HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Szép új világ

2022.02.09. 19:26 Deansdale

Amennyi pénzt a cenzúrára költenek, abból már felszámolhatták volna az éhezést az egész világon, vagy a szegénységet nyugaton, ha úgy jobban tetszik.

530 komment

Címkék: szép új világ piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and Me 2022.02.23. 20:02:02

@VT 135: @Deansdale: @icipicicsipa: @Mme.Brioche:

Azt hiszem az ötvözet lesz az igazság:)

Egyrészt a régi minták nem működnek, ezt tapasztaljuk mindannyian. Tehát ebben VT-vel értek egyet: a történelem pont hogy annak a kudarcát mutatja, hogy erőszakkal nem működik semmi, csak rosszabb lesz, esetleg néhány (10-20 év "békeidő") aztán vagy erőszakkal vagy alattomosan lépésenként elnyomással ugyanott van az emberiség mint 6 ezer éve --> a piramisoknál. Hogy van 4 ember, aki korlátlan hatalommal bír és van a sokmiilió (milliárd akit úgy szivat és irányít ahogy csak akar, mert nála a víz/búza/energia/akármi ami az élethez kell).

A történelemben Jézus, Gandhi megmutatták hogyan lehet győzni, denem győztek mert nem álltak melléjük az emberek. Tehát icipicicsipa ahogy írta, a stratégia tök jó amit Jézus csinált, csak nem hogy egy másik embernek kellett volna helyére állnia, azonnal, hanem tömegeknek kellett volna felállni, és helyére lépni.

És itt jön be Deansdale mondandója, hogy akinek van bármi "vesztenivalója" ezen a földön, az nem fogja tudni ezt megtenni. Akinek gyereke, családja, szerettei vannak, nem lehet feláldoznia magát.
Mert
és itt az ellentmondás: az élet szava meg pont azt mondja hogy az életet és a vérét (leszármazóit) adott körülmények között úgy védje, hogy mentse át (lásd orbán is amit csinál-csak ő ugye egy egész államot kellene mentsen nem csak a sajátjait).

Ez egy látszólag feloldhatatlan ellentmondás a lelki- spirituális-fejlődéses életünk és tobábblépésünk, és a fizikai , biológiai életünk között.

Isten, ha van, akkor ezt az egységet hivatott megteremteni és elhozni.

konteósan:
a fizikai síkon ha bármelyik pszihopatát eltávolítja a nép, akkor jön helyette másik (nem hogy egy, hanem szerintem sok sok "szint" van, akik rendszerszerűen a kiesett helyébe lépnek, lehet hogy eleinte ultra demokratikus lesz vagy kevésbé feltünően csinálja, de ugyanazt a tervet fogja végrehajtani)- tehát az nem megoldáa mint rég, hogy az összes jelenleg beazonosítható vezető meg háttérhatalmi figura fejét levágjuk és akkor hurrá örülünk.
Az se megoldás hogy nagy erősen gondolunk a jóra és akkor itt virágeső lesz és a pszihopaták belátják hogy ők is csak akkor lesznek boldogok, ha mi is azok leszünk :)
A pszihopátia sajnos egy elég kegyetlen dolog, igazi szakember tanácsaa "normális" felé: meneküljön és minden csatornát és kommunikácoiót és találkozási pontot szüntessen meg vele. tehát ez azért nem ennyire egyszerű tényleg ,hogy majd ők látják hogy milyen jó a párhuzamos társadalomban és akkor "megjavulnak".

Kiiktatni agresszió....

folyt köv. mert el kell dobnom a vendég gyereket haza.

Deansdale 2022.02.23. 20:04:05

@-JzK-: Meg kellene szavaztatni a parlamentben, hogy küldjünk-e csapatokat a háborúba, és mindenkit aki igennel szavaz azon szent pillanatban már vagonírozni is Oroszország felé - de senki mást. Egyetlen katonát se küldjünk, csak politikusokat.

Mia and Me 2022.02.23. 20:06:16

@Deansdale: Ez az egész már rég nem éri meg nekünk, se az EU, se a NATO."

sosem érte meg. akkor látszott - pedig ment rendesen az agymosás emlékeim szerint- hogy az euba azért kell belépni mert ide akarják önteni a szemetüket (minden értelemben), a nato meg azért kell hogy itt legyen egy kémlelő ablakuk keletre.

Ettől függetlenül ha benne vagyunk vannak kötelezettségeink.
Sajnos középen vgyunk az útban...
Kedvenc vezérünk ezért is gáz, mert csak a pénzek miatt nem lépett ki akkor amikor simán ki lehetett volna. Az egyéni gazdagodás fontosabb :/

Mia and Me 2022.02.23. 21:11:11

@Deansdale: @Mme.Brioche: @VT 135: @icipicicsipa:

folyt:

Az emberiség elválása (és szétválasztása) is megjelent - akár úgy ahogy a bibliában van, akár úgy hogy spritiuálisan és lelkületben, szellemileg amit VT írt.

Azt én se gondolom hogy csak ettől jobb lesz, és személy szerint én se mszeretném a családomnak hogy a mártírhalálért cserébe milyen kafa hogy a menyországba jutunk, és majd valamikor 500 év múlva szuper lesz a földön.
Tehát az hogy bizonyos emberek jó irányba fordultak, szerintem se számít, meg az se nagyon hogy akkor ez a példa mennyire ragadós- (ha az lenne akkor már rég a jehova tanuis mosolygós mezőn oroszlánnal sétálgatás lenne 8 ezer éve)
Tehát ellenállni kell, védekezni kell, és egyet nem értést ki kell nyilvánítani, ebben most megy a kisérletezés hogy mi az ami már elég de még nem harc, vagy mi az ami nem ér semmit.

Vidéki elvonulás: félmegoldás. Egyéni szinten tud csak működni, illetve egy élet munkájával tud "belesimulni" az ember egy ilyenbe - de a leszármazói telejsen normálisan nem azt akarják majd csinálni. Viszont ha már egy ilyen helyen van az ember, akkor hacsak nem totál antiszociális valaki, akkor automatikusan kialakul az a hálózat és egymásnak segítés ,amiről itt most törjük a fejünk.
Személyes tapasztalat, a vidéki menedék földünkön már mindegyik szomszéddal barteloltunk valamit mert ami nekünk jelenleg szemét és fizetni kellene hogy eltűnjön a telekről, az másnak hasznos vagy használható valamire (és ha mást hasznosat nem is tud, de pálinkát ad helyette, vagy szeder ágat, ... vagy elérhetőséget aki a harmadik problémánkon helyileg fog tudni segíteni)- szóval a "népek" nem annyira menthetetlenek mint a nagyvárosi vagy fővárosi panelban vagy társasházban gondoljuk, nézve a nekünk gyártott híradót... Persze ehhez közvetlennek kell lenni, emg beszélgetni kell, meg nyitni, meg kommunikálni, meg akkor is meghallgatni amikor már mennél a tescóba ;-) az ürge meg csak nyomja a fél életét.

És végül a háború: igen, az zajlik, szerintem nem is 2 éve hanem úgy 2008 körül óta (előtte előkészítés volt meg előjelek). Az előző válságban roppant össze ez az egész amiben élünk, csak akkor az emberek pénzéből még befizettek egy látszólagos béke-körre. Most nem is akarnak már befizetni, elvenni akarnak mindent és egy új rendszerbe mindenkit beleterelni akit hasznosnak itélnek meg bármilyen szempontból. A többi ember kukázva lesz. ezt nem a Balck mirror sorozat mondatja velem meg a szexrobotok, de tényleg az emberi munka 70-80%-a kiváltható robotokkal. Sok szellemi és tervező munka is.
Ha a pszichopatáink annyira mégsem pszihopaták hogy mindenkit kiirtsanak, akkor tényleg az az egyik humánus megoldás hogy pontozás, mindent mérés és ha cuki vagy akkor 3-köbméterrel többet lélegezhetsz szabadon hetente. (ingyen, azaz kvázi ingyen mert azért fizetnek egy alapjövedelmet hogy ne csinálj semmit és ne akadályozd a robotjaikat)
De egyébként szerintem nem ennyire humánusak, hanem sajnos nem érdekli őket semmi ami ráfizetéses, a tömegek meg nemsokára azok lesznek.
Tehát ez egy háború már most is, több éve, és mivel ilyen alattomos ezért nem éledt fel az emberek túlélő ösztöne és ellenállása.

VT 135 2022.02.23. 21:33:27

@Mia and Me:
Tudtommal a NATO arról szól, h ha egy tagját egy külső erő megtámadja, akkor a többinek meg kell azt védenie. Ukrajna nem NATO tag, tehát a történetnek itt jogilag véget kéne érnie.

-JzK- 2022.02.23. 23:30:53

@Deansdale:
A magam részéről úgy vagyok vele, hogy az az ország, amely magyarlakta területeken tart uralma alatt, és még cseszekedik is velük, az baszódjon meg. Nem kár értük, és nem sajnálom őket egy kicsit sem, ha kapnak a pofájukba. Nem majd még magyar katonákat küldjünk a megsegítésükre.
MZP-nek meg gratulálok, tényleg amcsi helytartó akar lenni, nem magyar miniszterelnök. Ez az igazi kampányfogás, hogy háborúba küldik az országot, és nem a nemzeti érdekért, hanem annak ellenében.

2022.02.24. 03:12:23

Sziasztok.

Gondolkodtam a munkahelyen ma/tegnap este, most értem haza és elmondom, amit gondoltam és a többi a Tietek.

Tegyük meg azt, amit meg kell tennünk alapon.
Alapítsunk pártot.

Egy pártot, aminek ideje van.
Vagy ha nem ideje, akkor is az ideje van(!.. :D.. ) mert nem lehet más megoldás erre.
Egy olyat, ami egyelten egy dologra épít: Istenre.
Nem arra az Istenre, aki csodás templomokat meg reklámot meg rivaldafényt tesz pénzért.
Arra az Istenre, aki az Igazság, Becsület és Szeretet.
Arra az Istenre, aki mindenkiben ott van és ezekre vágyik. Aki a lelkiismereten szól, hogy ezekre figyelj.

Csináljunk meg egy ilyet.
Ahol megtagadjuk a pénzt, vagyis a pénz/fizetés az első, amit leredukálunk mindenkinek a végzettsége szerinti hivatalos minimálbérre.
Én mondjuk szakmunkás vagyok, és lenne az a havi fizetésem, amit erre a törvény előír.
Mondjuk legyen egy ilyen.
Kezdetnek.
Hogy egyenlőnek tesszük magunkat azokkal, akikkel egyek vagyunk.

És hogy kezdjünk így elvek mentén, eszmék mentén tenni.

Most - tőlem nem megszokottan azt gondolom - kicsit néha szókimondóbban fogok fogalmazni. (mondjuk így. :).. )
Én már rég letojom a pénz hajkurászását, sosem volt igazából a részem.
Az életem agy része és vágya filozófálgatás arról, hogy mi a rossz a világban és hogyan tegyünk ellene.
És akkor érzem magam jól a környezetemben és a világban is, ha látom a körülöttem lévő harmóniát, amit az emberek jóléte/jókedve ad. Akiken ezt látom, akiken ezt érzem.

És ezért akarok tenni.
De úgy akarok tenni, hogy az az Isten akit megismertem és velem van, annak rendeljem alá ezeket a cselekedeteket, hogy az Ő vágya szerint tegyem meg ezt mind.
Hogy a Igazsága és Szeretete szerint és keresve azt, tegyem azt, hogy tegyek az országért és a világért így.

Szakmunkás vagyok.
Lakatos.
Kétkezi munkát végeztem mindig és ilyen emberek között dolgoztam mindig is.
Nem értek a gazdasághoz, mélyebben.
Milliókig szeretek számolni, a milliárd meg mennyiség már sok és utána kell számolni, hogy mi van. :)
Rengeteg olyan politikusi dologhoz nem értek, amik felsőbbfokú dolog és tanulmány.
Minimális angol és szinte zéró történelmi ismeretem van.
Az öltönyt meg a kiöltözést finoman szólva nem szeretem. :)
Kb három évente iszom alkoholt.
Egy deci pezsgőt. Ez az átlag. :D
Nem cigerettázom.

Amit meg tudok:
Az életem az Igazság keresése és szeretete. Amit meg tudok élni az én életemben ebben - mondjuk fórumozás - meg kis dolgok, abban teszem. Igyekszem tenni. Vágyom rá, hogy tegyem.
A gyengék és védtelenek segítése.
A bűnözők és bűnözés üldözése.
Az áldozatot és a másikért tevő ember megbecsülése.

Ilyenek vannak nagyjából bennem.
Meg amit itt olvashattok agymenést, nap, mint nap.

Nem tudnék nagy, emberi tudású dolgokban tenni.
De az, hogy mi az egyenes, a tisztességes, a korrekt, az igazságos és becsületes: azt nagyon tenném.
Csak magáért ezeknek a dolgoknak a létezése végett: mert ezek az Élet részei és elengedhetetlen dolgai, amiért ha nem tesz az ember és nem teszünk, akkor az lesz, és azt kapjuk, amit a világban ma azt hiszem, mindenhol.

Ezt.

A nagy iskolázott öltönyös és szépen beszélő meg mindent ígérő emberekkel itt van a világ, ahol.

És azt mondom, hogy ezekkel szerintem már nincs tovább, mert elbuktak.
És azt mondom, hogy próbáljuk meg ilyen formán, hátha változtathatunk rajta, egy másik módszerrel, egy másik úton.

Nincs vesztenivalónk.
De, bocs, van: kötelező tűpárnát meg kötelező maszkot kezdésnek meg amit még kitalálnak. Meg amit még akarnak nekünk a "jóakaróink", meg a "demokratikus vezetőink" :)
Mondjuk.
Meg még mennyi minden van, amit elveszthetünk mellette rosszat....

Szóval gondoltam egy ilyet.

Az én álmom egy mindenkitől elvonult, zöld erdőben, madarak közti élet nyugodtan.
A hátam közepére vágyom azt, hogy ilyet tegyek.

De adott egy szívet nekem a Legszuperebb Lény, akit szeretek és akiért élek.
Ami az Ő kérését akarja tenni, hogy ezzel a szívvel, ami Őérte van, azzal a hittel tegyem azt ha lehet az emberekért, amiről fentebb beszéltem.

Nincs semmi más álmom, mint, hogy lerángassam odafentről a mennyországot ide, a földre közénk.

Fogalmam nincs, hogy hogyan tenném és hogy jól tenném-e.
De mindent megtennék azért, hogy összejöjjön.
És nem azért, mert annyira szeretném az embereket.
Hanem azt szeretné, hogy jól érezzék magukat.
Mert Istent szeretem és Ő boldog embereket akar és boldogságban akarja látni az embert.
És én ebben tudok érte tenni és ebben akarok tenni, ha van rá mód.

folyt. köv.
:)

2022.02.24. 03:12:39

Ennyi lett volna.
És én ezt tudom most felajánlani meg ezt tudom elmondani aztán mindenki máson múlik, hogy hisz-e csak egy kicsit abban amit mondtam és nekivágunk.

Amíg jutottam, hogy tíz ember kell pártalapításhoz.
Aztán dolgoztam inkább, mert egyrészt munkaidő volt, másrészt meg nem találtam több érthető információt igazából.

Na de kibeszéltem azt hiszem.
És még egy: ha ez Isten akarata, akkor menni fog.
Ha meg nem?
Nem veszítettünk vele, veszíteni azzal veszítünk, hogy nem tudjuk meg, hogy ez az Övé-e valóban, hogy tegyük.
És ha meg az?
Ha Isten velünk, ki ellenünk?.... :)

Szép Napot mára (is)/ :)

UI:
Már csak egyet kell aludni és péntek, yeeeee!!!
:)
Sziasztok.

2022.02.24. 03:16:52

És bocs, ha valami hülyeségnek tűnik meg teleszemeteltem csak a topikot.
Már megint.
:)

Bocs Dean.
Vagy valami ilyesmi.
:)

Sziasztok!

Frederick2 2022.02.24. 10:45:39

@Deansdale: Azért látom, a könyvtáros kaszt is tele van balliberálisokkal. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete beleköt a gyermekvédelmi törvénybe.

mke.info.hu/wp-content/uploads/2022/02/%C3%81ll%C3%A1sfoglal%C3%A1s-MKE-2022-02.pdf

Totál feleslegesen. Ugyanis ez a törvény továbbra sem akadályozza, hogy LMBT-könyvek (ponyvák és "szakirodalmak") legyenek a könyvtárak polcain. Ez semmi más, mint politikai állásfoglalás.

Frederick2 2022.02.24. 10:48:45

@-JzK-: Ha kitör a háború, lesznek civil áldozatok. A közeljövőben legyilkolandó gyermekek, nők és öregek szerinted MEGÉRDEMLIK. Hát, egy olyan középosztálybeli prolitól, aki egy Berki Krisztián színvonalán éli meg a magyarságát és a kereszténységét, nem is meglepő!

2022.02.24. 12:29:25

A mondvacsinált orosz-ukrán konfliktusnak szerintem az egyetlen oka a nyugat elöregedése: kicsit megzavarják itt a keleten a jónépet, hogy induljanak el nyugatra. Kell a nyugatiaknak az olcsó keleti munkaerő, mint egy falat kenyér.
Az ukránok már elindultak, de mennek majd az összes volt kgst-országból.

VT 135 2022.02.24. 12:41:29

Elítélek minden háborút, mert csak értelmetlen szenvedést, pusztítást és generációkra nyúló traumákat okoz. Ugyanakkor a képmutatás mellett sem tudok szó nélkül elmenni:
a "demokratikus nyugat"-ot egyáltalán nem érdekelte, amikor a demokratikusnak mondott kurdokat a "demokratikus" Törökország - Szíria területi integritását megsértve - megtámadta és a mai napi megszállva tartja. Ahogyan az USA is megszállva tartja Szíria egy részét. Amellett, h az USA számos országot megtámadott az elmúlt évtizedekben. Ja, persze, értem: ők a "jók", az oroszok meg a "rosszak"...

- Egyébként fogalmunk sincs, mi történik a színfalak mögött. Az biztos, h Putyin nem egy hülye ember.

- Érdekes módon, mindez a kanadai eseményekkel egy időben történik, így mindenfajta - amúgy is szűkös - figyelem, át fog helyeződni Ukrajnára.

VT 135 2022.02.24. 13:02:02

@born neo:
Ez a nagy történéseknek lehet egy pici következménye. De nem vagyok benne biztos, h ez lesz, különösebben nem huzamosabb ideig. Ami Ukrajnában eddig volt, az is egy nagy foshalmaz volt, akár politikailag, de különösen gazdaságilag. Aki gazdasági okból el tudott menni, az már eddig is elment. Az oroszok meg nem egy véres elnyomást hoznának létre, mint a kínaiak Tibetben, vagy az újguroknál - már ha egyáltalán bent maradnának az országban - ergo, ha a gazdaság fellendülne, akár még jobb is lenne nekik, mint előtte.

2022.02.24. 13:18:59

@Mia and Me:

Szia Mia.

"Az se megoldás hogy nagy erősen gondolunk a jóra és akkor itt virágeső lesz és a"

Tudod mi van?
Hogy de.

Meg ez le is van írva:
Ha akkor lenne a hitetek, mint egy borsószem - vagy mi :) - akkor hegyeket tudnátok mozdítani.

Az én hitem meg van minimum egy borsószem.
Azt hiszem.
De inkább görögdinnye.
Olyan 8-10 kilós méretű.

Azzal meg már jó nagy hegyet el lehet mozgatni, sőt, hegy-láncolatokat is!
:)
És nem ilyen csipp-csupp sima "földes" hegyeket.
Dehogy! Brutál nagy, kemény sziklás hegyeket, olyan igazi, "én ott vagyok és baromira nem mozdulok keménységemben" hegyeket!
:D

Szóval legközelebb így tegyél ilyen kijelentéseket, hogy nálam ez egy ilyen.

Köszönöm.
A megértésed.
Meg a türelmed.
:)

Szép Napot!
:)

2022.02.24. 13:28:16

@born neo:

"A mondvacsinált orosz-ukrán konfliktusnak szerintem az egyetlen oka "

....az az én szerintem, hogy a covidos buli miatt elkezdtek milliószámra más országokban felvonulni már több hete és folyamatosan és semmilyen tévében meg hírekben erről szó nincs - ahol megemlítik egy picikét, ott is negatív felhanggal - és van bennem egy olyan gondolat, hogy ez az egész bekészítve ott volt erre a megmozdulásra, mint elterelés.

Tudom abszurdnak hangzik - mint szinte az egész mondanivalóm kivéve talán a "sziasztok" meg a "szép napot" szavak és mondatok :D - de mi terelhetné el totálisan az emberek figyelmét egy világméretű ébredésről, ha nem egy ilyen lépés?

Mindenhol megy már több hete - 2-3 legalább illetve kb - a tüntetés a covidos téma ellen,
Kanada, USA, Anglia, Spanyol, Olasz, Francia, Német Osztrák, Ausztrália - meg még ki tudja hol - és egy lókukinyi hír sincs erről.

Pedig méretében és erejében és elégedtelenségében- nem rombolásban vagy ilyen - szerintem minimum tízszerese minden egyes országban a 2006-os budapesti dolognak.

Én meg hiába magyarázom itt, ti megálltatok a ti kis világotokban itt Magyarországon és Ti is most sikeresen oda fókuszáltok, ahova akarják, hogy tegyétek és kizárólag csak oda.

Nem mondom, hogy nincs "érdekes" dolog ebben az oroszukrán buliban.

De most már teljesen oda ment a hír és a figyelem, miközben máshol meg más van, amiről a magyar emberek szerint 99%-nak fogalma nincs.

Na ez csak egy ilyen vélemény monológ meg "felhívás" az én módomon, és ezt ne vegyétek degradálásnak, hanem csak annak, hogy valami több legyen információként és világnézetként bennetek is egy kicsivel így.

Köszi a türelmet.
:)

2022.02.24. 13:32:47

Szóval a tüntetések által lehet egy olyan, hogy "gyerekek, itt valami nagyméretű átverés megy", mint gondolat és ez megy végig az embereken.

És ez ugye nem jó.

Nem jó annak, aki eléd tolja minden nap az tévében meg a neten a hírekben, hogy te mit gondolj és azok után mit is cselekedj.

10 maszk fel
20 maszk le.
30 go to 10.
RUN

Ennyire futja a BASIC-es otthoni "tanulmányaim" emlékéből még...
:D

2022.02.24. 13:59:42

American convoy kicks off 2,500-mile journey
www.youtube.com/watch?v=CuVQEaXoy9w

2022.02.24. 14:28:43

Index képgaléria a támadásról:
Itt betörve minden ablak meg kiesett keretek a falból.Hogyan? Hogy esik kifele minden?Vagy össze vissza. Kifele meg befele.
Most honnan volt itt légicsapás? Hogyan szakad le az erkély, ha kinn robban valami és a légkondi miért sértetlen minden szerelvényével
együtt?Mondjuk
.index.hu/galeria/index/kulfold/2022/02/24/orosz_ukran_konfliktus_tamadas/9

Hogyan lesz belül és mitől ekkora kupi?A légicsapás miatt a szoba közepére kerül minden lom?
index.hu/galeria/index/kulfold/2022/02/24/orosz_ukran_konfliktus_tamadas/10
Bazi nagy faág bal oldalról.
Honnan?
Hogyan?
Miért?
Csak kérdések.

Deansdale 2022.02.24. 14:58:30

@Frederick2: Ebben azt találom szórakoztatónak, hogy 10 éve ha beszélgettél egy balossal az LMBTP témáról, akkor foggal-körömmel ragaszkodtak ahhoz, hogy ők KIZÁRÓLAG egyenlő jogokat meg bánásmódot akarnak a melegeknek, és eszük ágában sincs semmiféle buzipropagandát nyomni gyerekeknek - az csak náci konteó, bigott homofób hazudozás, az ő nemes küzdelmük besározása. Most meg tömegesen köpik egy pillanatnyi habozás nélkül, hogy A GYERMEKVÉDELEM FASIZMUS, és fel kell lépni ellene, mert az emberi jogok sárba tiprása ha nem lehet mások gyerekeit buzilobbival kötelezően agymosni.

El lehet gondolkodni, hogy ez az egész borítékolható volt már 10 évvel ezelőtt is, tehát ezek az emberek vagy retardáltak, mert nem látták a nyilvánvalót, vagy gerinctelen férgek, mert látták, csak letagadták. Egyik alternatíva jobb mint a másik.

Amúgy ezeket az embereket, akik a gyermekek megrontása mellett lobbiznak, ideje lenne olyan módszerekkel elhallgattatni, ahogyan az ő brancsuk szokta csinálni a normális, senkinek nem ártó emberekkel, mondjuk a freedom konvojos tüntetőkkel. Mind egy szálig kőkeményen kirúgatni őket, a bankszámláikat befagyasztani, a szocmédiákon letiltani minden hozzáférésüket, a környékükön kiplakátolni hogy gyermekek megrontói, aztán kezdjenek az életükkel amit akarnak. Amíg el nem jutunk erre a szintre, hogy visszakapcsoljuk működésbe a társadalom egészséges önvédelmi reflexeit, addig ők fognak uralkodni rajtunk, ők fogják ugyanezeket megtenni velünk, mert nekik nincsenek ezzel kapcsolatban erkölcsi aggályaik. Ők örömmel koldusbotra juttatnak bárki ártatlant aki nem áll az ideológiájuk szolgájának, sőt, gúnyolódni és kárörvendeni szoktak hozzá.

2022.02.24. 15:24:34

@Deansdale:

Szerintem legyen választás.
Hogy a szülő mit szeretne.
De csak akkor, ha a gyerek is azt szeretné.
Meg legyen az óvodai alkalmazottaknak is szabad választás.
Meg az iskolainak is.

Vagy valami ilyesmi.

Dean.
A buzizás meg nem jó.

Aki homoszexuális az még ugyan olyan jó ember, mint a másik.
És nem.
Nem bűn Isten szemében.

És ennek meg van egy olyan olvasata, hogy megint egy csoportot csak még jobban ellene hangoljon a másik ellen.

Jön egy ilyen törvény vagy folyamat és az emberek egy része máris még nagyobb ellenszenvet kezd el mutatni a másik felé.
Szerintem.

Frederick2 2022.02.24. 15:34:19

@Deansdale: Az LMBT három módon igyekszik megrontani a gyerekeket és a kamaszokat:
- azonos neműek örökbefogadási joga
- érzékenyítési pedagógia
- fokozatos nemváltás

Mindhármat tiltani kell a társadalomban!

Deansdale 2022.02.24. 15:38:08

@icipicicsipa: Az Isten büdös faszát legyen "szabad választás" abban, hogy megrontunk-e gyermekeket vagy sem. Eszednél vagy? A Biblia helyett véletlenül Lukács Györgyöt olvastál tegnap, vagy mi?

Amíg te a marxisták hasznos hülyéjét játszod addig ők ezt tervezik csinálni a te leendő gyermekeiddel is:
www.youtube.com/watch?v=fmYSRbqNDa0

Ébredj fel a mákonyos hülyeségből amíg még megteheted, ez a szarakodás már évtizedek óta nem arról szól, hogy ember-e a buzi. Senkit nem érdekelnek a buzik már legalább 30 éve, nyugodtan élhetnek és a kutya sem piszkálja őket. Ami jelenleg buzilobbi címén zajlik, az a következő generációk abszolút megrontása, plusz a keresztényi vagy konzervatív nézeteket valló emberek szándékos mocskolása, hergelése, a családjaik szétzúzása.

Nehogymár a sátán oldalán szállj harcba ebben a háborúban, bakker.

Deansdale 2022.02.24. 15:42:00

@icipicicsipa: Élő példa vagy arra, hogy a bolsewoke agymosás mennyire hatékony. Miközben ők ezt csinálják,
www.breitbart.com/europe/2021/07/11/watch-rainbow-monkey-dildo-story-hour-at-london-library/
en-volve.com/2019/11/02/drag-queen-flashes-penis-to-children-while-reading-book-during-story-hour/
te agyban még ott tartasz, hogy nem szabad csúnya szavakat használnunk, mert az nem szép dolog. Cirka 350 év lemaradásban vagy fejben azzal szemben ahol most a világmegrontó sátánista progresszió tart.

Deansdale 2022.02.24. 15:43:38

@Frederick2: "Mindhármat tiltani kell a társadalomban!"

Abszolút. A fityisz a gyermekvédelmi törvénnyel - szokása szerint - nem eléggé szigorú.

Frederick2 2022.02.24. 15:52:04

@icipicicsipa: Eddig azt hittem, Jehova Tanúja vagy. De úgy látszik, tévedtem. Azok nem védik be a homoszexualitást.

Deansdale 2022.02.24. 16:09:06

@Frederick2: Borzasztóan aljas dolognak tartom, ahogy a kultúrmarxisták a konzervatívabb emberek legjobb és legnemesebb tulajdonságaival élnek vissza. A rohadt szargerincű férgek meghülyítik a naív áldozataikat azzal, hogy ők csak jót akarnak, belőlük csak a krisztusi szeretet beszél mikor szegény elnyomott melegeket sajnálják, és ők csak azt szeretnék ha a tüncimünci buzikat is emberszámba venné a társadalom (mintha amúgy nem így lenne már legalább 30 éve...), miközben politikai fronton vért és verítéket nem kímélve dolgoznak teljes generációk szellemi széttiprásán, szexuális degenerációkba taszításán, plusz újabban már a sebészileg történő meddővé tételükön is, aminek "mellékes" következménye a cirka 50%-os öngyilkossági arány az áldozatok körében. És az Icipicicsipák meg támogatják őket, mert ha a szeretet és emberi empátia nevében kérik őket valamire, akkor muszáj csatlakozniuk.

Deansdale 2022.02.24. 16:18:56

@VT 135: Ezért mondom, hogy a háttérhatalom agytrösztjeit agyon kell verni, különben nincs semmi esélyünk semmire:
twitter.com/Kyruer/status/1496854242824441863
Ha úgy akarják, Magyarországon is ez lehet akár már idén nyáron, és senki semmit nem tudna tenni ellene.

Kérlek ne mondd, hogy azoknak akik ezt kitervelik és végrehajtják túl durva a halálos ítélet.

Mia and Me 2022.02.24. 16:32:33

@Frederick2: ilyen témákba nem annyira akarok belefolyni, de ha van némi közös a pedagógiához (említetted hogy könyvtár szak), akkor sejthetnéd, hogy ez azért csak duma.

Nem lehet senki körében népszerűsíteni a homoszexualitást, akinek nincsen hajlama rá.
Ez nem olyan hogy óvodában elmondják hogy az milyen buli és akkor a 14 évesek melegek lesz tőle.

Tiltással meg pont azt érik el, hogy törvény vagy hatalom elleni lázadásból csomóan "divat" melegek lesznek. (ártva ezzel maguknak is meg azoknak is akik simán csendben elvannak a kis sajátos vágyaikkal és a kutyának nem tűnne fel, hogy "mások" úgy egyébként)

Mia and Me 2022.02.24. 16:37:05

@icipicicsipa: a magamban való hit, nem ugyanaz mint az hogy másokban mennyire hisz az ember.
Látom a hatalmi törkevéseket, és át tudok helyezkedni a háttérhatalmi elit nézőpontjába is mert a történelem már megmutatta hogyan gondolkodnak ők.

A pszihopata kifejezésre találtunk itt rá szinte közös erővel. Érdemes kicsit utána olvasni. azt nem mondom hogy próbáljatok ki egy olyan emberrel élni vagy együtt dolgozni akár csak fél évet is, mert az maga a pokol és csak a menekülés segít valóban.
Még egy gép sem annyira lélektelen.

Szóval ezen tudás alapján mondom hogy kevés az ha a fél világ hisz, mert akinél az erőszak fegyvere, az a fizikai világban bármi áron és mindenáron képes érvényesíteni az akaratát.

Hacsak nem lép közbe az isten....

Mia and Me 2022.02.24. 16:44:15

@born neo: egyetértek, oroszok ezt jól lezsírozták már nyugattal hogy miért cserébe játsza el a rossz fiút, aztán ennyi.

lényegében bárki lehetett volna (és még lehet) támadott fél, aki bármilyen mondvacsinált okot ad rá.

Ide jönnek a menekült tömegek, befogadás, munka adás nekik, stb. nyugatra az agyasabbakat engedik majd ( ugyanúgy rabszolgának csak komplexebb feladatokra) , aztán ennyi.

ötvözve a kovid- gyomlálással már nem kell rettegni németorzságban hogy a mostani 50-60 éveseknek hogy lesz pazar nyugdíja. Itthon kicsit szegényesebben, de lényegében ugyanez a szitu.

Közben meg a világelit megvesz még pár dolgot mert az nem járja hogy még mindig vannak magánkézben épületek meg földek.

Deansdale 2022.02.24. 16:45:23

@Mia and Me: "Nem lehet senki körében népszerűsíteni a homoszexualitást, akinek nincsen hajlama rá.
Ez nem olyan hogy óvodában elmondják hogy az milyen buli és akkor a 14 évesek melegek lesz tőle."

Az USA élő példa arra, hogy tengernyi gyermeket és tinédzsert meg lehet hülyíteni azzal, hogy egyrészt ha bármi olyan érzelmi vagy szexuális tapasztalásuk van ami nem 100%-ig ciszheteró az a transzneműség biztos jele, másrészt hogy ciszheterónak lenni "elnyomó" dolog és amúgyis uncsi, manapság az a népszerű ha transz vagy, úgyhogy te is vágj bele, a kortársaid csodálni fognak... Rengeteg fiatalnál előfordul, hogy ilyen-olyan ÁTMENETI bizonytalanságok gyötrik, amik egy normális társadalomban idővel elmúlnak nyomtalanul, de egy beteg társadalom simán kihasználhatja őket a gyerekek tönkretételére. Nem arról van szó, hogy Józsikának a vendégelőadó osztályfőnöki órán elmondja, hogy buzinak lenni jó, és ettől Józsika megbuzul, hanem hogy folyamatos szőnyegbombázással labilissá tudják tenni a gyerekek egy részét, és ezt arra használják hogy permanensen tönkretegyék az életüket.

Mellesleg a homoszexualitást sok esetben gyerekkori trauma okozza, amit szerintem gyengébb pszichéjű kölköknél okozhat olyasmi, hogy a drag queen meseolvasó a f*szát villogtatja a kisiskolásoknak.

Deansdale 2022.02.24. 16:47:36

@Mia and Me: "Tiltással meg pont azt érik el, hogy törvény vagy hatalom elleni lázadásból csomóan "divat" melegek lesznek."

Ilyesmi nem lehet indok arra, hogy engedélyezzük a gyermekek szándékos megrontását, már bocs. Aki annyira gyengeelméjű, hogy puszta Orbángyűlöletből megbuzul, az meg is érdemli, sőt, annak csak örülni lehet ha nem szaporodik, de a normális emberek normális gyermekeit meg kell védeni az ideológiai mocsoktól.

Mia and Me 2022.02.24. 16:53:02

@Deansdale: hát nem tudom ,amig nem volt ez téma a tévében mindenhol, hogy most akkor hűde fel kell lépni ellenük, egyik gyerekem se foglalkozott vele.

Én az egész cirkuszt tartom provokációnak, tehát amúgy ha engedik a nemváltó műtétet, akkor kb 50 évente egy embernek jut eszébe, így hogy most téma az hogy TILTANI kellene, mindenki (aki belül lázadni akar valami ellen) hirtelen felfedezi hogy benne lány/fiú lakik...

Mia and Me 2022.02.24. 16:56:12

@Deansdale: De mindegy, felejtsd el amit írtam, engem tényleg azért nem érdekel mert ezt ál-problémának tartom, gumicsontnak amin lehet rágódni míg kilopják alólunk a talajt is.

Mme.Brioche 2022.02.24. 17:00:07

@Mia and Me: "...akinek nincsen hajlama rá."

"lázadásból csomóan "divat" melegek lesznek."

Szóval népszerűsítéssel nem lehet meleget csinálni, de tiltással igen? ;-)

Mme.Brioche 2022.02.24. 17:01:23

@Deansdale: nem működik a link, be tudnád rakni újra?

Deansdale 2022.02.24. 17:26:16

@Mia and Me: Az USA-ban gyerekek tízezrei érintettek a dologban, és már Mo-n is van olyan középiskola ahol egy osztályban többen is kacérkodnak a transzneműség gondolatával. Messze nem olyan ártalmatlan mint amilyennek az alapján képzeled, ahogy a világ korábban működött. Amíg senki nem népszerűsítette addig annyi volt, hogy Terry Black, és kifújt, de ez már egy másik világ.

Deansdale 2022.02.24. 17:27:02

@Mme.Brioche: Törölték a twitteről... Talán nem is baj, ha nem nézed meg.

Mia and Me 2022.02.24. 18:40:13

@Mme.Brioche: A fiatalok körében lenyegeben igen :).

Nem lesz meleg csak annak vallja magát, vagy kipróbálja mert az menő ha tiltott tarsaság vagy réteg tagja valaki...

Mme.Brioche 2022.02.24. 19:06:30

@Mia and Me: és pontosan ilyen divat melegeket lehet létrehozni akkor is, ha folyamatosan reklámozzák nekik, hogy mekkora menőség. Vannak gyerekek, akik a lázadókra buknak, vannak akik meg a menőkre. A legtöbben kinövik ha csak divat volt az egész. Akik viszont olyan szuperelfogadó ultraprogresszív környezetben vannak, amiben a felelős felnőttek nem várják ki, hogy ez csak hóbort-e a gyereknél vagy valódi állapot, azokat szokták elkezdeni tömni hormonokkal meg betolni még mélyebben ilyen közösségekbe stb, és az bizony már okozhat visszafordíthatatlan változásokat, sebeket testileg és lelkileg is. Nem egy ilyen esetet ismerünk.

Mia and Me 2022.02.24. 19:34:21

@Mme.Brioche: tehat ez akkor olyan egyes embereknél mint hogy Amerikában ra kell írni a mikróra hogy ne szárítson benne macskát...?

Akkor hajlok arra hogy inkább iqhoz kössük a szaporodást, gyereknevelést, ne nemekhez ;)

Mme.Brioche 2022.02.24. 19:39:20

@Mia and Me: az lehet hogy nem is lenne hülyeség :-D
De amúgy egyetértek veled, az egész téma szemfényvesztés, elterelés a világ igazi problémáiról, már rágondolni is rühellek. Csak azokat a kölyköket sajnálom, akiket még bedarál ez az egész, mielőtt kifúj.

Frederick2 2022.02.24. 20:59:06

@Mme.Brioche: @Deansdale: Ennek a videónak most mi értelme volt?

Van nagyobb baj, mint az LMBTQ-lobbi!
www.youtube.com/watch?v=P6beZqlQVK8

Értem a problémát, amiről beszél. A mai iskolarendszer negatív hatásai a gyerekekre. Igen, 5000-en elmondták előtte, és Hodász nem tett hozzá újat a témához. De miért relativizálja az LMBT-lobbi veszélyeit? Azt mondja: nem tudja, létezik-e valójában meleglobbi! 1 nap tájékozódás elég lenne, hogy rájöjjön: LÉTEZIK!

Frederick2 2022.02.24. 21:45:35

@Mme.Brioche: @Deansdale: A korrektség kedvéért még linkelem ezt is. Kiegészítő magyarázó videó.
www.youtube.com/watch?v=SJuJwslQChQ&t=130s

-JzK- 2022.02.25. 02:10:17

@Frederick2:
Nyilván nem az egyénekről beszéltem, hogy megérdemelnék. A háborúban mindkét oldal áldozataiért kár, különösen hogyha európaiakról van szó. Arról beszéltem, hogy Ukrajna, mint tákolmány nemzetállam, és mint nyugatcsicska bábállam érdemli meg a seggberúgást.

2022.02.25. 02:44:14

Találtam egy ilyet, akit érdekel nézegesse.

Like I said DONT BELIEVE EVERYTHING YOU HEAR/SEE!! GET THE FACTS BEFORE YOU START POSTING ABOUT FAKE NEWS!!!!

Look at the Date of the the YouTube video vs the Twitter post!!!

twitter.com/JrdSith/status/1496922983579152384

2022.02.25. 02:47:03

@Frederick2:

Jehova tanúi nem lehetek.
Én a az Univerzum Legnagyobb Varázslójában és Varázslójának hiszek.
Szóval én ez a "tanú" vagyok, nem Jehováé.
:)

Bár ha ez is az Ő neve, akkor elnézést érte.
Mármint Tőle elnézést akkor...
:)

2022.02.25. 02:55:17

@Mia and Me:

Mia.
Értem amiről beszélsz és osztom azt, hogy vannak olyan gondolkodású emberek, akiket Te mondasz.
Illetve így "működők".
De ezekre a tudomány meg az ember rak bélyeget, hogy ezek kik, milyen "betegek".

Nem mentegetek, de nem is vádolnék senkit.
Bár megteszem úgy néha, hogy észre sem veszem, azt gondolom...

És ez nem valami mindenkit szeretek duma a részemről, egész egyszerűen nem vagyok biztos abban, hogy az a miértjére, hogy miért teszik azt amit, arra az a biztos válasz, amit írsz rá, amit az ember ír rá, amit az ember bélyegez rá, hogy ez van.
Nem tudom.
Meg ugye alapból én úgy vagyok vele, hogy a tett van megítélve, nem az egyén.
Nem tudok most belemenni ebbe, majd máskor. :)

És a hitem taglalás meg ennek szólt lényegében: hogy ki az, akiben hiszek, hogy van és aki cselekszik, ha hiszünk benne.

2022.02.25. 03:06:51

Ide írom még egyszer és akit érdekel a dolog - hogy segíts magadon Isten is megsegít alapon - amiről tegnap írtam.

Ez a világ egy nagy kupac kaki.
Egy mocsok hazugság az egész.

Én letojom, mert röhögök rajta, mert hazugság minden.
Aztán, hogy lesz ez megjavítva majd, azt Isten tudja.
Mert meg lesz javítva.

Aztán legyen az, amit írtam tegnap, hogy lássuk, ezt akarná vagy ezt akarja-e:

Aki elolvasott és olvass engem és azt, hogy legyen egy lehetséges változást hozó dolog a "fizikai síkon': csináljunk pártot Isten nevében és Istent képviselve és Istent téve elsőnek.
Az Ő törvényeit, az Ő vágyát, hogy hogyan tegyen az ember.
Az Igazságot és a Becsületet.

Én tegnap leírtam kb hajnal 3-4 fele (?), hogy mi van, aki akar valamit ebben, az írjon rám erre válaszként.

Tovább itt nem forszírozom ezt.

Én hiszek Istenben és Ő érdekel.
Nem a papos-templomos-biblikus ilyen-olyan Istenben.
Hanem abban, akiben ez van, mit vágy és álom - azt hiszem - hogy tegye ezt valamikor az ember: hogy az Igazságot és a becsületet képviselje emberek vezetésénél.

Aki hisz ebben amit mondtam és ahogy ismer innen és ebben lát rációt, az írjon nekem.
Vagy maradjon akkor azok a rendszerek ugyan úgy, amikkel itt vagyunk ahol, legyen az, ha annak kell lennie.

Ennyi.
Ennyike. :)

Uff.
Én beszéltem.

Szevasztok.

Mia and Me 2022.02.25. 07:12:14

@icipicicsipa: az alapítsunk pártot dolog is a jelenlegi keret rendszerben van elhelyezve. Pártokra alapozott demokrácia vagy működés eleve kudarc. A mostani szabályok szerint.
Töriből nekem talán az alsó felső házas parlament ami tetszett, ott látom hogy maga a rendszer úgy működő kepes hogy a többek érdekeit védi...

VT 135 2022.02.25. 08:46:44

@icipicicsipa:
Sajnálom, de kénytelen vagyok feltehetőleg elkedvetleníteni.
Pártot alapítani -ha a belefektetett energiákat nézzük - még a tüntikézésnél és a peticiózgatásnál és értelmetlenebb tevékenység. Fejjel nekirohanni a betonfalnak. Szabad, lehet, csak utána ne panaszkodj a falra, amiért a fejed betörik és a véred szanaszét fröccsen. A betonfal csak azt csinálja, ami a lényege. Te rohantál, fejjel, neki.

Egy kicsit konkrétabban. Amikor pártot hozol létre, akkor beszállsz abba a versenybe, h ki vezesse azt a buszt, amely kikötött kormánnyal szalad a szakadékba. Orbánék vezetésével 80-nal, az ellenzék vezetésével 160-nal lenne. Amikor pártot hozol létre, akkor beszállsz abba a versenybe, h ki tud nagyobbat hazudni. Az győz a választáson és az marad hatalmon, aki a legjobban ki tudja találni, h mit akarnak hallani az embermasszák.

Amikor pártot alapítasz, akkor mágnesként vonzod magadhoz a pszichopatákat, akik tudat alatt a hatalomtól várják a saját boldogságukat. Ők belátható időn belül ki fogják túrni az értelmes, jólelkű embereket. Amikor pártot alapítasz, zászlót bontasz, eszméket, ideológiákat hirdetsz, akkor semmit nem foglalkoztál a problémák gyökerével - azzal, h civilizációnk válságának az oka az együttélési, együttműködési képességünk megszűnése. Teljesen mindegy, milyen szentséges eszméket vallasz, amikor ma már három ember sem képes hosszútávon együttműködni, külső kényszerítő erő nélkül, akkor hiába. Egy párt nem eszmékből áll, hanem hús-vér emberekből.

Amikor pártot alapítasz, akkor a fennálló rendszerbe akarsz a rendszer legjobb versenyzője lenni. Mindazt úgy, h kizárólag a rendszer eszközeit, mintázatát használod. Így, rendszert váltani teljesen abszurd és teljesen esélytelen.

A leírtak részben hús-vér tapasztalatokból származik, ugyanis voltam olyan párt tagja, amelyik eredeti célja a valódi rendszerváltás lett volna.

2022.02.25. 09:54:15

@Mia and Me:

Hello Mia.

Aham, így néznek ki a dolgok.
Meg jól megmagyarázunk mindent - amellett, hogy csináljunk már valamit - hogy miért nem csináljuk.

Én meg ezt gondolom erről.

Ki nem sz@rja le - már bocsánat :) - hogy mi hogyan működik most?

Egyet írtam le:
Tíz ember kell a pártalapításhoz.

Semmi nem érdekel, hogy emellett ki miket akar nekem rizsázni a többiről.
"Jelenleg".
:)

Mi a túrót kell megmagyarázni ahhoz, hogy tíz ember csak azért jöjjön össze, hogy legyen egy párt.

És én nem kértem azt sem, hogy valaki aztán foglalkozzon a többivel, meg egyáltalán.
Semmi továbbival nem jár, csak hogy egy borsónyit(!) - :) - higgyen ebben.

A többiről meg előre ne magyarázzuk meg, hogy mi van, oké?

Azt sem tudod, mi van igazából az ajtón túl, mert még ki sem akarod nyitni azt a rohadt ajtót, csak okos vagy.

Már bocs.
Tényleg az vagy egyébként.
:)

Csak én meg azt mondom, hogy ne magyarázzunk már meg olyat, amit ki sem próbáltunk, csak az HISSZÜK mi ELŐRE - tehát belelátunk a jövőbe, Isten rendelésébe, aham - hogy majd mi lesz.
Az lesz, amit Ő akkor jóváhagy meg segít meg ilyenek kb... :)

Na.
Ennyit kértem csak, hogy tíz ember.
Azt nem kértem, hogy agyaljon bárki is meg kifogásokat gyártson, aztán annyira szeretne más jövőt meg más dolgokat a világban.

Reszelitek a fingot.
Ez a helyzet.

Akkor aki akarja, reszelje tovább meg nyomja azt, ami úgy néz ki, tényleg ennyi:
fotelhuszárkodás.

Tehát:
Tíz ember egy pártalapításhoz.
A többit meg meglátjuk, ha megvan a tíz ember.

Csókollak Kedvesem, szeretlek, de ez a helyzet, amit én gondolok. :)

Legyen Szép Napod!
:)

2022.02.25. 10:22:40

@VT 135:

"mikor pártot alapítasz, zászlót bontasz, eszméket, ideológiákat hirdetsz, akkor semmit nem foglalkoztál a problémák gyökerével - azzal, h civilizációnk válságának az oka az együttélési, együttműködési képességünk megszűnése. Teljesen mindegy, milyen szentséges eszméket vallasz, amikor ma már három ember sem képes hosszútávon együttműködni, külső kényszerítő erő nélkül, akkor hiába. Egy párt nem eszmékből áll, hanem hús-vér emberekből. "

Igen.
Pontosan.
De a problémák gyökerével foglalkozom, csak a szavak értelmét nem tudod, olyan okos vagy.
Leírtam:
Istenre alapozva.
Őt követve, az Ő vágya szerint.

Sajnálom, hogy ezeknek a szavaknak és ezeknek a mondatoknak nem érted meg azt a jelentését, amit te olyan nagyon okosan emberként leírsz, hogy " akkor semmit nem foglalkoztál a problémák gyökerével - azzal, h civilizációnk válságának az oka az együttélési, együttműködési képességünk megszűnése", mikor amit meg én leírok, akkor az épp, hogy azt akarja ezekkel a mondatokkal, mikor Istenre alapozva akarok működtetni egy pártot.

Csak ennyire futja: Leírom, hogy Isten szerint, ami minden, ami jó.
Erre leírod, hogy nem foglalkozom/nák azzal, hogy mi a gond, hogy nincs együttélés meg együttműködés, mikor a világ legnagyobb halmazába van ez, amit működtetni akarok. Istenében.

"Amikor pártot alapítasz, akkor a fennálló rendszerbe akarsz a rendszer legjobb versenyzője lenni. Mindazt úgy, h kizárólag a rendszer eszközeit, mintázatát használod. Így, rendszert váltani teljesen abszurd és teljesen esélytelen."

Először is.
Rizsa.
Pontosabban ez is az, mint Mia szövege.
Egy kibúvó keresése arról, hogy ne csináljunk semmit.

Igaz, hogy egy hatalmas szarkupacon ücsörgünk a világban, mert mindenhol ugyan az a szar van. de ne csináljunk tényleg semmit.
Én ezt látom ezekből a szövegekből.
Erre nem vagytok képesek baszki, hogy tíz ember csak egy pártot megcsináljon, ahogy én utána olvastam, kb zéró költségből talán.
Passz, de valami ilyen volt, de ezzel most nem is akarok foglalkozni, mert az igazi probléma nem ez.

A rendszer eszköze ennyi:
Legyen pártod első lépésként, 10 emberrel, ennyivel lehet.
Aztán győz meg embereket, mutasd meg mit akarsz.
És tedd, amit megmutattál.

És ha te leszel a király.
Akkor az van, amit te akarsz tenni, ahogy.

Ez a rendszer.
Most magyarázhatjuk megint, hogy de nem, meg így nem meg úgy nem:
A magja ez.
És innentől a többi megint csak rizsa, hogy mi van meg mi lenne, ha....

Leírtam basszus, nem érdekel, hogy nem fogja fel a buksitok: ha Isten akarja, akkor menni fog.

Te ne gondolkodj, mert ehhez a részéhez baromi kevesek vagyunk mind.
Te is, én is, meg az egész bolygó emberisége.
Ha Ő nem akarja, akkor nem lesz ebből semmi.

Meg van írva: Isten nevét szádra hiába vedd.
Én meg a számra veszem.
És ha Ő nem akarja, akkor majd jól elbukok.

De ha nem teszem, akkor hogy a péklapátba tudnám meg, hogy akarja-e vagy nem?

folyt. köv.

2022.02.25. 10:26:46

Na.
:)

Egyébként nem tudom, mi bajotok van, de tényleg.

Nem kérem, hogy bármit is tegyetek.
Én tenném, ahogy tudom.

És akkor itt elveszett egy csomó sor meg gondolat, de most nem fogom összeszedni megint, elnézést.

Akit érdekel ír nekem, akit meg nem azt nem, de tovább nem reszelgetem a kérdést, mert kifuttattam a gondolataimat lényegében.

Nincs senkivel bajom, csak ezekről azt gondolom, hogy azért vannak, amiért leírtam, de ezzel nincs baj.
Csak nekem ezt jelentik és nem érdekelnek azért, mert nem tartozik a dologhoz számomra, hogy előre menjek.
:)

Amúgy meg peace!
:)

További szépet ide is!
:)

VT 135 2022.02.25. 11:28:22

@icipicicsipa:
"Istenre alapozva"
Mindenki Istenre alapozva cselekedett. Sokan, az ő nevében gyilkoltak, raboltak, csaltak.
Az egész Univerzum egyenlő Isten.

Ez a nesze semmi, fogd meg jól.
Ez a spiri "csak áramoljunk, szeressük egymást, aztán minden jó lesz" vallásos megfelelője.

Ez konkrétan az első konfliktusig működik.
Konfliktusok pedig garantáltan lesznek, ugyanis minden ember más. Persze lehet - követve a mai mintát - minél tovább a szőnyeg alá söpörni, úgy csinálni, mintha nem lenne, közben egyre görcsösebben mosolyogni, mert ugye "szeretjük egymást". Lehet a másik mintát követve megpróbálni rákényszeríteni a másikat, h úgy gondolkodjon, cselekedjen, ahogyan én akarom.

A konfliktusok jók, mert ezen keresztül fejlődünk, magunkat is jobban megismerjük. A kulcskérdés az, miként közelítünk a konfliktushoz és miként oldjuk meg.

Tegnap azt írtad, mennyire egyet értesz velem.
Mára kitaláltál valami világmegváltó ötletet, amelyről fogalmad nincsen, h működne-e, nulla tapasztalatod van benne. Én leírtam vaskos tapasztalatok alapján, miért is nem fog működni. Erre azt írod, rizsa. Mintha egy kissé csaponganál. :)

Én elmondtam, mit látok KONKRÉT megoldásnak, mit lehet tenni. Én ebbe már belevágtam, most megakadtam - saját gyengeségem okán -, de újra felveszem a fonalat és csinálni fogom.

2022.02.25. 11:31:24

@VT 135:

Egyre most gyorsan.
Az rizsa nekem, amit ezzel kapcsolatban írtál.
Van ez így.
:)

Mia and Me 2022.02.25. 11:52:02

@icipicicsipa: "sem tudod, mi van igazából az ajtón túl, mert még ki sem akarod nyitni azt a rohadt ajtót, csak okos vagy."

Igen elfogadom :) szoktam okoskodni. De azt hogy mi van a pártalapítás ajtaja utan, azt jó előre tudni, mivel kötott szabályai vannak.
Milyen papírok kellenek, hogyan kap a párt pénzt, letjogosultsagot, hogyan gyűjthet támogatót, követőt...

Nem a hit a gond, hanem a keretrendszer. Es abban meg VTnek adok igazat.

Jezus se a papok kozott, templomban predikált hanem a mezőn hegyen :)

2022.02.25. 11:54:21

@Mia and Me:

"Jezus se a papok kozott, templomban predikált hanem a mezőn hegyen :) "

Akkor mi volt az elfogadott választás a né között, hogy ki legyen vezető?

2022.02.25. 11:54:44

@icipicicsipa:
A "nép között".

Tehát hogyan indul valaki és hogyan szavazták meg?
:)

2022.02.25. 11:59:12

@Mia and Me:

Engem az hidegen hagy, hogy hogyan kap rá pénzt.

Van net.
Az ember írhat.
Az ember beszélhet.

Tíz emberrel meg valami papírmunkával megvan egy párt.
Aztán kopogtató cédula gyűjtése vagy mi.
:)

Nem akadáskodoni kell, hanem csinálni.

valasztasz.tasz.hu/alapits-partot/

Mivel jár a pártalapítás?

Szükség van nyilvántartott tagságra, legalább 10 főre;
továbbá arra, hogy a párt alapítói magukra nézve kötelezőnek ismerjék el a párttörvény rendelkezéseit;
ezen felül el kell fogadni egy alapszabályt, ami a működés alapvető kereteit fekteti le.
A pártokat a bíróság tartja nyilván, a civil szervezetek nyilvántartásában.

2022.02.25. 12:01:54

Konkrétan itt az jön le, hogy akarat kérdése:
valasztasz.tasz.hu/alapits-partot/

És az, hogy az emberek megbízzanak benned.
Ez a kettő ember részéről.

Harmadik meg az, hogy odafenn támogatva legyen az ember.
:)
Ez legyen meg. :)

Mia and Me 2022.02.25. 12:11:41

@icipicicsipa: " fogjuk meg és vigyétek".... ;)

Kicsit olvasd tovább a belinkelt kisokost, nem a 10 ember összeverődése kell a pártalapításhoz, ez csak a mosolygós"reklám"-resze a dolognak.

2022.02.25. 12:58:11

@Mia and Me:

" nem a 10 ember összeverődése kell a pártalapításhoz, ez csak a mosolygós"reklám"-resze a dolognak. "

Nyomok egy ilyet Mia:

Mamufenyő magja.
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116707706&t=9152231&openwith=2
:)

De egyébként mi az, amit nem a legapróbbtól kezdve indul meg?

2022.02.25. 13:27:38

@Mia and Me:

Én egy olyan dolgok akarok tenni, ami 180 fokos fordulat és irány attól, ami az, amit akarok.
Amit én akarok: elvonulva ilyen remete szinten egy erdős/tavas részhez, ahol csend van, béke és nyugalom és a legközelebbi szomszéd kb úgy 50 méterre lehet.
:D

A legtávolabb áll tőlem az, hogy nyűgnek más gondját vegyem magamra. Talán.
Gondolom én.
:)

Amit én ide leírtam ezzel a dologgal, az meg számomra az ellenkezője, ami nekem az akaratom.
A vágyam viszont meg az, hogy segítsem úgy és tegyek úgy Istenért, ahogy - már amennyire én gondolom - Ő szeretné, hogy tegyen meg mindent az ember a másikért a világban, viszonyulva ahhoz, ami van a világban.

Szóval nem ez az álmaim "melója", amire "pályázok" ilyen értelemben.
Szóval így nézzük azért ezt is, hogy nem "jókedvemből" jöttem ezzel...
:)

Ez még így beugrott, hogy elmondom ezt, legyen ez még egy adalék a dologhoz...

VT 135 2022.02.25. 14:04:27

@icipicicsipa:
"Amit én akarok: elvonulva ilyen remete szinten egy erdős/tavas részhez, ahol csend van, béke és nyugalom és a legközelebbi szomszéd kb úgy 50 méterre lehet. "

Akkor miért nem ebbe teszed a figyelmedet, energiádat?

(költői kérdés - a te életed, magadnak érdemes megválaszolnod)

2022.02.25. 15:20:47

@VT 135:

Szerinted tévedek?

Komolyan kérdem.

Ha mi vagyunk egymás tükrei, szerinted létezik, hogy tévedek és nem kellene erőltetnem azt a világképet, amit én látok és magyarázni bárkinek is, vagy beszélni róla?

Mit gondolsz?
Komolyan érdekel?

Mia and Me 2022.02.25. 15:33:49

@icipicicsipa: Erre a részre visszatérnék:

"Engem az hidegen hagy, hogy hogyan kap rá pénzt.

Van net.
Az ember írhat.
Az ember beszélhet.

Tíz emberrel meg valami papírmunkával megvan egy párt.
Aztán kopogtató cédula gyűjtése vagy mi.
:)

Nem akadáskodoni kell, hanem csinálni."

A "valami papírmunka" az ördög a pártalapításban, ha még a többi dolog menne is simán akaratból meg pénz nélkül :).

És ha meg van net, stb. akkor meg érdemesebb egy blogot, egy csatornát, egy tiktok accountot vagy bármi csinálni, és MAJD ha meglesz a sok követőből a 10 ember akik egy-egy szeletét ismerik a jelenlegi működési rendszernek, akkor lehet úgy pártot alapítani (a sok ember összeadódott ismeretével) hogy nagy eséllyel minden részletekben rejlő buktatót kikerülve sikerüljön is eljutni mondjuk addig hogy egyáltalán "ismert" lesz a párt.

De én - hasonlóan sok emberhez - a jelenlegi szabályok szerinti pártokra alapozott demokráciát vagy működést eleve halottnak gondolom. és nem azért mert "okoskodok", hanem mert az a tapasztalat hogy egyetlen országban sem működik és működött igazságosan sosem.

Történelmi ismereteim alapján nekem a kétkamarás rendszer szimpatikus, mai viszonyokra lefordítva olyan változtatással, hogy az alsóház tagjai a népképviselők (városok, megyék - tehát a választók képviselői), a felsőház pedig az arisztokrácia és papság helyett egy gazdasági-társadalmi-tudományos-egészségügyi-kereskedelmi stb szakértőkből álló testület, és a tetején állna a király :) helyett egy olyan köztársasági elnök aki tényleg bölcs :), és aláír vagy nem.
Lehet hogy így nem lenne egy tegnap éjjel benyújtott törvényjavaslat elfogadva ma reggel 10-kor, de biztosítva lenne hogy ne f@sságokat csináljanak ha már ott ülnek minket képviselve :).
A pártok eleve felejtős mert a párt zsarolható, lefizethető, befolyásolható, stb (és onnantól az összes tagja azt kell tegye, azt kell nyomja stb.)
Ezt egy területileg "pártoktól" független népképviselővel aki az adott terület lakosainak érdekeit képviseli, nehezebben lehet megtenni, vagy ha 1-2vel meg is teszik, attól még a többi 500-zal nem.

2022.02.25. 15:36:30

@Mia and Me:
Most megyek dolgozni, majd nagyon később írok.
:)

Addig helló All!
:)

2022.02.26. 04:03:40

@Mia and Me:

Szia Mia!

Szóval amit mondasz, szimpatikus.
Nem is igazán a működési elv, amire ezt mondom, mert nem azt ami tetszetős érzésre.

Hanem az, hogy tisztaságot akarsz te is.

Mondok valamit.

Mindegy az, hogy mit minek hívunk és milyen ruhát rakunk rá.
Ami belül van, az számít.
Lehet az párt.
Ilyen meg olyan rendszer.
Király vagy Köztársasági Elnök.

Mindenhol az ember van, tehát nem azért nem lefizethető valami és működik tisztességgel és vice-versa, hanem amiatt, mert az ember tisztességgel és becsülettel, az igazat akarja tenni.

Lehet az a rendszer amit te mondasz Köztársasági Elnökkel, ha az egész társaság korrupt mind a két rendszerben és eljátssza a rossz zsaru-jó zsaru figurát, akkor az bukott.

Nem számít az, milyen rendszer.
Hanem az számít, hogy mit akar az ember tenni.

Ennyi.

És amin bukik a rendszer:
Az, hogy ideológiát és felmentést adunk másoknak és magunknak is abban, hogy nem ismerjük el a hibát, a rosszat, a hazugságot.

Mindegy milyen a rendszer.

És az már eleve rossz számomra, hogy azért legyen egy ilyen, mert majd kevesebb lesz így vélhetőleg a lefizethető/megvesztegethető ember.

Tudod számomra minden hol kezdődik?
A BTK változtatásán:

Hogy kezdődjön ott, hogy mondjuk egy kiló kenyér átlagárának lopása egy nap börtön.
Hogy aki kést ránt, az lőfegyverrel egyenértékű.
Hogy aki előre megfontoltan öl, az nem 25, hanem ténylegesen életfogytig.
Hogy aki többszörösen lop meg bűnt követ el, az nem egy nagy halmazban lenne, hanem minden tett egyesével lenne ítélve és aztán összeadva kijönne a három betörés mondjuk 30 évre.
Ja, és fittnesz börtön meg ilyenek vége.

Befejezném azt, hogy simogatjuk a bűnt.

Aztán a megbecsülése azon állami szférás dolgozóknak, akik éveket követve teszik azt, amit.
A rendőr, aki úgy megy be dolgozni, mert van egy álma és szíve arról, hogy a jót tegye azzal, hogy védi a nyugalmat és a rendet és elkapja a rosszfiút.
Hogy ne kelljen attól félni, hogy elkap valakit, az őt perc múlva kisétál a rendőrségről.
Hogy ne kelljen attól félnie, hogy nincs mögötte a vezetője akkor, mikor el kell járnia bűnöző ellen.

Ugyan ilyen vonalon mondjuk a nővérek is a kórházakban.
A tűzoltók.

Meg még ki tudja még kik, így hirtelen ez a három, akikre úgy gondolok, hogy egy társadalom nagy pillérei, akiket megbecsülni, támogatni és mellettük állni kell.

Tanárok, óvónők, bölcsődei dolgozók.
BKV-ból a minden jármű sofőrjei.
Nem a vízfej, hanem a munkás.
A szerelőgárda.
A mentős.

Szóval összeszedve mondjuk az ilyen emberek.

Azok, akik a tetteikkel vannak ott nap, mint nap.

Elnézést azoktól akiket kihagytam volna, aki ott van a fejemben, csak most így 10 óra munka után nehezen jön elő. :)

Szabadságot, megbecsülést, támogatást, hátországot, segítést ezen dolgozóknak és embereknek.
Az ország lakosságaiért meg úgy teljességében meg a boldogságot keresni.
Nem a sok pénzt.
Azt nem tudom mondani, hogy az menne.
Hanem tisztes megélhetés és leginkább jókedv, kiegyensúlyozottság, nyugalom, biztonság, vidámság és ezekből összegyúrva a gondtalanság megteremtése valahogyan.

Fogalmam nincs, hogyan csinálnám.
Csak azt tudom, hogy ezek lennének nagyjából és megközelítőleg azok, amikért csinálnám.
És kérnék segítséget.

Még olyan egyénektől is innen-onnan a jelenlegi rendszerből, akik tennék mondjuk ugyan ilyen okból esetleg, amiről beszélek: elvek miatt.
Ez is egy ötlet.

Mert nem kell kiönteni a gyerekkel együtt a fürdővizet, szerintem.
És nem, ez nem azt jelenti, hogy a régi rendszer.
Nem.
Mert van ott a konkoly közt jó pár búzaszál is, úgy vélem, csak betakarja az elburjánzott "rossz"... :)

Oké.
Szóval ez van/lenne valahogy.

Az én életem az, hogy Istennek tetszetősen tegyem.
És az, hogy neki öröme legyen a tetteimben.

Erre építeném ezért a dolgokat és úgy gondolom, hogy amit elmondtam, az ez lenne megvalósítva elvként hozzá közel állóan illetve neki tetszően.
És megalkuvás nélkül, őszintén, nyíltan és mindent kimondva az emberek felé.
Ahogy Isten látja és tudja a szándékot és a tettet, úgy tudják az emberek is.

Kellemes szombatot, lassan leteszem magam délutánra.
:)

Sziasztok!
:)

2022.02.26. 04:24:21

És bocsánat a zavaros összefüggéstelen beszédért, de kicsit álmosan meg más dolgokat is járatva a fejemben írtam.
Megint.
:)

Ez meg legyen egy utószó.

Na agyő.
:)

Frederick2 2022.02.26. 08:10:13

@VT 135:

"Én elmondtam, mit látok KONKRÉT megoldásnak, mit lehet tenni. Én ebbe már belevágtam, most megakadtam - saját gyengeségem okán -, de újra felveszem a fonalat és csinálni fogom."

Megakadtál? Hmm...

Szerintem te már most előbbre tartasz, mint én. Legalább sikerült átmenned távmunkára. A melód nem megy rá a magánéletedre. Több időd van otthon a privát szférára, mint egy munkahelyen. És ami a legfontosabb: kivontad az életedből a negatív embereket (gondolok itt a frusztrált munkatársakra).

Én a jelenlegi munkahelyemen napi szinten hallgatom, ahogy a munkatársaim panaszkodnak és idegeskednek; szídják - SZIGORÚAN A HÁTUK MÖGÖTT! - a vezetést, a munkatársaikat és az olvasókat. Kihangsúlyozom: könyvtáros munkakörről van szó, ami ma idealizálva van a köztudatban: aki szereti a könyveket, meg könyvtáros, rossz ember nem lehet! Na, munkatársaim napi szinten kibeszélnek embereket a hátuk mögött. Közben napi szinten szenvednek. Szenvedésük enyhítésére nem tesznek semmit. Várják a nyugdíjazást. Úgy nevezik a munkahelyet - ami a könyvtár! - hogy ROBOT és TAPOSÓMALOM!

Nekem elegem lett ebből a purgatóriumból!

Még ebben az évben átmegyek távmunkára. Már összegyűjtöttem a címeket, akiket felkeresek majd. És már az is megvan, ki lesz az első. (Ott viszont keményen informálódnom kell előtte.) Még elrendezek pár privát dolgot, aztán megteszem a szükséges lépéseket.

Amivel még foglalkoznom kell, a netfüggőség. Azon is dolgozom.

Deansdale 2022.02.26. 10:03:36

@Frederick2: Ha van valami használhatód távmunkáról, esetleg megoszthatnád.

Frederick2 2022.02.26. 10:58:36

@Deansdale: Észrevételeim szerint 3 lehetőség van távmunkára:
1, értékesítés (ingatlan, hitel, biztosítás. termék stb.)
2, informatikai (webfejlesztés, webáruház, virtuális asszisztens, programozói stb.)
3, szerkesztőségi (lektorálás, korrektúrázás stb.)

Vagyis hát én ezekről tudok. Távmunkás ismerőseim is ebben a háromban oszlottak el.

Magamat a 3. pontra érzem megfelelőnek - így abban is keresek nekem megfelelő munkát. Szerintem te meg a 2. pontban keresel lehetőségeket.

Kigyűjtöttem magamnak rengeteg szerkesztőségi címet. Ezeket fogom megkeresni majd akkor, ha letudtam néhány privát elintéznivalót.

Hát, ha gondolod, elküldhetem őket neked privátban! (Amúgy nem volt nagy ördöngösség kigyűjteni őket.) Bár szerintem te másban gondolkodsz, mint én. Küldjem azért őket?

Deansdale 2022.02.26. 11:06:12

@Frederick2: Inkább a 3. érdekelne engem is, az infótól már besavanyodnak az agysejtjeim. Gáspár Andrásnak anno szívességből korrektúráztam, bár ez portfóliónak kevés, de hátha.

VT 135 2022.02.26. 11:54:25

@Deansdale:
Amit én csinálok és a leginkább keresik és, bár a multi legalja, de azért megfizetik az a helpdesk, vagy idegen nyelvű ügyfélszolgálat.

Ami azt jelenti, h angolul legalább középszinten el tudsz kommunikálni - ez a cégek nyelve, de lehetnek angol ügyfelek is -, emellett még egy másik idegen nyelvet tudsz minimum erős közép-, de inkább felsőfokon.

Ez egy eléggé unalmas meló és multitól függően egyéb idiótaságok is vannak. Figyel a nagytestvér, be van pontosan osztva az időd. Cserébe nincs (fizetetlen) túlóra, akkor teszed le a lantot, amikor vége a munkaidődnek.

Ami még létezik az a tesztelés, szoftvertesztelés, erről én sem tudok sokak.

Illetve idegen nyelv tudása esetén lehet vállalni internetes nyelvoktatást, ezt sokan csinálják, működik (én valahogy nem voltam képes eddig rávenni magam, valószínűleg azért, mert a főiskolás próbatanításokon kívül sosem tanítottam). Itt a magad ura vagy, te osztod be az idődet, cserébe nincsen multis anyagi biztonság.

