HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • F.M.J.: @Deansdale: Komposztkazán+üvegház. Egyelőre nagyon elméleti a dolog, még előtte van fontosabb dolgom is, csak azért agyalok rajta, mert tervezem, hogy egyszer majd nekiállok. Nálam ez erőnléti edzés... (2024.04.19. 20:46) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • valis47: @Deansdale: Trumpra azt is mondták, hogy rasszista. Arra sem kellett bizonyíték. Meg azt is, hogy orosz ügynök. Gondolom orosz ügynökként akart III. világháborút kirobbantani vagy mi. (2024.04.19. 14:12) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Hartrigel: "miért hülyeség a tudat számítógépre való feltöltése, ami szerintem eleve egy paradoxon" Ebben egyetértünk, többek között azért, mert a tudomány azt sem tudja mi az a tudat, nemhogy lem... (2024.04.19. 10:12) Vallásismereti kisokos
  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

A nagy titok

2014.05.09. 09:39 Deansdale

Az emberiség civilizált fele úgy tesz, mintha nem értené, hogy miért utálja egyik rassz a másikat. Pontosabban majdnem mindegyik majdnem mindegyik másikat - de kizárólag abban az esetben, ha egy területen kénytelenek osztozni. Egyszerű megoldás lenne a szociológusok által régóta ismert in-group bias, amit a fene tudja hogyan fordítottak le magyarra - én csoport-preferenciának nevezném. Nem túl komplex dolog, arról szól, hogy egy csoport tagjai előnyben részesítik a csoport többi tagját a külsősökkel szemben gyakorlatilag mindenben: személyes megítélésben, erőforrások elosztásánál, párkapcsolatok létesítésekor, stb. Ez valószínűleg már csecsemőkorban elkezd kialakulni, mikor a gyermek a szülein és rokonságán látja meg, hogy milyen kinézetű ember az, aki törődik vele, akire számíthat. Változtatni ezen nemigen lehet, hacsaknem eltérő fajú dadákat osztunk szét véletlenszerűen mindenkinek, kötelező jelleggel. De igazából ezt csak mint érdekességet említettem, a mai mese máshová vezet.

A világ már csak olyan, hogy a furfangos általában túljár a buták eszén. Az okos ember nagyobb eséllyel tanult és művelt, nagyobb eséllyel van jó állása és magas státusza. Nyilván nem színtiszta és egyértelmű az összefüggés - szerencsével, agresszióval vagy szorgalommal is sokra lehet vinni -, de hosszú távon azért egyértelműen érezhető a hatása. Kiből lesz bankár, politikus, diplomata? Az okos emberből. Van ahová már a kapcsolatok sem tudnak eljuttatni.

Éppen ezért nem szerencsés, ha két különböző értelmi képességű népcsoport összekeveredve él, mert az okosabbik óhatatlanul is a butább fölé emelkedik, aminek ez nyilván nem fog tetszeni. A butának két választása marad ugyanis: vagy keményen harcol az okosaknak nem kellő munkákért, amik általában nehezek és nem fizetnek jól; vagy pedig feladja a reménytelen harcot a boldogulásért, és a társadalom peremére szorulva tengődik segélyeken.

Íme, leírtam a választ arra, hogy miért utálja az egész világ a zsidókat, a cigányokat, a négereket, az arabokat, a fehéreket és a sárgákat. Ja, meg az eszkimókat és az indiánokat, meg mindenki mást akit kifelejtettem.

Ha mindenki marad a seggén, akkor minden népcsoport krémje felemelkedik, a söpredék lesüllyed, és legföljebb egymást utálhatják. De ha idegenek települnek be, akiknek eltérő az átlagos intelligenciaszintje, akkor óhatatlanul is faji csoportokká alakulnak a társadalmi osztályok, ami erős alap egymás gyűlölésére.

Ez van, fehér barátaim, el kell ismernünk, hogy a zsidók átlagos intelligenciája magasabb, mint a miénk.

A minden fajban megtalálható hülyék kedvéért közlöm, hogy nem minden zsidó okosabb minden fehérnél, de több köztük a csúcsfej, mint köztünk - és ez pont elég ahhoz, hogy évtizedek leforgása alatt elfoglalják a társadalomban megtalálható szinte összes olyan posztot, ahol (kemény) munka nélkül lehet sok pénzt keresni. Bankvilág, média, politika, marketing, szórakoztatóipar, satöbbi.

A minden fajban megtalálható liberálisok kedvéért közlöm, hogy nyugodtan feldughatják a fajok egyenlőségéről és azonosságáról dédelgetett tévképzeteiket oda, ahol a realitás fénye nem oszlatja szét őket. A fajok nem csak bőrszínben, izomerőben, ritmusérzékben és zsákolási tehetségben különböznek, hanem IQ-ban is. Szomorú, de ez van.

A zsidókat azért utálták mindigis, mert a földet túró parasztok általában utolsó garasaikat hagyták a kocsmárosoknál és uzsorásoknál, akik anélkül dőzsöltek, hogy nekik is túrni kellett volna azt a bizonyos földet. A zsidók elég okosak ahhoz, hogy mindig a munka könnyebb végét fogják meg, de ezért cserébe univerzális utálat övezi őket mindenhol, ahová a lábukat betéve kihasználják, kisemmizik és nyomorba taszítják az őslakosokat. Mert hát erről van szó: ha a saját munkád helyett másokéból akarsz megélni, mégpedig jobban, mint ők maguk, akkor vérszívó vagy. Meg lehet ezt ideologizálni, de a köznép úgyis csak a lényeget, a nyers valót látja. Százan gürcölnek a faluban éjt nappallá téve, tisztes magyar parasztok vért és verejtéket hullatva, és mind szegény, mint a templom egere - csak a zsidó gazdag, aki nem csinál semmit. Ha ez nem recept a faji ellentétek éleződésére, akkor nem tudom mi lehetne az.

A cigányok, négerek ugyanennek a problémának a másik végén állnak. Az intelligencia totemoszlop legalján kuksolnak, és sehol a világon nem tudnak tömegesen, általánosan kiemelkedni a nyomorból. Valami érthetetlen oknál fogva senki nem akar nekik olyan jól fizető munkát adni, amihez nem kell se iskolázottság, se intelligencia. Biztosan a gonosz fehérek rasszizmusa áll a dolog hátterében! (Mintha egyébként a fehérek uralkodnának és nem a zsidók.) Egyetlen lehetőségük a felemelkedésre az agresszió - hogy ezért van rá manapság hajlamuk, vagy már régebben is megvolt, az vita tárgyát képezheti. Az viszont egyszerű tény, hogy a zsidók gyengék de okosak, a négerek buták de erősek. (Mennyi zsidó atlétát vagy súlyemelő bajnokot tudsz megnevezni? Melyik fajból származik a legtöbb Nobel-díjas?) Bűnözni persze mindenki bűnözik, csak máshogyan: a zsidó átver, a néger fejbe.

Átlagokról beszélek, még mindig - szúrom közbe a liberális anyaszomorítók kedvéért, akik már 30 sorral fentebb elakadtak és írják a kommenteket, hogy hülye vagyok, mert nem minden zsidó bankár és nem minden cigány bűnöző. Pfff.

Egyes ázsiai nemzetek átlagos intelligenciája nagyon közel esik a fehérekéhez, ezért pl. a kínaiakat a civilizált világban szinte sehol nem utálják. Már a legutolsó vidéki magyar kisvárosban is van kínai kajálda, amit általában betelepülők tartanak fenn, és a kutyának eszébe nem jut gyűlölni őket. A magyar emberek hírös rasszizmusa valahogy nem minden rasszra működik, csak néhányra. Különös, roppant különös.

Naszóval itt vagyunk mi magyarok egy olyan társadalomban, ahol jelentős lélekszámú idegen csoportok települtek be a történelem több szakaszában is. Politikusaink és bankáraink 95%-a zsidó, erőszakos bűnözőink legalább háromnegyede cigány. Mindkettőt tilos észrevenni, mindkettőről tilos beszélni. Elsősorban azért, mert az okos zsidók politikai erővel nyomják ránk a liberális eszmét, ami szerint bármilyen faji különbséget észrevenni nagyobb bűn még az emberölésnél is. Lepuffantasz néhány járókelőt? Ejnye, gonosz ember, a bíróság kiszabja rád az átlagos ítéletet, aztán viszlát. Azt mondod, hogy a fajok átlagos intelligenciaszintje nem egyforma? Rohadt rasszista gyűlöletkeltő vagy, azonnal ki kell téged közösíteni, és elhallgattatni egy életre - még mielőtt gázkamrába küldenéd a szegény kisebbségieket, akik kizárólag a hozzád hasonló fajgyűlölők miatt nem képesek kiemelkedni a szegénységből.

Na persze.

Az egyetlen magától értetődő megoldás erre a problémára a fajok elkülönítése lenne, dehát az pont az okosaknak nem áll érdekében, ezért a liberális eszme nyilván azt erőlteti, hogy a "szegregáció" gonosz dolog. Mennyivel jobb a zsidóknak mindenütt uralkodni vékony rétegben, mint egyetlen országba zsúfolódva egy sokkal kisebb konc fölött egymás torkát marni? Nem véletlen, hogy Gyurcsány és Orbán a zsinagógában fognak kezet, de Izraelbe költözni egyiknek sincs kedve. Itt urak - ott szolgák lennének.

(Megj.: Tisztában vagyok vele, hogy Orbán nem született zsidó, de a felesége már az, és egyértelmű, hogy ilyen módon akarja utódai helyét biztosítani a kiváltságosak soraiban. Nem, nem azért foglalkozom Orbán esetével, mert utálom a zsidókat, hanem mert jól illusztrálja a mondanivalómat, amiben egy cseppnyi gyűlölet sincs.)

41 komment

Címkék: politika rasszizmus szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbaarb 2014.05.09. 11:33:00

Most a cikk gerincét képező dolgokkal vitatkoznék. Először is a zsidó nem egy faj, és itt nem arra gondolok, hogy vallás, hanem arra, hogy ha a zsidókat fajilag külön kezeljük a fehérektől, akkor együtt kell az arabokkal. Bár nem vagyok telejsen biztos benne, én úgy tudom, hogy a zsidók és az arabok egy faj, csak a történelem egy szakaszán fajon kívüli okból váltak szét.
Ehhez tartozik a másik probléma, amit te is említesz az elején, de végül nagyon kevéséé veszel figyelembe. Leírod, hogy:

"Nyilván nem színtiszta és egyértelmű az összefüggés - szerencsével, agresszióval vagy szorgalommal is sokra lehet vinni -, de hosszú távon azért egyértelműen érezhető a hatása.",

de végül nem igazán számolsz a többi tényezővel.
Ezért nem értek egyet azzal, hogy a zsidók genetikailag intelligensebbek lennének, ugyanis akkor az araboknak is ugyanilyen szinten kellene állnia. Nem állnak, mégpedig azért, mert a zsidóknál sok egyéb tényező segít a jó eredmények eléréséhez. Amik pedig megkülönböztetik őket az araboktól, azok nem genetikai tényezők, hanem kulturális (pl.: összetartás, gátlástalanság, önzés). Bár nem ismerem teljesen a szent könyvüket, de amit igen, abban egyértelmű az önzésre biztatás, például a nem kóser ételek fogyasztását is csak addig tiltja, amíg van más (a keresztény vallásban nem tudok ilyenről, persze a zsidó vallás ha jól tudom nem is hisz a halál utáni életben, ezért a testiséget többre becsüli, mint a kereszténység).

A végkövetkeztetése végül mégis jó, de igazából újat ezzel nem mondtál, csak eddig nyersebben fejeztük ezt ki: a zsidók azért szélednek szét a világban, mert a saját népükön nem tudnak és/vagy akarnak élősködni.

Deansdale 2014.05.09. 11:45:26

@Barbaarb: Hááát, a zsidó szót lehet sokféleképpen magyarázni, de szerintem érthető, hogy itt és most származási alapon értem az adott népcsoportra. Nyilván van nekik is saját történelmük,hogy honnan jöttek és kivel keveredtek, de azért még fel lehet ismerni bizonyos faji jegyeiket, amik megkülönböztetik őket másoktól. (nagy orr :)

Szerencsével és kapcsolatokkal is fel lehet emelkedni - ez az az 5-10% magyar származású ember a politikai vezetésben és a bankszakmában, akik még odaférnek a zsidók mellé. A médiában és a szórakoztatóiparban nagyobb az arányuk, helyenként talán az 50%-ot is eléri :) De az ész mindigis az egyik legmeghatározóbb tényező lesz az olyan társadalmi ranglétrán való felemelkedésben, ami nem fizikai agresszióra épül.

Szerintem az arabok és a zsidók nem ugyanaz a faj. Távoli közük van egymáshoz, mint nekünk a finnekhez :D

Egyébként ha nem gondolod őket okosabbnak (a Nobel-túlsúlyuk ellenére sem), akkor tényleg csak az marad, hogy gonosz összeesküvésekkel marják magukat a csúcsra - ami persze ugyanúgy magyarázná, hogy miért utálja őket mindenki, csak sokkal kevésbé elegáns maygarázat, és olyan kulturális okokat feltételez, amiket nehéz megmagyarázni. Egy ezer évvel ezelőtt élt vallásos francia zsidó miért lenne pont ugyanolyan összetartó, gátlástalan és önző, mint egy kortárs ateista amerikai? Mi a fene őrizné meg ennyire erősen a kultúrájukat, miközben a legtöbbjük például a zsidó vallást már rég letette?

Nem fedeztem fel a spanyolviaszt, tudom, csak igyekeztem összefoglalni azokat a végleteket, amikről még külön-külön is tilos beszélni :) Egyben hátha felnyitja pár ember szemét az összefüggésekre.

[ ] 2014.05.09. 23:03:03

"Éppen ezért nem szerencsés, ha két különböző értelmi képességű népcsoport összekeveredve él, mert az okosabbik óhatatlanul is a butább fölé emelkedik, aminek ez nyilván nem fog tetszeni."

Az emberek mindig is keveredtek és vándoroltak, csak régen másképp nevezték és máshogyan folyt le egy gyarmatosítás. Ma az egészet már jó ideje a bankrendszer mozgatja. Háborúkra lassan szükség sincs, Európa nagy részét se háborúkkal foglalták el. Még az sem biztos, hogy Kína háború által lesz nagyhatalom.

Régen egyértelmű volt, hogy legyőztek, hát be kell hódolnod, ma meghagyják az illúziót, hogy szabad vagy a saját országodban, talán azért, mert a rabszolgatartás egy idő után nem volt kifizetődő. Az embernek szüksége van arra az érzetre, hogy önmagáért dolgozik, nem az elnyomó hatalomért.

"A cigányok, négerek ugyanennek a problémának a másik végén állnak. Az intelligencia totemoszlop legalján kuksolnak, és sehol a világon nem tudnak tömegesen, általánosan kiemelkedni a nyomorból."

A cigányság kérdése szerintem összetett. Egy hatalmas kultúrából származnak, amely később önmagán belül is rasszokra oszlott fel.

"A zsidók elég okosak ahhoz, hogy mindig a munka könnyebb végét fogják meg, de ezért cserébe univerzális utálat övezi őket mindenhol, ahová a lábukat betéve kihasználják, kisemmizik és nyomorba taszítják az őslakosokat. Mert hát erről van szó: ha a saját munkád helyett másokéból akarsz megélni, mégpedig jobban, mint ők maguk, akkor vérszívó vagy."

A zsidóság dönthetne úgy is, hogy nem lesz vérszívó. Viszont itt a kérdés inkább, hogy az, hogy okosabbak, erkölcsileg felmenti-e őket és az emberiség többi részének fejet kell-e hajtania az általad lefestett helyzet előtt: okosabbak, tehát élnek a lehetőséggel, ez a dolgok univerzális rendje. Kár lázadozni, mindenki azon a helyen gürcöl, ahová való, úgy, ahogy a szuperintelligens faj kijelölte számára.

[ ] 2014.05.09. 23:14:35

@Deansdale: "Egyébként ha nem gondolod őket okosabbnak (a Nobel-túlsúlyuk ellenére sem), akkor tényleg csak az marad, hogy gonosz összeesküvésekkel marják magukat a csúcsra - ami persze ugyanúgy magyarázná, hogy miért utálja őket mindenki, csak sokkal kevésbé elegáns maygarázat, és olyan kulturális okokat feltételez, amiket nehéz megmagyarázni."

Az intelligenciának is több típusa lehet, ők a legkifizetődőbbet fejlesztették ki. Tény, hogy okosak, de míg egy csóró, szürke, nem törtető, elvont tudós legürcöli az életét egy omladozó laborban, ők mesterien eljátsszák, hogy abban is profik, amiben nem. A tudományban talán nem végeztethetik el másokkal a piszkos munkát? A Nobel díj egy belső csoport által létrehozott díj saját tagjaik részére. Ahogyan a politika vagy bankrendszer elitje, úgy a Nobel díjasok köre is figyelembe veszi a születési jogot. Ilyesmire azért van szükség, mert ma már a tudomány pont úgy pénzt jelenthet, mint a gazdaság vagy a politika. Régen nem akartak tudósok lenni a zsidók, bankárok és kereskedők lettek. Ha a két terület nem folyhatott volna össze, ma se biztos, hogy okosságuk ellenére ennyire beszivárogtak volna.

aldum · http://aldum.pw 2014.05.09. 23:18:40

>A zsidókat azért utálták mindigis, mert a földet túró parasztok általában utolsó garasaikat hagyták a kocsmárosoknál és uzsorásoknál, akik anélkül dőzsöltek, hogy nekik is túrni kellett volna azt a bizonyos földet.
Ajjajajajajaj. Kezdjuk ott, hogy sok neves europai orszagban nem _lehetett_ foldjuk. Nem azert nem turtak, mert budos volt nekik a munka, hanem tiltottak nekik. A bankarkodast meg uzsorat sem ok talaltak fel (itt most ugy ertem, hogy alkalmaztak eloszor nagy leptekben es haszonnal), hanem az olaszok (Akarom mondani nehany olasz csalad, nem az olaszok kollektiven).
Az arabok pedig ugyanugy semitak. Meg ezt az egesz "feher ember" tortenetet nem ertem, ez sem egy homogen tarsasag. Nekem ugy tunik, hogy negativ identitaskent definialod: az a feher, aki nem feka, sarga, arab, indiai, barmely ezek kozotti atmenet, illetve nem is zsido. Azt ugye tudod, hogy a magyar is azsiai eredetu nep, azt meg senki nem igazan tudja megmagyarazni, hova lettek az azsiai vonasaink 1000 ev alatt. Illetve dehogynem, bekeveredtunk itt Europaban mindenkivel, aki szembejott.

Igazabol nem tudom, mit szeretnel, mindenki takarodjon haza a sajat orszagaba?

Egyebkent a kiindulasod is hibas, mert nem a rasszok utaljak egymast, hanem emberek mas embereket. Ezek kozul persze van, aki ugy jar el, hogy mar csak a rassz alapjan utalja a masik embert, de ez ma mar akkor sem ilyen kollektiv torzsi haboruskodas szintjen valosul meg. Meg baromi sokan _mindenkit_ utalnak, aki nem a kozvetlen barati es rokoni koruk (en is, gyulolom a tomeget meg a sok hulye embert). De foleg azokat, akikkel versenyben vannak a munkahelyen, munkahelyekert, stb. Ebbol most azt akarom kihozni, hogy az egesz osszeferhetetlenseg kiindulopontja inkabb a gazdasagi modell, mint az intelligenciakulonbseg.

Deansdale 2014.05.10. 07:57:20

@aldum: Már meg ne haragudj, de a legtöbb érved a következtetéseimből nem cáfol meg semmit, csak a csipkeszegélyt birizgálod. Tény, hogy a zsidók szinte mindig a munka könnyebb végén állnak, és ezen nem változtat, hogy ki "találta fel" a hitelezést vagy hogy valahol nem engedték, hogy földbirtokosok legyenek. Az is tény, hogy a legtöbb helyen ezért utálták őket, és nem hasraütsére.

"Az arabok pedig ugyanugy semitak."

Érdekes, hogy az arabok szemiták mikor arra van szükség, de amikor valaki antiszemitizmusról beszél, akkor határozottan NEM érti bele az arabokat. Hasznos dolog a fogalmakat úgy forgatni, ahogy épp diktálja az érdek. De hogy a lényegre is válaszoljak, a "rokonság" szinte bármit jelenthet, nem kell feltétlenül azt érteni alatta, hogy ezek a népek totál azonosak. Pont ezért említettem a finneket, mert a hivatalos álláspont velük akar rokonítani minket, miközben semmi közünk hozzájuk. Illetve ami van, az meg semmit nem determinál - aki a finnek népi karakterisztikáiból, vagy átlagos IQ-jából akarna a magyar jellemzőkre következtetni, az csúnyán melléfogna. Pont ez van az arabokkal és a zsidókkal is.

"a magyar is azsiai eredetu nep"

Európában mindenki az, ~40.000 éve jöttünk be mindannyian ázsián keresztül. Ha így érted, akkor oké - de úgy sejtem te a honfoglalásos majomságról beszélsz, amit a genetikai kutatások egyértelműen cáfolnak.

"Igazabol nem tudom, mit szeretnel, mindenki takarodjon haza a sajat orszagaba?"

Még jó hogy nem rögtön népirtással akarsz vádolni :) Hol láttad a cikkben azt az agressziót, amire így reagáltál?

"a kiindulasod is hibas, mert nem a rasszok utaljak egymast, hanem emberek mas embereket"

Ez viszont tipikus liberális semmitmondás. Ha csak emberekről beszélnénk, akkor a Józsi utálná Pierre-t, vagy ilyesmi, de totál egyértelmű, hogy a zsidókat, a négereket, a cigókat szinte mindenhol garantáltan utálják a fehér emberek - a fehér embereket meg szinte mindenhol garantáltan utálják a más fajú őslakosok (nézd meg Dél-afrikát). Ez nem személyes ellentét, hanem faji.

"Meg baromi sokan _mindenkit_ utalnak"

Ez egy tök érdekes mítosz, ami marhára nem igaz :) Ki utálja szerinted Magyarországon az indiánokat? Japánokat? A flamandokat? Baszkokat? Sorolhatnék még ezer fajt és nemzetet akiket egyáltalán nem divat utálni. De ne legyünk demagógok, oké. Ki utálja Mo-n a svábokat? Itt élnek közöttünk, de valahogy mégsincs az országban erős antisvábizmus, amennyire én tudom. Van ruszin, örmény és bolgár kisebbség is, őket ki utálja?

Pont ezért feltűnő a jelenség, hogy bár minden országban van tucatnyi kisebbség, valamiért mindenütt a zsidókat, cigókat és négereket utálják, meg az arabokat - attól függően, hogy hol kik vannak. Az arabokat pedig pont nem azért, mint a zsidókat, hanem amiért a cigányokat: buták és agresszívek. Párizsban például lázongtak és gyújtogattak, ami a zsidókra nem nagyon jellemző.

"gyulolom a tomeget meg a sok hulye embert"

A mizantrópiának semmi köze a rasszizmushoz.

"foleg azokat, akikkel versenyben vannak a munkahelyen, munkahelyekert"

Ha ez igaz lenne a magyaroknak eszébe sem jutna a zsidókat vagy a cigókat utálni (meg azoknak se minket), hiszen pont nem versenyzünk egymás munkahelyeiért. Illetve részben nyilván igen, de nem ez a jellemző. Akkor inkább mindenki a saját faját utálná, mert általában ők jelentik neki a munkahelyi konkurrenciát.

aldum · http://aldum.pw 2014.05.10. 12:38:11

@Deansdale:
Már meg ne haragudj, de a legtöbb érved a következtetéseimből nem cáfol meg semmit
Ez azert lehet, mert nem is allt szandekomban, csak arnyalni akarom a kepet :)

>amikor valaki antiszemitizmusról beszél, akkor határozottan NEM érti bele az arabokat
Ez azert van, mert errefele relative kevessel lehet talalkozni. De egyebkent en beleertem, ezert is allok ertetlenul a Jobbik iszlambarat nezetei elott. Ertem en, hogy a zsidok jobban szurjak a szemuket, de hogy csak az Izrael-Palesztin szembeallas miatt az "enemy mine" alapon a palesztinok melle allnak, az nekem magas. Tudom, Vona azt mondta, hogy egyaltalan nem ez az oka, de ezt valahogy nem hiszem el neki.

>Még jó hogy nem rögtön népirtással akarsz vádolni :) Hol láttad a cikkben azt az agressziót, amire így reagáltál?
Direkt nem vadoltalak nepirtassal, mert tudom, hogy nem all szandekodban es nem akarom radboritani a "liberalmarxista" vitakulturat sem. De ezt viszont irtad: "Az egyetlen magától értetődő megoldás erre a problémára a fajok elkülönítése lenne"

>totál egyértelmű, hogy a zsidókat, a négereket, a cigókat szinte mindenhol garantáltan utálják a fehér emberek
Ezt probaltam elmondani, hogy ez csak neked tunik evidencianak, szerintem nem az. Nem torvenyszeru, hogy mindenki utal mindenkit, aki masik rasszhoz tartozik, csak azert, mert egy keruletben laknak.

>Ez egy tök érdekes mítosz, ami marhára nem igaz :) Ki utálja szerinted Magyarországon az indiánokat? Japánokat? A flamandokat? Baszkokat?
Dehogynem, csinaltak ilyen felmereseket, fiktiv kisebbseggel (pirezek), bizony kiderult, hogy eleg sokan bizalmatlanok veluk szemben.

>A mizantrópiának semmi köze a rasszizmushoz
Nem is azzal akartam osszekotni, csak ravilagitani a nagyobb kepre: az emberek alapvetoen nem szeretik felebarataikat.

>Ha ez igaz lenne a magyaroknak eszébe sem jutna a zsidókat vagy a cigókat utálni
Nem azt mondtam, hogy _csak_, hanem hogy _foleg_
>Akkor inkább mindenki a saját faját utálná, mert általában ők jelentik neki a munkahelyi konkurrenciát.
Igen, azt is utalja. Kitartok a "semmitmondo" velemenyem mellett: az emberek utaljak egymast. A sajat rasszukon kivul es belul. Termeszetesen kivul jobban, itt jon be az altalad emlitett group bias meg az altalanos tartozkodas az idegentol, ismeretlentol.

Az egeszbol az nem vilagos, hogy ezt a fajta mesterseges arokasast es szembeallitast miert tamogatod, szemben mondjuk a feminista nemek harcaval. Miert jobb, ha etnikai toresvonalak menten is megoszlik az emberiseg?

>Éppen ezért nem szerencsés, ha két különböző értelmi képességű népcsoport összekeveredve él, mert az okosabbik óhatatlanul is a butább fölé emelkedik, aminek ez nyilván nem fog tetszeni.
Azert nem ertem, mert az okosabbak amugy is a butabbak fole emelkednek. Ez igy is van rendjen, a tarsadalom retegzett, de te is irod kesobb:
>Ha mindenki marad a seggén, akkor minden népcsoport krémje felemelkedik, a söpredék lesüllyed, és legföljebb egymást utálhatják
Meg is teszik. De ha keverednek, akkor sem feltetlenul, magad emlegeted feljebb a svabokat meg ormenyeket, pedig biztosan nekik is kicsit mas az atlagos intelligenciajuk.

Abszolút Igazság 2014.05.10. 13:23:40

@aldum: "Dehogynem, csinaltak ilyen felmereseket, fiktiv kisebbseggel (pirezek), bizony kiderult, hogy eleg sokan bizalmatlanok veluk szemben."

A szóban forgó közvélemény-kutatásban az volt a kérdés, hogy befogadna-e piréz menekülteket az országba. Ennyi és nem több. www.tarki.hu/hu/news/2008/kitekint/20081001.html

Az átlag polgár agyában kb. a következő játszódhatott le: pirézek, még sose hallottam róluk, csak valami nagyon távoli nép lehet, a hangzása alapján tán valami őserdei törzs. Ha idejönnek nyelvtudás nélkül, dolgozni sem nagyon fognak tudni, nekünk kell majd eltartanunk őket is. Hát ne jöjjenek. A másik egyharmad meg talán arra gondolt: szegény menekültek, hát ha üldözik őket, kapjanak menedéket, ennyit kibír a költségvetés.

Ha az lett volna a kérdés, hogy "utálja-e Ön a pirézeket?", és arra születik közel 2/3 igenlő válasz, akkor lenne helye itt ilyen következtetéseknek, hogy a magyarnak mindegy, csak utálhasson valakit.

Na. De a pirézektől nyilván senki sem retteg. Viszont, ha valaki nem fogadna be egy ismeretlen, soha nem is hallott népet, az még elég messze van az utálattól, a bizalmatlanság pedig teljesen jogos.

Ezért durva az a csúsztatás, mikor értelmes, tájékozott emberek is azon szörnyülködnek, hogy hát hogy lehet utálni egy kitalált népet - pedig a felmérésből csak annyi derült ki, hogy egy ismeretlen, egzotikus nép menekültjeit nem szívesen fogadnánk be.

aldum · http://aldum.pw 2014.05.10. 13:37:04

@Abszolút Igazság:
>a magyarnak mindegy, csak utálhasson valakit
De en nem is azt akartam kihozni, hogy a "magyar egy gyulolkodo nep", hanem hogy vannak, akik mindenkivel szemben bizalmatlanok. A felmeresbol lathatoan eleg sokan.
Ugyanugy nem celom a feher tobbseggel kapcsolatban altalanositani.

Go Jóska 2014.05.11. 15:03:13

@Deansdale:
"Van ruszin, örmény és bolgár kisebbség is, őket ki utálja?"
Sőt még a szlovák, román, horvát és szerb kisebbséget sem szokás utálni. Ez főleg azért van, mert láthatatlanok: kevesen vannak és jól asszimilálódtak.
Ami a svábokat illeti, volt itt '45-ben svábtalanítás. Azóta már azt a kevés, teljesen asszimilálódott svábot persze hogy nincs miért utálni. De korábban, amikor jól elkülönültek (pl. törték a magyart), rádásul a kereskedők nagy része szász meg sváb volt, nem voltak igazán népszerűek.

@aldum: A blog.hu nem a turulchan, itt a meményíl nem működik. (Meg mellesleg a turulos kifejezéseket, mint implikálás és seggfájás, sem feltétlenül értik meg.)

"Az egeszbol az nem vilagos, hogy ezt a fajta mesterseges arokasast es szembeallitast miert tamogatod, szemben mondjuk a feminista nemek harcaval. Miert jobb, ha etnikai toresvonalak menten is megoszlik az emberiseg?"

Talán, mert eleve meglévő árkokról van szó, nem mesterséges árokásásról, és, talán, mert eddig sehol, még a progresszív skandinávoknál sem sikerült ezeket az árkokat betemetni.

aldum · http://aldum.pw 2014.05.11. 21:43:13

@Go Jóska:
A kacsacsor az email letezese ota idezetet jelent.
Az implikacio szinten keptablaktol fuggetlenul letezo kifejezes. A seggfajasra nincs mentsegem, a szokas hatalma ugye... De azert szerintem erti mindenki, mit jelent :)

OK, valoban letezo toresvonal, amit mondani akartam, az az, hogy a konfliktus valojaban a szegenyebbek es a gazdagabbak kozott van, nem nok-ferfiak, ciganyok-tobbsegiek, zsidok-tobbsegiek kozott. Dean egeszen hosszu fejtegeteseket szokott tartani a kulonbozo sotet ferfielnyomassal kapcsolatban, ravilagitva arra, hogy nem a _nok_ nem jarhattak egyetemre, meg nem szavazhattak, hanem bizonyos tarsadalmi-vagyoni szint alatt _senki_. Tehat ha valaki kobanyai panelproli, akkor valoszinuleg nem lesz tul hizelgo velemenye a Rozsadomb lakossagarol, attol fuggetlenul, hogy zsidok vagy nem. Ugyanigy, ha valakit kirabolnak ejjel az utcan, akkor nem fogja vigasztalni, ha nem holmi budos ciganyok, hanem igaz feher magyarok teszik, ugyanannyira fog hianyozni a zsebebol az a penz. Most mielott belemennenk a bunugyi statisztikakba, vonatkoztass el ettol a konkretumtol, lehet ez barmi: lehuz a bank (esetleg belevisz egy jo kis svajcifrankhitelbe), atver a zoldseges, megkopaszt a rendor, akarmi. Nyilvan vannak kulturalis utkozesek is, de nem olyan husbavagoak, mint az egzisztencialis konfliktusok.
Persze lehet, hogy en latom rosszul, de ha valakinek nincs mit enni a honap vegen, akkor a helikopterrol golfozo bacsiknak nem a vallasa fogja ot zavarni elsosorban, az mar vetites.

Deansdale 2014.05.12. 07:28:08

@aldum: Nem élezek én semmit - egy meglévő kulimászra próbáltam magyarázatot adni, amit jelenleg a világon sehol nem tudnak normálisan kezelni. Egyébként pontosan az a probléma, hogy a konfliktust a keveredés élezi, és a szegregáció lenne a könnyű kiút, vagyis NEM a szegregáció-pártiak a gonoszok, hanem a diverzitás-pártiak.

Nem kell ahhoz senkit sem utálnod faji alapon, hogy lásd, a keveredés kikerülhetetlen problémákat okoz. A modern ember fordítva ül a lovon mikor azt képzeli, hogy a fajok elkülönítése a fajgyűlöletre épül. Pontosan az akadályozná meg a fajgyűlölet kialakulását. Nem véletlen, hogy Izrael erősen rasszista politikát folytat. Ők tisztában vannak a helyzettel, mert okosak :) Csak a többiektől várják el a diverzitást, mert az nekik előnyös.

Barbaarb 2014.05.12. 09:01:01

@Deansdale:

Én úgy tudom, hogy még 5-6 ezer évvel ezelőtt is egy csapat voltak a héberek és az arabok. Még az Ószövetség is azt mondja, hogy az arabok ősapja és a zsidók ősapja testvérek voltak.
Külsőre is nehéz a zsidót az arabtól megkülönböztetni.

Ez alapján pedig szerintem igenis az jön ki, hogy a gátlástalanság és az önzés az, ami magasabb szintre emeli a zsidókat az araboknál és fehéreknél is.

"Szerencsével és kapcsolatokkal is fel lehet emelkedni - ez az az 5-10% magyar származású ember a politikai vezetésben és a bankszakmában, akik még odaférnek a zsidók mellé."

Ez úgy hangzik, mint ha magyar csak így kerülhetne oda, holott te is azt írtad, hogy átlagról beszélsz. Akik oda kerülnek, nem hülyék, csak nehezebb azoknak, akiknek nincs támogatottságuk, meg nem gátlástalanok.
És ha a vallás nem is tartja össze őket, a kultúra, a társadalom, a kapcsolatos és az összetartás megmaradtak. Ez működik kereskedelmi szinten is, politikai szinten is és pénzügyi szinten is.
A lecsúszás pedig annak köszönhető, hogy bár nagyon segíti a zsidó a zsidót, de csak egyszer. Ha a segítséget eljátszotta, akkor magára hagyják.

@aldum:

"Miert jobb, ha etnikai toresvonalak menten is megoszlik az emberiseg?"

Ez nem akarás kérdése, ez létezik. És szerintem sem csak azért, mert ezt valaki belénk táplálja.

@Deansdale:

"Egyébként pontosan az a probléma, hogy a konfliktust a keveredés élezi, és a szegregáció lenne a könnyű kiút, vagyis NEM a szegregáció-pártiak a gonoszok, hanem a diverzitás-pártiak."

Ehhez kapcsolódó érdekesség, hogy míg a nemzeti kisebbségek általában (pl. a magyar) arra törekszik a többségi társadalomban, hogy saját nyelvükön, saját iskolában tanulhassanak és általában az elkülönülésre törekednek, addig a cigányok mindenképp egyként akarják kezeltetni magukat a többségi társadalommal (azonos iskola), miközben a "kultúrájuk"-at külön gyakorolják. Persze ebben az is benne van, hogy pl. Szlovákiának és Romániának érdeke volt és talán ma is az, hogy eltüntesse a magyarságot mint nemzetet a saját országában, ellenben a cigányság egy hazátlan nép.

Go Jóska 2014.05.12. 10:23:51

@Barbaarb:
"Én úgy tudom, hogy még 5-6 ezer évvel ezelőtt is egy csapat voltak a héberek és az arabok. Még az Ószövetség is azt mondja, hogy az arabok ősapja és a zsidók ősapja testvérek voltak.
Külsőre is nehéz a zsidót az arabtól megkülönböztetni."

Ne felejtsük el, hogy a zsidó "faj" sem egységes, egy jelentős részük (askenázik) nem sémita. Legalábbis nem tudok róla, hogy a kazárok sémiták lettek volna.

"Ez alapján pedig szerintem igenis az jön ki, hogy a gátlástalanság és az önzés az, ami magasabb szintre emeli a zsidókat az araboknál és fehéreknél is."

A fentiekre tekintettel ebben bizony lehet valami.

Egyébként az arab nem feltétlenül egy buta nép. Legalábbis nehéz elképzelni, hogy egy népcsoport néhány évszázad alatt genetikailag elbutul. Mert ugyebár a középkorban, de még a kora újkorban is igen fejlett nép voltak, mind kultúrálisan, mind a természettudományok és a matematika terén.
(Az is érdekes kérdés, hogy a Ny-Európai primitív "arab" bevándorlók mekkora része ténylegesen arab. Merthogy manapság egyszerűen araboknak szokás mondani minden muzulmánt, pedig ennek kb. annyi köze van a valósághoz, mint amikor az arabok neveztek rúmoknak (bizánci) minden európait. A mohamedán egy térítő vallás, akárcsak a keresztény.

Go Jóska 2014.05.12. 10:54:06

@Deansdale: "a konfliktust a keveredés élezi, és a szegregáció lenne a könnyű kiút, vagyis NEM a szegregáció-pártiak a gonoszok, hanem a diverzitás-pártiak."

A keveredés akkor élezi a konfliktust, ha nem teljes, hanem a betelepült idegenek külön közösséget alkotnak külön kultúrával, amely radikálisan különbözik az őslakosok kultúrájától. Az elkülönítésnek az a formája működőképes, amikor eleve nem engedünk nagy számban betelepedni idegeneket. De a már betelepülteket ha el akarjuk különíteni, és nem kitoloncolással, azzal kvázi nekik adjuk azt az országrészt, ahol többségbe kerültek. Ezt nem akarhatjuk, úgyhogy csak azzal lehet a konfliktusokat megszüntetni, ha felvetetjük a kisebséggel a többségi társadalom kultúráját. És, lehetőleg kineveljük belőlük a kisebbségi identitást is. (Ezért akarják a szomszédos országok is az ottani magyarságot beolvsztani.)

Deansdale 2014.05.12. 11:11:35

@Go Jóska: A gátlástalanság semmivel sem frappánsabb magyarázat, mint az IQ. Mindössze annyi van, hogy szerintetek nem okosabbak hanem "genetikailag" gonoszabbak, ami... akár még lehetséges is lenne, de nincs rá több bizonyíték, mint arra, hogy eszesek.

Egyébként a 2.VH-ban a zsidó elit nem csak tétlenül nézte a zsidó tömegek lemészárlását, de még pénzelték is a nácikat. Valahogy nem látom ebben a más népeknél erősebb összefogási hajlamot...

Na ja, a kisebbségek addig kezelhetőek, amíg asszimilálhatók. Teljesen más tészta, ha van itt 8,5 magyar és 1,5 millió egyéb, mint ha él itt 10 millió magyar, akiknek az ősei között többféle népség is van. Sajnos jelenleg az előbbi felállás van műsoron, és semmi remény az utóbbit elérni. A zsidók zsidók, a cigók cigók, és nem akarnak magyarrá változni. Így viszont maguk generálják a faji feszültségeket. Megoldás pedig nincs, ha vér nélkül képzeljük a dolgot - márpedig úgy kellene. Anyagi áldozat még vállalható lenne, de nem a jelenlegi formájában, mert most csak egy feneketlen vödörbe zúdítjuk a vizet, aminek semmi értelme. Sőt, azzal is csak tovább rontjuk a helyzetet.

[ ] 2014.05.12. 13:05:45

@Deansdale: "Egyébként a 2.VH-ban a zsidó elit nem csak tétlenül nézte a zsidó tömegek lemészárlását, de még pénzelték is a nácikat. Valahogy nem látom ebben a más népeknél erősebb összefogási hajlamot..."

Az tervezett folyamat volt. Nem tudom, mennyi igaz az illuminátus háttérhatalom megtervezett világrendjéből, de a zsidókat azért kezdték gyilkolni, hogy a zsidó nép minél előbb térjen vissza az "őshazába". A zsidó elit a saját fajtájából is feláldozhatónak tartotta azokat, akik nem az illuminátus rend szabályait követték. Az askenázik meg egyáltalán nem számítottak nekik. Az elit külön vezeti a vérvonalát.

Barbaarb 2014.05.13. 08:39:39

@Go Jóska:

Én úgy tudom, hogy viták folynak arról, hogy egyáltalán voltak-e kazár zsidók, ugyanis a genetika nem ezt mutatja.
Az arabokat én sem tartom butának, Magyarországon például elsősorban orvosok lesznek belőlük, mondjuk ez csak a saját tapasztalatom. Márpedig az orvosláshoz szerintem nagyobb tudás kell, mint a pénzvilágban, vagy a politikában. Ugyanis ez utóbbi ágak inkább arról szólnak, hogy úgy alakítsák a dolgokat/társadalmat, hogy abból hasznot húzhassanak, ellenben az orvoslás alapból meglévő problémákat próbál megoldani, óriási felelősségtudattal. Szerintem ebből is egyértelmű, hogy a pénzvilághoz és a politikához elengedhetetlen a gátlástalanság és önzés.

@Deansdale:

Én nem állítom, hogy genetikailag gonoszabbak, hanem hogy a vallásuk ösztönöz önzésre és gátlástalanságra (a többi vallásúval szemben legalábbis), és ha már nem is hívő minden zsidó, magát a zsidó kultúrát ez alakította.
A második világháborúban pedig nem meglepő, hogy épp a szegényebb zsidókat irtották, mert egyrészt akinek volt pénze, az meg tudta magát menekíteni, másrészt meg az ilyet nem is nagyon hagyta sz@rban az elit. Tehát a meghurcoltak a már megbukott zsidók voltak és nagyon jól jöttek a túlélők további sorsának alakításában.

Nahoten 2014.05.14. 10:30:20

Néhány személyes észrevételemet mondanám el.

Szerintem a zsidók nem okosabbak, vagy nem sokkal okosabbak a fehér embernél. Sikerük titka talán verbális képességeikben és összetartásukban van.

Azt figyeltem meg, hogy zsidót nem találsz olyan területeken, melyek eredménye objektíven mérhető. Lakosságnak megfelelő számarányban van köztük súlyemelő, futó, úszó, stb. mivel ezeken a területeken az eredmény objektíven mérhető.

Súlyos túlsúlyban vannak azonban pl. tornászok, műkorcsolyázók, táncosok, színészek, énekesek stb. között, mert ezeken a területeken a teljesítmény értékelés szubjektív.
Sokat lehet pofázni arról, hogy a tripla leszúrt ridberger milyen művészi színvonalon volt kivitelezve, és valahogy mindig az jön ki, hogy a zsidó versenyzőé volt a legjobb.

Nahoten 2014.05.14. 10:34:41

Régi mániám, hogy TV-ben művészeti vetélkedők alkalmával tippelem a győztest.

Volt valami olyan válogató, ahol az István a Királyra válogattak szereplőket, a résztvevők versenyeztek az egyes szerepekért. Egy alkalommal a akkor értem haza, amikor a pályázók hatan felsorakoztak és várták a döntést. A produkciókat nem láttam, de ráböktem az egyik nőre, hogy az fogja nyerni, majd kimentem. Nem is láttam az eredményhirdetést, el is felejtettem, de a családom rákérdezett, hogy honnan tudtam? Hát Onnan, hogy volt egyedül a láthatóan zsidó.

Nahoten 2014.05.14. 10:35:48

Hát onnan, hogy _ő_ volt egyedül a láthatóan zsidó.

Nahoten 2014.05.14. 10:37:02

Más műsorokban, ahol szereplő alázásra válogatnak be embereket pl. valamilyen valóságsóba, akkor kínosan ügyelnek arra, hogy zsidó ne legyen köztük.

Nahoten 2014.05.14. 10:40:47

Tudományos eredményeiket és Nobel túlsúlyukat is elsősorban összetartásuknak köszönhetik.

Csíkszentmihályi (zsidó) tudjuk, hogy a sikerhez az kell, hogy az egyén folyamatos visszajelzést kapjon tevékenysége eredményéről, arról, hogy megfelelő amit csinál.
Ha zsidó ér el valamit, akkor azzal foglakoznak, támogatják, segítik, ha más fajtájú ér el valamit, akkor azt elhallgatják, meg nem történtté teszik, ezzel visszavágják a karrierjét.

Nahoten 2014.05.14. 10:41:17

Csíkszentmihályi (zsidó) óta tudjuk...

Nahoten 2014.05.14. 10:44:57

Nem azt mondom, hogy rossz amit a zsidók csinálnak, mert tényleg tehetségesek. Mára azonban kissé unalmassá vált a látásmódjuk.

Különösen a művészeti ágakban meglevő túlsúlyuk miatt egysíkúnak begyöpösödöttnek érzem ezeket.
Hiányzik egyfajta változatosság, de nem lesz, mert egy nép uralja ezeket az ágakat.

Nahoten 2014.05.14. 10:47:38

Munkahelyeken is olyan állásokat foglalnak el, és segítik egymást olyan állásokhoz, melyben nincs objektív teljesítmény mérés. Tipikusan a HR-es zsidó.
Tényleges tervezők között sincs zsidó, de az osztályvezető már az.
A Bankok, meg ahogy írtad is, híresen zsidó túlsúlyúak.

Nahoten 2014.05.14. 10:51:58

Verbális képességeik miatt politikusok között is rengeteg zsidó van. Ez a terület tipikusan a pofázásról szól érdemi munka nélkül. Ebben nagyon jók.

sunlite 2014.05.24. 21:23:13

@Deansdale:

Üdv minden olvasónak!

Kedves Deansdale, az askenáziak átlagosnál magasabb verbális intelligenciája még nem elég magyarázat feltünő sikerükre, mivel a nagy nem-askenázi tömeg még így is nagyságrenddel több 160+ IQ-val rendelkező személyt produkál.

Kevin MacDonald kaliforniai professzor szerint e mellett még jó pár, valószinűleg szintén öröklött tulajdonság szükségeltetik, mint pl. magasabb motiváció, energikusság, gátlástalanság, stb., és egy kooperatív evolúciós csoportstratégia, amelyet sikerrel követnek már vagy kétezer éve.

Hogy miként koncentrálódtak ezek az öröklött tulajdonságok az askenázi populációban, azt több, zsidók által írt tanulmány tudatos, sok évszázados eugenikus tevékenységnek tulajdonítja.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.06. 14:31:53

ez egy rasszista és elképesztően sötét blogbejegyzés, szégyellem magam, hogy korábban itt kommenteltem.
többet nem fordul elő...

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.06. 20:59:37

@Go Jóska:

csak neked és ezzel itt részemről vége:)
bár számos homályos, és erősen nézőponttól függő eset van, de léteznek teljesen egyértelműen, még egy nagyon konzervatív liberális által is keményen rasszistának tartható szövegek, melyek általában korlátozott számú, ezerszer cáfolt, vagy szerkezetéből adódóan cáfolhatatlan, azaz tudományos szempontból értéktelen, manipulatív állításra fűződnek fel.
egyáltalán nem elvárható, hogy mezei kommentelők ilyen esetben mindent részletezzenek, egyszerűen megállapítják azok, akik felismerik.
erre egyik tipikus reakció a divatos konyhapszichológiával "rúgj belém" játszmába fogás, miszerint az illető sírni kezd, hogy jaj megtámadtak, jaj meghalt a vitakultúra, azok a gaz liberálisok megölték, stb. stb.
ez dedós szint, mindenesetre tolerálni vagyunk kénytelenek, jelenleg a rasszista gyűlöletkeltés blogokban általában megengedett.ha látjuk, szóvá tesszük, játszmákba nem megyünk bele.
hát így jártunk, jártatok.
viszlát.

Deansdale 2014.06.06. 21:31:52

@Deepblue Noir: Hát van is miért szégyellni magad, bár nem a kommentelés ténye...

Deansdale 2014.06.06. 21:37:26

@Go Jóska: Tényleg róla szól... Képes volt 20 sort megtölteni a semmivel - illetve 1-2 kiadós vádaskodás azért belefért :) Ez a két mondat Deepblue kolléga teljes életművét összefoglalja:
"A liberálisok sosem akarnak egy témáról vitázni. Ők arról akarnak vitázni, hogy a te véleményed az adott témában miért nem érvényes."

Go Jóska 2014.06.07. 01:38:28

@Deepblue Noir: Van rá egy huszasom, hogy rá se kattintottál a linkekre.
Csak megnézted a címet és zsigerből jött a válasz.

GABOR2 2016.06.01. 12:31:59

Micsoda témák vannak itten...

Azt nem veszed figyelembe, hogy a kínaiak szorgalmasak és meghuzzák magukat és nem akarják megválitoztatni a környezetük kultúráját. A zsidók akik a genetika szerint kazárok... ő nekik az kell, hogy alakuiljon át a környezetük.

Amúgy meg egy előző beszélgetésünket folytatva... Ha ilyen lenne a világ, hogy a zsidók uralkodnak, akkor miért jó nekik, hogy majd muzulmánok uralkodnak Európán amit már amúgy is uralnak? Miért lenne jó, hogy Európa erőforrásai, nukreális ereje majd ő ellenük forduljon? Talán majd hamaorsan csak arról van szó, hogy egy népen nevezetesen a németeken állnak bosszút?

Írtad nem érted, hogy Orban miért tehet meg dolgokat amiket más nem. Egy elmélet... A németek irtották a zsidókat 2. világháborúnál ezért ki kell ítani őket... De közbe menni kell a vállveregetésnek. A magyaroknak ott volt Kállay aki zsidó miniszterelnök volt egyedülinként Európában. Horty megvédte a zsidókat szinte mindig... A háboriú után is kik gondoskodtak Hortyról? Mi értelme lett volna ellenállni a németeknek, hogy elfoglaljanak minket előbb és vigyék az összes zsidót? Szóval Horty miatt mi megmaradhatunk, de végig leszünk szidva, a németek viszont el lesznek tüntetve.

GABOR2 2016.06.01. 12:39:41

Nagyjából kazárok és... Ma már ateisták. Miért akarnák eltüntetni az ateizmust is, mert muzulmán uralom alatt azt se tolerálnák.

Deansdale 2016.06.01. 15:32:48

@GABOR2: Korábban már utaltam rá, hogy szerintem nem teljes pusztítást akarnak, csak a nemzetállamok meggyengítését. Ha itt-ott fellángol némi helyi konfliktus az teljesen rendben van, de azért azt kétlem hogy atomfegyvert hagynának a _valódi_ iszlamisták kezére jutni. Ha valaha is atomrobbantás történik az iszlám nevében és nem Izrael a célpont akkor tudni lehet hogy az izraeli titkosügynökség áll a hátterében... Egyébként is elég gyanús az ISIS működése, hogy mindenkinek nekimennek csak a zsidóknak nem. Van aki szerint ez logikus?

Szóval a végcél valami olyasmi lehet, hogy Európa területén ne alakulhasson ki komoly ellenállás az elit vezetésével szemben, amihez bőven elég ha a fehérek a muzulmánokkal vannak elfoglalva. Egy kis terror itt, egy kis retorzió amott, és közben senki nem figyel arra hogy a bankok a szemünket is kilopják, meg hogy Brüsszel egyre-másra hozza a leghülyébb törvényeket a beleegyezésünk nélkül. Az elitnek addig jó amíg a közemberek maguk között viaskodnak és nem őket keresik...

Glokta 2024.03.09. 01:21:14

@Deepblue Noir (törölt): @Deansdale: "bár számos homályos, és erősen nézőponttól függő eset van, de léteznek teljesen egyértelműen, még egy nagyon konzervatív liberális által is keményen rasszistának tartható szövegek, melyek általában korlátozott számú, ezerszer cáfolt, vagy szerkezetéből adódóan cáfolhatatlan, azaz tudományos szempontból értéktelen, manipulatív állításra fűződnek fel."

Távolról sem értek egyet mindenben a bloggazdával, de azért kiváncsi lennék ki 'cáfolta ezerszer' ezeket a kijelentéseket (és most nem a pontos számokra gondolok, hanem az alap gondolatmenetre).

Mert nekem eleinte nehezemre esett elhinni a rasszista kijelentéseket, de amikor ennek a témának jobban utánaolvastam, akkor azt találtam hogy nagyrészt a valóság visszaigazolja őket.
Itt van egy 2013-14-es anonim felmérés az intelligenciakutatás szakértőitől* a témában: akarlin.com/poll-intelligence-experts/

A kutatók 54%-a baloldali/liberális és 24%-a konzervativ volt** és 86%-uk melegházasság-párti, és ennek ellenére átlagosan a fekete és fehér rasszok közt megfigyelt IQ különbség felét genetikának tulajdonitották és csak 12% vélte úgy hogy a teljes különbség nevelés&diszkrimináció (környezeti hatások) eredménye.

A 70'-es és a 80'-as években a többség még a környezetet okolta, pedig akkor még kevésbé volt durva tabu.
A 70'-es években még lehetett a szegregációt okolni, a 90'-es években még lehetett reménykedni abban, hogy javul a helyzet, de Kina (az egyetlen magas IQ-jú nagyon szegény ország a 80'-as években) sikere és Dél-Afrika (az egyetlen fekete többségű relative fejlett ország a 90'-es években) teljes kudarca egyre egyértelműbbé tette, hogy mi a szomorú igazság.

A másik oldalról is fel lehet hozni példákat, és nem csak a zsidókat: az Indonéziában élők 3%-a Kinai, de a 90'-es években ők birtokolták az indonéz nagyvállalatok 70%-át (en.wikipedia.org/wiki/Chinese_Indonesians#Economic_aptitude) annak ellenére, hogy az ezt megelőző évtizedekben az indonéz kormány az őshonos indonéz vállalatokat juttatta előnybe.
Az őshonos indonézek a kinaiakat másodrendű állampolgárként kezelték, a korrupcióval azonositották, és 98'-ban durva zavargások törtek ki, ahol kinai boltokat és tulajdonokat támadtak meg és égettek fel.

Miután erre ráébred az ember, megkérdezi magától: miért is annyira 'tudományellenes' ez?
Mert alaposan végiggondolva, a természetes szelekció jelenségéből logikusan következik az, hogy két állatcsoport amely teljesen eltérő földrajzi területen, eltérő körülmények közt próbál túlélni, különböző képességeket fog prioretizálni és 'fejleszteni' (a jobb képességűek közül több él túl) és több évtízezred után jelentősen különböző biológiai és kognitív képességekkel fog rendelkezni.
A biológiában ezt a jelenséget alfajok kialakulásának nevezik: hu.wikipedia.org/wiki/Alfaj

Az embereknél ehhez adódik még a kultúrák közti különbség. Egy barbár törzsnél a fizikai erő az egyik legfontosabb képesség, míg egy letelepedett civilizációnál az intelligencia előtérbe kerül.
A zsidóknál a legjobb tudományos és vitaképességekkel rendelkező egyénekből általában rabbik lettek, és sok gyerekük lett - mig a keresztényeknél papok és szerzetesek, akik cölibátust vállaltak.
Nem nehéz látni, hogy ez egy bizonyos időtartam (száz év? ezer év? tízezer év? most ez mindegy, csak az elméletről beszélek) után jelentős különbségeket okozhat a különböző népcsoportok között.

Az kérdéses, hogy a sárga, fehér és fekete rasszokat nevezhetjük-e alfajnak, de az egyértelmű, hogy megfigyelhető különbségek vannak köztük, nemcsak bőrszinben, hanem például az alkohollal szembeni ellenállóképességben is (en.wikipedia.org/wiki/Alcohol_flush_reaction). Az is jól ismert, hogy bizonyos genetikai betegségek sokkal gyakoribbak a zsidók között.
Ezek után miért is lenne tudományos lehetetlenség az, hogy mondjuk a futóképességben vagy a kognitív képességekben is létezzenek ezek a különbségek?

Nem, egyáltalán nem az, csak miután Hitler legyőzésére épült a 2. világháború utáni világrend és Hitler szociáldarwinista és az eugenika lelkes alkalmazója volt, a téma tabuvá vált: hiába fogadjuk el, hogy az embernek közös őse van a majommal, az evolúcióelméletet (és azon belül is a természetes szelekciót) nem lehet alkalmazni a homo sapiensre.

*szóval olyanok, akik viszonylag sok és olvasott cikket irnak a témában, és nem azok, akik a sajtónak nyilatkoznak

**ez egy liberális többség, de nem olyan durva fölény mint a legtöbb társadalomtudományban (ahol 14:1 liberális: konzervativ arány a normális), szóval objektiv kutatás még nincs ellehetetlenítve

akarlin.com/poll-intelligence-experts/

Deansdale 2024.03.09. 10:20:34

@Glokta: Az intellektusukra és tanultságukra büszke libsik gyűlölik a legjobban a tudományt, mert a tudomány objektív, vagyis szarik az ő szubjektív érzelmeikre és dogmáikra. Náluk az egyetlen "helyes tudomány" a szociológia köntösébe öltöztetett libsi dogma, minden más tudomány rasszista, szexista, nácista.

Glokta 2024.03.09. 12:33:12

@Deansdale: Szerintem a balosok problémája az, hogy az evolúcióelméletre úgy tekintenek, mint bizonyíték a történelmi haladásra egy 'igazságosabb világ felé' (plusz bunkósbotnak a kereszténység felé).

Jellemzően keverik az okot és az okozatot az evolúcióban: azt hiszik, hogy iránya van, hogy a szem azért alakult ki, hogy láthassunk, pedig a valóságban az 'ősszem' valószínűleg egy véletlen mutáció eredménye volt és (egy szerencsés véletlen folytán) a lény amiben kialakult hatékonyabban tudott táplálékot találni.

Amikor mégis evolúciót alkalmaznak az emberre, akkor a 'liberális demokrácia' elterjedését látják bizonyítékként arra, hogy ez a leghatékonyabb államforma, miközben ez jórészt egy vakvéletlen eredményének tűnik (a kapitalizmus épp a parlamentarista Angliában jelent meg először).

A modern korban, amikor bármilyen információ egy klikkel elérhető, nem azok az eszmék terjednek el, amelyek a legsikeresebbek egy társadalom hosszú távú túlélése számára, hanem csak és kizárólag azok, amelyek a legjobban hangoznak az emberi psziché számára és amelyek a legintoleránsabbak, más néven a legjobb 'vírusok'.

Glokta 2024.03.09. 13:03:33

@Deansdale: @Glokta: Szóval amit akarok mondani, hogy régen egy eszme/vallás elterjedéséhez szükséges volt mind sikeres térítés ('vírus'), mind sikeres hosszú távú túlélőképesség, de most csak az előbbi számít igazán.

A kapitalizmus sikere is valószínűleg annak köszönhető, hogy az evolúcióelméletet viszonylag jól leképezi a gazdaság területén. A materialista alternatívákat - mint a kommunizmus (ami egész biztosan sikeresebb 'térítésben') - legyőzi, mert sikeresebb a céljában: az anyagi jólét biztosításában, míg a nem-materialista alternatívákat meghódítja fegyverrel.
süti beállítások módosítása