HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: Ez most off az alaptémához képest, de ha már vallásismereti kisokos felvetek pár érdekességet. Egyszer beszélgettem egy ismerősömmel, aki "megtért", de elég - a saját szavaimmal élve - lélek nélkül... (2024.04.17. 22:10) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Hi! Nagyobb szünet után én is írtam cikkeket... nem is keveset. Párat berakok ide, most több is gazdasági: Egy gyors Matolcsy vs Varga: ujtechkor.blog.hu/2024/04/17/matolcsy_vs_varga_hamis_beke V... (2024.04.17. 19:08) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan. Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik. Pofa be de szólásszabadság van ... (2024.04.16. 22:04) Nem valós veszély
  • Deansdale: @F.M.J.: Hátizé, fűteni csak télen kell, arra meg pont elég az a pár hónapnyi komposztérés, főleg ha walipinit csinálsz. Ha nyáron is fűtene a komposzt akkor hűtened kéne az üvegházat :) És tekintve... (2024.04.16. 21:42) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposzt. Megfogtál evvel a 2-3 hónapos hőfejlődéssel. Mivel én elsősorban nem energetikailag közelítettem meg a dolgot, hanem biológiailag (ez jó, mert amúgy műszaki vagyok), így erre ... (2024.04.16. 19:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Egysoros

2020.07.19. 15:32 Deansdale

Ezt az idézetet unalomig ismerjük, de most teljesen más megvilágításba helyezi az, hogy elméletből gyakorlattá változott:

A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.

- Edmund Burke

258 komment

Címkék: minicikk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandiras2 2020.07.19. 17:57:29

A probléma az, hogy a probléma alkotói a megoldást olyan szinten fájdalmassá tették a megoldás után sóvárgóknak, hogy senkinek sincsen gyomra megtenni a szükséges dolgokat. A kisebb rossz megoldás pedig nagyon munkás lenne, ahoz meg már túlságosan mélyen vannak a moslékban. Marad az, hogy várunk addig, amíg a fájdalom elég erős lesz ahoz, hogy a birka tömegek végre kiálljanak magukért. De ez csak a ZUSA-ban fog működni, mert ott a lakosság kellő mennyiségű fegyveren csücsül ahoz hogy megoldja a problémát látszólag egyszer és mindenkorra. De itt európában?

GABOR2 2020.07.19. 22:02:50

De mi szervezi egy irányítás alá a "jókat", hogy ne legyenek elszigelve? Igazából ez a fő kérdés.

A másik oldalnak ott vannak a milliárdosok akik adják ami összeköti az embereket rövid időre (pénz) és az irányítást.

GABOR2 2020.07.19. 23:00:39

@don Fefinho: Részben igen, de ez elég távol van az elképzelhető leghatékonyabb megoldástól.

csi szi 2020.07.20. 10:26:39

@GABOR2: Orbán megpróbálja azt követni lokálisan, amit a globalista elit világszinten: ellenőrizni a médiát (annyiban sikerült, hogy most már van médiája, az ellenzéket elhallgattatni nem lehet olyan módszerekkel, ahogy a globalisták csinálják, csak a saját médiabuborékukon belül - nyilván van egy réteg, amelyet ez a médiabuborék is elszigetel az ellenzék propagandájától, de ez tudatos választás, senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy ne nézzen RTL híradót, ne olvasson indexet vagy egyéb ellenzéki szájtokat, ne kövesse a számtalan kormányellenes facebook-oldalt - persze az ellenzéki szöveg az, hogy a legtöbb Fidesz-szavazó "buta nyugger", akinek át kell programozni a TV-jén a csatornák sorrendjét, meg Magyar Hangba kell csomagolni a karácsonyi ajándékokat, akkor majd "kinyílik a szeme" - pedig csak tudatosan választja a többségük, hogy nem kíváncsi ezekre). Uralni próbálja a narratívát, erre mondják a kritikusok, hogy csak kommunikációs kormányzás folyik. Ki kell jelölni az ellenséget, ahogy a globalisták is kijelölik: számukra a fehér ember, a "patriarchátus", a konzervatív keresztény világnézet az ellenség, valamint a nacionalizmus, a "populista vezetők", amivel szemben a jó a leendő világkormány (nem választott és lentről leválthatatlan "szakértők" uralma), az Európai Egyesült Államok, amelyek átvezetik az emberiséget az utópiába, ahol nem lesz férfi és nő sem, lesz viszont univerzális alapjövedelem.
Orbán viszont szintén kijelölte az ellenséget a fentiekben, ahogy pl. Trump is, ez bizony kultúrharc. Olyan, amilyen nálunk már a '90-es években folyt az "SZDSZ-esek" és a nemzetiek között. Ki gondolta volna, hogy egyszer globális szinten is hasonló lesz (akkor az volt a közvélekedés, hogy véget ért a történelem, a neoliberalizmus örök uralkodása következik, csak itt ezen az elmaradott helyen élnek még a múlt sötét, retrográd árnyai egy ideig). Ennek megfelelő a gyűlölködés hőfoka és a hisztéria.

GABOR2 2020.07.20. 12:17:00

Érdekes egyébként, hogy hogyan megy Nyugaton.

Ugye a tüntetők, a "lázadók" a hatalom ellen szoktak menni. De úgy tűnik, hogy ezúttal a tüntetők csak egy díszlet. Egy kifogás, hogy miért csinálja a hatalom amit csinál. Ugyanis, a tüntetőket fizetik ugyanazok, akik sok politikust és politikusok azonnal teljesítik a "tüntetők kéréseit"... Nem a "lázadókat" viszik el a rendőrök, hanem azokat akik civil jogukkal élve kifejezik a nemtetszésüket irántuk. Volt egy hely, ahol a civilek megvédték a szobrot, de a helyi politikusok elvitették onnan akkor is, hiába védte meg a helyi lakosság, a odavitt "tüntetőkkel" szemben. Szóval a "lázadók" része a gépezetnek. Orbán azért tudta megvédeni magát, mert felismerte, hogy fontos, hogy az utcán is megtámogassák kombinálva a sajtóval. Jelenleg van egy ilyen nem hagyományos front ahol nyerni kell. Amerikában a statisztikák szerint ezek a szélsőségesek csak a lakosság 6%-a és ebből tán 60% fehér, mégis úgy tűnik, mintha húúú a fél ország el akarna menni olyan messzire mint a tüntetők. Igazából azok nagyon kevesen vannak, csak milliárdosok állnak mögöttük és pénzzel elintézik, hogy legyenek emberek az utcán és a médiájuk révén, hogy felnagyítsák őket. Az Antifa legföbb vezetőjének tartott fickóról van egy rejtett felvétel a Projekt Veritastól, ahol el is mondja az illető... kis pénz kis tüntetés, nagy pénz nagy tüntetés. Nagyrészt a tüntetés is egy business, sok genderszakot végzet egykori egyetemista nem talál normális munkát és ezt kínálják nekik.

A progresszívek kimennek az utcára nagyrészt azért mert megfizetik. A jobboldaliaknak meg kéne találni a módját, hogy elérjék, hogy Nyugaton is ők is kimennek az utcára sokan és ezt a média elég jól lekövesse. Persze eleve nehéz, mert sok progresszívvel szemben a jobboldaliak nem érnek rá, mert dolgoznak, de valahogy mégis kéne valami ami eléri, hogy a jobboldal is jobban teljesítsen ezeken az új frontokon is...

GABOR2 2020.07.20. 12:21:26

@GABOR2: Persze a legkönnyebb az lenne, ha gyökerénél kezelnék a problémát, vagyis a milliárdosok pénzáramoltatását megszüntetni olyan szervezeteknek, akik alá akarják ásni az államokat. Ehhez viszont nem nyúl senki... Talán az oroszok, akik nem engedik, de nálunk csak fel kellett volna tüntetni, hogy külföldről finanszírozzák őket, de ezt is elmeszelték, pár napja volt hír.

Amíg a gyökerénél nincs kezelve a probléma, mindig új karja fog nőni a szörnyetegnek, hisz mindig lesznek emberek akik pénzért bevállalják az árulást.

Deansdale 2020.07.20. 13:23:40

@csi szi: "ellenzéki szöveg az, hogy a legtöbb Fidesz-szavazó "buta nyugger", akinek át kell programozni a TV-jén a csatornák sorrendjét, meg Magyar Hangba kell csomagolni a karácsonyi ajándékokat"

Ezt láttam én is, csak azt nem értem miért nem esik le nekik, hogy ezzel lebuktatják a saját hazugságaikat a nagy fityiszes médiauralásról. Ha bármikor bármilyen formában elérhető ellenzéki tartalom, akkor hogyan is vannak elnyomva? Őket szokás szerint nem az zavarja, hogy nekik nem szabad valami, mert ilyen ugye nincs, hanem az, hogy a másik oldalnak is szabad. Marhára irritálja őket, hogy van már nemzeti média is, és elhiszem hogy nem kevesen ezt tényleg elnyomásként élik meg, óriási igazságtalanság velük szemben hogy már nem tudják befogni a más véleményen lévők pofáját.

Deansdale 2020.07.20. 13:26:24

@GABOR2: "Nem a "lázadókat" viszik el a rendőrök, hanem azokat akik civil jogukkal élve kifejezik a nemtetszésüket irántuk."

Hja, az értékes évszázados műemlék szobrokat szét lehet verni, lefejezni, ledönteni, de az aszfaltra frissen festett BLM feliratra féknyomot húzni vagy festéket önteni nem csak "rongálás", de gyűlöletbűncselekmény... Fejre állt világban élünk.

GABOR2 2020.07.20. 13:29:12

@Deansdale: Nemrég volt egy 444 cikk amiben "rájöttek", hogy a vidék nem azért szavaz a Fideszre, mert csak az M1-et nézik, sőt igazából az RTL Klub a legnézettebb.

A vidék nincs "buborékban" ahogy hirdették eddig, hát kellett egy új sértő érv: A vidék éhenhalna közmunka nélkül, és ezért nem tehetnek mást, a Fidesz adja meg ezt nekik. A vidék éhenkorászok hada.

"Inkább a közmunka hozza a falusi Fidesz-szavazatokat, nem a médiafölény"

444.hu/2020/06/26/inkabb-a-kozmunka-hozza-a-falusi-fidesz-szavazatokat-nem-a-mediafoleny

Deansdale 2020.07.20. 13:35:32

@GABOR2: Persze azt már nem teszik hozzá, hogy az előző kormány alatt a mostani közmunkások segélyből tengődtek, vagy semmit se kaptak, és hogy ahhoz képest óriási előrelépés amit a fidesz csinált, tehát nem véletlenül szavaznak rájuk. A jelenlegi ellenzéki mentalitás alapja színtiszta ostoba rosszindulat.

Hamarosan eljutnak odáig, hogy az emelkedő életszínvonal hozza a fidesz szavazatokat, tehát az emelkedő életszínvonal rossz dolog...

GABOR2 2020.07.20. 13:45:33

@Deansdale: Azon gondolkoztam, hogy egyre többször hallom, hogy nem fogják elfogadni a választási eredményt, ha vesztenek az USA-ban.

Akkor "égni fognak a városok". Ez a mostani talán egyfajta gyakorlat volt erre. Viszont mivel ők egy hálózat... szerintem lehet egy világméretű balhét akarnak majd, egyszerre lecsapni minden ellenségükre. Úgyhogy Orbán lehet jobb ha bekészíti megint a békemenetet.

Állítólag a holland miniszterelnök Magyarországot most az Iszlám Államhoz hasonlítja, mert nem fogad be menekülteket, meg a hollandok problémáznak leginkább a tárgyalásokon... Lehet, hogy elkezdtek bemelegíteni novemberre Magyarország ellen.

Deansdale 2020.07.20. 14:52:33

@GABOR2: Ez nekem eddig nem jutott eszembe, de nem tudom miért, mert adja magát a gondolat. Köszi :)

Amúgy ja, szerintem Trump simán nyerni fog, és ettől a baloldal kb. tízszer annyira berosál mint 4 éve, tényleg lesznek gyújtogatások meg lázongás. És ahogy most a BLM/antifa partinál bebizonyosodott, ez pillanatok alatt átterjed más országokra, olyanokra is amiknek semmi köze az elméleti kiváltó okokhoz (mint az amcsi rendőri brutalitás).

Erre a novemberre készülni kell...

GABOR2 2020.07.20. 15:55:27

@Deansdale: Most állítólag rosszul áll Trump, még a kampányfőnökét is kirúgta nemrég:

"Biden megalázó vereséget mérhet Trumpra"

www.portfolio.hu/gazdasag/20200716/biden-megalazo-vereseget-merhet-trumpra-441456

Viszont olyan sokan vannak akik félnek elmondani, hogy Trumpra szavaznának, hogy ezek nem megbízható adatok.

Azért is készülni kell novemberre, mert egyre gyorsabban passzolnak át mindent másik országokra is. Pl. BLM tüntetések Németországban, Franciaország, Angliában. Még nálunk is volt, fehér tüntetőkkel. Viszont ha egy olyan téma lesz, hogy ideje minden ellenségtől egyszerre megszabadulni és az USA káoszba fordul, szerintem itthon is ki lesz adva a parancs a próbálkozásra... esetleg még masszív külföldi segítséggel is.

Deansdale 2020.07.20. 16:14:30

@GABOR2: Trumpnak már Hillary ellen sem volt semmi esélye, emlékszünk. A "csendes tömeg" nem nézi jó szemmel a négerfasiszta közös lázadást, rendet akarnak és nyugalmat, úgyhogy szép csöndben le fognak szavazni Trumpra. Emellett Biden tényleg súlyos demenciában szenved, lassan már egy értelmes mondatot nem tud összerakni, szerintem lesznek sokan az értelmesebb balosok közül akik nem fognak tudni nyugodt lelkiismerettel rá szavazni. Szerintem ha tovább húzódnak a lázongások Trump rekord fölénnyel fog nyerni. Az más kérdés, hogy ezzel nem oldódik meg semmi, mert a balosok ugyanott fogják folytatni ahol abbahagyták, csak kettőzött erővel.

Deansdale 2020.07.20. 16:15:22

Tomcat 1. videója az amcsi helyzetről, szerintem tanulságos:
www.bitchute.com/video/zr8UfrA0EPeb/
Ajánlom másfélszeres sebességen nézni...

GABOR2 2020.07.20. 19:28:18

@Deansdale: Tomcat nem lett valamikor évekkel ezelőtt Gyurcsány rajongó?

GABOR2 2020.07.20. 20:11:36

Az Epstein ügyét tárgyaló bírónőnek a fiát megölték a saját házukban, a férjét is tán megsebesítették. Micsoda véletlenek.

Deansdale 2020.07.20. 21:29:48

@GABOR2: "Tomcat nem lett valamikor évekkel ezelőtt Gyurcsány rajongó?"

Nem tudom, nem hiszem, de nem is tartom fontosnak. Az igazság igazság marad akkor is ha maga Gyurcsány adja elő, és a linkelt videóban szerintem van elég igazság hogy megérje megnézni. Sosem szerettem amikor valami kijelentést kizárólag a beszélő ember múltja alapján ítélnek meg, pl. mikor Gődényt covid-ügyben azzal akarták félresöpörni hogy anno alapított valami pártot ami nem futott be. Kit érdekel??? Attól még virológia terén minden egyes szava lehet igaz.

csi szi 2020.07.20. 23:45:06

@GABOR2: Nem lett. Sőt valamelyik videójában Orbánt dicsérte... egy Gyurcsány-rajongó nem tenne ilyet.

Borathan 2020.07.20. 23:59:51

A Fidesz nagy újítása nem az volt, hogy saját médiát csináltak, hanem felismerték a buborék jelenséget, és a maguk javára fordították.
A 90-es években például gyakorlatilag nem létezett jobbos médium, pár újságot leszámítva, de ellenzéki (akkor jobboldali) politikusok megjelenhettek a közmédiában, elmondhatták a magukét, beszámolhattak a kormánypárti geciségekről, stb. méghozzá mindenkinek. Akkor volt egy médium, ami balos irányítás alatt volt, de használhatták mások is. Ma van sok médium, ma prédikálhat minden pap a saját templomában, a saját hívei előtt.
A Fidesz nem azért nyer nálunk, mert ők a legjobbak, mert őket akarja a többség. Egyszerűen csak azért, mert az egyik oldalon csak egy zászló van, a másikon meg sok, és a játékszabályokat úgy alakították, hogy a legnagyobb kisebbség visz mindent.
Trump 2016-ban sem kapott többséget, Clintonnéra többen szavaztak, csak éppen az elektori rendszer miatt Trump lett az elnök
Persze, amilyen média-ellenszél van, bőven elképzelhető, hogy sokkal több Trump-szavazó van, mint ahányan ezt bevallják a közvéleménykutatónak. Itthon is volt ilyen, például pont a Jobbik esetén
Gödénnyel meg az a baj, hogy manapság annyi helyről ömlik az információ, hogy az ember kénytelen válogatni. És egy olyan ember, aki egyszer már megbukott, mint kamupárt, aki felvette a milliós támogatást, és b@szott visszafizetni, és erről hazudott is, azt inkább nem hallgatja meg az ember. Főleg akkor, amikor személyes üzleti érdekei fűződnek ahhoz, amit mond, a járványveszély lekicsinyléséhez

csi szi 2020.07.21. 00:05:39

@Deansdale: Gödény elég sok hülyeséget beszélt "virológusként", ez már kiderült, az is tény, hogy bizniszpártot alapított, hogy felvegye a támogatást, mint sokan mások. Egyébként még zsidó is, bár ez valóban nem lényeges. Tomcat sem teljesen hiteles ember, ő is reklámozott kamupártot anno (Seres Mária "mozgalmát", legalábbis nemrég S.M. is szerepelt a hírekben ilyen üggyel), előtte pedig kopogtatócédula-hamisításba "keveredett" (persze az ívek és az aláírások másolását mások is űzték ugyanígy, sőt másik pártnak eladását is), szóval az ő múltjában is vannak vitatható dolgok (a korai, demoscene-s korszakában is volt egy balhéja, amikor páran lopással vádolták meg, ő persze tagadja hogy ilyesmi történt volna, de ~25 év után amúgy is érdektelen), de ezzel foglalkozzanak az ellenségei (van pár "régi rajongója"). Bár ő is elég szemét stílusban szállt bele Toroczkaiba legutóbb (Novák felpofozása, ami gyakorlatilag nem is volt pofon amennyire láttam a videón más téma, nyilván kiakadt hogy ezúttal őt kényszerítik állandó bíróságra járkálásra, de ő is szerette ezt a sportágat). A Tolvajkergetők viszont egy igen hasznos kezdeményezés volt, sajna mivel ő volt a vezető, és őt a rendőrség és az ügyészség bizonyos köreiben már régóta nagyon utálták, így első adandó alkalommal szét is verték... Mindenesetre túl öntörvényű és nárcisztikus fazon, nem is maradt sok ember, aki kiállt volna mellette, talán Puzsér volt, aki a Tolvajkergetők-ügynél megtette.

csi szi 2020.07.21. 00:07:31

@csi szi: Meg persze az általa reklámozott MLM-szerűségeket (amik persze szerinte nem olyanok, hanem valóban f.sza dolgok) nem is említettem, de hagyjuk is békén, sok sikert neki Kanadában.

csi szi 2020.07.21. 00:14:01

@Borathan: A kormánypárti médiában valóban nem sok teret kap az ellenzék véleménye, bár a Hír TV-nek azért van ilyen műsora is.

KalmanBlog 2020.07.21. 02:22:51

@Deansdale: Másfélszeresen egy szót sem értettem belőle...

Ami az egész USA forradalomban a legérdekesebb, és valamiért sokan elsiklanak felette, az az hogy nem csak a "balosok" támogatják a BLM-et, hanem a republikánusok sem tesznek ellene semmit.

