HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Nyugaton mindenjobb

2024.02.07. 16:37 Deansdale

Ha az internetnek hinni lehet, ami kétséges, de ez alkalommal miért ne, akkor ez egy sorbanállás a fogorvosi rendelőhöz Bristolban, Angliában. Két dolog szembeszökő azonnal: egyrészt aki a magyar EÜ állapotán rugózva arról álmodozik, hogy nyugaton mennyivel jobb, annak ideje felébredni. A másik, hogy migráció nélkül a probléma nem létezne. Voltaképp ez egy gyomorszájon rúgással felérő felvilágosítás arról, hogy mit tesz a migráció a nyugati országokkal, és hogy akik direkt ezt szerették volna elérni, azok mennyire viselik a szívükön a sorsunkat. És persze, szokás szerint, az összes vérzőszívű libsi elmehet a büdös fenébe a demagógiával, hogy dehát szegény migrik csak jobb életet szeretnének - ha ez az a "jobb élet", és egyben ez az ára amit a nyugatnak kell megfizetni, akkor a migránsok inkább maradjanak otthon, és aki már itt van azt az utolsó emberig deportálni kell, a politikusokkal és filantrópokkal együtt akik idehozatták őket.

27 komment

Címkék: politika szép új világ migránsválság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Opus P. 2024.02.09. 20:15:33

En Swindonban lakom es sehol nem lattam ilyen sorokat fogaszat elott. De meg kisebbet sem.

Deansdale 2024.02.09. 22:15:19

@Opus P.: Én is nehezen hittem el, de többen is foglalkoztak a témával, pl. Paul Joseph Watson:
www.youtube.com/watch?v=uYGYaOKrMKY

Borathan 2024.02.09. 22:22:00

valószínűleg a fogorvos is migráns :)

Opus P. 2024.02.09. 22:45:46

@Deansdale:
Ok, itt az NHS fogorvosrol van szo.
Idezet az NHS oldalarol:
"You do not have to pay for NHS dental services if you're:

-under 18, or under 19 and in full-time education
-pregnant or have had a baby in the last 12 months
-being treated in an NHS hospital and your treatment is carried out by the hospital dentist (but you may have to pay for any dentures or bridges)
-receiving low income benefits, or you're under 20 and a dependant of someone receiving low income benefits"

Gondolom, azok allnak sorban, akik ingyenes ellatast szeretnenek, mert egyebkent a privat fogaszatok elott nem all sor. Eleg gaz, ha barhol barmiert ilyen sorok alakulnak ki, de itt nem arrol van szo, hogy az ember nem juthat fogaszati ellatashoz,

Mia and Me 2024.02.10. 09:09:37

Engem a nyugati fogorvoslás nem annyira érdekel, az viszont igen, hogy itthon meg lassan csak oroszul(vagy ukránul?) hadováló nagycsaládokat kell végigvárni, hogy 2 óra múlva bejuss a gyerekkel rendelésre. És ami még vicces, hogy nagyhangúbbak és erőszakosabbak mint a saját kisebbség.

Deansdale 2024.02.10. 09:17:17

@Mia and Me: Nem az volt a célom hogy a szar hazai EÜ-t mentegessem, inkább az hogy a nyugatonmindenjobbozók szarvát letörjem. Úgy tűnik a háttérhatalom világszerte leépíti a közegészségügyet - járjon mindenki fizetőshöz, akinek meg nincs rá az felőlük megförmedhet. Bár ázsiában nem biztos hogy ugyanez van, de nyugaton mindenütt.

valis47 2024.02.10. 14:47:35

@Opus P.: Igen, el lehet menni a Szentkirályi utca 40-ben a 24 órás fogászati ügyeletre, ott is tömeg lesz, bár az utcán nem fognak állni valószínűleg. Ja, a barna bőrszín is elég gyakori lesz az ottani tömegben is.

valis47 2024.02.10. 14:49:53

@Opus P.: Szóval itt is el lehet menni magánrendelésre, sőt magánklinikára, ha engedi a pénztárca.
Nem tudom a briteknél mennyibe kerül a magánorvos, de gyanítom kicsit többe, mint itthon, mivel megéri egy nyugatinak még ma is Magyarországra jönni fogorvoshoz. Legalábbis pár éve még így volt.

Wildhunt 2024.02.11. 15:19:40

@Mia and Me: csakhogy ezekre 1-2 éven belül alkalmazható lesz a vagy megszox, vagy megszöx elve. Fejlettnyugaton meg ezekből lesz a főpolgármester. Nagyon nem mindegy.

Huszonhármas 2024.02.11. 20:53:16

@valis47: Angliában 100 GBP az első regisztráció a fogorvosnál.
Ha másikhoz mész akkor ott újabb 100 GBP.
Utána egy látogatás a fogorvosnál újabb 100 GBP plusz a kezelés ára.
Nem kevés, de itthon is horror áron van a fogászat. Tavaly volt egy foghúzásom és nagy volt a hely, emiatt kettő implantátumot raktak be. Egész közel járt a végösszeg az egy millióhoz
Mert SZTK-s állami kb nem létezik itthon. Maximum fogat húznak sürgősségivel.

GABOR2 2024.02.12. 20:33:18

Sziasztok írtam pár cikket én is, néhányat berakok ide:

Újabb része a Matolcsy vs Vargá-nak:

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/matolcsy_vs_varga_a_fuldoklo_csapkodasa

Aztán... legalább 18 román korházat bénított meg egy kibertámadás; nálunk is lehet ilyen:

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/legalabb_18_digitalis_romaniai_korhaz_tapasztalta_meg_hogy_a_digitalizacio_nemcsak_szep_es_jo

Aztán... Megkértek egy halom AI-t hogy egy szimulációban hozzák el a világbékét... A legtöbb azt találta ki mint megoldást, hogy kiírtja az emberiséget egy atomháborúban; a legnagyobb kedvenc ChatGPT volt a legagresszívebb harcosa a világbékének atomfegyverekkel...

ujtechkor.blog.hu/2024/02/12/egy_nem_tul_kedves_ai_hir

Frederick2 2024.02.13. 07:51:35

Gábor után én is reklámozom kicsit a blogomat. Csak egy picit:

grafomanpali.blog.hu/2024/02/04/kozhelyek_539

"Az állami és a céges szférában nagyon ritka, hogy valaki a gyenge fizetés miatt hagyja ott a munkahelyét. Persze, nem túl szerencsés, ha a munkavállaló 200.000 – 250.000 Ft-ot visz haza havonta – egzisztenciaépítésre és családalapításra kevés. Míg az X-generációból kinevelődött egy réteg, amely eltűri a sok munka+kevés fizetés kombót, addig az Y-generációból jóval több az olyan munkavállaló, aki elvárja a tisztességes bért. Sejthető, hogy a Z-generáció pedig ennél is karakánabb lesz a bértárgyalás terén. Manapság szánalommal kezeli a munkavállaló társadalom azt az egyént, aki beletörődik a gyenge fizetésbe, az alacsony bérbe. Én beszélgettem már olyan vendéglátóssal, olyan építőipari szakmunkással és olyan informatikussal, aki például azért nézi le a könyvtáros szakmát, mert annak tagjai nem hajlandóak küzdeni a magasabb bérért, hanem szolgaian belenyugodnak az alacsonyabb fizetésbe. Hát igen, ez nem egy politikailag korrekt vélemény, ugyanakkor kifejeződik benne az, mit gondol az állampolgárok többsége azokról az emberekről, akik nem hajlandóak a bérek tekintetében kiállni önmagukért! Az a társadalmi csoport pedig, ami jobbágyként funkcionál a társadalomban, azzal jobbágyként is fog bánni mind a munkaadó, mind a társadalom, mind az állam!

Fontos az a bérmennyiség, ami biztosítja az emberhez való életet. Mégis sok esetben az tapasztalható, hogy a munkavállalók többsége nem a fizetéssel való elégedetlenség miatt vált munkahelyet. Az igazi ok a munkahely-elhagyásra és -váltásra a rossz munkaközösség. Nemrégiben többször is szembejött velem a JYSK-nek a toborzó reklámja, amelyben kihangsúlyozták, a fejlődési lehetőségek mellett, hogy ők egy összetartó munkaközösség. A cégek egy része régóta felismerte, hogy ha meg akarja tartani az alkalmazottai többségét, akkor biztosítani kell egy egészséges munkahelyi légkört. Ez hazánkban az állami szféráról nem hogy kevésbé, de semennyire sem mondható el. Igaz, az állami intézményeket menedzselő államhatalom jelenleg egy olyan kormány kezében van, amely felszámoló-biztosként építi le ezeket az intézményeket!

Rendkívüli fontossággal bír, hogy egy munkahelyi közösségben jelen legyen a szolidaritás. Ha a tagok között működik a szolidaritás, akkor jelen van a bizalom is. A szolidaritás az egyik legfontosabb összetartó erő a közösségen belül. Ha egy közösségen belül hiányzik a szolidaritás, akkor a közösség széttöredezik egy meghatározott számú klikkre. Minél nagyobb a munkaközösség mérete (pl. üzem, gyár), annál több a klikkek száma. A klikkek között felszínes és gyenge a kommunikáció, s a közös munka során rengeteg hibalehetőség valószínűsíthető a rendszerben. Léteznek klikkek, amik békésen eldolgozgatnak a munkaidőben. Viszont mindig akadnak olyan klikkek, amik fúrnak, intrikálnak, ellenségeskedést szítanak, nyomatják a saját belső játszmáikat. A szolidaritást nélkülöző munkahelyeken az alkalmazottak inkább alkotnak halmazt, mint közösséget. A valódi közösségben olyan emberek találhatóak, akik szeretik egymást, és bíznak a másikban. A halmazban van ilyen is, olyan is; ezek kedvelik egymást; ezek nem beszélnek egymással; ezek meg gyűlölik egymást, mint az utcán felejtett kutyaszart; ezek között folyamatos az ellenségeskedés.

A rossz munkaközösségekben csődöt mond a kommunikáció. A helyes kommunikációnak sok gátja lehet, az egyik a közhelyek alkalmazása. Valaki elsüt egy viccet, ami megalázza az egyik munkatársat; valaki hoz egy rossz döntést, aminek kárvallottja lesz az egyik munkatárs – kialakul egy konfliktushelyzet, amit a vezetés megpróbál elsimítani egy közhellyel. Az alkalmazottak és a vezetés között csak akkor kétirányú a kommunikáció, ha a menedzsment részéről korrekt módon működik a visszajelzés. A közhelyes beszélgetés lerontja a munkahelyi beszédkultúrát; károsítja mind az alkalmazottak közötti, mind az alkalmazottak és a vezetés közötti kommunikációt. A rossz munkaközösséget jellemzi a rossz hangulat. A mérgező légkörben nagy a fluktuáció. A közhelyek valójában részesei a verbális mobbingnak."

Frederick2 2024.02.13. 07:52:46

grafomanpali.blog.hu/2024/02/03/imaink_szallnak_a_keresoprogram_fele

A transzhumanizmus Julius Evolája, Yuval Noah Harari úgy vélekedik, hogy mivel az emberiség képtelen megmenteni saját magát, egyedül a mesterséges intelligencia (MI) segíthet az elárvult emberi fajon.

Akad néhány ismerősöm, aki az informatika területén végzi a munkáját, és már dolgoztak MI-val. Tőlük (is) tudom, hogy amit mostanában olyannyira kultiválnak, az meg sem közelíti az 50-es években megfogalmazott klasszikus „mesterséges intelligencia” definícióját. A hidegháború éveiben kikristályosodott teória szerint az MI nem más, mint az emberi intelligencia mintájára mesterségesen megalkotott gépi intelligencia. Amit ma MI-ként ünnepelnek, az meglehetősen távol helyezkedik el a több évtizedre visszanyúló koncepciótól. Az AI igazából több fejlett keresőmotor. Nyelvi modellek alapján hoz létre viszonylag értelmesnek látszó mondatokat. A mondat úgy lesz általa, hogy az egyik szót illeszti a másik után, de nem véletlenszerűen. Az egyik szóhoz olyan szót illeszt, ami a legnagyobb valószínűséggel a leggyakrabban fordul elő az emberi mondatalkotások során. A szoftver bonyolult számításokat végez el magában röpke idő alatt, de valójában fogalma sincs arról, miért értelmes az általa alkotott mondat az ember számára. A szoftvernek nincs tudata. A MI nem talál ki újat, hanem meglévő anyagból dolgozik. A keresőprogram könnyedén monitoroz hatalmas adatbázisokat. Az adathalmaz mérete olyan roppant méretű, hogy maga az egyes ember nem képes átlátni minden összefüggést, ami adódik ebből az információmennyiségből – nem úgy a szoftver! Persze, bámulatos tulajdonsága ez a MI-nak, de ezt ne nevezzük kreativitásnak! A keresőprogram kimutat egy tényt, aminek a pontossága összefügg az adott adathalmazzal. Mivel az AI nem hozz forradalmi megoldásokat, továbbra is szükség lesz az emberi intuícióra és kreativitásra.

Az AI egy olyan elérhető Big Data-ból dolgozik, amit emberek hoztak létre. Irgalmatlan mennyiségű információs anyag gyűlt össze, aminek a nagy részét mi adtuk oda, ingyen. Már azzal, hogy regisztráltunk néhány divatos közösségi oldalra, megadtunk bizonyos adatokat nem csupán a közösségi oldalakat működtető cégeknek, hanem az MI-nak is. Az MI az emberiség betanított munkása – olyan feladatot végez, amit megszabtak neki a kitalálói és megalkotói. Az MI nem az emberi intelligenciától való minőségi ugrás, hanem pusztán az emberi képességek mennyiségi kiterjesztése. Ez a rengeteg erőforrást igényló szoftver képes visszaadni nekünk mind a strukturális, mind a strukturálatlan formában betáplált információkat.

Frederick2 2024.02.13. 07:55:12

grafomanpali.blog.hu/2024/01/27/kozosseg_831

Miből áll ma a modern társadalom?

Létezik a termelési és fogyasztási rendszer, amire ráépül a munkaerő-piac, minderre pedig rá van húzva egy társadalom. A termelési és fogyasztási rendszer belülről beteg, ezért a ráépülő munkaerő-piac is beteg. Az irracionálisan működő termelési-fogyasztási rendszer és az irracionálisan működő munkaerő-piac ezért elidegenedést generál, ami belülről roncsolja és bomlasztja a társadalmat. Az elidegenedés legtisztább formái a függőségek. Szociáldarwinista és materialista alapokon nyugszik az atomizált társadalom. Az emberek úgy vélik, akkor biztosítják a legmegfelelőbben a maguk és a családjuk túlélését, ha anyagi javakat halmoznak fel, és ezért folyamatosan képesek beszállni egy olyan küzdelembe, ahol ember embernek farkasa. Itt el is érkeztünk ahhoz, miből is ered a modern társadalmak dekadenciája, és miért is van válságban a globális kapitalizmus. Igaz, annak spirituális okáról még nem is ejtettünk szót, ami az Istentől való eltávolodás.

A modern társadalom általában két fajta közösséget biztosít a benne élő embereknek: a családot és a munkahelyet. A család a nemzet legkisebb egysége, ami nem elegendő közösségi tér az egyes embernek, a munkahelyek többsége pedig nem képes arra, hogy úgy működjön, mint egy valódi közösség. A dolgozók többsége kiég a munkahelyén, a kiégett lelkét pedig beviszi a családba, amivel hozzájárul a család bomlásához. Az emberek egy része nem is elégszik meg a családdal és a munkahellyel, hanem csatlakozik valami egyéb közösséghez, ami képződhet a sportból, a hobbiból, a politikából, a vallásból, valami civil tevékenységből.

Egyre több ember dönt úgy, hogy nem elégszik meg azzal a közösségi léttel, amit nyújt neki a modern társadalom. Sokan keresik a valódi közösséget. Ezek az emberek eljutnak arra a felismerésre, hogy több értelme lehet az életüknek a munkahely+magánélet mátrixnál. A munkahelyek többsége pusztán ültetvény, amely rámegy a dolgozó magánéletére: a rendszerszolga rengeteg időt robotol a munkatáborban, miközben nem jut minőségi idő a privát szféra menedzselésére. Ezen személyek eljuthatnak odáig, hogy megtagadják a hagyományos munkaerő-piacon való létet, és törekedni kezdenek arra, hogy az értékes életüket beillesszék egy egészséges közösségbe.

Bayaz 2024.02.15. 00:01:45

Éltem Nyugaton és azt kell mondjam hogy ez nem jellemző. Az állam általában véve hatékonyabb, még ha jövünk is fel.

Azonban a vicc az, hogy pont azt 'hiányoltam' a Nyugaton amit reklámoznak magukról: a 'demokráciát' és a 'szólásszabadságot'.

Igen, Magyarországon ha magas szintű beosztott vagy állami pozicióban vagy egyetemen vagy cégvezető akkor nem szidhatod a kormányt mert kirúgnak vagy nem kapsz megrendelést és Nyugaton ez nincs igy.
Azonban ha egy átlagember vagy aki dolgozik a magánszférában (vagy akár tanárként), akkor lényegesen nagyobb a szólásszabadságod itthon mint Nyugaton, ahol ha nem mész ki a Pride-ra amikor a cég támogatja akkor bajba kerülhetsz és ha pl. bevándorlásellenes vagy hivatalos narrativát máshogy kétségbe vonó posztokat teszel közzé akkor kirúghatnak arra hivatkozva, hogy 'ellenséges munkakörnyezetet teremtesz'.

Hasonlóan, a 'demokrácia' abból áll, hogy két párt közül választasz akik lényegében ugyanazt a politikát fogják folytatni a fontos ügyek kétharmadában, legfeljebb a 'konzervativok' kicsit óvatosabban és lassabban teszik. Nyugat-Európában a biróságok alapvetően a progresszivek kezében vannak szóval még ha egy jobbos párt meg is próbálná leállitani a tömeges migrációt mint ahogy azt Salvini tette, akkor tucatnyi akadályba ütközne.
Magyarországon legalább biztos lehetsz abban, hogy a szavazatod számitani fog.

valis47 2024.02.15. 01:09:04

@Bayaz: Egyetemeken bőven vannak olyan arcok, akik nyíltan (a nyilvánosságban) szidják a kormányt, és semmi bajuk nem lesz belőle. Az alapítványba kiszervezett Corvinuson vagy az NKE-n is, nem csak az ELTE-n.

Bayaz 2024.02.15. 03:42:04

@valis47: igen, átlag egyetemi tanárok szidják a kormányt, vezető pozicióban nemigen teszik. Erről beszélek.

Deansdale 2024.02.15. 07:28:00

@Bayaz: Na igen, az angoloknál és németeknél már rutinszerű, hogy tweetek meg facebook posztok miatt kimegy a rendőrség, Mo-n ez gyakorlatilag ismeretlen. És ezzel kapcsolatban az a vicc, hogy akik Mo-n is meghonosítanák ugyanezt a gestapo-stílust, pont azok krákognak hogy itt nincs szólásszabadság.

Deansdale 2024.02.18. 11:21:01

Közismert, iskolázott és elvileg intelligens fekajogi aktivisták kitárgyalják, hogy az USA-ban egyetlen nap alatt meg lehetne szabadulni minden bűnözéstől: egyszerűen át kell definiálni, hogy mit értünk bűnözés alatt...
twitter.com/NatCon2022/status/1758882486510100504
És ha azt mondom, hogy nem szeretnék ilyen emberekből milliókat a hazámba, akkor én vagyok a g*ci rasszista :)

Frederick2 2024.02.18. 16:44:05

@Bayaz:

"Nyugaton, ahol ha nem mész ki a Pride-ra amikor a cég támogatja akkor bajba kerülhetsz"

Itt Magyarországon, ha egy állami intézményben vagy egy multicégnél dolgozó alkalmazott nem megy el egy kötelező meeting-re, egy kötelező összdolgozói értekezletre, egy kötelező továbbképzésre, egy kötelező munkavédelmi előadásra, egy kötelező GDPR-okosításra, következő nap behívja az igazgató az irodájába, egy kis elbeszélgetésre.

Deansdale 2024.02.18. 16:46:10

@Frederick2: Kicsit más egy munkahelyi meeting, mint a pride...

Bayaz 2024.02.19. 01:31:27

@Deansdale: mondjuk rengeteg nyugati munkahelyen van DEI training meg sexual harassment training (utóbbi szerintem már itthon is).

A különbség persze az, amit korábban is irtam: ha a magyar privátszférában dolgozol, akkor nem kell hűségesküt tenned Orbánnak és (ha nem vagy legfelsőbb vezetői pozicióban) még szabadon is szidhatod - vagy elmondhatod a véleményedet akkor is ha az 'rasszista', 'fasiszta' - anélkül hogy kirúgnának.

Bayaz 2024.02.19. 01:35:57

@Deansdale: @Frederick2: mondjuk a céges Pride-hoz az lenne hasonló, ha kötelezővé tennék Mészáros Lőrinc vállalatainál vagy állami alkalmazottaknak, hogy kimenjenek a Békemenetre.

Ilyesmivel a Fidesz még csak nem is próbálkozott, és nevetségessé tennék magukat valamint ellenzéki szavazóvá változtatnának egy csomó politikát kerülő átlagembert, ha megpróbálnák.

Frederick2 2024.02.20. 12:25:02

@Deansdale: Azért ezen az elnevezésen felröhögtem. :D

NŐK VÁROSA - AVAGY A HELY, AHOL A NŐK SZAVA IS ÉR
www.facebook.com/events/351173827796750/

Eddig is tudtam, hogy a feministák maguknak tekintik Budapestet. Karácsony Gergely főpolgármestersége alatt még inkább így érezhetik. De hogy így az ember arcába vágják, ily arrogánsan, picit meghökkentő! Bár mondom, én ezen már gúnyosan mosolygok.

Érted, nem a férfiak és a nők városa! A nők városa. De csak azon nők városa, akik feministák. Vagyis a feminista nők városa. Még a magukat feminista férfinak nevező pincsikutyáknak sem jut hely - csak a kutyaólban! :P

Most eltekintek, hogy idézzek a szövegből. A szokásos bullshit. Mint ahogy attól is eltekintek, hogy a résztvevők neveit soroljam. A szokásos karót nyelt úri picsák!

Deansdale 2024.02.20. 12:32:47

@Frederick2: Na igen, és azt is mind tudjuk, hogy amúgy a nők szava mindenhol máshol el van nyomva és értéktelen, ezért van külön szervezetük mindenhol az EU-tól az ENSZ-en át a WEF-ig...

Frederick2 2024.02.20. 13:25:15

@Deansdale: Már eleve ott kezdődik a gond, hogy egy elavult és meghaladott ideológiát erőltetnek már több éve: feminizmus. :P De ezt már sokszor megtárgyaltuk itt is, a Férfihangon is.

Még véletlenül se úgy tegyük fel a kérdést:
milyen nehézségekkel találkozik egy férfi és egy nő a munka világában?

Nem. Helyette:
milyen nehézségekkel találkozik egy nő a munka világában?

Nevetséges!
süti beállítások módosítása