HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Mme.Brioche: @Deansdale: Kissinger egyszer asszem valamikor 2012 körül azt mondta, hogy "in 10 years, Israel will be no more". Ahhoz képest már kicsit késésben vannak a dolgok. Meg arra is emlékszem, hogy Willi... (2024.03.29. 10:35) Nem valós veszély
  • Deansdale: @valis47: @GABOR2: Arra jó ez az egész, hogy az átlagember talán felfigyel, hogy Izrael milyen is valójában. De engem még mindig az a kérdés foglalkoztat, hogy mi a célja ezzel az egésszel a háttér... (2024.03.29. 08:37) Nem valós veszély
  • GABOR2: @valis47: A miniszer is mondja, hogy pária állam lettek... de lesz@rják, az USA-t ők irányítják. (2024.03.28. 23:01) Nem valós veszély
  • valis47: @GABOR2: Az Economist szerint Izrael "egyedül maradt" (mint Orbán) www.economist.com/weeklyedition/2024-03-23 (2024.03.28. 22:51) Nem valós veszély
  • GABOR2: Nem tudom hallotátok-e, talán 3 napja volt, hogy az ENSZ elfogadott egy határozatot, ami után az izraeli nemzetvédelmi miniszter kijelentette, hogy az egész ENSZ, vagy talán inkább minden állam a vi... (2024.03.28. 17:54) Nem valós veszély
  • Utolsó 20

5* érdekes téma

2022.07.08. 17:30 Deansdale

A tartalom sajnos angol, a lényeg magyarul:

Németország különböző részein különböző szigorításokat vezettek be: emitt nincs a házakban melegvíz, csak megszabott időpontokban, amott strandokat zártak be, másutt éjszakára kikapcsolják a közlekedési lámpákat, ésatöbbi. Ezzel aztán megmutatták Putyinnak, hogy ki a legény a gáton!

Eközben az USA-ban elvonják a diákok étkeztetési pénzét azoktól az általános iskoláktól, amelyek nem engedik be a fiúkat a leány mosdókba, hiszen az transzfóbia. Ilyen a haladás, aki ellenzi az meg náci, nyilván. És ilyet a magyar haladárok nyilván nem akarnak, hát mit képzelünk mi, ugyanakkor viszont ha a libsi politikusok hatalomra jutnak és bevezetik, akkor a tömegbázisuk csak hümmögni meg makogni fog. Akarni éppen nem akarták, de ha már úgy alakult akkor az van, azt kell szeretni.

Hollandiában éles lőszerrel lőtt a tüntetőkre a rendőrség miközben civilruhás ügynökök próbálnak erőszakot szítani a tömegben, hogy aztán keményebben léphessenek fel a földművelők ellen. Ilyen az, amikor egy ország szó szerint háborút indít a saját élelmiszertermelése ellen egy globális élelmi válság küszöbén. Persze ennek nyilván semmi köze a nagy reszethez...

Két extra az eredeti cikkhez képest:

Az ENSZ a minap törölte egy régebbi cikkét, miután túl sokan kezdtek foglalkozni vele. A téma? A globális éhezés pozitívumai.

Biden már nem először jelenti ki a médiának, hogy az "energiaválság" valójában az átállás a megújulókra, ezzel kvázi beismerve, hogy előre eltervezték és most szándékosan hajtják végre az egészet a klímahülyeség paravánja mögé rejtőzve (amúgy a great reset részeként, értelemszerűen).

304 komment

Címkék: politika szép új világ great reset

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GABOR2 2022.09.18. 13:55:36

@GABOR2: Ezt olvastam tegnap szerintem:

"Olyan áremelkedés jön, amit elképzelni sem tudunk: megfizethetetlen lesz a zöldség és a gyümölcs?"

www.portfolio.hu/gazdasag/20220917/olyan-aremelkedes-jon-amit-elkepzelni-sem-tudunk-megfizethetetlen-lesz-a-zoldseg-es-a-gyumolcs-566605

Szóval hiába baloldaliak, belőlük az életösztön nem halt ki teljesen, sőt sokkal jobban paráznak mint én... A nyugati társaik alighanem lazábbak...

GABOR2 2022.09.18. 14:04:28

@Deansdale: "Minél gazdagabb valaki annál nagyobb pofáraesés a great reset."

Miszont minél gazdagabb valaki annál inkább azt gondolja, hogy ő is valahogy az elit része... és igen ők majd megússzák. Ők okosak. De amúgy teljesen egyetértek... kivéve hogy a szegényeknek mindegy... mert ők most majd lehet éhenhalnak vagy megfagynak.

" a szuper biztonsági rendszereket akkor a tolvajoktól is védve vannak"

Én mondtam nekik, hogy abban a helyzetben amit lefestettek, hogy lesz, ezeknél a riasztó rendszereknél többet érne egy olcsó paprikaspraj, de ezt elütötték valami poénnal.

Az infláció el fogja tüntetni sokak megtakarítását, de nekik vannak ingatlanjaik is, meg ezt a napelemet is nem a legolcsóbbat vették, mert áramot és melegvizet is fog nekik adni. Ők inkább az életüket féltik, hogy rengeteg ember lesz akiknek nem lesz választásuk lopniuk kell és mint mondtam, 2008-2010-nél azt mondta az egyik család, hogy átélték már ezt amikoris rengeteg betörés volt a környékükön. És a hasonlóan jómódú kollegáik között is ez állandó téma, hogy hamarosan rájuk fognak támadni.

GABOR2 2022.09.18. 14:09:18

@Deansdale: "Persze szokás szerint hozzáteszem, hogy nem látjuk a jövőt, lehet hogy a háttérhatalom magától visszakozik és akkor nem lesz hiperinfláció "

Zeleskij sok mindent mond, de most nemrég valami olyat mondott, hogy a következő egy hónap eldönti, hogy mi lesz. Ha pofára esés jön nekik és nem lesz támogatás, Európa kihátrál, akkor bedobja a törülközőt. Németországban nagyon sokan követelik, hogy legyen vége a szankcióknak, most próbálják őket elhallgatatni azzal, hogy lám az ukránok előretörnek, sőt már meg is nyerik a háborút... csak még tarsuk ki. Persze ez csak mese habbal...

Deansdale 2022.09.18. 14:13:15

@GABOR2: Az ingatlan sem betonbiztos dolog, mivel az a great reset egyik célja, hogy állami (pontosabban háttérhatalmi) tulajdonba vegyenek minden ingatlant... Na mindegy, nem akarom a rokonságodat ijesztgetni :)

Esetleg ha tömbházban vesz valaki egy lakást, az jó lehet a vészhelyzeti időkben (akár raktárnak), mert sokkal jobban védhető mint egy kertes ház.

GABOR2 2022.09.18. 14:19:36

@Deansdale: Hát tudod, a nagy gazdasági világválságnál is annó, sokan azt hitték, hogy biztonságban vannak, mert nekik aranyuk van. Aztán hoztak simán egy olyan törvényt, hogy illegális aranyat tartani magadnál... a szabadság hazájában az USA-ban.

Ha a politikusok a te embereid... bármit elintézhetsz... a német külügyminiszterasszony is elmondta... lesz@rja mit akarnak a választóik.

"Évtizedeken át tilos volt aranyat tartani otthon az USA-ban"

telex.hu/eszkombajn/2021/12/15/usa-arany-tartalek-beszolgaltatas-torveny-tortenelem

vodkasprite 2022.09.18. 17:47:58

@GABOR2: Tutti az aranyat is be akarják majd szolgáltatni újra és tilos lesz vele kereskedni. Nem tudsz mást csinálni, minthogy őrizgeted otthon, és reménykedsz, hogy egyszer lesz egy olyan lehetőséged, hogy bizniszelhetsz vele, akár évek múlva.

Tömbházba nem költöznék, mert beszögelik az ajtót, mint Kínában.

Én a nagy kerítéssel körbevett kertesházban hiszek, ahová csak úgy nem tud bejönni senki. Egy kertes adhat annyi lehetőséget, örömöt, hogyha kijárási tilalom lesz, akkor is el lehet lenni a kertben :).

Azt olvastam, hogy hosszútávon illegálissá akarják tenni az olyan lakóingatlanokat, aminek a fenntartása karbon lábnyommal jár, tehát csak teljesen zöld lakásokat akarnak engedélyezni, ezért az önellátás kiépítése energia szempontból továbbra is jó ötlet.

KalmanBlog 2022.09.18. 18:39:03

@GABOR2:
> A női rokon hozzátette, hogy hamarosan szerinte rengeteg büdös ember lesz, mert igazából majd kaját se tudnak venni, nemhogy majd ilyen cuccokat.

Egyáltalán nem kell semmi pipere cucc. Kb a Covid eleje óta szappant sem használok és minden oké. Valami dörzsölős szivacs kell - én luffát használok, de biztos meg tudnám oldani a kertből is valamivel, és annyi. Illetve egy kis szódabikarbónát szoktam a hónaljamra tenni, ami filléres tétel. Szóval büdösek nem lennének ezek nélkül az emberek.

Oké, ha gépzsíros a kezem, akkor használok szappant, de egyéb esetekben nem.

2022.09.19. 17:02:02

Leak: Liberals Poised to Remove Covid Mandates - Even the ArriveCAN App

www.youtube.com/watch?v=IucByVbnCNw

2022.09.19. 17:05:33

Minden tiszteletem a Tiétek.
De.

Én rájöttem valamire.

Minden ami félelemből fakadó és a jövőt "megjósoló" dolog és ezzel együttes cselekedet: valami olyanban hinni, ami nem az Élet.
(Írtam volna mást ide, de most legyen ez...)
:)

Ennyi.
További Szép Napot.
:)

Deansdale 2022.09.19. 17:32:50

@icipicicsipa: Honnan vetted, hogy itt bármi is félelemből fakad? Ne vetítsd másokra a saját elképzeléseid.

A lehető legalapvetőbb része a normalitásnak odafigyelni a környezetedre és készülni a jövőre, aminek a félelemhez semmi köze. Fejet a homokba dugva játszani az örök optimistát legföljebb arra jó, hogy letolt gatyával érjen az a probléma amire mások már felkészültek.

2022.09.19. 18:06:33

@Deansdale:

Lehet nem jól fogalmaztam.
Majd átgondolom és ha sikerült - és azzal együtt megfogalmaznom is :) - akkor leírom másképpen.

Nem a homokba dugom a fejem, örök optimistát játszva.
Biztosíthatlak róla.
"kérlek ne vetíts másokra a saját elképzelésed".
:D

Mme.Brioche 2022.09.19. 18:26:43

Ez hihetetlen, megint lehet kommentelni...! a kényszerkussolás után most nem is tudom hirtelen mit írjak, pedig egy csomó mindent akartam az elmúlt napokban, most viszont semmi nem jut az eszembe. Nagyon fura, mostanában hirtelen mindenhonnan ki vagyok tiltva, fura egy technikai malőr...

Wildhunt 2022.09.19. 18:44:25

@GABOR2: felteszem nem szigetüzeműt vettek?

KalmanBlog 2022.09.20. 13:08:16

Nekem Firefox-szal nem működött valami okból - kicsit nézegettem, de nem jöttem rá hol a hiba. Vagy te rendesen le voltál tiltva?

Chrome-mal működik a kommentelés. Egy két hozzászólásomról nekem is lemaradtatok, mert a másik gépemen nincs Chrome és ami ott jutott eszembe, azt nem írtam meg.

2022.09.21. 04:35:09

@Deansdale:

Üdv Dean!

Na szóval, ma reggelre jött valami "magyarázat".
:)

Az van, hogy van a tudásunk. Amiről azt hisszük, hogy a kapott információk alapján bombabiztosak lehetünk szinte a jövővel kapcsolatban.
És ha az nem jó hanem rossz, akkor azt azt úgy vélem, hogy nem nem félelemből tesszük, mert tartunk a jövőbeli "általunk tudott" végkifejletekről és így cselekszünk a mában, hogy arra készüljünk.
Minek nevezzük azt, hogy ha tartunk a negatív esemény bekövetkeztétől a jövőre vonatkozva- amit most kalkulálunk ki a tudásunkból - ha nem félelemnek?

Szerintem a félelem definíciója ez lehet, anélkül, hogy kíváncsi lennék a letárolt megfogalmazásra a neten kikeresve, a saját, ebben a pillanatban elgondolt véleményem szerint nagyjából ez: tartunk események bekövetkezésétől avagy nem bekövetkezésétől, amiket negatívnak ítélünk meg.
Nagyjából.

Mert mondhatod te: én nem félek, csak előre látó vagyok azzal, hogy nem lesz ez nem az egy vagy több év múlva. Tutira nem lesz, ezért itt tutira erre készül itt pár ember.
Nem azt mondod, és nem azért cselekszel, mert "lesz lesz, nem lesz, nem lesz" és így is állsz hozzá, hanem átviszed a projektet minden áron és kész, és kizárólag ebből a célból, hogy: mert ez így lesz!
És ez szerintem megfelel annak, hogy a negatívot tutira várja az ember: tehát fél attól, hogy nem lesz a jó.

Ha ott van már az a gondolat mondjuk a nagy "kertes házat kezdek építeni, mert úgy gondolom, hogy nem lesz mit enni, DE HA MÉGSEM" akkor már viszont nincs ott a félelem, nem uralta el az embert.
Ha viszont kizárólag a jövőnek ilyen alakulása végett tesz, amire az ember számol, hogy: ez negatív lesz és kész!.....akkor azt már félelemből teszi, úgy vélem.

Na, tehát valami ilyesmire gondoltam nagyjából úgy összességében, mint emberi cselekedet és reakció, mikor azt mondom, hogy félünk a jövőtől.

Lehet, hogy még át kell ezt értékelnem magamban, és más eredményre fogok jutni később, de most az ébredésem után kb 15-20 perccel ez fogalmazódott meg bennem.
:)

Ja, és ez nem rád irányult mint negatívum vagy lenézés, vagy bármi, pusztán egy szimpla emberi cselekedet, aminek jelenlétére utaltam, hogy szerintem: ez most van.
És kész.

Szép Napot.
:)

2022.09.21. 04:37:48

Na így utólag visszaolvasva most kicsit zavaros nekem, remélem azért nagyjából azért megvan a lényeg benne, mert nekem sikerült megtalálnom azt, amit mondani szerettem volna.

Na hali.
:)

Frederick2 2022.09.21. 06:25:50

@Deansdale: Már párszor esett szó itt Moskát Anitáról. Aki a balliberális kritika szerint az egyik jelenlegi legjobb magyar modern sci-fi és urban fantasy író. (Ezt úgy eldöntötték a fejünk fölött, jó ballib szokás szerint.) Meg aki balos identitáspolitikai témákat dolgozz fel a regényeiben.

Na, itt van lehetőség belekóstolni a stílusába. Kis novella:

konyvesmagazin.hu/bookline-zold/moskat_anita_jojjon_el_fotoszintezis_orszaga_novella.html

Ugye, milyen jó? Hol van ehhez Philip K. Dick és Arthur C. Clarke? :P

Deansdale 2022.09.21. 08:51:34

@icipicicsipa: Ha kinézel az ablakon és látod hogy esőre áll, neked meg sokat kell az utcán ácsorogni, akkor viszel magaddal esernyőt. Ez a lehető legnormálisabb elővigyázatosság. Ha a környezetedben és a médiában azt látod, hogy a jelenleginél nehezebb idők jönnek, akkor arra is felkészülsz, ez szintén a lehető legnormálisabb elővigyázatosság. Pontosan az a nemnormális, aki nem visz esernyőt és szarrá ázik, azaz szarik az intő jelekre és vakon bukdácsol át az eseményeken, minden bukkanón pofára esve.

És ahhoz, hogy te készülj a nehézségekre nem kell pánikolni és túlzásokba esni sem. Ha minden bevásárlásnál teszel a kosárba még 1 valamit tartalékképzésnek, meg esetleg beruházol valamibe ami az otthonodat fejleszti (nyílászárók, napelem, bárakármi), azzal úgy léptél előre hogy nem kockáztatsz semmit, mondhatni "megtetted a kötelességed", ennyi. Nem kell rettegve virrasztani a paplan alatt, hogy jaj mi lesz ha jön a mumus.

Viszont ha arra hivatkozol, hogy minek készülni mert lehet hogy nem lesz baj, és mégis baj lesz, akkor csak magadra vethetsz a hülyeségedért. Ez nem olyan nagy gond ha/amíg egyedül élsz, de ha van család, gyerekek, akkor a legalapvetőbb felelősségednek nem tettél eleget, pedig mások előre figyelmeztettek.

És lehet hogy tényleg nem lesz semmi, amely esetben simán felélheted a képzett tartalékot és semmilyen kár nem ért. És lehet hogy lesz valami, amely esetben sokkal nagyobb mozgástered van cselekedni mint másoknak, pl. segíthetsz másokon amikor azoknak szüksége van rá.

Csak annyit kell megtanulni, hogy az ember ne érzelmileg reagáljon az előrejelzésekre, hanem nyugodt elmével mint egy stratéga.

A végső érvem meg mindig az, hogy a tömegek minden katasztrófa előestéjén azzal nyugtatták magukat, hogy valahogy majd rendbejönnek a dolgok, de sokszor nem jöttek rendbe. Nem lehet mindig a csodában bízni, hogy a Jóisten majd suhint a varázsvesszejével és hirtelen mégsem lesz infláció meg energiaválság. Nem tudhatod, hogy mit hoz a holnap, de vakon bízni abban hogy nem lesz gond az esetek 50%-ban MEGSOKSZOROZZA a katasztrófát. Ezzel szemben az a probléma amire felkészültél, már nem is igazi probléma, csak átmeneti kényelmetlenség. Mérlegelni kell, hogy mi mennyi rákészülést ér meg, és szerintem amit én most csinálok az talán még kevés is, nemhogy túl sok lenne.

Deansdale 2022.09.21. 08:54:44

@Frederick2: Ha ezt 13 évesen írta, akkor nem is rossz, még lehet belőle valami ha figyel a visszajelzésekre és tudatosan fejlődik.

2022.09.21. 17:14:36

@Deansdale:

Van igazságod.

De mostanában nagyon úgy tűnik, hogy azok, akik akár egy nappal előre mondják meg, hogy tuti eső lesz, minden létező tudásukkal és technológiájukkal, azok is elbuknak.
Akár egy napra nem tudják megmondani azt, hogy bőrig ázunk avagy nem.

"Viszont ha arra hivatkozol, hogy minek készülni mert lehet hogy nem lesz baj, és mégis baj lesz, akkor csak magadra vethetsz a hülyeségedért. Ez nem olyan nagy gond ha/amíg egyedül élsz, de ha van család, gyerekek, akkor a legalapvetőbb felelősségednek nem tettél eleget, pedig mások előre figyelmeztettek."

Az a te önmagadba vetett vakhited abba, amire számolsz, hogy lesz.
Te egyes egyedül önmagadnak hiszel, még azt sem fogod fel, hogy az esélyét belengesd annak, hogy tévedsz.

Én már tavaly nyáron megvettem a 12KW-os kandallót a hozzá való kb 5 méteres kéményrendszerrel meg 3 big-bag zsákos fával, a szuper gázkazános lakásba.
Ugyan így tavaly megvettem valami 4-5 darab petróleumlámpát, meg vagy 5 liter lámpaolajat.

És erre tavaly télen nem volt semmi.
:)
Halleluja érte!
:)
(És egyébként gyanítom nagyon, hogy idén sem lesz... )

Szóval.
Visszakanyarodva.
Ugyan úgy gondoltam a világról, mint most te.
Hogy az az irány lesz és az a jó, amit én gondolok.
Mert tudom.
Mert én azt gondoltam, hogy ez lesz megengedve a világban, ami én gondolok, hogy lesz.

És megfordultam.
Vagyis sokkal inkább: nagyon arra próbálok törekedni, hogy fordítva legyenek a dolgok.
Hogy sokkal inkább higgyek és nem tudjak mindent, mert van nálad nagyobb.
Sokkal.
:)

Ja.
És az nem az én meg a te tudásod, meg hited abban, hogy te jól tudod és kész.

És ez nem verseny veled, hogy ki mondja jobban.
Ez tény.

Nem mondom, hogy nem úgy lesz, ahogy én gondolom, hogy lesz.
De egyetlen egy okból csak.
Mert fogalmam nincs, hogy miért kapnák olyat, ami gondolok, hogy hallok.
Vagy ilyen...
:)

Mint mondjuk azt, hogy 300 lesz az euró.

De néha ez olyan abszurdnak tűnik számomra, hogy ha ez megvalósul - márpedig 1 max 1,5 év alatt szerintem - akkor nem tudom, hogy mi van és miért és leülök és fogalmam nem lesz, hogy hogyan tovább....
:)

Na ennyi most belőlem, megyek enni lassan.

Jó étvágyat mindegykinek!...

:)

Deansdale 2022.09.21. 17:20:25

@icipicicsipa: "Az a te önmagadba vetett vakhited abba, amire számolsz, hogy lesz."

Amit írtam általánosság volt, nem arra vonatkozott, hogy most garantáltan jön a világvége.

GABOR2 2022.09.21. 18:42:52

Sziasztok; írtam róla egy cikket, hogy miújság ma Seattle-ben, a városban ahol két éve a baloldaliak létrehozták a tökéletes kis mintaállamukat és ahol azóta is Demokrata vezetés van és a "Defund the police" mozgalom él és virul. Vajon sikerült-e megtalálni a rendőrség alternatíváját, vajon paradicsomi állapotok uralkodnak-e ott, különösen ami a kisebbségieket illeti? Plusz beszámolok egy új baloldali törvénytervezetről ami szerint ezután elve nagyon súlyos büncselekmények esetén, beleértve a gyilkosságokat is, függyetlenül annak súlyosságától sem szabad majd ezuán a gyanusítottat őrizetben tartani, amíg a bírósági tárgyalás véget nem ér. Tehát egy sorozat gyilkost se szabad ezután benttartni addig.

ujtechkor.blog.hu/2022/09/21/miujsag_seattle-ben_ahol_ket_eve_a_baloldal_letrehozta_a_chop_zonet_a_baloldali_mintaorszagot-t

KalmanBlog 2022.09.22. 07:19:06

@icipicicsipa:

> Én már tavaly nyáron megvettem a 12KW-os kandallót a hozzá való kb 5 méteres kéményrendszerrel meg 3 big-bag zsákos fával, a szuper gázkazános lakásba.
> Ugyan így tavaly megvettem valami 4-5 darab petróleumlámpát, meg vagy 5 liter lámpaolajat.

Szóval rajta ülsz a kincsesraktár tetején és közben minket arra buzdítasz, hogy ne törődjünk a földi hívságokkal, csak imádkozzunk csupaszon?

Wildhunt 2022.09.22. 09:40:54

@icipicicsipa: "12KW-os kandallót a hozzá való kb 5 méteres kéményrendszerrel meg 3 big-bag zsákos fával, a szuper gázkazános lakásba.
Ugyan így tavaly megvettem valami 4-5 darab petróleumlámpát, meg vagy 5 liter lámpaolajat."
Eddig is tudtam hogy arányérzéked 0

vodkasprite 2022.09.22. 10:10:09

@KalmanBlog: icipicicsipa-n már meg sem lepődöm. Pár hónapja meg azt vallotta be, hogy maszk gyártó céges részvényeket vett, és abban a reményben, hogy feljebb menjen az árfolyam, másokat paráztatott be a kovidtól, hogy vegyenek maszkokat. Közben meg jön itt nekünk a vallással. Azt hiszem az ilyen emberre mondják, hogy hamis keresztény.

Mia and Me 2022.09.22. 19:37:00

@Deansdale: Mert már itt van :).

Lényegében olyan ez, mint amikor az ember meghal, de még x óráig nő a szakálla meg a haja. (A haja nem észrevehető, de a szakáll- borosta igen).

Most a borosta idejében vagyok, de a fő rendszer már megállt szerintem.

Mia and Me 2022.09.22. 19:37:15

vagyok = vagyunk
világszinten

Mia and Me 2022.09.22. 19:52:39

@KalmanBlog: Dettó.
Bár én hónalj izére azt a kis sórúd szerű izét használom (szerintem mindegyik drogériában kapni), ami illatanyag mentes és abból van amiből régen a nagyapám ilyen borotvélkozó-sója vagy mije, amit akkor tett magára amikor vhol véletlenül megvágta magát, (hogy fertőtlenítse és összehúzza).

Igazából naponta egyszer mosok kezet, amikor hazamegyek a nagyvilágból a saját kis mikroflórámba és baktériumközösségembe, amiben lakom :). És zuhanynál is csak a kényes helyeken.

SZóval a great reset ezen része amúyg teljesen oké :), hogy ne csináljunk hót fölösleges dolgokat naponta.

Inkább az az érdekes ebben hogy ha megnézzük akkor homlokegyenest más van most mint 2 éve:
Akkor:
fertőtleníts, hordj maszkot , a kenyeret is mosd le, mindent zacskózzunk, a zacskót is nylonozzuk, stb- egy láthatatlan ellenség (kovid) miatt.
ha beteg vagy menj kórházba, fűts, meleg teázz, stb.
Most:
ne fürödj, ne használj vizet, ne használj semmi piperét, szellőztesd a ruhát, ne használj zacskókat (vagy fizess ), ne fűts, ne melegíts semmit... stb.

Az ember biztonságát a világban a "szokások" is adják, tehát hogy van egy bejáratott rendje és menete a dolgainak.
Most ezt is teljesen összezavarják.
Mert elhiszem hogy aki napi szinten azzal kapcsolt ki hogy 25 percet meleg zuhanyzott habos akármilyen illatú tusfürdővel, annak nagyon nehéz lesz 18 fokban félig hideg vizben 3 perc alatt tisztálkodni heti 3szor.
és nem azért mert hogy le kell mondani erről a kényelemről, hanem azért mert a napi "rendjét" ez teljesen hazavágja.

Mire betanulják megszokják ezt a népek, addigra megint lesz egy homlokegyenest más narratíva.

A vége pedig az kb, hogy aki(k) mindenhez alkalmazkodnak és minden változással együtt tudnak élni, azokat űrvagonra pakolják aztán viszik rabszolgának.

A földön maradva meg azon kevesek menekülhetnek meg akik valamilyen módon kimaradnak a rendszerből minden szinten.

valahogy ezen dolgozik szerintem itt mindenki. hogy hogyan lehet ebből az egészből "kivülállóként" életben maradni.

valis47 2022.09.22. 22:08:10

@Mia and Me: Harari azt mondta, hogy az elitnek rabszolgaként sem lesz szüksége a tömegekre

Egyébként meg:
www.alternativhirek.com/2022/09/a-nemzetkozi-fizetesek-bankjanak.html

Központi banki digitális valuta... ebből ki lesznek zárva a "rosszak", meg persze a "rossz országok" is.

2022.09.23. 17:58:39

Üdv Hölgyek és Urak.

Először is: az, hogy mi volt velem és miket tettem, azokat azt hiszem, nagyjából azt már kifejtettem régebben kommentekben, ha minden igaz.

Az meg amiről most pofázok és nem bírjátok felfogni: hogy mindenki azt hiszi magáról, hogy baromi okos és tutira elmondja a jövőt a józan eszét meg otthon hagyja.

Lásd "közös digitális pénz" és rettegés.

Baszki.
Már digitális pénz van, úgy hívják: bankkártyás fizetés.
Meddig tartana csak azt meghozni, hogy: nincs készpénz és bankkártya?
Már most blokkolhatná bármilyen rendszer a pénzedet és a költésedet, nem kell ehhez digitális közös pénz, mert itt levezetem - már megint - hogy ma, ebben a pillanatban is alkalmas a közeg és technológia arra, hogy ezt megtegyék.

De rettegni meg okoskodni a jövőről, hogy ez mekkora démoni dolog lesz majd úgy, hogy el sem gondolkodunk, hogy ennek már most sincs akadálya, az röhej.
(vagy valami ilyesmi)

És elnézést, hogy kicsit bunkó stílusban - vagy miben - írtam erről, de hol a pitsába van az agyunk, hogy nem gondolkodunk el, miről beszélünk?

Lehetne törvény minden országban arról, hogy nincs készpénz?
Lehetne.
Kell ahhoz közös pénz, hogy digitálisan legyen így mindenki pénze?
Nem.
Megfelelne akkor azonnal annak a követelménynek, hogy valakik szabályozni tudják annak mozgását bárkinél?
Igen.
Tehát
Kell hozzá a jövőbeli közös digitális pénz tehát, hogy ilyeneket tegyenek, vagy megtehetnék most is?
Igen.

De lehet vele vitatkozni, hogy a fentieket miért nem lehet megtenni.
Megsúgom: nem fog menni.
Sőt.

Elmondom mi a helyzet: a közös pénz kívánatos.
Mert akkor nem lesz olyan, hogy az egyik ország valami által felfújja a sajátját hegemóniába - lásd dollár - és semmi más nem számít, mint valós érték, csak mondjuk erős katonai helyzet - mint egy példa - és úgy játszik így más országokkal, ahogy akar.
Másik: megvalósul az, hogy mindenhol a teljesítmény fog számítani és ha nem tetszik itt, hogy egy fabatkával fizetnek ki, akkor átmész a másik országba, mert ott két fabatkát kapsz ugyan azért.
Sokkalta kiegyenlítődőbb lesz minden, úgy vélem.

Na, most csak ennyi gyorsan és még egyszer: elnézést.

F. Szabó 2022.09.23. 18:36:20

@icipicicsipa:
Csak hogy tudd, mire megy ki ez a digitális izé a dolgok jelen állása szerint. Hosszú, a 21. perctől kezdődik a lényeg:

www.facebook.com/watch?v=605036021096252

"Amikor otthagytam a Bush kormányt, már láttam, hogy a rosszfiúk meg fogják szerezni az irányítást a digitális és telekommunikációs technológia fölött. Megértettem az ezekben a technológiákban rejlő hatalmat. Meg fogják szerezni ezt a technológiát, és a hatalom központosítására fogják használni, és zsarnoksággal fogunk szembesülni. Szóval tennem kell valamit"

2022.09.23. 20:50:08

@F. Szabó:

"Megértettem az ezekben a technológiákban rejlő hatalmat. Meg fogják szerezni ezt a technológiát, és a hatalom központosítására fogják használni, és zsarnoksággal fogunk
szembesülni. Szóval tennem kell valamit" "

Nem érthető az, amiről beszélek?
Hogy mi van itt is?

ÉN megértettem!
Mert én kiokoskodtam, hogy mi lesz itt.

Elolvasol valamit, ami egy szubjektív kijelentés egy egyéntől, aki látja és gondolja valahogy a dolgokat az általa, önmaga felé bemagyarázott és biztosra vett igazságról, amiről aztán kijelent valamit, mint tényt, és te és más ugyan így tényként elmondja önmagának, hogy: akkor valóban ez meg az van illetve lesz.

"Én megértettem"
Mert tudok.

Ez egy fikció egy egyéntől és a saját világlátásától és arról, hogy mit szűr ki önmaga számára igazságként.
És ezt te most magadévá tetted.

Ezt gondolom erről.

És ha lehetséges, akkor most cáfold meg kérlek a logikai vonalát annak, amit írtam a közös digitális pénzről a saját logikai elgondolásod alapján: nem lehet ezt meg azt megcsinálni ezért meg azért.

vodkasprite 2022.09.23. 21:09:28

Három jó filmet ajánlanék:
The Witch
The Outfit
The Northman

Frederick2 2022.09.23. 22:21:32

Higgadt élménybeszámoló következik. Igen, higgadt.

Ülök a Székesfehérvárról Siófokra induló vonaton. A vagonban, ahol üldögélek, két leszbikus csaj is üldögél pár lépéssel arrébb. Egy kövér, punk taréjú leány, meg egy sovány leány. A kövér leány rámászik a sovány leányra. Rámászik, öleli, simogatja, csókolja. Majdnem 15 percen keresztül nyalják-falják egymást. Senki nem szól rájuk - ÉN SEM! - nehogy homofóbnak tűnjenek. Azok meg csak nyalják és falják egymást. Sokáig. Érződik, hogy ők tudatni akarják a külvilággal, a környezetükkel, hogy azonos neműekként szeretik egymást. Hát nem romantikus? Danielle Stelle tollára való románc!

Életemben először láttam egymással csókolózó homoszexuálisokat. Életemben először! Felszabadító érzés volt. Egyszerre zajlott le bennem a hippimozgalom, Woodstock, 1968!

Amit még ki kell emelnem az eseményből, hogy a két lány tizenéves kamasz volt. Fiatalság, bolondság!

Székesfehérváron számos alkalommal láttam leszbikus párokat. Egymást kézen fogva, szivárványos kitűzővel és/vagy táskával, sétáltak az utcán. LMBT az egykori királyi koronázóvárosban! Tudjátok, mi volt a legfeltűnőbb? Az, hogy tizenéves kamaszlányok voltak. KAMASZLÁNYOK! Mindezt az Aranybulla emlékévben - az Árpád-házi királyok büszkén tekintenek a magyarság megváltozó szexuális etikájára az égből!

Virágzik a homoszexuális szerelem a kamaszok között az Orbán-féle liberális demokráciában. Egyes fiatalok pedig rádöbbenek, hogy valójában rossz testben születtek - ezt is az Orbán-féle liberális demokráciában. Úgy érzem, ez az igazi liberális konzervativizmus! Jó ez! Tetszik!

2022.09.24. 04:20:36

"Tartsátok 500 millió alatt a népességszámot."

Ez van a kövekre írva, nyolc nyelven.
És mi van akkor, ha nyolcszor kell érteni?
Tehát ennyi embert képes a Föld ellátni igazából?

Csak találgatok most így kora reggel...

2022.09.24. 04:32:12

"Ez van a kövekre írva, nyolc nyelven.
És mi van akkor, ha nyolcszor kell érteni?"

Vagyis egyszerűen 8 oldal van és ezért szorozni kell 8-al az 500 milliót?
Lehetséges így érteni?
Igen.
Lehetséges így is érteni.

Szerintem.

2022.09.24. 05:26:24

@Frederick2:

"az Árpád-házi királyok"

Az akkor volt.
Most más van.

És nem hiszem, hogy homoszexuális embert lehet "nevelni", ha az úgy érez, hogy hetero.
Miért?

Mert csak mondjuk - megint és ebben is, ezzel kapcsolatban is - a hülyeséget, mikor észre nem vesszük, ennek ellenkezőjét:
A heteroszexuális közösségekben nem lehetne egyetlen egy homoszexuális ezen logikai vonal mentén olyan, aki soha nem találkozott eddigi életében ezzel vagy ilyen propagandával, egyszerűen csak elkezdett vonzalmat érezni ezen dolog iránt belső indíttatásból.

Tehát ha létezne propaganda hatására nemi irányultság, akkor egy olyan közösségben, amely kizárólag heteroszexuális életmódban van és ezt éli a közösség és ezt hallja mindenki és látja és tapasztalja, akkor ez a "propaganda" fut a közösségben: nem lehetne akkor homoszexualitás, mert érvényes az, amit állítotok, hogy a propaganda által, az egyén által látott dolog irányítja az embert.
És nem.
Mert mégis ott van a titkolózó ember, akiben belső indíttatásból van ott a saját neméhez való vonzódás.

Ha én nem szeretem a májat - márpedig hányingerem van az ízétől, a fizikai megtapasztalásától - azt nekem kiskorom óta hiába tolták a tányérom, hogy finom és egyem és mindenki eszi körülöttem a családban jóízűen, nekem az akkor sem ment, nem megy és szerintem nem is fog.

Nincs olyan, hogy amit szeretek vagy nem szeretek, azt belülről vágyva akarjam vagy ne.
Nálam valahogy így van, és szerintem mindenki másnál is így lehet.

Frederick2 2022.09.24. 07:06:36

@icipicicsipa: Még egyszer kihangsúlyozom: KAMASZLÁNYOK! Székesfehérváron magukat felvállaló "leszbikusokat" csak kamaszokat láttam. Budapesten állítólag "transznemű" kamaszokat is látnék, egy csomót. Kötve hiszem, hogy ezek a lányok már a születésük pillanatától determinálva voltak arra, hogy vagy a saját nemüket fogják szeretni, vagy rossz testbe születtek. Valahogy érdekes módon az esetek többségében külföldön is, meg itt belföldön is a kamaszoknál történik a legtöbb coming out. Vajon miért?

Elnéztem ezeknek a fehérvári "leszbikus" kamaszlányoknak az öltözködését. 3 fajta van: punkos, csöves és egy olyan kinézet, mintha a csaj a Mad Max világából jött volna. Ehhez többeknél pedig jön az extravagáns frizura: mindenképpen rövidre vágott haj, kakastaréjjal, vagy lilára, rózsaszínre, kékre festve. Sosem normális megjelenés. Hanem olyan stílus, ami megbotránkoztató, polgárpukkasztó. Ami megint csak árulkodó, miről is szól ez az egész.

Az a két leszbi csaj a vonaton nem szolidan csókolózott. Valósággal egymásra mászott. Igyekeztek úgy csinálni a dolgot, hogy felhívják magukra a figyelmet. Ez egy performance volt. Megmutatták, hogy ők leszbikus létükre fel merik vállalni a szerelmüket a nagyközönség előtt. Még akkor is, ha senki nem kíváncsi rájuk a vonaton. Beletolják az ember arcába, hogy ők most azonos neműekként szeretik egymást. Ezt a romantikus filmet akkor is végig kell nézned, ha nem vagy rá kíváncsi!

Az LMBT igazából lázadás a kamaszoknak, nem pedig az igazi önazonosság megtalálása. Lázadás, de nem a rendszer ellen. Lázadás a társadalmi konvenciók ellen. Az LMBT egy tipikus szekta, ami direkt a leggyengébb lelkületű és idegzetű fiatalokat cserkészi be magának. A depressziós és egyéb mentálisan beteg fiatalokra utazik.

Az LMBT találkozása a 14 éves Annával. 3 végkifejlett lehetséges:
1, Az LMBT bemagyarázza Annának, hogy őt nem érdekli a szexualitás és a szerelem. Ő valójában egy erős szingli, aki képes párkapcsolat nélkül is megélni a társadalomban. Anna aszexuális és aromantikus lesz.
2, Az LMBT bemagyarázza Annának, hogy őt nem érdeklik a fiúk, csak a saját neme vonzza. Anna összejön egy csajjal, és leszbikus lesz.
3, Az LMBT bemagyarázza Annának, hogy ő rossz testbe született. Ő nem nő, hanem férfi. Anna megváltoztatja a nevét Hose Armandóra, szedi a hormonblokkoló tablettákat, és készül a műtétre.
Anna akármelyik utat is választja, nem lesz belőle egészséges felnőtt. Átalakul Rémkoppantóvá.

Az LMBT-nek egyébként van egy erőteljesen ellenséges irányulása a heteroszexuális férfiakra. Igazából, akár a leszbikus programot, akár az aszexuális programot, akár a transznemű programot futtatja, az átalakított nők teljesen alkalmatlanok lesznek egy hetero monogám kapcsolatra. Innen is látszik, hogy az LMBT-n belül erőteljes hatása van a feminizmusnak, ami jó szokás szerint most is barátságtalan a férfiakkal.

Látod @Deansdale: nem kell LMBT-aktivistáknak behatolni az iskolákba, hogy átmossák a diákok egy részének az agyát. Ezt megteszi a szerencsétlen gyermekkel egyrészt az LMBT-szimpatizáns pedagógus, másrészt az LMBT-fertőzött kortársak.

békaapu 2022.09.24. 07:34:57

@icipicicsipa:
Ha csak azt a viselkedést tudod elképzelni másoktól ahogyan te tartod természetesnek - akkor még keveset láttál a világból.

És ezt a te-féle magabiztosságot is jól ki lehet használni a felforgatóknak, hogy deigenishogy törvényesen lehessen a kisgyerekekben is zűrzavart okozni.

Wildhunt 2022.09.24. 09:01:59

@Frederick2: a sátán egyetlen célja az hogy Isten minden munkáját lerontsa.

Deansdale 2022.09.24. 09:19:39

@Frederick2: Kamasz lányoknál ez többségében divatmajomkodás, ez az ő trendi módszerük a "lázadásra" úgy hogy az nem jár kvázi semmilyen kockázattal.

Amúgy kib*szott ravaszul van felépítve a libsi agymosás abban az értelemben, hogy ráhelyeznek egy csomó terhet a gyerekekre, pl. szégyelld magad amiért fehér vagy, nyugaton születtél, keresztény országba, a felmenőid egész történelme rasszista, szexista, homofób, xenofób, és összességében a rohadt elnyomásról szól, és te semmin nem tudsz változtatni... ...kivéve hogy átpártolhatsz a jó oldalra ha csatlakozol az LMBTP brigádhoz. Ez az egyetlen megváltásod a születésedtől fennálló eredendő bűneidtől. Ciszheterónak lenni amúgyis egy plusz elnyomó szerep, meg uncsi és náci, bezzeg az LMBTP izgalmas és modern és trendi, és a sok gonosz polgárt még pukkaszthatod is vele.

Ha ezt elég korán kezdik, amikor a gyerekekben még nincs szexuális vágy, és nem is értik miről szól ez az egész, akkor sokakat rá tudnak venni mindenféle hülyeségre, aztán a tinikorban vagy helyreáll az agyuk, vagy nem. Nyugaton így sikerült elérni, hogy a gyerekek 10-20-30%-a mindenféle betűlevesnek képzeli magát, és nemet vált vagy helikopter-genderű. Baromi veszélyes konzervatív tévképzet, ugye @icipicicsipa: , hogy aki normálisnak születik azt nem is lehet félrevezetni. Óvodások készülnek nemváltásra, mert "rájöttek" hogy transzneműek, bakker.

Egy normális társadalom, mondanom sem kell, nem így nevelné a gyermekeit, de ha véletlenül néhány így nevelődne, azt azonnal helyretennék. Azokat meg, akik próbálják így nevelni a gyermekeinket, hamar fellógatnák egy-egy fára vagy lámpavasra.

Mia and Me 2022.09.24. 11:10:14

@Frederick2: mennyi volt a jegy ára? Szerintem hirdesd meg és szedj érte pénzt ;) azt olvastam a férfimagazinokban hogy a pasik többsége szereti nézni ha két nő elvan.

Kéretik nem megsértődni, szokásos cukkolo poén és nem neked szól hanem a helyzetnek.

Mia and Me 2022.09.24. 11:14:33

@icipicicsipa: megfelelő technológiával 20-25 milliárdot.
Persze nem úgy hogy a megtermelt javak 80 %a egy tízezres családi körnél van

Mia and Me 2022.09.24. 11:17:53

@Frederick2: szerintem csak simán polgárt akartak pukkasztani.
Majd kinovik

Deansdale 2022.09.24. 12:14:51

@Mia and Me: A "majd kinövik" egy kicsit cinikus és veszélyes válasz olyasmire, amit az a tízezres családi kör dollármilliárdok elköltésével szándékosan erőszakol a gyermekeinkre, azért hogy a következő generációk úgy nézzenek ki ahogyan ők szeretnék, nem gondolod?

2022.09.24. 15:50:59

Elméleti kérdés a cikkből:
index.hu/kulfold/2022/09/19/foldrenges-tajvan-termeszeti-katasztrofa-yuli/

(elnézést, elrontottam az előbb)

Nézzétek a videót, ami a cikkben van.
Van a szerelvény, ami ezerrel dülöngél jobbra-balra.
Az emberek a földön meg guggolva kapaszkodnak, de ahogy én látom, semmi nagy mozgás.

Szóval a kérdés:
Én a 80 kilómmal úgy megrángatok ilyen állapotban jobbra-balra egy embert, hogy az tutira felborul.
Viszont ugyan ilyen erővel, amivel megrángatom az egy darab embert , egy több tonnás vasúti kocsit ezrednyire sem tudnék így oldalirányba megmozgatni.
Tehát mi az oka annak, hogy a talaj mozgása által fellépő erő ami úgy tud szerintem így megmozgatni egy több tonnás vasúti szerelvényt oldalra, oldalirányba, az nem képes megborítani egy embert, ellenben azzal, amit én meg tudod tenni ezrednyi erővel ember ellen, de a több tonnás vasúti kocsi ellen nem?

Lehet fárasztó vagyok most is, de ezen filózom, hogy mit látok ebben rosszul?

2022.09.24. 16:05:28

@icipicicsipa:

Szóval tőlem van kb 5 méterre a több tonnás vasúti kocsi.
Akkor tud így kimozogni jobbra és balra, ha alatta - alattunk - a talaj rá oldalirányba mozog jobbra és balra ezzel kilengetve ilyen erősen és nagy erővel és elég durván a több tonnás vasúti szerelvényt.
Alattam miért nem mozog ugyan úgy a talaj, hogy én nem mozgok ki erre a nagy erővel, hanem ellent tudok tartani?

Valami ilyesmi, amin filózom...

vodkasprite 2022.09.24. 18:16:50

www.youtube.com/shorts/miOmXqtQs5Y
+
2015-ös videó arról, hogy USA érdeke az, hogy Oroszország és Németország ne kapcsolódjon össze túlzottan.
www.youtube.com/watch?v=tMd71UIw1CE

Leírom a háborúval kapcsolatos észrevételeimet és elméletemet, kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a véleményetek, vagy tudtok-e esetleg okot arra, hogy miért van vagy nincs úgy.

Nekem az az elméletem, hogy a great reset szükséges feltétele lenne, hogy az emberek még jobban legatyásodjanak, és ennek az egyik eszköze/lépése a háború (a másik 3: - élelmiszer válság, - járványok + lezárások, - klímavédelemre fordított végtelen pénz, és megszorítások).

1. Oroszország miért engedélyezi a nyugati fegyverek beáramlását? A vasútvonalak tönkretételéhez még rakétát sem muszáj kilőni, elég ha néhány fedett ügynök felrobbantja napi egyszer a vasútvonalakat. De még egy rakéta is olcsóbb, mint egy tank. Tehát véleményem szerint kisebb költséggel tudna egy egy beutazó hadieszközt tönkretenni, összehasonlítva azzal, hogyha azzal a harctéren kell megküzdenie.

2. 2022-ben vagyunk, mégis a háború mintha ilyen 1-2 vh-s szinten, és megközelítéssel történne: különböző hadszintereken próbálnak előrenyomulni az egyes felek szárazföldön, légi támogatással. Az oroszoknak a legfejlettebb a rakéta technológiája, miért nem kényszeríti térdre az ukránokat a kritikus infrastruktúrájuk kilövésével az ország egész területén? Ha orosz lennék, akkor azt kérdezném, hogy miért van még Ukrajnában áram, internet és működő mobilhálózat.

Nincs ennél a 2. vh-s stílusnál valamilyen fejlettebb hadviselés, ami csökkentené az oroszok veszteségét? Semmilyen váratlan nem történik a háborúban, nincsenek ügyes, spéci megoldások, de akár még egy szerverközpont kilövése sem.
Ehelyett nyugi van, emlékszem, hogy Kijevben látogatást tett nagyon sok EU-s politikus, már a háború elején. Ők nem fostak, hogy betalálhat egy rakéta?

3. USA-ban Biden mindent is a háborúra fog, a gáz/olaj árának a megtöbbszöröződését is, holott USA csak 1% alatt importál az oroszoktól gázt. USA simán kötelezhetné a saját cégeit, hogy adják a saját magunk által kitermelt olajat a háború előtti áron. Gondolom ha egy újságíró ezt felvetné, hogy az olajipari cégek ne nyerészkedjenek az emberekem válság idején, akkor még aznap elbocsátanák.

vodkasprite 2022.09.24. 18:26:45

@vodkasprite:
Emellett még van millió furcsaság. Pl. semmilyen nagy hatásfokú fegyvert nem lepleztek le egyik oldalon sem. Vannak pl. az EMP fegyverek, csak az elektronikát sütik ki, de nem rombolnak mást.

Nekem úgy tűnik, hogy a cél maga a háború. Egy jó lehetőség az elit számára, hogy az embereket leszopassa, és lassan maguktól fogják kérni a great resetet alapjövedelemmel és kaja fejadaggal.

Nagyon hasonlóan fest a sztori, mint Drábik videójában, amiben kifejti, hogy a 2. vh mindkét felét ugyanaz az elit finanszírozta részben.

Deansdale 2022.09.24. 19:03:13

@vodkasprite: Mikor a háború elején megjegyeztem, hogy Putyin is lehet a háttérhatalom embere, és így a háború egy tisztán háttérhatalmi játszma aminek burkolt, közvetett céljai vannak, többen is nekemtámadtak hogy hülye alusapkás vagyok :) Neeeeeeem, Putyin egy megalomán őrült aki el akarja foglalni a világot, és ezt azzal kezdte, hogy Ukrajnába küldte az országa elavult haditechnikáját leselejtezésre, holott amúgy kb. egy óra alatt lerendezhette volna az egész hacacárét a csúcstechnológiával ami a rendelkezésére áll. Így meg lassított felvételen bohóckodnak párezer muskétással, ami pontosan arra tökéletes, hogy az EU-s politikusok a szankciókkal a saját választóikat szivassák halálra. Közben a háborút nem veszi komolyan senki, többtucat nyugati fejes pezsgőzött a legnagyobb lelki nyugalomban Zelenszkijjel Kijevben a "háború" közepén.

Az is vicces, hogy Putyin Ukrajna nácitlanításáról beszél, mintha amúgy egy fikarcnyit is érdekelné őt vagy Oroszországot pár ukrajnai LARPer hülyegyerek. Azt ugye magyarázni nem kell, hogy Ukrajna nem lesz náci ország ami a náci ideológia nevében megtámadna másokat, vagyis ez a téma irreleváns és idióta, de mégis szóban tartja a világsajtó.

valis47 2022.09.24. 20:15:33

@icipicicsipa: A vasúti kocsi rugózott, belengett a földmozgástól.

2022.09.24. 20:18:40

@valis47:

Szerintem nem.
Oldalra dülöngél.
Akkor tud valami oldalra mozogni, ha abba az irányba hat az erő.
Fel-le rugózik valami.
Oldalra nem rugózik.
Oldalirányba dől, dülöngél.

Szerintem ez valahogy így működik...

Frederick2 2022.09.24. 20:52:35

@Deansdale: Ez az ember nagyon pesszimista. De érdekeseket mond. Kicsit hasonló a gondolkodása, mint a tiéd.

Népszerűtlen Vélemény 14.: Aktuálpolitika
www.youtube.com/watch?v=VmkE9ayw4b0&t=651s

"A 337171533426. Borús összeesküvéselméletes nyavajgó videó.
Nem adok forrásokat mert:
1. Nem olvasod el.
2. Használd egyszer a google-t, ne csak az használjon téged"

valis47 2022.09.24. 23:19:10

@icipicicsipa: Ha vízszintesen mozog a talaj, akkor lengeni fog ide-oda.

valis47 2022.09.24. 23:21:09

@Frederick2: kétszámjegyű megtekintései vannak... gondolom nem véletlenül találtál rá, ilyeneket nem szokott a youtube ajánlani.

békaapu 2022.09.24. 23:48:33

@Deansdale:
Az "anti-Oroszország" szerep úgy alakítható ki egy eredetileg nem ellenséges országban, hogy elkezdik a fő népcsoportot különlegesnek, kivételesnek, kiemelkedőnek propagálni a többiek kárára.
A "Slava Ukrajina" nevében aztán annyi szörnytettet elkövettek, hogy az "öljünk oroszokat csak azért mert oroszok" jelszó önjáróvá változott.
Ennyi a nácizmus.
Az orosz hadmozdulatok nem a területszerzésre összpontosítanak elsősorban, hanem az ukronácizmus hátterét jelentő élőerőt pusztítják.

Tudtommal.

Mia and Me 2022.09.25. 00:23:36

@vodkasprite: azért azt ne felejtsük el hogy orosz lakta területeken folyik a háború.
Nekem logikus hogy egy saját népe által lakott területen úgy foglalja el a dolgokat hogy nem lesöpri a föld színéről...

Persze Deansdale nek is igaza van lehet, hogy Puty is a háttérhatalom embere és neki is ez a háború végső soron nagy üzlet is

2022.09.25. 06:39:18

@valis47:
Igen.

Ezt írtam én is.
Meg mást is, ami ezzel összefüggőnek kellene lennie szerintem....

2022.09.25. 07:11:45

@Mia and Me:

Azt gondolom, hogy közelebb van ahhoz a dologhoz - ahogy én látom - hogy ez a háború: hazugság.

Éspedig közel van ahhoz, ami a jelenésekben van.
Csak a dolog ahogy én látom, ami a jelenésekben van, azok nem úgymond valósak és természetesen megjelenők, hanem minden esemény tervezettnek tűnik.
Ez egy, ezt én így látom.
De, persze tévedhetek, de jelenleg ez - mondjuk úgy - a "gyanús" számomra, hogy így van.

Valami olyan dolgot gondolok, hogy az aggódás, bizonytalanság és a félelem - de leginkább a félelem - előidézése talán a cél.
És az, hogy ezen spirál mentén az ember kezdjen mindnél jobban a másik ellen fordulni.
És, hogy mindenben legyen egy ék két ember közt.
És a legnagyobb ék az, hogy azt érezd a másik fele, hogy meg akard ölni.

Nem tudom igazából ám. (ezt sem)

Leírom csak a gondolataimat, mint egy lehetőség.
Megadom neki a lehetőségét, hogy ez van.
De, hogy mi van, arról azt gondolom, hogy itt senki, senki az égvilágon nem tudhatja, bármilyen jól informáltnak és okosnak - szó szerint, odabenn ő elmondja önmaga számára azt, hogy okos illetve így könyvelte el magát önmagának - hiszi magát, mert azzal "dolgozhat" csak, amit egy másik embertől kap.
Nincs ilyen.
Szerintem.

Annyi tuti dolog volt a múltban is.
Elítél bűnöző évtizedes börtönbüntetéssel tárgyalás után a legdemokratikusabbnak mondott országban - USA - és most jön a cikk, hogy a DNS bizonyíték szerint kiderült, hogy nem ő volt az, aki.
Pedig tutira bebizonyították akkor, hogy: de.

Van egy blőd duma:
(Mondjuk azt, hogy blőd....vagy valami ilyen)
Az ember önmagának is hazudik.
Basszus, ha önmagunknak hazudunk, akkor mennyire egy "idegennek"???
:D

Na mindegy, ez csak jött a héten, hogy van egy ilyen az életünkben, akkor mit várhatunk a médiából meg a másiktól valahol a világból, hogy mit mond, mikor a "messziről jött ember azt mond, amit akar", nem?

Szóval én azt mondom, hogy talán fejezzük be azt, hogy mindent annak veszünk, amit hallunk és látunk, hogy az egy tény vagy a valós.
Hagyjuk meg lehetőségnek, hogy az valós.
Sőt, még a gondolatainkkal is tegyünk így, hogy "lehet ez, lehet az, tévedhetek".
Szerintem.

Idegeskedni meg alapból hülyeség.
Az élet vége mindenképp - legalábbis eddig úgy látjuk - a test halála.
Akkor annak elvételével való riogatás meg számomra le van xarva.
Egy dolog érdekel: ne fájjon.
Legyen max olyan 2-3 másodperces fájdalom, és kész.
Én ennyit kérek.
Meg annyit, hogy a szeretteim és a barátaim és ismerőseim ne szenvedjék meg azt, hogy én meghalok, illetve legyen jó és boldog az életük a halálom után is.
Ez a kettő aggaszt csak, a többi nem.
:)

És még egy másik gondolatsor:
Azt gondolom, hogy valamiféle Mátrixban vagyunk.
Az erőnk pedig azt hiszem, sokkalta inkább az, hogy hogyan gondolunk a világra, a jelenünkre és a jövőre.
És az életről való gondolataink amik a teljes hideg racionalitásra és józanságra támaszkodik, az olyan világot is fog eredményezni számunkra és mások számára, a világ számára is.
De ha a keretek, kereteink közt - a szabályok keretei közt - bele visszük a "ne gondolj"-t és az álmainkat és vágyainkat amiben a boldog életet látjuk magunknak és másoknak, akkor az elkezd formát ölteni a valóságban és az a keret elkezd majd növekedni, ahogy a világ formálódik át a vágyaink és álmaink által.

Azt gondolom, hogy így van megalkotva ez a világ.
És, hogy mitől vagy kitől nem ezt éljük, az majd egy másik gondolat lesz valamikor, most belefáradtam a saját kora reggeli újabb ámokfutásomba.
Elnézést a "sokkért".
:)

További szép napot!
:)

Frederick2 2022.09.25. 07:36:47

@Mia and Me: Ha kitör egy vulkán, Deansdale azt is a Háttérhatalomra fogja. És igaza van.

Neked úgy tanították a történelem órán, hogy a Habsburg Birodalom és az Oszmán Birodalom hadban állt egymással, vívták egymással a háborúikat. Ez tévedés. Valójában mindkét állam vezetői egy zsidó kereskedőkből és bankárokból álló Háttérhatalom szolgálatábab álltak.

Az ókorban a Római Birodalmat és a velük szembenálló barbárokat is a Háttérhatalom pénzelte. Ahogy előtte a rómaiakat és a velük szemben álló punokat is. Már az ókorban is elképesztő folyamatok zajlottak a háttérben. Látszik, hogy nem játszol az Assassin's Creed-del - bizony, egy videójáték is sokat segít, hogy jobban megismerd a VALÓDI történelmet!

A dinoszauruszok kipusztulásáért is a Háttérhatalom felelős. Titokzatos spirituális erőkkel, egyfajta zsidó mágiával belevezettek egy aszteroidát a Földbolygóba. Igen, a dinoszauruszok korában is éltek emberek a Földön, és azok mind zsidók voltak, a Háttérhatalom szolgálatában.

Azt is kevesen tudják, bár számos rejtett bizonyíték van rá, hogy nem az Úr teremtette a Földön az életet, hanem a Háttérhatalom. Olyan mágikus hatalommal, amit te elképzelni sem bírsz! Bizony!

Dean nem fecseg butaságokat, mikor azt mondja, Zelenszkij, Putyin és Biden a háttérhatalom embere. Dean-nek ügynökei vannak az ukrán, az orosz és az amerikai államvezetésnél. Diplomaták és titkosügynökök. Naponta küldik neki a friss információkat. Velünk nem fogja megosztani ezeket a forrásokat, hátha mi is a háttérhatalom emberei vagyunk. Jól teszi, fő a biztonság!

Trump, Orbán és Toroczkai is a Háttérhatalom emberei. Külön akták, külön sztorik. Hosszadalmasok, ezért nem fejtem ki.

Bizonyos kemikáliák fogyasztása is segíthet, hogy tisztán lásd az Igazságot. Ajánlom, igyál sok vodkássprite-t. Én éppen a nyolcadik vodkásprite elfogyasztása után láttam tisztán azt, hogy az ezévi nyári szárazság Európában nem a természet műve, hanem a háttérhatalom műveli chemtrail módszerrel, műholdakkal, időjárást befolyásoló gépezetekkel.

Enyje, Mia, nem vetted be a piros pirula adagodat! Lebuktál! Rossz kislány! Gyorsan, uccu, vedd be, és máris többet fogsz tudni!

Deansdale 2022.09.25. 07:40:53

@békaapu: Az oroszellenesség nyilván szúrhatta Putyin szemét, de a sajtóban kifejezetten a nácizmus visszaszorításáról (is) beszélnek. Van egy pici esély, hogy Putyin csak trollkodik ezzel, a libsi bilit borítja azok saját fejére, de én attól tartok ez inkább arra közvetett bizonyíték, hogy Putyin is csak egy báb ebben a színdarabban. Ne legyen igazam... A világnak sokkal jobb lenne, ha a BRICS valóban szembemenne a nyugati háttérhatalommal, és nem csak annak a sokadik hidrafeje lenne, ez utóbbi esetben ugyanis nem marad aki ellenálljon a rócsildok világuralmának.

Deansdale 2022.09.25. 08:14:43

@Frederick2: "Ha kitör egy vulkán, Deansdale azt is a Háttérhatalomra fogja."

A poén jó volt, de nem, közel sem fogok mindent a háttérhatalomra, csak azokat a józan ésszel érthetetlen ill. elfogadhatatlan politikai döntéseket amik a WEF, a bilderberg csoport, meg a hasonló szervezetek által NYILVÁNOSAN közétett ágendát tolják előre az emberiség kárára. Pl. amikor Belgiumban bezárnak egy atomerőművet az energiaválság közepén, amikor Hollandiában milliárdokat áldoznak az élelmiszertermelés csökkentésére az élelmiszerválság közepén, vagy amikor Putyin teljesen logikátlanul 2.VH-s eszközökkel és módszerekkel indít egy szándékosan elnyújtott háborút amikor amúgy a világ 2. legjobb hadereje áll a rendelkezésére és pár nap alatt eltaposhatna egy olyan bolhát, mint Ukrajna - amire a nyugat egyöntetűen azt lépi, hogy "szankciókkal" tönkreteszik a saját gazdaságukat és újabb mesterséges válságokat idéznek elő, amin a ruszkik csak röhögnek, mert simán eladják a gázukat és olajukat ázsiába. Nem érzed úgy, hogy ezeket a dolgokat épelméjű politikus nem lépné meg, és gyanús, hogy "tök véletlenül" mind a(z Orbán által is nyíltan emlegetett) 2030-as tervnek megfelelő lépései? Egészen olyan, mintha a politikusaink nem a választók érdekeit szolgálnák, hanem az emlegetett agendát, csak ezt nem mondják ki nyíltan, mert az nem lenne szerencsés.

Persze a tömegek úgy élnek, hogy a fejük permanensen a homokba van dugva, azt hiszik el és úgy, amit és ahogyan a TV a fejükbe tölt. Putyin őrült hódító, az EU-s vezetők meg hősök akik ellenállnak a gonosz újhitlernek a csodaszankciókkal, és akik úgy fogják megállítani a háborút, hogy fegyvereket küldenek oda és az utolsó ukránig való ellenállásra bíztatnak. Az meg, hogy közben a davosi fafejek NYILVÁNOSSÁGRA HOZOTT tervei óramű pontosságal haladnak előre annak ellenére, hogy papíron ugye senki nem szolgálja őket, és ők az egészet csak mint afféle kívánatos jövőképet tálalták, nahát az csak véletlen egybeesés.

Torockaiban amúgy nem vagyok biztos, Orbán és Trump viszont tuti hogy a lényegi kérdésekben nem megy szembe a háttérhatalommal, ennek naponta bizonyságát adták/adják. Orbán is csak pofázik 2030-ról meg a betervezett háborúkról és éhezésről, de semmit nem tesz a mezőgazdasággal és pl. az oltáskényszert is ugyanúgy bevezette mint mindenki más.

Az a baj, hogy ezt az egészet úgy képzeled el, hogy ha valaki nem megy szembe a háttérhatalommal akkor az "ő emberük", ami azt jelenti hogy kitörő örömmel csicskája a rócsildoknak valamiféle Bond-filmes díszletek között, holott valójában a politikusok többsége egyfelől eleve egy korrupt közegbe nő bele (lásd a Soros-alapítványos ösztöndíjakat vagy akár a WEF "vezetőképzőjét"), másrészt van annyi paraszti józan esze hogy átlássa, ha tartja a pofáját és teszi amit mondanak akkor anyagi jólétben és biztonságban élheti az életét, ha viszont megpróbál pattogni akkor JFK lesz belőle, vagy Jörg Haider, Jovenel Moise, Abe Shinzo, ilyesmi. Orbán úgy tűnik próbál a határvonalon evickélni, annyira tart ellen az agendának amennyire hagyják, de amikor egyenes utasítást kap azt simán végrehajtja rajtunk. A pofázásáról is látszik, hogy szőrmentén érintgeti a háttérhatalmat, utal rájuk és a terveikre, de semmit nem mond ki nyíltan és egyértelműen.

De tudod mit? Cáfolj meg. Ha vannak jó ellenérveid, örömmel hallgatlak, de azt remélem érzed, hogy az üres gúny meg az hogy te ebben nem hiszel azok nem érvek.

2022.09.25. 08:57:25

Én meg azt mondom, amit mondtam.
De egyikőtök sem fogja fel, mert - és ezért bocsánat - akkor beképzelt öntelt fasz, hogy a fal adja a másikat.
Mind a ketten azt hiszitek - Dean és Frederick - hogy ő az, aki szerint minden úgy van, ahogy látja.
Pedig ez az a szubjektív valóság, amit az egyén épít fel a bucijában, hogy úgy van.

Még azt sem lehet kimondani, hogy ami előttem van leves, az sótlan.
Mert az anyának meg sós.
Ennyi a valóságunk, és aztán okosan az egyik támadja a másikat.

Az egyik probléma meg a világukban - azt hiszem - hogy akkora hazugsághálót szőttünk össze a legapróbb dologban is már, hogy ezért lehetséges, hogy ekkora kavarás létezhet a világban, amihez megérkeztünk.
Talán.

Nem az lesz szerintem a válasz és a megoldás, hogy a végletekig kitartva a magunk igazának a hitében úgy, hogy az esélyét sem adjuk meg annak, hogy tévedünk.

És én így vagyok a - jelenlegi - világnézetemmel is, amit hangoztatok - szuperoptimista, vagy mi. :D - hogy ez van, ha elbukom akkor elbukom, meg ha tévedek benne, akkor - vélhetőleg - qrvára fog fájni, de most ez van nálam, megértem a másikat, hogy nem így látja meg elfogadom. (de azért persze én is valahol talán bizonygatni akarom, hogy nekem van igazam...vagy valami ilyesmi.. :).... )

"Csak ennyit tudok mondani Vietnámról"
www.youtube.com/watch?v=2KeSK9RRUaA

:)

2022.09.25. 08:59:55

Bocsánat Dean meg Frederick, dühös lettem egy pillanatra és elvesztettem az önkontrollt az "öntelt fasz"-al kapcsolatban, ezt nem is tudom, miért mondtam, valami abszurd reakciónak gondolom, elnézéseteket kérem.

Frederick2 2022.09.25. 09:08:19

@Deansdale: Teljesen pro és kontra a hozzáállásom a mondanivalóddal kapcsolatban. Vagyis ahogy a világot látod. Van, amit elhiszek belőle - amúgy meglepődnél, elég sokat. Azt nekem nem kell bizonyítani, hogy az EU, a NATO, az USA, az IMF, a Világbank, az EU és az USA szövetségesei, ja meg persze Izrael stb. egy hálózatot alkotnak, és igyekeznek kialakítani egy új világrendet. Arról sem kell kiselőadást tartanod, hogy a NER összefonódott a Balliberális Networkkel, a FIDESZ az MSZP-vel és DK-val, a Republikánus Párt a Demokrata Párttal. Elhiszem.

De arról nem fogsz meggyőzni, hogy Putyinnak Zelenszkij és Biden nem az ellenségei, hanem a haverjai, csókos pajtásai. Putyinnak 1000+1 oka is lehet arra, hogy elhúzza a háborút. Bocs, de nem látsz bele Putyin fejébe! Következtethetsz erre meg arra, de nem tudhatott biztosan, mit miért tesz és csinál.

Deansdale 2022.09.25. 10:25:23

@icipicicsipa: "Bocsánat Dean meg Frederick, dühös lettem egy pillanatra és elvesztettem az önkontrollt az "öntelt fasz"-al kapcsolatban"

Semmi gond, úgysem veszem magamra az ilyesmit, csak azt az egy apróságot nem értem, hogy miért nem látod, te pontosan olyan öntelt fasz módjára csattogtatod nekünk a saját véleményed, mint amit rajtunk számon kérsz. Ránézésre szerintem te legalább kétszer annyira biztos vagy a saját véleményedben, mint mondjuk én, aki minden második mondathoz hozzáírom, hogy ez csak a saját véleményem, általánosságban beszélek, stb. Legalább egy tucatszor leírtad, hogy én bele vagyok fanatizálódva a véleményembe, de közben el sem olvastad amit erre válaszoltam, annyira bele vagy fanatizálódva a véleményedbe.

Deansdale 2022.09.25. 10:27:36

@Frederick2: Persze, nem látok bele Putyin fejébe, és ezért is fogalmazok feltételes módban vele kapcsolatban. Kb. 10%, hogy ő mint a BRICS egyik vezetője tényleg szembenáll a nyugati háttérhatalommal (ahogy te gondolod), meg 90% hogy nem. Nem zárom ki az előbbit, csak kevésbé tartom valószínűnek.

Frederick2 2022.09.25. 10:32:48

@Deansdale: Minden attól függ, mit akar a BRICS.

Frederick2 2022.09.25. 10:36:49

@icipicicsipa: Nehezen kezeled az indulataidat. Gyenge az önkontroll. Találnod kellene erre valami megoldást.

Ha frusztrált vagy, feszült, tegyél be egy kis DOOM-ot! Verj szét egy várost a Saints Rowba! Ilyenkor az erkölcscsőszök által annyira kárhoztatott, fikázott videójátékok kifejezetten tudnak segíteni. Mármint a feszkó levezetésében.

Esetleg kezdj el edzeni! Szerezz be egy szobabiciklit, aztán tekerj a nappaliban! Vagy ami még jobb, biciklizz az utcán - de csak ha jó idő van!

Ha nagyon súlyos, és nem tudod házilag kezelni, akkor keress meg vele egy orvost!

2022.09.25. 11:40:07

@Deansdale:

"hogy miért nem látod, te pontosan olyan öntelt fasz módjára csattogtatod nekünk a saját véleményed"

Valami ilyesmi fogalmazódott meg bennem azután, hogy leírtam a sajnálatomat a dologgal kapcsolatban.
Hogy én lettem öntelt fasz azáltal, hogy rátok ezt mondtam, mert, hogy: én jobban látom.

Ez volt bennem akkor, csak nem írtam meg, mert nem akartam tovább "húzni" a dolgot, mondván magamban: majd le lesz írva más által. (vagy valami ilyesmi... :).. )

2022.09.25. 11:43:27

@Frederick2:

"Esetleg kezdj el edzeni!"

Na akkor meg jött ez ma kb egy órája a barátnőm felé, hogy visszatérek - azt tervezem - a súlyzós edzéshez megint.
Lehet ez segít azon, ami van a bucimban...
De igazából magáért a sportért gondolom, az edzettebb testért, de vélhetőleg lenne egy ilyen mellékes hatása is a dolognak...

Szóval igen, egy ilyen projekt tervben van nálam....

Wildhunt 2022.09.25. 12:29:00

@icipicicsipa: elolvashatnál végre egy általános iskolai fizikakönyvet.

2022.09.25. 12:42:47

@Wildhunt:

Oké.
Sokat segítettél, köszike.
:)

Mia and Me 2022.09.25. 13:02:52

@icipicicsipa: a jelenések könyve meg a végitélet le van írva, mindenki által ismert.
Már említettem szerintem hogy én olyan verziót is hallottam hogy azt rendezik meg - a háttérhatalom - vagy bárki, lépésről lépésre, és így egy hamis ezer éves "békébe" kényszerítik a földet. Azaz a rosszak ránk szabadítanak előidéznek olyat ami le van írva majd eljátszák Jézus második eljövetelét ( csak épp diktatórikusan) és aztán mindenki testi lelki rabszolga lesz.
Mire jon igazi jézus kb mindenki halott ( képletesen)
De ez is egy verzió, meg a hamis ufo támadás is.
Lényegében bármi lehet
Totál hülyének néznek mindenkit ugyanis

Mia and Me 2022.09.25. 13:06:02

@Frederick2: :) a poén tényleg jó volt, ezt a fajta humort nagyon szeretem.

Remélem Dean nem bánja/ta

2022.09.25. 13:17:47

@Mia and Me:

Talán a lényege ez: bármi lehet.
Odaírva is, a valósággal is, a mindennapjainkról is.
Mindennel!
Legalábbis az én nézetem szerint... :)
(és ezért tojom le a jövőt úgy nagyobb "mennyiségében"... :D....)

Szóval a tervem ezért a következőkben az, hogy tisztában lévén önnön idiótaságommal és abnormalitásommal, ilyen őrülten és irracionálisan - ezek a szavak talán a legjobbak - fogom élni az életem, sőt felelőtlenebbül(!!), mint eddig tettem.
A világ minden nyomoronc manipulálása és hazugsága meg bekaphatja és kész!
:)

És most egy ebéd utáni szunya jön....mert igénylem és egy nagyon jó dolog így hétvégente... :)

Jó pihit mindenkinek!
:)

Mia and Me 2022.09.25. 13:37:04

@Deansdale: . "Orbán úgy tűnik próbál a határvonalon evickélni, annyira tart ellen az agendának amennyire hagyják, de amikor egyenes utasítást kap azt simán végrehajtja rajtunk. "

Erre írtam egy szép esszét de az egész elszállt...:/

Deansdale 2022.09.25. 13:49:55

@icipicicsipa: Ez a "bármi lehet" ugyanolyan kocsmai okosság mint az, hogy a világon minden esély fifti-fifti, mert vagy úgy lesz, vagy nem. Persze, elvileg bármi lehet, de azért egyes dolgok valószínűbbek mint mások, és sokminden előre sejthető. Lehet, hogy holnap kitör a világbéke meg az ingyensör, de valószínűbb, hogy ugyanúgy folytatódik az ukrán konfliktus és a magyar boltokban megint pár forinttal drágább lesz valami. Egy értelmes ember arra készül amit a legvalószínűbbnek lát, ANÉLKÜL, hogy valamiféle tévedhetetlen szuperprófétának képzelné magát. És az, hogy megtárgyaljuk a legvalószínűbb jövőképet, ami jelenleg sajnos nem túl pozitív, azt sem jelenti hogy itt mindenki retteg, meg azt sem hogy itt mindenki mindentudónak képzeli magát.

Amúgy teljesen legitim elképzelés azt mondani, hogy te beleszarsz a jövőbe és inkább most jól érzed magad, mint hogy a nehéz időkre készülnél - legalábbis amíg nincs rajtad felelősség. Ha egyedülálló lennék én is röhögve hugyoznám szembe a nagy reszetet.

Deansdale 2022.09.25. 13:50:28

@Mia and Me: Írd le újra tömörebben :|

2022.09.25. 14:49:38

@Deansdale:

Nem vagyok tévedhetetlen szuperpróféta.
Isten jobb keze vagyok.
És az Euro 300 forint lesz.

:)

Wildhunt 2022.09.25. 15:28:19

@icipicicsipa: elvárod, hogy itt, 1 kommentben valaki elmagyarázza neked Newton törvényeit úgy, hogy a hozzávaló matematikáról sincs fogalmad. Ez nem fog megtörténni. De ha az iskolában nem tanultál, könyvekkel bepótolhatod. Ha olvasni nehéz, ajánlom Öveges professzor előadásait.

Wildhunt 2022.09.25. 15:31:10

@icipicicsipa: a kérdésedre a választ megmondta a Heki kutya.

2022.09.25. 15:47:40

@Wildhunt:

Nem, nem azt vártam el, hogy Newton törvénye legyen elmagyarázva, hanem azok a felvetések, amiket oda leírtam.
Ha oldalirányba beleng ilyen mértékben és vehemenciával egy több tíz tonnás tárgy egy alatta lévő erő hatására, annak az erőnek ember hogyan képes a fizikai erejével ellenállni.

Ez volt a kérdésem.
Józan ész kérdése ez pusztán, amire annyira nem vagy képes a tudásod által, hogy ez leírd. A képességed erre terjed ki, hogy engem minősítesz.
És azt hiszed, hogy választ adtál.
Pedig nem.

Mert nem cáfolod meg azt, amit leírtam, hogy én mit látok illetve nem magyaráztad meg azt, hogy miért konkrétummal:
A kocsi ezért meg ezért leng be oldalirányba és az emberek ezért meg ezért nem.
Ennyi kell.
Konkrétum erre a két dologra.
Nincs benne semmi nagy dolog kérve.

vodkasprite 2022.09.25. 18:21:01

Próbálja erőltetni a WEF, hogy az emberek karbonlábnyomát egyénileg kövessék.
www.weforum.org/agenda/2022/09/my-carbon-an-approach-for-inclusive-and-sustainable-cities/

Ez eddig csak összeesküvéselmélet volt, gondolom mostmár, hogy hivatalos narratívává vált, továbbra is mi vagyunk a hülyék.

Ezt is lehet ugye kétfeléképpen értelmezni ugyebár:

1. Itt a klímaválság a nyakunkon, sőt elkéstünk, de valamit most már tennünk kell, mert végünk!!4

2. A klímaválsággal tisztán politikai célokból mossák az ember agyát a médiában. A cél, hogy érezd magad rosszul, szégyelld magad, és hogy felkészítsenek klímáválságból fakadóan a nagyobb kontrollra az életed felett (korlátozások, áremelkedések, lezárások). Ez amúgy nem (csak) az én véleményem, hanem a Greenpeace alapítójának is, aki 1983 körül lépett ki a szervezetből az előbbi okokra hivatkozva. Ő már akkor azt mondta, hogy a pénz irányítja a tudományt, és már akkor is megrendelésre készültek a tanulmányok az elvárt eredménnyel.

De amúgy miért nekem, egyszerű fogyasztónak kellene foglalkoznom a klímaválság kihívásaival? Miért nem a Coca Cola-nak kell kötelezően átállnia megújuló energiára és környezetbarát csomagolásra? Egyszerű emberek örülnek, ha kifizetik a bérleti díjat és a rezsit meg a kaját. Miért nekik növekednek a terheik? Az emberek kis része tud csak félretenni, a legtöbb nem termel "profitot".
De vannak cégek, akik viszont igen. Az előbbi emberekből élnek, és profitot termelnek. Na nekik kellene a nem létező klímaválság megoldását finanszírozni.

Természetesen megértem, hogyha valaki hisz az ember által előidézett klímakatasztrófában. Nem hibáztatom. Nem is tehetne mást, hiszen olyan szinten orrba szájba nyomják a témát, hogy kikerülhetetlen az agymosás. Fizetett hirdetések, hollywood, napi egy fizetett újságcikk, külön sorozatok, amik erről szólnak.

Persze én sem tudom mi az igazság a klímaválsággal kapcsolatban... de az tisztán látszik, hogy mire megy ki a játék. Leírták, csak el kell olvasni..
Ja, hogy nem tették ki az index.hu címlapjára, ezért hülyeség?

Ami igazán fontos az szerintem az, hogy te választasz.. Hátradőlsz, és hagyod, hogy a fizetett narratívák építsék fel a világképed? Adott esetben próbálsz viccet csinálni azokból, akik nyitottak, és meghallgatják az alternetív interpretációt is? Netán foggal körömmel próbálod védeni a hivatalos narratívát, azt a virtuális világot, amit felprogramoztak az elmédbe?

Vagy esetleg élsz a szabad akarat adományával, és a saját kezedbe veszed a sorsod, az életed, érdeklődve figyeled a világ alakulását, és utánajársz a fura dolgoknak, ami szemet szúr.

Mint pl kovid, oltás, háború, élelmiszerhiány, great reset, stb..

Persze a legtöbb felvilágosult ember el van ájulva magától és a tudásától, miután az összes mainstream médiát elfogyasztotta, és úgy gondolja, hogy teljeskörűen tájékozott lesz. Legtöbben már arra is be vannak tanítva, hogy kell leugatni azokat, akik a mainstreambe nem illeszkedő hírről mernek tudosítani.

valis47 2022.09.25. 18:27:37

@icipicicsipa: Ha lökdösni kezdesz egy autót elég erősen, annak is be fog lengeni a rugózása.

békaapu 2022.09.25. 21:19:49

@Deansdale:
Akkor nem írtam elég érthetően..
A nácizmus tudomásom szerint annyi, hogy öljük meg a másokat.
Eszerint az ukronácizmus annyi, hogy mi ukránok ölhetjük az oroszokat következmény nélkül.
Nem orosz-ellenesség, hanem oroszgyilkosság.
És a saját határaikon innen ölték is őket halomra.. és nagyon ment a sorakozó hogy ilyen faj szerint tervezett biofegyverek, meg olyan Krím-visszafoglaló hadműveletek.

Szerintem egy orosz elnöknek a saját népe előtt nem kell mással érvelnie mint hogy ölik a mieinket.
Nem kell általános emberi jogokról, meg európai értékekről szónokolnia ahhoz hogy egy korlátozott hatáskörű különleges hadműveletet elfogadjon a népe.

Se a BRICS -hez, se a valódi szembemenéshez nem értek, a pénz meg mindaddíg uralkodik felettünk, amíg az álmainkat pénzzel akarjuk megvalósítani.

Deansdale 2022.09.25. 22:05:46

@békaapu: De ők szó szerint értik a nácizmust, horogkeresztes karlengető ukránokat üldöznek az oroszellenes témától teljesen függetlenül.
mandiner.hu/cikk/20220508_kulfold_vlagyimir_putyin_naci_szenny_beszed_haboru

Wildhunt 2022.09.26. 09:59:53

@icipicicsipa: mondd el nekem hogy működik a repülő?
-beleöntöd a benzint oszt repül.

békaapu 2022.09.26. 11:04:17

@Deansdale:
Mert van olyan ukrán is, a 2014 -ben még csak nyiladozó értelmű kamaszok felnövekvése óta.

Illetve az orosz politikushernyók szerint az egységsugarú orosz alattvaló ezt a veszélyt egyből felfogja.
A propaganda ott is agymosoda.. mindenhol az.

Mia and Me 2022.09.26. 19:51:55

@Deansdale: vonaton voltam (nem azon amin Frederick mert itt nem voltak punk smároló csajok)

Annyi volt a lényeg, hogy O. vik-ról nem tudom eldönteni hogy kinek az érdekeit nézi, a mienket-e vagy csak a saját sleppét.

Valahol érthető hogy nem nagyon tud lavirozni, de az meg bicskanyitogató, hogy pofátlanul hagyja lopni a holdudvart, és amikor meg olyan van, hogy a pénzek feltétele az ország valamelyik szelete (ágazatokban kötelező oltás pl.), akkor simán beáldozza.
Nekem úgy tűnik meg lett véve kilóra és ez is csak nekünk ilyen vetítés- mármint a nyugattal való "harc" meg ellenállás.

Meg simán nem lenne ekkora szarban az ország, ha a korábbi eus pénzek tényleg fejlesztésre meg mezőgazdaságra meg "önálló lábra" állásra ment volna és nem ilyen fasságokra hogy Lölö megkapta a kovid pénz felét hogy ne küldjön el senkit a szállodákból, aztán persze ő volt az első aki elküldte a fele népséget, hogy menjetek isten hírével, nincs fizetés, segély meg főleg.

Plusz most valahogy le kell nyomni a magyarok torkán hogy a gázár illúzióért cserébe mindenkit kiforgatnak mindenéből, ha megkapnánk a pénzeket, akkor nem lehetne mire fogni a még fél évig zuhanórepüléses élet- és vásárlóerő színvonal zuhanást.

De amúgy nem ez volt az esszé, azt már elfelejtettem :)

valis47 2022.10.14. 00:46:04

@icipicicsipa: A májjal én is így voltam, aztán most már nem utálom annyira. :)

Deansdale 2022.10.14. 07:56:54

@icipicicsipa: "Nincs olyan, hogy amit szeretek vagy nem szeretek, azt belülről vágyva akarjam vagy ne."

Nem szívesen kapcsolódok vissza ebbe a témába, mert úgy fogod érezni hogy direkt baszogatlak, pedig nem, csak nem bírom ki hogy ne javítsam ki a téves tudást :)

Amikor gyerekeket zaklatnak az LMBTP agendával, ott még nincs bennük szexuális vágy, fogalmuk sincs miről szól ez az egész. El lehet adni nekik úgy a dolgot, hogy az LMBTP téma eleve csak arról szól, hogy ne legyünk rosszarcok egymással, és ennek nagyon sok gyerek bedől, afféle LMBTP "szimpatizáns" lesz, ami önmagában nem lenne annyira rossz, ha ezzel nem tennék a kultúrmarxista sínre. De ez tényleg nem a legrosszabb dolog a világon, ez szimplán csak rohadt emberi g*ciség lenne a baloldaltól, hogy így toboroz katonákat már az általános iskolákban is. Az ennél sokkal rosszabb sátáni szarlelkűség az, amikor bemagyarázzák egy még a kamaszkor előtt álló gyereknek, akiben nincsen kialakult szexuális identitás, hogy ő "rossz testbe született", és ráállítják a hormonblokkolókra, elküldik fütyi- vagy mell-levágásra, ésatöbbi. Aztán mikor a gyerekben a tinikor végére letisztázódik, hogy ja, vele semmi baj nem volt, csak átverték ezzel a transz maszlaggal, akkor már nem lehet visszacsinálni a dolgot, egész életére egy terméketlen megcsonkított frankenstein marad akit valószínűleg senki nem fog szeretni, és akinek fizikai képtelenség elérni az orgazmust, mivel a vonatkozói szerveit amputálták. Ezernyi ilyen gyerek van máris a neten aki panaszkodik ezek miatt, meg még sokezernyi aki inkább nemes egyszerűséggel felakasztja magát - statisztikai adat, hogy a transz emberek között kb. 50% az öngyilkosok aránya. Ettől függetlenül a háttérhatalom futószalagon gyártja őket.

A net annak ellenére is tele van ilyen sztorikkal, hogy a netóriások nagy előszeretettel cenzúrázzák:
www.youtube.com/results?search_query=detransition

Szóval nem arról van szó, hogy mi konzervatívok azt képzeljük a baloldal fiatal felnőtt heterókkal akarja megszerettetni a saját nemüket sima bíztatással, ez nyilván nem működne. A helyzet ennél sokkal rosszabb, és talán azért nem akarják ezt sokan megérteni, mert képtelenek megemészteni hogy létezhet ilyen szintű emberi gonoszság.

Deansdale 2022.10.14. 08:07:16

KÉT ÉV ALATT a hétszeresére nőtt a genderbeteg gyerekek száma Maryland egy tankerületében, 35-ről 239-re, ezen belül az általános iskolások 4-ről 18-ra.
moonbattery.com/educrats-celebrate-582-increase-in-trans-children/
Teljesen normális ez kéremszépen, nincs itt semmi ideológiai agymosás...
süti beállítások módosítása