HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Egysoros

2020.07.19. 15:32 Deansdale

Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott:

A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

- Edmund Burke

258 komment

Címkék: minicikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2020.07.29. 09:25:39

@don Fefinho: @Deansdale: Meg persze nem szabad elfelejteni, hogy olyan helyeken mint az egyetemek ezerrel oltják beléjük a hamis történelem narratívát, hogy ők maguk semmisítsék meg saját országukat, mert az minden rossznak a hozója, vagy hát mostmár inkább a fehér ember. Olyan dolgokat vágnak a fehér faj fejéhez, amit mindenki más csinált, a fehérek éppenséggel megszüntették ezeket a szerintük elvetendő dolgokat. Amiket ott hallanak egészen extrém, hisz pl. olvashattam olyat az egyik ilyentől, hogy a feketék felgyújthatják az egész USA-t hisz ők építették fel... Most, hogy volt a koronavírus járvány és távoktatás volt, ezen balos egyetemek megtagadták, hogy kiadják online az oktatási anyagot, mert szeritük a jobboldaliak ha látnak miket oktatnak ők, azt "szétszednék".

"Professors worried students will share lectures with 'right wing sites'"

www.campusreform.org/?ID=14563

2020.07.29. 13:38:07

@Deansdale: Van egy app a telefonomon, ami nyomon követi, mikor és menyik app van használva, ill. mennyi ideig. Ez ki szokott írni mindenféle riogató dolgot a túlzott telefonhasználattal kapcsolatban, kb. mint a cigisdobozok. Az egyik kiírás, hogy OCD-t okoz, vagyis kényszerbeteg lehetsz tőle. Érdekes belegondolni, hogy akkor az, hogy képernyőfüggővé tettek gyakorlatilag nemzedékeket már, nem csak azért probléma, mert nem csinálnak mást helyette, illetve hogy romboló tartalmakat fogyasztanak a telefonon/tévén stb., hanem a túlzott használat pszichésen beteggé tesz önmagában is.

2020.07.29. 14:51:45

@Deansdale:
Ha bő 30 évvel fiatalabb lennél, te is ott ülnél egész nap a kül. gépek előtt és anyád veszekedne veled (nem, nem apád), hogy húzz már ki a szobából :-).

csi szi 2020.07.29. 15:47:00

@glinolid: Ja, sírt is a facebookon valamelyik ODS-es ismerős, hogy milyen kevesen mentek ki, most sem volt forradalom stb. Meg is kapta kommentekben, hogy ez bizony egy momentumos pártrendezvény volt, nem éppen jobbos illetőktől. Szóval nem kormánypártiak között is van azért, aki átlát ezen a szitán.
Aki azt hiszi, hogy most visszaszorul majd a ballib a médiában, teljesen téved. Most tovább osztódik, "lesz másik" (az EU pl. hatalmas összegeket szavazott meg NGO-k pénzelésére, majd jut a "szabad magyar sajtó támogatására" is), csak agresszívebben és aljasabban csúsztatva tolják majd a kormányellenes propagandát, az indexes "mártíromság" után, ahogy a Simicska-árvákból (Válasz Online, Magyar Hang) lettek a kormányoldalt a legdurvábban támadók, leggonoszabbnak beállítók (max. Gyurcsány és fanclubja tesznek túl rajtuk ebben, de az index kifejezetten mérsékelt volt hozzájuk képest pl. a vírusmizéria alatt). Készülnek 2022-re, egészpályás letámadást készítenek elő, nyilván a fő terepük a Facebook lesz, ami ellen a kormány nem sokat tehet, a Facebookot azért mégsem blokkolhatja, mint Kína vagy Törökország, Facebook-csoportok fogják vinni a prímet, még csak nem is a hagyományos online média. Most lett egy jó kiindulási alap, hiába hogy valószínűleg hamis, de ezt a sajtószabadság mártírjai narratívát tolják majd.

Deansdale 2020.07.29. 17:05:29

@nextnick: Ha most lennék gyerek elvárnám a szüleimtől, hogy semmiféle képernyő közelébe ne engedjenek, egy percet se. Se TV, se mobil, se semmi. Az lenne a legjobb ha nem is ismerném ezeket a szarokat, akkor nyilván nem is hiányozhatna. Aki szerint ez fizikai képtelenség, esetleg tönkreteszi a gyereket, vagy abúzus, vagy bármi, annak ajánlom figyelmébe az amish közösséget, vagy azt, hogy a szilícium-völgy fejesei is erősen korlátozzák a gyermekeik ilyen irányú fogyasztását.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:13:34

@Deansdale: @nextnick: Nem kötözködésből, Dean, de a kollégának igaza van abban, hogy ha most lennénk gyerekek, nagy valószínűséggel eleve fel sem tudnánk már mérni, mi a baj ezzel az egésszel, mert ebbe nőnénk bele, természetesnek hatna.

"assburgers" :D Ez jó, tetszik. Amit te is írsz, hogy mesterségesen hozzák azokat a tüneteket, amiket a diagnosztizált aszpik (nyamm, aszpik!) maguktól hoznak, egybecseng a feltételezésemmel, hogy tanult a dolog, vagy inkább nem tanult abban az értelemben, hogy noha neurológiailag egészségesek lennének, nem tanulták meg azokat a szociális készségeket, amiket a többiek. Vagy az ideológia ölte ki belőlük.

Másik oldalról a trollok is megkapják rendszeresen a vádat, lásd a 4chan és a weaponized autism; ebben mennyi lehet az igazság? Én szoktam trollkodni, de ez általában a duplagondol és a képmutatás szatirizálásában szokott kimerülni.

@GABOR2: Igen, nyilvánvaló hogy az eleve sérült emberek sokkal kiszolgáltatottabbak a szektás hülyeségeknek, és így könnyebb őket berántani.
Nyilván sokan, akik benne vannak a mozgalomban és produkálják a tüneteket, már előtte is produkálták. Az elborzasztóbb ebben az egészben az, hogy egyébként eredetileg egészséges emberek, akiknek előtte semmi bajuk nem volt, dőlnek ki a kampuszról elmeroggyantan. Itthon a pszichológiai karok is totál fertőzöttek, akkora egók meg ön- és körbeszopások vannak, hogy a pofám leszakad.

2020.07.29. 18:14:42

@nextnick: Ugyan, a szülőknek ez kényelmes.

2020.07.29. 18:16:45

@Deansdale: Én nem vagyok ilyen szigorú. Ezt minden nap megnézhetik. :-D

youtu.be/gtbbIB776ks

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:25:32

@Deansdale: Kiegészítés, ami az előzőből lemaradt: a kellően súlyos poszttraumás stressz is nagyon hasonló lehet első ránézésre, mint az asperger.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:26:32

@Gazellla: [smriks in Palpatine]

Goood, Anakin, goooooooood.

2020.07.29. 18:45:30

@Deansdale: Dehogy várnád ezt, kurvára eleged lenne anyád cseszekedéséből és a tekintélye szépen erodálódna. Esetleg az amish életmód, az tényleg jó erre, de pl. ez a szigorú waldorf vonulat, vagy az erős kultúrsznobság, az kevés.

Egyébként sztereotípia, hogy a közösségi létet meg a mozgást lövi ki a gépezés ált. a gyerekeknél, ez nem így van, hanem az olvasást.

Mert ha van közösség, van lehetősége kimozdulni, akkor összeverődnek és együtt nyomják, csapatokban és aztán megunják és délután lemennek a partra és beúsznak a Duna közepére, hordákban, csoki barnák, nagyon vagányak és gyönyörűek, komolyan, aztán másnap megint ülnek délelőtt a telefonjukon és jön az anyjuk cseszekedni velük siránkozó hangon, ugyanaz, aki a fb-ra tette ki a posztokat a gyerekekkel való kreatív rengeteg foglalkozásáról.

Viszont olvasni tényleg kevesebbet olvasnak emiatt. Mikor én kamasz voltam, jöttek a szülők, nagyszülők, és állandóan az volt a téma, hogy miért a szobában vagyunk, ahol a haverokkal képregényeket olvastunk, egyik gyerek itt hevert, másik ott, akinek nem jutott ágy, az a földön. Most is jövök a faluból a minap, a kertben vagy 6-8 bicikli ledobva és hallom, hogy sógornőm bent veszekszik velük, hogy menjenek már ki. Erre átjönnek hozzánk, némelyikről azt sem tudom, kicsoda pontosan, az enyémek néha nincsenek is itt és nyomja a gyerek a mi tabletünket. Modnom neki, hogy "te nem most lettél a másik szobából kiküldve?", a szemtelen gyerekje.

rgs 2020.07.29. 19:24:47

@Gazellla: Ne má, a Ghost Division-t vagy a Bismarck-ot be se merném linkelni hátha cukkorberg meg a többi múmia megátkoz. Demokrácia in action.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 19:35:57

@nextnick: Viszont ellenpontozok is: a mai anyukák már nemigen cseszekednek a telefonnyomkodás miatt, mert ők is azt nyomkodják. Persze lehet, hogy a gép miatt kiverik a cirkuszt, majd visszaülnek a TV elé, telefonnal a kézben.

KalmanBlog 2020.07.29. 20:27:46

@nextnick: Nálunk épp van gyerek. A nyomkodás/bámulás kérdésben az összes ismerősöm közül a legszigorúbb vagyok: a mozgókép tilos, ami a videókra és a játékokra is vonatkozik. Így lényegében nem nyomkodnak semmit aminek képernyője van.

Most fog a nagy iskolába menni, eddig semmiféle probléma nem volt a tiltásból. Annyi a trükk, hogy magunknak is tilos a mozgókép, ha a gyerekek látják. Sőt, a képeket is ki szoktam szűrni, pláne amin durvaság, vagy extra deviancia van. Így ha nyomkodjuk is a gépet, csak a szöveget látják, az meg nem túl izgi nekik.

Adtam már a kezükbe egeret, például színezőt kerestünk együtt: meglepően ügyetlenek az egérrel, de ez legyen a legnagyobb bajunk :-)

Kivételt képeznek a saját magunkról felvett videók, de ezeket azért nem lehet órákig bámulni, mint a cartoon networkot.

A fényképezőgép az egyetlen, amire vágynak. De abban nem látok veszélyt, és lehet, hogy kapnak is egy ütés és vízállót. Még nem döntöttem el egészen.

2020.07.29. 20:30:23

@don Fefinho:
Volt az az eset pár éve, amikor a fényevő gyerek éhen halt és a szülők meg a nagyszülők ellenben jó húsban voltak; így vannak vele a népek, hogy "nekünk má' mindegy, de legalább a gyerek legyen rendesen megcsinálva".

2020.07.29. 20:35:24

@KalmanBlog: Azért ez megnyugtató, hogy nem csak az én gyerekeim szeretik nézni saját magunkat. :-D

2020.07.29. 20:37:16

@nextnick: Valaki egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy ha a szülőket zavarja, hogy a gyerek annyit van képernyő előtt, akkor miért vesznek neki saját tv-t, okostelefont, tabletet, laptopot stb.? Valaki pisztolyt tartott a fejükhöz? Ha meg nem, akkor utána ne álszenteskedjenek már a nagy veszekedésekkel. Amúgy is ha tényleg zavarná őket a dolog, nem veszekednének, hanem elvennék a gyerekeiktől az eszközöket.

2020.07.29. 20:38:33

@KalmanBlog:
Az iskola, kamaszkor neccesebb, nekem pl. van, hogy megkérdezik, hogy "amikor nem voltak pc játékok, akkor miről beszélgettek a gyerekek az iskolában?" vagy konkrétan megmondja a gyerek, hogy ha nem veszed meg ezt vagy azt a játékot (nem szoktam, de inkább gyakorlati, mint elvi okokból) akkor ki fognak közösíteni.
De én elég laza vagyok ebben, alkatilag alkalmatlan vagyok a túlzott szigorkodásra, mégis valahogy szerencsém van ebben, nem túl függők.

2020.07.29. 20:43:06

@Gazellla: Szerintem tényleg csak egy ilyen amish közösségben lehet ezt kiiktatni igazából. Pl. telefont vesznek, hogy ha megy a gyerek egyedül suliba és van valami gond, tudjon szólni. Csoportnyomás, rárabolnak a gyerekek a közös családi eszközökre, anya apa telefonjára, megkapják a régit, vesz nekik valamelyik rokon stb. stb.

Wildhunt 2020.07.29. 20:47:43

@Gazellla: The list of crusades is incomplete.
YOU CAN HELP BY EXPANDING IT

KalmanBlog 2020.07.29. 20:48:46

@nextnick: "amikor nem voltak pc játékok, akkor miről beszélgettek a gyerekek az iskolában?"
Gyerekkoromban nekem egy rakás dolgot tilos volt nézni, amit a legtöbb gyerek látott. Emlékszem, hogy volt vagy 4 batman farsangkor, én meg azt sem tudtam, hogy azt eszik-e vagy isszák? A Dallast sem láttam, a lányok meg kibeszélték azt is. A Twin Peakst sem nézhettem. Emlékszem, hogy az első rész intróját bátyámmal láttuk és egyből utána nagymamánk lekapcsolta, hogy ez nem gyerekeknek való. Tudod miről maradtam le emiatt? Semmiről. Ugyanis ha ezekről beszélgetnek az úgyis teljes üresség. Nem hiányzik, ha nem tudok beleszólni a témába.

Persze nem biztos, hogy a gyerekeim is így fogják megélni, de egyelőre bízok benne. Ha adunk nekik témát valóban gondolkodni, akkor ez a sok üresség objektíve biztos nem fog hiányozni, maximum a kimaradtam valamiből érzés lehet kellemetlen.

Egyébként igen, a számítógépes játékok rohadt drágák is, magamnak még megveszem, de a gyereknek nem szívesen fizetném ki :-).

2020.07.29. 21:05:18

@nextnick: Lehet venni olyan okosórát, ami arra elég, hogy fel tudja hívni a szülőket, vagy butafont. Vagy megkéri a tanárt, hogy telefonáljon. A saját eszközömet meg akkor és annyi időre adom oda, amikor és amennyi időre én akarom.

Nálunk is most lesz sulis a legnagyobb, mint Kálmánéknál, és bevallom, engem egyáltalán nem érdekel, ha kiközösítik, mert nincs okostelója, nem ismeri a tv-műsorokat vagy nem játszik azokkal a dolgokkal, mint a többiek... Valahol a szívem mélyén inkább attól félek, hogy nem közösítik ki és olyan lesz, mint ők. Abban bízom, akad egy-két hozzá hasonlóan cseperedő osztálytársa és velük ellesz. Ha nem, akkor is itt vagyunk mi, a családja.

Mondjuk mi nem vagyunk olyan szigorúak, mint Kalmanék, de így is annak számítunk: nincs kábel tv, youtube-on nézhetnek egy kis mesét felügyelettel. Illetve olyasmit szoktunk nézni, ami építő, pl. Váratlan utazás, A farm, ahol élünk (a nem sjw-évadokat :-D), Élet az amisokkal, Hazajáró, természetfilmek... A telefonomon kb. 15-30 percet játszhat a két nagyobb együttvéve, mikor altatom a kicsit, hogy nyugi legyen addig (amíg ezt nem vezettem be, minden egyes nap pont akkor összevesztek és őrjöngtek egymással, nekem meg elpattant az agyam). A nagy már játszhat egy kicsit egy oldschool rpg-vel a férjem gépén, de nem minden nap. Saját eszközöket nem akarunk nekik venni akkor se, ha nagyobbak lesznek.

Nem tudom, hogy milyen lesz ez, ha tizenévesek lesznek, de mivel én netfüggő voltam, plusz van pár ijesztő példa a családomban, akiket elnyelt a gép/net, eléggé a szívemen fekszik ez a téma, és tudom, ha rosszul esik a gyerekeimnek, hogy esetleg kinézik őket, később hálásak lesznek, hogy az életük nem abból állt, hogy egy képernyőt bámultak, mint a kortársaik többségének. Sőt, a férjem mesélte, ez már nem csak a tizen-huszonévesek gondja, a harmincas-negyvenes munkatársainak a többsége is egész nap arról beszélget egymással, milyen online játékokat tolnak otthon a mamahotelben/szingli albérletben.

2020.07.29. 22:18:01

@KalmanBlog:
Persze nem biztos, hogy a gyerekeknek mindig értelmes dolgokról kell gondolkodnia.
Abban persze igazad van, hogy nem történik semmi, ha kimarad ebből-abból.

@Gazellla: Hát megértem az aggodalmadat, meg az energiát, amit ebbe beleteszel, tényleg. Azért én azt gondolom, hogy nem olyan vészesek a többi gyerekek, komolyan, én szoktam figyelgetni őket, jópofák - jó néha belekverednek a beszélgetésekikbe kül. "karakterek" :-), de lehet, hogy én túl optimista vagy elfogadó vagyok ezekben.
A legtöbb ember egyébként, 99%, amúgy is csak "elcseszi" az ideje nagyrészét valamivel s még jó ha ez nem valami explicit önromboló dolog. Felnőtt embernél sztem ez már az ő döntése.

GABOR2 2020.07.30. 01:21:03

2020... amikor a "woke" haladó emberek és a rasszisták mindenben tulajdonképpen egyetértenek:

www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 02:28:09

@nextnick: Végsősoron nem baj, ha nem vagy túlzottan szigorú (de egy kicsi azért kell), mert a túlzott tiltásból úgyis lázadás lesz. Nekem mindig a japánok lebegnek a szemem elől, náluk akkora a szigor meg a tiltás, hogy amikor robban a kukta, polipcsápos pornó formájában teszi.

Deansdale 2020.07.30. 07:45:39

Amit megismertetsz a gyerekkel azt utána már kínkeserves dolog megtagadni tőle, ezért jobb ha ki sem próbálja, vagy nem is tud olyasmiről ami alattomos módokon tönkretenné az életét. Vénemberként még mindig viszonylag rendszeresen jövök rá olyan új dolgokra, amikkel a gyerekkoromban kezdődött számítógépezés ártott nekem. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a szocmédia-függés micsoda életképtelen kreténeket csinál az áldozataiból.

Mostanában eléggé radikális nézeteket vallok gyereknevelés terén, de meg vagyok győződve, hogy fikarcnyit sem ártana a gyereknek, sőt, felnőve garantáltan megköszönné. A gond az, hogy mire kialakultak ezek a nézeteim, már elvesztették az aktualitásukat :\ Dehát az életben sokmindennel így van ez, az ember a tapasztalatiaból tanul, vagyis mire kialakul a kellő rálátás egy dologra, addigra a téma elévül. Ezért kellenek a jó szülők, hogy a megfelelő irányba tereljék a fiatalok életét akkor is ha azok ezt akkor még nem értik.

Lorrh 2020.07.30. 08:19:19

@Deansdale: "felnőve garantáltan megköszönné"
Mert az a feltevésed hogy örök értékeket képviselsz és mire a gyereked fenőne, az még érték maradna. Holott gyökeresen megváltozik az világ 15 évente. De azért szurkolok neked.

KalmanBlog 2020.07.30. 10:20:19

@Lorrh: Én is kora gyerekkoromtól kezdve gépezek. A mai tapicskoláshoz képest annyiban másként, hogy valóban nem csak játszottam (az is volt), hanem programoztam is az elejétől kezdve. Ami nagyon hasznos szakmai alapot adott, ebből élek. Persze azért az egyetem sem volt smafu, de egy gyerekkortól meglévő algoritmikus látásmód pótolhatatlan érték.

De valóban rengeteg árnyoldala van. Magamat képernyőfüggőnek tartom és ez nagyon nagy baj. Főleg a rengeteg eltékozolt idő miatt. Néha rámtör a játszhatnék, akkor hosszú órákat el tudok puskázni az éjszakából, és aztán napokig hullafáradt vagyok. Ha ez a függőségem nem lenne, azért sokat adnék, de "lejönni" róla nem sikerült.

Szerencsére a Facebookra nem függtem rá és letöröltem magam.

A másik függőségem az információfüggőség, és a kommunikáció függőség: ez talán annyira nem lenne baj, ha nem vinném túlzásba. A férfiak mindigis meghallgatták a rádiót (régebben a vándorénekest :-), elolvasták az újságot. De amikor 10 másodperc semmittevéskor az első gondolatod, hogy rá kellene nézni van-e valami új, akkor az már baj. És bevallom nekem folyton előjön ez az érzés. A telefonomon meg van net, úgyhogy szinte sehol nem vagyok ettől nyugton.

Ezek a függőségek azok, amiktől a gyerekeimet meg akarom óvni. Amit sokan nem értenek, hogy ezek a minták annál jobban rögzülnek, minél előbb kezdjük el. Ha én felnőttként információfüggővé tudtam válni - gyerekkoromban ugye még net nem is volt -, akkor mi lesz egy gyermekaggyal, aki ebbe nő bele? Ha később találkozik vele, akkor kevésbé lesz tőle függő, ez az elméletem. Illetve ami szintén fontos, hogy addigra fel tud rá mentálisan készülni, ha segítek neki ebben. Hogy vegye észre amikor sok, és álljon le például. Egy 3 évesnek hiába mondod, egy 9-10-12 éves már képes lehet felismerni a jelenséget magán.

Egy ismerősöm fia (tizenegypár éves) például összejár kortársaival, és ott nyomkodják a gyerekek a mobiljukat egy csomót. De ő nem nyomkodja, és elég gáznak érzi a nyomkodást. Ő már - mivel nem lett függő tíz éves koráig - képes tudatosan reflektálni a problémára. Vagy egy másik fiú, aki nem nyomkod, vele szoktak addig beszélgetni, vagy játszani ameddig a többiek nyomkodnak. Aztán valóban játszanak a többiek is rendesen is, de szinte mindig van "nyomkodásszünet".

Egy gyerek, ha nem kontrollálják, akkor simán túlzásba viszi a képernyőt. Vannak ismerőseim, akiknél már 6 év alatt képernyőfüggők lettek a gyerekek. A TV-nek mennie kell és kész. És semmit nem tudnak kezdeni a problémával, bár úgy tűnik nem is akarnak. Konkrét probléma, hogy a mieinknek tilos a TV, de addig sem tudják leállítani a dobozt, ameddig mi ott vagyunk náluk. Nem tudunk hová ülni úgy, hogy ne látszódjon a TV, és ha látszódik, akkor persze hogy odavonzza a tekintetét a gyerekeimnek. A "megoldás" az, hogy a nagy TV helyett táblagépen videóznak, így azt nem látják a gyerekeim.

De akinél vannak korlátok ott is sok helyen azt látom, hogy a gyerek nyaggatja a szülőt, hogy legyen több TV. Nálunk nincs semmi, ezért nem is nyaggatnak. Mikor egyszer megnéztek egy mesét a nagyszülőnél, akkor utána napokig nyaggattak - így derült ki. Azt mondogatták mindig, hogy ne csak simán hallgassuk, hanem képpel hallgassuk a mesét, és szinte toporzékolt a kisebbik. Mindezt egyetlen alkalom után. Szerencsére egy idő után lecsengett ez, csak ki kellett tartani. Meg a nagyszülőre rápirítani.

A függőség kialakulása mellett a másik probléma az, hogy a filmek milyen értékrendet, világlátást ültetnek a gyerekek fejébe? Ez egy hosszabb történet, de ez is legalább annyira fontos. Utólag - kb 10 év TV és mainstream média nélküli élet során - magamon is felismertem, hogy a világképemnek milyen nagy része jött a médiából. És hogy ez mennyi bajt okozott nekem az életemben ezelőtt... És mennyivel jobb egy megalapozottabb, valóságközelibb világkép szerint élni. Persze nem gondolom, hogy a gyerekeim majd annyira bölcsek lesznek egyből, mint én most, de azért jócskán előnyben lesznek a TV által neveltekhez képest. És ha később kezdik, akkor már azért lesz egy szűrőjük amin keresztül értelmezik amit látnak. Pláne, hogy ezt a jelenséget nyilván meg fogom tanítani nekik, amikor megérnek rá, hogy megértsék. Egyelőre csak címszavakban annyit mondok, hogy azok butaságok - az ő szintjükön ennyi még elég, csak jegyezzék meg jól :-)

Frederick2 2020.07.30. 10:28:58

FAM beszól az alt-right-nak.

www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/3091277630989710

"Mondtam már, hogy az altright egy nagy kalap szar? Na nem azért, mert "gyűlöletkeltő", hanem, mert egy szedett-vedett siserehad. Olyan, mint a mosogatólefolyórács, ahol megáll a répadarab, szétmállott tészta, borsószem, paradicsomhéj, krumpli és húscafat, hogy aztán a gonzó csávó konyhájában bűzölögjön még egy kicsit a mosatlan zsíros edények alatt.

Nem véletlen, hogy Trump szellemi hadserege, nem véletlen, hogy ezt importálták fideszék laza, jófej nersevikimázsként, ami biztos megszólítja a fiatalokat, és nem véletlen, hogy jelentős összetevője a libertárius "világnézet" (nyugaton inkább, itt csak a peremen), már ha az elkényeztetett, dolgozni nem akaró, ámde nagyon öntudatos kapitalista herék kapitalista dumáját kell showműsorrá, vagy semmitmondó piacfundamentalista közhelygyárrá fejleszteni.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bár a píszít jómagam is korunk szellemi pestisének tartom, ez önmagában még nem érdem."

És igaza is van. Szart sem ér a lázadásotok, srácok! Ál-lázadás! Lájkoltam.

KalmanBlog 2020.07.30. 10:32:00

@Lorrh: > Mert az a feltevésed hogy örök értékeket képviselsz

Ja, igen valójában erre akartam reagálni, aztán mindenféle másról írtam :-).

Én valóban úgy érzem, hogy ezek örök értékek. A függőségek amióta civilizáció van, azóta kísértik az emberiséget. Nem kis része szól erről már az ókori irodalomnak is. Nem úgy tűnik, hogy egyhamar leküzdjük ezt a problémát, arra tippelnék, hogy még párezer évig terítéken lesz a kérdés.

Az emberi kapcsolatok minőségét pedig a genetikai örökségünk is meghatározza. Az, hogy igényünk van valódi emberi kapcsolatokra, közelségre, arcba nézésre, egymásra hangolódásra, éneklésre. Ezt sosem veheti át az online lét. Illetve ha átveszi, akkor abból problémáink lesznek. Pont úgy, ahogy a nem paleolit kajától is megbetegszik a testünk, ugyanúgy a természetestől nagyon eltérő emberi kapcsolatoktól is megbetegszik a lelkünk. Jól látható ez a jelenség azokon, akiknek nincsenek IRL emberi kapcsolataik. Az egy másik kérdés, hogy ez tyúk tojás probléma, nem lehet tudni mi az ok és mi az okozat, de az biztos, hogy nem jó helyzet.

A genetikai örökségünket pedig nem tudjuk megváltoztatni, ezért egészen biztos vagyok benne, hogy ezek az emberi értékek sem fognak változni. Ilyen értelemben valóban örök értékeket képviselünk, ez teljesen egyértelmű.

Frederick2 2020.07.30. 10:36:49

www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/3084645411652932

"Óriási tévedés azt hinni, hogy fidesz értékközösség. A fidesz részvénytársaság. Ez a szemlélet a fanatikus orbándrukkerekre is igaz, nem csak a politikai vezetőkre. Épp ezért a fideszes nem keresztény, nem nacionalista, nem fasiszta, nem jobboldali. A fideszes kizárólag fideszes, és semmi más nem érdekli, csakis a fidesz. Ha a BLM vagy az Antifa felgyújtaná egész Európát, a fideszest ez csak annyiban érdekelné, hogy hozzá tudná-e ehhez társítani az ellenzéket, lehetne egyet gyurcsányozni, hadházyzni, szabótímeázni, magyarán folytatni a focimeccset és készülni a választásokra. Máskülönben csak apróhír lenne a ner sajtó egyik-másik kiadványában, közvetlenül az új keltetőgép felavatása vagy a pogácsafesztivál mellett.

Ha a rezsim bukik, nyomtalanul fognak eltűnni, felszívódni, átalakulni, mint a "kommunisták" (értsd: mint hithű marxista-leninisták) a rendszerváltással. Ha ide bejönne a kulturális forradalom, egy esetleges jobboldali ellenállás szinte mindenkit előbb megtalálna, mint egy fideszest."

És ez is igaz!

Lorrh 2020.07.30. 11:27:32

@KalmanBlog: igaz, ezekkel egyet tudok érteni.
Az más kérdés, hogy a szülők egyre idősebb korban vállalnak gyereket, amihez a szellemi energiájuk és türelmük sokszor kevés, mert ingergazdag, turbó fokozaton pörgő gyerekek születnek. Szóval ahhoz az értékrendhez amit képviselsz, rengeteg energia és türelem kell. De hajráááá!

KalmanBlog 2020.07.30. 11:30:59

@Frederick2: > Ha a BLM vagy az Antifa felgyújtaná egész Európát, a fideszest ez csak annyiban érdekelné, hogy hozzá tudná-e ehhez társítani az ellenzéket, lehetne egyet gyurcsányozni, hadházyzni, szabótímeázni, magyarán folytatni a focimeccset és készülni a választásokra.

Ez egyébként simán csak sztoikus hozzáállás. A sztoicizmust pedig tisztelem, és egyelőre nem tudtam fogást találni rajta. gondolj bele, semmit nem tudunk ráhatni, hogy a BLM, vagy az Antifa felgyújtja-e Európát - Magyarországon kívül. Ezért ezzel tevőleg foglalkozni értelmetlen. Azonban ha ilyesmi történik akkor amit ki tudunk hozni a helyzetből - nevezetesen hogy felnyissuk azok szemét akiknek még kétségeik volnának - azt meg kell tenni.

Ezért aztán még ha igaza is volna a cikkecske szerzőjének, akkor sem találok ebben kivetni valót. Addig, ameddig végsősoron az én értékeimet is képviselik, és az általam veszélyesnek tartott dolgoktól úgy-ahogy megvédenek, addig nekem mindegy, hogy elvhűségből teszik, vagy simán csak a népszerűségben akarnak sütkérezni.

Az meg külön szép, hogy a baloldal természetesen BLM és Antifa párti, de ha valaki a nevezett szervezetek árnyoldalait említi fel, akkor ahhoz persze semmi közük nincsen, mossák kezeiket. Az általad idézett szemelvénynek is van egy ilyen mosdatós olvasata, hogy valójában nekik semmi közük ehhez, csak a Fidesz akarja rájuk kenni. Elítélték a BLM-et és az Antifát? A sajtójuk elítélte? Akkor hogy akarnak úgy csinálni mintha nem lenne közük hozzá?

csi szi 2020.07.30. 11:57:14

@Frederick2: Lehet, minden rendszerhez nagyrészt opportunisták csatlakoznak. A woke szarsághoz is konformizmusból igazodik a nyugati középosztály zöme, mert retteg a megbélyegzéstől egy olyan légkörben, ahol az újbolsevikok a családját is célba veszik akár annak, akit ellenségként azonosítottak. Ha megbukik a "NER" akkor viszont jön a kultúrmarxizmus, nncs mese, a jelenlegi összellenzék nem fog ellenállást tanúsítani még annyira sem, mint a jobboldal. Igazodni fog, hiszen nincs másik, saját ideológiájuk, a magyarországi baloldal egész története külső minták szolgai átvételéről, szellemi-kulturális "öngyarmatosításról" szólt. Ha a szentséges nyugati fény idiotizmusig fokozott kultúrmarxizmust sugároz, akkor azt fogják pontról pontra átvenni. Lásd a Momentumot, ami nem képvisel semmit, csak "cool fiatalosságot" és a nyugati minták szolgai követését, amikor Cseh Katka Cigány Lives Matterezik, vagy Donát Anna oroszozik. Egyszerű LARP-olók.

csi szi 2020.07.30. 11:59:55

@Frederick2: FAM-mal kapcsolatban meg az az érzésem, kicsit kényszeresen fideszezik annyit, hogy megfeleljen a haveri körének, akik így is bizonyára nehezen tolerálják az eretnek nézeteit.

GABOR2 2020.07.30. 12:50:06

@KalmanBlog: Hát most nyugaton eddig azt hitték a progresszívek, hogy mindenki úgy látja mint ők... a rendőrök a rosszak akik rendettennének, míg ők a lázongásaikkal a jók. Viszont mint nemrég be is raktam egy ábrát arról... a lakosság többsége normálisan áll hozzá és a rend oldalán van. Most, hogy ezt végre felfogták, jönnek a cikkek arról, hogy tulajdonképpen akik itt üzleteket támadnak meg... white supremacist-ok.

"Warrant: White supremacist instigated looting at George Floyd protest"

www.mprnews.org/story/2020/07/28/warrant-white-supremacist-instigated-looting-at-george-floyd-protest-in-minneapolis

A fenti történettel kapcsolatban... semmi bizonyíték nincs rá, hogy az illeti az lenne, csak amolyan valaki azt állítja, hogy ismer valakit aki ismeri az illetőt és szeritne az...

Frederick2 2020.07.30. 13:18:59

@csi szi:

"FAM-mal kapcsolatban meg az az érzésem, kicsit kényszeresen fideszezik annyit, hogy megfeleljen a haveri körének, akik így is bizonyára nehezen tolerálják az eretnek nézeteit."

Ez mondjuk igaz. Éppen most olvastam a 121.-dik beszélgetését egy feminista hölgy aktivistával, amiben elmagyarázza a kedvesnek, miért pusztító a mai modern feminizmus és újbaloldal. A csaj direkt adja az értetlent, szofisztikáltan érvel, meg olyanokkal jön, hogy "a feminizmus sokszínű, rengeteg irányzata van". FAM meg olyanokat ír, hogy a "legtöbb feminista nem gyűlöli a férfiakat". (Hát, én magyar területen a Talitha-n kívül nem ismerek más feminista csoportosulást, aminek ne lenne baja a férfiakkal.) Nem tudom, mi értelme van ennek... Miért kell egy olyan újbalos szektának a szeretete, aminek a nézeteivel nem ért egyet.

Linkelni ezt már nem tudom, mert elérhetetlenné tette a Face oldalát.

Frederick2 2020.07.30. 13:23:32

@GABOR2: Jessica Doty Whitaker politikai meggyilkolása után nehezen fogják igazolni a BLM nézeteit. Politikai gyilkosságot követek el - meggyilkoltak valakit a politikai nézetei miatt. Ezt kurva nehezen fogják megmagyarázni - mondhatni, sehogy! Rúgtak maguknak ezzel egy durva öngólt! Aki ezek után megpróbálja pozitívan magyarázni a BLM tevékenységét, az vagy ostoba vagy gazember!

Deansdale 2020.07.30. 14:57:14

@Lorrh: Veled is az a gond mint TrollEdömérrel, miután egyszer valamin besértődsz mindenbe bele akarsz kötni, és erőlködsz mint a kurvaélet hogy rám bizonyítsd hogy hülye vagyok. Nem érzed mennyire gyerekes ez? Tényleg csak az időmet vesztegeted a kommentjeiddel.

A világ megváltozhat 15 évente, az semmit nem jelent az egészséges emberi psziché szempontjából, az ugyanis nem változik 15 évente. Abszolút hülyeség az az elképzelés, hogy a gyereket bele kell illeszteni a világba akármilyen szar is a világ, pl. ha mindenki képernyőfüggő zombi akkor a gyereket is olyanra kell nevelni, különben kimarad valamiből vagy sikertelen lesz, esetleg boldogtalan. Óriási, megveszekedett baromság.

Az üres gúnyolódást meg fejezd be légy oly kedves, marhára fáraszt.

2020.07.30. 15:37:45

@KalmanBlog: Ez szerintem INTP-dolog, mert én is ugyanezt fogalmaztam meg magamnak, hogy az én netfüggőségem tulajdonképpen információfüggőség volt. A net egy INTP-nek, te jó ég... egész nap el tudnék olvasgatni mindenféléről, ami érdekel, teológia, politika, történelem, idegen nyelvek. Brutál. Régebben úgy képzeltem el a mennyországot, hogy egész nap egy ódon könyvtárszobában ülök és olvasok mindenféle érdekes könyvet, ma már ez nem is kell, itt van a net, végtelen mennyiségű infoval, és tényleg végtelen, mert minden nap egy csomó új tartalom termelődik.

A kommunikáció meg igazából nagyon érdekes, mert rájöttem, hogy a legtöbb napon gyakorlatilag estig, mikor a férjem hazaér a munkából, nem beszélgetek IRL felnőtt emberekkel, én meg nagyon szomjazom az értelmes beszélgetésekre, ezért is vagyok itt többek között. :D Igazából nehéz, hogy még ha nem is vagy htb remete, mint én, de egyszerűen a mai világban kicsi az esélye, hogy helyben találj olyan embereket, akikkel nem PC módon, értelmesen el tudsz beszélgetni, a házastársadon kívül, de ő meg nagy valószínűséggel a nap jó részét máshol tölti, mint te. Nekem van egy-két barátnőm, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, de egyik se helyben, és ezért nem tudunk nemhogy napi, de heti szinten se találkozni, úgyhogy emailben szoktunk beszélgetni vagy messengeren. (Kivel hogy.) Egyszerűen ilyen elcseszett a mai világ, hogy rászorulsz a netre már csak ahhoz is, hogy jókat tudj beszélgetni.

Nekem az vált be, hogy kínkeservesen lekorlátoztam magamat, tényleg évek szenvedése, gyötrődése által, de valahogy sikerült mostanra kialakítani, hogy akkor, úgy és annyit netezek, hogy nincs rossz hatással a családi életemre, az imaéletemre, a házimunkára... Nem netezek, amíg le nem teszem du. aludni a gyerekeket, aztán este meg legkésőbb 10-kor leteszem a telefont és max. könyvet olvasok rajta. Így tulajdonképpen egy nap hét óra van, amikor netezhetek, de ez alatt is csak max. 2 órát netezek és azt se egyszerre.

Azt vettem észre, ha nem netezéssel nyitom a napot, és kibírom, hogy kora du-ig nem netezek, akkor valahogy nem cuppanok rá délután se, tényleg csak annyit vagyok itt és azt nézem, csinálom meg, amit kell. Az esti korlát meg az ellen véd, hogy fent maradjak sokáig, ami katasztrofális másnapot eredményez, illetve még beleférnek elalvás előtt olyan dolgok, mint mondjuk regényolvasás.

Szerintem ha az ember párszor megállja, hogy minden rossz érzése és kényszere ellenére is betartsa a magának szabott korlátokat, menni fog. Csak meg kell találni azokat a korlátokat, amik nem betarthatatlanok, de nem is túl lazák.

Ja és nekem még hozzá kell tennem, mert így van, hogy Isten nélkül nem ment volna, nem menne. A függés valahol démoni dolog és az is segített megszabadulni, hogy elkezdtem többet imádkozni. Meg ez ilyen oda-vissza dolog, hogy ha kevesebbet netezek, többet tudok imádkozni, és ha többet imádkozok, könnyebb kevesebbet netezni.

csi szi 2020.07.30. 15:48:12

@Frederick2: Az egész ügyről a többség nem is tud, a mainstream sajtó agyonhallgatta vagy "fake news"-nak minősítette (hasonlóan mondjuk a pizzagéthez, amiről a mainstream médiából (nálunk az indexről) csak annyit lehetett megtudni (hosszú feltűnő általános ellhallgatás után), hogy "röhejes összeesküvés-elmélet", meg hogy egy faszi fegyverrel ment a szóban forgó pizzériába, mert "elhitte, hogy gyerekeket tartanak a pincében fogva", az egyéb konkrétumokat kínosan kerülik (pedig esélyes, hogy legalábbis Hillary volt kampányfőnöke valószínűleg pedo lehet), szóval ettől még a BLM tovább tombolhat.

Lorrh 2020.07.30. 15:48:53

@Deansdale: hmmm, tényleg tűnhet gúnyolódásnak. De nem az volt.

csi szi 2020.07.30. 15:50:31

@Frederick2: "a feminizmus sokszínű, rengeteg irányzata van"

Tipikus bullshit érvelés, ha azt mondaná valaki, hogy "a nemzetiszocializmus sokszínű, rengeteg irányzata van" és ne Dolfiékról ítéljék meg, azt elfogadnák érvként? :)

2020.07.30. 15:56:12

@don Fefinho: Valahogy nekem is ilyesmi gondolatom van, hogy mivel nem vagyunk amisok, a gyerekeim élete része lesz a képernyő, akkor tanuljak meg azt, hogy keveset és értelmes dolgokat fogyasztanak rajta. És tényleg, ne az legyen, hogy mindent tiltunk 100%-osan és pont ezért függenek majd rá, ha szabad a vásár.

csi szi 2020.07.30. 16:01:12

@Lorrh: A jelenlegi világunk így vagy úgy, de megy a levesbe 15 év sem kell hozzá. Kérdés mi jön utána, a Nyugaton egy új orwelli, huxley-i disztópia körvonalazódik, amelynek a vallása az újmarxista posztmodernizmus-poszthumanizmus lesz. A követői végső soron a szingularitást várják, amikor majd egyesülhetnek a gépekkel (AI-val) reményeik szerint, és "örök életük" lesz. Persze addig is, amíg ez megvalósulhat, meg kell teremteniük a földi utópiát, ahol mindenki egyenlő lehet, függetlenül attól, hogy milyen lapokat kapott az élettől eredetileg. A modern baloldal alapvetően a gnoszticizmus szellemi utódja.
A másik lehetőség, hogy összedől a jelen világrend, a jelenlegi szuperhatalommal együtt, vége a Nyugat dominanciájának, aztán a helyén vagy valami Mad Max-világ lesz (erre készülnek a prepperek), vagy valami más... iszlám berendezkedés vagy a feminista írónők szexuális fantáziáiban szereplő über-patriarchátus. Vagy ezek keveréke.

KalmanBlog 2020.07.30. 18:43:05

@Gazellla: Igen, az INTP simán benne van ebben a fajta függésben. Illetve nekem is ez van, hogy az IRL ismerőseim egyáltalán nem értik ezeket a témákat, és a neten tudok csak ezekről beszélgetni.

Amit hozzá akartam tenni a mondandódhoz az annyi, hogy nekem folyamatos küzdelmet jelent a függés kordában tartása, és sajnos ami igazán nehézzé teszi az az, hogy a munkám miatt muszáj nap mint nap leülnöm a gép elé. És így extra nehéz feladat megállni, hogy ne nézegessek fel a híroldalakra, fórumokra, stb. Szóval emiatt úgy érzem, hogy ez egy örök küzdelem marad számomra. "Érdekes módon" amikor igazán izgalmas a munka, mikor rendes lendületben "flowban" vagyok, akkor nem probléma, hogy ne kalandozzak el. Olyankor le is szoktam maradni a hírekből :-).

> mivel nem vagyunk amisok, a gyerekeim élete része lesz a képernyő, akkor tanuljak meg azt, hogy keveset és értelmes dolgokat fogyasztanak rajta. És tényleg, ne az legyen, hogy mindent tiltunk 100%-osan és pont ezért függenek majd rá, ha szabad a vásár.

Igen, ezen én is szoktam gondolkodni. Szép lassan el fogom kezdeni a számítógép bevezetését én is, de szigorú program szerint célszerűen úgy, hogy ne értelmetlen időpocsékolás legyen, hanem valami hasznosat csináljanak rajta. Vannak ötleteim, majd beszámolok róla, ha ott tartunk.

@csi szi: Teljesen egyetértek, izgalmas lesz az elkövetkező fél évszázad.

GABOR2 2020.07.30. 18:53:11

@KalmanBlog: A videó játék és hírnézegetés ha egyszer boldogságot ad miért lenne olyan dolog ami ellen küzdeni kell? Jó, oké ha addig vagy egy helyben, hogy vérrög lesz a lábadban az más. De amúgy boldogság források amik kellenek. Bár ami a híreket illeti nálam inkább bosszúságforrás és annyira már nem vagyok rákattanva, mint korábban.