Számomra, különösen vidékre menés esetén a 4 órás részmunka az, amit szeretnék, volt is ilyen, de sajnos a vírus óta ez szinte kihalt - mondjuk előtte is elég ritka volt. Teljesen rejtély, itthon miért ennyire rugalmatlanok ebben a témában a multik, miközben sokkal több ember közül válogathatnának, ha ebben nyitottabbak lennének.

VT 135 2022.02.26. 11:55:37

@Frederick2:
Lehet, h a kishitűség beszél belőlem, de az is lehet, h a realizmus, mert a 3-as pontod szerintem nagyon korlátozott számú és valószínűleg nem is fizetik meg rendesen.

VT 135 2022.02.26. 11:56:37

Lehet még esetleg marketing, PR, utóbbiban én is reménykedtem régebben, de ez is olyan, h 100-an jelentkeznek egy helyre, és nyilván akkor nézik az eddigi, ilyen irányú tapasztalataidat is.

VT 135 2022.02.26. 11:58:14

@Frederick2:
"Amivel még foglalkoznom kell, a netfüggőség. Azon is dolgozom. "

Hogyan dolgozol rajta? Nálam ez egyszerre egy régi, több évtizedes rossz szokás, másrészt akaratgyengeség. Már gyerekkoromban sem bírtam lerakni a könyveket, hanem paplan alatt, zseblámpával olvastam.

VT 135 2022.02.26. 11:59:01

@icipicicsipa:
"szerinted létezik, hogy tévedek és nem kellene erőltetnem azt a világképet, amit én látok és magyarázni bárkinek is, vagy beszélni róla?"

Mire gondolsz konkrétan? Itt most sok mindenről beszéltünk.

Frederick2 2022.02.26. 12:07:33

@VT 135: Tudom, hogy nem fizetik meg jól. De jelenleg nem is a pénz számít, hanem hogy legyen időm a magánéletre, ne legyek korlátozva a munkahely által, és ne kelljen elviselnem naponta idegeskedő, frusztrált munkatársak társaságát. Amúgy nem hiszem, hogy megállnék a távmunkánál. Később csinálnék mellette valami mást is. Pörög az agyam, keresem a lehetőségeket, keresem az alternatívákat.

Emellett nekem fontos a kreativitásom kiélése is. Ezt pedig az állami intézményeknél és a multicégeknél nem élhetem ki. Jelen pillanatban az őszinte kommunikációra nincs lehetőségem melóhelyen, nem hogy a kreativitásra.

Ha sikerül szereznem egy normális párkapcsolatot is, ahol az összeköltözés után összerakjuk, amink van, akkor már máris jobban kijövünk a költségekkel.

Frederick2 2022.02.26. 12:10:27

@VT 135: Törekedek a szabadságra. Meg arra, hogy normális emberi közösségben éljek. A rabságban nem szabad megmaradni, mert csak elsorvad benne az ember. Ez a "majd kihúzom nyugdíjig, és utána azt csinálok, amit akarok" egy önbecsapás, eme szemlélet a Kádár-rendszer egyik átkos öröksége.

VT 135 2022.02.26. 12:33:54

@Frederick2:
Számomra is csak átmeneti, anyagi fennmaradás és erősödés a célja a multis melónak. Bár kérdés, mekkora az esély az erősödésre, amikor a telkek, építési anyagok ára évente duplázódik...

Teljesen megértelek, h a mostani szintről el akarsz rugaszkodni. Benned nem merült fel az, h közösség vállalkozásban, akár városban, akár vidéken tag legyél? Nekem sem tiszta, h akkor most mi az egyértelmű hivatásom: írás, elemzés, tanácsadás, gyógyítás, tanítás. Abban bízom, h egy élő közösségben ez kikristályosodik. Addig meg megélhetésként csinálok egy 4 órás távmunkát. Az egészséges élelmiszert meg önellátás mértékben megtermeljük.

Azt mondják, ha megvan az Ügyed és már beleálltál, akkor rögtön megérkezik a női társ is, aki a női energiáival, női szerepkörrel támogat benne és így közös ügyetek lesz.

VT 135 2022.02.26. 12:57:28

Ja és, h miben, hogyan vagyok elakadva:
sajnos töméntelen mennyiségű időmet, energiámat kúrom el yt videók és fórumok nézésével, kommentálásával.

Több mint 10 éve foglalkozom ökofalu-kezdeményezésekkel. Van egy csomó ismerősöm, kontaktom, tehát viszonylag jól fel tudnám mérni, van-e a jelenlegi ismereteimen túl újabb kezdeményezés, illetve milyen egyéb lehetőségekről tudnak. Mert elvileg vannak, olyan "normál" falvak is (azért idézőjelben, mert valódi, élő közösségek már itt sincsenek), ahol van egy-egy értelmes, új típusú polgármester. Viszont, mivel elkúrom az időmet a gép előtt, értelmetlen tevékenységekkel, ezért nem haladok előbbre. Pedig már egészségügyi jelzéseim is vannak a testemen, h változtatni kéne ezen az életmódon...

Ami öröm és HÁLA, h együtt élek egy idősebb nővel, akivel nagyon harmonikus, intim kapcsolatban vagyunk. Az ő segítségével pl. legalább lefekszem időben és felkelek korán. De ha nincs itthon, akkor máris nem sikerül. :( A gond csak az, h neki már nem lehet gyereke én pedig még abban vagyok, h szeretnék saját gyereket.

VT 135 2022.02.26. 12:58:22

mármint *nálam* idősebb nővel (nem valami vénséggel) :)

.Delin. 2022.02.26. 13:02:38

@Frederick2: Szerintem minden irodai munkàt ide lehet sorolni, amit az elmùlt kèt èvben kisebb-nagyobb megszakìtàsokkal az emberek otthonròl vègeztek. Ehhez jön mèg mindenfèle szolgàltatàs (oktatàs, tanàcsadàs -bàrmilyen szakmai/eü, konzultàciò, stb.), legyen az egyèni vàllalkozàs, vagy alkalmazotti viszony. Külföldi munkaszerzōdès is lehetsèges lakhelyvàltoztatàs nèlkül, ahol kvàzi külföldre dolgozol tàvmunkàban, külföldi bèren (ott van egy kis admincsavar, mert be kell vonni helyi munkaerőkölcsönző cèget).

Persze a cègek pròbàljàk visszanyomni az embereket az irodàba lassan, de ha elègedettek veled, akkor olyan flexibilis munkarendet, tàvmunkàt harcolsz ki magadnak, amit nem szègyelsz. Nagyot vàltozott a vilàg ebből a szempontbòl az elmùlt 2-3 èvben, ha valami, akkor ez mindenkèpp pozitìv hozadèka a Covidnak.

Frederick2 2022.02.26. 13:16:57

@.Delin.: Én még emlékszem, COVID előtt olyan cikkeket írtak a HR-portálok, mennyire le van maradva Magyarország távmunka terén Svédországhoz meg Norvégiához képest. COVID után nem láttam ilyen cikkeket. :)

Igen, szerintem is alternatíva lett a távmunka, elsősorban az értelmiség számára.

Mme.Brioche 2022.02.26. 13:43:03

@VT 135: "paplan alatt, zseblámpával olvastam."

én még most is ezt csinálom :-D

VT 135 2022.02.26. 14:04:45

@Mme.Brioche:
És ki elől bújkálsz? :)
Vagy amit olvasol, az, khmm, erotikus anyag...? ;) :D

Mme.Brioche 2022.02.26. 14:08:42

@VT 135: Jó, túlzás hogy paplan alatt zseblámpával, én főleg hangoskönyveket hallgatok, és ha nem bírom letenni mert annyira izgalmas, akkor fülhallgatóval hallgatom tovább a paplan alatt, hogy ne zavarjam a férjecskémet :-D

Mia and Me 2022.02.26. 14:44:13

@Frederick2: "jelenlegi munkahelyemen napi szinten hallgatom"

Hát miért hallgatod? :)

Én is most vegyesben vagyok hol táv hol idora. És amikor iroda akkor ugyanez hogy nyvalyog mindenki meg szídja a másikat, termézsetesen azt amelyik épp nincs ott. De már olyan szinten ki tudom zárni, hogy szerintem holdkórosnak néznek, amikor bent vagyok. Munkahelyen dolgozni kell, szoktam mondani amikor kérdeznek valakiről hogy szerintem is..?... Mittudomén, meg nem is érdekel. ... Biztos rólam is megy amikor nem vagyok ott, de ezek mind azok a dolgok amik ha nem figyel oda az ember, akkor nincsenek.

AMire figyelsz, az van az életedben (legalábbis a kis makro egyéni szinten -tehát nem úgy értem hogy ha nem figyelsz rá akkor nincs háború)- de ilyen mindennapos dolgokban tökre le lehet menni alfába, vagy buddhába :) és már 5 évvel tovább él az ember csak attól hogy nem engedi be a többi ember szarságait a fejébe.

Mia and Me 2022.02.26. 14:45:38

@Frederick2: pluzs bármilyen jellegű adminisztráció működik hibrid üzemmódban.

(amíg van áram:))

Frederick2 2022.02.26. 14:47:07

@Mia and Me: Jó, de te egy angyali és tündéri lény vagy, aki mindig igyekszik megőrizni a jókedvét.

Én nem ilyen vagyok.

Mia and Me 2022.02.26. 14:47:53

@VT 135: "Az ő segítségével pl. legalább lefekszem időben és felkelek korán. "

Ne hari, de ezen jót kuncogtam magamban. :)) Elképzeltem azt a szitut amikor én a gyerekeimnek előadom az esti hajcsár-t, hogy le kell feküdni időben :)

Frederick2 2022.02.26. 16:53:39

@VT 135: Youtube, fórum. Igen, nálam is ezek vannak.

Ha sikerül lejönnöm a netfüggöségről, elárulom, hogy sikerült. Egyelőre most próbálkozok.

VT 135 2022.02.26. 18:36:43

@Frederick2:
Számomra ez, egyfelől több évtizedes rossz szokás, emiatt az ingerfüggő agyam innen követeli állandóan az ingert.
Tehát, ha sikerülne átállítani más, hasznos tevékenységre, akkor működne.

VT 135 2022.02.26. 18:37:04

@Mia and Me:
Szerencsére nálunk nem kell hajcsárkodni. :)

valis47 2022.03.01. 15:39:06

Ha valakit nagyon elfogna a most bizonyos köröben kötelező szimpátia az ukránok iránt, mert most minden jóember "most mind ukrán" lett:

www.bitchute.com/video/NBUEh9x2qjb2/
süti beállítások módosítása