Abban semmi új nincs, hogy az ellenségeink szét akarják zilálni a társadalmat, és ki akarják irtani a fehér embert. Ezt eddig is tudtuk. Ami új az az, hogy akik elvileg velünk vannak, azok sem mernek, vagy akarnak tenni semmit. Nem szólalnak meg republikánus politikusok tömegével elítélendő az utcai erőszakot, a lázongást, stb.

Trump például - még ha feltesszük, hogy lényegi intézkedést nem hozhat, mert nem hagyja neki a deep state, még akkor is - simán megtehetné, hogy a fehérek elleni rasszizmust nevén nevezné. De nem teszi, pedig mostanra a napnál is világosabb. Hozzá hasolnóan mások sem teszik ezt meg. És semmi lényegi intézkedést sem tesznek. Lényegében a lovak közé dobták a gyeplőt. Ez a mém jut eszembe erről: imgflip.com/memegenerator/This-Is-Fine

Mi ennek az oka? Titokban kollaborálnak a "forradalommal", vagy félnek, vagy teljesen hülyék és nem látják, hogy tenni kellene valamit?

Abban is igaza van Tomcatnek, hogy nem tudjuk a nevén nevezni ami történik. Én úgy szoktam fogalmazni, hogy ez olyan óriási hatású lesz, mint a kommunista forradalom, de még nem lehet tudni, hogy mi lesz a vége. Egy biztos, hogy nem sül ki belőle semmi jó, hacsak nem a fehérek ébredése áttételes hatásként. De ahogy Tomcat is mondta az átlag amerikai - és nyugodtan általánosíthatunk, hogy az átlag nyugati - síkhülye, nem nagyon hiszek már ilyesmiben.

Nahoten 2020.07.21. 08:57:42

@Borathan:
"Gödénnyel meg az a baj, hogy manapság annyi helyről ömlik az információ, hogy az ember kénytelen válogatni. És egy olyan ember, aki egyszer már megbukott, mint kamupárt, aki felvette a milliós támogatást, és b@szott visszafizetni, és erről hazudott is, azt inkább nem hallgatja meg az ember. Főleg akkor, amikor személyes üzleti érdekei fűződnek ahhoz, amit mond, a járványveszély lekicsinyléséhez"

Ellentétben a korrupciótól mentes Orbánnal, ugye. Akinek nincsenek gyanús ügyletei, makulátlan mint a hó.

De komolyan. Ha az egyiknek elnézitek a soha nem látott lopást, akkor miért befolyásol egy ilyen Gödény, néhány nagyságrendekkel kisebb stiklije.

Wildhunt 2020.07.21. 09:18:29

@Borathan: az elektori rendszer arra lett kitalálva, hogy ne lehessen választást nyerni a nagyvárosokkal és a legnépesebb államokkal. Ezt a feladatát maradéktalanul betölti. Ilyen már vagy 200 éve, csak azóta rossz és elavult mióta a demokratáknak pont ezért nem felel meg.
A választási eredmények nem elfogadása meg eléggé értelmezhetetlen. Azok vagy hamisak vagy nem. Ha a vesztes oldal mindig gyújtogatni kezd, akkor megkapjuk pld. Szomáliát.

Hartrigel 2020.07.21. 09:22:15

@KalmanBlog: Nagyon-nagyon jól beidőzítették a dolgot az demokraták.
Nem akarom Trumpot mosdatni meg semmi, mert lehet simán buta, vagy "ő is benne van" jellegű dolgokat sem akarok puffogtatni, csak simán bele gondolva.
Ha nagy erőszakkal nem léphet fel, mert akkor ő lesz a fasiszta geci, "aki a tömegbe lőtt", precedenst teremtve ezzel. De akkor nevezze nevén a fehér ellenes rasszizmust, attól, hogy ezt még simán megteheti, akár ma vagy akár holnap is, mert elég szókimondó ember, de azt hallottam, hogy eléggé rágyúrt a fekete szavazókra, akik elvben támogatják is, lehet náluk ez rosszul venné ki magát.

Vagy lehet simán hagyja, hogy ezek a barmok lejárassák magukat, aztán jó időben oda áll az emberek elé: nézzétek mennyi ostoba paraszt, ezekkel akartok ti közösködni.

November húzós menet lesz.

KalmanBlog 2020.07.21. 11:21:23

@Hartrigel: Emlékszem mennyit ment a viccelődés a megválasztása után, hogy amit csinál Trump az 4D sakk, mert a végén mindig jobban jön ki belőle, mikor butának tűnik elsőre akkor is. De aztán már komolytalanná vált ez a képzelődés, olyan sok hülyeséget csinált.

Most ugyanezt érzem: sokan számolgatják, hogy mennyire Trump malmára hajtja a vizet a chimpout, közben pedig az emberek már lassan nem mernek kimenni az utcára. Nem sok van hátra, hogy elkezdjék lemészárolni a Trump szavazókat. Ez a hatalmas győzelem, a "win bigly"? Talán győzni fog a választáson, de csak azért szavaznak rá, mert félnek a "kommunista forradalomtól" (aminek még nincs rendes neve, majd utólag kap egyet a történészektől).

Persze ha USA szavazó lennék én is Trumpra szavaznék, de csak jobb híján, illetve mivel a demokraták szinte közvetelen életveszélyjel fenyegetnek.

Az acceleration-isták (felgyorsítók: akik szerint úgyis szétesik a társadalom, essen hát szét hamar, legyünk túl rajta!) viszont úgy tűnik eltűntek :-). Megvillant, hogy mit is jelent a társadalom szétesése, és hirtelen senki nem viccelődik azzal, hogy legyen a folyamat mennél gyorsabb!

Borathan 2020.07.21. 12:49:28

@Nahoten:
én a blog azon olvasói közé tartozok, aki nem szavazna ORbánra (1998-ban megtettem, azóta sem).

Borathan 2020.07.21. 12:50:58

@Wildhunt:
nem akartam én minősíteni az amerikai választási rendszert, csak azt a tényt akartam emlékezetben tartani, hoy 2016-ban több ember voksolt Clintonnéra, mint Trumpra

Wildhunt 2020.07.21. 14:35:28

@Borathan: és? Olyan ez is mint hogy a románok ellopták a lovainkat?

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.21. 15:26:09

@Nahoten: Orbán Urunk nevét szádra hiába ne vedd.

GABOR2 2020.07.21. 17:22:54

Na az Epstein ügyhöz... tegnap ugye megölték a bírónő fiát és a férjét is súlyosan megsebesítették. Most megtalálták az elkövetőt... de ő se él. Öngyilkos lett tán az is. Ja és, hogy senki se gondoljon valami összeesküvésre az illető állítólagos gyilkos egy "antifeminista" ügyvéd.

Deansdale 2020.07.21. 18:10:31

@GABOR2: Áááá, baszod, nincs az az Isten hogy ezt így rá akarják húzni Roy Den Hollanderre, akinél a minap még pont azügyben nyomoztak, hogy őt is agyonlőtték. Mi a f*szomnak lövöldözne egy ügyvéd egy bíró családjánál??????? Fedex sofőrnek öltözve? Ilyen még a történelemben nem volt, b+. Meg minek vannak nála fotók egy MÁSIK bíróról, akit állítólag szintén meg akart támadni, de közben inkább úgy döntött öngyi lesz? Na menjenek már a f*szomba. Ehhez képest Epstein öngyilkossága a leghihetőbb dolog a világon.

csi szi 2020.07.21. 18:28:27

@Deansdale: És még Oroszországban is járt. Orosz szál nélkül manapság elképzelhetetlen a progresszív média által futtatott "összeesküvés-elmélet". Ideális bűnbak, antifeminista, szexista, rasszista (bár a neve alapján zsidó szármázású, mert Hollander/Holländer nevűek között kb. olyan gyakori a gój, mint a Schwartzok, az Oberländerek és az Östreicherek között), Trump-támogató, aztán lehet persze, hogy tényleg bekattant, hiszen a bírónő meg sem lett ölve... ha ki akarták volna iktatni profibban csinálták volna.

GABOR2 2020.07.21. 18:45:36

@Deansdale: Ráadául mindenhol írják, hogy antifeminista, mintha köze lenne a gyilkossághoz a dolognak. Amúgy annak se mondható tán, csak elvállalt olyan ügyeket, ahol a férfiakat kell képviselni. A férfiakat segíteni pedig nem egyenlő autómatikusan az antifeminizmussal... legalábbis definicó szerint.

GABOR2 2020.07.21. 18:46:24

@csi szi: Ha róla láttam egy képet egyébként tán inkább mexikóinak néz ki.

rgs 2020.07.21. 19:37:06

Nem értem az usákokat. Nap mint nap ezzel szembesülnek (és most ez a hello kitty riot, pff):
www.youtube.com/watch?v=-zJjVoO2xgs
(Btw, az elkövető és a rendőr is fekete...)

zriff 2020.07.21. 19:42:52

Gondoltam ez is idetartozhat, most jelent meg egy videójáték a ghost of tsushima amit még japánban is dicsérnek pedig amcsi cég készítette. Erre az sjwk azzal vádolták az céget, hogy kisajátítják a japán kultúrát.

GABOR2 2020.07.21. 20:04:24

@zriff: És mérgesek, hogy a japánok nem mérgesek és elkezdték rossz értékelési számokat osztogatni neki. Az egyik SJW "játékkritikus" nagyon mérges, hogy van más szempont is értékelni a játékokat mint ők és azt írta ebbe belefáradt teljesen, évek munkája dobodik ki azzal, ha lesz alternatívája annak, hogyan értékeljenek egy játékot.

Glokta 2020.07.21. 23:36:04

@Wildhunt: Az elektori rendszerrel viszont az a nagy baj, hogy az elnököknek gyakorlatilag csak a swing state-k számítanak, az állampolgárok kb. 20%-ának politizálnak, ezért hoznak olyan intézkedéseket (pl. vámok) amik az országra nézve károsak, de a swing statek lakosainak kedveznek.

A "Clinton nyerte volna meg a választást, ha popular vote lenne" duma viszont tényleg baromság. Ha Amerikában arányos választási rendszer lenne, vagy a választók többsége döntené el hogy ki az elnök (popular vote), akkor teljesen más lenne az egész amerikai politikai stratégia, egyáltalán nem lehet tudni ki nyert volna.

Wildhunt 2020.07.21. 23:39:48

@Glokta: Ez már legyen annak az államnak a problémája amelyik akár a saját érdeke ellen is szavaz, csak ne a másik párt nyerjen - lásd Minnessota esetét ciklusokon át a demokratákkal. Ez a fajta hülyeség amúgy nem USA specifikus, OV és GyF politikusok táborára tudok itt gondolni...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.22. 00:02:29

@Wildhunt: Értem az analógiát, csak elképzelni esik nehezemre olyan forgatókönyvet, ahol a DK-ra éri meg szavazni.

Madarász Henrik 2020.07.22. 00:49:22

@KalmanBlog: Pedig ez a amerikai fehérek utolsó esélye, most még győzhetnének egy polgárháborúban, amúgy az lesz a sorsuk néhány évtized múlva mint Dél-Afrikában, csak most már nem lesz hova menekülni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.22. 01:36:46

@Madarász Henrik: Sarokba szorított róka? Azok veszélyesek ám!

csi szi 2020.07.22. 09:06:58

@Glokta: Az amerikai politikai rendszer (ahogy a többi angolszász országé is, csak azokban általában van egy-két kicsi is) kétpártivá rögzült a "győztes mindent visz" elv miatt. Ha nálunk ilyen lenne, így nézne ki jelenleg az Országgyűlés: Fidesz-KDNP: 91 mandátum. Jobbik: 1. MSZP-Párbeszéd: 8. LMP: 1. Demokratikus Koalíció: 3. Együtt: 1. Független: 1. Momentum: 0. MHM: 0

Az USA föderális ország, az elnököt az államok választják, régen úgy tudom egyes államokban a törvényhozás választotta meg az elektorokat.

Wildhunt 2020.07.22. 11:05:31

@csi szi: a törvényhozás jelöli ki az elektorokat. Az elektorok amúgy elméletben bárkire szavazhatnak, csak szokás szerint arra szavaznak, akit az állam választ.

GABOR2 2020.07.22. 11:22:45

Nincs nagyon róla szó, de van sok visszavágás progresszíveknek.

Most itt egy sikeres. Ugye mindenfelé felrajzolnak az utakra óriási Black Lives Matter feliratokat. Ezt volt, hogy megpróbálták egyesek eltüntetni, de bevitte őket a rendőrség gyűlölet bűncselekményért, még azt is aki fekete volt.

Szóval ezeket a feliratokat eltüntetni nem vélemény nyilvánítás hanem gyűlölet bűncselekmény. Viszont felírni őket oké.

Na most egy illető azt találta ki, hogy ő nem tünteti el a BLM feliratot, hanem ugyanabba az utcába csináltat egy MAGA 2020 feliratot.

Erre a progresszívek azért, hogy ne lehessen fent ez a felirat inkább ők maguk tüntették el a Black Lives Matter feliratot.

Úgy tűnik inkább nem akarják, hogy legyen bármiféle felirat, minthogy az övékén kívül legyen más is. ÉS mostantól tilos az utcára írkálni... Mert miután MAGA 2020 felirat lehetne az utcán kiderült az " traffic hazard ".

"Redwood City Scrubs Black Lives Matter Mural After Trump Supporter Asks to Paint ‘MAGA 2020’ on Same Street"

sanfrancisco.cbslocal.com/2020/07/19/redwood-city-street-mural-blm-trump-maga/

GABOR2 2020.07.22. 11:43:29

@GABOR2: Ráadásul hiába tüntették el az üzenetet, azt magyarázzák itt egyesek, hogy innentől az megnyitott nyilvános közbeszéd hely és azt írhat oda valaki amit csak akar...

csi szi 2020.07.22. 14:28:48

@GABOR2: Ezt sikeresen szétrollkodta :)

GABOR2 2020.07.22. 15:15:12

@csi szi: Jó észrevétel volt. Azt magyarázták, hogy ha egy felületet nyilvános politikai vélemény nyilvánításra használ egyik fél, akkor a másiknak is joga van ehhez. Ettől megilyedtek és kijelentétték, hogy ezek a feliratok veszélyeztetik a közlekedés biztonságát, de állítólag ha egyszer ezt így elfogadták, akkor engedni kell, hogy mások is kefejezhessék így a véleményüket. Ettől betojva azonnal ők, maguk eltörölték a BLM feliratot. Máris sokan írják, hogy MAGA 2020, meg Epstein nem lett öngyilkos feliratokat kéne írni mindenfelé fontos helyre és... fizetnie kell az önkormányzatnak, mert sokfele a BLM feliratot fizette a progresszív vezetés, sőt New Yorkban tán több mint húsz rendőr őrzi non-stop a feliratot. Most pánikolnak és olyan dolgokkal próbálkoznak, hogy a BLM felirat nem is politikai meg stb. dolog, de nem lennék meglepve, hogy hamarosan mindenfele megpróbálnak majd szövegeket írni az utcára... viszont erre persze a baloldal lehet erőszakkal felel majd, mert a kommentek között olyan dolgok vannak, hogy minden BLM felirat mellé kellene egy All Life Matter felirat.

GABOR2 2020.07.22. 17:29:27

Ha ez igaz, akkor még úgy is elcseszte ezt Orbán, hogy minden eszköz a kézében volt, hogy megállítsa, hisz vétója van:

www.portfolio.hu/unios-forrasok/20200722/olyan-fegyvert-kapott-brusszel-amivel-megis-elvehetik-az-eu-penzeket-magyarorszagtol-442110

Igazából a megállapodás szerint elég az országok többsége ahhoz, hogy elvegyék a pénzeket jogállamiságra hivatkozva.

Wildhunt 2020.07.22. 18:25:43

@GABOR2: aminek a feltételeit majd, egyszer, az összes tagállam bevonásával dolgozzák ki. Vagyis addig álljál fél lábon...

GABOR2 2020.07.22. 19:00:19

@Wildhunt: Szerintem ezt nem lett volna szabad engednie. Ez nem csak egyszeri rossz döntés, ez már így marad és egyre rosszabb lesz majd, pedig most meg lehetett volna akadályzni.

Más: Minneapolisban a tüntetés után találtak egy szénné egett testet egy tünetők által felgyűjtott épületben... Megöltek a tüntetők valakit már megint.

GABOR2 2020.07.23. 07:35:22

Figyelem mindenki készítse be könnyeit.

Progresszív seattle-i politikusok sírnak, hogy most nemrég a "békés tüntetők" az ő házaikat is célbavették, "pedig ők velük vannak" és mostmár valahogy nem annyira oké nekik ami folyik, hisz a családjuk életét fenyegetik... az, hogy eddig másokéval ugyanezt tették, az nem számított.

"Seattle City Council president addresses protests targeting council members’ houses"

www.seattletimes.com/seattle-news/politics/seattle-city-council-president-addresses-protests-targeting-council-members-houses/

csi szi 2020.07.23. 10:19:22

@Madarász Henrik: Az USA-ban még csak 13% a feketék aránya hivatalosan (biztos van az illegálok között is, de azok inkább latinók), ha ennyi be tudja csicskítani a fehéreket, akkor megérdemlik. De ők csak kisebbség, a "békés tüntetők" többsége fehér bőrű kultúrmarxista agymosott vagy simán balhét keres, vagy azt hiszi, most "megdöntik a kapitalizmust" és utána mindenki kapja majd a UBI-t, miközben 0-24-ben füvezik.

GABOR2 2020.07.23. 12:15:04

@csi szi: Így van, viszont ezek a fehér tüntetők valószínű többségében genderszakot végzet zsákutcás karrierű emberek, akiknem nincs sok választása mint a fizetet tüntetésekre járás.

Különben miközben a rasszizmus ellen tüntetnek, sokszor a fekete rendőröknek simán beszólnak rasszistásat. Ez is mutatja, hogy nincs meggyőződés mögötte.

Itt egy vicces eset, ahol az egyik rendőr beszámol egy kisebbségi tüntetésről, amit biztosító rendőrök között több volt a kisebbségi mint a tüntetők között, mert az bizony főleg fehérekből állt. Ő is megemlíti, hogy az antirasszisták simán megengedik maguknak, hogy rasszista dologkat szóljanak be.

Egyébként meg ezek a szélsőséges tüntetők a lakosság 6%-át teszik ki és ennek tán 60%-a fehér. De ők is sokan megfizetettek, de itt jön be az, hogy igazából a millárdosok támogatják őket és így sokkal nagyobbnak tünnek.

Itt a cikk:

"Police Officer Jakhary Jackson Says So Many Portland Protesters Are White, Racist Against Black People"

dailycaller.com/2020/07/17/portland-oregon-police-jakhary-jackson-white-protesters-black-officers-blm-video/

Egyébként van arról is egy nagyszerű videó, hogy New York feketék lakta részébe elment egy riporter és sorra kérdezet ott a feketéket, hogy szeretnék-e, hogy ne legyen rendőrség és lényegében mindenki arról beszélt, hogy ők egyáltalán nem akarják, hogy megszünjön a rendőrség, mert akkor körülöttök elszabadul a pokol... Csakhát az odautaztatott tüntetők véleménye fontosabb, mert azok mondják fel a milliárdosok akaratát. A rendőrségi pénzek is ezután mehetnek kamatfizetésre. Sajna nem találom, talán kitörlődött az előzményből.

2020.07.23. 17:00:33

Jó ez az idézet. Az jut róla eszembe, amit Jézus mondott: „Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." (Jel 3,15-16)

Próbálok én is most már újra írni. Hadd osszam meg a legutóbbit. Tkp. a mostani helyzetre reagálás.
prochristo.blogspot.com/2020/07/kotelessegteljesites-fajtank-jovojenek.html

GABOR2 2020.07.23. 17:51:32

Ez annyira vicces már... Portlandban a polgármester "átállt" a tüntetők oldalára és miközben támadták a helyi erők által nem védett federál épületet, követelte, hogy a federál őrök akiket Trump rendelt ki menjenek el... Micsoda lázadás... a vezetés a tüntetőkkel van.

Viszont a tüntetők meglepték őt, azzal, hogy követelték tőle, hogy mondjon le és nem akartak neki szót adni... megint egy progresszív politkus aki meglepődött. Reggel már beraktam a hírt, amiben az sokkolta le őket, hogy az ő házaikra is rátámadtak a tüntetők, és hogy az már nem demokratikus, azt nem kéne... mindenki másé persze mehet mint eddig.

GABOR2 2020.07.23. 18:03:41

Érdekes az Index-es helyzet. Féltik a függetlenségét és Orbánoznak gondolom majd, itt vannak a cikkek a felmondásokról... de igazából arról van szó, hogy egy Gyurcsány barát fickó került be a vezetésbe... Akkor most egyszerre leadják, hogy jaj a függetlenség veszélyben van Orbán miatt, közben meg egy Gyurcsány haver kerül a vezetésbe? Remélik, hogy csak a címlapokat olvassák az emberek?

Lorrh 2020.07.23. 18:56:21

@GABOR2: Nem gyurcsány haver. Ezt az origó hazudja ki a világba, de nyílt hazugság. Te miért veszed át kritikátlanul ezt a butaságot? Inkább ne terjeszd a buta kormánypropagandát, mert lesüllyedsz a szintjükre.
Ettől még gyurcsány is egy g*ci, csak nem ebben a ligában focizik ő.

glinolid 2020.07.24. 21:35:10

@GABOR2: @Lorrh:
Inkább keresd a pénzt, ötvözve egy kis elnyomjákasajtót kampánnyal.
Az Index árbevétele felett a Magyar Fejlődésért Alapítvány rendelkdnezik, az alkalmazottak is az alapítványon keresztül kapják a fizetésüket. Az ellenzéki index, így a fideszes és kdnp-s kötődésű tulajdonosoknak termelik a bevételt...
Azzal, hogy a szerkesztőség felmondott, kinyírták az aranytojó tyúkot. A szerkesztőség valószínűleg a 444-ben bukkan majd fel, újraélesztve az indexes rovatokat. Az index népe átköltözik a 444-re, 2-3 hónap alatt milliós látogatást produkálnak, így megjelennek a korábbi indexen hírdető múltik is.
Plusz, a felhajtást fel lehet használni a gonoszorbán ellen. Lehet tüntetni, 7-es cikkejezni. Biznizaszjuzsual.
Ügyes.

Glokta 2020.07.25. 00:20:30

@glinolid: "A szerkesztőség valószínűleg a 444-ben bukkan majd fel, újraélesztve az indexes rovatokat. Az index népe átköltözik a 444-re, 2-3 hónap alatt milliós látogatást produkálnak, így megjelennek a korábbi indexen hírdető múltik is."
Persze, ez teljesen így van. Olyan, hogy márkanév, olyan, hogy brand nincs...
Biztos az a hárommillió ember aki az Indexet olvasta, egyből, egy hónap alatt átköltözik a 444-re. :D
Ha az Index újságírói nem érezték volna a hatalom vasmarkának szorítását, nem vállalnának ekkora személyes kockázatot csak azért, hogy néhány ezer-néhány tízezer ember kimehessen tüntetni. Te teljesen el vagy tévedve

Wildhunt 2020.07.25. 00:44:52

@Glokta: Mert az maga egy CSODA, ahogy a 444 előjött, mikor Petike Új Kihívásokat keresett?

glinolid 2020.07.25. 08:51:42

@Glokta: A fideszes vasmarok a bevételeket nem szerette volna elengedni: az index volt főszerkesztője azt akarta elérni, hogy a reklámbevételek közvetlenül a szerkesztősséghez kerüljenek. Ezt nem kapta meg.

"Olyan, hogy márkanév, olyan, hogy brand nincs.."
Ebben lehet, hogy igazad van. Meglátjuk. Ha az index látogatottsága nagyon nem változik, akkor elmondhatjuk, hogy a közönség nem a mivagyunkafüggetlensajtó-geciorbán miatt látogatta lapot, hanem csak megszokásból.

A tegnapi felvonulás egy momentumos-dk-s pártrendezvény volt, amin megjelent a 24hu, 444 és az index
keménymagja/szimpatizánsai. Elég kevesen voltak.

Deansdale 2020.07.25. 09:06:39

@Glokta: "Ha az Index újságírói nem érezték volna a hatalom vasmarkának szorítását"

Mi a bikkmakkos harcsabajuszról beszélsz, áruld már el? Jött értük éjjel a fekete autó, és csak a budiablakon kimászva tudtak elmenekülni? Ez már tényleg beteges duma, egy tökéletesen szabad országban műrettegni attól hogy jaj, a gonosz orbánc eltapossa a zindexet... Milyen formában nyilvánul meg a hatalom vasmarka? A fityisz-kormány alatt még egyetlen újságírót sem zártak börtönbe a politikai véleménye miatt, sőt, még csak meg sem kíséreltek ilyesmit. SZÓBA SEM KERÜLT HASONLÓ. Újságírók nem lettek rejtélyes körülmények között öngyilkosok, nem érte őket gyanús baleset, mindenki él és virul, és nyugodt lélekkel mocskolják a kormányt. Gondolod a szebb múltú HVG ugyanígy ontaná magából a fostalicska színvonalú O1G-zős cikkeket ha egy fikarcnyi félelem is lenne bennük valamiféle vasmaroktól? Ugyan, hagyjuk már. Az index tulajdonosai a csökkenő nézettség láttán a főszerkesztőt menesztették, ez lenne a sátán patája a szabad sajtó nyakán? Lassan ott tartunk, hogy ha valamelyik köpködő belerúg az ágy sarkába már jön is a cikk, hogy a független médiát elnyomják. Ennél kevésbé elnyomott sajtót még soha nem láttam, b+, ahogyan olyat sem, ami többet hazudna arról hogy mennyire rettegniük kell.

Lorrh 2020.07.25. 09:35:42

@Deansdale: Nem, nem jött értük a fekete autó. Ma már sokkal ügyesebben és rejtettebben csinálják, gazdasági ellehetetlenítéssel és konkrétan a főszerkesztő kirúgásával. Ezt nem tudod?
Furcsa, hogy lemész erre a buta populista szintre, hogy a saját index ellenességedet produkálni tudjad. Tőled több értelmet vártam volna :-(

Lorrh 2020.07.25. 12:06:03

@Wildhunt: "Bodolai még ekkor is jelentős végkielégítéssel szeretett volna pontot tenni az ügy végére. Ami azért szokásos eljárás vezetők elbocsátásakor bármely cégnél. Ezt interpretálta úgy Dull Szabolcs, hogy "meg akarták vásárolni a hallgatását" illetve, hogy megzsarolták, ami mondjuk ki: hangulatkeltő nonszensz: semmi konkrétumot nem mondott azóta."

Ebből látszik a cikk elfogult dilettantizmusa. Messziről süt, hogy nem ismeri mi zajlott a zárt ajtók mögött, csak a saját szájaíze szerint rakosgatja a kockákat. A hatalom befolyása egy egy telefonnal zajlik ma már. Pár fej levágása után az alattvalók maguktól tudják mi kell a méltóságosúrnak. Neki effektíve nem kell már beavatkozni. Nem kell fekete autó, se ávós kinzókamrák. CSak ennyit akartam mondani.

Deansdale 2020.07.25. 12:18:44

@Lorrh: Hogyne érteném, ez is olyan láthatatlan elnyomás, mint a nőké meg a színeseké, vagy mint a király új ruhája.

Lorrh 2020.07.25. 12:55:57

@Deansdale: Egyáltalán nem láthatatlan. Van hogy bejön a boltodba két öltönyös ember és közlik, hogy a jövő héttől annak az üzlentnek a bérlője a király legnagyobb lánya lesz. Van egy heted eltakarodni arról a helyről amit tizenéve te futtattál fel. Ennyi.
Aztán van olyan hogy kapsz egy visszautasíthatatlan ajánlatot a jól menő céged eladására. Ja, hogy te nem akartad eladni? Nem baj, akkor az NAV-val kicsináltatnak.
Ezek nem legendák, a saját üzleti partnereink jártak így, saját tapasztalat.
A hatalom mocsoksága nem láthatatlan. Ugyenez a maffia mindenféle strómanokon keresztül bármit kicsinálhat.
Sajnálom, hogy valóságtagadó vagy. Pont mint a szélsőlibsik, csak te a másik végletben utazol.

Wildhunt 2020.07.25. 13:07:33

@Lorrh: Amit természetesen te tudsz, mert csirkebélből kiolvastad...

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.25. 13:14:49

@Gazellla: Ütős írás! Szerintem az Egyháznak - amennyit én látok belőle - sokkal magabiztosabbnak és határozottabbnak kellene lennie. Míg az ellenségeinek semmiféle erkölcsi gátlásuk nincsen, az Egyház már azokért a bűnökért is tízszer bocsánatot kér amiket el se követett és lassan már a "bocsánat hogy létezem" állásponttal áll mindenhez. Ez így nem fog menni hosszú távon.

Wildhunt 2020.07.25. 13:23:00

@Lorrh: amúgy leírta mi zajlott: belső infók kiadása, ami miatt más cégnél kb. azonnal kirúgták volna. Ami nem igaz, mert nem kirúgják, hanem feljelentik.

Deansdale 2020.07.25. 13:26:09

@Lorrh: Ha ilyesmik történnének arról ezer rejtett kamerás videót látnál a youtube-on, ahogy a Project Veritas csinálja.

Amíg az elnyomásnak ellen lehet állni azzal, hogy egyszerűen csak nem adják el a népszabit vagy az indexet a szabadpiacon, addig nem tudom komolyan venni ezt az egész hülyeséget.

...amúgy,ha már itt tartunk, ha valaki azzal érvel, hogy a twitter meg a facebook úgy cenzúráz ahogy akar, hiszen magáncégek, annak azt is el kell fogadni, hogy a magáncégek a szabadpiacon gazdát cserélhetnek, és az új tulaj is nyugodtan nyomhatja a saját ideológiáját. Ebből a szempontból a fityisz akkor sem csinálna semmi rosszat, ha tényleg fel akarná vásárolni az összes magyar médiumot, amit amúgy nem akarnak, mert ha akarnák akkor kurvagyengén teljesítenek, 10 év kormányzás alatt mindössze 2 jelentősebb orgánumot tudtak bekebelezni, miközben alakult féltucat új ellenzéki platform. Az ellenzék ilyen értelemben gyorsabban terjeszkedik mint a fityisz, szóval megintcsak felmerül a kérdés, a sajtó szabadságát miért is kellene féltenem? A 24 vagy a 444 tíz évvel ezelőtt a fasorban sem voltak. Sőt, hagyományos jobbos ill. fideszpárti médiumok ellenzékivé változtak az utóbbi években, a Magyar Nemzet, a narancs, de még a HírTV-nek is volt egy fityiszmocskoló időszaka. Egészen úgy tűnik, mintha a média a politika általános hadszíntere lenne (az egész világon), ahol egymást csépelik, nem pedig arról van szó, hogy a gonosz Orbán vasmarka szorítaná a független magyar médiát.

Amúgy a személyeskedést befejezhetnéd, kurvára fárasztó hogy a saját fideszgyűlöletedet minden erővel rám akarod projektálni mint fideszimádatot. Bármilyen nehéz is elfogadni, a gagyi ellenzéki hazudozás szócsöve vagy, olyan apokalipszist vízionálsz aminek a legapróbb jelei sem látszanak a valóságban. Hogyne, Orbán a gonosz zseni megfojtja a magyar médiát azzal hogy az indexnél kirúgnak egy főszerkesztőt, menten a gatyámba vizelek. Bár lehet, hogy van valami kristálygömböd amivel a jövőbe látsz, nem tudhatom.

Lorrh 2020.07.25. 13:38:04

@Deansdale: oké, ezt megbeszéltük. Viszont az objektivitásnak még a látszatától is fényévekre vagy. Ez nem baj, ez a te blogod, itt bármit hirdethetsz és bárminek az ellenkezőjét is.

Deansdale 2020.07.25. 13:52:54

@Lorrh: Szóval aki tárgyilagosan arról beszél, hogy az általános és állandó médiaháborúban a magyar orgánumok össze-vissza forgatják a köpenyeiket, és ebben a közegben a fidesz 10 év kormányzása alatt a Népszabi és az Origo megszerzése vagy az index főszerkesztő mensztése nem jelenti a sajtószabadság végét, az kevésbé objektív, mint aki mindenféle bizonyíték nélkül maffiázással vádaskodik meg vasmarokkal? Az lenne az "objektivitás", hogy Orbán kegyetlenül eltapos mindent és mindekit, amire nemhogy bizonyíték nincs, de még egy konkrét PÉLDA sem? Több mint 10 éve röhögök a feministákon amikor rejtett, burkolt, láthatatlan, és ki tudja még milyen nőelnyomásról beszélnek, de neked most bemondásra higgyem el, hogy a fidesz bár egyetlen sajtóorgánumot vagy újságírót sem zaklatott semmilyen formában, azé' rejtetten meg burkoltan elnyomják a sajtót?

Objektivitás, b+.

Lorrh 2020.07.25. 14:10:32

@Deansdale: ne hidd el. Lehet csukott szemmel is élni. Sőt! Még kényelmesebb is.

2020.07.25. 14:57:41

@Sipi81: Egyetértek. De sajnos kevés ember áll így hozzá. Mindenki annyira szalonképes akar lenni. Mi lehet az oka? Talán nem hisznek igazán a túlvilágban. Azért érdekli őket ennyire, mennyire jól megy a soruk a Földön, vagy hogy nem az érdekli őket, Isten mit gondol róluk, hanem az, hogy az emberek kedvelik-e őket.

GABOR2 2020.07.25. 15:02:59

@Lorrh: Orbánnak nincs szüksége arra, hogy elnyomja az ellenzéki sajtót. Nyugodtan beszélhetnek arról amit akarnak, szidhatják ahogyan akarják. Most nemrég a 444 is elismerte, hogy igazából a vidékiek nem élnek buborékban és hogy a vidéki médiumoknál is a kormányellensek viszik a prímet:

"Inkább a közmunka hozza a falusi Fidesz-szavazatokat, nem a médiafölény"

444.hu/2020/06/26/inkabb-a-kozmunka-hozza-a-falusi-fidesz-szavazatokat-nem-a-mediafoleny

Egyszerűen nincs is rá annyira szükség, hisz nagyon maradandó maradt az, hogy milyen a világ amikor a progresszívek kormányoznak. Ők is lopnak, de mindemellet az országot is tönkrevágják, plusz a normalitást meg akarják szüntetni itt is. Bajnai hozott egy törvényt pl. hogy az ovodákban majd nem lehet fiúk "fiús" játékokkal játszani és nemcsak hogy lehet ezt is azt is... nem el kellett volna venni tőlük.

Gyurcsány gondoskodott arról, hogy nagyon emlékezetes évek legyenek.

És azt is tudjuk, hogy azóta se bánták meg és az újak is max. pár hétig bírták, hogy ne vegyék le az álarcok. Semmit se ér a fiatalítás, mert egy hálózattól kapják az utasításokat mit kell csinálni, nincs önálló gondolat, csak parancs végrehajtás.

Nincs semmi igazi kiállás valami mellett, bármit kidobnak a kukába ami tegnap még szent volt nekik. És azt mondják progresszívek miközben egy olyan vallás terjesztését segítik mint az Iszlám... vagyis igazából egy sokkal sz@rabb világért dolgoznak, ahol bárkinek szarabb lesz az élet, nemcsak a keresztényeknek, vagy a konzervatívoknak.

Ezért sajnos bár nekem is van több döntő ok amiért elküldeném a Fideszt, sajnos tényleg a ők a legkisebb rossz.

GABOR2 2020.07.25. 15:12:44

@Gazellla: A progresszíveknek régen volt a szövegük, hogy itt a Földön akarnak paradicsomot... szabadságot az embereknek, hogy olyanok lehessenek mint amilyenek valójában, de ma már olyan brutál elnyomó vallásokat nyomatnának, mint az Iszlám, meg ők vezetik a világot a fehérekkel szembeni rasszizmusra, meg az olyan "okosságokra", hogy nincs szükség rendőrségre, miközben ég a város. Vagyis ők nem egy elvilági jótevőnk, ők egy nagyon sz@r világot építenének itt nekünk a Földön. A Fidesz meg igazából nem kényszerít ránk semmit, bár ugye kereszténybarát... szavakban leginkább.

Lehet, hogy a progesszíó emberbarátként indult, de már rég nem az.

GABOR2 2020.07.25. 15:14:50

Off.: jól látom, hogy lecsökkent több százzal a szám a nézettség számlálónál?

GABOR2 2020.07.25. 15:43:45

Itt van az Origó cikke amiben benne van az is amit Deansdale belinelt a két éves fehér gyerek nyakán térdelő fekete fickóról, de az is benne van, hogy a Demokraták itt is kezdik az irányítást elveszíteni látszólag, mert a Demokrata vezetőt is leváltanák. "Pedig mi velük vagyunk." Párszor már elveszítték az irányítást a történelem folyamán.

www.origo.hu/nagyvilag/20200724-durva-felvetelek-a-radikalis-baloldalrol.html

GABOR2 2020.07.25. 15:46:50

@GABOR2: "Oaklandben kedden Libby Schaaf demokrata polgármestert és családját érte atrocitás, amikor az otthonuk előtt
a radikális balodal 30–40 feketébe öltözött aktivistája – mint a helyi sajtó írja – lövöldözött, petárdázott, a polgármester házára és a járdára pedig BLM-jelszavakat mázolt."

"a városi szövetségi bíróság előtt 4-5 éves fekete gyerekek vonulnak, a kezükben tartott táblákról a radikális baloldal vulgáris kifejezéseket sem nélkülöző jelmondatai köszönnek vissza:
F..k The Police, F..k Ted Wheeler
- Wheeler Portland demokratapárti polgármestere. "

Lorrh 2020.07.25. 16:06:18

@GABOR2: "Bajnai hozott egy törvényt pl. hogy az ovodákban majd nem lehet fiúk "fiús" játékokkal játszani"

Erre mutass kérlek valami bizonyítékot.

Glokta 2020.07.25. 18:22:40

@Deansdale: Nem forgatják a médiumok össze-vissza a köpenyüket.

Egyetlenegy olyan eset történt, amikor sok fideszes média erősen kormánykritikussá vált, amikor Simicska összeveszett Orbánnal, ezután vált ellenzéki beállítottságúvá a Hír TV vagy a Magyar Nemzet.

Ettől eltekintve annyi történik, hogy a hatalom a mi pénzünkből súlyos százmilliókat költ propagandára, illetve a legjelentősebb kormánykritikus, ellenzéki sajtótermékeket bezárja vagy átveszi: ez történt a piacvezető Népszabadsággal és a szintén nagyon fontos Origóval; az Indexesek még azelőtt léptek le, mielőtt a teljes hatalomátvétel megtörtént volna.

csi szi 2020.07.25. 18:28:30

@Glokta: Pedig ez a logikus magyarázat. Bár annyi különbséggel, hogy talán egy részük a 24-nél, 444-nél, hvg-nél, hírklikknél bukkan majd fel, valószínű, hogy nagy csinnadrattával bejelentik majd, hogy "van másik", indítanak egy új portált a tömegek követelésének eleget téve, persze a finanszírozásához is kérik majd minden egyszerű demokrata hozzájárulását havi pár ezer forintocskával.
Biztos cinikus vagyok, de nem hiszek annyira ebben az egész szerkesztőség bátran fejest ugrott az ismeretlenbe a főszerkesztő leváltása miatt sztoriban. Előre ki volt találva, hogy ezt fogják lépni, ezzel mattot adtak. A NER feltehetően csak kicsit vissza akarta fogni az indexet, nem teljesen átállítani, de most kereshetnek teljes új csapatot, vagy bezárják a boltot. Aligha fogja megőrizni az index az olvasótáborának még egy jelentős részét sem, ha lecseréltek mindenkit. A Momentumnak is jól jött a dolog, azért látni kell, hogy a Momentum és az index gyakorlatilag ugyanaz a társaság. Anno az index promózta őket orrba-szájba, amikor megalakultak a "semmiből". Szóval én erre tippelek, akár már jövő héten elindulhat majd az új "szabad index", az olvasók jelentős része pedig meg fogja szokni az új nevet hamar.

Glokta 2020.07.25. 19:32:32

@csi szi: "A NER feltehetően csak kicsit vissza akarta fogni az indexet, nem teljesen átállítani, de most kereshetnek teljes új csapatot, vagy bezárják a boltot."
Igen, csak el akarták kezdeni az átállítást - de ezért kellett most, az elején lépni, sokkal hitelesebb mint akkor kilépni amikor már a cikkek fele fideszes.
És igen, nyilván van valami terv, de egy ilyen lépéssel alighanem olvasók százezreit-milliót vesztik el, szóval ha nem érezték volna a szorítást, akkor nem tették volna ezt meg.
Egy brandből, Magyarország legfontosabb hírportáljából lesznek egy szokásos ellenzéki hírportál.

Deansdale 2020.07.25. 20:02:19

@Glokta: "Egy brandből, Magyarország legfontosabb hírportáljából lesznek egy szokásos ellenzéki hírportál."

Legalább 10 éve köztudottan a progresszív propagandát tolják, és ha volt bárki az országban aki ezt nem tudta, akkor PONT EZÉRT nagyon helyes, ha mennek a lecsóba. A függetlenség álcája mögül ne vezessék meg az embereket, a branddel visszaélve.

Amúgy az ellenzéki hiszti egyben le is leplezi őket, mert ha tényleg valami független platform lettek volna akkor a politika leszarná őket. Egyértelműen azért megy a pánik mert úgy érzik egy fontos bástyájukat fogják elveszíteni, ennek tükrében pedig a "függetlenezés" meg a sajtószabadság műféltése csak a tőlük megszokott takonygerincűség.

csi szi 2020.07.25. 20:30:31

@Deansdale: Sokan a politikamentes (bár azokba is sokszor belevitték a progresszív agendát vagy csak a sima fikázást) részei miatt kedvelték a zsindexet, ezekben a legjobbak/legsokoldalúbbak voltak, ez tény.

Deansdale 2020.07.25. 22:47:30

@csi szi: ...és ezekben a legjobbak lehet(né)nek továbbra is, ha ők maguk nem bomlasztanák szét az oldalt a politika miatt.

GABOR2 2020.07.25. 23:10:19

@Deansdale: "Legalább 10 éve köztudottan a progresszív propagandát tolják, és ha volt bárki az országban aki "... aki vevő volt rá az ellenzékre szavazótt. Nincsenek elhallgatatva, mondhattak akármit, de az emberek akkor se kérnek belőlük.

GABOR2 2020.07.25. 23:22:31

@Lorrh: Ez a dolog is a Fidesz által eltörölt dolgok között volt mielőtt életbeléphetet volna... több mint tíz éve volt és egyszerű kereséssel nem találtam. De erre tisztán emlékszem. Ahogy az ingatlanadó terve is törölve lett (bocsánat vagyonadó, hogy alkotmányosan lehessen csinálni, mert az alkotmánybíróság az eredeti tervet megakadályozta).

GABOR2 2020.07.25. 23:27:19

@Glokta: Mit értek el az elmúlt 10 évben az Index-esek, hogy annyira nagy számok? Miért kéne rettegnie Orbánnak tőlük, ha semmire se mentek 10 év alatt, bár ők a legnagyobbak, meg mint a 444 is lehozta, igazából még vidéken is a kormány ellenes tv-k pl. a legnézettebek?

Az a helyzet, hogy nem kell tőlük félni, hisz a hatékonyságuk nulla.

Wildhunt 2020.07.25. 23:45:39

@don Fefinho: Szerintem megtalálta és kézikönyvnek nézte a baloldali bullshitgenerátorodat.

Wildhunt 2020.07.25. 23:49:10

@Glokta: Ha ez ellenpélda akart lenni, akkor inkább ne linkelted volna... Ennyi relativizálást, meg "nem is tudhatjuk hogy lehetett, mert nincs határozottan független tanú" - tipikus.

Glokta 2020.07.26. 00:09:32

@Wildhunt: Basszus, ez nem relativizálás, ezt hívják úgy hogy mindkét álláspont bemutatása...
Ha nincs független tanú, az pontosan azt jelenti, hogy nem egyértelmű az ügy, de tudom neked nyilvánvaló hogy szegény férj álláspontja az igaz, bár nem vagy elfogult. :D

csi szi 2020.07.26. 04:48:24

@Glokta: Tény, hogy végül írtak róla (miután a többen kérdőre is vonták őket egyébként, hogy miért nem írják ezt is meg), az amerikai média még ezt sem teszi meg, mert fosik, hogy rájuk uszítják a feketéket (ennyit a "strukturális elnyomottságukról", aminek a másik oldala azért az, hogy évtizedek óta mentegeti a média ott a fekete bűnözőket, vagy legalábbis nem nagydobra verni a "feketebűnözést", hasonlóan ahhoz, ahogy itthon a cigánybűnözéssel teszi a média). Azért jellemző a maszatolásra, hogy azt tényként közlik, hogy elhangzott a "nigger" szó. Ez már a tettesek mentegetése, mert ennek a szónak a kiejtése odaát már gyakorlatilag engedély a gyilkosságra a feketék számára, mert ha a "félig ördög, félig gyermekek" gyilkolnak érte, az már jogos felindultságnak számít, ahogy pl. régen a feleséget a szeretővel tetten érő férfit is felmentette a közvélemény. Gyakorlatilag hallgatólagos beismerése ez annak, hogy egy alacsony intelligenciájú, impulzuskontroll nélküli emberfajtáról van szó, akit nem lehet azonos mércével mérni, ahogy a hátrányos helyzetű családból való, debil de nagydarab és agresszív Pistikét sem mérheti azonos szigorral a jó családból való Petikével a tanító néni. Természetesen erre alaposan rájön a fehérekbe nevelt kollektív bűntudat, ami már olyan jelenségekhez vezet, hogy komolyan tárgyalják, hogy kárpótlást kellene fizetni minden feketének a rabszolgaság miatt.
Egyébként meg a képmutatást illetően képzeld el ezt az esetet fordítva, ha egy néger anyát lőttek volna le. Akkor már erre hivatkozva is fosztogatnának USA-szerte, talán még Budapesten is térdepelnének a CEU-sok és a Momentumosok, a balliberális portálok pedig erős képekkel tudósítanának a tünciről.

Deansdale 2020.07.26. 10:21:50

@Glokta: Ha beleolvasol a cikkbe eléggé balos mentalitású, a BLM-et tekinti mainstreamnek és ahhoz képest vesz minden mást gyanús jobbosnak, nameg értelemszerűen a BLM-et úgy kezeli, mintha egy legitim mozgalom lenne ami csak egyenlőséget és szabadságot akar a fekáknak, ami égbekiáltó baromság és gerinctelenség. De tudod mit, tekintsünk el attól hogy a cikk progresszív-globalista szemszögből íródott és csináljunk úgy, mintha nem... Akkor mi van? Ennyi erővel a 888-ról is "bebizonyíthatod" hogy nem kormánypárti azzal hogy linkelsz 1 cikket ami nem orbánista. Nem arról van szó, hogy az index soha nem hoz le hírt ami nem tolja a globalista szekeret, csak igen erősen részrehajlók. A példád kissé sánta volt, de még ha jó lett volna sem jelentene sokat.

Ha már itt tartunk, az is nevetséges ahogy a cikk a mainstream médiát mosdatja az ügyben, magyarázza hogy miért nem kapták föl a hírt, holott a hülye is tudja, egyszerűen nem passzol a fehérellenes narratívához, ezért lapítanak. George Floyd esetéről szándékosan hazudoztak heteken át, hogy szítsák a niggerekben a gyűlöletet és erőszakot, az ilyen esetekről viszont hallgatnak. Floyd nem a tarkójára térdeléstől halt meg, még élt amikor a mentő elvitte b+, ehhez képest az egész világ szénné van hülyítve azzal hogy a gonosz raszsista rendőr szándékosan megfojtotta. Amikor egy fehér nőt agyonlőnek a BLM "aktivisták" arról bezzeg egy pisszenés is alig hallatszik a mérvadó orgánumokban. Igen, az index lehozta az ügyet, amiért jár a pirospont, de erősen tompítva tették, beletéve a balos narratívába, mintegy kármentő jelleggel, hogy a jobbos interpretáció ne legyen egyeduralkodó. Az indexes cikk kizárólag a lényegről nem ejt egyetlen szót sem, hogy az amcsi utca embere számára ez már kvázi egy fajháború felvezetése, a négerek el lettek hülyítve azzal hogy a rasszista fehér elnyomók mennyire gyűlölik őket, és erre az egyetlen adekvát válasz az erőszak, és ennek már áldozatai is vannak. Innentől a médiától és a lázongást szervezőktől függ, hogy merre viszik tovább az eseményeket, a kedvük szerint csinálhatnak polgárháborút, vagy ha nem akarnak ilyesmit akkor megvonják a pénzbeli ill. médiatámogatást az antifa-BLM koalíciótól, és akkor még lecsenghet a dolog, ellangyosodhat annyira hogy csak szórványos erőszak lesz. Marhára látványos a helyzet, hogy 3-4 hónapja a BLM-ről alig esett szó, a 2016-os választás óta szinte eltűntek, de most egy olyan kamu üggyel mint George Floydé a média és a civilszféra segítségével pillanatok alatt szinte a semmiből egy a nyugati világot megrengető mozgalommá tették, aminek behódol a politika, a rendőrség, a cégvilág, a szocmédia, stb. (Persze a behódolás 90%-a maga is tervezett része volt a manipulációnak.) Félelmetes ez a hatalom, amivel a háttérből így lehet irányítani a dolgokat.

Viszont a mezei niggereknél ebből az egészből csak annyi csapódik le, hogy meg kell ölni a mocskos fehéreket mert rabszolgaság, és az a nő akiről a cikk szól ennek esett áldozatul. És ez az amiről az index mélyen hallgat, hogy ez egy szándékosan generált faji konfliktus, aminek jó vége nem lehet, és aminek még számtalan fehér áldozata lesz, akár lecseng, akár felerősödik az őrület. Feldughatják a seggükbe a balos narratívát, hogy itt valami békés feka tüntetések zajlanak amikben az erőszak csak ritka, egyedi és véletlenszerű. Hogy úgy mondjam az index szerkesztőségét is ugyanúgy megtámadná a feka tömeg, ha nem lennének tőlük biztonságos távolságban - a libsik hiába képzelik magukat a színesek megmentőjének, az évtizedek óta folyamatosan gerjesztett fehérgyűlölettől ez nem fogja őket megmenteni.

rgs 2020.07.26. 10:27:16

A relativizálás, bakker. A cikk írója szerint még a Trump szimpatizáns Fox News országos kiadásába sem jutott el (csak nézd meg a dátumot).
www.foxnews.com/us/indiana-woman-shot-killed-argument-black-lives-matter-supporters
És amennyire emlékszem a műsörvezetők is megemlítették párszor.
De folytassuk:
"A 24 éves, házi ápolóként dolgozó nő meggyilkolása a halála előtt állítólagosan mondott három szó miatt osztja meg az embereket: ALL LIVES MATTER."

Található itt kis elemzés is arról hogy miért érzik sértőnek páran eme három szót. Tanulságos.

"A sétáló fiatalok beszélgetése közben elhangzott a "nigger" szó"

Aham. A fekete-fehér kamerán nincs hang, a szemtanúk vagy elfutottak, vagy elfogultak (mint az áldozat férje), de ez biztosan elhangzott.
Aham. A szuperdzsóker.

GABOR2 2020.07.26. 10:33:33

Képzeljétek létrehoztak egy anti-woke álláskereső portált, ahol a cél az, hogy olyan cégekhez lehet menni és olyan vállalkozásokba felvételizni, ahol a tehetség számít nem a ideológia:

www.unwoke.hr/

"Hire thinkers.
Not activists.
Hire courageous, free thinking and freedom loving individuals. Not ideologues whose only agenda is to weaponise your brand and business to further a radical cause."

A woke média természetesen utálta, és máris meghackelték az oldalt:

'Unwoke' Jobs Site Launches, Is Brutally Trolled and Hacked Immediately

www.vice.com/en_ca/article/n7wdyx/unwoke-hr-job-listing-platform-hacked

Viszont létezik és van rá igény.

Máskor már írtam, hogy igazából ezeknek a szélsőséges szaroknak a támogatói igazából csak 6%, de abból is jó sok fizett. Mi az ami szintén csak egy-két százalék a lakosságon belül? Bizonyos betegségek.

Itt egy cikk arról, hogy aki "virtue signalingot" csinál nagy eséllyel igazából pszichopata, vagy nárcisztikus, vagy simán egy manipulátor. Ez nem is csoda, hisz a baloldalon igazából nincs egy gondolat se amit ne lehetne szemébedobni és akár az ellenkezőjéért kiállni másnap. Meg ugye ott vannak a erőszakoló anti-erőszak emberkék, meg feministák.

"If you do this, chances are you are either a narcissist, psychopath or manipulator"

www.theladders.com/career-advice/if-you-do-this-chances-are-you-are-either-a-narcissist-psychopath-or-manipulator

"If you’ve seen examples of virtue signaling, chances are that person could be a narcissist, psychopath, or a manipulator, according to a new study."

Deansdale 2020.07.26. 10:47:14

@Glokta: "Basszus, ez nem relativizálás, ezt hívják úgy hogy mindkét álláspont bemutatása... Ha nincs független tanú, az pontosan azt jelenti, hogy nem egyértelmű az ügy"

Nem egészen, ez sokkal inkább az objektivitás álcájának használata a maszatolásra, az ügy ugyanis kurvára egyértelmű. A nőt azok lőtték agyon akikkel szóváltásba kerültek, az pedig faji jellegű konfliktus volt, ahol egyes négerek azt képzelik hogy a másik agyonlövése elfogadható opció. Ezen nincs mit félremagyarázni, fehérgyűlölő négerek agyonlőttek egy fehér embert mert szerintük ha azt mondja hogy X az feljogosítja őket a megölésére. Persze ők ezt nem ilyen szofisztikáltan gondolták végig, náluk valószíínűleg az volt az elképzelés, hogy "sheeeet, let's shoot them motherfuckas", de ez a lényegen nem változtat.

A index ezt ügyesen "úgy mutatta be mindkét oldalról", hogy a tényeket valamiféle kétes jobbos álláspontnak tüntette fel, amivel szembeállította a ködös balos propagandát. Mintha amit az előző bekezdésben leírtam lehetne máshogy is magyarázni, mondjuk hogy egy szóváltás után (ahol már előkerültek a fegyverek) teljesen véletlenül tök más emberek lőttek az egyik társaság tagjai közé, bármiféle rablási vagy haszonszerzési szándék nélkül. Reálisan hangzik, nem? Nyilvánvaló, hogy a BLM-es hülyék lőttek rájuk, és az is hogy miért így: mert a niggerek túl gyávák nyílt tűzharchoz, inkább elsunnyogtak és aztán biztonságos helyről lesből kezdtek lövöldözni, aztán elszaladtak. Most persze mondhatná bárki, akinek nincs gerince, hogy amíg a rendőrség ki nem jelenti hogy ez bizonyított tény addig nem tudhatjuk, de mindenki vágja hogy tudhatjuk, csak vannak akik politikai okokból letagadják ezt. Egy ilyen helyzetben a nyilvánvalónak ellentmondani csak azért, hogy a politikai ellenfeleidnek ne lehessen igaza, nem pártatlanság, hanem valami egészen más.

Deansdale 2020.07.26. 10:51:53

Valaki linkeljen már egy cikket ahol vezető balos politikusok beismerik a rasszista fehérellenes erőszak létét és felkérik a négereket a beszüntetésére...

csi szi 2020.07.26. 10:53:35

@Lorrh:

Volt ilyesmi, persze a progresszívfeminista vonal szerint csak a jobboldal csinált felesleges hisztériát:

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9199651

Deansdale 2020.07.26. 10:58:14

@GABOR2: Az unwoke esete a sokadik egyértelmű bizonyíték arra, hogy a modern progresszív baloldal erőszakos, gyűlölködő és totalitárius, meggyőződésük hogy nem létezhet semmi az ő ideológiájukon kívül. Közveszélyesek, és ha lenne esze a nyugati világnak akkor fellépne ellenük, csakhát sajnos a hatalmi pozíciókból pont őket támogatják. Ennyit ér az ún. liberális demokrácia, nemhogy megvédené az állampolgárokat a terrorizmustól, inkább a védekezést teszi büntetendővé...

Deansdale 2020.07.26. 11:22:16

Tök jó, hogy az index a júl. 4-i gyilkosságról már júl. 25-én beszámolt :)

Glokta 2020.07.26. 12:15:17

@Deansdale: Kamu ügy? Az a helyzet, hogy sok mozgalom ilyen "kamu ügyekből" indul ki.
Elég egy nagyon durva, nagyon világos videó ahhoz hogy elinduljanak - a Jobbik is részben ilyenekből indult el Mo-on. A média elsősorban azért kapta fel, mert borítékolható volt, hogy erre a videóra "harapni" fognak, olyan képszerű, olyan szimbolikus volt az egész.

A BLM-ről egyébként nem vagyok jó véleménnyel, Michael Brown meghurcolásának ügyében egy bocsánatkérést minimum elvártam volna tőlük, és az erőszak szinte sohasem jó módszer a problémák (organikus) megoldására, de ők nem igazán határolódnak el tőle.

Wildhunt 2020.07.26. 12:46:16

@Glokta: Kamu ügy. Ahogy a Ferguson-eset is az volt.

csi szi 2020.07.26. 12:54:59

@Glokta: A BLM elsősorban kultúrmarxista felforgató szervezet (a vezetői beismerték, hogy "képzett marxisták vagyunk"). Ja, Soros is pénzeli őket (tudom, szegény öreget csak a Fidesz démonizálja - pedig kitaníttatta OV-t!, az USA-ban soha nem szidja senki pl. ezért:)) Más zsidók is támogatják természetesen, mint a szinte minden ún. fekete mozgalmat (szinte egyiket sem feketék hozták létre önállóan, mindegyikben zsidó aktivisták, ügyvédek stb. működtek közre, évtizedek óta, az egyetlen kivétel a Farrakhan-féle Nation of Islam (ehhez tartozott Malcolm X is egy ideig, később ők ölték meg), amely nyíltan a feketék faji felsőbbrendűségét hirdeti - a '70-es években egy gyilkosságsorozatot is elkövettek a tagjai véletlenszerűen kiválasztot fehérek ellen - és mellesleg antiszemita is).

csi szi 2020.07.26. 13:02:36

@Wildhunt: A legtöbb múltban mártírizált, szent áldozattá emelt fekete (Emmett Till, a "central parki ötök", Rodney King, Trayvon, Brown stb. stb. akiknek a nevét betéve tudja az összes néger Amerikában hála a médiának) nem volt egy ártatlan bárány (kivétel pl. Breanna Taylor, ő személy szerint biztos nem tett semmit érte, hogy megöljék - de nem is emlegetik annyit a nevét, mint a bűnözőkét), még ha esetleg túlkapás áldozata is lett.

csi szi 2020.07.26. 13:07:32

@Glokta: Azt elismerem, hogy a videó önmagában is megtette a hatását. Nem is mernek másképp beszélni róla még a mainstream jobboldalon sem, mint "gyilkosságról" (ami nem bizonyított, bár nincsenek illúzióim, hogy mennyire lesz "elfogulatlan" a bíróság a közhangulat ismeretében - a charlottesville-i gázolót is életfogytiglanra ítélték gyilkosságért, bár szívrohamban halt meg a masszívan túlsúlyos, erős dohányos antifa nő, aki meghalt).

Sadist 2020.07.26. 15:24:40

@csi szi: "A BLM elsősorban kultúrmarxista felforgató szervezet"

Hogy mennyire az, álljon itt néhány idézet a hivatalos oldalukról:
"We affirm the lives of Black queer and trans folks, disabled folks, undocumented folks, folks with records, women, and all Black lives along the gender spectrum."

"We are self-reflexive and do the work required to dismantle cisgender privilege and uplift Black trans folk, especially Black trans women who continue to be disproportionately impacted by trans-antagonistic violence."

"We build a space that affirms Black women and is free from sexism, misogyny, and environments in which men are centered."

"We dismantle the patriarchal practice that requires mothers to work “double shifts” so that they can mother in private even as they participate in public justice work."

"We disrupt the Western-prescribed nuclear family structure requirement by supporting each other as extended families and “villages” that collectively care for one another"

"We foster a queer‐affirming network. When we gather, we do so with the intention of freeing ourselves from the tight grip of heteronormative thinking"

"We cultivate an intergenerational and communal network free from ageism. We believe that all people, regardless of age, show up with the capacity to lead and learn."

Ulomenen 2020.07.26. 19:43:14

@Gazellla: nagyon tetszik a blogod!!

Madarász Henrik 2020.07.26. 21:57:44

@Deansdale: Mit csinálsz ezzel a bloggal, ha esetleg bezár a blog.hu ? Átviszed máshova ?

Deansdale 2020.07.26. 22:29:57

@Madarász Henrik: Az ördög tudja. Viszont érdekes véletlen egybeesések vannak, 3 hete úgy éreztem kell egy komplett mentést csinálnom a blogról, amit eddig sosem csináltam. Pedig akkor még nem is hallottam erről az index-mizériáról.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.26. 22:53:11

@Madarász Henrik: @Deansdale: Ennyire gáz lenne a helyzet, hogy akár még ez is előferdülhet?

csi szi 2020.07.27. 10:21:41

@don Fefinho: a blog.hu szerintem az indamédiához tartozik (az index, a Velvet, a Dívány, a Totalcar, a Femina, a Napi.hu, a Port.hu és a Blog.hu hirdetési felületeit kizárólagosan értékesítő NER-esnek mondott cég), hacsak nem döntenek úgy, hogy megszüntetik, az index szerkesztőségének távozása nem lesz rá hatással.

GABOR2 2020.07.27. 11:18:45

Sziasztok itt van már megint egy "én progresszív vagyok, hát miért bántotok engem is" történet.

Egy rádiós műsorvezető, aki Trump-ot szidta, meg kijelentette, hogy igazából a tüntetések békések... nos, a békés tüntetők felgyújtották a házát:

"Radio host mocks Trump by claiming Seattle is peaceful, then rioters torched his building"

www.lawofficer.com/radio-host-mocked-trump/

csi szi 2020.07.27. 12:24:25

@GABOR2: The chickens come home to roost, vagy hogy szokták mondani.

GABOR2 2020.07.27. 13:16:44

@csi szi: Ez a baj liberálisokkal... csak úgy látják meg az igazságot, ha az belép a házukba. (Vagyis már amikor késő.) A "békés tüntetőknek" is személyesen meg kellett őt látogatniuk.
Egyébként jó liberálisként gondolom a fegyverek ellen volt, de mostmár írta, hogy gondolkozik, hogy vesz egyet magának...

GABOR2 2020.07.27. 15:52:14

Emlékeztek, amikor nemrég a "békés tüntetők" közrefogtak egy kocsit és az egyik békés tütető rálőtt a vezetőre?

Nos most ez megtörtént fordítva. És ő meg is halt. Ráadásul a fickóról aki most meghalt van egy felvétel, ahol arról beszél tán, hogy a másik oldalon olyan kis sz@rok vannak, nincs a vér a pucájukban visszavágni nekik. És most halott.

GABOR2 2020.07.27. 15:56:44

Az origon most vannak kint képek a "békés tüntetésről" és láthajátok ezeket a fura lézerfényeket... Nos, a békés tüntetők ezzel világítanak a rendfenntartók szemébe. AMi persze vakságot okoz.

"DHS: US agents sustain eye injuries from lasers at protest, may be blinded"

www.policeone.com/federal-law-enforcement/articles/dhs-us-agents-sustain-eye-injuries-from-lasers-at-protest-may-be-blinded-vF8xB47hVvvFovc5/

Madarász Henrik 2020.07.27. 20:37:46

@GABOR2: Egy kicsit jobb lett a világ nélküle.

GABOR2 2020.07.27. 21:33:54

@Madarász Henrik: Még nem tiszta minden amúgy. Mert először még, úgy volt, hogy "csak" késsel hadonászott a vezetőre aki lelőtte, de mostmár van egy fotó amin az van, hogy volt nála is fegyver és olyan pozicióba tartotta, hogy egy másodperc és lőhet, tehát fenyegetően tartotta. Az egyik videón meg látni, hogy az egész csoport amint látták, hogy ott jön egy kocsi rászálltak. Szóval a vezető nem kockáztatott.

Na itt van a fickóról egy videó aki meghalt; közvetlenül azelőtt, hogy meghalt volt vele egy interjú.

Egy AK-47-sel pozól és arról beszél, hogy a rendőrség lelőhetné, de akik politikailag ellük vannak, azok félős kis puncik, hogy tegyenek ellene valamit. Egy órán belül halott volt...

www.youtube.com/watch?v=PJVTB9pXxe8

GABOR2 2020.07.27. 21:35:49

@GABOR2: Sőt a videó szövegében az van mostmár, hogy előszőr ő lött és a kocsis csak viszonozta. Kell idő az igazságnak...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.28. 00:14:34

@GABOR2: Persze saját oldalukon meg teljesen máshogy és nem is úgy történt, hanem a gonosz sofőr direkt belehajtott a tömegbe és ők csak jót akartak.

Ellen-mém: sírkő, felirat:

fucked around - found out

GABOR2 2020.07.28. 01:08:10

@don Fefinho: Már egy hősként ünneplik a lelőtt fickót a baloldaliak és több mint 100 ezer dollárt gyűjtöttek a fekete-kerekesszékes feleségének, de az autóban levőt már kiengedték, mert jogos önvédelmet gyakorolt a rendőrség szerint. Persze azonnal más narratívát kell gyártani a progresszíveknek.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.28. 04:58:50

@GABOR2: Képet láttam, amin mindkét keze a kalason, illetve a videón annyi látszik, hogy nekirohannak egy autónak, majd öt lövés a kalasból, kis késéssel három pisztolylövés, de ezeket már csak hallani, nem látni.

GABOR2 2020.07.28. 10:48:06

@don Fefinho: A rendőrségi hivatolos ( és gyors ) közleményében úgy van a story. Hogy az első lövéseket a kocsiból csinálták, egy nagy erejű pisztollyal. Viszont a fickó szabad, mert abszolút önvédelemként elfogadható a tette. A másik három lövést pedig, egy harmadik aktivista csinálta az ő kocsijára. Ő is szabad mostmár, ami azért már fura, hogy őt hogy engedhették el. A házaspárt aki jogosan védte a házát börtönbe raknák, de egy önbíráskodó meg simán rálőhet a kocsidra.

Persze ezeken kívül még vannak verziók. És pl. amíg azt hitték, hogy a lelőtt fickó is lőtt, már azt magyarázták, hogy önvédelemből tette, mert a kocsi elgázolta volna, miközben látszik, a videón, hogy direkt rászállnak a kocsira. Mások bizotsak benne, hogy az első lövések Kalasnyikovból jönnek. De a rendőrségi verzió az amit fenntebb írtam és amit az összes fél elismert. Bár a rendőrök kérik, hogy adjanak nekik még felvételeket ha valakinek van.

KalmanBlog 2020.07.28. 12:01:34

@GABOR2: > De a rendőrségi verzió az amit fenntebb írtam és amit az összes fél elismert.

Kivéve a halottat, hehe.

GABOR2 2020.07.28. 12:27:05

@KalmanBlog: Ő nem lőtt, a fegyveréről meg lehet állapítani, viszont a kép is mutatja, hogy olyan fenyegetően tartotta a fegyvert + a mellette levő csajszi egy kést, hogy jogosan féltette a vezető az életét és kiengedték a rendőrök.

GABOR2 2020.07.28. 12:32:09

Amúgy a hossszabb videón amit egy járókelő csinált és hallatszik a lövések a kocsi amiből lőnek nem látszódik és sokan tán összetévesztik egy másik fekete autóval ami ott van, de nem abból lőnek. A kocsi amiből lőnek egy pillanat alatt totál körbe lett véve.

Frederick2 2020.07.28. 12:41:13

@don Fefinho:

2020.07.19. 22:40:40

- Ki a magyarok ura? - kérdezte az idegen kereskedő.
- Orbán Viktor. - nyekeregte a jobbágy. - A mi igazságos, hőn szeretett Nagyurunk!

Mese vége!

Igaza van FAM-nak. Magyarországon tényleg feudalizmus van. A gondolkodás terén biztos. Az ostoba magyar ember, ha belép a politikai térre, csak a két feudális tömb közül tud csak választani. A jó magyar ember vagy a Balliberális Network seggét nyalja ki (a jó Gyucsány Urunk!), vagy a NER seggét nyalja ki (a jó Orbány Urunk!). A magyar ember alapvetően jobbágy. Csicska. Cseléd. Szolga.

A politizálás ma rá van feszítve a „Balliberális Network versus NER” diskurzusra. Ezen diskurzus értelmében a Balliberális Network maga a baloldal, a NER maga a jobboldal Magyarországon. Ami persze hazugság: a Balliberális Network-től függetlenedő alternatív baloldalt és a NER-től függetlenedő alternatív jobboldalt közösen nyírja ki a két hatalmi tömb.

A liberalizmus és a konzervativizmus nem ellenfelei egymásnak. Egy egészséges társadalomban egyaránt érvényesülnek a liberális és a konzervatív értékek, miközben mindkét oldalon le vannak nyesve a vadhajtások. Jelenleg ott tartunk, hogy a Balliberális Network értelmisége magasabb rendűnek hirdeti a liberalizmust a konzervativizmusnál, és a NER értelmisége magasabb rendűnek hirdeti a konzervativizmust a liberalizmusnál. Középút nincs, csak két szemben álló törzs, a politizáló embernek pedig választania kell a kettő között. XY beáll „liberális”-nak és „baloldalinak a Balliberális Network-höz, vagy „konzervatív”-nak és „jobboldali”-nak a NER-hez. XY választhat szolgaság és szolgaság között. XY választhat, kit szolgál ki; urakat és úrnőket maga fölé.

A politikai palettán a legtöbben már választottak. Nem ideológiát. Törzset. Gazdát. Az ő választásuk a Balliberális Network vagy a NER. És vele együtt a szolgaság. Ennyi.

GABOR2 2020.07.28. 13:03:35

@Frederick2: Feudalizmus? A föld birtokosai a gorék és nemes emberek védik Orbánt, akik egész életükben csak harcra készülnek?

" a Balliberális Network-től függetlenedő alternatív baloldalt és a NER-től függetlenedő alternatív jobboldalt közösen nyírja ki a két hatalmi tömb."

Például amikor Deansdale-t besorolod mindenféleképpen Orbánhoz?

Egyébként Orbán nem tekinthető klasszikus értelemben tisztán jobboldalinak, mert szereti befolyásolni a magánszektort...

Frederick2 2020.07.28. 13:12:39

@GABOR2:

"Például amikor Deansdale-t besorolod mindenféleképpen Orbánhoz?"

Miért is esik neki verbálisan minden olyan embernek, aki ellenzi a FIDESZ bármiféle politikáját? Deansdale a zsörtölődő jobbágy kategóriája. Morog, hogy "nemtetszik az urasság csigánypoltyikája", "meg én máshogy csinánám azta az atomenergiát, tóriumos erőműve". Morog, zsörtölődik, de kiszolgálja. Több szót nem érdemel az a fránya trükkje, hogy úgy fideszes, hogy közben nem-fideszes. Választott hősöd messze áll az autonóm értelmiség kategóriájától. Ahogy többen is a blogon.

GABOR2 2020.07.28. 13:42:13

@Frederick2: Deansdale önmagában nem elég nagy hatalmi tényező, ezért az elképzeléseit nem tudja megvalósítani. Kiválasztja a tehát a lehetőségek közül a (szerinte) legkevésbé rosszat. A másik lehetőségek sokkal rosszabbak, sőt végzetesek az országnak, úgyhogy nem engedi, hogy el szó nélkül, hogy olyan irányba vinnék az országot egyesek, ami szerinte veszélyes.

Egyébként meg, ha már úr-szolga viszony. A baloldal minden szektort le akar uralni, minden szektort kontrollálni. Az ám az igazi úr-szolga viszony. A baloldali anarhia önellentmondás, igazából a baloldal csak addig akarja beszüntetni az államot, amíg kicseréli a sajátjára, ami sokkal durvábban elfojtja a szabadságot mint az előző. Ebbe a kis mostani baloldali utópiában is lehetett látni, hogy igazából csak lecserélnék az állami hatalomban levőket, és durvábban használnák az állam eszközeit mint ami volt. A kis utópiában a nem hatalomnélküliség volt, hanem a rendőrség helyett fegyveres banda, akik szitáválőttek pl. egy fekete tinédzsert, volt "határfal" építés, volt szervezett adományfogadás, volt "warlord"-ja, vagyis vezére.

Azonkívül látszik, Nyugaton, hogy a szabad gondolkozást elkezdték megszüntetni.

A baloldal egy totalitáriánus államot építene, úgyhogy aki nem szereti az úr-szolga viszont nem szavaz a baloldalra.

GABOR2 2020.07.28. 13:43:13

@GABOR2: Bocs, de többször megszakítottak az írás közben és nagyon sietnem kell a munkával... de azért érthető mit akartam írni.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.28. 15:22:27

@Frederick2: (2020.07.21.15:26:09)

Olyan vagy, mint a Nahoten, ő is hiába vette szájára Orbán Urunk nevét, káromolva ezáltal azt. A pokol tüzén fogtok főni mindketten, ganajos bográcsban.

csi szi 2020.07.28. 17:59:29

@GABOR2: Nem feltétlenül államot, ők már meghaladták az államot. Nemzetek feletti globalizmust építenek, ahol a demokratikus választások irrelevánsak, az ENSZ, EU, az NGO-k szakértői intézik a dolgainkat, meg a multinacionális cégek.
Nem is elsősorban a hatóságokkal akarnak mindenkit engedelmességre dresszírozni, hanem azzal a véleményterrorral, amit a közösségi média feletti ellenőrzés révén gyakorolnak. A balos aktivistaseregek kiszagolják és tönkreteszik a helytelen véleménynek hangot adókat. Ilyen világban, aki nem akarja, hogy tönretegyék, inkább hallgatni fog. Nem kell besúgóhálózat, csak az, hogy a virtuális térben mindenhol ott figyeljenek a balosok, akik sportot űznek a "nácirasszisták, homofóbok, transzfóbok stb-stb-k" levadászásából, idejük van (NEET-ek vagy valami kamu állásba betette őket a balos hálózat, ahol elég idejük van szinte főállásban "aktivistáskodni") a való világban pedig okostelefonnal, drónnal mászkáló megfelelőik videóznak le, ha rosszalkodsz (jobb esetben nem támadnak rád fizikálisan). Elég annyi, hogy ezek a módszerek csak a balosoknak álljanak rendelkezésre. Természetes "katonái" ennek a posztmodern baloldalnak a feketék (nyugaton), a "szexuális kisebbségek" akikből amúgy is remek hiperaktív aktivistahálózatokat lehet létrehozni. És persze ott vannak a szintén közéletileg hiperaktív zsidók is, nagyrészt a baloldalon.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 00:22:01

@csi szi: @Deansdale: Lovagolok picit a vesszőparipán megint, nekem az már eddig is szinte bizonyosságot nyert, hogy kellően sunyi suttogó propagandával konkrét személyiségzavarokat lehet előidézni aktivistákban (nárcisztikus cérnahuszárok, fenilista borderlányok), de valami durvább is mintha kezdene előkerülni, nyilván a szélbalon ez is: tanult asperger? Ennek van értelme? A tüneteket hozzák: semmi humorérzék, a finom szociális nüanszok teljesen elrepülnek a fejük fölött, monomániás rigolyák és rigmusok autisztikus ismételgetése stb.
Annyira sok a rövidzárlat, hogy megsül az agyuk, vagy nemtom'.

Deansdale 2020.07.29. 07:49:18

@don Fefinho: Mindigis csodálkoztam, hogy hogyan lehet képes ennyi ember bődületes ostobaságokat ismételgetni ad nauseam egy megafonba ordítozó csimpánz után, engem már a az első ismétlésnél görcsbe ránt a cringe, a következők meg fizikai fájdalmat okoznak. Ha ezek az emberek nem voltak eleve mentális sérültek, akkor az első ilyen tüntikén azzá válnak, ezt garantálom...

A meglátásod talán összecseng azzal, hogy nyugaton exponenciálisan szaporodnak az olyan mentális problémák mint az autizmus, abból a pár százaléknyi kreténből akik a neobolsevik mozgalmakhoz csatlakoznak jó soknak lehet aspergere.

Ugyanakkor az sem kizárt, hogy ez csak assburger (kamu asperger) olyanoknál akik képernyőkön lógva nőttek fel és a szociális képességeik egy kovászos uborkáéval vetekednek. Úgy érzem az assburger generáció most ért el az egyetemekre, illetve került ki onnan nemrég a gender studies diplomáival...

...

Assburgers

1. Unlike its distantly related cousin and professionally recognized medical disease, Asperger's Syndrome, "assburgers" is when someone claims mental defect (that they probably don't even have) as an excuse for socially inept or unacceptable behavior. The term "assburgers" is commonly entered as a mocking rebuttal on Internet forums whenever someones tries to evade (using mental defect as an excuse) being called on for poor behavior.

2. Assburgers can also be used to describe anti-social or otherwise retarded, socially inept, or offensive person(s) or groups of people who are tolerated, even welcomed within a particular group, because the host(s) lacks courage or incentive to stand up for moral principles to kick them out.

GABOR2 2020.07.29. 09:14:24

@don Fefinho: @Deansdale: Pont nemrég volt arról egy tanulmány, hogy nagy eséllyel ezek az emberek nárcisztikusak, pszichopaták, vagy "manipulátorok".

Azért ne felejtsük el, hogy az USA-ban több százmillióan élnek és annak csupán pár százaléka is elég sok ember. Ennyien vannak, összesen 6%-nyian felmérések szerint, és kb. ennyi lehet az ilyen betegségekben szenvedő emberek is.

"If you do this, chances are you are either a narcissist, psychopath or manipulator"

www.theladders.com/career-advice/if-you-do-this-chances-are-you-are-either-a-narcissist-psychopath-or-manipulator

Az, hogy többnek tünnek azért van, mert a milliárdosok mögöttök állnak valamiért...

GABOR2 2020.07.29. 09:25:39

@don Fefinho: @Deansdale: Meg persze nem szabad elfelejteni, hogy olyan helyeken mint az egyetemek ezerrel oltják beléjük a hamis történelem narratívát, hogy ők maguk semmisítsék meg saját országukat, mert az minden rossznak a hozója, vagy hát mostmár inkább a fehér ember. Olyan dolgokat vágnak a fehér faj fejéhez, amit mindenki más csinált, a fehérek éppenséggel megszüntették ezeket a szerintük elvetendő dolgokat. Amiket ott hallanak egészen extrém, hisz pl. olvashattam olyat az egyik ilyentől, hogy a feketék felgyújthatják az egész USA-t hisz ők építették fel... Most, hogy volt a koronavírus járvány és távoktatás volt, ezen balos egyetemek megtagadták, hogy kiadják online az oktatási anyagot, mert szeritük a jobboldaliak ha látnak miket oktatnak ők, azt "szétszednék".

"Professors worried students will share lectures with 'right wing sites'"

www.campusreform.org/?ID=14563

2020.07.29. 13:38:07

@Deansdale: Van egy app a telefonomon, ami nyomon követi, mikor és menyik app van használva, ill. mennyi ideig. Ez ki szokott írni mindenféle riogató dolgot a túlzott telefonhasználattal kapcsolatban, kb. mint a cigisdobozok. Az egyik kiírás, hogy OCD-t okoz, vagyis kényszerbeteg lehetsz tőle. Érdekes belegondolni, hogy akkor az, hogy képernyőfüggővé tettek gyakorlatilag nemzedékeket már, nem csak azért probléma, mert nem csinálnak mást helyette, illetve hogy romboló tartalmakat fogyasztanak a telefonon/tévén stb., hanem a túlzott használat pszichésen beteggé tesz önmagában is.

2020.07.29. 14:51:45

@Deansdale:
Ha bő 30 évvel fiatalabb lennél, te is ott ülnél egész nap a kül. gépek előtt és anyád veszekedne veled (nem, nem apád), hogy húzz már ki a szobából :-).

csi szi 2020.07.29. 15:47:00

@glinolid: Ja, sírt is a facebookon valamelyik ODS-es ismerős, hogy milyen kevesen mentek ki, most sem volt forradalom stb. Meg is kapta kommentekben, hogy ez bizony egy momentumos pártrendezvény volt, nem éppen jobbos illetőktől. Szóval nem kormánypártiak között is van azért, aki átlát ezen a szitán.
Aki azt hiszi, hogy most visszaszorul majd a ballib a médiában, teljesen téved. Most tovább osztódik, "lesz másik" (az EU pl. hatalmas összegeket szavazott meg NGO-k pénzelésére, majd jut a "szabad magyar sajtó támogatására" is), csak agresszívebben és aljasabban csúsztatva tolják majd a kormányellenes propagandát, az indexes "mártíromság" után, ahogy a Simicska-árvákból (Válasz Online, Magyar Hang) lettek a kormányoldalt a legdurvábban támadók, leggonoszabbnak beállítók (max. Gyurcsány és fanclubja tesznek túl rajtuk ebben, de az index kifejezetten mérsékelt volt hozzájuk képest pl. a vírusmizéria alatt). Készülnek 2022-re, egészpályás letámadást készítenek elő, nyilván a fő terepük a Facebook lesz, ami ellen a kormány nem sokat tehet, a Facebookot azért mégsem blokkolhatja, mint Kína vagy Törökország, Facebook-csoportok fogják vinni a prímet, még csak nem is a hagyományos online média. Most lett egy jó kiindulási alap, hiába hogy valószínűleg hamis, de ezt a sajtószabadság mártírjai narratívát tolják majd.

Deansdale 2020.07.29. 17:05:29

@nextnick: Ha most lennék gyerek elvárnám a szüleimtől, hogy semmiféle képernyő közelébe ne engedjenek, egy percet se. Se TV, se mobil, se semmi. Az lenne a legjobb ha nem is ismerném ezeket a szarokat, akkor nyilván nem is hiányozhatna. Aki szerint ez fizikai képtelenség, esetleg tönkreteszi a gyereket, vagy abúzus, vagy bármi, annak ajánlom figyelmébe az amish közösséget, vagy azt, hogy a szilícium-völgy fejesei is erősen korlátozzák a gyermekeik ilyen irányú fogyasztását.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:13:34

@Deansdale: @nextnick: Nem kötözködésből, Dean, de a kollégának igaza van abban, hogy ha most lennénk gyerekek, nagy valószínűséggel eleve fel sem tudnánk már mérni, mi a baj ezzel az egésszel, mert ebbe nőnénk bele, természetesnek hatna.

"assburgers" :D Ez jó, tetszik. Amit te is írsz, hogy mesterségesen hozzák azokat a tüneteket, amiket a diagnosztizált aszpik (nyamm, aszpik!) maguktól hoznak, egybecseng a feltételezésemmel, hogy tanult a dolog, vagy inkább nem tanult abban az értelemben, hogy noha neurológiailag egészségesek lennének, nem tanulták meg azokat a szociális készségeket, amiket a többiek. Vagy az ideológia ölte ki belőlük.

Másik oldalról a trollok is megkapják rendszeresen a vádat, lásd a 4chan és a weaponized autism; ebben mennyi lehet az igazság? Én szoktam trollkodni, de ez általában a duplagondol és a képmutatás szatirizálásában szokott kimerülni.

@GABOR2: Igen, nyilvánvaló hogy az eleve sérült emberek sokkal kiszolgáltatottabbak a szektás hülyeségeknek, és így könnyebb őket berántani.
Nyilván sokan, akik benne vannak a mozgalomban és produkálják a tüneteket, már előtte is produkálták. Az elborzasztóbb ebben az egészben az, hogy egyébként eredetileg egészséges emberek, akiknek előtte semmi bajuk nem volt, dőlnek ki a kampuszról elmeroggyantan. Itthon a pszichológiai karok is totál fertőzöttek, akkora egók meg ön- és körbeszopások vannak, hogy a pofám leszakad.

2020.07.29. 18:14:42

@nextnick: Ugyan, a szülőknek ez kényelmes.

2020.07.29. 18:16:45

@Deansdale: Én nem vagyok ilyen szigorú. Ezt minden nap megnézhetik. :-D

youtu.be/gtbbIB776ks

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:25:32

@Deansdale: Kiegészítés, ami az előzőből lemaradt: a kellően súlyos poszttraumás stressz is nagyon hasonló lehet első ránézésre, mint az asperger.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 18:26:32

@Gazellla: [smriks in Palpatine]

Goood, Anakin, goooooooood.

2020.07.29. 18:45:30

@Deansdale: Dehogy várnád ezt, kurvára eleged lenne anyád cseszekedéséből és a tekintélye szépen erodálódna. Esetleg az amish életmód, az tényleg jó erre, de pl. ez a szigorú waldorf vonulat, vagy az erős kultúrsznobság, az kevés.

Egyébként sztereotípia, hogy a közösségi létet meg a mozgást lövi ki a gépezés ált. a gyerekeknél, ez nem így van, hanem az olvasást.

Mert ha van közösség, van lehetősége kimozdulni, akkor összeverődnek és együtt nyomják, csapatokban és aztán megunják és délután lemennek a partra és beúsznak a Duna közepére, hordákban, csoki barnák, nagyon vagányak és gyönyörűek, komolyan, aztán másnap megint ülnek délelőtt a telefonjukon és jön az anyjuk cseszekedni velük siránkozó hangon, ugyanaz, aki a fb-ra tette ki a posztokat a gyerekekkel való kreatív rengeteg foglalkozásáról.

Viszont olvasni tényleg kevesebbet olvasnak emiatt. Mikor én kamasz voltam, jöttek a szülők, nagyszülők, és állandóan az volt a téma, hogy miért a szobában vagyunk, ahol a haverokkal képregényeket olvastunk, egyik gyerek itt hevert, másik ott, akinek nem jutott ágy, az a földön. Most is jövök a faluból a minap, a kertben vagy 6-8 bicikli ledobva és hallom, hogy sógornőm bent veszekszik velük, hogy menjenek már ki. Erre átjönnek hozzánk, némelyikről azt sem tudom, kicsoda pontosan, az enyémek néha nincsenek is itt és nyomja a gyerek a mi tabletünket. Modnom neki, hogy "te nem most lettél a másik szobából kiküldve?", a szemtelen gyerekje.

rgs 2020.07.29. 19:24:47

@Gazellla: Ne má, a Ghost Division-t vagy a Bismarck-ot be se merném linkelni hátha cukkorberg meg a többi múmia megátkoz. Demokrácia in action.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.29. 19:35:57

@nextnick: Viszont ellenpontozok is: a mai anyukák már nemigen cseszekednek a telefonnyomkodás miatt, mert ők is azt nyomkodják. Persze lehet, hogy a gép miatt kiverik a cirkuszt, majd visszaülnek a TV elé, telefonnal a kézben.

KalmanBlog 2020.07.29. 20:27:46

@nextnick: Nálunk épp van gyerek. A nyomkodás/bámulás kérdésben az összes ismerősöm közül a legszigorúbb vagyok: a mozgókép tilos, ami a videókra és a játékokra is vonatkozik. Így lényegében nem nyomkodnak semmit aminek képernyője van.

Most fog a nagy iskolába menni, eddig semmiféle probléma nem volt a tiltásból. Annyi a trükk, hogy magunknak is tilos a mozgókép, ha a gyerekek látják. Sőt, a képeket is ki szoktam szűrni, pláne amin durvaság, vagy extra deviancia van. Így ha nyomkodjuk is a gépet, csak a szöveget látják, az meg nem túl izgi nekik.

Adtam már a kezükbe egeret, például színezőt kerestünk együtt: meglepően ügyetlenek az egérrel, de ez legyen a legnagyobb bajunk :-)

Kivételt képeznek a saját magunkról felvett videók, de ezeket azért nem lehet órákig bámulni, mint a cartoon networkot.

A fényképezőgép az egyetlen, amire vágynak. De abban nem látok veszélyt, és lehet, hogy kapnak is egy ütés és vízállót. Még nem döntöttem el egészen.

2020.07.29. 20:30:23

@don Fefinho:
Volt az az eset pár éve, amikor a fényevő gyerek éhen halt és a szülők meg a nagyszülők ellenben jó húsban voltak; így vannak vele a népek, hogy "nekünk má' mindegy, de legalább a gyerek legyen rendesen megcsinálva".

2020.07.29. 20:35:24

@KalmanBlog: Azért ez megnyugtató, hogy nem csak az én gyerekeim szeretik nézni saját magunkat. :-D

2020.07.29. 20:37:16

@nextnick: Valaki egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy ha a szülőket zavarja, hogy a gyerek annyit van képernyő előtt, akkor miért vesznek neki saját tv-t, okostelefont, tabletet, laptopot stb.? Valaki pisztolyt tartott a fejükhöz? Ha meg nem, akkor utána ne álszenteskedjenek már a nagy veszekedésekkel. Amúgy is ha tényleg zavarná őket a dolog, nem veszekednének, hanem elvennék a gyerekeiktől az eszközöket.

2020.07.29. 20:38:33

@KalmanBlog:
Az iskola, kamaszkor neccesebb, nekem pl. van, hogy megkérdezik, hogy "amikor nem voltak pc játékok, akkor miről beszélgettek a gyerekek az iskolában?" vagy konkrétan megmondja a gyerek, hogy ha nem veszed meg ezt vagy azt a játékot (nem szoktam, de inkább gyakorlati, mint elvi okokból) akkor ki fognak közösíteni.
De én elég laza vagyok ebben, alkatilag alkalmatlan vagyok a túlzott szigorkodásra, mégis valahogy szerencsém van ebben, nem túl függők.

2020.07.29. 20:43:06

@Gazellla: Szerintem tényleg csak egy ilyen amish közösségben lehet ezt kiiktatni igazából. Pl. telefont vesznek, hogy ha megy a gyerek egyedül suliba és van valami gond, tudjon szólni. Csoportnyomás, rárabolnak a gyerekek a közös családi eszközökre, anya apa telefonjára, megkapják a régit, vesz nekik valamelyik rokon stb. stb.

Wildhunt 2020.07.29. 20:47:43

@Gazellla: The list of crusades is incomplete.
YOU CAN HELP BY EXPANDING IT

KalmanBlog 2020.07.29. 20:48:46

@nextnick: "amikor nem voltak pc játékok, akkor miről beszélgettek a gyerekek az iskolában?"
Gyerekkoromban nekem egy rakás dolgot tilos volt nézni, amit a legtöbb gyerek látott. Emlékszem, hogy volt vagy 4 batman farsangkor, én meg azt sem tudtam, hogy azt eszik-e vagy isszák? A Dallast sem láttam, a lányok meg kibeszélték azt is. A Twin Peakst sem nézhettem. Emlékszem, hogy az első rész intróját bátyámmal láttuk és egyből utána nagymamánk lekapcsolta, hogy ez nem gyerekeknek való. Tudod miről maradtam le emiatt? Semmiről. Ugyanis ha ezekről beszélgetnek az úgyis teljes üresség. Nem hiányzik, ha nem tudok beleszólni a témába.

Persze nem biztos, hogy a gyerekeim is így fogják megélni, de egyelőre bízok benne. Ha adunk nekik témát valóban gondolkodni, akkor ez a sok üresség objektíve biztos nem fog hiányozni, maximum a kimaradtam valamiből érzés lehet kellemetlen.

Egyébként igen, a számítógépes játékok rohadt drágák is, magamnak még megveszem, de a gyereknek nem szívesen fizetném ki :-).

2020.07.29. 21:05:18

@nextnick: Lehet venni olyan okosórát, ami arra elég, hogy fel tudja hívni a szülőket, vagy butafont. Vagy megkéri a tanárt, hogy telefonáljon. A saját eszközömet meg akkor és annyi időre adom oda, amikor és amennyi időre én akarom.

Nálunk is most lesz sulis a legnagyobb, mint Kálmánéknál, és bevallom, engem egyáltalán nem érdekel, ha kiközösítik, mert nincs okostelója, nem ismeri a tv-műsorokat vagy nem játszik azokkal a dolgokkal, mint a többiek... Valahol a szívem mélyén inkább attól félek, hogy nem közösítik ki és olyan lesz, mint ők. Abban bízom, akad egy-két hozzá hasonlóan cseperedő osztálytársa és velük ellesz. Ha nem, akkor is itt vagyunk mi, a családja.

Mondjuk mi nem vagyunk olyan szigorúak, mint Kalmanék, de így is annak számítunk: nincs kábel tv, youtube-on nézhetnek egy kis mesét felügyelettel. Illetve olyasmit szoktunk nézni, ami építő, pl. Váratlan utazás, A farm, ahol élünk (a nem sjw-évadokat :-D), Élet az amisokkal, Hazajáró, természetfilmek... A telefonomon kb. 15-30 percet játszhat a két nagyobb együttvéve, mikor altatom a kicsit, hogy nyugi legyen addig (amíg ezt nem vezettem be, minden egyes nap pont akkor összevesztek és őrjöngtek egymással, nekem meg elpattant az agyam). A nagy már játszhat egy kicsit egy oldschool rpg-vel a férjem gépén, de nem minden nap. Saját eszközöket nem akarunk nekik venni akkor se, ha nagyobbak lesznek.

Nem tudom, hogy milyen lesz ez, ha tizenévesek lesznek, de mivel én netfüggő voltam, plusz van pár ijesztő példa a családomban, akiket elnyelt a gép/net, eléggé a szívemen fekszik ez a téma, és tudom, ha rosszul esik a gyerekeimnek, hogy esetleg kinézik őket, később hálásak lesznek, hogy az életük nem abból állt, hogy egy képernyőt bámultak, mint a kortársaik többségének. Sőt, a férjem mesélte, ez már nem csak a tizen-huszonévesek gondja, a harmincas-negyvenes munkatársainak a többsége is egész nap arról beszélget egymással, milyen online játékokat tolnak otthon a mamahotelben/szingli albérletben.

2020.07.29. 22:18:01

@KalmanBlog:
Persze nem biztos, hogy a gyerekeknek mindig értelmes dolgokról kell gondolkodnia.
Abban persze igazad van, hogy nem történik semmi, ha kimarad ebből-abból.

@Gazellla: Hát megértem az aggodalmadat, meg az energiát, amit ebbe beleteszel, tényleg. Azért én azt gondolom, hogy nem olyan vészesek a többi gyerekek, komolyan, én szoktam figyelgetni őket, jópofák - jó néha belekverednek a beszélgetésekikbe kül. "karakterek" :-), de lehet, hogy én túl optimista vagy elfogadó vagyok ezekben.
A legtöbb ember egyébként, 99%, amúgy is csak "elcseszi" az ideje nagyrészét valamivel s még jó ha ez nem valami explicit önromboló dolog. Felnőtt embernél sztem ez már az ő döntése.

GABOR2 2020.07.30. 01:21:03

2020... amikor a "woke" haladó emberek és a rasszisták mindenben tulajdonképpen egyetértenek:

www.youtube.com/watch?v=Ev373c7wSRg

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 02:28:09

@nextnick: Végsősoron nem baj, ha nem vagy túlzottan szigorú (de egy kicsi azért kell), mert a túlzott tiltásból úgyis lázadás lesz. Nekem mindig a japánok lebegnek a szemem elől, náluk akkora a szigor meg a tiltás, hogy amikor robban a kukta, polipcsápos pornó formájában teszi.

Deansdale 2020.07.30. 07:45:39

Amit megismertetsz a gyerekkel azt utána már kínkeserves dolog megtagadni tőle, ezért jobb ha ki sem próbálja, vagy nem is tud olyasmiről ami alattomos módokon tönkretenné az életét. Vénemberként még mindig viszonylag rendszeresen jövök rá olyan új dolgokra, amikkel a gyerekkoromban kezdődött számítógépezés ártott nekem. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a szocmédia-függés micsoda életképtelen kreténeket csinál az áldozataiból.

Mostanában eléggé radikális nézeteket vallok gyereknevelés terén, de meg vagyok győződve, hogy fikarcnyit sem ártana a gyereknek, sőt, felnőve garantáltan megköszönné. A gond az, hogy mire kialakultak ezek a nézeteim, már elvesztették az aktualitásukat :\ Dehát az életben sokmindennel így van ez, az ember a tapasztalatiaból tanul, vagyis mire kialakul a kellő rálátás egy dologra, addigra a téma elévül. Ezért kellenek a jó szülők, hogy a megfelelő irányba tereljék a fiatalok életét akkor is ha azok ezt akkor még nem értik.

Lorrh 2020.07.30. 08:19:19

@Deansdale: "felnőve garantáltan megköszönné"
Mert az a feltevésed hogy örök értékeket képviselsz és mire a gyereked fenőne, az még érték maradna. Holott gyökeresen megváltozik az világ 15 évente. De azért szurkolok neked.

KalmanBlog 2020.07.30. 10:20:19

@Lorrh: Én is kora gyerekkoromtól kezdve gépezek. A mai tapicskoláshoz képest annyiban másként, hogy valóban nem csak játszottam (az is volt), hanem programoztam is az elejétől kezdve. Ami nagyon hasznos szakmai alapot adott, ebből élek. Persze azért az egyetem sem volt smafu, de egy gyerekkortól meglévő algoritmikus látásmód pótolhatatlan érték.

De valóban rengeteg árnyoldala van. Magamat képernyőfüggőnek tartom és ez nagyon nagy baj. Főleg a rengeteg eltékozolt idő miatt. Néha rámtör a játszhatnék, akkor hosszú órákat el tudok puskázni az éjszakából, és aztán napokig hullafáradt vagyok. Ha ez a függőségem nem lenne, azért sokat adnék, de "lejönni" róla nem sikerült.

Szerencsére a Facebookra nem függtem rá és letöröltem magam.

