HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

  • Deansdale: @Frederick2: "Van ennek valami értelme?" Páran pénzt keresnek vele, legalább addig se munkanélküliek, amúgy semmi. Alapvetően nem lenne baj az ilyesmi, egy normális világban libertárius szemszögbő... (2024.04.24. 11:19) Nem valós veszély
  • Frederick2: @Deansdale: Mondjuk ez elég nyekenyóka téma a fűtés témához képest, de azért mégis megemlítem, mint kis színest. Már csak azért is, mert ez is azt jelzi, mennyire elanyagiasodott mára a férfi-női ka... (2024.04.24. 10:37) Nem valós veszély
  • F.M.J.: @Deansdale: Kár, közben eszembe jutott még néhány szemléletes példa, de majd legközelebb. :) (2024.04.24. 07:30) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Deansdale: @F.M.J.: Jól van, meggyőztél :) (2024.04.23. 20:35) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • F.M.J.: @Deansdale: 12/230V: Mivel én sem vagyok villamosmérnök, természetesen lehet, hogy rosszul tudok bármit a dologról, de azért felületes ismereteim alapján volna néhány ide vágó észrevételem. Szerén... (2024.04.23. 19:53) Ötletelésre felhívás fűtéstémában
  • Utolsó 20

Világvége 01

2012.02.05. 20:39 Deansdale

Apropó

Bedőlt a Malév. Itt a világvége? Túrót. De azért el lehet gondolkodni. Gyakorlatilag bármilyen céggel vagy szervezettel megtörténhet, hogy mikor lefekszel aludni még megvan, de mire felkelsz már lába kélt. Ha nem is világvége, de válság. Egyre hangosabbak a szirénák, amik a nagy gebaszt jelzik, csak azért nem hallani őket, mert az ignorancia pora méteres rétegekben telepedett rájuk.

Világvége?

Leírom a gondolataimat azzal kapcsolatban, amit a Youtube-on vagy értő körökben csak "prepping"-nek neveznek, ami az angol preparation, azaz preparáció, egészen magyarul pedig a felkészülés szó rövidítése. Ezek a "prepperek" készülnek a kataklizmára - amit ők az elegáns SHTF betűkombinációval illetnek. Nem rémlik mi ez? Semmi baj, azért vagyok itt hogy segítsek :) "Shit hits the fan", vagyis amikor a kaki a ventillátorba csapódik. Elég szemléletes szókép. Tehát senki sem tudja, hogy konkrétan mi lesz, de egyre többen érzik úgy, hogy lesz valami.

Most persze 10-ből 9 olvasó arra gondol, hogy mi a túrónak kéne bármire is készülni, hiszen annyiszor hirdettek már világvégét mindenféle barmok és szekták, de még sosem jött el. Ez tökéletesen így van. Armageddonra készülni tisztára baromság, és aki eddig ilyesmivel szórakozott, az fölöslegesen b*szta el az idejét és az energiáját - a pénzről nem is beszélve.

Kivéve persze Argentínát, ahol a 2001-es államcsőd idején marhára jól jöhetett ha volt pár konzerv a spájzban. Vagy Japánt, ahol a föld rengett, esetleg Koszovót, ahol a katonaság rendezett gardenpartit. Haitin szökőár pusztított, New Orleanst a Katrina nullázta le - és gyakorlatilag napestig sorolhatnám azokat a szitukat, ahol k*rvajól jött ha az embernek volt pár hétre, vagy 1-2 hónapra elegendő készlet a sublótban.

Ebből egyértelmű, hogy bár fogalma sincs senkinek arról, hogy mire is készül fel, de sokféle szitu beüthet ami miatt a "prepping" megtérül. Főleg ha tekintetbe vesszük, hogy a világvégére (gazdasági válságra, stb.) való készülődés gyakorlatilag nem tud "kárba veszni", hiszen az ember szinte csak olyan dolgokba ruház be amit amúgyis megvenne. Legfeljebb nem egyszerre egy kartonnal, hanem háromhetente 1-2 dobozzal. Nade a szárazbab, a paradicsomlé vagy a két klasszikus: a só és a gyufa nem romlik meg. Ha valami évekig a spájzban porosodik, akkor sincs tragédia, mert a lejárati idő előtt egyszerűen meg lehet enni, fel lehet használni. Tehát nem megy pocsékba. Sőt, ha az ember készleteket halmoz, akkor külön ügyel arra, hogy olcsón szerezze be a dolgokat, tehát egyenesen spórolni lehet a világvége segítségével.

Szóval minek készülődjünk a válságra? Miért ne?! Egy büdös vas extra kiadással nem jár, sőt, ha az embernek van türelme árakat böngészgetni akkor még anyagilag is jól járhat. Aztán ha a Malévot nem követi egy konzervgyár, aztán valami bolthálózat, végül a helyi vízmű, akkor legfeljebb megesszük amit főztünk félretettünk. Viszont ha mégis beüt a krach, akkor nagy lelki nyugalommal nézhetjük, ahogy az utcán mérgezett egérként rohangálnak azok, akik most szánakozva legyintenek az egészre. Csak arra kell ügyelnünk, nehogy más is megtudja, hogy készleteink vannak, mert akkor valószínűleg ők is ki akarják majd belőle szakítani a részüket.

Szólj hozzá!

Címkék: világvége aftergeddon geddon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása