HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Deansdale: @GABOR2: Amikor a ruszkik megvernek pár terroristát, akkor háborog a világ, Izrael meg hamuvá bombázhat 30.000 gyereket hasonló indokkal, és az teljesen rendben van. (2024.03.27. 07:48) Nem valós veszély
  • GABOR2: Most volt ez a moszkvai terror és elkapták az elkövetőket és nem bántak velük kesztyűskézzel a kihallgatásukon. Emiatt aggódott a nyugati sajtó, de nemcsak aggódást láttam, hanem azt, hogy... Egy k... (2024.03.27. 01:00) Nem valós veszély
  • GABOR2: @Deansdale: És ráadásul a kommunisták elvileg mindennek ellene voltak. Ilyen dinasztiáknak a kialakulásást elvileg tilosnak tartották, de Sztálin állandó írtóhadjáraitai után rögtön az lett az egész... (2024.03.25. 20:36) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: Kevéssé ismert dolog, de elég szűk kör a politikusi szinte mindenütt a világon. Az USA elnökei is 1 kivételével állítólag egy angol király távoli leszármazottai, Obamát is beleértve. www.d... (2024.03.25. 18:06) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

Ilyen a sors...

2021.11.24. 08:34 Deansdale

Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század zsarnokainak seregéhez, és nem értik, hogy nekünk ezzel mi a bajunk - sőt, a dolog természetéből fakadóan lassan szent meggyőződésükké válik, hogy mi vagyunk a gonoszak és az ő küldetésük minket eltaposni. Orbán kihirdette, hogy mi szemét tetűládák veszélyeztetjük az ő beoltott életüket, és mivel Orbán soha nem mondana semmit ami nem a színtiszta igazság, ezért tétovázás nélkül megkezdték a fröcsögést. A rohadt oltatlanok olyan baromságokra hivatkoznak, mint az emberi méltóság és szabadság, és nem képesek megérteni a csökött agyukkal, hogy mind meghalunk ha nincs meg a 100% oltottság. A covid az oltottakat is megöli amíg csak egy oltatlan is akad a világon, kb. 1 ezrelék / év sebességgel irtja az emberiséget, így 1000 év leforgása alatt mind elpatkolunk, vazze (újonnan születő gyerekekkel nem számolva, nyilván, amúgy a globális népszaporulat messze több mint 1 ezrelék). Teljesen indokolt tehát a kényszeroltás, a lezárás, a maszk és az emberiség mindenféle egyéb nyomorgatása, amíg el nem tiporjuk a hitetleneket oltatlanokat.

És ez nekik teljesen racionális, magától értetődő gondolatmenet, bár páran még nem vitték végig a logikus végkövetkeztetésig.

Ja, és ha Orbán azt mondja, hogy a maszkviselés nem azért kötelező mert ő kihirdette, hanem mert mocskos oltatlanok, akkor a tömeg egy torokból hörgi, hogy mocskos oltatlanok.

...

Az ember nézi az amcsi híreket, s bár látja, és a felszínen képes is értelmezni, hogy ez meg az történt, de egyszerűen lehetetlen a szó magasabb értelmében megérteni, hogyan képesek emberek milliói egy gyermekeket megerőszakoló féreg pártjára állni egy univerzális példaképnek mondható tinédzserrel szemben, aki megvédte magát az előbbitől. Fel nem fogható az emberi psziché végletessége, hogy miféle őrületekbe képesek belelovallni magukat egyesek a saját nézeteik, döntéseik, egójuk védelmében. Hogyan jut el valaki attól, hogy "segítsünk az elesetteken" oda, hogy amikor egy elítélt pedofil nemi erőszakoló agyon akar verni egy tinédzsert azért, mert az egy tüntetésen eloltott egy égő kukát, akkor a magát védő tinédzser náci, a pedofil agyonverő viszont hős és szent.

Ép elmével ezt megérteni nem lehet, illetve szerintem csak azzal magyarázható, amit fentebb is írtam: a sors vakká teszi az embert a saját szerepére. Ha a történelem kereke egy új konfliktust hoz az emberiségre, akkor kellenek seregek a rossz oldalra is, tehát tömegek fognak a racionális emberi gondolkodásra fittyet hányva elköteleződni a rossz ügy mellett, ha akarják, ha nem. A bolsewoke sáskahad a gyerekek megrontása és a nyugati kultúra kiirtása mellett áll ki teljes mellszélességben, a vakcinácik meg az oltatlanokat szeretnék eltaposni, mert azt a feladatot szabta ki rájuk a taó, a sors, az Úristen - a nem kívánt rész törlendő.

Ez így, ha az ember elfogadja a magyarázatot, érthető, de akkor is csalódás látni, hogyan válik addig értelmesnek hitt emberekből a sors kezén zoknibáb - hogyan változnak NPC-kké, akik nem képesek felfogni, hogy a másik csapat miért nem látja a zsarnokok igazságát. Ugyan semmilyen érvre vagy kérdésre nem tudnak érdemben válaszolni, de ami beléjük lett programozva azt ad nauseam ismételgetik ad infinitum. Hogy ha az oltás csak a tüneteket enyhíti, akkor miért kötelező? Az én oltásom léte vagy nemléte kizárólag a saját potenciális tüneteimre van hatással, az oltottakat semmilyen formában nem érinti, tehát akkor miért is jogos engem állami erőszakkal kényszeroltatni? Ha az EÜ túl van terhelve akkor miért rúgják ki az ott dolgozókat ha nem hajlandóak felvenni immár a 3. adagot, ami kizárólag a tünetekeiket enyhítheti, amúgy abszolút nem akadályozza, hogy megfertőződjenek vagy továbbfertőzzenek? Ha téged a te oltásod megvéd, akkor mit érdekel téged az én oltottságom, ha oltottan pont ugyanannyira megfertőzhetlek? Ha Gibraltáron 100% oltottság mellett is terjed a járvány akkor te itt mit vársz a kötelező oltástól?

Eh.

A logika hatástalan az egóval, az érzelmekkel, a taóval szemben.

Kedves barátaim, én nem haragszom rátok, csak hagyjatok már békén, jó? Ne akarjátok erőszakkal rám bizonyítani, hogy én vagyok az ostoba alusapkás lúzer amiért egy 1 ezrelékes halálozási rátájú vírustól nem szaladok fejjel a falnak, illetve nem rohanok felvenni a 6-8 hónap alatt kifejlesztett oltásokat, amik közül egyik sem okozott semmilyen pozitív változást semmilyen érdemi statisztikában. Ausztriában többen betegek most, mint 0% oltottságnál voltak, és tudom hogy ez titeket nem zavar, csak fogadjátok el, hogy engem igen.

Köszönöm.

400 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bankvezér_ 2021.11.24. 09:40:36

Emberileg és logikailag tökéletesen érthető amit írsz.
Azzal nem számolsz, hogy az embereket az érzelmek irányítják és nem a logika.
A covid, meg a karantén meg a hisztéria nyomán csomó frusztráció, düh alakult ki az emberekben és a politikusok -hogy magukról elhárítsák ezt- bűnbaknak teszik meg az oltatlanokat. Ez ennyire végtelen egyszerű mechanizmus, mint a tiszaeszlári vérvád.
Évezredek óta tökéletesen működő technika.

Amúgy az oltással kialakuló immunitás megszerezhető úgy is ha átesik valaki a betegségen ugyebár. Azoknál felesleges/káros az oltás.

Bankvezér_ 2021.11.24. 09:42:42

Ja és a másik mantra a vírus mutációk, hogy már régesrég NEM az a vírus fertőz, mint tavaly ilyenkor. Tehát felesleges összehasonlítani a tavalyi oltatlan számokat a mostani oltott számokkal. Mert másik a vírus.

Frederick2 2021.11.24. 11:53:14

"egyszerűen lehetetlen a szó magasabb értelmében megérteni, hogyan képesek emberek milliói egy gyermekeket megerőszakoló féreg pártjára állni egy univerzális példaképnek mondható tinédzserrel szemben, aki megvédte magát tőle"

Itt egészen másfajta kérdéseket kellene feltenni. Amiben benne foglaltatik ez a kérdés is.

A BLM nem csupán verbálisan nyomatja a fehérellenes rasszizmust, hanem tettekben is realizálja. Az utcán megalázott és megszégyenített, megvert, időnként pedig meggyilkolt embereket. Nem csupán fehéreket, hanem feketéket is. A legutóbb egy BLM-mel kapcsolatot ápoló néger faszkalap gázolt halálra felvonuláson 5 embert (köztük gyereket is).

Kérdéseim:
1, Miért nem számít rasszista terrorszervezetnek a BLM?
2, Hogyan képesek még diplomás értelmiségiek támogatni a BLM-t?

Bankvezér_ 2021.11.24. 12:05:47

@promo921: állítólag újabbak az oltások, követik a mutánsokat.
vagy nem.

VT 135 2021.11.24. 12:10:06

A Rittenhouse-ügy szerintem is egy csúcspont.
Véleményem szerint itt már nem ideológiai-, világszemléleti-, gondolati különbségekről beszélünk, hanem a valóságértelmezés, valóságtagadás kérdéskörében járunk.

Ha a világunkat egy privát mátrixként szemléljük, ahol a kvantumfizika alapján azt érzékeli az agyunk, amit teremtettünk, akkor tényleg közeledünk ahhoz, hogy a két embercsoport egy külön világba kerüljön. Egyelőre viszont még egy világban élünk - viszont már egyre kevésbé tudunk megegyezni közös valóságban. Ha már semennyire nem fogunk megegyezni, lehet, hogy akkor tényleg más-más dimenzióba fogunk kerülni. Félelem dimenzió ("pokol"), szeretet dimenzió ("mennyország").

Amúgy teljesen hétköznapi eseményeknél is tapasztalhatjuk ezt: múltkor állunk a 70+ éves anyámmal az Astorián a buszmegállóban. Arra jön egy babakocsival egy kismama és simán áthajt anyám lábán. Anyám szólni merészel, hogy ezt talán nem kéne, erre a picsa elkezd bunkó módban átmenve visszabeszélni, hogy anyám a hibás, amiért nem állt arrébb. Na ilyenkor szokott nekem leolvadni az agyam és az amúgy békés természetem átmenni üvöltősbe. El is küldtem az anyjába, erre ő volt megsértődve - persze közben buzgón folytatta a bunkóságát -, majd, hogy nem beszélhetek így vele, mert ő nő ( :D ) és várjunk csak, majd mindjárt idehívja a férjét. A busz csak nem akart jönni és egyszer csak a picsa visszajött tényleg a férjével (2., :D ). Aki szerencsére nem egy kétméteres cigány volt, hanem egy átlagos pali. Na az elkezdett embereskedni, hogy beszéltem én a nőjével, blablabla. Elég fenyegető volt, bunyót nem láttam értelmét kezdeni, úgyhogy lejjebb vettem a hangerőt, majd anyám is közben próbálta csitítani, aminek a vége az lett, hogy már anyámmal üvöltözött, miszerint ő a hibás, amiért nem állt arrébb, ezért ment át rajta a babakocsi. Végól megunták és elmentek.

Én még utána sokáig újrajátszottam az agyamban a szitut, utólag ugye mindig nagyon higgadtak és okosak tudunk lenni. :) De a lényeg, hogy ezen emberek viselkedése is abszolút levezethető a mérhetetlen félelemből, aminek a bázisán élnek és a valóságértelmezés teljes különbözőségétől. Mert ha megkérdeznénk őket, mi történt, azt hiszem, igen érdekes, más verziót mesélnének.

Frederick2 2021.11.24. 12:15:50

@Murometz köztársasági elnök:

"A covid, meg a karantén meg a hisztéria nyomán csomó frusztráció, düh alakult ki az emberekben és a politikusok -hogy magukról elhárítsák ezt- bűnbaknak teszik meg az oltatlanokat. Ez ennyire végtelen egyszerű mechanizmus, mint a tiszaeszlári vérvád."

És ha még csak a COVID mentén menne a bűnbakképzés. De sajnos több vonalon mozog ez.

Épp most olvasom ezt a szociálpszichológiai szakkönyvet.
moly.hu/konyvek/anne-helen-petersen-jottunk-lattunk-elegunk-van
A témája a munkaerő-piacon való kiégés. Ez egy olyan téma, ami mindig is érdekelt. (Részben azért, mert nekem is az a problémám, hogy érzem, kiégek a jelenlegi munkaerő-piacon. Meg tapasztalom az ismerőseimen is.) A könyv nem is lenne rossz - ha a szerzőnő nem lenne rasszista és szexista. A munkaerő-piacon való kiégés egy létező probléma, és ezt szépen le is írja. Viszont a felelősnek a FEHÉR KÖZÉPOSZTÁLYBELI FÉRFIAKAT teszi meg. Csomó olyan sor van a könyvben, ami felfogható uszításnak is.

Tervezek belőle amúgy kritikát.

Bankvezér_ 2021.11.24. 16:13:53

@Merész Vlagyimir: Ilyen alapon bármit kétségbe vonhatnál: hogy mit csomagoltak a tejesdobozba, a sörösüvegbe nem kevertek-e ciánt.. satöbbi.
A teljes mai világ totál kívül esik a kompetencia szféránkon.

Ezért vannak az élelmiszer meg gyógyszer ellenőrző és vizsgáló szervezetek.
Te egyénileg mindent megvizsgálsz?
Mert azt értem, hogy kételyeid vannak. Csak ilyen alapon bármit is megkérdőjelezhetsz.

VT 135 2021.11.24. 16:30:56

@Murometz köztársasági elnök:
Azért az érdemes figyelembe venni, hogy rengeteg irodalom van a gyógyszeripar disznóságairól és mivel messze a legnagyobb gazdasági hatalommal rendelkeznek a többi iparághoz képest, civilizációnk jelenlegi működési logikájából megfelelően ezt vidáman politikai hatalomra tudják és tudták váltani, emellett ezen hatalom erejénél fogva a legtöbb disznóságot el tudták és el tudják simítani, vagy pénzzel, vagy megfélemlítéssel, vagy gyilkossággal.

Jó, hogy felhozod az élelmiszeripart, amely ma már elsősorban a vegyiparra támaszkodik. Igen, ők is benne vannak nyakig. Csak ma még a Coca-cola nem kényszerít rá a politikai-tudományos sameszein keresztül, hogy igyad naponta a kóláját, mert különben...

Az ellenőrző és vizsgáló szervek pedig nyilván eltörpülnek és kiszolgáltatottak a gigantikus hatalommal rendelkező iparági szereplők mellett.

Ettől még nem kell mindent kétségbe vonni, de inkább, mint mindent elhinni és elfogadni, mert hiszen "a Hangok megmondták és a Hangok sosem tévednek és csak az én java(i)mat akarják".

VT 135 2021.11.24. 16:34:47

@Murometz köztársasági elnök:
...és nem, nem azért csinálják, mert "gonoszok", hanem mert sem az emberi-, sem az állati élet, sem a Föld elpusztítása nem számít, mert csak egyedül a profit, a profit, a profit a lényeg. a profit pedig azért kell, hogy üzemanyaga legyen annak a tévhitnek, hogy "ha majd még több kütyüm, cipőm, pénzem, hatalmam lesz, akkor majd boldog leszek".

Erre alapul a mai civilizációnk. Ennek vagyunk majdnem mindannyian a tagjai és ez a világrendszert támogatjuk aktívan, vagy passzívan.

VT 135 2021.11.24. 16:37:11

@Frederick2:

"Tervezek belőle amúgy kritikát."
Távol álljon tőlem, hogy megmondjam mit csinálj, de...
valójában nem ez is csak pótcselekvés? Hogy elmebetegek irományait olvasva, értékelve elcseszed egy csomó idődet, amely sokkal értékesebben is hasznosulhatna? Mitől lesz ettől jobb a világunk? Csak kérdem.

Sipi81 · http://www.egalizer.hu 2021.11.24. 16:51:29

@VT 135: Hát az is hasznos ha leírja hogy ő elolvasta és olyan rossz, hogy másnak már nem ajánlja ezért mások idejét megspórolta, nem? :-)

Frederick2 2021.11.24. 16:54:26

@VT 135: Te jókat tudsz kérdezni! :)

"valójában nem ez is csak pótcselekvés?"

A könyv olvasását nem tartom felesleges időtöltésnek. Maga a könyv egy vegyes-felvágott. A szerző leírja, szerinte miért káros a munkaerő-piac és a hozzácsatolt munkakultusz. Ott kb. ugyanazt gondolja, amit én, csak ad hozzá új ismereteket. Én már jó ideje szerettem volna olyan szakirodalmat olvasni a munkaerő-piac káros hatásainak a témájában, ami élvezetes és nem száraz. A benne lévő toxikus hatást (rasszizmust és szexizmust) tudni kell kezelni.

Én szerintem a blogolás és a vlogolás az esetek többségében pótcselekvés. Szerintem azért tesszük, hogy picit színesebb legyen az életünk. Ha pedig vannak pozitív visszajelzések ("de jó ez az írás", "de jó ez a videó"), akkor növekszik az egónk. Igen, elismerem, nálam a blogolás valahol pótcselekvés. De nem uralja le az életem. Igazából kevés tartalmat gyártok blogra. Vannak kollégáim, akik nálam sokkal több posztot termelnek a blogjukra.

Amúgy is grafomán vagyok. Nem véletlenül az a blogom neve, hogy grafomanpali.blog.hu.

Hogy van-e értelme a kritikámnak? Mérgező anyagokra sosem ártalmas legyártani az ellenanyagot. Meg így egy picit a frusztráció is kijön belőlem.

Nem, a blogolással nincs problémám.

Madarász Henrik 2021.11.24. 17:07:30

A Rittenhouse ügy két világ összecsapása, az egyik oldalon a mi régi világunk amiben még a kommunista rendszerben is jelen voltak a hagyományok, a keresztény vallás, ahol a női férfi kapcsolat volt a természetes, a fehér emberek alkották a többséget. A másik oldalon a nyugaton 1945 után fokozatosan kiépülő kultúrmarxista rendszer áll, amelyik kezében van az oktatási rendszer, a sajtó, a szórakoztató ipar, a nagyvállalatok, a rendszerpárti politikus kaszt, a lelketlen állami bürokrácia, a bírók, ügyészek nagy többsége és évtizedek óta intenzíven mossa a fehér emberek agyát hogy támogassák saját felszámolásukat, a legnagyobb sikerüket a fehér értelmiség körében érték el, amíg az alacsonyan iskolázott fehér emberekben még maradt ösztönös ellenállás a kipusztításuk ellen. A srácnak szerencséje volt hogy egy konzervatív államban került bíróság elé és egy törvénytisztelő bíró vezette a tárgyalást, egy színesekből vagy balos fehérekből álló esküdtszék esetén garantált lett volna az életfogytiglan vagy a halálbüntetés számára.

VT 135 2021.11.24. 17:07:33

@Frederick2:
OK, rendben, köszi az indoklást.

Mia and Me 2021.11.24. 18:45:36

@VT 135: "a profit pedig azért kell, hogy"

erre van egy összeesküvéselméletem, de azzal itt most nem rukkolok elő. ;-)

Mia and Me 2021.11.24. 18:47:34

@Murometz köztársasági elnök: "Csak ilyen alapon bármit is megkérdőjelezhetsz"

Igen, és bármit meg is kérdőjelezünk, amíg meg nem győződünk hogy igaz, vagy egy elfogadható referenciaszemély azt nem mondja, hogy igaz.

A szívás az, ha mindegyik referenciaszemélyt lefizeti a háttérhatalom.

Mia and Me 2021.11.24. 18:53:04

@Frederick2: @VT 135: a közösségi oldalak, a blogok, a fórumok, ha van interakció és nem csak posztolgatásból áll, akkor szerintem van értelme, ez is kommunikáció, tanulás.

6ezer oldalból lehet hogy egy sor lesz az ami valakinek majd segít valamiben.

Most nem kocsmába (meg Pilvax kávéházba :) mint Petőfi) járunk megvitatni a világ nagy dolgait hanem egy virtuális térbe.

Én ebben nem látok gondot.

Inkább csak azt hogy ha kinyomják az áramot, akkor az nem olyan lesz mint a kocsma bezárás, mert itt senki (vagy kevesen) tudják ki ki.

Madarász Henrik 2021.11.24. 20:41:45

@Mia and Me: Amúgy csodálatos dolog lenne az internet, ismeretek szerzésére, a hasonló érdeklődésű emberek egymásra találására, csak hát ott vannak azok a felhasználok akik internetes lincselésre vagy üzemeltetőként a más vélemények eltüntetésére használják.

Madarász Henrik 2021.11.24. 20:49:18

@Madarász Henrik: 10 éve még sokkal szabadabb hely volt az internet, csak mostanra egyre jobban tökéletesítették a jobboldali vélemények kiszorítását a lehető legtöbb helyről.

JusztinaEufrozina 2021.11.24. 20:59:57

@Madarász Henrik: lehetőséged van saját blogot nyitni és meghívni embereket és írni, és engedni írni.
Azért azt gondolom, hogy amikor a sajátjáról van szó, akkor az embernek azért vannak elképzelései, hogy majd mindent lehet, de eljön mindig a pillanat és a hozzászóló, ahol beveti a törlést és tiltást. Nem lehet ma teljes szabadságot adni, mert nem a bloggazda, vagy a politika (ezen a szinten) nem képes szabadságot adni, hanem a tisztelt közönség nem képes embernek maradni.

Madarász Henrik 2021.11.24. 21:08:22

@JusztinaEufrozina: Ez elfogadható lenne, ha nem lenne az összes nagy szereplő, ahova sok ember jár: Facebook, Twitter, Youtube, Google és lehetne sorolni, a keményen cenzúrázó szélsőbaloldal kezén és a jobboldaliak csak az internet kis eldugott zugaiban tudják nyugodtan leírni a véleményüket.

2021.11.24. 21:34:33

#grafén oxid
Pfizer belső levelezésében elismeri, hogy grafén oxidot tartalmazhat az oltás.

t.me/uncutnewshungary/5960

Ezzel akkor lezárulni látszik a mindenki által tagadott, és a mainstream által kifigurázott konteó.

Frederick2 2021.11.24. 21:45:48

@Mia and Me:

"Most nem kocsmába (meg Pilvax kávéházba :) mint Petőfi) járunk megvitatni a világ nagy dolgait hanem egy virtuális térbe.
Én ebben nem látok gondot."

Te valahol félelmetes vagy. Mármint a kritikátlan rajongásod a technológia iránt.

A virtuális közösségek kb. annyira helyettesítik a valódi közösségeket, mint a robotkutya az igazit.

Valahol azt olvastam, hogy a klinikai pszichológia szerint a napi 2 óra internetezés lenne az egészséges. Az átlagember hány órát tölt előtte, szerinted?

Írd már be, kérlek, a Google-ba, hogy "internet-függőség"! Aztán szemezgess a cikkek között! Hidd el, érdemes és tanulságos!

Úgyis gyereket nevelsz, ez a hasznodra lesz!
moly.hu/konyvek/megan-a-moreno-szex-drogok-facebook

Azt elismerem, hogy eszmecserére alkalmas a net. De az internet-függőség kb. hasonlóan nagy mértékű probléma a modern társadalmakban, mint az alkoholizmus. Vajon miért? Van valami ötleted?

Mia and Me 2021.11.24. 22:04:03

@Frederick2: nem rajongok, csak használom. És a gyerekeim is használják.
Mellesleg az elmúlt 2 évben időszakokra a szobaikba zárt kiskamaszok megháborodtak volna a net és netes vagy neten tartott kapcsolatok nélkül. Mivel nem ők féltek egymástól hanem egyes szülők féltek mindenkitől ;)

Volt fur real pet- ünk mikor az volt a sláger, de van igazi állatunk is. Robotkutya kéne. Meg az AI-ból a maci. De ez olyan mint anno a tamagocsi, vagy még regebben meg a tavirányítós kisautó.

Mia and Me 2021.11.24. 22:08:11

@Frederick2: minden függőség gáz persze. De amikor van alternatíva akkor ezek a gyerekek nem neteznek hanem eloben lógnak a parkban.
A játék stb szenvedely inkább függőség szerintem. De a netezés nagy reszet nalunk legalábbis kommunikáció és olvasás és Tv helyettesítő teszi ki

Wildhunt 2021.11.24. 23:39:01

@Mia and Me: engem kifejezetten érdekelne pedig.

Frederick2 2021.11.25. 06:43:47

@Mia and Me: A szülői felelősség elengedhetetlen a gyermeknevelésben. A szülőtől sok függ, milyen felnőtt lesz a gyerekeiből.

Ha jó anya vagy, nem érheti őket gond. Biztos jó anya vagy! :)

Jalos 2021.11.25. 07:38:02

"Ez így, ha az ember elfogadja a magyarázatot, érthető, de akkor is csalódás látni, hogyan válik addig értelmesnek hitt emberekből a sors kezén zoknibáb - hogyan változnak NPC-kké, akik nem képesek felfogni, hogy a másik csapat miért nem látja a zsarnokok igazságát."

Sajnos Én már rólad is ezeket gondolom a COVID hisztéria miatti véleményeid alapján, hogy mostanra a sok összeesküvéselmélet között bizony átestél a Ló túloldalára, és az egyik oldali érveket teljesen elfogadod a másik oldallal szemben. Pedig az igazság valahol ott van a két szélsőség között.

Ha olyan egyszerű szerinted a COVID mint az évi influenza, akkor el kell sétálni egy kórházi osztályra és szétnézni (hamár senki sincs az ismerőseid között aki súlyosan megbetegedett - vagy ne adj isten a legrosszabb történt vele - és elmesélné a tapasztalatait).

Elég megnézni a valódi többlet halálozási adatokat és eldönteni hogy te vállalod-e hogy ezentúl mindenkinek te fogod elmondani hogy a hozzátartozója azért halt meg mert ez csak egy vacak influenza.

És mindezzel nem azt mondom hogy ha nem oltakozunk 100%-ban akkor mind meghalunk, az a másik oldali túlzás....

Deansdale 2021.11.25. 08:56:15

@Jalos: "Sajnos Én már rólad is ezeket gondolom a COVID hisztéria miatti véleményeid alapján, hogy mostanra a sok összeesküvéselmélet között bizony átestél a Ló túloldalára, és az egyik oldali érveket teljesen elfogadod a másik oldallal szemben."

Ez egy respektálható vélemény, AMENNYIBEN válaszolni tudsz a cikkben is leírt kérdésekre :) Amúgy abszolút nem vagyok szélsőséges, soha nem hittem az olyasmikben, hogy chip van az oltásban, az oltottak mind meghalnak, stb. Alapvetően kivárásra játszom, és ehhez képest amit a kormány csinál az nettó fasizmus, amikor azzal zsarolja és kényszeríti az embereket, hogy elveszi a gyermekeik asztaláról a kenyeret ha nem hajlandóak oltakozni. Ennél nincs lejjebb, és ebben a nézetben egy fikarcnyi szélsőségesség sincs.

"Ha olyan egyszerű szerinted a COVID mint az évi influenza, akkor el kell sétálni egy kórházi osztályra és szétnézni"

Miért feltételezed, hogy az influenzák idején a kórházi osztályokon nem volt haldokló tömeg? Nem egyszer volt olyan, hogy az influenza egy szezonban megölt annyi embert mint a covid másfél év alatt, gondolod azok az emberek nem feküdtek a kórházakban?

"Elég megnézni a valódi többlet halálozási adatokat"

A többlet halálozásnak ezer oka van az öngyilkosságok számának növekedésétől az elmaradt orvosi kezelésekig, ráadául amíg el nem kezdték a tömeges vakcinázást addig nem is volt statisztikailag szignifikáns különbség, szóval...

"vállalod-e hogy ezentúl mindenkinek te fogod elmondani hogy a hozzátartozója"

Az ilyen demagógia szerintem értelmetlen, én is mondhatnám, hogy akkor vállald az oltások mellékhatásaiban meghalók/szenvedők pátyolgatását, de az ilyen érzelmi manipulációnak egy érdemi vitában nincs helye.

"azért halt meg mert ez csak egy vacak influenza"

Az influenzában évente tízezrek haltak meg.

"És mindezzel nem azt mondom hogy ha nem oltakozunk 100%-ban akkor mind meghalunk, az a másik oldali túlzás...."

Az íreknél 95%-os oltottság mellett LEZÁRÁSOK vannak és terjed a fertőzés, ezzel nem csak azt cáfolják hogy az oltottsággal nyájimmunitás lesz és megszűnik a covid, hanem még azt is, hogy a lezárások az oltatlanok miatt lennének. A lezárások azért vannak mert a politika úgy akarja - minden más üres szócséplés és oszd-meg-és-uralkodj ellenségképzés. Aki képes kritikus gondolkodásra az látja hogy az egész helyzettel nem stimmel valami, hogy a politika értelmetlen, kontraproduktív, egymásnak ellentmondó intézkedéseket hoz, hazudik, szándékosan pánikot kelt a fertőzéssel kapcsolatban ugyanakkor szándékosan elnyomja az aggasztó információkat az oltásról, stb. Aki ezt látja nem nagyon hiheti, hogy mindez csak jóhiszemű tévedések gigászi halmaza. Ráadásul a statisztikák semmilyen téren nem igazolnak semmit amit a politika állít, kezdve pl. azzal, hogy a svédeknél hosszú hónapokig nem volt lezárás és jobban jöttek ki az első hullámból mint mi - de ez tényleg csak egy példa az ezerből. Afrikában, ahol az átoltottság nevetséges, most alig van covid, ellentétben azokkal a helyekkel ahol szinte teljes az oltottság. Ausztráliában már a sereget küldik a teszt-pozitívakra holott 2 év alatt 2.000 halottjuk sincs az ügyben, ez olyan asztronomikus aránytalanság amire kevés példa van a világtörténelemben. Müller Ceci, más nyugati szószólókhoz hasonlóan, bejelentette, hogy szándékosan csalnak a statisztikákkal, és ez nyom nélkül elsuhant az emberek füle mellett. Sorolhatnám napestig, hogy mi nincs rendben az üggyel, és ezek közül egyetlen dologra sincs megnyugtató magyarázat.

JusztinaEufrozina 2021.11.25. 09:14:11

@Jalos: mivel hasonlóan gondolkodom, mint ő, így van véleményem.

Ami az, hogy azért foglalkozik az oltatlan ezzel a hisztériával, mert elveszik tőlük az emberi jogaikat. Itt még nem olyan sokat, egyelőre, bár már hallani olyat is, hogy az egészségügyben is különbséget tesznek (de ezt remélem hogy csak vicces kedvű emberek terjesztik). És ha az ember életébe beletaposnak, főleg úgy, hogy nem lenne rá azért olyan nagy okuk (egy ebolánál például abszolút helye lenne), akkor úgy gondolom, hogy jogunk van ezzel és ilyen vehemensen fogalkozni.
Ha nem tudnád, munkát veszítenek el emberek, más országban már közlekedni sem tudnak, és van ahol táborokat építenek.

Ha ezt normális ember csendben és a szokásos stílusában említi, két más téma között, az vagy nem normális, vagy valami más dimenzióban él.
Ha pedig oltottak nyomják az okosságaikat és nem viselnek el semmilyen más szakértői véleményt, akkor ez a tűz, ami kellemestől már jobban ég, fellobban.
Úgy gondolom, hogy az az oltott, aki elfogulatlan és elfogadó, az látja/tudja/megérti, hogy olyan területen baszogatja a másikat, ahol annak már a húsába vágó probléma van, és nem cseszegeti.

Ha mégis -és miért ne tehetné-, akkor számolnia kell azzal, hogy egy idő után többet kap vissza, mint más témában.
Ha ezen csodálkozik, vagy nem tetszk neki, akkor lehetősége van folytatni, vagy abbahagyni.

Az oltás régen azt jelentette, hogy nem lett beteg az ember és nem terjesztette.
Az influenza az, ami már ezer éve oltással megfoghatatlan. Kitalálják, hogy melyik lesz éppen, mégis csomóan betegek lesznek, meghalnak, másfajta is fertőz.
Ugyanez van ezzel az oltással, ha másban nem -szerinted- ebben tökéletesen hasonlít az influenzához.

Kórházi példákkal jönnek emberek, akik hallották, vagy látták.
Ennek ellenpéldája az egészségesen élő és viruló másik része az embereknek, akik immár a negyedik hullámban is léteznek. Elkapták, és túlélték simán, vagy orvosi segítséggel.
És sokan a negyedik hullám közepéig még nem kaptak el egy mutánst sem, vagy észre sem vették.

Többlet halálozási adatok?
Olvastam már olyat, hogy évekkel összehasonlítva alig lett több halott.
A fontos az, hogy mindig olyan adatok látnak napvilágot, amire éppen szükség van.

Én kifejezetten érdeklődnék a most oltatlanokra hárító hullámi magasságot emlegető poltikusoktól, hogy miafészkesfrancért kellet elküldeni sok ezer egészségügyi dolgozót, ha már felelősségteljes hozzállásról beszélünk?
Mi az oka, hogy a legnagyobb baj közepén szükséges átalakítani az egészségügyet?
Az, hogy sok a beteg egy adat, de ott van mellette, hogy hány egészségügyi dolgozó látja el őket és miért halnak meg ilyen kurva sokan ebben az országban?
Miért kevés az intenzív nővér, akik kellenek a lélegeztetőgépes betegek mellé.

Ha majd a te hajad húzzák, a te életedet cseszik szét valamiért, akármiért, amit nem találsz elfogadhatónak, akkor lehetőséged lesz neked is megmutatni, hogy mennyire maradsz diplomatikuskedvescsendesbarátságos hozzászóló a témához.

AlabamaLapa 2021.11.25. 10:48:27

Teljesen meggyőzőtt, hogy még ők sem tudják :-D

The impact of vaccination with Comirnaty on the spread of the SARS-CoV-2 virus in the community is not yet known. It is not yet known how much vaccinated people may still be able to carry and spread the virus.

It is not currently known how long protection given by Comirnaty lasts. The people vaccinated in the clinical trial will continue to be followed for 2 years to gather more information on the duration of protection.

JusztinaEufrozina 2021.11.25. 11:25:11

@AlabamaLapa: ha ez egy terv része, és csak kicsi része, és a feketeleves csak egy cseppje, akkor tulajdonképpen tök mindegy, hogy mit tudnak, a lényeg az, hogy mindenki be legyen oltva, függetlenül attól, hogy ér-e valamit és mit és van-e negatív hatása, vagy nincs.
Így oltatlanul valószínű, hogy hiába várunk igazságot és elfogadást, mert az sosem lesz.

AlabamaLapa 2021.11.25. 11:39:32

@JusztinaEufrozina: Igazából ezt most csak abból az apropóból raktam be, hogy az oltott ismerőseim is arra hivatkoznak, hogy a kutatások bizonyitották meg a tudósok tudják...nos, ha ezt én elolvasnám (ha szeretnék oltakozni), akkor azért a józan paraszti eszem vagy a vészfék bekapcsolna, hogy dehát nem is tudják...persze tudom senki nem veszi a fáradtságot, hogy elolvassa ezeket az infókat.

+ emlékszem, mikor még a gyerekem kicsi volt és a kötelező oltásokat daráltuk...úgy 8 hónapos volt a gyerek, és hallottam a rádióban, hogy agyhártyagyulladásban meghalt egy kisgyerek...utána a szöveg, hogy van védőoltás. Hivom a gyerekdokit, hogy kéne az oltás, járvány van...azt mondja, higgadjak le, ha nem fogy az oltás, akkor mindig bedobnak egy ilyet, akkor megnő az oltakozási kedv és fogy az oltóanyag, szóval a kötelezőn kivül nem oltunk és pont és kész. Akkor kezdtem el kicsit utánakutakodni, és ma is a fülemben cseng ez a mondat, és irtó hálás vagyok, hogy nem adattam be minden szart a gyerekeimnek.

-JzK- 2021.11.25. 11:44:05

Ombudsman: a munkáltatónak biztosítania kell a transznemű munkavállalók megfelelő öltöző- és mellékhelyiség-használatát

Az alapvető jogok biztosa megállapította: megsértette az egyenlő bánásmód követelményét az a munkáltató, amely nem biztosította egy transznemű munkatárs számára a nemi identitásának megfelelő munkahelyi öltöző- és mellékhelyiség-használatot.

Petra már több éve dolgozott a munkahelyén, amikor előbújt transznemű nőként, majd később nemi megerősítő műtéten is átesett. Több alkalommal kérte munkáltatóját, hogy erre tekintettel a továbbiakban a női öltözőt és mellékhelyiséget használhassa, azonban a munkáltató a kérést megtagadta. Petrának azonban nem csak az elutasítással és a férfi mosdó kötelező használatával kellett megbirkóznia: a munkáltató szavazást kezdeményezett a női munkavállalók körében arról, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy a továbbiakban a transznemű munkatársuk is a női mosdót és öltözőt használhassa. A munkatársak többsége (köztük számos új munkatárs, aki nem igazán ismerte Petrát) ezt leszavazta, így a munkáltató ismételten felhatalmazva érezte magát arra, hogy megtagadja a női öltöző és mosdó használatát. Petra a Háttér Társaság Jogsegélyszolgálatának segítségével az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Egyenlő Bánásmódért Felelős Főigazgatóságához fordult, amely 2021 januárja óta a megszűnt Egyenlő Bánásmód Hatóság helyett felelős az ilyen panaszok kivizsgálásáért.

A Főigazgatóság alapos vizsgálata során megállapította, hogy Petrát hátrány érte azáltal, hogy a munkáltató nem biztosította számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot, illetve ennek érdekében semmilyen intézkedést nem tett.

Figyelembe vette a hatóság azt is, hogy Petra már több éve jelezte a munkáltatónak, hogy a női mosdót és öltözőt kívánja használni, így kellően hosszú idő állt a munkáltató rendelkezésére a megfelelő feltételek biztosítására. Emellett nem fogadta el a hatóság a munkáltató azon védekezését sem, hogy a mosdóhasználat elutasítására a többi munkavállaló véleménye miatt volt szükség.

Határozatában a hatóság elrendelte a jogsértő állapot megszüntetését, és kötelezte a munkáltatót, hogy valamilyen módon biztosítsa a transznemű munkavállalója számára a nemi identitását figyelembe vevő öltöző- és mellékhelyiség-használatot.

-JzK- 2021.11.25. 11:45:04

@-JzK-:
… és mindez nem Kaliforniában, hanem az elvben kereszténykonzervatív NER-Magyarországon, beszarok.

JusztinaEufrozina 2021.11.25. 12:11:20

@AlabamaLapa: igazából nem is a te írásodra, illetve csak a te írásodra volt ez kérdés/megállapítás.
Csak most fogalmazódott meg bennem így.
Hogy mit ér bármilyen oltás ellenes "tény" vagy nem tény, ha ez az egész része egy nagy egésznek, akkor süket fülekre talál, akkor nem véletlenül tiltják a másik oldal eredményeit, hallgatják el a problémákat, és hallgattatják el akit lehet, mindenáron. És akkor nem lehet csodálkozni, hogy semmilyen módon nem lehet eltéríteni őket attól, hogy oltás kell.

Az én gyerekem akkor volt ovis, amikor a H1N1 megérkezett és vele együtt az oltás. Akkor is túl gyors volt nekem, úgy éreztem, hogy ezt nem akarom neki beadatni (nyomásgyakorlás azért volt már akkor is), viszont az internet még messze volt attól, hogy ennyire tájékozódni lehessen, és egymással így beszélgetni. Így az érzésemre hagyatkoztam, ami kétszer billent meg, és kétszer hívtam a gyerekorvost, hogy megyünk, bár emlékszem, hogy ott volt bennem az erős megérzés, hogy ne!
A gyerekem mind a két reggelen belázasodott, így lemondtam az oltást. Csak reggel, majd elmúlt minden nélkül. A másodiknál megkönnyebbültem, hogy jól éreztem, hogy ez nem kell, és onnantól fogva az érzésemet nem tudta lehurrogni a... hülyeség és a félelem.

2021.11.25. 14:31:25

@JusztinaEufrozina:

"Az én gyerekem akkor volt ovis, amikor a H1N1 megérkezett és vele együtt az oltás. Akkor is túl gyors volt nekem, úgy éreztem, hogy ezt nem akarom neki beadatni (nyomásgyakorlás azért volt már akkor is), viszont az internet még messze volt attól, hogy ennyire tájékozódni lehessen, és egymással így beszélgetni."

Fordítva.
Mármint úgy fordítva, hogy ha most is olyan "állapotban" lenne az internet és elterjedése és használata, akkor ugyan az lenne, mint akkor volt.

Nem attól lettél te kiokosítva most, mert most jobban tudsz beszélgetni a netnek hála.
Nem.
Ugyan úgy látna mindenki és tudna meg mindenki dolgokat, ahogy akkor, ahogy te is.
Ezért is nem lett belőle több.

És ezért fordítva a dolog: attól lehetett meg az, hogy ami van, ilyen hatású lett, hogy ennyire ebbe élnek már az emberek, hogy elvesztették a józan eszüket és minden mást, mert ami ide "fenn" van írva, az az élet és az igazság.

Ezért lehetett meg az, ami, mert nem a természetes élet van, hanem a digitális.
És az lett a valósággá és a ténnyé.

2021.11.25. 14:34:43

@JusztinaEufrozina:

A Gonosz a természetben, a valódi életben nem tud ilyen mértékben az ember szellemiségére hatással lenni és azt tenni, amit most így már megtehet.
És most lett az a pont a világban - már jó pár évvel ezelőtt bekövetkezett - hogy itt él az ember a neten.
Ezért lehetett meg tehát, ami ma megvan, megtörténhetett.

valis47 2021.11.25. 15:45:43

@-JzK-:
Rákerestem, azért Kaliforniában kötelezték volna a női kollégákat, hogy vele közös helyiségben öltözzenek, nálunk a döntés több lehetőséget is felsorolt, azonkívül sem a női név használatára való igényt sem a zaklatás vádját nem fogadta el a
hatóság. Ezeket majd a Márki-Zay kormány alatt fogják. Persze előbb a buziházasságot fogja engedélyezni, utána jön a többi, ahogy Nyugatról ismerős.

(link: www.ajbh.hu/documents/10180/4041334/EBF_AJBH_187_2021_nemi_identitas_foglalkoztatas.pdf/6b61ec91-c386-c92c-df83-e1e2b31e9c81?version=1.0&t=1634901244590)

2021.11.25. 18:30:30

www.hwsw.hu/daralo/64054/apple-store-torokorszag-gazdasag.html
"Az Apple egyelőre nem nyilatkozott a Törökországban kialakult helyzetről, ahol a CNBC beszámolója szerint az infláció hirtelen közel 20 százalékra ugrott, miközben az ország valutája, a líra kedden 15 százalékot zuhant, az amerikai dollárhoz képest rekordmélyre."
Holnap veszek aranyat, vagy valamit.

Deansdale 2021.11.25. 18:32:21

@vodkasprite: Na igen.

A fószert hallgatva ötlött fel bennem, hogy harmadiknak azért ajánlanak más oltást, mert ezzel összezavarják az adatgyűjtést. Ha mindenki csak egyfélét kapna, ill. kapott volna, akkor lassan már tisztulna a kép, hogy melyik vakcina mit csinál, de így hogy teljesen össze van kutyulva minden, az isten ki nem bogozza, hogy mi mit / mit mi okozott.

békaapu 2021.11.26. 10:29:38

A cikket olvasva az jut eszembe, hogy az érzelmek felülírják a józanságot.. az érintettség érzése pedig pláne.

Most varázsolok egy nővel, akinek beledumáltam magam az ágyacskájába - de az ösztönei tiltakoznak a korkülönbség miatt.
És amikor egyedül van, akkor sem tudja megmagyarázni magának hogy miért nem.. de azt érzi hogy nem kéne.. hogy nem én kellenék neki.
De amikor szemben áll velem, akkor meg tudom ingatni.
Mert szüksége van az általam hozott érzelmekre.. amik szuperrá színesítik az amúgy nem is szürke világát.

A tömeglélektan ugyanez pepitában.
Zűrzavar, és érzések.
A józan ész szava egyre kevésbé hallatszik.

Mia and Me 2021.11.26. 11:13:57

@békaapu: ez vicces, tehát beledumáltad magad az ágyába de nem teged akar, vagyis tévéztek? :D

békaapu 2021.11.26. 12:43:10

@Mia and Me:
Ha csak nevetni akarsz, akkor legyen így..

Ha netán irigykedni, akkor próbáld elképzelni az ő helyzetét úgy, hogy amit tőlem kap, az megrengeti az ösztöneit és a tanult törvényeit a húsz év korkülönbségről, az általános szolgálati jogviszonyunkról.. még a kötelező monogámiáról is.

2021.11.26. 13:22:03

@békaapu:

Én is tettem ilyet.
És most is tudnék tenni.

De nem szabadott volna ilyet tennem, mert csak játszottam egy emberrel igazából.
Illetve a Gonoszt engedtem igazából rajtam keresztül megnyilvánulni.
A jó és rossz tudásának fája.

Mia and Me 2021.11.26. 13:40:53

@békaapu: nem gúnyosnak akartam, inkább viccesen.
Mint nő, azt gondolom ha kell valaki akkor kell. Nincs külön akarat az ész a szív és a lélek és a test fronton.
Ha kaosz van, ott valami nem kóser, valaki valamiben hazudik.
Es ezt se rosszul vedd, csak nekem ez a tapasztalom

békaapu 2021.11.26. 14:24:00

@icipicicsipa:
Te magasabb szempontból is átgondolod hogy mit teszel és mit nem.

Ha akkor nem játszótársként hanem játékszerként játszottál azzal a másik emberrel - és most az ilyesmit kerülöd : akkor emelkedsz.

Én vele együtt játszom.
..de persze lehet hogy utólag megmitúz majd.

békaapu 2021.11.26. 14:35:30

@Mia and Me:
Mint nő még nem találkoztál ellentmondással a vágyaid és a neveltetésed között - hát ez szerencse.
Illetve lehet hogy jól kellett tudnod válogatni.

Ezt a káoszt úgy érted, hogy a személyiségen belül hazudik az "ész, a szív, a lélek és a test" valamelyike a többieknek?
Vagy én csalok amikor varázsolok?

Még mindíg azt a párhuzamot is próbálom érzékeltetni, ahogyan a varázslásra vágyakozó tömegek igénylik a mindennapi megmenekülést a mindennapi "mindmeghalunk" -tól - és hogy ez mennyire hasonlít ahhoz ahogy az elbűvölésre vágyakozó lélek várja hogy az én szememmel is láthassa saját magát.

Mia and Me 2021.11.26. 15:22:40

@békaapu: ez nem rózsaszín blog. szóval.
A hazudikat úgy értettem, hogy valaki hazudik valakinek. És a másik ezt érzi, azért van káosz.

A vágyak meg a neveltetés, érdekes párhuzam. Mert én nem e kettő mentén mérem a dolgokat. Ez mindkettő csak hamis irányba visz.

A vágyban igaza van @icipicicsipa: -nak.

A varázsolás nem tudom mit jelent. Ha akarna a csaj, tökre nem kellene semmit se csinálnod (pl. beledumálni magad az ágyába), és fel se merülne a korkülönbség mint aggodalom.

Említettél monogámiát, mint az is megdőlő tétel. Na az már gáz szerintem.

De mindenkinek más az erkölcsi mércéje. Én 20 éve 20 évesen is időszakosan monogám voltam, szóval ha 30 faszi tetszett, akkor is amig az valamiben nagyon át nem b@szott addig az volt a szerelem és nem akartam volna mással varázsolni közben.
De mégcsak női oldalról se biztos hogy ez mindenkinél így van. Nekem talán van némi szerencsém, hogy akivel végül sokasodásra adtam a fejem, aránylag sok dologban hasonlóképp gondolja férfiként, és egyelőre tisztel annyira hogy nincs átbszás. Amik voltak necces témák, azokat olyan szinten megszenvedtük, hogy talán benőtt a fejünk.
De ez persze sose biztos.
Viszont ha jön Jason Momoa és megvarázsol és nem csak kinézetre lesz számomra oké, hanem lelkileg is meg halálosan beleszeretek mint emberbe, akkor meg tiszta víz és megbeszélés és válás és nem a monogámiába vetett hit megdőlése jön, legalábbis nálam.

De mivel nem tudunk semmit arról amit írtál, csak bedobtad :) példának, így kb. teljesen felesleges amit írtam :).
De legalább már nem a kovidmindmeghalunk :) megy.

2021.11.26. 15:41:50

@békaapu:

"Én vele együtt játszom."
Hát ebben azért benne lehet a tévedés, hogy ő nem így gondolja.
És ha ő meg másképpen gondolja, akkor okozhatsz fájdalmat, csalódást, megbántást valami módon.
Vagy a nő párjának.
Ha valamiben manipuláció van, ravaszság, hátulról jövő dolog, abban nincs jó.
Persze ha mindkét fél szabad és valóban játszanak egymással és tudják miről szól a dolog, az megint más.

De azt még egyszer hangsúlyozom, hogy lényegében én nem akarok állásfoglalást tenni arról, hogy mi az amit itt mesélsz ténylegesen és valóságában, igazából csak a meglátásommal beszéltem bele a csevegésetekbe, az én hozzáállásom és "világnézetem" ebben... :)

Aki meg teheti, a hétvégén ugorjon le a Balatonra, garantáltan lesz hely a strandokon.
És vélhetőleg az odavezető utakon sem lesz egyik irányban sem dugó... :)

További szép napot, irány a meló! :)

békaapu 2021.11.26. 16:01:54

@Mia and Me:
Nem tudom hogy milyen a rózsaszínBlog.

Nem.. nem hazugság alapú a varázslás, hanem vágyakozás alapú.
És nem, a megdőlő monogámia nem a házasságát jelenti, hanem azt hogy amikor jön az enyémnél jobb ajánlat, akkor sodorják az ösztönei a fiatal és szebb felé, De ha szemben állunk, akkor meg tudom ingatni.

Igen, női oldalról nem mindenki ilyen mint te.

Nem teljesen felesleges.. nagyon nem.
Kell ez az egyetértés is.

Tudod már, mi a próbaléggömb?

békaapu 2021.11.26. 16:02:30

@icipicicsipa:
Neeem.. nem férjezett, nem él kapcsolatban.. éppen most próbál jól választani a sok jelentkező közül.
Nem hiszem hogy ármánykodás lenne.. egyszerűen nem vagyok hozzá illő, de az én szememmel látnia magát.. hm.. lenyúgözi.

Ne szabadkozz : amit mondtál és ahogyan mondtad, beszélgetést eredményez, nem vitát, vagy haragot.

(irány a meló.. huha.. te honnan tudod hogy 16 50 –re megyek?)

Mia and Me 2021.11.26. 17:17:34

@békaapu: "hogy amikor jön az enyémnél jobb ajánlat, akkor sodorják az ösztönei a fiatal és szebb felé"

hát az se sokkal jobb mintha te csábítottad volna el a férjétől ;-) , mert akkor itt ilyen ruhapróba-szerű a dolog a részéről?

2021.11.26. 19:58:53

@Mia and Me: Ha úgy éreznéd, hogy beleszerettél valaki másba, akkor elválnál?

Wildhunt 2021.11.27. 08:58:21

@békaapu: és csodálkozol hogy tönkrement az előző házasságod.

2021.11.27. 16:08:42

@békaapu:
(irány a meló.. huha.. te honnan tudod hogy 16 50 –re megyek?)

Ezt nem tudtam, azt viszont igen, hogy én 16.00-ra mentem... :D

2021.11.27. 16:11:40

Ez világ és ez ami van.

Írjátok be magatoknak, mindegy hova, engem nem érdekel, véssétek be az agytokba mind, hogy amit ő mond úgy 3:20-tól, az mind az Igazság, az mind az Élet:

www.youtube.com/watch?v=hsuUOoeWVdg

békaapu 2021.11.27. 16:28:11

@Mia and Me:
Dehogynem.. de mennyivel jobb :
Ugyanis amikor '99 -ben az én feleségemet vették/vitték el tőlem, akkor megfogadtam hogy én ilyent biztos nem fogok másnak okozni.

Igen, hasonlítható a ruhapróbához.

Mia and Me 2021.11.27. 20:30:50

@Gazella1116: nagy valószínűséggel akkor már el lennék válva, amikor egyáltalán férfiként észrevennék embereket és amikor úgy érezném hogy beleszerettem másba.
Őskövület vagyok. Csak egymás után, némi szünettel ;-). Amíg egyvalaki van, addig ő van. Ha már nincs, akkor vagyok képes szétnézni.

Mia and Me 2021.11.27. 20:46:53

@Wildhunt: Nagyvonalakban annyi, hogy tényleg itt akarják hagyni a lelakott, szétb@szott bolygót, mert találtak másik bolygót vagy a holdat vagy bármit, ahová viszik majd a szolgalelkűeket és a robotokat. Az elit áttelepítése egy másik égitestre iszonyatos mennyiségű pénz és erőforrás. Most itt mindent kisajtolnak, és amit lehet kitermeltetnek, és mindent kisajátítanak és elvisznek. (ha nem tudja az x ország kifizetni a tartozást akkor visznek annyi biorobotot -embert- amennyi fedezi a hitelt- itt ez lehet magyarázat az erőszakos oltásra). A maszkok erőltetése is azirányba gondolkodtatott el, hogy mintha szoktatni akarnának a levegőtlenségre, a kevés oxigénre, gátolt légzésre. A terv lehet hogy több tízéves vagy 100 éves. Volt már a történelemben olyan hogy egy korszak többszáz évig tartott. Szoktatás az űrhöz, szoktatás ahhoz, hogy levegőtlenségben dolgozz. Szoktatás, hogy csak ahová és ameddig ők mondják, addig hagyhatod el a saját kis falanszterdobozodat. Dolgozni, az új bolygón x dolgokat elvégezni. (maszkban). Kicsit ilyen scifi már az egész mert az intézkedések abszurditása számomra csak ilyen magyarázatot ad.
Azt nem gondolom, hogy totál hülye minden vezető, inkább hátsó titkolt tervszerűség mentén haladnak. (lásd, hiába a nagy átoltottságú országok, ott is maszk, lezárások, nuku karácsony, stb.)
Olyan mennyiségű erőforrás vándorol és koncentrálódik egyre kevesebb kézben, hogy arra nem látom magyarázatnak a csak hatalomvágyat. Más miatt is kell az erőforrás. A pénznek mindig célja van.
Most ez csak így nem összeszedetten, de kb. ez. Ilyemsiket olvastam már több helyen :).

Wildhunt 2021.11.27. 23:31:40

@Mia and Me: jó könyv lenne belőle. Köszönöm.

Deansdale 2021.11.28. 10:12:39

@Mia and Me: Ez szerintem még sci-fi - legalább 100 év kell még bármiféle űrkolonizációnak még csak az elvi lehetőségét kidolgozni is. Jó a piramis csúcsának ez a bolygó, nincs az annyira lelakva amennyire el akarják hitetni velünk, és nekik itt is megfelel rabszolgasorba taszítani minket.

Mia and Me 2021.11.28. 15:50:28

@JusztinaEufrozina: mi van vele? :) úgy tudom házas ő is. meg sajnos Momoa is.
Tetszenek, de nekem nagyon sok érdekes ember tetszik, olyanok is akiket sokan bottal se piszkálnának meg.(Marilyn Manson pl. szépen kifesve a Dopeshow-ban szerintem gyönyörű)
A tetszés viszont még nem jelent semmit, olyan mint amikor egy szép festményt néz és talál tetszetősnek az ember.
Oda vagyok a néger (szép) nőkért is (Duckie Thot), ettől még nem akarok velük semmit :D :).

Deansdale 2021.11.28. 16:58:10

@Mia and Me: Szép néger nő? Az olyasmi mint a tisztességes ügyvéd, ugye? :)

Reactor 2021.11.28. 20:15:08

Na, újabban már van "omikron" fedőnevű dél-afrikai gonosz mutáns klón is!
Jövő februárra borítékolom az északi-óuráli-kipcsák mutánst is.

fonak71 2021.11.28. 22:12:40

@Deansdale: Musk nagyon igyekszik azért, ő talán hisz is benne, hogy még az ő életében lesz marsi kolónia. Sőt ott akar majd meghalni. :D

fonak71 2021.11.28. 22:15:35

@Mia and Me: Megnéztem ezt a Duckie Thot-ot (micsoda név, a "thot" jelentését gondolom ismered, a "Duckie" meg kacsaszájra utal?:)) Hát úgy vagyok vele, mint a parasztbácsi a zsiráffal. Mármint nem az "ilyen állat nincs is"-re gondolok, hanem a "szép, szép, de otthonra nem kéne"-re.

Wildhunt 2021.11.28. 22:46:52

@fonak71: nomost az egyetlen dolog ami garantáltan sikerülni fog ha megpróbálja, az meghalni a Marson.

Frederick2 2021.11.30. 08:58:16

@Deansdale: "Értelmes magyar ember? Ezt viccnek szántad?" - Szlovák sovén nacionalisták így szoktak poénkodni egymás között.

Egyébként van szép néger nő. De ha frusztrált pillanataidban buta vagy, barátom, az sem probléma! Nyomj még ilyen redneck dumákat!

Wrex 2021.11.30. 13:10:31

@Deansdale: Előrebocsátom hogy engem különösebben nem érdekel hogy oltatsz vagy sem. Csak néhány dolog:

1. az oltás nem csak terád van hatással. Aki be van oltva, _várhatóan_ kevésbé súlyos lefolyású lesz a betegsége ha elkapja, így a kezelése _várhatóan_ kevesebb erőforrást igényel. Igen, előfordulhatnak mellékhatások (ahogy az összes többi gyógyszernél is), de ezek _várhatóan_ kevesebb ill. kisebb mértékű egészségügyi problémát okoznak. Ezen felül aki oltott, annak szervezete hamarabb felveszi a harcot, hamarabb gyógyul ki, tehát rövidebb ideig fertőz. Ezen felül, mivel kevesebb lesz a vírus a szervezetében, a fertőzőképessége is kisebb. Vagyis _várhatóan_ rövidebb ideig ÉS kisebb mértékben fertőz meg másokat.

2. nyerészkedés: ha hihetünk a kormánynak, már most van annyi oltás hogy mindenkinek jut és marad is, tehát MÁR megtörtént a nyerészkedés, teljesen felesleges tovább rugózni rajta. Arról nem is beszélve hogy ha nincs oltás, akkor is van nyerészkedés, csak nem covid vakcina hanem mondjuk fájdalomcsillapítók, lélegeztetőkészülékek, stb. képében. Ez van, a gyógyszergyártók nem nonprofit cégek, naná hogy lecsapnak a kínálkozó lehetőségre. Ld. viagra. Mindenki azt csinálja, ez emberi alaptermészet (de említhetném a legtriviálisabb játékelméleti példát is), és bizony éppen ezért soha nem fog eltűnni.

3. állami erőszak: nincs ilyen. Szépen le lett passzolva a munkáltatónak, és mivel senkinek sem kötelező dolgozni, vagy épp ott dolgozni ahol éppen dolgozik, aki nem akar oltatni az szépen felmond oszt jónapot. Egyébként meg teljesen logikus lépés az oltás kötelezővé tétele a munkáltató részéről, hiszen összességében kevesebb kiesett munkaidő _várható_ ha mindegyik dolgozó be van oltva.

4. "oltottan pont ugyanannyira megfertőzhetlek": ez nem igaz, ld. feljebb. A helyes megfogalmazás kb. ez: "oltottan ugyanúgy van rá esély hogy megfertőzhetlek".

5. 100%-os átoltottságnál is terjed a járvány: nanáhogy. Értelmes ember pontosan tudja hogy hogy működik a vakcina, tehát azt is tudja hogy a fertőzéstől nem véd. Véd viszont a betegségtől, tény hogy nem 100%-osan, de az is tény hogy jobban mint az oltatlan állapot. Statisztikailag, természetesen. És állambácsi érthető okokból nem az egyént hanem a statisztikát fogja nézni, és az 100% átoltottságnál kevesebb halálozást és az egészségügy kisebb leterheltségét fogja jelenteni.

6. 6-8 hónap alatt kifejlesztett oltások: ez sem igaz, tekintve hogy a koronavírus família már igen régóta itt van, ld. SARS (2002) ill. MERS (2012). Vagyis a már kifejlesztett oltásokat kellett csak ráilleszteni az új "családtagra".

7. egyik oltás sem okozott semmilyen pozitív változást semmilyen érdemi statisztikában: szintén nem igaz. Valóban többen betegek mint oltatlanul, és ez nem véletlen, tekintve hogy annó sokkal jobban bekeményítettek és az emberek is sokkal jobban betartották. Mostanra az oltás miatt jobban eleresztették a gyeplőt, így több a fertőzött Magyarországon is - viszont a halálozások száma ugyanannyi mint a tavalyi hullám esetén, hiába sokkal több a beteg. Azaz igenis látszik az oltás hatása, és pontosan az a hatás látszik amire számítani lehetett: van betegség, de sokkal enyhébb a lefolyása.

8. mindezzel nem azt akarom bizonygatni hogy alusapkás lúzer vagy - én is rühellem a különféle hittérítőket, teljesen mindegy hogy mennyire szép és jó az amit ám akarnak kényszeríteni. Csupán felhívtam a figyelmedet hogy bizonyos pontokban nincs igazad, vagy épp hiányosak az ismereteid.

Ja, és ha szeretnél többet tudni erről, egy meglepően részletes és abszolút alusapkamentes összefoglalót találhatsz itt: kuruc.info/r/1/231219/

Deansdale 2021.11.30. 16:25:37

@Wrex: Minden elképzelésed arra épül, hogy amit a médiából hallottál az színigaz, így teljesen fölöslegesen beszélünk el egymás mellett. Amiben azt hiszed, hogy nincs igazam, abban nyugodtan igazam lehet, ha amit a médiából hallottál nem igaz. Amúgy érdekes, hogy a kérdéseimre soha senki nem képes válaszolni, ehelyett mindenki azt választja, hogy megpróbál huszadrangú részletkérdésekbe belekötni. Kötelező oltás egy olyan járvány ellen ami évente az emberek fél ezrelékét viszi el? Hova tettétek a józan eszeteket?

Deansdale 2021.11.30. 16:34:53

@Wrex: Ez a kurucinfós dolog lehet hogy valakinek szórakoztató olvasmány, én nem bírom amikor valaki húszezer oldalon át ömleng anélkül hogy bármi érdemit mondana a témáról.

Emellett abszolút fölösleges a coviddal kapcsolatban az oltásokat emlegetni, a covid elleni híg lóhúgy ugyanis nem elégíti ki a vakcina/oltás definícióját, és semmilyen formában nem köthető a hagyományos oltásokhoz. Talán elég ha annyit mondok, hogy ha a TBC vagy a gyermekbénulás elleni vakcina nem védene a megfertőződéstől vagy a továbbfertőzéstől, csak 4-6 hónapig ÁLLÍTÓLAG enyhítené a tüneteket, akkor épelméjű embereknek soha eszébe nem jutott volna rendszeresíteni.

(Épelméjű embereknek a covid elleni szarokat sem jutott eszébe rendszeresíteni.)

Wrex 2021.11.30. 16:56:25

@Deansdale: "húszezer oldalon át ömleng anélkül hogy bármi érdemit mondana a témáról"
Vagyis nem olvastad el, mert ha megtetted volna, nem mondanál ilyesmit. Meg olyat se hogy "a covid elleni híg lóhúgy ugyanis nem elégíti ki a vakcina/oltás definícióját". Ugyanis ott elég szépen le van vezetve hogy hogy működnek az egyes vakcinák, miért olyanok amilyenek, hogy bizonyos betegségek ellen miért lehet jobb, mások ellen meg rosszabb hatékonyságú vakcinát csinálni. Amit leírtál abból nekem leginkább az jön le hogy nem is akarsz informálódni róla, innentől kezdve teljesen felesleges bármilyen diszkusszió.

(Az utolsó mondatod meg kifejezetten alusapkásra sikerült.)

2021.11.30. 16:56:28

@Deansdale: Miért ne? Inkább oltatnám be a gyerekeimet félévente, minthogy lebénuljanak.

Persze lehet, hogy a Te logikád alapjan a gyermekbénulás elleni oltás is felháborító, mert ilyen kevés százalékosan a komoly eset:

„Poliomyelitis, commonly shortened to polio, is an infectious disease caused by the poliovirus.[1] In about 0.5 percent of cases, it moves from the gut to affect the central nervous system, and there is muscle weakness resulting in a flaccid paralysis.[1] This can occur over a few hours to a few days.[1][3] The weakness most often involves the legs, but may less commonly involve the muscles of the head, neck, and diaphragm.[1] Many people fully recover.[1] In those with muscle weakness, about 2 to 5 percent of children and 15 to 30 percent of adults die.[1] Up to 70 percent of those infected have no symptoms.[1] Another 25 percent of people have minor symptoms such as fever and a sore throat, and up to 5 percent have headache, neck stiffness, and pains in the arms and legs.[1][3] These people are usually back to normal within one or two weeks.[1] Years after recovery, post-polio syndrome may occur, with a slow development of muscle weakness similar to that which the person had during the initial infection.”

Mia and Me 2021.11.30. 17:42:03

@JusztinaEufrozina: hát valahogy el kell venni az emberek tulajdonait, házait, hogy aztán a köz javára lehessen fordítani a mindenki mindent bérel új verziójú világrendben...

Deansdale 2021.11.30. 17:55:19

@Wrex: Nyugodtan kihátrálhatsz a párbeszédből, de ne kend rám, azzal az indokkal se, hogy nem vagyok hajlandó egy Vörös és feketét megszégyenítő hosszúságú kurucinfós cikksorozatot elolvasni, ami még az ősrobbanás segge partján lévő pörsenést is el akarja magyarázni mielőtt egyetlen releváns szót szólna a covidtémában. Semmi szükség meseirodalommal kombinált mikrobiológiai diplomára ahhoz, hogy valaki felismerje, egy ÁLLÍTÓLAGOS 4-6 hónapos tünetenyhítés közelebb áll a lónak a faszához, mint a hagyományos vakcinákhoz, amik életen át tartó immunitást adtak. Ennyi, ezen nincs mit cizellálni.

Amúgy az sem érv, hogy szerinted valami - amire releváns válaszod nincs - "alusapkás". Egyszerűen képtelenek vagytok értelmes, érdemi válaszokat adni faék egyszerűségű kérdésekre, csak nyomjátok a süket dumát, hogy aki ilyen kérdéseket tesz fel az összeesküvés-hívő, meg ilyesmi. Szégyellném magam, ha ennyire tellene egy vitában.

Deansdale 2021.11.30. 18:00:21

@Gazella1116: Még szerencse, hogy a polio elleni vakcina valóban vakcina, és nem ilyen híg fos, mint a covid elleni kísérleti vackok... Bár ha rájön a gyógyszeripar, hogy vannak akik örömmel és készségesen hajlandóak lennének születéstől halálig magukat és a gyerekeiket havi szinten 8-10 adag bármivel szúratni, vagy akár naponta, mert hát a big pharma sosem hazudik és csak jót akar, akkor érdekes idők jönnek.

Szépen látszik rajtad a folyamatos radikalizálódás, eleinte csak egy kicsit hajlottál arra az oldalra, de a vitában teljesen elmentél szélsőségesbe. Sok értelme volt az egésznek.

Deansdale 2021.11.30. 18:41:09

@Gazella1116: @Wrex: Semmi gond, srácok, fölösleges volt a pesszimizmus, most jött a hír hogy angliában 3 havonta lehet majd oltatni, ami persze azt jelenti, hogy nemsokára 3 havonta KELL majd oltatni:
www.theguardian.com/world/2021/nov/29/covid-booster-jabs-to-be-offered-to-all-uk-adults-after-three-month-gap
Csak így tovább, minden rendben, a szkeptikusok meg mind hülyék.

2021.11.30. 18:58:52

@Deansdale: Te már rég kinyilvánítottad, hogy a kommentelőid fele fasiszta diktátor, aki téged ki akar irtani napi háromszor legalább. Alapvetően annyira belelovalltad magad a témába, hogy minden szavam mögé azt látod, hogy el akarlak nyomni, hacsak nem értek veled egyet mindenben. Nem fogom bizonygatni, hogy nem is úgy gondolom, mikor leírtam már párszor, mi a véleményem. A „radikalizálódásom” egyedül a te fejedben létezik. Képes vagy ilyeneket kinyilatkozatni: „ A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század zsarnokainak seregéhez, és nem értik, hogy nekünk ezzel mi a bajunk - sőt, a dolog természetéből fakadóan lassan szent meggyőződésükké válik, hogy mi vagyunk a gonoszak és az ő küldetésük minket eltaposni.” , de én vagyok a szélsőséges. Szerintem inkább te vagy paranoiás. Csak két szélsőséget vagy képes látni, vagy egyetértük teljesen, vagy agymosott hülye rettegők vagyunk, akik mindent benyalnak a médiának, akik szerint a covid mindenkit kiírt, aki nem oltott stb. Talán azért nem válaszol senki sok felvetésedre, mert szalmabábot püfölsz. Olyan gondolatokat tulajdonítasz nekünk, amit többször leírtunk, hogy nem gondoljuk úgy. De te ahogy tökéletesen tudod, mit akar a háttérhatalom, mennyire veszélyes a vírus, mennyire van posztkovid, mennyire hatékonyak az oltások, azt is tisztán látod, hogy mind hazudunk, mikor x-et írunk, és valójában azt gondoljuk, hogy y, de legalábbis gondolni fogjuk. Ez így nem vita, ez így egy áthúzott nulla. Olyan lettél már, mint a zsidó, aki minden kritikára azt hisztizi, hogy ki akarják írtani. Persze marha nehéz ezt észrevenni, ha azt gondolod, nálad van a tudás és a tisztánlátás, és mindenki sötét hülye, aki nem ért veled egyet bizonyos dolgokban a vírussal kapcsolatban.

vuhani batman 2021.11.30. 19:05:30

@Deansdale: Vigano érsek az elmebeteg Ferenc pápáról. A csatornán van több video is vele, érdemes mindet megnézni.

youtu.be/S1iWuMpiRqo

Deansdale 2021.11.30. 19:31:21

@Gazella1116: Az a gond, hogy bár egyfolytában arról beszélsz amit én kinyilvánítottam, még mindig nem érted a lényegét. A háttérhatalmi hidrának ezer feje van, a feminizmus, a buzilobbi, a kereszténység "modernizálói", a transzgyerekszószólók, marxisták, antifa, BLM, politikai aktivisták, "demokraták", "liberálisok", és még estig sorolhatnám. Te is nagyjából tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, és ezért nem vagy feminista, nem vagy buzilobbista, nem mentegeted a pedókat, ésatöbbi. Viszont egy ügyes trükknek köszönhetően simán benyelted ugyanannak a bandának a legújabb hülyeségét, a covidfasizmust, mert találtak egy rést a pajzsodon. Nem vagy képes / hajlandó meglátni és felfogni, hogy a covid pontosan ugyanaz a marxista politikai kamu mint a drag queen story hour, csak ügyes árukapcsolással hozzákötötték egy (a normálisnál alig veszélyesebb) koronavariánshoz, ezért a konzervatív tömegek immunrendszere nem reagált rá megfelelően. Az is rontott a helyzeten, hogy az addig konzervaítvnak mondott kormányok is simán beszálltak a terjesztésébe, így egy rakás fityiszest sikerült pl. elhülyíteni.

A covid egy lófasz korona-variáns, amit a valóságban sokkal egyszerűbben és normálisabban és fasizmusmentesebben is lehetne kezelni, és minden "extra" ami rá van pakolva az a háttérhatalom terve a hatalmuk növelésére az emberek fölött.

Mikor fogod ezt fel- ill. beismerni?

Deansdale 2021.11.30. 19:43:38

@Gazella1116: Emellett még az a baj, hogy én a holnapot nézem, ti meg a tegnapban éltek, ezért látsz elborult szélsőségesnek akinek elgurult a gyógyszere, miközben amúgy a nyugat országai kezdik börtönnel fenyegetni az oltatlanokat és a hadseregeiket mozgósítani ellenük. Namost akkor vagy az van, hogy szerinted ezek a dolgok teljesen normálisak és indokoltak, különben nem neveznél engem szélsőségesnek, vagy pedig a saját buborékodban élsz és kizársz minden nem tetsző információt - amihez képest teljesen igazad van, baromira szélsőséges vagyok. A helyzet az, Isten lánya, hogy nem én vagyok szélsőséges, hanem a világ, csak te ezt valamiért k*rvára nem akarod meglátni. Nem én fenyegetem emberek millióit munkanélküliséggel, hajléktalansággal, végtelen pénzbírságokkal és börtönnel, hanem pl. az Ausztrál miniszterelnök az új törvényében, amit épp most szavaztak meg. És mikor azt mondom, hogy nincs nyitva a szemed, természetesen megint csak engem nézel gőgös hülyének. Könnyű úgy engem köpködni, hogy totálisan ignorálod ami a világban zajlik, és így úgy teszel mintha amiről beszélek nem is létezne. Ez azért nem semmi pszichológiai teljesítmény.

Deansdale 2021.11.30. 19:53:01

A legfrissebb ausztrál covidtörvény 5 millió forintos bírságot szab ki a maszkot nem viselőkre, az illegális összejöveteleken résztvevőkre(!), a tüntetőkre, a kijárási tilalmat megszegőkre, a tesztelést megtagadókra, stb. És ez csak egy apró részlet az egészből.
www.tech-gate.org/usa/2021/10/29/daniel-andrews-state-of-emergency-legislation-passes-parliaments-lower-house/

JusztinaEufrozina 2021.11.30. 20:09:06

@Gazella1116: "előre látni a jövőt, akár úgy, hogy jön a világdiktatúra, akár úgy, hogy jön a világvége, de én ezzel óvatosabb lennék.

Azt mondom ezért nektek: Ne aggódjatok életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök! Nem több az élet az eledelnél s a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem aratnak, csűrbe sem gyűjtenek – mennyei Atyátok táplálja őket. Nem többet értek ti náluk?

Hát a ruházat miatt miért nyugtalankodtok? Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. Ha a mezei virágot, amely ma virít, holnap pedig a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor benneteket, kishitűek, nem sokkal inkább?

Ne aggodalmaskodjatok hát, és ne kérdezgessétek: Mit eszünk, mit iszunk? Ezeket a pogányok keresik. Mennyei Atyátok tudja, hogy ezekre szükségetek van. Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, s ezeket mind megkapjátok hozzá!

Ne aggódjatok tehát a holnap miatt, a holnap majd gondoskodik magáról! A mának elég a maga baja.”

Én arra lennék kíváncsi, hogy például az ausztrál embereknek, akik felett így döntenek és így veszik el a szabadságukat, a döntésüket, másznának bele az életükbe megismételnéd ezeket a mondatokat és azzal úgy éreznéd, hogy neked van igazad?
Azt mondanád nekik, hogy ne aggódjanak, jönnél a ruhátlan madarakkal, meg a mezők liliomjaival?
Mit gondolsz, hogy milyen válaszokat kapnál azoktól az emberektől, akiktől elveszik a szabadságukat, azt hogy úgy éljék az életüket, ahogy eddig, mindez azért, mert meghalt egy nap 29 ember.
Szerinted ha odamennél és ezt elmondanád, hány ember nyugodnaleapics@ba és menne "haza" azzal a gondolattal, hogy neked igazad van?

"Megkapja hozzá a kegyelmeket, hogy bírja, a kérdés, igényt tart-e rá."
Milyen kegyelemre gondolsz ebben az esetben, amire igényt tarthatnak?

2021.11.30. 21:16:50

@Deansdale: Mikor? Egy hete ezt írtam egy kommentben:

„Természetesen tudom, hogy az oltás nagy üzlet, de ettől még nem gondolom feltétlen ártalmasabbnak, mint az átlag oltást vagy gyógyszert. Azt is látom, hogy vannak, akik rosszra akarják felhasználni a járványt. Azt is látom, hogy a média és a politika ferdít, felnagyít, szenzációt hajhász. De bevallom, nekem nem tűnik úgy, mintha az ún. "oltásellenes" oldal nem ezt csinálná. Minél nagyobb dolgot mond meg szenzációsabb videót csinál valaki, annál izgibb, annál több a megosztás, kattintás.

Az az igazság, hogy mivel demokrácia(szerűség) van, ezért mindig a leghülyébbekhez kell igazítani a retorikát, ezt tudja a média és a politikusok is. Ezért is vannak a nagyotmondások meg a túlzások az esetleges rossz szándék mellett is. Nagyon nem mi vagyunk az átlag híradó célközönsége, ezt el kell fogadni, hanem a 100-as IQ alattiak. Ez van.”

Egy másikban meg azt, hogy aki hatalmon van, igyekszik kihasználni minden helyzetet arra, hogy növelje a hatalmát, de azt hirtelen nem találom.

Wildhunt 2021.11.30. 21:26:23

@Gazella1116: a gyermekbénulás jó példa. Ha a covid féle olyan veszélyes lenne, rohannék az oltásért. Viszont a 40% vs 0.3% kicsit változat a képen.

AlabamaLapa 2021.11.30. 21:27:39

Igazából úgy látom, hogy ha most rövid időn belül nem történik valami nagyobb katasztrófa - oltottak nagy hányada betegszik meg, stb. amit már nem lehet(ne) eltusolni - akkor a "másik oldal" akik tűpárnaként tartják oda a karjukat, soha a büdös életben nem fog felébredni és elgondolkozni. Úgy látszik meg kell várni, mig néhány szerencsétlen ártatlan gyermeknek lesz baja, akiket már 5-6 évesen beoltatnak a szülők, hogy végre azt mondják, ebből elég...de lehet csak én vagyok naiv, hogy azt hiszem, ez megtörténhet.

Wildhunt 2021.11.30. 23:58:38

@Gazella1116: Az a baj, hogy (tisztelettel) nem jól érted. Az, hogy 0,5%-os valószínűséggel jut ki a gyomorból nem egyszeri, hanem fertőzésenkénti lehetőség, mértani sorozattal szaporodik. Az első hullám tehát megnyomorított vagy 500 gyereket, elvitt ki tudja, hányat (valószínűleg legalább ugyanannyit) úgy, hogy akkor azért messze nem volt a mostani jövés-menés.
Amúgy én a jelenlegi vakcinák esetében akár egy 50-60%-os védettségben is kiegyeznék, de sajnos a statisztika szerint (hadd ne linkeljem be újra) legfeljebb 15-20-at ad, bár az okosok szerint az új törzs kb ennyivel kevésbé veszélyes, vagyis a vakcina annyit sem ér, mint a betegség megmorgása.

Wildhunt 2021.12.01. 00:13:04

@AlabamaLapa: Én nem hiszem, hogy az oltásoknak tömegesen lenne mellékhatása. Valamennyi természetesen lesz, de az pont úgy ezrelékekben mérhető, mint a hatása. Ha ez egy valóban súlyos betegség lenne, akkor a mellékhatásokkal nem különösebben foglalkoznánk. A himőoltás például majdnem százalékban mérhető komplikációkat okozott, de egy 30% körüli mortalitású betegségnél ez nem volt egy rossz üzlet. Szerintem a cél (természetesen a profit mellett) az elmúlt években erősen meglazult állami kontroll visszaszerzése a lakosság felett.
Persze tévedhetek, ha félévente kell oltani akkor azért a tizedszázaléknyi mellékhatás is fel tud erősödni.

Deansdale 2021.12.01. 07:46:17

@Gazella1116: Az a baj, hogy ha megérted, hogy ugyanaz a kultúrmarxista társadalomgyilkosság a buzilobbi mint a covidlobbi, akkor egyszerűen nincs olyan opció, hogy "hát azért mégis egy kicsit oltatom magam, hátha jó az". Számomra úgy tűnik te abban hiszel, hogy a helyzet valódi, és csak rárakódik némi nyerészkedés, aminek tükrében valóban egy vállalható kompromisszum lenne, hogy na jó, a betegaség veszélyes, én meg beoltatom magam akkor is ha ezen a Phizer hülyére keresi magát. Sajnos ennél sokkal durvább a helyzet, és itt térnek el a nézeteink, hogy számomra nincs olyan, hogy "egy kicsit engedek a fasizmusnak", illetve persze pontosabb lenne kultúrmarxiszmust írni, de úgy még kevésbé fogná fel a többség, hogy miről beszélek.

Na mindegy, szerintem ez a kicsit nyugodtabb, lecsendesedettebb fázis tök jó arra hogy felhagyjunk a fölösleges vitával.

Deansdale 2021.12.01. 07:47:47

@Gazella1116: "A gyártók egyike által 1954-ben elkövetett hibából kifolyólag valóban megbetegedtek, meghaltak beoltott gyerekek, de 1957-ben ez a veszély már nem állt fenn."

És szerinted most 1954-ben vagyunk, vagy '57-ben? :)

Deansdale 2021.12.01. 07:55:35

@-JzK-: Egy kicsit sem aggaszt, hogy ezügyben olyanokat fogadsz el autoritásként akikről teljesen nyilvánvaló, hogy a kultúrmarxista társadalomrombolás tudatos ügynökei? John Oliver, aki teljes mellszélességben döngeti pl, a transzpropagandát, meg évekig hazudott tudatosan a kamerába Trump ügyeiről?
www.youtube.com/watch?v=hmoAX9f6MOc
Gondolod covidügyben tényleg csak a javadat akarja, és teljesen őszinte, és mindent jól tud?

Deansdale 2021.12.01. 08:36:28

@Gazella1116: "Ezért is vannak a nagyotmondások meg a túlzások az esetleges rossz szándék mellett is. Nagyon nem mi vagyunk az átlag híradó célközönsége, ezt el kell fogadni, hanem a 100-as IQ alattiak."

Csak nem bírom letenni ezt a vitát, az ég szerelmére... Broáf.

Szóval ez a "csak azért hazudnak, mert jót akarnak nekünk" nézet számomra elfogadhatatlan, egyrészt mert az igazság kérdésében nem ismerek kompromisszumot, másrészt fikarcnyit sem hiszek sem a politika, sem a média jóindulatában. Az én gyomrom nem vesz be olyat, hogy ugyanaz a globohomo média ami eddig is sokmindenben hazudott, hogy az ártalmamra legyen, most csak azért hazudik mert félt engem a gonosz vírustól, illetve a saját hülyeségemtől. Áh, ne komolytalankodjunk. Hazudnak, igen, mint mindig, de ugyanúgy a háttérhatalom tervének előmozdítására, mint mindig, ami a tökéletes ellentéte a mi érdekeinknek.

-JzK- 2021.12.01. 10:56:56

@Deansdale:
Azt tudom, hogy ő libsi, azonban én nem úgy vagyok jobbos, hogy csak jobb os dolgokat követek. TGM-et is olvasok. És?
Attól hogy világnézeti kérdésekben nem értek vele egyet, attól még bizonyos dolgokban igazad adhatok neki, vagy simán tarthatom érdekesnek a nézőpontját.

2021.12.01. 13:26:36

az oltás gyengíti az immunrendszert, ezért elősegíti az öregek és betegek idő előtti elhalálozását. erre rátesz még egy lapáttal a kivéreztetett eü-rendszer.
a covid19 nem egészségügyi kérdés, hanem politikai.
nem cél a 100%-os beoltottság. az a cél, hogy a társadalom meg legyen osztva. legyen oltott része, legyen oltatlan része. és a két tábort lehet egymás ellen hergelni, közben reformokat végrehajtani.
az egész covid-sztori kiváltó oka a demográfiai hanyatlás, az elöregedés. mostanában megy nyugdíjba a boomerek népes tábora (nálunk ratkó-generáció), és összeomlana a nyugdíjrendszer, ha nem vonnának be pótlólagos forrásokat. ezek a pótlólagos források úgy keletkeznek, hogy létszámcsökkenést eszközölnek a nagy állami rendszerekben: tavaly több ezren távoztak az egészségügyből a kötelező oltás és az átszervezések hatására. most a tanároknál is elrendelték a kötelező oltást (de csak az állami iskolákban), sok tanár fog távozni. ezek bére átvándorol a nyugdíjkasszába.
és napirenden van az egészségügyisek következő oltása, amely hatására újabb felmondási hullám várható. a tanároknál is lesz majd újabb oltási kampány, amikor megint felmondanak néhány ezren. szép lassan leépítik ezt a két szektort. de nem fognak kimaradni a többi nagy állami fenntartású rendszer dolgozói sem.
az államot lekicsinyítik, mert az elöregedés miatt nem bírja fizetni a nyugdíjakat és a béreket is egyszerre.
átkényszerítik a dolgozók nagy részét a versenyszférába.
valójában nincs új járvány, csupán a szokásos influenza van, amelyben eddig is tízezrek haltak meg, csak nem volt körülötte hírverés.
így van ez az egész fejlett világban, ahol a boomerek nagy gondot okoznak a nyugdíjba vonulásukkal. gyerek meg alig születik, mert a gyereknevelést felváltotta az idősgondozás. ezt a demográfiai katasztrófát akarják elkerülni a covid-blöffel.

Deansdale 2021.12.01. 16:41:37

@-JzK-: Oké, oké, technikailag lehet igaza a balosoknak is bizonyos témákban, de azért elgondolkodtató, hogy ők nyilvánvalóan a háttérhatalom csicskái, szóval ha a covidpánikot nyomják, az lehet hogy a háttérhatalom érdekeinek a kiszolgálása miatt van, nem azért mert véletlenül most az egyszer vak tyúkok...

Deansdale 2021.12.01. 16:42:20

@Gazella1116: Legyen mindenkinek nyugodt és kellemes a karácsonyi időszak, meg lehetőleg az új év is :)

Deansdale 2021.12.01. 16:49:08

@born neo: Ezerszer hihetőbb ez a verzió, mint hogy az eddig is köztünk élő koronavírusok egy új mutánsa, és annak almutánsai most hirtelen megölnek mindannyiunkat - bár ez a statisztikákon nem látszik, de higgyük csak el, ha nem viselnénk maszkot már mindenki halott lenne...

-JzK- 2021.12.01. 18:25:55

@Deansdale:
Balosok szokták azt csinálni, hogyha küldök egy olyan olvasmányt, amit számukra politikailag "szalonképtelen" szerző írt, akkor előadáj, hogy ő ilyen "fasiszta szemetet" még csak elolvasni se hajlandó. Hiába mondom, hogy legalább olvasd már el b+, és utána ítélkezz a szöveg tartalmáról, zéró input.

Legalább mi ne essünk a hibába, erre mondják, hogy "argumentum ad hominem", "poisoning the well", stb.
Aquinói Szent Tamás mondta, hogy "nem az számít, hogy ki mondja, hanem, hogy milyen érvekkel támasztja alá."

Például TGM-t minden értelmiséginek kellene olvasnia, hogy egyszer legyen egy jobboldali TGM-ünk is.

John Oliver adása egyébként jól meg van csinálva, és számos témát feldolgoz, és ha nem pár kultúrmarxi szempontból becsípődött témáról van szó, kifejezetten használható.

A lényeg, hogy a COVID-vakcinák nem a baloldal vívmányai, nem pártpolitikai-ideológiai kérdés, Trump is beoltatta magát, és minden hívét erre bíztatta.

Deansdale 2021.12.01. 18:42:18

@-JzK-: Ja, pont ezért mondtam, hogy elvileg balosnak is lehet igaza, csak nem árt észben tartani a kontextust :)

2021.12.01. 19:31:19

@Deansdale: a szervezet az oltás ellen küzd, ezért kevesebb energiát tud az esetleges valódi megbetegedésre fordítani.
akik nem adatják be a kísérleti szurit, azoknál teljes erővel tud küzdeni a szervezet. ennyi a titok, mindenki potenciális terjesztő, de nagyobb valószínűséggel terjesztik a megszurkált emberek, hiszen nagyobb valószínűséggel betegednek meg. amúgy folyamatosan mindenkiben benne vannak ezek a vírusok, kérdés az, hogy az oltások milyen mutációkat eredményeznek. a legjobb ellenség a láthatatlan, arra mindent rá lehet fogni.
a kulcsszó: demográfia.

Mia and Me 2021.12.01. 20:06:05

@born neo: Pont a minap olvastam egy ilyen cikket, sajnos nem mentettem el, ahol azt fejtegették hogy valami pénzügyi fejes ezen kesergett állítólag x éve, hogy azt azért mégse mondhatják a 60 fölöttieknek, hogy légyszi fáradj el az önkéntes euthanáziára, holott a társadalomnak az lenne jó, mert tök felesleges kiadás az egész öregkor a társadalomnak minden szinten.

Azt persze ilyenkor mindig elfelejtik mellétenni, hogy a bármilyen nyugdíjrendszerre levont pénzt viszont f@szán zsebre tette az állam, aztán külföldön szivárvány lóf@szra költötte, nálunk meg stadionra.

2021.12.01. 20:38:24

a 2. vh után kiszélesített nyugdíjrendszer olyan feltételrendszerre épült, amely feltételek már nem állnak fenn. nevezetesen az, hogy mindig képes lesz a gazdaság a fiatalok jövedelméből elvont pénzekből finanszírozni az éppen aktuális nyugdíjas-tömeget. az egyre sokasodó nyugdíjas tömeg finanszírozási igénye oda vezetett, hogy a fiatalok jövedelmét akkora mértékben vonták el, hogy esélyük sincs családot alapítani, gyerekeket vállalni, saját házat venni.
már a múlt század nyolcvanas éveitől látszott, hogy demográfiai katasztrófa felé száguldunk, de a politikusok nem tudtak rá megoldást. annyi jutott csupán eszükbe, hogy különböző pénzügyi trükkökkel vették el a jövedelmet a fiataloktól (pl. hitelezés, devizahitelek, adók sokasodása, illetékek, díjak, stb, stb.) és ez a sok pénzügyi trükk oda vezetett, hogy még annyi gyerek sem született, mint azelőtt. a jövedelemelvonásra a fiatalok gyermektelenséggel, szingliséggel válaszoltak.
a politikai döntéshozók mostanra szánták el magukat arra, hogy kinyírják az egyre sokasodó nyugdíjas sereget, mert a világ tényleg beleáll a földbe, ha végzetesen elöregszik a nyugat. ha ez megtörténne, akkor a globális kereskedelem is leállna, a nyugati világhoz hasonlóan kínában is nyomor, zavargások, betegségek ütnék fel a fejüket, és ezt a káoszt nem akarják a döntéshozók.
ezért indították el a covid-kamut.

Mia and Me 2021.12.01. 20:52:44

@born neo: erre az is lehetett volna megoldás, hogy megmondják mint nálunk a magánnyugdíjpénztáosoknak, hogy adjátok ide az államnak, aztán felejtsétek el :D, mintha mi se történt volna :). Öregkortokban meg haljatok éhen, ha nincs alternatív ötletetek a saját finanszírozásotokra...
Még ez is tisztább sor lett volna, mint most kényszeríteni az összes réteget és korosztályt hogy álljon sorba a zombie szérumért.

van itt más is a háttérben, nem csak a nyuggerek kiiktatása.

2021.12.01. 20:57:22

@Mia and Me: igen, sok más is van a háttérben: pénz- és bankrendszer átalakítása, nyugdíj- és eü-rendszer átalakítása, fna bevezetése, oktatási reform, társadalommérnökösködés, stb.
elég mély a nyúl ürege.
mindezekhez a társadalom erős megosztása szükséges.

Deansdale 2021.12.01. 21:12:02

3 fogva tartott megszökött egy ausztrál karanténtáborból, a rendőrség lezárta a vidéket, az utakat, ésatöbbi.
www.bitchute.com/video/QpMUXyYjm26a/

békaapu 2021.12.02. 10:22:23

@born neo:
Ez az általad hozott megoldóképlet is mutatja, hogy mennyi mindent végig kell gondolni az oltáselleneseknek.
És mindegyik magyarázat elfogadható.. sőt, elfogadhatóBB , mint az oltási erőszak magyarázatai.

Jó hogy hoztad ezt a gondolatot.

2021.12.02. 10:52:36

@békaapu: köszönöm.
deansdale-hez hasonlóan nekem is ez a kiindulási pontom:
"végtelenül nyilvánvaló, hogy ez a szitu sokkal inkább egy tervezett akció, mint egy valódi és váratlan világjárvány ami ellen "őszintén" védekezni akarnak"

és ha ez így van, akkor ebből következik a kérdés, hogy miért indították el ezt az akciót?
gondolkodtam ezen, így jutottam el a nyugdíjrendszer-demográfiai hanyatlás összefüggéseinek problémaköréig. természetesen, ha már egy olyan fajsúlyú dologba kezdenek bele, mint az "öregirtás", akkor azt összekötik a fentebb sorolt rendszerátalakításokkal.
ha már úgyis a hisztériáig és polgárháborús állapotokig kell emiatt fokozni a társadalmi megosztottságot.

VT 135 2021.12.02. 13:38:10

@born neo:
Ez nagyon érdekes felvetés és biztos van benne igazság. Másfelől azért azt érdemes figyelembe vennünk, hogy a technológia nagyon sok dolgot olcsóbbá tett, tehát nem lenne szüksége feltétlenül annyi pénzre ezeknek a rendszereknek a fenntartásához.

A fő ok/gond az, hogy a világhatalmi elit immár olyan szinten elszivattyúzta a bank-, pénzügyi-, hitelrendszeren keresztül a világ lakossága 99,9%-ának a vagyonát, hogy nincs mit tartalékolni, vagy egyáltalán rekreációra fordítani. Nálam Bogár, bár legkésőbb a Fudan-téma óta elvesztette a hitelét - igazából már korábban, amikor önmagát meghazudtolva mégis kitartott a Fidesz második hatalomra kerülését követően -, azonban régebben nagyon jó rendszer működés, ok-okozat összefoglalókat készített. Nem kihagyva belőle a dolgok spirituális, holisztikus oldalát, amelyről annyian hajlamosak elfelejtkezni, holott ezen tényező nélkül az egészet nem lehet megérteni és ezért félelmetes.

Szóval ő más sok-sok évvel ezelőtt leírta, hogy az elszívattyúzás olyan mértékű, hogy a gazdatesteknek (népnek) már arra sincs erőforrása, hogy egészségileg, kulturálisan szinten tartsa magát, visszapótolja az elhasznált forrásokat.

Ezzel pedig megint csak visszajutunk oda, hogy civilizációnk "még többet!!" elvéből logikusan következik a még több kütyü, cipő, pénz, hatalom koncentrációja.

2021.12.02. 13:49:43

@VT 135: bogár abban téved - szerintem szándékosan, érdekből, - hogy a jövedelmet a "háttérhatalom" szivattyúzza el.
nyilván sok jövedelmet felélnek a politikusok és nagytőkések feleslegesen, de nem ez a fő gond, hanem az elöregedés, és a növekvő nyugdíjas-tömeg finanszírozási igénye. az aktívaktól elvont pénzek túlnyomó többsége ugyanis oda kerül, a nyugdíjasokhoz. ezt a kormányok nem mondhatja ki, mert az számukra bukással járna, lévén még mindig a boomerek a legnagyobb szavazótábor.
nem a pénzzel van a gond, abból van elég, hiszen a "levegőből teremthető", hanem a születések elégtelen menyiségével, a gyerek-nem-vállalással. az arányokkal.
nagyon elromlott az aktív/eltartott arány, és ez egyre gyorsuló ütemben rombolja a fejlett társadalmak működését.
embernek emberre van szüksége, robottal nem lehet mindent kiváltani.
ez a romló arány előrevetíti a növekvő társadalmi (generációs) elégedetlenséget, bűnözést, valódi járványokat, ellátási problémákat, energiaválságot, etc.etc...

2021.12.02. 14:00:38

@VT 135: ami súlyosabbá teszi a problémát, hogy a boomerek birtokolják a vagyont, az ingatlanokat, ami a családalapítás fundamentuma kellene, hogy legyen.
ehelyett a további vagyongyarapításra és nyerészkedésre használják a boomerek a vagyont, ezzel végképp kihúzva a fiatalok lába alól a talajt.

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 14:03:57

Jelenlegi 65 éves nyugdíjkorhatár, amit még emelni fognak, ismerve a magyar emberek egészségi állapotát, nem olyan sokáig teher, elintéződik hamar, hogy ne legyen az, és van még néhány hasonló ország.

Egyébként könnyedén megy itt a beszélgetés arról, hogy felesleges réteg és ezért nem érdekel senkit. Azért remélhetőleg elérik a kort, akkor is ilyen nyugalommal beletörődés lesz a látványos megkülönböztetés az egészségügyben, mely arra irányul, hogy pusztuljon az eltartott?

Annak tükrében, hogy az öregek és betegektől való megszabadulás a cél, még azt sem adják csak úgy, oltáshoz kötik. Ennek mi értelme? Valóban az, hogy az eutanáziát végző orvos el ne kapja, ha beteg az átkelésre vágyó? Miért nem elég egy teszt?
www.magyarszo.rs/hu/4790/kozelet_koronavirus/255261/N%C3%A9metorsz%C3%A1gban-megtiltj%C3%A1k-az-eutan%C3%A1zi%C3%A1t-az-oltatlanoknak-n%C3%A9metorsz%C3%A1g-eutan%C3%A1zia-oltakoz%C3%A1s.htm

Mme.Brioche 2021.12.02. 14:07:43

@JusztinaEufrozina: hát ez már tényleg minden szürrealitáson túlmegyen...

#szájbergyerek# 2021.12.02. 14:20:19

Minimum érdekes, hogy oltás témában OV vakon követi a "hanyatló nyugatot" de más esetben mindenért és minden ellen is lázad.

Mintha a világ vezetői be lennének fenyítve, hogy ezt a kötelező oltást akár erőből is végig kell vinni. Esetleg "nyugdíjreform" miatt érdekeltek is ebben.

OV finoman próbálkozik, pl. rálőcsöli a munkaadókra. Választásokig ki lehet húzni így, aztán ki tudja mi lesz. Az a baj, hogy az oltásnáciskodást vele sem lehet teljesen kizárni.

A zösszefogásgtól meg az várható, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor kritikátlanul végrehajtják a nyugat összes fasságát. Szóval még nagyobb náciskodás lesz az oltással, meg minden mással.

Persze csak idő kérdése és ezek a vakcinák kikerülnek a "veszélyhelyzetben alkalmazható" státuszból és akkor már kötelezővé teszik. Vagyis megkapja már a csecsemő a többi mellé.

2021.12.02. 14:23:37

@JusztinaEufrozina: félreértés ne essék (sajnos már esett), nem "feleslegesek" az öregek!
alapvetően a nyugdíjrendszer a hibás abban, hogy idáig fajultak a dolgok, hogy ennyire elidegenedtek egymástól a generációk.
sürgős változtatás kell a nyugdíjrendszerben, fel kell hogy váltsa a feltétel nélküli alapjövedelem, amely enyhíti a generációs feszültségeket.
a nyugdíjrendszer miatt a szeretetről a pénzre tevődött át a hangsúly, és ez embertelenné, számítóvá tette az embereket. ellenérdekeltté tette a fiatalokat a gyerekvállalásban, mert az egyre inkább rossz "üzletté" vált.
elnézést kérek, ha írásommal megsértettem valakit!

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 14:27:21

@Mme.Brioche: www.spectator.co.uk/article/german-euthanasia-clinics-refusing-unvaccinated-customers

Szerintem is az.
Ha csak a hárommal mehetnek meghalni, akkor talán adnak egy olyan lehetőséget, hogy egyszerre beléjük nyomják a három ampullát, és nem kell várniuk hetekig, hónapokig, hogy az oltások közötti időt kivárják.

2021.12.02. 14:30:32

@#szájbergyerek#: természetesen ov is érdekelt a nyugdíjreformban, és egy cseppet sem lázad az oltásnáciskodás ellen, ahogyan az eddigi lázadozásai (brüsszel, soros, lmbtq, stb.) is csupán a propagandát szolgálták.
a vakcinák várhatóan valóban kötelezőek lesznek, mert a reformok keresztülveréséhez fokozni kell a hisztériát.

2021.12.02. 14:58:54

@JusztinaEufrozina:

"Annak tükrében, hogy az öregek és betegektől való megszabadulás a cél, még azt sem adják csak úgy, oltáshoz kötik. Ennek mi értelme? Valóban az, hogy az eutanáziát végző orvos el ne kapja, ha beteg az átkelésre vágyó? Miért nem elég egy teszt?"

Nem.
A végső cél az, hogy ki fog behódolni egy olyan rendszernek, ami totálisan a technológia által és az orvostudomány által az emberi testet összeköti a neten - vagyis egy erre fenntartott hálózaton - keresztül és felügyeli majd totálisan az embert.
A fiziológiát, a gondolatokat is.
És ezáltal teljes ellenőrzés és uralom.

Akár milyen betegen, alusipkásan és konteósan is hangzik, a végsó cél ez, úgy vélem.
De addig még hosszú az idő és csavargatni kell a történeten és a világon.

Mivel a Gonosz - a Sátán - csak így tudja megvalósítani azt, amit Isten a Lelkén - ami bennünk van - tesz meg.
Isten jelenléte az emberben így van meg mindig és mindenkor és mindenkiben a világban egy időben.
Ő látja a gondolataidat és tudja a tested állapotát.
Ő szól a lelkiismeret által vagy amikor hallasz egy belső hangot.

A helyébe pedig most fog majd a következő pár éven belül lépni a Gonosz, mert ő felül akar kerekedni Istenen és meg akarja mutatni azt, hogy képes arra, amire Isten, sőt, többre is.

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 14:59:28

@born neo: az öregek, ha "csak" öregek és számok, adatok, akkor hajlamosak az emberek felesleges és eltartott embertömegnek tartani őket.
Ha él az anyja, apja, nagyszülei, akkor azok természetesen nemcsak adatok, ők a kivételek.
Ha pedig saját magukról van szó, akkor az húsbavágó, fájdalmas és felháborító, ha valami hátrány éri.
A kevesebb nyugdíj előrejelzése, a nyugdíjkorhatár emelése és a törvény, mely szerint a gyereknek kell eltartania, vagy öregotthonba elhelyezésnél az árát fizetni egy szégyen, főleg úgy, hogy munkába állás óta fizeti az ember a járulékot.
Az alig kereső és magát és családját alig életben tartó "gyerekeknek" és a nyugdíjas szülőknek is, akik nem akarják, hogy miattuk legyen anyagilag rosszabb helyzete a gyereknek ez a helyzet és kényszer szerintem... nem is találok jó szót rá.
Nem sértés volt, nekem legalábbis, hanem inkább nekem volt túl lélektelen/személytelen. :)
Talán azért, mert van egy nyugdíjas apám, van egy gyerekem és remélhetőleg én is elérem a nyugdíjas időt.

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 15:00:30

@icipicicsipa: és mit csinál mindeközben Isten?

2021.12.02. 15:27:28

@JusztinaEufrozina:
a félelem-szintet most sokakban maximum szintre tekerte fel a hatalom. én életkortól függetlenül tisztelem és becsülöm azokat, akik valódi emberek tudnak maradni egy olyan felfordult korszakban is, mint a mai, és nem válnak egymást harapdáló patkányokká a félelem hatására.
igen, valóban tűnhetett "lélektelennek/személytelennek" az írásom, mert csupán ennek az embertelen mechanizmusnak az általam felismert vagy felismerni vélt működési módját és visszásságait szerettem volna megmutatni.
amúgy mindannyian "kartoték-adat" vagyunk egy rendszerben, és a politikusok, akik humánerőforrás-menedzserként intézik életünket és halálunkat, nemigazán hatódnak meg a személyes sorsunkon. ahhoz, hogy embernek tekintsenek minket, ki kell állni magunkért, és nem meghunyászkodva és/vagy haszonlesve belemenni a játszadozásaikba, mint ahogyan most a beoltott milliók tették. tisztelet a kivételnek!

2021.12.02. 15:32:03

@JusztinaEufrozina:

Csendben figyel.
Szétválaszt.
Engedi az embert, hogy hogy megtegye, amit szabad akaratából választott.
És mikor ezáltal az ember a legmélyebb sötétségbe löki önnön magát, akkor fog belépni, hogy: ennyi és nincs tovább.
(úgy hiszem, úgy érzem, hogy valami ilyesmi az irány)

De addig nagyon fájni fog.....

VT 135 2021.12.02. 15:41:56

@born neo:
Pedig erre elég konkrét adatok vannak, hogy az emberiség hány százaléka birtokolja a Föld vagyonának mekkora részét és ez hogyan növekedett és növekszik azóta is folyamatosan egészen extrém mértékig.

Ha sikerülne, idővel emberiség szinten, világszemléletet váltani, a téves "majd akkor leszek boldog, ha még több pénzem, hatalmam lesz" hitrendszerből az "akkor vagyok boldog, ha azt csinálom, amit szeretek csinálni és amiben jó vagyok, olyan emberekkel együttműködve, akikkel szeretjük egymást", akkor ezek a látszólagos problémák megszűnnek. A technológia alapján már rég mindannyian meg tudnánk élni egy normális anyagi szinten a Földön (bár a népesség valóban szükséges lenne, hogy alacsonyabb legyen, de ezt születésszabályozással meg lehet oldani) - egyedül a fenti világszemélet miatt nem tartunk még ott.

VT 135 2021.12.02. 15:49:35

@JusztinaEufrozina:
"felesleges réteg"
Ez szintén egy profi húzása volt a háttérhatalmi elitnek, hogy az időseket leválasztotta a fiatalabbaktól: így sikeresen elhülyítette őket - tehát a legideálisabb választópolgárokká váltak -, TV-zombikat csinált belőlük, illetve önzőkké tette őket. Nyilván tisztelet a kivételnek, de ez az ok-okozat.

Holott az idősek tapasztalatára, segítségére nagy szükség lenne! Akár az élettapasztalat, szakmai tapasztalat, akár az unokák, kisgyerekek felügyelete a téma. Egy jól működő, VALÓDI közösségben mindenkinek megvan a szerepe, amely egyformán fontos a közösség jó működéséhez.

Mindig eszembe jut az a kísérlet, ahol egy öregek otthonát odaköltöztettek egy óvoda mellé és milyen csodálatos eredménye, egymásra találása lett ennek. Vajon ennek láttán miért nem csinálják ezt meg mindenhol? Költői kérdés, persze...

Ajánlott olvasmány valódi közösség témában:
kozossegivallalkozas.hu/a-valodi-kozosseg-meghatarozasa/

Ez pedig kapcsolódik hozzá:
kozossegivallalkozas.hu/valodi-kozosseggel-a-fiatal-felnottek-kiegese-ellen/

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 15:50:03

www.life.hu/hirek/20211202-ideje-elgondolkodni-a-koronavirus-elleni-oltas-kotelezo-elrendeleserol-errol-beszelt-az-europai.html?utm_source=hirkereso&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator

"A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben szerdán."

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 15:56:44

@born neo: "nemigazán hatódnak meg a személyes sorsunkon. ahhoz, hogy embernek tekintsenek minket, ki kell állni magunkért, és nem meghunyászkodva és/vagy haszonlesve belemenni a játszadozásaikba, mint ahogyan most a beoltott milliók tették. tisztelet a kivételnek!"

Furcsa az ebben, hogy az oltottak hisznek abban, hogy értük, az ő érdekükben oltják őket, hogy ők fontosak, az ő személyes sorsuk, az egészségük -én legalábbis ezt tapasztalom, sok hsz-t olvasok FB-on is, blogokon is-, és ettől semmilyen cikk, adat nem tántorítja el őket, míg az oltatlanok jó része tisztában van azzal, hogy itt valami nem "kóser".
És az álláspontok nem közelednek, sőt...

2021.12.02. 16:19:47

@VT 135: nem akarom elbagatellizálni az emberi kapzsiságot, mégis azt kell mondanom, hogy én nem hiszek azoknak a "konkrét" adatoknak, mert azokat ugyanúgy felhasználták/ják és manipulálták/ják populista politikusok a hatalommegszerzésük/megtartásuk érdekében, mint bármilyen más adatot. sokkal inkább hiszek a személyes tapasztalatomnak, ami azt mutatja, hogy nagyon felborult az aktív/eltartott arány, és ez okozza a gondokat.
a "pénzhatalmi világelit", vagy "háttérhatalom", vagy "300 család", vagy "szabadkőművesek", vagy nevezzük őket bárminek, kapzsi bár, de nem hülye. tudják nagyon jól, hogy a valódi gazdagságot nem ingatlanok, ingóságok, vagy pénz jelenti, hanem az emberek fölötti uralom, befolyás, kontroll, ha úgy tetszik: az emberi lelkek megszerzése.
tehát minél több embert tudnak bevonni "szárnyaik" alá, annál gazdagabbnak érzik magukat. ehhez viszont az kell, hogy jó gazda módjára bánjanak az uralmuk alá vont emberállománnyal, mint jó juhász a nyájjal, aki figyel a nyáj egészséges testi és lelkiállapotára, kor- és nemi összetételére, stb.
és ez a korösszetétel most felborult, ebből kifolyólag van ez a felfordulás (covid-kamu).
ubi populus, ibi obulus - ahol a népesség, ott a pénz

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 16:19:55

@icipicicsipa: egy csomóan meghaltak már, és éppen haldokolnak, és meg fognak halni, így Isten belépése sokaknak már késő lesz.
Persze ha ebben az esetben is nem egyének vannak, hanem a tömeg, akkor a tömegből még tömeg van, mennyiségileg.
Nekem csak az a bajom ezzel, hogy egyéni a tragédia a megélése, illetve az élet elvesztése, és én hajlamos vagyok így tekinteni az embert. Egyénnek.

Már egy ideje eszembe jut az Omen cimű trilógia (azt hiszem 3 volt), amiben egyszercsak megszületett Damien, a sátán fia.

Mme.Brioche 2021.12.02. 16:25:34

@JusztinaEufrozina: bizony kell is az általános kötelező oltás ez ellen a rettenetes-borzalmas mindennél fertőzőbb mutáns ellen, ha nem akarunk mind belepusztulni...

tök logikus:
"az omikron-vírusvariánssal fertőzött dél-afrikaiak közül eddig senki nem szorult kórházi kezelésre, a tüneteket mutató dél-afrikai pácienseknek rendszerint még komolyabb torokfájásuk sincs, nem gyötri őket köhögés, „legfeljebb kapar egy kicsit a torkuk”, emellett nem veszítették el íz- és szaglóérzetüket sem.
Angelique Coetzee hangsúlyozta a vasárnapi BBC-műsorban, hogy Dél-Afrikában praktizáló orvoskollégái is pontosan ugyanerről számoltak be, vagyis a jelenlegi összkép legfőbb jellemzője az, hogy az omikron-koronavírus-variáns az eddig azonosított esetek mindegyikében rendkívül enyhe tüneteket okozott."

2021.12.02. 16:26:24

@JusztinaEufrozina: igazad van ebben is, én is ezt látom. az emberek egója és hiúsága elhiteti velük, hogy ők hasznosak és nélkülözhetetlenek, ezért a hatalomnak nem áll érdekében bántani őket, és ebben van is valami. a hatalomnak valóban nem áll érdekében az, hogy rosszul menjen az emberek sora.
de lehetnek olyan együttállások, rendkívüli helyzetek, amikor bizonyos célok elérése érdekében a hatalom valamekkora mértékben figyelmen kívül hagyja az emberek jólétét. most ilyen rendkívüli helyzet van, amikor a hatalom sok embernek nemcsak a jólétét áldozza be, hanem az életét is bizonyos célok elérése érdekében.

békaapu 2021.12.02. 16:37:02

@born neo:
Oké, úgy látszik hogy alakul egy olyan létszám, akikkel el lehet kezdeni tervezgetni hogy mi legyen.
Mert ha már elkezdtünk egyetérteni hogy mi is van most körülöttünk éppen - ezen a közös alapon tervezhetünk jövőt is.
Hogy ez most egyénenkénti jövő-e, vagy együttműködős fajta.. hogy mit lehet és mit nem lehet elvárni - és miért cserébe.. ezek megbeszélhető dolgok.

Deansdale azt mondja hogy szerinte a magánlevelezést még nem olvassák mások.. hát én átmennék magánba.
Azt nem tudom hogy hányszor kell megismételnem ezt a hozzászólást hogy elkezdjenek jönni üzenetek, de majd megtörik a jég.

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 16:38:09

@VT 135: régen egy településen, akár egy házban is laktak a generációk, és mindenkinek megvolt a maga dolga, a betegen kívül igazából mindenki hasznos tagja volt a nagy családnak. Ez egy óriási erőt adó kapocs.
Aztán jött a kisebb települések, falvak elnéptelenedése, nem volt munka, a fiatalnak mennie kellett, és ezt az orbán kormány elég sokáig böfögte is, hogy mozduljon már meg a dolgozó, és menjen oda, ahol a munka van. Ha három évente, akkor három évente.
De már az is elég volt, hogy a fiatal a városba költözött és az öreg magára maradt. És mi maradt? A TV és rádió, meg a megyei újság. A legegyszerűbb csatornák "fogása" mind kormánypárti.
Az öreg egész nap ezt hallgatja és látja.
A hülyítésük pedig sikeres.

Viszont ennek "meggyógyítására" nagyjából nincs esély. A kisebb településeken nem lesz munka, így elmennek a fiatalabbak, az öreg már nem mozdul, a fiatalabb nem tud részt venni igazából az életében, mert távol él, mert dolgozik, vagy/és mert nem is nagyon akar.
A média könnyen elérhető része pedig mind fidesz közeli.
Az M1-es Hiradót kíváncsiságból én azért időnként megnézem, vagy belenézek, ordítani tudnék, hogy ezt hogy képzelik. A TV2 szintén. Ha nincs Hír TV-je, meg Pesti Tv-je, már akkor is elég ahhoz, hogy úgy lássa a világot, ahogy orbán akarja, hogy lássa.

Mia and Me 2021.12.02. 16:40:35

@born neo: ez mondjuk nem minden országban és nem minden társadalmi osztályra igaz.

Magyarországon egészen sok boomer azaz ratkó korszak közeli öreg él, akiknek nagyjából semmijük sincs. Többnyire rajtuk kivül álló okból: a Kádár korszakban olyan településen építettek kádár-kockát, ami azóta elnéptelenedett, a kutya nem fog odaköltözni, áron alul eladták, hogy a felnőtt gyerek egyetemre menjen, vagy befizessen egy hitel beugrót, ők meg vettek egy panelt valamelyik nem teljesen kihalt kisvárosban. Vagy eleve a panelban kezdték, és utána nem magukra költötték a vagyonosodást hanem a gyerek életkezdésére. Ez azért nekem nem az a mintázat mintha itt iszonyatos vagyonok lennének a 60-70 évesek kezében. Vagy nem mindegyikében. Van egy réteg itt is kétségkívül, de én elszegényedett tömegeket is látok.

JusztinaEufrozina 2021.12.02. 16:41:56

@Mme.Brioche: a szigmánál már csak kétszer kell orrot fújni, de mindenki elkapja, akkor is gondolom hogy még szigorúbb szabályokat fognak bevezetni.
És az emberek rohannak majd a 8.oltásra, ami a Delta vírusig volt jó, a 3.oltásra, ami az omikronra jó, és az elsőre, amit a szigma ellen fejlesztettek ki.
Ha szerencséjük van, akkor egyszerre beadják majd mindet. És csak három hónap múlva kell újra menni. :)

2021.12.02. 16:45:17

@Mia and Me: igen, ebben igazad van, nem feltétlenül és nem a leginkább magyarországra igaz a fenti megállapításom, de itt is van rá példa szép számmal.
az a gond, hogy a mostani hatalmas áremelkedéssel a mégoly kicsi vagyonok (ingatlanok) is a fiatalok számára elérhetetlen magasságokba értékelődtek fel, és ez akadályozza az életüket.

Mia and Me 2021.12.02. 16:45:40

@born neo: "ellenérdekeltté tette a fiatalokat a gyerekvállalásban, mert az egyre inkább rossz "üzletté" vált"

A gyerekvállalás a középkorban érte csak meg amikor 12 évesen már dolgoztatni lehetett :D.

EGy gyerek kurvasokba kerül, még ha alapszinten gondoskodsz róla csak, akkor is.

és pl. a ratkó boomerek felneveltek 2-3 gyereket, tehát mégis elgondolkodtató, hogy akkor hol a hiba?

vagy Magyarország speciális, mert itt mindig elvettek minden mindenkitől (úgy kb 40 évente ha jók az emlékeim töriből)?

Mia and Me 2021.12.02. 16:47:21

@JusztinaEufrozina: "remélhetőleg én is elérem a nyugdíjas időt."

:D én is úgy tervezem, már a nyugdíjról lemondtam, csak az életem hagyják meg :D

Mia and Me 2021.12.02. 16:51:13

@VT 135: "öregek otthonát odaköltöztettek egy óvoda mellé "

azt én is láttam, vagy ilyet. Amerika azért mégiscsak egy szabad és nyitott szellemű ország (vagy volt) -azt hiszem egy ottani kezdeményezést láttam.

Az ötlet nekem is nagyon tetszett. Én mint növény és állatbarát kiegészíteném arborétummal és kezelhető állatmenhellyel.

Itt megint a pénz és fenntartás amit valahogy ki kellene találni, hogy hogyan működhetne jól és nem profittermelőbe átmenő alapítványként :).

2021.12.02. 16:53:55

@Mia and Me: az emberek, ha valóban jó üzleti érzékkel rendelkeznének, akkor tudnák, hogy a legjobb befektetés a gyerek. semmi nem hoz akkora hasznot, persze semmi nem is jár akkora munkával és áldozattal, mint a gyereknevelés.
a ratkó-boomerek pénzzel szintén ösztönözve voltak a gyerekvállalásra kádár által, többször is a három évtized során.
kettőt-hármat vállaltak, de azokat is az állami intézmények nevelték: bölcsi, iskola, gyárak, téeszek. a ratkó-unokák már jellemzően csak maximum kettőt, egyet, de leginkább egyet sem vállalnak, és ezeket a gyerekeket szintén külsős cégekkel neveltetik, aminek jó vége nem lesz.

Mia and Me 2021.12.02. 16:55:34

@icipicicsipa: egyébként ezzel nekem csak az a bajom, hogy csoportlényként kezel.

Iskolában is herótóm volt a kollektív büntetéstől és a gyerekeim is azonnal ezzel jöttek, hogy a leggázabb dolog amit a tanárok csinálnak a kollektív szivatás. Marhára nincs pedagógiai hatása, csak a gyűlölet meg a széthúzás.

Tehát pl. megviszgálni, szétválasztani, értékelni így pont nem lehet.

Mia and Me 2021.12.02. 16:56:47

@Mme.Brioche: 40 éve minden télen omikronos vagyok :D ezek szerint

VT 135 2021.12.02. 18:18:30

@born neo:
"hanem az emberek fölötti uralom, befolyás, kontroll, ha úgy tetszik: az emberi lelkek megszerzése.
tehát minél több embert tudnak bevonni "szárnyaik" alá, annál gazdagabbnak érzik magukat. ehhez viszont az kell, hogy jó gazda módjára bánjanak az uralmuk alá vont emberállománnyal, mint jó juhász a nyájjal, aki figyel a nyáj egészséges testi és lelkiállapotára, kor- és nemi összetételére,"

Az első felével egyetértek: amikor már a pénz nem boldogít, akármennyit is sikerült összeharácsolni, akkor jön a hatalomvágy.

Viszont mire alapozod azt az elméletet, hogy ők jó gazdák, jó juhászok akarnak lenni? Az "elit", a vezetőink nem különálló entitások: annak a világrendszernek a produktumai, amelyet mi tartunk fent, aktív, vagy passzív hozzáállásunkkal. Ez a civilizáció pedig nagyon nem az értelmes, tudatos, harmonikus létezésről szól, hanem arról, hogyan igyekezzünk minél több boldogság-pótlékot összeharácsolni magunknak. Ez elég jól látszik mind a bolygó, mind az emberek állapotán is... :( Szóval, ha az átlagember ilyen, akkor egyértelmű, hogy a vezetői még ilyenebbek. Ergo logikai okfejtés mentén cáfolnám a magam részéről, hogy az elit jó gazda akarna, vagy tudna lenni.

Te mire alapozod ezt az elméletedet?

VT 135 2021.12.02. 18:22:58

@JusztinaEufrozina:
Amiket írsz, igaz, hogy nem lehet változás. De ez a felszín. Az okozat. Az okozat okozatának az okozata. A régi mintázat. Valóban, a régi rendszer, a régi világ mintázatában nem lehet pozitív változást elérni.

Ugyanakkor nem is mehetünk, nem is lehet visszamenni a régi mintákhoz sem. De azok egy részét érdemes továbbvinni. Ez egy új korszak lehetősége. Ha képesek vagyunk kilépni a régi mintákból és szellemileg is felnőni a technológiáinkhoz.

VT 135 2021.12.02. 18:34:35

@born neo @Mia and Me :
Azért itt, Deansdale blogján különösen érdemes lenne a gyermekhiány témájában azt is felemlegetni, hogy a feminizmus mekkora pusztítást végzett és végez ezen a területen is.

Úgy ugyanis nehéz gyereket vállalni, ha nem találja meg egymást a férfi és a nő, hogy boldog párkapcsolatban gyerekeket "csináljanak". Vagy a káosz nemi szerepek miatt annyira bizonytalanok a párkapcsolatok, hogy arra legalább egyik fél nem mer gyereket vállalni. Vagy mire megtalálják egymást, a nőnek nullára, vagy minimálisra csökken az esélye a gyerekre.

VT 135 2021.12.02. 18:40:50

@born neo:
Ne magadból indulj ki - én is sokszor elkövetem ezt a hibát. :D

Lássuk be, az emberek tömegei teljesen tudattalan létezésben vegetálnak (ők az ideális választópolgárok). Ne akard őket felébreszteni próbálni, mert baromira mérgesek lesznek. És ezt érthető is, mert ki szereti, ha legszebb álmából felrázzák?? :)

"és én azt látom, hogy a tudatosodás felé terelnek minket, amely nem lesz hátrányunkra." - öhhh, hát ez akár lehet is így, indirekte módon, holisztikus szemlélettel, az isteni szándékot elfogadva.

Részemről továbbra is Ken Wilber kettő hurok elméletéhez csatlakozva azt mondom, hogy miközben egyre több ember, egyre magasabb tudatszinten mozog, eközben rengetegen vegetálnak továbbra is alacsony energiaszinten. A feszültség abból keletkezik, hogy ez az olló, ez a szakadék egyre tágul...

Viszont nekünk nem az a dolgunk, hogy az alacsony tudatosságú embereket ébresztgetni próbáljuk - bár kiváló halogató, önámító pótcselekvés, szellemi maszturbáció -, hanem megtaláljuk egymást és megtanuljunk egymással újra együttműködni, akik már magasabb tudatossági szinten vagyunk.

Nem a pofázás, meg a sopánkodás hoz változást, hanem a teremtő cselekvés, új mintázatok mentén. EZ tud aztán olyan PÉLDÁT mutatni, amelyet már mások is, egyre többen követni tudnak.

Wildhunt 2021.12.02. 23:27:21

@icipicicsipa: aki a fenevad bélyegét fel nem veszi?

Wildhunt 2021.12.02. 23:28:14

@JusztinaEufrozina: poklot azoknak, akik ilyeneket kérdeznék :D

2021.12.03. 04:27:15

@Wildhunt:

Igen.
De ez szerintem még nem az, ami van, csak egyfajta előjele.

Mia és Jusztina.
Később írok majd.

Mindenkinek Jó pénteki napkezdést, lelkesen, hogy itt a hétvége! :)))

(én meg most alszom egyet. :) )

Deansdale 2021.12.03. 09:20:27

@Deansdale: Frissítés:
A 3 ausztrál szökevényt elfogták, mint kiderült 3 gyerekről van szó akiket a negatív tesztjeik ellenére(!) tartanak fogva egy karanténtáborban.
www.bitchute.com/video/8KFrlhwjR9Ro/

GABOR2 2021.12.03. 19:17:03

A cikkre...

"A bolsewoke sáskahad a gyerekek megrontása és a nyugati kultúra kiirtása mellett áll ki teljes mellszélességben, a vakcinácik meg az oltatlanokat szeretnék eltaposni, mert azt a feladatot szabta ki rájuk a taó, a sors, az Úristen - a nem kívánt rész törlendő."

A Bibliában amúgy van olyan rész, hogy Isten manipulál akár egy egész népet. Pl. egyiptomi kivonulásnál, hirtelen az egész egyiptomi nép körében barátokká teszi a zsidókat, hogy azok kölcsönadják a legdrágább ékszereiket amiket aztán a zsidók nem fognak nekik vissza adni... vagy persze a fáraónak is ő "keményíti meg a szívét", hogy ne akarja elengedni a zsidókat.

Meg rengeteg történet arról, hogy különbötő népeket, királyokat a zsidók ellen hangol...

Szóval rengeteg ilyen story van, főleg királyokkal, de mostmár demokrácia van.

Viszont Jézus mondja, hogy ő nem békét akar a Földön hanem széthúzást... ha nem is ezt a fajtát.

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem a földre, hogy békét hozzak! Nem azért jöttem, hogy békét hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam a fiút apjával, a leányt anyjával és a menyet anyósával. Saját háza népe lesz az ember ellensége."

Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre; s mennyire szeretném, ha már fellobbanna! Keresztséggel kell megkeresztelkednem, és mennyire vágyom utána, amíg be nem teljesedik! Azt gondoljátok talán: azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek: nem, hanem széthúzást. Mert mostantól fogva ha öten lesznek egy házban, meghasonlanak, hárman kettő ellen, és ketten három ellen. Meghasonlik az apa a fiával és a fiú az apjával; az anya a lányával és a lány az anyjával; az anyós a menyével és a meny az anyósával'

GABOR2 2021.12.03. 19:20:50

Amúgy meg vannak akik kifejezetten imádják ezt az egész koronavírus mizériát. Írtam ugye ezt a story tavaly:

ujtechkor.blog.hu/2020/05/22/kalandozasom_a_magyar_digitalis_allammal_nav_osszeomlas_digialis_allam

Vannak emberek akik azzal születtek, olyan hajlamuk van, hogy úgy érzik, hogy szolgálniuk kell valamit és úgy tűnik a rendes dolog nem következik be a mi világunkban, de akkor is szolgálni akarnak valamit és ha ez a valami rossz, az se érdekli őket.

GABOR2 2021.12.03. 19:22:49

Rittenhouse üggyel kapcsolatban én is írtam cikket, volt pár igen durva dolog körülötte:

ujtechkor.blog.hu/2021/12/03/beismertek_de_ez_nem_akadalyozza_oket_hogy_folytassak

Deansdale 2021.12.03. 21:47:01

Előkerült egy videó 2019-ből ahol Fauciék azt tárgyalják, hogy egy kínából eredő influenzajellegű vírus jó módszer lenne a kötelező univerzális oltás bevezetéséhez, ami pedig tök jó lenne a fejlesztés alatt álló mRNA vakcinák tesztelésére:
rumble.com/vnh8qk-fauci-hhs-officials-discuss-using-new-virus-from-china-to-enforce-universal.html

Deansdale 2021.12.03. 21:52:40

Mellesleg az 5G sem teljesen lefutott ügy annak ellenére, hogy az utóbbi hónapokban lecsendesedett körülötte a hírverés...
www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8580522/

Deansdale 2021.12.03. 21:58:35

A világbank elnöke arról beszél, hogy a phizer azokban az országokban nem nagyon merte terjeszteni az oltást, ahol nem írták alá, hogy a cég nem tehető felelőssé a mellékhatásokért.
twitter.com/BelvoirPLC/status/1466774443427082246
Vajon miért?

2021.12.04. 02:58:00

@JusztinaEufrozina:

": egy csomóan meghaltak már, és éppen haldokolnak, és meg fognak halni, így Isten belépése sokaknak már késő lesz. "

Isten nem azért "lép be", mert élvezi azt, hogy az ember milyensége miatt, az ember bűnössége miatt halál van/lesz.
Megvan a miértje, hidd el.

Emberek vagyunk, annyit látunk, hogy ez most meghalt, jaj szegény én vagy szegény ő, mert nincs már ez a valaki és milyen rossz.
Vagy, hogy miért kellett meghalnia, olyan fiatal volt.
Lázadunk meg értetlenkedünk.

Meg olyanokat is csinálunk, hogy amíg "buli van", addig mi vagyunk azok, akik elértük ezt és ez nekünk jár, mert mi megdolgoztunk, megszereztük, megnyertük, stb-stb, mert mi vagyunk azok, akiken ez múlt, magunknak köszönhetünk mindent, ami elértünk jó dolgokat a világban, azok a mi érdemünk egyedül, mert mi vagyunk, mi létezünk és mi tesszük ezt, mint egó.
A bajban meg Istenért kiáltunk, hogy hol van meg miért nincs itt.
De nem őszintén kérve, hanem úgy képzelve, mint egy eszközt, mint egy gépet, mint egy villanykapcsolót, hogy úgy működjön az életemben, amikor és akarom, hogy működjön és kész.

Nem Isten miatt történnek meg a dolgok, hanem a mi ilyen és ehhez hasonló hozzáállásunk miatt.
De, mint mondtam, van cél mögötte, amit nem látunk át.

2021.12.04. 03:14:27

@Mia and Me:

Mia.
Én azt hiszem, hogy csak úgy tűnik, hogy csoportlényként kezel.

" Tehát pl. megviszgálni, szétválasztani, értékelni így pont nem lehet. "

Hogyne lehetne, ha nem a tetteid mutatják majd meg, hogy mit cselekszel szorult helyzetben?
Hogy most például te gyűlölettel leszel-e egy családtagoddal szemben, mert más a véleménye vagy csak sajnálattal, szomorúsággal és attól még ugyan úgy fontos marad-e neked az az egyén?
Vagy, hogy az a családtagod hogyan tesz, mit cselekszik ugyan erre a dolgora Veled kapcsolatban.

Ilyen dolgok.
Isten a szívet nézi és azt, hogy ilyen helyzetekben mi jön ki abból a szívből és ezáltal az emberből, a cselekedetéből.

2021.12.04. 03:29:00

@born neo:

"nem tudom, lehet, hogy magamból indultam ki.
az átlagember is tud mértékkel fogyasztani, ha akar, nem kell bedőlni minden reklámnak, tudatosság kérdése az egész.
és én azt látom, hogy a tudatosodás felé terelnek minket, amely nem lesz hátrányunkra."

Nem ők terelnek minket a tudatosodás felé, ez csak benned születik szerintem meg, egyéni vágyad van erre, hogy ez a helyes.
Ha az elit ilyenekre vágyna, akkor eleve arra mennének, hogy ne legyen több reklám vagy drasztikusan csökkenjen.
Szóval nem, ez nem arra megy, hogy ők jót és nemeset akarnának.
A világ errefelé sodródik, hogy nincs vagy nem olyan mértékű már a habzsidőzsi.

De az, hogy te azt látod meg ebben, hogy mennyire pazaroltunk és nem jó volt ez így, az a te egyéni észrevételed, a jó meglátása és befogadása míg a másik ember meg azt látja ebben, hogy nem zabálhat esetleg kétpofára minden este a kedvenc éttermében steaket, pedig neki az jár.

Tehát én két dolgot látok ebben, amit írtál:
- tévedés és rosszul ítéled meg azt, hogy az említett "elit" valami nemesebbé szeretné formálni az embert és a szellemiségét.
- te meglátod azt, hogy mi volt rossz az életben, felismered és elismered, mert a jó felé törekedsz és vágysz.

Igazából az van ilyenkor, hogy még nem érti ilyenkor és nem látja még ilyenkor az ember az ilyen dolgokkal, hogy ő tulajdonképpen Isten terelgetéseit látja meg és Isten felé mozdul a szellemével, hogy elkezdte keresni Őt.

JusztinaEufrozina 2021.12.04. 11:01:17

@icipicicsipa: nem gondolom én sem, hogy "élvezné", hogy az ember, a teremtménye szenved.
Lázadni sem gondolom, hogy érdemes azért, hogy ki, miért és mennyire korán megy el.
Az biztos, hogy az ember leginkább bajban fordul segítségért, és emlegeti, holott a hála érzése, ha valami jól megy/sikerül, fontos, szerintem.
De gyarló emberként -ez nem ment fel semmi alól- én is "beszéltem " már hozzá úgy, hogy bocsánat, hogy csak akkor fordulok hozzád, amikor azt kérem, hogy... és azóta, mióta ez tudatosult bennem, jobban odafigyelek arra, hogy eszembe jusson akkor is, ha valami jó.
Én viszont úgy érzem, hogy ő most egyszerűen csak hagy minket, hogy amit teremtettünk, abból mit teremtünk.
Viszont belépett a rossz is, aminél nekem kérdés, hogy nem bír vele, vagy pedig egyszerűen csak úgy gondolja, hogy ezt is meg kell oldanunk, és ha nem akkor elpusztulunk.
Csak remélni tudom, hogy a második.

JusztinaEufrozina 2021.12.04. 11:03:54

@JusztinaEufrozina: a másodikat azért remélem, mert szeretném azt hinni, hogy ő az "erősebb".

2021.12.04. 12:25:57

@JusztinaEufrozina:

"Viszont belépett a rossz is, aminél nekem kérdés, hogy nem bír vele, vagy pedig egyszerűen csak úgy gondolja, hogy ezt is meg kell oldanunk, és ha nem akkor elpusztulunk.
Csak remélni tudom, hogy a második. "

Jusztina.
Nincs olyan, hogy Isten "nem bír vele". :)

A rossz a mi választásunk miatt lépett be.
A mi akaratunk miatt.
A mi életünkben lévő irányok miatt.
Hogy ennyire minden a pénz lett, meg a materialista dolgok halmozása és még több és több igénye.
Hogy az lett a fontos, hogy a legtökéletesebb embernek látszódjam a "trendi" legyen, az emberi kitalált irányzat legyen a fontos.
Az, hogy mindig mindenkit legyőzzön az ember, pláne úgy, hogy nincs igaza, hazugsága van, de neki akkor is, mint egyénnek, mint "küzdőnek" a "céljaiért" joga van és tegye is azt, hogy lop, csal, hazudik, halmoz, elvesz, magának akar, mások felett lenni, stb-stb....

Ez a világ van most, ezt a világot választottuk, teremtettük meg.

Olyan világot teremtettünk, ahol azt mondjuk, a két hazug közül választjuk a - szerintünk - kevesebbet hazudozót illetve a kevesebbet lopót.
És megmagyarázzuk azt, hogy ez a jó meg mi jól tettük.
Egyrészt nem, másrészt ebből a választott rétegből mi magunk adunk utat annak, hogy aki eddig kicsit lopott, az többet lopjon, aki eddig kicsit hazudott az nagyobbat lopjon.
És ez megy már évtizedek óta a világban.

És akkor ez a sok kicsi - meg ami még kimaradt sok-sok - ilyen emberi gondolkodásmód és ez általi döntés alapján lett és lehetett az, ami.

Persze ez egy terve volt Sátánnak.
Ezek, hogy majd mik történnek és mik szűkségessek a világban, hogy ez megvalósulhasson ami, arra pont ezt az emberi gondolkodást használta fel, a "neked jár, mert egyedi és hatalmas vagy, mindenek felett" szlogen nevében.

Viszont ahhoz, hogy belássuk a hibánkat önteltségünkben és ostobaságunkban, meg kell engednie Istennek azt, hogy szembesüljünk azzal, amit mi magunk tettünk.
És aki ezt belátja, hogy felelős azért, ami van, az mellé odaáll és meg fogja tisztítani a szellemét akkor, ha az az ember hagyja és nem lázad majd ellene.
És ha ez megtörténik az ember szabad akarata által, hogy hagyja azt, hogy semmi "AKAROM" ne uralkodjon el rajta - mondjuk majd később, mikor esetleg kicsit kevesebb kenyér lesz a polcon, ne menjen ölre érte - és beérje azzal, hogy ami jön majd nélkülözés és lemondás az életében, azt fogadja alázattal, türelemmel és béketűréssel, akkor ami most majd eljön ezek után az idők után, akkor annak a részese lehessen.
Meg fogjuk élni ezt az időt, mert ha minden igaz, most vagyunk abba az igazán szörnyű hét év - hét szűk esztendő - előtti hét év bő esztendőben. Ami úgy - nagyjából - úgy hiszem a 2019 és körül kezdődött ugye, tehát a 2026 év körül indul az az időszak, ami a végidők legszörnyűbb része lesz.

Ami a legrosszabb és a legnagyobb sötétsége lesz az emberiségnek, ami soha nem volt, de soha nem is lesz majd utána a világban, mert akkor fog megtörténni Jézus második eljövetele és olyan világot fogtok meglátni, amit Isten a kezdetekben az embernek adott a bűnbeesése előtt.

"Új ég és új föld
És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. "

szentiras.hu/RUF/Jel21

Ezt az időt éljük meg, mikor ez majd eljön.
Aki alázatos lesz, belátó, hagyja magát Isten által megtisztítani, az megláthatja és a lakója lehet.

"És így szólt hozzám: Ne pecsételd le e könyv prófétai igéit, mert az idő közel van. Aki gonosz, legyen gonosz ezután is, és aki bűntől szennyes, legyen szennyes ezután is, de aki igaz, cselekedjék igazságot ezután is, és aki szent, legyen szent ezután is! Íme, eljövök hamar, velem van az én jutalmam, és megfizetek mindenkinek a cselekedete szerint. Én vagyok az Alfa és az Ómega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég.
Boldogok, akik megmossák ruhájukat, mert joguk lesz az élet fájához, és bemennek a kapukon a városba. Kívül maradnak az ebek, a varázslók és a paráznák, a gyilkosok és a bálványimádók és mindenki, aki szereti és cselekszi a hazugságot. Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen nektek a gyülekezetek előtt. Én vagyok Dávid gyökere és új hajtása, a fényes hajnalcsillag."

szentiras.hu/RUF/Jel22

Hát most így "röviden" ennyi. :)
Elnézést kérek Dean.

Szép Napot Mindenkinek! :)

Mia and Me 2021.12.04. 23:09:16

@icipicicsipa: A csoportlelket és csoportlényt úgy értettem, hogy most olyan mintha az egész osztályt szivatná a tanár. Mondjuk 3 nagyon rossz meg 12 eleven, meg 8 ottsincs órán álmodozó miatt. A 3 rossz röhögőgörcsöt kap, mert rájuk nincs hatással, leszarják, rendesen örülnek, hogy a többiek is miattuk szívnak. Újabb rosszaságon törik a fejüket mert azt is élvezik, hogy miattuk mindenki büntit kap. A 8 álmodózónak gőze nincs hogy mi van, csak azt látja hogy ok nélkül basztatják. A 12 eleven gyerek meg lehet hogy nem "bűn nélküli", de mondjuk az ő viselkedésük csak a fejlődésükhöz kell, vagy egyszerűen csak élnek, és a több ponton korlátozó és fejlődésüket hátráltató szabályrendszert néha átlépik ugyan, de ezzel nem ártanak senkinek.
Kollektív büntetés:
Pedagógiailag senki nem tanul belőle.
Viszont a 3 bűnrossz gyereken kívül a többieket is sikerült a korábbi állapotnál rosszabb és helytelenebb viselkedésre bírni ezzel.

2021.12.05. 04:23:48

@Mia and Me:

Nem büntetni akar.
Meg akar tisztítani,
Hogy mindnél közelebb emelhessen magához majd.
És hogy méltó lehessen az, aki ezt hagyja, erre:

"És láttam, hogy egy angyal leszállt a mennyből, az alvilág kulcsa volt nála, és egy nagy lánc a kezében. Megragadta a sárkányt, az ősi kígyót, aki az ördög és a Sátán, és megkötözte ezer esztendőre, levetette az alvilágba, bezárta, és pecsétet tett rá, hogy meg ne tévessze többé a népeket, amíg el nem telik az ezer esztendő: azután el kell oldoztatnia majd egy kis időre.
És láttam trónokat: ezekre ültek azok, akik ítélő hatalmat kaptak. És azoknak a lelkeit is, akiknek fejüket vették a Jézusról való bizonyságtételért és az Isten igéjéért, akik nem imádták a fenevadat, sem az ő képmását, és nem vették fel az ő bélyegét homlokukra és kezükre: ezek életre keltek, és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig. A többi halott nem kelt életre, míg el nem telt az ezer esztendő. Ez az első feltámadás. Boldog és szent az, akinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak, hanem az Isten és a Krisztus papjai lesznek, és vele fognak uralkodni ezer esztendeig. "

szentiras.hu/RUF/Jel20

Aki látja az Igazságot, az egy hatalmas kegyelmet kapott Istentől.
Hogy ítélkező trónt kaphat, de csak úgy, ha hagyja magát megtisztítani a sok rossztól, ami miatt nem lehet az még, amivé Isten szeretné, hogy váljon az az ember.
És aki ezt a kegyelmet kapta, az eldöntheti, hogy él-e vele és elfogadja alázattal és alárendeli-e magát ennek az akaratnak.
Én így hiszem, hogy mindaz, aki alázattal és szelídséggel fogja tűrni mindazokat, amik eljönnek az életében úgy, hogy tudja, ellene ami szól és szólni fog a világtól, az a hazugság lesz, és ezt tűri alázattal és szeretettel, az ezt a célt szolgálja, hogy ez legyen meg.
Olyan dolog van felajánlva az ilyen embernek, ami nem csak a szeretete, hanem a bizalma és a hite is abban az emberben Istennek, hogy méltóvá válunk erre, hogy méltóvá tesszük magunkat erre.
Hogy mindennap felvesszük azt a keresztet, ami nekünk adatott....

Így érzem ezt, hogy ez ilyen dologról szólhat.
És úgy gondolom, így érdemes és kell nézni.
Értünk van és értünk lesz majd az, ami..
Megtörténik miattunk.
És megtörténik értünk.

Deansdale 2021.12.05. 20:44:55

Napi covid-híreink:
Japánban felfüggesztették a moderna vakcinákat, mert szennyeződést találtak bennük:
www.reuters.com/world/asia-pacific/japan-withdraws-16-mln-moderna-covid-19-vaccine-doses-over-contamination-nikkei-2021-08-25/
Vietnámban a phizert állították le, miután az egyik raklap pár napon belül több mint 120 diákot juttatott kórházba:
www.nst.com.my/world/region/2021/12/750928/vietnamese-province-suspends-use-pfizer-vaccine-batch
Luxemburgban, mint sok más helyen is, a népek kicsit morcosak a covidfaiszmus miatt:
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/r9j16p/luxemburg_people_break_down_barriers_of_covid/
Ha már szóba került a "sok más hely":
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/r93xxb/global_vaccine_passport_protests_dec_4_2021/
A 25 millió lakosú Ausztrália 280 millió adag vakcinát rendelt:
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/r9fi47/australia_has_ordered_a_total_of_280_million/

Deansdale 2021.12.05. 20:45:36

@Deansdale: ...nem mind friss hír, számomra friss találatok :D

2021.12.05. 20:46:01

@Deansdale:
" A 25 millió lakosú Ausztrália 280 millió adag vakcinát rendelt:"

Akkor a tizedik oltásig biztos van elég.

Mme.Brioche 2021.12.05. 21:08:30

@Deansdale: én is hoztam kettőt:

Egy kanadai tartomány megengedi az élelmiszerboltoknak, hogy kitiltsák az oltatlanokat:
westphaliantimes.com/canadian-province-allows-grocery-stores-to-ban-unvaccinated/

Ausztriában, ha majd bebörtönzik az oltatlanságban bűnösnek talált elkövetőket, akkor maguknak kell majd fizetniük az ellátásuk költségeit. Azt hittem, az "oltatlanul tilos eutanáziálni"-dolognál egy ideig nem hallok bizarrabbat, de csak pár napot kellett várni. És akinek nincs pénze kifizetni a börtönbéli koszt-kvártélyt, azt bebörtönzik aztán adósságért? vagy rabszolgamunkára kényszerítik? vagy egyszerűen agyonlövik? kiváncsi vagyok.
exxpress.at/alle-details-zum-gesetz-gegen-impfgegner-bis-zu-einem-jahr-beugehaft/

2021.12.05. 21:22:33

@Mme.Brioche:
"Ausztriában, ha majd bebörtönzik az oltatlanságban bűnösnek talált elkövetőket, akkor maguknak kell majd fizetniük az ellátásuk költségeit. "

Míg a lopásért, gyilkosságért, nemi erőszakért, pedofíliáért meg az adófizeők állják a számlát.
Ez jó. :)

"És akinek nincs pénze kifizetni a börtönbéli koszt-kvártélyt, azt bebörtönzik aztán adósságért?"
Hja, követ törni lehet, nem? :)

De még mindig csak az eleje ez.

Meg aztán ne csodálkozzatok, hogy ami ma - ilyen jellegű dolgok - abszurdnak tűnik, az holnap az egész világon, mindenhol ott lesz, teljesen nyilvánvalóan, hogy ennek így kell lennie és itt kell lennie.

Megmondtam:
A legmélyebb szellemi sötétségbe megy majd a világ.
A lejtő elején vagyunk csak.

2021.12.06. 15:50:27

@Mme.Brioche: "Ausztriában, ha majd bebörtönzik az oltatlanságban bűnösnek talált elkövetőket, akkor maguknak kell majd fizetniük az ellátásuk költségeit." Nem probléma, majd ledolgozzák.. a táborokban. Ausztriában úgyis rendelkezésre áll ehhez a megfelelő infrastruktúra, csak le kell porolni kicsit xD

KalmanBlog 2021.12.06. 15:58:54

@GABOR2: Ezeket a szakaszokat hol kell keresni így leírva?

2021.12.06. 16:12:57

@Deansdale: Nekem nem kell külön kutatás, elég az, hogy most nyáron elsétáltam egy kb 10 négyzetkilóméteres sugarú területet lefedő torony mellett, és elkezdett fájni a fejem, amint 50 méteren belül értem. Direkt nem szóltam a mellettem sétálónak, hogy fáj, de ő is szólt kb fél perc múlva. Miután 200 méterre eltávolodtunk kb, megszűnt a fejfájás mindkettőnknek

GABOR2 2021.12.07. 09:50:56

@Frederick2: Na ezt nevezem én nem természetes reakciónak. Igazából lehet ez is isteni beavatkozás.

Ugyanis a Bibliában van erre példa.

Második törvénykönyvben...

"Ha meg nem tartod, s meg nem teszed ennek a törvénynek minden szavát,..."

"De még azok között a nemzetek közt sem fogsz megpihenni, s ott sem lesz nyugodalma lábad talpának, mert ott rettegő szívet, elapadó szemet, s bánkódás törte leleket ad az Úr neked. Olyan lesz az életed, mintha hajszálon függne előtted, rettegni fogsz éjjel-nappal és nem bízol életedben."

Frederick reakció emlékeztetnek erre az idézetre; Deansdalenél is ezerszer előjön ez, hogy rögtön mindentől retteg, mindenben csakis a legrosszabb távoli következtetésre jut el.

Az ilyen hozzáállás persze elszakítja őket az emberiség többi részétől...

GABOR2 2021.12.07. 10:24:59

@KalmanBlog: Ne haragudj Kálman, most el kell utaznom a munkám miat pár napra, de azért legalább részben megpróbálok válaszolni.

Jézus idézetek... beírod keresőbe.

Aztán baráttá tétel az egyiptomiak körében, hogy aztán kifosszák őket:

Fáraó... keresőbe írd be, hogy megkeményített szív, egyiket most gyorsan megtaláltam:

Kivonulás könyve, 7 Egyimptomi csapások, 10,1,.

Most keresőbe be írtam én gyorsan:

"Ám én megkeményítem a fáraó szívét, és sok jelet meg csodát művelek majd Egyiptom földjén. 4Mivel a fáraó nem fog szavatokra hallgatni, azért kinyújtom kezemet ..."

szentiras.hu/SZIT/Kiv7

Már az első csapás előtt volt erről szöveg.

Akkor... baráttá teszi egyiptom népe körében a zsidókat az Isten, hogy aztán kifosszák őket:

Egyiptomi csapásoknál: "Még egy csapással sújtom a fáraót és Egyiptomot, arra aztán elenged titeket, sőt kényszerít, hogy kimenjetek. Mondd tehát az egész népnek, hogy kéjenek a férfiak a barátaiktól, az asszonyok a a szomszédasszonyaiktól ezüst- és aranyholmikat! Az új majd kedvessé teszi népét az egyiptomiak előtt."

Menekülés Egyiptomból...:

Közben Izrael fiai úgy tettek , amint Mózes megparancsolta: kértek az egyiptomiaktól ezüst- és aranyholmikat, és igen sok ruhát. Az Úr pedig kedvessét tette a népet az egyiptomiak előtt, úgyhogy azok adtak nekik, így kifosztották az egyiptomiakat"

Aztán az kb. mindenki ismeri, hogy babiloni fogságot, és még a asszírok történetét is, de azon kivül rengetegszer volt, hogy Isten ráküldött népeket Izraelre.

Igazból Izrael és Isten között szinte állandó konfliktus és annak feloldása megy...

Pár történet... sok népről nem is hallhattál, mert miután kibékültek Istennel, rögtön kérték sokszor, hogy csinálja ki azt a népet aki uralkodott rajtuk és ez meg is történt...

Pedig maga az Úr akarta, nem maguk, hogy ez így legyen.

Bírák: 3,7

Otoneil7

"Azt cselekedték ugyanis, ami gonosz az Úr színe előtt és megfeledkeztek az ő Urukról, Istenükről, s a Baáloknak és az Astartéknek szolgáltak. Ezért az Úr megharagudott Izreal fiaira és Kúsán-Rasátaimnak, Mezopotámia királyának kezébe adta őket, amire nyolc esztendeig szolgáltak."

Aztán... Asszíria királya tán fel se fogta, hogy a hódításai azért történnek és azért sikeresek, mert az Úr akarja és... dicsekedett. Ez az idézet mutatja, hogy mi a viszony a tettek, az Úr és a király között... a király csak fejsze amit az Úr használ:

Dicsekszik-e a fejsze[a] azzal szemben,
aki a kezében tartja, s fát dönt vele?
Hősködik-e a fűrész a gazdája előtt,
aki dolgozik vele?
Vajon a vessző mozgatja a kart,
mikor az megfenyít valakit?
Vagy a bot emelgeti a gazdáját,
aki büntet vele?
16 Emiatt Uram, az Örökkévaló, a Seregek Ura
Asszíriát kövérségét lesoványítja,
dicsőségét szégyenre változtatja,
s tűzzel égeti meg.

Bocs, még egyszer, most nagyon kell sietnem elutazok a munkám miatt... sietve írtam, lehet tévedés, vagy valami rosszul írva.

A lényeg kb. ez...

Egyébként meg annó az Úr azért akadt ki sokszor a zsidókra, mert azok a többi néphez akartak közeledni stb. a mai úgynevezett zsidók... akik igazából tán nem zsidók hanem kazárok, meg elkülönülnek a többi néptől és antihumán viselkedést mutatnak sokszor. Saját agymosásuk rabjai...

amjamayna 2021.12.07. 11:03:34

@Deansdale: Ilyen a sors......, no meg az emberi hülyeség?

Mondhatjuk-e, hogy újabb Darwin-díjasunk van?

www.origo.hu/teve/20211207-kobor-janos-nem-volt-virustagado-de-nem-akarta-beoltatni-magat.html

amjamayna 2021.12.07. 11:34:29

@JusztinaEufrozina: "egyetértesz-e abban, hogy egészségügyben dolgozók oltottak, hiszen jogszabály írja elő ezt?"

Jogszabálytól függetlenül, Darwin díjas az, aki fertőző betegeket lát el, de ő nem oltott.

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 12:02:08

@FUCKSZFE: miért gondolod, hogy nem voltak oltottak, amikor csak oltással dolgozhattak?

Egyébként amikor hozol ide híres embereket, akikről tudunk, akkor remélem eszedbe jut, hogy nagyon sok névtelen oltatlan ember vészeli át kisebb nagyobb tünettel.

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 12:03:32

@FUCKSZFE: úgy látom nagy rajongója vagy Darwinnak.
Biztosan örülne neki, ha tudná, Fuck. :)

amjamayna 2021.12.07. 12:09:05

@JusztinaEufrozina: "úgy látom nagy rajongója vagy Darwinnak. "

Miközben a valóság az, hogy fogalmad nincs, hogy mi az a "Darwin díj", általában ez a "tudatlanság" is a "Darwin díjas"-ok sajátja:)

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 12:17:00

@FUCKSZFE: te is lehetsz még Darwin díjas, ha van fogalmad arról, hogy mi a Darwin díj, csak te majd később tudod meg, nem olyan gyorsan. :)

Ellenben nem válaszoltál, hogy miért gondolod, hogy a magyar egészségügyben dolgozók között előfordul, hogy nincsenek oltva?
A feltételezésed mire alapozod?

amjamayna 2021.12.07. 13:07:30

@JusztinaEufrozina: "miért gondolod, hogy nem voltak oltottak, amikor csak oltással dolgozhattak?"

Honnan veszed, hogy ezt gondolom?

Másrészt z oltott is meghalhat, főleg ha van egyéb kínja, de azért az arányok nem ugyanazok, mint oltatlan esetén, ez a nem mindegy.

amjamayna 2021.12.07. 13:13:33

@JusztinaEufrozina: "Egyébként amikor hozol ide híres embereket, akikről tudunk, akkor remélem eszedbe jut, hogy nagyon sok névtelen oltatlan ember vészeli át kisebb nagyobb tünettel. "

Bizony, főleg a 0-ás vércsoportúak.

Verik is a mellüket, aztán ha van köztük is, aki esetleg terhelt más miatt, vagy közeli hozzátartozója nem 0-ás, a akkor beüt a krach é megy a vinnyogás utólag.

amjamayna 2021.12.07. 13:15:36

@JusztinaEufrozina: "te is lehetsz még Darwin díjas, ha van fogalmad arról, hogy mi a Darwin díj, csak te majd később tudod meg, nem olyan gyorsan. :)
"

Ezek szerint még mindig fogalmad sincs arról, hogy mi a "Darwin díj"......

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 13:35:21

@FUCKSZFE: "Jogszabálytól függetlenül, Darwin díjas az, aki fertőző betegeket lát el, de ő nem oltott."
Írtad ezt arra, hogy linkeltem két mentőst.

Te nem hoztál példát arra, hogy oltott halt meg, csak azt, hogy oltatlan. Így az, hogy oltott is halhat meg - mint írod, példanélküli. Te csak az oltatlan halott példájával vágtattál ide.

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 13:36:45

@FUCKSZFE: ismét olyan példát hozol, ami nem teljesen igaz, a 0-ások néhány kutatás szerint ellenállóbbak (lehetnek), de ez egyáltalán nem 100%, ismét vannak a de/lehet/talán, amik nem erősítik ezt a szabályt.

Az oltottak is verik a mellüket, ha már...

amjamayna 2021.12.07. 13:44:36

@JusztinaEufrozina: ""Jogszabálytól függetlenül, Darwin díjas az, aki fertőző betegeket lát el, de ő nem oltott."
Írtad ezt arra, hogy linkeltem két mentőst."

????

Csak tudnám, hogy ezt mire hoztad "érvként"?

Analógia lenne arra, hogy pl."Churchill 90 éves kor fölött halt meg, pedig egész életében dohányzott"?

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 13:45:46

@FUCKSZFE: továbbra sem érted, hogy miért lehetsz te is Darwin díjas?

- A jelöltnek halottnak kell lennie, vagy el kellett veszítenie a szaporodóképességét. Ennek a pontnak az a célja, hogy ezek az emberek megmentsék az emberiséget azon génjeiktől, melyek ilyen esetek véghezviteléhez vezettek.
- A második szabály, hogy a jelöltnek az amerikai autóvezetői korhatár felett, és mentálisan egészségesnek kell lennie (Northcutt szerint bármilyen mentális problémából adódó sérülés vagy haláleset tragikus, nem pedig szórakoztató, így az ilyen jelöléseket minden esetben kizárja).
- Harmadszor, a jelölt halálának a saját hibájából kell bekövetkeznie.
- Negyedszer, az esetnek különlegesnek kell lennie. Ha többen is megcsinálnák, akkor nem lenne olyan érdekes.
- Végül, az eseménynek bizonyíthatónak kell lennie. Például szemtanúk leírásaival alá lehet támasztani. Ez a legfontosabb szabály. Azon történetek, melyek nem nyertek bizonyítást, a Darwin-díj hivatalos honlapján az Urban legends, azaz a Városi legendák témakörbe kerülnek, és valójában nem díjazottak.

Te is lehetsz még... írtam!
Nem tudhatod, hogy mikor.
Gondolom amerikai autóvezetői korhatár felett vagy és mentálisan egészséges.
Nemzetközi adatok vannak arról -magyar kormány is kiadott erről egy táblázatot-, hogy van aki meghal az oltástól és minden oltott magától döntött az oltás mellett (ez kicsit sántít, de munkájának feladásával kiléphet a kötelezőség alól)
A negyedik pont kiesik, mind nálad, mint a covidtól oltatlanul meghaltaknál
Az esemény pedig bizonyítható, védettségi kártya, illetva annak hiánya.

amjamayna 2021.12.07. 13:46:18

@JusztinaEufrozina: "Te nem hoztál példát arra, hogy oltott halt meg, csak azt, hogy oltatlan. Így az, hogy oltott is halhat meg - mint írod, példanélküli. Te csak az oltatlan halott példájával vágtattál ide. "

Nem, nem példanélküli, csak sokkal kisebb az esélye, no meg az oltatlan az bizony Darwin díjas, még ha nem is ismered a jelentését.

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 13:48:11

@FUCKSZFE: úgy érzem, hogy vagy te, vagy én nemt tudok magyarul írni vagy olvasni.
Mit nem értesz azon, hogy linkeltem két mentőst és te erre írtad azt, hogy "Jogszabálytól függetlenül, Darwin díjas az, aki fertőző betegeket lát el, de ő nem oltott."
Kire írtad akkor?
Kóborról és a két mentősről volt szó.
Kóbor úgy tudom, hogy nem látott el fertőző betegeket, mint oltatlan.

amjamayna 2021.12.07. 13:52:06

@JusztinaEufrozina: "Te is lehetsz még... írtam!"

Ja, hülyepicsák érve a "te is":)D

"Nem tudhatod, hogy mikor."

De lehet, hogy kevesebbet teszek érte, mint egy hülye oltatlan.......

"Nemzetközi adatok vannak arról -magyar kormány is kiadott erről egy táblázatot-, hogy van aki meghal az oltástól és minden oltott magától döntött az oltás mellett (ez kicsit sántít, de munkájának feladásával kiléphet a kötelezőség alól)"

Bizony:
Az derült ki, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg. Azt azonban nem írják, hogy hány haláleset hozható összefüggésbe az oltásokkal - pl. vektorvakcina utáni vérrögképződés - és hány nem. Nem tudni, hogy az oltás után hányan haltak meg koronavírus-fertőzésben, mert úgy kapták el, hogy még nem alakult ki a védettségük. Azt sem lehet tudni, hogy hányan haltak meg egészen más okból, egészen más betegség miatt, ami nincs összefüggésben sem a vírussal, sem az oltással. Az összegzett adatokból az sem derül ki, hogy melyik vakcinával volt beoltva. Mindezek tükrében összességében a mostani közlés biztosan nem növeli az oltásokba vetetett hitet azokban, akik eddig is vonakodtak felvenni a vakcinát, hiszen azt látják, hogy többszázan haltak meg az oltás felvétele után.

www.portfolio.hu/gazdasag/20210723/kiderult-hanyan-haltak-meg-magyarorszagon-a-koronavirus-oltas-utan-493826

Ahogy az is tény, hogy kb 30.000 oltatlan patkolt el,...... megint az arányok, kockázat stb.....

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 14:00:22

@FUCKSZFE: 30.000 oltatlan patkolt el?
Te ezt honnan tudod?
Van erre hivatalos adatod?
De Darwin díjasnak nevezed az oltatlanokat.

Szóval te nem vagy Darwin díjas, hülye picsa sem és hülye oltatlan sem.
Vagyis egy bölcs, és okos antiDarwin díjas ember.

Viszont leírod, hogy "Az derült ki, hogy az oltást követő 30 napon belül 441 személy halt meg. Azt azonban nem írják, hogy hány haláleset hozható összefüggésbe az oltásokkal - pl. vektorvakcina utáni vérrögképződés - és hány nem. Nem tudni, hogy az oltás után hányan haltak meg koronavírus-fertőzésben, mert úgy kapták el, hogy még nem alakult ki a védettségük. Azt sem lehet tudni, hogy hányan haltak meg egészen más okból, egészen más betegség miatt, ami nincs összefüggésben sem a vírussal, sem az oltással. Az összegzett adatokból az sem derül ki, hogy melyik vakcinával volt beoltva. Mindezek tükrében összességében a mostani közlés biztosan nem növeli az oltásokba vetetett hitet azokban, akik eddig is vonakodtak felvenni a vakcinát, hiszen azt látják, hogy többszázan haltak meg az oltás felvétele után."

De az is tény, hogy kb 30.000 oltatlan patkolt el.

Bocs, de nem tudlak komolyan venni innentől, már előbb sem, de próbáltam.

amjamayna 2021.12.07. 14:01:33

@JusztinaEufrozina:

"Mit nem értesz azon, hogy linkeltem két mentőst és te erre írtad azt, hogy "Jogszabálytól függetlenül, Darwin díjas az, aki fertőző betegeket lát el, de ő nem oltott."
Kire írtad akkor?"

Minden hülyére, aki nem oltotta magát.

A két mentős (akiről nem tudjuk, csak feltételezzük, hogy oltott, de a jogszabály szerint vegyük őket oltottnak)halála arra bizonyíték, hogy az oltás (1,2, 3???)
sem ad 100% védettséget (főleg ha van más betegsége), viszont a hülye szerint ez egyenlő az oltatlanság kockázatával. Ez nem igaz, lásd 30.000 vs 411.-

"Kóborról és a két mentősről volt szó."

A kettőnek semmi köze, azt próbálod ezzel sugallni:"hogy lám, az oltott mentősök is meghaltak, ezért nem azért halt meg Kóbor, mert nem volt oltva". De,98,63%-os biztonsággal azért halt meg, ha oltott lett volna, akkor ennek az esélye 1,37%.

Kóbor úgy tudom, hogy nem látott el fertőző betegeket, mint oltatlan. "

Nem, de balfasznak meg balfasz, mert ez már utólag (is) tény.

amjamayna 2021.12.07. 14:16:37

@JusztinaEufrozina: "30.000 oltatlan patkolt el?
Te ezt honnan tudod?
Van erre hivatalos adatod?"

Igazad van, az oltások előtt emlékeim szerint kb 28.000 halott volt, az oltások után jelenleg 35.836, az oltottaknak max 2%-a patkolt el, és ebben benne vannak az amúgy is terheltek.

"De Darwin díjasnak nevezed az oltatlanokat."

Mert én ilyen rosszindulatú vagyok....

"Szóval te nem vagy Darwin díjas, hülye picsa sem és hülye oltatlan sem.
Vagyis egy bölcs, és okos antiDarwin díjas ember."

Darwin díjas még eddig nem, oltatlan sem, hülye picsa sem, sőt, még az oltások előtt átestem rajta és sok posztkovid tünetem is volt, én úgy gondolom magamról:), hogy "bölcs és okos antiDarwin díjas vagyok", de ki tudja, mit hoz a jövő?:)

"Viszont leírod"

Pontosítok: idéztem és a forrást is megadtam.....

"De az is tény, hogy kb 30.000 oltatlan patkolt el."

Feljebb pontosítottam.

"Bocs, de nem tudlak komolyan venni innentől, már előbb sem, de próbáltam. "

Az meg a te dolgod, ....Gyurcsibohócot idézve: "Hú kersz?-Mondja az angol":)

KalmanBlog 2021.12.07. 14:17:45

@FUCKSZFE:
>> Kóbor úgy tudom, hogy nem látott el fertőző betegeket, mint oltatlan. "
> Nem, de balfasznak meg balfasz, mert ez már utólag (is) tény.

Kóbor jelentősen túlélte az átlag várhat életkorát a férfiaknak. Ezért ha valami következtetést levonunk a halálából, akkor az az, hogy inkább tanulnunk kell tőle, mint az átlagtól.

Elképzelhető, hogy oltva esetleg túlélte volna ezt a mostani esetet, de ez egyáltalán nem biztos. A stratégiája viszont viszonylag hosszú egészséges életet biztosított neki, ahogy egy korábbi interjúban mondta, sosem szokott beteg lenni, és 78 éves koráig élt.

Úgyhogy még abban az esetben sem egyértelmű az ítélet, ha valóban a vírusba halt bele, és valóban túlélte volna, ha oltva van. És egyikben sem lehetünk minden kétséget kizáróan biztosak.

amjamayna 2021.12.07. 14:29:45

@KalmanBlog: "Kóbor jelentősen túlélte az átlag várhat életkorát a férfiaknak. Ezért ha valami következtetést levonunk a halálából, akkor az az, hogy inkább tanulnunk kell tőle, mint az átlagtól."

Kivéve a hülyeséget, ahogyan Lord Kelvin Nobel díjas tudóstól sem azt tanuljuk hogy szerinte: . „A levegőnél nehezebb tárgyak sohasem fognak repülni”

Így Kóbortól sem azt a baromságot, hogy ne oltasd be magad járvány esetén.......

"Elképzelhető, hogy oltva esetleg túlélte volna ezt a mostani esetet, de ez egyáltalán nem biztos.
"

Fogalmazzuk meg másként: figyelembe véve az általános egészségi állapotát, ha oltott lett volna, akkor min 98% a valószínűsége hogy túléli, mivel nem volt oltott, így rábaszott.

"A stratégiája viszont viszonylag hosszú egészséges életet biztosított neki, ahogy egy korábbi interjúban mondta, sosem szokott beteg lenni, és 78 éves koráig élt."

A kettőnek nincs köze egymáshoz, mert még mindig a hülye kategóriába tartozik az az ember, aki a pisztolypárbajra lőfegyver nélkül érkezik.....

"Úgyhogy még abban az esetben sem egyértelmű az ítélet, ha valóban a vírusba halt bele, és valóban túlélte volna, ha oltva van.
"

Nem , csak hülyepicsák/feministák szokták ezt az "érvet" felhozni, mármint azt, "hogy ha van rá példa, akkor az általános", hamis "tényállításra" támaszkodva.

"És egyikben sem lehetünk minden kétséget kizáróan biztosak. "

Nem, ahogy abban sem, hogy ha piros jelzésen átszaladsz a zebrán, akkor nem fognak elütni, és megúszhatod, de azért annyira senki nem hülye, hogy ezzel kísérletezzen.

JusztinaEufrozina 2021.12.07. 14:39:16

@FUCKSZFE: ó, ha tudtam volna, hogy a fő érved a hülyepicsák/feminsták és társai, amikor az igazadat akarod sulykolni, akkor nem fárasztottam volna magam, hogy értelmes választ várjak tőled.
Bocs, hogy idődet pazaroltam. :)

amjamayna 2021.12.07. 14:48:40

@JusztinaEufrozina:
>>ó, ha tudtam volna, hogy a fő érved a >>hülyepicsák/feminsták >>és társai,

Ritka, amikor "visszakézből jön" a megerősítés, de most ez elég gyors volt:)
A funkcionális analfabétizmust nem említettem, de ezek szerint a te esetedben ez még súlyosbítja a nemedből eredendően adódó hiányosságokat:)

"amikor az igazadat akarod sulykolni,"

Tényeket mondtam, és ha azokat figyelmen kívül hagyod, akkor meglehet a saját, szubjektív "igazad", csak semmi értelme, ha a valósággal ellentétes, mindegy, hogy te hogy "érzed"(hamár a "hülyepicsa" vonalon mozgunk:)

>>akkor nem fárasztottam volna magam, hogy értelmes választ >>várjak tőled."

Én kérek elnézést, de bizom abban, hogy van, aki segít feldolgozni az általam okozott traumákat....

>>Bocs, hogy idődet pazaroltam. :)

Menj békével, lányom.....

KalmanBlog 2021.12.07. 15:50:53

@FUCKSZFE: Értem a logikádat, de abból a premisszából indulsz ki, hogy az oltás megvéd. Ezt pedig én nem hiszem el. Egyedül a gyártó bizonyította eddig, ami számomra nem elégséges.

Ahhoz, hogy tudományos módszerre építve kijelenthessük, hogy az oltás megvéd, ahhoz statisztikát kellene látni az összes halálesetről úgy hogy mellé van írva, hogy oltott/oltatlan. Konkrétan még a "Covid halottak" mellé sincsen odaírva, hanem úgy nyilatkozott Gulyás Gergely, hogy "ezek nem hivatalos számok, de...".

Hiába bizonygatod, hogy mennyire sziporkázó a logikád, amikor nem a logikai lépéseket vitatom, hanem az adatokat, amire építed. Az adatok pedig sajnos nem állnak rendelkezésre, úgyhogy nyugodtan vitatkozhatunk rajtuk ítéletnapig.

>Nem , csak hülyepicsák/feministák szokták ezt az "érvet" felhozni, mármint azt, "hogy ha van rá példa, akkor az általános", hamis "tényállításra" támaszkodva.

Nem is értem, hogy ezzel mit akarsz mondani. Amit én akartam mondani az az, hogy Kóbor döntése az volt, hogy egyfajta kockázatot került, a másik fajtát meg bevállalta. Véleményem szerint ez a fajta kockázati profil simán lehetett a hosszú egészséges életének az oka. Magyarán aki nem megy bele orvosi kísérletekbe, az mondjuk biztos nem is szed gyógyszereket nyakra főre, és ez hosszú távon hozzásegíthette egy hosszú egészséges élethez.

Hogy konkrét példát mondjak, a feleségemnek és nekem is írtak már fel olyan gyógyszert, ami tudvalévő, hogy függőséget okoz - mivel utánanéztem. Persze az orvos "elfelejtette" megemlíteni. És aztán nem szedtük be. Ha beszedtük volna most lehet, hogy gyógyszerfüggők lennénk, ami nem jó. Nem vettük be, pedig azt is orvos ajánlotta, ahogy most az oltást. A probléma pedig amire felírta, elmúlt magától is.

Ez a fajta mentalitás minden bizonnyal összefügg az oltás-ellenességgel. És még ha ezen konkrét oltás esetén rossz döntésnek is bizonyul ez a fajta óvatosság (hangsúlyozom, hogy ennek bizonyítására adatok kellenének, amik nem állnak rendelkezésre, hosszú távúak pedig nem is léteznek még), akkor is egy egész életre vetítve még lehet hasznos, mert egyéb csapdákat pedig elkerülünk.

Tehát egy mentalitás, egy gondolkodásmód akkor is lehet átlagban hasznos, ha véletlenül egyes esetekben rossz eredményre vezet.

Mindezt nem védekezésképpen mondom, mert egyelőre semmilyen védekezni valójuk nincsen az oltáselleneseknek. Az anekdotikus érvelés a másik oldalon is ugyanúgy meg van, számtalan esetet lehetne mutatni. De teljesen értelmetlen, mert korrekt statisztikák nélkül abból sem lehet levonni szabatos módon semmilyen következtetést.

Mia and Me 2021.12.07. 20:15:08

@FUCKSZFE: "Fogalmazzuk meg másként: figyelembe véve az általános egészségi állapotát, ha oltott lett volna, akkor min 98% a valószínűsége hogy túléli, mivel nem volt oltott, így rábaszott."

Nem akarok belefolyni, de szerintem arra "b@szott rá" hogy egy náthával (pozitiv teszttel) bement a kórházba és 7-8 napig nem volt vele semmi, aztán rányomták egy lélegeztetőgépre.
Bár ez a szóhasználat bárki halálára, eléggé gáz.

amjamayna 2021.12.07. 21:55:42

@KalmanBlog:

>>Értem a logikádat, de abból a premisszából indulsz ki, hogy az oltás megvéd
>>. Ezt pedig én nem hiszem el. Egyedül a gyártó bizonyította eddig, ami számomra nem >>elégséges.

Olvass figyelmesebben, én sehol nem állítottam azt, hogy az oltás (100%-ig!!!) megvéd, hanem azt, hogy az oltatlanokból kerülnek ki a halottak 98%-a.

Azzal én is tisztában vagyok, hogy a hitet a tények nem zavarják meg.
Mindenki a saját buborékjának/világlátásának megfelelő információt hallja meg és a többit pedig ignorálja, mindenki, én is.

Az hogy téged mi "győzne meg" az meg a legnagyobb kamu, mert ha amit felsoroltál, ha megkapod, akkor meg az jön, hogy de hazudnak:)
Legalább magadat ne verd át ember.

>> Amit én akartam mondani az az, hogy Kóbor döntése az volt, hogy egyfajta kockázatot került, a másik fajtát meg bevállalta.

És rábaszott, nincs ezzel egyedül, a nem 0-ások közül sokan rá fognak ezután is baszni.

>>Véleményem szerint ez a fajta kockázati profil simán lehetett a hosszú egészséges >>életének az oka. Magyarán aki nem megy bele orvosi kísérletekbe, az mondjuk biztos nem >>is szed gyógyszereket nyakra főre, és ez hosszú távon hozzásegíthette egy hosszú >>egészséges élethez.

Aki az oltást a gyógyszerekkel keveri, azzal azért egy kis gáz van.......
(BTW 31 éve még lázcsillapítót sem vettem be, még vitaminokat sem)

>>Nem vettük be, pedig azt is orvos ajánlotta, ahogy most az oltást. A probléma pedig >>amire felírta, elmúlt magától is.

Kikezdhetetlen a logikád.

>>Tehát egy mentalitás, egy gondolkodásmód akkor is lehet átlagban hasznos, ha >>véletlenül egyes esetekben rossz eredményre vezet.

Ez így van, ez is egy szelekciós tényező.

amjamayna 2021.12.07. 22:02:47

Lemészárolta családját, mert félt, hogy letartóztatják a hamis oltási igazolásuk miatt

index.hu/kulfold/2021/12/07/koronavirus-a-vilagban-az-index-keddi-hirosszefoglaloja-percrol-percre-covid-19-oltas-vakcina-omikron-szupermutans-beutazas-vedettseg-pandemia-jarvany/

Azért vannak itt bajok, és nem is kicsik......

KalmanBlog 2021.12.08. 01:12:22

@FUCKSZFE:
> Olvass figyelmesebben, én sehol nem állítottam azt, hogy az oltás (100%-ig!!!) megvéd, hanem azt, hogy az oltatlanokból kerülnek ki a halottak 98%-a.

Mármint milyen halottak? Csak a Covid, vagy az összes? Milyen időtartamon és hol? Honnan van ez a számod? Milyen módszertannal jött ki? Hol van rá a forrás?

amjamayna 2021.12.08. 07:38:41

@KalmanBlog:
>>Mármint milyen halottak? Csak a Covid, vagy az összes?

A Covid halottak.

>>Milyen időtartamon és hol?

Kb. 2 éve, mióta ez a szar elkezdődött, Magyarországon.

>>Honnan van ez a számod? Milyen módszertannal jött ki? Hol van rá a forrás?

A hazúdós, geci fideszes/gyíkemberektől:

www.portfolio.hu/gazdasag/20210723/kiderult-hanyan-haltak-meg-magyarorszagon-a-koronavirus-oltas-utan-493826

koronavirus.gov.hu/

KalmanBlog 2021.12.08. 08:09:58

@FUCKSZFE: Ezen a ponton életbe lépett Poe törvénye, és nem tudom eldönteni, hogy viccelsz-e vagy komolyan gondolod-e? Így is úgy is vicces.

amjamayna 2021.12.08. 09:04:15

@KalmanBlog:
"A fundamentalista, dogmatikus elméletek, hiedelmek akár legegyértelműbb paródiáját is lesznek, akik komolyan fogják venni".

valis47 2021.12.08. 09:19:11

Csollány Szilveszter is lélegeztetőgépen van, volt olimpiai bajnok sportoló, még "csak" 51 éves, mindenesetre messze van még a férfiak várható élettartamának végétől. Gödényt és más "szkeptikusokat" követett a Facebook alapján, állítólag pénzért szerzett kamu védettségi igazolást. Ilyen ez az influenza.
Jó, exem meg 100+ kilós már (nő, én meg férfi az esetleges félreértés elkerülése végett), születése óta gyenge a szíve, napi legalább egy doboz cigit elfüstöl még mindig tudtommal, és elvileg átesett rajta 2x is, 1 éve és az év eleje felé egy kis folyamatos köhögés és pár óránként hányás kíséretében, bár tesztelve egyszer sem volt, lehetett akár más vírus is, bár nem valószínű (2. és 3. kovidhullám idején ugye). Nemrég végül felvette az oltást ennek ellenére.

Kommentcsárdás 2021.12.08. 09:20:03

@KalmanBlog: "A stratégiája viszont viszonylag hosszú egészséges életet biztosított neki, ahogy egy korábbi interjúban mondta, sosem szokott beteg lenni, és 78 éves koráig élt."

a sok hulye rettegonek fogalma sincs arrol, hogy mi az emberhez melto elet, kisstilu npck

Kommentcsárdás 2021.12.08. 09:21:55

@Mia and Me: a lelegeztetogeppel csak kinyirjak az embereket, ez vakitoan nyilvnanvalo

valis47 2021.12.08. 09:22:14

@Mia and Me: Ja, arra nyilván csak úgy rányomnak mindenkit, szó sincs róla, hogy levegő után kapkod, és már az oxigénmaszkkal is durván alacsony a szaturációs szintje...

Kommentcsárdás 2021.12.08. 10:12:36

@valis47: csodaszamba megy ha valaki elve lejon a lelegeztetsrol, igy biztos megeri ranyomni az embereket. kozben tobb mas kezelesi modszert ki sem probalnak, mert nem resze a hivatalos protokollnak. kvercetin, monoclonals, kit erdekel, inkabb megy a gepre es mar keszithetik is elo a tepsit. de igy legalabb a panikkeltesre fel leht hasznalni a hullajat

amjamayna 2021.12.08. 10:46:03

@valis47:

"Oltás nélkül covidban meghalni olyan, mint egy átlag autobalesetben meghalni úgy, hogy az illetőnek nem volt bekötve a biztonsági öve."

2021.12.08. 13:29:58

Nincs oltás, nincs élelmiszer: üres szatyorral távozhatnak az oltatlanok

A kanadai New Brunswick tartományban az élelmiszerboltok mostantól a COVID-19 elleni oltással nem rendelkező vásárlóktól megtagadhatják az élelmiszert, egy új tartományi rendelet értelében. Az előírással a helyi egészségügyi miniszter szeretné megakadályozni azt, hogy az egészségügyi rendszert leterheljék a súlyos állapotban lévő fertőzöttek. Dorothy Shephard, New Brunswick egészségügyi minisztere által pénteken bejelentett “téli cselekvési tervben” szereplő rendelkezés lehetővé teszi az élelmiszerüzletek, bevásárlóközpontok és szépségszalonok számára, hogy az intézménybe való belépéshez az oltásigazolást kérjék.
www.bitcoinbazis.hu/nincs-oltas-nincs-elelmiszer-ures-szatyorral-tavozhatnak-az-oltatlanok/

F. Szabó 2021.12.08. 13:37:26

Röpke 20 perces interjú egy kutatóorvossal, akinek erős szakmai és etikai kételyei vannak a C19 elleni mRNS v@kcinák előzetes kutatásokkal nem kellően megvizsgált alkalmazása kapcsán. Engem az a többször is elhangzott kijelentése lepett meg és gondolkodtatott el leginkább, hogy ez a szer nem csak egy vakcina, hanem egyúttal egy génterápia.

www.bitchute.com/video/zNHKtkHozhJS/

F. Szabó 2021.12.08. 13:44:38

@F. Szabó: Megjegyzem, vakcinának is olyan vakcina, hogy a WHO-nak emiatt át kellett írnia a vakcinákra vonatkozó eddigi definícióját.

Deansdale 2021.12.08. 17:30:46

@FUCKSZFE: Na, 3 napra elvonulok, erre pont akkor támad be egy pökhendi megmondóember, aki az arcméretéhez képest meglepő módon semmi értelmeset nem tud hozzátenni a társalgáshoz, csak azt kakukkolja amit a média is nyomat 0-24-ben. Csodás. Légyszives az alpáriságot mellőzni, amúgysem szeretem, neked meg duplán nem áll jól.

Amúgy igen, vannak oltatlanok akiket elvitt a covid, pont úgy ahogy oltottakat is, és az egyikkel "naugyehogyhülyékvagytok" módon kegyeletsérteni pont akkora tapló baromarcúság mint a másikkal. Jól jellemzi a média lelki-szellemi színvonalát, hogy a seggébe törli ezeknek a jobb sorsra érdemeseknek a halálhírét, az olyanra degradált jónép meg csámcsog rajta.

Mia and Me 2021.12.08. 20:25:10

@valis47: mi az a durván alacsony szint? Mert 88 % még elég. Es oxigén maszk vagy ami kulfoldön van, ilyen oxigén buborék, kicsit jobb hatásfokú az eletben maradáshoz mint az hogy leszedálják es myomják a tudobe az oxigént. Az izmok tudnak mozogni, csak az erek nem veszik fel a kellő mennyiséget, erre az nem megoldás hogy lekorlátozzák az izmokat is es elarasztják a tüdőt oxigénnel. Mellesleg ekkor már ezer % hogy van baci is a legutakban. Minden betegre külön kórokozó tenyésztés kéne. Szerinted megcsinálják? Mert ettől függően kellene antibiotikum, nem a protokoll szerinti szerek mindenkinek...

KalmanBlog 2021.12.08. 22:27:20

@Mia and Me: > Mert ettől függően kellene antibiotikum, nem a protokoll szerinti szerek mindenkinek...

Ezen én is csodálkozom, hogy gyerekkoromban úgy tanították, hogy a vírusfertőzésre azért kell az antibiotikum, mert felülfertőződik bacikkal is a gyulladt dolog, és abból van a még nagyobb baj. Most meg állítólag nem használnak antibiotikumot a kezelésben. Tényleg nem? És valóban a tüdőgyulladásos emberekből nem tenyésztenek bacit?

Ezek elég meredeken hangzanak, ha valóban így van. Na persze én nem vagyok virológus és orvos sem.

Mia and Me 2021.12.08. 23:33:38

@KalmanBlog: Én sem vagyok orvos se virológus, de az kb nyilt titok, hogy ha kórházba kerülsz , kb a 3. napon már biztos hogy belédtelepszik egy valamilyen "coccus" merthogy ezek mindenhol ott vannak :), és a kórházban meg különböző helyekről érkezett különböző egyedi baktériumflórával rendelkező emberek vannak huzamosabb ideig összezárva.

Ha valaki partnert cserél, akkor is szokott lenni első hetekben "csókbetegség" :), egyszerűen abból adódóan, hogy a két emberi szervezet "normális" együttélő baktériumai eltérők lehetnek. És pár hétig egyik is másik is küzd a másik fél normál, de számára kicsit eltérő baktérium univerzumával :) (tehát pl. köhécselnek, hőemelkedés van, némi enyhe torokgyulladás stb. amíg szó szerint biológiailag is hozzászoknak a másikhoz egy kapcsolatban)

Kórházban nem csókolóznak ugyan, de oda meg eleve legyengült szervezet kerül, már csak a légkondiciónáló gép is "kockázat" ilyen szempontból, ha nem megfelelően tisztitják, cserélik a szűrőket...

valis47 2021.12.09. 00:57:58

@JusztinaEufrozina: A veszprémi mentős hölgy is állítólag vette a védettségit, nem akarta beoltatni magát, mielőtt lélegeztetőre tették, bevallotta. Persze ki tudja...

JusztinaEufrozina 2021.12.09. 06:46:50

@valis47: állítólag a harmadikat már úgy kapta, hogy valószínű, hogy ráoltották a covidra, azért jutott el ide.
Én meg ezt olvastam egy ismerősétől.

Amikor arról beszélnek, hogy az embereknek látniuk kéne a covid osztályon, hogy mi van, és akkor oltatnának, akkor úgy gondolom, hogy egy mentős, aki ráadásul jó, vagyis törődök az emberekkel és szereti a munkáját látta, hogy mi van a covid betegekkel.
Ha oltatta magát, akkor azt látta, hogy oltat inkább, mint ezt.
Ha nem, akkor látta, hogy mi van az oltottakkal és inkább nem kérte.
Nos, akkor melyiktől félt jobban és akkor az milyen üzenet nekünk? Vagy az azok az egészségügyből, akik nem oltatták magukat és inkább elhagyták azt.

De én nem indulnék ki abból, hogy "állítólag" egyik oldalból sem. Egészségügyisnek kötelező volt az oltás, anélkül nem dolgozhatott. Így oltott volt, és nem pedig egy "állítólag".

A már meglévő (lappangó) betegségre ráoltás nagy baj, legalább egy gyorstesztet kéne csinálni előtte azoknál, akiknél lehetséges, hogy már bennük van.
5 milliárf forint értékben semmisített meg az orbán kÓrmány néhány hete PCR tesztet, ahelyett hogy használta volna, és azon nyekeregtek, hogy nem 200 millióért, mint azt a szemét ellenzék mondja, csak 200 ezerért. És ezzel el is volt intézve. Hazudott az ellenzék, és elseperték, hogy kicsesztek ennyi pénzt, ahelyett, hogy teszteltek volna többet.

KalmanBlog 2021.12.09. 07:20:16

@valis47: Erről ez jutott eszembe, nem is tudom miért:

"A jegyszedőnek az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta."

JusztinaEufrozina 2021.12.09. 08:02:47

Nekem meg az, hogy mennyire képtelen az ember arra, hogy magán kívül más igazságot is elfogadjon, vagy azt, hogy egyáltalán engedjen más véleményt nyilvánosságra hozni. Mindenki csak az övét ismerje, mert csak az az igazság.

www.origo.hu/itthon/20211208-apati-bence-muszaj-par-dologrol-beszelnunk.html

Ez az szépember arról beszél, hogy a FB engedi a vírustagadók szabad információterjesztését.
Arról nem beszél, hogy ő és az egész fidesz hadsereg is a FB-ot használja fel arra, hogy terjessze azt, amit ők akarnak. És milyen erőteljesen, naponta, többször is.
Úgy gondolja, hogy orbán és társai írásainak eljuttatása jogos az emberekhez a FB csatornáján, hiszen a valóságot tartalmazzák és ennek mindenkihez el kell jutni. Erre jó a FB, hogy emberek tízezreit szedálják le a hülyeségeikkel. Az nem baj.
De már túlzott szabadság az, ha mások is véleményt formálnak, ami nem egyezik az övékkel, azt szűrje a FB "gyilkos szörnye".

amjamayna 2021.12.09. 08:23:23

@Deansdale:
>>Amúgy igen, vannak oltatlanok akiket elvitt a covid, pont úgy ahogy oltottakat is,

Arányok, arányok, arányok........

JusztinaEufrozina 2021.12.09. 08:35:06

@FUCKSZFE: az arányokkal lehet jönni, de aki az oltástól halt meg, annak szerinted ez az arány mekkora?
Aki az oltás miatt valamilyen problémával küzd, annak az arány mekkora?
Azt nem vagy képes megérteni, hogy aki egészséges (vagy annak hiszi magát), annak megfordul a fejében, hogy ha el is kapja, akkor túléli, akár kevés tünettel is (egészen sokan vannak), ha viszont kap egy olyan oltást, amivel szemben ellenérzései vannak (és miért ne lehetnének, hiszen vannak adatok erről, illetve hiányosságok is, és a hosszú távú hatás teljesen ismeretlen), lehet, hogy meghal, vagy beteg lesz.
Persze vannak, akik betegek lesznek, nagyon és meghalnak. Oltás nélkül. Azt gondolom, hogy az oltatlanok 99%-a normális, és ezt a kockázatot is figyelembe veszi, már azért is, mert ugye vannak oltatlan halottak is, és ez nem igazán szokott titokban maradni. Ellentétben azzal, hogy ebben az országban oltott emberről nem lehet tudni nagyjából semmit. A kérdés az, hogy miért? És hasonló a kérdés ha kitekintünk a világba is.
Te oltottként tudod, hogy soha nem lesz problémád az oltástól?
És ebben 100 százalékig biztos vagy? Egy pillanatra sem inogsz meg, amikor arról olvasol, hogy valaki hirtelen meghalt és kiderült, hogy oltott volt?
Nem jut az eszedbe egyetlen egyszer sem, ha beleszúr valami a szívedbe, hogy reméled, hogy nem az oltás, vagy amikor el kezd fájni a lábad, vagy ha elmennél vérvételre, és szar lenne valamelyik adat?
Ha nem szarsz be, ha biztos vagy, akkor te egy egészen boldog és nyugodt ember vagy, viszont akkor érthetetlen, hogy nem vagy képes lenyugodni és békén hagyni a többieket, akik máshogy gondolják, és nem baszogatnak azzal, hogy kering benned valami.

Kommentcsárdás 2021.12.09. 09:41:36

@FUCKSZFE: aranyok? a covid a magyarok 2 ezreleket viszi el evente

AlabamaLapa 2021.12.09. 10:02:11

@Kommentcsárdás: és azoknak is a döntő többsége már alapbetegségekkel küzd/idős

amjamayna 2021.12.09. 11:10:14

@JusztinaEufrozina:
>>az arányokkal lehet jönni, de aki az oltástól halt meg, annak szerinted ez az arány mekkora?

Aki a biztonsági öv miatt halt meg annak szerinted az aránya mekkora?

BTW, Kóbor-tól kezdve Csollány Szilveszterig vannak szép számmal, akik (egészsége életvitelt folytatva) oltatlanul fáztak rá, biztos, hogy a gyíkemberek eltitkolják azoknak a kilétét, akik egészségesek, semmilyen egyéb problémájuk nincs, de az oltás "miatt", vagy azzal együtt halt meg.

Igen, van kockázat, a biztonsági öv is egy kockázat, csakhogy az egyéb variációkhoz képest nagyon csekély.

Ami viszont tény, hogy egy 0-ás vércsoportú, egészséges ember nem vagy kevésbé lesz (nagyon) beteg a Covid-tól, ha egyébként egyéb baja nincs.
0-sok aránya ha jól tudom, a magyar lakosságon belül olyan 46% körül van.
Ezért veri a mellét jópár "hitetlen", akinek viszont a nem 0-ás rokonsága nagy valószínűséggel kivan téve az ismert kockázatoknak, aztán meg ha beüt a crach, akkor megint lehet gyíkemberezni.

>>Aki az oltás miatt valamilyen problémával küzd, annak az arány mekkora?

elenyésző

>>Azt nem vagy képes megérteni, hogy aki egészséges (vagy annak hiszi magát), annak megfordul a fejében, hogy ha el is kapja, akkor túléli, akár kevés tünettel is (egészen sokan vannak),

Én is elkaptam több int egy éve,(A-s vagyok) még az oltások előtt, túléltem, aztán utána minimum 6 hónapig elég sok posztcovid tünetem volt, jópár közülük eléggé kellemetlen, ezek aránya idővel csökkent, de azért enyhébb formában még most is vissza-visszatéregetnek, megkaptam már a 3. oltást is, és a közvetlen környezetemben olyan sokan elkapták, hogy biztos vagyok benne, hogy én is újra átestem, viszont szinte tünetmentesen.
Hogy ebben az oltásoknak volt-e szerepe, vagy az , hogy átestem, nem tudom, de azt tapasztalom, hogy akik oltottként kapták el, azok pár nap alatt kiheverték, 0 mellékhatással és nem maradt vissza semmi.

>>ha viszont kap egy olyan oltást, amivel szemben ellenérzései vannak (és miért ne lehetnének, hiszen vannak adatok errő, illetve hiányosságok is, és a hosszú távú hatás teljesen ismeretlen), lehet, hogy meghal, vagy beteg lesz.

A hittel nem tudok mit kezdeni...

>>Azt gondolom, hogy az oltatlanok 99%-a normális,

Akik nem kötik be a biztonsági övet, azok is normálisak.

>> ebben az országban oltott emberről nem lehet tudni nagyjából semmit. A kérdés az, hogy miért? És hasonló a kérdés ha kitekintünk a világba is.

Más országban sem lehet erről tudni semmit, de ha én lennék döntési pozícióban, akkor én is tudatosan visszatartanám, és lehetőség szerint nem adnám ki ezeket az információkat, egyszerűen azért, mert a pánikot és a hozzá törvényszerűen kapcsolódó csőcselék kártételei sokkal nagyobb kockázatok, és azokat már nem lehet visszacsinálni: elég csak az itt is ekézett BLM szarságokra gondolni, de Szögi Lajos esete is hazai példa erre.

>>Te oltottként tudod, hogy soha nem lesz problémád az oltástól?

Nem, fogalmam sincs, bár az antianyag csökkenési ütemét figyelembe véve, a halál kockázatánál jóval kisebb ennek a kockázata.

>>Egy pillanatra sem inogsz meg, amikor arról olvasol, hogy valaki hirtelen meghalt és kiderült, hogy oltott volt?

Pont annyira inogok meg, mint amikor azt hallom, hogy autóbalesetben meghalt, bár be volt kötve.
Ez nem tántorít el attól, hogy minden alkalommal bekössem az övet, ha autóba ülök.

>>Nem jut az eszedbe egyetlen egyszer sem, ha beleszúr valami a szívedbe, hogy reméled, hogy nem az oltás, vagy amikor el kezd fájni a lábad, vagy ha elmennél vérvételre, és szar lenne valamelyik adat?

Őszintén, nem, hamarabb gondolok arra, hogy a korom miatt, de eddig, hogy az oltás miatt lenne, eszembe sem jutott.

>>Ha nem szarsz be, ha biztos vagy, akkor te egy egészen boldog és nyugodt ember vagy,

Mondhatjuk, de legalábbis azt, hogy erre törekszem.

>>viszont akkor érthetetlen, hogy nem vagy képes lenyugodni és békén hagyni a többieket, akik máshogy gondolják,

Miért személyeskedsz?:)
Egyúttal azt is közlöd, hogy ez egy safe-space az oltatlanok-oltásellenesek számára?:)

Válaszolva a kérdésedre: biztos azért csinálom, mert egy rosszindulatú, kekec, agymosott oltás/vakcinapárti troll vagyok, aki belerondít a belterjes idillbe, hogy kiélhesse alantas hajlamait.....

>> és nem baszogatnak azzal, hogy kering benned valami.

Kit érdekel, hogy baszogatnak-e, vagy sem, a tények mindig felülírják a "véleményt".

amjamayna 2021.12.09. 11:12:53

@FUCKSZFE: Bocs, nem antianyag, hanem antitest:)

VT 135 2021.12.09. 12:20:43

@FUCKSZFE:
Ezzel a nickkel lehet, nem is kéne téged komolyan venni, de...

Nem fogok reagálni, mert ugyanazt csinálod, mint a többi Átlagjóska: szépen, böcsületesen elismétled azt, amit a Hangok a szájadba rágtak. A logikus, kritikai gondolkodással, ok-okozatokkal meg nem foglalkozol.

Végül minden egyetlen fundamentális alapról indul ki:
te azok között vagy, akik elhiszik azt, amit mondanak, vagy képes voltál-e már felismerni azt, hogy mind a világpolitikai elit, mind hűséges eszköze a mainstream média eddig is 7/24-ben hazudott?
Ez mindennek az alapja.
Ugyanis, ha ezt (f)elismerted, akkor ebből rögtön következik az a kérdés, h ha ezek eddig folyamatosan hazudtak és manipuláltak, akkor vajon a covid kapcsán miért mondanának igazat?? Mert hirtelen megszállta őket a Szentlélek? (Vagy inkább a legerősebb gazdasági=politikai hatalommal rendelkező gyógyszeripar "súg" nekik...?)

Vagy ebben az egy témában igazat mondanak, itt nem a még több pénz és hatalom megszerzése hajtja őket, hanem nekünk akarnak jót?

Azzal mi a helyzet, hogy hetente, havonta, félévente homlokegyenest mást mondanak, mást ígérnek, amely a saját korábbi kijelentéseikkel is totálisan ellentétben van?

Ha annyira számít minden élet, akkor a dohányzás, túlsúly, gépjármű közlekedés témájában, amely bizonyítottan évente sok millió ember haláláért felelős, miért nem vezettek be olyan tiltásokat, zsarolásokat, diktatórikus intézkedéseket, mint a covid miatt? Egyes halál számít, a többi meg le van tojva?

amjamayna 2021.12.09. 13:49:51

@VT 135:
>>A logikus, kritikai gondolkodással, ok-okozatokkal meg nem foglalkozol.

:)D

Toppants hozzá a lábacskáiddal és mond, hogy: "akajom"......

>>te azok között vagy, akik elhiszik azt, amit mondanak, vagy képes voltál-e már felismerni azt, hogy mind a világpolitikai elit, mind hűséges eszköze a mainstream média eddig is 7/24-ben hazudott?

Ja, a gyíkemberek zombi, megvezetett birkája vagyok....

>>Ez mindennek az alapja.

Irigylem az egyszerű és koherens világképed.

>>Ugyanis, ha ezt (f)elismerted, akkor ebből rögtön következik az a kérdés, h ha ezek eddig folyamatosan hazudtak és manipuláltak, akkor vajon a covid kapcsán miért mondanának igazat??

A kérdésedből adódóan büfészakos bölcsész lehetsz, és ahogy elnézem, "ezek" jó munkát végeztek rajtad.

>> Mert hirtelen megszállta őket a Szentlélek? (Vagy inkább a legerősebb gazdasági=politikai hatalommal rendelkező gyógyszeripar "súg" nekik...?)

Még az is lehet, de főleg az évtizedek óta bojkottált orosz gyíkemberek valahogy belefinganak a koherens világképedbe:), vagy már azokat is megvették a gyíkemberek és tulajdonképpen nincs is olyan akit még aeddig nem vettek meg:)

>>Vagy ebben az egy témában igazat mondanak, itt nem a még több pénz és hatalom megszerzése hajtja őket, hanem nekünk akarnak jót?

Mindig a pénz a lényeg, ezért volt szar a kínai és az orosz is, sőt még egymást is kinyírják, lásd az asztrazenekar "kálváriáját"

>>Azzal mi a helyzet, hogy hetente, havonta, félévente homlokegyenest mást mondanak, mást ígérnek, amely a saját korábbi kijelentéseikkel is totálisan ellentétben van?

Valószínű, hogy azért mert tudatosan át szeretnének verni mindenkit, gonoszak és ki szeretnének irtani minket, de az "okosok" ezt felismerik, és nem dőlnek be nekik, így majd a sok okos fennmarad és a gyíkemberekkel egy Godzilla vs King-Kong párbajban fog eldőlni a világ sorsa.....

(Azt zárójelben merem csak megjegyezni, és talán 0 esélyes sincs, hogy azért, mert "adott időben, helyen,a rendelkezésre álló információk és az ember tévedési lehetőségeit is figyelembe véve, per pillanat az tűnt a legjobb és leglogikusabb döntésnek, mondatnak, állásfoglalásnak etc.)

>>Ha annyira számít minden élet, akkor a dohányzás, túlsúly, gépjármű közlekedés témájában, amely bizonyítottan évente sok millió ember haláláért felelős, miért nem vezettek be olyan tiltásokat, zsarolásokat, diktatórikus intézkedéseket, mint a covid miatt?

Egyrészt hamis dilemma az, amit most itt felállítottál egy szalmabábcsepüléssel egyetembe, de komolyan véve akérdésedet, épp azért, mert nem teljesen hülyék, a dohányból, kajából, fogyasztási cikkekből elég sok zsé összejön, ha már profitéhesek, miért vágnák le az arany tojást tojó tyúkocskáikat?(És még te veted a szemere a logika hiányát:)D)

>>Egyes halál számít, a többi meg le van tojva?

Ja.

Egyéb kérdés?

amjamayna 2021.12.09. 14:46:29

@VT 135:

Közben ránéztem egy kicsit a "munkásságodra":

>>Azért itt, Deansdale blogján különösen érdemes lenne a gyermekhiány témájában azt is felemlegetni, hogy a feminizmus mekkora pusztítást végzett és végez ezen a területen is.

A gyerekhiány, amióta a nemek "egyenlőek" lettek és már nincsenek rászorulva a férfiakra, amikor az életük biztosítása nem függ a férjtől, annak meglététől/nemlététől, és a jólétük biztosítása is függetlenedett a férfiaktól, nehéz a nőket arra kényszeríteni, hogy a férfiak számára kedvezőbb utakat válasszák, ha van számukra más választási lehetőség is.

A paradoxon az, hogy a feminizmus nem más, mint az elkényeztetett (gyenge, viszont nagyon értékes:) (egyedüli) gyerek(nők) vég nélküli hisztijét és követelését megpróbálja a felnőtt(férfi) teljesíteni.

>>Úgy ugyanis nehéz gyereket vállalni, ha nem találja meg egymást a férfi és a nő, hogy boldog párkapcsolatban gyerekeket "csináljanak".

A nők jó része amúgy sem akar gyereket, és mivel nincs kényszerhelyzetben nem is fog szülni.
A többi meg hajkurássza a kék madarát, a kevés alfát szeretné levadászni, aztán egy jó részük alfaözvegy marad, ja jól emlékszem, akkor 46%-nyi-nak nincs és nem is lesz gyereke, míg a maradéknak a férfiak 20- max 30%-tól van jellemzően egy, ritkán kettő és nagyon ritkán 3, vagy annál több gyereke.

Ilyen a hipergámia, ha feloldják a korlátait:)

>>Vagy a káosz nemi szerepek miatt annyira bizonytalanok a párkapcsolatok, hogy arra legalább egyik fél nem mer gyereket vállalni.

Ehhez ennek semmi köze.

Mégegyszer: a nő a szűk keresztmetszet, és nem lehet "megvenni", hiába próbálkozik bármilyen kormány bármilyen "családsegítő" intézkedéssel, ezek tulajdonképpen, csak utólagos jutalmak, de nem ösztönzők, vagy szignifikancia alatti mértékben.

>>Vagy mire megtalálják egymást, a nőnek nullára, vagy minimálisra csökken az esélye a gyerekre.

Ezeket hívják alfaözvegynek, de ezeknél az "egymás" az bizony egy macska, vagy egy kutya....

VT 135 2021.12.09. 14:59:40

@FUCKSZFE:
Köszi, látom, nem hazudtoltad meg a fikanickedet.
Ellenérvelés semmi, csak gúnyolódás. Gratulálok, kiváló "hasznos idiótája", alattvalója vagy és leszel a világdiktatúrának. Csak így tovább!

JusztinaEufrozina 2021.12.09. 15:32:11

@FUCKSZFE: "biztos azért csinálom, mert egy rosszindulatú, kekec, agymosott oltás/vakcinapárti troll vagyok, aki belerondít a belterjes idillbe, hogy kiélhesse alantas hajlamait....."

Az vagy és azért?

amjamayna 2021.12.09. 15:46:39

@VT 135:
>> Ellenérvelés semmi,

A hülyeségen és korlátoltságon időnként csak mosolyogni lehet, de ellene érvelni, csak idő és nergiapocsékolás

>>csak gúnyolódás.

Sajnos van tárgya.....

>>Gratulálok, kiváló "hasznos idiótája", alattvalója vagy és leszel a világdiktatúrának. Csak így tovább!

Ja, a gyíkemberek megtesznek majd generálisnak.

amjamayna 2021.12.09. 15:47:15

@JusztinaEufrozina:

>> Az vagy és azért?

Te mit gondolsz?

Deansdale 2021.12.09. 16:48:05

@FUCKSZFE: "Arányok, arányok, arányok..."

Meglepődnék, ha bármilyen hiteles infód lenne az arányokról, és nem csak a sajtónak hinnéd el bemondásra amit állít. Részemről viszont bocsesz, leszarom a sajtó hazugságait, mivel már többször lebuktatták magukat.

Deansdale 2021.12.09. 16:54:17

@FUCKSZFE: Ez a gyíkemberezés a legostobább hülyék sajátja amúgy, neked nem derogál ezen a szinten operálni?

Figyu, nagyon oltasz mindenkit, de felmutatni csak annyit tudsz, hogy erősen hiszel a médiának - ennek így semmi értelme, úgyhogy ha lehetséges ne borzold a kommentelő közösség idegeit fölöslegesen. Elég ambivalens, finoman szólva, hogy borzasztó okosnak hiszed magad, másokat meg tökhülyének, arra alapozva, hogy te egyszerűen csak leveszed a véleményed a TV-ből, ők meg nem.

Nem bántásképpen mondom ezt, bár amúgy keményen megdolgozol érte a stílusoddal.

Mia and Me 2021.12.09. 17:32:00

@FUCKSZFE: "A többi meg hajkurássza a kék madarát, a kevés alfát szeretné levadászni, aztán egy jó részük alfaözvegy marad, ja jól emlékszem, akkor 46%-nyi-nak nincs és nem is lesz gyereke, míg a maradéknak a férfiak 20- max 30%-tól van jellemzően egy, ritkán kettő és nagyon ritkán 3, vagy annál több gyereke."

Azért ennél a résznél elgondolkodtam erősen, hogy a nők az valami külön faj vagy mi, kb. a frissen felfedezett új állatfajta populációjáról szoktak ilyenforma jelentések készülni :D

Mintha az ivaros szaporodás másik feléről (tudod a "bibéről" :)), csak annyi szó esne hogy hány % termékenyít meg hány % nőt....

">>Vagy mire megtalálják egymást, a nőnek nullára, vagy minimálisra csökken az esélye a gyerekre.

Ezeket hívják alfaözvegynek, de ezeknél az "egymás" az bizony egy macska, vagy egy kutya...."

Én "tartok" :) majdnem nőt is (lányom), férjet is, meg macska állatot is. Őszintén szólva az utóbbival van legkevesebb gond :) :D. Talán a szobanövények igénytelenebbek egy fokkal, de azok nem tudnak dorombolni és van amelyik mérgező :).

VT 135 2021.12.09. 18:54:31

@FUCKSZFE:
"A hülyeségen és korlátoltságon időnként csak mosolyogni lehet, de ellene érvelni, csak idő és nergiapocsékolás"

...ezért érvelés helyett gúnyolódsz és papagáj módjára visszamondod a média aznapi agymosását és közben magadat roppant bölcsnek gondolod, mindenki mást, aki nem az EGY VÉLEMÉNYT böfögi vissza, azt meg komplett hülyének.
"Szerencsére" ezzel egy csepp idődet nem pocsékolod el, hiszen az érvelés időpocsékolás (sőt, még gondolkodni is kéne, az még még több agyi energiát emészt fel) - viszont a papagájként visszamondás sokkal kevesebb energiát igényel - szóval megértem az energiahatékonyságodat. :)

Amúgy annyira ismerem ezt a netes trolltípust, nehogy nagyra tartsd magad, tizenkettő egy tucat vagy: alacsony az önbizalmad ezért ezt feltornászandó, csatlakozol a masszához, magadévá teszed a massza üzenetét és igyekszel ezen ideológia mentén mindenkit magad alá gyűrni. Hiszen, akit magad alá gyűrtél - illetve abban a hitben lebegsz, h alattad van - annál te máris sokkal-sokkal több vagy.

Ez az ideológia, az EGY VÉLEMÉNY meg lehet bármi, a veganizmustól, a feminizmus-gendernáciságon át az aktuális politikai oldal aktuális trendje, vagy akármi más.

valis47 2021.12.09. 23:02:43

@VT 135: Ugyanezt el lehet mondani a konteóhivőkről is... ők átlátnak mindenen, azonnal felismerik a nyilvánvaló rejtett összefüggéseket, ők nem birkák, mert ők az alternatív gurujaikra hallgatnak. Ez az amikor a pszichológia már a racionalitás fölé kerekedik.

amjamayna 2021.12.10. 07:44:23

@Deansdale:

>>Meglepődnék, ha bármilyen hiteles infód lenne az arányokról, és nem csak a sajtónak hinnéd el bemondásra amit állít.

Én meg azon lepődök meg(de már egyre kevésbé), ha értelmes emberek is belemerevednek a hitrendszer-buborékjukba.
Elég régi motoros vagy, ennek ellenére most mégis bábpüfölésbe kezdesz, te is.
Az egód nem engedi meg, hogy ne skatulyázz be és tk. ne tekints "agymosott birkának".

>>Részemről viszont bocsesz, leszarom a sajtó hazugságait, mivel már többször lebuktatták magukat

Irreleváns, mert egy bábut püfölsz.
Ha ezt folytatod, kár a gőzért, mert már rég megnyerted.

amjamayna 2021.12.10. 08:06:29

@Deansdale:

Nagy valószínűséggel ki fogsz tiltani ez után a kommentem után, de az a lényeges dolgokon nem sokat változtat.
Becsülöm a munkásságodat, nagyon sok mindenben kb 80%-ban sok dologban egyet is értek veled, van 20%, amiben nem, vagy nem pontosan úgy gondolom/látom érzékelem.

>>Ez a gyíkemberezés a legostobább hülyék sajátja amúgy, neked nem derogál ezen a szinten operálni?

Ha én szerinted a legostobább hülyékhez tartozom, neked nem derogál leereszkedni hozzám?:)

>>Figyu, nagyon oltasz mindenkit,

Pontosítanék: nem "mindenkit", hanem "bárki" baromságát:)

Arra általában szoktam vigyázni, hogy csak az elvakult (?=együgyű?:), saját baromságaiba belemerevedettek hozzászólásainak a tartalmával tegyem ezt, ahol a baromságon van a hangsúly és nem a személyen.

Akinél pedig ez a kettő szervesen összekapcsolódik, az már gyakorlatilag menthetetlen, mert személyes sértésként éli meg, ha nem értenek vele egyet, és mindenáron szeretné a másikat "letaposni".

>>de felmutatni csak annyit tudsz, hogy erősen hiszel a médiának

Előbb is említettem, ha skatulyázol és bábot püfölsz, akkor belehelyezed magad egy olyan keretbe, amiből nem fogsz tudni kilépni, még abban az esetben sem, ha kiderülne, hogy netán te tévedsz.

>>- ennek így semmi értelme, úgyhogy ha lehetséges ne borzold a kommentelő közösség idegeit fölöslegesen.

Ennyi erővel ki is tilthatsz, és akkor marad a "belterjes", de "koherens homokozó".

>>Elég ambivalens, finoman szólva, hogy borzasztó okosnak hiszed magad, másokat meg tökhülyének,

Néha azért nem árt, ha tükörbe nézel....

>> arra alapozva, hogy te egyszerűen csak leveszed a véleményed a TV-ből, ők meg nem.

Gyenge lábon állnak az "alapjaid", és erre építesz légvárat, de mivel ez a te várad, abban te vagy az úr.

>>Nem bántásképpen mondom ezt, bár amúgy keményen megdolgozol érte a stílusoddal.

Hidd el, én sem bántásként mondom, és ha vigasztal, nem sokban különbözöm tőled, ugyanilyen gyarló vagyok én is, adott esetben merev és konok, türelmetlen, ha "úgy érzem, hogy jogos":)

Deansdale 2021.12.10. 08:17:57

@valis47: "Én meg azon lepődök meg(de már egyre kevésbé), ha értelmes emberek is belemerevednek a hitrendszer-buborékjukba."

És azért gondolod, hogy mondjuk én bele vagyok merevedve egy buborékba, mert..........? Mert nem azt gondolom amit te? Ennyi erővel simán lehet, hogy rád igaz amit rám gondolsz.

"Elég régi motoros vagy, ennek ellenére most mégis bábpüfölésbe kezdesz, te is."

Mármint? Nagyjából annyit mondtam, hogy amiket itt leírtál azt meghallgathatom a kormányinfón is. Minusz a stílus, persze :)

Hadd mondjak el egy részletet a nagy egészből, és most linkeket nem fogok keresni visszamenőleg, mert annál azért sokkal jobban leszarom a témát, de amit mondok egyértelműen megtörtént. Amikor a CDC, az olasz EÜ főkoponya, Müller Ceci, meg még pár releváns nyugati EÜ hatóság/megmondóember egyhangúan, de egymástól függetlenül kijelentik, hogy a statisztikákban látható covid halálozás csalóka, mert mindenkit tartalmat aki pozitív covid teszt birtokában förmedt meg, VAGY annak hiányában az orvosok feltételezték róla hogy covidos volt, de valójában csak 6-8%-uknál bizonyítottan a covid volt a halálok, akkor egy kritikusan gondolkodó ember azonnal levonja a nyilvánvaló következtetést, hogy ezekben a nyugati országokban a politika SZÁNDÉKOSAN és TERVEZETTEN HAZUDIK a helyzetről. Azért torzítanak, hogy pánikot keltsenek, burkolt motivációjuk a minél nagyobb félelem gerjesztése a lakosságban, és mivel tudjuk, hogy erre a félelemre hivatkozva hozzák meg a szigorításokat, az is nyilvánvaló, hogy eleve a "szigorítás" volt a cél, és a hazudozás csak egy eszköz amit e cél elérésére bevetettek. Külön vicces ez az olyan helyeken mint Ausztrália, ahol még mindig nincs 2.000 halottjuk a covidtól, még úgy sem hogy ők is torzíthatták a statisztikát, és erre a nevetséges számra hivatkozva vezetik be a fasizmust.

Namármost ilyen színtiszta és baromira feltűnően kilógó lólábból van TÖBB TUCAT, csak egy nyitott szem kell hozzá, hogy az ember meglássa.

Ezzel szemben annyi áll, hogy a politika és a média továbbra is löki a süket rizsát arról, hogy mind meghalunk ha nem oltakozunk, és aki mást gondol az gyíkember.

"Az egód nem engedi meg, hogy ne skatulyázz be és tk. ne tekints "agymosott birkának"."

Ennek az egóhoz semmi köze, egyszerű tény, hogy a sajtót ismétled. Ha holnap elkezd lecsengeni az n+1. hullám és Orbán kijelenti, hogy az oltással legyőztük, akkor azt fogod hinni, az lesz a véleményed, de ha mást mond, akkor meg az. Mellesleg nem találod furcsának, hogy a sajtó szerint aki nem hisz a sajtónak az az agymosott birka, és te pont ezt gondolod, hogy mi vagyunk az agymosott birkák, mert a sajtó ezt mondta? :) Amúgy baromira kíváncsi lennék milyen válaszaid vannak azokra a kérdésekre amiket korábban feltettem itt a blogon, pl. hogy hogyan egyeztethető össze a létező hivatalos protokoll a covid kezelésére azzal az agyzsibbasztó hülyeséggel, hogy ez valami veszélyes betegség. Mármint tudod, az a hivatalos protokoll, hogy a <1%-nyi kórházi eseten kívül az összes beteg azt csinál amit akar, persze elvileg karanténban kell lenniük egy véletlenszerűen válaszott időponttól egy véletlenszerű időtartamra, de a kutya nem ellenőrzi őket, ráadásul semmilyen orvosi kezelést nem kapnak. Ez aztán az ebolával összszorzott bubópestis, baszod, indokolt minden rettegés :D Ja bocs, meghalt egy celebritás, minden észérv és minden statisztika törölve, tényleg mégiscsak indokolt minden rettegés, plusz a fasizmus is amit nyugatszerte éppen bevezetnek.

Megnyertem, tudom, csak nem azért amit te gondolsz, hanem mert a 10-15 kérdésem ill. felvetésem egyikére sem tudott soha senki semmilyen értékelhető választ adni, csak a médiából hallott másik oldali szállóigéket pöfögték vissza, ami, ugye te is érzed, egy vitában a lónak a fasza.

amjamayna 2021.12.10. 08:30:57

@VT 135:
>>"A hülyeségen és korlátoltságon időnként csak mosolyogni lehet, de ellene érvelni, csak idő és nergiapocsékolás"

>>...ezért érvelés helyett gúnyolódsz

Már mondtam, hogy én gonosz vagyok:)

>> és papagáj módjára visszamondod a média aznapi agymosását és közben magadat roppant bölcsnek gondolod,

:)D, püföld, ne hagyd abba.

>>mindenki mást, aki nem az EGY VÉLEMÉNYT böfögi vissza, azt meg komplett hülyének.

Ha a személy ilyen szinten integrálja az álláspontját, ahogy te is, és nem lehet, vagy nem is akarja az illető ezt szétválasztani a személyétől, ha személyes támadásként éli meg akkor igen, óhatatlan, hogy komplett hülye legyen.

>>"Szerencsére" ezzel egy csepp idődet nem pocsékolod el, hiszen az érvelés időpocsékolás (sőt, még gondolkodni is kéne, az még még több agyi energiát emészt fel) - viszont a papagájként visszamondás sokkal kevesebb energiát igényel - szóval megértem az energiahatékonyságodat. :)

Örülök, hogy segíthettem a ventilálásodban....

>>Amúgy annyira ismerem ezt a netes trolltípust, nehogy nagyra tartsd magad, tizenkettő egy tucat vagy: alacsony az önbizalmad ezért ezt feltornászandó, csatlakozol a masszához, magadévá teszed a massza üzenetét és igyekszel ezen ideológia mentén mindenkit magad alá gyűrni.

Gratulálok az éleslátásodhoz és kezdem szégyellni magam.....

>> Hiszen, akit magad alá gyűrtél - illetve abban a hitben lebegsz, h alattad van - annál te máris sokkal-sokkal több vagy.

Azt hiszem, hogy ez neked most sikerült, örülök, hogy megosztottad velünk:)
Ez az ideológia, az EGY VÉLEMÉNY meg lehet bármi, a veganizmustól, a feminizmus-gendernáciságon át az aktuális politikai oldal aktuális trendje, vagy akármi más.

Deansdale 2021.12.10. 08:37:46

@FUCKSZFE: "Nagy valószínűséggel ki fogsz tiltani ez után a kommentem után, de az a lényeges dolgokon nem sokat változtat."

99,7%-ban csak bunkókat tiltok ki, akik megdolgoznak ezért.

"Ha én szerinted a legostobább hülyékhez tartozom, neked nem derogál leereszkedni hozzám?:)"

Ez a cikk ami alatt kommentelsz pontosan arról szól, hogy amúgy intelligens emberek is szétesnek agyilag, ha úgy hozza a sors. Úgy tűnik a helyzet iróniája lepereg rólad. Szerintem nem vagy hülye, csak azért beszélsz itt és most ordító hülyeségeket, mert a történelem kereke átment rajtad. Rajtam is át szokott, és bármikor megteheti újra, ez nem szégyen, akkor sem ha amúgy elég kellemetlen.

"Akinél pedig ez a kettő szervesen összekapcsolódik, az már gyakorlatilag menthetetlen, mert személyes sértésként éli meg, ha nem értenek vele egyet, és mindenáron szeretné a másikat "letaposni". "

Ööööööö, barátom, itt egyedül te akrtál többeket is letaposni. Gondolom ismered ezt a mémet:
knowyourmeme.com/memes/are-we-the-baddies
Ez az aminek most át kellene suhanni rajtad, ha nem lennél a történelem kerekére kifeszítve, ami immunissá tesz az ilyesfajta reflexióra.

"ha kiderülne, hogy netán te tévedsz."

A helyzet az, hogy én nem nagyon tévedhetek, mivel a kezdetektől (visszakereshetően!) azt mondom, hogy a covid egy mesterséges vírus ami egy kicsit veszélyesebb mint az influenza, ugyanakkor a FELFÚJT statisztikák szerint évente kb. a világ népességének 0,5 ezrelékét viszi el, tehát ANNYIRA azért nem veszélyes, vagyis az oltásokkal és a fasizmussal kapcsolatban a helyes stratégia a kivárás. Mutass rá, hogy hol tévedek, esküszöm hálás leszek ha segítesz kijavítani valami hibámat.

"Ennyi erővel ki is tilthatsz, és akkor marad a "belterjes", de "koherens homokozó"."

Minden sértett megmondóember azzal jön, hogy itt buborék van, hiába mondogatom mindegyiknek, hogy még soha nem volt semmi ezen a blogon amiben akár csak két ember is tökéletesen egyetértett volna. Covidügyben is mindenki azt gondol amit akar, és nincs két ember aki ugyanazt, csak úgy általánosságban vagyunk többen a szeptikus brancsból. Ja, eddig még senkit nem tiltottam ki egyet-nem-értés miatt, covidügyben sem, nem tudom ez a para is honnan jött.

"Néha azért nem árt, ha tükörbe nézel..."

Kettőnk között az az alapvető különbség, hogy én ezt naponta tucatszor megteszem.

"Gyenge lábon állnak az "alapjaid""

Se kedvem, se türelmem a covidügyet kettőnk személyes vitájává szimulálnom, úgyhogy inkább ne is keverjük bele amit rólad állítottam, nevezetesen hogy a médiából veszed a véleményed (amit mellesleg eddig nem cáfoltál meg). Az alapjaim covidügyben kellően biztosak, vitassuk inkább azt.

Na, még egy apróság, a kedvedért. Évtizedek óta nyilvánvaló, hogy a háttérhatalom létezik, a bilderbergek, "filantrópok", think tankok, alapítványok, világszervezetek hálózata, ami mostanában gyakorlatilag kilépett a rivaldafénybe is.
deansdale.blog.hu/2020/12/11/felebarataim_ettol_meg_az_en_fejemrol_is_leszedult_az_alucsako
Szerintem nincs épelméjű ember a világon aki tagadná, hogy vannak szervezkedések a háttérben ill. "félháttérben", amik az emberiség jövőjét akarják macerálni, és nem feltétlenül a mi javunkra. Szóval amikor a háttérhatalom könyvet ír, hogy a covid frankó lehetőség a great resetre, akkor a "gyíkemberezés" tényleg a legostobább hülyeség amit valaki erre reagálhat.
www.weforum.org/agenda/2020/07/covid-19-the-great-reset/

VT 135 2021.12.10. 08:47:54

Valahogy az a hasonlat jut az eszembe, h megyünk hajókkal a vízen. Időnként, egyre gyakrabban felrobban egy-egy hajó, van, h látni az oldalán a lyukat is, majd elsüllyed.

Egyesek bekapcsolják a szonárt (kritikai gondolkodás, ok-okozat észrevétele) és hopp - felfedeznek a mélyben tengeralattjárókat. Mondják azoknak is, akik nem használják a szonárt. Ők azonban, mivel nem látják szabad szemmel a tengeralattjárókat és a tengeralattjárók sem jelentik be, h "itt vagyunk, mi voltunk".

Sőt, a hajók rádiójában is azt mondják rendszeresen be, h "nincsenek tengeralattjárók, aki mást mond, az összeesküvés-elméletes, a hajók maguktól robbantak fel, öngyulladással". Mindezt nem befolyásolja, h vannak, akik a tengeralattjárók helyett-mellett hatalmas viziszörnyeket gondolnak a háttérben a hajók elsüllyedéséért, illetve, h a szonár sem tudja mindig, tökélesen megmutatni a tengeralattjárók helyét.

VT 135 2021.12.10. 08:54:58

Ha már összeesküvés-elmélet:

Tavaly, amikor felmerült, h Wuhanból nem a közeli piac denevérei fertőzték meg az embereket, hanem a közeli vírus-laborból szabadult ki, akkor a tudományos világ nagy része, meg persze a média rögtön mondta, h aki mást gondol, az összeesküvés-elméletes.

Azóta a következőek derültek ki:
- A tudományos cáfolók egy része direkt kapcsolatban volt a wuhani vírus kutatásokkal (de gondolom, ez nem összeférhetetlenség, hanem összeesküvés-elméleti okoskodás).
- Fauci, aki az egészet tagadta, kiderült, h az USA törvényeinek a megkerülésével, kiskapu felhasználásával sokmillió dollárral támogatta a vírus kutatásokat Wuhanban.
- Kína kőkeményen megakadályozott minden vizsgálatot a helyszínen, sőt még a vizsgálat kezdeményezésére is kereskedelmi háborúba kezdett Ausztráliával.
- A laborban pontosan olyan vírusokat fejlesztettek ki, amelyek állati vírusokat tudtak emberre átmenővé alakítani.
- A laborból most már rengeteg kép került elő, ahol denevérek százai vannak.

Szeretném kérdezni, kedves oltáshívők, ezt az "összeesküvés-elméletet" hogyan értelmezitek magatokban?

JusztinaEufrozina 2021.12.10. 08:56:37

Nekem meg az jut az eszembe, hogy ne etesd a trollt.
Ha már nincs kitiltva és egyértelműen enerigavámpír, öntelt és beképzelt pöcs (vagy pina), akkor nem érdemes neki válaszolni, és nagyon vicces, amikor csak ír és ír és ír, és nem kap senkitől választ.
Ez már más helyen is működött.

JusztinaEufrozina 2021.12.10. 08:58:49

@JusztinaEufrozina: ha pedig marad és kap választ, akkor elérte a célját, és idézgetve a neki válaszoló szavait nevetségesen ostoba válaszaival életben tartja a kommunikációt és tovább dobog a kicsi szíve.

valis47 2021.12.10. 09:10:53

@VT 135: Könnyen lehet, hogy így történt. És akkor ebből mi következik? Az, hogy ez nem veszélyes vírus, vagy az, hogy bármelyik vakcina veszélyesebb, mint a vírus?

Kommentcsárdás 2021.12.10. 09:25:17

@valis47: az mindenkepp kovetkezik, hogy ugyanazoktol elfogadni a vakcinat akik a virust fejlesztettek es direkt rank szabditottak elegge tudathasadat otlet

amjamayna 2021.12.10. 09:36:19

@Deansdale:

>>És azért gondolod, hogy mondjuk én bele vagyok merevedve egy buborékba, mert..........? Mert nem azt gondolom amit te?

Nem, hanem mert felállítasz egy bábot, egy hamis dilemmát, és elkezded püfölni.

>>Ennyi erővel simán lehet, hogy rád igaz amit rám gondolsz.

Bizony, ez nem kizárható.

>>Nagyjából annyit mondtam, hogy amiket itt leírtál azt meghallgathatom a kormányinfón is. Minusz a stílus, persze :)

Nagyjából...

>> akkor egy kritikusan gondolkodó ember azonnal levonja a nyilvánvaló következtetést, hogy ezekben a nyugati országokban a politika SZÁNDÉKOSAN és TERVEZETTEN HAZUDIK a helyzetről.

Nem kizárt, hogy ez történt, mármint hogy szándékosan és tervezetten hazudtak.
Mert a nép, az "istenadta" nép az bizony alapvetően egy csőcselék, nemtől, fajtól, "kultúrától" függetlenül.
Pár dolgot nem engedhet meg egyetlen vezető hatalom sem:
- a bizonytalanságot, vagy annak látszatát
- a csőcselék randalírozását és ezek folyományaként az a:
- anarchiát

Amelyik vezetés ezt megengedi/nem tartja kontroll alatt, az elveszett. Senki nem hülye, hogy önként lemondjon a hatalomról.

>>Azért torzítanak, hogy pánikot keltsenek, burkolt motivációjuk a minél nagyobb félelem gerjesztése a lakosságban, és mivel tudjuk, hogy erre a félelemre hivatkozva hozzák meg a szigorításokat,

Nagy valószínűséggel, igen. Ha ők irányítják a pánikot és be tudják csatornázni annak a fékeit, nem hagyják a lovat megbokrosodni, mert a kötőféket időben rárakják és azt kemény kézzel fogják, akkor kontrollálni tudják nagyrészt az eseményeket.

>>az is nyilvánvaló, hogy eleve a "szigorítás" volt a cél, és a hazudozás csak egy eszköz amit e cél elérésére bevetettek.

Szerintem meg nem, de mivel az egyik elkezdte, s többi nem mert feteketeseggűnek látszani(kivéve a svédek akik "elég gazdagok ahhoz, hogy megtehessék").

>> Külön vicces ez az olyan helyeken mint Ausztrália, ahol még mindig nincs 2.000 halottjuk a covidtól, még úgy sem hogy ők is torzíthatták a statisztikát, és erre a nevetséges számra hivatkozva vezetik be a fasizmust.

És a fasizmus örve alatt szépen kibasszák/nem engedik be a migriket:)

Ausztráliának az előnye épp a hátránya, vagyis, hogy ott nem lehet arra hivatkozni, hogy lám, a szomszédban is ennyi halott van, nálunk nem sokkal több-kevesebb etc...
Mivel nem "átjáróház", ott a szokásos szlogenek nem működ(né
)nek.

>>Namármost ilyen színtiszta és baromira feltűnően kilógó lólábból van TÖBB TUCAT, csak egy nyitott szem kell hozzá, hogy az ember meglássa.

Szerintem több száz is van. És nagy részének megvan a racionális oka-indoka, még akkor is, ha ez az (egy intelligens )egyén számára sértő, illogikus stb, mert nem rá"lett szabva", hanem az átlagra, a tömegre.

>>Ezzel szemben annyi áll, hogy a politika és a média továbbra is löki a süket rizsát arról, hogy mind meghalunk ha nem oltakozunk, és aki mást gondol az gyíkember.

Nem véletlenül, hiszen a legnagyobb kínzás az, ha bizonytalanságba tartanak valakit, az a kiszámíthatatlan reakciók és pánikok melegágya.

Ezt még tetézi az is, hogy a vak semmiben tapogatóznak még szerintem még mindig az orvosok is, meg a szakértők is.

Ezzel biztonságot, vagy annak a látszatát adják, és a regnáló kormány egy dolgot biztosan eldöntött: nem lesznek lezárások, még egyszer azt a gazdasági visszaesést nem akarják, mint ami a korábbi időszakban bekövetkezett, ezért csak módjával lesznek lezárások, szigorítások, tessék lássék, hogy nem vinnyogjanak se a ballibsik, se a nagyon liberális nyugat, és ha a környező országok lezárnak és szigorítanak, az nekünk még komparatív előnyt is fog jelenteni.

>"Az egód nem engedi meg, hogy ne skatulyázz be és tk. ne tekints "agymosott birkának"."
>>Ennek az egóhoz semmi köze,

"De van!, de van! de van!:), Hanyas vagy, te disznó?:)DDDD "

>> egyszerű tény, hogy a sajtót ismétled.

Az ugye fel sem merült benned, hogy adott esetben a sajtóban is mondhatnak olyat, ami igaz, attól függetlenül, hogy ez még hatalomtechnikailag is jól jöhet nekik?

>>Ha holnap elkezd lecsengeni az n+1. hullám és Orbán kijelenti, hogy az oltással legyőztük, akkor azt fogod hinni, az lesz a véleményed, de ha mást mond, akkor meg az.

Nem fogom azt hinni:), és ha még mindig az a fixa ideád, hogy a fidesz/orbán /gyikemberek etc. agymosott birkája vagyok, akkor nem tudok mit kezdeni ezzel, és nem akarok jelzőket használni, mert csak még nagyobb sértődés lenne belőle:)

amjamayna 2021.12.10. 09:36:58

@Deansdale:
Folyt.

>>Mellesleg nem találod furcsának, hogy a sajtó szerint aki nem hisz a sajtónak az az agymosott birka, és te pont ezt gondolod, hogy mi vagyunk az agymosott birkák, mert a sajtó ezt mondta? :)

Én nem gondolom, hogy agymosott birkák lennétek, azt sem gondolom, hogy pl. Kóbor, vagy Csollány az lenne, sőt, még el is fogadom, hogy bevállaljátok ezt a kockázatot, hogy "nem kapcsoljátok be a biztonsági övet". A ti döntésetek és a ti választásotok. A gond az, ha a "hatásotokra" olyanok sem teszik meg, akik számotokra fontosak és adott esetben azért patkolnak majd el.

>> hogyan egyeztethető össze a létező hivatalos protokoll a covid kezelésére azzal az agyzsibbasztó hülyeséggel, hogy ez valami veszélyes betegség.

Nagyon egyszerűen:
- Igen, veszélyes, hasonlóan az influenzához, kb azonos mortalitási mutatóval, de egyes esetekben durvább lefolyás és utóhatásokkal jár, "nem simul bele " az átlagos betegségek közé, ezért nagyobb figyelmet kap, mert a többihez képest extrém módon "látványos". Én átéltem, több mint egy év és 3. oltás után is vannak még egyre enyhülő-gyengülő utóhatásai.
Pl. a 0-ások esetén egy átlagos nátha-influenza lefolyású, vagy még annál is enyhébb, a többi számára már problémásabb, az "alapbetegséggel" rendelkezők számára meg sokszor végzetes.

>> az a hivatalos protokoll, hogy a <1%-nyi kórházi eseten kívül az összes beteg azt csinál amit akar, persze elvileg karanténban kell lenniük egy véletlenszerűen válaszott időponttól egy véletlenszerű időtartamra, de a kutya nem ellenőrzi őket, ráadásul semmilyen orvosi kezelést nem kapnak.

- A hivatalos protokoll hatalomtechnikai korlátai és lehetőségei ezt "engedik meg". A maszkhordástól kezdve, az összes korlátozásig bezáróan egyik sem akadályozza, vagy korlátozza a terjedését, de kell valami szar, ami a félelmet/pánikot kordába tudja tartja, mondhatni, hogy a kormány "kényszerpályán" van: ha a nyugat valamit bevezet, akkor kénytelen követni, mert különben az "zellenzék" méginkább verné a palávert!
Én emlékszem arra a péntekre, amikor reggel azt mondta Orbán(, és most is úgy gondolom, hogy igaza volt!), hogy a maszk nem ér semmit, nem lesznek nálunk lezárások, erre este meg már online oktatás és maszk kötelező bevezetése. racionális döntést hozott, egy napon belül a teljes ellentétét, mert nagy valószínűséggel felmérték, hogy nem lehet a nyugati széllel szembe pisilni, ahogy pl. Svédország megtette és megtehette, és ha nem tagozódunk be, akkor rábasznak, ezért az "élére álltak" és megpróbálták és azóta is próbálják "kordába tartani" bizonyos "ésszerű" és ellentmondást mutató "határokon belül", hogy a visítozók is csendesebben ájvékoljanak és a gazdaság se menjen nagyon tropára.

>>Ez aztán az ebolával összszorzott bubópestis, baszod, indokolt minden rettegés :D Ja bocs, meghalt egy celebritás, minden észérv és minden statisztika törölve, tényleg mégiscsak indokolt minden rettegés, plusz a fasizmus is amit nyugatszerte éppen bevezetnek.

A celebritások azért vannak kiemelve, hogy minél nagyobb legyen az átoltottság, 90%-ban hatalomtechnikai-megtartási okok és indokok, jobb esetben korrelálnak a józan ésszel , értelemmel és logikával, ahol meg eltérnek, ott meg marad a marketing.

>>Megnyertem, tudom, csak nem azért amit te gondolsz, hanem mert a 10-15 kérdésem ill. felvetésem egyikére sem tudott soha senki semmilyen értékelhető választ adni, csak a médiából hallott másik oldali szállóigéket pöfögték vissza, ami, ugye te is érzed, egy vitában a lónak a fasza.

Kérdezz, ha kíváncsi vagy, hogy én hogy látom, de nem biztos, hogy örülni fogsz a válaszoknak:)
Hogy mit és hogyan "nyersz", a meg egy megér majd egy másik misét:)

VT 135 2021.12.10. 09:48:12

@valis47:
Azt hittem leesik a tantusz. Ebből több, alapvető dolog következik.

1., A média totálisan hiteltelen, megbízhatatlan, hiszen ezt a felvetést minimum komolyan meg kellett volna vizsgálnia és nem "összeesküvés-elmélet!!44!"-et kiáltania. Ráadásul, bár mellékes kishírként valamikor elismerték - miután ordítóak voltak a bizonyítékok -, h akár ez is lehetséges, de azóta is totálisan elhallgatják a témát.

2., Az, h a vírus természetes úton alakult ki, vagy mesterségesen hozták létre, perdöntő! Nem is értem, ez számodra h nem egyértelmű. Eleve egészen más a gyógyítás, megelőzés megközelítése. Ráadásul innen lépünk is tovább, h ha így van, akkor mi van, ha az egészet szándékosan eresztették szabadon? Ebbe az is beletartozhat, h nyugati erők olyan, kínai laborba toltak dollármilliókat, amelyről egyrészt tudni lehet, h mivel egy diktatúrában található, ezért nem lesz rálátásuk, irányításuk, másrészt a laborok biztonsági protokolljai is a béka segge alatt vannak.

VT 135 2021.12.10. 09:55:32

@valis47:
Egyébként a korábbi reagálásodra, miszerint, de hát nem is mindig hazudik a média, az jutott eszembe, h:

- Nyilván, ahol nincs tét, ott nem fog feltétlenül. Bár az a helyzet, h aki rászokik a hazudozásra, annak idővel átalakul a valóságérzékelése és a hazugságot fogja valóságnak érzékelni. Önámítás és, h mindenki magát "jóembernek" tartja.

- Számomra ez olyan hozzáállás, mintha azt mondanád, h "á, hát igen, múltkor, sőt többször is már átvert az az árus, anyagilag is, meg szemét terméket sózott rám, de azért most adok neki egy újabb esélyt, mert hátha ezúttal nem fog átverni".

VT 135 2021.12.10. 09:57:41

@JusztinaEufrozina: Jogos.
Gondolom az az oka, h bennünk van a segítő szándék, valamint a saját egónkat is tudjuk ezzel hizlalni. :)

amjamayna 2021.12.10. 10:02:35

@Deansdale:
>>A helyzet az, hogy én nem nagyon tévedhetek, mivel a kezdetektől (visszakereshetően!) azt mondom, hogy a covid egy mesterséges vírus

Ezt nem tudom, de van rá esély.

>>ami egy kicsit veszélyesebb mint az influenza, ugyanakkor a FELFÚJT statisztikák szerint évente kb. a világ népességének 0,5 ezrelékét viszi el, tehát ANNYIRA azért nem veszélyes, vagyis az oltásokkal és a fasizmussal kapcsolatban a helyes stratégia a kivárás.

Azt hiszem ebben egyetértünk, annyit tennék hozzá, hogy árnyalja egy kicsit a képet, hogy a vércsoportok és az alapbetegségek be tudnak kavarni ebbe a statisztikába.

>>Mutass rá, hogy hol tévedek, esküszöm hálás leszek ha segítesz kijavítani valami hibámat.

Ilyennek ismertelek meg korábban, de most úgy érzékeltem, hogy "oldalt" választottál és "mindenáron" kitartasz mellette.

>>Minden sértett megmondóember azzal jön,

Nem hinném, hogy panaszkodtam volna, vagy valahol sértetten reagáltam volna, csak nem lepett volna meg.

>> hogy itt buborék van, hiába mondogatom mindegyiknek, hogy még soha nem volt semmi ezen a blogon amiben akár csak két ember is tökéletesen egyetértett volna.

Talán rosszul fogalmaztam, de többségben vannak itt az "oltásellenesek" arányaiban és már a hisztériáig felfokozott harcmodorral próbálják "gyomlálni" az attól eltérő/ellenkező hozzászólásokat.

>>Covidügyben is mindenki azt gondol amit akar, és nincs két ember aki ugyanazt, csak úgy általánosságban vagyunk többen a szeptikus brancsból. Ja, eddig még senkit nem tiltottam ki egyet-nem-értés miatt, covidügyben sem, nem tudom ez a para is honnan jött.

Bocs, nem volt para, csak ez sem tántorított volna el:)

>> ne is keverjük bele amit rólad állítottam, nevezetesen hogy a médiából veszed a véleményed

Ok.

>>(amit mellesleg eddig nem cáfoltál meg).

"Ugye csak részegen vered meg a gyerekeidet/asszonyt"?:)

>>Évtizedek óta nyilvánvaló, hogy a háttérhatalom létezik, a bilderbergek, "filantrópok", think tankok, alapítványok, világszervezetek hálózata, ami mostanában gyakorlatilag kilépett a rivaldafénybe is.

Nem vitatom.

>>Szerintem nincs épelméjű ember a világon aki tagadná, hogy vannak szervezkedések a háttérben ill. "félháttérben", amik az emberiség jövőjét akarják macerálni, és nem feltétlenül a mi javunkra.

Egyetértek.

>>Szóval amikor a háttérhatalom könyvet ír, hogy a covid frankó lehetőség a great resetre, akkor a "gyíkemberezés" tényleg a legostobább hülyeség amit valaki erre reagálhat.

Igen helyesen fogalmaztál: "lehetőség", vagy inkább teszt/előfutár a great reset végrehajtására.

Ezek igazságtartalma nem írja felül a Covid elleni védőoltás fontosságát/hasznát, vagy annak elmaradása esetén a valós kockázatot. Hacsak a kínaiak, és személy szerint Vlagyimir nem része ennek a csoportnak.:)

AlabamaLapa 2021.12.10. 10:38:40

@FUCKSZFE: "Igen helyesen fogalmaztál: "lehetőség", vagy inkább teszt/előfutár a great reset végrehajtására.

Ezek igazságtartalma nem írja felül a Covid elleni védőoltás fontosságát/hasznát, vagy annak elmaradása esetén a valós kockázatot. Hacsak a kínaiak, és személy szerint Vlagyimir nem része ennek a csoportnak.:)"

ha belátod, hogy ez egy lehetőség/előfutár a great reset végrehajtására akkor miből gondolod hogy a Covid elleni védőoltással csak jót akarnak nekünk? Ilyen erővel akkor a great reset is tulajdonképp a mi javunkat szolgálja? :-D

valis47 2021.12.10. 10:50:34

@Kommentcsárdás: Az egyik feltételezés az, hogy azért turbózták fel a vírust, hogy a vakcinát kifejlesszék ellene. Kína nagyon félt egy újabb SARS-járványtól, ami ezúttal fertőzőbb variáns okoz, ezért megpróbált előre kifejleszteni egy szupervakcinát, mielőtt megjelenne természetes úton ez a cucc (vagy éppen az ellenség szabadítja rájuk), ehhez kellett piszkálni. Nem biztos, hogy fegyvernek szánták, bár ennek is alkalmasnak gondolhatták persze, ha kezükben van az ellenszer, akár rá is engedhetik ugye a világra. Bár az USA is tudott a jelek szerint a dologról, és támogatta is, mivel az USA-ban betiltották az ilyen kísérleteket. De azok, akik ezzel nem értettek egyet, természetesen úgy döntöttek, hogy akkor az USA-n kívül kell folytatni ezeket a kutatásokat.

A great reset esetében is természetesen a szorgalmazói úgy gondolják, hogy másképp nem lehet megmenteni a világot, az emberiséget magától, ők tudják a tuti megoldást. Persze más kérdés, hogy akarjuk-e az általuk elképzelt technofeudalizmust, ők mint elit úgy gondolkodnak, hogy a tömeg ostoba, terelni kell... lásd Szép új világ, ami egyfajta szatíra volt Huxleytől a korabeli progresszívek (ő maga is ezekben a körökben mozgott) által megálmodott utópiáról. Vagy az 1984 Orwelltől szintén, bár az már elsősorban a SZU-ban megvalósított "utópia" szatírája volt.

Kommentcsárdás 2021.12.10. 11:32:02

@valis47: a tuskefeherje annyira specifikus, hogy nem lehet altalasnos szupervakcina fejlesztesehez hasznalni. amit eddig piacra dobtak semmi mas ellen nem jp

erdekes, hogy pont fauci az usa legfobb eu tanacsadoja mikor reszt vett a covid fejleszteseben es errol hazudozott is a kongresszusnak, de minden rendben van, semmi konteo

nekem nem hianyzik a szep uj great reset ahol mindent a schwabok birtokolnak, mi meg semmit. nem igazan erzem, hogy joguk lenne igy irnyitani az emberiseget, lampavason a helye mindnek

amjamayna 2021.12.10. 11:42:42

@AlabamaLapa:

Nagyvonalúan átsiklottál a kínai, no meg az orosz "vakcinába épített mikrocsipek" (sic!) fölött, de kicsire nem adunk:

>>ha belátod, hogy ez egy lehetőség/előfutár a great reset végrehajtására akkor miből gondolod hogy a Covid elleni védőoltással csak jót akarnak nekünk?

Nem gondolom,és sehol nem állítottam ilyent.

Az viszont logikai hiba, és nemcsak megkérdöjelezi, de ebben a fázisban még "borítja" is a great reset "eljövetelét biztosító covid védőoltással" szeretnék a gonoszok végrehajtani, ugyanis ez egy hamis fogalom, hogy "a(!) Covid elleni védőoltással".

Nem egy van, hanem több, és nemcsak egyfajta, hanem többfajta, ilyen méretű összeesküvés lehetséges, de kurvára nem életszerű.
Ha meg tényleg ilyen szintű az összeesküvés , akkor már régen baszhatjuk. Ha nem, akkor a nem 0-ás, nem oltottak egy része biztosan rábaszik.

>> Ilyen erővel akkor a great reset is tulajdonképp a mi javunkat szolgálja? :-D

Hogy a great reset az mit szolgál, a javunkat, vagy sem, annak a Covid oltás(okhoz!) vajmi kevés köze van.

amjamayna 2021.12.10. 12:17:50

@valis47:
>>ők mint elit úgy gondolkodnak, hogy a tömeg ostoba, terelni kell...

Mindegy igazán, hogy erről mit gondolnak, de az viszont tény, hogy a tömeg tényleg ostoba.

Az hogy terelni kell(ene) és ki, vagy kik azok, aki(k) érdemes(ek) rá, az már egy más kérdés.

JusztinaEufrozina 2021.12.10. 12:19:30

@VT 135: ő is csak segíteni szeretne nekünk. :)
Na, de hátha összeszedi magát és értékes résztvevője kíván lenni a beszélgetéseknek, nem csak trollkodni. :)

AlabamaLapa 2021.12.10. 12:19:53

@FUCKSZFE: "Nagyvonalúan átsiklottál a kínai, no meg az orosz "vakcinába épített mikrocsipek" (sic!) fölött, de kicsire nem adunk:"

MUTASD MEG KÉRLEK, ki a franc irt mikrocsipről, mert sem én sem Dean, se más, legalábbis én még nem találkoztam vele. NEM ez a visszatartó erő amiért nem oltatok. Részemről a mikrocsip elmélet baromság - tehát feltételeztél valamit hogy én mit feltételezek - király!

"akkor miből gondolod hogy a Covid elleni védőoltással csak jót akarnak nekünk?

Nem gondolom,és sehol nem állítottam ilyent. - "Ezek igazságtartalma nem írja felül a Covid elleni védőoltás fontosságát/hasznát"

Nem azért akarnak jót, mert fontos/hasznos?

"Ha nem, akkor a nem 0-ás, nem oltottak egy része biztosan rábaszik."

0-ás vagyok :-D És nem mellesleg, jó magas a D vitamin szintem:

bhc.hu/szolgaltatasaink/covid-centrum/covid-tudastar/meg-tobb-erv-a-d-vitamin-kedvezo-hatasarol-a-covid-19-cel-valo-megkuzdesben

Kommentcsárdás 2021.12.10. 12:30:46

@AlabamaLapa: es meg o beszel szalmababokrol. igaza van jusztinanak, csak egy mezei troll

amjamayna 2021.12.10. 12:36:24

@AlabamaLapa:
>>MUTASD MEG KÉRLEK, ki a franc irt mikrocsipről, mert sem én sem Dean, se más, legalábbis én még nem találkoztam vele.

Senki:)

>> NEM ez a visszatartó erő amiért nem oltatok. Részemről a mikrocsip elmélet baromság - tehát feltételeztél valamit hogy én mit feltételezek - király!

Mivel rólam annyit feltételeztek, hát megkínáltalak én is eggyel:)

>>Nem azért akarnak jót, mert fontos/hasznos?

Kinek mi a fontos/hasznos.

>"Ha nem, akkor a nem 0-ás, nem oltottak egy része biztosan rábaszik."

>>0-ás vagyok :-D És nem mellesleg, jó magas a D vitamin szintem:

Így könnyű:)

Ha jól emlékszem, viszont 56% nem az, szóval nekik sokkal kockázatosabb, és hogy a demagógia se maradjon ki:): "köztük a nem 0-ás szeretteidnek."

amjamayna 2021.12.10. 12:37:54

@vodkasprite: Akkor a kör bezárult, rábasztunk:)

amjamayna 2021.12.10. 12:41:12

@FUCKSZFE: A topic címét idézve: "Ilyen a sors......"

amjamayna 2021.12.10. 14:57:04

@FUCKSZFE:
Tévedtem, csak 36%-a 0-ás Magyarországon, 43% A,16%B,5% AB

Az, hogy számít-e az RH + vagy - , nem tudom, de a megoszlás kb 28%+, 8%-

Valószínű, hogy ez is befolyásolhatja az országonkénti eltérő halálozási arányokat.

valis47 2021.12.10. 17:48:23

@Kommentcsárdás: A kínai vakcinára ez nem igaz.

Mia and Me 2021.12.10. 19:42:27

@FUCKSZFE: Tehát az A-sok kiírtása lett volna a cél? :)

Azért érdekes, mert azt hiszem az keleti területeken van sok, indiában, meg még pár ilyen "ősibb" őslakosos népcsoportban.

Akkor mégis összeesküvéselmélet, hogy a még kultúrával és gyökerekkel rendelkező népek ellen lett kifejlesztve a csodavírus?

Mia and Me 2021.12.10. 19:45:24

@Kommentcsárdás: "ahol mindent a schwabok birtokolnak, mi meg semmit."

Arányaiban ez már most is így van.

A reset lényege, hogy a semmit se birtokló de ételt akaró népeket akarják gombnyomásra kiiktatni mert feleslegesen nem akarnak etetni senkit, a hasznukat meg a robotok ugyanúgy behajtják majd a kevés megmaradt, még valamit birtokló és megkopasztható rétegen.

amjamayna 2021.12.11. 07:42:48

@Mia and Me:
>>Tehát az A-sok kiírtása lett volna a cél? :)

Tőlem kérded? Nem ti vagytok a "Konteósok"?:)D
Ha már, akkor inkább teszt.

>>Azért érdekes, mert azt hiszem az keleti területeken van sok, indiában, meg még pár ilyen "ősibb" őslakosos népcsoportban.

Ott is elég kevert, de a 100% -os 0-ás azok speciel az (amerikai:) indián őslakosok északon, is , meg délen is, kissé furcsa számomra, ha azokat szerették volna "túléltetni":)

>>Akkor mégis összeesküvéselmélet, hogy a még kultúrával és gyökerekkel rendelkező népek ellen lett kifejlesztve a csodavírus?

Tőlem kérded?, komolyan?:)

>>A reset lényege, hogy a semmit se birtokló de ételt akaró népeket akarják gombnyomásra kiiktatni mert feleslegesen nem akarnak etetni senkit, a hasznukat meg a robotok ugyanúgy behajtják majd a kevés megmaradt, még valamit birtokló és megkopasztható rétegen.

Bizony, ezért etetik őket és szaporítják (legnagyobb mértékben) Afrika szemetét jópár évtizede, mert ki szeretnék irtani. Logikus.(Biztos kell az üzemanyag a bioerőművekbe:)

Deansdale 2021.12.11. 08:41:31

Íme egy 2005-ben megjelent peer reviewed tanulmány arról, hogy a (hidroxi)klorokvin valóságos csodaszer a koronavírusokkal szemben, nem csak gyógyítja a fertőzést, de vakcinaszerűen ható immunizáló hatása is van:
virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-422X-2-69
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rdrmfl/in_other_words_it_is_a_wonder_drug_for/

...de amúgy tök világos, hogy csak a vakcina menthet meg minket - olyannyira, hogy a nemzetközi média már 2019-ben ezt írta szerte a világon, amikor még egyetlen vakcina sem létezett. Na, leteszem az alusapkám, már nagyon szorítja a véleménybuborék.

Deansdale 2021.12.11. 13:23:44

@Frederick2: A tízmilliószor kibeszélt filoszemita témára válaszul hadd linkeljem neked egy izraeli zsidó napilap cikkét amiben büszkén hirdetik, hogy a zsidók szándékosan rombolják az USA családbarát keresztény kultúráját, úgy, hogy a sajátosan zsidó obszcenitásukat nyomatják mindenhol orrba-szájba:

www.haaretz.com/jewish/.premium-dirty-jews-and-the-christian-right-1.5318804

És mielőtt agyérgörcsöt kapnál, a zsidó napilap írta, hogy ez a zsidóság szerves része az obszcenitás, nem én vagyok hitler.

Nem véletlenül került elő ez a 2014-es újságcikk, hanem annak apropóján hogy a szórakoztatóipari zsidók - mit ad isten - már megint a kereszténységet és a nyugati kultúrát mocskolják:
www.youtube.com/watch?v=2PQruIfBVSs

...és amikor egyesek ezt kikérik maguknak, akkor jön a szokásos zsidó válasz: a rohadt rasszista fehérek nem tudják hol a helyük...
www.youtube.com/watch?v=8I6FrLBmxpI
odysee.com/@Blackpilled:b/involuntary:0
(37:20-tól van a vonatkozó rész)

valis47 2021.12.11. 14:51:11

@Deansdale: Belarusz számai kb. annyira hitelesek, mint hogy Luka bátya 80%-ot kapott a választáson. De ezt említik a kommentekben is, meg hogy valamitől 28%-kal ugrott meg a halálozás, bizonyára nem a tüntetések miatt.
De tény, hogy brutál lockdownok nélkül is elevickélnek azon országok, ahol vannak fontosabb gondjaik is a népeknek, lásd Dél-Afrika.

Deansdale 2021.12.13. 12:35:54

Kanadában is tüntetnek némileg, miután egyes megyékben a politika engedélyezte a boltoknak, hogy ha olyan a kedvük akor ne szolgáljanak ki oltatlanokat élelmiszerrel sem:
streamable.com/bgrwck

JusztinaEufrozina 2021.12.13. 14:55:57

@Deansdale: nálunk is lenne ilyen tömeg, ha újra előjönne az internet megadóztatása.

Deansdale 2021.12.14. 09:40:04

Nahát, mik vannak b+, Fauci arról beszél, hogy nem ez lenne (lesz?) az első alkalom a történelemben hogy egy vakcina többet ront a helyzeten, mint amennyit használ...
twitter.com/VigilantFox/status/1470455120513142792

Példának az RSV vakcinát hozza fel, ami csak rontott a csecsemők állapotán, és amúgy micsoda véletlen egybeesés, hogy épp egy érthetetlen RSV járvány közepén járunk.
mandiner.hu/cikk/20211208_rsv_beflold_jarvany_semmelweis_egyetem

Elő lehet venni az alusapkát, és elmerengeni, hogy mitől szart be csecsemők immunrendszere olyan szinten, hogy 10-szer annyian kerülnek kórházba légúti betegséggel (de nem coviddal!), mint az előző évtizedekben bármikor. Csak nem a covid vakcinák? Esetleg az 5G? Valami egyéb? Tegyék meg tétjeiket :)

Deansdale 2021.12.14. 09:49:25

@Deansdale: ...mielőtt valaki belekötne, a Fauci-felvétel nem friss, tudom, de sosem volt aktuálisabb.
www.reuters.com/world/us/most-reported-us-omicron-cases-have-hit-fully-vaccinated-cdc-2021-12-10/

A mai vegyes saláta:
old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rfs0w7/this_did_tickle_me/

old.reddit.com/r/conspiracy/comments/rfwp7t/damn_right_zuby_preach_stop_being_afraid_to_speak/

old.reddit.com/r/libertarianmeme/comments/rfuwrb/those_silly_conspiracy_theorists_believing_the/

Ezzel az utolsóval az az érdekes, hogy egy éve a média még úgy írta a cikkeit, hogy az oltáskényszer, a vakcinapasszport és társaik olyan szintű fasizmus, ami nyugaton elképzelhetetlen, csak hülye alusapkások hisznek ilyesmiben, annyira hiteltelen.

JusztinaEufrozina 2021.12.14. 19:20:12

@JusztinaEufrozina: Érdemes megnézni a FB-on a hozzászásokat. És hogy hány szomorú és bosszús jelet kapott és hány lájkot.

KalmanBlog 2021.12.14. 19:35:14

Nem is tudom emlékszem-e ilyen esetre eddig, hogy egy gyerek az iskolában csak úgy összeesett volna, és nem sokkal később meg is halt: index.hu/belfold/2021/12/14/ujpest-kozepiskolas-diak-halala-tragedia/

Lévén Covid pándémia van, gondolom ti is egyből arra asszociáltatok, hogy biztosan aszimptomatikus fertőzése volt, és az okozhatta a bajt. Nyilván ez csak egy légből kapott feltételezés, de gyanús.

Deansdale 2021.12.15. 08:10:33

@Gazella1116: Ezt értem, de a hivatalos szervek szerint most akkor is a szokásos 10-szerese van... Linkeltem fentebb. Engem az érdekelne, hogy mi történt tavaly tél óta, ami a csecsemők immunrendszerét tömegesen legyengítette. Emellett őszintén remélem, hogy jövő télre nem kapunk erre még egy 10-szeres szorzót, de pénzt nem tennék erre ha fogadni kellene.

Az autizmussal történt ugyanez, csak lassabban - senki nem tudja mitől nőnek az esetszámok mint a háborodás, de úgy tűnik nem is nagyon akarják tudni, mert nem hallani a sajtóban a folyamatos erőfeszítésekről ezügyben. Annyit írnak időnként, hogy az oltásoktól, na azoktól tuti nem nő az autizmus, mer' csak. Nem találnám szórakoztatónak, ha az RSV hasonló karriert futna be.

Deansdale 2021.12.15. 08:12:19

@KalmanBlog: Nyilván nem írják, hogy oltott volt-e, de a médiától jól megszokott hozzáállás miatt feltételezhető, hogy igen, mert ha nem, azt odaírták volna...

Deansdale 2021.12.15. 12:48:35

Az oltott nők körében tapasztalható rengeteg halvaszületés miatt már kongresszusi felszólalások vannak Kanadában, szóval nem annyira fake news a dolog.
www.youtube.com/watch?v=Cx7ICPIOnck

Mme.Brioche 2021.12.15. 15:23:56

@Deansdale: annak a nőnek a válasza... hát kész agyrém...

Glokta 2021.12.16. 11:32:11

@Deansdale: "Az autizmussal történt ugyanez, csak lassabban - senki nem tudja mitől nőnek az esetszámok mint a háborodás, de úgy tűnik nem is nagyon akarják tudni, mert nem hallani a sajtóban a folyamatos erőfeszítésekről ezügyben. Annyit írnak időnként, hogy az oltásoktól, na azoktól tuti nem nő az autizmus, mer' csak."

Nem azért nő, mert több az autista, hanem mert többet diagnosztizálnak közülük.

Nekem konkrétan rokoni körben van család, ahol a gyereket Aspergeresként diagnosztizálták és az apja is valószínűleg az, de az ő gyerekkorában még nem ismerték ezt fel.

Deansdale 2021.12.16. 16:49:27

@Glokta: Ez is egy elmélet, amire amúgy annyi a bizonyíték, hogy páran hisznek benne :) Az oktatásban dolgozóként számomra a napnál is világosabb, hogy a gyerekanyag genetikailag messze nem ott van mint 30 éve, és évről évre rosszabb.

KalmanBlog 2021.12.16. 18:43:31

@AlabamaLapa: Hmm, ő is tarthatott volna egy paleolit kúrát ebben a borzalmas pándémiában megelőzésként, ha értitek mire gondolok.

Egyébként jó, hogy így viccesre veszi, de hát ez a munkája.

Mme.Brioche 2021.12.16. 23:16:04

Ezt csak úgy iderakom, kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá:
www.facebook.com/norbert.hanny/posts/10226977209087382

Deansdale 2021.12.17. 08:05:14

@Mme.Brioche: Azért az odabasz, hogy Rusvainak a szó legszorosabb értelmében bocsánatot kell kérnie amiért kimondja az igazságot...

valis47 2021.12.17. 10:37:29

@Deansdale: Antarktiszi jég olvadásáról akarnak nyilván valami drámai bejelentést tenni.

promo921 2021.12.18. 12:15:32

@-JzK-: Ahogy látom a legdurvább a 8x a két csoport között. jelen pillanatban a WHO oldala szerint 271 963 258 confirmed covid cases, ebből 5 331 019 halott = 1,960198% a halálozás right?
Tehát azt jelenti, hogy 0,2177 % esélyed van megpurcanni oltottként és 1,7423% nem oltottként sacc/kb.

Tehát a kérdés az, hogy 1,5% ért megéri e beáldozni az egészséged, mivel a vakcina közép/hosszútávú mellékhatásai nem ismertek

Mme.Brioche 2021.12.18. 12:17:30

Franciaországban tegnap bejelentették, hogy az eddig "pass sanitaire"-nek nevezett igazolás ezentúl "pass vaccinal" lesz, tehát egészségügyi bérletből átnevezik vakcinabérletté és csak rendszeres oltási programmal marad aktív, ezentúl sem a gyógyulás ténye sem negatív teszt nem elfogadható, csak és kizárólag a vakcina, amit 4 havonta már fel lehet venni, de maximum 5 havonta.
Mindezt az omicron miatt vezetik be, olyan rettentes és borzalmas, hogy tegnapelőtt összeült miatta a francia vésztanács, és ezt a változtatást eszelték ki. Meg persze a kötelező harmadik oltást, meg ilyen fincsiségeket.

Pár hete volt, hogy a teszt érvényességét lecsökkentették 24 órára, ami napi tesztelést jelentett önköltségi áron, szóval aki eddig kicsengetett havi 500eurót azért hogy heti 5 napot dolgozhasson (és a 24 óránként végzett tesztekkel bizonyítottan egészséges volt), az most mehet a levesbe. Ha beoltatja magát onnantól nincs teszt, ha taknya-nyála egybefolyik is, és süt a láztól meg kiköhögi a tüdejét a bolt közepén, akkor is mehet amerre akar, mert nyilván makkegészséges, hiszen oltva van, többé nincs tesztelési kötelezettsége.

(ja és mindezt az itteni eü miniszter közvetlenül azután jelenti be, hogy elrebegi, hogy az omicron virulens ugyan, de nagyon enyhe tüneteket okoz...)

JusztinaEufrozina 2021.12.18. 15:01:07

@Mme.Brioche: vajon a no-go zónákban élő migránsok, ahová még a rendőr sem megy be is be vannak/lesznek oltva, amikor kötelező lesz?

-JzK- 2021.12.18. 17:22:24

@promo921:
“ a vakcina közép/hosszútávú mellékhatásai nem ismertek”

Mivel a vakcina, amit beadtak a deltaizomba, kb. 24 óra alatt teljesen felszívódik, ezért hogy a fenébe lehetne bármilyen közép- és hosszútávú mellékhatása. Kb. olyan mint azt mondani, hogy bármilyen hatása van annak a pálinkának, amit két éve ittam meg.

2021.12.18. 18:54:23

Nem teljesít elég jól a Pfizer-vakcina a kisgyerekeknél, három oltásra lesz szükség

A Pfizer pénteken újabb adatokat osztott meg arról, hogy miként teljesített a vakcinájuk a hat hónaptól öt évig terjedő korosztályban. Ezek fényében úgy fest, hogy ebben a korosztályban három dózisra is szükség lehet a védettség kialakításához.

index.hu/techtud/2021/12/18/pfizer-vakcina-gyerekek-oltasa-tudomanyos-eredmenyek/

promo921 2021.12.18. 19:51:33

@-JzK-: Őőőőőőő....hmmmm..... megfogtál
hogy tud 24 óránál tovább akkor pozitiv hatást kifejteni? ;)

JusztinaEufrozina 2021.12.19. 08:32:50

@icipicicsipa: ez azért elég megdöbbentő, még akkor is, ha beszélnek arról, hogy így van. Hány ilyen halott lehet?

Deansdale 2021.12.19. 09:02:27

A német rendőrség letartóztatja a Mikulást, mert nincs rajta maszk...
twitter.com/disclosetv/status/1470519740187779090

KalmanBlog 2021.12.19. 12:48:28

@icipicicsipa: ...Amikor a tisztességes emberek rejtett kamerás felvételt készítenek!

Hihetetlen, hogy milyen sokan hajlandóak részt venni a sátáni rendszer kiépítésében ilyen kifogásokkal, hogy különben kirúgnak meg hasonlók.

Sajnos én is ismerek ilyen embereket, akik érzik, hogy nem helyes amiben részt vesznek, de akkor is csinálják. Teljesen érthetetlen számomra, hogyan lehet ennyire messze kerülni a tisztességtől.

GABOR2 2021.12.19. 13:27:23

@Mme.Brioche: Az az érdekes, hogy a Karikó Katalin nemrég azt nyilatkozta, hogy az omikron variáns megjelenése tulajdonképpen lehet jó is, mert sokkal kevésbé ártalmas és mivel jelentősen gyorsabban terjed, az egész világot vakcinák nélkül immunizálhatja. Ez utóbbi részt kivágták a szöveges részből...

ujtechkor.blog.hu/2021/12/17/kariko_katalin_megoldasa_amirol_nem_beszelnek_plusz_par_koronavirus_story

És mai hír, hogy újabb vizsgálat szerint kevésbé veszélyes:

"Újabb jó hír az omikronról: durván terjed, de gyengébben támadja a tüdőt"

www.portfolio.hu/gazdasag/20211219/ujabb-jo-hir-az-omikronrol-durvan-terjed-de-gyengebben-tamadja-a-tudot-516940

Szóval ezt a verziót ami gyöngébb engedni kéne terjedni, mert immunitást adna a durvább verziók ellen.

Erről persze nincs szó, hanem inkább próbálják akadályozni... pedig Karikó Katalin szerint ennek a verziónak a megjelenése jó hír... legalábbis amennyit eddig tudunk róla abból.

GABOR2 2021.12.19. 13:32:27

@-JzK-: Ezt elég rosszul gondolod, bármelyik más vakcina esetében vizsgálják ezt.

A Johnson and Johnshon vakcina kifejlesztője azt mondta pont, hogy ő azért nem adja be magának a saját vakcinájukat, mert normálisan 30 kellene, hogy biztosan ki lehessen jelenteni,hogy egy vakcina nem ártalmas.

A Project Veritas videója a vakcinák készítőiről akik maguknak nem adják be a sajátjukat és szerintük a gyerekeknek adni felesleges és veszélyes, mert lövésük sincs róla, hogy hosszútávon hogyan fog rájuk hatni:

www.projectveritas.com/news/johnson-and-johnson-children-dont-need-the-f-cking-covid-vaccine-because/

GABOR2 2021.12.19. 13:33:44

@GABOR2: A videónál már egy percnél mondja, hogy hogy a f@nébe tudnák a hosszútávú mellékhatásokat, ahhoz 30 év tesztelés kellett volna.

Wildhunt 2021.12.19. 23:11:55

@Deansdale: genetikailag akár ott is lehet. De a legnagyobb részük a rossz táplálkozás, a fizikai ingerek teljes hiánya és az egészség leépülése (vagy fel nem épülése) miatt messze elmarad a 20-30-40 évvel ezelőttitől.

valis47 2021.12.20. 13:58:14

@KalmanBlog: Hát úgy néz ki, amit "azok" akarnak, megvalósul, hiába kapálóznak meg kiabálnak egyesek. A marxisták szóképe szerint ugye a történelem mozdonyát nem lehet megállítani. Vannak, akik ezt látva inkább behódolnak (a nők különösen könnyen befolyásolhatók olyan irányba, amiről úgy érzik, hogy "arra megy a közhangulat", a papucs férjeik/pasijaik is engedelmes kutyaként követik őket), gondolva a jövőjükre, vagy a gyerekeikére. Bár nem tudom mi vonzó nekik abban a jövőben, amit a gyerekeiknek a woke ballibsik szánnak - jobb esetben félvér vagy muszlim unokák, dédunokák, rosszabb esetben nemet váltó unoka, ugyebár... (nyomom a fideszes propit, mi? ilyen nincs is, csak a Rogán-Habony boszorkánykonyha nyomja:))
Nálunk is van olyan a családban, aki "a gyerekei jövőjéért" akar a moslékra szavazni, korábban jobboldaliként, templomjáróként. Ehhez vezet a túl sok 444 és telex olvasás, facebookozás, ballib kollégákkal barátkozás stb. Csak példaként hozom fel, ők jómódú középosztálynak mondhatók magyar szinten, egyiknél van is 3 gyerek akik után kedvezménnyel vettek nemrég családi autót stb. Szóval ebből a példából értem, hogy a nyugati társadalmak hogyan lettek olyanok, mint amilyenek, miért szavaznak többségében ballibsi idiótákra, mint legutóbb a németek.

vuhani batman 2021.12.20. 19:49:50

@Deansdale: Én holnap megyek be az iskolába utoljára, januártól egy év fizetetlen szabi jön. Az iskolám bedől, fizika, kémia, biológia és matektanár nem marad. Az alsósoknak nem tudnak napközit szervezni emberhiány miatt, elmegy a karbantartó és az egyszem konyhásunk is. Már csak abban reménykedünk, hogy a szülők tombolni fognak és megrohamozzák a tankerület vezetőségét. Eddig az oktatás csak romokban hevert, de most atomot dobtak rá és porrá zúzták.

Ezt a hírt most találtam, van valaki Székelyföldről, aki követi a romániai eseményeket és meg tudja ezt erősíteni? Ha a hír igaz, csúf világnak nézünk elébe.

youtu.be/l4kugg0IP_g

Deansdale 2021.12.20. 20:04:41

@vuhani batman: Nálunk - bár én is lelépek, szóval fura ezt így mondani... Nálunk nem ilyen durva a helyzet, "csak" tesiből és matekból lesz durva hiány, januártól új órarend, a maradóknak meggebedés, stb. A tankernél tüntetni szerintem fölösleges, a kormányrendeletet be kell tartaniuk, nem lesz olyan, hogy saját hatáskörben bármelyik tankervezető felülbírálná a rendeletet. Itt egyedüli értelmes megoldás a sztrájk lett volna, mégpedig akkor amikor még volt sok beoltatlan pedagógus, vagyis legkésőbb december elején. A pedagógusok szakszervezetei bekaphatják a f*szomat amiért képtelenek voltak ennek a szervezésébe beszállni, a puhapöcsű ingyenélő brigantik.

A román dolog szerintem kamu, de legalábbis vannak túlzó részei, pl. az hogy a "kommandósoknak" általános a jövőre vonatkozó tűzparancsa lenne szerintem irracionális elképzelés, bár történtek mostanában más irracionális dolgok is, azért itt még nem tartunk.

2021.12.20. 21:09:11

A kötelező oltás - mindenkinek - majd jön.
Nagyobb a valószínűsége, hogy a választások után, de jön.
Persze lehet, hogy jön az ukáz, hogy előbb, ki tudja, de a legkésőbbi időpont ez.
Nem véletlen vannak a "felvezető" szövegek a kossuthon.

Meg aztán sok minden jön majd a világban.
Ilyesmit ajánlok, azért nagy méretben, mert nagyon aprók a betűk még a közepes méretű könyvekben is, tapasztalat.
goodnews.hu/biblia-ruf-xl-nagy-csaladi-meret-fekete-vaszon?gclid=Cj0KCQiA8ICOBhDmARIsAEGI6o2vGBDjuatO0OqeigKVHPlCM6RtAh-ZiuCK3oNczAfoIXVYZ9yIpN8aAqdfEALw_wcB

Persze lehet csak az Újszövetséget is, mert az Evangéliumok a lényeg.
Most még meg "vicces" meg "kézlegyintés" az őrültekre akik - mint jómagam - ilyenekkel házalnak, de aztán majd ez fordulni fog mindenkinél.

Szóval ne sajnáljátok rá a pénzt, mert jó lesz egy ilyen majd nemsokára, higgyétek el.....

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 09:07:06

@icipicicsipa: te egy olyan vészmadár vagy, aki úgy ír ezekről, hogy szinte élvezi.
Megoldást nem írsz, csak azt, hogy jön a pokol. És idézel és idézel. Hogy mit lehet tenni ellene azoknak, akik nem akarják, azt nem írod le.
Hinni, meg bízni, meg hagyni, meg úgyiseljön és mindmeghalunk.
És mindezt nyugodt élvezettel, minden nap, akár többször is.
Sajnálom, de ez a véleményem.

KalmanBlog 2021.12.21. 09:26:59

@vuhani batman: @Deansdale: Én drukkolnék, hogy legyen egy kis "szénszünet" az iskolában, de nem úgy néz ki, hogy lesz.

Az beszédes, hogy a "fizika, kémia, biológia és matektanár" fog hiányozni: akinek ugye fogalma van valamiről hogy hogy működik a világ...

Van egy tanár ismerősöm, akit egyszer már oltottak, de többet nem akarja, és most magán iskolába akar menni inkább. Sajnos nehéz erre időben reagálni, lehetetlen küldetésnek tűnik most nyitni új iskolát, de én szívesen vinném magániskolába a gyereket, ha lenne egy deklaráltan antivaxxer és anti-progresszív iskola, ahol nem kell attól tartani, hogy ezt a fajta propagandát tolják nekik.

Drukkolok ennek az ismerősömnek, hogy összejöjjön neki, de sajnos azt gondolom, hogy a magániskolákra is hamar eljő a kötelezettség, és utána szép lassan minden számára, úgyhogy ez a menekülősdi is csak egy kis időt ad (ami nem kis dolog - aki időt nyer életet nyer), de megoldást nem. A megoldás valóban csak az lehetett volna, ha tömeges demonstráció és sztrájk van, de sokan csak most kezdenek ébredezni, sokan meg azt sem.

KalmanBlog 2021.12.21. 09:29:10

@icipicicsipa: @JusztinaEufrozina: Nekem sem szimpatikus ez a ne csinálj semmit, csak olvasgasd a Bibliát hozzáállás. Azért születtünk a Földre, mert dolgunk van itt. Nem az a dolgunk, hogy a Bibliát olvasgassuk, ha az lenne a dolgunk, akkor nem lenne lábunk, mert az olvasgatáshoz a láb felesleges. De még faszunk sem lenne, meg tökünk sem, mert az is felesleges az olvasgatáshoz. Akinek már most sincs, az pedig csak olvasgasson.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 10:31:59

@KalmanBlog: én nem vagyok egy nagy Biblia ismerő.
Hiszek Istenben, de nem járok templomba. Soha fel sem merült bennem, hogy nem létezik.
Nem olyannak képzelem őt, amiről a papok beszélnek.
Az énbűnöménbűnöm bennem kicsi gyerekként is ellenérzést váltott ki, pedig tényleg kicsi voltam, és a nagymamámmal mentünk templomba, semmi másra nem emlékszem, mint arra, hogy öregaszonnyok verték a mellkasukat és hangosan ismételgették.
Eredendő bűn és társai...
Isten megteremtette az embert, és elengedte a kezét.
Szabad kezet kaptunk és élünk is ezzel a lehetőséggel, ki így, ki úgy. Nem hiszem viszont azt, hogy minden embernek "néhány" miatt kell vezekelni és szendvedni.
Lehetőség van és kell, hogy legyen, ha Istenről beszélünk, hiszen az elején is adott, és a két ember döntött.
Nem hiszem, hogy a cél az, hogy a teremtett világ népének a sorsa csak ez a katasztrófa lehet.
Miért lenne így?
Az pedig, amikor Bibliát ismerő emberek jönnek a véggel, a kegyetlen utolsó pillanatokkal, akkor nem értem, hogy miért jó ez nekik? És azt látom, hogy tényleg szinte örömmel állnak előtte és ismétlik. Hogy azért, mert végre beteljesedik valami rossz, vagy azért mert ők megmondták, vagy azért mert szeretnek frászt hozni az emberekre, nem tudom, azt viszont látom, hogy nem segítséget, reményt hoznak.

2021.12.21. 12:31:11

@KalmanBlog:

Hogy mit tegyünk?
Nos, kezdésnek:
Be lehetne fejezni a trágár beszédet.
Mert a kis bűnökből lesz az egyre nagyobb.

Például.
Hogy ne legyen már az a stílus a másik emberrel vagy egy közösségben az általános, amiben ilyen szavak szerepelnek, mint amit például te is említesz.

És ez nem prűdség, nem, tévedés.
Nem muszáj, sőt, nem kell a nemi szerveknek szerepelni semmilyen ilyesmi minősítésben.
Például.

Hogy mit kell tenni?
Hogy mi a megoldás.

Egyébként már írtam:
Alázat, türelem, a másiknak megbocsátani és legfőképpen belátni, hogy az életünkben mit tettünk és mit teszünk olyat, ami rossz, a legkisebb hazugságtól kezdve és elfordulni ezektől mind. És ezt megtenni minden nap.

"Ennyi"-t kell mondjuk egy jó alapként elkezdeni, vagy ehhez igazodni első sorban, úgy gondolom.

És ehhez bizony tenni kell és nem egyszerű.

2021.12.21. 12:36:28

@JusztinaEufrozina:

"Nem hiszem, hogy a cél az, hogy a teremtett világ népének a sorsa csak ez a katasztrófa lehet.
Miért lenne így?
Az pedig, amikor Bibliát ismerő emberek jönnek a véggel, a kegyetlen utolsó pillanatokkal, akkor nem értem, hogy miért jó ez nekik? "

Ezt írtam Neked:
icipicicsipa 2021.12.04. 12:25:57
@JusztinaEufrozina:

Ami a legrosszabb és a legnagyobb sötétsége lesz az emberiségnek, ami soha nem volt, de soha nem is lesz majd utána a világban, mert akkor fog megtörténni Jézus második eljövetele és olyan világot fogtok meglátni, amit Isten a kezdetekben az embernek adott a bűnbeesése előtt.

"Új ég és új föld
És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé. És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve. Hallottam, hogy egy hatalmas hang szól a trón felől: Íme, Isten sátora az emberekkel van, és ő velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak. A trónon ülő ezt mondta: Íme, újjáteremtek mindent. "

És ezt is írtam:
"Olyan világot teremtettünk, ahol azt mondjuk, a két hazug közül választjuk a - szerintünk - kevesebbet hazudozót illetve a kevesebbet lopót.
És megmagyarázzuk azt, hogy ez a jó meg mi jól tettük.
Egyrészt nem, másrészt ebből a választott rétegből mi magunk adunk utat annak, hogy aki eddig kicsit lopott, az többet lopjon, aki eddig kicsit hazudott az nagyobbat lopjon.
És ez megy már évtizedek óta a világban.

És akkor ez a sok kicsi - meg ami még kimaradt sok-sok - ilyen emberi gondolkodásmód és ez általi döntés alapján lett és lehetett az, ami."

Már választ kaptál tehát ezekre.

KalmanBlog 2021.12.21. 12:53:34

@icipicicsipa: Bocsánat, igazad van! Megbántam már akkor, amikor rákattintottam a küldésre.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 13:21:32

@icipicicsipa: "Alázat, türelem, a másiknak megbocsátani és legfőképpen belátni, hogy az életünkben mit tettünk és mit teszünk olyat, ami rossz, a legkisebb hazugságtól kezdve és elfordulni ezektől mind. És ezt megtenni minden nap."

Olyan emberek, akik nem akarnak oltást, milyen alázatot és türelmet "produkáljanak", ha bejön amit írsz, hogy kötelező lesz mindenkinek?
Ha egy ember az élete védelmében nem kíván olyan oltást felvenni, ami akár az életébe kerülhet, az egészsége károsodhat.
Megbocsájtás?
Hogyan lehet megbocsájtani mondjuk azt, hogy kötelezőséget kitalálnak politikusok, és oda kell tartani a karunkat, amitől egészségünk károsodik, meghalhatunk?

A mai ember szerintem egyszerűen nem tud úgy élni a nap 24 órájában és 12 hónapjában, hogy ne kövessen el "bűnt".
Szerintem az fontos, hogy tudatosan ne tegye.

Én azért emlékszem rád a Sorozatrandizóból, ahol egészen válogatott rondaságokat írtál nekünk, nőknek. Ezek ma is ott vannak, elolvasható.

Jézus második eljövetele?
Marad még addigra ember, aki ezt lássa?
Miért kell meghalnia előtte emberek millióinak?

És amit továbbra sem fogadok el, a nagy "mi". A nagy általánosítás. Mi hagyjuk, hogy lopjanak, hazudjanak, csaljanak, stb.
Nem hagyom. A megszólalásaim 80% arról szól, hogy nem hagyom, hogy nem megyek bele oltásos zsarolásba sem.
Egyébként ha csak olyanok közül lehet választani, akik hazudnak, lopnak csalnak, mit kéne tennünk?
Nem választani menni?
El tudsz képzelni olyan politkust/vezetőt aki nem önmagáért dolgozik, lop és csal manapság?

Nem, ezek nem válaszok nekem.

2021.12.21. 13:30:21

@JusztinaEufrozina:
"Én azért emlékszem rád a Sorozatrandizóból, ahol egészen válogatott rondaságokat írtál
nekünk, nőknek. Ezek ma is ott vannak, elolvasható. "

Igen.
Meg még nagyon sok minden ilyen rossz dolgot tettem.
Sajnos hibáztam és rossz utat választottam akkor.

Megértem a lázadást, mert a világ ezt tanította.

Csak visszakanyarodnék ahhoz, amit Dean-el folytattunk beszélgetést, miszerint szolganép vs kiállok magamért.

Hogyha a "kiállok magamért" igaz lett volna - illetve igaz lenne - akkor nem lehetne ugyan az - vagy "rosszabb"' - USA, Anglia, Francia- Németország esetében ebben a témában, ami itt pörög, hiszen a "kiállok magamért" és a szolgalélek útvonal és társadalmi berendezkedés már rég szétválasztódott elágazásában és matematikailag ugye máshol kellene lenniük a meghozott intézkedésekben és helyzetben.

Ennyit tudok hozzátenni, hogy vajon a világot tényleg az "erőszakkal" - kiállok és harcolok magamért-al - lehet-e legyőzni magjában, avagy nem?

2021.12.21. 13:37:58

" lehet-e legyőzni magjában, avagy nem? "

Bocsánat.
Senkit meg semmit nem kell legyőzni az embernek.
Majd megteszi az, aki ezért jön el a világba újra és végleg.

JusztinaEufrozina 2021.12.21. 13:46:42

@icipicicsipa: úgy gondolom, hogy valamilyen utat kellene, hogy kapjunk, hogy mit csináljunk.
És nem pedig azt, hogy ez megy, és amikor már szinte elviselhetetlen lesz ez az egész, akkor Jézus eljön újra.
Jelen pillanatban van egy állapot, ami lassan elviselhetetlen lesz. Aki ezt nem fogja fel, az sodródik, aki nem akarja, annak pedig nagyjából semmi nincs a kezében, hogy változtasson.
Már nem elég az, hogy nem dobom a kukába az elhasznált elemet. És nem állok bele az oltás/nem oltás vitába.

Nem a világ tanította a lázadást, hanem az élni akarás!
Lázadás ha már nincs az emberben, akkor megadta magát.
Mit szeretne Isten?
Megadja magát, vagy lázadjon az ember?

Kevesen állnak ki magukért, mert sokan fel sem fogják, hogy tenni kéne valamit, sokan vannak, akik azt tapasztalják, hogy bármit tesznek, nem érnek el semmit, és vannak akik kimennek, mert mást nem igazán tudnak tenni.
A fásult, unott emberek jó talaj a Rossznak.

De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?

Én nem látom ezt ennyire irányítottnak Felülről.
Megteremtett, a fiát áldozta fel értünk, és látja, hogy hiába való. Hogy elfelejtettük. Hogy nem tudunk vele élni.
Akkor viszont oldjuk meg.
És én azt gondolom, hogy szeret minket.
De a mi kezünkben van az életünk.
És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol.

Erőszak?
Ha az életedért küzdesz, akkor mit kellene tenned az erőszakkal az életedre törők ellen? És itt nemcsak a covid erőszakra gondolok. Verbálisan erőszakoljuk meg egymás nap, mint nap.

2021.12.21. 14:39:23

@JusztinaEufrozina:
"úgy gondolom, hogy valamilyen utat kellene, hogy kapjunk, hogy mit csináljunk.
És nem pedig azt, hogy ez megy, és amikor már szinte elviselhetetlen lesz ez az egész, akkor Jézus eljön újra. "

Pedig így lesz.

"Jelen pillanatban van egy állapot, ami lassan elviselhetetlen lesz. Aki ezt nem fogja fel, az sodródik, aki nem akarja, annak pedig nagyjából semmi nincs a kezében, hogy változtasson."

Sajnos ez még csak az eleje a rossznak.

"Már nem elég az, hogy nem dobom a kukába az elhasznált elemet. És nem állok bele az oltás/nem oltás vitába."

Mindenkinek van egy nézete.
Hagyjuk élni a másikat, ez lenne a "norma", de hát.... :)

"Nem a világ tanította a lázadást, hanem az élni akarás!"
Mi az élni akarás?
A mindnél több pénz meg nagyobb hát meg újabb autó, új nő/férfi, új ez meg az, élvezetek halmozása nap mint nap és a több és még több.... tisztelet a kivételnek.

"De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?"

Mindenki sajnos a mindennapi kis ilyen-olyan hazugságaival hozzátett ehhez.
Kérdés, hogy melyikőtök választotta volna azt a vezetőt, aki azt mondja, hogy maradunk így a kis országunkban szerényebben, hitel nélkül, de akkor nincs habzsi-dőzsi, nincs minden sarkon bevásárlóközpont meg ha van is fele ilyen választék kicsit drágábban mondjuk.
Ez csak egy szelet. De azt hiszem, erről is írtam már.

Miért nem jön most?
Mert te belátod, vagy legalább közeledsz ahhoz, hogy mondjuk amit te hazugságot meg erkölcstelent tettél és az nem volt helyes?
Próbálod ezt te, mint egyén meglátni és belátni és tenni ellene úgy, hogy nem gyártasz ideológiát akkor, mikor mégis meg akarod tenni a rosszat, hogy "ez nekem jár" mert mondjuk "a másik is ezt tette" stb-stb.....
Mert nincs őszinte megbánás és nincs megtisztulása az embernek.
Valami ilyesmit érzek és gondolok ezzel kapcsolatban...

De mit kéne tenni?
Azoknak, akik még csinálnak valamit, illetve nem fásultak, élni akarnak?
Várni, hogy még rosszabb lesz, aztán ha túlélik, akkor megérik, hogy jön Jézus?
Miért nem jön most?

"Én nem látom ezt ennyire irányítottnak Felülről.
Megteremtett, a fiát áldozta fel értünk, és látja, hogy hiába való. Hogy elfelejtettük. Hogy nem tudunk vele élni.
Akkor viszont oldjuk meg.
És én azt gondolom, hogy szeret minket.
De a mi kezünkben van az életünk.
És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol."

Nézd.
Én annyit írok, amit én gondolok és érzek, de senkinél nincs teljes igazság, meg van írva, hogy "részenként van bennünk".
Tévedek tévelygek és gyarló vagyok ugyan úgy, szóval én igazából nagy vonalakban "vázolom" fel a dolgokat, amit úgy hiszek, hogy lesz.
Viszont ezzel kapcsolatban sokan vannak így, mert ugyan azt kapták és érzik, amit, mondhatni: van egy ilyen visszacsatolás mások által is.
(de ettől függetlenül sokkal inkább hiszek az érzéseimnek és azt követem)

Persze, hogy Isten szeret.
Nem ezzel van gond, sőt, úgy gondolom, hogy akik így nyilvánulnak meg, mint mondjuk Te is, az kötődik hozzá.
Csak egyet meg kell érteni, és ezt tudomásul kell venni. Illetve te is értheted és érezheted, ha szülő vagy illetve ha belegondolod magad a szülő helyébe a gyerekével kapcsolatban:
Minden nap bántást kapsz a gyerekedtől.
Bántást a hazudozásai végett, ahogy éli az életét, ahogy a másik tetsvéréhez viszonyul és ahogy azzal bánik, ahogy téged, mint szülőt észre sem vesz, csak akkor, mikor kérni kell valamit a szülőtől vagy, adjon valamit, segítsen valamiben, oldjon meg valamit.
Teszed ezt minden nap ebben a létezésben, ebben az életmódban.
Bántasz, lázadsz, fájdalmat okozol, csalódást.
És mit tesz a szülő egy idő múlva?
Rendben gyermekem, akkor tedd azt, amit, elengedem a kezed és tedd ahogy jónak látod.
Most ebbe megyünk, valami ilyesmibe, ezt gondolom.
A szabad akarat által.

2021.12.21. 14:40:10

@JusztinaEufrozina:
folytatás, mert nem fért bele az ötezer karakterbe. :)

"És naponta kell megharcolni a Rosszal.
Ami iszonyú nehéz és fárasztó.
Főleg azért, mert ember (?) emberrel (?) harcol. "

Na, látod, érzed te ezt:
" Mert mi nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

és itt a folytatása, amiről beszélünk: "Éppen ezért vegyétek fel Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok.."
szentiras.hu/RUF/Ef6

" Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját, sarut húzva lábatokra, készen a békesség evangéliuma hirdetésére. Vegyétek fel mindezekhez a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely Isten beszéde. "

"Erőszak?
Ha az életedért küzdesz, akkor mit kellene tenned az erőszakkal az életedre törők ellen"
Úgy védd az életedet, hogy a másikat ne öld meg és ne támadj vissza.
És ha gyengét vagy ártatlant látsz, akit bántanak, azt védd meg.

"És itt nemcsak a covid erőszakra gondolok. Verbálisan erőszakoljuk meg egymás nap, mint nap. "
Az embernek nem kell azért úgy beszélni a másikkal, mert az azt teszi vele.
Megkérni szép szóval, hogy ne tegye, ennyit tehetsz.
Ha te nem állsz be a sorba, már jobbá tetted a világot

2021.12.21. 14:55:01

@JusztinaEufrozina:

Jusztina.

Tudod, sokat gondolkodtam azon, hogy mi lenne a jobb.
Hogy halleluja, nem történt volna semmi, meg élünk úgy, vakságban meg a disznóságainkban, mert ez így jó és élvezzük, juhéé!!!

Aggódom, félek, dühöngök, csüggedek, depresszióba esek, magam alatt vagyok, tehetetlen vagyok, haragos vagyok, mérges vagyok, elkeseredett vagyok, stb-stb....

Azért mert írogatom azt és azokat, amit/amiket, attól még ugyan olyan érzések ott vannak bennem.
Szóval nehogy azt hidd, hogy én valami álmomat írom le, hogy ez húúú de juhé de jó lesz meg örömöm van benne.
Dehogy.
Leírom azt, amit én így látok, hogy így fog történni.
Egyrészt.

Másrészt meg ami itt és most történik az emberrel és azon belül az egyénnel, az Isten terve.
Az egészre, de azon belül mindenkire, az egyénre, személyre szabott, egyéni terve van.
Rád is.
Meg mindenkire, aki olvasgatja ezeket itt és elgondolkodik Őróla.
És megmozdul valami ezzel kapcsolatban.

És teszi ezt mindazért, mert oda akar vezetni magához és a magáénak akar tudni az örökkévalóságban.
Bárhogy látod, gondolod és érzed ezt.
Ez a helyzet, ez a valóság.

2021.12.21. 15:15:27

De gondoljatok bele, ha már szóba került az, hogy régen miket írtam női/férfi kapcsolatból topikba.
Hát nem szépeket, persze.
Sajnálom.

De.
És ez nem a nőkre minősítés, hanem mind a férfi, mind a nőről szól, az egymáshoz fűződő viszonyról.
Ez sajnos globálisan - mondhatjuk ezt - megromlott, elromlott.
És már nincs az a szint, ahonnan az egyik fél is kihátrálna feltett kezekkel, hogy hibáztam és elkezdene javulni.
Hanem az életünknek is ez a szegmense is csak akkor fog majd megjavulni, mikor összeomlik.
Már nincs az, hogy valamelyik feladná.
Mert az ego - amit engedtünk felfújni - dübörög.
Semmi, az életünknek semmilyen olyan része nincs, amiből elkezdene a tömeg kihátrálni, hogy hibázott és változtatni akar.
Minden rossz - kapzsiság, irigység, hazugság, önteltség, beképzeltség, kivagyiság, stb-stb-stb - egyszerre van jelen mindenben, minden kis részében az életünknek.
És egyetlen egy szegmens ilyen mérgezése már vélhetőleg végzetes az ember számára, hát még akkor, amikor mindenben ott van ez, minden létező szegmenst átsző ez.

Felépült egy ilyen világ, felépítettük Babilont újra ilyen módon.
Ahogy egy fórumon megjegyezte valaki ezt, akkor esett le és úgy gondolom, igazat mondott ezzel:
A világ újra egy nyelvet beszél. Angol. Ugye.
És azt hisszük, mindent megtehetünk: technológia és orvostudomány.
Az ember istentelenné vált.

Elnézést, kicsit csapongok, nincs egy Dean-szintű - legalább ennyi "on" legyen már akkor a hozzászólásaimban :D - összeszedett és mondanivalójában összefüggő beszédem.... :)

Mia and Me 2021.12.21. 19:43:56

@icipicicsipa: "Csak egyet meg kell érteni, és ezt tudomásul kell venni. Illetve te is értheted és érezheted, ha szülő vagy illetve ha belegondolod magad a szülő helyébe a gyerekével kapcsolatban:
Minden nap bántást kapsz a gyerekedtől.
Bántást a hazudozásai végett, ahogy éli az életét, ahogy a másik tetsvéréhez viszonyul és ahogy azzal bánik, ahogy téged, mint szülőt észre sem vesz, csak akkor, mikor kérni kell valamit a szülőtől vagy, adjon valamit, segítsen valamiben, oldjon meg valamit.
Teszed ezt minden nap ebben a létezésben, ebben az életmódban.
Bántasz, lázadsz, fájdalmat okozol, csalódást.
És mit tesz a szülő egy idő múlva?
Rendben gyermekem, akkor tedd azt, amit, elengedem a kezed és tedd ahogy jónak látod.
Most ebbe megyünk, valami ilyesmibe, ezt gondolom.
A szabad akarat által."

Tehát Isten úgy látja felnőttünk?
Nekem kicsit hibádzik az analógia, de csak lehet nem teljesen jó a hasonlat.
Én mint szülő nem érzem magam megbántva csak azért mert a lányom vagy a fiam máshogy éli az életét mint amit én kitaláltam neki (eleve én nem is találtam ki nekik semmit, mert az ő életüket nekik maguknak kell kitalálniuk).
Aztán ha hazudik nekem, vagy ők még csak füllentenek, vagy elhallgatnak valamit, akkor ott nekem kell elgondolkodnom, mert akkor én szülőként nem vagyok annyira megbízható és elérhető neki, hogy rám bizza az igazságot, bármilyen gázos is az.
Az hogy akkor fordul a gyerek a szülő felé amikor kér vagy vár vagy segítséget akar, megintcsak szerintem teljesen normális dolog. Ő egy másik ember, én én mint szülő azért is vagyok, hogy kérhessen, számíthasson rám, stb. AKKOR IS amikor előtte 5 évig esetleg rám se bagózott.
Ebből adódóan ha "csalódást okoz" egy gyerek, akkor nem a gyerek okozza a csalódást, hanem a szülő a saját elvárásaiban csalódik a gyerekkel kapcsolatban. És ott a saját felelősségét kell elsősorban vizsgálnia és nem a gyereket okolni hogy az bántja őt meg lázad meg csalódást okoz....
Az meg hogy elengeded a kezét hogy éld az életed, az az hogy látod hogy a tanításod, útmutatásod beért és felnőtt, tehát járhatja a saját útját, saját magáért immár ő felelősséget vállalva.

SZóval szerintem vagy félreértettem a hasonlatot, vagy nem jó erre. Mert ha ilyen "szülő" az Isten, hogy most itt dacból van elengedve a "gyerek-emberiség" keze mert nem mindig fogadtunk szót, akkor kegyetlen szülő. Ha meg úgy ítéli meg hogy már felnőtt az emberiség, akkor meg ő (is) nevelt, tett, tanított ilyenné.

Mia and Me 2021.12.21. 20:00:35

@JusztinaEufrozina: kicsit nem ide kapcsolódik, de én magamon azt vettem észre, a kulcs az elégedettség és az elfogadás.

Az elégedettség nem azt jelenti, hogy halálra zabáltam magam akrámilyen élvezetből, és akkor úgy elégedett vagyok hogy na...
hanem hogy elég az ami van. Ami épp akkor és ott adódik a helyzetből. A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének.

AZ elfogadás pedig az, hogy minden helyzetben a magam és családom középpontját igyekezni megtalálni és nem kibillenni onnan. Megjegyzem ez ha még valaki nagyon istennek tetsző életet él, akkor is nehéz mert tényleg már az álmainkat, lakásunk falait, életünk minden területét átszövi valami idegesítő hullaszag, ami tényleg árad a rendszerből, ahol majdnem minden az átverésen nyugszik. De azért nem minden.

Törekedni a jóra már szerintem "elég".
Nincs ideje a lázadozásnak mert azt várja a rendszer, hogy annak okán mindenkit aki bármiben is nemet mond, keresztre lehessen feszíteni.
Hátralépni, nem részt venni benne. Talán ezt lehet megpróbálni. Keresni a békés kiutakat.

Pl. igen, Kalman amit írt, párhuzamos társadalom, vagy párhuzamos szolgáltatások kiépítése megszervezése. Tanár gárda, orvosok, egyéb szolgáltatások, amiket nem magának csinál az ember mert akkor polihisztornak kell lennie és 48 órának kellene lennie egy napban.
Tehát megtalálni az élet útjait.

2021.12.21. 22:03:52

@Mia and Me:

Először is:
Szia!
:D

Bocs az adósságomért.
Újfent. :)

Másodszor:
Nézd. Én nem tudom, nem tudhatom, milyen lehet, de Ő a saját képére formált, ami szerintem nem csak azt jelenti, hogy fizikai hasonlatosság, hanem az érzések és a gondolatvilág is valahol hasonló.
Meglehet, nem jó volt a jellemzésem ilyen formán.
Azt hiszem a te gyerekeid azok eredendően más miatt tesznek máshogyan, nem a te eszméid, a te utadat tagadják meg, hanem inkább próbálkoznak.
De egy egészséges kereten belül, amit te is látsz és érzel.
Tehát nem mennek túl olyan szinten a szülő - te irántad - lévő viszonyukban egy teljes megtagadásba a létezésedbe, a tiszteletedbe, a szeretetedbe. Tehát a hozzád fűzött viszonyuk megmarad számukra abban, hogy Te vagy, te vagy csak a szülő, bármi is van és ezért szeretnek, tisztelnek és mindig is ragaszkodnak ahhoz, ami Te vagy. Ez a mag bennük van.
Egyébként most, hogy ezt hozzá teszed, látod ez meg sem fordult a fejemben:
"Az meg hogy elengeded a kezét hogy éld az életed, az az hogy látod hogy a tanításod, útmutatásod beért és felnőtt, tehát járhatja a saját útját, saját magáért immár ő felelősséget vállalva."

Ez igen.
Ez meg van akkor, hogy ha elfogadta a gyerek a szülő tanítását.
De itt éppen arról beszélek, hogy azért mert az emberiség az ember bölcsessége által azt hiszi, hogy "felnőtt", miközben a bölcsesség a Lélektől és a Lélek által van, amit meg Isten ad, nem pedig a fejben ember által kitalált pecsétes papír meg technológiai fejlődés, meg ilyen dolgok, stb-stb, amiből kihagyjuk Istent.
Tehát itt nem beszélhetünk a szülő - Isten - szavainak - tanításainak - elfogadásárról, beéréséről, mert nem ezt tette az ember, ellenkezőleg, önnön maga tanítása után kezdett menni, amiben nincs Isten.

Szóval valami ilyen vonal van nálam, egy része most a pontosításnak.

Hopp, még erre valami:
" Tehát Isten úgy látja felnőttünk?"
Nem.
Nem azért engedi el a kezét az embernek, mert felnőtt.
Hanem azért, mert az ember hiszi azt, hogy felnőtt.
Hogy "valaki". Hogy a "minden".
És ezt hiszi nem tévedéséből, vagy véletlen tévelygéséből.
Hanem hiszi ezt mindent elsöprő egóból, az egóban lévő összes rossz által.
Ami abban pedig a legszörnyűbb, az azt hiszem: a Gonoszság által.

(Ami pedig a te példázatodban lévő gyerekeid viselkedésében és ezzel együtt a gondolatvilágukban, jellemükben nem volt ott a tévedésükben és hibáikban.)

Na, valami ilyen.
Most keltem fel egy kis délutáni szunyából - este kilenckor délutáni, oh,yeeeee! :D - és kb két deci kávét szürcsölgettem ébresztés gyanánt, hogy valami megfelelően értelmes választ csikarjak ki magamból, egyrészt remélem sikerült, másrészt meg tekints így erre az írásra, ha valami kavarodást látsz benne....
:)

2021.12.21. 22:12:43

@Mia and Me:

"Az elégedettség nem azt jelenti, hogy halálra zabáltam magam akrámilyen élvezetből, és akkor úgy elégedett vagyok hogy na...
hanem hogy elég az ami van. Ami épp akkor és ott adódik a helyzetből. A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének."

"A "kis" dolgok ,amikben el van rejtve az örökkévalóság. A nyugodt részek, amikor megáll az idő. Szó szerint, mert ezek a pillanatok, percek, időszakok, tényleg olyan mintha időtlenek lennének.""

És most hallgatok egy tanítást, ami arról beszél - persze már hallottam ezt a részét máshonnan - hogy a Mennyben - az Örökkévalóságban, Istenben - nincs az, hogy múlt, jelen, jövő, hanem egyben van minden. Talán ez, amit írsz, amire azt mondjuk, megáll az idő, de akkor annyira megáll, hogy a jelentőségét is elveszti, mert csak a pillanat varázsa van. A pillanat varázsa, mikor nincs az idő, csak a tökéletesség.
Érzed a tökéletességet akkor.

Azt hiszem, ekkor érezhetjük Istent igazából azokban a pillanatokban, mert Őt érezzük akkor?......

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 14:11:55

@icipicicsipa: "Persze, hogy Isten szeret."
Mindenkit szeret, és elfogad.
És ha elfogadom ezt, ami van, még azt is, ami lesz, és másik arcomat is odatartom, és mindenkit szeretni fogok, és jó leszek, és elfogadok mindenki mást, és tisztelem bennük is az Istent, akkor hirtelen változás lesz? Fogok addig élni? Megérem azt, hogy ezt elérjem? Ismer, tudja a határaimat. Aki már meghalt azokkal mi van?
„És teszi ezt mindazért, mert oda akar vezetni magához és a magáénak akar tudni az örökkévalóságban.”
Aki meghalt már magáénak tudhatja. Miért és mivel érdemelte ki, és aki még él, az mivel azt, hogy még él?
Érdekes, hogy jót akar, hogy jók legyünk, nem sikerült az eddig normális életben, most jön a rossz, mindenkit szeretve és ismerve tudja, hogy el fogja érni ezt, vagy még nem tudja? És mi a határidő, ami azért kérdés, hogy mennyi minden fog még történni?
Amikor én a gyerekemnek azt mondom, hogy ok, hazudsz, bántasz, nem adsz, csak elveszel, ami nekem fáj, akkor nem leforrázom forró vízzel, nem teszek elé akadályokat, hogy elessen, nem éheztetem, hogy ilyen nehézségeken keresztül jöjjön rá, hogy nem jól cselekedett velem szemben. És ő, szabad akaratában egészen biztosan nem tesz magának ilyeneket. :)
Ha egyéni terve van, személyre szabott, mint ahogy írod, akkor nem általánosan lenne ilyen a helyzet, ami mindenkit érint, nem? Nagyvonalakban haladunk a hasonló életekhez.
Számtalan kérdésem és bizonytalanságom van, ami nem azt jelenti, hogy Istenben nem hiszek, hogy szemére vetem azt, ami van, nem bízom. Az „emberek” annyira sok embert jelent, ami miatt elképzelhetetlennek érzem a kollektív cselekedeteket, a megváltozást. Egyéni, vagy kiscsoportos megoldásokat vagyok képes csak elképzelni és kezelni. A tömeg (8 milliárd ember) változtatása, megváltozása szerintem egyenlő a lehetetlennel.

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 14:29:27

@Mia and Me: az elégedettség érzése valóban fontos és érezhetően könnyebbé teszi az életet. :)
A gazdagok valószínű, hogy sosem elégedettek. Állandó ingerek érik, és lehetőségek a "még"-re.
(persze lehet, hogy rosszul gondolom, még sosem voltam gazdag)

Az elfogadás már nehéz.
Le sem írom, miket nem tudok elfogadni :)

Viszont ha az elfogadás nem megy, akkor jön a "lázadás", és ha a lázadásnak nincs itt az ideje, mert keresztrefeszítés jön érte, akkor el kell fogadni, amit egyébként nem fogadnánk el, így a saját lázadásunkat sem fogadhatjuk el.
Nekem ez nem megy. :)

A család a legfontosabb pont az életünkben, de ott is más-más egyéniségek vannak, és a "jó" időkben is előtörnek az egyéni gondolatok és vágyak, kérdés, hogy hogyan lehet ezt bírni kezelni egy olyan időszakban, amikor egyébként is háttérbe kerül annyi minden, amit szeret(t)ünk.
Nálunk kamasz végi idő van, határok feszegetése. :)

Hátralépni lehet, kicsiket és sokat. Az még jóleső is. Megcsináltam, át tudtam lépni a magam nehézségeit.

Közösségek. Mennyire nagy szükség lenne rá. És arra, hogy befogadók legyenek, nem kizárók és elszigeteltek.

2021.12.22. 14:56:44

@JusztinaEufrozina:

"Aki meghalt már magáénak tudhatja. Miért és mivel érdemelte ki, és aki még él, az mivel azt, hogy még él?"
(itt azt feltételezem, te arra gondolsz, hogy halál után irány a tuti és a happy mennyország.)
Ezt honnan veszed?
Ez nincs így.

Nincs automatikus üdvözülés.
Ez téves tanítás és téves dolog.
Isten szeret.
Igen.
És Isten megbocsát.
Igen.
Ellenben: akkor bocsát meg, ha benned megvan az, hogy elfogadod a lelkiismereted hangját mikor szól, hogy rosszat teszel és megbánás van benned és nem teszed - készakarva - meg ugyan azt. És ha meg is teszed botlásból - hirtelen felindult haragból - és megvallod újra, hogy tévedtél és hibáztál újfent.

Nincs automatikus megbocsátás meg üdvözülés, úgy gondolom.
Nincs olyan, hogy az ember tisztában van azzal, hogy rosszat tesz és legyint rá, hogy "jaj, hát Isten szeret meg megbocsát" és ezt az életet éli úgy, hogy látja azt, hogy másnak fájdalmat és rosszat okoz s mégis teszi ez alatt a zászló alatt.

"Mert Isten nem személyválogató. Akik ugyanis a törvény ismerete nélkül vétkeztek, a törvény nélkül vesznek majd el, és akik a törvény ismeretében vétkeztek, azokat a törvény alapján sújtja majd az ítélet. Hiszen nem a törvény hallgatói igazak Isten előtt, hanem a törvény megtartói fognak megigazíttatni. Mert amikor a törvényt nem ismerő népek természetükből fakadóan cselekszik azt, amit a törvény követel, akkor ezek a törvény nélküliek önmagukban hordozzák a törvényt. Ezzel azt bizonyítják, hogy a törvény cselekedete a szívükbe van írva, bizonysága ennek lelkiismeretük és gondolataik, melyek hol vádolják, hol felmentik őket azon a napon, amelyen megítéli Isten az emberek titkait az én evangéliumom szerint Krisztus Jézus által. "
szentiras.hu/RUF/R%C3%B3m2

Ez egy.

A másik része.
Én nem vagyok semmi olyan, ami jól meg biztosan tud minden benned lévő kérdésre választ adni.
(Neked kell keresni nem csak itt tőlem, hanem amit linkelek mondjuk, ott van a neten Biblia, mindjárt 3-4 fordításban is, én a Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (2014 linket szoktam, szerintem - érzésre ez is - elég jónak tűnik. )
Még a saját fejemben is csapongok és válaszokat keresek a gondolataimban, amik kavarognak ás megfoghatatlanok meg összevisszaságok, nem lehet belesűríteni leírva válaszként mindent, amire azonnal, minden szegmensére újabb és újabb kérdések merülnek fel a másikban és nem lehet leírva ugyan ezen okokért választ adni, mert közben jön valami a válasznál is, ami elágazik további fejtegetésre, egy lehetséges "magyarázatra"....

Nagyon szívesen írok Neked, nem ezzel van a "gond", csak én kevés leszek ahhoz, hogy a válaszokat megadjam.
Nagyon-nagyon sok ember van a Youtube-n, aki tanít.
Nagyon-nagyon sok tanítás. Jók és rosszak persze.
Mindent meg kell nézni és meg kell vizsgálni és folyamatosan keresni kell azt, hogy mi az Igazság.
Hogy mi Isten motivációja mindenben és az emberrel, Veled kapcsolatban mi a terv és mit szeretne.
Nem én fogom tudni megadni a teljest meg a biztosat, hanem sok ember látásának az összessége illetve az érzés, hogy jó-e avagy nem, ha egy-egy mondandó után elcsendesedik az ember és engedi magában mérlegre tenni, amiben Isten segít, hogy az úgy van-e vagy nem.

Ez, mert erre kell:
" A tömeg (8 milliárd ember) változtatása, megváltozása szerintem egyenlő a lehetetlennel"

:)
Hát igen.
Embernek valóban az. :)

Adok linkeket.
Leszögezem: semmi nincs nálam, amit fanatikussággal nézek vagy követendőnek tartok, hanem mérlegelek, ahogy érzem, mi lehet a jó, alázattal, mert tévedhetek és nem egóból nézzük a dolgokat.
Szóval ezek útkeresések itt, nagyon sok jó dolgot hallottam ezektől az emberektől - és némely furcsát is természetesen - amik segítettek nekem:
www.youtube.com/c/Szerko/videos
www.youtube.com/channel/UCukdPE_qjJa9z9-fFfaMXPQ/videos
www.youtube.com/c/K%C3%B6vesdAMegv%C3%A1lt%C3%B3t/videos

Ne legyél haragos, felháborodott vagy elkeseredett.
Csak keress türelemmel.

Azon felül meg természetesen megpróbálom a saját érzéseim által elmondani azokat, amiket itt kérdeztél, kicsit később, remélhetőleg.... :)

JusztinaEufrozina 2021.12.22. 15:37:59

@icipicicsipa: "(itt azt feltételezem, te arra gondolsz, hogy halál után irány a tuti és a happy mennyország.)"
Dehogy. :)
Akik meghaltak ebben az "új" másfél-kétéves "újvilágban", ami a coviddal jött és minden más, ami ettől érkezett, miért kaptak lehetőséget arra, hogy ne kelljen végigcsinálniuk?
És aki maradhatott, miért marad és miért fog még jobban elviselhetetlen életben élni?

Isten megbocsát, ezt értem és igaza van.

Nekem rengeteg kérdésem van, amiknek nagy része a kérdésemre adott válasz után születik, nem várom el, hogy válaszolni tudj és főleg nem arra, hogy mindre.
Tanítások mindenfelé vannak, kérdés, hogy jó tanítót talál-e az ember. Olyan szerintem kevés van.

Messze vagyok én még attól az állapottól, hogy ne legyek haragos, felháborodott, vagy elkeseredett.
Azt gondolom, hogy ez az életem kevés lesz arra, hogy ezektől teljességgel megszabaduljak.
Inkább a mennyiségére és erejének csökkentésére leszek képes, illetve szeretnék képes lenni, ha magamat ismerve őszinte akarok lenni magamhoz.
Persze azt már tudom, hogy az élet megmutatja azt is, amit el sem tudunk képzelni és amire azt mondjuk, hogy "soha", vagy hogy "nem vagyok képes"...

Mia and Me 2021.12.23. 15:13:52

@JusztinaEufrozina: "A gazdagok valószínű, hogy sosem elégedettek. Állandó ingerek érik, és lehetőségek a "még"-re."

A szegényeket is ingerek érik és pofonok hogy lehetősége sincs. Azt hiszem kevesebb gazdag elégedetlen mint szegény. De ezt nem merném kijelenteni. Nincs összefüggés a gazdagság és az elégedettség között szerintem. Viszont a szegénység szül plusz elégedetlenséget.
AMiről én írtam elégedettség, az inkább ilyen gondolati, hozzáállásbeli. Hogy hiába látom a reklámokban a sok eztmegazt :), nem szül bennem szomjúságot.
(Kicsit ebben a budhizmust említeném ami mindezt jól magyarázza: cél a vágynélküliség. Ez nem azt jelenti hogy soha nem ennék fagyit vagy hogy ne szexeljünk többet :), hanem hogy éljük az életünket azon keretek és lehetőségek között ami megadatott, illetve a kereteket addig bővítsük amíg saját erőnkből telik (nem máséból), valamint nem ártunk vele)

"Az elfogadás már nehéz."

Pedig ez a legalapabb dolog az élethez.
Ameddig nem sérti a köreinket addig bármit el tudunk fogadni.

"Viszont ha az elfogadás nem megy, akkor jön a "lázadás", és ha a lázadásnak nincs itt az ideje, mert keresztrefeszítés jön érte, akkor el kell fogadni, amit egyébként nem fogadnánk el, így a saját lázadásunkat sem fogadhatjuk el.
Nekem ez nem megy. :)"

Na ezt itt most nem értem :).
Nem az oltást kell elfogadni, hanem azt hogy van akik elfogadták meg van akik kényszeríteni akarnak. De erre az a válasz most hogy az oltást nem kérjük, és ha itt meg itt nem dolgozhatunk, akkor nem dolgozunk. Lásd egészségügyisek, lásd tanárok. Kásler már visszakozott, hogy felmenti őket a fizetésnélküliről :D, az év vége vicce. De ezt kell csinálni mindenhol.
Ezek az emberek elfogadták hogy oltás nélkül nem dolgozhatnak. Ha minden területen és minden cégnél mindenki aki ellenzi ezt a baromságot, ezt tette volna, akkor itt már nem lenne járvány. Hanem mindenhol felmentették volna a tömegeket, hogy menjen a munka.

"Nálunk kamasz végi idő van, határok feszegetése. :)"

Az jó. :)
Nálunk még nem, bár érik :D.

A kamasz végi időben lesz a gyerekből ember. Még nem tudom nálunk mi lesz. Remélem hogy megoldjuk úgy hogy továbbra is mi a szülők maradjunk azok, akikre bármikor lehet számítani. Saját életemben ez nem volt meg, felnőttként láttam mekkora hiánnyal indultam amiatt hogy a család részéről nem elfogadás hanem ellenségkép gyártás működött akkor amikor az ember keresi az útját, határait, helyét a világban.

Deansdale 2021.12.23. 16:56:07

files.catbox.moe/rnvx4i.mp4

Ez is milyen, bakker... Emlékszünk a wuhani videókra, hogy az utcán estek össze emberek a covidtól. Ilyen persze sosem volt, arra meg nincs válasz, hogy anno kik és miért terjesztettek ilyen pánikkeltő kamuvideókat. Mindenesetre most mégiscsak elkezdtek összecsuklani az emberek, lassan azt mondhatjuk tömegesen, épp csak nem a covidtól, hanem az mRNA oltások okozta szívproblémáktól.

Deansdale 2021.12.27. 08:50:58

A legújabb tanulmányok szerint a booster csak 2 hóanpig ad védelmet omikron ellen, ami több szempontból is nagyon érdekes :)
www.msn.com/en-gb/news/world/protection-against-omicron-wanes-10-weeks-after-booster-jab-experts-warn/ar-AAS5YIL

Végülis ha évente hatszor kell oltatni magunkat, mit számít, ha csak ez menthet meg minket a covidtól?

...bár azt kihirdették és nyilvánvaló is, hogy a létező oltások az omikron ellen eleve nem jók (feltételezve, hogy valaha is értek bármit is egyáltalán, ami erősen kétes). De ezek szerint 2 hónapig azért mégis jók :D Kísértetiesen ugyanez volt a deltával amúgy, a vakcinák ugyanis még a delta előtt lettek kifejlesztve, és akkor is azt mondta a sajtó, hogy a delta ellen nem lesznek jók, aztán egyszercsak megváltozott a narratíva, hogy de mégis, csak kell a booster. Hogyan lehet ugyanezt a kamut másodjára is benyelni, csak még durvábban???

Deansdale 2021.12.29. 07:55:11

...itt nemrég még egy olyan komment állt, amiről azóta rájöttem hogy tartalmazott egy logikai hibát, úgyhogy mea culpa. Ne mondja senki, hogy nem ismerem fel ill. be a hibáimat :)

Cserébe itt egy másik hír: az mRNA oltások bizonyos statisztikák szerint 10 hét után nem csak elvesztik hatékonyságukat, de egyenesen növelik az omikron fertőzés kockázatát, a phizer akár 76%-al:
www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.20.21267966v2.full-text

Deansdale 2021.12.29. 15:55:32

Videó 2019 szeptemberből amin egy nő előre elmondta, ami azóta történt...
www.bitchute.com/video/WfNxhRGXj0Wh/

valis47 2021.12.29. 16:04:10

@Deansdale: Tajvaniak terjesztették, ahogy a már nem bírják a krematóriumok, 15 millió halott stb. híreket is.
süti beállítások módosítása