HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

Világos, mint a nap

2012.09.22. 12:25 Deansdale

Szeptember 21., péntek, 09:34, hír a HVG-n:

Influenza: az idén korábban lehet oltani

12:14, új hír a HVG-n:

Narkolepsziát okozhat egy újinfluenza elleni oltás

"Az oltás nemcsak gyermekeknél és fiataloknál, hanem felnőtteknél is növeli a betegség kialakulásának rizikóját - mondta el Antoine Pariente, a tanulmány koordinátora. Finnországban és Svédországban már korábban bizonyították a kockázatot.

A csütörtökön Stockholmban bemutatott francia tanulmány szerint a 19 év alattiaknál ötszörösére, idősebbeknél 3,5-szeresére növekszik a narkolepszia kialakulásának kockázata az oltóanyag hatására. (...)

Franciaországban az egészségügyi hatóságok csütörtökig a beoltott páciensek körében 51 narkolepsziás esetet regisztráltak, közülük 47-en Pandemrix anyagot kaptak."

Végülis nem sok az az 51 (47) ember, nincs ok az aggodalomra. Kivéve persze nekik, akik most szenvedhetnek ezzel a betegséggel. Lehet az influenzával jobban jártak volna...

És ahogy a múltkori vitában is kifejtettem: ez csak egy mellékhatás, amiről épp beszélünk, de van mellette még ezer másik. A múltkor a Guillain-Barre szindrómáról esett szó, most a narkolepsziáról... Egyesével talán egyik sem tűnik túl fenyegetőnek, de együtt?

Szólj hozzá!

Címkék: influenza szép új világ piros és kék pirula pirulák

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása