HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • GABOR2: @valis47: Ami ajánlatot Izrael most visszautasít igazából az is Izraelnek nagyon kedvező. Tűzszünet korlátozott ideig, utánna folytathatják, de cserébe MINDEN TÚSZT visszaad a Hamasz. És amúgy a Ha... (2024.03.29. 15:04) Nem valós veszély
  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

A világ működéséről, 2. fejezet

2022.04.21. 09:05 Deansdale

sheep.jpg

- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik?

- Mert a TV-jük nem adott erre utasítást.

202 komment

Címkék: politika szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

békaapu 2022.04.21. 09:49:55

..agymosógép.

Oszt mit lehet tenni az agyhipó ellen Deansdale?

Mert nekempölö itt vagy te aki miatt muszáj bekapcsolnom ezt a képernyőt - aztán az itteni véleményeken felindulva végignézem a nekem tetsző hírforrásokat, és már kész is a "nem adom olcsón a bürkémet" hangulat egész napra.

Fogcsattogtatva tartom a menetrendet, meg tolom a fűnyírót, meg.. hm.. azéé az asszonyig lenyuxom áám.

:-)))

Deansdale 2022.04.21. 10:07:57

@békaapu: Tényleg meg kell tanulni az embernek elválasztani a "magán" érzelmeit a világi információktól, mert mindkét létező alternatíva szarabb. Ha nem informálódsz akkor birkaként mész a lecsóba, mint a nyugati emberek zöme, ha meg felidegesíted magad, azzal csak magadnak ártasz. El kell könyvelni, hogy a világ ilyen fázisban tart, de ez nem kell, hogy érzelmileg pofánverjen. Tudom, hogy ez nem megy könnyen, de tanulható, gyakorolható képesség, és sajnos szükség van rá.

Több oldalról is nyomják nekem rendszeresen, hogy folyamatosan figyelni az ilyenfajta híreket fölösleges, jobb ha az ember inkább visszavonul a saját világába és azzal foglalkozik. Szerintem ez legföljebb féligazság, csak addig működhet amíg a világ utánad nem rúg. Pl. aki nem figyelte a coviddal kapcsolatos alternatív híreket, az nagyobb valószínűséggel oltatta be magát, vagy akár a gyermekeit is, amit sajnos csúnyán megbánhat. Hasonlóképp aki nem olvas a sorok között annak most meglepetés az infláció, holott hosszú hónapokkal ezelőtt előre látható volt. Én azt hiszem máris tízezreket spóroltam azon a kaján amit hónapokkal ezelőtt tettem a spájzba, pedig a drágulások java még előttünk áll. Van >kézzelfogható< értelme a rendszeres tájékozódásnak, csak tényleg ki kell építeni a képességet arra, hogy a dolog megmaradjon pusztán szellemi tevékenységnek, az érzelmeidet ne befolyásolja.

2022.04.21. 11:06:36

@Deansdale: Reméljük csak kva sok fegyvert akar eladni európának USA, és nem a 3. vh-t szeretné kirobbantani..

2022.04.21. 11:10:39

@Deansdale: "Van >kézzelfogható< értelme a rendszeres tájékozódásnak"
Nekem az, hogy engem körülvevő világról több igazságot megtudok / jobban megismerem a világ valódi természetét, elég indok arra, hogy foglalkozzak vele. A többi pedig csak extra.

Deansdale 2022.04.21. 11:19:18

@vodkasprite: "Nekem az, hogy engem körülvevő világról több igazságot megtudok / jobban megismerem a világ valódi természetét, elég indok arra, hogy foglalkozzak vele. A többi pedig csak extra."

Én is így vagyok ezzel, de ehhez az kell, hogy az embernek ez a fajta igazságkeresés a hobbija legyen, és megértem hogy másoknak ez fölösleges időpocsékolásnak tűnik, vagy épp saját maguk fölösleges idegesítésének. Csak azt nem értem, amikor a saját nézeteiket rám akarják erőltetni :)

Frederick2 2022.04.21. 11:51:56

@Deansdale:

"Több oldalról is nyomják nekem rendszeresen, hogy folyamatosan figyelni az ilyenfajta híreket fölösleges"

Megjegyzem: nem is lehet kibújni a világ történései elől. Ha pedig szembejön velem, akkor utána nézek több forrásból is. Ha van időm. Sajnos abból is egyre kevesebb van. Egyelőre.

Ugyanakkor... Írtam máshol is... Mostanában én alig reagálok a politikai témákra. Ami azért van, mert a munkahelyem már jó ideje szép számmal termel olyan témákat, amin felbaszhatom az agyam – és ilyenkor plusz idegeskedésnek nekem nem kell a politika mocsárvilága. Felbasz a vezetés, felbasz néhány munkatárs – és akkor még jön a Gyurcsány is! Kösz, nem! :P Még az ukrán háborúról sem olvasok, hallgatok és nézek szinte semmit... A hosszú hétvégén is inkább elmentem bulizni haverral (phú, de szétcsaptuk magunkat! :D ), ahelyett, hogy azon idegeskedjek, hogy COVID, gazdasági válság, ukrajnai háború. Na jó, a gazdasági válságtól tartok egy kicsit! :P

KalmanBlog 2022.04.21. 12:13:19

@Deansdale: Én nagyjából 10 éve kezdtem el fogyasztani a piros pirulákat a világ működéséről, és az a konklúzióm, hogy nagyon nagyon megéri.

Az információt hosszú távon iszonyú erősen lehet kamatoztatni, nagyon sokat ér. Pénzben is valamennyit hozott már (bár ebben gyengébb vagyok), de az életvezetésben rengeteget. Körülnézek az ismerőseim között, akik teljesen hasonló demográfiai helyzetből indultak, és azt látom, hogy szinte mindenkinél "szerencsésebb" vagyok egyszerűen azért, mert tudom amit tudok. (Nők, paleo, a pénz és hitel természete, stb.)

Napi szinten követni a hülyeségeket hülyeségnek látszik, de simán lehet, hogy aztán mégis jól fogunk járni vele, ha sikerül időben megsejteni valamit ami probléma lehet.

Például simán lehet, hogy Coach Red Pill-t megölték ( mobile.twitter.com/realGonzaloLira/status/1507644195212824582 - egy hete nem aktív online), miközben gond nélkül leléphetett volna Ukrajnából már akkor, amikor még csak szó volt róla, hogy Oroszország esetleg megtámadja. Ráadásul nem is ukrán állampolgár, tehát egészen sokáig bőven leléphetett volna és vihette volna a családját is. Én az ő helyében már jóval előbb elvittem volna a családot "nyaralni", aztán ha nincsen offenzíva, akkor felesleges volt, na bumm. Mondjuk a legutóbbi interjújában, amit hallgattam (nagyjából az egyik utolsó volt) azt mondta, hogy ő szereti az izgalmat és azért maradt ott. Azért én a megkínzatást nem vállaltam volna be az izgalom kedvéért, de mindenki úgy él ahogy akar.

Deansdale 2022.04.21. 12:17:10

@Frederick2: "Ugyanakkor... Írtam máshol is... Mostanában én alig reagálok a politikai témákra."

Ja, ezzel rávilágítottál egy lényeges pontra, amit kifelejtettem a magyarázataimból. Nagyon nem mindegy, hogy milyen híreket olvas az ember. Arról olvasni, hogy a fospárt egyik képviselője mocskolja a szarpárt másik képviselőjét értelmetlen és fölösleges időpocsékolás. Bármi, ami a politikai színház keretein belül történik abszolút érdektelen, hiszen csak a népnek szánt cirkusz, aminek a valódi információtartalma nulla. Ugyanez vonatkozik az aktuálpolitikai fórumokra is, ahol a kommentelők csinálják ugyanezt.

Amit olvasni érdemes, az a valóban alternatív és független sajtó (tehát nem a megszokott politikai pártok és erők kisebb csatlósai), ami rávilágít olyan hírekre amiket a mainstream sajtó inkább elhallgat, de ami még fontosabb, megpróbálnak rájönni az összefüggésekre is. Például ezerszer több értelme van napi egyszer 5 perc alatt átlapozni a conspiracy redditet (akkor is ha az anyag fele nyilvánvaló szemét), mint napi 3 órán keresztül böngészni valami (akár bújtatottan) ilyenpárti vagy olyanista youtube csatornát vagy magazint, mint pl. a partizán, vagy akár a mandiner.

Deansdale 2022.04.21. 12:23:14

@KalmanBlog: "Érdekes" csavar Gonzalo sztorijában, hogy a DailyBeast szélbalos amerikai bagázs egyenesen az ukrán kormánnyal vette fel a kapcsolatot, hogy ez az ember ott bújkál valahol és lázító tevékenységet folytat, szóval kifejezetten valószínű hogy miattuk kereste meg őt az ukrán titkosrendőrség valamelyik náci csapata.

Feltételezem te erről úgyis tudsz, de hátha másoknak még újság. Ilyen a progresszív-globalista aktivisták természete, érdemes tudni róla.

Frederick2 2022.04.21. 12:50:59

@Deansdale: Napi szinten találkozok a munkahelyemen lévő strukturális problémákkal. Már ahhoz is kell egy pszichológiai stratégia, hogy átvészeljem mindezeket - amíg meg nem történik a távmunkára való átállás. Elég dehonesztáló tudd lenni, ha ezek mellett a gazdasági válságról, a koronavírus járványról és az ukrajnai háborúról is kapom az információkat. Ugyanakkor persze, minimálisan szükséges az informálódás, a tájékozódás.

Amúgy állami szférában dolgozok, ahol egyenesen lehetetlen az apolitikus mentalitás. Az állami intézmények alá vannak rendelve az állampolitikának - az állam döntései érintik azokat. Vagyis igen, ilyen helyzetben főleg kötelességem az informálódás. Amúgy az eddig rendelkezésemre álló információk nagyon azt hozzák ki, hogy egy idő után össze fog omlani az állami szféra. Ha nem attól az aknamunkától, amit a rendszerváltás óta műveltek az állami szférában a kormánypártok, akkor a várható gazdasági válságtól.

Igen, az életben maradás egyik feltétele a megbízható információ!

Frederick2 2022.04.21. 13:10:35

@Deansdale:

Puzsérnak az első szerelme Pottyondi Edina.

Puzsérnak a második szerelme Márki-Zay Péter.

Puzsérnak a harmadik szerelme Volodimir Zelenszkij.
index.hu/velemeny/2022/04/14/ha-tetszik-a-tevemusor-a-fohos-valora-valtja/

Deansdale 2022.04.21. 13:16:10

@Frederick2: A feléig olvastam a cikket, addig Puzsér két dolgot nem említett:
1. Zelenszkij amerikai dollármilliókból lett az, aki, már a TV-műsorát is beleértve;
2. Zelenszkij a szó szoros értelmében egy bohóc, akit egy normális nemzet nem tesz meg az elnökének - ezért kellett neki a - szintén amcsi produkció - "majdan" forradalom. Zelenszkij nagyjából a kutyapárt színvonala, csak őt tolja néhány amerikai betűleves ügynökség, ennyi a különbség. A jelenlegi ukrán kormányban ott vannak Zelenszkij régi TV-s haverjai, az egyik miniszter humorista volt, a másik operatőr, stb. Kész szégyen, bakker.

Frederick2 2022.04.21. 13:21:01

@Deansdale: A DailyBeast az angolszász 444!, nem?

Mia and Me 2022.04.21. 13:30:22

@Deansdale: "A jelenlegi ukrán kormányban ott vannak Zelenszkij régi TV-s haverjai, az egyik miniszter humorista volt, a másik operatőr, stb. Kész szégyen, bakker."

Ahogyan az a tévésorozat szatírában is. (ott tanár volt és a tantestületből csinál minisztereket meg egyéb ismerősökből akik segítették az iskolát....)

Egyébként tényleg vicces sorozat. Az meg egyenesen hihetetlen, hogy ezt "igaziból" is porondra vitték és simán működik... Azaz inkább félelmetes.

Madarász Henrik 2022.04.21. 17:14:50

Nekem nagyon megdöbbentő a mostani nyugati helyzet. Eddig az volt hogy mindenki őket irigyli, olyan rendszert akar mint az övék, mert jól élnek, jó dolgokat esznek, meleg a lakásuk, tiszták, utazgatnak a világban. Erre mint nyomnak nekik már hetek óta a sajtóban, ne fürödjél naponta, tekerd le a fűtést 18 fokra, mert majd mi lezárjuk a gázt hogy elvegyük a gonosz Putyin pénzét. Bevallom Putyinon is le vagyok döbbenve, sokkal okosabbnak gondoltam, mint egy szellemi fogyatékos nyugati bankokban tartotta az állami valutatartalékok felét, nem építette ki a gáz és olajvezetékeket a keleti országok felé, ha az EU lemondaná a gáz és olajvásárlást és bambán nézik ahogy özönlik be a nyugati fegyver Ukrajnába, már rég le kellett volna bombázni a nyugatra vezető ukrán vasútvonalakat és utakat.

Mia and Me 2022.04.21. 19:54:48

@Madarász Henrik: lehet Ö is hatter hatalmi ember, vagy megmondták neki meddig húzza el a haborut...
A számlák meg, siman lehet hogy csak vetítés az is, vagy atverték.
Egyebkent nem egeszseges naponta furodni :). Intim plusz fogak plusz ahol izzad az ember. Aki nem kőkemény fizikai munkát végez hanem iroda Stb, annak tenyleg csak árt ha minden nap lemossa a bőrét szappannal.

Másik gondolat: amire treniroznak az nekem megis illik egy hosszú távú űrprojektes ossszeeskuves elméletbe is, amit a kovid idején találtam ki... Es ami illik ( ráhúzható) majd egy eljátszott bibliai vegiteletnek is.

Madarász Henrik 2022.04.21. 21:17:05

@Mia and Me: Mi az a űrprojekt ? Költözés a Marsra ?

VT 135 2022.04.21. 22:12:42

@Deansdale:
Egy ideje úgy érzem, a világ történései egy reality show mentén és színvonalán zajlanak. Beleértve az agyzápult nézőket is, akik mindazt elhiszik, amit mutatnak nekik.

Amúgy volt ma egy (több) pozitív élményem is: a bringaszerelő, aki amúgy pránanadis körből ismerek (alternatív gyógyászat, spiriség), az ukrajnai háború elején jól bekajálta a dolgokat, vitatkoztam is vele, finoman, fb-n (egyrészt nem akartam magamra haragítani, mert becsületes és jó áron szerelik a bringákat, másrészt meg - minek...).
Erre ma, amikor ott voltam, az öccsével együtt, egymás szavába vágva - én alig szólaltam meg :) - ecsetelték a világ helyzetét. De már egy felébredt, a dolgokat jelentős részben átlátó, kritikus szemmel. Nem tudom, mi történhetett. :)

Mia and Me 2022.04.21. 22:56:01

@Madarász Henrik: ennél bonyolultabb.
Elvileg kepesek vagyunk vírusként működni. Rabszolga kolónia felhasználása más világ kiaknázására. Miközben a kolónia reszere beadják hogy ők a kivalasztottak akik elmehetnek a tönkretett, elpusztított földről a mennyországba vagy ilyesmi.

Jalos 2022.04.22. 10:55:31

@Mia and Me: Ja mert szerinted nincs itt semmi látnivaló, az hogy özönlenek az ukrán menekültek, háború van a szomszéádban, idióta EU vezetés meg lábon lövi magát - ami nekünk is fáj (Laár: jaj de fáj a lábbam...) az a sima dolgos békés hézköznapokat jelenti!
Hogy merészel a kormány arra gondolni hogy itt azonnali intézkedéseket kell hozni!

_Bubba4400 2022.04.22. 11:14:55

Most hogy a FIDESZ megint nyert, jönnek a megszólalások, hogy "jaj mi lesz most". És ezen tök komolyan elgondolkodtam, hogy mi lesz most, meg hogy mi volt itt 2010 óta.

Valójában semmi az égvilágon.

Magyarországon akkora jobboldali diktatúra van, hogy Budapest Pride-ot is lehet nyugodtan rendezni, a sajtószabadságot meg olyan mértékben törölték el, hogy a 444 simán lehoz egy kisfilmet arról, ahogyan feltárják az Orbán-Simicska médiabirodalom kiépítését, amit mindenki megoszthat és kommentálhat. Ha már itt tartunk: láttátok? Én még nem néztem teljesen végig, tök érdekes darab egyébként, de valójában egy dolog fogalmazódott meg bennem miközben megnéztem: a filmben kielemzett és ekézett Orbán-féle rettegett médiabirodalom szerintem fasorban sincsen a progbal által nyomatott véleményterrorral, cancel culture-ral, meg a többi, ehhez tartozó eszközzel. Ugyanezek a nagy "oknyomozó" meg "független" riporterek miért nem mennek utána annak, hogy az elmúlt 10 évben ezek a nyugati, globális médiumok micsoda erővel bírnak? Ezekhez képest az esti M1 híradó egy ártatlan iskolai füllentés. Arra az érvre, hogy mindez a mi adónkból történik, csak azt tudom mondani hogy a Netflixre meg az emberek szinte örömmel fizetnek elő, önszántukból és tárt karokkal fogadják a teljes agymosást. Ez a baloldal jelenlegi alternatívája a médiára, a teljes progos agymosás - szerintem ez milliószor rosszabb a jelenleginél. A "Migránsok elveszik a munkánkat" és a "George Floyd, a nemzeti hős" közül az elsőt választanám.

Amin meg jót tudok nevetni, hogy a legnagyobb kormányellenes hisztériát azok az ismerőseim tolják, akik a következő instastory-ban már a Twentysix-ben élvezik a gondtalan luxust. Ez az egész egy komolytalan, gyerekes szappanopera.

Deansdale 2022.04.22. 12:19:50

@_Bubba4400: "cancel culture-ral, meg a többi, ehhez tartozó eszközzel. Ugyanezek a nagy "oknyomozó" meg "független" riporterek miért nem mennek utána annak, hogy az elmúlt 10 évben ezek a nyugati, globális médiumok micsoda erővel bírnak?"

Ha szabad egy szabad asszociációt ideszúrnom, a progresszívek egyik fő problémája, hogy RÓLUNK hazudoznak és elvárnák hogy higgyünk nekik. Sajnos a gyenge jellemeken mondjuk működik is, például néhány szerencsétlen magába száll mikor rasszizmussal vádolják, de hazánkban már annyira elszálltak ezzel a hülyeséggel, hogy az visszafordíthatatlan. A libsik nem képesek felfogni, hogy amikor pl. a választások után 6-7 millió centralistának és jobbernek fröcsögik az arcába, hogy ostoba vidéki rasszista moszkovita antiszemita orbáncsicskák, akkor ezzel nem fogják azokat a haladár ügy szolgálatára konvertálni. Annyival okosabbak az entellektüell libsik a redneck konzervatívoknál, hogy már azt sem képesek felfogni, hogy azok akikről hazudnak nem fognak bedőlni a hazugságaiknak... Ezek a szerencsétlen barmok elhitették magukkal, hogy a saját látványosan hazug és ostoba, gyűlölködő sztereotípiáik a valóság, amiről egyszerűen csak meg kell győzniük minket is, és akkor rendbejön minden. Hát, hajrá srácok, ha még ötször hallom hogy milyen fasiszta xenofób orbán-fan vagyok akkor biztosan meggyőztök arról, hogy én ismertem rosszul saját magamat és ti láttatok engem helyesen.

Deansdale 2022.04.22. 12:28:57

@_Bubba4400: "a legnagyobb kormányellenes hisztériát azok az ismerőseim tolják, akik a következő instastory-ban már a Twentysix-ben élvezik a gondtalan luxust. Ez az egész egy komolytalan, gyerekes szappanopera."

Az. A libsi hazugságok második legnagyobb achilles-sarka, hogy semmilyen bizonyítékot nem tudnak hozni az őket érő elnyomásra. Az egyik mondatukban még arról értekeznek, hogy ők mennyivel világlátottabbak és kifinomultabbak mint a csóró vidéki bunkók, a következőben meg arról sírnak hogy a rezsim őket nyomja el, és nem képesek aggyal levenni, hogy a két dolog ellentmond egymásnak. Az átlag pesti libsi életszínvonala egy vidéki fityiszesének minimum a triplája, és ők hisztiznek hogy itt nem lehet élni.

Mia and Me 2022.04.22. 14:17:28

@Jalos: háború a szomszédban (majdnem szomszédban) kb 40 éve folyamatosan van, hol itt hol ott, humanitárius katasztrófa szintén...

A vészhelyzetes kihirdetéssel csak annyi a baj, hogy még a 2/3os bohockodásos szavazgatás se kell semmire, hanem a vezér kijelenti hogy holnaptól zöld az ég és akkor az van. Ha valaki meg ezen meghökken vagy el találja szólni magát hogy amúgy még mindig kék, akkor jelenti a szomszéd és nemzetellenségként lehet elkobozni mindenedet hetediziglen.

A vészhelyzeti forgatókönyv mindenre ISS - teljes mértékben beleillik a világkormányos, NWO-be. K.ra mindegy hogy ezt MZP vagy OV hozza el nekünk. Ov megmenti a sleppjét, kb ennyi a mozgástér benne.

Az eus felvetés meg, ki lehet lépni... már 5-6 éve is ki lehetett volna... (be se kellett volna)
Ehhez nem kell vészhelyzeti felhatalmazás, simán mellécsaphatta volna a választási cetlik mellé.
(de vajon miért nem lépünk ki? hát mert a lóvé kell nekik, amiket meg ezért cserébe le kell nyomni az ország lakosságán, azt lenyomják - lásd kovid)

HypocritSlayer 2022.04.22. 15:16:06

@Mia and Me: "K.ra mindegy hogy ezt MZP vagy OV hozza el nekünk."

Értem én az elvakultságot, és netán ha feltéve( de nem megengedve), hogy a vízióid igazak, azért akkor sem mindegy....

2022.04.22. 20:49:10

Elolvastam néhány telegram csatorna posztjait, néhány minta, amit leszűrtem:
- mindenkinek, mindenféle indokokra (háború, klímaválság, infláció, koronavírus, így segíthetsz másokon) hivatkozva azt javasolják, hogy maradjon otthon, fogyasszon minél kevesebbet, és kúrja el a pénzét digitális javakra
- Olaszországban már önkéntes alapon be lehet csatlakozni szociális hitelpont alapú rendszerbe, ami jutalmaz téged, ha jól viselkedsz -> gondolom, ha 5-10 év alatt végképp legatyásodnak az emberek, akkor nem lesz más opció a többség számára. Onnan fogják kapni az alapjövedelmet is, persze csak addig, amíg nem lesznek 100%-osan kiszolgáltatva a rendszernek.
Mert nyilván senki sem képzelheti, hogy az egy egyre kevésbé "versenyképes" világban majd pont az ingyenélőket fogja az állam kitartani. Vagy kapnak annyit, mint egy nyugdíjas. Agenda 2030 kapcsán zsúfolt lakónegyedeket akarnak létrehozni, sejtésem szerint ilyen "csirkefarmokon" akarják majd elhelyezni őket egy VR szemüveggel.
- USA-ban 19 élelmiszer raktár égett le az elmúlt 1 évben
- német városokban a porban lévő mindenféle fém, meg egyéb káros anyag koncentrációja kb 10 év alatt a 2-3x-sra emelkedett (publikus adatok alapján)
- mai index hír: 8 évünk van megmenteni a földet

Azt látom, hogy minden létező fronton nagy erőkkel halad a terv, hogy 2030ra világkormányt kell bevezetni.

2022.04.22. 20:59:11

@vodkasprite: és akkor még csak a materiális részről beszéltem, az agymosás rész még csak most jön. Egyet értek Henry Makowwal, aki sátánizmus térnyeréseként írja le a Hálózat tevékenységét, aminek a lényege, hogy kifordítja magából a világot.

- Nevezzük mostantól azt normálisnak, ami nem normális (pl. kovid lezárások, távolságtartás, maradj otthon, lmbtqb, pedofília, "ha nem oltatod magad, haljá éhen")
- Ami pedig normális, azt pedig nem normálisnak (Egy példa: tiktok videóban láttam, hogy megkérdeztek egy fekete faszit, hogy milyen bőrszínűnek vallja magát. Félig elnevette magát a kérdésen, majd mondta, hogy há' fekete. Erre a fröcsögőszájú dagadt lbtqb szakértő ráförmedt a nyilvánvalóan bekészített válaszával, hogy ez nem magától értetődő, mert bárki azonosíthatja magát más identitásúként, pl fehérként, attól, hogy fekete.
- A szép mostantól csúnya, a csúnya legyen mostantól a szép
(erre is voltak példák)
- A valóság hazugság. A hazugság az új igazság (pl. úgy állíthatjuk meg a háborút, ha mégtöbb fegyvert szállítunk, és veszünk USA-tól, és emelett tönkretesszük a saját gazdaságunk)

2022.04.22. 21:03:17

@vodkasprite:
- Ami természetes, azt nevezzük mostantól természetellenesnek, értéktelennek
- Ami természetellenes, az legyen az új normális

2022.04.23. 05:00:25

Üdv Urak.
Na itt kb 16:30 körül sajnos most már az USA-ban is - hogy hogy nem - valami 27 millió csirke és pulyka ment a madárinfluenza végett kinyírás alá - illetve beszélnek még mellette élelmiszergyártó üzemek megsokszorozódott leégésről, meg minden ilyenről is - szóval jó lenne összerakni a képet ezzel az állatok - az emberi élelmezésben - influenzájával is, hogy mekkora valószínűsége van annak, hogy tényleg ez egy reális valami, hogy az állományt csak úgy kinyirkálni kell az egész világon....

Meg közben a videóban van más téma is, nézzétek meg szerintem, mert érdekes az egész, van benne a nem oltottak kettős adóztatásáról szóló törvénytervezet benyújtásáról is szó :
www.youtube.com/watch?v=iDNgUCE7xT0

Deansdale 2022.04.23. 10:26:03

Gyermekeknek szánt "genderklinikák" az USA-ban:
gab.com/Immanentizetheeschaton/posts/108176160308352626

Nincs semmi gond az LMBPT propagandával, ha a gyereked nem eleve degenerált akkor ők sem tudják elferdíteni... Ugye?

2022.04.23. 16:25:46

állítólag:
1.) Az új WHO szerződés nem csak kötelező oltást írhat majd elő a tagországoknak, hanem ő dönti el, hogy mi minősül világjárványnak, és már módosította a fogalom meghatározását. – Lehet, hogy az influenza.

2.) A Szerződés felhatalmazza a WHO-t arra, hogy az új betegséget elnevezze annak eldöntésében, hogy milyen karanténintézkedésekre van szükség globális szinten.

3.) A WHO ellenőrizné, hogy ki fejlessze ki az új kezeléseket, és eldönti, hogy biztonságosak-e.

4.) Felhatalmazást kapnának arra, hogy eldöntsék, kit zárnak karanténba.

5.) A WHO döntene az egyes országok oltási mandátumairól.

magyarán csak egy aláírásra vagyunk attól, hogy kvázi átvegyük a kínai karanténtáboros mintát

Deansdale 2022.04.23. 16:58:31

@békaapu: Mindenből ami globalista...

békaapu 2022.04.23. 17:22:13

Ami konkrétan pénzt ad, abból nem lehet. :-(

Mert a xarrágó sötétkékek mellé gyorsan oda lehetne provokálni a színtelen közömböseket hogy "most lesz jajj a TI pénzeteknek".
És úgy ők már minyimum ötven százaléka lennének a választópolgároknak.

2022.04.23. 18:24:02

@békaapu:
"Az új WHO szerződés nem csak kötelező oltást írhat majd elő a tagországoknak, "

Én valamit nem értek.
Van mondjuk egy szerződés.
Szerződök veled, hogy én azt teszem, amit mondasz.
Aztán te azt mondod, hogy én mindenemet adjam oda neked.
Én meg azt mondom, hogy nem.
Aztán mi lesz utána?
Mivel ennyi szerződés volt, hogy csak azt teszem, amit mondasz, semmi más.

Szóval nem értem, hogy mit tesz majd a véhájó, ha azt mondja valaki: nazsgem, te nekem mostantól senki vagy.
Mi lesz?
Leatomoznak, vagy mi?
Vagy mi már megint ez a hülyeség, hogy azért, mert valaki papíron azt hiszi, hogy ő lett itt az Atyaisten, attól még nem kell majd azzá is tenni. (engedelmeskedni neki.)

Csak azért hozom ezt fel, mert egész egyszerűen nem értem, miért is kellene most valami "kilépést" erőltetni, egyszerűen miért nem lehet telibe szarni a who száját is híg fossal?

Már bocsánat, hogy kicsit ordenáré stílusban adom elő - moderáld Dean nyugodtan, megértem - de összekaparom magam attól, hogy nem tudom felfogni, hogy mi van akkor, ha nem akarunk olyat tenni, ami a saját kárunkra van ráadásul egy olyantól, akinek semmi köze nincs hozzánk, mint valami vezetői réteg, mert nem ők a demokratikusan megszavazott kormány.
Mondjuk.
De egyáltalán: miért is kellene akár a saját anyám szavának engedelmeskednem, ha az a rosszat akarná?

Szóval nem értem, miről beszélünk igazából ebben a kérdésben?
Nem értem.

Mia and Me 2022.04.23. 19:36:35

@icipicicsipa: "Szóval nem értem, hogy mit tesz majd a véhájó, ha azt mondja valaki: nazsgem, te nekem mostantól senki vagy.
Mi lesz?
Leatomoznak, vagy mi?"

Ajánlom figyelmedbe pár afrikai vezető 2020-2021-es "életútját" akik ezt mondták hogy náluk nazsgem nincs kovid ;-)

Mára már ott tartanak hogy ott is valami államok fölötti egészségügyi szervezetet akarnak (vagy már létre is hozták), ami közvetlenül az afriaki tagállamokkal konzultál és menedzseli a kovid19 elleni védekezést...

Mia and Me 2022.04.23. 19:38:51

@vodkasprite: én azt olvastam hogy alá se kell irni.
Pont akkor kell írni-jelezni ha valamelyik tagország nem akar ebben részt venni és ellenzi. (tán valami ápr végégig, május elejéig)
De erről persze hivatalos médiában egy kurva szó nincs.

békaapu 2022.04.23. 19:55:28

@icipicicsipa:
Azért kell engedelmeskedned, mert különben mint belső ellenségre a saját államhatalmad irányítói fogják rád küldeni a törvényőrző testületet.
Ha a saját politikusaid eladják a fejed fölül az országot, demokratikusan semmi mást nem tehetsz mint a választókörzeti képviselőddel próbáltatod megmagyaráztatni a megmagyarázhatatlant.
Ugyanígy ha bemondják a tévében hogy a rettenetes világjárvány miatt átadják az egészséged felügyeletét valami nemzetek feletti szervezetnek, akkor demokratikusan nem lázadhatsz. Különben ellenség vagy, és a tieid fognak agyonlövöldözni menekülés közben.

..sajnos a demokrácia is egy államhatalmi forma, és azok így működnek.

békaapu 2022.04.23. 19:57:02

@Mia and Me:
Ez a fontos része a dolognak, hogy mit kell tetetnünk a saját vezetőinkkel.

Köszönöm Mia and Me.

2022.04.23. 20:03:57

@Mia and Me:

"Mára már ott tartanak hogy ott is valami államok fölötti egészségügyi szervezetet akarnak (vagy már létre is hozták), ami közvetlenül az afriaki tagállamokkal konzultál és menedzseli a kovid19 elleni védekezést..."

Ez oké, erre a helyzetre reflektáltam.

@békaapu:

"akkor demokratikusan nem lázadhatsz. Különben ellenség vagy, és a tieid fognak agyonlövöldözni menekülés közben."

A "tieid" akkor nem azok, ha ellenem fordulnak illetve ha ekkora ellentét lenne, hogy ők nekem támadnának.
Én meg addig visszatámadok majd - nem gyilkolok vagy ölök - amíg bírom, kéz-láb törésig esetleg.....már annak, aki az életemre tör... :)
Egyébként ahogy elnézem a választásokat meg a többit a világban, szerény agyi kapacitásommal arra jutottam, hogy legalább a világ fele tisztában van azzal, hogy mi a péklapátba mentünk bele a mélyebb dolgokban úgy két éve.

De ha nem jól érzékelem ezt, majd javítsatok ki.
És a világ fele azért a világ fele.
És azért azzal tisztában kell lenni, hogy hiába nem így vélekedik a másik fele, azért ott attól, hogy most helyeseljük a másik felét a világnak üldözni, egészen biztos, hogy egy jelentős létszám ott is tiltakozik ez ellen, szóval, nem gondolom, hogy ez ilyen egyszerű lenne.
Persze meglátjuk, de nem így jön ki a matek számomra ebben sem....

DennisVT1 2022.04.23. 21:18:53

Míg a csóringer, képzetlen férfiak a csavarokat húzogatják az olajfoltos ruháikban és meló után sörözve meccset néznek, a képzett, intelligens, szabad idejükben olvasó és magukat állandóan továbbképző nők elfoglalják a nekik járó magasabb pozíciókat.."

békaapu 2022.04.23. 21:24:39

@icipicicsipa:
Úgy látom hogy nem voltál még ellenség : nem ismered a szabályokat.
Képzeld el, hogy a politika mindenkit kinevezhet bárminek.
Hősnek és díszpolgárnak és Lölőnek .. sőt, ellenségnek is.
Egy tollvonás, és te vagy a békáká gépészeti főnöke - vagy az akit le kell tartóztatni és elkülönítőtáborba zárni.
És ha ellene fordulsz a hatalom érdekeinek, akkor a törvényőrség csak a dolgát végzi amikor kopogtat nálad.
(érted jöttünk, nem ellened)

Lázadni is csak pontosan, szépen.. ahogy a csillag megy az égen - úgy érdemes.

békaapu 2022.04.23. 21:32:33

@DennisVT1:
Aztán ki versenyez?
Legyen szegény nőnemű diplomabajnokoknak több a fizetésük nyugodtan - én aztán nem sértődöm meg ezen.
Hajtsák csak magukat, rázzák a pofonfát két kézzel, a pénzhatalom nekik is pont azt a megbecsülést fogja adni mint a hímnemű megfelőiknek.
Legyenek boldogok.
(én a magam részéről az vagyok diploma nélkül rozsdával meg olajfoltokkal a tenyeremen)

békaapu 2022.04.23. 21:33:36

@Deansdale:
Erre a mosolyra meg büszke vagyok.

2022.04.23. 22:02:20

@békaapu:
Oké, ezzel mind tisztában vagyok.

" Lázadni is csak pontosan, szépen.. ahogy a csillag megy az égen - úgy érdemes. "

Én nézem úgy a lázadást, hogy nem az egyén szemszögéből abban az életében, hanem úgy nézem, hogy az egész emberiség már megélt és tudomással bíró ismerete az elnyomásról, a rabszolgaságról, a diktatórikus rendszerekről, amit már fejben megélt az, aki ezekkel a történelem során tisztában van és van valami kis empátiája, hogy átérezze ezen múltbeli eseményeknek a szörnyűségét és minden abszurditását és borzalmát és ezáltal ott legyen már a lelkében a tombolás csak a gondolat és beleélés által, hogy: ez ellen fellépni és felkelni és nem hagyni magunkat!

Mert úgy is ez lesz a vége.
Akkor miért is agonizáljunk?
Miért is szenvedjünk mondjuk hóban-fagyban éhezve-szomjazva, nincstelenül üldözve?
Ha úgyis az a vége, hogy - ha a szabadság és igazság utáni vágyad az erősebb - lázadni fogsz és felteszel majd mindent egy lapra?

Ha úgyis ez a vége, akkor minek "maszatoljunk"?

2022.04.23. 22:08:29

Most abszolúte nem indulatból írtam azt, amit, hanem szerintem egy logikus és egyértelmű végeredményként, ami úgyis lesz az embertől mind egyén, mind csoport részéről, ha olyan helyzetbe kerül, amit fentebb taglaltam.

békaapu 2022.04.23. 22:43:42

@icipicicsipa:
em tudhatom..
Lehet hogy rajtad kívül is lázadnak magasztos célokra függesztett szemekkel, de én csak a saját felháborodásomból következően lázadok.

Miért is agonizáljunk?
Hát hogy ne legyen olyan olcsó a győzelem nekik.. hogy ne adjuk olcsón a bőrünket.
Legyen az elnyomónak is valami veszítenivalója.

2022.04.24. 00:50:57

Nézzétek meg és nem fogjátok elhinni:
Cops And Judge Fail At Freedom - Travis Heinze Sentenced To 30 Days
www.youtube.com/watch?v=47F2CGZJqdg

Deansdale 2022.04.24. 09:30:15

@Li Peng Ping Pong: őszintén szólva én eddig nem kísértem figyelemmel Nógrádit, az általad linkelt videóban értelmesnek tűnt, bár kissé, hogyismondjam, szószátyár :) Sokat beszél mindenféle hírmorzsákról, és viszonylag keveset arról hogy milyen összefüggéskeet lát a dolgok hátterébe.

2022.04.24. 13:16:41

@icipicicsipa: "Szerződök veled, hogy én azt teszem, amit mondasz.
Aztán te azt mondod, hogy én mindenemet adjam oda neked.
Én meg azt mondom, hogy nem." Akkor nyomásgyakorlás céljából 7 nap alatt az euró 600Ft lesz, és megszerveznek egy olyan színesforradalmat, amiben 1 millió magyar ember fogja követelni a kormányváltást. Gondolj bele, pl a média belengetné, hogy ki akarunk lépni a WHO-ból... vagy az únióból.

2022.04.24. 15:02:32

@vodkasprite:

"Akkor nyomásgyakorlás céljából 7 nap alatt az euró 600Ft lesz, és megszerveznek egy olyan színesforradalmat, amiben 1 millió magyar ember fogja követelni a kormányváltást"

Mi az, ami - a lottónyereményen kívül - az életben nem követel áldozatot?
Meg milyen már az, hogy azon beszélünk, hogy most akkor kényelmes maradjon az életünk vagy nem és legyen szabadságunk?

2022.04.24. 15:03:05

@vodkasprite:
Valamit valamiért, érted.
Ja, hogy ez fájhat?
Hát igen.
Sajnos ez van.
Nekem sem tetszik, de ez van...

2022.04.24. 17:50:54

Ebben a videóban azt mondják, hogy az oltás hosszútávú mellékhatásait elég jól sikerül semlegesíteni klorin-dioxid (klór-dioxid?) hatására.
t.me/ebredes2017/11138

Mia and Me 2022.04.24. 21:50:16

@vodkasprite: tehát ami konteósan gyógyította magát a kovidot is :)
Ez az a malária ellenes cucc, nem, amire írták az elején amikor elkezdték felvásárolni, hogy ne vegye senki mert nem használ? ( Termeszetesen használt sok embernek)

Mme.Brioche 2022.04.24. 22:28:47

@Mia and Me: nem, amire te gondolsz az a hidroxi-klorokin, a malária gyógyszer. A klór-dioxid meg fertőtlenítő.

2022.04.25. 21:45:55

"Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Magyarországon: újabb eseteket azonosítottak
Jelentősen visszavetheti a magyar baromfiágazat exportját az, hogy újabb madárinfluenzás eseteket észleltek Magyarországon. Csorbai Attila, a Baromfi Termék Tanács (BTT) igazgatója szerint azonban most még nem lehet megmondani, hogy mekkora lesz a vírus újbóli felbukkanása által okozott kár."

más:
Németországban is génmódosított szúnyogokat terveznek szabadon engedni. Mivel Bill Gates áll a projekt élén, ezért talán már csak az új betegség típusát kell találgatnunk.

2022.04.26. 05:11:52

@vodkasprite:

"Megállíthatatlanul terjed a gyilkos kór Magyarországon: újabb eseteket azonosítottak
Jelentősen visszavetheti a magyar baromfiágazat exportját az, hogy újabb madárinfluenzás eseteket észleltek Magyarországon."

Szóval filóztam most:
Madárinfluenza.
Azt mondják, hogy a vándormadarak/"vadon élő" között terjed meg ők akik hurcolásszák - többek közt - ide-oda.
Meg világvége.
Kérdem én, matek szerint ha ezek vannak:
- madarak a világban mindenhol
- akik konkrétan láncban vannak nagyjából

Hogy a törpömben van az, hogy az átlagember az utcákon nem lát tömeghalált madarak részéről akkor, ha ez így terjed a világban, ahogy mondják és ha ez ilyen világvége veszélyes.
Mondjátok meg a matekot, hogy van az, hogy nem láttok/látunk a világban mindenhol ekkora "járványnál" az utcákon naponta madárhullákat mindenütt, ha ez ennyire világvége ebben is.
Meg hogy van az, hogy ugyan így ha kergemarhakór meg a sertéspestis van az is ilyen módon, a vadon élő állatoknál miért nincs tömeghalál sosem cikkezve meg megtapasztalva. Bár ez csak egy "mellékkérdés."
Ezek a fránya vírusok miért csinálnak ilyet, nekem főleg ez a madaras rész érdekes ilyen bárki által megtapasztalható és világszintű dolog, a környezetében, a napi életében nem lát senki sem még egy döglött madarat sem szinte csak évente, de mégis a fentiek matekja meg - legalábbis számomra - nem ezt hozza ki.
Hogy van tehát, hogy csak az étkezésre szolgáló, emberi, házias állományban terjed meg pusztít miközben minden más százmilliós ugyan ebben élő állomány a világban az utcán meg nem mutatja világvége helyzetét ebben a kérdésben (sem).
Ja, tudom, az egyik házi és ez a baj.
Értem.
Véletlen.

Meg akkor visszakanyarodok, hogy a több évtizede - 1997-től wikipédia szerint - van ez a dolog, de covidra fél év alatt lett szupervakcina, erre meg nem akaródzik lenni bármi ilyen.
Jééééé.......

Szóval ezeket rakjuk már össze valami értelmes eredménnyé, mert nekem ilyen izzadságszagúnak tűnik az, hogy ez létezik és kész és minden ilyen csak a véletlen, meg az nem úgy van, meg te hülye vagy - illetve, "aki kérdez, a rémhírt terjeszt és börtönbe vele" - válaszok többségével lehet csak elintézni, egyenlőre ezt gondolom.

Na de mindegy, ez csak egy ilyen felvetett dolog....

További szépeket mára mindegykinek.
:)

Mia and Me 2022.04.26. 07:04:39

@icipicicsipa:
"Ja, tudom, az egyik házi és ez a baj"

Lényegében igen.
Nem hiaba kezdték el ismét felfuttatni a magyar szürke marha állományt pl. Mivel az ellenáll a kerge kórnak.
Csirke eseten meg csak kepzwld el hogy egy 30 fős vadmadar csapat 8 tagja beteg, es lassan kimúlik, de előtte bele pottyantanak egy két csirke telepre ahol ketrecekben 800 ezer csirke lakik, tele van nyomva antibiotikummal, jobban tojjon táppal, stb.
Kicsit látványosabban fog terjedni mint a vadgalambok kozott...

Deansdale 2022.04.26. 07:48:25

@Mia and Me: Ez egy többé-kevésbé logikus magyarázat, de azt azért tudjuk, hogy most szándékosan akarnak éhezést és hiperinflációt, azért tesznek tönkre és irtanak ki mindent amit bírnak. Ezer dolgot lehetne tenni ha valóban terjedne a madárinfluenza, pl. a már fertőzött állatokat akár életben is lehetne tartani, aztán amelyik túlélte az győzött, lehet levágni. Minek tíz- meg százezerszám kinyírni őket, mert hátha megfertőződtek? Telepek között szerintem nincs olyan forgalom, hogy egyik telep tovább tudná fertőzni a másikat, vagy ha tartanak bármi ilyesmitől, akkor ez ellen kell protokollokat kidolgozni.

Deansdale 2022.04.26. 07:55:01

@Mia and Me: Itt van például ez:
moonbattery.com/choose-climate-ideology-or-food/
Észak-Írország olyan "klímaszerződést" írt alá, ami szerint félmillió tehénnel, 700E birkával és 5 millió csirkével kevesebbet fognak tartani a karbonsemlegesség jegyében. Szerinted ez normális? Ők látják el hússal Nagy-Britanniát, na ennek hamarosan annyi. A boltokból meg majd hazaviszik az üres polcokat megenni, aranyáron.

Épelméjű politikai vezetés ilyen szerződést nem ír alá, és igazából ők sem hülyék, hanem a háttérhatalmi terv végrehajtói.

Mia and Me 2022.04.26. 09:17:15

@Deansdale: azt nem mondtam hogy a megoldás az állomány leölése ;)
Csak azért ne gondoljuk hogy tuti konteo ha felüti egy betegség a fejét.
A nagyüzemi állattartós telepek meg élö hús gyártás, pokol a földön az állatoknak, egy ketreces csirke lehet örül is szegeny ha kimúlik. :(

2022.04.26. 18:45:40

@Mia and Me:

Akkor mi a konteo.
Elmondom ezt most azt hiszem harmadszorra, de lehet, negyedszerre:
Állítólag van egy covid nevű izé.
Meg lett rá fél év alatt vakcina, tutira, minden kontinensen létező gyógyszergyártótól.
Kb.

És ahogy mondtam, úgy 25 éve van ez az "madárinfluenza" mondjuk, amire valahogy - főleg a nagy világmegmentő orvosok meg tudósok meg Bill Gates sem - találta meg a vakcinát.

Mi az nekünk, hogy az élelmezésünk egy ágazatának a veszélyességéról tudunk, az nem érdekes ilyen módon a gyógyszert rá megtalálni.

Hogy van az, hogy egy hiperszuper gyilkos mutáns vírusra üt perc alatt lett több cégtől is megoldás, de erre a 25 év alatt nem akaródzott....

Itt számomra nem kerek a dolog sehogy sem és nem hiszem, hogy azzá lehetne tenni.

2022.04.27. 08:39:55

@Mme.Brioche: Szia, mi a véleményed az elnökválasztásról?
Találtam egy ilyet: t.me/ebredes2017/11442

2022.04.27. 08:40:30

Közben Kínában minden kisgyerek űrhajósnak tanul:
t.me/ebredes2017/11441

Deansdale 2022.04.27. 09:07:43

@vodkasprite: Azok után, ahogy Bident megválasztották, már nincs energiám még egy ilyennek utánajárni. Tényleg érvénytelenítettek egy rakás szavazatot? Ha a képeken látható dolog igaz akkor egyértelmű a csalás, mert a "végeredmény előrejelzése" nem változott a szavazatok érvénytelenítése után, sőt, azzal együtt vált valóra, vagyis előre tudták, hogy érvénytelenítés lesz.

Briós véleménye engem is érdekel.

Deansdale 2022.04.27. 09:09:03

@vodkasprite: Kínának a 2019 év végi covid-videók óta semmit nem hiszek el. Szerintem úgy gyártják fillérekért a háttérhatalomnak a propagandát ahogy a mobiltelefonokat.

Frederick2 2022.04.27. 10:40:02

@Deansdale: @vodkasprite: @VT 135:

444.hu/2022/04/27/az-utcan-tamadt-egy-ukran-nore-a-svedorszagban-elo-orosz-tanarno-gyorsan-utolerte-a-vegzete

Visszataszító az a soviniszta adok-kapok, ami egyes ukrán és orosz civilek között megy. Itt van ez a hír, ahol mindkét picsa egy soviniszta nyomorult. Megy kettejük között a cicaharc. Jön a liberális 444, és a saját liberális elveti szembeköpve, megveregeti a soviniszta ukrán picsa vállát.

Az csak hab a tortán, hogy az orosz nőt kirúgták az álláshelyéről. Jobban mondva az ukrán nő alja módon kirúgatta a munkahelyéről, meg a közösségi oldalon keresztül megalázta az orosz nőt. Aminek a liberálisok többsége, beleértve a 444 újságíróit is, örülnek.

Egy valódi liberális elítéli a nemzeti sovinizmus minden formáját. Meg a sovinizmus minden formáját is.

Széchenyi István forog a sírjában. Keseregve nézi a mennyből, mivé korcsosult az általa fontosnak tartott liberalizmus a 21. században.

Frederick2 2022.04.27. 10:54:29

Ilyesmi szöveggel koldul a 444!

"Ne hagyd, hogy mások döntsék el helyetted, mi a valóság!

Csak akkor változtathatunk a körülöttünk lévő világon, ha megértjük, mi és miért történik benne. A lopott luxusvillákban és a hátrányos helyzetű kistelepüléseken. A Városházán és Hatvanpusztán. A Kremlben, Kijevben, Berlinben és Washingtonban.

Csatlakozz a Körhöz, lépj be tagsági és előfizetési programunkba! Sosem volt még ilyen fontos, hogy láss és érts minden részletet."

Így működik a 444-nél a kommentszekció:

"Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

1, Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
2, Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
3, Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt"

Működik a dolog. Az előbb linkelt cikk alatt csak olyan kommenteket olvastam, ami ekézi az orosz nőt, az ukrán nőt nem.

Deansdale 2022.04.27. 11:35:12

@Frederick2: Miféle támadás ez, végig higgadtan trécselnek...

Frederick2 2022.04.27. 11:58:51

@Deansdale: Na, most miattad megnéztem a videót. :D

Amúgy ja, az orosz nő csak beszél. Valószínűleg csak verbálisan tudatja a másikkal, hogy nem szereti őt a származása miatt. Mindegy.

Ezek után viszont még szánalmasabb az egész sztori. Ezért kirúgták a munkahelyéről? Undorító világban élünk.

Frederick2 2022.04.27. 12:01:20

@Deansdale: Mondjuk Svédország. Az orosz hölgy meg tanárnő abban a svéd oktatási rendszerben, ami eleve tele van tömve besúgókkal. Végül is min lepödöm meg?

Deansdale 2022.04.27. 12:13:08

@Frederick2: Na, most miattad megnéztem felirattal a videót :]

Az előzmények nem látszanak, nyilván - ez a legáltlaánosabb jel arra, hogy a videó készítője rejteget valamit. Szerintem az orosz nő arra reagált, hogy az ukrán csaj zászlókat telepít meg oroszellenes szlogeneket skandál. Amúgy sok hülyeséget összebeszél az orosz nő, de a legérdekesebb az amikor azt állítja 70 éves... És még aktívan tanít? Valami nem stimmel :)

Frederick2 2022.04.27. 12:21:57

@Deansdale: Lehet, hogy Boros Juli (a 444-es újságíró) át akarja verni az olvasóit? Hmm, erre nem gondoltam.

"a legérdekesebb az amikor azt állítja 70 éves... És még aktívan tanít?"

Pedagógus ismerősöm mesélt ilyet legutóbb. Az egyik hazai iskolában olyan súlyos a tanárhiány, hogy megkérték egy nyugdíjba lévő, 70 fölötti egykori kollégájukat, jöjjön vissza magyart tanítani. Visszament. Tanítani alig tud. Fegyelmezni képtelen. A diákokkal nem képes a kommunikációra.

Oké, OFF, de válaszolva a felvetésedre: Magyarországon azért találunk erre példát.

Visszakanyarodva a témára: nekem ez is "tetszik".

"Kayda Facebookon köszönte meg mindenkinek, hogy segítettek beazonosítani támadóját."

Az ukrán picsa megköszönte a lenyügőzően demokratikus és liberális svéd embereknek, hogy likvidálták a neki nem szimpatikus, vele politikailag egyet nem értő orosz hölgyet. Gyönyörű!

Ha színjáték, akkor egy picit megnyugodtam. De tartok tőle, hogy ez egy valós rémtörténet.

Mme.Brioche 2022.04.27. 21:41:24

@vodkasprite: Szerintem abszolút borítékolható volt, hogy Macron "nyer", akármi is lesz a valós eredmény.
Mindannak ellenére, hogy Macron az eddigi legjobban gyűlölt elnök, meg hogy már jópár elnök óta nem volt olyan akit újraválasztottak volna, és mind közül neki volt legalacsonyabban a népszerűsége (a sárga mellényes tüntetéssorozat alatt konkrétan a halálát kívánták, ő meg csak lövette ki a szemeket sorban, direkt fejmagasságban lövetett, emlékszem, már a szemorvos társaság adott ki ez közleményt, kérve a kormányt meg a rendőrséget, hogy hagyják abba, mert olyan sok kilőtt szemet kellett ellátni, hogy az gyalázat, fiatalemberek, öreg nénik, mindegy volt), meg hogy a francia területen kívüli territóriumokon lakó szavazók ilyen 60-70%-os arányban szavaztak Le Penre (igen a túlnyomórészt fekete és színesbőrű lakosság inkább szavazott ilyen elképesztő arányban a "rasszista", "náci", szélsőjobbos Le Penre, mint Macronra), szóval még ezekkel együtt is ezerszázalékig biztosak voltunk benne, hogy Macron nyer. Et voilá...

(bocsi ha nem túl koherend a hozzszólásom, de épp haldoklom egy picikét :)

Mia and Me 2022.04.27. 21:52:43

@vodkasprite: @VT 135: Bocsi hogy nem emlékszem mindenki életútjára, de nem valamelyikőtök írta, hogy szaglás-és ízvesztéssel járt a barinője kovidja?
Kérdezhetem csak dióhéjban, hogy mi lett végül vele?
Van-e szaglásban változás a korábbitól, érez-e furcsa szagokat, illetve van-e minden bizonyos fajta vagy bizonyos feldolgozáson átesett ételen egy bizonyos (egyébként nem kellemetlen, de hosszú távon mégis kellemetlen) szagot?

2022.04.28. 05:01:21

@Mia and Me:

Az egyik ismerősöm volt olyan aranyos, hogy panaszkodott, hogy ő aztán most kovidos és nem érez ízeke sem szagokat.
És miután ezt elmondta, megkért, hogy ha már a közértbe megyek most éppen, ugyan hozzak már egy kólát. (mert kólaimádó. már az íze miatt)
És gondolom akkor a színe meg a szénsavassága miatt szerette volna meginni....

Ez is olyan, hogy azt mondanak az emberek, amit megmondtak nekik a tévében, aztán belelovagolják magukat.

2022.04.29. 04:44:31

Érdekes dolgok vannak benne szerintem:

They're trying to hide the Nazi truth in Ukraine |

www.youtube.com/watch?v=UppxrKiNkzg

2022.04.29. 05:03:22

Közben több ezer motoros tiltakozó felvonulásának előkészülete zajlik Kanadában, pár perces rendőri nyilatkozat többek közt:
Ottawa Police close downtown to vehicle protesters
www.youtube.com/watch?v=Gg3lvqFYxVM

És egy kedves komment a videó alatt. :)

" I watched this guy during his media interview on the restrictions that he and his police force have in place for the bike rally and I am wondering what country he is in "
:D

Persze ezekről fingja nincs a magyarországi embernek igazából.
Sőt.
Elmondhatjuk már, hogy egy totál más világba lett "zárva".
Ha nem tudatosan keres és érdeklődik az ember, hanem csak a "doboztól" vár valamit, akkor "vége".

2022.04.29. 15:20:20

Itt az index.hu újabb cikke a Shanghai történésekről.
index.hu/kulfold/2022/04/29/napok-ota-nem-ettunk-panaszoljak-sanghajban/
A cikkben szereplő videót megnéztem, és a véleményem szerint social engineering céllal készült (prediktív programozás, az ottlakók megnyugtatása, hogy hát igen ez van). De nekem azért lenne pár kérdésem:
- Ha fel tudok mutatni egy negatív tesztet, akkor miért nem hagyhatom el a várost?
- Hányan haltak eddig éhen?
- Mi történik, ha valakinek elfogy a pénz, és nem tud már rendelni kaját? (A magyar podcastban azt mondták, hogy kéthetente hoznak kaját csak, ezért naponta rendelnek)
- Hányan lettek öngyilkosok?
- Hányan szenvedtek maradandó (mentális) károsodást?

Gondolom kovidban meg meghaltak kb 100-an a 25 millióból, minden másban meg több ezren ennyi idő alatt.

Nyilván ez egy kísérlet, hogy megnézzék, mennyire sikerült beidomítani és függővé tenni a rendszertől az embereket. A tapasztalatok alapján sokat lehet majd finomítani a rendszert. Tekintve, hogy nagyobb lázadásról nem hallani, ezért a kísérlet sikeresnek mondható. Még az éhezés sem veszi rá az embereket, hogy szabadságharcot vívjanak.

Lol, a videókon, ahol az emberek felakasztották magukat a lépcsőházban, ott is maszkot viselnek :D

2022.04.29. 15:23:41

Még annyit, hogy azért is gondolom, hogy ez egy social engineering videó, mert telegramon nyilván azok a videók terjedtek, ahol az emberek kiugranak az épületből, felakasztják magukat, rájuk törnek, bezárják őket, viszik őket táborozni, táboros videók, mostmár vannak ablak nélküli konténerek is.

Nem ilyen léleksimogató videóval kellene felhívni a figyelmet a történésekre, hogy "jaj, éhesek vagyunk".

Frederick2 2022.04.30. 08:02:15

@DennisVT1: @Deansdale: Fiatal youtuberek harcolnak a nőgyülőlet ellen.

www.youtube.com/watch?v=FQUe9ds_CNY

"Érdekes Trip volt. Utólag visszanézve még az jutott eszembe, hogy milyen érdekes, hogy a Férfiak Klubjában az a konklúzió, hogy a nők tehetnek minden rosszról és a férfiakkal minden normális, így természetes... Hát egy picit kiakadtunk, de úgy nézzétek, hogy mi főleg erre koncentráltunk és voltak dolgok, amik felett elsiklottunk."

Érdekes, hogy a Férfiak Klubja nőgyülölő lett! Az tény, hogy Bedő Imre mond hülyeségeket. De az ő civil szervezete kifejezetten a kompromisszumot célozta meg. Gondolom, az a baj, hogy megpróbált egy olyan klubbot létrehozni, ami csak férfiaknak szól. Már ez is bűn.

Meg megint be lett támadva a PUA!

"A jó öreg PUA univerzum... Nincs is attól jobb."
www.youtube.com/watch?v=sDpu4TAxxBI

Elárulom: ez csak egy a többi támadó videó közül. Amúgy nekem sosem volt a szívem csücske a PUA. DE valahogy olyan érdekes, hogy pont akkor vannak a PUA is kritika alá vonva, amikor a feminizmus újra felmelegítette a PUA, MGTOW, MRA = nőgyülólet képletet.

Közben egy másik youtuber, Fókuszcsoport két videóban betámadta a Férfihangot. Azt nem linkelem be. Szomorúan mondom ki: a szerkesztőség az utóbbi években a megkeseredett nőgyülölők tanyájává tette az oldalt. Vagyis a Férfihangba könnyű belerúgni.

Mindenesetre megy a harc a nőgyülőlet ellen. A férfigyülőlet ellen azért nem megy semmiféle harc, mert az nincs. :P

Közben a feminizmus mindennemű kritikája és birálata pedig továbbra is nőgyülőlet.

Frederick2 2022.04.30. 08:13:58

@Deansdale: @DennisVT1: Attól mindenkit óva intek, hogy végighallgassák a videókat. Elég, ha belepörget. Amúgy oly mindegy, hogy mi bennünk a féligazság, hol mondanak valós dolgokat. Két dolog teszi ezeket a videókat visszataszítóvá.

Az egyik a rosszindulat. Az, hogy nem is igazán kívánják megérteni a felvetett problémákat meg a mögöttes okokat; egyszerűen a düh mozog ezekben az emberekben, hogy vannak mások, akik nem a nekik kedves politikai törzs szabályai szerint élnek és gondolkodnak. Oly mindegy, hogy most jól vagy rosszul gondolkodnak - az számukra az elfogadhatatlan, hogy nem úgy, ahogy ők. Mi az, hogy nem kér a feminizmusból? Mi az, hogy nem kér az LMBT-ből? Mi az, hogy nem kér a mi világképünkből?

A másik a kettős mérce. Oké, ha vannak nőgyülölő gondolatai Bedőnek meg egyes PUA-influencereknek, mutassák ki! Csak ilyenkor felmerül bennem a gondolat: és mi van a másik oldallal? Mi van azokkal a feminista civil szervezetekkel és feminista influencerekkel, akik szintén ontják magukból a férfigyülőletet? Azok miért nincsenek elővéve? Miközben egyes személyek ki vannak oktatva a nőellenesség miatt, addig más személyek nincsenek kioktatva a férfiellenesség miatt. Valamilyen oknál fogva.

Mia and Me 2022.04.30. 09:50:44

@icipicicsipa: "Ez is olyan, hogy azt mondanak az emberek, amit megmondtak nekik a tévében, aztán belelovagolják magukat"

én nem annyira nézek tévét, nem voltam hivatalosan beteg, negativ tesztek végig, volt szag és izvesztésem kis időre, és az említett jelenséget azért kérdezem, mert most van a családban, és erre fel kezdtem csak utána olvasni (nem nézek annyit tévét meg már vagy háromnegyed éve a c19 is csak annyira érdekel, hogy hol kell még maszkot hordani meg mikor hová lehet menni mivel)

konteóm :)
mivel jól beazonosítható az élelmiszerek köre, amiknek van mellékillata, és csak a nők érzik a családban (illetve a fiam is mondta hogy sejti miről beszélünk, de az őt nem zavarja, a férjem egyáltalán nem érzi, DE ő oltott), én inkább azt feltételezem hogy TÉNYLEG van valami a feldolgozott élelmiszerekben ami eddig nem volt és amit nem mindenki érez. Bizonyítékom :) csak annyi, hogy a világvégére készülve korábbról betárazott húskonzerveknek, ropinak, olajos magvaknak NINCS olyan mellékszaga mint a most vásárolt ugyanazon áruknak.

Deansdale 2022.04.30. 10:02:15

@Mia and Me: "korábbról betárazott húskonzerveknek, ropinak, olajos magvaknak NINCS olyan mellékszaga mint a most vásárolt ugyanazon áruknak"

Na ez az igazán orwelli...

Mme.Brioche 2022.04.30. 11:10:58

@Mia and Me: na erre majd kiváncsi leszek, megnézem én is ha meggyógyulok :-) én most vagyok a zéró szaglás szakaszban, már várom, hogy visszajöjjön végre a normál érzékelés.

milyen jellegű mellékszagot érzel és a mellékszagtalanokat mennyivel korábban vettétek?

Frederick2 2022.04.30. 11:25:40

Hajjaj, látom, nem vagyok valami népszerű most a témámmal! A COVID, az ukrán-orosz háború meg a magyar és a francia választások lesöprik a kisebb témákat.

Oké, értem én, hogy ez a feminizmus - antifeminizmus téma már unalmas. Azért én jelzem: a nőközpontú gondolkodás dominanciájának fenntartása jegyében még mindig támadják, démonizálják azt, ha valaki a nőközpontúság mellett igyekszik finoman jelezni, hogy itt azért vannak férfiproblémák is. Elég csak szétnéznem a neten, akárcsak a Youtube-n. (Amúgy magam nem vagyok híve sem a nőközpontú, sem a férfiközpontú politikának; az emberközpontúnak igen, mert abban benne van a nő és a férfi is.) Oké, hagyom a témát, sokat beszéltünk róla, régóta, unalmas valahol ez már. Ettől függetlenül a feminizmus és annak társideológiái továbbra is rombolnak ezen a téren. És ezt azért én is érzem a környezetemben is...

Jeleztem. Ennyi.

2022.04.30. 16:36:35

@Mia and Me:

Na ez eszembe sem jutott:

Mi van, ha külön legyártottak olyan ételeket, amikből kihagytak, vagy amihez hozzátettek egy speciális "E" betűs valamit, amitől annak vagy illata vagy az íze veszett el?
Vagy fordítva, kihagytak belőle egy ilyen "E" betűt, mondjuk egy ízfokozót. Van, akinek van valami kedvence és hopp(!)....nem érzi a megszokott ízt, itt a világvgeeeeeee!!!!
:)
Illetve ez lehet olyan is, hogy genetikailag van, akire ez hat van akire meg nem.

De egyébként lehetséges dolgok:
20-25 évvel ezelőtti sajtburger - nem röhög! :) - ízét már nem találom (néha-néha évente egyszer belefutok, de nincs már meg)
Nestlé Ricoré - vagy hogy írják, nem nézem most meg - ízért ugyan így, 20 évvel ezelőttire nem találom meg.
De ugyan így egy csomó kávé mondjuk változott.

Szóval simán megtehetik ezt, hogy variálják az étel ízért és illatát így és mellé ott a hír is.

De én alusipkás vagyok.
Többek közt.

Deansdale 2022.04.30. 17:42:02

@Frederick2: Nem unalmas a téma, csak nem tudok most értelmeset hozzászólni :)

Frederick2 2022.04.30. 17:50:44

@Deansdale: HypocritSlayer lefárasztott a hülyeségeivel, mi? :D

Deansdale 2022.04.30. 18:18:43

@Frederick2: Többek között. A felvetésed is jogos volt, hogy a nagyobbak árnyékában most sorvadoznak az ilyen másodlagos témák, ez is hozzájárul, hogy nem tudok érdemi agykapacitást áldozni erre.

Frederick2 2022.04.30. 18:33:15

@Deansdale: Érthető. Most töltöm az 1 hetes betegszabadságomat (holnap jár le), és az időm nagy része Witcher 3-mal telik. Egyszerűen ehhez van energiám. A magánélet és a munkahely által elém tett feladatok és problémák épp elegek nekem, hogy emellett még a politika által generált gondokkal is foglalkozzam. Ugyanakkor, akármennyire is szeretném, nem tudom kivonni magam teljesen az ilyen dolgok alól. Felmegyek Youtube-ra, és sajnos szembejönnek velem ezek a szarok. Az ellenség a neten keresztül szinte az ember pofájába mászik a retardáltságaival, a hülyeségeivel.

2022.04.30. 19:32:56

@Frederick2:
"Most töltöm az 1 hetes betegszabadságomat (holnap jár le), és az időm nagy része Witcher 3-mal telik. Egyszerűen ehhez van energiám."

Sétálj és hajókázz sokat Skellige-en és közben hallgasd a zenét.
:)

Frederick2 2022.04.30. 20:01:20

@icipicicsipa: Odanézz, odanézz! Egy Witcher-fan! :D

2022.04.30. 20:52:16

@Frederick2:

Hát igen. :)
Egy remek alkotásnak tartom, talán a legjobb játék számomra.

Egy olyan játék, amit azért is érdemes elindítani, hogy sétálj az erdőben/mezőben és közben nézd a naplementét vagy hallgasd a szél zúgását séta vagy a tengerét hajózás közben és persze a zenét ami szól....

Bár szétmódolva volt/van de várom - ami most elvileg 2023-ra tolódott - "új-generációs" grafikai módot is...

Frederick2 2022.05.01. 08:55:43

@Deansdale: Még annyi megjegyzésem lenne, hogy teljesen felesleges tisztességet és racionalitást elvárni a Rémkoppantóktól. (Én így nevezem az újbaloldal tengernyi ügynőkét. Pl. azt a goblint is, akivel most csatározol COVID témában. :D) A cél a gazdasági erőforrások megszerzése, a társadalom feletti kontroll megragadása és megtartása. Hatalom és uralom. Valójában pőre célok bújnak meg a jóemberkedő idealizmus mögött.

Írtam még régebben, hogy sokat járok Youtube-ra. Mostanában látom, hogy a balliberális - szélsőbalos SJW influencerek videóikban mindent betámadnak maguk körül, ami nem ők. Videók, amiben nőgyülőletet "bizonyítanak" rá a Férfiak Klubjára, a Férfihangra, a PUA-videósokra; azokra a virtuális terekre, amit kialakitottak maguk körül azok a férfiak, akik nem kérnek a férfiakat kasztráló és csicskitó feminizmusból (MRA, MGTOW, PUA). Rengeteg videó, amiben támadják Orbán Viktort és a FIDESZ-t (az ilyen videók valódi célja persze nem a jobboldali kormány bírálata, hanem az agymosott réteg folyamatos ráhangolása a kormány elleni gyülőletre). Videók, amikben kiderül, hogy aki nem ossza az LMBT nézeteit, az homofób, és aki nem ossza a harmadik-negyedik vonalas feminizmus céljait, az nőgyülölő. Meg egyéb nyalánkságok és finomságok.

Nézzem ezeket az SJW influenszereket. A többsége Pán Péter-szindrómás és internetfüggő. Valahogy mindig a mentális betegekből tevődik össze az SJW-horda. Olyan emberek akarják megoldani a világ problémáit, akik a sajátjukat is képtelenek. Az egyik részén látszik, hogy naiv, idealista, vagyis segghülye, aki azt hiszi, a tevékenységétől szebb hely lesz a világ (valójában szarabb). A másik részén (és szerintem ez a többség) meg azt látom, hogy az egészet olyan dolgokért teszik, mint a pénz, a karrier és a hatalom. Meg persze a vágy, hogy lássák, miszerint a saját politikai törzsük megragadja az államhatalmat, a társadalom feletti kontrollt.

Materialista célokért küzdő gazemberek ezek! El kellene söpörni őket, de mivel demokráciában élünk, hagyjuk, hogy áskálódjanak ellenünk. Maradva a kert és kertész hasonlatodnál (életfilozófiás posztod): a levéltetűk és a sáskák rongálják a kertet, a kertészek pedig nem tesznek semmit, mert a homályos, teljesen életidegen ideák ("emberi jogok", "szólásszabadság", "demokrácia", "liberalizmus") megkötik a kezüket.

Deansdale 2022.05.01. 09:10:26

@Frederick2: "Valahogy mindig a mentális betegekből tevődik össze az SJW-horda. Olyan emberek akarják megoldani a világ problémáit, akik a sajátjukat is képtelenek."

Igen, ez egyre nyilvánvalóbb a világot nézve. Sokan pont azért akarják a világot erőszakkal megváltoztatni, mert attól remélik, hogy a saját problémáik így vagy úgy megoldódnak. Zseniális húzás volt ezekből politikai erőt kovácsolni, és a normális emberek ellen küldeni őket :\

2022.05.01. 09:26:29

2018-as cikk:
Congress bans arms to Ukraine militia linked to neo-Nazis

thehill.com/policy/defense/380483-congress-bans-arms-to-controversial-ukrainian-militia-linked-to-neo-nazis/

Idézet belőle:
“White supremacy and neo-Nazism are unacceptable and have no place in our world,” Rep. Ro Khanna (D-Calif.), an outspoken critic of providing lethal aid to Ukraine, said in a statement to The Hill on Tuesday. “I am very pleased that the recently passed omnibus prevents the U.S. from providing arms and training assistance to the neo-Nazi Azov Battalion fighting in Ukraine.”

The United States has been aiding and training Ukrainian forces in their fight against Russian-backed separatists since 2014, and recently expanded that aid to include arms. The omnibus includes about $620.7 million in aid for Ukraine, including $420.7 million in State Department and foreign operations funds and $200 million in Pentagon funds.

És egy kis 10 perces videó, ami a témával foglalkozik:
www.youtube.com/watch?v=skd9hWsFdAg

Frederick2 2022.05.01. 09:56:59

@Deansdale:

"Zseniális húzás volt ezekből politikai erőt kovácsolni, és a normális emberek ellen küldeni őket."

Verbális verőembereknek is nevezik őket. Gondolom, nem kell kifejtenem, miért. A maga torz módján remek különitmény ez. Felkutatják azokat a közszereplőket, kevesek vagy sokak által ismert személyeket, influencereket, akik nem értenek egyet a Párttal, majd a közösségi oldalakat (Facebook, Youtube, Twitter, Reddit stb.) felhasználva megalázzák azt. Kétségbevonják az értelmét ("micsoda idióta!") és az emberségét ("micsoda egy aljas rohadék!").

Már a 90-es években tenyésztették ezt az embertípust. Elég csak olyan nagy nevekre gondolni, mint Para-Kovács Imre vagy Konok Péter.

A szomorú az, hogy a NER is kifejlesztette a saját különítményét. Amit nem csupán az ellenséges törzs embereire ereszt rá, hanem hasonlóan minden olyan emberre, aki nem ért velük egyet. Lásd, amikor a kormány hivatalos COVID-politikájával szembefordulókat tapossák bele a földbe.

Frederick2 2022.05.01. 10:01:36

@Deansdale: Az a karaktergyilkolós lincselés, amit Szájer József ellen folytattak a balliberális influencerek, az a legrémisztóbb horrorok egyike volt. Hátborzongató élmény. Olyan, amit nem szívesen látok, hallok és tapasztalok meg egy demokráciában. Én nagyon sajnáltam a Szájert is, a feleségét is, a gyerekeit is. Undorító és félelmetes, amit azzal az emberrel tettek ezek a rohadékok.

2022.05.01. 10:41:45

@Deansdale:

Nem az én érdemem, jött videó ajánlóban a csatorna, aminek videóját linkeltem, fel vagyok rá iratkozva, szimpatikusak.

Belinkeltem egy másik fórumra a cikket, a válasz az volt, hogy a mai Azov nem ez az Azov, amire a cikk szól illetve az akkori események és ezzel a lendülettel mellé ki is tiltottak a fórumból.
:)

Mia and Me 2022.05.01. 10:52:03

@Mme.Brioche: @icipicicsipa:

Az illat ahhoz hasonlít mint amikor plázában van vhol kávézó és a körül szokott lenni egy jellegzetes szag HA nem megfelelően és nem rendzseresen tisztitják a kávégépeket.
ENgem az is zavart egyébként korábban.

Arra már rájöttem hogy a vákumcsomagolt cuccoknak nincs, ellenben ahol levegő vagy csomagológáz van a termékben, annak mindnek ilyen a szaga. Valamint valamelyik tartósítószer módosult - ilyen nátrium nitrit meg ilyesmik voltak eddig feltüntetve, most meg legtöbb felvágottan nátrium meg kálium szorbát. Meg amit még kifigyeltem, hogy napraforgó olaj helyett sok termékben van pálmaolaj (pl. a sós pörkölt napraforgómagban is), ami szerintem eddig nem volt.
Még nyomozom a többit. :)

A kamránkban 5 és 1 évvel ezelőtti cuccok vannak :). A fura dolog meg idén kezdődött a felvágottakkal, aztán szépen sorban minden egyéb készítménnyel.
Eddig nem is kötöttem a c19-hez mert én nem voltam az, a szaglásvesztésem pár napig volt, utána teljesen visszatért minden, már vagy fél éve vagy mikor volt amúgy is hogy beteg voltam. csak most olvastam ilyeneket, hogy ez is lehet post -c tünet. De én inkább abban hiszek hogy valami technológia vagy adalékanyag váltás volt és b.szhatom :), mivel most már egyetlen ilyen élelmiszert se tudok megenni annyira zavar.

2022.05.01. 10:52:49

@icipicicsipa: Ha ki is tiltottak, akkor valami nagy igazságra lelhettél rá :)

2022.05.01. 11:39:21

@Mia and Me:

Igen, nagyon régen - pár éve - volt, hogy nyitogattam ki én is vákuumos felvágottakat és volt valami érdekes illata, de igazából nem is vákuumosok voltak, hanem kicsit "felfújtak", amiben lötyögtek egy kicsit a felvágottak, de ez sok fajta és sok terméknél volt így, amivel összefutottam, de valami érdekes illatú dolog volt, de rá is volt írva a termékcímkére, hogy "védőgázas" tartósítású vagy mi....

@vodkasprite:
Nem tudom, hogy mekkora igazság, de ott inkább az van a szólásszabadság jegyében "liberális" módon, hogy addig tart, amíg azt a vonalat szajkózod, amit ők helyesnek tartanak...
Ellenkező esetben minimum troll, fokozottabb jelzőként meg orosz- putyinbérenc lesz az emberből....a kitiltás mellett.
:)

Mme.Brioche 2022.05.01. 12:18:13

@Mia and Me: nagyon furcsa lehet ez :-O Nem tudom felidézni ezt a koszos kávégépes-pláza szagot, de simán lehet hogy tényleg változtattak valamit sok termék összetételében, ha nem jutnak hozzá a szokásos anyagokhoz a hiánycikkek miatt és tényleg azt érzed. Hallottam a minap egy rádióriportot, amiben azon sajnálkoztak, hogy noha jó ideje próbálták visszaszorítani a pálmaolaj használatot az élelmiszerekben, most megint arra fognak fanyalodni a napraforgóolaj hiány miatt. Gondolom nem az az egyetlen amihez nehéz lett hozzájutni, főleg ipari mennyiségben.

2022.05.02. 05:07:55

She's exposing the TRUTH in Ukraine and they don't like it

Award-winning journalist Eva Bartlett joins Clayton Morris in this episode of Redacted Conversations to talk about her coverage of the war in Ukraine. Bartlett reveals some startling information about Zelensky's kill list against journalists, the propaganda of mass graves in Mariupol, and war crimes by Ukrainian Azov soldiers.

www.youtube.com/watch?v=OzMLPSXb7RU

KalmanBlog 2022.05.02. 18:54:02

Bohócvilág mém, de unironically? Lássátok feleim szümütükkel! Csak nektek csak most!

twitter.com/cwt_news/status/1520044670193127426

Clown World Today

2022.05.02. 19:37:55

Elon megvette a Twittert, másnaptól már nem shadowbanolja az algoritmus a jobboldaliakat:
twitter.com/JoeTalkShow/status/1520864186754076675

Szerintem Elon is ugyanúgy a háttérhatalom szövetségese, és nem kell attól "tartani", hogy eljön a jóvilág a Twitteren, csupán próbálják a bizalmat visszaállítani, mert az lenullázódott. Lásd CNN/BBC nézettsége töredékére ment le, és még a baloldaliak se hisznek neki már :)

Deansdale 2022.05.02. 20:06:29

@vodkasprite: "próbálják a bizalmat visszaállítani"

Jelenleg azt a verziót tartom legvalószínűbbnek, hogy miután a bizalom helyreállt Elon előrukkol az ötlettel, hogy az anonimitást meg kell szüntetni.

2022.05.03. 04:45:21

SHOCK! US is feeding the propaganda in Ukraine
Durva dolgokat állítanak és mutatnak be:
www.youtube.com/watch?v=wV5eiem7yCs

Frederick2 2022.05.05. 08:44:21

@vodkasprite: Elon Musk transzhumanista. Hisz abban, hogy a digitalizáció, a virtualizáció és a robotizáció által jobb hely lesz a világ. Mindezt leöntve a transzhumanista baromságokkal.

Egyáltalán nem bízok meg benne.

Frederick2 2022.05.05. 08:46:40

@Deansdale: Valld be, szimpatikusak neked a kínai tüntetők. :) Amúgy nekem is. Értelmesebb a harcuk, mint az ukránoké. Kicsit tartok tőle, hogy úgy járnak, mint az ottawai kamionosok. De reménykedem benne, hogy nem.

2022.05.05. 19:39:32

@Frederick2: Igazad van, azóta az alternatív média is jobban átvilágította, ő is a WEF embere. Szokás szerint naívak voltunk, hogy bekajáltuk, hogy a lehetőséget láttuk benne.

t.me/Nature_shot/6799

2022.05.05. 19:52:57

Az ENSZ bejelentette, hogy Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum vezetője és Antonio Guterres ENSZ-főtitkár megállapodást írt alá az Agenda 2030 "felgyorsításáról"
t.me/ebredes2017/11809

Frederick2 2022.05.06. 06:01:32

@vodkasprite:

"bekajáltuk, hogy a lehetőséget láttuk benne"

Elon Musk már jó ideje arrogáns faszként viselkedik a nyilvánosságban. Az egész fickóról lerí az, hogy egyfajta istenembernek képzeli magát. Gátlástalan, egy másokat letaposó "éjjeli féreg". Az ilyenben alapból nem bízok meg.

Frederick2 2022.05.06. 11:22:41

@Deansdale: Idézek Douglas Murray "Európa furcsa halála" c. könyvéből:

A legkiugróbb eset az volt, amikor egy huszonnégy éves nőt három bevándorló erőszakolta meg csoportosan 2016 januárjában Mannheimben. Ő maga félig török volt, s állítása szerint a támadói mind német nemzetiségűek. A nő, aki egyben egy baloldali ifjúsági mozgalom szóvivője is, csak később vallotta be, hogy hazudott az elkövetők identitásával kapcsolatban, mivel nem akarta a rasszizmust erősíteni. A támadókhoz szóló nyílt levélben bocsánatot kért tőlük és ezt írta: ,

„Egy nyitott és barátságos Európát akartam. Ahol szívesen élek, és ahol mindnyájan biztonságban vagyunk. Mindannyiunk miatt bocsánatot kérek/ Ti nem vagytok itt biztonságban, mert ez egy rasszista társadalom. -n sem vagyok biztonságban, mert ez egy szexista társadalom. De ami miatt igazán sajnálatot érzek, az az, hogy a szexista és minden határon túllépő dologért, amit velem műveltetek titeket egy még agresszívabbá váló rasszizmus fog üldözni. Megígérem nektek, hogy sikítani fogok. Nem fogom engedni, hogy mindez folytatódjon. Nem fogom állva nézni hogy rasszisták és aggódó állampolgárok titeket tartsanak problémának. Nem ti vagytok a probléma. Ti egyáltalán nem vagytok probléma. Ti a legtöbbször csodás emberek vagytok, akik megérdemlik, hogy szabadok legyenek és biztonságban éljenek.”

Nem Németország volt az egyetlen ezzel küzdő ország. A Ventimiglia átkelő ponton Franciaország és Olaszország között a „Határok nélkül" elnevezésű mozgalom egyik női aktivistáját erőszakolta meg egy csoport szudáni menekült. Társai, a többi mozgalmár rábeszélték, hogy hallgasson az esetről, mert árthat az ügyüknek. Amikor a nő végül mégis elmondta, azzal vádolták, hogy ,„rosszakaratból” jelenti az esetet.

(195–196. o.)

Mme.Brioche 2022.05.06. 12:26:14

@Frederick2: pfff... ez a nő - ha igaz a sztori - akkor ön-és közveszélyes elmebeteg, akinek profi segítség kellene és kezelés :-O

Frederick2 2022.05.06. 14:43:31

@Mme.Brioche: Itt egy másik:

"Meséltem már a történetet. De most nagyon itt van a helye. Mondjuk azóta sem nagyon akarom még magamnak sem elhinni, hogy ilyen van. De van.

– Te például hogyan állapítanád meg a gyerekedről, hogy fiú vagy lány? – szegezte nekem a kérdést a moly.hu-n egy egyetemista hölgyemény. Mivel nekem, az őskori kövületnek ez soha egy másodperc gondot nem okozott, töprengés nélkül válaszoltam:

– Annyira nem macerás, úgy ahogyan tettem, amikor megszülettek a gyerekeim, az egyik kislánynak, a másik kisfiúnak. De még csak nem is én állapítottam meg, hanem mindkét esetben a doki látta előbb: „Kislány! Kisfiú” Van ennek egy csalhatatlan jele, tudod? Neked más van a lábad között, mint nekem, a tiéd szebb, az enyém több. Jó pár ezer éve ezek a szervek mondják meg, hogy ami születik hím vagy nőstény, férfi vagy nő.

– Vagyis te ráerőszakoltad a gyerekeidre a látható, biológiai nemüket? – kérdezte tőlem a jövő értelmiségije. Egy mondattal még próbáltam elmesélni, hogy semmit sem kellett erőszakolni, jött az magától, de aztán rövid időn belül rájöttem, hogy értelmetlen a vita. Mert a tébollyal nem lehet vitázni. Illetve lehet, de nem érdemes." (Mohapapa)

VT 135 2022.05.06. 16:06:18

@Frederick2:
Nálam a Witcher 3 még csak a "majd játszom vele" státuszban van. :) Anno végignéztem a végigjátszásokat, szerintem tényleg az évtized játéka, film, élet-érzés. A Mafia első részét tudom hozzá hasonlítani hangulatban, de az nem volt open world.

Jelenleg viszont én is elmerültem egy játékban. Van a PanzerCorps nevű alapjáték, ami a Panzer Genereal remake-je, nagyon jól sikerült darab, rengeteg újítás került bele. Na és kiválóan moddolható, úgyh hazánk fia csinált hozzá egy gyakorlatilag teljesen új játéknak tekinthető mod-ot, amellyel realisztikusan vívhajtjuk meg a 2.VH-t Tengely oldalról, Hitler és nemzetiszocalizmus nélkül. (Vagy multi esetén Szövetséges oldalról). No, de én most nem is azt tolom, bár párszáz órát beletoltam már.

Hanem 2012-ben én is nekiálltam egy kampány készítésének, az olasz oldal útját viheti a játékos, fél-történelmi kampány keretében. Na azt most újra leporoltam, mert egy bajtárs mutatott egy nehezített nehézségi fokot, azt tolom, kínok között, mert borzasztó nehéz így a mod, de édes kínok, mert én szeretem ezt az elemzős, türelmes, visszatöltögetős játékmenetet.

A PzC maga amúgy egy körökre osztott stratégiai játék, olyan mint a sakk, csak sokkal összetettebb. És azért annál látványosabb is, még ha nem is 3D, csilivili.
www.youtube.com/watch?v=TxD7Jy8sOQg&list=PL6mH5uuS21IndN5Ms9UV4ehY9A4R78qc8

Frederick2 2022.05.06. 18:09:20

@VT 135: Amikor általános iskolás voltam, az osztálytársaim körében népszerű volt a Panzer General. Ha jól tudom, ma is van egyfajta kultusza.

Engem annyira nem kötött le. Nem az én műfajom.

promo921 2022.05.06. 19:32:25

@Frederick2: Elon musk.... egy idióta szemfényvesztő kókler....
www.youtube.com/watch?v=c-FGwDDc-s8&t=2s

2022.05.06. 20:20:59

@promo921: Köszi, megnéztem. Bill Gates még durvább ennél. Tomcatnek van erről egy videója, elég szórakoztató az ő stílusában.

promo921 2022.05.06. 20:40:20

@vodkasprite: van part 2 is ha nem láttad esetleg :D

VT 135 2022.05.07. 09:59:21

ELon Musk "zseniális, korszakalkotó" találmányai, mint a különböző pod-ok, meg föld alatti autóalagutak elég szépen darabokra vannak szedve angol nyelven egy hazánkfia által a yt-n. Aki amúgy súlyos szélsőbalitiszben szenved, de közlekedés terén nagyon jók a meglátásai. A Burj Kalifát is darabokra szedi - joggal. Tudtátok, h nincs hozzá csatornahálózat, így naponta szállítják el a "termést" nagy tartálykamionokkal? Az már csak bónusz, h mindezt lehetne komposztálni...

Ettől függetlenül az űrtechnológiában lehet, h kimagaslót alkotott. Amiben jó, azt nem vitatom el tőle.

VT 135 2022.05.07. 10:02:00

@VT 135:
Itt az illető csatornája. A többi, politikai anyagát nem ajánlom megnézni... :)
www.youtube.com/c/AdamSomething

Frederick2 2022.05.07. 10:35:08

@VT 135: A Youtube-n sajnos több a balos youtuber, mint a jobbos.

Amúgy TomCat-nek megint törölték egy csomó videóját.

Deansdale 2022.05.07. 14:05:13

@Frederick2: "TomCat-nek megint törölték egy csomó videóját. "

Az odysee-n kell nézni...
odysee.com/@Tomketisztan:0

valis47 2022.05.07. 23:55:58

@Deansdale: A végén még a kanadai hatóságok is megrángatják, mint orosz propaganda terjesztőjét... A menedékkérelme tudtommal még függőben van, szóval lehet jobban tenné, ha vigyázna.

valis47 2022.05.07. 23:57:06

@VT 135: Majd ha leszállt a Marsra a Starship akármivel, és egyben maradt, akkor dicsérem.

Madarász Henrik 2022.05.08. 01:04:30

@Deansdale: Az utolsó videójában egy kicsit elszállt a fantáziája, amikor az ukrán katonai szuperhatalomról beszélt. Ukrajnának most gyakorlatilag vége van, csak még nem tudják, elment az országból 5 millió ember, aki már nem megy vissza, amikor vége lesz a háborúnak és ott lesz egy romokban heverő ország, még néhány millió kivándorló fogja követni őket nyugatra. Oroszország jövőjét viszont én sem látom túl vidámnak, kezdenek elöregedni miközben muzulmánok millió települnek át Közép-Ázsiából és a Kaukázusból, ráadásul csak idő kérdése mikor indulnak meg a túlnépesedett délről a színesek tízmilliói a ritkán lakott orosz területekre, akiket csak egy erős hadsereg tudna megállítani.

Deansdale 2022.05.08. 09:43:38

@Madarász Henrik: Ja, Tomcatnek volt pár érthetetlen gondolata, pl. ha jól emlékszem azt mondta, hogy ha a ruszkik győznek akkor mennek Lengyelországra... Ezt honnan veszi? A meglévő helyzetre adott elemzése pontosnak tűnik, a jóslatai olykor gyökerek.

Az a gond, hogy ez a háború pontosan úgy néz ki, mintha szándékosan egy elnyújtott konfliktusnak szervezték volna, ami erősen arra utal, hogy a háttérhatalmi igényeket szolgálja ki, tehát Putyin is a terv végrehajtói közé tartozik. Az orosz hadseregnek meglett volna a lehetősége sokkal gyorsabban lecsapni a katonai célpontokra, ehelyett kiöregedett tragacsokkal bohóckodnak miközben a nyugat eszeveszett tempóban szállítja a fegyvereket az ukránoknak. Ha Putyin komolyan gondolta volna az egészet, mármint úgy értem TÉNYLEG komolyan, akkor a háború első napján elindít ezer irányított rakétát / robotrepülőgépet, egyet minden laktanyára és katonai célpontra, aztán indultak volna a drónok... És akkor még szabotázzsal, alvó ügynökökkel, politikai és katonai vezetők célzott likvidálásával nem is számoltam. Ez a háború 100 éves stratégiával és többnyire 20-30 éves technológiával folyik, aminek semmi logikus értelme nincs.

2022.05.08. 10:42:25

Folytatódik a kötelező oltás az állami alkalmazottaknál: azonnali.hu/cikk/20220505_junius-15-tol-kirughatjak-az-oltast-megtagado-allami-alkalmazottakat

Kínai állami tévében Oroszország felosztott térképét mutogatják :D

"Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést." Erről már sokat beszéltek korábban, hát itt van.
t.me/ebredes2017/11860

"Duda lengyel elnök: Valójában nem lesz határ Lengyelország és Ukrajna között. Nem lesz többé határ országaink, Lengyelország és Ukrajna között. Nem lesz ez a határ! Együtt élünk ezen a földön, együtt építve és újjáépítve közös boldogságunkat és közös erőnket, ami lehetővé teszi számunkra, hogy elhárítsunk bármilyen veszélyt vagy lehetséges fenyegetést” – mondta a lengyel elnök."
t.me/ebredes2017/11867

'89-es könyv megjósol mindent is előre:
t.me/ebredes2017/11923

2022.05.08. 10:45:35

"'89-es könyv megjósol mindent is előre:" rákerestem a könyvre, nem találtam ilyen részt benne.

békaapu 2022.05.08. 12:25:24

@vodkasprite:
Ha kötelez, akkor nemcsak az oktatásból fog túl sok ember hiányozni hanem a vasúttól is.

KalmanBlog 2022.05.09. 10:02:15

@vodkasprite: > Folytatódik a kötelező oltás az állami alkalmazottaknál

Úgy tűnik ezt fű alatt akarták tartani, mert a te posztodon kívül nem láttam sehol megjelenni. 1-2 újságot pedig végig szoktam pörgetni. Újabb görénység, és ez alapján számolhatjuk, hogy mit várhatunk a Fidesztől.

> "Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést."

Ezt sem láttam sok helyen a /pol/-on kívül. Összefügghet azzal is, hogy szintén minimális feneket kerítve, de ugye egy rakás csirkét lemészároltak valami madártakonyra hivatkozva, illetve szintén a /pol/-on írják, hogy egy rakás élelmiszer-feldolgozó leégett. Lehetséges, hogy valóban élelmiszer hiány lesz?

2022.05.09. 12:00:44

@KalmanBlog: "Dan Andrews ausztrál miniszterelnök törvényt fogadott el, amely megtiltja a saját élelmiszertermesztést." Erre még nincs normális forrásom, úgyhogy ezt még ne vedd készpénznek :).

2022.05.09. 12:01:05

@vodkasprite: Meg úgy általában semmit, amit bemásolok ide. :D

2022.05.10. 05:27:14

@vodkasprite:
Bennem ez merül fel ebben:
Miért nincs az, hogy Kínában élnek csillióan és nincs senkinél a világ legnagyobb szuper kamerás mobilt gyártó országában egy normális videót készítő telefon, egyszerűen egy tiszta és értelmezhető felvétel nincs erről a jelenségről, csak olyanok, mint az udó megfigyelésnél, ahol mindenki csak valami 0,00001 megapixeles 10képkocka/másodperces telefonnal tudja azt mutatni, amit lát éppen.

Miért nincs egy ilyen jelenségről egy rendes tájékoztató felvétel egy komolyabb technikai dologgal, amivel mondjuk egy szélesebb, messzebb lévő perspektívából láthatjuk az egészet, ami jól bemutatja, hogy "itt látjuk az egész várost, fölötte meg a vöröslő égboltot, pásztázzuk végi az egészet, hogy megtekinthessük ezt..

Csak kérdem, hogy ez a kettő miért van, ami számomra ellentétes azzal, hogy legalább úgy lássam, hogy valami komoly dolog, mert ilyen szinten foglalkozik vele a különböző hírportálok szerte a világban.

De ez csak az én tévedésem meg okoskodásom is lehet természetesen bőven....

Mia and Me 2022.05.10. 12:00:25

@Mme.Brioche: @Deansdale: @vodkasprite: telegrammon miket érdemes követni , beraktok pár linket légyszi?

KalmanBlog 2022.05.10. 16:33:00

@vodkasprite: Még egyszer visszatérve az állami alkalmazottak kötelező oltására: ti ismertek olyat, aki nem oltakozott és most kötelezőfizetetlen szabin van? (Nyilván doxolás nélkül, csak általánosságban!) Én senkit nem ismerek ilyet. Hány embert érinthet ez a tervezet? Vagy inkább csak szimbolikus jelentősége van?

Nehéz elképzelnem, hogy egy állami alkalmazottnak belefér, hogy már 5 hónapja fizetés nélkülin van, szerintem aki ide került az már régen keresett más munkát. Nyilván lehetnek kivételek, aki feketén dolgozik, vagy a párja eltartja, de ritkának tippelném ezt a kategóriát.

2022.05.10. 16:36:46

@Mia and Me:
t.me/RedPillPro
t.me/ebredes2017
t.me/Nature_shot
t.me/zeitgeisthungary

Az utolsó kicsit kilóg, néha nagyon el van foglalva azzal, hogy szó szerint azt próbálja bizonyítani, hogy a Föld lapos, és hogy a Holdra szállás nem történt meg. Az utóbbit már kezdem lassan elhinni, szóval csak óvatosan :D, de néhány hírt csak itt találok meg,
t.me/uncutnewshungary

VT 135 2022.05.13. 10:09:08

@Mia and Me: Most láttam a kérdésed.
Nagyon lassan jön vissza a szag-ízérzékelése. (Dec.-ben betegedett meg.) Még mindig rengeteg mindent nem érez.

VT 135 2022.05.13. 10:12:07

@Frederick2: Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt...
Mondjuk én azon csodálkoztam, h Tomcatnek nem azonnal törölték a videóit... De Odyseen mind elérhető Tomketisztán nevű csatornán. Nem semmi, h mennyi plusz infót tud mondani Ukrajna háború ügyben!

Mme.Brioche 2022.05.13. 15:22:11

@VT 135: érdemes lenne felíratnia szteroidos orrsprayt, és azzal kezelni egy ideig, vagy akár antihisztamint szedni. Nem tudom ezt miért nem ajánlják azoknak a betegeknek akik ennyire elvesztették a szaglásukat, sokat segít, és kezelés nélkül maradandó is lehet a károsodás. Én három hete voltam beteg, és szép lassan jönnek vissza a szagok már (én antihisztamint szedek), fura módon először a kellemes illatok jöttek, a rossz szagokat csak 1-2 napja kezdem érezni nagyon halványan.

Mme.Brioche 2022.05.13. 15:24:57

@Mia and Me: én is azokat szoktam olvasni, amiket vodka linkelt, kivéve a natureshotot azt eddig nem ismertem.

2022.05.13. 19:26:36

Ha eddig lettek volna kétségek, akkor ne legyenek:
twitter.com/wef/status/1525098797046669313

Frederick2 2022.05.14. 12:40:31

@VT 135:

"Ennek az is az oka, h a jobberek, normálisak többségét már rég elűzte, ellehetetlenítette a yt..."

Politikai tartalmat nagy ritkán fogyasztok a Youtube-n. Időnként megnézek valamit a Partizántól, a Médiavadásztól, a Toroczkaitól és a Fair Rigth-től.

Amit többségében nézek a Youtube-n, az apolitikus tartalom. Többnyire ami a kultúrával függ össze.

Politikai tartalmat nem igazán érdemes fogyasztani. Egyrészt azért, mert a YT kiebrudalta a jobber videósok többségét. Másrészt, akiket többségében megtalál az ember, azok a balos youtuberek, akik semmi mást nem nyomatnak, mint balos propagandát.

_Bubba4400 2022.05.28. 13:07:40

index.hu/kulfold/2022/05/28/video-ukrajna-idegenlegio-harckocsi-tamadas-haboru/

"Videón látható, amint az Ukrán Idegenlégió harcosainak egy angolul beszélő csoportja, akik az ukrán Kranken csoporttal együtt tevékenykednek, rajtaütést hajt végre egy orosz BTR harckocsin Harkivtól északra."

Aszongya angolul beszélő. Ezek nem ukránok, hanem vagy zsoldosok, vagy valaki odaküldte őket. Mégis ilyen helyzetben majd az ukránok a videó kedvéért angolul beszélnek majd? Ugyan már.

2022.06.05. 18:06:03

Shanghai és Peking lezárásával kapcsolatban egy kis érdekesség:

Most a törpöm tudja melyiket kezdték el lezárni a kovidra hivatkozva.
Megkerestem, először Shanghai, ha minden igaz.
És akkor ami ezzel kapcsoltban volt:
Az egyik fórumon akkor felvázolta egy kolléga ezt a szöveget, miszerint - akkor még csak - Shanghai lezárása meglehet, politikai, mert Hszi-nek ott van ellenlábasa és úgymond egy ilyen megnyilvánulásnak tűnik szerinte, és ez akkor az - ő teóriája szerint - eléggé esélyes, ha nemsokára Peking is erre a sorsra jut, mert ott is politikai ellenlábas van.
És mi történt?
Talán kettő, esetleg három hét telt el az után és hopp: lezárták Pekinget is.

Próbáltam kikeresni a hsz-t még múlt héten mert ezt a kommentet így meg akartam osztani itt Veletek, de a keresője nagyon rosszul működik annak a fórumnak és nem találok rá illetve már nem emlékszem melyik topik volt és mikor pontosan, több ezer hsz-t nem pörgetek át, pedig szívesen bemásoltam volna ide szó szerint.

A lényeg ez volt, ez a meglátása volt, amit így felvázolt és be is jött, úgy néz ki.

2022.06.15. 10:56:32

"Meghiúsult a közép-kínai bankbetétesek százai által tervezett, befagyasztott pénzeszközeikhez való hozzáférést kérő tiltakozás, mert a hatóságok pirosra váltották az egészségügyi kódjukat"
Pont úgy, ahogy vártuk.
www.reuters.com/world/china/china-bank-protest-stopped-by-health-codes-turning-red-depositors-say-2022-06-14/

2022.06.15. 11:12:31

Kedvenc scifi videóm, a valósággal minden egyezés a véletlen műve :)
www.youtube.com/watch?v=fjgkNrKiXfA

Deansdale 2022.06.16. 11:00:14

@vodkasprite: Az a röhej, hogy az emberek zöme teljesen vak erre, és ha megpróbálsz rámutatni még be is görcsölnek. Miért nem képesek emberek magukon felismerni a merőben pszichológiai elhárítási mechanizmusokat egy olyan szituban, amikor ezen a jövőjük, akár az életük is múlhat? Az egót nem képes átütni a racionalitás még ilyen esetekben sem?

Itt a városban a boltokban lehetetlen kristálycukrot venni egy ideje, a multik polcai mind üresek, pedig most nincs is igazi pánikvásárlás (és ha jól sejtem még a befőzési szezon sem indult el). 3 éve, a covid előtt ez elképzelhetetlen lett volna, most meg már ott tartunk, hogy különösebb kiváltó ok nélkül is normalizálva van. Ha ez a trend így folytatódik, cudar idők jönnek, úgyhogy jobb készülni, mint legyinteni. Amit az ember most megvásárol azt később úgyis felhasználhatja, tehát veszíteni a dolgon nem lehet. Esetleg ha hirtelen nagy áresések jönnének az élelmiszerpiacon, akkor jelentene anyagi veszteséget a mostani nagybevásárlás, de erre az esély szerintem még a legoptimistábbak szerint is nulla. A másik eshetőség, amire készülünk, az viszont sajnos napról napra valószínűbbnek látszik, és ezt észrevenni nem kell paranoia vagy alusapka, csak nyitott szem és elme.

Mme.Brioche 2022.06.16. 22:08:13

Amikor arról beszéltünk, hogy ha hagyjuk bevezetni a Green Passt, akkor onnantól nem lesz befolyásunk többé az életünk alakulása felett, mert a segítségével hamis egészségügyi vészhelyzetre hivatkozva megtehetik majd hogy visszaélnek a hatalmukkal, és az élet minden területére kiterjedő zsarnokság alá vonnak, ha épp olyanjuk van, akkor elmondtak minket mindenféle paranoiás konteós idiótáknak, most meg amikor ez konkrétan megtörténik a világnak egy szegletében (ahol a főpróbát tartják éppen), akkor azon ajvékolnak, hogy hát hogy... hogy.... történhet ilyesmi, tökfelháborító, micsodavisszaélés, kihittevolna...

index.hu/kulfold/2022/06/16/penzugyi-botrany-tuntetes-qr-kod-jarvany-kina-csengcsou/

Mme.Brioche 2022.06.16. 22:11:19

"A piros kódot kapott egészséges, de becsapott emberek közül egyre többen hívják fel a figyelmet a járvány idején folytatott kontaktkutatással begyűjtött személyes adatok nem megfelelő használatára. Úgy tűnik, a rendszer úgy akarja megakadályozni a hangoskodókat, hogy belenyúl egészségügyi lapjukba és Covid-státuszukat egyszerűen pozitívra változtatja.
[...]
A piros jelzés esetén utcára nem mehet az érintett, lakását semmilyen körülmények között nem hagyhatja el. A nagyobb bevásárlóközpontoknál, pályaudvaroknál egyenként ellenőrzik az emberek QR-kódját, mielőtt beengednék őket."

Deansdale 2022.06.17. 07:49:10

@Mme.Brioche: Remélem a kínaiak fellázadnak, és azzal nyernek nekünk pár évet, mielőtt nyugaton is megpróbálják bevezetni.

2022.06.17. 19:53:02

@Deansdale: Az a durva, hogy fellázadni se nagyon tudnak, mert:
- online nem tudnak szervezkedni, hisz automatizáltan lehallgatják/figyelik őket, továbbá nem nagy fejlesztés a vezetés részéről egy olyan botot írni, ami minden ilyen zárt csoportba belép hallgatózni automatikusan + mindenhol vannak besúgók

- max egy lakóközöség tudna összeállni, de tutti, hogy minden háznál van néhány besúgó, illetve szoftverrel is tudják nézni, hogyha összegyűlik több telefon egy helyen, akkor hamar érdekessé válhat, hogy vajon miben sántikálnak.

- túl nagy a kockázat nekik: a fentiek miatt, ha nem csinálnak semmit, csak előkészülnek, már attól bepirosodhatnak, zárolják a pénzüket, és nem hagyhatják el az országot.

Sakk, matt... Nem kell már többé fosniuk az új világrendtől, mert ott már szépen kiépült. Már csak néhány puzzle darab hiányzik, de amúgy a keretek szépen megvalósultak.

2022.06.17. 19:57:34

@vodkasprite: és jobban belegondolva megeshet, hogy nálunk is csak egy újabb vírusra vagyunk ettől (napi tesztelés, qr kód)

Deansdale 2022.06.17. 20:16:38

@vodkasprite: Egy széleskörű lázadás még megoldás lehetne.

Az online szervezkedés kora nagyjából leáldozott, vagy csak valami fantasztikusan kreatív módon lehetne megvalósítani. Évekkel ezelőtt hallottam, hogy valakik valami játékkonzolos (XBox vagy PS) chaten variáltak, de feltételezem épp ezért már azt is figyelik.

2022.06.17. 20:33:33

@Deansdale: Valószínűleg az összes használatban lévő titkosítást fel tudják törni (nem feltétlenül magát az algoritmust, hanem inkább a beépített biztonsági rések kihasználásával), és elemezni, tehát telejesen mindegy milyen platform, a hálózati csomag szinten ki tudják bányászni belőle az infót, ha akarják.

KalmanBlog 2022.06.18. 02:11:36

@valis47: Belehallgattam az időbélyegtől. Egészen hihetetlen, ez lement rádióban?

Intelligens, széles látókörű hölgy.

Eddig azt hittem, hogy a Karc FM Fideszes rádió. Nem az?

2022.06.18. 09:51:17

Az első klímalezárás Franciaországban:
report24-news.translate.goog/erste-klimalockdowns-in-frankreich-aussenveranstaltungen-wegen-hitze-verboten/?_x_tr_sl=de&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=wapp

Azt hiszem 2 évvel ezelőtt jövendölték meg konteós körök ezt először.

Mme.Brioche 2022.06.18. 10:39:58

@vodkasprite: én ezt azért nem nevezném lezárásnak, ténylegesen 40 fok van, már napok óta ilyen 38-40 fok van, már attól úgy érzem hogy a halálomon vagyok, ha kimegyek a postaládáig, kizárt hogy elmennék bármilyen eseményre is, és ilyen hőhullámban nem is szabad ilyeneket megtartani, mert nem lehet biztosítani az orvosi ellátást. Holnapra igérik hogy kicsit enyhül, hát még sose vártam vihart ennyire, tegnap délután már beájultam a melegtől még én is, pedig nekem van itt egy gagyi kis mobilklímám, ami egész nap itt erőlködik, és 28 fokra le is bírja hűteni a levegőt egy kis szobában, ha nem lenne, már bekrepáltam volna. Tavaly meg tavalyelőtt ilyen 40+fokos-os hőhullám csak augusztusban volt, most meg még csak június közepe van.

valis47 2022.06.18. 19:25:48

@KalmanBlog: De. A fidesz vonaltól nem áll ez olyan távol...

KalmanBlog 2022.06.18. 20:09:42

@valis47: Igen is meg nem is. Vannak témák, amik szinkronban vannak, de a Covidban a Fidesz is lezárásos és max-vax. Ez az ellentmondás felfoghatatlan számomra.

valis47 2022.06.18. 21:12:12

@KalmanBlog: Lezárások nálunk elég lájtosan voltak ahhoz képest, ami nyugaton volt.
Vakcina: nem szálltak bele OV-ék az uniós újabb nagy rendelésbe.
Szerintem OV úgy gondolta tavaly év elején, hogy a keleti vakcinákkal meg lehet úszni. Mindenesetre, aki akart az felvehette azokat, és kapott igazolást. Nyugaton nem mindenhol fogadták el, az más kérdés.
Külföldön már kezdik a következő hullámot, újabb vakcinázás, nálunk beleszarás van. Meglátjuk, mi lesz ősszel.
Mindenesetre a háború nagyjából elsöpörte a covid témát, ahogy van.

Mia and Me 2022.06.19. 23:25:21

@Mme.Brioche: Nem kötözködni szeretnék, de nyáron meleg van. Egyszerűen elszoktunk ettől. Most hogy végre nem klímás melóhelyen dolgozom, tökre nem érzem rosszul magam amikor a 30 fokos irodából kimegyek a 35 fokba. napközben iszok a munkahelyen is mint a gödény :), csak én vizet. És én pasiszemmel már az értékelhetetlen 40 fölötti :) kategória lettem, szóval meg kellene döglenem a melegtől.
De most hétvégén is egy vizes kartonlappal a fejemen egészen jól elvoltam a vidéki kertben a tűző napon. (jó, vizeztem magam míg kint dolgoztam), de szerintem csak elszoktunk a városi létben a melegtől. Pár éve mikor légkondis irodában kellett heti több napot lennem, akkor rendesen szarul voltam minden nap mikor kijöttem a "hőségbe".

Mia and Me 2022.06.19. 23:31:16

@valis47: "Szerintem OV úgy gondolta tavaly év elején, hogy a keleti vakcinákkal meg lehet úszni."

Egyet értek. AMivel viszont kivívták az ismételt ellenszenvemet (én azért nem szeretem őket mert megmentették a magánnyugdíjamat, meg mert stadionokba fektetik az adómat meg mészárosba az ország építése és függetlenítésének elérése helyett), hogy simán amikor szóltak nekik hogy nemúgyvitya, kellenek a számok és a kvóták, akkor simán beáldozta a megfelelő szférákat, ahol el tudta közvetetten rendelni lényegében a kötelező oltást a mérgekből. és nincsenek illúzióim hogy ez a jövőben is ne így lenne.

KalmanBlog 2022.06.19. 23:36:33

@valis47: @vodkasprite: Irigylem az optimizmusotokat! Nekem eddig sötétebb véleményem volt, de majd meglátjuk merre alakulnak a dolgok.

Mme.Brioche 2022.06.20. 09:02:41

@Mia and Me: Nem, Mia, hidd el, ez most teljesen más. Amit mondasz, az teljesen igaz egy normál nyárra, márpedig az én életemben a ledurvább kánikulák Magyarországon is, és itt is a 35 fokok voltak, én személyszerint azt is rettentesen viselem, nem a légkondi miatt, hanem azért mert nem tudok izzadni, ez egy genetikai családi defekt nálunk, és emiatt túlmelegszem, de még ezzel együtt is csak 4 éve vettük a mobilklímát, és a munkahelyen sincs klíma, a férjem tök jól elvan a 35 fokban, akár kint is dolgozgat a kertben, szóval tisztában vagyok vele, hogy nyáron hőség van, csak én utálom.
Ami most volt, - hála istennek vége - az egy teljesen más kategóriájú kánikula, ez egy embertelen brutális hőhullám volt, és a mi megyén még a szélén helyezkedett el, minket nem is soroltak vöröskategóriás vészhelyzetbe, csak a narancsba, és nálunk szombaton 42 fok volt, elképesztően agresszív hőség, kibírhatatlan, elviselhetetlen, főleg hogy az itteni klímán született emberek nincsenek hozzászokva, nagyon sokan haltak meg, délebbre 45-46 fok is volt helyenként. Este nyolckor 5 percre kitettük a hőmérőt a teraszra, direkt mértük az időt, és azalatt 50 fokot mutatott, nem is mertük tovább otthagyni, mert féltünk hogy szétrobban a higanymérő és amúgy is csak 50 fok a maximum amit mér. Ez már nem az a kategória, amikor kint lehetsz vizes kalapban.

Frederick2 2022.06.24. 18:16:39

@Mme.Brioche: @Mia and Me: Hölgyek, mennyire tartotok a majomhimlőtől? Már előrendeltétek a Modernától az oltásokat?

grafomanpali.blog.hu/2022/06/23/majomhimlo

Mme.Brioche 2022.06.24. 18:20:59

@Frederick2: Mivel viszonylag ritkán szoktam melegpartikon szexelni homokos fiatal férfiakkal, úgy érzem, egyelőre csekély a veszély :-D

Mia and Me 2022.06.24. 18:54:14

@Frederick2: miért a kérdés felénk? Mi laposföldhívők alusapkások vagyunk:)

Mme.Brioche 2022.06.24. 19:03:51

@Deansdale: ja, undorítóan régimódi vagyok :-D
süti beállítások módosítása