A másik függőségem az információfüggőség, és a kommunikáció függőség: ez talán annyira nem lenne baj, ha nem vinném túlzásba. A férfiak mindigis meghallgatták a rádiót (régebben a vándorénekest :-), elolvasták az újságot. De amikor 10 másodperc semmittevéskor az első gondolatod, hogy rá kellene nézni van-e valami új, akkor az már baj. És bevallom nekem folyton előjön ez az érzés. A telefonomon meg van net, úgyhogy szinte sehol nem vagyok ettől nyugton.

Ezek a függőségek azok, amiktől a gyerekeimet meg akarom óvni. Amit sokan nem értenek, hogy ezek a minták annál jobban rögzülnek, minél előbb kezdjük el. Ha én felnőttként információfüggővé tudtam válni - gyerekkoromban ugye még net nem is volt -, akkor mi lesz egy gyermekaggyal, aki ebbe nő bele? Ha később találkozik vele, akkor kevésbé lesz tőle függő, ez az elméletem. Illetve ami szintén fontos, hogy addigra fel tud rá mentálisan készülni, ha segítek neki ebben. Hogy vegye észre amikor sok, és álljon le például. Egy 3 évesnek hiába mondod, egy 9-10-12 éves már képes lehet felismerni a jelenséget magán.

Egy ismerősöm fia (tizenegypár éves) például összejár kortársaival, és ott nyomkodják a gyerekek a mobiljukat egy csomót. De ő nem nyomkodja, és elég gáznak érzi a nyomkodást. Ő már - mivel nem lett függő tíz éves koráig - képes tudatosan reflektálni a problémára. Vagy egy másik fiú, aki nem nyomkod, vele szoktak addig beszélgetni, vagy játszani ameddig a többiek nyomkodnak. Aztán valóban játszanak a többiek is rendesen is, de szinte mindig van "nyomkodásszünet".

Egy gyerek, ha nem kontrollálják, akkor simán túlzásba viszi a képernyőt. Vannak ismerőseim, akiknél már 6 év alatt képernyőfüggők lettek a gyerekek. A TV-nek mennie kell és kész. És semmit nem tudnak kezdeni a problémával, bár úgy tűnik nem is akarnak. Konkrét probléma, hogy a mieinknek tilos a TV, de addig sem tudják leállítani a dobozt, ameddig mi ott vagyunk náluk. Nem tudunk hová ülni úgy, hogy ne látszódjon a TV, és ha látszódik, akkor persze hogy odavonzza a tekintetét a gyerekeimnek. A "megoldás" az, hogy a nagy TV helyett táblagépen videóznak, így azt nem látják a gyerekeim.

De akinél vannak korlátok ott is sok helyen azt látom, hogy a gyerek nyaggatja a szülőt, hogy legyen több TV. Nálunk nincs semmi, ezért nem is nyaggatnak. Mikor egyszer megnéztek egy mesét a nagyszülőnél, akkor utána napokig nyaggattak - így derült ki. Azt mondogatták mindig, hogy ne csak simán hallgassuk, hanem képpel hallgassuk a mesét, és szinte toporzékolt a kisebbik. Mindezt egyetlen alkalom után. Szerencsére egy idő után lecsengett ez, csak ki kellett tartani. Meg a nagyszülőre rápirítani.

A függőség kialakulása mellett a másik probléma az, hogy a filmek milyen értékrendet, világlátást ültetnek a gyerekek fejébe? Ez egy hosszabb történet, de ez is legalább annyira fontos. Utólag - kb 10 év TV és mainstream média nélküli élet során - magamon is felismertem, hogy a világképemnek milyen nagy része jött a médiából. És hogy ez mennyi bajt okozott nekem az életemben ezelőtt... És mennyivel jobb egy megalapozottabb, valóságközelibb világkép szerint élni. Persze nem gondolom, hogy a gyerekeim majd annyira bölcsek lesznek egyből, mint én most, de azért jócskán előnyben lesznek a TV által neveltekhez képest. És ha később kezdik, akkor már azért lesz egy szűrőjük amin keresztül értelmezik amit látnak. Pláne, hogy ezt a jelenséget nyilván meg fogom tanítani nekik, amikor megérnek rá, hogy megértsék. Egyelőre csak címszavakban annyit mondok, hogy azok butaságok - az ő szintjükön ennyi még elég, csak jegyezzék meg jól :-)

Frederick2 2020.07.30. 10:28:58

FAM beszól az alt-right-nak.

www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/3091277630989710

"Mondtam már, hogy az altright egy nagy kalap szar? Na nem azért, mert "gyűlöletkeltő", hanem, mert egy szedett-vedett siserehad. Olyan, mint a mosogatólefolyórács, ahol megáll a répadarab, szétmállott tészta, borsószem, paradicsomhéj, krumpli és húscafat, hogy aztán a gonzó csávó konyhájában bűzölögjön még egy kicsit a mosatlan zsíros edények alatt.

Nem véletlen, hogy Trump szellemi hadserege, nem véletlen, hogy ezt importálták fideszék laza, jófej nersevikimázsként, ami biztos megszólítja a fiatalokat, és nem véletlen, hogy jelentős összetevője a libertárius "világnézet" (nyugaton inkább, itt csak a peremen), már ha az elkényeztetett, dolgozni nem akaró, ámde nagyon öntudatos kapitalista herék kapitalista dumáját kell showműsorrá, vagy semmitmondó piacfundamentalista közhelygyárrá fejleszteni.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy bár a píszít jómagam is korunk szellemi pestisének tartom, ez önmagában még nem érdem."

És igaza is van. Szart sem ér a lázadásotok, srácok! Ál-lázadás! Lájkoltam.

KalmanBlog 2020.07.30. 10:32:00

@Lorrh: > Mert az a feltevésed hogy örök értékeket képviselsz

Ja, igen valójában erre akartam reagálni, aztán mindenféle másról írtam :-).

Én valóban úgy érzem, hogy ezek örök értékek. A függőségek amióta civilizáció van, azóta kísértik az emberiséget. Nem kis része szól erről már az ókori irodalomnak is. Nem úgy tűnik, hogy egyhamar leküzdjük ezt a problémát, arra tippelnék, hogy még párezer évig terítéken lesz a kérdés.

Az emberi kapcsolatok minőségét pedig a genetikai örökségünk is meghatározza. Az, hogy igényünk van valódi emberi kapcsolatokra, közelségre, arcba nézésre, egymásra hangolódásra, éneklésre. Ezt sosem veheti át az online lét. Illetve ha átveszi, akkor abból problémáink lesznek. Pont úgy, ahogy a nem paleolit kajától is megbetegszik a testünk, ugyanúgy a természetestől nagyon eltérő emberi kapcsolatoktól is megbetegszik a lelkünk. Jól látható ez a jelenség azokon, akiknek nincsenek IRL emberi kapcsolataik. Az egy másik kérdés, hogy ez tyúk tojás probléma, nem lehet tudni mi az ok és mi az okozat, de az biztos, hogy nem jó helyzet.

A genetikai örökségünket pedig nem tudjuk megváltoztatni, ezért egészen biztos vagyok benne, hogy ezek az emberi értékek sem fognak változni. Ilyen értelemben valóban örök értékeket képviselünk, ez teljesen egyértelmű.

Frederick2 2020.07.30. 10:36:49

www.facebook.com/martin.ethelwolf/posts/3084645411652932

"Óriási tévedés azt hinni, hogy fidesz értékközösség. A fidesz részvénytársaság. Ez a szemlélet a fanatikus orbándrukkerekre is igaz, nem csak a politikai vezetőkre. Épp ezért a fideszes nem keresztény, nem nacionalista, nem fasiszta, nem jobboldali. A fideszes kizárólag fideszes, és semmi más nem érdekli, csakis a fidesz. Ha a BLM vagy az Antifa felgyújtaná egész Európát, a fideszest ez csak annyiban érdekelné, hogy hozzá tudná-e ehhez társítani az ellenzéket, lehetne egyet gyurcsányozni, hadházyzni, szabótímeázni, magyarán folytatni a focimeccset és készülni a választásokra. Máskülönben csak apróhír lenne a ner sajtó egyik-másik kiadványában, közvetlenül az új keltetőgép felavatása vagy a pogácsafesztivál mellett.

Ha a rezsim bukik, nyomtalanul fognak eltűnni, felszívódni, átalakulni, mint a "kommunisták" (értsd: mint hithű marxista-leninisták) a rendszerváltással. Ha ide bejönne a kulturális forradalom, egy esetleges jobboldali ellenállás szinte mindenkit előbb megtalálna, mint egy fideszest."

És ez is igaz!

Lorrh 2020.07.30. 11:27:32

@KalmanBlog: igaz, ezekkel egyet tudok érteni.
Az más kérdés, hogy a szülők egyre idősebb korban vállalnak gyereket, amihez a szellemi energiájuk és türelmük sokszor kevés, mert ingergazdag, turbó fokozaton pörgő gyerekek születnek. Szóval ahhoz az értékrendhez amit képviselsz, rengeteg energia és türelem kell. De hajráááá!

KalmanBlog 2020.07.30. 11:30:59

@Frederick2: > Ha a BLM vagy az Antifa felgyújtaná egész Európát, a fideszest ez csak annyiban érdekelné, hogy hozzá tudná-e ehhez társítani az ellenzéket, lehetne egyet gyurcsányozni, hadházyzni, szabótímeázni, magyarán folytatni a focimeccset és készülni a választásokra.

Ez egyébként simán csak sztoikus hozzáállás. A sztoicizmust pedig tisztelem, és egyelőre nem tudtam fogást találni rajta. gondolj bele, semmit nem tudunk ráhatni, hogy a BLM, vagy az Antifa felgyújtja-e Európát - Magyarországon kívül. Ezért ezzel tevőleg foglalkozni értelmetlen. Azonban ha ilyesmi történik akkor amit ki tudunk hozni a helyzetből - nevezetesen hogy felnyissuk azok szemét akiknek még kétségeik volnának - azt meg kell tenni.

Ezért aztán még ha igaza is volna a cikkecske szerzőjének, akkor sem találok ebben kivetni valót. Addig, ameddig végsősoron az én értékeimet is képviselik, és az általam veszélyesnek tartott dolgoktól úgy-ahogy megvédenek, addig nekem mindegy, hogy elvhűségből teszik, vagy simán csak a népszerűségben akarnak sütkérezni.

Az meg külön szép, hogy a baloldal természetesen BLM és Antifa párti, de ha valaki a nevezett szervezetek árnyoldalait említi fel, akkor ahhoz persze semmi közük nincsen, mossák kezeiket. Az általad idézett szemelvénynek is van egy ilyen mosdatós olvasata, hogy valójában nekik semmi közük ehhez, csak a Fidesz akarja rájuk kenni. Elítélték a BLM-et és az Antifát? A sajtójuk elítélte? Akkor hogy akarnak úgy csinálni mintha nem lenne közük hozzá?

csi szi 2020.07.30. 11:57:14

@Frederick2: Lehet, minden rendszerhez nagyrészt opportunisták csatlakoznak. A woke szarsághoz is konformizmusból igazodik a nyugati középosztály zöme, mert retteg a megbélyegzéstől egy olyan légkörben, ahol az újbolsevikok a családját is célba veszik akár annak, akit ellenségként azonosítottak. Ha megbukik a "NER" akkor viszont jön a kultúrmarxizmus, nncs mese, a jelenlegi összellenzék nem fog ellenállást tanúsítani még annyira sem, mint a jobboldal. Igazodni fog, hiszen nincs másik, saját ideológiájuk, a magyarországi baloldal egész története külső minták szolgai átvételéről, szellemi-kulturális "öngyarmatosításról" szólt. Ha a szentséges nyugati fény idiotizmusig fokozott kultúrmarxizmust sugároz, akkor azt fogják pontról pontra átvenni. Lásd a Momentumot, ami nem képvisel semmit, csak "cool fiatalosságot" és a nyugati minták szolgai követését, amikor Cseh Katka Cigány Lives Matterezik, vagy Donát Anna oroszozik. Egyszerű LARP-olók.

csi szi 2020.07.30. 11:59:55

@Frederick2: FAM-mal kapcsolatban meg az az érzésem, kicsit kényszeresen fideszezik annyit, hogy megfeleljen a haveri körének, akik így is bizonyára nehezen tolerálják az eretnek nézeteit.

GABOR2 2020.07.30. 12:50:06

@KalmanBlog: Hát most nyugaton eddig azt hitték a progresszívek, hogy mindenki úgy látja mint ők... a rendőrök a rosszak akik rendettennének, míg ők a lázongásaikkal a jók. Viszont mint nemrég be is raktam egy ábrát arról... a lakosság többsége normálisan áll hozzá és a rend oldalán van. Most, hogy ezt végre felfogták, jönnek a cikkek arról, hogy tulajdonképpen akik itt üzleteket támadnak meg... white supremacist-ok.

"Warrant: White supremacist instigated looting at George Floyd protest"

www.mprnews.org/story/2020/07/28/warrant-white-supremacist-instigated-looting-at-george-floyd-protest-in-minneapolis

A fenti történettel kapcsolatban... semmi bizonyíték nincs rá, hogy az illeti az lenne, csak amolyan valaki azt állítja, hogy ismer valakit aki ismeri az illetőt és szeritne az...

Frederick2 2020.07.30. 13:18:59

@csi szi:

"FAM-mal kapcsolatban meg az az érzésem, kicsit kényszeresen fideszezik annyit, hogy megfeleljen a haveri körének, akik így is bizonyára nehezen tolerálják az eretnek nézeteit."

Ez mondjuk igaz. Éppen most olvastam a 121.-dik beszélgetését egy feminista hölgy aktivistával, amiben elmagyarázza a kedvesnek, miért pusztító a mai modern feminizmus és újbaloldal. A csaj direkt adja az értetlent, szofisztikáltan érvel, meg olyanokkal jön, hogy "a feminizmus sokszínű, rengeteg irányzata van". FAM meg olyanokat ír, hogy a "legtöbb feminista nem gyűlöli a férfiakat". (Hát, én magyar területen a Talitha-n kívül nem ismerek más feminista csoportosulást, aminek ne lenne baja a férfiakkal.) Nem tudom, mi értelme van ennek... Miért kell egy olyan újbalos szektának a szeretete, aminek a nézeteivel nem ért egyet.

Linkelni ezt már nem tudom, mert elérhetetlenné tette a Face oldalát.

Frederick2 2020.07.30. 13:23:32

@GABOR2: Jessica Doty Whitaker politikai meggyilkolása után nehezen fogják igazolni a BLM nézeteit. Politikai gyilkosságot követek el - meggyilkoltak valakit a politikai nézetei miatt. Ezt kurva nehezen fogják megmagyarázni - mondhatni, sehogy! Rúgtak maguknak ezzel egy durva öngólt! Aki ezek után megpróbálja pozitívan magyarázni a BLM tevékenységét, az vagy ostoba vagy gazember!

Deansdale 2020.07.30. 14:57:14

@Lorrh: Veled is az a gond mint TrollEdömérrel, miután egyszer valamin besértődsz mindenbe bele akarsz kötni, és erőlködsz mint a kurvaélet hogy rám bizonyítsd hogy hülye vagyok. Nem érzed mennyire gyerekes ez? Tényleg csak az időmet vesztegeted a kommentjeiddel.

A világ megváltozhat 15 évente, az semmit nem jelent az egészséges emberi psziché szempontjából, az ugyanis nem változik 15 évente. Abszolút hülyeség az az elképzelés, hogy a gyereket bele kell illeszteni a világba akármilyen szar is a világ, pl. ha mindenki képernyőfüggő zombi akkor a gyereket is olyanra kell nevelni, különben kimarad valamiből vagy sikertelen lesz, esetleg boldogtalan. Óriási, megveszekedett baromság.

Az üres gúnyolódást meg fejezd be légy oly kedves, marhára fáraszt.

2020.07.30. 15:37:45

@KalmanBlog: Ez szerintem INTP-dolog, mert én is ugyanezt fogalmaztam meg magamnak, hogy az én netfüggőségem tulajdonképpen információfüggőség volt. A net egy INTP-nek, te jó ég... egész nap el tudnék olvasgatni mindenféléről, ami érdekel, teológia, politika, történelem, idegen nyelvek. Brutál. Régebben úgy képzeltem el a mennyországot, hogy egész nap egy ódon könyvtárszobában ülök és olvasok mindenféle érdekes könyvet, ma már ez nem is kell, itt van a net, végtelen mennyiségű infoval, és tényleg végtelen, mert minden nap egy csomó új tartalom termelődik.

A kommunikáció meg igazából nagyon érdekes, mert rájöttem, hogy a legtöbb napon gyakorlatilag estig, mikor a férjem hazaér a munkából, nem beszélgetek IRL felnőtt emberekkel, én meg nagyon szomjazom az értelmes beszélgetésekre, ezért is vagyok itt többek között. :D Igazából nehéz, hogy még ha nem is vagy htb remete, mint én, de egyszerűen a mai világban kicsi az esélye, hogy helyben találj olyan embereket, akikkel nem PC módon, értelmesen el tudsz beszélgetni, a házastársadon kívül, de ő meg nagy valószínűséggel a nap jó részét máshol tölti, mint te. Nekem van egy-két barátnőm, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én, de egyik se helyben, és ezért nem tudunk nemhogy napi, de heti szinten se találkozni, úgyhogy emailben szoktunk beszélgetni vagy messengeren. (Kivel hogy.) Egyszerűen ilyen elcseszett a mai világ, hogy rászorulsz a netre már csak ahhoz is, hogy jókat tudj beszélgetni.

Nekem az vált be, hogy kínkeservesen lekorlátoztam magamat, tényleg évek szenvedése, gyötrődése által, de valahogy sikerült mostanra kialakítani, hogy akkor, úgy és annyit netezek, hogy nincs rossz hatással a családi életemre, az imaéletemre, a házimunkára... Nem netezek, amíg le nem teszem du. aludni a gyerekeket, aztán este meg legkésőbb 10-kor leteszem a telefont és max. könyvet olvasok rajta. Így tulajdonképpen egy nap hét óra van, amikor netezhetek, de ez alatt is csak max. 2 órát netezek és azt se egyszerre.

Azt vettem észre, ha nem netezéssel nyitom a napot, és kibírom, hogy kora du-ig nem netezek, akkor valahogy nem cuppanok rá délután se, tényleg csak annyit vagyok itt és azt nézem, csinálom meg, amit kell. Az esti korlát meg az ellen véd, hogy fent maradjak sokáig, ami katasztrofális másnapot eredményez, illetve még beleférnek elalvás előtt olyan dolgok, mint mondjuk regényolvasás.

Szerintem ha az ember párszor megállja, hogy minden rossz érzése és kényszere ellenére is betartsa a magának szabott korlátokat, menni fog. Csak meg kell találni azokat a korlátokat, amik nem betarthatatlanok, de nem is túl lazák.

Ja és nekem még hozzá kell tennem, mert így van, hogy Isten nélkül nem ment volna, nem menne. A függés valahol démoni dolog és az is segített megszabadulni, hogy elkezdtem többet imádkozni. Meg ez ilyen oda-vissza dolog, hogy ha kevesebbet netezek, többet tudok imádkozni, és ha többet imádkozok, könnyebb kevesebbet netezni.

csi szi 2020.07.30. 15:48:12

@Frederick2: Az egész ügyről a többség nem is tud, a mainstream sajtó agyonhallgatta vagy "fake news"-nak minősítette (hasonlóan mondjuk a pizzagéthez, amiről a mainstream médiából (nálunk az indexről) csak annyit lehetett megtudni (hosszú feltűnő általános ellhallgatás után), hogy "röhejes összeesküvés-elmélet", meg hogy egy faszi fegyverrel ment a szóban forgó pizzériába, mert "elhitte, hogy gyerekeket tartanak a pincében fogva", az egyéb konkrétumokat kínosan kerülik (pedig esélyes, hogy legalábbis Hillary volt kampányfőnöke valószínűleg pedo lehet), szóval ettől még a BLM tovább tombolhat.

