizonyos nagyságú GDP növekedés akkor az állam automatikusan egyre lentebb sűlyed az adósságban és Orbánék célja azt csökkenteni, legalábbis GDP arányosan.

GABOR2 2019.01.06. 22:57:33

@yotta: "Ez eleddig mind a ballibé volt, s most ájvékolnak, hogy csökken a részarány?!" Így volt...

Pl. mielőtt miniszterelnök lett, kié volt az Index részben legalábbis? Bajnai Gordoné.

A ballib fölény meg nem feltétlenül úgy jött, hogy magyar ballibeké volt az újság... Nem, szinte az összes vidéki lap egy külföldi konzorciumé volt, ami először Svájcban bejegyzet cégé volt,aminek egy német-zsidó tulaja volt, aztán az átpasszolta egy német média birodalomnak.

Emlékszem is egy vitára egy ballib imádóval, hogy ő azzal dicsekedett, hogy ő ám külföldi újságokat is olvas Magyarországgal kapcsolatban, aztán megmutattam neki, hogy a külföldi lap és a magyar lap tulajdonosi köre ugyanaz. Ez még akörül volt, hogy a Fidesz hatalomra került, mostmár sikerült tán akkor megszerezniük ezeket, de hogy mennyit is ér ez nekik, nem tudom. Úgy értem a valódi újságok visszaszorulóban vannak.

yotta 2019.01.07. 09:48:42

@GABOR2:
"a szép GDP adat nyilván népszerűségi kérdés is, de azonkívül, ha nincs egy bizonyos nagyságú GDP növekedés akkor az állam automatikusan egyre lentebb sűlyed az adósságban"

Nagy szívfájdalom nekem ez a GDP. Nagyon leegyszerűsítve ez egy olyan, a világgazdaság/világpolitika által mindenkire rákényszerített pallos, amelyik értéke, ha növekszik, akkor viszont a világ erőforrásai és úgy általában a "mindenség" csökken. Így aztán, ha növekszik a magyar GDP, ujjongok olyasvalamiért, ami tulajdonképpen a világkatasztrófához vezet... Nyilván, egy ideig haszonélvezői vagyunk a GDP növekedéssel talán együttjáró jóléti növekedésnek...

KalmanBlog 2019.01.07. 11:08:10

@yotta: Pontosan. Ráadásul mindezt azért kell csinálni, mert ott van az adósságunk. Amit meg a családok költségvetéséből lehet tudni, hogy valójában simán lehet élni és működhetne az állam is hitelfelvétel nélkül. Csak ugye, aki olyat merészelne tenni, azt hirtelen antidemokratikus gyerekgázosítónak nyilvánítja a nemzetközi sajtó, és a többiek lebombázzák.

Van az a csúnya vicc, amit a magyarokra szokás mondani, hogy ülünk a forró lében a pokolban, de aki ki akarna mászni, azt a többiek visszarántják. Na, pont ezt csináljuk nemzetközi szinten a globalisták nyomására. Ha valaki ki akar törni, akkor azt lebombázzuk. Ha sokan akarnak egyszerre kitörni, akkor jön a világháború.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.07. 11:15:39

@Deansdale:

Rossz, csúnya, gonosz Sátán0rbán! Meg van írva!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.07. 11:16:50

@csi szi:

Már Antall is fasiszta volt. :/ :(
A demokrácia fokmérője mifelénk, hogy továbbél-e a népi demokrácia. Amikor választást vesztenek, olyankor értelemszerűen nem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.07. 11:19:07

@kiknekX: Az a Bajnai volt, aki a saját csomagját már úgy harangozta be, hogy bizony fájni fog. Fletó még tagadta az övéről a fájást.

2019.01.07. 12:25:55

@yotta: "A törvények kijátszása nemzeti sport"

naigen. nem csoda hogy a nemzeti sport közpénzből történő támogatása az egyik fixa idea a királynál :)

"A törvény (és a magasságos patás sem) nem pótolhatja azt a hiányosságot, amit az egyén nem szerzett meg felnőtté válása során..."

Nézd meg a térképen mondjuk Monostorpályit vagy Bagamért. Szerinted ott mi kell a "felnőtté váláshoz', ha az egyetlen hivatalosan bejelentő munkahely a most épülő BMWgyár lesz? Mit tudsz nekik tanácsolni, hogyan váljanak ott felnőtté az emberek? Esetleg Dunán innen mindenki hagyja el az Alföldet, aki nem szoftverfejlesztő e.v. vagy kocsmáros?

"Én elolvastam a törvényt, de te szerintem nem és felhozol olyan - szerintem íróasztal mellett kiötlött helyzeteket"

A családban jelenleg is dolgoznak 1 éves (2012es törvény óta) időkeretben. Kb a túlórák negyede kerül így élszámolásra, mert a többit nyáron "kiadják" olyan szabadidőben, maiben azért ne menj messzire (pl külföldre) mert bármikor jöhet hogy vége a pihenőnek és holnap menni kell. Az hogy nekünk ez egyelőre megfelelt csak azért van mert a gyerekek iskolások és így meg tudjuk oldani a nyári felügyeletet és nem kell 200 ezret olyan táborokra költeni ahol nem csak megőrzik a gyereket mint az iskolai ügyeletben. De egy BMW gyárban majd akkor adják ki ezt az időt (hogy ne kelljen év végén vagy 3. év végén túlórát fizetni vagy csak minimálisat) amikor gyártósort szerelnek, mondjuk szept-októberben. Bagamérben kurvasok lehetősége lesz majd Jószinak pihenéssel vagy értelmesen eltölteni a "leállás időt".

"Elszámolás alatt én viszont nem a kifizetést értem, hanem a menet közben kifizetettekkel történő elszámolást, tehát az addig kifizetettek és a pontos óraszámból következő végső összeg meghatározását."

ez tudod miben különbözik attól amit én mondok?
Ebben:
te azt mondod minden hónapban megkapja a 8 órán túli túlmunkáért a többlet munkabért (túlórapénz). Mondjuk ennek ellenére amikor nincs munka vagy szerelnek valami baszást akkor kényszer pihenőre hazaküldik a népet 4 hétre. Mondjuk jófejek és ezt minden évben így csinálják a 3 év alatt. 3dik év végén jön az elszámolás (szerinted), kiszámolják, 3 évben mennyi munkanap volt. Arra leosztják hogy ha mind 8 órában telt volna, akkor mennyi a fennmaradó ledolgozott órák száma. Aztán mivel ez munkaidőkeretes, ezért kiszámolják hogy mennyi a különbség a normál bér és a kifizetett túlórabér( ez ugye elvileg magasabb min 25%kal) közti különbözet. Ezt a dolgozó vissza fogja perkálni. Ha meg eleve úgy jön ki hogy kevesebbet dolgozott 3 évre elosztva mint a 8 óra/munkanap, akkor visszafizet az alapbéréből is (vagy a 4. évben 2 hónapot ingyen melózik).

ugyanott vagyunk szerintem, még szarabb is mert majd lehet behajtani a dolgozón.
Nm beszélve arról hogy ez akkor 3 éven keresztül azt feltételezi hogy végig egyezik a munkáltató és a munkavállaló "nyilvántartása" a ledolgozott órákról. Józsi által vezetett kockás füzet lesz szerinted a perdöntő egy munkaügyi perben?

és itt jön is a következő dolog: Ha te mondasz fel, akkor mi van az elszámolással- még úgy is hogy eddig jófej volt a munkáltatód.
Ha te lépsz le, van esély rá hogy nem fizetik ki a túlórádat, és majd a tv. szerint munkaügyi perben érvényesítheted a szerinted jogos bérigényedet. Ez olyan 3-4 éves per a munkaügyi bíróságon, amíg a következő melóhelyeden a 2. bírósági tárgyalás alkalmával csúnyán fognak rád nézni mikor szabadságot kérsz, plusz ezen folyamatban lévő "ügyed" miatt nem annyira akarnak majd más munkáltatók se alkalmazni, mert hát ez egy lázongó pereskedő alak...

"ha munkaerő felesleg van, a munkáltató az úr, ha munkaerő hiány van, a munkavállaló az!"

Nem egyértelmű a munkaerőhiány. Azt olvastam túl van népesedve a bolygó. Millió kis dolgos kéz várja hogy 2 tál rizsért dolgozgasson bármit.
DE!
A kerítés a gyárakat nem tartja ugyan vissza az itteni oldalon, de a képzetlen/kiszámíthatatlan munkaerő ázsiában igen. Ezért berezeltek hogy nem lesz elég a profit, ha itt maradnak és itt bért emelnek, nosza a kormány kegyet gyakorolt feléjük (hát onnan jön az a pénz amit többek közt el lehet lopni) és felajánlotta a rabszolgáit a kötbéres helyzet feloldására.

2019.01.07. 12:29:14

@kiknekX: gyárakban jelenleg 2 (v. 3 műszak van - a harmadikat kevesen válllaják). Folyamatos üzem van, amikor épp nincs gyártósor csere vagy valami kés-csere :D. Szerintem ezeket akarják hosszabbítani, a 2 műszakost, mert a 3dik műszakon már nyígtak az emberek, mert attól tényleg 2-3 éven belül zombik lesznek a rendszertelen alvások és az élő szervezet bioritmusától teljesen idegen "összevissza" napirend miatt. Nem beszélve arról hogy mikor találkozol a családdal/barinővel, stb...

yotta 2019.01.07. 12:30:13

@KalmanBlog:
"valójában simán lehet élni és működhetne az állam is hitelfelvétel nélkül."

Elvileg biztosan, de gyakorlatilag lehetetlen, ha már egyszer elkezdődött a hitelek felvétele.

És milyen ronda dolog az meg már, hogy teli torokból üvöltjük, hogy bezzeg most a Fidesz-kormány alatt csökken az adósságunk, közben pedig darabra nő...
És az embernek jó pofát kell vágnia a trükközéshez, mert hát most ippeg erről szól a világ, s ha erről szól, akkor ez így píszí...

2019.01.07. 12:34:11

@Glokta: "ezt eddig is megtehették a munkáltatók"

igen, eddig is.... de csak egy éves keretben. Ami szintén szívás, de azért naptári év végén el kellett számolni (sok helyen tulképp a gyűjtött vagy papíron nem is vezetett de ledolgozott év közbeni túlmunkák "kifizetése" volt eddig az év végi jutalom címszó.)

"Amúgy meg a túlóratörvény a nyugati országrészben egyértelműen jót tesz a munkavállalóknak, BAZ-ben és a déli országrészben (pl. Baranya) pedig egyszerűen nem emelhetnék tovább a béreket a vállalatok ugyanakkora munkaóra mellett."

A BAZ megyés így jártakkal nem tudok mit kezdeni...
Aki BAZ megyében lakik az dögöljön éhen vagy legyen biorobot, csak hogy a nyugaton élőknek még jobb legyen? :) vagy mi a mondandód lényege?

2019.01.07. 12:38:49

@Deansdale: "És ott se az volt a retorika, hogy rühelld Sorost, keresd meg valahol és verd agyon, hanem hogy VÉDJÜK MEG AZ ORSZÁGOT."

...sorostól meg a sorosféléktől.

Azért azt tudod, hogy ez a dolog lélektanilag úgy működik emberi közösségben már évezredek óta, hogy ha soros a patás ördög( egy megfelelően távoli és elérhetetlen és megfoghatatlan valaki), és ezt egy referenciaszemély kinyilatkoztatja (egyház, király, földesúr), akkor ugye a szomszédom, akire bizonyos beszólások és panelek alapján rásütöm hogy sorosista, tkép "megtestesíti" a kinyilatkoztatott sorosördög evilágbeli kivetülését,.. és a bejelentésem alapján máglyán megégethető. ;-)

KalmanBlog 2019.01.07. 12:42:11

@yotta:

> "valójában simán lehet élni és működhetne az állam is hitelfelvétel nélkül."

> Elvileg biztosan, de gyakorlatilag lehetetlen, ha már egyszer elkezdődött a hitelek felvétele.

Valójában lassan, de le lehetne dolgozni a hiteleket, és főleg be lehetne rekeszteni az új hitelek felvételét is. Csak akarat kérdése volna, meg persze nagyon sokáig tartana teljesen ledolgozni. Ahogy egy eladósodott család is többnyire ki tud mászni, ha elhatározza, tervez és kíméletlenül cselekszik, úgy az állam is megtehetné. Még nem vagyunk spirálban, egyelőre tudjuk fizetni, tehát még van visszaút.

Néhány éven belül érezhető eredménye volna már annak is, ha legalább megállítanánk az adósság növekedését. Egyébként tudtommal a szlovákok nagyjából 0-s költségvetéssel zártak, és mi is csak töredékszázalék minusszal. Úgyhogy az irány jó, már csak egy kicsit kellene faragni.

KalmanBlog 2019.01.07. 13:04:49

@Mia and me: Nem. Úgy működik, hogy aki úgy viselkedik mint egy sorosista, arra sütik rá a bélyeget. Erre ő elkezdi rosszul érezni magát, és inkább normálisan viselkedik.

Igenis, szedje össze magát, és ne viselkedjen senki buzisan, ne támogassa a migriket, és ne legyen kerítésellenes. Akkor nem fogja senki sorosistának gondolni, és nincs is probléma.

Ez a lényege a társadalmi elvárásoknak, hogy rendben tartja az embereket. Pont ezért akarják a libsik megszüntetni az összes létező elvárást. Ezért háborodnak fel már azon is, ha valaki "meg akarja mondani", hogy szerinte mi a normális. Mert a társadalmi nyomás egy normálisan működő közösségnek az alapvető összetartó ereje. Ha ezt megszüntetjük, akkor szétesik a társadalom és kihalnak a fehérek - ami ugye a libsik nedves álma.

Az a baj, hogy te abból indulsz ki, hogy a defektes viselkedés mindenképpen tolerálandó, ahelyett, hogy egy kis ráhatással megszüntetnénk.

2019.01.07. 13:22:39

@KalmanBlog: aki a túlóratv ellen tüntet, az sorosista- ezt 4 hete hirdetik. Nem láttam senkit aki a migrikért tüntetett, aztán mégis ez a panel arra aki mostanában jár az orszháznál. Ne mossuk össze a közeli múltat se a jelennel .

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.07. 13:24:22

@Mia and me: Pedig mindenki tudja, hogy Soros egy filantróp öregember, akiből csak a habonypropaganda csinált mumust, ezt nem érti a sok agymosott vidéki prolinyugger, mert nem látnak ki a csúticigánygeci seggéből.

yotta 2019.01.07. 13:30:36

@Mia and me:
Érdekes, ahogy és amerre kanyarítod a szálat, ugyanis szándékom szerint korábbi írásaid azon része(i) ellen emeltem szót, amelyek álláspontom szerint nem következhetnek a rabszolgatörvény szövegéből és szándékából, ugyanis kifejezetten valótlan állításokon alapszik. (túlóra emelés 400 órára, dolgozói beleegyezés, kifizetés ideje, stb).

Ebben a posztban aztán kilyukadtál a munkaadói és munkavállalói világ és annak geopolitikai, szociológiai és aspektusainak több évszázados problémájához!

"Nézd meg a térképen mondjuk Monostorpályit vagy Bagamért"

Valóban nem lehet minden települést úgy kezelni, mintha mindegyik Budapest vagy Glasgow lenne.

"A családban jelenleg is dolgoznak 1 éves (2012es törvény óta) időkeretben. Kb a túlórák negyede kerül így élszámolásra, mert a többit nyáron "kiadják" olyan szabadidőben... "

Ragaszkodva a rabszolgatörvényből való kiindulásra, kérdem, most akkor az általad felvázolt helyzet romlik a tv. módosítással vagy javul vagy nem változik semmi sem?

"ugyanott vagyunk szerintem, még szarabb is mert majd lehet behajtani a dolgozón"

Vagyis szerinted ugyanott vagytok, de inkább rosszabb lesz a helyzet, szerintem meg nem!
Valójában avval nem lehet mit kezdeni, ha a helyi emberi kisközösségek több évtizedes evolúciójából nem áll elő egy olyan többség, amelyre hivatkozva érdeket lehet érvényesíteni.

"te azt mondod minden hónapban megkapja a 8 órán túli túlmunkáért a többlet munkabért (túlórapénz). Mondjuk ennek ellenére amikor nincs munka vagy szerelnek valami baszást akkor kényszer pihenőre hazaküldik a népet 4 hétre."

Na, de most ezt hogyan lehet feloldani? A munkavállaló szempontjából úgy, hogy a 4 hétre is teljes fizetést kapjon, a munkáltató meg ebbe belerokkanhat. (nem, mintha nem szarnám le keresztbe kasul, mibe rokkan bele a BMW, de akkoris!)

" Ez olyan 3-4 éves per a munkaügyi bíróságon, amíg a következő melóhelyeden a 2. bírósági tárgyalás alkalmával csúnyán fognak rád nézni mikor szabadságot kérsz, plusz ezen folyamatban lévő "ügyed" miatt nem annyira akarnak majd más munkáltatók se alkalmazni, mert hát ez egy lázongó pereskedő alak..."

Ha sakkozunk, akkor valahogy így gondolkodunk: ha én ezt lépem, akkor ő ezt, meg ezt, meg ezt... lépheti, ha arra ezt válaszolom, akkor ő amazt, vagy mégamazt és így tovább...

Az általad írtakat a sakkanalógiára ültetve, egy olyan feltételrendszerben gondolkodsz, ahol mindenképpen veszteségre számítasz, tehát jobb nem is elkezdeni, mert hát a fortélyos félelem igazgat... Közben mások félelmükben fél méterről szemen köpik a rendőrt, megint mások félelmükben földhöz vágják magukat és biztonsági őrökkel rugdaltatják magukat a TV székházban, fasisztáznak, náciznak félelmükben diktátoroznak, te meg azt sejteted, hogy vidéken nincs elég érdekérvényesítő képesség a bérek tisztességes kifizetésére se, mert a félelem...

KalmanBlog 2019.01.07. 13:35:32

Egyébként nem tudom, hogy a svéd lányokat lefejezős videót láttátok-e már? Nagyon durva.

A Daily Stormer ezt írja róla:

"We have to keep ourselves healthy both physically and mentally. People usually understand that keeping oneself healthy physically means being regularly exposed to the beneficial stress of exercise, but more often than not, they don’t extrapolate the same principles to the mind. We shouldn’t run away from everything that makes us uncomfortable.

Watching a young blonde being beheaded after she traveled to a shithole country may seem like an unnecessary attack on your mind. It’s not unnecessary.

...

If we close our eyes when confronted with the hellish sights they produce, how can we expect to fight them?"

Erről a mit gondoltok?

A svédek állítólag 4 letöltendő évvel súlythatják azt is, aki csak megoszt róla linket. Inkább én sem osztok meg, aki akarja úgyis megtalálja.

2019.01.07. 13:42:48

Mellesleg azt h soros mit akar, csak azyuskánktól tudjuk. A soros terv az is lehet ennyi erővel h nyugat elmigrisedjen, Hungária meg a pénzes nyugatiak menekülöterepe, ahol orbi biztosítja nekik az olcsó fehér rabszolgát, a jó magánegèszségügyi ellátást, adókedvezményes magán ès multivállapkozási lehetőséget..

yotta 2019.01.07. 13:43:54

@Mia and me:

" aki a túlóratv ellen tüntet, az sorosista- ezt 4 hete hirdetik. "

Már ne is haragudj, de ha egy tüntetésen olyan infrastruktúra vagy olyan szervezetek vagy olyan embercsoportok jelennek meg, amelyeknek anyagi támogatás nélkül nem létezhetnének, akkor miféle félelmet kell magamra hazudni, hogy ne merjem kimondani azt, amit gondolok róluk és a pénzek forrásáról???

" akire bizonyos beszólások és panelek alapján rásütöm hogy sorosista, tkép "megtestesíti" a kinyilatkoztatott sorosördög evilágbeli kivetülését,.. és a bejelentésem alapján máglyán megégethető. ;-)"

És igen, ez az interpretáció teljesen valós, és pont arra való, amire használható: a pogromokkal riogatni és félelmet követelni azoktól, akik szerint bizony Soros egy rohadt gazember az ő világosan kimutatható tevékenységével együtt.

KalmanBlog 2019.01.07. 14:02:24

@Mia and me: Ezt nem tudtam, mostanában nem követem a magyar sajtót, a külföldi érdekesebb, meg dolgozni is kell.

Egyébként nekem is úgy tűnik, hogy az ellenzéki sajtó felheccelése nélkül nem volna akkora felháborodás. Az ellenzék mögött pedig Soros áll, ez már régóta nyilvánvaló :-)

Én bevallom, hogy a túlóratörvényt leszarom, mert önző módon úgy határoztam, hogy engem nem érint. Focizza le az, akit érint.

Kevés ismerősöm van, aki érintett például a gyári munkában, de tőlük például azt hallottam, hogy a munkások egy része egyenesen küzd azért, hogy többet túlórázhasson a több pénzért, illetve hogy megkaphassa a hétvégi műszakot. Tehát igaz az, hogy a meglévő gyakorlatot legalizálja ezzel az állam.

A 2 éves elszámolási időszak nekem is büdös kicsit, munkavállalóként nem mennék bele.

2019.01.07. 14:56:36

@yotta: "infrastruktúra" meg fizetett tömeg kordonbontásra alkalmas felszerszámozott tömeg 12 éve volt :), meg autógyujtogató, akkor azok azok voltak?

yotta 2019.01.07. 15:19:28

@KalmanBlog:
"Néhány éven belül érezhető eredménye volna már annak is, ha legalább megállítanánk az adósság növekedését. "

Milyen eredményre gondolsz, illetve melyik adósságra? A külsőre, vagy a belsőre vagy mindkettőre?

Milyen előny származna abból, ha nincs a költségvetésnek törleszteni valója? Csökkentheti az adókat. Többet oszthat az állami alkalmazottaknak. Több állami beruházást kezdeményezhet, amely munkahelyeket hoz létre jó fizetésekkel. Igen ám, de fentiek jelentős bérfelhajtóerőként működnének, ebben az esetben pedig rengeteg munkaadó elhagyná ezt a piacot. Ami viszont megfordítaná a helyzetet és valószínű válságba torkollana.
Szóval, ezt a fene sem érti...

yotta 2019.01.07. 15:20:25

@Mia and me: "meg autógyujtogató, akkor azok azok voltak?"

Nem, azok mások voltak!

yotta 2019.01.07. 15:23:42

@don Fefinho:
" csúticigánygeci seggéből"

No, ez ma leverte az O1G-t a dobogóról! :-)

2019.01.07. 15:27:15

@KalmanBlog: "Ezt nem tudtam, mostanában nem követem a magyar sajtót, a külföldi érdekesebb"

Még, hogy a külföldi érdekesebb, ilyen kabarét sehol máshol nem fogsz látni :D

www.youtube.com/watch?v=7GlWvIjl_O4
www.youtube.com/watch?v=4q9QPE_phNY
www.youtube.com/watch?v=nXpBSoZhoHg
www.youtube.com/watch?v=VjadLyOS_tw

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.07. 15:31:38

@don Fefinho: Lehet még variálni, pl. csúti gecigány.

KalmanBlog 2019.01.07. 15:55:52

@Dolus directus: Ezek jók :-). A Benny Hilles tetszett legjobban. Így egypercesekben tényleg szórakoztató, de mások ezt az adagot hetekig kapták :-)

KalmanBlog 2019.01.07. 15:57:23

@Dolus directus: Ezek jók :-). A Benny Hilles tetszett legjobban. Így egypercesekben tényleg szórakoztató, de mások ezt az adagot hetekig kapták :-)

KalmanBlog 2019.01.07. 15:58:10

@Dolus directus: Ez is király! Úgy látszik ezúttal szláv zsoldosokat küldött Soros Gy.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2019.01.07. 19:03:22

@yotta: "Hosszú fórumozós pályafutásom alatt számtalan ilyen "drámai" visszavonulást/elköszönést láttam, de megfejteni az okát, mind a mai napig nem tudtam"
Talán egy egyetemi docens ki tudná elemezni. :-)

Glokta 2019.01.07. 19:24:27

@yotta: @KalmanBlog: @Mia and me:

Én nem értem miért csúsztat állandóan ebben az ügyben Mia.

Ahhoz, hogy 3 éves munkaidőkeretben kelljen dolgoztatni valakit, kollektív szerződés - tehát a szakszervezet beleegyezése - és a munkavállaló beleegyezése is kell. Ha nincs szerződés, tudtommal 3 hónaponként mindenképp ki kell fizetni a túlórákat.
Azért a szakszervezetek nagy többségének akkora ereje csak van a jelenlegi munkaerőhiány mellett, hogy ha akarják megakadályozzák a 3 éves munkaidőkeretet.
Másrészről a túlórák túlnyomó TÖBBSÉGÉT - azokat, amelyeket az előzetes munkaidő-beosztás megváltoztatása miatt járnak - havonta kell kifizetni még ilyen konstrukcióban is.
Idézet egy korrekt elemzésből (www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/te-is-osszezavarodtal-a-tulorazas-miatt-itt-van-minden-amit-tudnod-kell.307135.html):
"A gyakorlatban a munkaidő-keretben foglalkoztatott dolgozók esetében azonban nem csak a munkaidő-keret végén jelentkezhet túlóra, hanem SOKKAL INKÁBB a beosztástól eltérő munkából fakadóan, amely után viszont a munkáltatók HAVONTA KÖTELESEK a túlórával elszámolni.

Zsédely Márta szerint a napi munkaidő-beosztás megváltoztatásával kapcsolatosan jelentkező túlóra csak akkor jár a munkavállalónak, ha a munkáltató változtatja meg a már közölt munkaidő-beosztást 7 napon, illetve kivételes esetben 4 napon belül"

Egyébként is a dolgozók kevesebb mint harmadának van kollektív szerződése, így biztos kevés embert érint a hosszabb munkaidőkeret: www.vg.hu/kozelet/sok-helyen-meg-nem-ismerik-kollektiv-szerzodest-2-769681/

A túlórakeret 300-ról 400 órára emeléséhez is kollektív szerződés szükséges, vagyis itt is képesek a szakszervezetek megvédeni a dolgozók többségét.

Nyilván lesz 1-2 olyan kisváros - főleg az északkeleti és déli régióban - ahol valamely vállalat monopol helyzetben van (csak ők adnak munkát) és emiatt ráerőltetheti a dolgozókra az akaratát, de ezt eddig is megtehette: mondhatta nekik, hogy heti 40 óránál többet kell dolgozniuk, de a túlórákkal nem számol el, a munkásoknak nem volt választásuk.

Viszont többekkel beszéltem, akik örültek a kiterjesztésnek és KalmanBlog beszámolója alapján minden társadalmi osztályban szép számmal vannak ilyenek - ez nekik lehetővé teszi hogy többet keressenek mint eddig, ha szeretnének.

Érdekes, hogy 2018-ban Szlovákiában is bevezettek egy csaknem ugyanilyen törvényt, ott még sem kezdett demagóg módon az ellenzék farkast kiáltani és obstruálni egy technikai jellegű (semmi "hatalomszerzés" jellege nem volt a törvénynek) törvénymódosítás miatt - ott úgy tűnik, valahogy mégis kibírják ennyi túlórával.

csi szi 2019.01.07. 20:27:09

@Madarász Henrik: Természetesen, Sztálin egy vörös fasiszta volt, a balosok ideálja a 20-as évek "leninista" Szovjet-Oroszországa, ahol pl. antiszemitizmusért halálbüntetés járt (melyik mai balos nem vezetné be ezt ma is szíve szerint?), tolták a feminizmust (Kollontáj stb.), a militáns ateizmust, a különféle utópisztikus dolgokat:
abandonedfootnotes.blogspot.com/2017/10/utopia-and-revolution.html

Szóval a mai újbaloldal az inkább erre az időszakra hajaz, vagy mondjuk a kínai "kulturális forradalomra", a vörösgárdistákra (nem véletlenül volt komoly rajongótábora Maónak akkoriban a köreikben, Demszky is maoista volt, Barroso is és sokan mások).

Madarász Henrik 2019.01.07. 20:55:05

@csi szi: Így van, a mai balosok az akkori utópista kommunisták és a németországi kultúrmarxisták eszmei utódai. Átszenvedtem magam néhány hvs-s TGM cikken és kifejezetten gyűlöli Sztálint, mert felszámolta ezeket a utópista-társadalomellenes kísérleteket az állam működőképessége miatt ( persze Sztálin ettől még egy tömeggyilkos gazember volt ).

Glokta 2019.01.07. 21:05:14

@csi szi: Szerintem az újbaloldalnak van 1-2 értelmesebb felvetése is - leginkább környezetvédelem és a nemzetközi nagytőke túlkapásai - kapcsán, viszont rendre túltolják ezeket (pl. méregzöldek), valamint sokan közülük megnyitnák a határokat és a romboló identitáspolitikát művelnek, ami a pusztulás felé viszi a nyugati civilizációt.

Glokta 2019.01.07. 21:09:52

@yotta: "Már ne is haragudj, de ha egy tüntetésen olyan infrastruktúra vagy olyan szervezetek vagy olyan embercsoportok jelennek meg, amelyeknek anyagi támogatás nélkül nem létezhetnének, akkor miféle félelmet kell magamra hazudni, hogy ne merjem kimondani azt, amit gondolok róluk és a pénzek forrásáról???"

Arról van szó, hogy a tüntetőket általában sorosistának nevezi a kormánysajtó.

Az lenne a lényeg, hogy attól még hogy van köztük 50, akit Soros pénzel és 100, aki az ő egyetemén tanul(utóbbiak ráadásul ettől még nem sorosisták), nem lesznek sorosisták a tüntetők!

Az, amit a Fidesz-média művel, pontosan ugyanaz az undorító módszer, amivel a "haladók" szokták lenácizni a bevándorlásellenes tüntetőket: mivel van köztük 10 horogkeresztet lengető, ezért a tüntetők nácik.

Glokta 2019.01.07. 21:27:00

@KalmanBlog:

"Igenis, szedje össze magát, és ne viselkedjen senki buzisan, ne támogassa a migriket, és ne legyen kerítésellenes. Akkor nem fogja senki sorosistának gondolni, és nincs is probléma."

Az hogy ki "buzis" és ki nem az szubjektív megítélés tárgya is lehet, nem hinném hogy ennek bármi köze van ahhoz ki "sorosista".

Másrészt arról van szó, hogy a Fidesz minden ellenzéki pártot sorosistának nevezett, még a Jobbikot is, ami egyértelműen kerítéspárti és bevándorlásellenes volt - ha "simicskistának" nevezik azt még meg tudom érteni.
Arra viszont semmiféle bizonyíték nem volt, hogy a Jobbiknak bármiféle kapcsolata lenne Sorossal - de szerintem még Schiffernek és az LMP-nek sem volt.

Sorosistának nevez mindenféle tüntetőt, ez pedig engem roppantul emlékeztet a progresszívek állandó nácizására - amikor már sorosistának nevezik a jobb oktatási rendszerért tüntető tanárokat is, akkor eléggé kiakadok.

KalmanBlog 2019.01.07. 21:28:33

@Glokta: Az informátorom pont azt mondta, hogy akik a családjukat hátrahagyva munkásszállásról járnak dolgozni, főleg azok szoktak ráutazni a hétvégékre. Ha cserébe a nyári gyárkarbantartás alatt meg hazamehetnek a családjukhoz hosszabb időre, akkor ez még jó üzlet is lehet.

Tehát nem feltétlenül arról van szó, hogy a gonosz gyár kibabrál az emberekkel.

KalmanBlog 2019.01.07. 21:39:10

@Glokta: Ok, erről eddig nem is hallottam, hogy a tüntetőket sorosistázták.

Arra asszociáltam, hogy az ilyen CEUs buzigyerekeket, meg a "belvárosi értelmiséget" sorosistázzák, akik egyértelműen bevándorláspártiak, feministák és egyéb módokon társadalom-bomlasztók. Mert azok esetén szerintem teljesen jogos, és szükséges volna, hogy érezzék: a viselkedésük nem kívánatos. És akkor talán inkább megemberelnék magukat, mert senki sem szeret kitaszítottan élni.

Ez a tüntetők sorosistázása nekem új volt. Annyiban igazuk van, hogy a szervezők szerintem is külföldi érdekeket szolgáló ügynökök, mert egyébként az átlagembert ez az egész kurvára nem érdekelné, ha nem lenne ráheccelve. Ahogy például amikor a csapból is az folyt, hogy vegyél fel CHF hitelt - amivel valóban rabszolgává tudtak tenni pár évre - akkor senki nem hőzöngött.

Persze biztos vannak akik be lettek lázítva, és nem sorosisták, csak dühösek. De ettől még ők is S Gy szekerét tolják. Ukrajnában is ő csinálta a balhét. Pl: magyaridok.hu/belfold/sorosleaks-ukrajna-volt-annak-idejen-a-legsikeresebb-akcio-2931667/

Hasonló a forgatókönyvük nálunk is, csak szerencsére nem állnak olyan jól. De hangsúlyozom, ettől még maguk a tüntető egyének valószínűleg nem mind Soros ügynökei.

2019.01.07. 22:20:23

@Glokta: "Ahhoz, hogy 3 éves munkaidőkeretben kelljen dolgoztatni valakit, kollektív szerződés - tehát a szakszervezet beleegyezése - és a munkavállaló beleegyezése is kell. Ha nincs szerződés, tudtommal 3 hónaponként mindenképp ki kell fizetni a túlórákat.
Azért a szakszervezetek nagy többségének akkora ereje csak van a jelenlegi munkaerőhiány mellett"

nincs.

"Másrészről a túlórák túlnyomó TÖBBSÉGÉT - azokat, amelyeket az előzetes munkaidő-beosztás megváltoztatása miatt járnak - havonta kell kifizetni még ilyen konstrukcióban is."

kivéve ha te mint munkavállaló "akarod" a megváltoztatást.... ami ugye megint az "Önkéntesség" kategória, odaszól a főnök hogy mégse így gyere hanem amúgy, oké?- mondod hogy oké, és akkor ennyi.
Máris átváltozott a munkaidőbeosztásod a te beleegyezéseddel, és nem kell pluszórát fizetni, mivel nem a munkáltatód változtatta meg önkényesen, hanem "együtt-közös megegyezéssel".

ezt pont alá is támasztod a kivett idézettel:

'"Zsédely Márta szerint a napi munkaidő-beosztás megváltoztatásával kapcsolatosan jelentkező túlóra csak akkor jár a munkavállalónak, ha a munkáltató változtatja meg a már közölt munkaidő-beosztást 7 napon, illetve kivételes esetben 4 napon belül"

" de ezt eddig is megtehette: mondhatta nekik, hogy heti 40 óránál többet kell dolgozniuk, de a túlórákkal nem számol el, a munkásoknak nem volt választásuk.2

és nyilván egy munka törvénykönyvének azt kellene biztosítania, hogy ilyet sehol ne lehessen megtenni semmilyen trükközéssel...

normális bérekkel kellene többet keresni nem 400 óra túlmunkával, még ott sem, ahol amúgy "kifizetik" havi vagy esetleg a 4 hónapos munkaidőkeret után (a 2012es szabályozás, ahol nincs kollektív szerződés, ott is engedélyezi a 4 hónapos időkeretet, ezt alkalmazták eddig is sok helyen, vendéglátó, folyamatos üzemek pl. és egy éveshez már 2018ig is kellett kollektív szerződés- ami volt is és amit simán át fognak írni 3 évesre a legtöbb korábban 1 éves helyen)

2019.01.08. 06:34:14

@Glokta: Számból vetted ki a szót (a Kálmán sorosistására írt kommenttel), ill. már le is írtam előtte neki (csak nem okéztam végül le), hogy ha a commentjében a sorosoistát nácira, a keritésellenest pedig idegengyűlölőre cseréljük, akkor pont ugyanazt kapnánk, amit a nyugati helyzetben kifogásolnak, ill. elnyomásnak neveznek. Hogy azoknak pont ez van a fejében, hogy a nem megfelelően viselkedők (el)nyomása miért jogos.

Végül azért nem okéztam le, mert ő csak mereng erről s orbánék azért még komolyabban nem hurcoltak meg sorosistát talán (eddig) - nekem pl. vannak ismerőseim (távolabbi), akik a soros listán is rajta voltak, tüntetők meg pláne, de ha valami komolyabb érte volna őket, arról tudnék.

Bár azért van egy olyan érzésem ,hogy nyogaton is vannak sokan, akik háborognak a migránsok ellen, besézlnek erről, irogatnak az internetre, tüntetnek stb.

yotta 2019.01.08. 07:25:45

@Glokta:
"Arról van szó, hogy a tüntetőket általában sorosistának nevezi a kormánysajtó. "

"Sorosistának nevez mindenféle tüntetőt, ez pedig engem roppantul emlékeztet a progresszívek állandó nácizására - amikor már sorosistának nevezik a jobb oktatási rendszerért tüntető tanárokat is, akkor eléggé kiakadok."

"Másrészt arról van szó, hogy a Fidesz minden ellenzéki pártot sorosistának nevezett, még a Jobbikot is,"

Az évszázados kommunikáció - evolúció eredményeként a közlendőben kell használnunk olyan egyszerűsítéseket, amelyekkel megúszható olyan információ átadása, amely részletezése/pontosítása adott esetben az átadandó lényegről elterelné a figyelmet. Ilyen sablonok például: orvosok, mérnökök, szegények, jakobinusok, komcsik, machiavelisták, gimisek, nácik, bűnözők... stb.

Azt hiszem ezen kár fennakadni, tehát ha a kormánypárti sajtóban sorosistának bélyegzik a "rabszolgatörvényezőket", akkor azt az üzenetet akarja a közlő átnyomni, hogy szerinte a Soros hatás nélkül nem lennének az utcán... Azt nem tudom, hogy ez így jó-e, célt ér-e, vagy kontraproduktívvá válik-e, de simán elfogadom, azt már viszont nem, hogy egyenlőségjelet teszünk a sorosozás és a nácizás/fasisztázás közé. (A soroszás szerintem pariban van a rabszolgatörvényezéssel)

A kommunikációs helyzet mai állása szerint tehát szükségesek a "bélyegek" használata, a jelző kiválasztása viszont nagyon sokmindentől függ; kezdve a spontaneitástól a tudományos elemzés alapján használtig.

A rabszolgatörvénnyel kapcsolatos bélyegek is fontos közlendőt hordoznak: a kormányoldali média és a kormánypárti embereknek van egy tudása (ami, lehet hibás), melyszerint a muszlimok hatalmas mértékű bevándorlása Magyarországot lesöpörné a földről, ezt a bevándorlást Soros támogatja, ráadásul Soros keze benne van az ukrán polgárháborús helyzetben, ergo, vannak, akik hisznek abban, hogy Soros emlegetése a veszélyesnek tartott politikai események elkerülése érdekében helyes.
Azt, hogy tényleg az-e, nem tudom, majd elválik.

Nem jártam utána annak, hogy a kormánymédia tényleg unos-untalan lesorosistázta-e a tüntetőket, de hát miért ne, ha ez az üzenet? Nem beszélve arról, hogy az ellenzéki média viszont direkt kicsalogatja a sorosozást az esetleges kormányoldali megszólalókból, gondolom ellenérzést kiváltó célzattal...

yotta 2019.01.08. 07:51:44

@Mia and me:

"és nyilván egy munka törvénykönyvének azt kellene biztosítania, hogy ilyet sehol ne lehessen megtenni semmilyen trükközéssel..."

Hát ott van, úgy csúfolják, hogy rabszolgatörvény..., a benne foglaltakra meg ezt írod: ""Önkéntesség" kategória, odaszól a főnök hogy mégse így gyere hanem amúgy, oké?- mondod hogy oké, és akkor ennyi."

Úgy mégis, milyen törvényt kellene írni, amelyet nem trükköznek ki? Olyat, amelyikből az ágyút 3D-ben kinyomtatva azonnal főbelövi a munkáltatót?

Deansdale 2019.01.08. 08:06:15

@kiknekX: Ebben akkor lenne igazatok, ha valami merőben fiktív és értelmetlen kontextusban harcolna egymással a két tábor, mondjuk arról lenne szó, hogy a DVTK-sok nácizzák a Kisvárdát, azok meg libsizik a DVTK-t, és persze egyiknek sincs igaza, meg mindez kit érdekel. A politikai helyzet azért ennél összetettebb :) A sorosozás igazságtartalma, illetve egy esetleges "Soros-győzelem" következményei abszolút nem ugyanazok, mint a nácizás igazságtartalma, ill. a jobboldal győzelmének következményei. A kettőt nem lehet úgy összehasonlítani, hogy egy kommentben leírva hasonlóképp néznek ki - ez egy nagyon felszínes, pusztán stilisztikai értelmezése a helyzetnek. Korunk egyik legnagyobb hibája, hogy az embereket szándékosan eltolták az ilyen stilisztikai véleményformálás irányába, sokan azt hiszik hogy ez pont ugyanolyan, mint a tartalmi véleményalkotás.

Soros több újságcikkben saját maga írta le, hogy el akarja pusztítani Európát, illetve hogy a nemzetállamokat be kell szántani egy faji moslék utópia nevében (nem pont ezeket a kifejezéseket használta, de ez volt a lényeg), de a civilszervezeteinek a tevékenységéből ez a szándék akkor is egyértelmű lenne, ha Soros maga nem vallaná be nyíltan. Mivel az papíron levezethető, hogy kiket és hogyan pénzel, így Sorosról és az ügynökeiről beszélni abszolút korrekt és normális dolog (még úgy is hogy mondjuk egy ötezres tüntetésen nyilván nem mindenki kap tőle pénzt, tehát mindet ügynöközni kissé slendrián átértelmezése a helyzetnek).

Ha most ezzel szembeállítod a fasisztázást, nácizást, diktátorozást, meg az összes balos rémhírterjesztést, akkor azt látod, hogy ezeknek a 99%-a nevetséges kamuzás. Aki szerint ma Mo-n náciveszély van annak elment a csöppnyi józan esze is. Aki szerint Orbán hamarosan királlyá koronáztatja magát és eltörli a választásokat annak eleve nem is volt esze soha. Objektíve nézve még arra is nagyobb az esély, hogy Orbán Soros titkos ügynöke, mint hogy valóban fasiszta diktátori ambíciói lennének. Ha Orbán most még 20 évig hatalmon marad, akkor lesz néhány gazdag haverja, az ország meg nyugiban és rendben fog éldegélni folyamatosan emelkedő életszínvonalon. Az EÜ nem lesz világbajnok, meg az oktatásra is fognak panaszkodni páran, és talán stadionok is fognak még épülni, de ezek lesznek a legnagyobb problémáink az életben, és valljuk be, ezekkel azért meg lehet megbírkózni.

Ha Sorosék nyernek, akkor Európát végleg elárasztja a harmadik világ mocska, a mi határainkat is meg kell nyitni, és 20 éven belül több lesz itt az arab meg a néger mint a cigány, a magyar kultúra és nemzet pedig végleges és visszafordíthatatlan leszálló ágba kerül, mert a "lecserélt" magyarokat a muzulmánok legföljebb számszakilag tudják pótolni, semmilyen más tekintetben nem. Egy ilyen fordulat után már tényleg csak 2-3 évtized kérdése, hogy a magyar nemzetiség mikor kerül abszolút kisebbségbe az országban, olyan szinten hogy az utcán csak mondjuk 10-ből 2 arc lesz magyar, a többi színes, és ennek sajnos lesznek olyan következményei amivel a libsik nem számolnak. (Röviden: Dél-afrika.)

Szóval ilyen kérdéséekben ne stilisztikai alapon ítélj, lehet hogy egy sorosozó pont úgy néz ki mint egy nácizó, de ez nem jelenti azt, hogy akkor egyformák is.

Deansdale 2019.01.08. 08:48:44

Mellesleg mivel Soros egyértelműen az aktuális ellenzéket pénzeli a kormány ellen, vagyis a progresszíveket a konzervatívok ellen, így nincs mit csodálkozni azon hogy a neve összefonódott a baloldallal. Szerintem mérget vehetünk rá, hogy ha Trump vagy Putyin milliárdokat tolna a fidesz-táborba akkor az ellenzék 24/7 visítana a trumpizmusról / putyinizmusról. A Putyinozás már így is teljesen mindennapos, szóval miről is beszélünk?

2019.01.08. 11:57:25

@Deansdale:
Anniyból meg vagoyk győzve, ohgy szeritnem is nagyobb probléma a migránsok (sokkal, mint a náciskodás) ill. nagyon bugyutaságnak tartom azokat az érveket, hogy a migránsok beengedése szükségszerű vagy jó dolog lenne.

Azt már így nehezebben veszi be a gyomrom, hogy ezek a migráns ellenesek el vannak hallgattatva, hisz midnenhol ez megy, sokkal többet hallok róla, mint a náciveszélyről (ezt talán már csak TGM nyomatja), még amit írsz, hogy nyugaton vannak ezek elnyomva, az is eléggé szelektív, hisz ott is tele van a net ezekkel, te is onnan veszed az információidat, még a fb. youtube stb is tele van ilyen kommentelőkkel, dolgokkal.

NAgyon elterjedt nézet már az is, hogy ezeknek a feketéknek az iq-ja alacsonyabb. Annyi van, hogy bizonyos sznob (de mások által lenézett) körökben ezt hangoztatni ciki ... de azért már pedzegetik. Volt most pl. az a biológus, be is linkeltétek, aki a dns spirált fedezte fel s most meg az iq-rassz összefüggésekről tett kijelentéseket. Na most ezt pl. úgy láttam, hogy a tudományos világ tényleg eléggé felhördült, még vlaaki szabadkozott is, hogy ő ezt előtte dícsérte. Szóval megy a cirkusz, ahelyett, hogy valami ütős érvvel, kutatással állnának elő. (Egyébként pl. az én prekoncepcióm is az, hogy ha van is iq különbség - ezt lehetségesnek találom-, akkora azért nem lehet (30 pontot szoktatok modnani?)

Érdekes, mert olvastam erről azt a nytimes-os cikket s azok is ellene szóltak, de inkább rokonszenvet ébresztett bennem az öreg iránt, hogy egy karakán ember s hogy bugyután ócsárolják pl. oylannnal, hogy a felfedezését (a dns spirált) is úgy tette, hogy vlaami kutatónő fényképét nézte meg erről, aki erre nem adott engedélyt (hjaj istenem). De pl. az index cikk, az ügyesebb volt, bár már az elején közönséges módon pocskondiázta, ami még fájdalmasabb, de aztán betették az öregnek egy ilyen kijelentését, hogy szeirnte klassz lenne, hogy midnen kislányból génmódosítással szépet csinálnának, na ezzel sikerült lejáratniuk nálam is... mert én meg pl. inkább azt szeretném, ha a kisfiúkból csinálnának vagány, életrevaló és egyenes jellemű embereket pl. azt nem lehetne?

Szóval nehéz ezt is objektíven azt modnani, hogy az öreg el lett lehetetlenítve, mert biztos vagoyk benne, hogy rnegeteg csodálója van, visszavásárolták neki az eladott nobel díját stb. dokufilm jelent meg róla, gondolom semmi baja.

Ezen is filóztam már, hogy pl. Mao Kínájában, ott az emberek tényleg egy pontig azt hitték, hogy nekik kurva jó dolguk van a nyugathoz képest (olvastam régebben annak a nőnek a könyvét s a 60as években ők sajnálták a nyugati gyerekeket, hogy nem élhetnek Kínában, viszont amikor Mao meghalt és siratni kellett, akkor azért temették a kezükbe vagy egymás vállába az arcukat, hogy ne látszódjon, hogy miylen boldogok. De addig már nagyon abszurd és durva dolgok lementek, mire feleszméltek. Pl. hatalmas méretű papírból készült takarmányokkal vonultak fel (éhinség idején) a parasztok, hogy ekkorák teremtek s utóbb filózott azon a nő, hogy hogyan hihette ezt el, amikor látta, hogy az csak papír. stb. s arra jutott, hogy azért hitte el, mert a többieken is azt látta, hogy elhiszik. Midnenki eljátszotta a szerepet.

De pl. MAgyarországon is egységes volt a propaganda a szocializmusban: médiában, oktatásban s nem mertek az emberek mást modnani, de attól még (majdnem) midnenki tudta, hogy nem így van. CSak egy volt, a Szabad Európa rádió és még zavarták is, mégis midnenki azt hallgatta.
Hogy mi kell ahhoz, hogy az emberek tisztán lássanak?

Emlékszem pl. még alsós kisikolás voltam s ültünk az ebédlőben a menzán s az egyik gyerek azt modnta, ohgy "be kellene fagyasztani Reagan-t az atombombákkal együtt!" s miylen fagyott csönd lett az asztalnál, mert midnenki, a többi gyerek arra gondolt, hogy hát otthon nem ezt szoktuk hallani ill. hogy ezekről ne beszéljünk.

Lényegre térve, tehát abban igazatok van hogy a migráns befogadás ellen fel kell lépni, lehessen erről a problémáról beszélni, anélkül, hogy valakit kiközösítenek stb. és pl. én ezt elismerem Orbánnak, hogy a rá nehezedő nyomás ellenére (midnegy milyen okokból) de ezzel elég karakánul kiállt. Talán tényleg más politikus nem tette volna meg Európában? fura erre gondolnom, de nem tudom cáfolni - midnen esetre ő volt az első.

De ami már necces és sokakanak szúrja a szemét, amikor más témákra, ettől független problémákra is rá van húzva a dolog, hogy emiatt van, az így valaohgy már nem tiszta, mert tipikusan elnyomók ideológiája szokott lenni.
Tehát érted, nem ugyanaz a diktatórikus szint, hogy egy adott dologról nem besézlhetsz, mert megfenyítenek, vagy pedig, hogy semmit nem kritizálhatsz. Ez elméleti persze (ezért is nem okéztam le a Kálmánnak írt eredeti kommentemet) - mert nem gondolom hogy itthon ez lenne, sőt bátran lehet kritizálni, hőbörögni, gecizni, kekeckedni kb. mindent.

Madarász Henrik 2019.01.08. 12:35:38

@kiknekX: Az csak egy fokozati különbség hogy szinte semmiről nem lehet beszélni mint Sztálin idején a kommunizmusban vagy csak egyes témákról mint nyugaton, ahol egyre több tiltott téma van.

GABOR2 2019.01.08. 12:46:49

@kiknekX: Azt, hogy Orbán igazából diktátori lelkületű nem tudjuk meg, mert ő tudja, hogy a jelenlegi ellenzéket lehet nyugodtan hagyni csináljon amit akar, az emberek nem kérnek belőlük. Az "új" ellenzéki csoportok is nagyon hamar levették az álarcukat, hogy kik ők, mind ideológialag, mind származás szerint, ugyanis többekrők kiderült, hogy fia ennek-annak akik ballibek...

", hisz ott is tele van a net ezekkel, te is onnan veszed az információidat, még a fb. youtube stb is tele van ilyen kommentelőkkel, dolgokkal."

Épp folyik a cenzúrájuk így vagy úgy. Van direkt cenzúra, de van a anyagi jellegű, vagyis megszüntetik a lehetőségét is, hogy akiknek tetszik a csatorna azok finanszírozhassák a készítőjét.

"Patreon And The Rise Of Economic Censorship"
www.youtube.com/watch?v=wXSwx4e42ys

Az ellenzék mindenféle műbalhét bevet, hogy így vagy úgy még egyszer megszerezze a hatalmat, hogy azt majd átpasszolja nemzetközi szervezeteknek, hogy ha vissza is tér a jobboldal már jogilag ne tehessen semmit.

Magyarországon viszont sokkal stabilabb a helyzet mint azokban az országokban ahol ez bevált, de az EU választás előtt szerintem mindenképpen be akarnak próbálkozni, vagy legalább nagyon lejáratni Magyarországot.

Egyre inkább használnák a digitális eszközöket is, ugye mostmár folyton élőben közvetítgetik az akciójukat.

Lehet majd a fő támadásnál durvább digitális eszközöket is bevetnek:

ujtechkor.blog.hu/2016/08/15/kormanydontes_a_digitalis_allam_segitsegevel

GABOR2 2019.01.08. 12:48:18

@Madarász Henrik: Ami témák ráadásul a legfontosabb sorskérdéseket döntik el.

Deansdale 2019.01.08. 18:18:15

@kiknekX: "nehezebben veszi be a gyomrom, hogy ezek a migránsellenesek el vannak hallgattatva"

Idehaza, illetve a magyar médiában nincsenek elhallgattatva, csak nemzetközi platformokon, és ott is elsősorban az ismertebb nyugati arcok, nem a magyar Pistike aki migráncsozik (bár a facebook őt is letiltja). Amiről én beszélek az egy globális jövő, sajnos nem túl távoli - ilyen tempóban még 2-3 év és teljesen áltlaános lesz a totális balos cenzúra nem csak a neten, de gazdasági szegmensekben is.

"hisz ott is tele van a net ezekkel, te is onnan veszed az információidat"

Ez egy folyamat. Először azokat a hangokat némították el akikre könnyen rá lehetett fogni, hogy szélsőségesek: daily stormer, infowars/Alex Jones, Robert Spencer, James Allsup, Andrew Anglin, Richard Spencer, stb. Aztán jöttek azokért, akik nem voltak szélsőségesek, de azért rájuk fogták, a balosok meg hevesen bólogattak ehhez: Gavin McInnes, Milo Yiannopoulos, Lauren Southern, Tommy Robinson, Laura Loomer, stb. Aztán jöttek azok, akik semmilyen értelemben nem voltak szélsőségesek, sőt, még csak jobbosok sem, de olyasmikről beszéltek ami nem tetszett a progresszíveknek: Carl Benjamin, Sam Harris, stb. Cégeket is megpróbáltak tönkretenni, az infowarst sikerült is, a Gab-ot, SubscribeStar-t, BitChute-ot pedig folyamatosan zaklatják mindenféle netes és banki machinációkkal.

Szóval ez az egész egy folyamat, elkezdték a szélen és haladnak befelé, eltávolítanak mindenkit aki nem a balos dumát tolja és akinek elég sok nézője/követője van ahhoz hogy befolyásos legyen. Ha valaki eléggé figyelmetlen most még elhiheti a dumát, hogy "csak nácikat törölnek", de aki jobban informálódik az tudja hogy ezen már rég túlvagyunk, és eleve sosem volt őszinte ez a nácitörlős duma sem. Azt meg tudni lehet, hogy a folyamat nem fog csak úgy leállni, nem lesz olyan sosem, hogy már elég ellenfelüket eltaposták és akkor a progresszívek szépen hazamennek. Addig fogják nyomni, míg mindenkit ki nem zárnak a népszerű közösségi médiákból, az alternatívákat pedig szintén üldözni fogják. Ha becsülni kellene azt mondanám a teljes folyamatnak kb. a harmadánál tartunk. Nem az első lépéseknél, nem a puhatolózásnál, mert az már évekkel ezelőtt megvolt.

Adaléknak (angol): pjmedia.com/trending/60-million-strong-christian-group-to-big-tech-stop-censorship-or-face-torrent-of-lawsuits/

"ha van is iq különbség - ezt lehetségesnek találom-, akkora azért nem lehet"

www.targetmap.com/ThumbnailsReports/2812_THUMB_IPAD.jpg

"nehéz ezt is objektíven azt modnani, hogy az öreg el lett lehetetlenítve"

Örülök, hogy vannak akik védik és mellette állnak, de az a fő kérdés, hogy miért akarja egy politikai mozgalom a személyében ellehetetleníteni? Nem elég azt mondani, hogy ők nem értenek egyet azzal amit állít? Miért kell mocskolni, üldözni? Még csak nem is rasszista, csak egy tudományos tényről beszél, hogy a rasszoknak bizonyos tulajdonságai különböznek. A baloldal szemében ez mégis elég arra hogy megpróbálják kicsinálni, és ha rajtuk múlna a faszi nyomorban és kitaszítottságban szenvedné végig a hátralevő életét. Mert a baloldal felvilágosult és toleráns!!!

"mi kell ahhoz, hogy az emberek tisztán lássanak?"

Az információnak elég a ~80-90%-át kontrollálni, a maradék már nem oszt, nem szoroz. A nemzetközi balos bandának ez a kontrollja a hagyományos médiában már megvolt, és most a neten is ki akarják alakítani. Csakhát a neten az embermilliók nem a TV-csatornák és hagyományos újságok weblapjait nézegetik, hanem "amatőr" youtube csatornákat, facebook posztokat, tweeteket, stb., ezért ezeket az "amatőr" hangokat kell a neten kiiktatni ahhoz hogy a balos kontroll kialakulhasson. Ha mindenkihez minden információ eljutna, akkor talán tisztábban látnának az emberek, bár persze az is igaz hogy a legtöbben úgyis maguktól szűrik a híreket, eleve csak arra figyelnek ami a megszokott csatornákon érkezik.

"nem ugyanaz a diktatórikus szint, hogy egy adott dologról nem besézlhetsz, mert megfenyítenek, vagy pedig, hogy semmit nem kritizálhatsz."

Mo-n arról beszélsz amiről akarsz, a fidesz semmit nem csinál veled. Olyan cenzúra, mint nemzetközileg a balos, nincs Mo-n jobbról. Kritizálni szeretnéd Orbánt? Egy rakás hülye O1G-s táblákkal mászkál, és a kutya sem bántja őket. Mo-n nincs olyan dolog amiről nem beszélhetsz, ezért is tartom pofátlan hazudozásnak mikor egyesek itt a sajtószabadság haláláról beszélnek, miközben semmi ilyesmi nincs, viszont nemzetközileg igenis van ilyen, és pont azok csinálják akik itt hazudoznak Orbánra. Ha nyíltan törnének ellenünk talán még tisztelném is őket, de a fő fegyverük a hazudozás, kétszínűsködés, félrevezetés, hamisítás, hatalommal visszaélés, mások sunyi eltiprása és bekussoltatása.

GABOR2 2019.01.08. 19:05:26

@Deansdale:

Két dolgot hozzátennék... Nem csak a pénzügyi kiszólgálást vonnák meg, ezért is kéne elkerülni a felhőt/cloudot is.

Amit írtál a "Gab" úgy határozza meg magát, hogy:

"The Free Speech Social Network"

Ő a Microsoft felhőjét használja hostingolásra.

A Microsoft megzsarolta őket nemrég, hogyha nem törölnek több postot is, akkor az egész szolgáltatást megtagadja, tehát az összes ember számára aki a Gab-ot használja.

A másik, hogy van egy hely amit arra használnak, hogy lebuktassák, ha visszamenőleg átírnák észrevétlenül híreket (mint ahogy teszik), ezen a helyen lementik a régi híreket, tehát egy archívum; most ők maguk tettek egy figyelmezetetést közzé, hogy erre többé ne használják az oldalukat, mert hamarosan nem lehet valószínű... Elkezdték őket is basztatni:

twitter.com/archiveis/status/1081276424781287427

A felhőnek persze csak ebben félévben sok buktája volt amúgy is:
ujtechkor.blog.hu/2019/01/04/2018_masodik_felev_felho_dulnek_a_dominok_de_meg_mindenki_mosolyog

2019.01.08. 21:06:05

Nem tudom szó volt e róla itt a blogon, ami most is aktuális és szerintem ennek is bőven köze van a szabadsághoz. Gondoltam felvetném ide ki mit gondol erről a kérdésről. Olvasva a kommenteket ez az idézet jutott eszembe nem elbagatelizálva ezeket, de úgy érzem ez is fontos kérdés lehet a "devizahitelként" ismert gazdasági és társadalmi probléma.

"Miközben ilyen bikfarkos dolgokkal foglalkozunk itt családokat kiraknak az utcára anélkül, hogy egy bíróság jogerősen megállapította volna, hogy az a hitelszerződés ami alapján kilakoltatják törvényszerűen jogszerű e vagy nem."-Róna Péter.

Videó itt: www.youtube.com/watch?v=CfBSib51YBw

Ezzel a problémával a mindenkori kormányok nem nagyon tettek semmit. A fidesz-kormány nekiment a bankrendszernek nagy dérrel-dúrral, amik végül csak szavak voltak, mint utóbb kiderült. Nem az ígéretük szerint cselekedtek, hanem a bankrendszerrel kötöttek egy olyan szerződést, amiben a bankok szabad kezet kaptak és biztosítva lettek, hogy nem hoznak rájuk nézve hátrányos törvényeket. Dióhéjban voltak külföldön bevált jogi lehetőségek, amiket alkalmazhattak volna a magyar helyzetre vonatkoztatva. Tételesen terveztem volna felsorolni milyen intézkedéseket hozott ezalatt az idő alatt a kormány, de nem akartam bő lére ereszteni. Gondoltam más is hozzá tudna tenni a témában, annak ellenére, hogy a hazai médiákban nincs mindennaposan a hírekben. Gondolatébresztőként szántam a téma felvetését.

Ezen az oldalon több az információ, akiket érdekel: civilkontroll.com/

GABOR2 2019.01.08. 21:15:26

@M87: Én emlékszem, hogy még talán az első, vagy második Orbán- bankok megbeszélés után amikor a bankadóról volt szó, a banki oldal vezére azt nyilatkozta meglepetésre a bankadóról, hogy Orbán ezzel megmenti őket maguktól, mert ők csak úgy maguk nem fognák vissza magukat és elvennének mindent, ami valószínű társadalmi összeomláshoz vezetne amit ők se úsznának meg szárazon.

Végül olyan megoldás született, hogy a bankok is nagyon jól járnak, de az ország se lázad fel, ugyanakkor még mindig sokan szívnak.

GABOR2 2019.01.08. 21:16:40

@M87: Ha viszont Gyurcsány lett volna még ennyi könnyítés se lett volna.

2019.01.08. 21:24:22

@GABOR2: 2001-ben az első Orbán-kormány alatt vált lehetővé ennek a hitelkonstrukciónak a felvétele, de a virágzása olyan 2004-2008 között volt a válságig a szocialista kormányzat alatt. Mondjuk akkoriban a forinthitel kamata olyan magas volt, hogy a látszólagos könnyebb utat akarták választani sokan a kedvezőbbnek látszó feltételek miatt. Kérdéses mi lett volna Gyurcsány alatt. Lehet rosszabb lett volna abban a tekintetben, hogy még ennyit se tett volna. A banki etikai kódex, amit kiadtak a Bajnai-kormány alatt egy vicc volt, mint intézkedés.

GABOR2 2019.01.08. 21:36:10

@M87: Varga Mihályt megválasztották az év pénzügyminiszterének, mert amit a devizaadósságügyében tettek megmentette az országot egy összeomlástól ami nagyon is valós volt:

index.hu/gazdasag/2015/10/11/varga_mihalyt_az_ev_penzugyminiszterenek_valasztotta_egy_gazdasagi_lap/

Megjegyzem Oszkó Pétert meg a legrosszabb, vagy második legrosszabbnak válaszották.
Szóval Gyurcsányék minimum nem lépnek semmit és az országnak nagyon brutálisan esett volna ha nincsen megállapodás, ugyanis a svájci jegybank a szavahihetőségét kidobva eltért attól amit igért és rendkívül megváltoztatta az árfolyamokat, amit sok háztartás egész biztos nem élt volna túl.

Mindazonáltal sokakat valóságban nem mentettek meg csak enyhítettek a terhen.

GABOR2 2019.01.08. 21:40:32

@kiknekX: "AMúgy ezekkel az iq statisztikákkal nem vagyok meggyőzve, hisz ezt valahogy kultúra és környezet független módon kéne mérni, mit tudom én pl. a fehérek által újszülött korban örökbe fogadott feketék (és fordítva, ha van olyan) iq átlaga mennyi v. iylesmik."

Abban az esetben nől az iq-juk, de a külömbségek megmaradnak, mert a fehérekké még magasabbra nől.

GABOR2 2019.01.08. 21:49:13

@kiknekX: Sargon of akkad esetében még maga a Patreon is beismerte, hogy nem követett el sem törvényszegést az illető, sem szabálysértést és nem szegte meg a saját szabályzatukat se, azt is tudják, hogy kontextusba helyezve amit mondott inkább a ballibek egyik értékét védte... szóval tudják hogy semmi okuk nincs rá, hogy büntessék... de megtették. Ők voltak akik szabályt szegtek, mert elvileg náluk nincs figyelmeztetés nélküli kizárás, de mégis megtették. Úgy is, hogy most ezerszámra hagyják ott őket ezért.

GABOR2 2019.01.08. 21:50:53

@kiknekX: Ilyen volt. Jobb körülmények között mindkettőnek nől az IQ-ja, de éppen mert mindkettőnek nől megmarad a külömbség.

2019.01.08. 21:55:26

@GABOR2: Még egy előzmény volt, aminek lehetett volna esélye. Ha a fideszt nem váltják le behozhatták volna ide is az eurót fizetőeszközként és másképp lehetett volna. Akkoriban volt rá szándék, hogy később bevezessék. Többiek leírták már, hogy Orbánék elsajátították azokat a technikákat, amiket a szocialisták csináltak a hatalomra kerülés és megtartás miatt.

Akik igénybe tudták venni az intézkedések közül a kedvezményes végtörlesztést, mint egyik intézkedést kiszállhattak belőle, ami sokaknak nem adathatott meg anyagi forrás híján. Állítólag a bankok igénybe vehették azt a segítséget, hogy a bedőlt adósok tartozásának 90%-val legalább kártalanítva lettek, amivel szinte visszakapták a kihelyezett kölcsöneiket, ami forint volt.

GABOR2 2019.01.08. 22:07:09

@M87: Ahogy mondod, bár más szempontból nem lenne nekünk jó az euró.

Ajánlom "Az optimális valutaövezetek elmélet-ét" elolvasni, amiért a szerzők Nobel-díjat kaptak és abban az évben kapták amikor létrejött az euro a "kisembereknek" is. (1999)

Ez az elmélet iromány már előre jelezte, hogy nem fog működni a dolog, hogy olyan országok mint Görögország meg fog feküdni... ez törvényszerű, úgy ahogy az euró működik, mert rengeteg feltétel hiányzik ahhoz, hogy ez tartossan működjön, legalábbis jól, mindenkinek hasznosan.

Glokta 2019.01.08. 22:55:32

@M87: @GABOR2: A 2008-as válság ellentmondása: először a nagyobb bankokat "kellett megmenteni" világszerte, ezután meg Magyarországon a devizahiteleseket kellett megvédeni a bankoktól. :(

Az euró szerintem akkor működne jól,
1) ha nagy lenne a "munkaerő-mobilitás", tehát pl. ha az EU valamelyik tagállamában nagy a munkanélküliség, akkor onnan az emberek átköltöznek egy másik, munkaerőhiánnyal küszködő államba dolgozni.
Ez az USA-ra például többé-kevésbé igaz, ott gyakran tesznek meg a lakosok hatalmas távolságokat, hogy munkát találjanak.
Azonban ez Európára nem teljesül, mert pl. a déli országokban hiába magas a munkanélküliség, nem mennek Németországba dolgozni a fiatalabbak sem: teljesen más a nyelv, más a kultúra, nehezebb beilleszkedni.

2) ha lenne egy nagyobb európai fiskális (költségvetési) unió, tehát lenne egy nagy európai "közös költségvetés", ahonnan a rossz helyzetben lévő tagállamok kapnának segítséget.
Jelenleg minden ország GDP-je 1%-át fizeti be, ezt osztják ki, ez a kohéziós alap.
De ez bőven nem elég ahhoz, hogy kompenzálja a hátrányokat a déli országok számára: azt a hátrányt, hogy mivel Németország túl sokat exportál, ezért számukra túl magas az euró árfolyama, ezért könnyen eladósodnak és magas náluk a munkanélküliség - túl magasak a bérek a gazdaság teljesítőképességéhez képest, de csökkenteni nem fogják őket, mert az politikai bukás lenne - másrészről a németek nagyon jól járnak azzal, hogy ennyivel többet exportálhatnak.

Az a probléma, hogy a költségvetési unióhoz föderális Európa kéne, azt meg senki nem akarja (kivéve a Macron-félék), mert egyszerűen nem működik: az EU minden országa más és más, és éppen ez a sokféleség közös keresztény alapokkal ("Egység a sokféleségben") teszi széppé a kontinenst.

Glokta 2019.01.08. 22:58:11

@-JzK-: Nemi diszkrimináció, egyből letiltani! :)

Vagy lehet hogy mégis vannak különbségek nők és férfiak közt? Utóbbiak kockázatvállalóbbak, előbbiek jobban bírják a betegségeket?!

Nem, ez nem lehet.
Úgy tűnik, Putyin meghackelte a HVG-t is: patriarchista, elnyomó propagandalap lett belőlük.

2019.01.09. 00:27:39

@Glokta: Annyira megvédték, hogy a jogszabályokat is úgy alakították, amivel nehezebben lehet eredményt elérni az olyan adósnak, aki az igazságos elbírálásért küzd. Magyar viszonylatban így is sok devizahiteles ügyben folynak a perek. A kormány valamiért bedőlt a banklobbinak. Máshol bezzeg simábban ment és nem a bankok oldalára álltak. Magyarországon mindenkinek magára kell támaszkodni, aki ki akar belőle törni.
Lehet, hogy a kormány a bankok zsebében van? A kérdés költői. Valamiért nem mernek vagy akarnak olyan intézkedéseket hozni, hogy igazságosabb mederbe kerüljön az ügymenet, mert mint írtam feljebb megállapodást kötöttek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2019.01.09. 07:41:57

@-JzK-: Perszehogy, a fiúk is őket védik maguk helyett.

csi szi 2019.01.09. 12:27:02

@Glokta: Az eurót egyértelműen a föderális Európa keresztülverése érdekében vezették be annó, trójai falóként. Ha jól emlékszem Varufakisz (erősen balos volt görög pénzügyminiszter) is elmondta egyszer, hogy Mitterand volt francia elnök ezt be is vallotta egyszer (nem neki, másodkézből hallotta), hogy Kohl-lal ez volt a szándékuk ezzel (persze a tényleges bevezetés már őutánuk történt meg), mert másképp nem lehet rákényszeríteni a nemzetállamokat. De Juncker papa is mondott hasonlót valamelyik őszinteségi rohamában, hogy ők mindig az EU hatásköreinek növelésén dolgoznak lehetőleg minél kisebb feltűnéssel, ha ellenállásba ütköznek, akkor átmenetileg leállnak, de mindenképp folytatják.

Glokta 2019.01.09. 20:28:23

@csi szi:
"ők mindig az EU hatásköreinek növelésén dolgoznak lehetőleg minél kisebb feltűnéssel, ha ellenállásba ütköznek, akkor átmenetileg leállnak, de mindenképp folytatják."

