HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Hartrigel: @Deansdale: "Na igen, ez kissé tudathasadt elképzelés". Szerintem a legtudathasadtabb elképzelés azok, amikor mai vulgár-ateistákat hallgatom ekte keresztény toposzokkal vagdalkozni. Ugye a Woke ... (2024.04.18. 19:04) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: Egyébként a szabálykövetés kijátszása lehet túlélést segítő "okosság" is. Kérdés, hogy miért változtathatatlanok a szabályok ? ( a merevség, a változtathatatlanság = halál) Filozófiailag - ha "iste... (2024.04.18. 15:43) Vallásismereti kisokos
  • Deansdale: @Mia and Me: "mondjuk az adakozásnak nincs sok köze az erkölcshöz..." Ha olyan értelemben nézed, hogy ki mennyire jó ember, elég sok köze van hozzá, mert mondani ugye akármit lehet, de konkrét áldo... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Opus P.: "Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs." ezzel egyetértek. Szerintem egy jó éve tán pon... (2024.04.18. 15:36) Vallásismereti kisokos
  • Mia and Me: @Deansdale: "a legtöbbet még mindig a keresztények adakoznak az egész világon, pedig mindenki lenézi őket és mindenkinek nagy a pofája, hogy ők mennyire jóerkölcsűek a keresztény hit nélkül is." mo... (2024.04.18. 15:28) Vallásismereti kisokos
  • Utolsó 20

Megosztom

2017.04.10. 15:15 Deansdale

39 komment

Címkék: szép új világ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2017.04.10. 17:06:13

Érdekes videó. Persze az is érdekes kérdés, valaki miért tesz ki saját névvel olyan információkat magáról vagy kér segítséget, olyan helyen ahol bárki láthatja és visszaélhet vele ?

2017.04.10. 20:43:16

Nekem nem anniyra tetszett ez, eleve ő maga is egy nyomasztó videó. Még jó, hogy a végén nem szólított fel, hogy inkább legyünk öngyilkosok:-).

Az is bosszantott, hogy vmi ilyesmit mondott, hogy akkor is hibás vagy ha szólsz meg akkor is ha nem vagy mi, lehet félreértettem, de nincs kedvem újra megnézni.

Egyébként már sokat gondolkodtam e témán s kb. azt kapisgálom, hogy mindenki felelős a tetteiért és vállalja a következményeit. Ill. ha tudatosak voltak e tettek, akkor lehet bűntudata, ha meg nem tudatosak, akkor pláne próbáljon megbocsátani magának.

Deansdale 2017.04.10. 21:06:04

@kiknekX: Hát, a kékbálna hülyeségre nehéz nem nyomasztóan reagálni, állítólag meghaltak miatta egy páran.

A kérdéses részben azt mondja, hogy ha szólhatnál pár jó szót valaki megmentésére, akkor tedd meg.

2017.04.10. 21:14:26

@Deansdale:

Igen, de ő épp azt mondja, hogy azok is kétszínűek, akik a kék bálna miatt sopánkodnak.

Vagy jó, azt elfogadom, hogy ne sopánkodjanak, hanem tegyenek vmit, ha tudnak.

Akkor csak a bűntudat keltése nem tetszett.

Go Jóska 2017.04.11. 11:53:19

Bírtam az Antifaces-t a kezdetekben (úgy 8-9 évvel ezelőtt). Akkor még inkább poénkodtak. (Igaz, ma már azok a pénok sem ülnek annyira, de akkor még újdonság volt.) Amikor elkezdtek komolykodni, elrontották az egészet, egy újabb kinyilatkoztató megmondóember-társaság lett belőlük, de sajnos nekik csak közhelyekre futja, ráadásul ez a hadarós, szófosós stílus így már nagyon zavaró. Ha valaki viccelődik, nem annyira gond, ha ismétli is önmagát, vagy közhelyeken viccelődik, de ha komoly próbál lenni, akkor ezzel unalmassá válik. Ennél a videónál pl. a nyitó szövegben benne van minden, amit el akar mondani. Az összes többi fölösleges, akár meg se kellett volna szólalniuk.

Reszet Elek 2017.04.11. 22:03:07

Nincs új a nap alatt, a dolgok ha más köntösben is de újra és újra megtörténnek.
www.youtube.com/watch?v=mvgLCk69yDE
www.youtube.com/watch?v=jo6jHXVzzxI

2017.04.12. 07:28:04

@Aurelius Respectus: @kiknekX: @Deansdale: @Go Jóska: @Reszet Elek:

Érdekesek ezek a mini-szubkultúrák.

Az Identitás Generációról hallottatok már?
peter1989.wordpress.com/2017/04/04/boldogok-a-lelki-szegenyek/

2017.04.12. 12:19:53

@Ahasverus:

Nem hallottam róluk, de mókásak:-).

Jóskapista 2017.04.12. 15:27:08

@Ahasverus: Ugyan egyáltalán nem tartozik ide, de ha már rákérdeztél:
Ez Franciaországból indult, lényegében minden más országban a francia eredetinek a leányvállalata van. Én ezt a páneurópai eszmét óriási ostobaságnak tartom, több okból is. Egyrészt, páneurópainak ott van az EU. Látjuk mennyire működik: még egyben van, de a belső ellentétek miatt kérdéses, hogy meddig. Ha internacionalista alapon nem működik jól, majd nacionalista alapon biztos sokkal jobban fog működni. (Nem.)
Másrészt, láthattuk azt is, hogy a pánszlávizmus mennyire működött. Pedig azok mégiscsak rokon népek.
Harmadrészt, aki francia kötődésű mozgalomhoz Magyarországon csatlakozik, az végtelenül ostoba. A franciák számára kb. az Oderánál van Európa határa, így kell tekinteni az ő páneurópaizmusukra. Ny-Európa Magyarországnak nem a barátja, soha sem volt, soha sem lesz, ezt számtalanszor bebizonyították a történelem során. Magyarországnak a többi közép-európai országgal kellene szorosabban együttműködnie, ami viszont Ny-Európának nem érdeke. Nem azért robbantották szét a Monarchiát, hogy valaha is újra gazdasági egység legyen ezen a vidéken.

Aurelius Respectus 2017.04.12. 16:05:34

@Jóskapista: Felül kellene már emelkedni ezeken a történelmi dolgokon. Egész Európa végveszélyben van, nyugaton a harmadik világ szemete szaporodhatja túl az őshonos népeket, keleten meg a cigányok. Összefogva kellene deportálni őket Európából. Mit számít Trianon, ha Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában is a cigányok lesznek a többségi nemzet, elpusztítva a civilizáció minden formáját ?

Aurelius Respectus 2017.04.12. 16:14:54

@Ahasverus: Nekem szimpatikusak. Ez a Péter meg egy sötét barom. A társadalmat pusztító erők is politizálnak, lépésről lépésre bontják le a társadalmunkat, ha valaki áldozatot hoz a közösség érdekében, feláldozva a szabadidejét, azért inkább köszönet jár.

zriff 2017.04.12. 17:11:43

@Aurelius Respectus: Az identitásos videót megnézve, ezek inkább idióták, semmi tisztelnivaló nincs bennük. Péterről meg egyáltalán nem sötét, az írásaiban, kommentjeiben jól odamond minden hülyeségnek, pl. a feministákról is volt cikke.

Go Jóska 2017.04.13. 14:52:23

@Jóskapista: Na, sikerült tévedésből az ezer éve nem használt régi profilomra belépnem.

