HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: Ez most off az alaptémához képest, de ha már vallásismereti kisokos felvetek pár érdekességet. Egyszer beszélgettem egy ismerősömmel, aki "megtért", de elég - a saját szavaimmal élve - lélek nélkül... (2024.04.17. 22:10) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Hi! Nagyobb szünet után én is írtam cikkeket... nem is keveset. Párat berakok ide, most több is gazdasági: Egy gyors Matolcsy vs Varga: ujtechkor.blog.hu/2024/04/17/matolcsy_vs_varga_hamis_beke V... (2024.04.17. 19:08) Vallásismereti kisokos
  • GABOR2: Németországban mostantól évente lehet változtatni a nemet hivatalosan. Ha valaki felemlegeti a korábbi nevét és nemét az illetőnek, akkor 10.000 euróra büntethetik. Pofa be de szólásszabadság van ... (2024.04.16. 22:04) Nem valós veszély
  • Deansdale: @F.M.J.: Hátizé, fűteni csak télen kell, arra meg pont elég az a pár hónapnyi komposztérés, főleg ha walipinit csinálsz. Ha nyáron is fűtene a komposzt akkor hűtened kéne az üvegházat :) És tekintve... (2024.04.16. 21:42) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: Komposzt. Megfogtál evvel a 2-3 hónapos hőfejlődéssel. Mivel én elsősorban nem energetikailag közelítettem meg a dolgot, hanem biológiailag (ez jó, mert amúgy műszaki vagyok), így erre ... (2024.04.16. 19:36) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

A feministakérdés végleg eldőlt

2015.08.31. 11:52 Deansdale

Ugye milliószor hallottuk, a feministák csak egyenlőséget akarnak. Aki bármi mást gondol, az hülye, és nézze meg a lexikont, amiben feketén-fehéren le van írva, hogy a feministák kizárólag egyenlőséget akarnak, semmi mást. Sőt, a férfijogi problémákra is a feminizmus a megoldás, hiszen mivel a feminizmus minden egyenlőtlenséggel foglalkozik, nincs szükség külön férfijogi mozgalomra. Amelyik férfinek baja van, forduljon bizalommal a feministákhoz.

Ehhez képest amikor egyesek valóban az egyenlőség nevében szeretnék a férfiak kedvezményes nyugdíjkorhatárát a nőkéhez igazítani, nőszervezetek tiltakoznak és szabotálják a kezdeményezést. A jogi egyenlőség egyértelműen azt kívánná, hogy a férfiak is megkapják ugyanazt a lehetőséget amit ők, de mégis böki a csőrüket. Ez már a pofátlanság teteje, vagy a tetűség legalja, ahogy nézzük. Egy nőt a nemi egyenjogúság elméletileg nem foszt meg semmitől, csak a férfiakkal szembeni előnyétől.

És tiltakoznak!

A nőknek van, de a férfiaknak ne legyen. Tökmindegy mi van, mi a fair, mi az egyenjogú, mi az emberséges.

Ne legyen a férfiaknak!

Attól félnek, hogy ha a kormány nem növeli a kedvezményes nyugdíjra szánt költségvetési keretet, akkor a nők nyugdíja csökkenni fog. Magyarul egyértelműen a saját anyagi hasznukat pártolják a jogi egyenlőséggel szemben. Ezek után azt hiszem már tényleg teljesen fölösleges arról vitázni, hogy egyenlőséget akarnak-e a feministák, vagy sem.

26 komment

Címkék: feminizmus

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barbaarb 2015.08.31. 12:11:43

Beszarás!

Az ember érti és tudja, hogy miért adták meg ezt a lehetőséget a nőknek, és miért nem akarják megadni férfiaknak, de amikor egyenlőségre való törekvési lépést akar valaki, akkor azonnal lehurrogják. Persze a nyugdíjkassza így is szűkös, ezért csak úgy valósítható meg ez az egyenlősítés, ha megadják a férfiaknak is ezt a lehetőséget, de 40 évnél magasabbra emelik mindkét nem esetében, vagyis a nők rosszul járnának a jelenlegi helyzethez képest.
Ezért aztán ez igazából ott lett eltolva, amikor egyáltalán megadták a nők számára ezt.

És akkor arra hivatkoznak a pozitív diszkriminációval lehet elérni a esélyegyenlőséget és egyenlő bánásmódot? És mégis milyen esélyegyenlőségen segítene ez, amikor a nők még egyenlő nyugdíjazás esetén is jóval több időt tölthetnek nyugdíjban. Meg egyébként is miért van szükség pozitív diszkriminációra? Mi hátrány éri a nőket, amit ez ellensúlyoz?

zriff 2015.08.31. 12:27:04

Ahogy megnéztem a cikk alatti kommenteket, most legalább sokan végre elkezdenek gondolkodni hogy a feminizmus rossz.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.08.31. 13:16:36

Nincs itt semmi látnivaló!
Eddig is mindenki tudta, hogy már nem az egyenlő jogokért, hanem plusz kiváltságokért harcolnak a nők a feminizmus mögé bújva.
Még ha egyforma lenne a korhatár, a férfiak akkor is hátrányból indulnának, mert ők rövidebb ideig élnek és ebből következően rövidebb ideig élvezhetik a nyugdíjas éveket.
A valódi egyenlőség jegyében, a nőkhöz képest a férfiaknak kellene hamarabb nyugdíjba menniük!

Mme.Brioche 2015.08.31. 16:08:57

A "szakember" szerint a nők esetében az egyenjogúság valójában a pozitív diszkrimináción keresztül valósul meg.

Atyaég!!! jön a vörös köd... jön a vörös köd...!

Hol az a nyugdíjpetíció, hadd írjam alá üstöllést!

azallamenvagyok 2015.08.31. 18:05:00

ha belegondolsz, Deansdale, sokkal több minden dőlt el, és a szememben ez egy nagy mérföldkő. Más sejteni valamit, más a tudatára ébredni, és más, ha egy ellenérdekelt jogász is elismeri (még, ha szándéka ellenére is).

Dessewffy Alice minden bizonnyal lelkiismeretes és alapos munkával bebizonyította (!), hogy ma Magyarországon nemi alapon diszkrimináló alaptörvény hatályos. Alice rámutatott, hogy a férfi egyenjogúságnak törvényi akadályai vannak, méghozzá a kultúránk, erkölcsünk és nézeteink, európaiságunk legbiztosabb alapjain nyugvó alkotmány. Köszönjük:)

Mme.Brioche 2015.08.31. 18:41:31

@azallamenvagyok: Egyetértek. A feministák vagy csípőből tagadják, hogy lennének női többletjogot biztosító törvények, vagy ha elismerik a létezésüket, akkor is csak egyet-kettőt, és azt is megmagyarázzák, hogy azért van rá szükség, mert a nők szülnek, családot gondoznak stb., de mindig hozzáteszik, hogy "de a férfiaknak még így sokkal több előjoguk van blabla".

Viszont így kerek-perec, hovatovább hivatalosan megfogalmazva, elismerve még nem láttam ezt a tételt.

Mme.Brioche 2015.08.31. 18:42:42

@brioche (FR): _még így "is" sokkal több_, elírtam bocsesz.

zriff 2015.08.31. 18:54:45

Mondjuk szerintem nagy eséllyel ez a férfi nyugdíjazás kérdése el fog bukni, és a feminácik győznek.

Mme.Brioche 2015.08.31. 20:35:57

Két idézet. Csak mert olyan vicces véletleneket sodor néha elénk az élet. Vagy oltári pofáraeséseket? :-D
(kiemelés tőlem)

Egyik:
"Kicsiben ugyanez: ha némely feministák furcsán viselkednek vagy valami szokatlant mondanak, használjuk föl ezt A DISZKRIMINÁCIÓ ÉS AZ EGYENLŐTLENSÉG IGAZOLÁSÁRA. Ráadásul: mivel nincs feminista Vatikán és nincs feminista zsinat, bárkinek a kijelentéseit vagy az elszólásait „hivatalos” álláspontnak LEHET BEÁLLÍTANI, majd kezdődhet az alpári gúnyolódás, gyűlölködés és uszítás." (T.G.M.)

Másik:
"Dessewffy Alice elmondta, hogy a Kúria döntése ellen a napokban nyújtotta be az AB-hez alkotmányjogi panaszát magánszemélyek és NŐSZERVEZETEK MEGBÍZÁSÁBÓL. Álláspontja szerint a Kúria döntése alkotmányos alapjogokba ütközik. [...] A szakember szerint A NŐK ESETÉBEN AZ EGYENJOGÚSÁG valójában A POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓN KERESZTÜL VALÓSUL MEG, és ÉPPEN EZT VESZÉLYEZTETI a támadott népszavazás." (Origo)

A magánszemélyek és nőszervezetek megbízásából eljáró ügyvédnő nyilatkozata is betudható vajon "némely feministák furcsa(?) viselkedésének"? Hol van pontosan a határ a hivatalos álláspont és a csak hivatalosnak "beállított" között? Szeretném tudni.

aldum · http://aldum.pw 2015.08.31. 23:22:19

Olvasgatom a cikk alatt a kommenteket, botranyos. Van egy-ket olyan ferges lelku vegleny, hogy az eletkedvem is elmegy. "azert elnek rovidebb ideig a ferfiak, mert tul sok hust esznek", a feminizmusa melle biztos vega is.

vvvv15 2015.09.01. 02:36:53

@zriff: Mivel a kormány nem támogatja szerintem szinte biztos, hogy el fog bukni. Kb. a társadalom 40%-a politikai értelemben inaktív (nem vesz részt semmilyen választáson, népszavazáson) Ha a Fideszes szavazók jelentősebb része nem megy el, akkor esély sincs arra, hogy a részvétel 50% fölött legyen.

Hogy ez a feminácik győzelme lenne? Én nem gondolom. Bár ők lehet, hogy úgy fogják érezni, de én azt gondolom, hogy hosszabb távon ez még visszaüthet nekik. Bármi is legyen, maga a probléma, a férfiak diszkriminációjának a ténye, már bekerült a köztudatba. Az ellenzék nem fog leállni a témáról, hiszen ez egy népszerű intézkedés volna az emberek körében és lehet szidni a kormányt.

A feministáknak pedig az egyáltalán nem jó, hogy az egyenlőség kérdésében, a magyar politika fő vitatémája a férfiak egyenjogúságáról szól, hiszen ez szemben áll az ő kultúrmarxista elméletükkel, amelyben a nő elnyomott. Bárhogy is próbálják, nem fognak tudni olyan "nőelnyomást" találni, ami nagyobb súlyú lenne ennél, arról már nem is beszélve, hogy annak a bélyegét se fogják már magukról lemosni, hogy szabotálták a férfiak jogegyenlőségét. Mi se felejtsük el emlékeztetni az embereket erre.

vvvv15 2015.09.01. 02:45:58

@Veram: Pontosabban a marxista elméletükkel áll szembe.

Barbaarb 2015.09.01. 07:25:22

@zriff:

Nem tudom el fog-e jutni a népszavazásig, mert állítólag, már július elejétől gyűjteni kellene az aláírásokat, de én eddig még nem is hallottam ilyesmiről, október meg nincs messze.

IdomitottFoka 2015.09.01. 12:05:38

Ezzel az a baj, hogy a nőknek van és már az is fenntarthatatlan, nemhogy ha bevonnának még egyszer annyi jogalanyt a kérdésbe. Szimplán gazdaságilag nem jön ki az egész, de csak sírdogáljatok a feministák miatt.

Deansdale 2015.09.01. 12:53:11

@IdomitottFoka: Ez nem gazdasági blog, hanem antifeminista, úgyhogy eltévedtél. Itt arról van szó, hogy valakik egyfolytában az egyenjogúságról papolnak, aztán mikor valaki más annak érdekében lépne, akkor szándékosan szabotálják.

Egyébként a nőszervezeteknek pont az a baja, hogy szerintük a kormány nem fog változtatni a költségvetési kereten, tehát a több jogalany bevonása nem állami többletkiadással járna, hanem a nyugdíjak csökkenésével - vagyis gazdasági értelemben is hülyeséget beszélsz, ha már erre terelődött a szó.

A gúnyos modor csak attól megbocsátható, aki a tárgyhoz érdemben szól hozzá, mindenki másnál tré pökhendiség.

Aurelius Respectus 2015.09.01. 13:06:43

Elnézést hogy ide linkelem, csak ez is a feminista kettős beszédre példa. Szóval megint előjött a Pécs szindróma amikor Péntek rémtette után a fehér férfiakat állították be nemi erőszakolónak a feministák Budapesten. Most a bevándorlók által elkövetett nemi erőszakokat varrják a fehér férfiak nyakába a feministák.
index.hu/index2/#bloghu/kettosmerce/2015/08/31/szexualis_ragadozo_feketek_es_a_noket_vedelmezo_feher_ferfiak

IdomitottFoka 2015.09.01. 14:31:05

@Deansdale: Akkor a nőszervezetek a nyugdíjcsökkentés miatt nyivákolnak, vagy a férfiak bevonása miatt? Ha meg a kérdés/probléma bekerül egy posztba, akkor a lényege számít, nem az hogy fogalmatlan kifogásokra más fogalmatlan kritikával reagáljunk. Már amennyiben az antifeminizmusnak racionális alapjai vannak, nem mentális problémákból eredőek.

Deansdale 2015.09.01. 14:33:11

@Ahasverus: Borzalmasan nem tiszteli a szexmunkásokat, egyszerűen nem veszi őket emberszámba. Állítom, hogy egy férfi aki a szexért fizhet ezerszer jobban tiszteli azokat a nőket, mint a cikkíró. Ha egy prosti ezt elolvassa teljes joggal fordulhat fel a gyomra, és kérheti ki magának ezt a hangnemet.

Na és persze a svéd modellt erőlteti, vagyis azt, hogy a prostitúció legyen illegális, de kizárólag a férfiakat büntessék, mert azt kívánja az egyenjogúság! Szánalmas.

Deansdale 2015.09.01. 14:35:54

@IdomitottFoka: Látom a linkelt cikket nem olvastad el, meg a válaszomat is csak hellyel-közzel. Így érdemes osztani az észt :) Szerintem ne fáradj a fikázásunkkal, nem csak a saját idődet baszod el rá fölöslegesen, az enyémmel is ugyanezt teszed.

sshbb (törölt) 2015.09.01. 14:46:49

@Deansdale: Ugyebár, ők az a baloldal (mármint a Dinamó), amely másabb a MSZP-DK-EGYÜTT PM-vonalnál. Mondjuk tényleg másabb. Ilyen jakobinus szart, mint ez az oldal, életembe nem pipáltam. Ez kuriózum...

A legszebb az, hogy az olyan kérdésekben, mint a női kvóta, a prostitúció ügye vagy az azonos neműek házassága, meg sem fordul a fejükben egy igazán demokratikus gondolat és gyakorlat: a NÉPSZAVAZÁS. Milyen érdekes, hogy nem megkérdezni akarják a népet ezekben a kérdésekben (meg más kérdésekben), hanem a fejük fölött, az állam révén bevezetni ezeket a "reformokat". Mint valami felvilágosult uralkodó.

Undorító jakobinus bagázs! Szebb szavam nincs rájuk!

Deansdale 2015.09.01. 15:05:01

@sshbb: A nyugati fény-féle antifeminista baloldal szimpatikusabb :) Rájuk sem fogok szavazni, mert ugyanannak a polipnak egy másik csápja, de így is ezerszer emberközelibbek.

2015.09.01. 15:13:15

@Deansdale: Szerintem a Nyugati Fény antifeminizmusa őszinte. Csak hisznek Gyurcsányban - sajnálatosan! :(

aldum · http://aldum.pw 2015.09.01. 21:47:50

@Ahasverus: A Nyugati Fenyt sokan DK-sozzak, ellenben pl a DK kepviselojelolt Miyazaki Jun elhatarolodott (a szokasos ostoba modon) az antifeminizmusuktol.
miyazaki.hu/vakkomondor-mozgalom-79.html
A csavo egyebkent tok jo arc lenne, csak hat a politikai nezetei vallalhatatlanok. Shame...

Deansdale 2015.09.01. 22:21:56

@aldum: Az a cikk és azok a kommentek, beszarás. Nem tudom miért lepődök meg még mindig azon, hogy milyen satnya agyú emberek léteznek, de egyszerűen képtelen vagyok megszokni.

aldum · http://aldum.pw 2015.09.01. 22:24:56

@Deansdale: Egyszeruen gyalazatos, hogy a "ezt mindenki tudja" szintu tenyekre (mint pl. a ferfiak elnyomjak a noket) micsoda kozhiedelmek epulnek...
Es hogy ezek felbofogesetol egyesek milyen okosnak erzik magukat...

(minthogy voltam en is ilyen ballibsi hulyegyerek, fajdalmas belegondolnom, mert teljesen aterzem)
süti beállítások módosítása