HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @vodkasprite: gondolod, hogy tényleg törlődik teljesen? szerintem aktát vezetnek rólunk :-D (2022.08.07. 15:43) 5* érdekes téma
  • vodkasprite: @Mme.Brioche: h kevesebb legyen a hozzámköthető online nyom :) (2022.08.07. 13:34) 5* érdekes téma
  • icipicicsipa: Sziasztok. Szembe jött velem ez a kb 6 perces film, érdekes szerintem, ha lehet - és kérem próbáljátok meg :) - szakítsatok rá ennyi időt. Kiadó egy egész falu Nógrádban | „Ez a hely egy kis parad... (2022.08.07. 08:42) 5* érdekes téma
  • GABOR2: Sziasztok! Itt van pár érdekes téma tőlem: utólagos mainstream koronavírus tanulmányok, amik szerint vannak itt gondok. Pl. a nők felének mestruációja is érintett, meg több százezer ember életét vág... (2022.08.07. 00:46) 5* érdekes téma
  • Mme.Brioche: @vodkasprite: miért? (2022.08.06. 19:28) 5* érdekes téma
  • Utolsó 20

Az ókori zsidóüldözés egy eklatáns példája

2022.05.29. 08:31 Deansdale

A legrégebb óta működő zsidó napilap, a Haaretz cikke szerint i. sz. 339-ben II. Constantin római császár történelmi léptékű antiszemita bűnt követett el, amikor több törvénnyel is a zsidók szabadságát korlátozta.

Hát ez van, felebarátaim, a zsidókat már az idők kezdete óta mindenki csak bántja, természetesen mindenféle ok nélkül.

A Haaretz szerint a legdurvább zsidóellenes jogtiprás ezen új törvények között az volt, hogy onnantól kezdve nem tarthattak keresztény rabszolgákat.

Ebben nem is azt találom viccesnek, hogy a zsidók anno olyasmiket csináltak, ami szükségessé tette ezt a válaszlépést, hanem azt, hogy a leghíresebb izraeli napilapban a 21. században azt írják, a keresztény rabszolgák tartásának tiltása a zsidók szabadságjogainak korlátozása.

Fájlalja még a Haaretz azt is, hogy I. Constantin betiltotta a kereszténységre áttérő zsidók elleni erőszakot, nyilván az is durva antiszemitizmus volt.

181 komment

Címkék: történelem piros és kék pirula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deansdale 2022.06.13. 11:25:11

@VT 135: Szerintem semmi probléma nincs az asszimilációval, sőt, egy igen kellemetlen probléma egyetlen pozitív megoldása. Én inkább azon töprengek, hogy remélem a magyarjaink tisztességes, becsületes osztrákokká váltak, akik készek megvédeni új hazájukat pl. a néger és arab migrációtól.

A területek visszaszerzésének egyik problémájára is rávilágít ez az egész, ha bármit is visszacsatolnánk ott nem csak magyarok élnek, és nekünk kezdenünk kell velük valamit. Ez olyan kultúrembereknél mint a magyar és az osztrák nem olyan nagy gond, pár generáció alatt lehet oda-vissza asszimilálni, de pl. az ukránokkal szerintem ez nem menne ennyire könnyen. Persze, ahogy a mellékelt ábra mutatja, az asszimiláció is sokaknak böki a csőrét, évszázados gyűlölségeket képes okozni egy ilyen helyzet, amire szerintem a magyarságnak semmi szüksége.

VT 135 2022.06.13. 13:10:48

@Deansdale:
Szerintem ez csak akkor van rendben, ha nem erőszakos asszimiláció. Tekintve, h nem az emberek mentek át a határon, hanem a határ ment át rajtuk, ez innentől erőszakos.
Ellenkező esetben jónak kéne tartanunk a Trianon után határon túl rekedt többi magyar asszimilációját is.

Wildhunt 2022.06.13. 14:56:16

@amjamdaynA: plusz magyar középiskola után nem lehetett azonnal egyetemre menni.

Wildhunt 2022.06.13. 14:58:06

@Deansdale: az ukránok amilyen gerinctelen fajzat pár év után azt bizonygatnák, hogy mind árpáddal jöttek be.

GABOR2 2022.06.14. 16:25:13

Sziasztok!

Itt van egy cikk arról, hogy tömegesen hagyják ott a Fehér Házat a fekete és diverz tagok, mert csalódtak Bidenben. Azt hitték, hogy pár hónap alatt junior munkatársból csúcsvezetők lehetnek, de nem; és persze egyéb rémes dolgok is vannak ott, mint pl. sokat kell dolgozni:

ujtechkor.blog.hu/2022/06/14/a_diverzitas_se_segit_biden-eken

A másik cikk pedig arról szól, hogy az amerikai baloldalon sokan lelkileg eljutottak oda, hogy oké az, ha megölöd a politikai ellenfeledet és most nemrég történt erre egy valódi kísérlet is:

ujtechkor.blog.hu/2022/06/14/az_amerikai_baloldal_keszen_all_hogy_szintet_lepjen_politikai_gyilkossagok

Frederick2 2022.06.15. 10:03:48

@GABOR2:

"az amerikai baloldalon sokan lelkileg eljutottak oda, hogy oké az, ha megölöd a politikai ellenfeledet"

Erről egyszer folytattunk egy remek beszélgetést Deannel.

Ez mindig is jelen volt a jakobinus tradícióban (mondja magát szélsőjobbosnak vagy szélsőbalosnak).

Remélem, azzal tisztában vagy, hogy a magyarban is. Szabó Ervin nem csupán arra próbálta meg rábeszélni a tanítványait, hogy öljék meg Tisza Istvánt. Hanem hogy öljenek meg jobboldali politikusokat. Szabó Ervin az oroszországi anarchisták merényleteiről vette a példát. A Tanácsköztársaság idején be is indult a vadászat. Szabó Ervin ma is a magyar baloldal egyik példaképe. Múltkor két "liberálist" találtam a Moly-on, akik el voltak tőle alélva.

Az amcsi baloldalról még annyit, hogy már jó ideje nyomatják a kultúrában ezt a fajta üzenetet.

Az egyik ilyen lenyomata az a hülye időutazós sci-fi, ahol a néger woke csaj visszautazik az időben, hogy radikális jobboldali (alt-right?) nézeteket valló embereket öldököljön - hogy megakadályozza ezzel az USA fasizálódását! Több magyar kritikus felszopta a filmet.

A Watch Dogs 3-ban meg a Brexit-politikát folytató jobbosokat kell levadásznod. A videojáték direkt a woke SJW-tábort célozta be.

És valószínűleg van még pár toxikus termék, melynek hasonló az üzenete.

Meg van ez kulturálisan alapozva!

Frederick2 2022.06.15. 10:10:29

@GABOR2: Elolvastam a cikked.

"a fiatalok jó része lelkileg már fel lett készítve rá, hogy elfogadja, hogy a politikai ellenfelüket likvidálni, oké. És Amerika ugye a minta amit követni kell sok "haladónak"

A baloldal megrontja a fiatalokat. Vonzóvá teszi számukra az erőszakot. Amikor fiatalokról beszélsz, melyik réteget érted amúgy rajta? A középosztálybeli diplomás értelmiséget, amely a "progresszív" egyetemekről jön ki? Mert azokról lehet tudni, hogy erőszakosak.

Amúgy szerintem az USA-ban pár év múlva ki fog robbanni egy polgárháború. A "demokraták" nagyon szeretnének leszámolni nem csupán a republikánusokkal, de minden más jobboldalival és libertariánussal is. Akik természetesen nem fogják hagyni magukat. Békés opciót nem tudok elképzelni.

VT 135 2022.06.15. 21:11:49

@Frederick2: Ezért próbálják megszüntetni a fegyverviselési jogot is. Hogy ne legyen mivel védekeznie a jobbereknek, konzervatívoknak. Aztán, ha már eléggé sok embert megöltek, a többit megfélemlítették, jön majd a diktatórikus hatalom, amelyik rendet, "békét" hoz.

2022.06.21. 20:48:02

Deansdale-nek speciálban az új cikk:
www.henrymakow.com/

Egyébként Henry Makow is zsidó, szóval nyugi Frederick2, remélem neki azért szabad beszélni erről a témáról. Biztosan neki is kisebbségi komplexusa van, hogy nem az elithez tartozik.

Deansdale 2022.06.21. 21:08:27

@vodkasprite: Köszönöm, tanulságos olvasmány.

Alfőmérnök 2022.06.21. 21:48:10

@vodkasprite: Ő is egy antiszemita (vagy mittudomén, antijudeista) zsidó.
www.goodreads.com/book/show/27810799-tell-the-truth-shame-the-devil
(Yehudi Menuhin fia amúgy.)

Deansdale 2022.06.22. 07:48:37

@vodkasprite: @Alfőmérnök: Milyen érdekes, hogy norvég, japán vagy brazil emberek sosem beszélnek arról, hogy a nemzetük/vallásuk/fajuk titkon világhatalomra tör, de zsidóból minden generációban van néhány ilyen. Az persze kizárt, hogy ezek igazat mondanának :)

Kár, hogy az ilyen leleplezések nem tudják átlépni a köztudat küszöbét. Jól kiszámolta az elit, hogy elég az oktatást uralni meg a mainstream média ~80%-át, ezzel már kézben tudják tartani a köztudatot, a tájékozottabbakat meg gyerekjáték szélsőségesnek bélyegezni.

Frederick2 2022.06.22. 09:52:17

@Deansdale: @Alfőmérnök: @vodkasprite: Még mindig nem látom azt az alternatív közösséget, ami kinőne az általatok folytatott "jobboldali lázadás"-ból.

A legtöbb, amit Deansdale elért, az egy vidéki telek, amit gondozgat és építget folyamatosan. Ami tökjó, de ez nem közösség, csak egyéni és családi életstratégia. "Lehet utánam csinálni!" - mondja, és ennyi. Ennyit nyújt. Egy életmodellt, amit egyébként az idejáró többség nem követ.

Szerencsére vannak más példák is.

Mi az, amit elért egy Böjte Csaba és egy Kassák Lajos? KÖZÖSSÉG. Emberek olyan közössége, ahol a tagok számíthatnak egymásra a bajban. A szolidaritás megélése.

A zsidózással és az egyéb proliságokkal nem az a baj, hogy nem szalonképes, Szaft Magazin szint. Hanem hogy az egyéni frusztráció leadásán kívül nem vezet semmi konstruktívhoz. Ebből nem épül valódi KÖZÖSSÉG. Ebből nem születik SZOLIDARITÁS.

Van valami elgondolkodtató abban, hogy VT135 kritikája az itteni virtuális közösséggel kapcsolatban még mindig üt. Ja, én meg átvettem ezt a kritikát, mert sajnos még mindig aktuális.

Kisebbségi komplexusom már jó ideje nincs. Egyetlen sovinizmust engedtem meg magamnak az életem során, az a pár évig tartó nőgyűlölet. Amit szerencsére leépítettem az évek során. Én dolgozok magamon. És nem élek azzal, hogy másokra projektálom ki a problémáimat ("ők a felelősek, hogy ilyen szar világot élünk!"), legyenek azok a zsidók (Dean), a férfiak (Gerle Éva) vagy a szabadkőművesek (Alfőmérnök).

Folytassátok. Engem nem zavar a játszótéren való bolondozásotok. A véleményem persze megvan.

Annyiban frusztrál a dolog, hogy többet vártam az új jobboldaltól, meg a férfijogi szubkultúrától. KÖZÖSSÉGET. Sajnos nem ezt kaptam - de már elfogadtam ezt a tényt. Ezt a szomorú tényt.

Wildhunt 2022.06.22. 11:29:18

@Frederick2: honnan veszed, hogy nem kisközösségekben élünk?

KalmanBlog 2022.06.22. 12:11:07

@Frederick2: Hát hallod, ezért kár volt visszajönnöd.
Régóta várom hogy mikor fogsz megvilágosodni. Azt hittem eleve valamit érteni kellene ahhoz hogy valakit érdekeljen Deansdale blogja, de te mintha javíthatatlanul értetlen lennél. Már csak azt nem értem miért jársz vissza?

Deansdale 2022.06.22. 13:29:19

@Frederick2: Online információcsere ill. párbeszéd van, közösséget építeni offline kell. Aki online kéri számon a közösségépítést az valamit félreértett.

Wildhunt 2022.06.22. 15:19:49

@Frederick2: közösség csak nagycsaládosokkal lehetséges, vidéken de várostól nem túl távol. Másképp éveken belül szétesik. Nálunk a problémát a városi menekültek jelentik. Az önfejlesztés is nagycsaládban a Legegyszerűbb. Első sorban ezt kell felfogni.

2022.06.22. 19:22:18

Egy tökös politikus:
t.me/uncutnewshungary/9886
Nem véletlenül mentek fel Floridában 1.5x-esére az ingatlan árak. Azóta már lehet, h mégfeljebb.

Alfőmérnök 2022.06.22. 23:50:35

@Frederick2: Idézz tőlem valamit, amiben azt állítom, hogy a szabadkőművesek a felelősek, hogy "ilyen szar világot élünk"! Nem állítottam ilyet soha. Azt állítom (másokkal együtt), hogy a szabadkőművességnek nagy befolyása volt (és szerintem van is) a történelem menetére az elmúlt párszáz évben.
Mondok egy példát: te gyakran használod a "jakobinus" jelzőt a szerinted kártékony politikai ideológiákat terjesztő/valló emberekre/csoportokra. Nos, tudod, kik voltak a jakobinusok? Meg fogsz lepődni. Tadaaammm: szabadkőművesek. Jellemzően szabadkőmíves befolyás alatt álló társaság. Nyilván nem csak ők a felelősek azért, hogy a világ nem fenékig tejfel, mert mielőtt szabadkőművesek egyáltalán léteztek volna, ill. jelentős politikai befolyásra tettek volna szert, azelőtt sem volt az.
Az ma már bizonyított tény, hogy a polgári radikálisok (pl. az SZDSZ elődjei), Jásziék, a Martinovics páholyhoz köthető személyek voltak. Hogy a vakolásuk (ill. a nemzetközi "testvéreik" vakolása) egyenes úton, szükségszerűen vezetett-e Trianonhoz, milyen az ok-okozati kapcsolat (ha van), az még nem lejátszott meccs. Talán ha Raffay és Ablonczy leül vitatkozni egymással, közelebb juthatunk a talány megfejtéséhez.

VT 135 2022.06.24. 01:55:20

@Wildhunt:
Mert azért, h rámondjuk mindenre, h "közösség", attól még nem az. Van az a mondás, h amiből hiány van, arról beszélünk a legtöbbet.

Esetleg meg lehet különböztetni a "közösséget" (valójában emberek halmaza) az élő közösségtől. Egyszer már bemásoltam ennek az egyik definícióját, talál vissza lehet keresni.

Amúgy sok mindent elárul az itteni "közösségről" az, h amikor felvetettem, h találkozzunk összesen 2 ember reagált erre pozitívan - a többiek SEMMIT. Azt hiszem, ehhez tényleg nem kell több kommentár.

Nem véletlen, h én sem szoktam már ide írni és benézni is csak akkor, amikor már nagyon nem bírok más oldalt kényszer-megnézni. Unalmas már folyton ugyanazt a lemezt hallgatni: "gonosz ballib - gonosz háttérhatalom - háborodjunk fel - álmodozzunk egy jobb világról - pótcselekedjünk - szellemi maszturbáljunk".

Dean ötletét és általa meg is valósított irányt a kertről nem tartom teljesen elhibázottnak, csak 1., Ma már az átlagembernek megfizethetetlen. 2., Két lovat nem lehet megülni egyszerre, tehát csak úgy van értelme, ha oda is költözik az illető (a családjával). 3., Az égvilágon semmi fajta új mintázatot nem kezd el megélni, amely esélyt adna arra, h érdemi változást hozzon a világba. Nyilván a 3. pont a legfontosabb.

@Frederick2 : bár megértem az itteni tehetetlenség láttán érzett dühödet, de a személyeskedést, mások sértegetését én is kontraproduktívnak és övön alulinak érzem. Szerintem te is több vagy ennél, ne hagyd, h a negatív energiák, érzések lehúzzanak és ilyen megnyilvánulásra késztessenek. Függetlenül attól, h kinek mi a véleménye, attól vagyunk tudatosak, ha képesek vagyunk azt elfogadni és kölcsönös tisztelet mentén vitatkozni, eszmét cserélni. Ellenkező esetben nem más, mint az őskori viselkedés modernizált változata köbunkóval agyonverés helyett szellemi megsemmisítés kísérletével.

Wildhunt 2022.06.24. 07:08:20

@VT 135: mások helyett nem nyilatkozatok, de ahogy én látom :
Közösség: van pár szintje. Először is van a közvetlen családod, ami legyen minél nagyobb, szorosabb . Aztán a szomszédok/barátok akikből nem kell sok, de aki van azokkal legyen meg hogy bármikor számíthattok egymásra. Akár olyan szinten, hogy a gyerekeidet rájuk bízhatod tragédia esetén. A következő pedig egy működő falu: egy sima kereskedelmi közösség, ami hellyel közel önfenntartó is tud lenni, valamint ha kell korrigálja az állam hülyeségeit.
A találkozó ötletéről: feleségem nélkül nem nagyon megyek ilyen helyekre, Ő viszont igyekszik az életét maximálisan távol tartani a virtuális világtól. Szerintem igaza van.
Deannel ellentétben én a kertészkedéses bohóckodást feleslegesnek tartom. Legalább 10.000 éve rájöttünk, hogy a sikeres élethez kereskedelem és specializáció kell. Ha 100 emberből 50 kertészkedik, már a többi 50 sem hal éhen. Nagyjából az összes pepper is azon bukik meg (szerintem) hogy arra készül, majd a készleteiből rambózik az apokalipszis után. Ami lehetetlen.
A mostani divat viszont a közösség koncepcióját elvitte egy teljesen hibás irányba. A széles kapcsolati háló amit felhasználhatsz kartieredhez ugyanis minden, csak nem közösség. A munkára és anyagi biztonságra kihegyezett életben kódolva van a sikertelenség.
Nagyon ajánlom Gazella blogjáról azokat a bejegyzéseket, amik az élet 4 gyerekkel témakörről szólnak - vagy a Karamazov Testvéreket.
Valahogy eladták nekünk, hogy mindenkinek van helye az életben, csak meg kell találni. Mindenkire vár a herceg/hercegnő, csak ki kell várni. Ez nem igaz. A helyedet meg kell teremteni, a hercegnőt ki kell érdemelni, fel kell építeni, és a hercegévé kell felnőni. Egy blog kommentelői, akik közül páran lehetnek trollok, páran simán hazudnak életükről, világnézetükről, soha nem lesznek igazi társaság. Attól még a találkozó (szerintem) nagyon jó ötlet volt. Csak úgy néz ki nem itt és nem most. Azt már tudod én miért maradtam ki, másoknak lehet más okuk. Akár az is, hogy a buszjegy nem fér bele a költségvetésbe, amit leírni senki nem fog.
Ez hosszú lett. Szóval uff, én beszéltem :D

Deansdale 2022.06.24. 07:51:43

@VT 135: "Amúgy sok mindent elárul az itteni "közösségről" az, h amikor felvetettem, h találkozzunk összesen 2 ember reagált erre pozitívan - a többiek SEMMIT. Azt hiszem, ehhez tényleg nem kell több kommentár."

Ennek a fikázásnak szerinted mi értelme? Ahogy ezerszer leírtam, többek között tegnapelőtt is, közösséget építeni nem a neten kell, hanem a valós életben, úgyhogy elképzelésem sincs mi a büdös isten falloszát erőlködtök itt a virtualitásban ezzel a témával. Ez egy BLOG, ez sosem lesz abban a formában 'közösség' ahogyan azt ti elképzelitek. Többszáz meg akár többezer km-ekre élünk egymástól, még ha egyszer szerveznénk egy találkozót akkor sem változnánk közösséggé. Egy disznót akartok repülni tanítani és ócsároljátok amiért nem érdekli a téma.

Ide információcseréért, jövőbelátásért, ötletekért, illetve trécselni járnak az emberek, nem azért mintha itt a kommentszekcióban akarnának "élő közösséget" létrehozni. Azt mindenki a saját környezetében, a saját ismeretségi körében intézi, ha akarja, élőben, személyesen, mert hát ugye közösséget építeni csak úgy lehet. De a két dolog nem zárja ki egymást, az ég szerelmének a faszára, attól hogy valaki tagja egy IRL közösségnek még bejárhat ide dumálni. Szakadjatok már le arról, hogy egy banánt fikáztok azért mert nem körte.

Deansdale 2022.06.24. 08:08:19

@Wildhunt: "Deannel ellentétben én a kertészkedéses bohóckodást feleslegesnek tartom."

Ha olyan közegben élsz, ahol megbízhatóan termelnek élelmiszert mások, és te bármilyen szituációban tudsz nekik kínálni valamit cserébe, akkor nincs szükség kertészkedésre, ez világos. Viszont szórakoztató és egészséges dolog, ha értelmesen csinálja az ember :) Nekem az pl. kifejezetten tetszik, hogy már idén is ettünk sokmindent és el is tettünk egy rakás befőttet meg lekvárt, és annyi volt vele a kerti "munka", hogy le kellett szedni a gyümölcsöt. Nem permeteztem, nem járok ki naponta babrálni a fákat és egyebeket, nem ások/kapálok, stb. Kis túlzással azt mondhatnám, hogy ha sima gyep lenne az egész kertben akkor sem lenne kevesebb munkám vele.

Wildhunt 2022.06.24. 08:24:01

@Deansdale: szerencsés helyen élsz. Nálunk aszály váltakozik jéggel meg mikor milyen kártevővel. Már évek óta.

Deansdale 2022.06.24. 08:54:06

@Wildhunt: Gyűjtöm az esővizet, meg a kerti kézmosó csapból is vödörbe folyik le a víz, napi 1-2 kanna vizet "ingyen" szét tudok locsolni - mondjuk az a paradicsomra és uborkára megy, nem a gyümölcsfákra, mert azok bírják locsolás nélkül is. A pari és ubi meg (némi anglicizmussal) konténerekben van, nem szabad földben, így kevesebb víz is elég nekik. Az akvapónia még nincs meg, de az a végcél, abban nem lesz gond se aszály, se jég.

Förtelmesen könnyű bizonyos dolgokat megtermeszteni, ha az ember NEM a hagyományos ásó-kapa-nagyharang módszerrel próbálkozik.

2022.06.24. 15:33:40

Szerintem a lépések így jönnek sorjában:
1. Saját életképesség/túlélési képesség/önállóság növelése. Pl.
- vidéki ház
- vidéken végezhető munka/távmunka; ha nincs ilyen képesség, akkor ennek a megtanulása
- közművektől valamilyen szintű függetlenség (kút, napelem, stb)
- tartalékolás, betárazás (élelmiszer)

Csak ezután jöhet a közösségépítés.
Van egy rossz hírem azoknak, akik frusztráltak amiatt, hogy nem végzünk a fórumon közösség építést: semmilyen közösség nem fogja megtenni helyetted a fenti lépéseket, és senki nem fog eltartani azért, mert te életképtelen vagy önállóan. Továbbá senki nem lesz rád kíváncsi, ha nem hozol valamilyen értéket a közösségbe. Vagy lesz valamid (amit el tudsz cserélni), vagy értesz valamihez, amire igény van, ilyen egyszerű. A hasznosság elve alapján leszel beárazva. De ha valóban élelmiszer és ilyen-olyan válság lesz, akkor senki nem fog neked kaját adni csak azért, mert közösségépítésből jól teljesítettél, de amúgy semmid nincs, ami adott körülmények között piacképes.

F. Szabó 2022.06.24. 16:12:38

@vodkasprite: Igaz! Egyén ügyben is és közösség ügyben is nagyon jól megfogalmaztad a lényeget. Minden rajtunk áll vagy bukik, a mi hozzáállásunkon.

Deansdale 2022.06.24. 17:14:40

@vodkasprite: Én is így gondolom, és el is kezdtem megvalósítani a magam módján. Mellesleg ezeket a lépéseket én fontosabbnak is tartom mint a közösségesdit, de lehet hogy csak azért mert introvertált az alaptermészetem :) De a pragmatista énem is azt mondja, hogy amit a pincébe eltettem azt egy krízis esetén elő tudom venni és megenni, a közösségből meg ki tudja mi lesz negyed év válság után. Persze ehhez hozzá kell érteni, hogy szerintem nem lesz általános fosztogatás meg öldöklés, mert az ellen tényleg közösségbe kellene tömörülni. Ahogy sokszor mondtam, inflációra, közműkimaradásokra, bolti hiányokra számítok, egymás agyonverése az utolsó babkonzervért egyelőre szerintem nincs a pakliban. Az életszínvonalunk hamarosan vissza fog esni 2-3 évtizednyit, de a nagy válságok idején a világkormány majd úgyis segít, adnak enni szöcskét meg mesterséges laborhúst :)

2022.06.24. 17:30:48

@Deansdale: Már most is csupa jótanáccsal járja el német kormány az embereket: Használj kevesebb melegvizet, hogy ezzel te is hozzásegíthetsz, hogy térdre kényszeríthessük Putyint! :)

A közösségépítés majd arra lesz jó, ha te pl. nagyon szereted a babkonzervet, de sajnos kifutottál a havi CO2 kvótádból, akkor okosba veszek neked a boltba, cserébe egy kis házimunkáért :).

icipicicsipa 2022.06.24. 18:09:40

‘Put an out of order sign on Joe’: Biden blasted for using a cheat sheet again

www.youtube.com/watch?v=UgcqDNwudk8&t=58s

Deansdale 2022.06.24. 18:45:37

Íme 2 vibráns nigger akik egy épp letartóztatott harmadik diverz nigger nyakából próbálják leszedni az aranyláncot:
old.reddit.com/r/PublicFreakout/comments/vjm18k/couple_tries_to_steal_gold_chain_from_captured/
Csak rohadt rasszinácik akarhatják, hogy ne importáljunk pármillió ilyet :)

Wildhunt 2022.06.24. 19:59:44

@Deansdale: a mi falunk egyszer már kiürült szinte teljesen, most pont az ellenkezője van. De ha beüt megint egy kivándorlási hullám, attól simán vége lesz.

2022.06.24. 21:13:58

érdekes hírek, benne Magyarországgal is:
t.me/ebredes2017/15027

Deansdale 2022.06.24. 21:30:23

@vodkasprite: Továbbra sincs telegrammom, valami más forrás nincs ugyanerre?

2022.06.24. 22:15:57

@Deansdale: Érdemes felrakni a telegramot.

Deansdale 2022.06.24. 22:37:58

@vodkasprite: Na ja, de nem fogom megadni a telefonszámom és nem telepítek appot a telómra azért hogy a PC-men megnézhessek 1-1 videót... Ráadásul a múltkor mintha kiderült volna, hogy ezen a platformon is van cenzúra és/vagy infoszivárogtatás a hatóságok felé, már nem emlékszem egészen konkrétan.

Deansdale 2022.06.25. 09:18:08

@Wildhunt: Szerintem a háttérhatalom polgárháborút akar. A hatóságok egyértelműen a haladárok pártján fognak részt venni a küzdelemben, valódi rendfenntartásról szó sem lesz.

Wildhunt 2022.06.25. 10:18:18

@Deansdale: nem lenne az sok? Egy háború és egy polgárháború egyszerre? Plusz épp leépítik egyetlen feltétlen szövetségesüket (EU)? Az egész olyan, mint a kínaiak nedves álma...

Deansdale 2022.06.25. 10:46:26

@Wildhunt: Nyilván csak feltételezés, mint ebben a témában szinte minden, de szerintem célegyenesbe értünk a great resettel. A háttérhatalom totál krízist akar a teljes nyugati civilizáció területén, és ez szerintem kb. 1 éven belül meg is valósul. Legalábbis én ha a közelmúlt eseményeire nézek azt látom, hogy tucatnyi, már évekkel ezelőtt beindított tervük érik most össze egy pontba a covidfasizmus hozadékaitól a sokezermilliárd dolláros hitelköltekezés okozta hiperinfláción, a woke erőszakkultusz kiépítésén, az élelimszeripari létesítmények ill. állatállományok brutális elpusztításán, valamint az öngyilkos EU szankciókon át a szándékos globális élelmiszer- és olajválságig. ...hogy csak néhány feltűnőbbet említsek.

Utálok vészmadárkodni, de szerintem idén ősszel beindul a tánc, pl. ahogy Afrikában kirobban az éhezés milliók fognak megint útnak indulni errefelé, akiket az EU természetesen beenged, miközben amúgy itt is hiányok lesznek és infláció, szóval frankó utcabáloknak és habpartyknak nézünk elébe :) Az USA-ban ugyanennek a része a következő kör haladár lázongás, ezúttal nem a BLM, hanem az abortuszügyben agymosottak főszereplésével (és ahogy írtam, ebbe a hatóságok a libsi oldalon fognak beszállni, ahogy a BLM idején is tették, mert a háttérhatalomnak ez az érdeke).

Persze az ütemterv flexibilis, meg amúgysem vagyok látnok, szóval bármiben tévedhetek, de az elmúlt évek eseményei gyanúsan összefutnak a közeljövőben - ha ez véletlen, akkor az Úristen akar inzultálni minket hátulról, vazelin nélkül, de én úgy sejtem inkább a háttérhatalom machinációt látjuk. Végülis a zömét be is ismerik, bár legtöbbször közvetetten. Pl. van a 2020-as Rockefeller alapítványos anyag a várható globális éhezésről, amit a covidra fognak, holott a covid önmagában szart sem okoz(ott), és amit mégis, 2020-ban még azt sem lehetett olyan tisztán előre látni, ahogy a háttérhatalom beszélt róla. Vicces kedvükben a "reset the table", azaz reszeteljük az asztalt címet adták a doksinak, amivel ugye nyíltan utalnak arra, hogy ez a részükről ugyanúgy tudatos akció mint a great reset:
2ndsmartestguyintheworld.substack.com/p/did-you-know-that-on-july-28-2020
Szándékosan alakítják át a teljes élelmiszertermelési és -elosztási rendszert, aminek közbülső szakaszaként egy jó kiadós éhínséget is beterveztek pármilliárd ember számára. Biztos úgy érezték a holodomor jól bevált, miért is ne ismételnék meg kicsit felturbózva... Aztán mikor a tömegek már könyörögni fognak a szöcskéért meg a műhúsért is, ők úgy fognak előállni mint a megmentőink.

Ja, ennek Kínához vajmi kevés köze van, szerintem nem ők állnak a dolgok hátterében.

Wildhunt 2022.06.25. 10:55:13

@Deansdale: szerintem sem Kína áll a háttérben. Én csak szeretném megérteni mi értelme ennek az egésznek. Logikus lenne, ha még mindig az észak Atlanti országok fújnák a passzátszelet és ez egy belső hatalomkoncentráció felé vezetne (great reset), de ez nem működhet úgy, hogy a világ többi része egész jól megvan már magában is. Tudom hogy nem népszerű amit írok, de az ázsiai elektronikai- gép- és vegyipar semmiben nem marad már el európai mögött, sőt!

Deansdale 2022.06.25. 11:15:07

@Wildhunt: A great reset a szó szoros értelmében néhány bankárcsalád terve, a sokat emlegetett rócsildok és rokkefellereké, meg persze ott vannak a JP Morganek és egyéb hasonló paraziták. Klaus Schwab meg Soros ezeknek a családoknak a "kirakata", a végrehajtó szervezet csúcsai, de nem a valódi irányítók. Az egyes államok érdekei pedig már rég nem számítanak semmit. Pl. már Kennedyt is ezek nyiratták ki, mert ellenük fordult, szóval már akkoriban elég hatalmuk volt ehhez, és azóta csak romlott a helyzet. Ma már nehéz lenne tagadni, hogy a direkt hatalom nemzetek feletti szervezetek kezében van, mint az EU, NATO, ENSZ és WEF, a *valódi* hatalom pedig azoknál akik ezeket a szervezeteket a háttérből irányítják. Az USA-ban ez annyiban módosul, hogy ott a nemzetek fölötti szervezetek szerepét a "deep state" látja el, vagyis a betűleves szervezetek és az NGO-k hálózata.

Davos, Bilderberg, a WEF és Soros "vezetőképzői" szintén ugyanennek a brancsnak a kirakatai, és nem véletlen hogy gyakorlatilag minden ország politikai elitjéből jelen vannak páran ezeken, hazánkat is beleértve.

Deansdale 2022.06.25. 11:19:01

@Wildhunt: Ja, és a great reset ázsiára meg a világ egyéb részeire is vonatkozni fog, csak ott jóval könnyebb lesz az emberekre erőltetni mint a nyugati világban, ezért koncentrálják ide a támadás erejét. Ha mi bedőlünk a többi kártyavár.

Persze mocorog a háttérben egy olyan tényező is, hogy a kiválasztattoknak kiemelten böki a csőrét a fehér faj, ezért IS ránk lőnek először, de ez már egy olyan dolog, hogy vagy látja az ember, vagy nem, és aki nem látja az nem is érti és nem fogja elfogadni sem.

Wildhunt 2022.06.25. 13:49:05

@Deansdale: ilyen alapon a háború logikus lezárása az lenne, hogy miután a ruszkik vittek mindent ami bánya, a maradékot akár lengyel protektorátusként az unióhoz kell csatolni? Elnézést, engedélyezni hogy belépjen?

icipicicsipa 2022.06.26. 08:22:07

@Wildhunt:

Asking New Yorkers…My Body, My Choice?

...utána meg megkérdezi, hogy mi a helyzet a vakcina mandátummal?
:)

www.youtube.com/watch?v=_ekzYpBEYxE

GABOR2 2022.06.26. 13:56:15

@GABOR2: Igazából a lényeg...

A cégek át akarnak térni arra, hogy ne mindig egy új terméket adjanak el neked, hanem vegyél egyszer egy terméket amiért örökké fizetsz majd nekik, de sohase lesz a tulajdonod.

Azt mondják erre környezetvédelmi okoból van szükség. Már nem lehet megcsinálni, hogy direkt silány terméket adnak el, hogy hamarosan vegyél újat és így szerezzék meg a pénzed.

A jövő az lenne, hogy talán kapsz egy sokkal tartósabb terméket, viszont továbbra is kell, hogy oda add nekik a pénzed. A megoldás: nem lesz a dolog a tulajdonod, hanem csak bérlet örökké és az igazi értékének a sokszorosát adod érte, mert állandóan, mondjuk havonta fizetsz érte... de sohase lesz a tiéd.

Egy ledolgozott élet után nem lesz semmid amit az utódodra hagyhatsz. A hatalmi szerkezet örökre megszilárdul. Akik igazán gazdagok azok még gazdagabbak lesznek, nekik lesz csak tulajdonjoguk, a többieknek meg nem lesz semmijük, legfeljebb "joguk", hogy használják a tárgyat amit béreltek egy darabig.

És persze felmerül... mi lesz veled, ha beteg leszel és kiesel a munkából... autód, házad, mindened bérelt, amit nem tudsz fizetni ezután... mész szépen az utcára egyből.

Most pedig megy tán a nagy elszegényítés.

Európában, a legnagyobb erőnek, Németországnak először át kellett térnie a jóval drágább energiahordozókra + most ezeket az energiahordozókat majd olyan ötszörös áron kell majd beszereznie... de még az is lehet nem tud eleget.

Ez ahhoz vezet majd, hogy a német ( és persze más európai ) termékek nem lesznek versenyképesek, legalábbis közel se annyira, hisz növelni kell az árakat. Emiatt sok cég csődbe is megy majd. Az árak olyan magasak lesznek, hogy jönnek majd a "praktikus" megoldások: ne vedd meg: béreld.

Európa ellen megy a háború és brutális látni, hogy Németországban nincs erő ami elég lenne ahhoz, hogy ennek ellenálljon hatékonyan. Valamennyire tán azért van... azt ne felejtsük el, hogy most sok viszonylag gazdag ember is szívna emiatt... de úgy tűnik, hogy az ő lobbi erejük jóval gyengébb mind a hiper-szuper gazdagoké a tengerentúlról. Merthogy ami megy az semmiképpen se Németország és Európa érdeke.

Mia and Me 2022.06.26. 20:50:06

@GABOR2: ok. akkor ebből hogyan lehet kikerülni? Kozeposztály vagy szegények mit tegyenek? Párhuzamos társadalom? Mindent csinálj meg magadnak? Ez a kiút?
Vagy ezt se hagyják?
Lefoglalhatnak akkor mindent, házat kertet kutat stb.
Akkor csak az a megoldás amit Dean is írt, beazonosítani es fellógatni őket... Vagy nem?

GABOR2 2022.06.26. 22:54:51

@Mia and Me: Sok kulcs országban kéne egyszerre történni vezetőváltásnak és a közélet kisöprésének.

VT 135 2022.06.28. 22:55:02

@Frederick2:
Hát sajnálom, h ez lett Siófokból. Pedig valahogy mindig egy kis ékkőnek gondolnám.

VT 135 2022.06.28. 23:05:39

@Deansdale:
"Ide információcseréért, jövőbelátásért, ötletekért, illetve trécselni járnak az emberek, nem azért mintha itt a kommentszekcióban akarnának "élő közösséget" létrehozni."

Nekem meg sok mindent elárul az, h rögtön megvan a kifogás...
Mert? Ettől még miért ne lehetne találkozni??? Mert tiltja a vallás? Vagy ez a policy? Ja nem, bocs, hát h nem gondoltam erre: ezért is a háttérhatalmi elit a hibás - ők tiltják! :O

Mégis mi a francért ne találkozhatnánk? Ártana ez valakinek? Tényleg annyira irreális elképzelés, h hasonló világszemléletű, értelmes, intelligens, esetleg még jó szívű emberek (egy része) esetleg a személyes találkozót követően szorosabb együttműködésbe kezd? Really?

Tudod, én meg azt mondom, h - minden tiszteletem mellett - de neked is megvannak a korlátaid abban, ahogy szemléled a világot. És ezt nem fikázásként, vagy bántásként mondom (...és nem is azt, h bezzeg én mindenben tökéletes vagyok - de lehet, h esetleg ezt jól látom. Vagy nem.). Mert tényleg nem vagy képes túllátni a háttérhatalmi elit - individualista megoldások szinten. Tényleg nem vagy felismerni azt, h abban, h ilyen kuka lett sok szempontból a világ, abban mindannyiunknak valamilyen szerepe van.

Sokszor eszembe jut ez a meglátásod, h mindenért a háttérhatalmi elit a hibás és ha ők nem lennének, minden de szuper lenne. És csak sorolom, növekszik a lista, h a mindennapi életben mennyi olyan szarság van, amelynek semmi köze a háttérhatalmi elithez! De persze nagyon kényelmes rájuk fogni... A bűnbak kinevezés eddig tényleg mindig, mindent megoldott a történelem során...

Tudod, nekem meg az a tapasztalatom, h nagyon sokat számít a személyes találkozó (...és abszurd, h ezt, pont számodra, magyaráznom kell. :( ). Most voltam pár napja egy Énakadémiás (Joós István) vizitúrán. Kevesen voltunk most, csak 11-en. De a találkozások, kapcsolódások így is értékesek voltak! Az a tapasztalatom - már régebbről -, h akivel személyesen találkozom, azzal már nem tudok utána igazából ellenséges lenni neten sem. Mert láttam, h jó ember, mert élőben találkoztam vele, mert valami kapcsolódás, megérintődés kialakult.

VT 135 2022.06.28. 23:06:48

@VT 135:
Egyébként meg honnan a fenéből tudnád, h ki, miért jár ide?? Van egy súgógéped, amely megsúgja? Sajnálom, ez a hozzáállás nekem a ballibek arrogáns, küldetéstudatát sugallja, akik mindent tutira tudnak...

VT 135 2022.06.28. 23:09:58

...és bemásolom ide Joós István eme irományát, mert ezen blog hozzászólásai is gyakran elmegy a siránkozás és "nincs megoldás" irányába. (Ja, férfiaknak szól elsősorban, de lehet, h a nőknek is, csak másképpen.)

envagyok.info/a-keserges-megoldasa-a-tett/

A kesergés megoldása a tett.

Az alábbi bejegyzés közösségÜNKben született, de kiteszem ide is, mert azt látom, hogy sokakat nyomaszt, hogy minden egyre drágább, egzisztenciát teremteni egyre nehezebb.

Nojó, tehát…
Sok itt a kesergés.
Az évek meg mennek…#1 – HINNI KELL TUDNI abban, hogy képes vagyok a világot oly mértékben gazdagítani, hogy az sok embernek hasznos.

#2 – HA ez megy, akkor TUDOM, mert a ZSIGEREIMBEN ÉRZEM, hogy anyagi sikert is hoz majd.

#3 – Ha ez megvan, akkor NEM izgat a jelenlegi helyzetem – értsd: szégyen helyett (hogy nincs semmim) az foglalkoztat, hogy mi mindent dolgom TEREMTENI (és micsoda bőség vár).

#4 – Nők és a világ ezt látja, a HITET, ami a “csillagszemű juhász” állapot, és ez konkrétan elvarázsolja őket. Méltán. Mert MINDEN másnál fontosabb.Másképp: azon keseregni, hogy milyen igazságtalan az élet, és mennyire nehéz a mai világban nulláról egzisztenciát teremteni szabad, de haszontalan – csak egyre mélyebbre húz. Ami persze jó, mert tessék a pokolba lemenni! Siránkozás a CSINÁLÁS nagyapja. TEDD hát BELE az erődet, MÉG és TÖBBET és HANGOSABBAN panaszkodj – míg végül majdcsak meghallod, hogy az emberek kinevetnek, és magad is elszégyelled!A kesergés megoldása a HIT.

Máképp: az ÜGY.

Ami a személyes HARC.

Amit NEKEM dolgom csinálni.

Amire CSAK én vagyok alkalmas.

Amiből tehát ANYAGI SIKER is lesz.Én mindig is dupla vagy semmi történetnek éreztem az életemet, és eszerint is éltem. Mindig. Tudva, hogy mindegy mim van, mert HA megtalálom és jól csinálom, ami a dolgom, akkor minden és bármi lesz, amire szükségem van.A kesergés a HIT – tehát a felelősségvállalás – ellentéte, ami abban gyökerezik, hogy nem csak nincs meg az ügyem, de nem is érzem magam képesnek arra, hogy megtaláljam. Rendben van. Persze. Voltak ilyen napjaim bőven. De aztán a HALÁLT láttam, ebben az érzületben meg, ami CSINÁLÁSHOZ rúgott seggbe.

Hogy PRÓBÁLKOZZAK.
Azzal, amiben KICSIT IS HISZEK.

Hogy a VILÁGBAN próbálkozzak vele, ADJAM embereknek.

Amiből kapcsolódások lettek – és KUDARCOK persze.
Mert pont úgy NEM kellett nekik, és buktam.

És ettől VÁLTOZTAM, ÉN.

A VILÁGBAN VALÓ RÉSZVÉTEL által változtam, ahogy MERTEM csinálni-adni-mutatni, ahol épp tartottam. Fájdalmas volt nagyon, de így CSISZOLÓDTAM.

És ahogy változtam én: AZ ÜGY IS VÁLTOZOTT.

Míg egy ponton HASZNÁLNI KEZDTEK emberek.
És akkor TÁRSAKAT is TALÁLTAM.

És működni kezdett.Elnézést a nagy betűkért, de rázni-kiabálni-ütni van olykor kedvem, hogy értelmes emberek mit nem értenek ezen. CSINÁLNI kell. PRÓBÁLKOZNI. Attól, hogy kesereg az ember semmi nem változik, csak az évek múlnak el – míg aztán már erő sem lesz változtatni, és a lelked sötét mélysége elnyel.

FÉLJ a haszontalan élettől, ember!

FÉLJ és ÉLJ,
amíg teheted…

Frederick2 2022.06.29. 08:23:23

@VT 135: Én már hosszú ideje azt élem meg, hogy egy atomizált, széthulló társadalom tagja vagyok. Enyhe szolidaritást azért megélek, egyrészt a családban, másrészt bizonyos barátaim között. Mondjuk több a "barát", mint a barát. Meg sajnos a barátaim egy részénél is megjelennek destruktív elemek; valaki az alkohol rabja lesz, ki munkafüggő, ki meg valami politikai szektáé. Lenyűgöző, mennyire törékenyek az emberi kapcsolatok.

A LÉNYEG:
Én már hosszú ideje azt élem meg, hogy egy atomizált, széthulló társadalom tagja vagyok. Mindenhol. Itt is.

Igen, itt a Dean virtuális kocsmájában is azt élem meg, hogy egy atomizált, széthulló társadalom tagja vagyok.

Miért is?

Az a gond, ami már a Férfihangon is. Az, hogy egy valami tartja össze a "közösség"-et, vagyis inkább emberhalmazt. A "baloldaliság", vagyis az új "baloldali" rend visszautasítása - amit nevezhetünk a háttérhatalommal szembeni lázadásnak is.

És nincs több. A háttérhatalom elutasítása - és ennyi! Nincs több! Igazából nincsenek meg azok a fundamentumok, amire lehetne építeni egy valódi közösséget.

Egy újabb ellenpélda. Sosem volt a kedvenc közösségi modellem a HVIM (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom). Vannak hibái. De még a hibái ellenére is elismerem, hogy igazi közösségként funkcionál. Törzsi közösség, tagadhatatlan, de közösség. Összejárnak, szalonnasütés, nyári tábor, különféle rendezvények. Meg persze a politikai akciók, hogyne!

Volt olyan, hogy elhunyt egy férfi HVIM tag. Aki családfő volt egy családban. Anyagi gondokkal küszködött az immár csonka család (anya, gyerekek). A HVIM gyűjtést rendezett nekik, hogy megsegítse őket. Ugyancsak volt olyan, hogy súlyosan lesérült egy HVIM-tag, balesetben vagy betegségben. Szintén gyűjtést szerveztek.

Ilyesmi szolidaritás miért nem lehet megkövetelni az MRA- és alt right közösségektől?

Deansdale 2022.06.29. 08:58:34

@Frederick2: Ahogy már kifejtettem, az a határozott véleményem, hogy akinek közösség kell az keresse azt offline, a valós életben, és lehetőleg csatlakozzon egy már létezőhöz (mondjuk a HVIM-hez). Aki minden fórumon állandóan a közösségesedést erőlteti az függő lett, szenvedélybeteg, és tök fölöslegesen fárasztja azokat akiket más témák érdekelnek. Ahogy már ezt is leírtam, többszáz ill. többezer km-ekre élünk egymástól, nincs abban ráció hogy mi összejárjunk, és ez nem "kifogás", hanem paraszti józan ész. (Mondjuk ez nem elsősorban neked szóló válasz, de sebaj.)

Ettől függetlenül szerintem ha itt valaki beírná, hogy tragédia érte és segítségre van szüksége akadnának akik segítenének.

A mondandódra visszatérve, szerintem nem sok értelme van tengernyi mikroközösséget csinálni, inkább csatlakozni kell már meglévőkhöz, elvégre egységben az erő. Ezer hangya nem ér fel egy elefánttal. Még ha nem is értesz egyet mindenben a HVIM-mel, jobban jársz ha ahhoz csatlakozol mintha megpróbálsz te magad a semmiből építeni valamit. De létezik a "Zöldek Túlélő Tagozat", meg ezer más hasonló szervezet, szerintem talál az ember magának olyat, amihez ellenérzések nélkül csatlakozni tud. Ha meg nem, akkor visszajutottunk a mondandód elejéhez: a társadalom azért IS atomizált, mert sokan nem hajlandóak kompromisszumokra, mindenki a saját feje után akar menni, és nem akar összefogni olyanokkal akikkel nem ért egyet mindenben 100%-ig. Na ez a szopás. És ez valószínűleg nem is fog változni amíg nem jön valami külső kényszer. A történelem legtöbb közösségét a szükség hozta / tartotta össze, most ilyen egyelőre nincs, de valószínűleg lesz hamarosan :\ Aki lépni akar az már most csatlakozzon valami létező közösséghez, akkor is ha nem ért egyet az elveik 100%-ával, mert így tud hatással lenni a világra.

És az ég szerelmére, ne pazaroljátok már a drága időtöket arra, hogy belőlem akartok közösséget csinálni, ez nem az a fórum. Oké, a témát kibeszélni lehet, de ne úgy, hogy itt mindenki pöcs, mert nem akarunk összeköltözni. Beszéljetek inkább arról, hogy milyen közösségeket ismertek és melyikhez miért (vagy miért nem) érné meg csatlakozni. Egy ilyen párbeszédnek lenne haszna és értelme.

Wildhunt 2022.06.29. 08:59:58

@VT 135: @Frederick2: nagy szeretettel, semmiképpen nem kioktatásként mondom: keressetek 1 társat, aki mellett egy életen át kitartotok, ha ez megvan, legyenek gyerekeitek. Ehhez képest minden más ún. közösség csak pótszer. Egyik sem fog működni. Az ember erre van programozva.

Mia and Me 2022.06.29. 09:35:41

@VT 135: elolvastam a könyvét. A stílusa nekem nem jön be, olyan fasza csávó stílus, de a tartalom jó. Pár ponton én nőként nem teljesen úgy látom ahogyan ő, illetve az nagy hiányossága hogy csak párban gondolkodik, meg a nagy célban ami majd egymáshoz rendeli a két embert, és nem gondolkodik a gyerekek témában. Holott a legtöbb ember életében lecsupaszítva lényegében ez van hogy jön a gyerek és lényegében adott a pár, a csónak (család) és azt kell okosan és mindig megújulva fejlődve tovább kormányozni.
De van benne sok hasznos gondolat és alapvetés hogy hogy működik a nő férfi, úgyhogy hasznos volt még így is hogy lassan megnőnek a gyerekek ;)

VT 135 2022.06.29. 10:56:42

@Wildhunt:
Tévedésnek gondolom. Ez a Bedő Imre-féle "A család mindenek felett, életcél" irány. Fontos és jó a család. Még nem tettem le róla, h találok olyan nőt, akikkel gyereke(ke)t nemzünk.
De a család mellékküldetés.
A fő küldetés megtalálni férfiként a hivatásomat, Ügyemet, amellyel én hozzá tudok adni valamilyen formában a világhoz. Ahogyan csak én tudok hozzátenni és nem a saját érdekemben, hanem egy nálam magasabb rendű cél érdekében.
Hogy a család önmagában mennyire nem végcél, azt mutatja az a rengeteg kiégett férfi is, akinek megvan mindene: családja, autója, háza, pénze - aztán egyszer csak "meghülyül" és elkezd alkoholista, drogos lenni, kurvázni, játékgépezni, stb. Keresi azt, amivel az ürességet megtöltheti.

VT 135 2022.06.29. 11:02:51

@Mia and Me: Örülök, h nyitott voltál rá. Tényleg nagyon új és ezért félelmetes, nehezen, vagy egyáltalán nem befogadható tud lenni elsőre. De nagyon sokan, mikor megtapasztalták mindazt, amiről ír, belátják, h érdemes ezekkel az üzenetekkel foglalkozni. :)
Mondjuk sokaknak elég nehezen érthető István nyelvezete is. :) Nekem ezzel nincs gondom.

"Holott a legtöbb ember életében lecsupaszítva lényegében ez van hogy jön a gyerek és lényegében adott a pár, a csónak (család) és azt kell okosan és mindig megújulva fejlődve tovább kormányozni."

No igen, ez a gond, h a társadalmi bizalom, együttműködés leredukálódott a család szintjére. Ennél még a halódó nyugaton is sok helyen jobb helyzetben vannak ezen a téren.
Nos, ha nem sikerül a családnál magasabb szinten is megszerveznünk magunkat, a kapcsolódásainkat, akkor meg fogják (próbálni) azt felülről - lásd a jelenlegi cuki világdiktatúra építést...
A természet a vákuumot mindig betölti - így, vagy úgy.

Wildhunt 2022.06.29. 11:18:38

@VT 135: barátom, ez ugyanaz a bullshit fiúknak, mint a Disney hercegnő meséje lányoknak. Változtasd meg a világot most, mert van valami amire csak te vagy képes, hiszen benned is ott lakik egy Einstein csak hagyni kell kibontakozni. Az ilyen hozzáállás párhuzamos azzal, hogy elvesz valaki egy volt pornóst és csodálkozik hogy nem lesz belőle hűséges szerető feleség. Tehát ez esetben van egy 0. javaslatom: nőj fel.

Mia and Me 2022.06.29. 11:45:36

@VT 135: "a család önmagában mennyire nem végcél"

Senki nem mondja hogy végcél a rabszolga tartókon kívűl ;)
A család a hajó vagy a bárka az utadon.
Akik azt mondják hogy fogyasszunk azok mondják azt is hogy a család a végcél. Közben meg a család csak a kezdet. Az emberi normális működés legkisebb egysége.
A kiégett fószerek tünete valószínűleg azt mutatja hogy attól várták a boldogságot hogy kipipálták hogy lakás kocsi feleség gyerek.... Holott ez még csak az út kezdete ( kellene legyen) az egy másik kérdés hogy jelenleg ezt is oly mértékben megnehezítette a társadalom működése, ezeknek a "beszerzését" hogy sokan egész életükben ezen dolgoznak, mire megvan addigra meg belefáradnak. Megvan a hajó csak közben kiábrándult az egész életből...

Deansdale 2022.06.29. 12:11:29

@VT 135: "De a család mellékküldetés."

Ez nagyon úgy hangzik, mint valami szektás duma. Sokra mész a közösséggel, ha nem lesz gyereked aki részt vesz benne, bár amúgy szép küldetés az is, ha másoknak építed a jövőt, de a többségnek ez nem való. A legalapvetőbb és legfontosabb kezdőlépés megcsinálni a 3 gyereket, akik továbbviszik majd a fáklyát, enélkül a közösséged a cigóknak és migriknek fogod megcsinálni, akik majd beülnek a hűlt helyedre hogy szétromboljanak mindent amit építettél. Ami még ennél is nyilvánvalóbb, egy embernek a boldogsághoz kell a társ, és egy bizonyos életkor után a gyerek(ek) is, ezt csak a nagyon fanatikusok tudják félrelökni egy olyan absztrakcióért, hogy "megtalálod a hivatásod". Ez a természet rendje is amúgy, amibe illene betagozódni azoknak akiket a haladár propaganda nem agymosott azzal, hogy jobb ha kihalunk és mások jönnek a helyünkre.

"a család önmagában mennyire nem végcél, azt mutatja az a rengeteg kiégett férfi"

"Végcél" mint olyan nem létezik, az életet nem lehet megnyerni, és valamiféle végcél hajszolása már önmagában garancia a bukásra. A család egy alapkő, amit muszáj letenni, aztán hogy ez egyeseket nem elégít ki, az magától értetődik. A pénzhajhászás sem végcél, sőt, a megszerzett vagyon élvezete sem végcél, és a hivatás megtalálása vagy betöltése sem végcél. Ami az életben legközelebb áll ahhoz a bizonyos végcélhoz, az tartalommal megtölteni a hétköznapokat, vagyis tartalmas életet adni a családodnak. A második legfontosabb dolog a kor kihívásait legyőzni, elsősorban ezt is a család szemszögéből nézve. Minden más hobbi, szösz. Legalábbis én ha arra gondolok, hogy a halálos ágyon fekve mi fog nekem nyugalmat adni, az a jól megélt családi élet, nem a hivatás vagy a pénz.

Visszatérve arra, hogy a család nem végcél, alapvető mentalitásbeli hiba az embereknél, hogy az evolúciósan programozott tudatalatti "több kell" mantrát nem látják meg és nem is próbálják megszelidíteni, így az egész életüket elégedetlenül élik le. A család nem elég, a szakma nem elég, a fizetés nem elég, flanc és szeretők és haverok és buli nem elég, pia és kábszer és extrémsport nem elég. A boldogság elérésének legfontosabb alapköve a tudatba felemelni az evolúciós programozást és aztán - amennyire lehet - úrrá lenni rajta. Ha ez sikerül, onnantól nem kell semmilyen pótszer, meg lehet elégedni azzal ami van, pl. a családdal.

"ha nem sikerül a családnál magasabb szinten is megszerveznünk magunkat"

Ez kicsit olyan, mintha a szekeret fognánk a lovak elé. A család az alap, a közösség a tetőszerkezet. Ha nincs család, nincs jövő. Ha nincs közösség, de van család, akkor még van mit keresni a jövőben.

És ezzel az egésszel nem azt mondtam, hogy amit előadtál az hülyeség. Szükség van olyanokra akik abszolút elhivatottak valamilyen ügy irányába, és még a családról is hajlandóak lemondani, de ilyen emberekből kevés kell. A többség erre képtelen, és nem is lenne értelme ha ezke kerülnének túlsúlyba, mert pikk-pakk kihalnánk. A társadalom gerince mindig és minden körülmények között a családok amikben a gyerekek megszületnek. Jelenleg többek között azért áll szopóágon a világ, mert ezt a gerincet a háttérhatalom megtörte.

VT 135 2022.06.29. 13:20:36

@Wildhunt:
" nőj fel."

Vajon miért is érzed szükségét az ilyen arrogáns kioktatásnak? Csak nem belső önbizalomhiány? Vagy félsz, h összetöröm azt a világképet, amellyel azonosulsz és akkor te is megsemmisülsz?
Nőj már fel. :)

VT 135 2022.06.29. 13:39:08

@Deansdale:
Én nem látom, h bárhol is érdemi indoklást tudtál volna arra mondani, h miért nem az a célunk az életben a hivatásunk megtalálása, amellyel az önös érdekeinken túl valamit hozzárakunk a világhoz? (Amellett, h tapasztaljunk, elvégezzük a leszületés előtt megtervezett életfeladatainkat, illetve biztosítsuk a létezésünkkel az univerzumnak, h rajtunk keresztül megismerje önmagát.)

Ez emlékeim szerint pont a balos, "éljünk a mának, szarjunk mindenki másba bele" elve. Attól még, h ezt kiterjesztjük a szűkebb családunkra és azon kívül mindenki le van szarva, az el nem változik. Szóval, persze lehet, h itt csak félreértjük egymást, de az életünknek, létezésünknek van célja, ahogyan az univerzumnak is van (velünk) célja. A kérdés az, h ennek ellenállunk és szenvedünk emiatt, vagy belesimulunk ebbe az isteni/univerzum szándékba és boldogok vagyunk.

Az érvelésed logikája nálam amúgy ott bicsaklik meg, h nem ellenérvelsz, hanem elmondod, h szerinted mi van (család über alles), majd ezt axiómaként, dogmaként kezelve érvelsz amellett, h hát emiatt nyilván nem lehet az, amit én mondok. Számomra az ellenérvelés az lenne, ha azt mondanád el, megindokolva, h miért nem az van, amit én írtam.

Amúgy lehet, h az is félreértés volt, h azt hitted, arra gondolok, a család nem fontos. De, nagyon is fontos! Minden sikeres férfi mögött ott a női társ. Minden Ügy, hivatás, csak akkor lesz sikeres, ha ott van a női hátország, bölcsesség, aki ezt segíti. Nőként, ha nincs meg ehhez a férfi, akkor csak elszabadult hajóágyúként rombol - ahogyan ezt ma annyiszor látjuk (figyelem: ez nem a kezdet, ehhez már el kell jutni ebbe az életkorszakba - lásd Joós István-i életkorszakok!) A gyerekek egy külön téma, de szintén hatalmas tanítóerő a szülők számára.

De ettől még nem ez a legmagasabb cél! Józan belátással is észrevehetjük, h ez még csak a fizikai fennmaradás szintje. Ezen logika alapján a 7 gyerekes, putris cigánycsalád nagyobb tettet visz véghez, mint a 2 gyerekes fehér értelmiségi. Továbbmegyek: mi van, ha felnőnek a gyerekeink? Akkor már nincs életcél? Jön az üresség? Vagy a görcsös rájuk telepedés, mert hirtelen már nem érezzük hasznosnak magunkat? Mi van, ha meghal a családunk? Legyünk mi is öngyilkosok, mert az "életcélunk" megsemmisült? Mi van azokkal, akik nagyon komoly értékeket hoztak létre, de úgy alakult, h nincsen családjuk? Ők értéktelen szarok, feleslegesen éltek, a legjobb megoldás az lenne, ha azonnal felkötnék magukat, ne pazarolják tovább ebben az életben az idejüket? Ezek szimpla logikai kérdések. Aztán ott van még, h ha a család a legfontosabb cél, akkor nagyon könnyű magunkat beletenni a szegény mártír szerepébe, aki mindent feláldoz azért, h a családnak jó legyen.

Szóval nincs abban vitánk, h a család, a társ fontos, nagyon fontos és a hivatás, Ügy csak egy társsal együtt valósítható meg. De ez egy alap, nem pedig cél.

VT 135 2022.06.29. 13:44:45

@Deansdale:
""Végcél" mint olyan nem létezik, az életet nem lehet megnyerni, és valamiféle végcél hajszolása már önmagában garancia a bukásra"

Klasszikus szalmabábozást folytatsz ezen a ponton.
Sehol nem beszéltem hajszolásról és a célt sem olyan értelemben használtam, amiért versenyezni kell.

Az, h a létezésünknek van értelme, viszont fenntartom. Te mondhatod azt, h nincsen, csak úgy véletlenszerűen tengünk-lengünk a világban, akkor másképp látjuk a dolgot. De valójában te is azt mondod, h van cél, szóval ezen értelmezésed szerint akkor a család létrehozása is cél, amit lehet hajszolni, mert különben nem lesz jó.

Itt nem a több hajszolásáról van szó (megint szalmabábozás), hanem azt, h elfogadjuk-e azt, h Istennek, Univerzumnak vannak velünk céljai, vagy nem.

Wildhunt 2022.06.29. 15:13:14

@VT 135: nem érzem szükségét. Tőlem élhetsz álomvilágban nyugdíjas korodig is.

Frederick2 2022.06.29. 18:11:11

Viccet (a gúnyolódást, élcelődést) félretéve:

Én úgy látom, lassan alakulnak az egymással rivalizáló gazdasági tömbök, amik egyfajta civilizációs tömbökként feszülnek egymásnak. Mindegyik, feladva a kezdeti demokratikus célokat, kifejleszti a maga totalitarizmusát. A 21. század a totalitarizmusok korszaka lesz.

A kínai totalitarizmus, az orosz totalitarizmus, az euroatlanti (USA-EU) totalitarizmus harca. Meg ha sikerül felzárkóznia, akkor az iszlám, mint negyedik játékos.

A "világállam" egy James Bond-sztori - James Bond nélkül!

A 21. században újfent a nagyhatalmak versengenek egymással, nem kímélve az "emberanyagot". Csak itt már totalitarizmusok formájában.

Amire kíváncsi leszek: mivé fejlődik az iszlám a 21. században?

Ponyvaíró néger 2022.06.29. 22:55:51

@VT 135: A jól ismert, és elég régi Sziddhártha Gautama buddha-sztoriban (aki Jézusnak is sokszoros ükapja időben) - na itt mi a főzöcske:
3, légy a király fia. Így születsz meg, hiszen történelmileg így alakult;
2, Királyként alapíts családot, neveld gyermeked az idők szavának megfelelésben (hiszen aligha lenne egyéb módja);
1, ha mindez megtörtént, akkor teljes Ember vagy; és elkezdődik a önismeret (abban az időben, ami amúgy visszafele is elindul abban végtelen időben, ami a Királyfit megilleti), buddha spirituális értelemben ott kell, hogy hagyja a családot (nekem mindig visszacseng a Castaneda-féle sztorikból sokminden: hogy ez belső-energetikai szempontból hogy alakul - illetve ez elsősorban).
0, Elméletileg vannak kivételek. Gyakorlatilag is vannak buddhisták, akik... és kifejthetném az erőfeszítéseiket, amiben nem szerepel a szexus és család sem. Hogy arzénnal tartósítva a haláluk után szoborba bevakolva, emlékeztetni akarnak valamire Téged.
00, Az átalad javasolt énakadémia szerint létezik a Jungi pszichológiában a "Titán". Én ezt nem ismertem, a te ajánlásodra ismertem meg (ez feltétlen pozitív). A Titán az elmélet szerint a valódi szellemi megvalósítás előtt jár - korától függetlenül.
000, Ha nem veszek részt az időszerűnek tekinthető kommentelésben, akkor azt ne tekintsd ellenségesnek. Egyszerűen az időszerű válasz egy komment/fórum felületen indifferens számomra. Az "állandó online jelenlét" számomra irreveláns, és mindannyian foglalkozzunk inkább valódi dolgokkal.

Wildhunt 2022.06.30. 20:55:24

@Frederick2: az USA látványosan gyengül, mindenki a helyére pályázik. A kiöregedett oroszlánt megeszik a hiénák-a mesék szerint legalábbis.

Madarász Henrik 2022.07.02. 11:59:44

@GABOR2: Nekem az a döbbenetes hogy a kommunisták állandóan arról szövegeltek régen hogy a nagyvállalatok irányítják a politikusokat a háttérből. Erre mit látunk Németországban, az olyan ipari óriásvállalatok mint a műanyaggyártó BASF gyakorlatilag semmi ellenállást nem tanúsítanak az őket tönkretevő oroszellenes szankciók ellen, amik az egekbe emelték a földgáz árát. Az elmebeteg ( USA érdekeket képviselő ) zöldek ellenállás nélkül folytatják a német gazdaságot tönkretevő ámokfutásukat, például senki nem tiltakozott komolyan az atomerőművek bezárása ellen, amit ők erőszakoltak ki még Merkel idején, létrehozva a világ legdrágább áram árát.

Deansdale 2022.07.02. 13:16:15

@Madarász Henrik: Ha elutasítod a gondolatot, hogy valakik a háttérből mozgatják a szálakat, akkor nyilván döbbenetes ahogy szinte minden gazdasági és politikai vezető érthetetlenül cselekszik. Ha a great reset szemszögéből nézed a dolgot, minden azonnal érthetővé és átláthatóvű válik. A zöldek pl. abszolút nem elmebetegek, és nem az USA érdekeit képviselik (hiszen az amcsi zöldek is pontosan ugyanazt csinálják mint a német vagy üzbég zöldek), hanem a great reset terv részeiként szorgosan dolgoznak az energiakrízis létrehozásán, ami elszegényíti a nyugatot ill. a nyugati középosztályt, és ami után az emberek majd elfogaják a világkormány segítő kezét.

A zöldségnek abszolút semmi köze a környezetvédelemhez, már hosszú évek óta a hamarosan bekövetkező energiaválság létrehozásán dolgoznak, ez így visszanézve már teljesen nyilvánvaló. Az elektromos autókat sem azért nyomják, mintha azok környezetbarátak lennének, hanem mert azok fölött sokkal nagyobb kontrollt tud gyakorolni a politikai vezetés. Az áram meg majd jön szénerőművekből, méregdrágán, ha egyáltalán jut.

BASF és társai pedig azért nem tanúsítanak ellenállást, mert a Blackrock és Vanguard-féle cégeken keresztül, ill. pár vállalaton belüli kulcspozíció elfoglalásával már rég a great resetelők szolgálatában állnak ők is.

Ez biztos meredeken hangzik egyeseknek, de szerintem feleannyira sem meredek mint azt képzelni, hogy a nyugati világ minden politikusa, cégvezére és civil aktivistája megbolondult. A BASF vezetése pontosan tudja, hogy pl. a földgázhiány problémát fog okozni a cégnek, tehát ha nem tiltakoznak ellene akkor tudnak valamit amit az átlagemberek nem.

VT 135 2022.07.02. 15:47:12

@Deansdale:
Amúgy még mindig azon töröm az agyam, honnan ez a zsigeri ellenállás benned egy személyes találkozóval kapcsolatban. Azt látom csak egyedüli megoldásnak, h FÉLSZ. Félsz, h a Deansdale anonimitás lehullik, esetleg még a valódi neved is kiderül (amennyiben nem akarsz hazudni a bemutatkozásnál). Egyéb értelmes, érdemi választ nem látok. Azok a zöldségek, amelyeket kifogásként felhozol, teljesen komolytalanok (pl. "jaj, de távol vagyunk egymástól" - múltkor egy kiskunfélegyházi nemhivatalos, beszélgetős ÉA találkozóra egy lány Szombathelyről jött. Az egész csak szándéktól függ. Külföldről meg esetleg lehet úgy szervezni a hazajövetelt, h akkor legyen.) Lehetetlenség nincs csak tehetetlenség. Illetve még mindig kiderülhet, h bármilyen okból még sem lehet megszervezni - de az, h te még a találkozó gondolatát, a szervezés nulladik lépésénél értelmetlenek, feleslegesnek, megvalósíthatatlannak tartod, az számomra nagyon sokat elmond a te hozzáállásodról.

Vagy még lehet az az opció is, h tényleg csak egy fotelforradalmár öregúr vagy, aki nem akar semmit, csak elvan a maga kis vackában, írogat ezt-azt a blogján, de ezen túl hagyja őt mindenki békén.

Deansdale 2022.07.02. 16:42:36

@VT 135: "Amúgy még mindig azon töröm az agyam, honnan ez a zsigeri ellenállás benned egy személyes találkozóval kapcsolatban."

Már majdnem elkezdtem írni a választ, amikor továbbolvastam,

"Azt látom csak egyedüli megoldásnak, h FÉLSZ."

és jót nevettem azon, hogy te még mindig belém akarsz pszichologizálni valamit :) Barátom, sok esetben sokkal egyszerűbb feltenni egy őszinte kérdést, mint megpróbálni saját kútfőből megfejteni mindenkit. Ez még azoknak sem könnyű, akik önmagukat már megfejtették, a többieknek meg lehetetlen.

"Félsz, h a Deansdale anonimitás lehullik"

Az tény, hogy nem akarom publikusan kiadni magam, elsősorban azért mert - épelméjű ember lévén - semmi kedvem a magán- ill. a családi életembe átvinni a debil netes drámákat. Bár már visszább vonultam az amúgy sem túl erős rivaldafényből, valószínűleg a kutya sem törődik velem, és ez jól van így, de semmi kedvem megkockáztatni, hogy valami Csakazolvassa-féle elvetemült zaklasson vagy teszem azt megpróbáljon a munkahelyemről kirúgatni. Ez racionális megfontolás, nem jellemhiba amit neked kellene belőlem kikúrálnod :) Ettől függetlenül találkoztam már emberekkel a netről, nem vagyok irracionálisan paranoid, szóval nagyobbrészt mellélőttél.

"Azok a zöldségek"

Ja, ha nem úgy gondolkodom mint te, akkor nyilván ostobaságokat beszélek :)

"Az egész csak szándéktól függ."

...és ha a szándékom más mint a tiéd akkor nyilván valami baj van velem, amit meg kell fejtened és okvetlenül az orromra kötnöd, hogy miért vagyok hülye :D

"Lehetetlenség nincs csak tehetetlenség."

Kifelejtetted az érdektelenséget és még kéttucat más dolgot :)

"az számomra nagyon sokat elmond a te hozzáállásodról"

Igen, azt mondja el, hogy máshogyan gondolkodunk, és mivel a te gondolkodásod tökéletes ezért én nyilván hülye vagyok. Olyan, hogy egész egyszerűen csak máshogyan látjuk a dolgokat, és ez teljesen rendben van így, na az lehetetlen.

"Vagy még lehet az az opció is, h tényleg csak egy fotelforradalmár öregúr vagy, aki nem akar semmit, csak elvan a maga kis vackában, írogat ezt-azt a blogján, de ezen túl hagyja őt mindenki békén."

Ezzel amúgy mi lenne a probléma? Mi van, ha Clint Eastwood vagyok a Gran Torinóból és fáraszt mások túlzott nyüzsgése? Akkor neked meg kell engem szakérteni, és megmagyarázni nekem hogy rosszul élek, vagy mi a penész?

Az igazság amúgy legalább kéttucat tényező összege, pl. alapból introvertált vagyok és nincs igényem társaságba járni, sőt, számomra a mennyország otthon szép nyugiban ellenni a családdal, amihez képest púp a hátamon mindenféle egyéb program. (Az eddigi összes munkahelyemen kihagytam minden csapatépítő baromságot éppúgy, mint a maszek szervezésű munkatársi bulikat is.) Emellett nem hiszem, hogy egy ilyen találkozóból kialakulna valamiféle "közösség", de akár azt is mondhatnám, hogy nem tudom mit profitálnék abból ha nem online, hanem személyesen akarnád belém magyarázni a tévképzeteidet :) A legfőbb ok pedig az, hogy én pontosan azért blogolok amit elmondtam: információcsere, jövőbenézés, együtt gondolkodás, ezek pedig tökéletesen működnek online, amihez az IRL szervezkedés semmit nem tenne hozzá. Az, hogy az extrovertált emberek társaságigénye kielégüljön, számomra nem elég indok a hacacáréra.

Ettől függetlenül ha itt bárki bárkivel találkozni akar, nyugodtan megteheti, akár nagy közös talit is szervezhettek, én nem fogom akadályozni. De azt ne várd, hogy mert te közösségmániás vagy ezért én rögtön ugrok és már szervezem is a találkozót, amire nekem semmilyen igényem nincs.

Deansdale 2022.07.02. 17:04:09

@Madarász Henrik: Még az előhöz adaléknak: ez a great reszetelős új világrendes banda amúgy teljesen nyilvánosan nyomja a dolgot, itt van pl. a legújabb szórakoztató példa egyenesen a CNN-ről:
twitter.com/Breaking911/status/1542684948519419908?s=20&t=ZX1cDzIJwWAxcQFBvXW14Q
Felteszik a kérdést a Biden-kormány egyik politikai tanácsadójának, hogy mi van azokkal a családokkal akiket tönkretesz a benzinár meg az infláció, mire azt válaszolja, hogy "ez az ára az új liberális világrendnek, ami mellett ki kell tartanunk". Az illető tanácsadó amúgy, teljesen mellesleg, a Biden-kormány előtt a Blackrock cégnek dolgozott.
gab.com/_Area25Tunnels_/posts/108578111616759135
Nem túl nehéz összerakni ezt az információs kirakóst, könnyen összeillenek a darabok.

GABOR2 2022.07.03. 01:22:54

@Deansdale: Biden már úgy nyomatja, hogy tudja, hogy olyan mélyre jutott, hogy innen már nem lesz fel, tehát... sz@rik bele, megmondja a képedbe.

VT 135 2022.07.03. 14:44:49

@Deansdale:
Rendben, értem, köszi a választ. Számomra ez nagy csalódás (nem az, h nem szervezed meg - azt elkezdtem én -, hanem, h nem látod ennek az értékét. Dehát különbözőek vagyunk, elfogadom.

Deansdale 2022.07.03. 15:01:42

@VT 135: Hát barátom, szerintem egyszerűen nem érted miről beszélek. Nem azt mondom, hogy a közösségeknek nincs értéke, hanem azt, hogy az itteni 6-8 veterán kommentelő közül ha páran egyszer(-kétszer) találkoznak abból nem születhet olyan közösség amiről te fantáziálsz. Még mindig fából vaskarikát szeretnél, de mivel baromira rácuppantál erre a közösségtémára egyszerűen képtelen vagy objektíven kezelni a dolgot. Nem tudom miért képzeled, hogy ha megisztok egy sört páran akkor aztán ki tudja mi fog történni, talán még a világot is megváltjátok... Abból az energiából amit erre a fölösleges hülyeségre elpazaroltál már 3 valódi közösséget építhettél volna a saját környezetedben.

Mia and Me 2022.07.03. 15:52:59

@VT 135: közösség szerintem alakul és nem épül. A kettő között a különbséget abban látom hogy amit vki épít, ott bizonyos célok mentén csatlakoznak ( akár árulók is), ami meg laza szövevényként az élet menete szerint alakul, ott meg kiforog ha valaki átb.ssza a másikat.
Netes forumos dolgok meg mindig magukban rejtik a bizonytalanságot.
Én jeleztem is, nem vagyok híve a fizikai kapcsolódásnak, ezt a blogot is mint bármelyik másik netes fórumot vagy csetszobát, a szellemi eszmecsere és szellemi tudásunk megosztásának fogom fel, hiszen ez ami egyébként tök jó az internet lehetőségeiből. Hogy teljesen más élethelyzetben lévő máshol lakó más közegben mozgó emberek kötetlenül tudnak eszmét cserélni és külonözö tapasztalatokat megosztani.

VT 135 2022.07.03. 21:15:42

@Deansdale: Akkor te is félreérted. :) Én nem azt gondolom, h ha az itteni társaság egy része találkozik, akkor hip-hop közösséget alapítunk (persze semmi sem zárható ki), hanem, h ebben az egyre jobban széteső, atomizálódó, elmagányosodó társadalomban, ezzel a trenddel szembemenve, egyúttal magunkat egymás társaságával megörvendeztetve együtt töltünk időt. Amiből bármi értékes - nem csak közösség - születhet. Tényleg nem értem, ezen mit kell magyaráznom.

GABOR2 2022.07.03. 21:26:35

@VT 135: Hi! Mindenki jó valamiben... pl. tudja elemezni a társadalmi történéseket. Viszont senki se jó mindenben.

Ahhoz, hogy létrejöjjön egy közösség ami többet ad, mint amit kivesz belőled és nagyra tud nőni, akkorára, hogy társadalmat formáló erő legyen, kell valaki, egy nagyon ritka valaki aki ezt el tudja indítani. Ez is egy tehetség, ami kicsiben indítja el a dolgokat, ami aztán egy ponton szinte automatikusan nől. Ezt viszont annak kell elindítania, akinek ez a talentuma, amúgy csak izzadságszagú lesz a dolog és terméketlen. A közösségnek ami létrejön gyakorlatilag nagyon hasznosnak kell lennie.

" ebben az egyre jobban széteső, atomizálódó, elmagányosodó társadalomban, ezzel a trenddel szembemenve, egyúttal magunkat egymás társaságával megörvendeztetve együtt töltünk időt. "

Ez egy tipikus introvertált-extrovertált nem megértés... Az introvertált szuperjól tudja magát érezni magában. Nálla belül történik annyi minden, annyi fejlődés... de ezt egy extrovertált nem tudja elképzelni sem.

GABOR2 2022.07.03. 21:31:34

@GABOR2: Egy... mondjuk jobb társadalomban szerintem az introvertáltabbak is sokkal jobban résztvevők, viszont a meglevőkről az a véleménye, hogy... egyszerűen nem éri meg... sűrűn résztvenni benne. Szeretné persze ő is odaadni a társadalomnak a kincseit, de nem jó abban, hogy társadalmi eseményeken népszerűvé tegye magát és gondolatait... találkoznia kéne azzal az emberrel, aki megérti és átveszi a gondolatait és emellett jól is tud közösséget teremteni. De ez a találkozás ritkán jön össze...

Frederick2 2022.07.04. 18:16:07

@Deansdale:

Gulyás Márton (Partizán) számon kéri az emberen a szexizmust, ha fehér.

Gulyás Márton (Partizán) nem kéri számon az emberen a szexizmust, ha cigány.

www.youtube.com/watch?v=WiycfMIcbxg

Micsoda képmutató egy féreg ez a Gulyás gyerek! Pfúj! :P

Frederick2 2022.07.05. 07:22:33

@VT 135: Az, hogy Dean fárad, nehezen tagadható.

Csak egy példa, ami megmaradt bennem.

Csodálkoztam, amikor American Krogan Bioshock-kritikája kapcsán Dean élcelődni kezdett (elsősorban velem), hogy aki nem ért angolul, az semmit sem ért meg a videóból. Mondhatni: aki nem tud angolul, azokhoz nem jut el American Krogan üzenete.

Tény. Csak éppen arról feledkezett meg (ő is), hogy ezeket a videókat le lehet azért fordítani magyarra is. Vagy el lehet látni őket magyar felírattal. Így másokhoz is eljuthat az üzenet.

Az a szerencse, hogy az YT-n elérhető Krogan videókhoz van angol felírat. Így Google-fordítóval lefordíthatom magyarra. Ja, így kicsit tanulom az angolt, de még így is hosszadalmas, mire végignézem egy videóját. Az Odysee-re feltett videóihoz, így a Bioshock-kritikához nincs még angol felírat sem. (Ami kár, mert tényleg jó anyagnak tűnik...)

Mindenesetre azért megy a panaszkodás a hazai red pill szférában, hogy egy csomó angol red pill anyag nem elérhető magyarul. Közben maguk sem tesznek azért, hogy ezek az anyagok ténylegesen elérhetőek legyenek a magyar emberek számára.

Mondjuk nem csak Dean fárad ki. Hanem a teljes hazai alt-right szubkultúra is. Ő csak együtt fárad vele.

Deansdale 2022.07.05. 09:34:17

@Frederick2: Angoltudáson élcelődni? Te valamit félreértettél. Megpróbáltam megkeresni, hogy mire gondolsz, mert ez annyira hihetetlennek tűnik, és szerintem azzal kevered, hogy (szokás szerint) a bioshockkal kapcsolatban is a zsidókérdésen váltottunk pár kommentet.

Frederick2 2022.07.05. 09:49:13

@Deansdale:

deansdale.blog.hu/2022/02/24/reset_the_elite/full_commentlist/1#c41264610

DEAN: "Ha jól emlékszem, nem nagyon szereted az angol anyagokat, ami kár, mert rengeteg dolog nincs meg magyarul."

FRED: "Sajnos a német nyelvvel való több évi küszködés elvette a kedvem attól, hogy megtanuljak más idegen nyelveket, így az angolt. Jól ki is basszok így magammal! Amúgy valaki elláthatná ezeket az angol nyelvű videókat magyar feliratokkal, és máris több magyar emberhez jutna el az anyag."

Frederick2 2022.07.05. 09:50:25

@Deansdale: Amúgy értem én, hogy jobban tenném, ha elsajátítanám az angol nyelvet. Sok előnye lenne, még a tartalomfogyasztás és az információszerzés terén is.

Mme.Brioche 2022.07.07. 10:04:04

Azt láttátok, hogy lerombolták a georgiai-köveket? valaki felrobbantotta tegnap éjjel vagy mikor egy részét, aztán a többit le kellett dózerolni :-D Épp ideje volt már :-D

Deansdale 2022.07.07. 14:28:54

@Mme.Brioche: Igen, és reméljük a szimbolizmus kivetül a valóságra is :)

GABOR2 2022.07.07. 14:35:00

@Mme.Brioche: Én azt hallottam, hogy tán volt ott egy kőberejtett időkapszula, de hogy mi volt benne azt nem árulták el... Ugye ez az a Stonehenge szerűség amit rejtélyes gazdagok finanszíroztak, hogy létrejöjjön és ráírták, hogy pl. a világ lakoássága nem szabad, hogy több legyen mint fél millárd... nem szabad engedni többnek.

Mme.Brioche 2022.07.07. 14:43:06

@Deansdale: hát valami nagyon fel van bolydulva, csak kapkodom a fejem, nagyon zajlanak az események az elmúlt napokban. Ilyenkor már rég nyári uborkaszezon szokott lenni. Most ez a Boris Johnson lemondatás pl micsoda? Lemondattak egy Schwab-fiókát, hát ilyen is lehetséges? Kiváncsi vagyok, hogy ez része-e a tervnek.

valis47 2022.07.07. 14:45:35

@Frederick2: A DeepL elég jól fordít, szóval a segítségével nyugodtan olvashatsz angol írásos anyagokat.

Frederick2 2022.07.07. 16:13:31

@valis47: @Deansdale:

DeepL Translator: 2017. augusztus 28-án indított ingyenes, neurális gépi fordítási szolgáltatás, amelyet a kölni székhelyű DeepL GmbH fejlesztett ki. Pozitív sajtóvisszhangot kapott, amely azt állította, hogy pontosabb és árnyaltabb, mint a Google Fordító.

Tényleg gyönyörűen fordít. Az előbb próbáltam.
süti beállítások módosítása