Nem véletlenül, nem is tehetnek mást.
Ezt nem sokan tudják, de már a közös Európa kialakulásának kezdetekor (az 1950'-es években) az alapítók közül sokaknak föderális Európa lebegett célként a szemük előtt.
Közülük is a legfontosabb volt Jean Monnet, "Európa atyja".
Velük szemben állt De Gaulle víziója egy reálisabbnak tűnő európai konföderációról.
Úgy tűnt, az utóbbi valósul meg, de Monnetnek volt még egy trükk a tarsolyában...
Ez a cikk jól leírja mi történt végül: www.valaszonline.hu/2018/12/10/gyurgyak-janos-az-egyetlen-kiut-europa-csapdajabol/

"Az egyetlen működésképes rendszer egy európai konföderáció lehetett volna, de ezt az ’alapító atyák’ akarata, s mindenekelőtt a zseniális Jean Monnet meghiúsította, beépítve a rendszerbe egy általam Monnet-kódnak nevezett cselfogást, amely állandó reformra, állandó továbblépésre kényszeríti az uniót a föderáció irányába, anélkül, hogy erre az európai népesség többségének valódi igénye lenne.
Ennek következtében Európa csapdába került, nem tud visszalépni az általam helyesnek gondolt konföderációs formához, ugyanakkor a működőképes föderációhoz szükséges minden alapfeltétel is hiányzik."

és az EU így lépésről lépésre, lassan haladt a föderáció felé - a jelenlegi átláthatatlanságot az átmeneti állapot (föderáció és konföderáció elegye) okozza:
"nem is csodálkozhatunk, ha az európai polgárok nehezen tudnak azonosulni egy ilyen soha és sehol nem volt, alig definiálható, bonyolult képződménnyel, ezzel a kentaurral, mely pontosan leképezi a föderalisták és konföderalisták között létrejött és folyamatosan változó kompromisszumot.
Valahol itt van a mélyen fekvő oka a negatív eredménnyel végződő referendumok sorozatának, amit az európai szupranacionális politikai elit mindig értetlenkedve és megdöbbenéssel fogad.
Általában is elmondható, hogy az inkább föderációpárti európai gazdasági, politikai és kulturális elit képtelen belátni, hogy elképzeléseiket nem mindenki osztja, s az európai népesség többsége elutasítja. Nem véletlen, hogy ez az elit tartózkodik attól, hogy a föderáció kérdését összeurópai népszavazásra bocsássa."

A lényeg az lenne, hogy ne az állampolgárok feje fölött döntsenek ebben a nagyon is meghatározó kérdésben - az EU-s politikusok öntsenek tiszta vizet a pohárba: mondják el, melyikük támogatja a jelenlegi helyzetet, ki akar Európai Egyesült Államokat (pl. Juncker), ki akar szubszidiaritáson alapuló Európát (pl. Kurz), ki konföderációt (pl. gondolom Orbán) és ki szüntetné meg az EU-t - ahelyett, hogy halandzsáznának "európai értékekről" meg "szolidaritásról".

Frederick2 2019.01.11. 09:51:58

@GABOR2: @Deansdale:

„Ez egy folyamat. Először azokat a hangokat némították el akikre könnyen rá lehetett fogni, hogy szélsőségesek”

A sokak által „korrekt”-nek tartott Átlátszó sorra jelenteti meg a migrációt ellenző szervezetekről és személyekről a lejárató cikkeket, sűrűn használva a „fasiszta”, „náci”, „szélsőjobb” és „náci” címkét.

Azért hadd tegyem hozzá, hogy a magyar ellenállási szervezeteknek is megvan a saját hülyeségük, amivel jelentősen rontanak a helyzeten. Az Erő és Elszántság, az Identitesz, a Betyársereg és a HVIM tele van egykori (neonáci) PHM- és MNA-tagokkal. Sőt, már a Mi Hazánkba is szivárogtak át egy páran (pl. Lantos János). Ami még önmagában nem lenne gond, ha maguk mögött hagynák a neonáci múltat (az ember változhat) - de nem teszik, sőt viszik magukkal. A HVIM is, az Identitesz is nem egyszer meghívta előadni egy-egy rendezvényére a magát hungarista történésznek nevező Retkes Tamást, aki a nemzetiszocializmust népszerűsíti privátban.

Ezekben az újnacionalista szervezetekben felbukkan időnként, egy-egy tag révén a Szálasi-kultusz is - de kérdem: minek? Jó, tudom, hogy Szálasi viszonylag normálisabb politikus volt Hitlerhez és Sztálinhoz képest - de mégis csak egy vulgármarxista, kollektivizáló, erősen balos programot megvalósítani akaró figura volt; kb. ugyanabból a köpenyből bújt ki, mint Rosa Luxemburg és Rákosi Mátyás; a Nyilaskeresztes Mozgalom ugyanolyan vérjakobinus szervezet volt, mint a Galilei Kör vagy a német Spartacus. Nagyon nem kellene a kultusza az újnacionalista szervezetekbenn nagyon nem! (lásd Dean cikke Hitlerről)

Avagy: sajnálatosan megvannak nekünk, nacionalistáinknak a saját hülyéink, akik rendesen lehúzzák az egészet. Sajnálatosan, szomorúan.

Remélem, a Mi Hazánknak több esze lesz ennél, és nem enged az ilyen baromságoknak. Ha igen, akkor úgy néz ki, marad egyelőre a FIDESZ.

GABOR2 2019.01.11. 10:45:48

@Glokta: "Ezt nem sokan tudják, de már a közös Európa kialakulásának kezdetekor (az 1950'-es években) az alapítók közül sokaknak föderális Európa lebegett célként a szemük előtt."

Az a helyzet, hogy az egyszerű tankönyvekbe is beleírták, hogy ez volt a terv.

Nem biztos, de talán túlcsorduló hatásnak hívják. Spill-over hatás. A lényeg, hogy ha az EU egy valamilyen dimenzióban egységesül, az szükségszerűen magával hozza, hogy majd másban is fog és végül teljesen egybeolvad minden.

" Az integráció motorja az érdekcsoportok megváltozott stratégiáján túl az
ún. spill-over hatás, a folyamat, mely során az egyik gazdasági szektorban végbemenő
integráció hatással van más szektorokra is, a hatékonysági követelmény ugyanis kikényszeríti ezeken a szektorokon belül is az integrációt, így a spill-over hatás révén előbb-utóbb az
egyre szorosabb gazdasági integráció kikényszeríti a politikait is"

fordulat.net/pdf/8/mikecz.pdf

Ezt teljesen nyilvánosan megírták, csak úgy kb. mindenki átnézett rajta.

GABOR2 2019.01.11. 10:56:03

@Frederick2: A Mi Hazánk szerintem most egyenesen örülne ilyen hangoknak, mert akkor mondhatják, hogy ők nem libsik lám olyanok mint a régi Jobbik, pedig több ember szerintem ott azért van, hogy majd a jövőben eljátsza azt amit most egyesek a Jobbikban.

Hitler úgy kezdte mint szocialista és amiért eretnek lett először az, hogy azt kezdte mondani, hogy a mozgalmának választással kell nyernie, a másik később, hogy nem fogadott be potenciálisan mindenkit, csak a felsőbbrendű fehér fajt.

Mindazonáltal amit a gazdaságban tett az lenyűgöző volt, lehet ezért is rajonganak érte ma sokan, sokat tett a kis emberek jobblétéért is és a háború végén amerikában voltak akik jobban éltek mint a háború előtt és a németek közül akiket elkerült a bombázás és a Vörös hadsereg, szóval főleg bajor részek.

Amúgy ajánlom a "jégtörő" című könyvet, amiben leírják, hogy Sztálin ha akarta volna kinyírhatta volna Hitlert is mint eretnek szocialistát mint ahogy megtette sok más eretnek, vagy nem eretnek baloldalival Európában, de Hitler tekintetében más tervei voltak, akik szeretik a történelmi könyveket és még nyitottak az új dologra nagyon ajánlom nekik a szerző könyveit, mert nagyon jók és nagyon új dolgokat tud mutatni.

2019.01.12. 00:24:08

@csi szi: Devizahitelként eurót is lehetett felvenni, de a vonzó valuták az akkori alacsony kamatok miatt a svájci frank és japán jen voltak. Sikerült a beetetés. Arra jutottak a szakértők joggal, hogy három felelőse van a kialakult helyzetnek: bankok, állam, lakosság.
Izland üdítő kivétel a megoldás szempontjából. Ott maga az állam fizette ki a hiteleket és számoltatta el a bankokat és a bankárok se úszták meg a jogi következményeket.

2019.01.12. 00:32:30

Egyik ismerős mesélte, hogy az apja egy zsidó üzletembertől kért kölcsön. Ez még bőven a Kádár-rendszer alatt volt. Azt mondta, hogy az apja ennek a kereskedőnek vissza akarta fizetni a teljes kölcsönt. Erre az üzletember vissza akarta utasítani, hogy nem kell ráér az még, mire az ismerős apja emelt hangon nyomatékosította a visszafizetési szándékát. Annyira meglepte ezzel, hogy elfogadta a tartozást és ezzel lett kalap-kabát.
Arra akartam utalni ezzel a történettel, hogy ez kicsiben is megjelent, mint jelenség. Olyan röhejes dolgok történtek, ha még emlékeztek, hogy a bankok nem engedték a végleges törlesztést több esetben, ami agyrém volt.

2019.01.28. 23:11:08

@Frederick2: "Remélem, a Mi Hazánknak több esze lesz ennél, és nem enged az ilyen baromságoknak. Ha igen, akkor úgy néz ki, marad egyelőre a FIDESZ."

Jobbik, LMP, Momentum, Együtt is hasonlóan hangzatos ígéretekkel indult, aztán az ő szuverenitásuknak is befuccsolt beleolvadva az egyhangú ellenzék népes táborába, ahol nincs hiteles alternatíva, mert az elején az összefogósdi ellen voltak meg, hogy ezekkel a régi 20. századi pártokkal nem állnak össze, aztán a ki-kivel áll össze végén lett egy massza, amire jelenleg a népszerűségük megy rá főleg 2018-ban. A Fidesz jól csinálja, mikor a megosztási kísérletei célt érnek.
Érdekes, hogy az ellenzéki előválasztási kísérlet csak a főpolgármester-jelölt személyére tér ki vagy ennyit közöltek a médiákban(?). A többi helyeken is ugyanúgy megcsinálhatnák, persze erre is kell megfelelő mennyiségű keret.
süti beállítások módosítása