HTML

Deansdale

Férfiszféra: antifeminizmus, nőzés, satöbbi. Ja, és táplálkozás.

Utolsó kommentek

BankEUnió

2012.12.14. 14:03 Deansdale

Vigyázat, összeesküvés-elméletek...

Lesz Európai Egyesült Államok? - kérdi a Zindex. A fő kérdés egyelőre a bankunió, amit máris megszavaztak. Magyar részvételről egyelőre nincs hír.

Nekem, mint pirospirulás jómunkásembernek az egész cikk afféle rémálom, mintha valaki egy illúzió ábrándját akarná füstjelekkel elmagyarázni. A bankokat megmenteni nem kell félnetek jó lesz... Minden sorpár között ott bújkál, és a pofánkba röhög a bankvilág - nesze, barmok, teljesen nyíltan csalunk, de olyan hülyék vagytok, hogy úgysem jöttök rá. Ahogy a frankhitelesek vagyonát patkányokként zabálták fel a bankok utcai manifesztációi, úgy eszik az államok pénzét a központi- és egyéb bankmamutok. Egy nagy pilótajáték az egész, és még arra is veszik a fáradságot, hogy egy kicsit kényelmesebbé tegyék saját maguknak a kifosztásunkat. Na nehogymá' külön bankokkal kelljen vacakolni, legyen egy nagy és kész. Ki fogja irányítani? Mi az, hogy ki fogja irányítani??? Egy független szervezet, nyilván, amit a bankok maguk állítanak fel. Vagyis ők fogják irányítani magukat, tehát kvázi senki nem fogja kontrollálni őket. Sőt, ők fognak kontrollálni minket. Már most is így van, de ezentúl tisztább és szárazabb módon zajlik majd ugyanez. Aki azt hitte, a magyar pénz- és bankéletet a magyar kormány felügyeli, annak van egy eladó nyaralóm az M0-s és a 4-es metró találkozásánál, tengerre néző ablakkal.

Csak egyetlen apróság a cikkből:

"Ha egy tagállamban a bankok (vagy akár egyetlen nagy bank) bajba kerül, akkor az államnak kell kisegítenie, amitől az állam eladósodik."

...miért is? Mármint miért "kell" az államnak kisegítenie egy magáncéget a saját eladósodása árán? A gyulai húskombinátot nemhogy nem segíti az állam, hanem az EU egyenesen megtiltja a segítséget - akkor bankokat miért kötelező "megmenteni"? Ha egy bedőlne, akkor nem lenne a helyére 10 másik? Dehogynem. Milyen érdekes, hogy a haszon a tulajé, a veszteség az államé. És mit kap az állam cserébe? Tücsökciripelést. Nameg persze az adósságokat, amiket - ööööizéhoppá - más bankoknak kell majd visszafizetni. Milyen jó biznisz ez, egyszerre két bankot támogatni az adófizetők pénzén, akik egyébként mindkettőt a pokolba kívánják úgyis. Az egyik pénzét odaadni a másiknak, aztán a másik helyett visszafizetni az egészet az elsőnek kamatostul. És ez úgy igazán király buli, ha valójában mindkét bank ugyanazon a nemzetközi kézen van.

Szólj hozzá!

Címkék: bankvilág EU

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása