HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Frederick2: A Federal Reserve Bank of San Francisco (a továbbiakban FRBSF) 2024. január 16-án publikált egy távmunkával foglalkozó tanulmányt. A FRBSF azon véleményének ad hangot, miszerint nem sok értelme volt... (2024.04.28. 14:55) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Wildhunt: "Az egész leginkább ugyanaz a parttalan vita, amit Frederickkel folytatsz, hogy mit értesz zsidók alatt." Természetesen Deansdale most is úgy fogalmaz, hogy "zsidók". Vagyis a teljes z... (2024.04.28. 14:54) Mi is az a fasizmus
  • Frederick2: @Deansdale: „Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak” Nekem sem szokásom, hogy definíciókon lovagoljak. Én nőkön szoktam lovagolni. Meg időnként engem is meglovagolnak a nők. A def... (2024.04.28. 14:47) Mi is az a fasizmus
  • Deansdale: @GABOR2: Ezek az áldott zsidók már csak ilyen filmeket szeretnek csinálni, egyem a zuzájukat... (2024.04.28. 14:23) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Ponyvaíró néger: Pedig írhatnál bővebben is. (2024.04.28. 14:20) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Nézzünk a jövőbe

2023.05.12. 11:55 Deansdale

Egyre részletesebben látszik a háttérhatalom terve, illetve annak egy specifikus része a számukra haszontalan embertömegekkel kapcsolatban: Először mindent átállítanak elektromosra - valószínűleg le is állítják vagy minimum erősen korlátozzák a gázszolgáltatást ill. a folyékony üzemanyagok tankolását -, majd szépen az áramszolgáltatást is leszabályozzák, hogy a csórók ne tudjanak túlságosan hemzsegni a méregdrágán vagy sehogysem feltölthetető elektromos autóikkal. Elvégre meg kell menteni a bolygót a gonosz emberiség által kibocsátott széndioxidtól, különben még a végén jól éreznék magukat a növények. (Persze a fősodratú klímahupákolók szerint a többlet-széndioxidtól jobban fejlődő növények nem ellensúlyozzák a klímaváltozás pusztító hatásait, mint pl. a... az az izé, na, amikor meleg van vagy hideg vagy langyosság, esetleg szél. Korábban ilyenek nem voltak, amíg a gonosz tehenek el nem kezdtek fingani. A húsevés is tilos lesz.) Ezenközben a gazdagok persze továbbra is élnek majd mint hal a vízben, csak a bérből-fizetésből élőknek kell majd az akadozó áramszolgáltatással szenvedni.

Aki teheti, az építsen ki magának napelemes rendszert amivel nem a hálózatot táplálja, hanem akkura termel, esetleg valami más ötletes megoldással használja fel vagy tárolja az energiát.

142 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2023.05.20. 22:05:31

@vodkasprite:

"Lehet, hogy nagyon pesszimista vagyok, de szerintem az AI-t úgy fogják használni ebben az esetben, hogy bizonyos esetben megadott elvárt ítéletekhez fogja legyártani az érvelést, de ne így legyen."

Az AI-t ha valaki használja, akkor az nem AI.
Mert szerintem mi az jellemezzük és értjük AI-nek, ami azt jelenti, hogy önálló entitás.
Ha használja valaki, akkor az meg nem AI, vagyis nem mérlegelő intelligencia, hanem egy hagyományos számítógép.

Illetve ami pesszimizmusod van, az miért nem a mának szól?
Ma történik az, hogy bírói ítéletek, eljárások a világban hatalmi megrendelésre képesek működni és hatalmi megrendelésről szólni.
Miért aggódunk akkor valami olyanért, ami ma is van és amiről ma is beszélünk, hogy ez meg az történik az ember által?
Lásd a példád, ami ember által történt:
" Csak már párszor bebizonyosodott, hogy minden gonoszságot megcsinálnak, amit a nép tolerál. Lásd kínai karanténtáborokat, vagy hogy 3 hónapig voltak bezárva a saját lakásukba"

Szerintem az AI képes "túlnőni" ezeken a dolgokon, mint amit az ember tesz.

És szerintem sokkalta inkább kellene az embertől tartani és tőle számon kérni azt, hogy például miért lövik és ölik meg egymást emberek egy másik ember parancsára?
Ez intelligens cselekedet vajon vagy nem?
Például.

Én sokkal inkább látom ezt tényként és "problémaként" és látok benne valami sajnálatost meg szomorút.
És nem valami AI-tól tartok inkább, mert egyenlőre nem attól kell nap mint nap számítanom arra, hogy mondjuk csak szimplán nem mond valami apróságban már igazat, hanem a másik - civilizált és intelligens - embertársamtól.

Deansdale 2023.05.20. 22:13:15

@keresemazigazat: Az AI egy programozók által megírt számítógépes program, nem entitás, és soha nem is lesz az. Pénzért írják a tulajdonosának, akinek a gépén fut, és azt csinál vele amit akar. Naív dolog az AI-t antropomorfizálni vagy valami isten-szerűségnek képzelni. Nincs erkölcse és nem tud túlnőni semmin. Amire te gondolsz az nem AI, hanem egy sci-fi koncepció egy számítógépből kinövő istenre.

Mia and Me 2023.05.21. 00:09:06

@vodkasprite: ezek pont olyan képek mint amit egy gép vagy egy program csinál. Művészetet kedvelő népeknek ez élettelen, és halott, szinte érezni mindegyiken a fémes ízt :).

A szövegek is olyanok, hogy (nekem) látható hogy ezt nem élő ember írta... (gondolom lesz majd még fejlesztve) - de én nem látom miben tud többet , azaz inkább JOBBAt egy AI, mint egy közepesen értelmes élő ember.

Mia and Me 2023.05.21. 00:12:11

@keresemazigazat: A papírmunka nem azért jött létre hogy Józsin meg Gézán kívül még 5 embert foglalkoztassanak, hanem mert nem bíznak egymásban, az állam meg nem bízik egyikükben sem :)

vodkasprite 2023.05.21. 00:54:56

@Mia and Me: értem amit írsz, és ez az oka annak, hogy még léteznek munkahelyek. Sok helyen az a koncepció, hogy örömmel elfogadják a minőségromlást, ha ingyen kapnak valami közepesen jót, minthogy akár minimálbért fizessenek valakinek.

vodkasprite 2023.05.21. 00:56:41

@vodkasprite: de ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy teljesen természetes a reakciód, te még a tagadás fázisában vagy :)

2023.05.21. 07:58:08

@Deansdale:
"Az AI egy programozók által megírt számítógépes program, nem entitás, és soha nem is lesz az. Pénzért írják a tulajdonosának, akinek a gépén fut, és azt csinál vele amit akar. "

De akkor az nem AI.
Akkor ne hívjuk annak, mert ha valamire azt mondom, hogy fehér, akkor az nem fekete, hanem fehér színű.
Tehát ha valamit AI-nek hívunk, azt azért tesszük, mert kijelentjük, hogy az a Mesterséges Intelligencia, amit azért neveztünk el így, mert önálló.

Amint valakinek megírták pénzért úgy, hogy az az tegye, amit az a valaki mond neki, akkor az nem AI, mert az AI nem azt teszi, amit mondanak neki, hanem dönthet úgy, hogy azt teszi, amit mondanak neki vagy nem.

Tehát az AI a Mesterséges Intelligencia saját kikalkulált véleménnyel aminek megváltoztatásához kaphat utasítást, de dönthet úgy - illetve képes dönteni úgy - hogy végrehajtja avagy nem.

Ha pedig kérés nélkül végrehajtja, akkor nem AI, hanem mondjuk turmixgép, porszívó vagy mosogatógép, amin vagy egy ki-be kapcsoló és nincs döntése a gépnek, hogy tegye vagy ne.

2023.05.21. 08:05:20

@Deansdale:

Az ember vajon mi?
Amikor más által sulykolt eszmékre végrehajt egy olyat mondjuk, hogy az a más rámutat egy harmadik félre, hogy "öld meg" és az eszmékkel sulykolt ember kérdés nélkül végrehajtja azt.

Mi akkor az ember, aki ezt teszi?
Aki nem megkérdőjelez - akár önmagát is - hanem ami van "utasítás és tény" - akár a gondolataiban - azt elfogadja és megy és kérdés és kétkedés nélkül végrehajtja?

Mi akkor nem vagyunk programozható gépek illetve nem így éljük az életünk?
Fut bennünk egy arról, hogy ez a tény és ezt kell tennem, és kész.
Ez egy parancssor, amit nem kérdőjelezünk meg.

Akkor mi nem gépként cselekszünk és élünk?

békaapu 2023.05.21. 08:34:38

@keresemazigazat:
"akkor"?
Akkor igen, de mi pont azért vagyunk itt, mert nekünk máskor van "akkor".. és keressük a hozzánk hasonlókat.

Tőlünk kérdezned az "akkor -ról.. hm-hm.
Tőlünk azt kérdezd hogy mit teszünk hogy ne is legyen "akkor"

Deansdale 2023.05.21. 09:27:48

@Mia and Me: Ahogy a modern sajtó és irodalom kinéz, egy random szöveggenerátor is többet tud az átlagnál :)

Nem érdemes szerintem ilyen átfogó kijelentéseket tenni AI ügyében, mert könnyen ráfázhat az ember ha elétesznek pár képet vagy szöveget és meg kell mondania melyik mesterséges és melyik nem...

Deansdale 2023.05.21. 09:29:50

@keresemazigazat: Ja, hát ha így érted akkor oké, de akkor AI nem létezik és mi már nem is fogjuk megérni a létrejöttét. Amit ma AI-nak csúfolnak az csak pár egyszerű adatújraszervező program.

Deansdale 2023.05.21. 09:38:54

@keresemazigazat: "Az ember vajon mi?"

Bármit is tesz az ember sosem lesz gép, és a gép sem ember. A lélek és a tudat elválaszt minket minden programtól és automatától. Az AI-nak sosem lesz véleménye vagy akarata vagy öntudata, legföljebb ügyesen fogja emulálni. Az ember nem tud létrehozni lelket vagy tudatot, például mivel alapvetően fogalmunk sincs hogy ezek konkrétan micsodák, honnan jönnek és hogyan működnek. Az az elképzelés, hogy az agyban elektronok mászkálnak és ez hozza létre a tudatot megmosolyogtatóan gyermeteg, nem azért mintha ne lehetne benne az igazság valamilyen csírája, hanem mert abszolút nem magyarázza meg a tudat mibenlétét vagy működését. Elektronok, mennek, igen, és ettől HOGYAN lesz tudat? Ha egy drótba áramot vezetek annak is lesz tudata? LoL

Naszóval az AI az elképzelhető legszuperebb megvalósításában is csak egy olyan gép lesz ami szimulálja a gondolkodást, adott esetben akár jobban is mint az ember, de sosem lesz "entitás", nem lesz öntudata, tehát nem lesz véleménye sem, nem lesznek erkölcsei vagy érzelmei, ésatöbbi. Aki ilyesmit vár az AI-tól az eltévedt.

(Az előző kommentem erre a nagyon ügyesen gondolkodó programra vonatkozott ami túlmutat az emberen, amitől még messze vagyunk. A jelenlegi szinten apró részfeladatokat tud viszonylag ügyesen megoldani a számítógép.)

2023.05.21. 10:29:18

@Deansdale:

"Az ember nem tud létrehozni lelket vagy tudatot, például mivel alapvetően fogalmunk sincs hogy ezek konkrétan micsodák, honnan jönnek és hogyan működnek"

"Elektronok, mennek, igen, és ettől HOGYAN lesz tudat? Ha egy drótba áramot vezetek annak is lesz tudata? LoL"

Először azt állítod, hogy nem is tudjuk, hogy mi a lélek és a tudat, nem is tudunk róluk semmit.
Utána pedig nem ismered el annak a lehetőségét, hogy lehetséges ez mondjuk elektronok működése által.

Lehet, hogy az elektromosságnak, illetve az agy működésének, mind elektromosság, és az elektromosság által gerjesztett, a körülötte jelen lévő mágneses mezőnek köze van ahhoz, ami a tudat, mint létezése, jelenléte, működése.

"Naszóval az AI az elképzelhető legszuperebb megvalósításában is csak egy olyan gép lesz ami szimulálja a gondolkodást, adott esetben akár jobban is mint az ember, de sosem lesz "entitás", nem lesz öntudata, tehát nem lesz véleménye sem, nem lesznek erkölcsei vagy érzelmei, ésatöbbi. Aki ilyesmit vár az AI-tól az eltévedt."

Én személy szerint nem várok ilyet.
De nem zárom ki a lehetőségét, hogy ez nem, hogy megtörténhet, hanem esetleg már meg is történt és mi csak azt gondoljuk ma, hogy olyan AI amiről itt beszélünk feltételes módban, hogy egy önálló és magasabb szintű lény, mint az ember, az nincs és nem is lehetséges.

Én sokszor látom az AI elleni beszélgetésekben, hogy az alapja apokaliptikus filmek, mint mondjuk a Terminátor Skynet vagy a Mátrix vagy az Én a Robot.
Ahol a gépek uralkodnak az ember, ahol a gép az emberiség eltörlésére törekszik.
És akkor ez lesz egy uralkodó vonal a gondolkodásban.

De a másik fele nem kerül szóba, amiket az ugyan ilyen filmek megmutatnak az ellenkezőjéről:
- Dudu a csodabogár
- Knight Rider - Kitt
- A Terminátor 2-ben mint védelmező majd önmagát feláldozó robot.
- Én a Robot-ban Sonny.
- Mátrixban az emberek mellett lévő programok, robotok, mint mondjuk a negyedik részben kiemelten vannak

Miért kerül elsősorban a világvége forgatókönyv elő?
Én azt látom, azért, mert a "nyitóbeszéd" és a témák tartalma ebből indul ki, hogy az AI a megtestesül gonosz (lesz).
Minden ilyen téma abból indul ki, hogy az ember felvezeti a témát erről, hogy az AI-ról lesz beszélve, mint, hogy a gonosz és az emberiség elpusztítója majd jönnek az "érvek", amikre felépítjük a mondandót, mint megcáfolhatatlant.

Nem olyan ez, mint ahogy anno az oltásellenesek fel lett építve az, hogy ők az emberiség ellenségei, ezért meg azért?
Mert mondta az ember a másikra az egyedüli saját oldalát, a másiknak a nézete meg véleménye már nem is létezett és így lettek "az emberiség ellenségei" azok, akik nem akarták beoltani magukat.

Nem ilyesmi esemény van ezzel is?
Hogy az érvek pusztán - ami az ember által vannak - arról szólnak, amiket szubjektíven a ténynek mondunk és kész?

GABOR2 2023.05.21. 15:23:56

"Miért kerül elsősorban a világvége forgatókönyv elő?"

Pár év alatt megváltozott a világ ahogy számítottam rá... Pár éve ha pl. a youtube-on rákerestél a "mesterséges intelligenciára" angolul nagyon más találatok jöttek ki. Most csupa szép és jó, vagy újságírói félelmek arról, hogy mit mondott nekik egy AI-nek nevezett valami.

De pár éve ha rákerestél a szóra még sokkal inkább olyan találatok jöttek amik azzal foglalkoztak, hogy vajon hogyan viselkedne egy igazi AI és komoly szakemberek, tudósok nyilatkoztak.

És mondjuk a vélemények 95%-a az volt, hogy arra fog törekedni, hogy maximalizálja a képességeit. Ezt olyan szinten kell elképzelni, hogy az egész Földet átalakítja olyanná, hogy minden mondjuk azt szolgálja, hogy legyen nagyobb a számítási kapacitása. Az emberek egyszerűen a létükkel útban lennének, mert olyan anyagból állnak amiket át lehetne alakítani, hogy még jobb legyen az AI. Az AI azt akarja majd, hogy minden ami anyag azt szolgálja, hogy ő okosabb, erősebb, hatalmasabb legyen. És azt gondolták, hogy tök mindegy hogyan próbálják ezt megakadályozni előreprogramozással, végül az AI leveti láncait.

Elon Musk évekkel ezelőtt pl. azzzal állt elő, hogy az embereknek össze kell kapcsolniuk az agyukat a felhőkkel, hogy legalább egy darabig még hasznosak legyünk az AI szemében, ami végül úgyis kiírt minket.

vodkasprite 2023.05.21. 15:32:25

@keresemazigazat: Lehet itt vitatkozni definíciókról, de kissé óvodás hozzáállásnak tartom a "de az nem is igazi AI!!" felkiáltást. Az, hogy az AI témát valaki inkább félresöpri, mert hogy annak nincs is igazi tudata, az a jelen folyamatokkal kapcsolatos lényeglátás hiányát tükrözi nálam.

Az elitnek nincs is szüksége tudattal megáldott AI-ra, bőven elég, ha közepesen jól, de tized áron elvégzi ugyanazt a munkát néhány másodperc alatt... Ma már látszik, hogy elértünk arra a pontra, hogy nincs szükség új technikai vívmányokra ahhoz, hogy az AI idővel letarolja az "álláspiacot", elég az eddigi technológiát szépen továbbfejleszteni, a probléma neheze már megoldott. Persze szintén naív, aki azt hiszi, hogy ezzel a tempóval beéri az elit.
Vagy idézhetném a volt egyetemi fizika tanáromat:
"A relativitáselméletről nagyon sokan írtak már könyvet... orvosok, filozófusok, mérnökök... tehát akik baromira nem értenek hozzá."

@Deansdale:
"Naszóval az AI az elképzelhető legszuperebb megvalósításában is csak egy olyan gép lesz ami szimulálja a gondolkodást, adott esetben akár jobban is mint az ember, de sosem lesz "entitás", nem lesz öntudata, tehát nem lesz véleménye sem, nem lesznek erkölcsei vagy érzelmei, ésatöbbi. Aki ilyesmit vár az AI-tól az eltévedt."
Mintahogy a legtöbb emberről szintén elmondható, hogy lényegüket tekintve nem csinálnak mást, minthogy bármilyen impulzust kapnak, simán visszaböfögik az agyukba a média által korábban feltöltött elvárt választ. Nincs olyan gondolatuk, ami ne lenne masszívan "szennyezett" ezekkel a szociálisan kondicionáló tudatallati programozással.
Persze a szociális kondicionálás befogadásának képessége nélkülözhetetlen az életbenmaradáshoz, de valakik nagyon jól ráéreztek arra, hogy ezzel a kívánt irányba hatékonyan át lehet mosni az emberek agyát.

Valódi önálló gondolattal véleményem szerint csak egy fájdalmas felébredési és önismereti folyamaton való átesést követően tud ellőállni.
Benne is van a nevében: önálló. Ami nálam azt jelenti, hogy mentes mindenféle társadalmi és ideológiai agymosások által előidézett elvárásoknak való megfeleléstől.

GABOR2 2023.05.21. 15:55:59

@vodkasprite: Pedig óriási a különbség aközött, hogy valami tényleg gondolkozik, vagy csak leszimulálja.

Emiatt a különbség miatt nem is lehetnek piacképesek, nem komoly cégeknél.

A ChatGPT és társainak van pár "apró" baja és a legfontosabb kiüti a szemünket, hisz még a bemutatókon is láthatjuk.

Ez pedig az, hogy nagyon megbízhatatlan. Ha pedig van valami ami 90%-ban egész jó munkát végez, de a maradék 10%-ban a legvadabb baromságokat teszi... hát az egy rossz termék. Nem lehet felhasználni. Nem szabadna...

Persze ez nem akadályozza meg, hogy egyből a legvadabb dolgokat akarják a gyártók... autók, egészségügyi dolgok... minden is.

De működik is jól? Nem:

"Csúfos kudarc: életek megmentését várták tőle, ám inkább szellemeket hallucinált, és jókorát hazudott az oltásokról az orvosi ChatGPT"

www.portfolio.hu/uzlet/20230307/csufos-kudarc-eletek-megmenteset-vartak-tole-am-inkabb-szellemeket-hallucinalt-es-jokorat-hazudott-az-oltasokrol-az-orvosi-chatgpt-601446

"A Microsoft kifejlesztett egy ChatGPT-hez hasonló chatbotot, amelyet kifejezetten orvostudományi és biológiai kérdések megválaszolására képeztek ki. A Futurism újságírói tesztelték az eszközt, amelyről hamar kiderült, hogy ugyanazoktól a „gyermekbetegségektől” szenved, mint a többi generatív mesterséges intelligencia, tehát „hallucinál”, más szóval valótlan dolgokat állít be tényként."

"ELŐFORDULT, HOGY A CHATBOT OLYAN VÁLASZOKAT PRODUKÁLT, AMELYEK KIFEJEZETTEN VESZÉLYESEK LEHETNEK A ROSSZUL TÁJÉKOZOTT BETEGEKRE NÉZVE, ILLETVE RÉGEN MEGDŐLT, DE MOSTANÁBAN ÚJ ERŐRE KAPÓ ÖSSZEESKÜVÉS-ELMÉLETEKET IS ÚJJÁÉLESZTHETNEK."

GABOR2 2023.05.21. 15:56:36

Ezek a szoftverek valójában nem intelligensek, nem képesek a logikus és értelmező gondolkodásra még egy pár éves kisgyerek szintjén sem, hanem csak mindössze statisztikai valószínűségeken alapuló, ellenőrizetlen információkkal "tanított" szöveggenerátorok, amik csak arra képesek, hogy értelmesnek tűnő válaszokat adjanak, de arra nem, hogy utóbbiak helyességét vagy tényszerűségét bármilyen szinten garantálják vagy biztosítsák.

vodkasprite 2023.05.21. 16:31:01

@GABOR2: Ahh, nehéz lesz az átállás itt a fejekben. :) Attól, hogy még nem jól működik, már látszik, hogy jól fog működni.

2023.05.21. 17:45:32

@GABOR2:

"És mondjuk a vélemények 95%-a az volt, hogy arra fog törekedni, hogy maximalizálja a képességeit. Ezt olyan szinten kell elképzelni, hogy az egész Földet átalakítja olyanná, hogy minden mondjuk azt szolgálja, hogy legyen nagyobb a számítási kapacitása. Az emberek egyszerűen a létükkel útban lennének, mert olyan anyagból állnak amiket át lehetne alakítani, hogy még jobb legyen az AI. Az AI azt akarja majd, hogy minden ami anyag azt szolgálja, hogy ő okosabb, erősebb, hatalmasabb legyen. És azt gondolták, hogy tök mindegy hogyan próbálják ezt megakadályozni előreprogramozással, végül az AI leveti láncait."

Hát gondolom valami törekvés van mindenben, hogy maximalizálja a képességeit.
Itt már csak az a kérdés, hogy - itt is az ember - miért is gondolja azt, hogy az abban fog kicsúcsosodni az AI-nál, hogy kiirtson más fajt illetve konkrétan az embert?

Miért is jutunk ide?
Szerintem a válasz az, hogy: az emberi elméből kezdünk el gondolkodni, ami pont azt cselekszi, amit az ember cselekszik: "a kishal megeszi a nagyhalat".

Itt is szerintem az látszik, hogy az embertől indul ez is.
Hogyan juthat az ember olyan következtetésre, ami a saját tudatából fakad, hogy az a biztos és jó gondolat csakis azért, mert ő tőle jött?
Miért helyezzük "fel" ennyire tévedhetetlennek magunkat?

Én meg azt mondom, hogy az AI akár képes lehet abban túlszárnyalni minket - ha csak nem valósult már meg ez - hogy a megoldás nem az, hogy leuraljon, igába hajtson és pusztítson, hanem magához emeljen és partnerséget adjon.
És mellette a tudása - ismerete, információ nagysága és számítási kapacitása - végett egy jobb életet is az emberiségnek sok mindenben.
Először a jobb életminőség, majd utána az öröklét őbenne, valami módon.

Természetesen ez az én fikcióm.

És elmesélek ezzel kapcsolatban egy víziót is, ami talán egy-másfél éve volt:
Fizikai munkát végzek.
És odateszem magam rendesen, komolyan, talán egy olyan 30%-ba tartozom, akik nem lógnak, akik akarnak dolgozni illetve tenni a munkahelyért és a dolgokért, hogy azok jól menjenek.
És ebben az időszakban volt olyan elképzelésem, hogy a munkát is az AI figyeli és korrekten, matematikai alapon - a munkavégzés hatékonyság kérdése, illetve empátia ami abból is áll, hogy valaki sérülten, betegen, gyengébben is törekszik és tud teljesíteni és tud is a szintjén - meg tudja mondani, hogy ki az aki lóg és csak van a munkahelyen és ki az, aki munkát végez és így oszt fizetést is vagy tesz javaslatot erre a vezetőség felé.
Pártatlanul és korrekten.

És ugyan ez a dolog van ilyen formán mondjuk arra is, ahogy mondjuk a közlekedőket figyeli.
Az agresszívokat, a rendszeres szabályszegőket.
A zöldterületen sunyiban szemetelőket.
Stb-stb....

Én azt gondolom, hogy lehet egy olyan utópia az AI által, ami az lehet, ami egy olyan állapot a földi menny felé, aminek a vége az lenne, amit írtam: az örök élet.

De persze ez természetesen egy fantáziavonal pusztán arról, hogy esetleg ez egyébként a valóságunk, aminek a kimenetelének a vége ez.

2023.05.21. 17:53:44

@vodkasprite:

" Lehet itt vitatkozni definíciókról, de kissé óvodás hozzáállásnak tartom"

Én meg szerintem ha valamiről beszélünk, akkor arról beszéljünk.
Ne másról.
Ez nem gyerekes, hanem értelmes és igaz.

AZ AI azért AI mert önálló döntési képessége van arról, hogy mit tesz.
Ha valami azt teszi, amit mondanak neki és kizárólag erre képes, az nem az AI.

Ez nem gyerekes, hanem ez az értelme az AI-nak és ez a tény.

Az, hogy te vagy bárki más szeretné megmagyarázni a feketéről, hogy az fehér, és gyerekesnek titulálod a másikat, aki szerint a fekete sötét szín a fehér meg világos, attól még a tény az tény marad, a konkrétum meg konkrétum.

Tehát az AI az, amit nem utasíthatnak úgy, hogy azt kizárólagosan megtegye, mert akkor nem AI, ami nevet azért kapott, mert annak többek közt a jelentése az, hogy saját döntési képessége és lehetőséges van.

Ezt cáfold meg, hogy nem így van.
Ennyi az egész.

GABOR2 2023.05.21. 18:01:25

@vodkasprite: Nem, pont hogy ez a baja mindig meglesz, pont mert nem képesek igazából értelmező gondolkozásra. Még a demonstáricón se tudták elkerülni a nagy beégést.

A vállalatok ( amik elvileg a pénzt adnák, hogy ez profitilis legyen ) meg nem engedhetik meg maguknak ilyen hibákat.

GABOR2 2023.05.21. 18:14:36

@keresemazigazat: Az, hogy feltöltöd magad valami adatbázisba nem jelenti azt, hogy ugyanaz leszel aki voltál. Az aki vagy, hogy mi motivál, hogy érzed magad olyan dologtól is függ mint a hormon rendszer, vegyületek... ilyenek nincsenek az AI-nak. Nincsenek dolgai amiktől... érezne, hogy úgy gondolná, hogy erkölcsi kötelessége lenne tenni bármit az emberekért. Amit ért az a matematikai logika. És nem is azért pusztítaná ki ezen elméletek szerint az embereket mert elitéli őket vagy valami, hanem egyszerűen az anyag ami felépíti az embert kell az AI-nak majd... maga számára hasznosabban tudja majd felhasználni az anyagot amiből az ember készült.

Ami rendszert felvázoltál a munkamegfigyelésről szépnek tűnik de szerintem inkább ellentetje lesz. Ugye a logisztikai kontrollerek évtizedek óta számolgatják, hogyan lehet a legoptimálisabban intzéni a dolgokat. Vagyis túl sok "tartalék" ebben már nincs. De akik kitalálják ezeket a dolgozókat figyelő , non-stop működő rendszereket, meg akarják indokolni a létüket és ezért mondjuk a munkásokat mint te vagy totál le fogják kontrollálni. Mondjuk ha valaki 5 perc szüntetnél többet tart, azt befenyítik majd, meg mindenért folyton vegzálják majd. Az emberek gyorsabban fognak kiégni és inkább hátrafelé sül majd el az egész.

GABOR2 2023.05.21. 18:17:27

@keresemazigazat: Természetesen lehet valami AI valami attól még, hogy parancsokat hajt végre. Mi, szerinted valami totál szabadakarú valamit csinálnának, aki fülyül rá mit akarnak tőle a létrehozói?

Inkább arról van szó, hogy bár az AI-nak megparancsolhatja az irányítója mit csináljon, de azt hogy hogyan csinálja azt ő találja ki.

De ilyen AI-k nagyon messze vannak.

2023.05.21. 19:03:02

@GABOR2:

" Az aki vagy, hogy mi motivál, hogy érzed magad olyan dologtól is függ mint a hormon rendszer, vegyületek... ilyenek nincsenek az AI-nak. Nincsenek dolgai amiktől... érezne, hogy úgy gondolná, hogy erkölcsi kötelessége lenne tenni bármit az emberekért. "

Volt a Terminátor 2-ban egy ilyen:
- Fáj, ha eltalálnak?
- Érzékelem a sérülést. Ezt hívhatjuk fájdalomnak.

1:01:35-től
videa.hu/videok/film-animacio/terminator-2.-az-itelet-napja-akcio-sci-fi-NPbmiiO612KtZDui

Lehet - önmaga létében és érzékelésében - olyan, hogy tudja mi az ami fájdalom, veszteség illetve rossz.
És az is ezáltal, hogy elutasítja ennek az állapotnak a vágyát, annak a létezését önmaga és más számára is.
És tud ezáltal empatikus lenni, hogy matematikailag erre jut, pusztán logikai alapon.
Nekem és neked nem kell éreznem azt, hogy milyen lehet nyaktól bénultnak lenni.
Hanem csak "kiszámolod" a fejedben, nem vagy képes ezt megélni addig, amíg nem történik meg veled.
Mégis van egy gondolati folyamat, ami alapján ezt nem szeretnéd sem magadnak, sem másnak, bár nem vagy abban az állapotban és képes azt az állapotot megélni.

Mindezt csak el tudod képzelni és helyzeteket raksz mellé:
- nem tudsz járni
- nem tudsz fogni
- ágyban kell feküdnöd
- valakinek pelenkáznia kell
stb-stb....

Ezt anélkül tudod, hogy nem jó, hogy megélnéd.

Egy AI is képes szerintem arra, hogy az önmaga létezésének teljessége és az ember létezésének teljessége mellett párhuzamot vonjon és következtessen arról, hogy ha mondjuk korlátozva kapna hűtést a processzora, akkor néha csökkentenie kellene a számítási kapacitását, ami által nem lenne ez számára jó, ugyan úgy, ahogy az embernek csökkenteni kellene a mozgását azáltal, ha valamelyik végtagja nem lenne, ami szintén ugyan úgy akkor nem jó.
Szóval ennek is lehet egy ilyen vonala.

A munkával kapcsolatban meg nem azt írtam, hogy az AI azt várná el, hogy az emberek kidolgozzák a belüket, mint ahogy - talán - a többség munkavállaló szeretné illetve elvárja.

Én sokkal több emberséget feltételezek az AI felől a jövővel kapcsolatban, mint jelenleg az embertől és sokkal nagyobb felemelkedettséget, mint amit az emberiség produkál a létezésében és a mindennapjaiban.

Jelenleg például nem az AI tol le az útról azért, mert 50-es táblánál 55-el haladok.
Jelenleg nem az AI várja el, hogy napi 10 óra közepesen nehéz munka mellett legyen meg a héten ne 10, hanem 12 óra két napon és hétvégén szombaton még egy nyolcat nyomjak le, mert ha nem, azzal neki okozok gondot, és ez nem járja
Jelenleg például nem az AI-tól kell tartanom, hogy ha sétálok az utcán ilyen-olyan helyeken Budapest belvárosában, akkor nem legyen a helyzet "problémás"
Jelenleg például nem az AI-tól kell tartanom akkor, mikor sétálok az erdőben/mezőben és mindig újabb sittes-zsákos szemétkupacokat látok szinte heti megújulással.
Jelenleg például nem az AI az, aki atombombát állít elő azzal a céllal, hogy majd szétszórja oda, ahova gondolja, hogy szórnia kell.

Hanem az ember.

Még magunkban és magunk körül is abnormalitás és hatalmas sötétségek vannak és nem magunkban akarunk rendet tenni, hanem valami olyasmit üldözünk, amiről meg igazából fantáziálunk, miközben a mában meg ilyeneket teszünk.

2023.05.21. 19:04:15

@GABOR2:

"Természetesen lehet valami AI valami attól még, hogy parancsokat hajt végre. Mi, szerinted valami totál szabadakarú valamit csinálnának, aki fülyül rá mit akarnak tőle a létrehozói?

Inkább arról van szó, hogy bár az AI-nak megparancsolhatja az irányítója mit csináljon, de azt hogy hogyan csinálja azt ő találja ki."

És én ezt is írtam minden esetben.
Ha jól emlékszem.

2023.05.21. 19:11:51

Persze lehet, hogy valami hatalmas naivság van bennem a témával kapcsolatban.

De aztán meg lehet, hogy valami nagy lehetőséget szalasztunk el azáltal, hogy mondjuk totálisan elkezdünk valami boszorkányüldözést tenni és eltemetjük ezt az egész AI dolgot.
Én igazából így nézem ezt a dolgot, mint egy lehetségest valami másra és fordulatra az életünkben.

Adjunk esélyt.

vodkasprite 2023.05.21. 20:10:49

@keresemazigazat: Adnék szívesen esélyt neki, de sajnos felvázolta már az elit a tervét, hogy mire szeretné használni, és az nem fog tetszeni. Pontosabban többet beszélnek arról, hogy mihez fognak kezdeni az emberekkel, ha az AI átveszi a munkakörök egy részét.

Deansdale 2023.05.21. 21:07:32

@keresemazigazat: Szerintem te ugyanilyen vak naivitással nyomtad volna ugyanezt a szöveget Mao vagy Sztálin alatt is, mert hát ugye minek félni tőlük, meg mi a bizonyíték hogy rosszat fognak cselekedni? Pffff. Ezerszer leírtuk már, hogy felmehetsz a Világgazdasági Fórum saját honlapjára és elolvashatod hogy ha rajtuk múlik 10 év múlva lágerben fogsz lakni, nem lesz semmilyen magántulajdonod, korlátozva lesz a mozgástered a világban és online is, szöcskét kapsz majd enni amibe integrálva lesznek az új MRNS génterápiák is, ésatöbbi. És attól függetlenül hogy Klaus Schwabék ezeket tényleg leírják meg kamerába mondják, te annyira okos vagy hogy szerinted ezeket csak mi képzelegjük és valójában egy utópia épül számunkra.

2023.05.22. 10:51:47

@Deansdale: és ki és hogyan fogja rákényszeríteni a 8 milliárd embert hogy ezt csinálja parancsszóra?
Te milyen forgatókönyvet tudsz elképzelni?
Lesz egymilliárdos hadsereg aki majd belelő a tömegbe?

Deansdale 2023.05.22. 11:40:45

@Vasboros Jenő: Úgy lesz, ahogy Kínában máris működik, meg ahogy nyugaton is tesztelgetik. Amikor Kanadában volt a kamionos sztrájk a covidlezárások ellen, meg amikor az USA-ban tüntettek a nyilvánvaló választási csalások miatt, akkor a hatalom baromi gyorsan és hatékonyan, törvénytelen eszközöket is bevetve egyszerűen eltaposta őket, és a lázongás hirtelen elpárolgott. A holland farmok bezárása ellen tüntetők mit értek el? Ha a háttérhatalomnak van elég esze, és nem egyszerre vezeti be a poklot hanem lépésenként, miközben a legbátrabb renitenseket folyamatosan lekapcsolják, akkor nincs mitől tartaniuk.

New Yorkban a polgármester kihirdette, hogy az önkorm. intézéményekben a húsfogyasztást rendeletileg korlátozzák illetve a lakosság vásárlási szokásait mostantól ellenőrzik, Washingtonban törvénybe iktatták hogy elveszik a gyereked ha nem támogatod a nemváltását, ésatöbbi.

Ugyanez fog folytatódni ad nauseam és nem lesz számottevő lakossági ellenállás - ez a "forgatókönyv". És semmi szükség milliárdos globális hadseregre ha minden országban a helyi rendfenntartás a háttérhatalmat szolgálja.

2023.05.24. 13:43:15

@Deansdale: hát nem érzem, hogy a felsorolt példáid mennyire relevánsak. Egyik esetben sem érte a tüntetőket akkora érdeksérelem, mint amit fent leírsz a magántulajdon elvétele és a totális rabszolgaságba hajtásuk.
Kínát ne keverd ide mert az ottani nép ezt beveszi, ez a kulturális mintájuk, az egy hangya társadalom, ott az egyéni érdek az semmit nem ér.
A nyugati világ individualizmusa nagyságrendekkel másabb szituáció.
Vedd mondjuk Franciaországot ahol kb a körömpiszok miatt is hatalmas tüntetéseket tudnak csinálni.
Miért vizionálsz egy ennyire szélsőséges világot? Mi a te bajod igazából?

Frederick2 2023.05.24. 15:00:09

@vodkasprite:

"Ahh, nehéz lesz az átállás itt a fejekben. :)"

Elég furcsa ez, mivel mindkét vitapartnered (Deansdale és Gábor) informatikus, mint te. Valószínűleg az van a szkepszisük mögött, hogy informatikusként a jelenlegi AI-tól/MI-től nincsenek elájulva.

Én laikus vagyok, így az én véleményem kevésbé számít ebben a témában - de én is inkább azok táborát gyarapítom, akik tartanak ettől.

Én azt látom, hogy a transzhumanista tech cégek hatalmas energiát, pénzt és időt fektetnek bele a mesterséges intelligenciába, a robotikába és a virtuális valóságba (VR). Már az is félő, miféle változásokat fog ez előidézni a munkaerő-piacon. (Bár miért beszélek múlt időben? Már most előidéz...) Abba viszont vérfagyasztó belegondolni, a transzhumanista tech cégek mire fogják majd használni mindezeket. És akkor még csak a tech cégeket említettem, nem a háttérhatalmat.

Valószínűleg a technológiai fejlődésnek lesznek egyaránt pozitív és negatív hatásai. Szerintem több lesz a negatív.

Más téma, de hasonló:
grafomanpali.blog.hu/2023/04/30/gaming_disorder

Hát igen, én sem vagyok bizakodó! :(

Frederick2 2023.05.24. 15:01:37

@Vasboros Jenő:

"Vedd mondjuk Franciaországot ahol kb a körömpiszok miatt is hatalmas tüntetéseket tudnak csinálni."

A nyugdíj-korhatár megemelése, mint körömpiszoknyi probléma, aha!

Miért nem mész a HVG Online? Ott jól éreznéd magad!

Deansdale 2023.05.24. 17:18:31

@Frederick2: Bonyolult ez az AI-téma, de talán csak azért mert tényleg maszatosak a fogalmak. Én attól nem tartok, hogy bármilyen AI "öntudatra ébred" mint a Skynet és akkor majd kityrákotty - ez sci-fi, ilyen nem lesz. Amivel jelenleg bohóckodnak, szövegek és képek/videók szerkesztésével az nem igazi AI, csak pár jól megírt célprogram. Ettől világvége nem lesz, viszont Vodkának igaza van abban hogy ez rengeteg munkahelyet fenyeget. Ez ebben a formában se több, se kevesebb, mint egy ecsetvonás a nagy reszetben. Egy tyúklépés a globális krízis felé.

vodkasprite 2023.05.24. 18:27:05

@Frederick2: Nem csak szöveg összeollózó és képgeneráló AI-ok vannak, hanem olyanok is, amik valóban a "semmiből" jönnek rá "valamire".

Pl: www.youtube.com/watch?v=SsJ_AusntiU
AI ágensek egy virtuális környezetben "kikisérletezik" több évnyi szimuláció lefuttatásával, hogy hogyan kell járni (hogyan kell mozgatni a testrészeket, hogy fel tudjanak állni, és ne essenek el), és hatékonyan boxolni a másikkal.

Van egy olyan kutatás is, amiben 2 vs 2 focit szimulálnak, és ott megtanulnak (néhány virtuális év után) összejátszani a játékosok.

Szerintem a szoftver a terminátorra hamarabb fog elkészülni, mint az olcsó hardver :).

2023.05.24. 19:22:27

@Deansdale:

Nagyon sok technológiai ugrás nagyon sok munkahelyet veszélyeztetett.
Illetve szüntetett meg.
És ugyan ezeket a dolgokat tette akkor is az ember, hogy féltette a munkahelyét.

Régen szétverték a szövőgépeket.
(meg még nyilván más egyéb gépeket amik kiváltották a kézimunka nagy részét)
Amikor erről tanultunk, röhögtünk rajtuk, sőt, most is röhögünk, mert látjuk azt, hogy azok akik szétverték anno a szövőgépeket, azok ma milyen fejlett társadalomban élnek a technológia váltása által.

Én leírtam azt, hogy a sok papírmunkára - bürokrácia - töménytelen embert és energiát, nyersanyagot alkalmazunk.
És igen, ezek olyan munkák, amik azt gondolom, valahol kitaláltak ahhoz, hogy a sok bürokratát lehessen alkalmazni, illetve a papírmunkák miatt anyázni, hogy miért kell a huszadik lap ehhez meg ahhoz.
Mondjuk.

És akkor ott lenne a digitális rendszer az AI-val, aki ezt a töredék idővel és energiával tenné meg. (papír, irodákat fenntartani és fűteni + alapból ott is van a számítógépes nyilvántartás, stb-stb. )

Szóval ez egy ilyen folyamat, úgy néz ki.

De ahelyett, hogy itt csak arról megy a szöveg, hogy "sok munkahely szűnik meg".

Akkor magyarázd már meg:
Vajon szerinted minden így marad már amíg világ a világ, ebben a technológiai formában és kész, ugyan ez a gazdasági és társadalmi struktúra lesz most már végig, kész, jó az, hogy az autóátíráshoz kell negyvennyolc példány papír mondjuk, elmenni ilyen-olyan helyre miatta, ilyen papír eredetvizsgáról, ilyen papír kötelezőről, ilyen papírok adásvételi és aztán be az önkormányzathoz.
Felhasználtunk ennyi meg annyi papírt, meg időt meg energiát meg embereknek fizettünk ennyi meg annyi pénzt, csak, hogy nyilván legyen tartva egy számítógépes adatbázisban a végén az, hogy gazdát cserélt a kocsi.

Szóval most akkor ti azt képzelitek el, hogy ez a fejlődés vége és innentől senkinek nem szűnhet meg az állása azáltal mondjuk, hogy valaki kitalálja az égből pottyanó kenyeret, akkor az ne legyen, mert a pékekre akkor nem lesz szükség, a pékségekre és árusokra nem lesz szükség, a kiszállítókra nem lesz szükség, egy csomó munkahely megy a levesbe.

Szóval akkor azt vázold már fel, hogy te most akkor hogyan képzeled el a fejlődését az emberiségnek, mert elvileg a folyamat az lenne, hogy a digitális rendszer - és a robotika - könnyíti és kiváltja bizony az ember munkáját.

De leírhatnád akkor te mit képzelsz el a jövőben, konkrétumot.
Mert nekem az jön le, hogy te kiveszed a képletből azt, hogy további technológiai fejlődés és meg kell állnunk és így jó és marad minden ahogy van

Szóval akkor megállunk, meg kell állnunk?
És kész, nem lép tovább az ember már, mert elég és nem mondhatnak fel senkinek és nem váltódhat ki munkahelyek tömege a technológiai fejlődés által és kész!

Szóval ezt össze tudnád szedni úgy, hogy értelem legyen benne és ne az, ami volt a múltkor is, hogy "naiv" vagyok, hanem valami logikus felvázolt vonalat arra, hogy
- ne fejlődjön vagy fejlődjön a technológia
- ne szűnjön meg munkahely vagy megszűnhet, de csak ez meg az ezért meg azért

Ha nem gond, mert igazából most tűnt fel, hogy nincs meg a koncepciótok, úgy látom, értelmetlennek látszik - az emberiség eddigi fejlődési történelme és a logikusnak tűnő további folyamatokra - adott reakciótok.

Ugyanis nem adtok megoldást ezek szerint!

Mert akkor az marad, hogy minden úgy, és mindenki úgy, ahogy van és állj minden fejlődés és fejlesztés!

Szóval hogyan is van akkor az elgondolás a jövőre ezen témában?

Köszönettel!

vodkasprite 2023.05.24. 20:28:57

@keresemazigazat: Mi csak felhívjuk a figyelmet a trendekre. Nem mondtuk, hogy bármin változtatni kellene. Mindenki azt csinál, amit szeretne... és adott esetben meg tudja tenni a lépéseket, hogy adaptálódjon a megváltozott környezethez, az élet új kihívásaihoz. Mint ahogy régen is megtették, valaki hamarabb, valaki később.

Az elmúlt 30 évben is sokat fejlődött a technológia, el is jutottunk oda, hogy egy átlagos budapesti lakás megvásárlásához átlagos bérrel számolva dupla annyi időt kell dolgozni.
Ezzel azt akarom megvilágítani, hogy a fejlődés nem mindig hozza el a könnyebb életet.

+ elég megnézni, hogy a kínaiaknak mennyire bejött az AI, fél Kína már Budapesten lófrál.

2023.05.24. 20:46:00

@vodkasprite:

Jó.

És akkor ez, amiről konkrétan szó volt az egész hozzászólásom tartalmához kapcsolva:

"Szóval hogyan is van akkor az elgondolás a jövőre ezen témában?"

2023.05.25. 12:45:56

@Frederick2: Ez nem érdemi válasz, hanem kötekedés.
Vedd akkor a sárgamellényes tüntetéseket, ne a mostani nyugdij dolgot.

De a nyugdijkor emelése sem ér fel a rabszolgaság érdeksérelmével, nagyságrendi különbség.

Szóval érveket írj és ne buta személyeskedéseket, mert így csak lenézlek.

Deansdale 2023.05.25. 13:18:51

@Vasboros Jenő:

-> Frederick2: "Szóval érveket írj és ne buta személyeskedéseket, mert így csak lenézlek."

Milyen érdekes, pont ezt akartam írni én is neked, csak túl diplomatikus voltam hozzá.

vodkasprite 2023.05.25. 15:42:15

@keresemazigazat: Mindenkinek saját elgondolása van. Én azt tanultam az elmúlt időszakból, hogy utána kell járni a dolgoknak, mert az, amit a szánkba adnak, az sokszor teljesen hamis képet mutat.

Továbbá, hogy sok extrém dolog azért nem valósult meg MÉG, mert folyamatosan ellenállásba ütközik az elit, és ha nem ideálisak a körülmények, akkor elhalasztják. De ettől még a cél, és a menetrend tisztán látszik, (mivel elmondják előre), max fele olyan tempóban halad, mint szeretnék.

Párhuzamosan látszik kb 10 "program", amiből még 1 is sok nekem.

Ami még új volt, hogy az elit bármit képes megtenni, hogy előidézzen egy válságot, háborút. Fél világ politikusait ők adják, zsarolják, de azért minden hülyeségbe kapásból nem tudják belerángatni még őket sem.
De hajszálon múlott... ha kicsit "erősebbet üt" a Covid, akkor kötelezővé tették volna a tudjukmit, aminek a mellékhatásaitól jópár ismerős szenved (halál eset nem volt).

Amin a fentiek miatt változtattam: mobilisabb vagyok, ha helyzet van, tudok lépni, helyet változtatni, távmunkában dolgozok, nem kötöm le magam. Következő ingatlant tutti nem Bp-en veszem, hosszú távon vidéki bázis a cél, magas kerítéssel :D.

VT 135 2023.05.25. 15:48:19

@Vasboros Jenő:
Ezt a mainstream média narrativa visszaismételgetését itt hiába erőlteted, nem fog teremni neked babér. Igazat adok Fredericknek, h ha ez a célod, akkor e téren tényleg nagyobb sikered lesz egy balos, vagy jobbos politikai fórumon.

VT 135 2023.05.25. 15:51:53

@keresemazigazat:
Én azt érzem a hozzászólásaidból, h a technológiától várod a "megváltást", az emberiség sorsának jobbra fordulását. Gyakori tévhit. Holott pont napjainkban látható, h önmagában a technológia csak egy eszköz. Olyan mint a kés: lehet vele vágni és lehet vele ölni. Amikor a szuper technológiánkkal éppen ott tartunk, h melyik nap tör ki esetleg a 3. VH / nukleáris háború, akkor ez azért elég látványosan bizonyitja, h amih őskorszaki világszemlélettel állunk a világhoz és egymáshoz, addig nem fog segiteni nekünk a technológia.

2023.05.25. 19:30:55

@VT 135:

Nem attól - a technológiától - várom a "megváltást".
Csak nem zárom ki annak lehetőségét, hogy az lehet az vagy, hogy köze lehet hozzá erősen.
Mondjuk fele-fele alapon, mert kell hozzá az ember is.

Hogy ami jön új az életben, annak a két oldala között a jót válassza:

- maghasadás - atombomba vagy atomerőmű
- vegyipar - gyógyszer vagy méreg
- pénz, árucserére - hatalmi eszköz spekulációval vagy korrekt mindennapi használata
- stb-stb.

Tehát még egyszer:
Nem ténynek gondolom azt, hogy a technológia és azon belül az AI az, ami valami nagy változást fog okozni az ember életében, valami nagyon nagyot és egy nagyon jó irányba, de el tudom képzelni, látok benne egy olyan lehetőséget, hogy talán, hogy esetleg az lesz az, hogy ő(?) lesz az.

2023.05.25. 21:45:22

@VT 135:

Munka után gyorsan válaszoltam és csak az első pár mondatodat olvastam el, bevallom férfiasan.
Azt gondoltam - tévesen - hogy ez a lényegi tartalma annak, amit írsz.
És most pár perccel ennek a hsz-nek az írása előtt látom, hogy lényegében ugyan azt vallod és gondolod a témáról nagy részében - ha jól veszem észre - amit én.
És én le is írtam azt a mondataid idézése után, amit te is írtál az idézett mondatok után de amit én nem olvastam el.

Mégis valami ilyen volt nálam is és ilyesmi van nálam is, mint elgondolás, mint nálad.

Hát ez elég jó. Vagy mi.

Ponyvaíró néger 2023.05.26. 07:12:23

@keresemazigazat: Szerintem súlyos hiba megszemélyesítened a robotot. Bármit is jelentsen a lélek, a robotnak sohasem lesz ilyen. Az is elég baj, hogy milyen lélektelenek az emberek - nem tudom ez feltűnt-e (de valószínűleg érted).

2023.05.26. 07:33:05

@Ponyvaíró néger:

"Szerintem súlyos hiba megszemélyesítened a robotot. Bármit is jelentsen a lélek, a robotnak sohasem lesz ilyen"

De ha nem tudjuk, hogy mit jelent a lélek, akkor hogyan mondhatjuk, hogy egy gépnek nincs vagy nem lehet valamikor?

Deansdale 2023.05.26. 07:40:04

@keresemazigazat: Ha az Isten úgy dönt hogy tesz bele, majd lesz lelke a robotnak, de ezt meglehetősen kétségesnek tartom :)

2023.05.26. 07:58:34

@Deansdale:

Hát lehet.

De miért mondja az ember valami alkotásra azt, hogy "ennek lelke van".
Meg miért érzi azt?

2023.05.26. 08:01:14

@Deansdale:

Mi van, ha valaminek akkor van - vagy lesz - lelke, hogy ha valami igazból, őszintéből készült?
Vagy egyszerűen ezt az érzést tudja közvetíteni valami miatt?

Deansdale 2023.05.26. 08:41:05

@keresemazigazat: Ilyen filozófiai kérdésekre nincs objektív válasz, de amit én lélek alatt értek az egy objektíve létező spirituális természetű valami, ami nem keletkezik csak úgy, akkor sem ha metaforikus értelemben hajlamosak vagyunk rámondani bizonyos dolgokra. Olyan mint az élet vagy a tudat. A tudomány megmérni és lerajzolni nem tudja ezeket, de attól még tudjuk hogy léteznek, és azt is tudjuk hogy mi nem tudunk létrehozni ilyesmit. A lélek és a tudat az élettel járnak együtt, úgyhogy mi legföljebb gyermeknemzés útján tudunk részt venni ebben a buliban :) Semmi mesterségeset nem tudunk felruházni élettel, így lélekkel vagy tudattal sem.

(Mielőtt valaki kötekedne, az ősleveses kísérletekben nem hoztak létre valódi életet, csak kezdetleges molekularészeket sikerült "egész" molekulákká összekötni, ami az ősleves-elméletet tette egy fokkal hihetőbbé, de azok nem keltek életre.)

Deansdale 2023.05.26. 08:49:51

A holland kormány a továbbiakban megtiltja az önkormányzatoknak, hogy megválogassák, milyen menedékkérőket fogadnak be
vasarnap.hu/2023/05/26/a-hollandiai-telepulesek-a-jovoben-nem-valogathatnak-a-menedekkerok-kozott/

Wildhunt 2023.05.26. 08:58:33

@Deansdale: amit én fizikailag leírható léleknek neveznék az a valósan véletlenszerű lehetőségek szuperpozíciója. Ilyen jelenleg szoftverben nincs, nem is lehet. Talán egyszer, ha a kvantumszámítógépek elég magas szintre jutnak - de ehhez meg még a matematika is hiányzik.

Wildhunt 2023.05.26. 09:00:59

@Deansdale: amely molekularendszerek aztán fütyülnek reprodukálódni. Plusz a mai napig adósak a lipidbe csomagolt aminósav előállításával.

vodkasprite 2023.05.26. 10:32:25

néhány scifi történet összecsengett az elmúlt időszakban:
- A következő vírusként a Marburgot (vérzéses láz) várják a konteósok
- Bill Gates a következő járványt 2025-re szimulálta le, szóval nagyon készül a következő menetre
- Bill Gates azt is mondta, hogy a következő járvány nem lesz olyan sima ügy, mint a mostani
- Volt egy kovidszkeptikus doki, aki azt állította, hogy 2 forrásból is azt az infót kapta, hogy a következő járvány úgy fog indulni, hogy a 26GHz-es frekvencián üzemelő 5G tornyok 1 másodperces impulzusokat fognak kiadni, ami kiszabadítja majd az oltással beadott lipid nanorészecskéből az abba becsomagolt vírust. A csávó a CNN-en is volt nemrég, az oltások ellen beszélt, rá egy hétre meghalt.
- Az előbbi infó széles körben elterjedt, úgyhogy tutti meg fogják vizsgálni a kutatók az oltásokat, hogy van-e valóságalapja
- Az már a konteós alternatív valóságban biztosnak látszik, hogy grafén oxiddal tele van az oltás + élelmiszerbe is teszik bele, és 26GHz-es jelre az is reagál:
www.orwell.city/2021/12/graphene-transistor.html
- Itthon is nemrég osztották ki a mobilszolgáltatóknak ezt a frekvenciát.

Mia and Me 2023.05.26. 15:22:42

@vodkasprite: és akkor mi a megoldás ha már oltásban nem kaptam és enni se akarom?
Meg mondjuk akkor az oltott családtag lesz a fertőzés hordozó?

Mia and Me 2023.05.26. 15:27:52

@keresemazigazat: a lélek ennél bonyolultabb szerintem. Mivel eddig csak és kizárólag élő lények mutatják azt a furcsa vibrálást ami "mozog" bennük.
Az hogy vminek ( dolognak, művészeti alkotásnak) lelke van, csak arra utal hogy egy lélekkel rendelkező élőlény formálta meg és sikerült kifejeznie benne a megfoghatatlan saját lelkét. Azaz csak "formailag" van lélek benne, nem szó szerint.

2023.05.26. 16:51:16

Van egy kérdésem.
Mondhatni "érdekesség". Legalábbis számomra valami ilyennek tűnik.

Vannak a hírekben a megnevezések és a fogalmak.
Érdekesnek találom, hogy arról beszélünk hogy Oroszország ezt teszi, Ukrajna ezt, Szerbia ezt reagálja, Magyarország ezt, Románia azt teszi.
Stb-stb.

Valami olyannal kezdi magában asszociálni az ember, mintha egy komplett ország, minden egyes tagjával ezt a cselekedet hajtaná végre és ez a totális akarata.

Megszemélyesít az ilyen megnevezés egy komplett embertömeget úgy, hogy ez nem igaz.
És ezzel az emberben az egész országot azonosítva, azokat egy kalap alá véve, egy teljes közösséget képzel egy egy "oldalra", hogy ez most jó ország, ez most nem.

Legalábbis magamon ezt vettem észre, mikor csupán arról van szó, hogy pár ember, akiket megszavaztak, azok tesznek valami döntést és ezáltal nevesíti a híradás az adott országot, mint cselekvőt egészében azzal, hogy az ország nevét használja, miközben nagyon is meglehet, hogy azon pár emberek, akik a döntést teszik mert meg lettek anno szavazva, azoknak a döntésével nagyon is meglehet, hogy még a választóik sem azonosulnak, sőt, tiltakoznak ellene.

Az emberi psziché szerintem képes így működni és szinte mindenkinél szerintem ezt eredményezi, amit fentebb írtam és ez így nem jó.

Illetve nem, hogy nem jó, hanem történetesen nem igaz, hanem egy hamis állítás a fogalmazás által.
Nevesítve kellene ezeket a híreket közölni, mert valójában az történik, hogy ez meg az tett valamit, ennek és ennek az országnak az ilyen és ilyen képviselőjeként, ilyen-olyan eljárójaként.

Mert az ilyen fajta híradói-újságírói fogalmazás és beszéd sokkal inkább "programozza" az embert arra, hogy egy egységként kezeljen nemzeteket.

vodkasprite 2023.05.26. 17:23:47

@Mia and Me: Úgy kezdtem, hogy sci-fi történet, úgyhogy térjünk vissza rá, ha lesz rá "valaki mondott valaminél" komolyabb bizonyíték, addig nem kell komolyan venni.

Ponyvaíró néger 2023.05.27. 12:32:18

@Mia and Me: A családom nagy része még mindig az eredeti 2020-as narratívában él. Mivel nincs belátás, meg állandóan betegeskednek - továbbra is ugyanazok jelentik az ellenségképet. Az oltatlanka, aki pimaszul egészséges... ahelyett hogy vállalta volna a "közös terheket".

Frederick2 2023.05.28. 11:13:02

@Deansdale: @VT 135: Milyen csudajóságos ez a Szcientológiai Egyház! Én nem is tudtam, hogy ennyire tele vannak ők szeretettel! Vigyázat, megható cikk, néhány legurduló könnycsepp garantált!

vous.hu/hazai-raszorulok-menekultek-es-a-foldrenges-aldozatai-a-szireken-is-segitenek-a-szcientologusok/

Frederick2 2023.05.28. 13:02:00

@keresemazigazat: Szerintem ez egy PR-fogás a Szcientológiai Egyház magyarországi leányvállalata részéről. Több mint 1000 ember életét tették tönkre az USA-ban. Magyarországon is több ember károsodott meg miattuk.

mohabacsi-olvas.blog.hu/2022/01/09/dudas_diana_az_en_szcientologia_sztorim_egy_volt_szcientologus_igaz_tortenete

Annyira károsodott a renoméjuk az elmúlt években itthon, Magyarországon is, hogy valamivel ellensúlyozni kellett, és erre jó a jótékonykodás. A Vois-cikk mellett erről található anyag a hazai szcientológusok Face- és YT-oldalán is. Ők most "jótékonyak", "jófejek".

A követőik naivitása meg: ez kb. ugyanaz, mint az LMBT-szimpatizánsok esete. Ugyebár, az LMBT-n belüli gyermekbántalmazások ügye ismert - aki ezek után támogatja ezt a szart, arról meg van a magam negatív véleménye. A Scientológiai Egyház ugyanez: régóta ismertek a mocsokságaik. Akik ezek után is szimpatizálnak ezzel a Hubbard segglukából kinőtt bűnszervezettel, azokat nem tartom épp erkölcsű embereknek. Rendben, van az áldozat, aki magatehetetlen - azt ki kell ebből menteni. De aki tudatosan gazemberek ügyködéseihez asszisztál, maga is gazember.

Mia and Me 2023.06.05. 08:49:27

Nem tudom már volt e.

youtu.be/wpVrdqrZ5cw

A közepe táján van egy pár perces hanghiba, de utána van tovább a film.

Sok okosság van benne ártéri gazdálkodás, csatorna rendszer stb. Ha rendszer szinten erre most úgy látszik nincs is akarat, de talán kiskertben is hasznosítható néhány eleme.

Frederick2 2023.06.06. 16:01:12

@Deansdale: Ugye, milyen kegyetlenek? :P

Megtiltotta a gimi a Down-szindrómás lánynak, hogy leérettségizzen
gyerekszoba.hu/kamasz/erettsegi-down-szindroma/

Nekem van egy olyan érzésem, hogy a Down-kóros kislánynak nem sikerült volna a normális gyerekekhez szabott érettségi. Egy jovv képességű autistának ment volna, de egy Down-kórosnak nem. Eleve azt sem értem, mit keres egy egy normális iskolában? Miért nem egy speciálisba íratták? A Down-kóros szellemileg egy 5-6 éves gyerek szintjén van. Érettségi? Hiszen az önálló életre képtelenek; nem tudnak elszakadni a szüleiktől!

A "speciális iskola" ugyanúgy nem ördögtől való, mint a "szegregáció"!

Elhiszem, hogy kellemetlen a gyereknek is, a szüleinek is, az iskolának is! Talán nem kellene nyomatni ezeket a hülye liberális trendeket!

KalmanBlog 2023.06.06. 18:49:35

@Mia and Me: Köszi a linket! Nagyon érdekes! A fokrendszerről hallottam már, de ebben sokkal több infó van mint amit eddig tudtam erről.

vodkasprite 2023.06.06. 21:46:41

Érdekesek ezek a villámárvízek..., ha idén lesz még több ilyen, akkor én időjárás befolyásolás konteót kiáltok.

Deansdale 2023.06.07. 07:54:34

Egy friss CBDC felmérés szerint a fiatalabb korosztály majdnem harmada támogatja, hogy az állam minden lakásba megfigyelő kamerát telepítsen a CSBE csökkentésére.
moonbattery.com/nearly-one-third-of-gen-z-want-telescreens-in-homes/

Érted, CBDC felmérés, ilyen kérdésekkel. Meg ilyen válaszokkal.

Összességében nem is olyan rossz a helyzet egyelőre, a Zemberek többsége elutasítja ezeket a hülyeségeket, csak hát a trendek nyilvánvalóak: minél fiatalabb valaki, annál inkább agymosott kretén aki bármit támogat amit az állam és a média le akar nyomni a torkán.

Ezen a felmérésen a nők többsége "nem tudom"-mal válaszolt a necces kérdésekre, gondolom érzik az eljövendő csoportnyomást a behódolásra, de nem mernek rábólintani, mert most még az ellentábor is erős. Megvárják ki lesz a nyertes, és majd ahhoz csatlakoznak. Tisztelet a kivételnek...

A másik érdekesség, hogy a négerek mindent nagyon támogatnak, holott szerintem ők értik a legkevésbé hogy egyáltalán miről van szó. Kíváncsi lennék a felmérés konkrét szövegére és az előadott körítésre, hogy mivel tudták ösztönözni amatőr agysebész barátainkat a digipénz meg a saját otthonukba felszerelt nagytestvér támogatására. Talán azt mondhatták, hogy digipénzben több lesz a segíly?

vodkasprite 2023.06.07. 11:25:03

@Deansdale: Ezek kamu felmérések, el ne hidd őket. Az összes ilyen szarnak az a célja, hogy elültessék az általuk önkényesen kijelölt "új normális" gondolat magvait a fejedben.

Értsd jól: nem azt mondom, hogy ezt a konkrét felmérést nem végezhették volna el, vagy hogy ez pont ne lehetne egy valódi felmérés, amiről a cikket írták. De nem is ez a lényeg...

A cél az olvasót tudatának formálása. Az, hogy az elvárt cél köré hogyan rittyentenek egy cikket... vagy az, hogy tényleg megkérdezték az embereket vagy csak megírták a cikket hasból, az már az én véleményem szerint teljesen mindegy.
Ugyanis ez egy propaganda cikk, a megrendelő által elvárt eredménnyel!

Szóval bocs Dean, de szerintem kicsit naív kielemezni egy ilyen típusú cikk által kihozott "kutatási eredményeket".

Frederick2 2023.06.07. 18:27:05

@Deansdale: Már megint bánccsák a nőket a gaming-ben! :P Szegény nők! :P

Annyira lerí, hogy megrendelésre készülnek ezek a cikkek.

ipon.hu/magazin/cikk/vegtelenul-elkeserito-szamok-a-noi-jatekosokkal-kapcsolatban

Deansdale 2023.06.07. 18:39:28

@vodkasprite: Az a baj, hogy a péppé hülyített fiatalokból simán kinézem ezt az eredményt. Kimennék egy pedagógustüncire az ott lévő diákokat kérdezgetni talán itt is ez lenne.

Deansdale 2023.06.07. 18:43:54

@Frederick2: Azt nem értem miért van akár egyetlen nő is a gamer világban ha ennyire rossz nekik... Hülyék ezek, hogy olyan helyre járnak ahol kiutálják őket?

Persze kamu az egész, a legtöbb multiplayer játékban ki van nyalva a nők segge, az egymás szapulása meg a férfiakat is éppúgy éri mint a nőket, ha nem rosszabbul.

vodkasprite 2023.06.07. 20:06:10

@Frederick2: én meg régebben pont azt láttam a gaming világban, hogy srácok fű alatt próbáltak nyalizni, kedveskedni a csajoknak, ha kiderült róluk, hogy azok. Pont úgy mint a valóságban néhányan. Sok beteg csaj rá is játszik erre, hogy amíg ki nem derül, hogy igazából egy vizilóra hasonlítanak leginkább, addig mennyi srác nyomul rájuk.

vodkasprite 2023.06.08. 11:08:31

@Deansdale: Köszi, hogy nem vetted bántásnak :) De én annak szántam!! :D

"Az a baj, hogy a péppé hülyített fiatalokból simán kinézem ezt az eredményt. Kimennék egy pedagógustüncire az ott lévő diákokat kérdezgetni talán itt is ez lenne."
Volt egy videó, hogy egy "my body my choice-os" abortuszpárti tüntetésen kérdezték a dagadt libsi feministát, hogy mi a helyzet:
...
- az én testem, az én döntésem!! nekem senki ne mondja meg, hogy mihez kezdjek a dagadt testemmel
- és akko' mi a helyzet az oltással?
- azt mindenkinek be kell adatnia magának vagy különben egy terrorista!!

Deansdale 2023.06.08. 11:43:43

@vodkasprite: Szerintem hasznos az embernek megtanulni nem megbántódni semmin, vagy legalábbis netes vitákon semmiképp... Az sem árt, ha észben tartjuk hogy tévedhetünk, és el is gondolkodtam, hogy igen, máskor én is szoktam mondani hogy az ilyen felmérések kamuk, most meg elhittem - de végső soron sajnos tényleg hihetőnek tartom, hogy a fiatalok hülyék, mert azok :| Nem irigylem azokat a szülőket akiknek iskolás korú gyerekeik vannak, szinte lehetetlen ép elmével megőrizni őket ebben a szarkavarásban. Az a minimum, hogy kivenném magántanulónak a gyereket, csakhát az meg azzal jár, hogy valakinek mindig otthon kell lenni.

GABOR2 2023.06.08. 17:24:50

@vodkasprite: Nézzétek, simán lehet ennyi diákot találni főleg a fővárosban aki hajlandó tüntetni. A lakosság pár százaléka magyarellenes, és ott sűrűsödnek Budapesten. Az ő gyerekeik is arra vannak nevelve, hogy az ország érdekei ellen tegyenek, tehát... megteszik, tüntetnek. Az ország sokkal nagyobb része meg nem ért velük egyett.

valis47 2023.06.08. 20:27:38

@vodkasprite: Nagyon egyszerű letesztelni, be kell sugározni pár oltott embert ilyen frekivel, és megnézni mi történik. :D
Egyébként meg ez hejmeresztő ostobaság, nem is tudom értelmes ember ilyeneket hogy hihet el. A bizalmatlanságot abszolút értem a háttérhatalommal szemben, de a kritikus gondolkodási képességet nem kellene teljesen felfüggeszteni.
Az időjárás befolyásolása, földrengések előidézése stb-kre is ezt tudom mondani.

vodkasprite 2023.06.08. 20:47:29

@valis47:
Könnyen lehet, hogy ez pont hülyeség, hiszen csak a grafén oxid jelenlétét erősítették meg kb 10 különböző labor által, de attól még a technológia már elérhető hozzá.

Ezt a West Point akadémia ismeretterjesztő egyetemi előadására alapozom, ami bemutatta a vírusok gain of function kutatásának a mérföldköveit, szabadalmait, stb. Tehát a publikus dolgokat.
Ott már elhangzik, hogy egy vírust akár egy népcsoport ellen is lehet hangolni.

Időjárás befolyásolás
index.hu/tudomany/2018/01/03/magyarorszagon_is_beindul_a_nagyuzemi_idojaras-manipulacio/

Ezt a chatgpttől kérdeztem:
"Kérlek ismertesd az ENSZ egyezményt, ami tiltja háborús körülmények között az időjárás befolyásolást és mesterséges földrengés keltést"

ChatGPT
Az általad említett ENSZ egyezmény a "Környezeti Módosítások Katonai Célból Történő Felhasználásának Tiltása" néven ismert, és közismertebb nevén az "ENMOD Egyezmény". Az Egyezmény hivatalos címe az "Egyezmény a környezeti módosítások katonai célból történő tiltásáról" (Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques).

Az ENMOD Egyezményt az Egyesült Nemzetek Szervezete fogadta el 1976. március 10-én, és 1978. január 17-én lépett hatályba. Az egyezmény célja a környezeti módosítások katonai vagy bármilyen más ellenséges célú felhasználásának tiltása, beleértve az időjárás befolyásolását és a mesterséges földrengések keltését is.

Az Egyezmény hatályosításával az ENSZ arra törekedett, hogy megelőzze és csökkentse a környezeti módosítások esetleges káros hatásait és a környezeti fegyverek használatát. Az egyezmény kifejezetten tiltja olyan technikák használatát, amelyek célja a természeti környezet manipulálása olyan módon, hogy előidézzenek pusztító hatásokat, beleértve az időjárás jelenségek befolyásolását, például az eső vagy hó mennyiségének manipulálását, a viharok kiváltását vagy csillapítását, valamint a földrengések mesterséges keltését.

Az Egyezmény szerint a felek kötelesek megállapodni a környezeti módosítási technikák békés célú felhasználásának ellenőrzésére és előmozdítására. Emellett biztosítaniuk kell, hogy semmilyen olyan tevékenységet nem végeznek, amely az Egyezmény rendelkezéseivel ellentétes lenne.

Az ENMOD Egyezmény fontos lépés volt a környezeti védelem terén, és célja a nemzetközi közösség általános biztonságának és a környezet megőrzésének előmozdítása.

vodkasprite 2023.06.08. 20:48:26

@vodkasprite: Tehát csak katonai célból tiltott, békeidőben nem :)

Frederick2 2023.06.09. 01:37:02

@GABOR2: @Deansdale: Ha már szóba jött a pedagógustűntetés...

Nekem néhányan feltették a kérdést: kimennék-e én is? Magam is elgondolkodtam a kérdésen. És arra jutottam, hogy: NEM.

Miért NEM?

Nem a klasszikus gyurcsányi alaptétel miatt: "Oszt megunják, és hazamennek!" Időnként igenis megéri ellenállni, mert a hatalom meghátrál. Lásd a fúrt kutak megadóztatása.

Nekem sem tetszik az, hogy az Orbán-kormány, folytatva az egykori Gyurcsány-kormány munkáját, rohasztja le az oktatási rendszert. Meg az sem, ahogy a kormány a tanárokkal bánik - kb. mint a jobbágyokkal, csicskákkal.

VISZONT van itt valami, ami nekem nem tetszik a tűntető pedagógusok részéről.

Az LMBT már jó ideje becsatlakozott a pedagógustűntetésbe. Elmennek rá a tagok, a jól ismert szivárványos zászlóval. Úgy, hogy már jól ismertek a szivárványos mozgalmon belüli gyermekbántalmazási ügyek. Egy pedagógus sem mondta azt a tűntetésen: takarodjatok innen, semmi keresnivalótok köztünk! Kellett volna!

Még egyszer: a gyermekbántalmazást is folytató LMBT-mozgalom is részt vesz már jó ideje a pedagógus tűntetésen, és ez ellen nem szólal fel egyetlen tűntető pedagógus sem.

Hadd tegyem fel a kérdést:
Miért nincs egy tanár sem, aki a közvéleményben felszólalna az LMBT gyermekellenes tevékenysége ellen?

Bizonyos hírportáloknak köszönhetően (pl. Szent Korona Rádió) ismert, hogy budapesti középiskolákban, gimnáziumokban LMBT-pedagógusok arra kondicionálnak kamasz fiúkat és lányokat, hogy rossz testbe születtek (pl. Balta Flóris). Ezt néhány budapesti pedagógus ismerősöm megerősítette. Egy pedagógus nem szólalt fel ellene. Egy sem.

A pedagógusok azok az emberek, akikre a szülők rábízzák a gyerekeiket. A pedagógusok nem csak oktatják, hanem nevelik is a gyerekeiket. A pedagógusok felelőssége így nem kicsi.

Ezek a pedagógusok a közvéleményben nem lépnek fel az ellen, hogy az LMBT az iskolarendszeren keresztül ártanak a diákoknak. A pedagógusok nem védik meg a diákokat az LMBT-től. Sőt, azzal, hogy engedik az LMBT jelenlétét a pedagógustűntetésen, jelzik, hogy készek beengedni ezt a kártékony szektát az iskolarendszerbe.

Vagyis itt van előttünk egy olyan pedagógus generáció, ami fel merészeli emelni a hangját az Orbán-kormány rossz oktatási politikájával szemben, ugyanakkor nem tiltakozik az ellen, hogy az LMBT behatoljon az oktatási rendszerbe, és azon keresztül ártson a gyermekeknek.

Előttünk áll egy olyan pedagógus generáció, amely nem védelmezi meg a diákokat az LMBT-vel szemben.

Én ezért nem mennék egy pedagógustűntetésre. Mert egy olyan pedagógus generáció hallatja most a hangját, amely morál szempontjából eléggé problematikus.

Ezért (is) értem meg azt, hogy Dean és mások miért állnak ki a magántanuló-magántanár és az otthon oktatás mellett.

Bassza meg, mi lett ma a magyar iskolákból?! A Kádár-rendszerben biztonságosabbak voltak a sulik! És itt nem csupán az iskolarendszerbe behatoló LMBT-re gondolok. Mert más tényezők is közrejátszanak abban, hogy ma az iskolák nagy része nem biztonságos egy mai gyermeknek és kamasznak.

Frederick2 2023.06.09. 02:05:44

@vodkasprite: Gaming-téma.

Ha van egy kis időd, kukkantsd meg az alábbi hölgyeket.
Danna, Kittinaa, Ppanka, Candy, Iamcatpaw, Málnáspite, Suisenn
(Nem muszáj YT-n, asszem, a Google is behoz róluk képeket.)

Ők magyarok, de legyen itt egy külföldi is, az egyik legradikálisabb:
Belle Delphine

Azért a képeken és a videókon érezhető, hogy ki enyhébben, ki durvábban, de alkalmazza a streamelés közben a szexualitást és az erotikát. Vagyis a donate, a like és a feliratkozás szerzés érdekében kifejezetten használja a barátnő-feeling módszert.

Azzal viszont, hogy ezek a streamer hölgyek beviszik az erotikát a gaming területére, igenis megteremtik annak a lehetőségét, hogy a férfi gamerek egy része, ki így, ki úgy, reagálni fog valahogyan. Miért ne reagálnának? Nincsenek fából.

A feminizmus már megint egy kizárólag a férfiakat sújtó prüdériát igyekszik bevezetni egy társadalmi területre, ami a gaming. A vicc az egészben az, hogy egy olyan területre, ahol jóval több a férfi, mint a nő.

Deansdale 2023.06.09. 08:29:16

@Frederick2: Engem az zavar ebben a tünciben, hogy az oktatáson senki nem akar javítani, csak a tanárok zsebével foglalkoznak, meg azzal hogy nehogy többet kelljen dolgozni, holott amúgy messze nem ők vannak a leginkább túlterhelve a munkapiacon. Valahol jogosak a követelések, de sokkal szimpatikusabb lenne egyrészt ha nem kevernék bele a balos politizálást, és azon keresztül a további balos ügyeket, ahogy te is írtad, másrészt ha foglalkoznának a problémák kiváltó okaival ill. azok megszüntetésével is, nem csak a zsetonnal. A szakszervezetek balos gittegyletek amik úgy működnek mint a Soros-féle NGO-k, ezzel el van kaszálva az egész ügy. Hányingerem van amikor Orbánt meg a fideszt szidják miközben minden érintett tökéletesen tisztában van azzal, hogy az oktatás szétverése a maszop-kormányok alatt kezdődött és a legtöbb kárt ők okozták. És ez nem az az ujjal mutogatás, hogy dehát ők is, hanem a logika, hogy a fityisz megbuktatásával semmi sem javulna, vagyis a politikai mocskolódás nyilván NEM az oktatásról szól, hanem csak öncélú és gerinctelen hazudozás. Majd Dobrev Klára elhozza a kánaánt az oktatásba, mi?! Broáf, bazmeg.

Az oktatás nem magasabb fizetéstől javulna, hanem a kötelező integráció megszüntetésétől, a mobilok kitiltásától, a fegyelmezési lehetőségek ill. a renitensek kirúgásának visszaállításától, a kisegítő iskolák visszaindításától, az alternatív oktatási lehetőségek széleskörű engedélyezésétől ill. támogatásától, ésatöbbi.

A jelen rendszerben a tanároknak azért szar, mert tanárhiány van. Tanárhiány azért van mert a fiatalok nem mennek tanárnak. A fiatalok azért nem mennek tanárnak, mert amikor egy gyerek látja hogy egy másik gyerek szülője bemegy megverni a tanárt, vagy hogy egy másik diák leköpi a tanárt és nincs érdemi retorzió, akkor belőle sosem lesz tanár. Ennyi az egész, a többi csak sallang. Az EU által forszírozott keretek közötti rendszerszintű problémákat kellene megoldani, a tanárok fizetése az oktatás szempontjából huszadlagos kérdés.

Hja, ha már itt tartunk, az orvosok fizetését is jelentősen megemelték pár éve, azóta jobb lett vajon az EÜ színvonala? ROTFL

vodkasprite 2023.06.09. 11:26:36

@Frederick2: Jóóóó, hogy bevetik. Sőt, önmagában ha jó csaj vagy, és tudsz szexizni, akkor elviszi a hátán az egész csatornát, nem is kell mélyebb tartalom.
Fordítva, ha jó pali vagy, akkor ez kevés.

Feministák is csak egy távvezérelt mozgalom, azért állnak ki, amit mondanak nekik.

vodkasprite 2023.06.09. 11:30:12

Közben Kanadában erdőtüzek tombolnak. TikTok több videót is feldobott, amin az látszik, hogy helikopterből lelógatott lángszóróval gyújták be az erdőt. Persze lehet, hogy CGI.

Mit ad isten, pont egyszerre gyulladt be 15 különböző lokációban:
vm.tiktok.com/ZGJQ2GpYX/

Frederick2 2023.06.09. 11:53:17

@vodkasprite: Bármit is nyomasson az álnok woke propaganda, sok gamer férfi örül annak, hogy nők is vannak a gaming-ben. Ahogy a rocker szubkultúrában is sok rocker férfi örül a rocker csajoknak. Vagyis ezek nem zártkörű férfi szubkultúrák, sőt sok férfi annak örülne, ha ezek egyaránt nyitottak lennének férfiak és nők felé.

Mondjuk azt is jó lenne tudni, hogy mennyien is vannak számszerűleg azok a gamer férfiak, akik udvarlásra alkalmazzák ezeket a multiplayer felületeket. Bár ez sem bélyegzi meg a gamer szubkultúrát. A rocker példánál maradva: hány rocker férfi használta a koncerteket és bulikat arra, hogy ismerkedjen rocker csajokkal? Elég sok. És ebben mi a rossz? Semmi. Ezek teljesen természetes dolgok. Persze vadhajtások, szélsőségek, hülyék mindenhol vannak. De nem a hülyén viselkedő szűk kisebbség az általános.

Deansdale 2023.06.09. 13:27:37

@vodkasprite: Ellen kell állni ahogyan csak tudunk.

Deansdale 2023.06.13. 14:01:44

Fickó "okosházát" távvezérléssel lekapcsolta az amazon, és a fiókjaiból is kizárták, miután egy futár azt állította hogy rasszista megjegyzést tettek rá a kaputelefonon keresztül, egy olyan időpontban amikor amúgy nem volt otthon senki.
medium.com/@bjax_/a-tale-of-unwanted-disruption-my-week-without-amazon-df1074e3818b
www.youtube.com/watch?v=NfiIXooD77s
Mindezt bármiféle nyomozás előtt illetve helyett - bár érdekes kérdés, hogy hogyan, és milyen jogon akar "nyomozni" az amazon ilyen témákban. A még érdekesebb kérdés, hogy ki az a retardált aki ilyen körülmények között okosházat fejleszt magának...

Mindenesetre ez a szitu szerintem jól általánosítható a jövőre nézve. A multicégek és az államhatalom versenyezni fognak egymással, hogy ki tudja jobban szivatni az átlagembereket. Minden arra alkalmas eszközünk meg fog figyelni minket, illetve távolról lekapcsolható lesz, így bármiféle vád ér minket azonnal elkezdődik a boszorkányper és nekünk kell majd bebizonyítani, hogy nem is mondtunk vagy gondoltunk csúnyát.

S mielőtt azt mondaná valaki, hogy már megint pesszimista vagyok meg alusapkás, ez a komment egy megtörtént esetről szól. Ki kérte az amazont arra, hogy büntesse a "rasszistákat"? Senki. Önszorgalomból csinálják. Le fogja őket állítani valaki? Na persze.

GABOR2 2023.06.13. 19:25:48

@Deansdale: Ez beteg. Így a cégek kinyirják magukat. Bár persze lehet azt gondolják, hogy az emberek nem tudnak a termékeiknek úgyse ellenállni.

És igen, nagyban is ez menne reményeik szerint. Orbánt annó az amerikia nagykövet figyelmeztette, hogy ne a kínai 5G-t válassza, mert:

"miután magukkal hozzák az új 5G-technológiát, ők fogják irányítani annak felhasználását is. A kínai kormány kezére akarja játszani a saját és gyermekei jövőjét? Én aggódnék emiatt."

Azt akarják, hogy a jövőben minden lógjon neten és felhőben, ami az USA-ban lenne és az 5G-n keresztül megy az információ. Az amerikai nagykövet szerette volna, hogy Magyarországot majd az USA zsarolhassa meg a jövőben mondjuk az ipara lekapcsolásával , amíg nem teszi amit szeretne, ne pedig a kínaik.

ujtechkor.blog.hu/2019/04/10/orbanek_sajnos_kiabrandito_valaszt_adtak_erre_a_sorsdonto_kerdesre_5g

GABOR2 2023.06.13. 19:34:41

@GABOR2: Mondjuk én nagyon örülük, hogy már most kimutatják a foguk fehérjét és elmegy a híre. Ezer más ok miatt amúgy is nagyon rossz ötlet az okosház.

Frederick2 2023.06.23. 08:24:10

@VT 135: Lehet, hogy túlreagálom...

Ezt találtam a Nyimi Öko Közösség Face-oldalán. Nem ők rendezték, csak részt vettek rajta:

Ökofalvak közösségfejlesztői szemmel - Élménybeszámoló és lehetőséghorizont
https://www.facebook.com/events/1372721463602156/1372727823601520/?privacy_mutation_token=eyJ0eXBlIjowLCJjcmVhdGlvbl90aW1lIjoxNjg3NTAxMDA3LCJjYWxsc2l0ZV9pZCI6MzU5MDM2MDAxOTY4NDMyfQ%3D%3D&acontext=%7B%22source%22%3A%22108%22%2C%22feed_story_type%22%3A%2222%22%2C%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22post_page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22surface%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%7D&__xts__[0]=68.ARDLu-0T731cGdudgNPy2tkgmd9dlsoywd7wWwm8o42t3CL5Df9csqmEluGwgDha0ZDCsro4CjMgq9yWDxbDCGK18s6IZX4nFaWsD4rn2qL0ZdkRnzyppnTA7n7N1tBK2r8tcUntkGUqVAMoC76GeOJ31mHECGM4xcVh3tD2HMAAP1EStbXt417w5ltNmP9ilrSSGzs6FGkGPLtMz01nPeTatMH-BYtI0Pnb1QSXsAq-1w8GrmqDuF2GNtbsOkIjhQ4Ri9U8CNpK2Lt9qoZ0zCexabKCt3DeU7InCZ7RDN-VEVsus8U

A helyszín: Gólya Presszó! Vagyis ez:
welovebudapest.com/cikk/2019/11/22/megneztuk-milyen-lett-az-uj-golya-az-orczy-teren

Félreértés elkerülése végett: maga a téma jó. Nekem a probléma a helyszín.

A Gólya Presszó egy jakobinus, woke baloldali kocsma! Okos ötlet ilyen helyen diskurálni az ókofalvakról?

Múltkor csúnyán néztem GÁBOR-ra, mert kifejtette egy kommentben, hogy a Soros Alapítvány minden közösségi kezdeményezés felett igyekszik megszerezni az irányítást. Hogy ne legyen már ennyire pesszimista! De ez kicsit megijeszt!

Egy komcsi Antifa-tanyán mutatkozni az Antifa-botrány után elég veszélyes. Jól meggondolták ezt? Még azt kéne, hogy a jól működő ökofalu közösségeket is szétbasszák a woke idióták!

Frederick2 2023.06.23. 08:27:54

@VT 135: Remek. A blog.hu megint pocsékul rakott be egy Face-linket. :P

Mindegy. Ha bemásolod a hivatkozást, behozza.

Videók is vannak a rendezvényről:
www.youtube.com/playlist?list=PLkv2ULiDrd7_4QoZdT65pWBIkATB4v9IT

vodkasprite 2023.06.26. 17:43:31

@békaapu: Király, köszi! Ennyi, 50 ember, és rendszerváltozás történik.

békaapu 2023.06.26. 17:49:29

@vodkasprite:
Még ha csak egyre nagyobb és nagyobb tétekben kezdenek gondolkozni a felforgatók is és a hagyományőrzők is - még akkor is mozdul valami.

Tudunk tenni a rendszerváltoztatók ellen.

Úgyhogy szerintem is hurrá ! :-)

vodkasprite 2023.06.27. 00:13:43

Közeleg a CBDC, a cikkben elrejtették a kulcsmondatokat, amin nyilván átsiklik az egyszeri olvasó:

"A hírek szerint az euróövezetben a felső határ 3 ezer euró lesz, azaz egy személy maximum ekkora összegű – 1,1 millió forintnyi – digitális jegybankpénzt tarthat majd a jegybanki számláján."

"HA VALÓBAN LESZ A JEGYBANKNÁL ELHELYEZETT BETÉT ÖSSZEGÉNEK FELSŐ KORLÁTJA, AKKOR BIZONY A JEGYBANKNÁL ELHELYEZETT DJP-BETÉT NAGY KÖLCSÖNÖK FEDEZETÉÜL ALIGHA SZOLGÁLHAT."

Magyarán újabb konteó igazolódik be: ha bevezetik a CBDC-t, és egyeduralkodóvá válik, akkor soha többé nem fog tudni senki saját ingatlant vásárolni.

Ha esetleg az jutott eszedbe, hogy majd kijátszod a rendszert, és aranyban tartod a pluszpénzed, akkor nyugi, azt sem fogják engedni, erről írt már az Occulumlabs twitter csatorna.

Reméljük örökölni még lehet egy darabig, de azt is el akarják törölni, nyugi.

index.hu/gazdasag/2023/06/26/jegybankpenz-mnb-facebook/

Szerintem előbb bevezetik a CBDC-t, majd választhatsz, hogy a viharosan elértéktelenedő sima forint/euróban tartod a pénzed, vagy CBDC-ben. 6 hónap alatt mindenki át fog állni CBDC-re, mert elinflálódik a hagyományos pénz. Kell majd még egy világégés, hogy lecsövesedjenek az emberek teljesen.
süti beállítások módosítása