Amúgy nyilván... hogy mondjam egy tökéletes világban nem lenne szükség pótszerekre. Mert ezek azok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:28:35

@Lorrh: Nem lett, FAM szokott eltűnni időnként egy-egy hétre.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:30:55

@KalmanBlog: A FiDeSz meglovagolja a BLM és Antifa jelenséget választási célzattal, mint ahogy maga a jelenség is (de talán még a Covid-19 is) értelmezhetetlen lenne a közelgő novemberi választások nélkül.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:37:26

@Frederick2: Pár nap és visszajön, akkor linkelhető lesz. Ha elfogadjuk, hogy FAM balról súrolja a centrumot, a haverjai pedig tőle balabbra állnak, vehetjük ezt a finomkodó alámondást afféle gesztusnak. Ebbe a csapdába nagyon sokan beleesnek, hogy gesztusokat tesznek balra, próbálnak korrektek lenni, a kritikába önkritikát is csempésznek - hogy lásd, én is egyszerű föld halandó vagyok ám! -
...
és hálából felfalják őket a tökéletesek.
Félreértés ne essék, FAM ugyanezt műveli, lánc a dolog és néha körkörös.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:38:46

@Frederick2: Kifelé legalábbis nem fogják tudni lemostni, egymás között majd azért megerősödik a hit és a tisztaság.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:42:30

@Gazellla: Én ki sem tudok mozdulni fél óránál hosszabb útra úgy, hogy könyvet vagy ojságot ne vinnék magammal. Okostelefon van ugyan, de annyira nem okos és szerény, mint én; zsebben pihen vagy a könyvbarikádon, és szekunder szégyenérzetem van, ha valaki elkezdi nyomkodni. Átveszi az agyfunkcióikat, eggyé válnak a készülékkel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:45:16

@GABOR2: Nem kell küzdeni ellene, csak minden tevékenység, amitől az ember boldog lesz, ópiátokat szabadít fel az agyban, amikre olyan gyönyörűen rá lehet függeni, mint a sicc.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.30. 20:13:49

@don Fefinho: Akkor ha az ember közvetlenül viszi be az ópiátokat, azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem függ semmitől, hiszen nincs ópiátfelszabadító tevékenységre szüksége? :-)

Frederick2 2020.07.30. 20:56:22

@don Fefinho: Mocskos FIDESZ! Mocskos MSZP! Mocskos DK! Mocskos LMP! Mocskos MOMENTUM! Mocskos PM! Mocskos EGYÜTT! Mocskos LIBERÁLISOK PÁRTJA! Mocskos JOBBIK! Mocskos MIHAZÁNK! Mocskos MUNKÁSPÁRT! Mocskos KDNP! Mocskos KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT!

(Kihagytam valakit?)

Mocskos politikai elit!

A POLITIKUSOK egy külön kaszt. Egy olyan kaszt, amely élősködik a társadalmon, a nemzeten, a népen. Ha CsiSzi-sen akarok fogalmazni: tisztára zsidók!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:07:18

@Sipi81: Nem igazán értem, mire akarsz ezzel kilyukadni. Teljesen mindegy, hogy bevitt vagy házilag termelt, ha ráfüggsz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:08:57

@Frederick2: Valahogy tragikus is ez, hogy olyanok kerülnek csak a hatalom közelébe, akik mindennél jobban kényszeresen vágynak rá, mondhatni úgy is, hogy a hatalom önnön természete szerint pszichopatákat kontraszelektál magának. Meg vagyunk lőve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.30. 21:09:16

@don Fefinho: Bocs, csak humorizálni próbáltam, ezek szerint nem sikerült.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:16:16

@Sipi81: Hát, ezen már csak a máktea segíthet. :(

2020.07.31. 13:51:51

@GABOR2: Az a baj, hogy instant dopamint szabadít fel az agyban egy új hír, komment vagy üzenet, és ez egy ördögi kör, hogy minél több dopaminlöket ér egy nap, annál többre vágysz. Ezért lesz az, hogy az ember kényszeresen nézegeti, jött-e új email vagy akármi, mert vágyik a dopaminra, ami ilyenkor felszabadul az agyában. Tulajdonképpen az egyetlen megoldás, hogy korlátozod magad és leszoktatod az agyadat arról, hogy egész nap folyamatosan kapja a kis instant dopaminlöketecskéket. Instant alatt azt értem, hogy nem igazán kell megdolgozni érte (pl. lefotózza magát egy jó nő és kapja a like-okat, kommenteket rögtön tucatjával).

2020.07.31. 14:03:55

@KalmanBlog: Köszi szépen, érdeklődéssel olvasom majd a beszámolót!

Jó a figyelemelterelés, csak mivel? :/ Nálunk még működik, de a jól írták fentebb, hogy a mai ifjúság nem olvas már. Sport? Talán az megy, a közben nem lehet telefonozni. Mondjuk láttam pár éve a metróban egy reklámot, hogy egy fiú edzés után posztolt magáról, és a felirat: „Ha nem osztod meg, meg se történt". És tényleg már abban se lehet bízni, hogy elmennek találkozni egymással, mert a telefonjukat nyomkodják közben. :-( Vajon mennyire vagyunk a Mátrix világától és hány fiatalt zavarna, ha úgy élnének, hogy 0-24 rá vannak kötve egy számítógépre és a virtuális valóságban léteznek? Ok, a Mátrixban nem tudják, hogy ez a helyzet, de még rosszabb talán, hogy úgy élnének sokan így boldogan, hogy nagyon is tudják, hogy az nem a valóság.

2020.07.31. 14:07:41

@don Fefinho: Ez volt nálam is, mikor először lett okostelefonom, hogy szégyelltem volna az otthonomon kívül elővenni és belemerülni. Aztán megszoktam, mert sokat olvasok rajta. Szóval mikor zombinak nézek ki egy váróban, igazából könyvet olvasok. :-D Lehet, legközelebb könyvet kéne vinnem, hogy feltűnően lázadjak a modern világ ellen...? Valami legalább 80 éveset. Aztán nem posztolni a neten, hogy mekkorát lázadam. Hm.

GABOR2 2020.07.31. 16:29:08

Epstein akták lettek nyilvánosak. Trump örülhet, Clintonék nem...

GABOR2 2020.07.31. 17:55:39

Aki kirúgta az Indexes főszerkesztőt az LMP-s volt:

"Bodolai már nem tagja az LMP-nek"

hvg.hu/itthon/20200731_bodolai_laszlo_lmp_kilepes_nemzeti_valasztasi_bizottsag_index

Mégis Nyugatnak úgy van eladva, hogy Orbán tette...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.31. 18:02:52

@Gazellla: Igen, nagy szerencse, hogy az okostelefon megnyitja a PDF-et, de még az se ugyanaz, mint a könyv. Lehet lázadásból is csinálni, de ez a helyzet iróniája is egyben, hogy ma ez megy lázadásszámba.

rgs 2020.07.31. 19:45:25

@Gazellla: én informatikusként nem tudom megúszni az okostelót (nem a fbook/cset/tiktöki és a többi miatt, hanem pl. barcode reader app vagy az online cpp/java ésatöbbi keresések). Ami fontosabb az a sokadik kindle olvasó: ott a táskámban a komplett Dosztojevszkij (csak otthon kanapén fekve jó olvasni), meg kb. 600 sci-fi, dokumentumregény, történelmi olvasmány. Egy kisebb könyvtár. Csak nekem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 00:32:37

@Gazellla: Anno amikor még CNC-ztem, egy pár éjszakai műszakot kibekkeltem telefonon olvasva mérések és szerszámcserék között. Könyvet már csak azért se vittem volna be, mert szétbarmolta volna az olajpára. Erre jó, meg éjszakai buszozáson kb., de minden másra ott a könyv. Villanykönyvtár az asztali gépen van inkább, de ott is kajánul kacsintgat - még a szeme sem áll jól - Jeff Bezos, hogy inkább rendeld meg öcsémcsávó.

