HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @G. Nagy László: Köszönöm. (2024.04.25. 13:35) Ismétlés a tudás anyja + oroszukrán helyzet sokadik elemzése
  • G. Nagy László: Ha minden így van, ahogy írod, az olyan szempontból megnyugtató volna, hogy nem kéne világháborútól tartanunk. Azon meg már meg sem lepődünk, hogy pszichopaták irányítják az országokat, akik bárkit ... (2024.04.25. 13:18) Ismétlés a tudás anyja + oroszukrán helyzet sokadik elemzése
  • Deansdale: @valis47: Már sokszor mondtam, hogy ez egy kamu háború, mert ha az oroszok tényleg azt akarták volna amit mondanak, hogy akartak, akkor 2 hét alatt lerendezték volna a témát. A modern hadviselésnek ... (2024.04.25. 10:53) Nem valós veszély
  • valis47: @Madarász Henrik: Kellene, de a katonai helyzet nem teszi ezt lehetővé. Ez egy furcsa háború persze. Az oroszpárti szakértők azt magyarázzák 2 éve, hogy az oroszok szándékosan "darálnak" és nem indí... (2024.04.25. 09:20) Nem valós veszély
  • valis47: @Frederick2: Na de a PUA az rosszabb, mint a fasizmus, nácizmus. Talán még Putyinnál és Trumpnál meg Orbánnál is rosszabb. Na jó, az nem lehet, mert náluk rosszabb nincs. (2024.04.25. 09:16) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Ilyen a sors...

2021.11.24. 08:34 Deansdale

Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század zsarnokainak seregéhez, és nem értik, hogy nekünk ezzel mi a bajunk - sőt, a dolog természetéből fakadóan lassan szent meggyőződésükké válik, hogy mi vagyunk a gonoszak és az ő küldetésük minket eltaposni. Orbán kihirdette, hogy mi szemét tetűládák veszélyeztetjük az ő beoltott életüket, és mivel Orbán soha nem mondana semmit ami nem a színtiszta igazság, ezért tétovázás nélkül megkezdték a fröcsögést. A rohadt oltatlanok olyan baromságokra hivatkoznak, mint az emberi méltóság és szabadság, és nem képesek megérteni a csökött agyukkal, hogy mind meghalunk ha nincs meg a 100% oltottság. A covid az oltottakat is megöli amíg csak egy oltatlan is akad a világon, kb. 1 ezrelék / év sebességgel irtja az emberiséget, így 1000 év leforgása alatt mind elpatkolunk, vazze (újonnan születő gyerekekkel nem számolva, nyilván, amúgy a globális népszaporulat messze több mint 1 ezrelék). Teljesen indokolt tehát a kényszeroltás, a lezárás, a maszk és az emberiség mindenféle egyéb nyomorgatása, amíg el nem tiporjuk a hitetleneket oltatlanokat.

És ez nekik teljesen racionális, magától értetődő gondolatmenet, bár páran még nem vitték végig a logikus végkövetkeztetésig.

Ja, és ha Orbán azt mondja, hogy a maszkviselés nem azért kötelező mert ő kihirdette, hanem mert mocskos oltatlanok, akkor a tömeg egy torokból hörgi, hogy mocskos oltatlanok.

...

Az ember nézi az amcsi híreket, s bár látja, és a felszínen képes is értelmezni, hogy ez meg az történt, de egyszerűen lehetetlen a szó magasabb értelmében megérteni, hogyan képesek emberek milliói egy gyermekeket megerőszakoló féreg pártjára állni egy univerzális példaképnek mondható tinédzserrel szemben, aki megvédte magát az előbbitől. Fel nem fogható az emberi psziché végletessége, hogy miféle őrületekbe képesek belelovallni magukat egyesek a saját nézeteik, döntéseik, egójuk védelmében. Hogyan jut el valaki attól, hogy "segítsünk az elesetteken" oda, hogy amikor egy elítélt pedofil nemi erőszakoló agyon akar verni egy tinédzsert azért, mert az egy tüntetésen eloltott egy égő kukát, akkor a magát védő tinédzser náci, a pedofil agyonverő viszont hős és szent.

Ép elmével ezt megérteni nem lehet, illetve szerintem csak azzal magyarázható, amit fentebb is írtam: a sors vakká teszi az embert a saját szerepére. Ha a történelem kereke egy új konfliktust hoz az emberiségre, akkor kellenek seregek a rossz oldalra is, tehát tömegek fognak a racionális emberi gondolkodásra fittyet hányva elköteleződni a rossz ügy mellett, ha akarják, ha nem. A bolsewoke sáskahad a gyerekek megrontása és a nyugati kultúra kiirtása mellett áll ki teljes mellszélességben, a vakcinácik meg az oltatlanokat szeretnék eltaposni, mert azt a feladatot szabta ki rájuk a taó, a sors, az Úristen - a nem kívánt rész törlendő.

Ez így, ha az ember elfogadja a magyarázatot, érthető, de akkor is csalódás látni, hogyan válik addig értelmesnek hitt emberekből a sors kezén zoknibáb - hogyan változnak NPC-kké, akik nem képesek felfogni, hogy a másik csapat miért nem látja a zsarnokok igazságát. Ugyan semmilyen érvre vagy kérdésre nem tudnak érdemben válaszolni, de ami beléjük lett programozva azt ad nauseam ismételgetik ad infinitum. Hogy ha az oltás csak a tüneteket enyhíti, akkor miért kötelező? Az én oltásom léte vagy nemléte kizárólag a saját potenciális tüneteimre van hatással, az oltottakat semmilyen formában nem érinti, tehát akkor miért is jogos engem állami erőszakkal kényszeroltatni? Ha az EÜ túl van terhelve akkor miért rúgják ki az ott dolgozókat ha nem hajlandóak felvenni immár a 3. adagot, ami kizárólag a tünetekeiket enyhítheti, amúgy abszolút nem akadályozza, hogy megfertőződjenek vagy továbbfertőzzenek? Ha téged a te oltásod megvéd, akkor mit érdekel téged az én oltottságom, ha oltottan pont ugyanannyira megfertőzhetlek? Ha Gibraltáron 100% oltottság mellett is terjed a járvány akkor te itt mit vársz a kötelező oltástól?

Eh.

A logika hatástalan az egóval, az érzelmekkel, a taóval szemben.

Kedves barátaim, én nem haragszom rátok, csak hagyjatok már békén, jó? Ne akarjátok erőszakkal rám bizonyítani, hogy én vagyok az ostoba alusapkás lúzer amiért egy 1 ezrelékes halálozási rátájú vírustól nem szaladok fejjel a falnak, illetve nem rohanok felvenni a 6-8 hónap alatt kifejlesztett oltásokat, amik közül egyik sem okozott semmilyen pozitív változást semmilyen érdemi statisztikában. Ausztriában többen betegek most, mint 0% oltottságnál voltak, és tudom hogy ez titeket nem zavar, csak fogadjátok el, hogy engem igen.

Köszönöm.

400 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amjamayna 2021.12.10. 12:36:24

@AlabamaLapa:
>>MUTASD MEG KÉRLEK, ki a franc irt mikrocsipről, mert sem én sem Dean, se más, legalábbis én még nem találkoztam vele.

Senki:)

>> NEM ez a visszatartó erő amiért nem oltatok. Részemről a mikrocsip elmélet baromság - tehát feltételeztél valamit hogy én mit feltételezek - király!

Mivel rólam annyit feltételeztek, hát megkínáltalak én is eggyel:)

>>Nem azért akarnak jót, mert fontos/hasznos?

Kinek mi a fontos/hasznos.

>"Ha nem, akkor a nem 0-ás, nem oltottak egy része biztosan rábaszik."

>>0-ás vagyok :-D És nem mellesleg, jó magas a D vitamin szintem:

Így könnyű:)

Ha jól emlékszem, viszont 56% nem az, szóval nekik sokkal kockázatosabb, és hogy a demagógia se maradjon ki:): "köztük a nem 0-ás szeretteidnek."

amjamayna 2021.12.10. 12:37:54

@vodkasprite: Akkor a kör bezárult, rábasztunk:)

amjamayna 2021.12.10. 12:41:12

@FUCKSZFE: A topic címét idézve: "Ilyen a sors......"

amjamayna 2021.12.10. 14:57:04

@FUCKSZFE:
Tévedtem, csak 36%-a 0-ás Magyarországon, 43% A,16%B,5% AB

Az, hogy számít-e az RH + vagy - , nem tudom, de a megoszlás kb 28%+, 8%-

Valószínű, hogy ez is befolyásolhatja az országonkénti eltérő halálozási arányokat.

valis47 2021.12.10. 17:48:23

@Kommentcsárdás: A kínai vakcinára ez nem igaz.

Mia and Me 2021.12.10. 19:42:27

@FUCKSZFE: Tehát az A-sok kiírtása lett volna a cél? :)

Azért érdekes, mert azt hiszem az keleti területeken van sok, indiában, meg még pár ilyen "ősibb" őslakosos népcsoportban.

Akkor mégis összeesküvéselmélet, hogy a még kultúrával és gyökerekkel rendelkező népek ellen lett kifejlesztve a csodavírus?

Mia and Me 2021.12.10. 19:45:24

@Kommentcsárdás: "ahol mindent a schwabok birtokolnak, mi meg semmit."

Arányaiban ez már most is így van.

A reset lényege, hogy a semmit se birtokló de ételt akaró népeket akarják gombnyomásra kiiktatni mert feleslegesen nem akarnak etetni senkit, a hasznukat meg a robotok ugyanúgy behajtják majd a kevés megmaradt, még valamit birtokló és megkopasztható rétegen.

amjamayna 2021.12.11. 07:42:48

@Mia and Me:
>>Tehát az A-sok kiírtása lett volna a cél? :)

Tőlem kérded? Nem ti vagytok a "Konteósok"?:)D
Ha már, akkor inkább teszt.

>>Azért érdekes, mert azt hiszem az keleti területeken van sok, indiában, meg még pár ilyen "ősibb" őslakosos népcsoportban.

Ott is elég kevert, de a 100% -os 0-ás azok speciel az (amerikai:) indián őslakosok északon, is , meg délen is, kissé furcsa számomra, ha azokat szerették volna "túléltetni":)

>>Akkor mégis összeesküvéselmélet, hogy a még kultúrával és gyökerekkel rendelkező népek ellen lett kifejlesztve a csodavírus?

Tőlem kérded?, komolyan?:)

>>A reset lényege, hogy a semmit se birtokló de ételt akaró népeket akarják gombnyomásra kiiktatni mert feleslegesen nem akarnak etetni senkit, a hasznukat meg a robotok ugyanúgy behajtják majd a kevés megmaradt, még valamit birtokló és megkopasztható rétegen.

Bizony, ezért etetik őket és szaporítják (legnagyobb mértékben) Afrika szemetét jópár évtizede, mert ki szeretnék irtani. Logikus.(Biztos kell az üzemanyag a bioerőművekbe:)

Deansdale 2021.12.11. 08:41:31

Íme egy 2005-ben megjelent peer reviewed tanulmány arról, hogy a (hidroxi)klorokvin valóságos csodaszer a koronavírusokkal szemben, nem csak gyógyítja a fertőzést, de vakcinaszerűen ható immunizáló hatása is van:
virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-422X-2-69
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rdrmfl/in_other_words_it_is_a_wonder_drug_for/

...de amúgy tök világos, hogy csak a vakcina menthet meg minket - olyannyira, hogy a nemzetközi média már 2019-ben ezt írta szerte a világon, amikor még egyetlen vakcina sem létezett. Na, leteszem az alusapkám, már nagyon szorítja a véleménybuborék.

Deansdale 2021.12.11. 13:23:44

@Frederick2: A tízmilliószor kibeszélt filoszemita témára válaszul hadd linkeljem neked egy izraeli zsidó napilap cikkét amiben büszkén hirdetik, hogy a zsidók szándékosan rombolják az USA családbarát keresztény kultúráját, úgy, hogy a sajátosan zsidó obszcenitásukat nyomatják mindenhol orrba-szájba:

www.haaretz.com/jewish/.premium-dirty-jews-and-the-christian-right-1.5318804

És mielőtt agyérgörcsöt kapnál, a zsidó napilap írta, hogy ez a zsidóság szerves része az obszcenitás, nem én vagyok hitler.

Nem véletlenül került elő ez a 2014-es újságcikk, hanem annak apropóján hogy a szórakoztatóipari zsidók - mit ad isten - már megint a kereszténységet és a nyugati kultúrát mocskolják:
www.youtube.com/watch?v=2PQruIfBVSs

...és amikor egyesek ezt kikérik maguknak, akkor jön a szokásos zsidó válasz: a rohadt rasszista fehérek nem tudják hol a helyük...
www.youtube.com/watch?v=8I6FrLBmxpI
odysee.com/@Blackpilled:b/involuntary:0
(37:20-tól van a vonatkozó rész)

valis47 2021.12.11. 14:51:11

@Deansdale: Belarusz számai kb. annyira hitelesek, mint hogy Luka bátya 80%-ot kapott a választáson. De ezt említik a kommentekben is, meg hogy valamitől 28%-kal ugrott meg a halálozás, bizonyára nem a tüntetések miatt.
De tény, hogy brutál lockdownok nélkül is elevickélnek azon országok, ahol vannak fontosabb gondjaik is a népeknek, lásd Dél-Afrika.

Deansdale 2021.12.13. 12:35:54

Kanadában is tüntetnek némileg, miután egyes megyékben a politika engedélyezte a boltoknak, hogy ha olyan a kedvük akor ne szolgáljanak ki oltatlanokat élelmiszerrel sem:
streamable.com/bgrwck

JusztinaEufrozina 2021.12.13. 14:55:57

@Deansdale: nálunk is lenne ilyen tömeg, ha újra előjönne az internet megadóztatása.

Deansdale 2021.12.14. 09:40:04

Nahát, mik vannak b+, Fauci arról beszél, hogy nem ez lenne (lesz?) az első alkalom a történelemben hogy egy vakcina többet ront a helyzeten, mint amennyit használ...
twitter.com/VigilantFox/status/1470455120513142792

Példának az RSV vakcinát hozza fel, ami csak rontott a csecsemők állapotán, és amúgy micsoda véletlen egybeesés, hogy épp egy érthetetlen RSV járvány közepén járunk.
mandiner.hu/cikk/20211208_rsv_beflold_jarvany_semmelweis_egyetem

Elő lehet venni az alusapkát, és elmerengeni, hogy mitől szart be csecsemők immunrendszere olyan szinten, hogy 10-szer annyian kerülnek kórházba légúti betegséggel (de nem coviddal!), mint az előző évtizedekben bármikor. Csak nem a covid vakcinák? Esetleg az 5G? Valami egyéb? Tegyék meg tétjeiket :)

Deansdale 2021.12.14. 09:49:25

@Deansdale: ...mielőtt valaki belekötne, a Fauci-felvétel nem friss, tudom, de sosem volt aktuálisabb.
www.reuters.com/world/us/most-reported-us-omicron-cases-have-hit-fully-vaccinated-cdc-2021-12-10/

A mai vegyes saláta:
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rfs0w7/this_did_tickle_me/

old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rfwp7t/damn_right_zuby_preach_stop_being_afraid_to_speak/

old.reddit.com/r/libertarianmeme/comments/rfuwrb/those_silly_conspiracy_theorists_believing_the/

Ezzel az utolsóval az az érdekes, hogy egy éve a média még úgy írta a cikkeit, hogy az oltáskényszer, a vakcinapasszport és társaik olyan szintű fasizmus, ami nyugaton elképzelhetetlen, csak hülye alusapkások hisznek ilyesmiben, annyira hiteltelen.

JusztinaEufrozina 2021.12.14. 19:20:12

@JusztinaEufrozina: Érdemes megnézni a FB-on a hozzászásokat. És hogy hány szomorú és bosszús jelet kapott és hány lájkot.

KalmanBlog 2021.12.14. 19:35:14

Nem is tudom emlékszem-e ilyen esetre eddig, hogy egy gyerek az iskolában csak úgy összeesett volna, és nem sokkal később meg is halt: index.hu/belfold/2021/12/14/ujpest-kozepiskolas-diak-halala-tragedia/

Lévén Covid pándémia van, gondolom ti is egyből arra asszociáltatok, hogy biztosan aszimptomatikus fertőzése volt, és az okozhatta a bajt. Nyilván ez csak egy légből kapott feltételezés, de gyanús.

Deansdale 2021.12.15. 08:10:33

@Gazella1116: Ezt értem, de a hivatalos szervek szerint most akkor is a szokásos 10-szerese van... Linkeltem fentebb. Engem az érdekelne, hogy mi történt tavaly tél óta, ami a csecsemők immunrendszerét tömegesen legyengítette. Emellett őszintén remélem, hogy jövő télre nem kapunk erre még egy 10-szeres szorzót, de pénzt nem tennék erre ha fogadni kellene.

Az autizmussal történt ugyanez, csak lassabban - senki nem tudja mitől nőnek az esetszámok mint a háborodás, de úgy tűnik nem is nagyon akarják tudni, mert nem hallani a sajtóban a folyamatos erőfeszítésekről ezügyben. Annyit írnak időnként, hogy az oltásoktól, na azoktól tuti nem nő az autizmus, mer' csak. Nem találnám szórakoztatónak, ha az RSV hasonló karriert futna be.

Deansdale 2021.12.15. 08:12:19

@KalmanBlog: Nyilván nem írják, hogy oltott volt-e, de a médiától jól megszokott hozzáállás miatt feltételezhető, hogy igen, mert ha nem, azt odaírták volna...

Deansdale 2021.12.15. 12:48:35

Az oltott nők körében tapasztalható rengeteg halvaszületés miatt már kongresszusi felszólalások vannak Kanadában, szóval nem annyira fake news a dolog.
www.youtube.com/watch?v=Cx7ICPIOnck

Mme.Brioche 2021.12.15. 15:23:56

@Deansdale: annak a nőnek a válasza... hát kész agyrém...

Glokta 2021.12.16. 11:32:11

@Deansdale: "Az autizmussal történt ugyanez, csak lassabban - senki nem tudja mitől nőnek az esetszámok mint a háborodás, de úgy tűnik nem is nagyon akarják tudni, mert nem hallani a sajtóban a folyamatos erőfeszítésekről ezügyben. Annyit írnak időnként, hogy az oltásoktól, na azoktól tuti nem nő az autizmus, mer' csak."

Nem azért nő, mert több az autista, hanem mert többet diagnosztizálnak közülük.

Nekem konkrétan rokoni körben van család, ahol a gyereket Aspergeresként diagnosztizálták és az apja is valószínűleg az, de az ő gyerekkorában még nem ismerték ezt fel.

Deansdale 2021.12.16. 16:49:27

@Glokta: Ez is egy elmélet, amire amúgy annyi a bizonyíték, hogy páran hisznek benne :) Az oktatásban dolgozóként számomra a napnál is világosabb, hogy a gyerekanyag genetikailag messze nem ott van mint 30 éve, és évről évre rosszabb.

KalmanBlog 2021.12.16. 18:43:31

@AlabamaLapa: Hmm, ő is tarthatott volna egy paleolit kúrát ebben a borzalmas pándémiában megelőzésként, ha értitek mire gondolok.

Egyébként jó, hogy így viccesre veszi, de hát ez a munkája.

Mme.Brioche 2021.12.16. 23:16:04

Ezt csak úgy iderakom, kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá:
www.facebook.com/norbert.hanny/posts/10226977209087382

Deansdale 2021.12.17. 08:05:14

@Mme.Brioche: Azért az odabasz, hogy Rusvainak a szó legszorosabb értelmében bocsánatot kell kérnie amiért kimondja az igazságot...

valis47 2021.12.17. 10:37:29

@Deansdale: Antarktiszi jég olvadásáról akarnak nyilván valami drámai bejelentést tenni.

promo921 2021.12.18. 12:15:32

@-JzK-: Ahogy látom a legdurvább a 8x a két csoport között. jelen pillanatban a WHO oldala szerint 271 963 258 confirmed covid cases, ebből 5 331 019 halott = 1,960198% a halálozás right?
Tehát azt jelenti, hogy 0,2177 % esélyed van megpurcanni oltottként és 1,7423% nem oltottként sacc/kb.

Tehát a kérdés az, hogy 1,5% ért megéri e beáldozni az egészséged, mivel a vakcina közép/hosszútávú mellékhatásai nem ismertek

Mme.Brioche 2021.12.18. 12:17:30

Franciaországban tegnap bejelentették, hogy az eddig "pass sanitaire"-nek nevezett igazolás ezentúl "pass vaccinal" lesz, tehát egészségügyi bérletből átnevezik vakcinabérletté és csak rendszeres oltási programmal marad aktív, ezentúl sem a gyógyulás ténye sem negatív teszt nem elfogadható, csak és kizárólag a vakcina, amit 4 havonta már fel lehet venni, de maximum 5 havonta.
Mindezt az omicron miatt vezetik be, olyan rettentes és borzalmas, hogy tegnapelőtt összeült miatta a francia vésztanács, és ezt a változtatást eszelték ki. Meg persze a kötelező harmadik oltást, meg ilyen fincsiségeket.

Pár hete volt, hogy a teszt érvényességét lecsökkentették 24 órára, ami napi tesztelést jelentett önköltségi áron, szóval aki eddig kicsengetett havi 500eurót azért hogy heti 5 napot dolgozhasson (és a 24 óránként végzett tesztekkel bizonyítottan egészséges volt), az most mehet a levesbe. Ha beoltatja magát onnantól nincs teszt, ha taknya-nyála egybefolyik is, és süt a láztól meg kiköhögi a tüdejét a bolt közepén, akkor is mehet amerre akar, mert nyilván makkegészséges, hiszen oltva van, többé nincs tesztelési kötelezettsége.

(ja és mindezt az itteni eü miniszter közvetlenül azután jelenti be, hogy elrebegi, hogy az omicron virulens ugyan, de nagyon enyhe tüneteket okoz...)

JusztinaEufrozina 2021.12.18. 15:01:07

@Mme.Brioche: vajon a no-go zónákban élő migránsok, ahová még a rendőr sem megy be is be vannak/lesznek oltva, amikor kötelező lesz?

-JzK- 2021.12.18. 17:22:24

@promo921:
“ a vakcina közép/hosszútávú mellékhatásai nem ismertek”

Mivel a vakcina, amit beadtak a deltaizomba, kb. 24 óra alatt teljesen felszívódik, ezért hogy a fenébe lehetne bármilyen közép- és hosszútávú mellékhatása. Kb. olyan mint azt mondani, hogy bármilyen hatása van annak a pálinkának, amit két éve ittam meg.

2021.12.18. 18:54:23

Nem teljesít elég jól a Pfizer-vakcina a kisgyerekeknél, három oltásra lesz szükség

A Pfizer pénteken újabb adatokat osztott meg arról, hogy miként teljesített a vakcinájuk a hat hónaptól öt évig terjedő korosztályban. Ezek fényében úgy fest, hogy ebben a korosztályban három dózisra is szükség lehet a védettség kialakításához.

index.hu/techtud/2021/12/18/pfizer-vakcina-gyerekek-oltasa-tudomanyos-eredmenyek/

promo921 2021.12.18. 19:51:33

@-JzK-: Őőőőőőő....hmmmm..... megfogtál
hogy tud 24 óránál tovább akkor pozitiv hatást kifejteni? ;)

JusztinaEufrozina 2021.12.19. 08:32:50

@icipicicsipa: ez azért elég megdöbbentő, még akkor is, ha beszélnek arról, hogy így van. Hány ilyen halott lehet?

Deansdale 2021.12.19. 09:02:27

A német rendőrség letartóztatja a Mikulást, mert nincs rajta maszk...
twitter.com/disclosetv/status/1470519740187779090

KalmanBlog 2021.12.19. 12:48:28

@icipicicsipa: ...Amikor a tisztességes emberek rejtett kamerás felvételt készítenek!

Hihetetlen, hogy milyen sokan hajlandóak részt venni a sátáni rendszer kiépítésében ilyen kifogásokkal, hogy különben kirúgnak meg hasonlók.

Sajnos én is ismerek ilyen embereket, akik érzik, hogy nem helyes amiben részt vesznek, de akkor is csinálják. Teljesen érthetetlen számomra, hogyan lehet ennyire messze kerülni a tisztességtől.

GABOR2 2021.12.19. 13:27:23

@Mme.Brioche: Az az érdekes, hogy a Karikó Katalin nemrég azt nyilatkozta, hogy az omikron variáns megjelenése tulajdonképpen lehet jó is, mert sokkal kevésbé ártalmas és mivel jelentősen gyorsabban terjed, az egész világot vakcinák nélkül immunizálhatja. Ez utóbbi részt kivágták a szöveges részből...

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/kariko_katalin_megoldasa_amirol_nem_beszelnek_plusz_par_koronavirus_story

És mai hír, hogy újabb vizsgálat szerint kevésbé veszélyes:

"Újabb jó hír az omikronról: durván terjed, de gyengébben támadja a tüdőt"

www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/ujabb-jo-hir-az-omikronrol-durvan-terjed-de-gyengebben-tamadja-a-tudot-516940

Szóval ezt a verziót ami gyöngébb engedni kéne terjedni, mert immunitást adna a durvább verziók ellen.

Erről persze nincs szó, hanem inkább próbálják akadályozni... pedig Karikó Katalin szerint ennek a verziónak a megjelenése jó hír... legalábbis amennyit eddig tudunk róla abból.

GABOR2 2021.12.19. 13:32:27

@-JzK-: Ezt elég rosszul gondolod, bármelyik más vakcina esetében vizsgálják ezt.

A Johnson and Johnshon vakcina kifejlesztője azt mondta pont, hogy ő azért nem adja be magának a saját vakcinájukat, mert normálisan 30 kellene, hogy biztosan ki lehessen jelenteni,hogy egy vakcina nem ártalmas.

A Project Veritas videója a vakcinák készítőiről akik maguknak nem adják be a sajátjukat és szerintük a gyerekeknek adni felesleges és veszélyes, mert lövésük sincs róla, hogy hosszútávon hogyan fog rájuk hatni:

www.projectveritas.com/news/johnson-and-johnson-children-dont-need-the-f-cking-covid-vaccine-because/

GABOR2 2021.12.19. 13:33:44

@GABOR2: A videónál már egy percnél mondja, hogy hogy a f@nébe tudnák a hosszútávú mellékhatásokat, ahhoz 30 év tesztelés kellett volna.

Wildhunt 2021.12.19. 23:11:55

@Deansdale: genetikailag akár ott is lehet. De a legnagyobb részük a rossz táplálkozás, a fizikai ingerek teljes hiánya és az egészség leépülése (vagy fel nem épülése) miatt messze elmarad a 20-30-40 évvel ezelőttitől.

valis47 2021.12.20. 13:58:14

@KalmanBlog: Hát úgy néz ki, amit "azok" akarnak, megvalósul, hiába kapálóznak meg kiabálnak egyesek. A marxisták szóképe szerint ugye a történelem mozdonyát nem lehet megállítani. Vannak, akik ezt látva inkább behódolnak (a nők különösen könnyen befolyásolhatók olyan irányba, amiről úgy érzik, hogy "arra megy a közhangulat", a papucs férjeik/pasijaik is engedelmes kutyaként követik őket), gondolva a jövőjükre, vagy a gyerekeikére. Bár nem tudom mi vonzó nekik abban a jövőben, amit a gyerekeiknek a woke ballibsik szánnak - jobb esetben félvér vagy muszlim unokák, dédunokák, rosszabb esetben nemet váltó unoka, ugyebár... (nyomom a fideszes propit, mi? ilyen nincs is, csak a Rogán-Habony boszorkánykonyha nyomja:))
Nálunk is van olyan a családban, aki "a gyerekei jövőjéért" akar a moslékra szavazni, korábban jobboldaliként, templomjáróként. Ehhez vezet a túl sok 444 és telex olvasás, facebookozás, ballib kollégákkal barátkozás stb. Csak példaként hozom fel, ők jómódú középosztálynak mondhatók magyar szinten, egyiknél van is 3 gyerek akik után kedvezménnyel vettek nemrég családi autót stb. Szóval ebből a példából értem, hogy a nyugati társadalmak hogyan lettek olyanok, mint amilyenek, miért szavaznak többségében ballibsi idiótákra, mint legutóbb a németek.

vuhani batman 2021.12.20. 19:49:50

@Deansdale: Én holnap megyek be az iskolába utoljára, januártól egy év fizetetlen szabi jön. Az iskolám bedől, fizika, kémia, biológia és matektanár nem marad. Az alsósoknak nem tudnak napközit szervezni emberhiány miatt, elmegy a karbantartó és az egyszem konyhásunk is. Már csak abban reménykedünk, hogy a szülők tombolni fognak és megrohamozzák a tankerület vezetőségét. Eddig az oktatás csak romokban hevert, de most atomot dobtak rá és porrá zúzták.

Ezt a hírt most találtam, van valaki Székelyföldről, aki követi a romániai eseményeket és meg tudja ezt erősíteni? Ha a hír igaz, csúf világnak nézünk elébe.

youtu.be/l4kugg0IP_g

Deansdale 2021.12.20. 20:04:41

@vuhani batman: Nálunk - bár én is lelépek, szóval fura ezt így mondani... Nálunk nem ilyen durva a helyzet, "csak" tesiből és matekból lesz durva hiány, januártól új órarend, a maradóknak meggebedés, stb. A tankernél tüntetni szerintem fölösleges, a kormányrendeletet be kell tartaniuk, nem lesz olyan, hogy saját hatáskörben bármelyik tankervezető felülbírálná a rendeletet. Itt egyedüli értelmes megoldás a sztrájk lett volna, mégpedig akkor amikor még volt sok beoltatlan pedagógus, vagyis legkésőbb december elején. A pedagógusok szakszervezetei bekaphatják a f*szomat amiért képtelenek voltak ennek a szervezésébe beszállni, a puhapöcsű ingyenélő brigantik.

A román dolog szerintem kamu, de legalábbis vannak túlzó részei, pl. az hogy a "kommandósoknak" általános a jövőre vonatkozó tűzparancsa lenne szerintem irracionális elképzelés, bár történtek mostanában más irracionális dolgok is, azért itt még nem tartunk.

2021.12.20. 21:09:11

A kötelező oltás - mindenkinek - majd jön.
Nagyobb a valószínűsége, hogy a választások után, de jön.
Persze lehet, hogy jön az ukáz, hogy előbb, ki tudja, de a legkésőbbi időpont ez.
Nem véletlen vannak a "felvezető" szövegek a kossuthon.

Meg aztán sok minden jön majd a világban.
Ilyesmit ajánlok, azért nagy méretben, mert nagyon aprók a betűk még a közepes méretű könyvekben is, tapasztalat.
goodnews.hu/biblia-ruf-xl-nagy-csaladi-meret-fekete-vaszon?gclid=Cj0KCQiA8ICOBhDmARIsAEGI6o2vGBDjuatO0OqeigKVHPlCM6RtAh-ZiuCK3oNczAfoIXVYZ9yIpN8aAqdfEALw_wcB

Persze lehet csak az Újszövetséget is, mert az Evangéliumok a lényeg.
Most még meg "vicces" meg "kézlegyintés" az őrültekre akik - mint jómagam - ilyenekkel házalnak, de aztán majd ez fordulni fog mindenkinél.

Szóval ne sajnáljátok rá a pénzt, mert jó lesz egy ilyen majd nemsokára, higgyétek el.....

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 09:07:06

@icipicicsipa: te egy olyan vészmadár vagy, aki úgy ír ezekről, hogy szinte élvezi.
Megoldást nem írsz, csak azt, hogy jön a pokol. És idézel és idézel. Hogy mit lehet tenni ellene azoknak, akik nem akarják, azt nem írod le.
Hinni, meg bízni, meg hagyni, meg úgyiseljön és mindmeghalunk.
És mindezt nyugodt élvezettel, minden nap, akár többször is.
Sajnálom, de ez a véleményem.

KalmanBlog 2021.12.21. 09:26:59

@vuhani batman: @Deansdale: Én drukkolnék, hogy legyen egy kis "szénszünet" az iskolában, de nem úgy néz ki, hogy lesz.

Az beszédes, hogy a "fizika, kémia, biológia és matektanár" fog hiányozni: akinek ugye fogalma van valamiről hogy hogy működik a világ...

Van egy tanár ismerősöm, akit egyszer már oltottak, de többet nem akarja, és most magán iskolába akar menni inkább. Sajnos nehéz erre időben reagálni, lehetetlen küldetésnek tűnik most nyitni új iskolát, de én szívesen vinném magániskolába a gyereket, ha lenne egy deklaráltan antivaxxer és anti-progresszív iskola, ahol nem kell attól tartani, hogy ezt a fajta propagandát tolják nekik.

Drukkolok ennek az ismerősömnek, hogy összejöjjön neki, de sajnos azt gondolom, hogy a magániskolákra is hamar eljő a kötelezettség, és utána szép lassan minden számára, úgyhogy ez a menekülősdi is csak egy kis időt ad (ami nem kis dolog - aki időt nyer életet nyer), de megoldást nem. A megoldás valóban csak az lehetett volna, ha tömeges demonstráció és sztrájk van, de sokan csak most kezdenek ébredezni, sokan meg azt sem.

KalmanBlog 2021.12.21. 09:29:10

@icipicicsipa: @JusztinaEufrozina: Nekem sem szimpatikus ez a ne csinálj semmit, csak olvasgasd a Bibliát hozzáállás. Azért születtünk a Földre, mert dolgunk van itt. Nem az a dolgunk, hogy a Bibliát olvasgassuk, ha az lenne a dolgunk, akkor nem lenne lábunk, mert az olvasgatáshoz a láb felesleges. De még faszunk sem lenne, meg tökünk sem, mert az is felesleges az olvasgatáshoz. Akinek már most sincs, az pedig csak olvasgasson.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 10:31:59

@KalmanBlog: én nem vagyok egy nagy Biblia ismerő.
Hiszek Istenben, de nem járok templomba. Soha fel sem merült bennem, hogy nem létezik.
Nem olyannak képzelem őt, amiről a papok beszélnek.
Az énbűnöménbűnöm bennem kicsi gyerekként is ellenérzést váltott ki, pedig tényleg kicsi voltam, és a nagymamámmal mentünk templomba, semmi másra nem emlékszem, mint arra, hogy öregaszonnyok verték a mellkasukat és hangosan ismételgették.
Eredendő bűn és társai...
Isten megteremtette az embert, és elengedte a kezét.
Szabad kezet kaptunk és élünk is ezzel a lehetőséggel, ki így, ki úgy. Nem hiszem viszont azt, hogy minden embernek "néhány" miatt kell vezekelni és szendvedni.
Lehetőség van és kell, hogy legyen, ha Istenről beszélünk, hiszen az elején is adott, és a két ember döntött.
Nem hiszem, hogy a cél az, hogy a teremtett világ népének a sorsa csak ez a katasztrófa lehet.
Miért lenne így?
Az pedig, amikor Bibliát ismerő emberek jönnek a véggel, a kegyetlen utolsó pillanatokkal, akkor nem értem, hogy miért jó ez nekik? És azt látom, hogy tényleg szinte örömmel állnak előtte és ismétlik. Hogy azért, mert végre beteljesedik valami rossz, vagy azért mert ők megmondták, vagy azért mert szeretnek frászt hozni az emberekre, nem tudom, azt viszont látom, hogy nem segítséget, reményt hoznak.

2021.12.21. 12:31:11

@KalmanBlog:

Hogy mit tegyünk?
Nos, kezdésnek:
Be lehetne fejezni a trágár beszédet.
Mert a kis bűnökből lesz az egyre nagyobb.

Például.
Hogy ne legyen már az a stílus a másik emberrel vagy egy közösségben az általános, amiben ilyen szavak szerepelnek, mint amit például te is említesz.

És ez nem prűdség, nem, tévedés.
Nem muszáj, sőt, nem kell a nemi szerveknek szerepelni semmilyen ilyesmi minősítésben.
Például.

Hogy mit kell tenni?
Hogy mi a megoldás.

Egyébként már írtam:
Alázat, türelem, a másiknak megbocsátani és legfőképpen belátni, hogy az életünkben mit tettünk és mit teszünk olyat, ami rossz, a legkisebb hazugságtól kezdve és elfordulni ezektől mind. És ezt megtenni minden nap.

"Ennyi"-t kell mondjuk egy jó alapként elkezdeni, vagy ehhez igazodni első sorban, úgy gondolom.

És ehhez bizony tenni kell és nem egyszerű.

2021.12.21. 12:36:28

@JusztinaEufrozina:

"Nem hiszem, hogy a cél az, hogy a teremtett világ népének a sorsa csak ez a katasztrófa lehet.
Miért lenne így?
Az pedig, amikor Bibliát ismerő emberek jönnek a véggel, a kegyetlen utolsó pillanatokkal, akkor nem értem, hogy miért jó ez nekik? "

Ezt írtam Neked:
icipicicsipa 2021.12.04. 12:25:57
@JusztinaEufrozina:

Ami a legrosszabb és a legnagyobb sötétsége lesz az emberiségnek, ami soha nem volt, de soha nem is lesz majd utána a világban, mert akkor fog megtörténni Jézus második eljövetele és olyan világot fogtok meglátni, amit Isten a kezdetekben az embernek adott a bűnbeesése előtt.

"Új ég és új föld
És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. "

És ezt is írtam:
"Olyan világot teremtettünk, ahol azt mondjuk, a két hazug közül választjuk a - szerintünk - kevesebbet hazudozót illetve a kevesebbet lopót.
És megmagyarázzuk azt, hogy ez a jó meg mi jól tettük.
Egyrészt nem, másrészt ebből a választott rétegből mi magunk adunk utat annak, hogy aki eddig kicsit lopott, az többet lopjon, aki eddig kicsit hazudott az nagyobbat lopjon.
És ez megy már évtizedek óta a világban.

És akkor ez a sok kicsi - meg ami még kimaradt sok-sok - ilyen emberi gondolkodásmód és ez általi döntés alapján lett és lehetett az, ami."

Már választ kaptál tehát ezekre.

KalmanBlog 2021.12.21. 12:53:34

@icipicicsipa: Bocsánat, igazad van! Megbántam már akkor, amikor rákattintottam a küldésre.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 13:21:32

@icipicicsipa: "Alázat, türelem, a másiknak megbocsátani és legfőképpen belátni, hogy az életünkben mit tettünk és mit teszünk olyat, ami rossz, a legkisebb hazugságtól kezdve és elfordulni ezektől mind. És ezt megtenni minden nap."

Olyan emberek, akik nem akarnak oltást, milyen alázatot és türelmet "produkáljanak", ha bejön amit írsz, hogy kötelező lesz mindenkinek?
Ha egy ember az élete védelmében nem kíván olyan oltást felvenni, ami akár az életébe kerülhet, az egészsége károsodhat.
Megbocsájtás?
Hogyan lehet megbocsájtani mondjuk azt, hogy kötelezőséget kitalálnak politikusok, és oda kell tartani a karunkat, amitől egészségünk károsodik, meghalhatunk?

A mai ember szerintem egyszerűen nem tud úgy élni a nap 24 órájában és 12 hónapjában, hogy ne kövessen el "bűnt".
Szerintem az fontos, hogy tudatosan ne tegye.

Én azért emlékszem rád a Sorozatrandizóból, ahol egészen válogatott rondaságokat írtál nekünk, nőknek. Ezek ma is ott vannak, elolvasható.

Jézus második eljövetele?
Marad még addigra ember, aki ezt lássa?
Miért kell meghalnia előtte emberek millióinak?

És amit továbbra sem fogadok el, a nagy "mi". A nagy általánosítás. Mi hagyjuk, hogy lopjanak, hazudjanak, csaljanak, stb.
Nem hagyom. A megszólalásaim 80% arról szól, hogy nem hagyom, hogy nem megyek bele oltásos zsarolásba sem.
Egyébként ha csak olyanok közül lehet választani, akik hazudnak, lopnak csalnak, mit kéne tennünk?
Nem választani menni?
El tudsz képzelni olyan politkust/vezetőt aki nem önmagáért dolgozik, lop és csal manapság?

Nem, ezek nem válaszok nekem.

2021.12.21. 13:30:21

@JusztinaEufrozina:
"Én azért emlékszem rád a Sorozatrandizóból, ahol egészen válogatott rondaságokat írtál
nekünk, nőknek. Ezek ma is ott vannak, elolvasható. "

Igen.
Meg még nagyon sok minden ilyen rossz dolgot tettem.
Sajnos hibáztam és rossz utat választottam akkor.

Megértem a lázadást, mert a világ ezt tanította.

Csak visszakanyarodnék ahhoz, amit Dean-el folytattunk beszélgetést, miszerint szolganép vs kiállok magamért.

Hogyha a "kiállok magamért" igaz lett volna - illetve igaz lenne - akkor nem lehetne ugyan az - vagy "rosszabb"' - USA, Anglia, Francia- Németország esetében ebben a témában, ami itt pörög, hiszen a "kiállok magamért" és a szolgalélek útvonal és társadalmi berendezkedés már rég szétválasztódott elágazásában és matematikailag ugye máshol kellene lenniük a meghozott intézkedésekben és helyzetben.

Ennyit tudok hozzátenni, hogy vajon a világot tényleg az "erőszakkal" - kiállok és harcolok magamért-al - lehet-e legyőzni magjában, avagy nem?

2021.12.21. 13:37:58

" lehet-e legyőzni magjában, avagy nem? "

Bocsánat.
Senkit meg semmit nem kell legyőzni az embernek.
Majd megteszi az, aki ezért jön el a világba újra és végleg.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 13:46:42

@icipicicsipa: úgy gondolom, hogy valamilyen utat kellene, hogy kapjunk, hogy mit csináljunk.
És nem pedig azt, hogy ez megy, és amikor már szinte elviselhetetlen lesz ez az egész, akkor Jézus eljön újra.
Jelen pillanatban van egy állapot, ami lassan elviselhetetlen lesz. Aki ezt nem fogja fel, az sodródik, aki nem akarja, annak pedig nagyjából semmi nincs a kezében, hogy változtasson.
Már nem elég az, hogy nem dobom a kukába az elhasznált elemet. És nem állok bele az oltás/nem oltás vitába.

Nem a világ tanította a lázadást, hanem az élni akarás!
Lázadás ha már nincs az emberben, akkor megadta magát.
Mit szeretne Isten?
Megadja magát, vagy lázadjon az ember?

Kevesen állnak ki magukért, mert sokan fel sem fogják, hogy tenni kéne valamit, sokan vannak, akik azt tapasztalják, hogy bármit tesznek, nem érnek el semmit, és vannak akik kimennek, mert mást nem igazán tudnak tenni.
A fásult, unott emberek jó talaj a Rossznak.

De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?

Én nem látom ezt ennyire irányítottnak Felülről.
Megteremtett, a fiát áldozta fel értünk, és látja, hogy hiába való. Hogy elfelejtettük. Hogy nem tudunk vele élni.
Akkor viszont oldjuk meg.
És én azt gondolom, hogy szeret minket.
De a mi kezünkben van az életünk.
És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol.

Erőszak?
Ha az életedért küzdesz, akkor mit kellene tenned az erőszakkal az életedre törők ellen? És itt nemcsak a covid erőszakra gondolok. Verbálisan erőszakoljuk meg egymás nap, mint nap.

2021.12.21. 14:39:23

@JusztinaEufrozina:
"úgy gondolom, hogy valamilyen utat kellene, hogy kapjunk, hogy mit csináljunk.
És nem pedig azt, hogy ez megy, és amikor már szinte elviselhetetlen lesz ez az egész, akkor Jézus eljön újra. "

Pedig így lesz.

"Jelen pillanatban van egy állapot, ami lassan elviselhetetlen lesz. Aki ezt nem fogja fel, az sodródik, aki nem akarja, annak pedig nagyjából semmi nincs a kezében, hogy változtasson."

Sajnos ez még csak az eleje a rossznak.

"Már nem elég az, hogy nem dobom a kukába az elhasznált elemet. És nem állok bele az oltás/nem oltás vitába."

Mindenkinek van egy nézete.
Hagyjuk élni a másikat, ez lenne a "norma", de hát.... :)

"Nem a világ tanította a lázadást, hanem az élni akarás!"
Mi az élni akarás?
A mindnél több pénz meg nagyobb hát meg újabb autó, új nő/férfi, új ez meg az, élvezetek halmozása nap mint nap és a több és még több.... tisztelet a kivételnek.

"De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?"

Mindenki sajnos a mindennapi kis ilyen-olyan hazugságaival hozzátett ehhez.
Kérdés, hogy melyikőtök választotta volna azt a vezetőt, aki azt mondja, hogy maradunk így a kis országunkban szerényebben, hitel nélkül, de akkor nincs habzsi-dőzsi, nincs minden sarkon bevásárlóközpont meg ha van is fele ilyen választék kicsit drágábban mondjuk.
Ez csak egy szelet. De azt hiszem, erről is írtam már.

Miért nem jön most?
Mert te belátod, vagy legalább közeledsz ahhoz, hogy mondjuk amit te hazugságot meg erkölcstelent tettél és az nem volt helyes?
Próbálod ezt te, mint egyén meglátni és belátni és tenni ellene úgy, hogy nem gyártasz ideológiát akkor, mikor mégis meg akarod tenni a rosszat, hogy "ez nekem jár" mert mondjuk "a másik is ezt tette" stb-stb.....
Mert nincs őszinte megbánás és nincs megtisztulása az embernek.
Valami ilyesmit érzek és gondolok ezzel kapcsolatban...

De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?

"Én nem látom ezt ennyire irányítottnak Felülről.
Megteremtett, a fiát áldozta fel értünk, és látja, hogy hiába való. Hogy elfelejtettük. Hogy nem tudunk vele élni.
Akkor viszont oldjuk meg.
És én azt gondolom, hogy szeret minket.
De a mi kezünkben van az életünk.
És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol."

Nézd.
Én annyit írok, amit én gondolok és érzek, de senkinél nincs teljes igazság, meg van írva, hogy "részenként van bennünk".
Tévedek tévelygek és gyarló vagyok ugyan úgy, szóval én igazából nagy vonalakban "vázolom" fel a dolgokat, amit úgy hiszek, hogy lesz.
Viszont ezzel kapcsolatban sokan vannak így, mert ugyan azt kapták és érzik, amit, mondhatni: van egy ilyen visszacsatolás mások által is.
(de ettől függetlenül sokkal inkább hiszek az érzéseimnek és azt követem)

Persze, hogy Isten szeret.
Nem ezzel van gond, sőt, úgy gondolom, hogy akik így nyilvánulnak meg, mint mondjuk Te is, az kötődik hozzá.
Csak egyet meg kell érteni, és ezt tudomásul kell venni. Illetve te is értheted és érezheted, ha szülő vagy illetve ha belegondolod magad a szülő helyébe a gyerekével kapcsolatban:
Minden nap bántást kapsz a gyerekedtől.
Bántást a hazudozásai végett, ahogy éli az életét, ahogy a másik tetsvéréhez viszonyul és ahogy azzal bánik, ahogy téged, mint szülőt észre sem vesz, csak akkor, mikor kérni kell valamit a szülőtől vagy, adjon valamit, segítsen valamiben, oldjon meg valamit.
Teszed ezt minden nap ebben a létezésben, ebben az életmódban.
Bántasz, lázadsz, fájdalmat okozol, csalódást.
És mit tesz a szülő egy idő múlva?
Rendben gyermekem, akkor tedd azt, amit, elengedem a kezed és tedd ahogy jónak látod.
Most ebbe megyünk, valami ilyesmibe, ezt gondolom.
A szabad akarat által.

2021.12.21. 14:40:10

@JusztinaEufrozina:
folytatás, mert nem fért bele az ötezer karakterbe. :)

"És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol. "

Na, látod, érzed te ezt:
" Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

és itt a folytatása, amiről beszélünk: "Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok.."
szentiras.hu/RUF/Ef6

" Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. "

"Erőszak?
Ha az életedért küzdesz, akkor mit kellene tenned az erőszakkal az életedre törők ellen"
Úgy védd az életedet, hogy a másikat ne öld meg és ne támadj vissza.
És ha gyengét vagy ártatlant látsz, akit bántanak, azt védd meg.

"És itt nemcsak a covid erőszakra gondolok. Verbálisan erőszakoljuk meg egymás nap, mint nap. "
Az embernek nem kell azért úgy beszélni a másikkal, mert az azt teszi vele.
Megkérni szép szóval, hogy ne tegye, ennyit tehetsz.
Ha te nem állsz be a sorba, már jobbá tetted a világot

2021.12.21. 14:55:01

@JusztinaEufrozina:

Jusztina.

Tudod, sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne a jobb.
Hogy halleluja, nem történt volna semmi, meg élünk úgy, vakságban meg a disznóságainkban, mert ez így jó és élvezzük, juhéé!!!

Aggódom, félek, dühöngök, csüggedek, depresszióba esek, magam alatt vagyok, tehetetlen vagyok, haragos vagyok, mérges vagyok, elkeseredett vagyok, stb-stb....

Azért mert írogatom azt és azokat, amit/amiket, attól még ugyan olyan érzések ott vannak bennem.
Szóval nehogy azt hidd, hogy én valami álmomat írom le, hogy ez húúú de juhé de jó lesz meg örömöm van benne.
Dehogy.
Leírom azt, amit én így látok, hogy így fog történni.
Egyrészt.

Másrészt meg ami itt és most történik az emberrel és azon belül az egyénnel, az Isten terve.
Az egészre, de azon belül mindenkire, az egyénre, személyre szabott, egyéni terve van.
Rád is.
Meg mindenkire, aki olvasgatja ezeket itt és elgondolkodik Őróla.
És megmozdul valami ezzel kapcsolatban.

És teszi ezt mindazért, mert oda akar vezetni magához és a magáénak akar tudni az örökkévalóságban.
Bárhogy látod, gondolod és érzed ezt.
Ez a helyzet, ez a valóság.

2021.12.21. 15:15:27

De gondoljatok bele, ha már szóba került az, hogy régen miket írtam női/férfi kapcsolatból topikba.
Hát nem szépeket, persze.
Sajnálom.

De.
És ez nem a nőkre minősítés, hanem mind a férfi, mind a nőről szól, az egymáshoz fűződő viszonyról.
Ez sajnos globálisan - mondhatjuk ezt - megromlott, elromlott.
És már nincs az a szint, ahonnan az egyik fél is kihátrálna feltett kezekkel, hogy hibáztam és elkezdene javulni.
Hanem az életünknek is ez a szegmense is csak akkor fog majd megjavulni, mikor összeomlik.
Már nincs az, hogy valamelyik feladná.
Mert az ego - amit engedtünk felfújni - dübörög.
Semmi, az életünknek semmilyen olyan része nincs, amiből elkezdene a tömeg kihátrálni, hogy hibázott és változtatni akar.
Minden rossz - kapzsiság, irigység, hazugság, önteltség, beképzeltség, kivagyiság, stb-stb-stb - egyszerre van jelen mindenben, minden kis részében az életünknek.
És egyetlen egy szegmens ilyen mérgezése már vélhetőleg végzetes az ember számára, hát még akkor, amikor mindenben ott van ez, minden létező szegmenst átsző ez.

Felépült egy ilyen világ, felépítettük Babilont újra ilyen módon.
Ahogy egy fórumon megjegyezte valaki ezt, akkor esett le és úgy gondolom, igazat mondott ezzel:
A világ újra egy nyelvet beszél. Angol. Ugye.
És azt hisszük, mindent megtehetünk: technológia és orvostudomány.
Az ember istentelenné vált.

Elnézést, kicsit csapongok, nincs egy Dean-szintű - legalább ennyi "on" legyen már akkor a hozzászólásaimban :D - összeszedett és mondanivalójában összefüggő beszédem.... :)

Mia and Me 2021.12.21. 19:43:56

@icipicicsipa: "Csak egyet meg kell érteni, és ezt tudomásul kell venni. Illetve te is értheted és érezheted, ha szülő vagy illetve ha belegondolod magad a szülő helyébe a gyerekével kapcsolatban:
Minden nap bántást kapsz a gyerekedtől.
Bántást a hazudozásai végett, ahogy éli az életét, ahogy a másik tetsvéréhez viszonyul és ahogy azzal bánik, ahogy téged, mint szülőt észre sem vesz, csak akkor, mikor kérni kell valamit a szülőtől vagy, adjon valamit, segítsen valamiben, oldjon meg valamit.
Teszed ezt minden nap ebben a létezésben, ebben az életmódban.
Bántasz, lázadsz, fájdalmat okozol, csalódást.
És mit tesz a szülő egy idő múlva?
Rendben gyermekem, akkor tedd azt, amit, elengedem a kezed és tedd ahogy jónak látod.
Most ebbe megyünk, valami ilyesmibe, ezt gondolom.
A szabad akarat által."

Tehát Isten úgy látja felnőttünk?
Nekem kicsit hibádzik az analógia, de csak lehet nem teljesen jó a hasonlat.
Én mint szülő nem érzem magam megbántva csak azért mert a lányom vagy a fiam máshogy éli az életét mint amit én kitaláltam neki (eleve én nem is találtam ki nekik semmit, mert az ő életüket nekik maguknak kell kitalálniuk).
Aztán ha hazudik nekem, vagy ők még csak füllentenek, vagy elhallgatnak valamit, akkor ott nekem kell elgondolkodnom, mert akkor én szülőként nem vagyok annyira megbízható és elérhető neki, hogy rám bizza az igazságot, bármilyen gázos is az.
Az hogy akkor fordul a gyerek a szülő felé amikor kér vagy vár vagy segítséget akar, megintcsak szerintem teljesen normális dolog. Ő egy másik ember, én én mint szülő azért is vagyok, hogy kérhessen, számíthasson rám, stb. AKKOR IS amikor előtte 5 évig esetleg rám se bagózott.
Ebből adódóan ha "csalódást okoz" egy gyerek, akkor nem a gyerek okozza a csalódást, hanem a szülő a saját elvárásaiban csalódik a gyerekkel kapcsolatban. És ott a saját felelősségét kell elsősorban vizsgálnia és nem a gyereket okolni hogy az bántja őt meg lázad meg csalódást okoz....
Az meg hogy elengeded a kezét hogy éld az életed, az az hogy látod hogy a tanításod, útmutatásod beért és felnőtt, tehát járhatja a saját útját, saját magáért immár ő felelősséget vállalva.

SZóval szerintem vagy félreértettem a hasonlatot, vagy nem jó erre. Mert ha ilyen "szülő" az Isten, hogy most itt dacból van elengedve a "gyerek-emberiség" keze mert nem mindig fogadtunk szót, akkor kegyetlen szülő. Ha meg úgy ítéli meg hogy már felnőtt az emberiség, akkor meg ő (is) nevelt, tett, tanított ilyenné.

Mia and Me 2021.12.21. 20:00:35

@JusztinaEufrozina: kicsit nem ide kapcsolódik, de én magamon azt vettem észre, a kulcs az elégedettség és az elfogadás.

Az elégedettség nem azt jelenti, hogy halálra zabáltam magam akrámilyen élvezetből, és akkor úgy elégedett vagyok hogy na...
hanem hogy elég az ami van. Ami épp akkor és ott adódik a helyzetből. A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének.

AZ elfogadás pedig az, hogy minden helyzetben a magam és családom középpontját igyekezni megtalálni és nem kibillenni onnan. Megjegyzem ez ha még valaki nagyon istennek tetsző életet él, akkor is nehéz mert tényleg már az álmainkat, lakásunk falait, életünk minden területét átszövi valami idegesítő hullaszag, ami tényleg árad a rendszerből, ahol majdnem minden az átverésen nyugszik. De azért nem minden.

Törekedni a jóra már szerintem "elég".
Nincs ideje a lázadozásnak mert azt várja a rendszer, hogy annak okán mindenkit aki bármiben is nemet mond, keresztre lehessen feszíteni.
Hátralépni, nem részt venni benne. Talán ezt lehet megpróbálni. Keresni a békés kiutakat.

Pl. igen, Kalman amit írt, párhuzamos társadalom, vagy párhuzamos szolgáltatások kiépítése megszervezése. Tanár gárda, orvosok, egyéb szolgáltatások, amiket nem magának csinál az ember mert akkor polihisztornak kell lennie és 48 órának kellene lennie egy napban.
Tehát megtalálni az élet útjait.

2021.12.21. 22:03:52

@Mia and Me:

Először is:
Szia!
:D

Bocs az adósságomért.
Újfent. :)

Másodszor:
Nézd. Én nem tudom, nem tudhatom, milyen lehet, de Ő a saját képére formált, ami szerintem nem csak azt jelenti, hogy fizikai hasonlatosság, hanem az érzések és a gondolatvilág is valahol hasonló.
Meglehet, nem jó volt a jellemzésem ilyen formán.
Azt hiszem a te gyerekeid azok eredendően más miatt tesznek máshogyan, nem a te eszméid, a te utadat tagadják meg, hanem inkább próbálkoznak.
De egy egészséges kereten belül, amit te is látsz és érzel.
Tehát nem mennek túl olyan szinten a szülő - te irántad - lévő viszonyukban egy teljes megtagadásba a létezésedbe, a tiszteletedbe, a szeretetedbe. Tehát a hozzád fűzött viszonyuk megmarad számukra abban, hogy Te vagy, te vagy csak a szülő, bármi is van és ezért szeretnek, tisztelnek és mindig is ragaszkodnak ahhoz, ami Te vagy. Ez a mag bennük van.
Egyébként most, hogy ezt hozzá teszed, látod ez meg sem fordult a fejemben:
"Az meg hogy elengeded a kezét hogy éld az életed, az az hogy látod hogy a tanításod, útmutatásod beért és felnőtt, tehát járhatja a saját útját, saját magáért immár ő felelősséget vállalva."

Ez igen.
Ez meg van akkor, hogy ha elfogadta a gyerek a szülő tanítását.
De itt éppen arról beszélek, hogy azért mert az emberiség az ember bölcsessége által azt hiszi, hogy "felnőtt", miközben a bölcsesség a Lélektől és a Lélek által van, amit meg Isten ad, nem pedig a fejben ember által kitalált pecsétes papír meg technológiai fejlődés, meg ilyen dolgok, stb-stb, amiből kihagyjuk Istent.
Tehát itt nem beszélhetünk a szülő - Isten - szavainak - tanításainak - elfogadásárról, beéréséről, mert nem ezt tette az ember, ellenkezőleg, önnön maga tanítása után kezdett menni, amiben nincs Isten.

Szóval valami ilyen vonal van nálam, egy része most a pontosításnak.

Hopp, még erre valami:
" Tehát Isten úgy látja felnőttünk?"
Nem.
Nem azért engedi el a kezét az embernek, mert felnőtt.
Hanem azért, mert az ember hiszi azt, hogy felnőtt.
Hogy "valaki". Hogy a "minden".
És ezt hiszi nem tévedéséből, vagy véletlen tévelygéséből.
Hanem hiszi ezt mindent elsöprő egóból, az egóban lévő összes rossz által.
Ami abban pedig a legszörnyűbb, az azt hiszem: a Gonoszság által.

(Ami pedig a te példázatodban lévő gyerekeid viselkedésében és ezzel együtt a gondolatvilágukban, jellemükben nem volt ott a tévedésükben és hibáikban.)

Na, valami ilyen.
Most keltem fel egy kis délutáni szunyából - este kilenckor délutáni, oh,yeeeee! :D - és kb két deci kávét szürcsölgettem ébresztés gyanánt, hogy valami megfelelően értelmes választ csikarjak ki magamból, egyrészt remélem sikerült, másrészt meg tekints így erre az írásra, ha valami kavarodást látsz benne....
:)

2021.12.21. 22:12:43

@Mia and Me:

"Az elégedettség nem azt jelenti, hogy halálra zabáltam magam akrámilyen élvezetből, és akkor úgy elégedett vagyok hogy na...
hanem hogy elég az ami van. Ami épp akkor és ott adódik a helyzetből. A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének."

"A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének.""

És most hallgatok egy tanítást, ami arról beszél - persze már hallottam ezt a részét máshonnan - hogy a Mennyben - az Örökkévalóságban, Istenben - nincs az, hogy múlt, jelen, jövő, hanem egyben van minden. Talán ez, amit írsz, amire azt mondjuk, megáll az idő, de akkor annyira megáll, hogy a jelentőségét is elveszti, mert csak a pillanat varázsa van. A pillanat varázsa, mikor nincs az idő, csak a tökéletesség.
Érzed a tökéletességet akkor.

Azt hiszem, ekkor érezhetjük Istent igazából azokban a pillanatokban, mert Őt érezzük akkor?......

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 14:11:55

@icipicicsipa: "Persze, hogy Isten szeret."
Mindenkit szeret, és elfogad.
És ha elfogadom ezt, ami van, még azt is, ami lesz, és másik arcomat is odatartom, és mindenkit szeretni fogok, és jó leszek, és elfogadok mindenki mást, és tisztelem bennük is az Istent, akkor hirtelen változás lesz? Fogok addig élni? Megérem azt, hogy ezt elérjem? Ismer, tudja a határaimat. Aki már meghalt azokkal mi van?
„És teszi ezt mindazért, mert oda akar vezetni magához és a magáénak akar tudni az örökkévalóságban.”
Aki meghalt már magáénak tudhatja. Miért és mivel érdemelte ki, és aki még él, az mivel azt, hogy még él?
Érdekes, hogy jót akar, hogy jók legyünk, nem sikerült az eddig normális életben, most jön a rossz, mindenkit szeretve és ismerve tudja, hogy el fogja érni ezt, vagy még nem tudja? És mi a határidő, ami azért kérdés, hogy mennyi minden fog még történni?
Amikor én a gyerekemnek azt mondom, hogy ok, hazudsz, bántasz, nem adsz, csak elveszel, ami nekem fáj, akkor nem leforrázom forró vízzel, nem teszek elé akadályokat, hogy elessen, nem éheztetem, hogy ilyen nehézségeken keresztül jöjjön rá, hogy nem jól cselekedett velem szemben. És ő, szabad akaratában egészen biztosan nem tesz magának ilyeneket. :)
Ha egyéni terve van, személyre szabott, mint ahogy írod, akkor nem általánosan lenne ilyen a helyzet, ami mindenkit érint, nem? Nagyvonalakban haladunk a hasonló életekhez.
Számtalan kérdésem és bizonytalanságom van, ami nem azt jelenti, hogy Istenben nem hiszek, hogy szemére vetem azt, ami van, nem bízom. Az „emberek” annyira sok embert jelent, ami miatt elképzelhetetlennek érzem a kollektív cselekedeteket, a megváltozást. Egyéni, vagy kiscsoportos megoldásokat vagyok képes csak elképzelni és kezelni. A tömeg (8 milliárd ember) változtatása, megváltozása szerintem egyenlő a lehetetlennel.

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 14:29:27

@Mia and Me: az elégedettség érzése valóban fontos és érezhetően könnyebbé teszi az életet. :)
A gazdagok valószínű, hogy sosem elégedettek. Állandó ingerek érik, és lehetőségek a "még"-re.
(persze lehet, hogy rosszul gondolom, még sosem voltam gazdag)

Az elfogadás már nehéz.
Le sem írom, miket nem tudok elfogadni :)

Viszont ha az elfogadás nem megy, akkor jön a "lázadás", és ha a lázadásnak nincs itt az ideje, mert keresztrefeszítés jön érte, akkor el kell fogadni, amit egyébként nem fogadnánk el, így a saját lázadásunkat sem fogadhatjuk el.
Nekem ez nem megy. :)

A család a legfontosabb pont az életünkben, de ott is más-más egyéniségek vannak, és a "jó" időkben is előtörnek az egyéni gondolatok és vágyak, kérdés, hogy hogyan lehet ezt bírni kezelni egy olyan időszakban, amikor egyébként is háttérbe kerül annyi minden, amit szeret(t)ünk.
Nálunk kamasz végi idő van, határok feszegetése. :)

Hátralépni lehet, kicsiket és sokat. Az még jóleső is. Megcsináltam, át tudtam lépni a magam nehézségeit.

Közösségek. Mennyire nagy szükség lenne rá. És arra, hogy befogadók legyenek, nem kizárók és elszigeteltek.

2021.12.22. 14:56:44

@JusztinaEufrozina:

"Aki meghalt már magáénak tudhatja. Miért és mivel érdemelte ki, és aki még él, az mivel azt, hogy még él?"
(itt azt feltételezem, te arra gondolsz, hogy halál után irány a tuti és a happy mennyország.)
Ezt honnan veszed?
Ez nincs így.

Nincs automatikus üdvözülés.
Ez téves tanítás és téves dolog.
Isten szeret.
Igen.
És Isten megbocsát.
Igen.
Ellenben: akkor bocsát meg, ha benned megvan az, hogy elfogadod a lelkiismereted hangját mikor szól, hogy rosszat teszel és megbánás van benned és nem teszed - készakarva - meg ugyan azt. És ha meg is teszed botlásból - hirtelen felindult haragból - és megvallod újra, hogy tévedtél és hibáztál újfent.

Nincs automatikus megbocsátás meg üdvözülés, úgy gondolom.
Nincs olyan, hogy az ember tisztában van azzal, hogy rosszat tesz és legyint rá, hogy "jaj, hát Isten szeret meg megbocsát" és ezt az életet éli úgy, hogy látja azt, hogy másnak fájdalmat és rosszat okoz s mégis teszi ez alatt a zászló alatt.

"Mert Isten nem személyválogató. Akik ugyanis a törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek majd el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azokat a törvény alapján sújtja majd az ítélet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni. Mert amikor a törvényt nem ismerő népek természetükből fakadóan cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmagukban hordozzák a törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete a szívükbe van írva, bizonysága ennek lelkiismeretük és gondolataik, melyek hol vádolják, hol felmentik őket azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek titkait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által. "
szentiras.hu/RUF/R%C3%B3m2

Ez egy.

A másik része.
Én nem vagyok semmi olyan, ami jól meg biztosan tud minden benned lévő kérdésre választ adni.
(Neked kell keresni nem csak itt tőlem, hanem amit linkelek mondjuk, ott van a neten Biblia, mindjárt 3-4 fordításban is, én a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (2014 linket szoktam, szerintem - érzésre ez is - elég jónak tűnik. )
Még a saját fejemben is csapongok és válaszokat keresek a gondolataimban, amik kavarognak ás megfoghatatlanok meg összevisszaságok, nem lehet belesűríteni leírva válaszként mindent, amire azonnal, minden szegmensére újabb és újabb kérdések merülnek fel a másikban és nem lehet leírva ugyan ezen okokért választ adni, mert közben jön valami a válasznál is, ami elágazik további fejtegetésre, egy lehetséges "magyarázatra"....

Nagyon szívesen írok Neked, nem ezzel van a "gond", csak én kevés leszek ahhoz, hogy a válaszokat megadjam.
Nagyon-nagyon sok ember van a Youtube-n, aki tanít.
Nagyon-nagyon sok tanítás. Jók és rosszak persze.
Mindent meg kell nézni és meg kell vizsgálni és folyamatosan keresni kell azt, hogy mi az Igazság.
Hogy mi Isten motivációja mindenben és az emberrel, Veled kapcsolatban mi a terv és mit szeretne.
Nem én fogom tudni megadni a teljest meg a biztosat, hanem sok ember látásának az összessége illetve az érzés, hogy jó-e avagy nem, ha egy-egy mondandó után elcsendesedik az ember és engedi magában mérlegre tenni, amiben Isten segít, hogy az úgy van-e vagy nem.

Ez, mert erre kell:
" A tömeg (8 milliárd ember) változtatása, megváltozása szerintem egyenlő a lehetetlennel"

:)
Hát igen.
Embernek valóban az. :)

Adok linkeket.
Leszögezem: semmi nincs nálam, amit fanatikussággal nézek vagy követendőnek tartok, hanem mérlegelek, ahogy érzem, mi lehet a jó, alázattal, mert tévedhetek és nem egóból nézzük a dolgokat.
Szóval ezek útkeresések itt, nagyon sok jó dolgot hallottam ezektől az emberektől - és némely furcsát is természetesen - amik segítettek nekem:
www.youtube.com/c/Szerko/videos
www.youtube.com/channel/UCukdPE_qjJa9z9-fFfaMXPQ/videos
www.youtube.com/c/K%C3%B6vesdAMegv%C3%A1lt%C3%B3t/videos

Ne legyél haragos, felháborodott vagy elkeseredett.
Csak keress türelemmel.

Azon felül meg természetesen megpróbálom a saját érzéseim által elmondani azokat, amiket itt kérdeztél, kicsit később, remélhetőleg.... :)

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 15:37:59

@icipicicsipa: "(itt azt feltételezem, te arra gondolsz, hogy halál után irány a tuti és a happy mennyország.)"
Dehogy. :)
Akik meghaltak ebben az "új" másfél-kétéves "újvilágban", ami a coviddal jött és minden más, ami ettől érkezett, miért kaptak lehetőséget arra, hogy ne kelljen végigcsinálniuk?
És aki maradhatott, miért marad és miért fog még jobban elviselhetetlen életben élni?

Isten megbocsát, ezt értem és igaza van.

Nekem rengeteg kérdésem van, amiknek nagy része a kérdésemre adott válasz után születik, nem várom el, hogy válaszolni tudj és főleg nem arra, hogy mindre.
Tanítások mindenfelé vannak, kérdés, hogy jó tanítót talál-e az ember. Olyan szerintem kevés van.

Messze vagyok én még attól az állapottól, hogy ne legyek haragos, felháborodott, vagy elkeseredett.
Azt gondolom, hogy ez az életem kevés lesz arra, hogy ezektől teljességgel megszabaduljak.
Inkább a mennyiségére és erejének csökkentésére leszek képes, illetve szeretnék képes lenni, ha magamat ismerve őszinte akarok lenni magamhoz.
Persze azt már tudom, hogy az élet megmutatja azt is, amit el sem tudunk képzelni és amire azt mondjuk, hogy "soha", vagy hogy "nem vagyok képes"...

Mia and Me 2021.12.23. 15:13:52

@JusztinaEufrozina: "A gazdagok valószínű, hogy sosem elégedettek. Állandó ingerek érik, és lehetőségek a "még"-re."

A szegényeket is ingerek érik és pofonok hogy lehetősége sincs. Azt hiszem kevesebb gazdag elégedetlen mint szegény. De ezt nem merném kijelenteni. Nincs összefüggés a gazdagság és az elégedettség között szerintem. Viszont a szegénység szül plusz elégedetlenséget.
AMiről én írtam elégedettség, az inkább ilyen gondolati, hozzáállásbeli. Hogy hiába látom a reklámokban a sok eztmegazt :), nem szül bennem szomjúságot.
(Kicsit ebben a budhizmust említeném ami mindezt jól magyarázza: cél a vágynélküliség. Ez nem azt jelenti hogy soha nem ennék fagyit vagy hogy ne szexeljünk többet :), hanem hogy éljük az életünket azon keretek és lehetőségek között ami megadatott, illetve a kereteket addig bővítsük amíg saját erőnkből telik (nem máséból), valamint nem ártunk vele)

"Az elfogadás már nehéz."

Pedig ez a legalapabb dolog az élethez.
Ameddig nem sérti a köreinket addig bármit el tudunk fogadni.

"Viszont ha az elfogadás nem megy, akkor jön a "lázadás", és ha a lázadásnak nincs itt az ideje, mert keresztrefeszítés jön érte, akkor el kell fogadni, amit egyébként nem fogadnánk el, így a saját lázadásunkat sem fogadhatjuk el.
Nekem ez nem megy. :)"

Na ezt itt most nem értem :).
Nem az oltást kell elfogadni, hanem azt hogy van akik elfogadták meg van akik kényszeríteni akarnak. De erre az a válasz most hogy az oltást nem kérjük, és ha itt meg itt nem dolgozhatunk, akkor nem dolgozunk. Lásd egészségügyisek, lásd tanárok. Kásler már visszakozott, hogy felmenti őket a fizetésnélküliről :D, az év vége vicce. De ezt kell csinálni mindenhol.
Ezek az emberek elfogadták hogy oltás nélkül nem dolgozhatnak. Ha minden területen és minden cégnél mindenki aki ellenzi ezt a baromságot, ezt tette volna, akkor itt már nem lenne járvány. Hanem mindenhol felmentették volna a tömegeket, hogy menjen a munka.

"Nálunk kamasz végi idő van, határok feszegetése. :)"

Az jó. :)
Nálunk még nem, bár érik :D.

A kamasz végi időben lesz a gyerekből ember. Még nem tudom nálunk mi lesz. Remélem hogy megoldjuk úgy hogy továbbra is mi a szülők maradjunk azok, akikre bármikor lehet számítani. Saját életemben ez nem volt meg, felnőttként láttam mekkora hiánnyal indultam amiatt hogy a család részéről nem elfogadás hanem ellenségkép gyártás működött akkor amikor az ember keresi az útját, határait, helyét a világban.

Deansdale 2021.12.23. 16:56:07

files.catbox.moe/rnvx4i.mp4

Ez is milyen, bakker... Emlékszünk a wuhani videókra, hogy az utcán estek össze emberek a covidtól. Ilyen persze sosem volt, arra meg nincs válasz, hogy anno kik és miért terjesztettek ilyen pánikkeltő kamuvideókat. Mindenesetre most mégiscsak elkezdtek összecsuklani az emberek, lassan azt mondhatjuk tömegesen, épp csak nem a covidtól, hanem az mRNA oltások okozta szívproblémáktól.

Deansdale 2021.12.27. 08:50:58

A legújabb tanulmányok szerint a booster csak 2 hóanpig ad védelmet omikron ellen, ami több szempontból is nagyon érdekes :)
www.msn.com/en-gb/news/world/protection-against-omicron-wanes-10-weeks-after-booster-jab-experts-warn/ar-AAS5YIL

Végülis ha évente hatszor kell oltatni magunkat, mit számít, ha csak ez menthet meg minket a covidtól?

...bár azt kihirdették és nyilvánvaló is, hogy a létező oltások az omikron ellen eleve nem jók (feltételezve, hogy valaha is értek bármit is egyáltalán, ami erősen kétes). De ezek szerint 2 hónapig azért mégis jók :D Kísértetiesen ugyanez volt a deltával amúgy, a vakcinák ugyanis még a delta előtt lettek kifejlesztve, és akkor is azt mondta a sajtó, hogy a delta ellen nem lesznek jók, aztán egyszercsak megváltozott a narratíva, hogy de mégis, csak kell a booster. Hogyan lehet ugyanezt a kamut másodjára is benyelni, csak még durvábban???

Deansdale 2021.12.29. 07:55:11

...itt nemrég még egy olyan komment állt, amiről azóta rájöttem hogy tartalmazott egy logikai hibát, úgyhogy mea culpa. Ne mondja senki, hogy nem ismerem fel ill. be a hibáimat :)

Cserébe itt egy másik hír: az mRNA oltások bizonyos statisztikák szerint 10 hét után nem csak elvesztik hatékonyságukat, de egyenesen növelik az omikron fertőzés kockázatát, a phizer akár 76%-al:
www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v2.full-text

Deansdale 2021.12.29. 15:55:32

Videó 2019 szeptemberből amin egy nő előre elmondta, ami azóta történt...
www.bitchute.com/video/WfNxhRGXj0Wh/

valis47 2021.12.29. 16:04:10

@Deansdale: Tajvaniak terjesztették, ahogy a már nem bírják a krematóriumok, 15 millió halott stb. híreket is.
süti beállítások módosítása