HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Sztrájk

2021.11.22. 18:32 Deansdale

Eljutott hozzám a hír, hogy pár pedagógus megunta a szakszervezetek töketlenségét, ezért szeretnének saját erőből sztrájkot szervezni a kényszeroltás ellen. Abszolút egyetértek ezzel a kezdeményezéssel, és teljes mértékben támogatom is - ez a cikk ezért íródik.

Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy ameddig hátrálunk, addig a kormány nyomulni fog. Nem lesz olyan, hogy önként abbahagyják a szigorításokat. Persze lehet átmeneti enyhülés jövő tavasszal, ahogy idén tavasszal is volt, de azt követni fogja jövő ősszel a még erősebb szigorítás, ahogy épp most is láthatjuk. Az EÜ-ben már kötelező a 3. adag vakcina, előbb-utóbb az oktatásban is az lesz, és záros határidőn belül követik majd az osztrák példát is, vagyis mindenkit rányomorítanak az oltakozásra. S csak hogy igazán vicces legyen a dolog, mellette teljes mellszélességben menni fog a maszkviselés, távolságtartás, rendezvények tiltása, és minden más is, mert - csodák csodája - az oltástól sosem fog eltűnni az influenza, pardon, a covid. Gibraltáron 100% oltottság mellett is terjed a kór, és ez lesz mindenhol máshol is a világon. Aztán amennyit a korlátozásokból engednek tavasszal, kétszer annyit szigorítanak ősszel, ad infinitum. A végkifejlet is teljesen nyilvánvaló: mindenkinek örök életére kötelező félévente ismétlőzni, mert bár a járványt ez sosem fogja megszüntetni, de a politikai gerinctelenséget sem...

Ez lesz, ha hagyjuk, hogy a választott képviselőink szabadon garázdálkodjanak a sorsunkkal.

Minél hamarabb és minél erősebb ellenállást kell kifejteni, mert minden egyes oltakozóval csökken a táborunk, az övék pedig erősödik. Ma még ~4 millió oltatlannal gyerekjáték lenne elfújni a covidfasizmust, csak az kellene, hogy ennek a nem kevés embernek csupán a 10%-a ne legyen teszetosza puhapöcs, hanem legalább egy sztrájk erejéig merjen a kormány szemébe nézni. Ha elegen vagyunk még csak ki sem rúghatnak a sztrájkolás miatt, szóval vesztenivalónk nem nagyon van - csakhát ezt meg is kellene érteni annak a sok rettegőnek, aki most még otthon lapít és várja, hogy hátha a Jóisten valami csodával megmenti őt. Amíg nem fogunk össze és nem egyenesítjük ki a gerincünket, addig bármit megtehetnek velünk, és meg is fogják tenni, erre bárki mérget vehet.

Tehát december 1-3., szerdától péntekig, felebarátaim, munkamegtagadás lesz.

Az lenne az ideális, ha mindenki beszállna, a pékektől az állatkerti gondozókon át a patkolókovácsokig, de nem vagyok indokolatlanul hurráoptimista, ezért azzal is megelégednék, ha csak azok tüntetnének, akiknél kötelezővé tették az oltást, elbocsátás (illetve fizetetlen szabadság) terhe mellett. Sztrájkoljon az EÜ, az oktatás, a rendvédelem, stb. És nem csak az oltatlanok, de az oltottak közül is mindenki, akiben még él a lelkiismeret szikrája, és hajlandó kiállni a kollégái mellett ebben az ügyben. Vannak sokan, akik bizonyos kényszerek hatására már felvették az oltást - most ezek is tiltakozhatnak.

Nincs hová hátrálnunk, már így is a falhoz vagyunk szorítva. Ha most nem állítjuk meg a vakcinácikat, legközelebbre már még kevesebben leszünk és még kevesebb esélyünk lesz. Igazság szerint már akkor lépni kellett volna, mikor legelőször kötelezték az EÜ-ben dolgozókat, és szomorú hogy akkor elmulasztottuk a reagálást, de azon már kár keseregni. Itt az utolsó lehetőség a szabadságunk megmentésére - ha most nincs elég vér a pucánkban ellenállni a zsarnokságnak, akkor csak magunkat okolhatjuk amikor szép lassan bedarálnak mindannyiunkat.

Remélem minél több országos szintű szervezet mellénk áll ezügyben - úgy tudom a Mi Hazánkkal már történt próbálkozás a kapcsolatfelvételre. A szakszervezetek átmenetileg félretehetnék az impotens feszengést, és egyszerűen csak kihirdethetnék, hogy sztrájk van és kész, akkor is ha ez a kormánynak nem tetszik, urambocsá' nem adja rá áldását. De jöjjön a Normális Élet Pártja is, meg felőlem bárki, csak kezdődjön el minél hamarabb a szervezkedés és az ellenállás, mert a tétlenség a körmünkre ég.

December elsején ne menjünk dolgozni, se a tűzoltók, se a tanárok, se az ápolók, aztán kiderül hogy meddig hajlandó elmenni a kormány a fasizmusával.

43 komment

Címkék: politika szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frederick2 2021.11.22. 20:58:43

Ma rákapcsoltam a HírTV-re. A betelefonálós műsorban a betelefonáló fideszes hülyepicsa azt találta mondani, hogy azok mennek ki tüntetni a kötelező oltás ellen, akik támogatják a gyerekek nemátalakító műtétjét. A műsorvezető fasz buzgón bologatott.

Micsoda aljas csúsztatás! De jellemző a fideszes médiára!

békaapu 2021.11.22. 21:03:00

December 01 - 03.

hm
Továbbsúgom.

eloi 2021.11.23. 00:17:07

Hogy lehetnek értelmiségiek ilyen értelmetlenek? :-(
És csodálkozunk, hogy a fél ország hülye.

VT 135 2021.11.23. 09:12:26

Úgy látom, valamiért nem linkelődik a jobb oldali hsz-listában a tankos képes hozzászólásom, ezért ide is bemásolom, a könnyebb kereshetőség végett:

A kép tényleg kiváló szimbólum. Bemutatja mekkora eséllyel szál szembe egy ember, egyedül a rendszerrel és mik lesznek a következményei...
Lehet hősnek lenni, csak a hősök sorsa a halál.

Napjaink válsága nem környezeti, vagy ideológiai, netalán gazdasági: társadalmi, azaz szellemi, azaz lelki. Ami bent, az kint. Napjaink, korunk, korszakunk válsága - azaz lehetősége a változásra, mert az Élet: változás -, hogy elvesztettük egymással a kapcsolatot. Elfelejtettük, hogy mindannyian egy hatalmas óceán cseppjei vagyunk.

Elfelejtettük, hogy mindannyian egy láthatatlan, fényszálból összeálló hálózat tagjai vagyunk (lásd. agyi idegpályák). Együtt-működve boldogok vagyunk. Egyedül boldogtalanok, elveszettek. Ezt nem csak én mondom, minden tudományos kutatás igazolja.

A vírus kapcsán ez ismét csak tökéletesen látszik.
A többség még mindig képtelen felismerni azt az alapszabályt, hogy
A., a rendszert nem lehet megreformálni.
B., A rendszer üzemeltetői (média, hatalom) nem fogják, nem képesek megreformálni a rendszert.
C., A régi világ mintázatai nem működnek. Csak új mintázatok mentén (természetesen a régi, működőket beépítve) tudunk egy új világot felépíteni, emberiségként szellemi osztályt lépve továbblépni a kőkorszakban rekedt világszemléletünkből.
Ennyit a tüntetésekről.

A kulcs az együttműködés alapvető szükségességének felismerése, majd megtanulása és alkalmazása. Egyik lépés sem kihagyható. Nehéz, de nem kihagyható. Tanulni kell, mert egy totális individualista világkorszakból nem tudunk varázsütésre egy közösségi világszemléletbe átpattanni.

Nézzük mindezt a vírus banzáj kapcsán!
- Ha képesek vagyunk az együttműködésre, akkor nem tudnak megzsarolni a kötelező oltással, mert az adott munkahely mikroközösségében, ha azt mondja a dolgozók akár csak 30%-a, hogy akkor szevasz, holnaptól nem dolgozom, akkor összeomlik az adott mikro-munkahely, ha pedig ezt sok helyen megteszik, akkor az egész rendszer. Hiszen a rendszer annyira pattanásig ki van hegyezve kapacitások témájában, hogy még egy minimális kiesést sem képes elviselni a működésében. Ne felejtsük el azt sem, hogy nagyon sokan kényszerűségből oltottak, tehát ez a 30% akár magasabb is lehet(ett) volna.

- Olyan ez, mint a cigányprobléma egy átlagos faluban: a cigányok hordába verődbe erőt képviselnek - de csak az egyedüli emberekkel szemben. Ha a falu egy része már képes lenne az összefogásra, együttműködésbe, már visszapattannának ettől az erőtől. De egyelőre még nem vagyunk képesek...

- Egy sztrájk is csak akkor lehet működőképes, ha az adott mikro-munkahelyen az emberek együtt tudnak egymással működni, szóba állnak egymással, mert akkor nem lehet őket kirúgással megfélemlíteni.

Ez sajnos félelem kérdése is: az emberek többsége, jelentős része a félelem mentén vegetál - különösen a diktatúrában felnőtt idősebb generáció, nem véletlen, hogy őket mennyivel könnyebb a félelem mentén manipulálni -, így máris képtelen bármit is lépni.

- Talán lassan minden gondolkodó, nem a félelem mentén élő ember megérti, hogy nekünk NEM AZ A DOLGUNK, hogy az alacsonyabb tudatossági-energiaszinten lévő embertársainkat meggyőzük. Ők meggyőzhetetlenek. És ez csak szellemi maszturbáció, pótcselekvés, halogatás a saját tehetetlenségünk, gyávaságunk, kishitűségünk leplezése, hogy "én azért nem lépek (csak pofázok), mert amíg ők nem lépnek, addig én sem tudok"...

- Nekünk egymást kell megtalálnunk, megtanulnunk együttműködni, a konfliktusainkat szeretettel, tisztelettel elrendezni és nem elkerülni és ezzel olyan példát mutatni, amely egy új, élhető társadalom és világ példáját, mintáját tudja mutatni a többieknek is - amelyet már könnyebben tudnak ők is követni.

VT 135 2021.11.23. 09:12:31

Még folytatva azt, hogy mi lehet a megoldás.
Egyelőre talán még megvannak azok a netes csatornák, amelyek lehetővé teszik, hogy megtaláljuk egymást fizikailag is. Ez a kulcs. Virtualitásban nem lehet megváltoztatni a fizikai világot...

Mivel felteszem, az oltatlanok átszövik a társadalom minden rétegét, ezért talán el lehetne kezdeni kiépíteni egy párhuzamos társadalmat. Persze ehhez meg kéne tanulni az együttműködést!!! Mert ha nincsen külső, kényszerítőn erő, ami jelenleg a hatalom és a félelem (vírustól függetlenül, pre-covid előtt is!), akkor ezt semmi sem fogja összetartani.

Ha viszont megvan egy erős, összetartó, egymás tagjait nem cserben hagyó makro-közösség, akkor ott a mai, működési válsággal küszködő rendszer (...amely ezt érzékeli, ezért keresi a megoldást, a globális diktatúra képében) lepattan. Ha emberi struktúrák, szervezetek sora nem tartja be a rá erőszakolt szabályokat, hanem szépen felmutatja a középső ujját, akkor annak lesz eredménye.
Kiből áll a rendszer? Ki a rendszer végrehajtói? Katonák, rendőrök, irodisták. Ugyanolyan emberek, mint mi. Nyilván vannak köztük is szép számmal alacsony energiaszinten tengődők is, ez nem kérdés. De csak ilyenek lennének? Kétlem. De ahhoz, hogy átálljanak, nem elég egy tüntizés. Ahhoz azt kell lássák, hogy van hova átállni. Van működőképes rendszer, amelynek a tagjai lehetnek. Nem pedig a káosz. Szerintem egy rendvédelmit jobban rettent a káosz, a rendszer teljes hiánya, mint egy rosszul működő, vagy diktatórikus rendszer.

(Amúgy jól látszik, hogy akiknek korábban is megvoltak még a tökei - BKV-sok, MÁV-osok, lásd a korábbi BKV-, és MÁV sztrájkokat - most sem hagyják magukat kötelező oltással csesztetni. Persze hosszú távon a megfélemlítés, szalámi technika azért sikeres lehet.)

VT 135 2021.11.23. 09:16:33

@Frederick2:
Az ilyesmi jó, mert talán egyre többen ébrednek fel arra, hogy nincsenek "oldalak": csak józan ész vs. fanatikus, vallási szintű valóságtagadás van.

Idemásolom a fb hozzászólásomat is, ha ma már ilyen szófosásom van. ;)

Őszintén szólva tényleg csak két út van: vagy valaki hisz az új világvallásban és emiatt szögre akasztja az agyát, hiszen nem kell gondolkodni, csak követni kell, amit mondanak a Hangok. Teljesen függetlenül attól, h amit mondanak a józan paraszti ész, elemi logika minden elemének ellentmond. (Meg egyre gyakrabban önmagának is, vagy annak, amit pár hete, pár hónapja mondott....) Hiszen a vallásban dogmák vannak, azt nem vitatjuk, nem kérdőjelezzük meg, mert akkor eretnekké válunk és máglyán végezzük...

Vagy elkezd gondolkozni - akár oltott, akár nem - és elkezdi észrevenni azt, h itt valami nagyon nem stimmel... Illetve mindig elmondom, h vajon az a világpolitikai "elit" és mainstream média, amely 7/24-ben hazudik és manipulál, most hirtelen miért változott volna meg? Miért nézné a mi érdekünket is és nem csak még több hatalmat és pénzt akarna? Esetleg elgondolkozni azon, h a gyógyszeriparnak van már a legnagyobb hatalma (régen leelőzte a fegyveripart) és vajon biztos, h azt nem használja fel önös céljaira?

Frederick2 2021.11.23. 10:04:45

@VT 135: Én egyre inkább úgy érzem, az egész parlamentáris demokrácia nem képviseli az emberek érdekeit. Teljesen felesleges bármelyik pártra is belevetni a bizalmat.

Múltkor éppenséggel dicsértem a Mi Hazánkat. Vannak erényei. Pl. hogy szembemegy mindkét kurzussal. Jelenleg megfogalmazza az emberek szabadságvágyát. A totális kontrollal való szembemenést. Ezek jó dolgok.

Ugyanakkor... A gondom az, hogy bizonyos tekintetben ők sem tűnnek jobbnak.

Múltkor felmentem a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Szent Korona Rádió honlapjára. Ezek Toroczkai-hoz köthető szervezetek és platformok. Fasiszta szerzőket ajánlanak olvasásra a fiatalságnak. Codrenaut, Evolát, egyéb elmebetegeket. Emellett ezen oldalon is megjelentek azok a típusú személyek, akiket te egyszer úgy neveztél egy kommentben, hogy "saját egójukba ragadt seggfejek". Akik bárkit lenéznek, akik nem értenek velük egyet. És nyomatják a fasiszta doktrinát.

Amivel a következő a problémám:

1, Ahogy már Dean számos alkalommal kifejtette: a fasizmus és a nemzetiszocializmus szélsőbalos ideológiák. Aki ezt nem akarja felfogni, azzal nincs mit tenni. Sajnos.

2, A fasizmus ugyanolyan társadalmat kontroll alatt tartó rendszer, mint a kommunizmus, az iszlamizmus és a neoliberalizmus. Totalitarizmus - ezáltal elvetendő.

3, A fasizmus már egyszer ki lett próbálva. Elbukott. Nem kellene megint kísérletezni. Majd most jobb lesz... Persze! :P

(Meg vannak személyes élményeim is ebben a szubkultban. De ezeket most mellőzöm.)

Nekem a Toroczkai körül kialakuló "nemzeti radikalizmus", a Mi Hazánkkal, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, a KurucInfo-val és a Szent Korona Rádióval is egy törzs. Törzsi logikát alkalmaz a társadalomra. Csakhogy a társadalom, a nemzet nem törzs. Emellett úgy érzem (nem is kicsit), hogy Toroczkai és a haverjai sem akarnak márt, mint hatalmat a társadalom felett. Uralkodni ugyanis jó! Kibaszott jó érzés parancsolni egy egész társadalomnak!

Nem, nem hiszem, hogy a harmadik politikai törzs különb. Tartok tőle, hogy ugyanolyan, mint a másik kettő. Csak kevesebb a lehetősége.

A probléma az, hogy maga a parlamentáris demokratikus rendszer idegenedett el a társadalomtól. Itt minden politikai formációval, legyen az párt, mozgalom és civil szervezet, probléma van.

Nem lehet hanyagolni a politika területét - mondom ezt úgy, hogy teljesen apolitikussá váltam mostanra. Ugyanakkor úgy vélem, a társadalmi paradigmaváltás független ettől a velejéig romlott politikától.

(folyt. köv.)

Frederick2 2021.11.23. 10:55:13

@VT 135:

„Olyan ez, mint a cigányprobléma egy átlagos faluban: a cigányok hordába verődbe erőt képviselnek - de csak az egyedüli emberekkel szemben. Ha a falu egy része már képes lenne az összefogásra, együttműködésbe, már visszapattannának ettől az erőtől. De egyelőre még nem vagyunk képesek…”

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Az etnikailag szervezett cigány maffiákat egyrészt támogatja a politika mindkét oldalról (vagyis élvezik a támogatást mind a Balliberális Network, mind a Nersevik Network részéről). Másrészt a korrupt balliberális jogvédő scéna is sietne a segítségükre. Menne Gulyás Marci a sleppjével cigányokat menteni a „fasiszta terror”-tól! Még az a szerencse, hogy itt nincsenek Antifák, hogy beleverjenek a talajba!

Egyébként teljesen egyetértek, amit mondasz. Szükséges, hogy legyen a társadalomban szolidaritás. És ami még fontos: nem szabad, hogy a három politikai törzs közül (balliberális, nersevik, „nemzeti radikális”) bármelyik is dominánsan interpretálja ezt a társadalmi szolidaritást. Lényeges, hogy alulról, önmagától alakuljon ki az új magyar közösség, ne pedig fölülről, egy politikai törzs által. A politikai törzsek alkalmazkodjanak a szolidáris társadalomhoz – ha pedig képtelenek, szűnjenek meg!

Bankvezér_ 2021.11.23. 13:11:30

@Frederick2: "Szükséges, hogy legyen a társadalomban szolidaritás"
Bizony! Szükséges lenne. Ettől lenne társadalom.
Magyarország ma nagyon nem ilyen. És ha megnézed a történelmünket, különösen a 20.századot, akkor nem is kell már többet beszélni.

VT 135 2021.11.23. 13:25:36

@Frederick2:
"Én egyre inkább úgy érzem, az egész parlamentáris demokrácia nem képviseli az emberek érdekeit"

Teljesen jól látod. Teljesen abszurd azt várni, hogy a rendszer működtetői megreformálják a (világ)rendszert, amely egyébként is megreformálhatatlan, újat kell építenünk, új mintázatok mentén.

De ha már Toroczkai. Régen nagyon tiszteltem. Polgármesterként látszólag jó dolgokat csinált, de nem tudom megítélni, mert nem élek Ásotthalmon.

A Jobbik 2.0, akarom mondani Mi Hazánk viszont teljes elmebaj / nem érti a rendszer működését / egóhízlalda.
Megy neki ugyanannak a betonfalnak, ami miatt az lett a Jobbikból, ami. "Semmit nem tanultak, semmit nem felejtettek". Amikor meg aláírást gyűjtöttek az "autósok elleni háború" ellen Bp-en, akkor meg még az a minimális szimpátia is elszállt az irányukban. Idióták.

VT 135 2021.11.23. 13:31:56

@Frederick2:
Persze, ez a cigánykép csak egy példa volt, tudom, hogy ennél sokkal összetettebb a kérdés. Hozzáteszem, ettől függetlenül megkockáztatnám, hogy a kis falvakban, ahol messze a rendőr és szemtanú csak az, aki ott van, azért sok mindent le lehetne játszani... De ez most tényleg lényegtelen. Eleve a cigányokat arra nevelik, hogy folyamatosan mások áldozatának érezzék magukat, akik nem tudnak semmit tenni, csak elfogadni az adományokat. Hoppá, nem mindenki mást is efelé terelnek? Hmmm...

A szolidaritáshoz szükséges a bizalom. Jelenleg még a világátlagnál is kevésbé bízunk egymásban. Sőt, nagyjából ha három ember elkezd együtt dolgozni, abból előbb-utóbb kettő összeveszik. Tehát teljesen mindegy milyen csodás elméleteket, jövőképet, zászlókat gyártunk magunknak, amíg nem tanuljuk újra a közösségben együttműködést, addig esélytelen bármi.

Természetesen nincs jelenleg mindenki ezen a tudati szinten, hogy erre képes legyen! Nem is kell erőltetni. Nekünk egymást kell megtalálni és egymással megtanulni az együttműködést. Kurva nehéz feladat, de nincs más út, lelkesítsen minket az úttörők (nem azok!) hivatása! :)

Voltam nyáron egy közösségépítés-tanulás, gyakorlati táborban. Nagy tapasztalás és tanulás volt! Ha érdekel, majd igyekszem mesélni róla.

Frederick2 2021.11.23. 13:46:27

@VT 135:

"Voltam nyáron egy közösségépítés-tanulás, gyakorlati táborban. Nagy tapasztalás és tanulás volt! Ha érdekel, majd igyekszem mesélni róla."

Persze, mesélj majd róla! :)

Mia and Me 2021.11.23. 19:50:32

@VT 135: "kik nem tudnak semmit tenni, csak elfogadni az adományokat. Hoppá, nem mindenki mást is efelé terelnek?"

Igen, ez nekem is eszembe jutott már, hogy az alapjövedelmet sokan nem fogadták (volna) el, most viszont a virushiszti farvizén ez is látszik és lehetséges tervnek tűnik, hogy

egyrészt, aki behódol és 4 havonta oltakozik, az jó alattvaló, megfigyelhető, irányítható, ha úgy adódik lekapcsolható (nem a chip által hanem a 16 oltással)

őket "megvédik" majd olyan szempontból is, hogy ha nem lesz munka, kap alapjövedelmet, lényegében azért hogy létezik és nyomják belé az adagokat, kap annyi pénzt amiből elvan

egyéb világvége harangok megkongatása után (klimaharc, túl sok szén dioxidot lélegzünk ki, nagy az ökplábnyom stb.) ezeket a jó alattvalókat bármiben lehet majd korlátozni, hiszen ha nem fogadják el, akkor nincs alapmoney.

Mia and Me 2021.11.23. 19:54:18

@VT 135: "kiépíteni egy párhuzamos társadalmat"

lényegében az 1984-ben is a filmben csak pár másodperces rész, de a könyvben elég jó utalások vannak arra, hogy a párt ellenőrzésén kívül is vannak emberek, akik egy lenézett, társadalmon kívüli árnyékvilágban "élnek, dalolnak, szaporodnak,stb". A főhős Winston undorral de irigykedve is nézi őket, hiszen ugyan szerinte úgy élnek mint az állatok, de szabadok és a párt nem mászik be a fejükbe és az életükbe.

2021.11.23. 20:36:22

Vajon csak a szokásos technika vetik be, hogy picit lenyugodjunk, aztán jön az újabb keményítés mint eddig már kb 10x?

"Most úgy tűnik, már csak a természetes fertőződés állíthatja meg a vírust"
index.hu/belfold/2021/11/23/reprodukcios-rata-ferenci-tamas-termesztes-fertozodes-covid/

VT 135 2021.11.24. 10:00:18

@Frederick2:
Örömmel! Sajnos nekem is vannak még megfejlődendő gyengeségeim, pl. a szgép előtt elbaszott idő, mint pótcselekvés. Meg, h még mindig lélekromboló multis munkát végzek, ahelyett, h fejest ugorva az ismeretlenbe, ismét belevágnék a vidékre költözésbe. Emiatt nem igazán van energiám komolyabb írásokba belevágni - tartozom itt még a "Válságból továbbfejlődés megoldása" vendégcikkemmel is. De ami késik, az meg is érkezik!

VT 135 2021.11.24. 10:07:00

@Mia and Me:
Mondjuk nem vagyok benne, hogy működne. Gondoljunk bele, melyik diktatúra engedi meg a párhuzamos társadalmakat? Egyik sem.

De rövid távon látnám értelmét. Ugyanis én azt látom - persze lehet, hogy csak olyan körökben mozgok, vagy azt akarom látni, olyan szűrő van rajtam - hogy nagyon sok ember érzi, ez így nem mehet tovább, ennek a korszaknak, civilizációnak ebben a formában mindenképpen vége van.

A különbséget a megoldásokban látom: a világhatalmi elit és az emberek egy tekintélyes része a régi mintázatainkat követve egy félelem alapú megoldástól reméli a változást (fejlődésnek nem nevezném), lásd világdiktatúra. De sokan vannak, akik inkább a szeretet alapút választanák.
Csak az emberek többsége még nem látja az utóbbi megoldást, nem lát működő példákat, ezért tétlenül vár, esetleg tehetetlenségében dühöng, ahogy itt a fórumon is sokan.

Ha viszont azt látnák, hogy van működő új minta, akkor sokan követnék és végül a félelem-oldal tagjai is lassan, de egyre többen csatlakoznának. Mert a félelem-oldal örök szenvedés (EZ a pokol!) és bár sokan egészen sokáig képesek magukban elnyomni ezt - sajnos anyám is ezt az életet éli :( -, végül van egy pont, ahol már nem lehet. Vannak, akiknél ez a halál előtti időszak, de a többség szerintem még előtte megkapja az isteni kegyet a változásra.

VT 135 2021.11.24. 10:08:43

Szokták mondani, hogy mind a születés, mind a halál egy fájdalmas folyamat a következő állomáshoz.
Nos, most egyszerre vagyunk egy tízezer év körüli emberiségi korszak halálán és remélhetőleg hamarosan - vagy már folyamatban van? - egy új korszak születésében.

Frederick2 2021.11.24. 10:54:55

@Mia and Me: @VT 135:

"kik nem tudnak semmit tenni, csak elfogadni az adományokat. Hoppá, nem mindenki mást is efelé terelnek?"

Nem kell annyira előrohanni a FNA-ig. (Mondjuk az élő munkaerőt leváltani kívánó robotika ugyanúgy elő fogja hozni az FNA-kérdést, mint a COVID.)

Elég megnézni, miként működnek Erdélyben a székelyek. Mivel kell a FIDESZ-nek a szavazatuk, folyamatosan nyomják beléjük a pénzt. (Meg támogatják, kizárólag szavak szintjén, a székely autonómiát, amire semmi realitás nincs.) A székelyek pedig folyamatosan tartják a markukat, mint "jó hazafiak".

Frederick2 2021.11.24. 11:06:14

@VT 135:

"Sajnos nekem is vannak még megfejlődendő gyengeségeim, pl. a szgép előtt elbaszott idő, mint pótcselekvés."

Jaj, ne tudd meg, micsoda kemény küzdelmet vívok az internet-függőségemmel. Most azon dolgozom, hogy legalább otthon minimalizáljam a számítógép előtt töltött időt. Nekem a gyengém a Youtube - az pedig nagyon additív tud lenni. Amúgy nagyon fura, mert azok a youtuberek, akiket nézek, szintén internetfüggők. Érdekes...

"Meg, h még mindig lélekromboló multis munkát végzek, ahelyett, h fejest ugorva az ismeretlenbe, ismét belevágnék a vidékre költözésbe."

Én meg állami szférában húzom az igát. Szar. De mint írtam, szeretnék majd váltani.

"Emiatt nem igazán van energiám komolyabb írásokba belevágni"

Én most azért termeltem a blogomra. A szociálpszichológia mostanában eléggé a gyengém lett. (Éppen ezen a héten készülök összehozni egy esszét a munkaerő-piaccal kapcsolatban.) De a munka mellett nehéz időt szentelni az írásnak.

"Mondjuk nem vagyok benne, hogy működne. Gondoljunk bele, melyik diktatúra engedi meg a párhuzamos társadalmakat? Egyik sem."

Én azt mondom, egyfajta Menedékként funkcionáló kisközösségekre szükség lenne. Mint amit Böjte Csaba kiépített katolikus alapon Erdélyben. Mint amit Kassai Lajos hozott össze, a Kassai-völgy (bár, ami nálam zavaró, hogy eléggé üzleti modell az is). A Krisna-völgy. Hogy meddig maradnak fenn ezek? Szerintem jóval több ideig, mint a virtualitásban kialakuló pszeudo-közösségek.

JusztinaEufrozina 2021.11.24. 11:18:49

Ha nagy reset lenne és így-úgy magántulajdonokat vehetnek el (?), akkor mennyire lesz/lenne életképes bármiféle magántulajdonban a túlélésért vásárolt/vett/épített ház, kert, állatok, akár közösségben is?

VT 135 2021.11.24. 12:20:08

@Frederick2:
Mi az FNA? Univerzális alapjövedelem.
Ezen a területen egyetértek a bevezetésével. Persze nem a jelenlegi civilizációnkban, csak ha már sikerült szellemi osztályt lépnünk. Ha sikerült világszemléletet váltanunk, akkor már senki sem rohan a répa után, nem lehet azzal hülyíteni, hogy ha több kütyüje, cipője, pénze, hatalma lesz, akkor lesz majd boldog. Ha viszont azt csinálom, amit szeretek és jó vagyok benne, az társadalmi, közösségi haszonnal is jár, így tehát a boldogságom és a hasznosságom egy kézben jár.

Innentől kezdve nincs szükségem milliókra, milliárdokra. Ergo minden ember annyi pénzt kap, amiből tisztességesen megél - és nem kell költenie boldogság-pótlékokra, inger-pótlékokra. És ez nem kommunizmus, hiszen a kommunizmusban ugyanúgy van egy felső, gazdag, uralkodó réteg és a mintázatok teljesen ugyanazok, mint a kapitalizmusban. A különbség csak annyi, hogy más eszközökkel kényszerítik rá az embereket, hogy ne azt csinálják, amit szeretnének, hanem amelyen keresztül több pénzt és hatalmat tudnak biztosítani az uralkodó rétegnek.

Hogy a fenti jövőkép elképzelhetetlen? Miért? 200 éve még a repülés is elképzelhetetlen volt, 100 éve az internet. Valójában sokkal egyszerűbb a kérdés, mint gondolnánk. Félelem, vagy (ön)szeretet. Más út nincs: ugyanis a technológiáink már képesek arra, hogy elpusztítsuk magunkat, vagy akár az egész Földet is. Ideje lenne felnőnünk lelkiekben a technológiához.

VT 135 2021.11.24. 12:36:59

@Frederick2:
"Jaj, ne tudd meg, micsoda kemény küzdelmet vívok az internet-függőségemmel."

Tapasztaltam, hogy ez csak akkor aktív, ha nem csinálok semmi hasznosat és energiátlanná válok. És ez persze ördögi kör. Nálam is a youtube, Kína, 2. vh hadtörténet, aktuális woke-izmus, vasútmodellezés. Mellette a telex, index, mandiner, de őszintén szólva a politikai oldalak nézése az értelmetlen pótcselekvés csúcsa, ennél nincs lejjebb. És érzem is, hogy lecsökken az energiaszintem, ezeket a szarokat, meg a mandiner elmebeteg közönségét olvasva. Emellett ott van egy 2. vh-s, sakkhoz hasonló körökre osztott stratégiai játék, amelyben az elmém kiélheti mindazt, amit a hivatásomban megélhetnék... (de azt meg még nem találtam meg, csak sejtem)

De amikor vidéken voltam, emberek között, dolgoztam, egyáltalán nem hiányzott, nem volt bennem, h "Ó, vajon jött-e új mailem?" Hozzáteszem, nem kéne teljesen leállni, hiszen, ha tudjuk kontrollálni magunkat, akkor hasznos és szórakoztató közeg is tud lenni.

Végső soron úgyis a saját életünk rádiuszában tudunk változást hozni. A világmegváltás csak illúzió. Én egészen biztosan ki fogok költözni a városból - a vírusdiktatúra ezt csak erősíti -, remélhetőleg egy új típusú közösségi kezdeményezés tagjaként. Ha ez nincs, akkor egyedül, remélve, hogy érkezik hozzá női társ is. De ez végső soron feladása lenne annak a meglátásomnak, hogy mindannyiunk házi feladata újratanulni az egymással együttélést, együttműködést. Igaz, ezt lehet kisvárosban is, nem kell mindenkinek letakarodnia vidékre. De én le akarok menni, mert ott nem vagyok elvágva a természettől, az őselemektől.

Mia and Me 2021.11.24. 12:41:07

@JusztinaEufrozina: ilyenre gondolsz?

merce.hu/2021/11/18/cserelakas-felajanlasa-nelkul-sajatithat-ki-ezutan-az-allam/

Ez eddig is volt most kicsit módosítanak januártól. Mondjuk nem tudom hogy csak bérlakásról van-e szó ez alatt.

VT 135 2021.11.24. 12:41:12

@JusztinaEufrozina:

Semennyire. De ezek folyamatok, nem statikus, kész, monolitok. Ha egyre látványosabban látják az arra nyitott emberek, hogy a süllyedő hajóról át tudnak szállni tutajokra, amelyek idővel új hajóvá állnak össze, akkor nem fognak tovább evezni a süllyedő hajón.

A great reset világdiktatúra rendszere annak a rendszernek a folytatása, amelyben most élünk, amelyet szinte mindenki támogat aktívan, vagy passzívan. A rendszer belőlünk, mindannyiunkból áll. Ha az emberek elkezdenek kiáramolni, akkor a fogaskerekek nélküli rendszer végül egyre kevésbé lesz képes működtetni magát és végül leáll.

JusztinaEufrozina 2021.11.24. 15:10:25

@Mia and Me: nem :)
Hanem erre, most hirtelen ezt a cikket tudtam előszedni, de van több, ami erről szól.
blockchainter.hvgblog.hu/2021/03/19/nincs-maganelet-nincs-tulajdon-utopia-vagy-jovokep/

pld:
"A Világgazdasági Fórum egy promóciós videóban összefoglalja az előrejelzéseket a következő állításokban:

Az embereknek nem lesz magántulajdona. Az áruk vagy ingyenesek, vagy azokat az államtól kell kölcsönözni.
Az Egyesült Államok már nem lesz vezető szuperhatalom, hanem maroknyi ország fog dominálni.
Az emberi szerveket nem transzplantálják, hanem kinyomtatják (3D nyomtatás).
A húsfogyasztás minimálisra csökken.
Menekültek milliárdjai hatására az emberek tömeges elköltöztetése történik.
A szén-dioxid-kibocsátás korlátozása érdekében a globális árat túlzottan magas szinten fogják meghatározni.
Az emberek felkészülhetnek arra, hogy a Marsra mennek, és elkezdődhet egy idegen élet megtalálása.
A nyugati értékeket a töréspontig tesztelik."

JusztinaEufrozina 2021.11.24. 15:11:14

@VT 135: @JusztinaEufrozina: bocsánat, lemaradtál, de neked is akartam küldeni.

VT 135 2021.11.24. 16:43:34

@JusztinaEufrozina:
Köszi, hallottam, olvastam.

Megmondom őszintén, részemről nem látom értelmét a részleteken rágódni. Én az egészet, a rendszert, a folyamatokat, az okokat nézem.

Jelenlegi civilizációnk, kultúránk, társadalmunk "még többet" elvéből egyenesen következik, hogy a háttérhatalmi elit is még többet akar. Pénzt már nem, mert az már mind az övék, marad a hatalom, a kontroll. A másik ok, hogy ők is látják, hogy a rendszer ebben a formájában már nem nem működik, vagy legalábbis nem olyan hatékonyan, ahogyan működhetne - ezt, akinek van szeme, az élet minden területén láthatja.

Csak ők azt hiszik, a válasz erre nem egy magasabb szellemi szintre lépés, hanem az óvóbácsi-tanárbácsi szerep felvétele, akik vigyáznak a sok kis butusra. Akik meg már magasabb energia-szellemi-tudatossági szinten vannak, azokra ebben a képben nincsen szükség. De mint mondtam, ez a világdiktatúra akkor is csak egy utolsó előtti lépés lesz a haláltáncunkban, mielőtt kiírtjuk magunkat a Földről. Ha ezt az utat választjuk!

Én inkább a másik utat választanám. :)

Deansdale 2021.11.24. 17:01:39

...híreim szerint 99% hogy nem lesz semmi a sztrájkból, a szakszervezetek leszarták az egészet, a Mi Hazánk meg úgy tűnik az időt húzza. Országos 'lefedettség' hiányában az egész nem ér semmit.

VT 135 2021.11.24. 17:16:50

@Deansdale:

Most remélem, nem akarod azt mondani, hogy ezen csodálkozol. Egy éppen utolsó atomjaira széteső társadalomban, ahol már emberek találkozása is sokszor lehetetlen (vírus előttről beszélek!), ahol már három ember együtt dolgozása is sokszor összeveszésbe fajul... hogy most hirtelen varázsütésre kinőnek az embereknek a kapcsolati hálóik, egymáshoz kapcsolódó "csápjaik" és összefognak? Sajnálom, de ez nem így működik.

valis47 2021.11.24. 17:19:49

Várható volt, ismerősök közül is több nagy oltásellenes most tört meg. Van amelyik a haveroknak a közösségi médiában továbbra is tolja az oltatlan büszkeséget, de tudom róla, hogy most elment oltakozni...

Deansdale 2021.11.24. 17:43:49

@VT 135: Nem csodálkozok, csak szar érzés, hogy az emberek zöme nem csak gyáva és megalkuvó, de buta is. Még úgy is szar, hogy ezzel egy ideje már tisztában voltam :)

Na jó, most cinikusabb voltam a kelleténél, igazából megértem akinek gyereke, családja van és félti a megélhetését, de könyörgöm, egy normálisan megszervezett sztrájk még nekik is belefért volna, azért nem rúgnak ki... Itt jön a képbe a butaság és gyávaság.

Mia and Me 2021.11.24. 18:00:40

@VT 135: "végül van egy pont, ahol már nem lehet. Vannak, akiknél ez a halál előtti időszak, de a többség szerintem még előtte megkapja az isteni kegyet a változásra"

ez viszont akkor maga a pokol.

Fő kérdés, hogy aki nem ezt választja, azt miért akarják megfőzni az üstben?

"Gondoljunk bele, melyik diktatúra engedi meg a párhuzamos társadalmakat? Egyik sem."

A párhuzamos társadalom akkor működhet, ha a hatalomnak nem jelentenek semmit. Tehát mint nekünk a hangyák. Csak akkor gondolkodunk rajtuk, amikor a hangyacsalád beköltözik a konyha küszöb alá :).

Én valami ilyen megoldásban is keresgélnék. Hogy mi az ami miatt "nem kellhetünk" a jelenlegi uralkodó elitnek? Vagy mi az ami miatt szemet huny a létünk felett?

Mia and Me 2021.11.24. 18:08:36

@VT 135: "Ha viszont azt csinálom, amit szeretek és jó vagyok benne, az társadalmi, közösségi haszonnal is jár, így tehát a boldogságom és a hasznosságom egy kézben jár."

Itt megemlíteném Madách ember tragédiájában a Falanszter jelenetet.

Persze értem, amit írsz és nagyrészt egyet is értek vele, de az ördög nem alszik. :).

Ettől függetlenül, a feltétlen alapjövedelem szerintem se elvetendő (csak nem úgy hogy ezért előbb kiírtják a bolygó 3/4-ét :)). Jelenlegi kerékkötői pont azok a hatalmasak, akik szerint rendben van, hogy a javak 98%-át az emberek 2%-a birtokolja (vagy valami ilyesmi, tehát már most egyik napról a másikra is lehetne minden embert alapjövedelemmel ellátni, ha a világ teljes termelését leosztanánk mindenkire)

Deansdale 2021.11.25. 18:41:25

Az elmúlt fél évben 108 FIFA játékos és edző halt meg váratlanul, a többségük hirtelen szívproblémákban, sokan meccs közben.
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/r1wuyc/108_fifa_players_and_coaches_dead_in_last_6_months/
Nyilván semmi köze az oltások okozta szívizomgyulladáshoz és társaihoz... A mainstream média hamarosan megmagyarázza, hogy mind covidosak lettek, és bár a koronavírusok sosem okoztak ilyen tüneteket, a covid igen, mer' csak. Aki szerint meg az oltás a ludas, az hülye alusapkás.

Deansdale 2021.11.25. 18:47:41

Emellett van egy rossz hír az oltottaknak: itt a botswanai variáns, ami ellen a vakcina nem véd... Hadd jósoljak: hamarosan varázslatos módon kiderül, hogy bár a létező vakcinákból 3 adag nem véd, de egy negyedik már igen!!!
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/r1vuod/new_botswana_variant_with_32_horrific_mutations/

AlabamaLapa 2021.11.25. 18:57:40

@Deansdale: A hülyeség ellen kéne valami vakcina végre, nem a covidra! Aki sorba fog állni a 4.oltásért- mert nyilvánvaló hogy lesz - az esküszöm meg is érdemli.

-JzK- 2021.11.25. 20:48:38

@Deansdale:
A focistáknál eddig is elég sok volt az olyan eset, amikor a játékos egyszer csak beadta a kulcsot mecccs közben, gondoljunk például Fehér Mikire.
Én különféle teljesítményfokozókra gyanakodtam, és érdekes, hogy ez csak a fociban szokott így lenni, az úszósportban nem szokott olyan lenni, hogy a medence közepén egyszer csak meghal.
A lényeg, hogy semmi köze az oltáshoz.

Deansdale 2021.12.03. 21:35:48

@Merész Vlagyimir: Nem olvasta el a linkelt anyagot, ahol leírják hogy az átlag ötszöröse a halálozás az utóbbi fél évben.
süti beállítások módosítása