Lorrh 2020.07.30. 15:48:53

@Deansdale: hmmm, tényleg tűnhet gúnyolódásnak. De nem az volt.

csi szi 2020.07.30. 15:50:31

@Frederick2: "a feminizmus sokszínű, rengeteg irányzata van"

Tipikus bullshit érvelés, ha azt mondaná valaki, hogy "a nemzetiszocializmus sokszínű, rengeteg irányzata van" és ne Dolfiékról ítéljék meg, azt elfogadnák érvként? :)

2020.07.30. 15:56:12

@don Fefinho: Valahogy nekem is ilyesmi gondolatom van, hogy mivel nem vagyunk amisok, a gyerekeim élete része lesz a képernyő, akkor tanuljak meg azt, hogy keveset és értelmes dolgokat fogyasztanak rajta. És tényleg, ne az legyen, hogy mindent tiltunk 100%-osan és pont ezért függenek majd rá, ha szabad a vásár.

csi szi 2020.07.30. 16:01:12

@Lorrh: A jelenlegi világunk így vagy úgy, de megy a levesbe 15 év sem kell hozzá. Kérdés mi jön utána, a Nyugaton egy új orwelli, huxley-i disztópia körvonalazódik, amelynek a vallása az újmarxista posztmodernizmus-poszthumanizmus lesz. A követői végső soron a szingularitást várják, amikor majd egyesülhetnek a gépekkel (AI-val) reményeik szerint, és "örök életük" lesz. Persze addig is, amíg ez megvalósulhat, meg kell teremteniük a földi utópiát, ahol mindenki egyenlő lehet, függetlenül attól, hogy milyen lapokat kapott az élettől eredetileg. A modern baloldal alapvetően a gnoszticizmus szellemi utódja.
A másik lehetőség, hogy összedől a jelen világrend, a jelenlegi szuperhatalommal együtt, vége a Nyugat dominanciájának, aztán a helyén vagy valami Mad Max-világ lesz (erre készülnek a prepperek), vagy valami más... iszlám berendezkedés vagy a feminista írónők szexuális fantáziáiban szereplő über-patriarchátus. Vagy ezek keveréke.

KalmanBlog 2020.07.30. 18:43:05

@Gazellla: Igen, az INTP simán benne van ebben a fajta függésben. Illetve nekem is ez van, hogy az IRL ismerőseim egyáltalán nem értik ezeket a témákat, és a neten tudok csak ezekről beszélgetni.

Amit hozzá akartam tenni a mondandódhoz az annyi, hogy nekem folyamatos küzdelmet jelent a függés kordában tartása, és sajnos ami igazán nehézzé teszi az az, hogy a munkám miatt muszáj nap mint nap leülnöm a gép elé. És így extra nehéz feladat megállni, hogy ne nézegessek fel a híroldalakra, fórumokra, stb. Szóval emiatt úgy érzem, hogy ez egy örök küzdelem marad számomra. "Érdekes módon" amikor igazán izgalmas a munka, mikor rendes lendületben "flowban" vagyok, akkor nem probléma, hogy ne kalandozzak el. Olyankor le is szoktam maradni a hírekből :-).

> mivel nem vagyunk amisok, a gyerekeim élete része lesz a képernyő, akkor tanuljak meg azt, hogy keveset és értelmes dolgokat fogyasztanak rajta. És tényleg, ne az legyen, hogy mindent tiltunk 100%-osan és pont ezért függenek majd rá, ha szabad a vásár.

Igen, ezen én is szoktam gondolkodni. Szép lassan el fogom kezdeni a számítógép bevezetését én is, de szigorú program szerint célszerűen úgy, hogy ne értelmetlen időpocsékolás legyen, hanem valami hasznosat csináljanak rajta. Vannak ötleteim, majd beszámolok róla, ha ott tartunk.

@csi szi: Teljesen egyetértek, izgalmas lesz az elkövetkező fél évszázad.

GABOR2 2020.07.30. 18:53:11

@KalmanBlog: A videó játék és hírnézegetés ha egyszer boldogságot ad miért lenne olyan dolog ami ellen küzdeni kell? Jó, oké ha addig vagy egy helyben, hogy vérrög lesz a lábadban az más. De amúgy boldogság források amik kellenek. Bár ami a híreket illeti nálam inkább bosszúságforrás és annyira már nem vagyok rákattanva, mint korábban.

Amúgy nyilván... hogy mondjam egy tökéletes világban nem lenne szükség pótszerekre. Mert ezek azok.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:28:35

@Lorrh: Nem lett, FAM szokott eltűnni időnként egy-egy hétre.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:30:55

@KalmanBlog: A FiDeSz meglovagolja a BLM és Antifa jelenséget választási célzattal, mint ahogy maga a jelenség is (de talán még a Covid-19 is) értelmezhetetlen lenne a közelgő novemberi választások nélkül.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:37:26

@Frederick2: Pár nap és visszajön, akkor linkelhető lesz. Ha elfogadjuk, hogy FAM balról súrolja a centrumot, a haverjai pedig tőle balabbra állnak, vehetjük ezt a finomkodó alámondást afféle gesztusnak. Ebbe a csapdába nagyon sokan beleesnek, hogy gesztusokat tesznek balra, próbálnak korrektek lenni, a kritikába önkritikát is csempésznek - hogy lásd, én is egyszerű föld halandó vagyok ám! -
...
és hálából felfalják őket a tökéletesek.
Félreértés ne essék, FAM ugyanezt műveli, lánc a dolog és néha körkörös.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:38:46

@Frederick2: Kifelé legalábbis nem fogják tudni lemostni, egymás között majd azért megerősödik a hit és a tisztaság.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:42:30

@Gazellla: Én ki sem tudok mozdulni fél óránál hosszabb útra úgy, hogy könyvet vagy ojságot ne vinnék magammal. Okostelefon van ugyan, de annyira nem okos és szerény, mint én; zsebben pihen vagy a könyvbarikádon, és szekunder szégyenérzetem van, ha valaki elkezdi nyomkodni. Átveszi az agyfunkcióikat, eggyé válnak a készülékkel.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 19:45:16

@GABOR2: Nem kell küzdeni ellene, csak minden tevékenység, amitől az ember boldog lesz, ópiátokat szabadít fel az agyban, amikre olyan gyönyörűen rá lehet függeni, mint a sicc.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.30. 20:13:49

@don Fefinho: Akkor ha az ember közvetlenül viszi be az ópiátokat, azt jelenti, hogy onnantól kezdve már nem függ semmitől, hiszen nincs ópiátfelszabadító tevékenységre szüksége? :-)

Frederick2 2020.07.30. 20:56:22

@don Fefinho: Mocskos FIDESZ! Mocskos MSZP! Mocskos DK! Mocskos LMP! Mocskos MOMENTUM! Mocskos PM! Mocskos EGYÜTT! Mocskos LIBERÁLISOK PÁRTJA! Mocskos JOBBIK! Mocskos MIHAZÁNK! Mocskos MUNKÁSPÁRT! Mocskos KDNP! Mocskos KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT!

(Kihagytam valakit?)

Mocskos politikai elit!

A POLITIKUSOK egy külön kaszt. Egy olyan kaszt, amely élősködik a társadalmon, a nemzeten, a népen. Ha CsiSzi-sen akarok fogalmazni: tisztára zsidók!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:07:18

@Sipi81: Nem igazán értem, mire akarsz ezzel kilyukadni. Teljesen mindegy, hogy bevitt vagy házilag termelt, ha ráfüggsz.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:08:57

@Frederick2: Valahogy tragikus is ez, hogy olyanok kerülnek csak a hatalom közelébe, akik mindennél jobban kényszeresen vágynak rá, mondhatni úgy is, hogy a hatalom önnön természete szerint pszichopatákat kontraszelektál magának. Meg vagyunk lőve.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2020.07.30. 21:09:16

@don Fefinho: Bocs, csak humorizálni próbáltam, ezek szerint nem sikerült.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.30. 21:16:16

@Sipi81: Hát, ezen már csak a máktea segíthet. :(

2020.07.31. 13:51:51

@GABOR2: Az a baj, hogy instant dopamint szabadít fel az agyban egy új hír, komment vagy üzenet, és ez egy ördögi kör, hogy minél több dopaminlöket ér egy nap, annál többre vágysz. Ezért lesz az, hogy az ember kényszeresen nézegeti, jött-e új email vagy akármi, mert vágyik a dopaminra, ami ilyenkor felszabadul az agyában. Tulajdonképpen az egyetlen megoldás, hogy korlátozod magad és leszoktatod az agyadat arról, hogy egész nap folyamatosan kapja a kis instant dopaminlöketecskéket. Instant alatt azt értem, hogy nem igazán kell megdolgozni érte (pl. lefotózza magát egy jó nő és kapja a like-okat, kommenteket rögtön tucatjával).

2020.07.31. 14:03:55

@KalmanBlog: Köszi szépen, érdeklődéssel olvasom majd a beszámolót!

Jó a figyelemelterelés, csak mivel? :/ Nálunk még működik, de a jól írták fentebb, hogy a mai ifjúság nem olvas már. Sport? Talán az megy, a közben nem lehet telefonozni. Mondjuk láttam pár éve a metróban egy reklámot, hogy egy fiú edzés után posztolt magáról, és a felirat: „Ha nem osztod meg, meg se történt". És tényleg már abban se lehet bízni, hogy elmennek találkozni egymással, mert a telefonjukat nyomkodják közben. :-( Vajon mennyire vagyunk a Mátrix világától és hány fiatalt zavarna, ha úgy élnének, hogy 0-24 rá vannak kötve egy számítógépre és a virtuális valóságban léteznek? Ok, a Mátrixban nem tudják, hogy ez a helyzet, de még rosszabb talán, hogy úgy élnének sokan így boldogan, hogy nagyon is tudják, hogy az nem a valóság.

2020.07.31. 14:07:41

@don Fefinho: Ez volt nálam is, mikor először lett okostelefonom, hogy szégyelltem volna az otthonomon kívül elővenni és belemerülni. Aztán megszoktam, mert sokat olvasok rajta. Szóval mikor zombinak nézek ki egy váróban, igazából könyvet olvasok. :-D Lehet, legközelebb könyvet kéne vinnem, hogy feltűnően lázadjak a modern világ ellen...? Valami legalább 80 éveset. Aztán nem posztolni a neten, hogy mekkorát lázadam. Hm.

GABOR2 2020.07.31. 16:29:08

Epstein akták lettek nyilvánosak. Trump örülhet, Clintonék nem...

GABOR2 2020.07.31. 17:55:39

Aki kirúgta az Indexes főszerkesztőt az LMP-s volt:

"Bodolai már nem tagja az LMP-nek"

hvg.hu/itthon/20200731_bodolai_laszlo_lmp_kilepes_nemzeti_valasztasi_bizottsag_index

Mégis Nyugatnak úgy van eladva, hogy Orbán tette...

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.07.31. 18:02:52

@Gazellla: Igen, nagy szerencse, hogy az okostelefon megnyitja a PDF-et, de még az se ugyanaz, mint a könyv. Lehet lázadásból is csinálni, de ez a helyzet iróniája is egyben, hogy ma ez megy lázadásszámba.

rgs 2020.07.31. 19:45:25

@Gazellla: én informatikusként nem tudom megúszni az okostelót (nem a fbook/cset/tiktöki és a többi miatt, hanem pl. barcode reader app vagy az online cpp/java ésatöbbi keresések). Ami fontosabb az a sokadik kindle olvasó: ott a táskámban a komplett Dosztojevszkij (csak otthon kanapén fekve jó olvasni), meg kb. 600 sci-fi, dokumentumregény, történelmi olvasmány. Egy kisebb könyvtár. Csak nekem.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 00:32:37

@Gazellla: Anno amikor még CNC-ztem, egy pár éjszakai műszakot kibekkeltem telefonon olvasva mérések és szerszámcserék között. Könyvet már csak azért se vittem volna be, mert szétbarmolta volna az olajpára. Erre jó, meg éjszakai buszozáson kb., de minden másra ott a könyv. Villanykönyvtár az asztali gépen van inkább, de ott is kajánul kacsintgat - még a szeme sem áll jól - Jeff Bezos, hogy inkább rendeld meg öcsémcsávó.

Deansdale 2020.08.01. 08:48:57

@Gazellla: @don Fefinho: Manapság azt sem árt megfontolni, hogy kultúrmarxista cégeknek ne adjunk pénzt, ez egy plusz érv a letöltés mellett. Fura utat jártam be ebből a szempontból, diákként rákényszerültem a letöltögetésre, dolgozó emberként szép lassan átszoktattam magam a vásárlásra, most meg politikai okokból visszatérek a kalózkodáshoz.

GABOR2 2020.08.01. 12:13:55

A "kultúrmarxista cégek" kapják a pénzt a Fed-től millárdszámra. A "mentőpénz" olyan cégnek is ment mint pl. az Apple... Valahogy úgy gondolták, hogy őket is meg kell menteni.

ujtechkor.blog.hu/2020/07/06/nos_a_fed_megint_azokat_menti_meg_akik_nem_szorulnak_ra_es_maris_benne_van_a_top_5_etf_kotveny_tulaj

aldum · http://aldum.pw 2020.08.01. 13:34:54

@don Fefinho:
>olyanok kerülnek csak a hatalom közelébe, akik mindennél jobban kényszeresen vágynak rá, mondhatni úgy is, hogy a hatalom önnön természete szerint pszichopatákat kontraszelektál magának.

Ezert nem jo a demokracia, minden ellenkezo hiresztelessel ellentetben.

Borathan 2020.08.01. 13:59:16

@don Fefinho: hát, ha én vagyok a diktátor, az biztos jobb

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 14:30:38

@Borathan: A nép diktatórikusan szavaz, de én majd demokratikusan diktálok!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.01. 15:27:38

@Borathan: De viccet félretéve, inkább egy stabil monarchia, mint négyévente lefejezett tyúkként futkározni körbe a baromfiudvarban.

GABOR2 2020.08.01. 19:19:46

A békés és végtelenül toleráns progresszív tüntetők, akik pl. a muzulmánokat is nagyon szeretik elkezdtek könyveket égetni, köztük Bibliákat is... Hmmmm milyen időkre szokta ez emlékeztetni őket általában?

"WATCH: Protesters Burn Bibles In Portland, Rip Protective Boarding Off Buildings"

www.dailywire.com/news/watch-protesters-burn-bibles-in-portland-rip-protective-boarding-off-buildings

GABOR2 2020.08.01. 19:20:50

@don Fefinho: Az emberek minden rendszerben tudnak szívni. Lehetnek jó királyok, de aztán jönnek rosszak, sőt akár elmebetegek is.

Minden azon múlik, hogy milyen emberek irányítanak...

Wildhunt 2020.08.01. 21:42:02

@GABOR2: www.youtube.com/watch?v=1xO723gH7Go
Vélemény? Eddig ez egy értelmes embernek tűnt, szóval kicsit nem értem.

Wildhunt 2020.08.02. 09:41:52

@don Fefinho: EZ. Hogy tulajdonképpen teljesen logikusnak tűnik.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.02. 09:54:46

@Wildhunt: Igen, elég ijesztő. De sok alusapka összeér benne teljesen nyíltan.

GABOR2 2020.08.02. 11:56:40

Két éve a Patreon úgy döntött, hogy törvény vagy szabálysértés nélkül is bannolja a jobboldaliakat.

Most a bíróság ellene döntött és a Patreon teljes megsemmisülése is ott van a lehetőségek között, mert olyan sok kártérítést kéne fizetnie majd. Volt egy per, amit elveszített és most többen akiket bannoltak látva a sikeres pert ők is perelnek.

"Court’s final ruling against Patreon opens legal avenue to defend against deplatforming"

reclaimthenet.org/final-ruling-patreon-owen-benjamin-injunction-denied/

GABOR2 2020.08.02. 11:57:01

@Wildhunt: Majd később megnézem...

Deansdale 2020.08.02. 12:39:57

@Wildhunt: @don Fefinho: 90%-ban egyetértek azzal amit mond, csak szerintem a célok között nem szerepel az államadósságok csökkentése, azon ugyanis az elit semmit nem nyerne.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2020.08.02. 12:52:47

@Deansdale: Viszont ha megnézed a többi célt, ami mind szabadságvesztéssel és életszínvonal-zuhanással jár, az államadósságok törlesztése tökéletesen beleillik ebbe a képbe. Gondoljunk csak Ceaușescu-ra, aki törlesztette a hiteleket, a nép meg nem tudta, mi az a rántotthús. A hiteltörlesztés kiváló ürügy megszorításokra és kiadáscsökkentésre. Majd vesznek fel helyette másikat.

GABOR2 2020.08.02. 13:04:19

@Deansdale: Az államadósságok csökkentése majd akkor kell, amikor a nagy országokban kb. mindent megfolytana már önmagában csak a kamatfizetés. Viszont pl. az USA-nak kb. nulla százalék kamattal adnak hitelt... Ezért is van hogy Trump mérges már csak 0,25% emelésre is, mert akkora adósságnál ami nekik van már az is brutális sok pénzt jelent, plusz a belső gazdaság is úgy tűnik nagyon nehezen viselné.

Wildhunt 2020.08.02. 13:56:36

@don Fefinho: Én is így gomdolom. Attól kezdve, hogy nins középosztály, az államadósság máe nem üzlet.

Wildhunt 2020.08.02. 15:20:24

@Gazellla: Érdekes az új cikked. Az írásaidból látszik hogy miért ál-katolikus pld. szemlélek blog.

GABOR2 2020.08.02. 16:15:55

Azt tudjátok, hogy Romániában naponta több mint ezerrel nől a koronavírusosok száma?

www.portfolio.hu/gazdasag/20200802/ismet-1100-nal-tobb-uj-fertozottet-azonositottak-a-szomszedban-443352

Tegnap viszont azt mesélte egy ismerősöm, aki beszélt székely ismerőseivel, hogy ez így kamu, hanem a cigányok vallják magukat annak, mert ott pénzt kap aki fertőzöt...

Ti erről hallotatok?

Wildhunt 2020.08.02. 22:57:33

@GABOR2: Olyat hallottam, hogy a költségvetés elkülönített egy csomó pénzt a koronavírusosok kezelésére, amit a kórházak lehívhatnak. Ez pótlékokat meg mittudoménmit jelent azoknak az osztályoknak, akik a fertőzötteket kezelik. Nomost ha nincs fertőzött: ajánlanak pld. 50-100 EUR-nyi összeget valakinek aki ezért koronavírusos lesz hogy a kezelésre fordítandó x1000 EUR-t le lehessen hívni.

GABOR2 2020.08.03. 00:38:51

@Wildhunt: Erről lehet szó, mert fura volna, hogy csak a románoknak adna pénzt az EU.

Deansdale 2020.08.03. 07:09:37

@Gazellla:

A cikkből: "A riport szerint a liberális "ökopárt" "szinte végtelen számú tanácsadói megbízásának összértéke meghaladta a 87 millió forintot". A 168 Óra szerint a "Lehet Más a Politika" (LMP) mindössze hatfős parlamenti frakciója ezzel több közpénzt költött magára tavaly, mint pl. a 17 főből álló kereszténydemokrata frakció."

...de nyilván a fityisz korrupt, az ellenzék meg nem.

Wildhunt 2020.08.03. 09:11:53

@Deansdale: jó de ez már 2 éve volt, meddig lehet elmútnyócévezni, azóta tutibecsszóra nincs ilyen, meg Mészáros sokkal több csilliárddal zsírosítja tiborczot hogy lebonthassák a jogállamot az EU-tól lopott GDP-ből, ami nincs is. Kihagytam volna valamit?

Deansdale 2020.08.03. 16:25:53

@Wildhunt: Tökéletes összefoglaló volt :)
süti beállítások módosítása