@Aurelius Respectus: A Kelet-Nyugat ellentét nem valami rég meghaladott történelmi dolog. Ez mindmáig megvan, hiába tesznek úgy, mintha nem lenne. (Sőt, Ny-Európán belül is ott lappanganak a régi ellentétek, most el vannak fedve, de bármikor felszínre törhetnek.) Az EU 2004-es bővítése (és a későbbiek is), mint azóta láthatjuk, csak piacszerzéshez kellett. Dehogy akarják ők ezt a térséget felzárkóztatni, majd bolondok lesznek vetélytársat csinálni maguknak. Mint már írtam, nem azért pusztították el a vetélytársat annak idején, hogy később feltámasszák.
A közép-európai államoknak sokkal inkább egységes érdekeik vannak. Tehát egy közép-európai együttműködés volna sokkal szerencsésebb. De az meg azért nehéz, mert olyan sikeresen meg lett osztva ez a térség, annyira utálják egymást az itteni népek. Mégis, jelenleg ez látszik az egyetlen esélynek.
Ny-Európa gazdasági érdekeinek ez a félgyarmati státuszú Kelet-Közép-Európa az ideális, függetlenül attól, hogy éppen liberálisok, vagy nacionalisták a vezetői.
Ezen csak az változtathatna, ha a nyugati vezetők kihúznák a nyelvüket az USA hátsójából, és felismernék, hogy inkább ellenpólust kellene képezni az USÁ-val szemben, sem mint annak kiszolgálójának lenni, és az ellenpólus képzéséhez szükség van K-Európára is. (Na most ilyen törekvést az identitáriusoktól sem hallottam.)
Az USÁ-ból is szoktak jönni a "fehér-nacionalizmussal", de ott megint az a helyzet, hogy egyrészt a "fehér-nacionalizmus" az USÁ-n kívül nem értelmezhető, másrészt, mivel jelenleg az USA a világ ura, minden feltörekvő gazdaság veszélyezteti a státuszát, tehát nem érdekük, hogy akár Kelet-, akár Nyugat-Európát erősítsék, legalábbis annál nagyobb mértékben, mint ami Oroszország sakkban tartásához feltétlenül szükséges. Trump-nak is csak az USÁ-ba történő bevándorlással volt baja, de már azzal sincs annyira. A CEU-t is megvédte a kormánya - ami végülis várható is volt, csak nem fogják hagyni az amerikai soft power fontos bástyáját elveszni.

2017.04.13. 16:39:25

@Deansdale: @Aurelius Respectus: @Go Jóska:

Hogy azért a poszt témájára is reagáljak valamit.

Egyrészt két férfihangos diskurzus jut róla eszembe:
www.ferfihang.hu/2012/11/01/undorito-tarsadalom/
www.ferfihang.hu/2014/08/03/a-ferfi-a-no-es-a-depresszio/

Én az öngyilkosságot, a depressziót, az emberi közönyt meg a faszfejkedést egy nagyobb jelenségnek tulajdonítom, amit én a klasszikus ELIDEGENEDÉS fogalmával illetek. A világ egyre kegyetlenebb lesz, sajnos.

Hogy mi ennek az oka?
Számtalan irányzat kutatta, és adta meg a maga feleletét.

Mi az elidegenedés oka?
A katolikusok szerint az, hogy elfordultunk Istentől.
A marxisták szerint a tőkés rendszer generálja.
És sorolhatnám...

Ez olyan téma, ami túl általános, hosszan lehetne róla elmélkedni, és nem egyhamar jutnánk a végére.

Az Antifaces-ről pedig: én úgy érzem, elég pesszimistán állnak a civilizációhoz. Szinte leírják azt. Érezhetően undorodnak a tömegembertől, meg az általuk kiizzadt tömegkultúrától. Nem látják valami túl vidáman azt, ami körülöttük történik. Mondjuk megértem őket...

Na, ennyi gondolatom van a témáról.

Itt egy másik Antifaces-videó. Ezt is érdemes megtekinteni.
www.youtube.com/watch?v=rAWNYrwXhHk

Aurelius Respectus 2017.04.13. 17:09:10

@Ahasverus: Én úgy gondolom, hogy a kegyetlenség az alapállapot. A természetben, a gyengét elpusztítja az erősebb. Az ember alapállapota is ez, aztán idővel korlátozódott az egymás elleni agresszió. A vadászok közt szükséges volt az együttműködés, ezért korlátozták egymás elleni agresszivitásukat. Később amikor létrejött az állam, a hatékonyabb működés érdekében korlátozta az alattvalói egymás elleni erőszakát, illetve létrejött néhány olyan vallás ami erőszakmentességre nevelte az embereket: buddhizmus, kereszténység.

Aurelius Respectus 2017.04.13. 17:11:22

@Aurelius Respectus: Jól megfigyelhető, hogy a gyerekek, akik fölött nincs olyan kontroll, mint egy felnőtt felett egy civilizált társadalomban, sokkal kegyetlenebbek társaikkal szemben.

2017.04.15. 07:37:35

@Aurelius Respectus:

Szerintem meg az agresszió (alapállapontként) eltérő mértékű az embereknél, egy adottság. Van akinél erős kontroll kell vagy hogy másban vezesse le stb. ez is egy elég nehéz szülői feladat sztem, hogy azért ne törje meg a gyereket stb.

De pl. az én gyerekeim mindig az áldozati oldalon voltak a játszótéri helyzetekben is és egymással szemben is nem túl vészesek az agresszív megnyilvánulásaik de beavatkozást szinte sosem igényel.

Így nekem az a megfigyelésem, hogy bár az agresszió (v. kegyetlenkedés akár -bár e kettő nem ugyanaz) adottság, de egészen eltérő mértékű lehet. S nyilván lehet fokozni (pl. frusztrációval) vagy kontrollt tenni rá, akár vmi teremtő energiává változtatni, felhasználni.

Inkább az önzés (énközpontúság) az sztem, ami alap mindenkinél.

2017.04.15. 08:32:09

@Aurelius Respectus: @kiknekX: De azért feltűnt nektek, hogy a mai magyar társadalom tele van frusztrált emberekkel? S mintha jóval nagyobb lenne az agresszióra az igény, mint régebben, ami már inkább civilizációs jelenség, mint magyar (elég csak megnézni a piacra szánt filmek és sorozatok többségét, fürdőznek az erőszakban). S ha ehhez hozzávesszük, hogy a céges világban is nem egyszer az agresszív viselkedés az, ami előrébb juttatja az egyént, nem pedig a humánus viselkedés.

És itt van az, amiről az Antifaces beszél a két videóban (a Megszégyenítés Kora, az Összeomlás Napja). Csak hogy az egyik videónál maradjunk: mi az, hogy fiatalok arra beszélik rá embertársaikat, hogy igen, légy öngyilkos?! Szerintem kibaszott beteg társadalomban élünk.

Frusztráció, agresszió - csak én gondolom azt, hogy irracionális szinten van ezen jelen a magyar társadalomban?

Deansdale 2017.04.15. 08:57:44

@Ahasverus: Erre három okot tudok mondani, bár biztos van még tucatnyi másik is.
Egyfelől a média gerjeszti a folyamatot, az erőszakos hírekkel éppúgy mint a szórakoztatónak szánt filmekkel. Sőt, voltaképpen már a létével is, mivel igazi közösségromboló erő hogy az emberek nem egymásban keresik a társaságot és a szórakozást, hanem mindenki a saját képernyőjében.
A második a progresszív nyomulás következménye - egy haladó társadalomban mindenki az ellenséged, elnyom téged, lázadj fel, ésatöbbi. Minden ellentétet felfokoznak, folyamatosan csak arról papolnak hogy kinek miért kell dühösnek lennie. Az egyház lenyugtatta a szegényeket - majd a menyországban jobb lesz -, de a modern bal elégedetlenkedésre buzdít.
A harmadik a rossz helyzet és a még rosszabb kilátások, úgy gazdaságilag mint nemzetileg, stb. Aki romló közbiztonságú területeken lakik, akit bosszant a rengeteg hazudozás és lopás, aki tart a bevándorlástól, aki nehezebben talál partnert vagy munkát a beteg modern közegben, az nyilván frusztráltabb lesz.

A harmadik pontban felsorolt dolgok miatt lenne igencsak nagy szükség egy erős egyházra, ami továbbra is összefogná és megnyugtatná a közösséget. Ha nehéz a helyzet még nem muszáj elkeseredni vagy feldühödni, de ha erre biztatják az embert akkor igen nehéz ellenállni.

Aurelius Respectus 2017.04.15. 12:05:31

@Deansdale: A hármas ponthoz szólva, szerintem pont az lenne jó, ha lázadnának az emberek, a mostani állapotok ellen, csak hát persze félnek vagy azt sem tudják hogy mi a bajaik okozója, a média agymosása miatt. Rengeteg sztrájkra lenne szükség, hogy normálisabb béreket kapjanak, ahol egy-két deviáns család keseríti meg a helyiek életét, összefogni és összeverni őket,hogy eltakarodjanak, de persze úgy hogy senki nem tanúskodna a rendőrségen mások ellen és ehhez hasonló akciók.

KalmanBlog 2017.04.15. 16:29:29

@Ahasverus: Van egy olyan elmélet, miszerint a születéskor beivódik az emberekbe (imprinting a folyamat neve az etológiában), hogy hogyan viszonyul a világhoz. Például az összes emlős állatban a születés utáni 1-2 órában kialakul a kötődés az anyjával. Ez az időszak annyira fontos, hogy ha túlságosan megzavarják, akkor az anya nem lesz képes gondozni az utódját - mert nem indulnak be a megfelelő ösztönei. Az utód meg nem követi esetleg a szüleit.

Az embernél kimutatható, hogy szinte az összes hagyományos kultúra megzavarja a születés utáni időszakot. Kutatók azt hozták ki (sajnos nem tudok linket, rá kell keresni), hogy ettől aggresszívabbakká és jobban irányíthatóvá válnak az emberek. Na most, a feminizmus óta ezt elkezdtük nagyon túltolni. A születés utáni első pár napban a babák jelentős része csecsemőosztályon van, ahol üvölt, vagy beletörődve, de magas stressz-szint mellett csöndben retteg. Aztán hazaviszik, és szeretet helyett csendre trenírozzák őket. Aztán csodálkoznak, hogy felnőve nem hallgatnak a szülőkre, alig tudnak kötődni egymáshoz, és drogok rabjaivá válnak.

2017.04.15. 17:26:29

@KalmanBlog: A www.scribd.com-on található és olvasható két könyv:

Susan Forward - Mérgező szülők
Csernus Imre - Ki nevel a végén?

Mindkettő azt elemzi, mitől működik rosszul egy család. Közben bemutat rosszul funkcionáló családokat. Vérfagyasztó.

Tudod, Kálmán, fájdalmasan beteg a mi társadalmunk. Tudatában vagyok annak, hogy a legtöbb európai nemzet beteg - de engem hazafiként a magyar társadalom megnyomorítása jobban fáj. Keserűen szemlélem a folyamatokat, ami egyre mélyebbre viszi azt a sorsközösséget, ami a magyar. Keserű vagyok, rettentő keserű...

Sokkal szabadabb, erősebb, boldogabb, felszabadultabb társadalom lehetnénk... És mégis... Egyre mélyebbre nyomjuk magunkat a mocsárba. MIÉRT?

KalmanBlog 2017.04.15. 17:40:05

@Ahasverus: Én ezeket a könyveket pont nem olvastam. Lehet hogy épp ezért, de én optimista vagyok. Egyre több ismerősöm vállalja be a három gyereket (CSOK rulez), és lassan, de a régi berögződések helyett értelmesebb nevelési módszerek jönnek. Szerintem a következő generációk jobban sikerültek lesznek.

2017.04.15. 18:20:39

@KalmanBlog: Én nekem meg sok az olyan ismerősöm, akinek párkapcsolati problémái vannak. A legtöbben rosszul funkcionáló családból jöttek, ahol összeszedtek egy csomó sérülést. Köztük én is...

Persze, sikeres, pozitív sztorikat én is ismerek (sőt, ismerünk, Deansdale, Kálmán és Reina családja).

Attól még a statisztikák a rengeteg válásról tanúskodnak.

KalmanBlog 2017.04.19. 15:14:01

@Ahasverus: A manoszférában visszatérő kérdés, hogy "Do you even lift?" És ez véresen komoly. Az első lépcső az önfejlesztésben, hogy a súlyokat bizony rendszeresen emelgetni kell. Azt hiszem régebben nem emelgetted őket. Ugye most már nem követed el ezt a mulasztást?

Wastrel 2017.04.19. 17:24:51

@KalmanBlog: Tudod, én is alapvetően hasznosnak találom a testedzést, mégis, ami a háborgó lelkemet végül elvezette a megnyugvás felé, az sajnos nem a red pill által erőltetett lifting volt... Kipróbáltam a meditációt (és hamarosan a jógával is teszek egy próbát), és azt kell mondanom, végre megleltem a békémet.

Arról van szó, hogy létezik testedzés, elmeedzés és lélekedzés, utóbbira szolgál a jóga és a meditáció. Aki boldogtalan, az sajnos a testedzéstől sem lesz tele életörömmel (rövid távon önbizalmat adhat, de a belül mélyen meglapuló problémákon nem segít).

A legjobb módszer a hármat ötvözni: napi 2x10 perc meditáció, heti 3x 20 perc edzés (HIT pl.), és havonta 1 könyv olvasása és alapos értelmezése. Ez a szent hármas :)

Biztos vannak, akik felfedezték már ezt, de a férfiszférában sajnos nagyon beszűkült az önfejlesztési repertoár a külsőre... ezért is döntöttem úgy nemrég, hogy elhagyom a férfiszférát és a red pillt, mert szeretnék végre megszabadulni a beszűkült és ítélkező közegektől. A red pillnek megvolt a funkciója az életemben, és soha nem bánom meg, hogy foglalkoztam vele, de végül a tényleges megváltást valami más hozta el.

A red pill közösség viszont szerintem kifejezetten "szexuálisan másképp gondolkodóként" értelmezi azt a férfit, aki meditálni merészel.

KalmanBlog 2017.04.19. 18:57:39

@Wastrel: Én nem találkoztam a meditáció elítélésével, sőt úgy tűnt, hogy az angol nyelvű Red Pill oldalakon kifejezetten ajánlják. Remélem én magam sem mondtam róla soha rosszat - bár magam nem meditálok, de azért foglalkozom a lelkem karbantartásával is.

Szerintem is a test-lélek-szellem hármasát egyensúlyban kell tartani, mindhárommal foglalkozni kell. Hiába fejlődünk itt vagy ott, ha nagyon felborul az egyensúly, akkor a teljes potenciálunkat meg sem közelíthetjük. Úgyhogy én teljesen egyetértek az általad vázolt szent hármassal.

A "do you even lift?" kérdést csak azért tettem fel, mert ez egy indikátora annak, hogy valaki legalább a beugró szintet meglépte-e, vagy nem. Aki nem kezdte el rendesen edzeni a testét, az még a beugró előtt áll, és ameddig nem kezdi el, addig "nem panaszkodhat". Nyilván panaszkodhat, de addig minden panaszára az lesz a válasz, hogy: menj és emeld a súlyokat. Utána lehet a többiről is beszélni.

KalmanBlog 2017.04.19. 18:59:25

@Wastrel: Ja, és örülök, hogy megtaláltad a békédet :-)!

Wastrel 2017.04.19. 19:24:22

@KalmanBlog: Hát aki valóban hardcore red pill - azaz mondjuk a piros pirula szektás vonulatát képviseli -, azoktól bizony gyakran olvastam olyan véleményt, hogy a meditáció és a jóga is mind nőies buzulás - ezért aztán éveken keresztül ki sem próbáltam őket. Aztán rá kellett jönnöm, hogy a legférfiasabb férfiakban is van mindig egy csipetnyi nőiesség - nem sok, mondjuk 10%-nyi, mely energiák felszabadításában segít a jóga, meditáció. De nyilván ez csak egy út, rengeteg másféle is létezik. És ha nem foglalkozol kicsit a finomabb, lelki oldaladdal is, akkor nem egy még férfiasabb férfi leszel, hanem egy diszfunkcionális férfi. Rosszabb esetben elnőiesedett férfi, mert az elnyomott lelkiséged más csatornákon keresztül tör majd utat magának.

2017.04.20. 07:30:00

@KalmanBlog: Fetisizálod a testépítést. Gandhi nem építette a testét, és mégis békésen élte le az életét. Böjte Csaba sem emelgeti a súlyokat, és mégis, milyen harmóniában van önmagával és a környezetével. Bud Spencer is abbahagyta az úszást, kicsit elhízott, de leélt egy boldog életet.

A testépítés, ha valaki örömmel végzi, és élvezetet okoz neki, gazdagíthatja az életet. De csak egy területe az életnek. Totálisan elvárni a teljes férfitársadalomtól kicsit túlzás. :)

Deansdale 2017.04.20. 10:35:28

@Ahasverus: "Gandhi nem építette a testét, és mégis békésen élte le az életét. Böjte Csaba sem emelgeti a súlyokat"

És egyikük sem volt a nők bálványa :) Ha egy férfi nem akar csajozni, akkor nyilván sokkal kevésbé fontos a testépítés, bár egészség szempontjából sem jön rosszul.

2017.04.20. 10:39:56

@Deansdale: Gandhinak, tudtommal, volt felesége.

KalmanBlog 2017.04.20. 11:57:57

@Ahasverus: Írtad, hogy vannak gondjaid párkapcsolat terén. A testedzés szinte ingyen van, és biztosan segít valamit. Ebben kábé a teljes manoszféra egyetért. Ha legalább megpróbálnád. De nem, neked ez fetisizmus, és változzon meg a világ, de te nem fogsz.

2017.04.20. 12:15:33

@KalmanBlog:

"Írtad, hogy vannak gondjaid párkapcsolat terén."

Azt megoldom a magam módszerei alapján.

"A testedzés szinte ingyen van, és biztosan segít valamit."

Lehet, de nekem nincs időm rá. És nem a munka és a család veszi el, hanem ami még ezen kívül van pluszban: ismerősök, haverok és barátok, egyéb hobbik, esetleg maga a csajozás, esetleg egy kellemes fórumbeszélgetés.

"Ebben kábé a teljes manoszféra egyetért."

Aki pedig nem követi a többséget, az kilóg a sorból. Hát akkor én kilógok. :)

"Ha legalább megpróbálnád."

Fiatalabb időszakomban többször kipróbáltam a testmozgást, annak több formáját. Egy idő után mindig abbahagytam, mert jött helyette más, amire az időt fordítottam.

"De nem, neked ez fetisizmus"

A testépítés fetisizálása létező jelenség. Ezzel nem raktam hozzá semmilyen jelzőt, se pozitívat, se negatívat. (A fétis lehet jó is, rossz is.) Rád azért mertem használni a "fetisizmus" jelzőt, mert ez nem az első alkalom, hogy elvárod tőlem a testépítést. De nemhogy rajtam, de a teljes magyar fiatalságon. Nem akartalak megsérteni, remélem, nem is sértődtél meg ezen.

"változzon meg a világ, de te nem fogsz"

Haha...! Szeretem, amikor olyat adnak a számba, ami nem igaz. Felőlem építse az a testét, aki szereti ezt csinálni, én meg hadd éljem a magam kis életét. Köszönöm!

Wastrel 2017.04.20. 12:43:26

@Ahasverus: "Aki pedig nem követi a többséget, az kilóg a sorból. Hát akkor én kilógok. :)"

Aki a csorda után megy, mindig szaros füvet fog legelni.

Pash Cutter (törölt) 2017.04.20. 14:03:14

@Wastrel: Elküldtem a megadott email címre a levelet. :)

Pash Cutter (törölt) 2017.04.21. 06:26:03

@Deansdale: Igazából nem jutott eszembe, hova lehetne beszúrni a linket. Szerintem itt jó helye lesz - talán kicsit kapcsolódik is a témához. Valamelyest. De érdekelni fog, szerintem. Oktatás, egyik kedvenc témád. Ez pedig mindenféle polkorrektséget nélkülöző videó (bár csöppet hosszú).
www.youtube.com/watch?v=cbj6oXPYLeI

KalmanBlog 2017.04.22. 15:07:08

@Ahasverus: 10:51-ig néztem eddig, úgyhogy még van belőle hátra, de már most van egy kis ellenérzésem. Ebben a versengésellenességben látni vélem az SJW-k újszülött-szerű érzékenységét. Majd még megnézem ha lesz időm.

Pash Cutter (törölt) 2017.06.21. 06:51:05

süti beállítások módosítása