Deansdale 2020.08.01. 08:48:57

@Gazellla: @don Fefinho: Manapság azt sem árt megfontolni, hogy kultúrmarxista cégeknek ne adjunk pénzt, ez egy plusz érv a letöltés mellett. Fura utat jártam be ebből a szempontból, diákként rákényszerültem a letöltögetésre, dolgozó emberként szép lassan átszoktattam magam a vásárlásra, most meg politikai okokból visszatérek a kalózkodáshoz.

GABOR2 2020.08.01. 12:13:55

A "kultúrmarxista cégek" kapják a pénzt a Fed-től millárdszámra. A "mentőpénz" olyan cégnek is ment mint pl. az Apple... Valahogy úgy gondolták, hogy őket is meg kell menteni.

ujtechkor.blog.hu/2020/07/06/nos_a_fed_megint_azokat_menti_meg_akik_nem_szorulnak_ra_es_maris_benne_van_a_top_5_etf_kotveny_tulaj

aldum · http://aldum.pw 2020.08.01. 13:34:54

@don Fefinho:
>olyanok kerülnek csak a hatalom közelébe, akik mindennél jobban kényszeresen vágynak rá, mondhatni úgy is, hogy a hatalom önnön természete szerint pszichopatákat kontraszelektál magának.

Ezert nem jo a demokracia, minden ellenkezo hiresztelessel ellentetben.

Borathan 2020.08.01. 13:59:16

@don Fefinho: hát, ha én vagyok a diktátor, az biztos jobb

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 14:30:38

@Borathan: A nép diktatórikusan szavaz, de én majd demokratikusan diktálok!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 15:27:38

@Borathan: De viccet félretéve, inkább egy stabil monarchia, mint négyévente lefejezett tyúkként futkározni körbe a baromfiudvarban.

GABOR2 2020.08.01. 19:19:46

A békés és végtelenül toleráns progresszív tüntetők, akik pl. a muzulmánokat is nagyon szeretik elkezdtek könyveket égetni, köztük Bibliákat is... Hmmmm milyen időkre szokta ez emlékeztetni őket általában?

"WATCH: Protesters Burn Bibles In Portland, Rip Protective Boarding Off Buildings"

www.dailywire.com/news/watch-protesters-burn-bibles-in-portland-rip-protective-boarding-off-buildings

GABOR2 2020.08.01. 19:20:50

@don Fefinho: Az emberek minden rendszerben tudnak szívni. Lehetnek jó királyok, de aztán jönnek rosszak, sőt akár elmebetegek is.

Minden azon múlik, hogy milyen emberek irányítanak...

Wildhunt 2020.08.01. 21:42:02

@GABOR2: www.youtube.com/watch?v=1xO723gH7Go
Vélemény? Eddig ez egy értelmes embernek tűnt, szóval kicsit nem értem.

Wildhunt 2020.08.02. 09:41:52

@don Fefinho: EZ. Hogy tulajdonképpen teljesen logikusnak tűnik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.02. 09:54:46

@Wildhunt: Igen, elég ijesztő. De sok alusapka összeér benne teljesen nyíltan.

GABOR2 2020.08.02. 11:56:40

Két éve a Patreon úgy döntött, hogy törvény vagy szabálysértés nélkül is bannolja a jobboldaliakat.

Most a bíróság ellene döntött és a Patreon teljes megsemmisülése is ott van a lehetőségek között, mert olyan sok kártérítést kéne fizetnie majd. Volt egy per, amit elveszített és most többen akiket bannoltak látva a sikeres pert ők is perelnek.

"Court’s final ruling against Patreon opens legal avenue to defend against deplatforming"

reclaimthenet.org/final-ruling-patreon-owen-benjamin-injunction-denied/

GABOR2 2020.08.02. 11:57:01

@Wildhunt: Majd később megnézem...

Deansdale 2020.08.02. 12:39:57

@Wildhunt: @don Fefinho: 90%-ban egyetértek azzal amit mond, csak szerintem a célok között nem szerepel az államadósságok csökkentése, azon ugyanis az elit semmit nem nyerne.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.02. 12:52:47

@Deansdale: Viszont ha megnézed a többi célt, ami mind szabadságvesztéssel és életszínvonal-zuhanással jár, az államadósságok törlesztése tökéletesen beleillik ebbe a képbe. Gondoljunk csak Ceaușescu-ra, aki törlesztette a hiteleket, a nép meg nem tudta, mi az a rántotthús. A hiteltörlesztés kiváló ürügy megszorításokra és kiadáscsökkentésre. Majd vesznek fel helyette másikat.

GABOR2 2020.08.02. 13:04:19

@Deansdale: Az államadósságok csökkentése majd akkor kell, amikor a nagy országokban kb. mindent megfolytana már önmagában csak a kamatfizetés. Viszont pl. az USA-nak kb. nulla százalék kamattal adnak hitelt... Ezért is van hogy Trump mérges már csak 0,25% emelésre is, mert akkora adósságnál ami nekik van már az is brutális sok pénzt jelent, plusz a belső gazdaság is úgy tűnik nagyon nehezen viselné.

Wildhunt 2020.08.02. 13:56:36

@don Fefinho: Én is így gomdolom. Attól kezdve, hogy nins középosztály, az államadósság máe nem üzlet.

Wildhunt 2020.08.02. 15:20:24

@Gazellla: Érdekes az új cikked. Az írásaidból látszik hogy miért ál-katolikus pld. szemlélek blog.

GABOR2 2020.08.02. 16:15:55

Azt tudjátok, hogy Romániában naponta több mint ezerrel nől a koronavírusosok száma?

www.portfolio.hu/gazdasag/20200802/ismet-1100-nal-tobb-uj-fertozottet-azonositottak-a-szomszedban-443352

Tegnap viszont azt mesélte egy ismerősöm, aki beszélt székely ismerőseivel, hogy ez így kamu, hanem a cigányok vallják magukat annak, mert ott pénzt kap aki fertőzöt...

Ti erről hallotatok?

Wildhunt 2020.08.02. 22:57:33

@GABOR2: Olyat hallottam, hogy a költségvetés elkülönített egy csomó pénzt a koronavírusosok kezelésére, amit a kórházak lehívhatnak. Ez pótlékokat meg mittudoménmit jelent azoknak az osztályoknak, akik a fertőzötteket kezelik. Nomost ha nincs fertőzött: ajánlanak pld. 50-100 EUR-nyi összeget valakinek aki ezért koronavírusos lesz hogy a kezelésre fordítandó x1000 EUR-t le lehessen hívni.

GABOR2 2020.08.03. 00:38:51

@Wildhunt: Erről lehet szó, mert fura volna, hogy csak a románoknak adna pénzt az EU.

Deansdale 2020.08.03. 07:09:37

@Gazellla:

A cikkből: "A riport szerint a liberális "ökopárt" "szinte végtelen számú tanácsadói megbízásának összértéke meghaladta a 87 millió forintot". A 168 Óra szerint a "Lehet Más a Politika" (LMP) mindössze hatfős parlamenti frakciója ezzel több közpénzt költött magára tavaly, mint pl. a 17 főből álló kereszténydemokrata frakció."

...de nyilván a fityisz korrupt, az ellenzék meg nem.

Wildhunt 2020.08.03. 09:11:53

@Deansdale: jó de ez már 2 éve volt, meddig lehet elmútnyócévezni, azóta tutibecsszóra nincs ilyen, meg Mészáros sokkal több csilliárddal zsírosítja tiborczot hogy lebonthassák a jogállamot az EU-tól lopott GDP-ből, ami nincs is. Kihagytam volna valamit?

Deansdale 2020.08.03. 16:25:53

@Wildhunt: Tökéletes összefoglaló volt :)
süti beállítások módosítása